Julekalender 2015

I fjor hadde jeg en julekalender her på bloggen, hvor jeg hver dag skrev om en bok eller film eller spill som hadde noe med julen å gjøre. Det var morsomt så jeg prøver å gjøre det samme i år også. Men jeg startet forberedelsene litt for sent, så kalenderen blir ikke like omfattende i år. Jeg tar for meg noen julefilmer og julespesialer fra tv-serier, men rekker ikke å lese noen store bøker. Så jeg har anskaffet med en julete novellesamling og fordeler novellene bak lukene sammen med filmer. Novellesamlingen heter A Yuletide Universe og skal inneholde mye forskjellig fra mange gode forfattere. Boken lover både fantasy, science fiction og grøss. Vi får se hva som dukker opp utover desember :)Hvis dere titter innom bloggen en gang om dagen frem til jul, skal dere få høre om alle de snodige og nerdete julehistoriene jeg har funnet fram. Håper dere får en fin adventstid frem mot jul.

#julekalender #antologi #novelle #novellesamling #jul

April 1963

Hvis dere har fulgt bloggen min en stund så vet dere jo at jeg hele tiden eksperimenterer litt og endrer på ting. Særlig med min gjennomgang av Marvel-tegneserier. Har begynt å innse at det er noen blader jeg kan skrive masse om, mens andre blader sliter jeg litt med å klare å skrive noe fornuftig om. Så nå eksperimenterer jeg litt igjen og prøver å skrive litt annerledes om min reise gjennom Marvel. Jeg tar da for meg alle bladene fra april i 1963 i en bloggpost. Det medfører at jeg nok ender opp med færre, men større blogginnlegg fremover. Tester ut og ser hvordan det går.

Så hva var spesielt med april 1963? Vel, jeg personlig var minus 19 år gammel da. Vietnamkrigen er i gang. Beatles hadde sin vår-turne i Storbritannia. Winston Churchill (da 88 år gammel) ble erklært som æresborger av USA. Jet Li blir født. Russel T. Davies, mannen som brakte Doctor Who tilbake til tv-skjermene ble født.

Og Marvel ga ut 10 tegneserieblader:

Fantastic Four nummer 13."Bare et geni som meg, Ivan Kragoff, kan trene en gorilla til å føre et romskip!"

Hvem er med?

 • De Fantastiske Fire
  • Reed Richards (Mister Fantastisk)
  • Susan Storm (Den Usynlige Jenta)
  • Ben Grimm (Tingen)
  • Johnny Storm (Den Menneskelige Brannfakkel)
 • Vokteren
 • Ivan Kragoff (Det Røde Spøkelset)
 • Superapene
  • Mikhlo
  • Peotor
  • Igor

 

Kommunisten Ivan Kragoff tar med seg tre aper, en bavian, en gorilla og en orangutang, opp i verdensrommet. Dette for å utsette seg selv og apene for den samme kosmiske strålingen som ga De Fantastiske Fire sine krefter. Det fungerer, noe som får meg til å undre på hvorfor ikke det amerikanske militæret sendte opp masse soldater for å skape supersoldater hvis det var så enkelt å få superkrefter.

Samtidig er De Fantastiske Fire også oppe i rommet. Dette for å teste et nytt rakettbrenstoff som Reed har utviklet.

Alle disse møtes på månen, hvor de finner Vokteren. Vokteren og hans rase er supermektige, men det gjør ikke annet enn å se og notere ned hva som skjer. Deres Prime Directive er ikkeinvolvering.

De Fantastiske Fire må kjempe mot Det Røde Spøkelset og hans superaper i en forlatt romvesenby på månen (de vet det ikke, men den ble laget av Kree-rasen for lenge lenge siden). Det gode seirer, og apene gjør opprør mot den tyranniske Ivan.

 

Tales to Astonish nummer 42.

