Marvel-tegneserier Mars 1966

Har en deilig og avslappende romjul. Ligger bare på sofaen og leser tegneserier. Som dere sikkert vet så driver jeg og leser igjennom alle Marvel-tegneseriene i kronologisk rekkefølge. De jeg klarer å få tak i da. Det har gått litt tregt i det siste, men nå har jeg virkelig fått fart på lesingen. Leste en hel måneds utgivelser bare i dag. Og kanskje blir det noen blader til i kveld også.

Og som vanlig så deler jeg med dere hva bladene handler om :)

Her er tegneseriene som Marvel ga ut i mars 1966:

Tales to Astonish nummer 77Stan Lee, Gene Colan, Vince Colletta, Jack Kirby og John Romita

Atlantis opplever skumle jordskjelv, og de mistenker at menneskene på overflaten driver og tester atomvåpnene sine igjen. Prins Namor drar opp til overflaten for å stoppe dem, for hvis skjelvene fortsetter, vil den grusomme og supermektige Behemoth bli vekket.

Hulken ble jo sendt inn i fremtiden hvor han kjemper mot en fremtidig versjon av Executioner og hans hær. I nåtiden tror alle at Hulken, og Bruce Banner, er død. Rick Jones presses av sleske Glen Talbot til å avsløre hemmeligheten sin: nemlig at Hulken og Bruce Banner er samme person! Hvilke vansker det vil skape når Hulken blir sendt tilbake til nåtiden, det blir spennende å finne ut av :)

Two-Gun Kid nummer 80Larry Lieber og Dick Ayers

Dette bladet er ikke tilgjengelig på Marvel Unlimtied så jeg vet ikke hvor mye action jeg tåler ;)

Amazing Spider-Man nummer 34Stan Lee og Steve Ditko

Ting ser endelig ut til å være tilbake til vanlig for Peter Parker. Tante May er kommet hjem fra sykehuset, Peter er mislikt av skolekameratene og han har dametrøbbel med Betty Brant. Kraven the Hunter har fortsatt ikke gitt opp drømmen sin om å jakte på Spider-Man. Han sniker seg inn i landet igjen og kler seg selv ut som Spider-Man for å lokke den ekte varen frem.

Fantastic Four nummer 48Stan Lee, Jack Kirby og Joe Sinnott

Den første Inhumans-sagaen er over. Jorden er reddet fra atmosfærevåpenet til Maximus og alle Inhumans er sperret inne bak et skjold av "negative space". Men De Fantastiske Fire får ingen tid til å hvile seg etter denne strabasen. Silver Surfer er på vei mot jorden, og i hans vake kommer planetspiseren Galactus! Det er middagstid.

Kid Colt Outlaw nummer 127Steve Skeates og Jack Keller

Dette bladet er ikke tilgjengelig hos Marvel Unlimited, så har dessverre ikke fått lest om mannen i jernmasken.

Strange Tales nummer 142Stan Lee, Jack Kirby og Steve Ditko

SHIELD er under angrep fra Mentallo, mannen med psykiske krefter som var forsøkskanin for ESP-avdelingen til SHIELD, og The Fixer, den onde superoppfinneren. Nick Fury og hans agenter kjemper tappert, men blir overvunnet av de teknologiske våpnene til Fixer. De putter en maske på Nick Fury og forteller ham at den vil tvinge ham til å adlyde dem.

Doctor Strange har kommet hjem for å hvile etter kampen mot Dormammu, men hjemme har Baron Mordos håndlangere plassert en bombe. Og distrahert av den blir Strange tatt til fange. Han blir påsatt en maske som gjør ham blind og stum, og på hendene får han jernhansker som forhindrer ham i å kaste magiske formler. Hvordan skal han komme seg ut av dette?

Tales of Suspense nummer 75Stan Lee, Adam Austin, Gary Michaels, Jack Kirby, Dick Ayers, John Tartaglione

Etter at den døende Happy Hogan ble utsatt for eksperimentell medisin, ble han forvandlet til den supersterke Freak. Iron Man må stoppe ham uten å drepe ham, for han håper å finne en kur og få tilbake Happy igjen. Men Iron Man drakten er omtrent tom for strøm...

Captain America blir innblandet i SHIELD-business når han ramler oppi overleveringen at et veldig farlig stoff. Han møter SHIELD Agent 13 (Sharon Carter), men vet ikke at hun er i slekt med Peggy Carter enda. Han møter også Batroc the Leaper, en skummel fyr som er ekspert i fransk kampsport.

Daredevil nummer 14Stan Lee, John Romita og Frank Giacoia

Daredevil og Ka-Zar har blitt tatt med til England av den slemme Lord Plunder (som er broren til Ka-Zar). Ka-Zar blir arrestert for mord, men Matt ringer sin gamle venn Foggy og ber ham og Karen om å være advokatene til Ka-Zar. Daredevil selv må kjempe mot Plunder og hans hær. Etter at Plunder fikk tak i det metallødeleggende materialet som faren hans oppdaget, har han og hans tidligere sjørøvere skaffet seg teite kostymer og bestemt seg for å erobre verden. Hvis da ikke en blind superhelt klarer å stoppe dem. (Trikset er våpen av plastikk)

Monsters Unlimited nummer 6 

Dette er et humorblad hvor Stan Lee skriver morsomme tekster til bilder fra gamle skrekkfilmer. Jeg har ikke lest bladet.

Thor nummer 126Stan Lee, Jack Kirby og Vince Colletta

Journey Into Mystery er historie. Fra og med nummer 126 heter bladet The Mighty Thor. Og for å feire starten på det nye bladet så får vi servert en lang kampsekvens hvor to guder denger løs på hverandre. Thor og Hercules ryker i tottene på hverandre over sykesøster Jane Foster (hun ville bare gjøre Thor sjalu). Må innrømme at alle de pompøse utsagnene og det at begge to hele tiden snakker i tredje person ødelegger moroa litt for meg. Og hvem er det som vinner forresten? Dere kan få et lite hint: Kevin Sorbo har spilt ham ;)

X-Men nummer 18Stan Lee, Jay Gavin og Dick Ayers

Magneto har tatt X-Men til fange og sendt dem opp i luften i en ballong. Dette for at de skal sakte kveles i hjel når de kommer så høyt at det er mindre oksygen. Bare Iceman er igjen, og han ligger hardt skadet på sykehus etter kampen mot Sentinels. Til alt hell prøver legene en mirakelmedisin og Iceman våkner opp. Han klarer å oppholde Magneto lenge nok til at de andre X-Men klarer å rømme fra ballongen.

Sist vi så Magneto ble han jo tatt med av den mystiske og supermektige Stranger for å være på utstilling i samlingen hans. På Strangers planet klarte Magneto å stjele et romskip for å komme tilbake til jorden. Professor X bruker sine telepatiske evner til å kontakte Stranger, og skapningen drar til jorden og henter Magneto igjen. Samlere, vettu :)

Avengers nummer 26Stan Lee, Don Heck, Frank Giacoia og Stan Goldberg

Janet van Dyne (Wasp), en av de opprinnelige Avengers, er på vei til dem for å advare dem mot hva Namor holder på med. På veien dit blir hun fanget av Attuma, den atleantiske krigsherren som ble sendt i eksil. Hun klarer å sende en melding til Avengers slik at de kommer for å hjelpe henne. Attuma har nemlig laget en maskin som kan oversvømme hele verden. Hawkeye var opptatt med å kose seg sammen med en gruppe showgirls, så han ble ikke med. Og det er mulig at han må komme og redde resten av Avengers etter hvert.

Sgt. Fury and His Howling Commandos nummer 28Stan Lee, Dick Ayers og John Tartaglione

Er fortsatt skuffet over at ikke flere av Sgt. Fury-bladene er tilgjengelig på Marvel Unlimited. Forhåpentligvis vil de bli lagt til snart så jeg får lest dem. Dette er det siste bladet i serien hvor Stan Lee skriver historiene. Fra og med neste nummer er det Roy Thomas som tar over. Litt research har fortalt meg at dette bladet inneholder første gangen hvor en nazist (Baron Strucker) er uenig med Hitlers tro, og føler anger over alt det slemme som er blitt gjort.

#marvel #tegneserie #stanlee #hulk #executioner #namor #submariner #henrypym #wasp #peterparker #spiderman #jjonahjameson #kraven #fantasticfour #reedrichards #susanstorm #humantorch #thing #inhumans #medusa #blackbolt #silversurfer #galactus #watcher #Maximus #nickfury #Shield #mentallo #fixer #doctorstrange #ironman #tonystark #captainamerica #agent13 #batroc #avengers #scarletwitch #Quicksilver #hawkeye #attuma #daredevil #kazar #xmen #magneto #professorx #charlesxavier #cyclops #beast #iceman #angel #jeangrey #thor #Hercules #odin

Marvel-tegneserier Februar 1966

Det går litt i rykk og napp med denne tegneserielesingen min, men jeg holder på fortsatt. Som dere sikkert vet så driver jeg med å lese igjennom alle Marvel-tegneseriene i den rekkefølgen de ble utgitt. De jeg klarer å finne selvsagt. Har ordnet meg et abbonement hos Marvel Unlimited som gir meg tilgang til det meste av deres digitale database. Veldig praktisk :)

Det er litt tungt å skrive av og til. Noen ganger er det lett som en plett å skrive morsomme sammendrag og tanker rundt tegneseriene jeg har lest. Andre ganger sliter jeg med å finne på noe interessant å si. Det hender jeg vurderer å bare lese videre uten å kommentere hver tegneserie. Bare skrive om de som engasjerer meg mest. Skal tenke på det. Inntil videre så gjør jeg bare som jeg alltid har gjort.

I alle fall, her er de 16 tegneseriebladene som Marvel ga ut i februar 1966:

Patsy and Hedy nummer 104Roy Thomas, Al Hartley og John Tartaglione

Et forlovelsesselskap med swingers? Sannsynligvis ikke, men jeg vet ikke sikkert da dette bladet ikke er tilgjengelig hos Marvel Unlimited.

Rawhide Kid nummer 50Larry Lieber, Carl Hubbell, Stan Lee og Paul Reinman

Dette bladet er ikke tilgjengelig hos Marvel Unlimited, så jeg får heller se litt på Westworld i stedet ;)

Tales to Astonish nummer 76Stan Lee, Gene Colan, Vince Colletta, Jack Kirby, Scott Edvard og Mickey Demeo

Prins Namor har nå endelig fått tronen sin etter den lange søken etter Neptuns trefork. Krigsherre Krang er beseiret og sendt i exil (og da kommer han nok tilbake for mer ugang senere) og den hardt sårede Lady Dorma blir puttet inn i revitaliseringsmaskinen for litt helbredelse. Alt ser ut til å ende bra til slutt, men så kommer det et jordskjelv.

Hulken ble truffet av T-våpenet i forrige nummert. De sendte ham inn i fremtiden til den alternative tidslinjen som har fått designasjonen Earth-6676. Hoveduniverset heter Earth-616 forresten. Der havner Hulken midt i en krig mellom kong Arkham og en fremtidig versjon av Henretteren (The Executioner). Hulk smash! ;)

Amazing Spider-Man nummer 33Stan Lee og Steve Ditko

Spider-Man er hardt såret etter kampen mot Doctor Octopus i forrige nummer. Men uansett hvor sliten han er, så må han fortsette. Tante May ligger jo døende på sykehus, og Peter må få brakt serumet som kan redde henne til doktor Connors. Dette dramatiske bladet ser jeg ofte på lister over Spider-Man blader som man bare må lese.

Fantastic Four nummer 47Stan Lee Jack Kirby og Joe Sinnott

Her er det veldig mye som skjer. De Fantastiske Fire beseirer Dragemannen og lar myndighetene ta seg av ham. De redder livet til Triton, men må la Seeker ta ham til fange. De sporer skipet til Seeker og finner hjemmet til Inhumans, rasen med supermennesker som menneskene deler jorden med. Black Bolt tar tilbake sin rettmessige krone fra den onde Maximus, men Maximus planlegger likevel å bruke sin Atmogun til å ta livet av alle menneskene slik at han kan herske over jorden. Black Bolt og de andre Inhumans konfronterer De Fantastiske Fire. Inhumans ønsker å forbli hemmelig, men Reed synes de bør ta del i verden.

Millie the Model nummer 135Roy Thomas, Stan Goldberg og Frank Giacoia

"Diskotek-dukken" Millie er heller ikke tilgjengelig hos Marvel Unlimited.

Strange Tales nummer 141Stan Lee, Jack Kirby, Steve Ditko og Frank Giacoia

Nick Fury og hans SHIELD mopper opp restene etter Hydra, som de beseiret i forrige nummer. Men snart lurer en ny fare. SHIELDs egen ESP-divison, som forsker på tankekraft, har skapt en ny fare: Mentallo, som slår seg sammen med oppfinneren The Fixer.

