The Last Full Measure

Har lest en Star Trek-bok helt på tampen av året. The Last Full Measure av Andy Mangles og Michael A. Martin er satt under tv-serien Enterprise. Kaptein Archer og hans mannskap leter etter hjemplaneten til Xindi-rasene for å stoppe dem i å ødelegge jorden.

Dette var en grei nok bok, men ikke noe å rope hurra for. Du bør kanskje se serien før du leser denne. Den var som sagt helt grei, ikke noe å utsi på hverken språket eller historien. Den var bare ikke så minneverdig. Det eneste som virkelig sto ut var etterordet, satt lenge etter boken, hvor en gammel Trip møter en veldig ung Kirk. Ellers vil jeg si at denne boken er ren tidtrøyte, ikke noe mer. Den er ikke dårlig, for all del. Den tar jo opp rivaliseringen mellom det vanlige skipsmannskapet og soldatene, men det så vi jo i tv-serien også, så den bringer ikke noe nytt til historien. Jeg vil si denne er ganske middelmådig, og kun for Star Trek-fans.#bok #bokanmeldelse #startrek #enterprise

Nye Ninjettes

I sjette og siste nummer av Ninjettes fra Dynamite Entertainment begynner vi med Ninjettenes død, som skjedde i Jennifer Blood-serien.Siden jeg hadde lest Jennifer Blood tidligere, var det jo litt trist å lese denne, da jeg allerede visste at bimbo-ninja-skolepikene kom til å dø ganske tidlig i sin leiemorderkarriære. Og da forrige blad endte med at de påtok seg attentatet mot Jennifer Blood, visste jeg at de kom til å dø her.

Men det er ikke over!

De tre profesjonelle leiemorderne vi har blitt presentert for i løpet av denne miniserien, Varla, Daisy og Christie, bestemmer seg for å ta over Ninjette-personaene for å kunne ta seg mer betalt. Dermed får vi nye Ninjettes som faktisk kan sine saker. Og de tar på seg attentatet mot Jennifer Blood!!

Nå må jeg virkelig få begynt å lese videre på Jennifer Blood-serien. For dette kommer til å bli legend... wait for it... dary!!Fra Dynamite sine hjemmesider:

SKU: C72513018678200611
Rating: Mature
Covers: Admira Wijaya
Writer: Al Ewing
Artist: Eman Casallos
Awards: N/A
Publication Date: Jul 2012
Format: Comic Book
Page Count: 32 pages
Rights: WW
Age range: 16+
UPC: 725130186782 00611
The Ninjettes are dead -- long live the Ninjettes! After the apocalyptic events of Jennifer Blood #4, Kelly Hara is a headless corpse in a wooden box! But for how long? One dead cast member will make a shocking return from the grave in this issue, and we might just be shameless enough to make it her!

#tegneserie #dynamite #ninjettes #jenniferblood #ninja #Ewing #casallos

Dawn og Hoopy the Bear

En demon og en slags trollmann forhekser en kosebjørn for å få has på Buffy. Men Buffy er jo i Las Vegas, så ved en misforståelse er det lillesøster Dawn som får den forheksede bamsen.

Bamsen forvandler seg til en diger monsterbjørn og følger Dawns minste ønske. Skremmer gutten som mobber henne, raner en leketøysbutikk når hun ønsker en dukke og knerter noen vampyrer som skremmer henne.

Denne fortellingen er ganske sjarmerende og morsom, men jeg ble litt lei meg av den siste siden. Den føltes bare så trist. Stakkars, stakkars bamse.
Continuing the look into Buffy's life before Sunnydale, we take a detour with Dawn -- a mysterious package is accidently delivered to the younger Summers sister, and the enchanted teddy bear Hoopy wreaks havoc upon the life of the little ten year old. Intended to destroy the Slayer, the gift leads Dawn unwittingly into her first adventure, years before she'd ever be accepted into the Scooby Gang.

It's the all Paul Lee issue! Paul Lee, creator of Lurid and longtime cover artist on the Buffy series, writes, draws, colors, letters, and provides both photo and art covers for this special, hilarious issue.

Creators: Paul Lee, Joss Whedon
Editor: Scott Allie
Designer: Lani Schreibstein
Cover Artist: Paul Lee
Genre: Horror, Action/Adventure, Humor

Slingshot

Har noen prøvd Slingshot?

Hvis du ikke vet hva det er så er det facebooks sitt forsøk på å konkurrere med snapchat. Det er en mobilapp hvor du tar bilder eller filmsnutter som du legger ut.

Jeg lastet ned appen da den først kom, men den ble aldri brukt. Gimmicken da var at for å få se bildet til noen, så måtte du sende et bilde selv først, men ser ut som om de nå har gått bort i fra det. De har visst gjort en del endringer på den. Usikker på når det skjedde, men mobilen min ga meg beskjed nå nettopp.

Det ser ut til at nå legger du ut bildene/filmsnuttene, så ligger de der i 24 timer før de forsvinner. Folk som følger deg kan se på dem så lenge de vil (inntil 24 timer), men med en gang de sveipes bort så er bildet borte. Du kan da knipse et reaksjonsbilde av deg selv og sende til den som la ut bildet. Eller ikke. Det er heldigvis valgfritt :)

Usikker på om dette blir noen stor suksess, men den reaksjonsgreia ser litt spennende ut. Jeg er litt på snapchat, men ikke så mye. Får stort sett bilder av mat eller drinker og blir da ikke så inspirert til å sende så mye tilbake. Jeg knipser stort sett litt hvis jeg er ute å reiser, eller leser en ekstra god bok. Tenker jeg prøver ut denne slingshot-greia litt for å se om det er noe.

Problemet er at det ikke er så lett å finne noen spennende å følge. De som appen foreslo var ikke så interessante. Bortsett fra Super Fun Time. Den fyren var litt morsom.

Er det noen som har en slingshot-konto? Hvis dere legger inn en kommentar kan jeg følge dere. Dere finner meg under aresanubis. Vet ikke om jeg er så spennende å følge med på, men hvis dere føler dere modige er det bare å følge meg. Jeg skal ikke legge ut noe usmakelig. Lover.#slingshot #facebook #addmeonslingshot

Ninjettene

I det femte nummeret av tegneserien Ninjettes fra Dynamite Entertainment tar det skikkelig av.Etter å ha gitt noen lovnader (som de ikke holder, slemme slemme piker) til en hackernerd så har de nå fått en egen profil og tilgang til snikmorder-appen. Datanerden kaller seg forresten internetts Chuck Norris, men det er jo litt dumt. Alle vet jo at det er Chuck Norris som er internetts Chuck Norris ;)

Jeg trodde de tre ferske leiemorderskene kom til å prøve seg på Varla, Daisy og Christie, men deres første oppdrag er den homofile militærmannen vi så vidt har sett i tidligere blader. Og det er ikke akkurat subtile ninjaer som angriper fra skyggene. Nei, her er det bil gjennom barens vinduer og så frem ved sverdene. Stakkars Banjo Skrillex som sto på scenen.

Liker du skikkelig overdådig action og blodig sverdsvinging så vil du elske denne tegneserien. Synd at dette er nest siste episode.

To omslag denne gangen også. Hvilket synes du er best?

Jeg har jo de sagt at Admira Wijaya har tegnet begge omslagene i det siste, men nå lurer jeg på om at jeg har tatt feil. Den siste her er definitivt Wijaya, men signaturen på den øverst ser ut til å tilhøre noen andre. Klarer ikke helt å tyde den. Har sett tilbake og det er nok samme tilfelle med de tre foregående bladene også. Beklager.

Fra Dynamite sine hjemmesider:

SKU: C72513018678200511
Rating: Mature
Covers: Admira Wijaya
Writer: Al Ewing
Artist: Eman Casallos
Awards: N/A
Publication Date: Jun 2012
Format: Comic Book
Page Count: 32 pages
Rights: WW
Age range: 16+
UPC: 725130186782 00511
UPC: 725130186782 00521
UPC: 725130186782 00531
It all comes together as Kelly, Skyler and Chelsea finally become the Ninjettes... and select their first kill! Guest-starring: Blood! Not Jennifer Blood, just gallon after stickily coagulating gallon of people's blood, all over the walls and the floor and the cat and even in your hair! SO MUCH BLOOD. YOU'LL NEVER BE CLEAN.

#tegneserie #dynamite #ninjettes #Ewing #casallos #ninja

The GuardianThe Guardian av Michael Clary er historien om et zombie-utbrudd i El Paso. Fortalt gjennom intervjuer med enkelte av de overlevende. Denne intervju-måten å fortelle en historie på er jo gjort flere ganger tidligere (best av Max Brooks i World War Z) men den fungerer her også. Litt treg i starten, men når du først kommer deg inn i historien blir det skikkelig spennende.

Militæret setter hele byen El Paso i karantene, ingen slipper ut eller inn. Så de som fortsatt er i live der inne må selv klare seg mot hordene med zombier. Og det er der Jax kommer inn. Han blir plutselig utrolig flink til å slåss og finner ut at han helbredes av vann, eller jord (dette mysteriet blir avslørt på slutten). Han samler sammen overlevende og beskytter dem. Internettet fungerer, og han er snart den verdensberømte helten de kaller The General.

Det er skikkelig spennende og alt er fortalt på en ganske lettfattelig måte. Det er en egen monstermytologi i denne serien (som og omfatter Guardians som er det Jax er), men jeg vil ikke gå så mye inn på den. Det er bedre at dere leser selv og blir overrasket. Alle folkene vi møter er folk, ikke glansbilder. Selv Jax har sine feil, og det får alt til å føles mer realistisk. Her er det alt som skal til for å få en skikkelig god zombie-historie: livsfarlige zombier, en leder som trer fram, fiendtlig militær, karantene, frykt, håp, upålitelige i gruppen og en skikkelig fæl fiende som dukker opp etter hvert.

Jeg likte denne boken veldig godt, det var så lett å leve seg inn i historien. Og når det kom til de beryktede 15-minuttene som ble filmet og sendt på nyhetene, fikk jeg skikkelig gåsehud. Det var bare så rått.

Anbefales!

#bok #bokanmeldelse #zombie #grøsser #action

Viva Las Buffy

Denne tegneserien fra Dark Horse er satt like etter filmen Buffy the Vampire Slayer, men før tv-serien starter.

Buffy har trøbbel på hjemmefronten. Hun er utvist fra skolen og foreldrene krangler så busta fyker. Hun er fortsatt sammen med Pike og de jakter på vampyrer om natten. Så når de hører rykter om et vampyrkasino i Las Vegas, rømmer Buffy hjemmefra for å etterforske. Pike blir mer og mer bekymret for at han vil få Buffy drept, da hun hele tiden må passe på ham og dermed ikke kan konsentrere seg fullt om vampyrene hun slåss med. Angel er også der, men han og Buffy møtes ikke (det skjer jo først i tv-serien). Han blir kastet inn i et tidshull og havner i 1930-tallet. I England er det stor konkurranse mellom Giles og en annen Vokter om å få ansvaret for Buffy.

Og så en ny en: en siamesisk tvilling, hvor den ene er vampyr og den andre menneske. Buffyverse er en forunderlig verden :-)

Tegningene er veldig gode og historien er spennende. Viva Las Buffy går over fire nummer og er et flott supplement for fans av tv-serien som vil vite mer om hva som skjedde mellom filmen og serien. Anbefales, men hvis du ikke har sett noe av tv-serien så kan en ting være litt forvirrende: Dawn.The Buffy monthly takes a bold new direction under the guidance of former X-Men writers Lobdell and Nicieza. It's 1996, and Buffy Summers has just accepted her role as the Vampire Slayer. After the destruction of her high school, she flees to Las Vegas to sort out her life. Meanwhile, Watcher Rupert Giles wonders why on Earth his Slayer hasn't arrived in Sunnydale. The comic takes you where the TV show never did, back to the roots of everything, in the summer before Buffy arrived in Sunnydale. And there's a tall, dark, and handsome stranger keeping an eye on her during those dangerous nights in Vegas. The saga of the Slayer begins again with a new direction for Dark Horse's monthly series!

            

Creators: Joss Whedon
Writer: Scott Lobdell & Fabian Nicieza
Penciller: Cliff Richard
Inker: Will Conrad
Letterer: Clem Robins
Colorist: Dave McCaig
Editor: Scott Allie
Designer: Lani Schreibstein
Cover Artist: Brian Horton & Paul Lee
Genre: Horror, Action/Adventure, Humor"Viva Las Buffy"! Before Buffy ever arrived in Sunnydale, she did a little stint in Vegas. Not exactly doing what we have her pictured here, but we couldn't resist ...

Frightened and confused by her new-found powers as the Slayer, Buffy has picked up and left her mom and little sister behind. Hiding out in Sin City is no way to avoid trouble, though, especially when the city's gentle citizens are being terrorized by just a few of the many bodies buried without headstones in Vegas's seedier strips. Perfect for Christmas!                                                 
Creators: Joss Whedon
Writer: Scott Lobdell & Fabian Nicieza
Penciller: Cliff Richard
Inker: Will Conrad
Letterer: Clem Robins
Colorist: Dave McCaig
Editor: Scott Allie
Designer: Lani Schreibstein
Cover Artist: Paul Lee & Brian Horton
Genre: Horror, Action/Adventure, HumorFind out why Buffy and Pike split-up before Buffy moved to the Hellmouth. See just what happened to Giles in those fateful days before he was Buffy's Watcher. Be the first one on your block to know when and where this whole Buffy/Angel thing started.

Scott Lobdell and Fabian Nicieza continue their controversial take on the Slayer's salad days. Don't miss what every hardcore Buffy fan's talking about.                                                 
Creators: Joss Whedon
Writer: Scott Lobdell & Fabian Nicieza
Penciller: Cliff Richard
Inker: Will Conrad
Letterer: Clem Robins
Colorist: Dave McCaig
Editor: Scott Allie
Designer: Lani Schreibstein
Cover Artist: Paul Lee & Brian Horton
Genre: Horror, Action/Adventure, HumorScott Lobdell and Fabian Nicieza wrap up Buffy's trip to the city of sin with part four of "Viva Las Buffy!": the first in a series of stories depicting events that occurred before everyone's favorite Slayer made her way to the happy little Hellmouth of Sunnydale. Meanwhile, in England, Rupert Giles finally uncovers the treachery surrounding his quest to become the newest Watcher.                                                 
Creators: Joss Whedon
Writer: Scott Lobdell & Fabian Nicieza
Penciller: Cliff Richard
Inker: Will Conrad
Letterer: Clem Robins
Colorist: Dave McCaig
Editor: Scott Allie
Designer: Lani Schreibstein
Cover Artist: Paul Lee & Brian Horton
Genre: Horror, Action/Adventure, Humor

Krigerdronningen Taki

Fjerde del av miniserien Ninjettes fra Dynamite Entertainment. Og her får vi blant annet se hvor gal man kan ende opp med litt foreldrehjelp.De tre jentene begynner nå å planlegge Ninjettes. Uniformen og våpnene er på plass. Nå mangler bare det første oppdraget. De er tre, og de tre leiemorderne Varla, Daisy og Christie har nå alle tre dusører på seg...

Vi får også høre om hva om skjedde i Kennebunkport, stedet og fadesen som gjorde alle overlevende gale (i varierende grad).

Jeg liker denne serien like mye som Jennifer Blood. Det er som en Tarantino-film, bare med litt færre monologer.

Også denne gangen har bladet to omslag av Admira Wijaya:

Tror jeg liker nummer to best. Den føles litt som en film-plakat. Og dette hadde blitt en skikkelig tøff film.

Fra Dynamite sine hjemmesider:

SKU: C72513018678200411
Rating: Mature
Covers: Admira Wijaya
Writer: Al Ewing
Artist: Eman Casallos
Awards: N/A
Publication Date: May 2012
Format: Comic Book
Page Count: 32 pages
Rights: WW
Age range: 16+
UPC: 725130186782 00411
UPC: 725130186782 00421
UPC: 725130186782 00431
How did Chelsea Buwick become Taki, Warrior Queen? Who were Ice Three and why were they wearing spandex tracksuits in 2006? Why does Russ The Barman keep screaming about rampaging supervixens? How come Ray was wearing that giant wedding cake in issue #1? Are we finally going to tell you what happened in Kennebunkport? Yes. Yes, we are.

#tegneserie #dynamite #ninjettes #Ewing #casallos

Tantric Stripfighter Trina

Ja, jeg innrømmer det. Det var tittelen som trakk meg til denne mangaen. Tantric Stripfighter Trina. Man får jo noen bilder i hodet.Trina er den siste gjenlevende av de tantriske stripfighterne (ja, de slåss på den måten - hubba hubba). Hun tar seg jobb som dusørjeger for å spore opp de som drepte folket hennes, og slår seg sammen med en halvkriminell pistoldame med en kybernetisk arm.

Denne mangaen er full av råkul kung fu og haugevis med damer i minimal bekledning. Og alle har store boobies. Selve historien er ikke så grensesprengende, men her er det kunsten i tegningene som er bokens fortrinn. Nydelige, nydelige tegninger. Det og de svært så overdrevne kampscenene gjør dette til en litt spesiell manga som man ikke glemmer så fort.

Litt snodig er det at det må være et stjerneklistremerke over niplene for at boken skal unngå 18-årsgrense, mens grov og brutal gladvold ikke er noe problem. Men ikke vær redd, hun flekker frem airbagene for å distrahere noen soldater, det er den eneste nakenheten i boken. Ellers er alt helt kosher, om enn litt suggestivt.

Ah, The Palm of Extasy. Den skulle de ha brukt mer av. Et slag som gjør at selv kvinnfolk må skifte bukser.

Synd det bare ble med den ene boken, for dette var moro.

#manga #kungfu #pupper #action

Kaptein Amerika

I mars 1941 var den andre verdenskrig i full gang i Europa, og Timely Publications, som i dag heter Marvel, kjørte full pupp på pro-amerikansk propaganda. Det nye bladet deres, Captain America Comics, figurerte sin nye helt Captain America, kledd i det amerikanske flaggets farger, og viste på forsiden hvordan han gir Adolf Hitler en kavring.De som har sett filmen fra nyere tid vet hvordan han ble skapt. Steve Rogers var en puslete gutt som var for svakelig til å bli vervet til militæret, så en forsker ga ham et supersoldatserum. Filmen er mye bedre enn tegneserien, da det er lite dybde å finne her.

Også synes jeg det er litt merkelig med Bucky Barnes, den lille gutten som han tar med seg i kampen mot fiendtlige spioner. Den piperøykende Steve Rogers (i en slags speider, tror jeg) skiftet til Captain America-uniformen i teltet sitt, da guttungen Bucky titter inn. Dermed må Bucky også få et kostyme og bli med på spionjakt. Identiteten til Captain America er hemmelig, så Steve Rogers lever livet som en menig soldat, men ingen synes det er rart at soldaten har en liten guttunge sovende i teltet sitt...

Det er Joe Simon og Jack Kirby som står bak kapteinen. De har hjelp av Al Liederman og Ed Herron for å gi flere historier om helten.

Kapteinen er ganske voldelig i sin fremferd, og når han etterforsker to synske som spår sabotasjer, så hopper han opp på scenen og banker dem foran publikum. Jeg ville ha trodd det hadde vært bedre å arrestere dem i det stille etter showet.

Og så er det en gærn tysker som leder en spionring og snikmordere med sitt sjakkbrett. Det slår meg at de som lagde den historien ikke visste noe særlig om sjakk.

Vi får også det første møte med en av Captain Americas mest kjente motstandere: The Red Skull. Han blir jo drept her, men Marvel-tegneserier er jo notorisk kjent for å bringe folk tilbake fra de døde hele tiden, så han dukker nok opp igjen.

Ellers så er det også en historie om Hurricane. Han er både en gresk gud og sønnen til Tor (som jo er norrøn) og kjemper mot Pluto (som er djevelen). Denne maltrakteringen av mytologi gjorde at jeg ikke klarte å like denne tegneserien.

Til slutt kommer en kort historie om Tuk the Caveboy. En liten gutt som ble oppdradd av en hårete apemann i en hule, men som visstnok er arving til en trone et sted og nå må reise hjem for å ta tilbake sin rett som hersker. Denne har potensiale til å bli litt bra, men er for tidlig å kunne si helt sikkert. Fortsettes i neste nummer.

Et annet blad som ble utgitt på omtrent samme tid er Marvel Mystery Comics 17:Her må The Human Torch og Namor the Sub-Mariner samarbeide for å stoppe nazistene i å bygge en tunnell fra Sibir til Alaska. Roboten Electro må slåss mot en diger katt og enorme spurver for å hindre Mor i bli universets keiser. The Angel møter en varulv. Terry Vance etterforsker mordet på en politimann. The Vision går etter et korrupt lastebilfirma. Ka-Zar må stoppe sin fars advokat fra å stjele en diamantgruve.

Også utgitt i samme periode var Daring Mystery Comics 7:Her er det flere snodige helter som The Thunderer, The Fin, Blue Diamond, Officer O'Krime, The Silver Scorpion, Mr. Million, Captain Daring og The Challenger.

#tegneserie #marvel #captainamerica #krig #spion

Christie med bazookaen

Det eksplosive tredje nummeret av tegneserien Ninjettes fra Dynamite Entertainment.De tre jentene som etter hvert blir til Ninjettes møtes for første gang. Samtidig har Varla en dusør på seg fordi hun alltid lager så mye bråk når hun assassinerer, og hennes venninne og medsnikmorder Christie er pengelens.

Er vel ikke så mye mer jeg kan si uten å ødelegge helt for de som ikke har lest bladet, men dette er heftige saker.

Igjen er det to omslag, begge av Admira Wijaya. Hva annet kan man si om omslag nummer to enn o la la.

Fra Dynamite sine hjemmesider:

SKU: C72513018678200311
Rating: Mature
Covers: Admira Wijaya
Writer: Al Ewing
Artist: Eman Casallos
Awards: N/A
Publication Date: Apr 2012
Format: Comic Book
Page Count: 32 pages
Rights: WW
Age range: 16+
UPC: 725130186782 00311
UPC: 725130186782 00321
UPC: 725130186782 00331
The Ninjettes take another step towards destiny as Kelly, Skyler and Chelsea meet for the first time. Meanwhile, Mike Blute wants Daisy dead, Senator Hara wants Varla dead, and Christie's a professional killer who needs money. Do the math.

#tegneserie #dynamite #ninjettes #Ewing #casallos

The Dead

The Dead av Mark E. Rogers er en skrekkhistorie om dommedag. Masse folk forsvinner, de som var troende og gikk i kirken, mens de andre må bli igjen for å bli terrorisert av de sadistiske levende døde. Anledet av demonen Legion.

Jeg må si at jeg ikke likte denne boken noe særlig. Har lagt den fra meg flere ganger, for så å ta den frem igjen i håp om å bli ferdig. Den blir for religiøs for meg. Språket er ganske lett, men zombiene er uovervinnelige så man føler ikke noe særlig håp, og det er enormt mye diskusjoner og prating og tenking på Gud og religion. Boken fenget meg rett og slett ikke.

Hvis en bok skal handle om religion, bør den, etter mitt syn, være litt mer subtil enn dette. Å gå rett fram slik blir kjedelig og uinteressant. Dommedag er egentlig et veldig spennende tema, men det kommer ikke på sin rett her. Hvis du vil lese en bok om dommedag, bør du heller lese Left Behind-bøkene til Tim Lahaye og Jerry B. Jenkins. Jeg vil ikke starte en religionsdiskusjon som ofte starter når jeg nevner bøkene deres, men historiemessig er de bedre.

The Dead bør du egentlig styre unna, både som zombie-bok og dommedags-bok. Ikke kast bort tiden på den når det finnes så mye annet bra å lese.#bok #bokanmeldelse #dommedag #zombie #religion

The Human Torch 3

The Human Torch nummer 3 (egentlig 2 fordi nummer 1 var Red Raven Comics) ble utgitt av Timely Publications (i dag Marvel) på slutten av 1940. Det betegnes som vinterutgaven.Carl Burgos, med litt hjelp fra Harry Sahle, leverer hele 40 sider med The Human Torch og hans irriterende guttevenn Toro the Flaming Kid. Skurkeaktige spioner lurer Toro til å tro at foreldrene hans er i live for å utnytte flammekreftene hans. Torch er mistenksom, men Toro vil ikke høre. Og her er både Torch og Toro særdeles barnslige i oppførsel.

Jeg synes egentlig at hele greia blir litt for tåpelig. Ingen oppfører seg som folk og alt får bare et barnslig preg over seg. Til slutt kulminerer tullballet i en invasjon av USA fra nazi-maktene og Torch og Toro må stoppe dem.

Så kommer en liten novelle (ukjent forfatter) hvor Torch og Namor kommer i slåsskamp etter en krangel om hvilken artist som er best: Carl Burgos (han som tegner Torch) eller Bill Everett (han som tegner Namor). Barnslig, men morsomt.