 

"Samle dere rundt meg. Hør mine ord!. Jeg, Jason Cragg, sier sannheten! Sannheten!"

Jason Cragg jobbet i radioen. Et uhell ved et atomisk laboratorium like ved sendte stråling via radiobølger og inn i mikrofonen til Jason. Siden da har stemmen hans vært hypnotisk og alle som hører ham må adlyde. Han bestemmer seg for å ta knekken på Maurmannen og forteller alle at Maurmannen er en kriminell og må drepes. Alle hører på ham og Maurmannen er plutselig jaget av hele byen.

Det ordner seg til slutt, for Maurmannen stjeler virus fra et laboratorium og gir Jason Cragg, som har tilnavnet Stemmen, halsbetennelse slik at kraften hans ikke lenger virker. Når stemmen hans ikke lenger er hypnotisk, blir han jaget ut av byen for å spre løgner om helten deres.

 

Patsy and Hedy nummer 87.Rawhide Kid nummer 33.Skinnjakke Billy havner i klammeri med Jesse James.

 

Strange Tales nummer 107.

 

Johnny Storm er lei av at de andre medlemmene av De Fantastiske Fire behandler ham som en guttunge. Han tar da den meget voksne beslutningen i å utfordre Namor, deres fiende i havet, til duell. Helt alene.

Dette bladet var litt tåpelig. Morsomt, men tåpelig.

 

Tales of Suspense nummer 40

 

"But little does Jeanne, or any other person know that Tony Stark has left the gay party for a most unusual date With... an Electric cord!"

For et herlig sitat :-)

Dette er den andre fortellingen om Jernmannen. Tony Stark har en granatsplint i hjertet, og det eneste som holder ham i livet er en jernplate han selv har konstruert. Han har også lagd seg en Iron Man drakt som han bruker til å bekjempe skurker med. Mens han kjemper med løpske løver på et sirkus, går det opp for ham at barna synes den gråe jerndrakten hans er skummel. Så han snakker litt med sin blonde kjæreste Marion (hun vet ikke at han er Jernmannen) og får vite at gullmaling er tingen. Så han maler jerndrakten sin med gullfarge.

Senere dukker ikke Marion opp til en avtalt date, og Tony oppdager at hele byen hennes er blitt murt igjen og ingen får slippe inn. Tony drar inn i byen som Jernmannen og oppdager at hele befolkningen er hypnotisert av en neandertalrobot ved navn Gargantus. Romvesener har konstruert denne roboten for å ta over jorden, men når Jernmannen nedkjemper den skjønner de at det er best å stikke av.

 

Journey Into Mystery nummer 91.

 

Tor tror at Loke er på ferde igjen når banker plutselig svever opp i lufta og forsvinner, men ifølge Oden er Loke fortsatt fanget i Asgard. Loke står likevel bak, for han har gitt magiske telepatiske krefter til Sandu, en sannsiger fra et karneval. Sandu bruker sine krefter til å røve og stjele og etter hvert vil han også bli verdens hersker. Men Tor stiller seg i veien.

 

Kathy nummer 22.Modeling With Millie nummer 22.Patsy Walker nummer 106.Det var alle Marvel-utgivelsene i april 1963. Under de bladene jeg har lest har jeg skrevet kort om hva de handler om. Månedens høydepunkt var Fantastic Four nummer 13. Kvaliteten på historien er mye bedre enn de andre der. Hele historien virker mer gjennomtenkt, og den er mindre tåpelig (til tross for kommunistiske superaper på månen) enn de andre.

 

#marvel #tegneserie #april #1963 #fantasticfour #reedrichards #susanstorm #humantorch #thing #redghost #superape #antman #henrypym #rawhidekid #skinnjakkebilly #namor #submariner #ironman #tonystark #thor #donaldblake #janefoster #loki #odin

 

Bob og DavidBob Odenkirk er jo mest kjent for rollen som advokaten Saul Goodman fra Breaking Bad og Better Call Saoul. David Cross  husker sikkert de fleste fra Arrested Development. Før i tiden hadde de en komiserie, eller mer korrekt et sketsj-show, som het Mr. Show. Jeg har aldri sett det og visste heller ikke om det før jeg nå har sett igjennom W/ Bob and David - A Netflix Original Series.