Etter langt om lenge så kommer vi endelig den avslutningen på den pågående historien. Doktor Strange og Dormammu blir endelig ferdige med duellen sin, og Doktor Strange vinner en knepen seier. Dermed må Dormammu nok en gang sverge at han ikke skal plage jorden lenger (han bryter nok løftet sitt denne gangen også tenker jeg). Men også her lurer nye farer, for noen av håndlangerne til Baron Mordo har plassert en bombe hjemme hos Doctor Strange.

Tales of Suspense nummer 74Stan Lee, Adam Austin, Gary Michaels, Jack Kirby og George Tuska

Iron Man er på dødens rand etter kampen mot Black Knight fra forrige nummer. Med sine siste krefter klarer han å ringe Pepper Potts og be om hjelp. Miss Potts ser ut til å ha utviklet superstyrke hun også, for hun er plutselig sterk nok til å hjelpe Iran Man i full drakt opp på beina. Hun kjører ham til fabrikken og kobler strøm til ham. Merkelig nok prøver hun ikke å se under masken hvem Iron Man er. Happy Hogan derimot, opereres for skadene sine. Legene bruker en utestet dings som Tony Stark har funnet opp. Den gjør Happy frisk, men forvandler ham også til en diger, skallet freak. Au da.

Captain America kjemper mot Sleeperne. Det er tre digre roboter som Red Skull bygde under krigen og som skulle aktiveres 20 år senere dersom nazistene tapte. Det er nå 20 år senere, nazistene er tapt, Sleepers er aktivert og de tre robotene har koblet seg sammen og er på vei til Nordpolen for å ødelegge jorden. Men Cap hopper ut av et fly med en flammekaster, så da kan jo alt skje ;)

Daredevil nummer 13Stan Lee, Jack Kirby og John Romita

Daredevil er i The Savage Land. Han har mistet sansene sine og den primitive Ma-Gor er ute etter å ta ham. Han ble jo fraktet dit av sjørøveren Plunderer i forrige nummer. Det viser seg at Plunderer er broren til Ka-Zar (Marvel sin Tarzan-versjon som bor i The Savage Land). Faren deres fant en gang et merkelig mineral som kan ødelegge alt av metall. Nøkkelen til hvor han gjemte mineralet ble delt i to og sønnene fikk hver sin del. Derfor er Plunderer ute etter å fange Ka-Zar. Han vil ha begge bitene av nøkkelen.

Fantasy Masterpieces nummer 1 

Et spesialblad som gjenopptrykker flere grøsserhistorier fra tiden før Marvel begynte med superheltene sine. Har lest de fleste av dem tidligere, da i de opprinnelige bladene. Og siden de opprinnelige bladene allerede er på Marvel Unlimited, så skjønner jeg egentlig godt at denne ikke er det. Er jo liten vits i å legge ut samme historier flere ganger.

Journey Into Mystery nummer 125Stan Lee, Jack Kirby og Vince Colletta

Dette er det siste bladet i serien Journey Into Mystery. Fra og med neste nummer så skifter det navn til Thor, men det fortsetter med samme nummerserie, så det første bladet i serien Thor er Thor nummer 126.

Så hva skjer i dette bladet? Jo, Thor avslutter kampen sin med The Demon, medisinmannen som fant en nornestein. Odin er sinna på Thor for at han fortalte Jane Foster om den hemmelige identiteten sin. Faktisk så sinna at han beordrer hele Asgard til å angripe Thor (føles litt ute av karakter for Odin dette her). I mellomtiden har Hercules ankommet jorden. Og pussig nok så støter han og Jane Foster på hverandre. Og plutselig glemmer Jane alt som den blonde norrøne guden hun er så forelsket i. For her er jo en annen muskuløs kjekkas.

Når Thor endelig kommer seg til Jorden igjen, får han kjeft av Jane og når han skjønner at hun er blitt hypp på Hercules, så bygger det opp til slåsskamp. Og det er nok den slåsskampen det nye Thor-bladet skal debutere med.

Modeling With Millie nummer 45Roy Thomas og Stan Goldberg

Dette bladet er ikke tilgjengelig hos Marvel Unlimited, så det blir verken noe Millie a go-go eller hullaballoo på meg :)

Patsy Walker Fashion Parade Annual nummer 1Stan Lee og Al Hartley

Jeg vet ikke så mye om dette spesialbladet, annet enn at det fikk kun en utgivelse. Regner med at det inneholder historier om Patsy. Bladet er ikke tilgjengelig hos Marvel Unlimited, og finner heller ingen spesielle detaljer om det på marvel wikien.

X-Men nummer 17Stan Lee, Jack Kirby, Werner Roth og Dick Ayers

Etter å ha beseiret Sentinels i forrige nummer er de skadde X-Men (Iceman, Beast og Cyclops) send til sykehuset for behandling. Legene, og pressen, er litt skuffet over at de ikke har noen lovhjemmel til å kreve at de tar av seg maskene. Men det blir ikke noe særlig tid til hvile og ro. En etter en drar X-Men hjem til skolen, hvor de en etter en blir beseiret av en mystisk inntrenger. Mystisk og mystisk. Jeg skjønte det var Magneto med en gang den øksen fløy etter Angel. Og midt oppi dette så kommer foreldrene til Angel på besøk. Ai ai ai. Hvordan skal dette gå?

Avengers nummer 25Stan Lee, Don Heck, Dick Ayers og Stan Goldberg

Doktor Doom drømmer fortsatt om å beseire De Fantastiske Fire, men denne gangen ønsker han å sette skrekk i dem ved å beseire Avengers. Foreldreløse Scarlet Witch og Quicksilver får nyss i at de har en tante som bor i Latveria. Ingen tar seg tid til å tenke over at det er lander hvor Doktor Doom hersker. I stedet reiser Avengers dit umiddelbart for å prøve å finne familien til søsknene. Med en gang de ankommer blir de arrestert. Og når de prøver å rømme så dekker Doom hele landet med en plastkuppel slik at ingen kommer seg verken ut eller inn. De Fantastiske Fire ønsker å hjelpe, men de amerikanske myndighetene vil ikke skape internasjonalt bråk og nekter dem å dra. Dermed må Avengers overvinne Doom alene.

Sgt. Fury and His Howling Commandos nummer 27Stan Lee, Dick Ayers og John Tartaglione

Nick Fury er jo en av de virkelige sentrale personene i Marvel-universet (ikke nå, men han blir det). Da synes jeg det er litt rart at ikke hele denne serien ligger på Marvel Unlimited. Det var bare de første bladene som gjorde det. Og dette ser jo ut til å være historien om hvordan han skadet øyet sitt. Jeg får bare håpe at resten av denne serien blir lagt til etter hvert. Hver uke blir det jo lagt til både nye og eldre tegneserier i basen til Marvel Unlimited. Har håpet.

#marvel #tegneserie #stanlee #jackkirby #steveditko #johnromita #georgetuska #adamaustin #namor #submariner #krang #dorma #hulk #brucebanner #executioner #generalross #fantasticfour #reedrichards #susanstorm #thing #humantorch #inhumans #dragonman #blackbolt #seeker #Maximus #medusa #Crystal #lockjaw #gorgon #karnak #triton #mattmurdock #daredevil #kazar #plunderer #tonystark #ironman #pepperpotts #happyhogan #captainamerica #steverogers #Shield #nickfury #colonelfury #hydra #mentallo #fixer #avengers #hawkeye #scarletwitch #Quicksilver #doctordoom #doctorstrange #dormammu #baronmordo #peterparker #spiderman #auntmay #jjonahjameson #xmen #charlesxavier #professorx #cyclops #beast #angel #jeangray #iceman #magneto

 

 

24. desember

Bak den siste luken i årets julekalender finner vi: En julefortelling! 

Doctor Who sin julespesial fra 2010 har tittelen A Christmas Carol og er den første julespesialen til Matt Smith. Og de fikk en meget celeber gjesteskuespiller med på laget. Michael Gambon (selveste Dumbledore fra Harry Potter filmene) spiller den gretne gamle Kazran Sardick. Et skip er fanget i skylaget over planeten hvor Kazran bor. Han er den eneste som kan redde skipet, men har ikke lyst. Alle må jo dø en gang, så folket på skipet (inklusive Amy Pond (Karen Gillan) og Rory (Arthur Darvill) som er der på bryllupsreisen sin) kan likeså godt dø nå.

Doktoren bestemmer seg da for å kanaliser Charles Dickens og gjennomføre plottet fra A Christmas Carol. Akkurat som med Ebenezer Scrooge, tenker han å gi Kazran juleånden igjen og gjøre ham snill.

Ting går ikke helt som planlagt...

Dette er en av de beste julespesialene til tv-serien om den tidsreisende Doktoren. En skikkelig julefortelling ispedd den tradisjonelle Doctor Who-galskapen vi alle er så glad i :) 

Ja, det er en slede trukket av en flyvende hai.

Men til tross for all moroa, all galskapen og den fine julehistorien, så er dette også en litt trist historie i bunn og grunn. Men som Doktoren sier: "Everything's got to end sometime. Otherwise nothing would ever get started."

Trailer:

lueGn_qoQ4g


 

Og siden det er julaften så legger jeg ved en liten videosnutt med klipp fra alle julespesialene som er laget så langt:

wj4tp5jNY_E


 

Og med det så ønsker jeg alle mine kjære lesere en riktig så god jul :)

#jul #julekalender #doctorwho #mattsmith #julespesial #tv #tvserie #sciencefiction

23. desember

Bak dagens luke finner vi: Flere julehistorier! 

Let It Snow er en novellesamling med julehistorier. Lesestoff for en super-kul jul står det på omslaget. Ti forskjellige forfattere har bidratt til denne, og jeg har forstått det slik at alle julehistoriene er koblet til en av deres egne bokserier. Så da får man ikke bare masse spennende julenoveller, men tips til videre lesestoff også hvis en av novellene er spesielt interessant.

De ti novellene er:

A Laurents County Landfill Christmas av Red Tash

Trollene og feene forbereder til julefest, da de finner en bortkommen gutt på trollmarkedet. Hva skal de gjøre med ham?

Denne var litt tung i starten. Det var veldig mange forskjellige personer å holde styr på, så det ble litt overveldende og rotete. Regner med at det hadde vært mye enklere om jeg hadde lest Troll or Derby, boken denne novellen er en etterfølger til.

Silent Night av Jack Wallen

Rike menn med grandiose planer om verdensherredømme har julemiddag. Og planlegger å slippe løs et zombie-virus. Dette er forhistorien til Jack Wallens zombie-serie I Zombie I.

Crazed in Christmas City av Jessica McHugh

En liten novelle som omhandler den kaotiske julefeiringen på et mentalsykehus. Det samme mentalsykehuset som boken Rabbits in the Garden omhandler.

A Manlove & Kickerdick Xmess av Axel Howerton 

Wow. Med den tittelen så var jeg faktisk litt usikker på om jeg turte å lese denne. Artie Menlowe og Jurgen Kierkedoek er et homofilt par, tidligere pornoskuespillere, som nå er en slags privatdetektiver. Det er julaften og de er leid inn som livvakter av en rik, og meget ufin, senator, som skal ut og spise middag med sin 19-årige sønn, for så å ta ham med på bordell. Den var langt i fra så ille som jeg trodde utifra tittelen. Egentlig en veldig grei novelle om en skurk som får fortjent mens resten feirer jul. De samme folkene er også med i boken Hot Sinatra.

The Snow Wolf's Gift av Tim Tash

En trollmann er på vei hjem til jul da han brekker beinet. Sayenne, som egentlig er en magisk ulv, prøver å hjelpe ham, da en drage dukker opp. En liten fantasy-historie som er forløperen til boken Tales of Haydon.

A Serial Killer Christmas av Mercedes Yardley

Tittelen sier egentlig alt. Denne lille novellen handler om en seriemorder som forbereder seg til julefest. Ganske mørke saker egentlig.

Old Mexia Christmas Brew av Claudia Lefeve

Denne var litt forvirrende i starten, i og med at den er satt rundt bok tre i en serie (som jeg ikke har lest). Det handler om folk i en fremtidig alternativ virkelighet, og som har evnen til å reise tilbake i tid. Det er jul og et par som er litt forelsket drar tilbake i tid til Mexico for å feire jul. Og samtidig drikke seg dritings på juleøl.

The Pratty Who Saved Chrissmuss av Marian Allen

Vi er på en annen planet en gang i fremtiden, og en skurkete pengeutlåner finner julestemningen

Believe av Connie Roberts-Huth

En dame som kan kommunisere med de døde hjelper politiet med å løse mordet av ei lite jente. Hun forteller at hun ble drept av en mann i nissedrakt.