Til slutt får vi 20 sider om Namor the Sub-Mariner, tegnet av Bill Everett. Under tumultene i den første historien, skrev Torch et rop om hjelp på en gullbarre og slapp den ned i sjøen i håp om at Namor skulle se den. Litt merkelig, da Namor og Torch er fiender. Namor er jo egentlig fiende med hele menneskeheten, bortsett fra når han ikke er det. Slik som nå. Helt ute av karakter er Namor nå en superhelt som stopper nok et invasjonsforsøk mot USA og hedres som en stor helt med amerikanske flagg og gratulasjoner fra presidenten.

Hvor er kontinuiteten? Jeg blir bare forvirret når de endrer personligheten til Namor for hver gang. Velg en side og hold ham der! Helst den slemme siden, for han er mye bedre som skurk.

Andre utgivelser fra samme periode er Marvel Mystery Comics nummer 16.Her må the Human Torch kjempe mot en femtekolonnist ved navn Pinhead, Namor the Sub-Mariner oppdager at nazistene prøver å bygge en tunnell under havet for å nå USA og tilkaller Torch for å få hjelp, Electro blir brukt til ondskap når prins Omei hypnotiserer professor Zog, The Vision må kjempe mot dinosaurer som har rømt fra et sirkus, Terry Vance etterforsker et mord, The Angel slåss med Karl Schwab som prøver å invadere New York gjennom kloakksystemet og Ka-Zar har ankommet Belgiske Kongo igjen og må stoppe en slem jeger.

Også utgitt i samme periode er Mystic Comics nummer 5:Her møter vi superhelten Black Marvel for første gang, også Super-Slave, Sub-Earth Man, The Terror, Black Widow, Moon-Man og Blazing Skull er med. Alle nye helter.

#tegneserie #marvel #humantorch #namor #krig #superhelt

Daisy med pistolene

Det andre nummeret av tegneserien Ninjettes fra Dynamite Entertainment er like full av galskap og vold som det første.Kelly hjelper leiemorderen Varla med å kvitte seg med liket av faren. Kellys far altså. Hun blir mer og mer ivrig etter å bli en leiemorder selv og prøver å få med venninnene sine med også.

Vi møter også blonde og bikinikledde Daisy, som liker å drikke og skyte med pistoler. Under en viktig narkoforhandling blir hun full og går bananas med pistolene sine. Hun dreper nesten alle på begge sider. Dermed blir det behov for en leiemorder for henne også. Og Varla, nå med sin nye lærling, er jo den beste...

Denne miniserien er like rå og absurd som Jennifer Blood. Blir spennende å se hva som skjer videre, selv om jeg jo vet hva som skjer helt til slutt med Ninjettes fra Jennifer Blood-serien.

Fra Dynamite sine hjemmesider:

SKU: C72513018678200211
Rating: Mature
Covers: Admira Wijaya
Writer: Al Ewing
Artist: Eman Casallos
Awards: N/A
Publication Date: Mar 2012
Format: Comic Book
Page Count: 32 pages
Rights: WW
Age range: 16+
UPC: 725130186782 00211
UPC: 725130186782 00221
UPC: 725130186782 00231
Kelly has a much-needed heart to heart with her dear, dead Dad, and Varla finds out there might be someone even crazier than she is. Meanwhile, Daisy's workplace drinking leads to some inappropriate behavior - and by 'inappropriate behavior' we mean a full-scale gun-fu apocalypse.

#tegneserie #dynamite #ninjettes #Ewing #casallos

Jentene fra Alcyone

The Girls of Alcyone er en skikkelig spennende sci-fi historie.

Vi er et stykke inn i fremtiden, hvor det er enorme forskjeller mellom fattig og rik. Folk er gjeldstynget i generasjoner, og da er det lett for enkelte foreldre å selge barna sine. Det er det som skjer med lille Sigrid. Hun blir solgt til Kimura-selskapet og sendt til planeten Alcyone. Kimura ville ha henne for sin noe spesielle genetikk. Hun, og andre jenter som henne (deriblant hennes kjæreste Suko), er begynnelsen på neste steg i menneskets evolusjon. Kimura installerer flere kybernetiske implantater og setter henne og de andre jentene gjennom et brutalt treningsregime for å gjøre dem om til topptrente supersoldater.

Dette gjør de andre selskapene i føderasjonen nervøse. Når så jentene blir voksne og sendes ut på oppdrag, reagerer føderasjonsrådet med å konfiskere dem. Eller for å være mer nøyaktig: forsøker å konfiskere dem. Og de er ikke alene om å ville kontrollere jentene.

The Girls of Alcyone er et nydelig stykke underholdningslitteratur med masser av action (og damer). Jeg kjøpte denne på impuls da Amazon foreslo den. Amazon er utrolige til å foreslå ting jeg kommer til å like, forresten. Kommer garantert til å lese oppfølgeren, for dette var skikkelig bra. Underholdende og spennende.

Forfatteren Carey Caffrey er en stor fan av både Star Trek og Buffy the Vampire Slayer, og jeg kan kjenne igjen flere elementer derifra i boken. Sigrid, den lille jenta som lett banker digre soldater i mech-uniform. Høres ikke det kjent ut?

Vil du ha en spennende pulp-aktig historie, så er denne perfekt.Sigrid and Suko are two girls from the impoverished and crime-infested streets of 24th century Earth. Sold into slavery to save their families from financial ruin, the girls are forced to live out their lives in service to the Kimura Corporation, a prestigious mercenary clan with a lineage stretching back long before the formation of the Federated Corporations.


Known only to Kimura, the two girls share a startling secret?a rare genetic structure not found in tens of millions of other girls.

But when their secret becomes known, Sigrid and Suko quickly find themselves at the center of a struggle for power. Now, hunted by men who would seek to control them, Sigrid and Suko are forced to fight for their own survival, and for the freedom of the girls from Alcyone.
 

Marvel Mystery Comics 15

Marvel Mystery Comics nummer 15 ble utgitt av Timely Publications i januar 1941.Carl Burgos starter showet som vanlig med en historie om The Human Torch. Den fortsetter fra forrige nummer og han må kjempe mot et kyklopisk flammemonster (grønn og uten flammer vel å merke).

Bill Everett lar Namor nok en gang kidnappe Lynne Harris for å gifte seg med henne, bare fordi moren hans har bestemt at hun passer som hans brud. Mor har alltid rett, vet du. Men jeg tror at Namor egentlig ikke vil det selv. For hvorfor skulle han ellers også kidnappe Lynnes kjæreste Luther Robinson slik at han kan prøve å redde henne?

Ray Gill og Bob Oksner kommer så med Terry Vance, the Schoolboy Sleuth. En gammel mann blir funnet død. Politiet tror han sultet i hjel, men Terry er sikker på at han ble myrdet. Og jammen har ikke den lille guttungen og hans apevenn bedre peil enn hele politistyrken!

David C. Cooke har så en liten science fiction novelle titulert Dreadnaught from Mars.

Joe Simon og Jack Kirby har så en fortelling om The Vision, der det planlegges å knerte en gammel, rik dame under en seanse for å få tak i arven hennes. Denne virket litt rotete på meg, jeg syntes ikke den var så bra som tidligere Vision-historier.

Paul Gustavson sin Angel etterforsker en rekke mord og kommer i kontakt med en gal forsker som kontrollerer lik med hjernen sin.

Steve Dahlman sender roboten Electro til Titan City. Der har en gal forsker (man skulle nesten tro at alle forskere var gale etter disse tegneseriene) send en diger metallkule som spyr ut en farlig væske, "green terror". Løsningen er: radium!

Ben Thompson involverer Ka-Zar i krigen. Ka-Zar og løven hans prøver å komme seg tilbake til Afrika da de blir plukket opp av en nazi-ubåt. Nazistene tenker å skyte løven, men angrep fra allierte styrker redder den. "Blimey, it's a naked man and a lion!"

#tegneserie #marvel #namor #humantorch #krig #krim #sciencefiction

Varla med sverdet

Dynamite Entertainment har laget en miniserie om Ninjettes, de tre bimbo-skolepike-ninja-leiemorderne som vi møtte så alt for kort i Jennifer Blood. Denne miniserien forteller oss hvor de kom fra.

I første nummer er de alle tre bare jenter fra sære familier, men drømmen om å bli leiemorder får dem til å oppsøke Varla, en skikkelig badass dame med sverd som nylig har blitt leid inn til å drepe faren til en av jentene.

Begynnelsen lover bra, for her er det den voldelige og sprø tonen fra Jennifer Blood.

Igjen er det to omslag, et av Johnny Desjardins:Og et av Admira Wijaya:Her er det vanskelig å velge hvilket omslag jeg liker best, men tror nok at Wijaya sitt er best på å vise tøffheten til bladet.

Fra Dynamite sine hjemmesider:

SKU: C72513018678200111
Rating: Mature
Covers: Admira Wijaya (50%), Johnny Desjardins (50%)
Writer: Al Ewing
Artist: Eman Casallos
Awards: N/A
Publication Date: Feb 2012
Format: Comic Book
Page Count: 32 pages
Rights: WW
Age range: 16+
UPC: 725130186782 00111
UPC: 725130186782 00121
UPC: 725130186782 00131
Who are they? How did they come to be dead and/or decapitated? And what kind of brutal insanity is their passing about to unleash? Find out the grim connection between college student Kelly Hara and the ice-cold engine of death known as Varla as the origin of the Ninjettes is revealed! Don't miss this ultra-violent odyssey of sin, scandal, brutality and branding!

#tegneserie #dynamite #ninjettes #ninja #leiemorder #Ewing #casallos

Marvel Mystery Comics 14

Det fjortende nummeret av Marvel Mystery Comics ble utgitt av Timely Publications, som i dag heter Marvel, i Desember 1940.Carl Burgos begynner med en historie om The Human Torch som fortsetter i neste nummer. Flammemannen snubler borti et mord begått av en flammekult. De drepte mannen fordi han visstnok skulle ødelegge jorden, og nå trenger de Torch sin hjelp til å stoppe verdens undergang. Er de skrullinger eller er undergangen nær?

Bill Everett sin Namor the Sub-Mariner kjemper nå mot nazister og går til angrep på en ubåt-base. Jeg likte Namor egentlig bedre når han var en skurk som hatet alle overflatemennesker. Da var han en mer interessant figur. Her er han bare en generisk superhelt som slåss mot tyskerne.

Paul Gustavson lar The Angel kjempe mot noen skikkelig fæle folk som lager kunstige diamanter. På 40-tallet var visst det like fy fy som falskmynteri.

Andrew McWhiney har en liten westernnovelle med tittelen Redskins Bite Cinders.

Joe Simon og Jack Kirby har bladets beste historie. The Vision får en liten grøsserfortelling om varulver. Litt friskt og annerledes i et, for det meste, superheltblad.

Ray Gill og Bill Oksner er tilbake med nok en historie om Terry Vance, the Schoolboy Sleuth. Jeg har prøvd, men klarer bare ikke å like denne serien. Den blir for dum, og ikke bare på grunn av apen. Nuvel, Terry og reporteren Deadline redder en skuespillerinne fra kidnappere.

Steve Dahlman bringer professor Zog og roboten Electro til jordens indre. Onde og enøyde skapninger kalt Onees planlegger å samle alt jernet på jorda på en side, for å dytte hele planeten lenger unna sola. De har ambisjoner, det skal de ha.

Til slutt forteller Ben Thompson om Ka-Zars eventyr i New York, der han prøver å redde sin løvevenn Zar fra dyrehagen og samtidig finne en måte å komme seg hjem til jungelen på.

#tegneserie #marvel #ka-zar #namor #humantorch #jungel #krig #krim

15 par sokker og en zombie-nisse

Det er dagen derpå og jeg sitter nå ved siden av femten par sokker og en zombie-hagenisse.

Hadde en veldig fin julefeiring med familien. Vi hadde et nytt familiemedlem med for første gang i år. Min søsters kjæreste. Hun møtte han på internett via et online-spill, og han flyttet til Norge fra Nederland tidligere i år. Han fikk smake på masse tradisjonelle julekaker som min mor hadde bakt. Det var visst goro som var best. Vi dro ikke til kirken slik vi vanligvis gjør, men så en gudstjeneste på tv i stedet. Julemiddagen besto av ribbe, med tilhørende julebrus og sjokolademousse til dessert.

Etterpå var det tid for pakkeåpning. Min søster og hennes kjæreste hadde hatt det veldig morsomt med innpakningen. Det var fullt under treet med digre pakker, alle med bare en liten ting inni, så vi brukte en del tid på å åpne alt. Et eksempel: Jeg pakket ut en gigantisk konfekt-eske, men inni den igjen var det en melkesjokoladeplate (oreo). I en annen diger eske var det to flasker glasscola.

Ellers fikk jeg bare to bøker i år: Lunsj-boka fra foreldrene (woohoo) og en bok om mental trening fra sjefen. Forhåpentligvis er ikke den siste et hint om noe. Men jeg fikk et par gavekort som på magisk vis kommer til å forandre seg til bøker om ikke så alt for lenge.

Jeg må vel bare innse at jeg har blitt voksen. Fikk stort sett klær (gensere og supermanntruser) og nyttegaver (elektrisk fotfil). Tiden med bøker, spill og leker er visst forbi. Slikt må jeg vel kjøpe meg selv fremover. Jeg fikk i det minste en zombie-hagenisse fra søster og kjæresten hennes. Gleder meg til å skremme mine 80-årige naboer med den. Blir kult ;)

Her er et lite bilde av fangsten. Fikk også litt godteri i tillegg, men det har jeg lagt i kjøleskapet:Håper dere alle har hatt en fin julefeiring. Ønsker dere en fin og avslappende romjul.

Julekalender 24. desember

Bak den siste luken finner vi: En gave av historier!En nydelig årsfersk novellesamling fra Kevin J. Anderson. Den inneholder 14 julehistorier fra noen av de beste forfatterne i fantasy og science fiction sjangeren. Og nesten alle av dem er nye og skrevet for denne samlingen.

Boken finnes både på kindle og iTunes, og selvsagt på papir om man foretrekker det. Det bare å slappe av med litt julemagi før man går i kirken og den påfølgende julemiddagen og så endelig den sagnomsuste pakkeåpningen.

Samlingen inneholder følgende historier:

Naughty and Nice av Kevin J. Anderson. En historie fra serien om Dan Shamble, Zombie PI hvor Julenissen ser seg nødt til å leie inn en detektiv da noen har stjålet listen hans over hvem som har vært snille og slemme.Close Knit - Nina Kiriki Hoffman
Astronaut Nick - Brad R. Torgersen
The Longest Night - Mercedes Lackey
Jimmy Krinklepot and the White Rebels of Hayberry - Quincy J. Allen
Midnight Trains - Kristine Kathryn Rusch
A Christmas Feast - Jonathan Maberry
A World Done in by Great Granny's Grateful Pie - Ken Scholes
Santa's Mortuary - Heather Graham
Yes, Virginia2097c, There is a Santa Claus - Sam Knight
Christmas Eve at Harvey Wallbanger's - Mike Resnick
The Atmosphere for Miracles - David Boop
A Sufficienttly Advanced Christmas - Eric James Stone
Unappriciated Gifts - Patricia Briggs
I motsetning til de andre novellesamlingene jeg har tatt med i denne julekalenderen, så skriver jeg ikke noe nærmere om dem. Det er julaften og jeg har ikke tid til å blogge så mye i dag. Dere får lese selv, om dere vil. Og det håper jeg dere gjør, for her er det mye bra: magisk western, zombier, science fiction, steampunk med mere.
God jul! Håper dere får mange bøker under treet i kveld :-D

The Origin

The Origin er tittelen på tegneserieversjonen av filmen Buffy the Vampire Slayer, og den er mye bedre enn selve filmen.

En del ting er omskrevet, blant annet hvordan Merrick dør og sluttkampen mot vampyren Lothos. Dette for at forhistorien skal passe til tv-serien om Buffy.

Siden jeg akkurat har skrevet om filmen, så sier jeg ikke så mye om handlingen. Kort fortalt får ungjenta Buffy livet snudd på hodet når en mystisk gammel fyr dukker opp og forteller henne at hun er skjebnebestemt til å kjempe mot vampyrer. Og så kjemper hun mot vampyrer.

Det er en morsom historie, og tegningene er veldig fine. En del av vampyrene er mye mer monstrøse enn i både filmen og tv-serien, men der hadde de jo budsjett å ta hensyn til. I en tegneserie kan man stort sett gjøre som man vil.

Har du ikke hørt om Buffy tidligere, så anbefaler jeg heller at du leser tegneserieversjonen i stedet for filmen, og så kan du storkose deg med tv-serien etterpå.The comic book adaption of the cult film starts the New Year off with a bang. Adapted from creator Joss Whedon's original screenplay, witness Buffy's humble beginnings as the Slayer! Follow her trials and tribulations as she comes to accept her destined role, and all the vampire slaying you can handle in a three-issue series. See the original Buffy before she set fire to the red-hot television show.

Creators: Joss Whedon
Writer: Dan Brereton & Christopher Golden
Penciller: Joe Bennett
Inker: Rick Ketcham
Letterer: Ken Bruzenak
Colorist: Jeromy Cox & Guy Major
Editor: Scott Allie
Designer: Kristen Burda
Cover Artist: Joe Bennett
Genre: Horror, Action/Adventure 
Creators: Joss Whedon
Writer: Christopher Golden & Dan Brereton
Penciller: Joe Bennett
Inker: Rick Ketcham
Letterer: Ken Bruzenak
Colorist: Jeremy Cox & Guy Major
Editor: Scott Allie
Designer: Kristen Burda
Cover Artist: Joe Bennett & Rene Micheletti
Genre: Horror, Action/AdventureHaving suffered the tragic loss of her Watcher, Merrick, Buffy must now face the terror of Lothos the vampire on her own . . . well, not quite alone. She's got Pike around to help her. Of course, it all goes down on the same night as the dance, and nothing's going to keep her away from that. Not after she bought that perfect dress . . . she's gonna knock' em dead! The final installment of the comics adaptation of Joss Whedon's original screenplay for the Buffy the Vampire Slayer feature film. Don't miss it!
Creators: Joss Whedon
Writer: Christopher Golden & Dan Brereton
Penciller: Joe Bennett
Inker: Rick Ketcham
Letterer: Ken Bruzenak
Colorist: Jeremy Cox
Editor:Scott Allie
Designer: Kristen Burda
Cover Artist: Joe Bennett & Hector Gomez
Genre: Horror, Action/Adventure

I dødens labyrintI Dødens Labyrint av James Dasher er den første boken i serien The Maze Runner. Jeg fikk ikke sett filmen da den gikk på kino, men har nå lest boken, som jeg lånte fra Stormen Bibliotek i Bodø.

I denne ungdomsboken møter vi Thomas som, helt uten hukommelse, plutselig befinner seg midt i en labyrint sammen med en gjeng gutter. Alle uten hukommelse. Og selvsagt er det monstre i labyrinten. Når mørket faller på kommer sorgerne frem. De er digre monstre med masser av kniver og pigger.

Hver dag sender guttene løpere ut i labyrinten for å finne en vei ut. Dette er veldig farlig for labyrinten er enorm og løperne må komme seg tilbake før det blir mørkt. Og som om ikke det er nok endrer labyrinten seg om natten.

Klarer Thomas og de andre å finne veien ut?

Dette er en helt grei ungdomsbok. Den er lettlest, har et spennende plot og alle hovedpersonene er ungdommer så målgruppen for boken vil kjenne seg igjen. Jeg irriterte meg litt over slangen de bruker når de snakker. Den virker bare teit på meg, men det er mulig noe har forsvunnet i oversettelsen. Eller er det en fin fortelling med mysterier og prøvelser å overgå. Men den mangler det lille ekstra for å skille seg ut fra alle de andre ungdomsbøkene som finnes. Den er på langt nær en ny Hunger Games eller Percy Jackson. Den er ikke engang en ny Skyggejegerne.

Det boken har som skiller seg litt ut er labyrinten, men jeg klarte ikke helt å leve meg inn i situasjonen og føle at den var skummel. Og så er det så synd at den ikke kommer med bedre monstre, for de sorgerne likte jeg bare ikke.

Jeg skal se filmen når den kommer på blu-ray, men den virker ikke like spennende nå som jeg har lest boken.

I Dødens Labyrint er en sånn midt-på-treet ungdomsbok. Jeg føler meg litt skuffet for den ideen med hukommelsestap og en skummel labyrint som endrer på seg kunne ha blitt utnyttet mye bedre. Jeg føler egentlig at dette burde har vært en bedre bok ut i fra grunnideen.

Har du forresten sett filmen Cube? Og oppfølgeren Hypercube? Der har du en skikkelig skummel labyrint.

#bok #bokanmeldelse #mazerunner #dashner #ungdomsbok

All's Fair

Etter å ha sett Buffy-filmen rotet jeg litt rundt i tegneseriesamlingen og fant frem noen av Buffy-tegneseriene. Tenkte det kunne være litt gøy å lese dem igjen. Starter Med Buffy the Vampire Slauer: Spike & Dru: All's Fair fra Dark Horse Comics. Den ble utgitt i desember år 2000.

It's 1933, and Spike and Dru, our favorite vampire duo, are at the World's Fair to have a little fun and maybe eat some tourists. But there's always someone who wants to rain on their parade -- like the deadly vampire hunters who are a tad angry at Spike for killing their ancestor, a girl who just happened to be a Slayer -- or the chaos wizard who's using his scientific display as a front for his attempts to call forth the Elder Gods and end the world! Another twisted tale of vampire love from writer Christopher Golden (Buffy the Vampire Slayer Watcher's Guide) and artist Ryan Sook (Buffy, Superman), the creative team responsible for Spike and Dru's previous Dark Horse adventures.

For de som ikke har sett tv-serien så er Spike og Drusilla to vampyrer som Buffy må slåss med. Spike er også en gjenganger gjennom hele serien og min favorittvampyr (liker ham til og med bedre enn Angel).

Dette er lenge før de møter Buffy. Under Boxer-opprøret i Kina i 1900 dreper de en Slayer (damen som er skjebnebestemt til å drepe vampyrer) og i 1933 under The World's Fair kommer brødrene hennes etter dem for å ta hevn. Samtidig har en gal oppfinner åpnet en portal til en annen dimensjon og brakt frem et lovecraftisk monster. Altså masser av action og kaos, akkurat slik Spike og Drusilla liker det.

Det er en gøy historie, særlig hvis du er fan av Spike, Drusilla eller begge. Tegningene er jeg litt usikker på. De virker litt inkonsekvente. Noen ganger synes jeg de er veldig bra, mens andre ganger virker de karikert. Og jo lengre unna ansiktene er fra perspektivet i ruten, jo mindre detaljer tegnes inn. Dermed har folk av og til bare øyne og munn. Noen ganger får det en fin effekt, mens andre ganger får det meg bare til å tro at tegnerne har vært late.

Creators: Joss WhedonWriter: Christopher GoldenPenciller: Eric PowellArtist: Keith BarnettInker: Drew GeraciLetterer: Pat BrosseauColorist: Guy MajorEditor: Scott AllieDesigner: Keith WoodCover Artist: Ryan Sook
Genre: Horror, Action/Adventure

#tegneserie #darkhorse #buffy #vampyr #spike #drusilla #ninja #kina #whedon #christophergolden

Julekalender 23. desember

Bak dagens luke finner vi: Grisefar!

Mens man venter på Grevinnen og Hovmesteren kan man jo kose seg skikkelig med filmatiseringen av Terry Pratchetts fantastiske julekomedie.

Eller lese boken om man heller vil det:Den skumle leiemorderen Mr. Teatime har blitt leid inn for å ta Hogfather (deres versjon av julenissen) av dage. Dette via komplisert magi som også omfatter Tannfeen. Dette vil selvsagt få katastrofale følger for verden, så selveste Døden kler seg ut som nissen og gir gaver til barn så de skal fortsette å tro. For hvis troen på Julenissen (altså Hogfather) forsvinner, vil ikke solen stå opp første juledag.

En nydelig historie full av fargerike folk og skapninger som Bakrusguden, surrete trollmenn, tannfe-vakter med hjelmer formet som tenner, Dødens barnebarn Susan, en datamaskin som tror på julenissen, en gnom som gir fotvorter, busemenn, en fe som skaper skallethet med en gressklipper og Banjo, som lærte av mor at han ikke skal leke med jenter.

Det er også mange spennende navn på rollelisten: Dødens tjener Albert spilles av selveste inspektør Frost, David Jason. Marc Warren spiller den meget "creepy" Mr. Teatime. Tony Robinson, kjent fra Black Adder spiller den frustrerte kjøpesentereieren. David Warner (Doctor Who, Star Trek, Superman, Tron og masse masse annet) spiller sjefen for leiemorderlauget. Og Terry Pratchett himself er innehaver av en leketøysbutikk. Bare for å nevne noen.