W/ Bob and David er en kort serie, bare fire episoder. Den femte er en dokumentar om hvordan de lagde sketsjene.

Jeg må si at dette er langt fra det morsomste jeg noen gang har sett, men det er underholdende. Noen sketsjer fungerer utmerket, mens andre igjen er ikke fullt så morsomme. Men det er vel verdt en titt hvis man liker humor. Høydepunktene var historien bak Einstein-bildet, mannen som ville filme at han ble mishandlet av politiet men oppdager at politimannen er snill, politiavhøret der politiet krangler og skurken må megle, rettsalen med reservedommeren og vaskeriet som griser, bare for å nevne noen.

Komedie er ikke den sjangeren jeg liker best, men dette var all right. Det får meg ikke til å øyeblikkelig lete etter Mr. Show-episoder for å se de også, men jeg blir heller ikke avskrekket. Om anledningen skulle by seg så kan jeg godt se den for å se om de var like god før i tiden.

Jeg liker veldig godt mangfoldet i serier som Netflix produserer selv. Da blir det noe for alle. Hadde registrert at denne serien kom, men i og med at jeg ikke er så begeistret for dagens komiserier og heller ikke kjenner til Mr. Show fra før, var det ikke noe jeg kastet meg over med en gang det ble lagt ut. Sannheten er at jeg begynte å se den fordi den var i Ultra HD. Kjøpte meg en ny 4k tv nylig og da vil man jo se ting i best mulig oppløsning. Stort sett er det Netflix sine egenproduserte serier som kan strømmes i UHD, men forhåpentligvis blir det flere serier og filmer etter hvert.

I alle fall er W/ Bob and David en kort og underholdende serie.

Trailer:Har du sett den? Hvilken var din favoritt-sketsj?

Er det denne?#netflix #tv #komedie #bobodenkirk #davidcross #sketsj #humor

Bloodshot: Good GirlDet fjerde bladet i tegneserien Bloodshot fra Valiant er helt knall.

Når to personer som har superkrefter og har blitt misbrukt av myndighetene til å gjøre skitne jobber for dem slår seg sammen, da blir det action.

Bloodshot vet ikke hvem han er, for alle minnene hans er falske. Det eneste han vet er at han har superkraftige nanitter i kroppen sin som gjør at han kan helbrede seg selv fra selv de mest forkrøplende skader.

Og vi lærer mer om den mystiske jenta Pulse. Hun prøver å ringe en Tony Harada. Kan det være Toyo Harada fra Harbinger-serien? Kanskje kreftene hennes er psioniske. Spennende. Skikkelig spennende.

Så langt er Bloodshot den tegneserien jeg liker best av de Valiant har gitt ut. Og det sier mye, for alle fire er helt fantastiske. Gleder meg til å lese videre.You were born, raised, maybe even loved. And at some point, some evil bastards filled your head with dozens of false memories to motivate you, restrain you, control you. And oh, what they made you do in the name of national security? But what if one of those memories wasn?t false? What if you had a real wife and a child somewhere in the world who thought you were dead? Wouldn?t you go through seven kinds of violent hell to find them? Congrats. Your wish is about to be granted?#tegneserie #Valiant #bloodshot #pulse #nanitter #nanoteknologi #emp #action

Cryptozoic ManJa, hva skal man si om denne?

På den positive siden så er tegningene til Walter Flanagan forstyrrende gode. Masser med groteske monstre.

Ellers er dette rent vrøvl.