Hau'oli Hanukkah av T. Lee Harris

En gruppe arkeologi-eventyrere møtes på flyplassen i Honolulu like før jul. På universitetet der har de en verdifull arkeologisk gjenstand som blir undersøkt, og noen ønsker å stjele den.

 

Følg med på bloggen, for i morgen åpner jeg den siste luken med juleunderholdning :)

#julekalender #novelle #novellesamling #jul #antologi

22. desember

Bak dagens luke finner vi: Luftskip! 

Chasing Christmas Past er en julenovelle satt i The Airship Racing Chronicles, en steampunk-serie skrevet av Melanie Karsak.

Vi er i London i 1820. Det er julaften og Lily Stargazer og hennes fargerike mannskap (inklusive en skotte som har festet misteltein til kilten sin) forbereder seg til det årlige Christmas Day Yuletide Race. Et race hvor det første luftskipet som kommer seg frem til Calais får en diger stabel med penger. De pengene har Lily virkelig lyst til å vinne.

Jeg synes det var en ok novelle. Selve racet var litt kjapt gjennomført og kunne ha vært gjort litt spennende, og slutten ble litt vel "happy ending" med en kjekkas i nissedrakt, men ellers var den ok. Den er jo mest skrevet for å få folk interessert i selve bokserien til Karsak.

 

Følg med på bloggen, for i morgen åpner jeg en ny luke med juleunderholdning :)

#jul #julekalender #luftskip #steampunk #melaniekarsak #airshiprace #luftskipløp

Jai Ho 

Jeg har sett Bollywood-film igjen. Og nok en gang ble det en actionfilm med Salman Khan i hovedrollen. Den er regissert av Sohail Khan. Det er mulig de er i slekt, men jeg vet ikke helt sikkert.

Jai Agnihotri er en tidligere militærmann som nå vil gjøre verden et bedre sted. Han setter i gang en kjede. Hver gang han hjelper noen, så sier han at de trenger ikke å takke. I stedet skal de hjelpe tre andre, og be dem om å hjelpe tre andre. Og så videre.

Ja, man kan på et vis si at dette er en indisk versjon av Pay It Forward, men dette er en skikkelig actionfilm. Jai havner selvsagt i trøbbel med en korrupt politiker og hans hær av skurkete partifeller. Så som folkets mann, så stepper Jai frem og sier nok er nok. Da er det bra at han kan slåss som om han hadde superkrefter.

Se traileren her:Det er også en kjærlighetshistorie med, for Jai er singel og mor vil han skal gifte seg. Og så har det seg slik at søsteren har ei søt og singel jente som nabo.

 Som de fleste indiske filmer jeg har sett, så er den ganske lang. Og da blir det tid til å få med mye historie i tillegg til tøffe action-scener. Man kan si at dette er en film for hele familien. Action for far og storebror, romantikk for mor og musikk for lillesøster :)

En av de spesielle tingene med indiske filmer er jo musikk og dansenumrene som skuespillerne plutselig kaster seg inn i. Det får dem til å virke mer som musikaler enn det vi i her i vesten ville ha kalt tradisjonelle filmer.

Jeg synes det bare er gøy.

Jai Ho er en veldig bra film. Den har et hjertevarmt premiss i bunn (biten med å hjelpe tre andre), men viser også styrken av samhold, og viktigheten av det å si ifra når det oppleves urett.

Er det noen som har gode forslag til andre Bollywood-filmer jeg burde se?

#film #indiskfilm #action #actionfilm #Bollywood #salmankhan 

21. desember

Bak dagens luke finner vi: Julenoveller! 

The Indie Eclective er en gruppe med ni forfattere som har utgitt en del novellesamlinger. The Holiday Collection er den andre samlingen deres og består av julehistorier. Det passer jo bra til denne julekalenderen her på bloggen :)

Siden det er ni forfattere så er det selvsagt ni noveller:

St. Claws av Alan Nayes 

Matt Haskell har mistet jobben sin. Pengelens og arbeidsledig så ser han ikke lyst på julen. Sønnen ønsker seg en dyr leke som han ikke har råd til og kona maser om at de må låne penger fra faren hennes. På vei til foreldrene for å feire jul, så havarer bilen og de havner i den lille byen St. Claws. En veldig julete liten by med et gigantisk juletre i sentrum. Men Matt har ingen julestemning, og etter å ha fått en spesiell drink fra den digre, hvitskjeggete, bartenderen i byen, så ønsker han at julen ikke eksisterte...

En velskrevet og fin julenovelle som handler om det å finne meningen med julen.

Snow Whisperers av Lizzy Ford

Sandy blir dumpet av kjæresten sin rett før jul, og må nå avlyse forlovelsesselskapet de hadde arrangert. Men så dukker det opp en kjekkas på jobben hennes som snur alt på hodet. En kjekkas som minnet meg veldig om han sekretæren til de kvinnelige Ghostbusters (fra den nye filmen). Sandy kan forresten også snakke med snømenn.

En hyggelig og litt romantisk julefortelling.

Saving Grace av Julia Crane

Grace er en empat, noe som betyr at hun føler det andre føler. Så det å jobbe i en butikk i julerushet og samtidig føle alt stresset til horden av folk som handler til jul er ganske så tøft. Helt til hun møter en kreftssyk gutt som gir henne tilbake gleden ved julen.

En liten og rørende julenovelle dette.

O Christmas Cactus, O Christmas Cactus av M. Edward McNally

Jasper flyr til Arizona for å tilbringe noen timer med barna på julaften før han må fly hjem igjen, og snakker litt med sjåføren, Mickey.

En litt trist og bittersøt novelle som forteller at julen er ikke alltid så perfekt for alle.

Fred's Best Christmas av P.J. Jones

En skikkelig hjertevarm novelle om julefeiringen til Fred, som får perm fra mentalsykehuset for å feire julen sammen med en tidligere pasient han ble venn med.

Fresh Snow av Talia Jager

Denne novellen er også en hjertevarm godhistorie. Chloe er 17 år og hjemløs. Hun drar ned til sentrum for å se juledekorasjonene da hun blir påkjørt av en gammel dame. Noe som setter livet hennes i en ny og mye bedre retning.

Let's Ride av Shéa Macleod

En spenstig liten science fiction historie. Romskipskaptein Zala Lei drar til Omicron 5 for å få hjelp fra Xander, en hacker/terrorist (som liker å kle seg i dameklær forresten). Hun trenger hans hjelp for å fange en serievoldtektsmann som har forkledd seg som julenissen.

A Very Shero Christmas av Jack Wallen

Transgender superhelt Shero bekjemper til daglig kriminalitet med sin katana, kjole og høye hæler. Nå er det jul og Shero føler seg litt ensom der han sitter i sofaen og ser på tv (A Christmas Carol). Da får han besøk av tre drag queen spøkelser, The Ghost of Christmas Fabulous, The Ghost of Christmas You Go Girl og The Ghost of Christmas Drab.

The Darkest Night av Heather Marie Adkins 

Mena er på flukt fra sin voldelige ektemann. Hun har en vag ide om å rømme til Canada, men da hun stopper i en liten by for å spise møter hun borgermesterens kone som hjelper henne.

Dette var den novellen jeg likte minst. Syntes den var litt kjedelig, og hadde det ikke vært for julesanger på bilradioen så hadde jeg nesten ikke visst at historien var satt like før jul. Slik jeg forstår det så er dette starten på en bokserie om Mena, som forresten også er en heks.

 

Følg med på bloggen, for i morgne åpner jeg en ny luke med juleunderholdning :)

#jul #julekalender #novelle #novellesamling #antologi #theindieeclective

Salvage and Demolition 

Salvage and Demolition av Tim Powers er en lang novelle som jeg fikk tak i gjennom et Humble Bundle salg for en god stund siden. Faktisk fra første gangen jeg handlet hos Humble Bundle. Har en god del bøker liggende på harddisken og jeg burde egentlig få lest en god del av dem før jeg kjøper flere. Tenkte å gjøre det systematisk og starte med de eldste. Og da fant jeg denne.

Tidligere har jeg lest Nobody's Home og Down And Out In Purgatory av Tim Powers. De var ikke så aller verst de. Powers er ikke en forfatter jeg kjenner så veldig godt (enda), men får stadig lyst til å lese mer av ham.

I Salvage and Demolition møter vi bruktbokhandleren Richard Blanzac. Han går igjennom noen esker med gamle bøker han har kjøpt og kommer over et upublisert manuskript av poeten Sophie Greenwald. Det som først virker å være en fin fortjeneste viser seg å være begynnelsen på et skikkelig eventyr. Manuskriptet er faktisk oversettelsen av noen gamle sumeriske skrifter som... har kraft. Vil ikke røpe for mye.

Ikke bare er det skumle folk som er på leting etter manuskriptet, men Richard blir også kastet tilbake i tid til 1957 og møter Sophie Greenwald.

Jeg likte denne veldig godt. Den har et spennende og intrikat plott, humor og til og med litt romantikk. Det er historien som er i sentrum også. Powers kaster ikke bort noe tid på teknobabbel eller forklarer i hjel hvordan tidsreisingen fungerer. Slik det skal være i novelleformat, så får man forklart det som er nødvendig, og ellers holder man seg til plottet. Det er solid håndverk i denne spennende og underholdende novellen. Powers skriver veldig bra og klarer å skape innlevelse i handlingen.

Den er også illustrert av J.K. Potter forresten. Flotte stemningsfulle tegninger i hvert kapittel.

Jeg synes omslagsbildet virker litt kjedelig, og kanskje var det derfor det tok så lang tid før jeg faktisk satte meg ned og leste den, men innholdet er helt topp. Salvage and Demolition anbefaler jeg gjerne :)

#bok #bokanmeldelse #novelle #timpowers #fantasy #tidsreising

20. desember

Bak dagens luke finner vi: Will Ferrel! 

Elf er en julekomedie som kom ut i 2003. Den handler om Buddy (Will Ferrell) som vokste opp på Nordpolen hos julenissens alver. Når er han voksen og drar til New York for å finne sin biologiske far (James Caan), som er en hardbarket forretningsmann som ikke har noe særlig julestemning. Faren er ikke særlig imponert over den meget naive og barnslige Buddy, men som det seg hør og bør i en julefilm, så blir de selvsagt venner til slutt, og hjelper hverandre med å redde julen.

Jeg synes Ferrell overspiller litt vel mye til tider, men det er en morsom julefilm med en helt typisk happy ending. Zooey Deschanel synger julesanger, og det er ganske koselig innimellom slap stick humoren. Litt ekkelt var det å se Will Ferrell stappe i seg spaghetti med lønnesirup. Det må ha vært kvalmt.

Hadde også helt glemt at Peter Dinklage (Tyrion fra Game of Thrones) var med i denne.

Elf er hen helt grei julefilm. Vet at mange liker den og synes den er en klassiker. Den er ikke så crazy som mange av Will Ferrell sine andre filmer, så om du ikke har sett den tidligere er det trygt å prøve :)

Traileren:

gW9wRNqQ_P8Følg med på bloggen, for i morgen åpner jeg en ny luke med mer juleunderholdning :)

#jul #julekalender #julefilm #komedie #elf #willferrell

19. desember

Bak dagens luke finner vi: en leiemorder!

Portrait of Santa Claus at the North Pole
Licensed from: maxoliki / yayimages.com

Det har vært veldig mye julefilm i kalenderen frem til nå, så fant ut at det var på tide å ta med litt lesestoff igjen, da med en liten julenovelle.

Sleighed er en novelle av Micki Browning. Hun er en pensjonert politikaptein (22 år i tjeneste) som bor i Florida. Hun bekjemper ikke kriminalitet lenger, men skriver om den i stedet.

Novellen Sleighed er fra desemberutgaven av det canadiske krimbladet Mystery Weekly Magazine (2016 årgangen). Jeg har fått et gratis abonnement fra dem mot å skrive anmeldelser. Hvis du har fulgt med på bloggen min en stund har du sikkert sett dem. For å lese bladet kan dere gå til www.mysteryweekly.com.

I Sleighed så møter vi leiemorderen Clarence. Han blir leid inn av Maria (som hevder hun er en jomfru) til å dra til Nordpolen og ta seg av en fyr ved navn Nick. Men ting blir raskt komplisert når Clarence havner midt oppi en heftig fagforeningsdisputt. Alvene har organisert seg og er i streik til de får bedre vilkår. Og tre "wise guys" forhandler på Nicks vegne, men i stedet for å hjelpe så bare gjør de situasjonen verre.

Dette er en ganske så morsom novelle, med en morsom slutt. Vittig skrevet og veldig underholdende. Jeg vet ikke helt hvor mye julestemning historien skaper, men gøy ble det i alle fall.

#jul #julekalender #krim #leiemorder #sleighed #mickibrowning #mysteryweekly #mysteryweeklymagazine

18. desember

Bak dagens luke finner vi: Krampus! 