Terry Pratchett er jo Britannias store humor-konge. Har hørt det bli sagt at ingen tog i England vil gå før minst en passasjer leser en Pratchett-bok. En del av de første bøkene i Discworld-serien hans er gitt ut på norsk, men veldig mye forsvinner i oversettelsen så jeg vil anbefale å lese dem på engelsk. Ikke bare er bøkene både spennende og hysterisk morsomme, men de er også en satire over vårt samfunn og viser på en elegant måte hor absurd og rart mye av det vi holder på med er.

Jeg tror denne er tilgjengelig på Netflix. Jeg har den selvsagt i min filmsamling, men mener å ha sett at den lå der en gang.

Trailer:


En liten scene om meningen med julen:

For å sitere Døden: "Mennesker trenger fantasi for å være mennesker". Dette er min favorittscene fra filmen, hvor Døden og barnebarnet Susan snakker om tro. Den er fra helt mot slutten, så vil dessverre røpe litt om hva som skjer hvis du ikke har sett filmen.

 

#julekalender #jul #discworld #pratchett #terrypratchett #fantasy #døden #death

Duskedama og vampyreneLette litt rundt på Netflix etter en film å se, og kom over den originale Buffy-filmen.

I motsetning til serien så er ikke filmen så veldig bra egentlig. Den starter bra, med masse spretne duskedamer, og så går det nedover.

Dere kjenner sikkert historien. Kristy Swanson spiller den blonde bimboen Buffy. Hun er en stereotyp cheerleader som er helt blåst i hodet, men hun går ofte med trange topper uten bh under, så da er hun tilgitt. Så dukker Donald Sutherland opp og forteller at hun er den utvalgte og må bli med ham på kirkegården. Han ser ut som en gammel pervo, så hadde ikke Buffy vært så blond ville hun aldri ha blitt med den skumle gamlingen på kirkegården. På kirkegården blir de angrepet av vampyrer og Buffy innser at hun er den utvalgte til å kjempe mot dem. Kjør training montage og vi er i gang.

Jeg vil kalle dette for en komifilm. Det er veldig mye overspilling og reaksjonene til folk stemmer ikke helt over ens med det at de møter blodtørstige vampyrer. Ta Luke Perry. Hans rollefigur Pike er såpass rolig og "kul" i alle sine møter med vampyrer at man skulle tro han var dopet. Pike skal også være fattig, men han har både varebil og minst to motorsykler i løpet av filmen. Og kompisen hans Benny (David Arquette) ble bare latterlig psyko da han ble forvandlet til vampyr. Og dødsscenen til Paul Rubens, jeg ble rent flau på hans vegne.

Rutger Hauer, derimot, syntes jeg var ganske tøff som sjefsvampyren Lothos.

Ellers er det overraskende mange kjente skuespillere med. Hillary Swank spiller en av bimbo-venninene til Buffy. Thomas Jane (Punisher) er med. Stephen Root (var med i True Blood) prøver å gi stakede vampyrer detention-slips (ikke spør). Ben Affleck spiller basketball. Seth Green var vampyr. Ricki Lake var visst også med et sted.

Det er egentlig ganske fantastisk at denne, litt tåpelige, komifilmen var utgangspunktet for den fremragende tv-serien om Buffy (og spin-off-serien Angel).

Ah, Buffy. Minnene strømmer på nå, så jeg får skikkelig lyst til å se tv-serien igjen. Kanskje jeg gjør det, får se...


#film #vampyr #buffy #komedie #sutherland #rutgerhauer #lukeperry

Kikan帰艦 er den tolvte og siste episoden av Knights of Sidonia. I alle fall foreløpig, for det ryktes en sesong 2 neste år. Den engelske tittelen er Home.

Så, får vi en lykkelig slutt?

Jeg fikk litt Star Wars-følelse her. Mens Nagate hadde en intens duell med Benisuzume (Gauna von Richtofen) gjennomfører de andre pilotene et "trench run"-aktig angrep på asteroiden med gaunaene.

Nagate prøver også å bli venn med Kunato, men det virker som om Kunato ikke har lyst og kommer til å gjøre noe skikkelig ugang.

Det blir en avslutning, men det er fortsatt mange løse tråder å nøste opp i. Googlet litt og sesong 2 skal visst gå på japansk tv i april, og vil forhåpentligvis komme på Netflix ikke så lenge etterpå. Jeg gleder meg i alle fall til fortsettelsen.

Jeg fant denne illevarslende teaseren for sesong 2:


Og en litt lengre trailer:


#anime #tv #netflix #mecha #sciencefiction

Shōtosu

衝突 er den ellevte og nest siste episoden av Knights of Sidonia. Den engelske tittelen er Collision.

Nå, når vi nærmer oss slutten så skrur det selvsagt actionbryteren på max. 200 gauna er på vei mot Sidonia, og med seg har de en diger asteroide på kollisjonskurs. Selv med de nye våpnene er 200 gauna veldig veldig mye. Og blant de 200 er også Benizusume, gaunaenes versjon av Den Røde Baron. Er dette slutten på menneskeheten og romskipet Sidonia? Vil gaunaene vinne?


#anime #netflix #tv #sidonia #mecha #sciencefiction

The Last Ride

Graphic Audio er et selskap som lager lydbøker med futt i. A Movie in Your Mind, som de sier det selv. De har en drøss med stemmeskuespillere, skikkelig musikk og tonnevis av lydeffekter.

The Last Ride av Robert E. Howard (han som skrev Conan the Barbarian) er en liten westernhistorie om Buck, som er den siste gjenlevende i en desperado-familie. Han returnerer til hjembyen der de startet sin kriminelle karriere med bankran. Han har med seg 50 tusen dollar som han skal gi tilbake. Men han havner snart i et nytt bankran, og blir anklaget som en av ranerne. Klarer han å skyte skurkene, renvaske sitt navn og få dama?Jeg hørte på denne under en humpete flytur mellom Bergen og Bodø for et par uker siden. Veldig greit å distrahere seg fra de trange setene og halvparten av passasjerene som dulter borti skulderen min på vei til toalettet. Selve historien er ganske så klisjefylt og forutsigbar, men det er jo en gøy opplevelse. Føltes nesten som en gammel spagettiwestern. Hester som vrinsker, stemningsfull musikk og knallende pistol- og geværskudd fyller bakgrunnen mens fortelleren (Richard Rohan tror jeg, han stør først i listen over stemmeskuespillere men det er ikke oppgitt hva de enkelte spiller, mulig det er han som er stemmen til Buck) leser opp historien. Ellers er all tale fremført av dyktige stemmeskuespillere. De høres faktisk western ut. Som om de kommer fra en av de gamle filmene med Nobody eller Clintern.

Jeg har hørt noen lydbøker fra Graphic Audio tidligere også. Vanlige lydbøker synes jeg er kjedelig, men her er det masser av lyd og forskjellige stemmer. Mer som et radioteater. Alt blir så mer livlig og det blir lettere å følge med.

Tidligere har jeg hørt følgende lydbøker fra Graphic Audio:

Great American Westerns 1 (en samling med 8 kortere western-historier av forskjellige forfattere, blant annet Zane Grey). De har litt varierende kvalitet, men alle er gøy. Og fortellerstemmen høres ut som en gammel gubbe i den ville vesten som sitter ved et leirbål og forteller historier.

Yakima Henry 1: The Lonely Breed av Frank Leslie. Denne er mer for voksne da den inneholder litt mye vold og litt sex. Halvblodsindianeren Yakima Henry, som lærte kung fu av en kineser da han jobbet på jernbanen, jobber nå som på et bordell da han må redde en av horene fra den fæle bordelleieren og hans skurkete venner. Veldig bra.

DC Comics: Batman: The Stone King av Alan Grant. En gammel pyramide blir funnet og bringer til live The Stone King, en slags eldgammel guddom som vil ta over verden. Hele Justice League (Superman, Green Lantern, Wonder Woman og hele kostebinderiet) er satt ut av funksjon, så Batman må redde verden alene. Her syntes jeg historien var litt tam, men igjen så reddes den av fremføringen. Og spesielt gøy synes jeg det var at Batman bestakk Scarecrow med en gammel bok for å få litt hjelp. Jeg liker bokbestikkelser. Er litt rar sånn ;)

DC Comics: DC Universe: Last Sons av Alan Grant. Her farter vi rundt i verdensrommet sammen med Superman og The Martian Manhunter. Men hovedpersonen er den fargerike intergalaktiske dusørjegeren Lobo. Det er litt av en type og han overskygger Supermann totalt. Antihelter har jeg sansen for. Denne var skikkelig gøy. Anbefales gjerne.

#lydbok #radioteater #western #graphicaudio

The Human Torch

Etter hvert så skjønte Timely Publications, som vi i dag kjenner som Marvel, at The Human Torch begynte å bli så populær at han fikk sitt eget blad. Men vi starter på nummer 2, også kjent som høstutgaven 1940. Og hvorfor det? Jo, det var veldig dyrt å kjøpe utgivelsesruter fra det som jeg antar var en amerikansk versjon av vår Bladcentralen. Dere husker kanskje at jeg skrev om Red Raven Comics nummer 1 for en tid tilbake. De brukte det bladets utgivelsesrute for å spare penger, så derfor begynner The Human Torch med nummer 2, selv om det egentlig er nummer 1. Skjønner?Vi starter da selvsagt med en historie om The Human Torch av Carl Burgos. Idet Torch flyr over et sirkus får han øye på en liten gutt som brenner. Det er Toro, The Flaming Torch Kid, som aner meg kommer til å bli en irriterende sidekick fremover. Sirkuset har litt trøbbel med Samson, som jobbet som verdens sterkeste mann på sirkuset til han fikk sparken. Men Torch og Toro sammen klarer selvsagt å ordne opp. Personlig synes jeg at det å ta med en gutteutgave av Torch ødelegger litt for serien, men de tenkte vel det skulle appellere til de unge leserne.

Så følger en historie av Bill Everett om Namor. Nok en gang er Namor en hjelpsom helt (veldig inkonsekvent den fyren). Når tyske sabotører sprenger skip, så hjelper Namor militæret med å finne ubåten de jobber ifra.

Vi får også korte intervjuer med Carl Burgos og Bill Everett. Der forteller de hvordan de fant på sine helter, men historien virker ganske så fiksjonelle på meg.

Paul Reinman har så en historie om The Falcon, og dette er siste historie som ble laget om denne helten. Statsadvokaten må ta på seg superheltdrakten sin for å fange en gruppe kidnappere og pengeutpressere.

Paul Quinn og Harold DeLay har en historie om Microman. Dette er den eneste historien i serien, selv om vi blir lovet en fortsettelse. Det gjør ikke meg noe for å si det sånn. Det handler om en liten gutt som hjelper en gammel oppfinner. Mens oppfinneren sover, drikker gutten en krympedrikk.

Al Gabriele har så en historie om Mantor the Magician. Heldigvis er dette den eneste historien som ble laget om Mantor. Det virker som det flommet over av tåpelige magikere med fez i disse første tegneseriene.

Til slutt kommer Joe Simon med The Fiery Mask. Her må legen med superkrefter kjempe mot en galning som forsker på mekaniske mager, og endte opp med å lage bloddrikkende monstre. Dette er siste gangen vi får se The Fiery Mask før han dukker opp igjen i 2008.

#tegneserie #marvel #humantorch #namor

Ketsui

決意 er den tiende episoden av Knights of Sidonia. Den engelske tittelen er Decisions.

Nagate, Izana og Yuhata har en sjelden fridag, så de besøker The Gravity Inn, et lite forfallent vertshus ved et vannreservoar. Yuhata tror hun har funnet et av Ochiais gamle forskningslaboratorier i nærheten, så de drar i vei for å utforske. Det er litt klisje med mørkredde ungpiker som hyler for den minste ting, men litt gøy og sjarmerende er det også.

Ellers så er det utviklet et nytt våpen som kan brukes mot gaunaene, og selvsagt er det Nagate som må teste det. Og det kommer også litt brått på når en gauna angriper et ubevæpnet koloniskip.

Jeg har vel nevnt romdrakter som tillater dissing tidligere, har jeg ikke? Vel, la oss si det slik at de lager mekanikere annerledes i anime-serier ;-)

Jeg liker denne anime-serien veldig godt. Mye spenning, alvor, tragedier og mysterier, og en liten dæsj humor innimellom som gir den den ekstra lille piffen. Hun mekaniker-dama gir veldig gode klemmer. Særlig hvis mottakeren er litt kortvokst.


#anime #tv #netflix #sidonia #mecha #sciencefiction

Julekalender 22. desember

Bak dagens luke finner vi: En søt liten mogwai!I Steven Spielbergs julegrøsserkomedieactionklassiker Gremlins, får Billy et nytt kjæledyr i julegave av sin oppfinner-far, som nærmest stjal det det fra ei sjappe i Chinatown. Mogwaien Gizmo kommer med noen viktige regler: Hold ham unna sterkt lys. Direkte sollys vil være dødelig. Hold ham unna vann. Og aldri, aldri gi ham mat etter midnatt.

Selvsagt klarer man ikke å følge disse reglene. Kontakt med vann får mogwaier til å multiplisere seg og hvis de spiser etter midnatt, blir de forvandlet til små grønne monstre: Gremlins.

Dermed får vi en julefeiring full av humor og kaos.

Trailer:


Musikkvideo:


Doctor Who referanse: Jon Pertwee (den tredje doktoren) ble vurdert til rollen som Mr. Wing, den gamle kineseren som eier Gizmo. Pertwee er riktignok britisk, men doktoren hadde nok klart å få det til.

Ellers kan jeg også nevne at Michael WInslow, han fyren som lagde lyder i Politiskolen-filmene, hadde noen av gremlins-stemmene.

#film #jul #julekalender #gizmo #mogwai #gremlin #gremlins

Manazashi

眼差 er den niende episoden av Knights of Sidonia. Den engelske tittelen er Empathy.

De driver og studerer en bit av en gauna. En bit som har tatt formen til avdøde Shizuka. Nagate og forskeren Numi Tahiro blir selvsagt fascinert, men er nå dette så lurt?

Ellers i samfunnet på Sidonia er det en del uro. Folk er krigsleie og tror at om de kvitter seg med de spydene som er det eneste som kan drepe en gauna, så vil gaunaene la dem være i fred. Lederne vil selvsagt ikke dette, og det vurderes å kolonisere en planet med bråkmakerne.

Og så er det noe skummelt med den gale forskeren Ochiai.

Det er mye som skjer, og mye skummelt som ulmer i bakgrunnen. Jeg er ikke i tvil om at det kommer til å bli mer action og dramatikk ganske snart.

Men litt rom for humor er det jo også. Det er bare i en animeserie hvor man kan bruke romdrakter som tillater storbystede damer å disse. Vi snakker om forskerbaben Numi her. ;-)


#anime #tv #netflix #sidonia #mecha #sciencefiction

Fushi

不死 er den åttende episoden av Knights of Sidonia. Den engelske tittelen er Immortality.

Nagate og de andre pilotene må kjempe mot tre gauna som har tatt formen til deres egne kamproboter. Og som ikke det er nok, bruker de stemmen til avdøde Shizuka for å psyke dem ut. Veldig creepy. Særlig Kunato blir skikkelig satt ut.

Vi får også litt bakgrunnshistorikk om hva som skjedde like etter den forrige krigen med gaunaene. Vi lærer mer om den litt merkelige og enarmede bjørnedamen, og vi få vite hva som er så viktig med Nagate. For min del satte denne informasjonen Sidonia i et mye mørkere lys.

Til å begynne med virket denne serien som en vanlig, men også spennende, historie om menneskehetens kamp mot rom-monstre. Men alt har blitt mye mer komplisert utover og det er mange mysterier å pirke borti. Jeg synes serien bare blir bedre og bedre jo mer jeg ser av den.


#anime #tv #netflix #sidonia mecha #sciencefiction

First Blood 6

I det sjette og siste nummeret i miniserien Jennifer Blood: First Blood fra Dynamite Entertainment blir Jennifer klar til å gå etter onklene som drepte foreldrene hennes.Men først må hun knerte Cortland, onklenes egen leiemorder. Det som skulle bli et enkelt skudd med en snikskytterrifle blir til en lang kamp. Cortland har en katt, og katter liker å jage laserpekere.

Selvsagt vet vi jo hvem som vinner, i og med at Jennifer Blood har en egen serie og at dette er forløperen til den. Hun vinner og finner all informasjonen hun trenger til å starte sitt hevntokt mot onklene.

For å være helt ærlig så mener jeg at denne miniserien egentlig ikke er nødvendig. Det føles som et forsøk på å melke mer penger ut av fansen. Den bringer ikke noe nytt til karakteren Jennifer Blood, bare forteller om det vi har fått vite i originalserien, eller det vi har skjønt utifra ting som ble sagt/husket i originalserien.

Fra Dynamite sine hjemmesider:

SKU: C72513019687300611
Rating: Mature
Covers: Mike Mayhew
Writer: Mike Carroll
Artist: Igor Vitorino
Awards: N/A
Publication Date: Feb 2013
Format: Comic Book
Page Count: 32 pages
Rights: WW
UPC: 725130196873 00611
ON SALE DATE: February 27
Jen has taken her first solid steps on the road to revenge, and she
knows that if she's to survive, she has to see this through to the end. And that means finally dealing with Wendell Cortland, a man she's known since she was five years old. There's no going back now... She must set aside her old life and fully embrace what she knows she must become: Jennifer Blood.

#tegneserie #dynamite #jenniferblood #husmor #Carroll #vitorino

Meg opphøyd i andre

Me2 er den sjette og sesongens siste episode av Red Dwarf. Stakkars Lister må nå leve med to Rimmere. Idyllen til Rimmer varer ikke lenge, da han snart begynner å krangle med seg selv. Det blir til slutt så ille at Lister må velge hvilken av de to hologrammene han vil beholde. Samtidig lurer han på hvorfor Rimmers siste ord før han døde var Gezpacho Soup. Det leder til et spennende glimt av Rimmers liv. Ja, særlig!


Dramatis personae:

Dave Lister spilles av Craig Charles. Han storkoser seg til å begynne med når Rimmer har flyttet ut av rommet deres for å bo sammen med den andre Rimmer.Cat spilles av Danny John-Jules. Katten er kåt og leter etter damekatter. Bare synd at det ikke er noen på skipet.Holly, skipets kunstige intelligens, spilles av Norman Lovett. Holly spiller en herlig aprilspøk på Lister, selv om det ikke er april. Jeg sier herlig fordi Lister går på den.Arnold J. Rimmer spilles av Chris Barrie.Den andre Arnold J. Rimmer spilles pussig nok også av Chris Barrie.Avslutter med førstesesongens smeg ups. Jeg synes det er gøy så se sånne blooper-reels. Men er litt overrasket over at det ikke var flere scener som ble ødelagt av latteranfall.


#tv #reddwarf #sciencefiction #komedie #hologram

Kakugo

覚悟 er den syvende episoden av Knights of Sidonia. Engelsk tittel er Resolve

Skiftet mellom å bli hyllet som en helt og det å være forhatt kan komme fort. Nagate ligger på sykehuset og tenker tilbake til det store slaget mot gaunaene.

Jeg fikk ikke helt med meg hva som faktisk gikk galt, men jeg tror Kunato saboterte noe. I alle fall var Kunato raskt på nyhetene og antydet at det var Nagate sin skyld at så mange døde.

Åååh, jeg håper den bleike Malfoy-wannabe-en får som fortjent snart.


#anime #netflix #tv #sidonia #mecha #sciencefiction

Julekalender 21. desember

Bak dagens luke finner vi: Mer kosmisk jul!Vi har kommet til fjerde søndag i advent, og da passer det utmerket med en novellesamling full av fantastiske julehistorier. Noen er helt nye, mens andre er gjenopptrykk av gamle klassikere. A Cosmic Christmas 2 You er utgitt av Baen forlag og er tilgjengelig både som ebok og i Pocket.

Samlingen inneholder:

The Shape of Christmases to Come av Hank Davis er samlingens forord.
Angel of Light av Joe Haldeman er satt i et fremtidssamfunn for kristendommen og islam har blitt til chrislam.
Joe Haldeman er en kjent science fiction forfatter. Du har sikkert hørt om The Forever War?
Denne ble først publisert i det australske bladet Cosmos i desemberutgaven i 2005.


And to All a Good Night av Tony Daniel forteller oss at julenissen også besøker de som har bosatt seg i verdensrommet.
Tony Daniel kjenner jeg ikke så mye til, men han er en science fiction forfatter og har også skrevet manus til skrekkfilmer for SyFy Channel.
Christmas Card av Connie Willis vet jeg ikke helt hvordan jeg skal forklare.
Connie Willis kjenner jeg ikke til, bortsett fra fra noen noveller. Hun er en prisbelønt forfatter i science fiction sjangeren.
Dette er en redigert utgave av en historie som ble publisert i Sidewinder Magazine (ukjent hvilket nummer)
Away in a Manger av Wen Spencer handler om en baby og en gruppe dyr som bestemmer seg for å ta seg av ungen.
Wen Spencer har jeg heller ikke lest noe av tidligere. Hun bor på Hawaii og hennes forfatterskap er sterkt inspirert av anime og manga.
Denne ble opprinnelig publisert digitalt på baen.com i 2013.
Happy Birthday, Dear Jesus av Frederik Pohl er satt i en fremtid hvor julehandelen har blitt helt ekstrem. Der møter vi en butikksjef som blir forelsket i den nyansatte blondina. Og det blir litt gnisninger da han liker den kommersielle julen de fleste har, mens hun og familien hennes følger den tradisjonelle julen.
Frederik Pohl har lang erfaring fra science fiction. Helt siden hans første novelle på 30-tallet har han skrevet bøker og redigert blader, alt i science fiction sjangeren.
Denne ble først utgitt i novellesamlingen Alternating Currents i 1956.


Shepherds and Wolves av Sarah A. Hoyt handler om en nonne og om hva det vil si å være et menneske, enten man er klonet eller ei.
Sarah A. Hoyt er en fantasy og science fiction forfatter. Jeg har kun lest noen noveller av henne, men hører mye bra om Darkship-serien hennes.
In the Spirit of Christmas av Tee Morris tar for seg det store spørsmålet: Hva hvis en steampunkversjon av ghostbusters blander seg inn når Ebenezer Scrooge får besøk av de tre julespøkelsene?
Tee Morris kjenner jeg ikke til fra før, men hører at han skal være et stort navn innenfor podcast-miljøet.
Denne ble først publisert digitalt av Imagine That! Studios 9. desember i 2012.
Wormhole Magic av Marianne Plumridge er satt ganske mange år inn i fremtiden. Folk har glemt julen, men på månebasen finner en ung mann en eldgammelbok hvor jul er nevnt. Snart står en diger skjeggete mann, kledd i rødt og uten romdrakt, utenfor basen.
Marianne Plumridge kommer fra Australia og er først og fremst en kunstner, kjent for å male roboter i natur, kosmiske hvaler og romskip, men tar seg også tid til å skrive en novelle nå og da.
Dette er en redigert utgave av en historie som ble publisert digitalt på hjemmesiden til Infinity Plus i 2004.
A Christmas in Amber av Scott William Carter forteller oss om den julen da en diger asteroide er på vei mot jorden, og noen få heldige blir evakuert i romskip.
Scott William Carter har skrevet ti bøker og over femti noveller. Jeg har ikke lest noe særlig av ham tidligere, men hører at en av hans nyeste bøker, The Ghost Detective, skal være bra.
Denne ble først utgitt i magasinet Analog, desemberutgaven i 2005.


Space Aliens Saved My Marriage av S.N. Dyer er litt vanskelig å beskrive. Tenk deg alle de villeste historiene fra den mest tabloide tabloidavis mikset i hop til en historie, krydret med bittelitt jul.
S.N. Dyer er kjent for å ha skrevet veldig mange hysterisk morsomme historier innenfor fantasy og science fiction. Desserre har Dyer nå sluttet å skrive, og har satset på en karriere innenfor medisin.
Denne ble først utgitt i Asmiov's Science Fiction Magazine, desemberutgaven i 1990.


Zwarte Piet's Tale av Allen Steele er satt på en ganske så nykolonisert Mars, og forteller om innføringen av juletradisjonene der.
Allen Steele er en forfatter jeg ikke kjenner så godt, men ifølge  biografien så har han vunnet veldig mange premier for sine noveller og bøker.
Denne ble først utgitt i magasinet Analog, desemberutgaven i 1998.