Det er en form for historie som muligens handler om en far og en datter her, men den er pakket inn i så mye forvirrende galskap at man nesten ikke vet hva man har lest. Slik jeg har forstått dette så er cryptozoidene (fabeldyr som Lock Ness monstere, yetien, bigfoot og så videre) egentlig portaler til andre dimensjoner/verdener. Disse portalene bevoktes av grå romvesener. En gal gammel mann i grisemaske ønsker å ødelegge alle disse portalene for å bringe verdens undergang. Helten som må stoppe dette (og er fortsatt ikke helt sikker på hvordan han klarte det eller om han klarte det) er halvt mann, halvt bigfoot-skapning og med en arm som ser ut til å være hodet til en dinosaur av noe slag.

Dette er rent vrøvl.

Den eneste grunnen til å finne på å lese dette er om man er desperat etter å se tegninger av absurde monstre.

Styr unna.

 

Boken samler alle de fire bladene i serien. Legger med omslagsbildene, men se på dem på eget ansvar.
#tegneserie #dynamite #cryptozoicman

KarbonkopimannenEn invasjonsstyrke fra planetene Xarta har ankommet jorden. Ledet av Ugarth og hans sønn Zano har de en djevelsk plan for å ta over jorden. De er hamskiftere, så de kidnapper nøkkelpersoner i samfunnet og lager masse kaos. Blant annet er det plutselig bilene som skal kjøre på fortauet og fotgjengerne må gå i grøfta. Det er også ulovlig å hjelpe folk gratis.

Nå er jeg litt usikker på hvorfor Jane Foster, sykesøster på et enmanns legekontor, regnes som en nøkkelperson, men i alle fall så er det fordi hun byttes ut at Doktor Donald Blake, bedre kjent som Tordenguden Tor, oppdager at noe er galt og begynner å undersøke.

Etter litt om og menn ender Tor opp i en duell med Ugarth. Ugarth kan forvandle seg til hva som helst og velger først ismann og så en gladiator. Ikke akkurat noen utfordrende former for vår norrøne gud. Tor vinner og kaster Ugarth ut i verdensrommet. Flåten stikker av, men Zano og noen av hans menn er fortsatt på jorden.

Tor tvinger dem til å forvandle seg til trær slik at de ikke skal være til bryderi. Han tenker som så at siden trær ikke kan tenke, vil de ikke klare å tenke på å forvandle seg tilbake igjen. Det gjør de jo selvsagt til slutt, men ikke før i X-Factor nummer 32 i 1988.

Dette var i alle fall Journey Into Mystery nummer 90 fra mars 1963.Tor er tilbake igjen i Journey Into Mystery nummer 91.

Vil du være med på min tegneseriegjennomgang fra begynnelsen av kan du klikke her.

Følg med på bloggen, for snart kommer det flere sammendrag av klassiske Marvel-tegneserier. Neste gang møter De Fantastiske Fire et rødt spøkelse.

#marvel #tegneserie #thor #donaldblake #janefoster #sciencefiction #invasjon

 

 

PS: Det neste bladet som Marvel utgir er Love Romances nummer 104. Så kommer neste blad jeg vil skrive om. 

Meksikansk kaneldropsKom over denne spennende esken da jeg shoppet julegaver på nettet. Måtte selvsagt prøve :)

Red Hots Cinnamon Flavoured Candy er små harde drops som smaker skikkelig kanel. Sterk kanel. Du vet når du skal spise grøt, har hatt på sukker og skal til å drysse over kanel. Så faller lokket av og halve kanelglasset dumper nedi grøten. Det smaker halvparten så sterkt kanel som den grøten.

Jeg syntes disse var gode. Ikke så "red hot" som esken skulle tilsi, men sterkt og godt. Esken virket litt liten ved første øyekast, men det er egentlig ganske mye i den. Dropsene er små og jeg merket at jeg ikke kunne spise så alt for mange av gangen. Kjente litt begynnende halsbrann. Men ett drops nå og da gjennom dagen er faktisk veldig godt.