Har du ikke hørt om Krampus? Han er anti-nissen. Eller som det beskrives i denne jule-grøsser-komedien, Julenissens skygge.

Max (Emjay Anthony) mister troen på julen og (uten å egentlig ville det) påkaller Krampus. Hele familien blir innesnødd i en iskald snøstorm, uten strøm, og med Krampus og hans hjelpere som angriper dem en etter en.

David Koechner (fra blant annet The Office)  er onkel Howard, og dette var en av de beste skuespillerprestasjonene jeg har sett fra ham. Ja, han er den høylytte komiske figuren han bruker å være i starten, men han viser også sin heroiske og tøffe side også.

Andre kjente fjes er Adam Scott, Toni Collette og Conchata Ferrel (Two and a Half Men).

Denne likte jeg veldig godt. Er sjelden å se en film som klarer å være morsom, skummel og til og med julete på samme tid. Krampus tror jeg kommer til å bli en av de filmene jeg ser hver jul fra nå av. Veldig bra :)

Jeg trodde et sekund at de ødela filmen med den teiteste og mest klisjefylte slutten de kunne ha funnet på, men så dukker bjellen opp og slutten blir rett og slett fantastisk. Oooh, jeg fikk faktisk frysninger. Denne filmen er skikkelig bra altså. Langt bedre enn ratingen på imdb skulle tilsi.

Åpningsscenen er også skikkelig kul:

OfEB9iUlGno

 

Når jeg ser den så blir jeg god og varm inni meg. Sjeleglad for at jeg var ferdig med julegavehandlingen før 1. desember i år :)

Her er traileren til Krampus:

h6cVyoMH4QEFølg med på bloggen, for i morgen tidlig åpner jeg en ny luke med juleunderholdning.

#julekalender #jul #krampus #film #julefilm #komedie #grøsser #snøstorm #skrekkfilm #juleskrekk #julekomedie

17. desember

Bak dagens luke finner vi: Larry the Cable Guy! 

Jingle All The Way 2 (Bjelleklang 2) er en nyinnspilling av den første Jingle All The Way. Arnold Schwarzenegger er byttet ut med komikeren Larry the Cable Guy. I bunn og grunn er historien den samme: desperat far på jakt etter drømmeleken til ungen sin. Leken som er utsolgt alle steder og julen er like om hjørnet. Men der Arnold spilte en usympatetisk far som rett og slett hadde glemt å handle julegaver, så er Larry en mye mer likandes kar. Han er en god far, om en noe sjuskete og bondsk, men han ønsker virkelig å overgå den rike stefaren til datteren og prøver da å få tak i Harrison den snakkende bjørnen, som han tror er det datteren Noel ønsker seg aller mest til jul. Og den rike stefaren er sjalu på Larry, som tar med datteren på fisketur og sånne utendørssaker som han selv ikke kan noe om. Så han prøver da å forhindre Larry i å få tak i bamsen.

Den første Bjelleklang var en dum og teit julefilm, som selv om den forherliget kjøpepresset rundt jul en del, var litt morsom. Bjelleklang 2 synes jeg er en mye finere film, med tanke på moral og juleglede og slikt. Men problemet er at den er ikke særlig morsom. Larry er perfekt i rollen som en godslig, men også litt tafatt og lettlurt fyr. Men han fikk meg aldri til noe mer enn litt høflig humring til tider. Denne julekomedien prøver å være morsom, men fremstår mer som et juledrama med fin og julete slutt. Det er litt synd, for hadde de fått til humoren litt mer, så hadde denne vært mye bedre enn originalen.

Trailer:Følg med på bloggen, for i morgen åpner jeg en ny luke med juleunderholdning :)

#jul #julekalender #film #julefilm #komedie #larrythecableguy

16. desember

Bak dagens luke finner vi: Muppets! 

Charles Dickens berømte Julefortelling er ikke til å komme unna. Den fins i utallige versjoner og er rett og slett et must å få med seg hver jul. I år har jeg sett Muppets sin versjon med Michael Caine som Ebenezer Scrooge og frosken Kermit som Bob Cratchit.

Jeg liker denne filmen veldig godt. Den har den originale historien med sitt alvor, men også humor og barnevennlighet med muppetene. Dette kunne lett ha blitt barnslig og kjedelig for voksne, men denne filmer passer for alle. De voksne kan følge Michael Caines fremragende portrettering av gnieren Ebenezer mens han møter sine tre spøkelser og lærer viktigheten av jula og det å være et anstendig menneske. Barna kan se ablegøyene til Rizzo og Gonzo og ha det gøy, samtidig som de blir utsatt for litt Charles Dickens kultur :)

Dette er også den første Muppets filmen som ble lagd etter Jim Hensons død. Steve Whitmire tok over som stemmen til Kermit. Han var naturlig veldig nervøs for å ta over rollen, helt til han drømte at han møtte Jim Henson i en hotell-lobby og at Henson sa til ham at alt kom til å gå bra.

Traileren:

dhpu2tq9GG4

Følg med på bloggen, for i morgen åpner jeg en ny luke med juleunderholdning :)

#jul #julekalender #muppets #charlesdickesn #christmascarol #enjulefortelling #henson #Kermit #misspiggy #gonzo #rizzo #michaelcaine
 

15. desember

Bak dagens luke finner vi: Fyll og dop! 

Jeg har egentlig aldri hatt sansen for Seth Rogen sine filmer (kanskje med unntak av Green Hornet), men fant ut at jeg skulle gi denne en sjanse. Det er jo tross alt jul snart. Dette er akkurat som de fleste av filmene hans. Bare fyllevrøvl og dop og tullball. Ja, den har en og annen morsom scene, men i det store og hele så var filmen rett og slett ikke morsom.

Det handler om tre venner som alltid har feiret jul sammen. Nå skal de ut en siste gang, for han ene skal få barn (Seth Rogen) og han andre har blitt kjendis (Anthony Mackie). De har lenge drømt om å få være med på byens villeste fest, The Nutcracker Ball, og nå har tredjemann (Joseph Gordon-Levitt) stjålet tre billetter til dem. Party on!

Dette er ikke helt min type humor, men jeg ga filmen en sjanse. Og tar den med i julekalender min likevel, for det er jo mange som liker filmer som dette.

Høydepunktene er: Michael Shannon som spesiell dopselger. Seth Rogen som spyr i kirka. James Franco spiller gærn pervo. Og Miley Cyrus synger Wrecking Ball (påkledd).

Trailer:

ShIAH_G-Iuw

Følg med på bloggen, for i morgen åpner jeg en ny luke med juleunderholdning :)

#jul #julekalender #film #komedie #sethrogen

14. desember

Bak dagens luke finner vi: Julemyter! 

For noen dager siden tenkte jeg å ta med julespesialen til Mythbusters, men fant den ikke på Netflix, og tok da en annen episode i stedet. Jeg er tydeligvis alt for dårlig til å lete, for nå fant jeg den som den første episoden i sesong 5. Den der episodenummereringen til Netflix stemmer ikke med det imdb og andre nettsider har.

Uansett. Myteknuserne finner ut hvordan holder man juletreet fint og hindrer det i å miste barnåler? Hårspray eller blekemiddel? Kan man bruke en radarantenne til å steke en kalkun? Hvor farlig er det å miste en frossen kalkun ned fra bordet? De lager en fot og tester, og de lager en hund og ser hva som skjer med den. Au!

Og hovedattraksjonen er en diger Rube Goldberg maskin med masse mentos og brus. Fryktelig arbeidssomt å få til, men veldig stilig når det fungerer :)

Z5M6VRsME-Q

Følg med på bloggen, for i morgen åpner jeg en ny luke med juleunderholdning :)

#jul #julekalender #mythbusters #vitenskap #rubegoldbergmaskin
 

13. desember

Bak dagens luke finner vi: Håndjern! 

Holidays in Handcuffs er ikke så kinky som den høres ut. Dette er en julefilm jeg fant på Netflix. Forventet meg egentlig en teit og kvalmende romantisk komedie, men siden jeg hadde hørt noen si den var bra så fant jeg ut at jeg skulle ta sjansen. Ja, den er en litt teit romantisk komedie, men den var overraskende nok ganske så ok.

Heksen Sabrina, eller Melissa Joan Hart som hun også kaller seg, spiller Gertrude Chandler, ei servitrise med et vanskelig forhold til familien hennes. Det er lille julaften og hun er straks ferdig med jobben og skal ta med seg kjæresten sin for feire jul sammen med familien. De har ikke møtt ham enda. Når han så dukker opp og dumper henne får hun et lite sammenbrudd.

Hun kidnapper den første kjekkasen hun ser (Mario Lopez, han fra Saved by the Bell) og tvinger ham til å late som at han er kjæresten hennes og tar han med til hytta for å møte familien.

Melissa Joan Hart spiller rollen som den fortvilte Gertrude veldig bra, og jeg tror det er det som redder filmen. Den føles ikke tullete, og man får nesten følelsen av at noe slikt kunne skje i virkeligheten. Jeg trodde ikke jeg skulle like denne, men jammen var den ikke all right.

Trailer:

I24mL7Ax1awFølg med på bloggen, for i morgen åpner jeg en ny luke med juleunderholdning :)

#jul #julekalender #film #julefilm #melissajoanhart #romantiskkomedie

12. desember

Bak dagens luke finner vi: Arnold! 

Arnold Schwarzenegger er kanskje mest kjent som muskuløs actionhelt, men han har spilt i noen (ganske teite) komedier også. I Jingle All The Way, eller Bjelleklang som den heter på norsk, spiller Schwarzenegger en ikke så veldig sympatisk familiefar som har glemt å kjøpe julegave til sønnen. Sønnen spilles forresten av Jake Lloyd, som dere sikkert husker som Anakin fra Star Wars: A Phantom Menace.

Arnold må på en tullerusk jakt etter årets leketøy: en Power Man dukke, som er omtrent umulig å finne.

Jeg var vel 14 år da denne filmen først kom ut. Må innrømme at den er langt i fra så morsom som jeg trodde jeg husket. Dette er ikke Arnolds beste film, men det er en julefilm (med Jim Belushi som nisse). En julefilm som nok passer for de litt yngre. Humoren er ganske så banal til tider. Og selvsagt har det en lykkelig og julete slutt.

Men en ting som de fleste kanskje ikke er klar over: denne filmen har en end credit scene. Slike er vi jo nå i dag ganske vante til fra eksempelvis Marvel-filmer. I sluttscenen her, så spør moren (Rita Wilson) om hva faren har kjøpt til henne som gave. Og uttrykket til Arnold sier jo sitt.

Trailer:

TwecyXBMDUQ

Følg med på bloggen, for i morgen så åpner jeg en ny uke med juleunderholdning :)

#jul #julekalender #achwarzenegger #arnoldschwarzenegger #julefilm #film #komedie #bjelleklang

Mercury Begins 

Mercury er en engel som jobber for apokalypsebyrået. Apokalypsebyråets jobb er å sørge for at historiens gang går i henhold til den himmelske planen. Og nå er Mercury sendt ut på sitt første store oppdrag (egentlig for at han skal feile og ta skylden i stedet for sjefen sin).

Roma må bli grunnlagt. Ellers så blir det jo ingen korsfestelse og alt som følger den. Problemet er at det har ikke vært så enkelt. Krigen i Troja står i stampe. Mercury må finne en måte å la grekerne ta byen på. For ellers vil Aeneas aldri flykte fra ødeleggelsen og grunnlegge det som etter hvert blir Roma.

Til alt hell har den noe udugelige oppfinneren Daidalos bygd en diger trehest. Daidalos hadde håpet at hesten skulle spytte ild og kunne hjelpe til med å knuse muren rundt Troya, men i og med at den kun er lagd av tre og mangler samtlige komponenter i en flammekaster så er den ganske så ubrukelig. Hvis da ikke Mercury finner en måte å nyttiggjøre seg av en diger, og hul, hest av tre...

Robert Kroese er en humorforfatter som jeg synes er ganske god. Har tidligere lest Starship Grifters og Mercury Swings og likte dem. Mercury Begins er novellen som gir forhistorien til den første Mercury-boken, så jeg fant ut at jeg burde lese den før jeg kastet meg over selve boken.

Kroese skriver veldig vittig og gir en morsom vri på historiske hendelser. Mercury er ikke akkurat bildet av en elegant og perfekt engel. Han er mer som en drikkeglad lurendreier som er god til å snakke seg ut av kinkige situasjoner. En livlig karakter som er morsom å lese om.

Er forresten usikker på om Daidalos var med under Troja-krigen, men det kan jo hende. Ifølge The Aenad av Virgil så hadde Aeneas en helbreder ved navn Iapyx, og Daidalos hadde en sønn ved navn Iapyx (i tillegg til den mer kjente Ikaros). Men det var jo tre stk som het Anders da jeg gikk på skolen så det er ikke sikkert at det er samme fyr.