How Thorvald The Bloody Minded Saved Christmas av Esther Friesner handler om den danske vikinging Thorvald, som etter et langt liv med å være krigersk og sur, møter ånden til en helgen og lærer seg juleglede. På et vis.
Esther Friesner har skrevet mange bøker og noveller, både science fiction og fantasy. Jeg har blant annet lest tre novellesamlinger hun har vært redaktør for: Chicks in Chainmail, Did You say Chicks..? og Chicks and Chained Males. Det burde du også ;-)
Denne ble først utgitt i novellesamlingen Fabulous Whitby i 2008.


Julian: A Christmas Story av Robert Charles Wilson er satt i en fremtid hvor teknologien har gått bakover, og kirken styrer med jernhånd.
Robert Carles Wilson kjenner jeg ikke så mye til. Han er en kanadisk science fiction forfatter.
Denne ble utgitt som en chapbook i 2006.#julekalender #jul #novellesamling #antologi #fantasy #sciencefiction #baen

KirkegårdspikenTilbrakte en god del tid på toget i dag, på vei hjem til familien på juleferie. Da var det godt å slappe av med en lydbok. Valget falt på Cemetery Girl Book 1: The Pretenders av Charlaine Harris (hun som skrev True Blood) og Christopher Golden. Det er opprinnelig en grafisk novelle, altså en tegneserie, men Richard Rohan og Graphic Audio har gjort den om til en lydbok, med skuespillere, musikk og lydeffekter.

Ei jente våkner opp på kirkegården uten minner. Noen har prøvd å drepe henne og lagt henne igjen der i tro at hun er død. Livredd og uten å ane hvem hun er, bosetter hun seg på kirkegården og stjeler for å overleve. Blant annet viser det seg at mange ikke låser bilene når de er  begravelse på kirkegården.

Og så en dag ser hun en gruppe ungdommer begå et mord, og sjelen til den drepte jenta går inn i Kalixa (som hun har navngitt seg selv) og gir henne minnene til den døde. Da må hun velge om hun skal fortsette å bare gjemme seg, eller våge å stå frem for å avsløre morderne.

Jeg likte denne. En spennende historie og et fantastisk ensemble med stemmeskuespillere som levendegjør den. De har virkelig gjort seg flid med alle bakgrunnslydene slik at det føles veldig filmaktig ut. Jeg har ikke lest tegneserien så kan ikke sammenligne den med lydboken. Den er ikke så lang heller. Bare to timer og det er inklusive et intervju på slutten med forfatterne.

The Pretenders er en snedig liten krimhistorie satt på en kirkegård. Har du lyst på en litt annerledes krimopplevelse anbefaler jeg at du prøver denne.

Director Richard Rohan
Starring Emlyn McFarland, Nora Achrati, Dawn Ursula, Andy Brownstein, Shari Elliker, Nick DePinto, KenYatta Rogers, Kellee Knighten Hough, Jacob Yeh, David Harris, Tony Nam, Doug Brown, Drew Kopas, Elizabeth Jernigan, John Dow and Evan Casey
Book Adapted for GraphicAudio by Richard Rohan
Dialogue Editors Nathanial Perry
Sound Designers Nathanial Perry
Cover Illustrator Don Kramer and Daniele Rudoni
Producers Richard Rohan and Duane Beeman
Executive Producer Anji Cornette

#lydbok #graphicaudio #christophergolden #charlaineharris #kirkegård #krim

Marvel Mystery Comics 13

Marvel Mystery Comics nummer 13 ble utgitt i november 1940 av Timely Publications, som i dag heter Marvel.Carl Burgos starter som vanlig med en historie om The Human Torch. Denne gangen er det skurker som får togene i undergrunnsbanen til å gå av sporene sine så de kan rane dem. Det er en del ting som forundrer meg litt om Troch. Det virker nesten som om de har glemt at han er en robot, for når han ikke har slått på flammene så er det mulig for en vanlig skurk å slå ham i svime. En annen ting er at han er så varm at kuler smelter før de treffer ham. Men burde ikke den varmen også antenne det meste han tar på eller bare står ved siden av? Det virker også som om skurkene vil bli fanget, for de blir jo fanget fordi de kaster en kniv gjennom vinduet til politisjefen med lapp om å ikke forfølge saken. Dermed klarer jo Torch å fangen knivkasteren og tvinge ut av ham hvor resten av skurkene er. Hadde de ikke gjort det ville det ha vært mye vanskeligere å fange dem.

Bill Everett fortsetter så med en historie om Namor the Sub-Mariner. Namor og søskenbarnet Dorma bestemmer seg for å dra til Europa for å stoppe denne tullete krigen som menneskene på overflaten driver på med (dette er 1940 husker du). På veien stopper det på en øy (vi får aldri vite navnet) for å spise litt. Da kommer selvsagt nazistenes bombefly og fallskjermtropper, så de to havmenneskene, som tidligere har hatet alle overflatemennesker, øyboerne til unnsetning.

Tegneserielegende Jack Kirby, med litt hjelp fra Joe Simon på manus, starter så en helt ny serie med en ny helt: The Vision. Denne syntes jeg var frisk og spennende. Dr. Enoch Mason er en forsker som ønsker å bevise at spøkelser og ånder eksisterer. Under et eksperiment blir han angrepet av skurkene til "Brains" Borelli. Heldigvis har eksperimentet lykkes og Aarkus, Destroyer of Evil, har ankommet vårt eksistensplan. Til vanlig ser han ut som en mann, men i kontakt med røyk blir han en mektig rettferdighetens forkjemper. Og skurker røyker jo vanligvis. En fæl uvane det der.

Ray Gill og Bob Oksner får fortsatt lage Terry Vance, the Schoolboy Sleuth. Denne gangen er den lille guttungen den eneste som ser at maleriene i et museum er så nymalte at malingen renner, og med sin ape og reportervenn går han etter en forbryterliga som bytter ut verdifulle malerier med forfalskninger.

Steve Dahlman forteller om da professor Zog ble med en kompis og hans datter til månen. Der møter de Gnorr, Emperor of the Moon og hans robothær. Da er det godt at de tok med seg superroboten Electro.

Paul Gustavson forteller så om The Angel, som er ute og spaserer når en mann blir skutt. Dette leder ham på sporet etter gangsterlederen Limpy Savoy.

Og til slutt har Ben Thompson brakt jungelmannen Ka-Zar til New York, der han blir arrestert fordi han prøver å frigjøre alle dyrene i dyrehagen, inklusive hans løvevenn Zar. Vi møter igjen Ruth som Ka-Zar en gang reddet da hun og faren var i jungelen. Det er tydeligvis nok at en pen ung pike sier til politiet at hun kan passe på den digre villmannen de har innelåst, for han blir løslatt til hennes varetekt. Han prøver å ha på seg klær, men liker det ikke. Snart sniker han seg vekk for å redde Zar og de andre dyrene i dyrehagen igjen.

#tegneserie #marvel #humantorch #namor #ka-zar #jungel #krim #sciencefiction

Selvtillit og paranoia

I den femte episoden av Red Dwarf roter Lister borti offiserenes rom og blir smittet av en mutert form av lungebetennelse. En sykdom som får hallusinasjonene hans til å bli virkelige, som regn av fisk inne på soverommet. Det dukker også opp personlige manifestasjoner av Listers selvtillit og paranoia. Selvtilliten oppmuntrer Lister til å finne en måte å lage et hologram av Kochanski på.

 


Dramatis personae:

Dave Lister spilles av Craig Charles. Og slik blir man av å drikke øl-milkshake og se på kjærlighetsfilm.Cat spilles av Donny John-Jules. I stedet for å hjelpe Lister som ligger syk og bevisstløs i korridoren, spiser katten lunsj og leker med maten.Arnold J. Rimmer spilles av Chris Barrie.Holly, skipets kunstige intelligens, spilles av Norman Lovett. Holly har nå lest alle bøker som finnes og kjeder seg, så Lister sletter alle minnene om Agatha Christie så Holly kan lese bøkene igjen.Listers paranoia spilles av Lee Cornes.Listers selvtillit spilles av Craig Ferguson.Og så får vi en liten gjestevisitt fra borgermesteren i Warszawa.Og vi får en overraskende og interessant twist på slutten når Lister endelig aktiverer hologrammet til drømmedama Kochanski.

#tv #reddwarf #komedie #sciencefiction #paranoia #selvtillit #hologram

Keirei

敬礼 er episode 6 av Knights of Sidonia. Engelsk tittel er Salutations.

Nagate og Shizuka er reddet og tilbake på Sidonia, hvor Nagate blir hyllet som en helt. Dette er en glad episode, men også litt melankolsk da mange har dødd. På slutten endrer det seg selvsagt, for serien er ikke over enda.

Husker dere de tre jentene med rosa hår som jeg lurte på om var trillinger? Det er faktisk 11 av dem. Søstre og helt like.

Og mens vi er inne på damer, så har Nagate tre damer som slåss om ham. Ja, det blir faktisk slåsskamp. Hvorfor skjer aldri slikt med meg? Det er tydeligvis pilot og bekjemper av tentakkelmonster man burde ha valgt som karrierevei.

Slutten på episoden vitner om en heftig fortsettelse.


#netflix #anime #tv #sidonia #sciencefiction #mecha

Julekalender 20. desember

Bak dagens luke finner vi: Kevin!En av de skikkelig store juleklassikerne hvor 8-åringen Kevin blir glemt igjen hjemme i julen og må ta seg av to banditter som vil bryte seg inn. Med imponerende kløkt setter han opp feller over hele huset, så stakkars Joe Pesci og Daniel Stern får gjennomgå.

Trailer:


Filmen fikk selvsagt en oppfølger som jeg personlig synes er enda bedre. Det blir ikke jul uten:Kevin havner på feil fly og befinner seg plutselig alene i New York uten familien sin. Hva gjør man så? Jo, man bruker farens kredittkort, sjekker inn på en suite i et luksushotell og lever livets glade dager. Helt til bandittene fra den første filmen dukker opp igjen. Jeg må jo innrømme at jeg er litt imponert over Joe Pesci og Daniel Stern. Man må være virkelig tøff for å tåle all julingen de får av lille Kevin.

Denne filmen har jo også den ultrakomiske scenen der Tim Curry, Rob Schneider og Cliff blir lurt av en video. Konge!

Home Alone 2 er tilgjengelig på Netflix, så det er bare å kose seg. Jeg oppdaget forresten at Donald Trump er med i filmen da jeg så den igjen nå. Det hadde jeg ikke lagt merke til før.

Trailer:


Det finnes en tredje film også, men da med helt nye folk:Lille Alex får tak i en mikrochip (ser mer ut som et kretskort men mikrochippen er sikkert en del av det) etter at internasjonale terrorister er uheldige på flyplassen. Med mer oppfinnsomhet og mer tekniske kunnskaper enn selv den mest oppegående voksne, gir han de fire skurkene sitt livs juling.

Filmen er på langt nær så god som de to første, men må jo innrømme at det faktisk er litt moro å se folk blir såpass satt på plass av en liten gutt.

Denne ligger også på Netflix.

Trailer:


Og en fjerde film:Denne har jeg ikke sett, og jeg hører at den skal være ganske dårlig. Såpass dårlig at Daniel Stern nektet å spille Marv igjen, så rollen gikk til French Stewart.

Trailer:


Og selvsagt en film nummer 5:


Denne har jeg nettopp sett for første gang. Oppdaget at den var tilgjengelig på Viaplay. Har hørt at den skal være dårlig, og jeg må nesten si meg enig. Dette er bare en blek kopi av de første filmene. Finn og hans familie flytter inn i et nytt hus hvor han tror det spøker, men i virkeligheten er det Malcolm McDowell og hans to kumpaner som prøver å bryte seg inn for å finne et Edward Munch-maleri som er gjemt i kjelleren. Guttungen var ikke sympatisk nok og skurkene var ikke slemme nok. Og julingen av skurkene via feller var bare trist og kjedelig. Ingen au-følelse som de første filmene var så gode til å fremstille.

Trailer:#julekalender #jul #film #homealone

Hyōryū

漂流 er den femte episoden av Knights of Sidonia. Engelsk tittel er Adrift.

Tempoet roer seg ganske mye her. Nagate og Shizuka er strandet i verdensrommet. Kamproboten er uten drivstoff. De har riktignok oksygen til 40 dager, men mat og vann er det lite av. Innimellom minner det litt om filmen Gravity.

På Sidonia er reparasjonene i gang, og ting begynner å normalisere seg. Et lite glimt fra en skoletime forteller oss litt om gauna-monstrene og de magiske spydene som kan drepe dem.

Selv om dette er en mye roligere episode, med lite action så blir den ikke kjedelig heller. Det er dramatisk nok å være strandet i verdensrommet uten mat og drikke. Shizuka kan jo fotosyntese (noe hun må være naken for å gjøre. Er litt søtt hvordan Nagate rødmende kikker bort) så hun klarer seg lenger uten mat, men ikke uendelig.


#netflix #anime #tv #sidonia #mecha #sciencefiction

Jennifers første drap

I det femte nummeret av Jennifer Blood: First Blood fra Dynamite Entertainment tar ting seg endelig opp.Jennifer må ta et oppgjør med Hooper, en av småskurkene som jobber for onklenes organisasjon. Hun må også ta sitt første liv i dette bladet, og det gjøres ved litt spenstig bruk av et brannslukkingsapparat.

Vi er nå nesten ved der den originale Jennifer Blood serien startet. Men først må hun finne en måte å bli kvitt et lik på, og så gjenstår det også morderen Cortland.

First Blood skuffet meg litt i begynnelsen, men nå tar det seg opp. Det ser ut til å bli en spennende avslutning på miniserien i neste nummer.

Fra Dynamite sine hjemmesider:

SKU: C72513019687300511
Rating: Mature
Covers: Mike Mayhew
Writer: Mike Carroll
Artist: Igor Vitorino
Awards: N/A
Publication Date: Jan 2013
Format: Comic Book
Page Count: 32 pages
Rights: WW
UPC: 725130196873 00511
ON SALE DATE: January 30
For twelve years, Jessica Blute has successfully hidden her blood-drenched past, but deep down she has always known that her new life as Jennifer Fellows was at best a temporary fix.
Now, caught spying on Wendell Cortland by his henchman Rudy Hooper, Jen is forced to take action, finally setting in motion a chain of events that will change her life forever...
... and God help anyone who gets in her way.#tegneserie #jenniferblood #husmor #dynamite #vitorino #carroll

Vente på gud

Den fjerde episoden av Red Dwarf tar for seg temaet religion. Selvsagt på en ganske humorøs måte, men med litt alvor i bakgrunnen. Lister har funnet ut at han er guden til kattefolket (som utviklet seg fra kjæledyret hans, Frankenstein) og sliter litt med dette. Han har fått tak i kattebibelen og studerer denne. Kattene skriver forresten ikke med bokstaver, men med lukt, så for å lese en kattebok må man gni nesen over hele siden. Rimmer derimot, har funnet et ukjent objekt, som alle andre skjønner at er en av skipets egne søppelkontainere. Rimmer er helt overbevist om at kapselen tilhører romvesener som er avanserte nok til å kunne gi ham en ny kropp. De andre vurderer selvsagt å fortelle ham hva det er, men finner ut at det er morsommere å ikke gjøre det.


Dramatis personae:

Dave Lister spilles av Craig Charles, som her utgir seg for å være katteguden CloisterArnold J Rimmer spilles av Chris Barrie. Rimmer er veldig irritert over at ingen andre tar hans romvesenfantasier alvorlig.Cat spilles av Danny John-Jules. Katten er vanligvis så velkledd som han kan bli, men her låner han katteprestens hellige hodeplagg.Holly, skipets kunstige intelligens, spilles av Norman Lovett. I stedet for nok et bilde av hodet hans, tar jeg i stedet med et lite bilde av skipets utside.Kattepresten spilles av Noel Coleman. Katten og den gamle kattepresten er de siste av kattefolket som er igjen. De andre kattene forlot skipet i to arker for å finne det himmelske Fuchal. På bildet utgir Lister seg for å være Cloister for å gi den døende presten troen igjen på det siste.Og så har vi brødristeren, som spilles av John Lenahan. Den stakkars brødristeren er så lei seg. Det er over 18 dager siden noen sists spiste ristet brød.#tv #reddwarf #komedie #sciencefiction #katt #religion

Julekalender 19. desember

Bak dagens luke finner vi: Donald Duck!Det kan jo ikke være jul uten litt Disney-julestemning fra våre kjære venner i Andeby. Denne boken, Julefeiring i Andeby, er utgitt av Egmont og er så vidt jeg vet ikke tilgjengelig digitalt.

Her er det masser med fine julehistorier fra Carl Barks, Janet Gilbert, Kai Vainiomäki, Jack Bradbury, Carl Fallberg, Paul Murry og mange mange flere.

Historiene omhandler skriving av ønskelister, innkjøp av julegaver, julemat, det å finne juleånden, nissebesøk med mere. En kjempefin miks av gamle klassikere og nyere historier. Her er det snøballkrig, snømannkonkurranse, dataspillutvikling og bestemor Duck på skøyter.

Og om du ikke får tak i akkurat denne, er det garantert mange andre juleutgivelser med Donald og de andre i Andeby å få tak i. Det blir jo ikke skikkelig jul uten å ha lest litt Donald.

#jul #julekalender #Donald #donaldduck #Disney #Andeby #skrue #ole #dole #Doffen #guffen #anton #pettersmart #Dolly #pluto #bolivar #lilleulv #snipp #snapp #mikke #minni #bestemorduck

Marvel Mystery Comics 12

I oktober 1940 hadde Timely Publications, som i dag heter Marvel, bare en utgivelse. Og det var Marvel Mystery Comics nummer 12.Carl Burgos fortsetter fra forrige nummer med The Human Torch. Han er nå ettersøkt av politiet for ildspåsettelse etter at han brente ned slummen for å stoppe et utbrudd av Svartedauden. For å bli venns med politiet igjen, går han nå etter den mystiske forbryterlederen J.B.

Bill Everetts Namor lot i forrige nummer de menneskelige fangene få unnslippe. Men nå sier hans mor at han burde ha giftet seg med jenta, kjæresten til Luther Robinson. Mor vet selvsagt best, så Namor drar etter fangene. Flyet deres har styrtet og de har blitt plukket opp av en av nazistenes ubåter. Etter litt ubåtdenging tar Namor med seg jenta Lynne for å gifte seg med henne. Legene til havfolket operer henne så hun skal kunne puste under vann og er i ferd med å gjøre henne immun om kulde da Luther Robinson hopper frem med en granat for å redde henne.

Ray Gill og Paul Gustavson bringer sin helt The Angel til sumpene, hvor han må redde en dame fra en sumpheks og hennes gigantiske medhjelper. Pluss sultne gribber.

Jack d'Arcy har skrevet novellen A Good Impression.

Ray Gill og Bob Oksner har enda ikke gitt seg med Terry Vance the Schoolboy Sleuth. Terry, reporterkompisen Deadline og apen Mr. Watson søker tilflukt i et herskapshus en dag det regner. Der må Terry løse saken når gartneren blir funnet myrdet. Denne serien er alt for teit, til og med for meg.

Steve Dahlman forteller om da professor Zog og hans robot Electro må kjempe mot en ubåtpirat med navnet The Shark. Tullingen har til og med på seg en slags krone og drømmer om å bli kalt Emperor of the Seas.

Ben Thompson har tatt over The Masked Raider som utgir seg for å være en banditt i håp om å fange skurkene som stjeler våpen fra hæren. Masken hans er ikke lenger svart, men har blitt rød nå da en ny tegner har tatt over.

Ben Thompsons andre historie er fortsettelsen på sagaen om Ka-Zar. Hans løvevenn har blitt fanget og skal nå fraktes via skip til New York for å settes i en dyrehage. Ka-Zar hiver seg med på båten og blir til slutt fanget. En hvit villmann kan man tjene gode penger på, tenker jegeren. Hvordan skal det gå med jungelmannen i New York?

#tegneserie #marvel #jungel #western #krim #humantorch #namor #ka-zar

 

Ascension del 3Tredje del av miniserien Ascension gir meg lyst på mer.

Det er vanskelig å si så mye uten å røpe for mye av handlingen, men det er mye dramatikk i den siste delen. Kreftene til Crista blomstrer og setter livet til alle på skipet i fare. Samtidig, på jorden, foregår det en brutal maktkamp om kommandoen over Ascension-programmet.

Jeg gjetter på at dette blir forløperen til en tv-serie, slik den første miniserien til Battlestar Galactica ble. Det er såpass mange løse tråder (veldig spennende løse tråder) at vi bare må få vite mer. Hva skjer med Stokes? Hvor i all verden er det Gault har havnet hen? Hvem er denne skumle TC-gruppen? Jeg vil ha svar.

Til å begynne med virket dette som en ok science fiction, men den ble bare bedre og bedre. Hvis du ser den, så må du se hele, selv om den første episoden er litt treg. Det blir skikkelig bra til slutt, jeg lover.


#tv #syfy #Ascension #sciencefiction #hbonordic

Maktbalanse

I den tredje episoden av Red Dwarf begynner Lister å bli lei av at Rimmer herser med ham og gjemmer unna sigarettene. Lister føler seg også litt ensom, tenker tilbake til kameratene hans som nå er døde, og drømmer om å få møte Kochanski igjen. Han bestemmer seg for å ta kokke-eksamen slik at han vil ha høyere rang enn Rimmer.


Dramatis personae:

Dave Lister, med sine kokkeambisjoner, spilles av Craig Charles.Cat, som lærer seg at det går an å få for mye fisk, spilles av Danny John-Jules.Holly, skipets kunstige intelligens som valgte sitt ansikt av 6 billioner mulige på bakgrunn av verdens mest "prolific" elsker, spilles av Norman Lovett.Arnold J. Rimmer spilles av Chuck Barrie. Rimmer sliter litt med at hologrammet hans lastes inn med feil kroppsdeler. Som her når han får Petersons arm.Mens andre feilaktige kroppsdeler kanskje ikke er så ille.Peterson, Listers døde kompis, spilles av Mark Williams.Selby, Listers døde kompis, spilles av David Gillespie.Chen, Listers døde kompis, spilles av Paul Bradley.Rupert Bates har æren av å spille matdispenseren.Kristine Kochansky, dama som Lister er forelsket i, spilles av Clare Grogan. Eller her er det Rimmer som har tatt hennes kropp for å prøve å stoppe Lister i å fullføre kokkeeksamen og dermed få høyere rang enn ham.Red Dwarf må være den beste sci-fi komedien noensinne. Jeg har i alle fall ikke sett noe bedre. Er hoppende glad for at den finnes.#tv #reddwarf #komedie #sciencefiction #hologram

Julekalender 18. desember

Bak dagens luke finner vi: Prussian Death Squad Robot Commando!Dette er en helsprø fremtidsfabel skrevet av Ian M. Dudley. I dette samfunnet er økonomien så skakkjørt at det er ulovlig å spare penger. Faktisk kan man bli henrettet hvis man ikke bruker nok penger på julegaver. Detektiven Marlowe og hans assistent Nina får litt trøbbel med å få handlet når de blir ufrivillig leid inn av leketøysprodusenten av årets store julegave: Prussian Death Squad Robot Commandos (with Live Action Grappling Hooks!). Selv om de hadde flere tanks til å vokte varelageret, klarte The Santa Clause Gang å stjele dem. Dette er en beryktet gjeng gangstere som hvert år stjeler den mest populære leken og gir den bort til fattige barn. Gratis. Og det tåler ikke en økonomi som er så avhengig av konstant pengeflyt. Dermed må vår helt finne disse mystiske skurkene før julehandelen er over.

Her er det masse fremtidsduppeditter med kunstig intelligens i en gal verden. Kjempefin julemoro.

Handlingen i dette er satt etter boken Marlowe and the Spacewoman, men det går helt greit å lese den separat.

Jeg kjøpte denne via kindle, men det skulle ikke forundre meg om den finnes på iTunes også.

#jul #julekalender #krim #sciencefiction

Sentaku選択 er den fjerde episoden av Knights of Sidonia. På engelsk heter den Sacrifices.

Teamet med de fire beste pilotene klarte ikke å overvinne gaunaen. Alle fire ble drept. Hvorfor de bare sendte fire kamproboter og lot de resterende tohundreogfemti være igjen på Sidonia vet jeg ikke. Det hadde kanskje vært kult å ta gaunaen med bare fire piloter, men det er langt ifra taktisk lurt.

Vi får også se hvorfor alle alltid må gå med kroker i beltet når Sidonia-skipet må gasse på alt det kan for å komme seg unna gaunaen. Au, sier jeg bare. Skikkelig au.

Når de så får et lite pusterom, setter de opp et forsvare med over 250 kamproboter for å stoppe gaunaen fra å ta skipet. Fire kadetter, deriblant vår helt Nagate og den hvithårede fælingen Kunato, blir sendt for å hente Akais kabizashi, det magiske spydet som er det eneste som kan drepe en gauna, og som de bare har 27 igjen av.