Tok med esken på jobben og spanderte litt rundt. De fleste syntes de var gode. Noen få likte den ikke så veldig. Bare ei måtte spytte den ut. Men det skjedde foran sjefen, så da turte ikke han å smake :)

Jeg trodde først at dette var amerikansk, men på baksiden står det Product of Mexico. Det er ikke bare Japan som har spennende og eksotisk godteri. Denne må dere prøve hvis muligheten byr seg. Fant den forresten hos Gamezone.

Innholdsfortegnelse:

 • 130 kalorier
 • Sukker
 • Maissirup
 • Kunstig søtningsstoff
 • Akasie
 • Konditor glasur (skjellakk)
 • Fargestoff Allura Red AC (C18H14N2Na2O8S2)
 • Karnaubavoks
 • Maisstivelse
 • Hvit mineralolje

 

#godis #godteri #drops #kaneldrops #redhots #mexico

 

Archer & Armstrong nummer 2Blad nummer to av tegneserien Archer & Armstrong er fullt av galskap og humor.

Archer vokste opp hos en fundamentalistisk kristen sekt og er trent opp til å drepe den udødelige fylliken Armstrong, som har vandret på jorden i ti tusen år. Armstrong er den eneste som vet hvor bitene av The Boon er hen. The Boon er en maskin med utrolige krefter. Sist den ble brukt gjorde den Armstrong udødelig og drepte alt liv på jorden.

Ikke noe en religiøs sekt burde ha.

Archer begynner å skjønne at hele hans oppvekst var en løgn. Og han får en melding fra Gud om at han må hjelpe Armstrong, for Armstrong trenger noen til å passe på seg. Jeg er ikke så sikker på at det var Gud Archer så. Synes han lignet veldig på Ivar, broren til Armstrong. Dette blir spennende å se om jeg har rett.

Og på slutten møter vi skumle krigernonner med svarte øyne. Dette kommer til å bli skikkelig gøy. Archer & Armstrong er en tegneserie du definitivt bør prøve. Herlig.#tegneserie #Valiant #Archer #Armstrong #Archer&Armstrong #nonne #Vatikanet #Italia #sekt

Glico uranaikko fusen tyggegummi

Det nest siste godteriet i november måneds Japan Crate er tyggegummi.

Som dere ser av emballasjen så er den veldig fargerik og full av informasjon som jeg ikke forstår. Selve tyggegummiene er lange, hvite planker med japansk tekst. Har ingen anelse om hva teksten kan være. Er det spådommer slik som i Fortune Cookies? Sitater fra et hypotetisk barneprogram med han muse-figuren på emballasjen? Dette kommer jo fra Japan, så det kan være alt fra råd om personlig hygiene til horoskop eller instruksjoner til hvordan man brygger øl. Mulighetene er uendelig. Og det er jo det at man ikke vet som er litt gøy. Er det ikke?

Smaken er ganske god den. Jeg syntes det smakte veldig cola-aktig. Minuset er at smaken forsvinner ganske fort og at denne ikke var særlig god å lage bobler med. Men jeg må innrømme at det er mulig mine tyggegummibobleblåseskillz ikke er helt på topp.

Jeg tygger sjelden tyggegummi, så etter å ha prøvd en tok jeg med resten av pakken på jobben for å høre hva andre synes. Overraskende var det mange som var skeptiske til å prøve noe med så mye uforståelig skrift på seg. Bare to våget å prøve: den unge blondina i kommunikasjonsstaben og den yngste jenta i regnskapsavdelingen. Vurderte et tiendels sekund å skrive noe rundt min nyoppdagede evne til å overtale unge damer til å smake på det suspekte godteriet jeg deler ut, men lar være. Vil jo ikke kommer frem som creepy.