#novelle #komedie #historie #Troja #trojanskhest #engel

11. desember

Bak dagens luke finner vi: cowboyer! 

The Ranch er en komiserie på Netflix som handler om en gretten gammel rancher, hans kone som driver den lokale baren og en gjeng glade alkoholikere.

Sam Elliott imponerer som den gamle, litt stereotype, rancheren Beau Bennett. Han vet alltid best og river seg i håret over sønnene. Rooster (Danny Masterson) er alltid kjempemorsom med sine sarkastiske og bisarre kommentarer. Rooster har bodd sammen med faren i alle år og drevet ranchen sammen med ham. Serien starter når den fortapte sønnen Colt (Ashton Kutcher) kommer hjem. Colt har prøvd å få seg en karriere som fotballspiller (amerikansk fotball altså), men det har ikke fungert. Nå vil Colt hjelpe til på ranchen igjen. Mamma Maggie (Debra Winger) driver den lokale baren. Hun bor i en campingvogn utenfor baren selv om hun fortsatt egentlig er gift med Beau. Det er en merkelig familie egentlig.

Dette er en komedie, med sine forviklinger og vitser. Også masse gjesteskuespillere selvsagt. Blant annet var det veldig morsomt å se Bret Harrison fra Reaper igjen.

Men det er også mye alvor og til dels dramaseriepreg over denne tv-serien.

En annen ting som er litt annerledes er at Netflix la ikke ut hele serien med en gang, men halve sesong 1 i april og den andre halvdelen i oktober.

Nå lurer dere kanskje på hvorfor jeg tok med denne i julekalenderen min, for det er jo en cowboy-komedie/drama. I sesongavslutningen (episode 20) så er det jul. Pappa Beau hater selvsagt julepynt og derfor synes Colt det er ekstra morsomt å henge den opp.

Jeg håper jeg ikke røper for mye, men når serien kommer til juleepisoden så har ting surnet litt mellom Beau og resten av familien. Hans stahet og krav om at alt skal være på hans premisser har ført til noen skikkelige krangler.

Så nå når det er jul finner kanskje alle sammen julestemningen, tilgir hverandre og blir en lykkelig og sammensveiset familie igjen. Eller kanskje ikke. Det kommer av og til noen skikkelige overraskelser i denne serien, og juleepisoden er ikke noe unntak.

Siden det er søndag i dag så kan det jo være en ide å ta en pause fra alt julemaset og juleforberedelsene. Med 20 episoder på en halvtime hver så er det fullt mulig å bingese hele serien i dag slik at man kommer til juleepisoden ;)

Trailer til del 1:

epCvKyjH7g8Trailer til del 2:

3xYZ3WP9kg0

Følg med på bloggen, for i morgen åpner jeg en ny luke med juleunderholdning :)

#julekalender #jul #theranch #netflix #cowboy #ranch #komedie #drama #serie #tvserie


The Machine 

The Machine er en liten novelle av Mark R. Healy som jeg syntes var ganske bra.

Det er en science fiction historie der prisen for å bli forfremmet i selskapet er ganske stor. Det handler om en mann som jobber veldig mye for å bli forfremmet og tjene store penger til seg og sin kone. Men jakten på å stige i gradene fører sakte til at han mister sin menneskelighet. Vil han innse dette før det er for sent og han har ingenting igjen bortsett fra jobben?

Egentlig er dette en ganske enkel og rett frem historie, men den er også ganske dyp hvis man tenker på tematikken her som er farene ved karrierejag.

Healy skriver veldig bra. Jeg har lest en bok av ham tidligere, Dawn of Procyon, og var interessert i hva mer han hadde skrevet. Kom over denne novellen på Amazon og fant ut at jeg skulle prøve. Det er ikke alltid så lett å skrive noveller, for man må fokusere kun på den historien man vil fortelle slik at den ikke blir for lang, og man må også motstå fristelsen til å ta snarveier for den skal være kort. Healy ser ut til å mestre både romanformatet og novelleformatet.

Veldig bra. Jeg kommer nok til å lese mer av denne karen :)

#novelle #sciencefiction #jobb #karriere #forfremmelse #maskin

10. desember

Bak dagens luke finner vi: Mythbusters! 

De fem første sesongene av Mythbusters ligger på Netflix nå. Og i episode 28 i sesong 4 så tester myteknuserne om et juletre virkelig kan ta fyr dersom lysene står på hele natten.

Dette er ikke julespesialen som jeg vet at de lagde, men jeg har ikke klart å finne den på Netflix, så da blir episode 04x28 det nærmeste jeg finner. Offisielt så er denne episoden sesong 4 episode 26, så det er ett eller annet rart med nummereringen til Netflix.

I tillegg til å prøve å sette fyr på et juletre, så tester de også ut antigravitasjonsmaskiner (veldig spennende og interessant), samt om vodka kan brukes til å behandle brennmanet-stikk. Synes Kari var modig som koste med brennmaneten.

Selv om dette ikke strengt tatt er en julepisode, så får vi se Adam Savage med nisselue. Og Mythbusters sitt juletre med 2500 juletrelys er jo definitivt verdt å få med seg ;) La oss si det sånn at det var nok lurt at de hadde brannvesenet til stede.

 

Følg med på bloggen, for i morgen åpner jeg en ny luke med juleunderholdning.

#jul #julekalender #mythbusters #juletre #brann

Shero 

Shero av Jack Wallen er en bok jeg fikk tak i gjennom et Storybundle-salg for en tid tilbake. E-boken har ligget på harddisken en god stund nå, og jeg fant ut at det var på tide å se hva dette var for noe.

Det er en superheltbok, men med en liten vri. Shero er transgender. Heter egentlig Chris og bekjemper kriminalitet i høye hæler og kjole. Shero er bevæpnet med en katana og kan skyte fingerneglene sine, som er lakkert med bedøvende gift.

Selve historien er ganske standard til å være en superheltbok. Det er en superheltforening og en superskurkforening, konflikt og konspirasjoner. Det som får denne til å skille seg ut er jo at hovedpersonen er transgender (ikke si transvestitt for da blir Shero skikkelig sinna på deg). Det er forfriskende annerledes og fungerer delvis i å gi boken et løft.

I starten så handler det litt om vanskeligheten med å være annerledes og hvor tøft det er å fortsette å bekjempe skurker i kjoler i stedet for å ha på seg spandex-uniformen som sjefen i superheltforeningen vil.

Det ene som ødelegger litt for meg er at Shero fokuserer vel mye på dameklær og det å se bra ut. Det blir litt for mye, slik at det blir parodisk og stereotypisk til tider. Innimellom virker Shero litt som en gal homsemann i drag. Mens han egentlig er en komplisert heterofil mann som liker å kle seg som ei dame. Kanskje var det bevisst av forfatteren for å vise hvordan sneversynte folk så for seg Shero?

Det andre er slutten. Det virket nesten litt som om Jack Wallen ble lei (eller plutselig måtte møte en deadline) for ting avsluttes veldig raskt og ting ender unaturlig bra for Shero. Eller, unaturlig er kanskje feil ord. Det var litt for lett alt sammen. Plutselig var alle konflikter over og man kom inn i en nesten eventyraktig "så levde de lykkelige i alle sine dager" slutt. Dersom det å leve lykkelig i alle sine dager involverer slåssing mot superskurker i uoverskuelig fremtid da.

Starten var uvanlig og interessant, men slutten var litt for lettvint og kjedelig. Som en superhelthistorie så vil jeg si at denne er ganske middelmådig, men LGBT-innholdet, som kanskje er litt ømtåelig for noen, gjør at denne boken er verdt en gjennomlesning likevel. Det er jo ikke så mange historier som viser at man kan være en helt selv om man ikke passer inn i tradisjonell kjønnsdeling.

#bok #bokanmeldelse #shero #jackwallen #superhelt #transgender

Eega

Telugu Movie Eega Wallpapers Design

 

Til min faste fredagspizza så valgte jeg i kveld å se en Bollywood-film. Egentlig en Tollywood-film, men de blir (av oss i vesten som ikke vet forskjell på hindi og telugu) som oftest også kalt Bollywood.

Eega er regissert av S. S. Rajamouli, som også regisserte Magadheera og Bahubali, to fantastiske filmer som jeg har skrevet om tidligere her på bloggen.

Så hva handler Eega om? Jo, det er et gripende kjærlighetsdrama. En skikkelig tåreperse. Bindhu (Samantha Ruth Prabhu) er den vakre mikrokunstneren som også jobber i et veldedighetsfirma som skaffer skolebøker til fattige skoler. I to år har nabogutten Nani (skuespilleren heter også Nani) gjort kur til henne. Og hun har vært ganske så stygg mot ham ved å late som hun ikke er interessert og overse ham. Selv om hun tydeligvis elsker oppmerksomheten hans.

Sudeep (skuespilleren heter også Sudeep) er en barsk forretningsmann. Kriminell og korrupt, og vant til at alle kvinner han møter kretser rundt ham som... fluer (Eega er telugu for flue). Når Bindhu oppsøker ham for å be om donasjoner til skolebokfirmaet sitt, faller han pladask. Han inviterer henne ut på det han tror er en date og det hun tror er en forretningsmiddag. Sudeep kjører på med sjarmoffensiv, men Bindhu har bare øyne for Nani som jobber med noe fyrverkeri like utenfor restauranten.

Ingen sier nei til Sudeep.

Like etterpå så bestemmer Bindhu seg for å slutte med tullet sitt og si til Nani at hun elsker ham. Hun rekker akkurat å sende ham en tekstmelding før Sudeep kidnapper ham. Og dreper ham. Etter to år så skulle Nani endelig få vite at kjærligheten hans ble gjengjeldt og så bli drept like etterpå.

Snufs. Det er så trist.

Her er traileren. Se den. Se den! Se den nå, før du leser videre.

lbWURFD4vdE

 

Å du store nisseland! Jeg lo så jeg fikk pizzaen i vrangstrupen og holdt på å ramle ut av senga flere ganger. Har vansker for å finne ord for hvor morsom denne filmen er.

Nani blir nemlig gjenfødt som en flue (eega er telugu for flue). Og han vil ha hevn. Ei lita flue mot en diger gangster med sin hær! Det er ikke måte på hvor mye terror ei lita flue med motivasjon kan utføre. Du og du, hvor morsom denne filmen var.

Dette høres jo helt absurd ut. Man skulle tro at dette ville være en teit B-film uten like. Men Rajamouli, som er kjent for sine episke historiske dramaer, klarer på mesterlig vis å lage denne historien spennende. Det er drama, kjærlighet, action, humor og crazy crazy saker i en herlig miks. Pluss masse musikk (ganske bra også) som det bruker å være i indiske filmer. Rett og slett fantastisk.

Siden den ikke er så lett å få tak i her til lands så legger jeg ved en liten youtube-video med fem minutter med fluens mordforsøk, akkompagnert av sangen My Name Is Nani. Nyt:

rqF7J_PeHQ0


Nydelig :)

Skulle du få anledning til det så må du virkelig se denne filmen. Dette er en av de helsprø filmene som alle burde få med seg.

#film #Bollywood #tollywood #indiskfilm #telugu #eega #flue #komedie #actionkomedie #drama #fantasy

 

3% 

Den brasilianske tv-serien 3% ankom stille og rolig på Netflix i november. Jeg fikk i hvert fall ikke med meg noe medieoppslag om den, og har heller ikke fått med meg noe særlig prat om den i blogger og diverse nettforum heller. Noe som er veldig synd, for dette var en veldig bra serie.

3% er den første brasilianske serien som Netflix har laget. Og som med det meste Netflix lager, særlig av dramaserier, så er kvaliteten veldig høy.

Folk flest lever i en diger og lovløs slum. I stor fattigdom. Når folk blir 20 år så går de gjennom Prosessen. Det er en serie tester som brukes til å velge ut den beste 3-prosenten av befolkningen. Disse vil få flytte inn til det det teknologiske avanserte paradissamfunnet (tror vi) som eksisterer på en øy et stykke unna.

Altså, testene går etter kriterier som de eksisterende 3-prosentene mener er de beste, ikke nødvendigvis hva vi selv synes er de beste egenskapene hos folk.

Det er også The Cause, en slags opprørs/terrorist-organisasjon som er i mot dette klasseskillet. Hva det ultimate målet deres er, er litt ullent, men det avsløres kanskje i sesong 2 (leste på imdb at det blir en sesong til - yay!).

Serien følger en gruppe ungdommer (Bianca Comparato, Michel Gomes, Rodolfo Valente og Vaneza Oliveira) i årets Prosess, samt Prosessfullmektig Ezekiel (Joao Miguel), lederen for Prosessen. Han er en meget interessant karakter som vi lærer mye om gjennom serien. Særlig gjennom intrigene mellom ham og Aline (Viviene Porto) som ønsker å ta hans plass som Prossessleder.