Selvsagt velger gaunaen å ikke dra etter den digre godbiten som er romskipet Sidonia. Nei, den velger å gå etter de fire bittesmå kadettene. Ikke bra.

Det er en del merkelige ting her, som hvorfor dette tentakkelmonsteret går etter fire enslige kamproboter når den har en diger hær å spise ikke langt unna, men det er jo Nagate som er hovedpersonen. Monstre må alltid prøve å spise hovedpersonen. Man må bare la seg rive med og ignorere de små logiske bristene som dukker opp her og der. Spennende er det i alle fall.


#anime #netflix #tv #sidonia #mecha #sciencefiction

Barslagsmål

Jennifer Blood: First Blood nummer 4 fra Dynamite Entertainment tar seg litt opp.Det er fortsatt mye overvåkning og spionering på skurkene, men Jennifer begynner endelig å blande seg litt inn. En telefonsamtale sår litt splid og leder til et skikkelig barslagsmål.

Denne miniserien har vært litt kjedelig frem til nå, men endelig skjer det noe.

Fra Dynamite sine hjemmesider:

SKU: C72513019687300411
Rating: Mature
Covers: Mike Mayhew
Writer: Mike Carroll
Artist: Igor Vitorino
Awards: N/A
Publication Date: Dec 2012
Format: Comic Book
Page Count: 32 pages
Rights: WW
UPC: 725130196873 00411
On the surface, Jennifer is a diligent housewife and doting mother, but that calm surface hides a turmoil of rage, hatred and a burning desire for bloody retaliation: when Jen was a child, her five uncles murdered her father, then drove her mother to suicide.
In her quest for vengeance against the vicious Blute brothers Jen finally comes face-to-face with their top enforcer Wendell Cortland, and sees first-hand the true nature of his cold, efficient brutality.

#tegneserie #dynamite #jenniferblood #husmor #Carroll #vitorino

EikōHar nå sett 栄光, den tredje episoden av Knights of Sidonia. På engelsk heter episoden Glory.

Selv om den fryktede gaunaen (tentakkelmonster) nærmer seg, så tar folk seg tid til Gravitasjonsfestivalen (robotdueller, damer i kimono og god mat) og besøk på akvariet.

Vi blir kjent med Akai og hans team. De regnes som de beste pilotene i Sidonia og er selvsagt de som skal slåss mot gaunaen. Dermed oppsøker de Nagate for å få informasjon da Nagate var med da gaunaen først dukket opp. Også Yuhata Midorikawa, damen med det grønne håret og taktisk geni, ivrer etter å snakke med Nagate, og da teller jeg tre damer som svermer for ham. Tydelig at det lønner seg å være hovedperson i en animeserie.

Kunato som tidligere var den mest populære blant kadettene er rasende sjalu. Han ser ut litt som pappa Malfoy fra Harry Potter-filmene og er sikkert tre ganger så ond.

Men dette er første gang folket fra Sidonia må slåss med en gauna på hundre år. Og det merkes tydelig når kampen kommer og disiplinen ryker med en gang.

Det virker som om serien kommer til å bli ganske så dramatisk fremover. Er spent på fortsettelsen.

Under er forresten sangen fra slutt-rulleteksten:


#anime #tv #netflix #sidonia #mecha #sciencefiction

Ascension del 2

Har sett del to av miniserien Ascension på HBO Nordic.

Etter den store avsløringen på slutten av første episode, så har nå alt fått en litt skummel og uggen undertone. Alt er plutselig satt i et helt nytt lys. Jeg vil ikke si hva det er. Vil ikke ødelegge for de som ikke har sett den.

Romfarerne får mer å stri med når en bombe eksploderer. Det viser seg at de har en sabotør om bord. Og om det er samme person som morderen av Lorelei, eller en annen vet vi ikke. Ellers er det flust med intriger om bord, både politiske og romantiske. Og så er det den lille jenta som virker som om hun har spesielle krefter.

Jeg synes serien er bra. Faktisk liker jeg den bedre nå etter andre del. Den har løftet seg et hakk og samtidig blitt mye mørkere. Gleder meg til å se avslutningen i morgen.


#tv #syfy #sciencefiction #hbonordic

Fremtidsekko

Den andre episoden av Red Dwarf postulerer et interessant spørsmål når det kommer til å reise ved lysets hastighet. Vil vi få fremtidsekko? Det er det Lister og Rimmer opplever når skipet prøver å snu rundt for å dra tilbake til jorden, og dette i lysets hastighet. Det fører jo til noen morsomme situasjoner.


Vi får også noen spennende glimt inn i seriens fremtid. Lister blir visst over 170 år gammel, noe som gir håp for enda flere sesonger. Og selv om det bare er menn om bord på skipet, så vil Lister få to barn en eller annen gang i fremtiden. Som han selv sier det: "It'll be a laugh findin' out".

Dramatis personae:

Dave Lister spilles av Craig Charles. Man må jo bare bli sjarmert av den elskverdige slasken, som til og med klarer å ta feil av deodorant og barberskum. En morsom fyr.Cat spilles av Donny John-Jules. "I'm gonna eat you little fishies". Om han bare hadde visst at det var robot-fisk.Arnold J. Rimmer spilles av Chris Barrie. Han er død og er et hologram programmert med sine minner og dessverre sin personlighet. Som du ser tirrer han på seg skipsdatamaskinen så han får en sexy ny hårklipp.Og ikke lærer han av det heller.Holly, skipets kunstige intelligens spilles av Norman Lovett. Holly har, ifølge ham selv, den samlede IQen til 6000 gymlærere. Som er en IQ på 6000. Du ser ham på veggskjermen her.Matdispenseren spilles av Tony Hawks. Må si at han er ikke så veldig god til det. På bildet under har Lister akkurat bestilt kaffe.Brødristeren spilles av John Lenahan. Ja, den snakker, og kommer meg noen spydige kommentarer iblant også.Jeg bare rådigger denne serien. Ler meg skakk hver gang jeg ser den. Jeg fikk en god ide etter denne episoden. Jeg skal se neste også ;-)#tv #reddwarf #komedie #sciencefiction #tidsreise

Julekalender 17. desember

Bak dagens luke finner vi: finske nisser!Ah, Finland. Landet der små barn går rundt med gevær, Elling snakker engelsk og nissen er slem og har bukkehorn. Og hvor gamle, skjeggete og nakne menn løper rundt i snøen for å stjele ovner, hårfønere og små barn. Dette er det Finland vi får se i den mørke julekomedien Rare Exports.

Denne har jeg selvsagt i min filmsamling. Har ikke sett den på noen av streamingstjenestene, så det kan kanskje være en utfordring å finne den.

Trailer:


#julekalender #jul #film #skrekk #komedie #nisse #julenisse

HoshizoraHar nå sett 星空, den andre episoden av Knights of Sidonia. Den engelske tittelen er forresten Oblivion.

De unge pilotkadettene er sendt ut på et gruveoppdrag, da en gauna dukker opp. Gauna er digre tentakkelmonstre som nesten har utryddet menneskeheten. Den eneste måten å drepe dem på er ved å bruke en spesiell type lanse. Tror ikke det ble forklart hvorfor, kanskje den er magisk. Kadettene har i alle fall ikke en slik lanse og må rømme.

Jeg synes de smører ganske tykt på med flashbacks og bilder av stolte familiemedlemmer for å få oss til å bli lei oss når stakkars Eiko Yamano dør helt i begynnelsen av episoden.

Ellers får vi mer fascinerende informasjon om fremtidssamfunnet på Sidonia. Blant annet hvorfor menneskene der lever av fotosyntese og trenger kun å spise en gang i uken. Og så har alle en krok på beltet sitt. Det er i tilfelle den kunstige gravitasjonen skulle feile. Samtlige vegger har jerngelendre som de kan hekte krokene på. Ingen må gå noe sted uten en krok i beltet. Snedig.

Og det er ikke bare alvor og rommonstre. Det er alltids plass til litt god gammeldags anime-humor. Slik som klassikeren der en uheldig mann tar feil dør og plutselig står i en garderobe hvor masse lekre damer skifter klær. Halvnakne og meget sinte damer slår skikkelig hardt.

Det blir også mer og mer tydelig at hovedpersonen Nagate er ganske spesiell. Populær blant damene er han også. Jeg blir rent misunnelig.

Knights of Sidonia virker fortsatt lovende. Veldig bra så langt.

Og hvis du lurer på hvordan de som synger åpningsmelodien ser ut, så fant jeg denne på youtube:


#anime #netflix #tv #sidonia #mecha #sciencefiction

Marvel Mystery Comics 11

Timely Publications, det som i dag heter Marvel, ga ut Marvel Mystery Comics nummer 11 i september 1940. Omslaget, tegnet av Alex Schomburd, viser The Human Torch i kamp mot nazister.Joe Simon har tatt over som redaktør for bladet, og dermed er rekkefølgen på historiene endret litt.

Carl Burgos får starte med The Human Torch som vanlig. I slummen i New York er det en epidemi av The Black Plague, som jeg antar skal være svartedauden. Av en eller annen uforklarlig grunn er det bare en doktor som hjelper til og han vil brenne ned alle husene for å stoppe spredningen. Skurkene som eier husene i slummen vil ikke det og leier inn en korrupt politiker for å sikre at dette ikke skjer. The Human Torch stepper inn og brenner i vei, men politikeren får politiet til å gå etter ham for ildspåsettelse. Kledd i asbest-drakter og bevæpnet med luftgevær prøver de så godt de kan, men Torch er jo superhelten her. Så prøver de fly, og flyverne ser ikke til å ha noe imot å skyte på hverandre i forsøket på å treffe Torch. Jeg forstår ikke helt denne. Hvis Svartedauden brøt ut i New York ville de ha blitt full panikk og politiet og hæren ville ha satt hele nabolaget i karantene. Det at bare en doktor bryr seg og resten av byen ikke gjør noe som helst, forstår jeg bare ikke.

Bill Everett fortsetter så med Namor the Sub-Mariner. Amerikaneren Luther Robinson prøver fortsatt å fange Namor, men blir selv tatt til fange av det undersjøiske folket som Namor tilhører. Igjen skifter personligheten til Namor seg. Har han splittede personligheter kanskje? Han vil ikke at Tha-Korr skal drepe amerikanerne, så han hjelper dem med å flykte.

Al Anders sin westernserie The Masked Ranger synes jeg fortsatt ikke er noe særlig, men i det minste har han blitt mer oppfinnsom da skurken denne gangen er en mann i dameklær.

Ben Thompson bruker vanligvis å avslutte bladet med Ka-Zar, men har blitt flyttet midt i denne gangen. Den slemme rajaen Sarput kommer til jungelen for å jakte på dyr. Og både Ka-Zar og hans løvevenn Zar blir skutt. Historien fortsetter i neste nummer.

Ray Gill og Bob Oksner er tilbake med Terry Vance, the School Boy Sleuth. Her er det så mye tåpeligheter at jeg sliter litt med å komme meg i gjennom denne. En racerbil krasjer, og bare guttungen går bort til vraket og ser at det ligger kvikksølv på bakken. Etter mye tullball og apestreker så viser det seg at skurker putter kvikksølv i dekkene for å få racerbiler til å krasje.

Så følger novellen Murder is an Accident av Ray Gill.

Ray Gill og Paul Gustavson fortsetter historien fra forrige nummer med The Angel. Etter å ha kjempet mot ghouler er han nå fanget under jorden sammen med gigantiske monstre. Han finner en vakker gresk pike som er tusenvis av år gammel. Selvsagt snakker han gammelgresk (et utdødd språk). Hun gir ham drakten til Merker og nå har Angel virkelig fått flyvende superkrefter.

Det er Steve Dahlmann som går siste-etappen med Electro. Denne gangen må professor Zog og roboten hans stoppe en skogbrann.

Det ble også utgitt en tegneserie til i september 1940, Daring Mystery Comics nummer 6.Denne er ikke tilgjengelig på Marvel Unlimited, og det er kanskje like så greit. De fire bladene i denne serien jeg fikk lese var veldig dårlige.

Onkel Internett forteller at bladet inneholder historier med heltene Marvel Boy, The Fiery Mask, Stuporman, The Flying Flame, The Falcon, Monako Prince of Magic, Dynaman og Tigerman. Jeg tror ikke jeg går glipp av noe.

#tegneserie #marvel #humantorch #namor #western #krim #sciencefiction #ka-zar #jungel

AscensionI går kveld gikk første del av Ascension på SyFy-channel i USA. I dag er den tilgjengelig på HBO Nordic.


Det starter med en mordhistorie. Men ikke en hvilken som helst mordhistorie. På sekstitallet sendte USA opp et romskip som skulle ta en gruppe utvalgte mennesker til en fjern planet. Vel, egentlig etterkommerne deres, for det er en reise på 100 år.

De har nå reist 51 år vekk fra jorden. Og for første gang skjer det et mord.

Gjennom etterforskningen får vi innblikk i det lille samfunnet som har utviklet seg på skipet. Et samfunn som er både gammeldags og futuristisk på samme tid.

Jeg synes serien virker litt interessant. Det er ikke en spesielt fartsfylt historie, mer som en rolig krim med litt sci-fi elementer der nestkommanderende Oren Gault spiller detektiven som må nøste opp i mysteriet, og samtidig kanskje avsløre andre uhumskheter som skjuler seg i det klassedelte samfunnet om bord. Jeg tviler sterkt på at dette kommer til å bli en klassiker som huskes lenge etterpå, men som litt lett underholdning er den ikke så ille. Jeg kommer i alle fall til å se episode to i morgen når den dukker opp på HBO Nordic.

Og det er en skikkelig tvist på slutten. Jeg fikk mistanke om det ganske tidlig, men det kom som et sjokk lell. Det snur alt på hodet.

Det er ikke så mange kjente skuespillere med. I hvert fall ikke for meg. Den mest kjente er nok Tricia Helfer som spilte Cylon nummer seks i den nye Battlestar Galactica. Og Ryan Robbins er også et kjent navn for science fiction entusiaster. Han har vært med i mange tv-serier, inkludert Stargate Atlantis og Battlestar Galactica.

#tv #syfy #hbonordic #sciencefiction #romskip

Slutten

Tar en liten pause fra Doctor Who frem til over jul, men har rotet litt i dvd-hyllene og funnet frem en annen britisk science fiction-klassiker: Red Dwarf.


Denne urkomiske sci-fi-komedien handler om det lille mannskapet på skipet Red Dwarf.

Til å begynne med var det jo mange på skipet. Lister hadde sneket med sin gravide katt, noe som ikke er lov. Da han nektet å fortelle hvor katten var gjemt, ble han satt i stasis som straff. Der skulle han sitte i 18 måneder, men slik gikk det ikke. Skipet ble utsatt for cadmium-stråling som drepte alle om bord, unntatt Lister som var trygg i stasis. 3 millioner år senere har strålingen gitt seg og skipets kunstige intelligens Holly slipper ham ut. Så mannskapet består av slasken Lister, den kunstige intelligensen Holly, som har blitt litt "peculiar" av å ha vært alene i tre millioner år, hologrammet av Rimmer, Listers avdøde og håpløse partner, og Cat, en etterkommer til katten Frankenstein som var trygg i lasterommet da strålingen oppstod.

Så får vi se da, om Lister klarer å komme seg tilbake til jorden og oppfylle drømmen om en bondegård på Fiji.

Dramatis personae:

Dave Lister spilles av Craig Charles. Lister er en skikkelig slask og en elskelig latsabb.Arnold J. Rimmer spilles av Chris Barrie. J-en står faktisk for Judas. Han er en paragrafrytter uten like. Rimmer drømmer om å bli noe, men får det aldri helt til Han har prøvd flere ganger å ta testen som vil la ham avansere i gradene, men er ekstremt håpløs til å ta prøver. Vel, det ble jo noe av Chris Barrie til slutt, han ble jo butleren til Lara Croft i de to Tomb Raider-filmene. På bildet under sitter han på eksamen og har innsett at han ikke vet noen av svarene.Og leverer inn følgende besvarelse:Det blir nok toppkarakter dette her.

Holly, skipets kunstige intelligens, spilles av Norman Lovett. Du ser så vidt hodet hans på skjermen bak Lister.Cat, som er etterkommeren fra Listers kjæledyr, spilles av Danny John-Jules. En flamboyant figur i sin rosa dress, Cat liker å se seg selv i speilet og tenke på hvor sexy han ser ut.Kaptein Hollister spilles av Mac Macdonald. Den stakkars kapteinen hadde nok sitt svare strev med å holde styr på disse tullingene, helt til Rimmers dårlige jobb som reparatør fikk hele mannskapet drept av radioaktiv stråling.Frank Todhunter, en annen av skipets nå døde offiserer, spilles av Robert Bathurst, en ganske kjent britisk skuespiller. Todhunter sliter med å gå igjennom de godt over to hundre klagene som Rimmer har sendt inn på Lister.Olaf Petersen, en av kompisene til Lister, spilles av selveste pappa Weasley (Harry Potter-filmene) Mark Williams.George McIntyre spilles av Robert McCulley. Georges begravelse og tilbakekomstfest i begynnelsen av episoden lar oss få lære om hologramfunksjonen som senere blir så viktig for Rimmer.Kristine Kochanski, dama som Lister er forelsket i, spilles av skuespiller og popstjerne Clare Grogan.Og så må vi ikke glemme katten Frankenstein, som nok helst skulle ha ønsket at hun var et annet sted.Selv om første episode heter The End så er dette bare begynnelsen på denne hysterisk morsomme komedien. Det har blitt ti sesonger, og har hørt rykter om en til. Det er lenge siden jeg har sett de første episodene nå, men de er fortsatt like morsomme som da jeg så dem for første gang. Tro det elle ei, men denne serien er bare helt topp#tv #reddwarf #sciencefiction #komedie

Julekalender 16. desember

Bak dagens luke finner vi: 12 nisser i en varebil!Det er jul, og mordetterforsker Rebecca Mayfield er på jobb. Hun etterforsker mordet på en gammel mann i nissedrakt da hun blir oppsøkt av Richie Amalfi (en fyr det oser mafia av). Richie har mistet 12 nisser. Politi og mafioso må samarbeide i jakten på 12 nissekledte gamle menn i en varebil, som skaper kaos hvor enn de drar i San Francisco. Forhåpentligvis vil det å finne dem også løse mordmysteriet med den trettende nissen.

Dette er en julekrim som er lettlest og ikke alt for lang. Den er heller ikke så rå som mye av dagens krim er, så den passer fint til litt lett avveksling i adventstiden. Joanne Pence har skrevet flere bøker om Rebecca og Richie: One O'Clock Hustle og Two O'Clock Heist.

Jeg kjøpte denne på iTunes, men den finnes trolig også på kindle.

#julekalender #jul #krim #nisse

UijinJeg vet ikke om det er mørketiden eller det at juleferien nærmer seg, men jeg er i skikkelig tv-humør for tiden. Jeg får det slik noen ganger. Leselysten dabber litt av og jeg vil bare ligge på sofaen og titte på "idiotboksen".

Koste meg jo skikkelig med Marco Polo nettopp, så fortsetter litt med Netflix-serier. Tenkte først å ta House of Cards, i og med at den tredje sesongen nærmer seg. Begynte å se den da den først kom, men halvveis uti første sesong skjedde det et eller annet så jeg stoppet. Klarer ikke å huske hva det var nå. Planlegger å starte fra begynnelsen igjen og komme meg ajour til neste sesong dukker opp.

Men det blir litt senere. Fikk litt lyst på noe anime, japansk tegnefilm. Og Netflix har jo Sidonia no Kishi, eller Knights of Sidonia hvis vi oversetter til engelsk.

Satte meg ned og så den første episoden, 初陣, nå. Eller Commencement hvis vi skal oversette til engelsk.

Den virker bra så langt. Sidonia er et digert romskip, mer en by i verdensrommet. Og de er under trussel fra gauna, som er en form for tentakkelmonster. Disse monstrene bekjemper innbyggerne med kamproboter kalt Guardians. Så sjangermessig er denne serien det som kalles mecha anime.

Hovedpersonen er Nagate Tanikaze, som bor i de underjordiske tunellene og tilbringer dagene i en simulator for kamprobotene (type 17). Meget høylytte magelyder forteller oss at han er sulten, så han drister seg opp til overflaten for å stjele ris. Det går ikke så bra, og han får seg litt deng mens han prøver å flykte. Au! De fingrene så vonde ut.

Men Nagate er spesiell. Han er helt menneske. Det vil si at han trenger mat hele tiden, mens de fleste innbyggerne i Sidonia sjelden trenger mat fordi de får energi fra fotosyntese. Dessuten var bestefaren, som han bodde sammen med til han døde, visstnok en spesiell fyr eller forsker av noe slag. Vi får bare noen hint foreløpig. Så i stedet for å bli straffet, tar den skumle sjefsdama med masken seg av ham og sender ham for å bli pilot for kamprobotene. Det skaper selvsagt sjalusi, særlig når han får styre Tsugumori, en legendarisk kamprobot som tilhørte en stor krigshelt.

Det er jo litt standard anime for en del av dette. En som kommer utenifra og må forstå verden han har havnet i, samtidig som han besitter uvanlige evner. En hjelpsom jente og en sjalu klyse som vi bare vet vil bli hans fiende. Ikke at det er noe galt, det funker jo for å lage en spennende historie. Jeg synes også animasjonene er fine, bortsett fra at mange av folkene vi ser, altså ikke hovedpersonene, ser ganske like ut. Det er stort sett hårfargen og frisyren som skiller dem. Jeg lurer fortsatt på om de jentene med rosa hår er trillinger, eller bare ser like ut. De har visstnok også et tredje kjønn som, hvis jeg forstod det riktig, endrer seg til dame eller mann utifra hvem vedkommende velger seg som partner. Er også litt usikker på tentakkelmonstrene, men vi har ikke fått sett dem i detalj enda. Er litt redd for at de blir litt dumme. Utseendemessig altså.

Alt i alt tror jeg serien kommer til å bli bra. Har ikke lest mangaen den er basert på, så aner ikke hva som skjer videre. Skal se fortsettelsen i morgen.


#anime #tv #netflix #sidonia #mecha #sciencefiction

First Blood 3

Jennifer Blood: First Blood nummer 3 fra Dynamite Entertainment er litt kjedelig.Selv om omslaget er tøft, så skjer det ikke så veldig mye. Jennifer overvåker skurkene som jobber for onklene hennes, tenker litt tilbake på ting og det er for så vidt det. Cortland ser ut som om han planlegger et eller annet som onkel Mike ikke vil like. Ellers er det ingen overraskelser. Vi får bare se litt av familielivet, som vi egentlig fikk vite alt vi trengte om fra den originale Jennifer Blood-serien.

Så langt liker jeg ikke denne miniserien så veldig godt, men det har kanskje noe med forventingene å gjøre. Jennifer Blood skal ha action, og det skal være litt crazy. Ikke en langtekkelig The Wire-etterligning. Forhåpentligvis tar det seg opp snart.

Fra Dynamite sine hjemmesider:

SKU: C72513019687300311
Rating: Mature
Covers: Mike Mayhew
Writer: Mike Carroll
Artist: Igor Vitorino
Awards: N/A
Publication Date: Nov 2012
Format: Comic Book
Page Count: 32 pages
Rights: WW
UPC: 725130196873 00311
Jennifer Fellows' life is pretty full... Cooking, cleaning, shopping, helping the kids with their homework, plotting blood-soaked revenge on her murderous uncles. But to get to the Blutes, she has to first get past their enforcer Wendell Cortland.
When Jen's surveillance of Cortland uncovers a brutal and seemingly pointless act - an act that he is clearly hiding from the Blutes - Jen realizes that Cortland's secrets could ruin everything for her. Or, maybe, they could be exactly what she needs...

#tegneserie #dynamite #jenniferblood #Carroll #vitorino #husmor

Marco Polo - Det himmelske og det primitive

I den siste episoden av Marco Polo får vi selvsagt et digert slag. Marco har lært mongolene å bygge en trebuchet, så nå er de klare til å prøve seg på Kinas hovedstad igjen.

En trebuchet (på norsk blide) er en slags katapult som drives av en motvekt, og kan slynge digre steiner flere hundre meter.

Og hva synes jeg nå, når jeg har sett igjennom hele Marco Polo-serien? Når kommer sesong to?! For det må bli en sesong 2. Det må det bare bli etter å ha fått sett skikkelig på veggmaleriet til Ahmad.

Jeg må bare gjenta deg jeg skrev i begynnelsen. Jeg fatter ikke hvorfor det er så mange dårlige anmeldelser på nettet. Serien er jo kjempebra. Et fantastisk historisk drama som både ser og føles stort ut. Jeg tittet litt på metacritic og ser at anmeldere gir den stort sett dårlige karakterer, mens vanlige folk ser ut til å like den. Og igjen, hvorfor i all verden skal de hele tiden sammenligne den med Game of Thrones?? Det er ingen drager her! Dere må sammenligne dette med andre historiske drama. Folk er helt håpløse noen ganger.