De syntes i alle fall at tyggegummien var god. Da har jeg bevist, gjennom superenkel forskning, at suspekt, utenlandsk godteri dekket med merkelige tegn smaker godt hvis man er modig nok til å prøve. ;)

Lot pakken ligge igjen på pauserommet. Den forsvant etter hvert. Om det er fordi den ble spist (eller heter det tygget i dette tilfellet?) opp eller at noen bare kastet den, skal jeg ikke spekulere i.

Innholdsfortegnelsen:

 • Sukker
 • Glukose
 • Hirsegele
 • Stivelse
 • Gum base (kan det oversettes til tyggegummibase, eller blir det feil? Noen som vet?)
 • Smaksforsterker
 • Sitronsyre
 • Naturlig fargestoff karamell
 • Naturlig fargastoff kakaopulver

 

#godis #godteri #tyggegummi #japan #japancrate #colasmak

Metallmesteren

Nei, det er ikke Magneto. Vi kommer til ham om ikke så alt for lenge. I min kronologiske gjennomgang av Marvel-tegneseriene har jeg ankommet The Incredible Hulk nummer 6 fra mars 1963. Tragisk nok legges dette bladet ned etter dette. Men siden det har blitt filmer om ham, så kommer det nok ikke som noen særlig overraskelse at han dukker opp igjen. Og neste gang han får sitt eget blad blir det en mye større suksess.Rollelisten er som følger:

 • Doktor Bruce Banner (Hulken)
 • Rick Jones
 • Betty Ross
 • General Thaddeus "Thunderbolt" Ross
 • Metallmesteren fra planeten Astra
 • Tenåringsbrigaden
  • Mike Armstrong
  • Bill Bishop
  • Sam Casey
  • Tom Smith
  • Buddy
  • Ted
  • Willie
  • Charlie

En mann fra planeten Astra kommer til jorden, og han er fast bestemt på å erobre den. Han kaller seg bare for Metallmesteren (hans egentlige navn er Molyb forresten). Kraften hans er at han har kontroll over alt metall. Han kan omforme det, få det til å smelte eller smuldre, og selvsagt kaste det rundt som en rabiat sith. General "Thunderbolt" Ross maner til kamp.Doktor Bruce Banner har problemer med gamma-maskinen sin. Det er stadig mer trøblete å forvandle seg til Hulken, og han blir stadig svakere etter hver gang. Men når jorden er i fare, så må han selvsagt bringe Hulken frem for å hjelpe.

Det første møtet mellom Hulken og Metallmesteren går ikke så bra. Etter en lang og intens kamp blir Hulken slått bevisstløs. General Ross benytter selvsagt sjansen og kaster Hulken i fengsel mens han er bevisstløs. Men det er jo Hulken vi snakker om her. Uansett hvor tykke betongveggene er, så vil han slå seg gjennom dem til slutt.Jeg lurer forresten litt på om "Blanketty Blank!" faktisk var en bannefrase på sekstitallet, eller om det er noe langt grovere generalen skriker ut som har blitt sensurert. Noen som vet?

En annen ting jeg nesten holdt på å glemme: Det er i dette bladet at Rick Jones etablerer Tenåringsbrigaden. Dette er en slags klubb hvor tenåringer rundt omkring i hele landet hjelper superhelter med å sende beskjeder og slikt rundt om kring ved hjelp av amatør-radio. De varsler også heltene hvis en av de ser noe de burde vite. Senere hjelper de både Fantastic Four og Avengers, men her er det Bruce Banner som får hjelp til å bekjempe Metallmesteren.

Og hvordan klarer så Bruce/Hulken å overvinne Metallmesteren? Jo, Bruce snekrer sammen et supervåpen.Hulken er jo nesten like tøff som Arnold der han står med en diger gønner :-)

Han møter Metallmesteren og forteller at dette spesialvåpenet vil være hans undergang. Metallmesteren blir overrasket over at han ikke klarer å smelte våpenet. Han rykker stadig nærmere og konsentrerer seg mer og mer. Til slutt er han så nær at Hulken får kloa i ham. Da er det lett å tvinge ham til å reparere alle sine ødeleggelser og jage ham vekk fra jorden.