Vanligvis så er historier som dette ungdomsdystopier, men denne er veldig voksen. Og ganske mørk og dyster til tider. Det er også masse uventede vendinger og overraskelser som får meg til å endre mening om karakterene. Den som virker snill først er kanskje ikke det likevel, og motsatt. Eller ikke ;)

Dette er et veldig spennende premiss. Særlig med tanke på en av de store avsløringene i siste episode. Den som forklarer mye av tankesettet bak denne ordningen med 3% på øya og resten i slummen. Serien er også veldig godt laget. Den er karakterdrevet, noe som drar fokuset vekk fra kulissene og spesialeffektene en del (det vises at budsjettet ikke har vært enormt til tider), men det er også det som gjør serien så bra. Det er ingen fancy effekter og slikt som distraherer. Det er Prosessen og det psykologiske dramaet som er i fokus hele tiden. Og det er såpass bra at det tåler all oppmerksomheten.

Denne serien var en uventet glede da jeg tilfeldigvis kom over den og valgte å gi den et forsøk. Kjempebra. Gleder meg til sesong 2.

Anbefaler virkelig at du prøver 3%. Men se den på portugisisk og ikke den engelske dubbingen. Dubbing er bæsj. Hvis du ser på dubbede serier og filmer så vil du aldri bli valgt ut til å være blant 3-prosenten ;)

Her er traileren:

8yyzNQfaQR8#netflix #tv #tvserie #dystopi #drama #sciencefiction #Brazil #portugisisk #netflixoriginalserie #3prosent #brasilianskserie

9. desember

Bak dagens luke finner vi: X-Files! 

I 2014 ga tegneserieutgiveren IDW ut en julespesial med X-files tegneserie. En X-mas spesial ;)

Laget av Joe Harris, Karl Kesel, Loston Wallace og Matthew Dow Smith

Bladet inneholder to fortellinger. I den første så holder Skinner en julefest. Mens Mulder er sendt for å kjøpe dip, så kommer han over noen mystiske karer i hazmat-drakter som evakuerer kjøpesenteret. Han har en foruroligende samtale med den gamle sigarettrøykende mannen (som dere garantert husker fra tv-seriern) og møter en julenisse som kanskje er et romvesen. En typisk X-files jul høres det ut som.

Den andre historien tar oss til 1946 og et annet X-files team bestående av Bing Ellington og Millie Ohio. De står ovenfor en gremlin, og de trenger hjelp av selveste Krampus for å klare å fange den.

Må innrømme at jeg aldri ble helt med på X-files bølgen. Da den først gikk på tv så fikk jeg ikke lov av min mor å se den. Og hvis jeg husker rett så gikk den såpass tidlig på kvelden at jeg ikke klarte å snike meg til å se den likevel heller. Jeg så serien først etter at jeg ble skikkelig voksen. De første sesongene i hvert fall. Kjøpte dem på dvd. Syntes serien var grei nok, men ikke så fantastisk som alle skulle ha det til.

Denne tegneserien er også helt ok. Regner med at skikkelige X-files fans vil digge den mye mer enn det jeg gjør. Men den har juletema og romvesener, så jeg er jo i bunn og grunn fornøyd med å ha plukket ut denne til julekalenderen min :)

 

Følg med på bloggen, for i morgen kommer det mer tips til juleunderholdning.

#jul #julekalender #tegneserie #xfiles #idw #mulder #Scully #romvesen

8. desember

Bak dagens luke finner vi: Tim Allen! 

I dag tenkte jeg å gå for noe mer tradisjonelt og julete. Så da ble det julekomedien Christmas With the Kranks, eller O Jul Med Din Glede som den heter på norsk.

Mamma og pappa Krank (Jaime Lee Curtis og Tim Allen) må feire jul alene, for datteren er i Sør-Amerika med Fredskorpset. Etter en våt og regnfull dag får de en ide: de hopper over julen og bruker pengene til å dra på et karibisk cruise. Venner og naboer reagerer på at de plutselig ikke skal være med på julefeiringen. Den årlige festen blir avlyst, de kjøper ikke juletre og pynter heller ikke huset. De blir svært så upopulære.

Og på julaften morgen, dagen før de skal på cruise, ringer telefonen. Datteren kommer hjem for å feire jul, og hun har med seg sin nye kjæreste. Det blir med ett litt travelt med å finne frem julepynten og å handle inn mat for å si det sånn :)

Traileren:

jiPMySZo0Sc


Ja, dette er en teit komedie. Tim Allen og Dan Akroyd (en av naboene) er jo slik vi kjenner dem fra masse andre komediefilmer. Men dette er også en varm og lun julefilm. Etter den første halvdelen, som egentlig bare inneholder standard humorsekvenser, så er den siste delen full av fin juleånd og god julestemning. Slutten er kjempefin og helt i tråd med hvordan det skal være i julesesongen.

Dette er ikke den første gangen jeg har sett denne, og det blir sikkert ikke den siste heller. Er ikke slik at jeg må se den hvert år, men det er en kjempefin film å ta for seg en gang i blant.

 

Følg med på bloggen, for i morgen åpner jeg en ny luke med juleunderholdning :)

#jul #julekalender #film #komedie #julefilm #timallen #danakroyd #jaimeleecurtis #cheechmarin

7. desember

Bak dagens luke finner vi: David Morrissey!

Doctor Who TV series starring Christopher Eccleston, David Tennant, Matt Smith, Billie Piper, Karen Gillan, Freema Agyeman, Catherine Tate, Alex Kingston, Jenna Coleman, Paul Kasey, Nicholas Briggs, Arthur Darvill, Noel Clarke, John Barrowman - dvdbash.com

 

Før han var The Governor, så var David Morrissey (for en liten stund) Doktoren.

I 2008 så hadde David Tennant annonsert at han kom til å slutte i serien. Som alltid når slikt skjer, så var spekulasjonene store på hvem som skulle ta over rollen. Når så julespesialen kom i 2008 så var det mange som trodde at David Morrissey kom til å ta over.

IVT6LXK1KMA


Men som vi alle vet i dag, så var det lureri. Det var jo Matt Smith som etter hvert tok over i 2010 etter at Tennant spilte inn noen spesialepisoder i løpet av 2009.

Hvorfor David Morrisseys karakter tror at han er Doktoren skal jeg ikke røpe i tilfelle noen ikke har sett episoden. Som alltid så er det et spennende actioneventyr. Med masse action, humor og spenning.

The Next Doctor er ikke den mest julete julespesialen, og heller ikke den mest populære, men jeg synes den er bra jeg. Den faller litt i skyggen av de andre hvor man møter julenissen, eller gjør skuespillerendringer, noe som egentlig er litt synd. Her er traileren, ser det ikke gøy ut?

qv_47isUp9g


Og siden vi snakker om David "The Governor" Morrissey så fant jeg en liten musikkvideo-tributt til hans tid på The Walking Dead. OBS, det er blodig, og inneholder spoilere dersom du ikke har sett serien. Så se den på eget ansvar:

ettRyKBSSiU


Følg med på bloggen, for i morgen åpner jeg en ny luke med spesiell juleunderholdning :)

#julekalender #jul #doctorwho #walkingdead #morrissey

6. desember

Bak dagens luke skjuler det seg: Bakervarer! 

Candy Canes and Criminals av M.E. Harmon er den tredje historien i matkrim-serien HoneyBun Shop Mysteries. Den ble først utgitt i desember 2015 og har da selvfølgelig juletema :)

Ali er bakeren i HoneyBun, et bakeri/sandwichsjappe i New York. I tillegg til å bake godsaker så hjelper hun politiet med å løse mordsaker. For hun er alltid sånn tilfeldigvis til stedet og legger alltid merke til detaljer som politiet misser.

I parken like ved bakeriet så er det en julefestival. Hun har blitt venner med Doug, en alkoholisert boms, som er veldig god til å spille julenisse. Hans tvillingbror, som er en millionær, har skaffet ham julenissejobben på festivalen. Men midt under julegaveutdelingen til barna skjer tragedien. Et dødsfall skjer og Ali må nok en gang guide politiet i retning morderen.

Til tross for at det sikkert ble masse traumatiserte barn her, så kalles dette for "cozy mystery". Personlig synes jeg sjangeren heller skulle kalles matkrim, da "detektiven" i slike historier nesten alltid driver med matlaging. Her baking.

I alle fall er dette en kort novelle med mord og julestemning. Så absolutt passende lesning i adventstiden :)

 

Følg med på bloggen, for i morgen åpnes en ny luke med nerdete juleunderholdning :)

#jul #julekalender #krim #matkrim #mord #nisse #newyork

 

5. desember

Bak dagens luke finner jeg: Salma Hayek! 

Akkurat som med Die Hard, så er Everly egentlig mer en action-film enn en julefilm. Men den er satt i julen. Det er et juletre i leiligheten og det spilles julesanger her og der.

Hvis du er ute etter en fin og koselig julefilm så er ikke dette rette valget. Dette er en skikkelig blodig og rå action-film. Det starter ganske så brutalt. En naken Salma Hayek stubber ut på badet. Hun har blitt voldtatt og skal nå drepes, fordi hun har hjulpet politiet med å ta gangsteren som holder Everly som slave. Men Everly gir ikke opp. Hun finner pistolen hun har gjemt på badet og tar hevn. Og så må hun forsvare seg. For gangsteren Taiko (Hiroyuki Watanabe) sender alt han har av folk for å ta henne. Det blir skyting og eksplosjoner i massevis.

Imponerende nok foregår hele filmen i leiligheten (og noen få ganger i gangen utenfor). Den stadig mer og mer gjennomhullede leiligheten.

Den mest memorable skurken må nok være gærningen som kaller seg for The Sadist. Han spilles av Togo Igawa. Og tro det eller ei, men Togo Igawa er også stemmeskuespiller i den engelske versjonen av Lokomotivet Thomas. Det skulle man ikke trodd ut i fra hva slags person han spiller her ;)

Nei, dette er ikke akkurat noen tradisjonell julefilm. Men så tidlig i desember så haster det jo ikke enda med å finne julestemningen, så da går det bra å se litt utradisjonelle julefilmer.

Trailer:


Følg med på bloggen, for i morgen åpnes en ny luke med sær juleunderholdning :)

#julekalender #film #jul #Everly #salmahayek #action

Mystery Weekly Magazine Desember 2016 

Da har jeg fått lest igjennom årets desemberutgave av Mystery Weekly Magazine, som er et litteraturblad fra Canada. Jeg har fått et gratis abonnement fra dem mot å skrive anmeldelser, noe jeg synes er veldig hyggelig. Hvis dere vil lese dette, eller tidligere utgaver av bladet, så kan dere gå til www.mysteryweekly.com. Ellers så finner dere bladene hos Amazon eller Magzter også.

Temaet denne gangen virker å være historisk krim, da de fleste novellene har noe med fortiden å gjøre.

Først ute er The Body in the Backyard av Robert S. Levinson der historien handler om en gammel forsvinningssak. Et lik blir gravd opp i en bakgård og den pensjonerte politimannen, nå privatdetektiv, Jack Stover trosser magesåret sitt og etterforsker på nytt den 30 år gamle forsvinningssaken han aldri klarte å løse. Ikke en enkel oppgave da vitnene er en senil 90-åring og ei blind dame som bare var ei lita jente da det skjedde.

Så kommer en julehistorie av Micki Browning. Jeg tar med den som en del av julekalenderen jeg har gående her på bloggen, så det kommer en kort anmeldelse i et eget innlegg senere i desember.

The Ghost of BIlly the Kid av Scott Merrow er en litt annerledes krimnovelle. 100 år etter sin død blir spøkelset til Billy the Kid (den berømte desperadoen du sikkert har lest om i westernbøker eller sett i westernfilmer) sendt til jorden for å hjelpe en sheriff med en mordsak. Dette ved at spøkelset Billy puffer til ting så de velter eller faller av bordet for å passe på at sheriffen ser dem. En kort historie, men ganske interessant med den spøkelsesvinklingen sin. 

Og så er det Warren Pace, CIA av Sonny Zae. En skikkelig humoristisk novelle om CIAs eldste agent, Warren. Sammen med sin nye, og meget unge, partner, går han på jakt etter en kriminell skurk. Og udåden? Fyren har stjålet Post-it lappen med passordet hans. Denne er helt urkomisk. Det er litt som filmen RED, dersom Bruce Willis og Co. hadde vært senile.