Marco Polo er skikkelig bra. Se den og døm selv, ikke hør på alle besserwisserne på nettet. Bortsett fra meg da, for jeg vet best ;-)


#tv #netflix #marcopolo #Kublai #kahn #mongol #Mongolia #kina #krig

DW 30: Mørkets dag

The Day of Darkness gikk på BBC lørdag 16. juni i 1964, og er den siste episoden på dvd-en The Aztecs.

OBS! Spoilervarsel.Forrige episode endte med at Ian (William Russell) var fanget i en tunell og i ferd med å drukne.Heldigvis finner han en luke som leder inn til graven hvor Tardis står. Han finner tak i en lærreim og går ut av graven med den mellom døren, slik at de skal kunne komme seg inn igjen.Som dere sikkert husker så har historielærerinne Barbara (Jaqueline Hill) tatt på seg rollen som gudinnen Yetaxa, men den sleske Tlotoxl (John Ringham) har skjønt at hun er en falsk gudinne. Med hjelp av krigeren Ixta (Ian Cullen) og medisineren Tonila (Walter Randall) prøver han alt han kan å overbevise de andre aztekerne så han kan drepe våre tidsreisende helter.

Barbara har endelig gitt opp håpet på å endre historiens gang, nå vil de bare komme seg til Tardis og rømme. Nå må de få Doktoren (William Hartnell) og Susan (Carole Ann Ford) til tempelet så de kan rømme. Men det viser seg at selv med lærreimen så var det ikke så lett å få opp døren til graven.Og vanskeligere blir det. Susan skal jo allerede bli torturert for at hun nektet å gifte seg, og nå har Tlotoxl og Ixta en plan for Ian også. De slår ned ypperstepresten Autloc (Keith Pyott) med Ians klubbe. Dermed blir han arrestert for angrep på en prest. Begge to skal nå tortureres før menneskeofringen som snart skal finne sted, og Autloc, som helt til nå har vært veldig vennligsinnet mot dem, har også begynt å tvile.Barbara tar seg en prat med Autloc og klarer til slutt å overbevise ham om at Ian er uskyldig. Men i og med at Ian er offentlig skyldig, er det ikke så mye han kan gjøre.

I mellomtiden sitter Doktoren i hagen og spikker et hjul. Den slu gamle gubben lager en trinse som skal hjelpe dem med å åpne døren til graven. Men først må de få alle samlet der.Autloc holder løftet sitt om å hjelpe. Han gir Cameca (Margot Van der Burg) noe gull som hun skal bruke til å bestikke vakten som vokter Ian og Susan. Det var jo Cameca som Doktoren uforvarende fridde til da de drakk kakao i lag i forrige episode. Det er egentlig overraskende hvor godt hun tar det at Doktoren må forlate henne snart.

Cameca prøver å bestikke vakten, men han er litt skeptisk, så Ian ender opp med å slå ham ned og ta kostymet hans.

Snart er våre tidsreisende helter i tempelet, klare til å stikke av. Tlotoxl skjønner tegninga og sender Ixta for å stoppe dem.Og her kommer den store kampscenen hvor aztekernes beste kriger møter en engelsk naturfaglærer i kamp. Det blir aldri forklart hvorfor Ian er plutselig blitt slik en slåsskjempe. Kanskje var de britiske skolebarna så rampete at alle lærerne i England måtte lære seg å sloss på 60-tallet?

Vel, skuespillerne er gode, de som skriver disse episodene gjorde en fremragende jobb, og kostymene er imponerende, men kampkoreografi kunne de definitivt ikke. De prøver så godt de kan å gjøre kampen tøff og heftig, men for meg ser det ut som to unger som leker krig. Ian er jo helten her, så selvsagt ender det med at han kaster Ixta utfor tempeltrappen til sin "splattende" død.Så drar alle fire inn i graven hvor Tardis står, endelig trygge. Mens Tlotoxl koser seg med det han liker best, menneskeofring. Doktoren trøster Barbara igjen med at de kan ikke endre historiens gang.

Doktoren aktiverer Tardis og woosh, der drar de av sted til et nytt sted. Hvor er de nå? Doktoren er forbløffet over at Tardis har stoppet, men at instrumentene fortsatt viser at de er i bevegelse. Jeg er sikker på at den glupe gamlingen forstår dette, men det er snilt av ham å la Barbara komme med løsningen: de har landet inni noe...

#tv #doctorwho #hartnell #sciencefiction #aztek

Julekalender 15. desember

Bak dagens luke finner vi: Chevy Chase!National Lampoon's Christmas Vacation er jo en skikkelig klassiker som man bare må se hver jul. Den er morsom og varm, og litt teit, men på en god måte.

Clark Griswold prøver så godt han kan å lage den perfekte jul, og han gir seg ikke til tross for hans vanskelige familiegjester, trøbbel med sjefen og sin kroniske uflaks. Men ikke vær redd, for dette er en skikkelig julefilm hvor ting ordner seg til slutt.

Det er mange kjente og kjære skuespillere med: Chevy Chase, Randy Quaid, Doris Roberts og Juliette Lewis bare for å nevne noen. Og til og med lille Rusty vokser opp til å bli Leonard i Big Bang Theory.

Jeg er usikker på om denne finnes på noen streamingtjeneste, men det er garantert at en eller annen kanal sender den i løpet av jula. Ellers kan man alltid prøve biblioteket.

Trailer:

 


#julekalender #jul #chevychase #randyquaid #nationallampoon #lampoon #komedie #film


Marco Polo - FengsletDen nest siste episoden av Marco Polo er ganske dramatisk. Sidao er målbevisst og griper etter makten i Kina. Marco Polo sitter fengslet og dømt til døden for forræderi, da han ble lurt til å gi falske opplysninger som førte til tap for mongolene.

Og Yusuf, viseregenten til mongolene, overrasker. Det hadde jeg virkelig ikke forventet av ham. Å gi alt for sine overbevisninger på den måten står det respekt av.


#tv #netflix #marcopolo #Kublai #khan #mongol #Mongolia #kina #fengsel

Marvel Mystery Comics 10

Timely Publications, som i dag heter Marvel, ga ut tre blader i august 1940. Det første var Marvel Mystery Comics nummer 10. Alex Schomburg tegnet omslaget hvor vi ser Namor kjempe mot nazister.Den store kampen mellom Namor og The Human Torch avsluttes veldig fislete og skuffende på en, ja bare en, side.

Carl Burgos tar så The Human Torch med på et soloeventyr mot en bensinliga som dreper og brenner ned bensinstasjoner for å øke bensinprisene.

Bill Everett lar en skuffet Namor dra hjem. Men i Maine er det en fyr som heter Luther som leser i avisen om kampen mellom Namor og Torch. Han blir sinna, samler sammen et mannskap og med et krigsskip og ubåt drar han ut for å drepe Namor. Hvem denne Luther er og hvordan i all verden han får lov til å bruke et privat krigsskip med ubåt til et privat ærend midt i en verdenskrig blir ikke forklart.

Ray Gill og Paul Gustavson gjør en ny vri på The Angel. Denne gangen er det ikke skurker, men grønne monstre, ghouls, han må kjempe mot. Ghoulene kidnapper unge damer og skal ofre dem i en vulkan.

Steve Dahlman har brakt professor Zog og roboten Elektro tilbake til jorden etter eventyret på planeten Ligra. Nå er det en galning som visstnok er et ex-geni på hjerner de skal kjempe mot. Gærningen har skapt kunstig blod og med det gir han liv til gamle lik og sender dem ut på plyndringstokt. Et tohodet monster har han også til å vokte basen sin.

Hedwig C. Langer (nei, jeg er rimelig sikker på at han ikke er ugla til Harry Potter) har skrevet novellen Tiger Trail.

Al Anders gir seg ikke med sin westernserie om The Masked Ranger. Denne gangen er det en falsk skatteinnkrever som må fakkes.

Ray Gill og Bob Oksner kommer så med et nytt tilskudd til dette bladet: Terry Vance, the Schoolboy Sleuth. Her møter vi en guttunge, med et laboratorium og en ape som assistent. Politiet er tydeligvis fullstendig inkompetente her, så denne guttungen vaser rundt, påpeker meget åpenbare ting og befinner seg akkurat på rett sted for å løse saken. Jeg savner Hardy-guttene.

Til slutt tar Ben Thompson oss til jungelen hvor Ka-Zar må hjelpe til når et fly som frakter en morder krasjer i belgiske Kongo.

Den andre utgivelsen denne måneden var et helt nytt blad: Red Raven Comics. Omslaget er tegnet av Jack Kirby og Joe Simon. Dette bladet hadde bare en utgivelse.Dette bladet er ikke tilgjengelig på Marvel Unlimited så jeg har ikke fått lest det, men har spurt onkel Internett om hva det handler om.

Red Raven er selvsagt med, trolig han vi ser på omslaget. Red Raven dukket ikke opp igjen før i X-Men nummer 44. Andre helter er Human Top, Mercury in the 20th Century, Comet Pierce, Magar the Mystic og Eternal Brain.

Den tredje utgivelsen denne måneden var Mystic Comics nummer 4.

Og her må jeg innrømme en liten bommert. Det viser seg at det fantes to blader med tittelen Mystic Comics. De bladene jeg har nevnt hittil har vært fra den andre serien som ble utgitt i 1944. Jeg må bare beklage. Det er ikke enkelt å skaffe seg skikkelig oversikt over alle tegneseriene fra Marvel-universet. Det er jo så mange av dem.

Her er forsidene på de fire første bladene i Mystic Comics-serien (de riktige forsidene fra 1940). Og nei, det er ikke Fantomet vi ser.

Ingen av bladene er tilgjengelige på Marvel Unlimited, så jeg har ikke lest dem. Han som ligner litt på Fantomet heter Blue Blaze, ellers så har vi historier om en usynlig mann, Hercules (aner ikke om det er halvguden eller noen med samme navn), gummiroboten Flexo og magikeren Dakor bare for å nevne noen.

#tegneserie #marvel #namor #humantorch #jungel #krim #krig #western #grøss

Marco Polo - Nøyaktig gjengivelseI den syvende episoden av Marco Polo kommer krigen. Den mongolske hæren drar til Kinas hovedstad Xiangyang for å ta byen, men kansleren Sidao har også sine planer. Marco har både venner og fiender i Khanens leir, men han lever farlig, spesielt når han roter med den blå prinsessen som keiserinne Chabi har tiltenkt hennes eldste sønn Jingim. Og særlig farlig blir det etter det som skjedde på slutten av episoden.

Denne serien har virkelig den episke følelsen man får med de riktig store historiske filmene. Fantastisk.

Forresten, på intervjuet under var det veldig rart å høre Kublai Khan snakke med britisk aksent.


#tv #netflix #marcopolo #mongol #Mongolia #kina #Kublai #khan

Marco Polo - De lærdeIntrigene ved det kinesiske hoffet fortsetter, og det virker som om Sidao er i trøbbel. Kublai Khan sender den blinde kung fu munken Hundred Eyes for å assassinere Sidao i håp om at det vil skape fred. Den kinesiske keiserinnen ønsker fred, mens Sidao er den store krigshisseren. Marco Polo blir med for å være munkens øyne.

Den sjette episoden er like frisk og spennende som de første. Hele serien er som en kjempelang film som bare har blitt kuttet opp i deler. Det er ingen gjentagende sammendrag i begynnelsen av hver episode, vi bare hopper rett inn i historien og fortsetter fra der den forrige sluttet. Håper Netflix fortsetter å lage serier av denne kvaliteten.


#tv #netflix #marcopolo #Kublai #khan #mongol #Mongolia #kina

Marco Polo - Den hvite måneDen blå prinsessen har en hemmelighet! Å hå hå!

I den femte episoden av Marco Polo fortsetter intrigene. I Kina blir kansler Sidao avsatt, men han har nok ikke tenkt å godta det. Kublai Khan begynner å komme seg etter attentatsforsøket. Marco og Byamba fortsetter letingen etter hvem som stod bak mordforsøket. Og infiltratørinnen i haremet får skumle ordrer...

Serien er fortsatt skikkelig spennende og avhengighetsskapende.


#tv #netflix #marcopolo #kina #mongol #Mongolia #Kublai #khan

Ravneherren

Har beveget meg inn i Warhammer-universet igjen med boken Ravenlord av Gav Thorpe.Denne er satt et stykke uti The Horus Heresy, som er tidsalderen da Warmaster Horus gjorde opprør mot keiseren og startet en galaktisk borgerkrig.

Corax, primarken til Raven Guard, prøver å samle sammen så mange Space Marines som mulig for å frigjøre systemer okkupert av styrkene til forræderen Horus. Så får han høre om en fangekoloni og et redningsoppdrag planlegges.

Denne boken klarte ikke helt å holde på interessen min. Tankene fløy av sted til andre ting mens jeg leste, og nå i etterkant klarer jeg nesten ikke å huske hva som skjedde. Noe slåssing og overraskende forræderi, slik det bruker å være i disse bøkene. Noen ganger fungerer det, andre ganger ikke. I det store og hele tror jeg ikke hendelsene i denne boken er særlig viktige i den store historien om Horus Heresy, så med mindre du er veldig veldig interessert i Warhammer og det store opprøret, så vil jeg anbefale at du finner noe annet å lese på.

Jeg ble lurt til å skaffe meg denne fordi det er en såkalt Limited Edition. Signert av forfatteren og trykket i et opplag på 4000. Og ganske så overpriset. Min har nummer 3354. Det er ett nummer unna postnummeret til Solumsmoen. Og den opplysningen gjenspeiler egentlig interessanthetsnivået til denne boken.

Jeg kunne jo også ha nevnt at det finnes en asteroide som heter 3354 McNair, men det er jo mye tøffere enn denne boken så lar være. Vel, omslaget er jo litt tøft da.

#bok #bokanmeldelse #warhammer #horusheresy #ravenguard #sciencefiction

Piotrs Log 2

Til verdens ende av Piotr386 er den andre boken i serien Piotrs Log som omhandler moderne pirater.

Jeg har vært så heldig å få et gratis-eksemplar fra forlaget Dr. Spruce.
For noen år siden stjal et multinasjonalt mannskap på 16 menn og kvinner en oljetanker utenfor Nigeria. Skipet fikk navnet "Dark Norse". Ledet av den mystiske norske "Kaptein 12″, svindler de pirater på verdenshavene. De spiller et farlig spill.

Deres historie blir fortalt av en av mannskapet, en polsk matros kalt Piotr386.

I EPISODE 2 blir DARK NORSE og mannskapet blandet inn i en internasjonal operasjon som kommer ut av kontroll. En hel paradisøy blir kapret og situasjonen er fastlåst inntil Kaptein 12 gjør sitt trekk.

Er dette sant? Vi aner ikke. Er det morsomt? Vær trygg!

ibookstore_ubackKindle_logoamazon-logo-crp

Jeg likte den første boken veldig godt, og denne her er ikke dårligere.

Det er litt rart i begynnelsen, og jeg tenker at min gamle norsklærer ville ha fått fnatt av å lese dette, men fortelleren er jo halvt polsk/halvt norsk og jobber sammen med et internasjonalt mannskap. Selvsagt vil norsken bære preg av polsk og engelsk. Men tro meg, etter bare noen få sider så er du inne i historien og det føles helt naturlig. Jeg liker den ekthetsfølelsen som språket gir.

Dark Norse og mannskapet blir leid inn av kapteinens eks, som jobber for FN, for å få tak i drivstoff fra et kapret tankskip. Dette for å støtte operasjon Linda nchi (swahili for beskytt landet), en militær operasjon som skulle bekjempe piratvirksomheten utenfor Somalia i 2012. Men når en øy full av FN-diplomater, inklusive kapteinens eks, blir tatt som gisler får Piotr og gjengen et nytt oppdrag. Kapteinen har en dristig plan for ikke bare å redde gislene, men også å få tak i løsepengene gisseltakerne krever. Men så er det et ordtak om at ingen plan overlever møtet med fienden...

Dette er en nydelig røverhistorie satt i moderne tid. Kort nok til at man kan lese den i en omgang, og spennende nok til at man hadde lest den i en omgang selv om den hadde vært lengre.

Vi vet ikke så mye om mannskapet på Dark Norse, bare det Piotr forteller. Vi får lære litt mer om noen av dem, blant annet kapteinen og 1. styrmann (styrdame egentlig), men det er mye mystikk igjen. Ikke bare lar det leseren skape sine egne bilder av dem, men det hjelper også på troverdigheten til historien. Et mannskap av pirater vil alle ha hemmeligheter i fortiden som de ikke vil dele med de andre. Noen bøker går alt for langt for å forklare motivasjonen til karakterene og gjør seg selv kjedelige med uendelige bakgrunnshistorier. Man trenger ikke å vite alt om alle. Bare nok til å vite hva slags person de er. Resten kan komme som små drypp her og der, men det er de mystiske hovedpersonene som man ikke helt vet hvor kommer fra som man husker best. Det synes jeg denne boken gjør bra. Vi får kort fortalt noen hovedpunkter fra bakgrunnen til folk, men fokuset er på handlingen her og nå.

Piotrs Log er en flott eventyrserie som jeg tror vil appellere til de fleste som liker litt action. Måten den er skrevet på, nærmest direkte tale fra fortelleren Piotr, tror jeg gjør at den kan være et inngangspunkt til den litterære verden for folk som sier de ikke liker å lese. Bare prøv selv :-)

#bok #bokanmeldelse #Piotr #piotr386 #drspruce #pirater #gissel

 

Marco Polo - HashshashinDen femte episoden av Marco Polo starter med et skikkelig ninja-angrep. Så må Marco og Ajambe på en farefull ferd for å finne ut hvem som står bak leiemorderne, mens Jingim prøver å holde igjen de krigslystne mongolene. Og midt oppi det hele må Marco finne en måte å hindre at faren og onkelen blir dømt til døden.

Denne serien blir bare bedre og bedre. Skikkelig spennende. Jeg kan ikke si jeg var så begeistret for opiumseansen, mye av den var litt for forstyrrende etter min smak, men resten av episoden var helt topp.


#tv #netflix #marcopolo #Kublai #khan #ninja #mongol #Mongolia #kina

Julekalender 14. desember

Bak dagens luke finner vi: En fantastisk jul!Det er søndag igjen, og masse god tid til å lese, så da tar vi en ny novellesamling. Denne er satt sammen av Kevin J. Anderson, en av mine favorittforfattere. Han har skrevet veldig mye forskjellig innenfor fantasy og science fiction. Han har skrevet bøker i Star Wars universet og X-files, men er kanskje mest kjent for Dune bøkene han har skrevet sammen med Brian Herbert, sønnen til Dune-skaper Frank Herbert.

Han skriver i forordet om da han og flere av hans forfatterkolleger var unge og fattige, før de fikk suksess. De brukte å samles like før jul, spise lasagna som han hadde laget etter en gammel familieoppskrift, for så å lese historier for hverandre. Flere av disse historiene skal være med i denne samlingen. Jeg har kjøpt den på kindle, men det skulle ikke forundre meg om den er tilgjengelig på iTunes også. Og selvsagt finnes den i pocket.

Innhold:

A Christmas Caroler av Kim Antieau er en kort liten spøkelseshistorie. Antineau er en forfatter jeg ikke kjenner noe til, og utifra bibliografien hennes på fantasticfiction.co.uk så skriver hun mest ungdomsbøker for jenter. I hvert fall virker det slik utifra titlene og bokomslagene.
Jukebox Gifts av Dean Wesley Smith handler om en bareier med en magisk jukeboks som gir vennene sine en utrolig julegave.
Jeg har lest en del bøker av Dean Wesley Smith tidligere, hovedsakelig Star Trek og har så langt likt dem alle.
Denne ble først publisert i The Magazine of Fantasy & Science Fiction, januarnummeret i 1994
Santa Claus is Coming to Get You! av Kevin J. Anderson gir oss et lite julegrøss når to gutter får det for seg at nissen spiser slemme barn. Så når de setter ut melk og kjeks til julenissen på julaften, er det stryknin i melken og rottegift i kjeksene.
Denne ble først publisert i høst/vinterutgaven av Deathrealm i 1991.


Foreign Exchange av Nana Kiriki Hoffmann handler om en meget ubehagelig julegjest som man ikke kan bli kvitt uten å risikere intergalaktisk krig. 
Nina Kiriki Hoffman er en forfatter jeg ikke kjenner til, men hun skal være en premiert forfatter innen fantasy og grøssersjangerene.
Denne ble først publisert i The Magazine of Fantasy & Science Fiction, augustutgaven i 20013.


The Wereyam av Kent Patterson er en veldig kort og ganske sprø novellen om en fyr som blir forvandlet til et jams-monster. Jams som i den tropiske rotfrukten.
Kent Patterson er også en helt ny forfatter for meg. Et kjapt google-søk fortalte meg at han er en hockey-spiller, men jeg tror ikke helt det er samme mann.
Denne ble først publisert i The Magazine of Fantasy & Science Fiction, desemberutgaven i 1994.Nutball Season av Kristine Kathryn Rusch er en skikkelig julefortelling. En sliten politimann blir på lille julaften oppsøkt av en gamling i nissedrakt som sier at frøken Billings har truet med å skyte ham hvis han lander på taket hennes neste dag. 
Kristine Kathryn Rusch er en god forfatter som jeg har lest en del bøker av, hovedsakelig Star Wars og Star Trek.
Denne ble først publisert online på scifi.com 24. desember i 2003.
These Halls av Kathy Oltion er en litt trist historie om en renholder og et juleselskap. 
Kathy Oltion er en forfatter jeg ikke kjenner fra før av, men ifølge onkel Internett har hun skrevet en god del Star Trek-bøker.
My Favorite Christmas av David Farland er en hjertevarm fortelling om julen da den noe spesielle krigsveteranen onkel Ed er på besøk.
David Farland er også en ukjent forfatter for meg. Helt til jeg spurte tante Internett og fikk vite at det var et pseudonym for Dave Wolverton, og han kjenner jeg. Han har blant annet skrevet Star Wars-bøker, den mest kjente er kanskje The Courtship of Princess Leia.
Denne ble først trykket i novellesamlingen Christmas Forever i 1993.One Last Gift av Jerry Oltion handler om et mystisk flykrasj hvor det ser ut som om flyet har fått et reinsdyr i turbinen...
Jerry Oltion er også en ukjent forfatter for meg. Det er jo noe av det beste med slike novellesamlinger; man blir kjent med nye forfattere. På nettet ser jeg at også han er kjent for Star Trek-bøker. Jeg aner et lite mønster.
Denne ble først publisert i magasinet Pulphouse, desember i 1991.Popcorn for Christmas handler om en politimann som blir kjent med en vakker ung dame på en julefest ved likhuset. Jeg sier ikke mer, men de fleste skjønner vel tegninga?
Debra Gray De Noux og O'Neil De Noux kjenner jeg ikke til. De høres franske ut, men er fra New Orleans. Hun har skrevet mange noveller mens han har skrevet flere bøker, mange i krimsjangeren.
Denne ble først publisert i Romantic Interludes Magazine, vinterutgaven i 1994.
(har dessverre ikke klart å finne noe bilde)
Christopher's Crummy Christmas av Kristine Kathryn Rusch er en søt liten historie om sønnen til Julenissen som er sjalu fordi faren alltid jobber på julaften.
Denne ble først publisert i speiderbevegelsens blad Boy's Life, desemberutgaven i 1989.Dead Snow av Kent Patterson er en litt mørkere fortelling om en eldre lærer som prøver å komme seg hjem en fredag like før jul
Inquiring Minds Want to Know av Rebecca Moesta er en fortelling på vers om en reporter som besøker nissen for å finne sensasjonelle nyheter.
Rebecca Moesta er kona til Kevin J. Anderson. Hun har skrevet flere bøker både alene og sammen med mannen sin, mye av det innenfor Star Wars.
The Jolly Old Boyfriend av Jerry Oltion. En julekveld dukker spøkelset til en ekskjæreste opp, i nissedrakt og med gaver.
Denne ble først publisert i Analog Magazine, desemberutgaven i 2009.Cold Comfort av Ray Vukcevich er en fremtidsfabel om kunstig intelligens. En fryser ringer opp en reparatør for å fortelle at noen har drept og partert eieren, og lagt ham i fryseren. Men er det faktisk den kunstige intelligensen til fryseren som ringer? Er det en spøk eller morderen selv som vil tilstå? La oss kjøre en Turing test.
Ray Vukcevich er en fantasyforfatter som er kjent for sin humor.
Denne ble opprinnelig publisert i The Magazine of Fantasy & Science Fiction,juliutgaven i 2007.LaZelle Family Christmas av Nina Kiriki Hoffman gir oss et innblikk i juleforberedelsene til en familie med magikere.
Denne ble først publisert i Tomorrow Speculative Fiction, desemberutgaven i 1993
The Christmas Noun av Larry Correia sies å være en kladd til en kommende julefortelling han jobber med. Ho ho ho, så crazy den er med billionæren McScrouge, en skummel bok av menneskeskinn, Chutulu og The Anti-Clause. Men Hulk Hogan får en fin jul til slutt. Denne burde han skrive. Den er jo helt rå!!
Larry Correia er en av mine favoritt-forfattere. Jeg har kost meg mye med hans Monster Hunter-serie.
The Ghost of Christmas Always av Kevin J. Anderson er en fortelling om Charles Dickens. Charles blir oppsøkt av et spøkelse som viser ham hans fortid, nåtid og fremtid. Høres det kjent ut?
Denne ble også opprinnelig publisert i Pulphouse Magazine, desemberutgaven i 1991.

Marco Polo - Det fjerde stegI den fjerde episoden av Marco Polo er det mye som skjer. Prins Jingim prøver seg på fredsforhandlinger. Den kinesiske kansleren Sidao får litt trøbbel med keiserens kone og lar det gå ut over niesen sin. Og Marco får skikkelig trøbbel når faren og onkelen blir tatt i en forbrytelse som kan straffes med døden.

Dette er et nydelig historisk drama med imponerende kostymer og kulisser. Og selve historien er både spennende og engasjerende. Igjen, må jeg si at jeg forstår bare ikke alle de dårlige anmeldelsene jeg har sett her og der på nettet. Dette er jo en kjempebra serie.


#tv #netflix #marcopolo #Kublai #khan #mongol #Mongolia #kina

First Blood 2

Det andre nummeret av Jennifer Blood: First Blood fra Dynamite Entertainment er ikke så veldig spennende.Jennifer tenker over hendelsene fra forrige nummer der hun møtte en skumling som jobber for onklene hennes. Onklene hun har tenkt å drepe som hevn for hva de gjorde mot foreldrene hennes. Ellers raner hun et apotek, og vi får se hvor tøff Cortland (skurken) er. Det er mulig jeg har blitt for godt vant med hovedserien om Jennifer Blood, men historiefremgangen føltes her litt sirupaktig. Forhåpentligvis tar den seg opp.

Fra Dynamite sine hjemmesider:

SKU: C72513019687300211
Rating: Mature
Covers: Mike Mayhew
Writer: Mike Carroll
Artist: Igor Vitorino
Awards: N/A
Publication Date: Oct 2012
Format: Comic Book
Page Count: 32 pages
Rights: WW
UPC: 725130196873 00211
In the twelve years since she faked her death, Jessica Blute - now calling herself Jennifer Fellows - has been making plans to avenge her parents' deaths... But now she is starting to understand that plans mean nothing if there's no follow-through.
A chance encounter with Wendell Cortland, one of her uncles' top enforcers, has snapped Jen out of her complacency. Soon, all five of her uncles will be in the same area at the same time. This is an opportunity that may never come again!

#tegneserie #dynamite #jenniferblood #husmor #Carroll #vitorino

Marco Polo - ÆresfestI den tredje episoden av Marco Polo får vi se en skikkelig mongolfest. Det velges ut nye haremjenter til Kublai Khan, Marco roter med datteren til en av generalene (var nå det så lurt?) og den kinesiske kansleren viser seg å ikke bare være en dassrull, men en badass kung fu dassrull.

Og du kan tro jeg skvatt skikkelig helt på slutten.

Jeg liker virkelig denne serien. Blir helt oppslukt. Det er lite action, men desto mer intriger. Kudos til skribentene som har laget en veldig spennende og engasjerende historie.


Om du er interessert i å vite mer om mongolsk historie, så har Conn Iggulden skrevet en bokserie om Djengis Kahn som er veldig bra. Jeg leste den første boken, Ulven fra Steppene, i mars 2013. Skrev denne korte anmeldelsen den gang:

Etter å ha lest den glimrende Agincourt av Bernard Cornwell, har jeg fått sansen for historiske romaner igjen. Og da var det på tide å prøve ut Conn Iggulden som jeg har hørt så mye bra om.
Og han skuffet ikke.
Ulven fra steppene handler om Djengis Khan, eller Temudsjin som han opprinnelig het. Vi følger ham fra han var en liten gutt, til han begynner å samle stammene for å krige mot tartarene.
Iggulden skriver godt, og skildringene om livet til mongolene er så levende at man med en gang blir sugd inn i historien. Det var virkelig hårde bud på den tiden. Selv om jeg kjente til historien fra før (blant annet via filmen Mongol av Sergei Bodrov) så levde jeg meg så inn i historien at jeg ble skikkelig sinna i begynnelsen da Temudsjin og familien ble etterlatt for å dø på steppene. Slik skal en bok være, den skal skape følelser hos leseren.
Boken er ikke helt historisk korrekt, men Iggulden har skrevet et etterord med en del av det som faktisk skjedde og hvilke kunstneriske friheter han har tatt.
Har du sansen for historie så vil jeg anbefale denne på det sterkeste.
Jeg gleder meg til å ta fatt på forstettelsen.#tv #netflix #marcopolo #Kublai #khan #mongol #Mongolia #kina

Marco Polo - Ulven og hjortenDen andre episoden av Netflix sin egenproduserte serie, Marco Polo, starter rolig men intensiteten vokser og vokser utover. Episoden har to høydepunkt. Det første er når søsteren til Sidao, den kinesiske kanslere, må slåss med tre soldater. Helt naken. Det er hopp og sprett og høye spark. Oh my!

Det andre høydepunktet er en skikkelig mongolsk duell. Kublai Kahn himself viser at han er en skikkelig krigerkonge, ikke bare en tjukkas som sitter på en trone.

Ellers har Marco det travelt. Khanen sender ham rundt for å se på ting og rapportere tilbake. Og Marco lærer hvilket brutalt samfunn han har havnet i når tilbakemeldingene får fatale følger. Vår venetianske eventyrer risikerer også livet ved å flørte med en prinsesse, samt ved å offentlig påpeke at Khanens sønn tar feil. Ikke lurt, Marco.

Og vi får nok en gang bevis på at Sidao, den kinesiske kansleren, er en skikkelig dassrull.

Jeg liker fortsatt denne serien. Selv om de har tatt seg mye friheter med historien, så virker kostymene og samfunnet vi er i ganske historisk korrekt. Ikke at jeg er noen ekspert, men det føles riktig.

Det er en god stund siden jeg leste Marco Polos eventyr (og for å være helt ærlig var det tegneserieversjonen også). Jeg husker ikke detaljene, og dessuten har folkene bak denne serien endret nok på ting slik at det blir spennende å følge med. Drama, action og nakne damer med sverd. Slik skal en tv-serie være.


Og hvis du er interessert i mongolsk historie så laget Sergey Bodrov en film i 2007 med tittelen Mongol: The Rise of Genghis Kahn. Den forteller om Kublais bestefar som startet imperiebyggingen. En skikkelig episk film. Har du ikke sett den så anbefaler jeg at du gjør det. Hele filmen er dessuten på mongolsk så den føles skikkelig ekte. Det skulle egentlig bli en film-trilogi men dessverre ble det ikke noe av de to oppfølgerne.
#tv #netflix #marcopolo #Kublai #khan #mongol #Mongolia #kina

DW 29: Offerbruden

The Bride of Sacrifice gikk på BBC lørdag 6. juni i 1964.

OBS! Spoilervarsel.Forrige episode sluttet med duellen mellom naturfaglærer Ian (William Russell) og aztek-krigeren Ixta (Ian Cullen). Ian var ille ute, da Ixta hadde lurt Doktoren (William Hartnell) til å gi ham en forgiftet kaktusnål. Den sleske Tlotoxl (John Ringham) ivrer etter å se blod og roper ut at Ixta skal drepe Ian. Dermed må historielærerinnen Barbara (Jaqueline Hill) steppe inn. Aztekerne tror at hun er gudinnen Yetaxa, bortsett fra Tlotoxl som vil bevise for alle at hun er falsk. Presten utfordrer henne til å redde Ian, så hun setter en kniv mot halsen hans og ber ham stoppe kampen. Etterpå imponerte hun aztekerne med følgende visdomsord (løst oversatt): Hvorfor skal jeg bruke mine guddommelige krefter når løsningen var så enkel?Senere tar Ian en alvorsprat med Barbara for å få henne til å forstå at hun kan ikke endre aztekerne. De er jo alle som Tlotoxl. Det er bare den vennlige ypperstepresten Autloc (Keith Pyott) som er annerledes. Hun kan ikke endre aztekersamfunnet og historiens gang. Men tror du det sta kvinnfolket hører etter?

Om ikke lenge kommer en solformørkelse, og da skal Tlotoxl ofre et menneske for å bringe solen tilbake igjen. Barbara er fast bestemt på å vise at solen kommer tilbake selv om ingen blir drept. På 1400-tallet var det kun to totale solformørkelser som kunne sees fra Mexico. En i 1452 og en i 1496. Da har vi to mulige årstall for når disse hendelsene foregår.Da Tlotoxl fikk høre om den forgiftede kaktusnålen fikk han en slu ide. Han kontakter medisineren Tonila (Walter Randall) og overtaler ham til å lage en giftig drikk som de skal gi til gudinnen Yetaxa (altså vår Barbara). Dette for å teste om hun virkelig er en udødelig gudinne. Dette kunne ha gått skikkelig galt, men heldigvis overhørte Ian planen og rakk å advare Barbara. Som gudinne ser hun selvsagt alt og skremmer Tonila ved å bli fornærmet over drikken hans.Skuffet over nederlaget sturer Tlotoxl litt, men så kommer en ny djevelsk plan. Susan (Carole Ann Ford) går jo på aztekerskolen. I aztekerkulturen er det slik at den som er valgt ut til å være menneskelig offer får alt han vil i tiden før. Så Tlotoxl arrangerer slik at offeret (André Boulay) får se Susan og vil da selvsagt gifte seg med ungjenta. Susan nekter høylytt, og bryter dermed loven. Tlotoxl skal nå straffe henne med tortur like før neste offerseremoni, og det er ikke noe Barbara kan gjøre for å stoppe det. Nå er det viktigere enn noensinne at de kommer seg inn i graven og stikker av i Tardis.Forresten glemte jeg å nevne at Doktoren drikker kakao med Cameca (Margot Van der Burgh), uvitende om at i aztekerkulturen er dette et frieri. Gratulerer doktor! Håper Ian steller i stand et skikkelig utdrikkingslag.Til alt hell finner Doktoren en skjult tunell i hagen. Forhåpentligvis leder den til graven og Tardis. I nattens mulm og mørke drar Ian inn i tunellen mens Doktoren holder vakt.Men så dukker krigeren Ixta opp. Han stenger tunellen og forteller Doktoren at den kommer til å bli fylt med vann. Er dette slutten for vår tapre naturfaglærer?

#tv #doctorwho #hartnell #sciencefiction #aztek

Marco Polo - VeifarerenI går ble den nye egenproduserte serien til Netflix, Marco Polo tilgjengelig for strømming.


Har lest noen anmeldelser og mange av dem har vært ganske negativ og gitt terningkast to. Jeg har nå sett den første episoden The Wayfarer, og utifra den så skjønner jeg egentlig ikke hvorfor. Den var jo bra. En dramatisk historie, action og nakne asiatiske damer.

Jeg har jo også ofte erfart at jo dårligere anmeldelse noe får i norske aviser, jo mer vil jeg like filmen. Eller tv-serien som i dette tilfelle. Riktignok har jeg bare sett en episode så langt, men den virker veldig lovende.

En ting jeg stusser litt på er at anmelderne hele tiden sammenligner den med, og kaller den en dårlig kopi av Game of Thrones. Hvor har de det fra? Jeg ser ikke koblingen. Dette er jo en helt annen sjanger. Marco Polo er jo sammenlignbar med serier som The Tudors og Borgia (begge Borgia-seriene). Dette er jo et (sånn noenlunde) historisk drama. Game of Thrones er fantasy. Den har jo drager!

Jeg leste også en anmeldelse, husker ikke hvilken avis akkurat nå men det var en norsk en, som beskrev Marco Polo som sin tids Charter-Svein. Måtte smile litt av den.

Når det kommer til anmeldere bør man finne seg en fast en som man vet har sånn noenlunde lik smak. Eller se filmen/serien og døm selv.

Smaken er som baken, noen liker dritt mens andre foretrekker sexy damerumper. VI føler det alle det slik noen ganger.

Uansett, jeg liker Marco Polo så langt. Første episode forteller om reisen fra Venezia til Kublai Khans rike hvor mongolene prøver å underlegge seg Kinas hovedstad. Marco blir tatt opp som tjener hos Kublai Khan og læres opp, blant annet av den tøffe blinde kampsporteksperten Hundred Eyes. Det virker også som om det er mange intriger som ulmer i bakgrunnen, både i hoffet til Khanen og i hoffet til den gamle, og døende, kinesiske keiseren.

Jeg tror denne blir bra. De har tatt seg en del friheter og endret litt fra den originale historien om Marco Polo, men det klarer jeg å leve med så lenge de får til en god historie.

#tv #netflix #marcopolo #Kublai #khan #mongol #kina #Mongolia #streaming

Julekalender 13. desember

Bak dagens luke finner vi: Flyskrekk!Yippe-ki-yay! Bruce Willis er ikke heldig med jula.

Han er på flyplassen i Washington og venter på at kona skal lande, da William Sadler og hans terrorister, inklusive John Leguizamo og selveste T-1000 (Robert Patrick), tar over flyplassen for å redde en arrestert general og narkobaron. Sipowicz er leder for flyplasspolitiet og liker ikke innblanding fra cowboyhelten fra Nakatomi Plaza. Men Brucern vet selvsagt bedre enn alle andre, og stepper inn når ingen andre får det til.

Masser med heftig action, skyting og eksplosjoner. Die Hard har blitt Harder. Klassisk juleaction som må tas frem hver desember.

Det er til og med en kobling til Star Trek her. En av Miles O'briens forfedre var en meget uheldig britisk flykaptein under denne hendelsen.

Jeg har denne i min filmsamling, og er litt usikker på hvilke streamingstjenester den er å finne. Ellers kan man alltids prøve biblioteket.

Trailer:


#julekalender #jul #film #action #brucewillis #diehard

Torch og Namor

Timely Publications, det som i dag heter Marvel, ga ut Marvel Mystery Comics nummer 9 i juli 1940. Det var den eneste utgivelsen deres den måneden.Duellen mellom The Human Torch og Namor the Sub-Mariner fra forrige nummer fortsetter. Og denne gangen har de fått lov til å være på omslaget også. Toppers. Hele 22 sider er brukt på å vise bladets to største figurer denge løs på hverandre. Og det blir ikke avgjort før i neste nummer. Det er Carl Burgos, Bill Everett og John Compton som står bak.

Ray Gill og Paul Gustavson lar the Angel gå opp mot vampyrer i Carlburg, men det er ikke vampyrer. Det er faktisk en gal vitenskapsmann som liker å bytte om hjernene til damer og gorillaer. Hver sin smak.

Al Anders går endelig bort fra ranchere da The Masked Raider og Mexican Pete må fange skurker som raner diligensen.

John H. Compton har novellen High Steel.

Steve Dahlman har kost seg med skikkelig science fiction. I forrige nummer ble professor Zog og han robot kidnappet av dragemennene. Nå blir de tvunget til å hjelpe dem i krigen mot løvemennene på planeten Ligra.

Stockbridge Winslow og Irwin Hasen er tilbake med detektiven Ferret (uten ilder denne gangen). Renholdsfirmaet Stacey Cleaners er under angrep, og vår detektiv må finne ut hvem som står bak.

Til slutt tar Ben Thompson oss tilbake til jungelen, hvor Ka-Zar må hjelpe ei jente som har gått seg bort. Hvorfor det tullete kvinnfolket ikke bare fulgte elva tilbake skjønner jeg ikke. Men hun måtte jo gå inn i jungelen med alle sine farlig dyr slik at hun kunne møte Ka-Zar.

#tegneserie #marvel #humantorch #namor #krim #western #sciencefiction

Artemis FowlDa jeg skulle teste ut det nyåpnede Stormen bibliotek her i Bodø var det litt vanskelig å velge seg en bok. Sist jeg lånte noe fra et bibliotek var jeg vel fortsatt i barneskolen. Hvis jeg husker riktig var det bøkene om Rydiger, den vesle vampyren jeg lånte da. Tiden har forandret seg, ingen stempling og kontakt med bibliotekdamene. Nei, nå skal vi skanne boken og lånekortet selv på en datamaskin. Og en alarm går hvis man passerer sensorene i døren dersom chipen i boken ikke har blitt fortalt at den er lånt ut. Stilig egentlig. Det føltes litt sci-fi. :-D

Jepp, det er lenge siden jeg brukte et bibliotek. Dessverre er det for lite vegger i den nye leiligheten min, så jeg har blitt nødt til å innse at jeg ikke kan kjøpe ubegrenset med bøker lenger. Dermed blir jeg nødt til å begynne å låne fra biblioteket, samt benytte meg mer og mer av ebøker. Jeg venner meg nok til det etter hvert.

Det er et veldig flott bibliotek vi har fått her i Bodø. Tre etasjer og nydelig utsikt utover havet. På våren, når vi får mer dagslys skal jeg ta noen bilder av utsikten og legge ut her på bloggen.

Så, hva skulle jeg da velge som min første lånebok? Det var jo overveldende mye å velge imellom. Jeg så masse av Patterson og Cussler som jeg ikke har lest. De liker jeg jo. Det var også mange spennende historiske dramaer av Cornwell, Barone, Iggulden og flere jeg ikke kjente til. Hyllemeter på hyllemeter med krim, thriller, drama og mere.

Jeg søkte tryggheten i fantasy/science fiction-avdelingen. Der var det lunt og godt, for de fleste bøkene der pryder mine bokhyller hjemme.

Kanskje var det barndomsminnene som poppet frem, men jeg endte opp med å plukke opp en barne- og ungdomsbok fra den irske forfatteren Eoin Colfer: Artemis Fowl, den første boka i hans serie ved samme navn. Jeg har tidligere lest Flygeren og Ønskelisten av Colfer, men selv om jeg har hørt mye bra om Artemis-bøkene, har jeg ikke lest dem.

Så da begynner jeg på de.

Artemis Fowl er 12 år gammel og et forbrytergeni. Med hjelp av sin tøffe butler, Butler (ja, for enkelthets skyld så heter han det også), planlegger han å få tak i alvegull. Dette involverer kidnapping og pengeutpressing av magiske vesener. Dette er ikke Tolkien-alver, men mer menneskelige alver som er villige til å gjøre det meste for å hindre menneskene i å få vite om deres eksistens. Så når Artemis kidnapper politialven Kristonia Kort, blir hjemmet hans beleiret av sinte magiske skapninger. Alver, leprechauner, dverger, kentaurer og troll får vi møte i denne sjarmerende eventyrfortellingen. Nevnte jeg forresten at Butler er tøff? Han var jo helt klart den kuleste.

Selv om jeg nok er litt over målgruppens alder, så syntes jeg den var koselig. Lettlest og veldig rett fram er dette en hyggelig fortelling man kan bare slappe av og kose seg med. Ukomplisert moro kan den vel kalles. Jeg hadde garantert elsket denne hvis jeg var i rett alder.

Det blir ikke gjort noe stort nummer av det før helt mot slutten, men handlingen i denne boken foregår like før jul, så det var en passende tid å lese den på.

Skal se etter bok 2 neste gang jeg er på biblioteket. Og kanskje driste meg ut i en annen avdeling også. Etter hvert.

#bok #bokanmeldelse #bibliotek #fantasy #artemis #fowl #colfer

Julekalender 12. desember

Bak dagens luke finner vi: Kabintrykk!Cabin Pressure er et hysterisk morsomt radioteater fra BBC. Det følger det lille flyselskapet MJN Airlines (My Jet Now - siden eieren Carolyn fikk flyet i et skilsmisseoppgjør). Mannskapet er Eier Carolyn (Stephanie Cole) hennes sønn og flyvertinne Arthur (John Finnemore som også er forfatteren bak). Flykaptein Martin (Benedict Cumberbatch, dere kjenner vel ham?) og annenpilot Douglas (Roger Allam). Denne serien er full av sprelske påfunn og masse masse herlig humor.

I jule-episoden med tittelen Molokai må de jobbe på selveste julaften da Carolyn vil frakte en russisk riking til Hawaii og samtidig smiske til seg en viktig flyavtale. Arthur er som en småunge på speed i sin elleville juleglede, så Martin og Douglas finner ut at de skal lage en julefeiring for ham i flykabinen. "Get dressed you merry gentlemen for Christmas time is here!"

Jeg har fått tak i denne serien fra audible men den er også å få kjøpt på cd fra flere nettbutikker.

#julekalender #radioteater #bbc #komedie #fly

First Blood

Jennifer Blood: First Blood nummer 1 fra Dynamite Entertainment forteller historien om hva som skjedde like før Jennifer begynte på sitt hevntokt mot onklene sine.


Jennifer er husmor med mann og to barn, da hun en dag ser et kjent fjes idet hun går forbi et smug: En av mennene som dreper for onklene hennes. Minnene strømmer tilbake. Hun tenker tilbake på alt hun har lært seg og våpenlageret hun har forberedt.

Så, for første gang, sniker hun seg ut mens familien sover for å jakte på forbrytere.

Det er ny forfatter igjen. Både Garth Ennis og Al Ewing gjorde en kjempejobb med hovedserien. Jeg er usikker på om Mike Carroll er like god. Det var i alle fall ikke noe som poppet frem her. Ingen av den galskapen som gjør Jennifer Blood så spennende. Men det er bare første nummer (av seks) i denne miniserien. Får se hvordan det går.

Fra Dynamite sine hjemmesider:

SKU: C72513019687300111
Rating: Mature
Covers: Mike Mayhew
Writer: Mike Carroll
Artist: Igor Vitorino
Awards: N/A
Publication Date: Sep 2012
Format: Comic Book
Page Count: 32 pages
Rights: WW
UPC: 725130196873 00111
UPC: 725130196873 00121
UPC: 725130196873 00131
Jessie Blute's uncles murdered her father and drove her mother to suicide, which forced Jessie to fake her own death. With a new identity, she distanced herself from her past, found love, raised a family... And then, many years later, she sought out her uncles and delivered brutal and blood-drenched vengeance. But what was the trigger that turned this sweet, loving mother-of-two into a cold-hearted killing machine?
This is the story of Jessica Blute's lost years... And how she came to draw first blood.

#tegneserie #dynamite #jenniferblood #husmor #vitorino #carroll

DW 28: Dødens krigere

The Warriors of Death, den andre episoden i Aztek-sagaen, gikk på BBC lørdag 30. mai i 1964.

OBS! Spoilervarsel.Forrige episode sluttet med at den sleske Tlotoxl (John Ringham) begynte å tvile på at historielærerinnen Barbara (Jaqueline Hill) faktisk er den gjenfødte gudinnen Yetaxa. Dette fordi Barbara prøvde å stoppe menneskeofringen.Doktoren (William Hartnell) gir Barbara en skikkelig skjennepreken. Nå er de i fare og må spille sine roller riktig, ellers er det de som blir ofret neste gang.Tlotoxl prøver så godt han kan å overbevise ypperstepresten Autloc (Keith Pyott) men ord er ikke nok for å overbevise presten. Foreløpig.Doktoren oppsøker igjen Cameca (Margot Van der Burgh) for å få i stand et møte med sønnen til arkitekten som bygde tempelet. Som dere kanskje husker fra sist, så er Tardis innelåst i krypten der. Det haster med å komme seg unna nå når noen av aztekerne har begynt å tvile på at de er gudenes tjenere.

Samtidig må Susan (Carole Ann Ford) gå på aztekerskole fordi hun også ropte ut under menneskeofringen. Hun blir sjokkert over å lære at giftemål er arrangerte her.Ian (William Russell) har fortsatt problemer med krigeren Ixta (Ian Cullen). Under en treningskamp overvinner Ian ham med en "Vulcan neck pinch". Jeg tror ikke det var så lurt av Ian å opptre så arrogant som han gjør.