A Death in the House of Imothep av A.L. Sirois tar oss til det gamle Egypt. Kokka til Imhotep, den berømte legen og arkitekten som i senere tid har fått et litt skumlere rykte etter Mumie-trilogien, blir funnet myrdet. Anitepsut, søskenbarnet til Imhotep, hjelper til med etterforskningen og det dukker opp mange hemmeligheter blant tjenerstaben til den egyptiske lorden. Skikkelig interessant novelle dette her. Jeg har litt sansen for egyptisk mytologi og det gamle Egypt, så denne likte jeg veldig godt. 

Enda mer historisk krim blir det i Mark C. Harwell sin novelle Deat, Honor and the Ordovices. Denne gangen er vi i romertiden. En romersk soldat er myrdet og sporene peker mot en nærliggende keltisk klan. Men Felix, som ble sendt for å etterforske, vil vite alt om saken før han tillater en ny krig å starte. Denne var også veldig bra. Romertiden er også en historisk tid jeg har sansen for. Det stammer jo selvsagt fra å ha vokst opp med tegneseriene om Asterix og Obelix (de dro jo til Egypt en gang også). Jeg hadde en anelse om hva som hadde skjedd her, og det var spennende lesing å finne ut at jeg hadde rett :)

Og helt til slutt er det to You-Solve-It historier, hvor sporene er i teksten og leseren selv må finne ut hvem skurken er. Begge har juletema. Den første var enkel å løse, men den andre er jeg litt mer usikker på. Får se når januarbladet kommer om jeg skjønte den :)

#mysteryweekly #mysteryweeklymagazine #Magazine #krim #novelle #litteraturblad #krimblad

4. desember

Bak dagens luke finner vi: engleroboter! 

Voyage of the Damned er tittelen på Doctor Who sin julespesial fra 2007. Russel T. Davies skrev manus og James Strong regisserte. David Tennant, min favorittdoktor, er med.

Etter å nok en gang ha blitt alene (etter at Martha sluttet i sesongfinalen til sesong 3 av den nye serien) så er Doktoren alene inni TARDIS. Men han er ikke alene lenge, for plutselig kræsjer han inn i Titanic. Men dette er Doctor Who, hvor alt kan skje. Det er ikke den ekte Titanic, men et romcruiseskip hvor romvesener reiser fra primitiv planet til primitiv planet og opplever deres kultur. Og siden cruiseskipet er utenfor jorda i juletider, så er det julefest om bord.

Men når Doktoren dukker opp, så skjer det alltid ett eller annet. Skipet blir sabotert, truffet av meteorer og er i ferd med å treffe jorden og gjøre ufattelige skader. Doktoren må trå til igjen.

Kylie Minogue (ja, hun popstjerna) spiller servitrisen Astrid. Russell Tovey spiller Alonso (Doktoren har lenge ønsket å kunne si allons-y Alonso) og Bernard Cribbins debuterer som Wilfred Mott. Vi møter også romvesener, som den lille røde Bannakaffalatta. Og det er morderiske robotengler. Episoden er kanskje ikke så veldig julete, men det er et skikkelig morsomt action-eventyr. Mange sier at Voyage of the Damned er en av de bedre julespesialene til Doctor Who. Jeg må nesten si meg enig der, selv om jeg synes de fleste er gode, hver på sin måte. Det ble riktignok noen få klager etter at spesialen gikk på lufta. Overlevende etter den ekte Titanic-ulykken likte ikke bruken i et slikt tv-program, og en del religiøse protesterte mot bruken av robotengler og Doktoren som en messias-skikkelse.

Dem om det. Jeg synes det er kjempegøy. Her ser dere traileren:


Følg med på bloggen. I morgen åpner jeg en ny luke og finner noe mer sær juleunderholdning :)

#julekalender #jul #doctorwho #Tennant #kylieminogue #robot #engler #sciencefiction #tv #britisk

Kick 

Kick er en kjempemorsom actionkomedie fra Bollywood. Disse Bollywood filmene er herlig sprøe og full av galskap. Og de har biljakter og slåsskamper som lett kunne ha vært fra de beste actionfilmer fra Hollywood. Det er skikkelig deilig å se filmer som får deg til å le høyt :)

Psykologen Shaina Mehra (Jacqueline Fernandez) og politimannen Himanshu Tyagi (Randeep Hooda) møtes på et tog i Warszawa for første gang siden de var åtte år. Foreldrene deres vil de skal gifte seg (arrangerte ekteskap er visst fortsatt noe som skjer), men ingen av de føler for å gifte seg enda. De har begge noen i livet sitt som står i veien.

Shaina tenker fortsatt på sin ekskjæreste, den gærne adrenalinjunkien Devi Lal Singh (Salman Khan). Devi gjør alt for å finne sitt neste kick, noe som gjør det vanskelig å holde på en normal jobb. Himanshu er superpolitimannen som sliter med at en skurk alltid klarer å komme seg unna. Den maskerte skurken Devil (Salman Khan) stjeler masse penger fra viktige mennesker og kommer seg alltid unna med sine gærne og ville stunts. Han er den eneste som noen gang har sluppet unna når Himanshu er på saken.

Ja, du leste riktig. Begge spilles av Salman Khan. Det er samme fyr. Og det blir riktig så interessant fremover når han kommer inn i livene deres igjen ;)

Salman Khan er i storform og briljerer som den gærne Devi/Devil. Han er morsom, tullete, men også intens og beintøff når det gjelder.

Og for første gang i en Bollywood-film så fanger jeg opp noen av referansene til andre filmer også. Det var et par ganger jeg fikk et "kick" ut av å se referanser til Chulbul Pandey, Salman Khans rollefigur i actionfilmene Dabangg og Dabangg 2. De kan jeg også anbefale sterkt forresten.

Har lest noen anmeldelser som sier at starten er litt treg men at det er mer enn verdt det når andre halvdel begynner. Jeg synes ikke det. Altså jeg synes selvsagt at filmen er verdt å se, men jeg synes ikke at begynnelsen var for treg. Den første halvdelen er noe roligere, men det var jo noe action der også. Man må jo ta seg litt tid til å bli kjent med folkene filmen handler også.

Dette er den tredje filmen jeg har sett hvor Salman Khan er i hovedrollen og jeg har likt dem alle tre. Han kan virkelig action-filmer denne karen.

Jeg skjønner fortsatt ikke hvorfor Bollywood-filmer ikke er mer populære her i Norge. De er jo kjempebra (i hvert fall storfilmene jeg har sett). Det skal ikke så mange filmer til før man ikke lenger synes det er rart med de plutselige musikkvideoene heller. Nå synes jeg det bare er morsomt. De passer liksom inn. Nesten så jeg savner dem når jeg ser vestlige filmer ;)

Traileren til Kick:

kNEpMpbmayU
 

#film #kick #salmankhan #Bollywood #actionfilm #actionkomedie #indiskfilm #komedie

3. desember

Bak dagens luke skjuler det seg: rubiner!

Rubies on black surface
Licensed from: icetray / yayimages.com

 

The Mystery of the Missing Rubies av Tony Reynolds er en Sherlock Holmes novelle satt i julen. Holmes og hans bror Mycroft blir invitert til Yorkshire av noen slektninger for å feire jul sammen med dem. Holmes tar selvsagt med seg sin trofaste venn doktor Watson. I landlige omgivelser blir de innesnødd, og husets frue oppdager til sin store forferdelse at et verdifullt halssmykke med rubiner er borte. Det blir etterforskning i julen.

Dette er en spennende og morsom krimhistorie. Watson blir både skutt og smasker litt med en ung dame (oooh, skandaløst!). Mysteriet løses på selveste julaften, og det på en måte som er juleånden verdig :)

En kjempefin Sherlock Holmes historie. Den er tilgjengelig i novellesamlingen The Lost Stories of Sherlock Holmes fra MX Publishing.

Følg med på bloggen i morgen, da en ny luke i julekalenderen åpnes.

#novelle #sherlockholmes #Sherlock #holmes #krim #jul #julekalender #mysterie #tyveri #rubiner #watson

2. desember

Bak dagens luke skjuler det seg: zombier! 

Novellen Christmas With the Dead av Joe R. Lansdale er satt under en zombieapokalypse. Calvin er den eneste overlevende, bortsett fra hunden Buffy, og han savner familien sin skikkelig. Men det er jul og til jul skal det pyntes. Han må skaffe juletre og henge opp julelys på huset. For å få til dette må han utsette seg selv for stor fare. Gatene er jo fulle av zombier som gjerne vil spise ham.

På en måte er dette en tradisjonell zombiefortelling om en mann som prøver å overleve. Men samtidig er det også et melankolsk høytidspreg over den. Han prøver å skape en liten bit normalitet midt i kaoset han befinner seg i. Derfor pakker han inn gavene som familien ga ham for to år siden slik at han kan åpne dem på nytt igjen. Derfor drar han ut for å skaffe seg et juletre og lyslenker. En spennende, men også trist novelle.

Den er utgitt som en egen bok av Subterranean Press, men jeg leste den i novellesamlingen Bleeding Shadows.

Novellen er også filmatisert. 

Jeg har ikke klart å fått sett filmen, men ut i fra traileren så ser det ut til at den er litt omskrevet og virker mer som en splatterkomedie. Trailer:

9crG2Tk1aogFølg med i morgen, da åpner jeg en ny luke i bloggens julekalender :)

#julekalender #jul #zombie #novelle #lansdale #film

Det store eksperimentet 

I morges, før jeg dro på jobb, så tok jeg en liten titt på Viaplays egenproduserte julekalender, Det store eksperimentet. Ja, jeg står opp tidlig og liker å ha god tid på meg om morgenen.

Jeg er alt for gammel for denne serien. Tenkte det kunne være morsomt å se hva kidsa i dag får servert som julekalendere på tv. Men jeg tenker at selv om jeg var en unge i dag, så hadde jeg blitt skuffet av dette feilslåtte eksperimentet.

Det handler om Leona og Mathias som vinner en oppfinnerkonkurranse. Premien er at programlederen, Ole Andre Sivertsen, tar dem med på besøk hos den "berømte" oppfinneren Professor Primus (og hennes latterlige assistent Sigma). Anne Marie Ottesen, som spiller Primus, må ha sett alt for mye på Power Rangers, for hun er like flirende gal som Rita Repulsa.

Når ungene viser seg å være smartere enn henne, så sperrer hun dem inne og tvinger dem til å løse vitenskapelige gåter. Hvis de klarer alle, så kanskje får de slippe ut før jul.

I episode 2 så burde egentlig politiet dukke opp og lure på hvor det ble av barna som skulle besøke henne. Og hvorfor i all verden har ikke Ole Andre Sivertsen en mobiltelefon han kan ringe politiet med? Leona og Mathias er jo selv gamle nok til å ha hatt mobiler i flere år. Jeg går aldri noe sted uten mobilen min, og kan ikke tenke meg at noen andre gjør det heller i dagens samfunn.

Jeg er jo en stor fan av Mythbusters og liker vitenskap. Så kanskje disse gåtene kan være morsomme? Den første var ikke det. Ole Andre Sivertsen, den voksne som hjelper dem, virker stokk dum det ene øyeblikket, og i det neste så forklarer han til barna hvordan de skal mikse sitronsyre og bikarbonat for å lage gass for å få tak i en nøkkel. Jeg har jo allerede nevnt at Professor Primus er rablende gal, så hvorfor hun har huset sitt fullt av rom med slike sprø gåter gidder jeg ikke spekulere i.

Og det mest irriterende av alt er jo at Ole Andre Sivertsen plutselig gliser dumt og babler i vei om diverse fakta. Når han liksom skal være sperret inne i et strømførende gjerde og det eneste som kan redde ham er to barn som må lage gass gjennom en kjemisk reaksjon, så forstyrrer han ungene med masse tullete prat om karbondioksid. Han må jo være nesten like sprø som Primus.

Eller...

Kanskje Ole Andre Sivertsen er en robot? En robot som har en feil i positroniske hjernen sin, og som gjør at han av og til (kanskje ved høyt stress) kobles om til skolelærermodus? Det hadde vært noe det!

Beklager, jeg har sikkert sett for mye Star Trek og Westworld.

 

Har lest noen anmeldelser på nettet fra folk som har fått sett flere episoder. Det høres ut som om dette ikke er startvansker, men formelen som hver episode følger. Jeg tror jeg hadde vært både skuffet og fornærmet om jeg hadde vært barn og skulle sett på dette. Med så blatant overspilling så skulle man nesten tro at serien var ment for spedbarn. Ungene fortjener bedre enn dette. Å høre Primus le og Sigma si tulleord er ikke nok til å gjøre dette morsomt. Og hvis de vitenskapelige gåtene hele tiden skal forstyrres av gørrkjedelige og forstyrrende faktaopplysninger så blir dette bare rævva.

Nei, jeg skal holde meg til den legendariske The Julekalender som vanlig.

Og drømme om den dagen noen lager en skikkelig god julekalender-serie for voksne.