Ixta blir egget opp av Tlotoxl og det samme blir det perfekte offeret (André Boulay). En ny duell mellom Ian og Ixta blir arrangert. Det perfekte offeret er som du kanskje skjønner av navnet, en som skal ofres til gudene. I tiden før får han den beste behandlingen som er mulig, og får selvsagt alt han ber om.Og nå kommer den store overraskelsen: Ixta er arkitektens sønn. Når han møter doktoren forteller han ikke navnet sitt. Han lover å skaffe tegningene til tempelet, men han forteller at han må i en duell med en annen kriger først. Han frykter at han kommer til å tape og da vil han ikke kunne gi doktoren tegningene han har så lyst på. Doktoren, uvitende om at det er Ian Ixta skal kjempe mot, bruker da sin hortikulturelle kunnskap til å lage en forgiftet kaktusnål som vil svekke motstanderen.Til slutt kommer vi til den store duellen. Kampkoreografien er ikke så veldig imponerende, men det som er imponerende er hvor godt Ian slåss. Han er en engelsk naturfaglærer på 60-tallet, men det ser ut som om han bruker judokast og bryteteknikker. Det er jo selvsagt mulig at han har vært soldat før han ble lærer, men det er i så fall aldri blitt nevnt. Ei heller at han er god til å slåss.

Nuvel. Doktoren, som etter å ha snakket med Barbara skjønner at han er lurt, er for sen med advarselen sin. Ian blir stukket og Ixta får overtaket da Ian blir svakere og svakere. Hele tiden kakler Tlotoxl i bakgrunnen og forlanger at Ixta skal drepe Ian...

#doctorwho #tv #sciencefiction #bbc #hartnell #aztek #tardis

Julekalender 11. desember

Bak dagens luke finner vi: Rotten Rafael!The Christmas Pest er en morsom liten julefortelling om ogren Grot og rotten Rafael. Ogre oversettes vel egentlig til rise på norsk (tror jeg), men jeg liker egentlig ikke ordet rise i den sammenhengen, så holder meg til ogre.

Grot vil bare slappe av etter en lang arbeidsdag, men oppdager at han plutselig har fått en uvelkommen gjest. Rotten Rafael har ikke bare gått inn i hjemmet hans mens han var borte, men har også dratt inn et juletre av alle ting. Grot blir selvsagt rasende, men når gangster-troll kommer for å finne noe rotten stjal fra dem, blir Grot nødt til å hjelpe til slik at han får fred igjen.

Forholdet mellom Grot og rotten føles litt som Shrek og eselet, og ellers er det masse fin humor og litt julestemning blir det selvsagt til slutt.

Denne fine novellen finnes på kindle, men også på iTunes vil jeg tro.

#julekalender #jul #novelle #ogre #rotte #troll

På flukt

I blad nummer 18 av tegneserien Jennifer Blood fra Dynamite Entertainment rakner alt for Jennifer. Politidama Pruitt har sendt alt hun vet til pressen, inklusive bilder av Jennifer der hun begraver sin parterte mann.

Det ligger en moral her et sted om at hevn aldri fører med seg noe godt. Det skal være sikkert og visst, for Jennifer startet som en tilsynelatende lykkelig husmor med mann og to barn, og er nå på rømmen fra både politiet og de kriminelle med to traumatiserte unger i baksetet.

Og det verste er at jeg har ikke fått kjøpt fortsettelsen enda. Har bare en miniserie om Jennifer Blood før hun begynte hevntoktet sitt. Spørs om jeg ikke må utvide tegneseriebudsjettet litt denne gangen.

Fra Dynamite sine hjemmesider:

SKU: C72513018410801811
Rating: Mature
Covers: Tim Bradstreet
Writer: Al Ewing
Artist: Eman Casallos
Awards: N/A
Publication Date: Aug 2012
Format: Comic Book
Page Count: 32 pages
Rights: WW
Age range: 16+
UPC: 725130184108 01811
UPC: 725130184108 01821
All Jen Fellows wants to do is bury Jennifer Blood once and for all - and she's not the only one. Our third arc ramps up to a shocking climax as Detective Pruitt makes her move, Jen makes another difficult decision and several wrongs don't make a right. You won't believe where we go from here...

Omslaget er som alltid tegnet av Tim Bradstreet:Og det finnes også et alternativt et av Lui Antonio:#tegneserie #jenniferblood #dynamite #Ewing #casallos

Maledictus

Har nok en gang tatt turen til Warhammer 40,000 universet. Igjen en bok i Sanctus Reach serien som omhandler The Red Waagh!. En Waagh! er en orkisk hellig krig, man kan nesten kalle det for deres Jihad.Maledictus av David Annandale tar oss med til planeten Squire's Rest, som er en pensjonistplanet for soldater. De stakkars pensjonistene får ikke hvile ut sine siste dager, men må nok en gang ta opp våpen for å forsvare seg fra orkene. Samtidig dukker de Grå Ridderne opp (Grey Knights Space Marines). De Grå Ridderne er en hemmelig type Space Marines som kjemper mot demoner. Så hemmelige er de at folk som ser dem enten blir drept eller lobotomert. Det er ikke uvanlig at de ødelegger en hel planet bare for å holde sin eksistens hemmelig. Prognoseeksperten til de Grå Ridderne har kommet frem til at det vil komme en demonisk invasjon fra Squire's Reach. Og når det viser seg at det er de Grå Ridderne selv som starter demonangrepet, begynner de å spekulere litt rundt selvoppfyllende profetier.

Uansett, det hele ender opp i et veldig kaotisk slag med orker, demoner og Space Marines som slåss mot hverandre.

Denne var ikke så verst. Godt skrevet og fin balanse mellom krig og historiefremdrift. Jeg likte spesielt godt at det var den pensjonerte soldaten Brauner (et vanlig menneske) som viste seg til syvende og sist å være veldig viktig for avslutningen. Forgudelsen av Space Marines tar litt overhånd noen ganger i disse bøkene.

Liker du Warhammer vil du garantert like denne.

#warhammer #warhammer40000 #blacklibrary #spacemarine #greyknight #ork #orc #waagh #demon #annandale

Julekalender 10. desember

Bak dagens luke finner vi: Et dame-toalett!Filmen Stalled er en moraliserende fabel som lærer deg at det ikke lønner seg å sniktitte på damedoen.

Det er julefest i bygget, men vaktmesteren må jobbe. Han sluntrer unna litt, setter seg i en bås på damedo og titter litt på damene som er innom. Men så blir festdeltakerne omgjort til blodtørstige zombier og festen kan virkelig begynne.

Dette er en herlig grøsserkomedie full av rødfarget julegløgg. Selv om nesten hele filmen foregår inne på damedassen så klarer den allikevel å levere en spennende historie uten å bli kjedelig.

Og kanskje er dette løsningen på det store mysteriet om hvorfor damer alltid går i flokk på do. En tisser mens de andre holder zombiene unna. Kanskje?

Jeg har denne selvsagt i min filmsamling, og har ikke funnet den på noen streamingstjenester. Det får bli en liten julenøtt å finne en måte å se den på ;)

Trailer:


Scenen hvor vaktmesteren tar dop:
#julekalender #jul #film #zombie #grøsser #komedie

Jennifer Blood

Requiescat in pace Andrew.

Nummer 17 av tegneserien Jennifer Blood fra Dynamite Entertainment er veldig deprimerende. Det er så man får rusk i øyet.

Fra Dynamite sine hjemmesider:

SKU: C72513018410801711
Rating: Mature
Covers: Tim Bradstreet
Writer: Al Ewing
Artist: Kewber Baal
Awards: N/A
Publication Date: Jul 2012
Format: Comic Book
Page Count: 32 pages
Rights: WW
Age range: 16+
UPC: 725130184108 01711
UPC: 725130184108 01721
The worst day in the world continues. Jen cleans up her mess and tries to come to terms with her latest difficult decision, while Pruitt goes on the warpath and Laura Thomas rolls back into town to make everything much, much worse.

Omslag av Tim Bradstreet:Det finnes også en "risque" versjon, men historien er nå så dyster at jeg klarer ikke å glede meg over det.#tegneserie #dynamite #jenniferblood #Ewing #kewber #baal

De siste jentene

Da er sagaen kommet til sin ende. Det tjuefjerde og siste nummeret av tegneserien Girls fra Image Comics er ferdiglest.Og hvordan går det?

Jo, vi får en avslutning, men ikke noe konkret svar på hva de nakne damene og den mystiske sperm-tingen faktisk var. Og det er egentlig ganske passende. Hele tegneserien har hatt den Lost-følelsen der du aldri helt vet hva som foregår, og hver gang du tror du vet noe, så skjer det noe som gir enda flere spørsmål. Det har vært en fantastisk, morsom, skremmende og forvirrende reise gjennom disse 24 bladene. Selv om det nå er avsluttet, er det fortsatt mysterier igjen, noe som gjør at jeg nok kommer til å huske denne tegneserien veldig lenge.

Nøyaktig hva som skjer sier jeg ikke. Det blir flere dødsfall, mens andre får en lykkelig slutt.

Les serien selv.

Den er tilgjengelig på kindle eller comixology, og også i papirform som sikkert kan bestilles hos de fleste bokhandlere.

Les serien, og gjerne legg igjen en kommentar om hva du syntes. Dette er en av de små perlene i tegneserie-sjangeren som svever langt over den sydende massen med superhelt-blader. Det triste er at den nok mest sannsynlig kommer til å være lite kjent blant folk flest, og det er folk flest sitt tap. Det er et sci-fi aktig mysterium, elegant presentert med en skikkelig cliffhanger ved hver slutt, dype og spennende og interessante personligheter og personforhold som utforskes. Og nakne damer. Massevis av nakne damer. Les Girls!

Julekalender 9. desember

Bak dagens luke finner vi: Julemord!Val McDermid er kanskje et kjent navn for de fleste. Hun er en prisbelønnet britisk krimforfatter og har skrevet mange bøker. Mange husker kanskje påskekrimmen Wire in the Blood? Hun skrev bøkene den er basert på.

Christmas is Murder inneholder to noveller som involverer mord i juletider. Den er tilgjengelig både på iTunes og kindle.

Den første heter A Traditional Christmas og ble først utgitt i novellesamlingen Reader I Murdered Him fra 1989. Jeg vil si denne er en litt tradisjonell britisk krim. Julefeiring i et britisk herskapshus hvor godsherren blir myrdet.Den andre novellen heter Wife in a Million og handler om en giftmorderske som putter cyanid i tilfeldige varer på supermarkeder. Den ble først utgitt i novellesamlingen Reader I Murdered Him Too i 1994.Nå begynte jeg å tenke litt på at det kanskje ikke er så lurt med mordhistorier i en stresset førjulstid.

Folkens: Ikke gjør dette hjemme!

#julekalender #jul #krim #valmcdermid

Ring politiet da, mann!

Nummer 16 av tegneserien Jennifer Blood fra Dynamite Entertainment.

Andrew har lest konas dagbok og vet nå hva hun har gjort, alle folkene hun har drept. Han står over telefonen og prøver å få seg til å ringe politiet. Ring da, mann! Du har jo lest hvor farlig og morderisk den kalde kona di er. Men tosken bestemmer seg for å konfrontere henne. Hjemme, uten vitner. Nei, nei, nei din tosk. Dette er ikke tiden for å være dumsnill. Du skulle ha ringt politiet. Dette går ikke bra...

Omslag av Tim Bradstreet:Alternativt omslag av Lui Antonio:#tegneserie #dynamite #jenniferblood #Ewing #casallos

De har en plan

Har nå kommet til det nest siste (nr. 23) nummeret av tegneserien Girls fra Image Comics.Jeg trodde psyko-megga Nancy og de andre kvinnfolka som var med på å kastrere Lester med ei øks endelig skulle få sitt, men den gang ei. Overraskende er det far Pickett, bondebølla, som til slutt ikke vil være med på å drepe kvinnfolka.

Faktisk blir det forsoning mellom mannfolka og kvinnfolka i Pennystown. Dette føles litt urealistisk for meg etter all fiendskapen dem imellom og alt det grusomme de har gjort mot hverandre. Det at de nakne damene spiser han homofile og stakkars kastrerte Lester (fordi de kun er ute etter parring med mannfolka) burde egentlig ikke være god nok grunn alene til å finne forsoning.

Nuvel. Presten (selvsagt måtte det være presten) overtaler alle til at de må drepe alle de nakne damene, og en plan som involverer dynamitt klekkes ut.

Hvordan vil dette gå?

#tegneserie #Girls #image #luna

Julekalender 8. desember

Bak dagens luke finner vi: En animert Tom Hanks!Polarekspressen er en sjarmerende film som det riktig oser jul av. Vi følger en ung gutt som begynner å tvile på at julenissen fins. Han blir tatt med på en togtur til Nordpolen for å finne igjen troen på nissen. Moro for hele familien.

Jeg så denne på Netflix. Og som alltid er det best å se den med engelsk tale. Dubbede filmer er noe svineri og slikt trenger vi ikke i julen.

Trailer:
Litt musikk:


#julekalender #film #Nordpolen #julenissen #tomhanks #zemeckis

Å være gift med en morder

Nummer 15 av tegneserien Jennifer Blood fra Dynamite Entertainment. Jennifer viser sin sjalu side.Hun var ikke nådig mot Andrews ekskjæreste og hennes ektemann etter at hun fant ut at de hadde tilbudt ham å være med på litt sengekos. Og når en lærer på ungenes skole vil ha et møte om å sende guttungen til psykolog, begynner hun å planlegge nok et drap. Planen var jo opprinnelig å bare hevne foreldrene for så å gå tilbake til et vanlig liv igjen, men hun har tydeligvis fått smaken på det.

Og så Andrew da. Sjokkert over å høre at eksen er død, drikker han seg snydens og leser i konas dagbok. Dagboken der hun har skrevet ned alt hun har gjort i den minste detalj. Oi oi oi. Hun kommer til å bli så sinna hvis hun finner ut av det.

Fra Dynamite sine hjemmesider:

SKU: C72513018410801511
Rating: Mature
Covers: Tim Bradstreet
Writer: Al Ewing
Artist: Kewber Baal
Awards: N/A
Publication Date: May 2012
Format: Comic Book
Page Count: 32 pages
Rights: WW
Age range: 16+
UPC: 725130184108 01511
UPC: 725130184108 01521
Jen Fellows will do anything she has to for her family. Jennifer Blood will justify anything she has to for revenge. Eventually, something had to give. This issue: everything changes.

Omslag av Tim Bradstreet:Alternativt omslag av Pow Rodrix:#tegneserie #dynamite #jenniferblood #Ewing #kewber #baal #sjalusi #husmor

Kjønnskamp

Blad nummer 22 av tegneserien Girls fra Image Comics.Kvinnfolka og mannfolka i Pennystown er skikkelig i tottene på hverandre. Psyko-megga Nancy virker uovervinnelig. Det kan virke som om mannfolka har fått et lite overtak nå, men hvem vet hva som skjer i denne tegneserien. De nakne damene som har invadert byen har skikkelig rotet det til for alle.

Det virker som det skjer noe med den store tingen som ligner litt på en sperm. Det er bare to blader igjen nå, så vi nærmer oss nok klimaks.

#tegneserie #Girls #image #luna

Julekalender 7. desember

I dagens luke finner vi: En kosmisk jul!Det er søndag, og de fleste har jo fri på søndager. Da trenger man mye underholdning. Og hva passer vel bedre enn en skikkelig novellesamling? A Cosmic Christmas er ugitt av Baen forlag og redaktør er Hank Davis. Boken er lett å få tak i som ebok, enten hos Baen sine hjemmesider eller via kindle på Amazon. Og sikkert mange andre steder også. Den er også å få tak i som Pocket, men det er vel tvilsomt om den kommer før jul hvis man bestiller i dag.

Her får vi tolv julefortellinger og fortellinger satt mens det er jul i forskjellige sjangere, hovedsakelig science fiction og fantasy. Men det gjettet dere vel utifra tittelen. Det er mange gode forfattere med her, så det er bare å sette seg i godstolen og reise ut på eventyr mens søndagsfreden senker seg.

Innholdsfortegnelse:

Kris Kringle Goes Cosmic er tittelen på forordet til Hank Davis. Kort og velskrevet, akkurat slik det passer seg for en god antologi.

Dance in Blue av Catherine Asaro er en futuristisk teknothriller. Rikingen Sadji inviterer sin kjæreste og ballettdanserinne til å feire jul sammen med han og sønnen. Men når hun ankommer er ikke Sadji der, og hun og sønnen Allen blir fanget i et høyteknologisk hus, proppfullt av speil, hologrammer og feller.
Catherine Asaro er en forfatter, danser, sanger og har en doktorgrad i fysikk. Jeg har ikke lest noen av hennes historier tidligere, men hører veldig mye bra om hennes serie The Skolian Empire.
Denne novellen ble opprinnelig trykket i novellesamlingen Christmas Forever i 1993.


Lobo, Actually av Mark L. van Name er en vakker julefortelling som drar litt i hjertestrengene. En liten gutt, tilhørende den kristne minoriteten på planeten Macken, ønsker å kjøpe en Bibel av en lusen kremmer med det passende navnet Cheepton. Gutten tror at om han får tak i en Bibel i ekte, gammeldags bokform (altså ikke digital) kan det hende at faren hans våkner av komaen til jul. Farens sykdom er egentlig lett å kurere, men  korporasjonen som styrer sykehuset holder igjen kuren (allerede har seks dødd) for å tyne mer penger ut av regjeringen. Alt dette ser den kunstige intelligensen Lobo... 
Mark L. Van Name er kjent for sine bøker om Jon og Lobo. Jeg har ikke lest noen av dem, men hører at de skal være veldig bra, noe jeg tror på etter å ha lest denne historien. Jeg må legge dem til skal-lese-listen.
Denne novellen ble først trykket i Jump Gate Twist, som var en omnibus-utgave av de første bøkene om Lobo. Utgitt i 2010.On the Hills and Everywhere av Manly Wade Wellman er historien om en snekker. En snekker som havner i en nabokrangel og blir bedt om å bygge et gjerde. Han bygger i stedet en bru... Du vet sikkert hvem denne snekkeren er.
Manly Wade Wellman er en forfatter som har skrevet i veldig mange sjangere (fantasy, western, mysterier, historiske romaner, biografier osv), og skrev veldig mange historier i såkalte pulp-magasiner. Han ble til og med nominert til en Pulitzer-pris for historien Rebel Boast.
Denne novellen ble først trykket i The Magazine of Science Fiction & Fantasy. Faktisk så langt tilbake som januarnummeret i 1956
Angel in Flight av Sarah H. Hoyt er ikke særlig julete, men den foregår på julaften. Dette er et spennende sci-fi eventyr hvor vi møter Jarl, som er genetisk modifisert til å være bedre enn vanlige mennesker. Han holdes fanget av regjeringen som vil bruke intellektet hans, men rømmer hver kveld for å sabotere reklameskiltene langs zip-veien (biler flyr her) så de viser engler.
Sarah H. Hoyt er opprinnelig fra Portugal, men bor nå i Colorado. Hun er blogger, og har skrevet mange noveller og noen få bøker, blant annet Darkship Thieves som hun fikk en Prometheus Award for.
Dette er første gangen denne novellen er på trykk, og denne er den eneste novellen i samlingen som ikke er en gjenopptrykking.
Mad Holiday av George O. Smith er en litt lengre historie enn de foregående historiene i samlingen. Den er litt treg i starten, men tar seg opp etter hvert. Det er jul og vi er på romstasjonen Venus Equilateral (lokalisert ved planeten Venus selvsagt). Snøballkrig og skikkelig julefeiring har mannskapet, mens samtidig prøver en slem mann å ta over stasjonen ved å sabotere den. Han smugler om bord maskineri som avkjøler stasjonen såpass at den ikke lenger kan fungere som kommunikasjonsstasjon for solsystemet. Detter for at hans selskap skal kunne ta over styringen. Dramatisk blir det når to mannskapsmedlemmer kommer over utstyret og blir låst inne for å fryse i hjel.
George O. Smith var en elektronikkingeniør som jobbet på hemmelige prosjekter under andre verdenskrig. Han var med på å utvikle proximity fuse (usikker på hvordan den oversettes til norsk. Nærhetsbrannrør?). Han har skrevet mye science fiction, og spesielt det som kalles hard sci-fi hvor teknologien er mer reell enn fantasi.
Denne novellen var trykket i novellesamlingen Venus Equilateral i 1947, men har trolig før det vært trykket i et blad som heter Astounding Science Fiction. Jeg har forstått det slik at den samlingen inneholdt historier som Smith skrev for det bladet. Hvilket nummer denne novellen stammer fra har jeg ikke klart å finne ut.Detroit Christmas av Larry Correia er en actionfyllt detektivhistorie full av magi og tommy guns. Satt i et alternativt 30-tall, blir privatdetektiven Jake Sullivan leid inn av en rik dame til å finne hennes forsvunne mann. Sporet leder ham til farlige gangstere og en overraskende slutt. Denne historien er fra Correias bokserie The Grimnoir Chronicles. Jeg har ikke lest den, men det kommer jeg garantert til å gjøre etter dette.
Larry Correia er en forfatter jeg liker veldig godt. Har kost meg mye med hans Monster Hunter-bøker. Ifølge ham selv er han avhengig av skytevåpen og B-skrekkfilmer. Når han ikke skriver er han konkurranseskytter og våpeninstruktør.
Denne novellen var tilgjengelig gratis på baen.com i samlingen Free Stories 2011The Vampire Who Saved Christmas er en søt liten historie om en gruppe vampyrer. Det er tøft å være vampyr i julen. Over alt er det religiøse ikoner, og alle er innendørs sammen med familiene sine. Det er ingen å spise. For å få tiden til å gå drar de for å leie seg filmer, men får plutselig anledningen til å redde julen for masse fattige barn. Hvordan? De får dere lese selv.
S.N. Dyer skrev mange hysterisk morsomme historier i sjangerene fantasy og science fiction på 70 og 80-tallet, men har siden det fått seg en karriære innenfor medisin-faget og skriver ikke noe særlig lenger.
Denne novellen ble først trykket i The Magazine of Science Fiction & Fantasy, januarnummeret i år 2000And Visions of Sugar Plums... er også skrevet av S.N. Dyer. Han er den eneste som fikk to noveller i denne samlingen. Dette er en veldig kort historie om en varulv som vil få seg noe på julaften, men det går ikke helt som han hadde tenkt.
Denne novellen ble først utgitt i bladet Amazing Stories, novemberutgaven i 1986.The Season of Forgiveness av Poul Anderson er satt på den fjerne planeten Ivanhoe. En gruppe mennesker er der for å få i gang en handelsavtale med de lokale innbyggerne. Midt i juleforberedelsene begynner det å bli litt ampert, da byfolket og nomadene begynner å krangle igjen.
Poul Anderson er et stort navn i science-fiction sjangeren. Han var utdannet i fysikk og har skrevet hundrevis av noveller og bøker, best kjent er kanskje Technic Civilization-serien, som denne novellen er hentet fra.
Denne novelle ble først utgitt i Boy's Life, et blad som jeg tror ble utgitt av speiderbevegelsen i USA. Det var i desemberutgaven i 1973.Dumb Feast av Mercedes Lackey handler om en rik mann som påkaller sin døde kone på julaften. Men det går ikke helt som han har tenkt seg.
Mercedes Lackey har skrevet svært mange bøker, de fleste i fantasy-sjangeren. Jeg har på langt nær lest alle, men særlig Bedlam's Bard serien synes jeg er veldig bra.
Denne novellen ble først trykket i novellesamlingen Christmas Ghosts i 1993.
Roads av Seabury Quinn forteller om julenissens opprinnelse. Det starter med vikingen Klaus (la oss si han er norsk), som er en tidligere gladiator hos Herodus. Han er på reise hjemover da han, like utenfor Bethlehem, kommer over et par med et nyfødt barn som blir angrepet av soldater. Vi følger så Klaus som legionær hos Pontius Pilatus og videre på hans eventyrlige vei...
Seabury Quinn var en advokat som skrev over 500 historier i forskjellige pulp-magasiner. Han var i sin tid mer populær enn Robert E. Howard og H. P. Lovecraft som er de forfatterne de fleste i dag husker fra den æraen.
Denne novellen ble først utgitt i bladet Weird Tales, faktisk helt tilbake i januarnummeret i 1938.
Newsletter av Connie Willis handler om en dame som sliter med å finne noe spennende å skrive om i årets julebrev. I hennes familie er det stor tradisjon for å skrive slike hvert år. Men så, like etter høsttakkefesten, begynner hun og kollegaen Gary å oppdage at folk forandrer seg. Kriminaliteten går ned, alle er snille og gavmilde. Og alle har på seg hatter. Etter hvert som julen nærmer seg begynner de å mistenke en diskret rominvasjan, slik som i Invasion of the Body Snatchers...
Connie Willis har vunnet mange premier, blant annet hele elleve Nebula og sju Hugo Awards, for sine science fiction historier. Og det skjønner jeg godt etter å ha lest denne historien. Jeg tror jeg må lese mer av hva hun har skrevet.
Denne novellen ble først trykket i bladet Asimov's Science Fiction, desemberutgaven i 1997.Instagram

hits