Trailer, om noen er interessert:

 

 

 

 

#viaplay #julekalender #jul #serie #tvserie #barnetv

Er gäädek jäämit ekte eller ikke? 

I dag ble de to siste episodene av Svartsjøen lagt ut på Viaplay. Endelig får vi vite hvordan det går med partysvenskene, de danske søstrene, de norske skutergutta og gamle Nils Ole Oftebro. Spoilervarsel forresten. Hvis du ikke har sett episoden eller serien så les videre på eget ansvar.

 

Forrige episode endte jo med at Elin, etter å ha fått rødøye og da muligens også denne gäädek jäämit forbannelsen, kvalte Lippi med en pute. Hanne og Mette oppdaget at det brant i det hemmelige rommet i kjelleren.

Det starter med at Dag styrter til og slukker brannen. Jentene mistenker at det kan ha vært han som satte på brannen. Ikke lenge etterpå kommer Hanne over Jostein, skjorteløs og med blodig nese. Han ble jo banket opp av sin bror, Dag i forrige episode.

Mette kikker innom Lippi og oppdager at han er død. Johan tar dette svært tungt, for Lippi er hans bror. Når jeg tenker meg om så er det jo blitt fortalt tidligere, men jeg har bare ikke lagt merke til det før nå. Lippi har jo, bortsett fra da han spiddet seg selv i kjelleren, vært i periferien hele tiden. Etter å ha fått være i fred en stund (han forlangte det også) så kjefter Johan på Mette. Hun hadde jo sagt at alt Lippi trengte var å sys litt. Og nå var han død. Mette undersøker Lippi litt og oppdager mikroblødninger i øyet. Han er blitt kvalt.

Johan finner armbåndet til Elin i Lippis hånd. Da skjønner han at det var Elin som hadde drept ham. Oi da!

Han lurer Elin inn på rommet sitt og konfronterer henne med det. Hun sier at det var gäädek jäämit forbannelsen. Drep eller bli drept. Hun måtte jo bare gjøre det. I raseri kveler Johan henne på sengen, og enda en av svenskene stryker med.

I mellomtiden har Mette snoket litt mer i kjelleren. Hun finner hemmeligheten til skutergutta Dag og Jostein. De dyrker marihuana i massevis nedi kjelleren! Ikke rart at de ville jage vekk de nye gjestene. Det har jo alltid vært Jostein som har gitt Hanne hvert spor og hint til äphar ånden og gäädek jäämit forbannelsen. Har alt bare vært lureri fra deres side? Selv jeg begynte å tvile et øyeblikk.

Når hun viser dette til de andre så er det ikke snakk om å hente politiet. Neida. Johan og Frank skal gå ned i kjelleren og ordne opp selv. Det går ikke så bra.

Etter litt knuffing og bryting så tar Dag kniven og stikker ned Johan. Frank løper med Dag i hælene. Frank kommer seg opp av kjelleren og inn i gangen. Der, foran øynene på Hanne, så skjærer Dag over halsen til Frank. Og går mot Hanne med kniven løftet. Jostein kommer ilende til med en pistol. Han bestemmer seg for at den pene danske jenta er å foretrekke over sin voldelige og skjeggete bror. Han skyter Dag.

Pang!

Og plutselig så er det to danske piker og en nordmann igjen i live.

Her slutter episoden, men siden Viaplay la ut den siste episoden også i dag, så går jeg bare videre med den.

Liket til Johan er forsvunnet. Det er bare en blodflekk igjen i kjelleren. Av en eller annen merkelig grunn så bekymrer de seg ikke noe særlig over det. Det var sikkert bare Erkki. Nils Ole Oftebro har vært ganske så fraværende de siste episodene. Det aner meg nå at han kommer til å være viktig nå på slutten.

Etter at Jostein har fortalt alt om narkobedriften, så vet Hanne og Mette (og vi) nå at gäädek jäämit greiene ikke var noe skremselspropaganda som de to hadde funnet på. Nei, nå er alle enda mer overbevist om at det er ekte. Særlig etter at Hanne fant en barnetegning som viste Jostein skyte broren sin. Creepy.

De tre holder en seanse. Selv om det ikke gikk så bra forrige gang da Jessan gjorde det. Også denne gangen går det feil. Ånden går inn i Hanne og nå har hun også rødøye. Nå må hun snart drepe noen eller dø selv. Ooops.

Nå blir det noen skikkelige spøkelsesgreier her. Hanne blir besøkt av ånden til Jakop, broren hennes som døde i en seilulykke. (Har åtte år gamle barn lov til å seile alene?) Hun lover ham at hun skal overleve forbannelsen.

I en samtale med Jostein så kommer det frem at Hanne drepte broren sin. Båten de var i veltet og han satte seg fast. Han prøvde å gripe tak i henne, men i panikk skjøv hun ham vekk. Så i stedet for å redde ham så lot hun ham dø. Det er vel bare hun selv som føler at det var hennes skyld. Ei åtte år gammel jente i panikk kan jo ikke akkurat forventes å redde noen i en drukningsulykke. Det var vel bare så vidt at hun klarte å redde seg selv også.

Johan viser seg å ikke være død likevel. Han har kravlet seg opp fra kjelleren og lapper seg sammen. Jeg får en dårlig følelse nå. Johan har ikke akkurat vist seg å være mors beste barn i denne serien. Hva vil han finne på nå?

Etter å ha funnet et gammelt bilde av to barn, så mistenker Hanne nå at Erkki har noe med dette å gjøre. Denne ånden, Mikkhel, kan muligens være den ene gutten på bildet. Og Erkki den andre. Det at det hjemmesnekrede ouija-brettet stavet navnet til Erkki etter seansen forsterker jo den teorien. De bryter seg inn i hjemmet til Erkki for å finne noen spor. For selv om alle vennene nå er døde, så er det jo viktigere å spore opp et spøkelse enn å stikke derifra og søke hjelp hos politiet.

Erkki viser seg å være hjemme, og ganske så sur. Han jager dem ut med ei hagle.

Hanne studerer barnetegningene igjen og mener at hun kjenner igjen noe. Sammen med Mette og Jostein drar de ned i kjelleren og til det hemmelige rommet. Der finner de en skjult luke og nedi der liket av et barn, innpakket i et teppe. Hanne er overbevist om at hvis hun tar liket opp av kjelleren, så vil ånden bli satt fri og forbannelsen brutt.

Da kommer Erkki med hagla si. De får ikke lov til å fjerne broren hans.

Nils Ole Oftebro forteller: Faren hans var en raseforsker som mente at den samiske rasen var underlegen. Mikkhel var hans ektefødte sønn, mens Erkki var et uhell hos husholdersken (som var same). Faren skammet seg over sin blandingsrasede sønn, men brukte ham i forskningen sin. Han ville bevise vitenskapelig at samerasen var underlegen. Når guttene ble store nok så ble de beordret til å kjempe mot hverandre. Gäädek jäämit. Drep eller bli drept. Guttene nektet, og i raseri over å ha blitt forrådt av sin renrasede sønn, så kveler faren Mikkhel. Lille Erkki klarer å rømme og finner morens familie i Norge.

Nå er det ånden til Mikkhel som går igjen. Og den kommer aldri til å stoppe med å leke gäädek jäämit, for den prøver å vise seg faren verdig.

Så snart historien er ferdig så dukker Johan opp med pistolen til Dag. Han får Erkki til å legge fra seg haglen og beordrer Hanne og de andre ut. De tar med seg liket av Mikkhel.

Johan skyter så Erkki i magen og låser ham inne i kjellerrommet.

Så tvinger han Jostein ned på kne. I henrettelsesposisjon. Johan tror også på forbannelsen nå. Og til tross for alt som har hendt, så bryr han seg fortsatt om Hanne. Hun har rødøye og må drepe noen. Han beordrer henne til å ta kniven og drepe Jostein.

Hanne finner ut at hun foretrekker den norske gutten over sin svenske og voldelige forlovede. Hun så jo tross alt liket av Elin under sengen hans og skjønte hva han hadde gjort. Hun stikker kniven i Johan i stedet. Og overlever gäädek jäämit forbannelsen.

De brenner liket til Mikkhel og tenker at nå er alt over. Hvordan de skal forklare alt dette til politiet uten å bli satt i fengsel eller tvangsinnlagt på en institusjon aner jeg ikke.

Mens Hanne, Mette og Jostein setter seg i bilen for å dra fra Svartsjøen skihotell, så sitter en døende Erkki nedi kjelleren og tenker tilbake til da han og broren tegnet en bil med tre mennesker i. Jeg får bange anelser, særlig når jeg legger merke til at Jostein i sjåførsetet har solbriller på.

Idet de kjører vekk så tar Jostein av seg solbrillene og vi ser at han har fått rødøye. Gäädek Jäämit. Drep eller bli drept.

Så kommer rulleteksten og serien er over.

Det blir opp til vår egen fantasi å finne på hva som skjer videre. Vil Jostein ta livet av jentene på turen for å overleve forbannelsen? Eller vil de tre samarbeide og finne en stakkar på en rasteplass og ta vedkommende av dage. Eller vil Jostein nekte og bli med og plutselig bli funnet død et sted? Er det nå slik at spøkelset etter Mikkhel er blitt fritt etter at liket hans ble brent? At han nå ikke lenger er fanget på Svartsjøen skihotell, men kan dra hvor som helst og gi folk rødøye?

Med mindre de lager en sesong 2 så får vi aldri vite det.

Egentlig synes jeg det er greit at serien slutter her. Blir det en ny sesong så er det ikke noe mystikk igjen og serien kan bli veldig kjedelig. Med en sånn åpen slutt så kan vi hver for oss velge hvordan vi tror det vil gå. Vi kan tenke oss fram til en lykkelig slutt. Eller ikke :)

Hvis man tar bort alle spøkelsesgreiene, dramatikken og drapene, så tenker jeg at denne serien i bunn og grunn handler om søskenproblematikk. Hanne føler hun drepte broren sin da hun var åtte. Johan og Lippi var brødre, og Johan ble drapsmann og hevnet Lippi etter at han ble drept. Jostein og Dag var brødre, og Jostein valgte å drepe broren sin for å redde jenta han liker. Hanne og Mette er søstre, men selv om de krangler av og til så holder de sammen. Og gamle Erkki og ånden Mikkhel var jo også brødre. Faren ville at de skulle kjempe mot hverandre til døden, men de nektet. Mikkhel ble drept av faren og ble til et livsfarlig spøkelse. Det er ikke til å unngå at kompliserte søskenforhold går igjen i denne serien.

Så, hva synes dere? Var den bra eller dårlig? Burde vi få en sesong til eller bør det slutte her?

Jeg synes serien var ganske bra jeg. Ene og alene på grunn av at de klarte å holde den mystisk så langt som de gjorde. Hinte om overnaturlige saker og så hinte om at det kanskje ikke var det likevel. Hadde de sagt rett ut at her er det spøkelse, så tror jeg at denne hadde vært generisk og ganske kjedelig. Heldigvis gjorde de ikke det :)

#viaplay #svarsjoen #svartsjon #tv #tvserie #serie #grøsser #spøkelse

1. desember

Bak den første luken i årets julekalender her på bloggen skjuler det seg: ei sinna brud! 

The Runaway Bride er julespesialen til Doctor Who fra 2006. Skrevet av Russel T. Davies og regissert av Euros Lyn er dette en morsom actionkomedie. Noe som passet veldig bra etter den triste sesongavslutningen hvor Rose gitt ut av serien. Den er riktignok ikke så veldig julete, men nok til at jeg tar den med i julekalenderen her.

Det starter med at Doktoren depper over tapet av Rose, og så plutselig står Donna Noble der i brudekjolen sin. Og hun er litt amper med tanke på at hun ble teleportert inn i TARDIS rett før hun skulle til å gifte seg.

Doktoren prøver å hjelpe henne, men det er selvsagt aldri så enkelt når noe skjer rundt ham. Ting går ikke helt som Donna hadde håpet og hun må hjelpe Doktoren med å redde jorden fra den slemme Racnoss-keiserinnen.

Ikke helt den beste Doctor Who episoden, men den er morsom og tullete nok til å være memorabel. Vi får se TARDIS fly gjennom trafikken. Vi får se Doktoren kjøre på en segway. Og ikke minst blir vi introdusert for Donna Noble. Hun ble jo den faste kompanjongen hans i sesong fire av den nye Doctor Who-serien.

Det går helt fint an å se denne julespesialen selv om du ikke har sett de foregående to sesongene.

Trailer:

AjNTSO8jw_0Må også dele denne denne morsomme musikkvideoen med dere:

chreX_ZeKw8Følg med på bloggen i morgen, da jeg åpner en ny luke i julekalenderen og tar for meg mer sær juleunderholdning :)

#julekalender #jul #doctorwho #donnanoble #runawaybride #tv

Instagram

hits