Det Metallmesteren ikke visste, var at "våpenet" ikke hadde et fnugg av metall i seg. Det var bare noe papp og plastikk som var malt til å se ut som metall.

 

Det var historien i Incredible Hulk nummer 6.Det er en god stund til Hulken får sitt eget blad igjen. Neste gang vi ser ham er i Avengers nummer 1.

Metallmesteren dukker opp en gang til, da i Rom nummer 30 i 1982.

Vil du være med på min tegneseriegjennomgang fra begynnelsen av kan du klikke her.

Følg med på bloggen, for snart kommer det referat fra flere klassiske Marvel-tegneserier. Neste gang blir det besøk fra planeten Xarta.

#marvel #tegneserie #hulk #brucebanner #bettyross #rickjones #generalross #thunderbolt #teenbrigade #sciencefiction

Julegavetips fra Gamezone Gadgets

Sponset innlegg.

Det er den tiden på året igjen. Det er nisser over alt og butikkene flommer over av marsipan og julebrus. Julesanger kan høres hvor man enn snur seg. Og man må handle inn julegaver.

Som meg, har du sikkert noen i familien eller omgangskretsen som det er helt umulig å handle julegaver til. Når du ber om en ønskeliste så er det som å trekke tenner. Til slutt får du ut av vedkommende en ting de ønsker seg. En ting! Og det nytter aldeles ikke å forklare at man trenger en liste med minst ti ting slik at det ikke er mulig å gjette seg til hva som er inni gaven. Og det absolutt verste svaret man kan få er: "Jeg ønsker meg bare snille barn i år". Spesielt når barnet har passert tretti.

Nei, det beste er å ikke be om en liste i det hele tatt og heller finne på noe kult selv. Nyttegaver er vel og bra. Jeg fikk 14 par sokker i fjor. Folk kommer fortsatt bort til meg på gaten, gir meg en trøstende klem og hvisker at det blir mindre sokker i år. Skulle i alle fall ønske at folk gjorde slikt. Heldigvis fikk jeg en zombie hagenisse av søsteren min så jeg slapp å måtte ta stilling til om jeg skulle komme hjem til jul neste år.

Jeg liker gaver man husker. Mange får nok masse sokker og slips og fæle gensere som aldri blir brukt. Og tre dager senere er det helt umulig å huske hvilken tante som ga de blå sokkene og hvilken tante som ga de gråe. Jeg liker gaver som skaper et smil av overraskelse når de åpnes. Og da må man være litt oppfinnsom.

Jeg vil anbefale dere å ta en titt på gamezone.no når dere leter etter den perfekte gaven.Nei nei, ikke slutt å lese dette enda. Jeg vet hva du vil si. Selv om bestemor Gudrun er en hardcore gamer og er uslåelig i CS, så foretrekker fetter Fridthjof frimerker fremfor Playstation. Det er sikkert mange som ikke ville ha sjekket gamezone med mindre de har en skikkelig gamer i familien. Men de har faktisk mye mer en spill å selge. Det er klær og spennende godteri, men den virkelig spennende avdelingen deres er gadgets. Det er her du finner gaven til den som har alt. Og sjansen er stor for at her finner du den gaven som blir husket etterpå.

Her er noen eksempler til inspirasjon:

En gave til sjefen? Hva med et par stempel han kan bruke på sine evalueringsskjema?Har du en venn eller et familiemedlem som jobber på et kjedelig kontor? Gi ham/hun en matboks og en kaffekopp. Kan du ikke se det for deg? Alle kollegene sitter rundt lunsjbordet i sine dresser og med slipset slengt over skuldrene. Damene mikser yoghurt og blåbær mens mennene ruller sine påsmurte brødskiver ut av plastfolien. Og der kommer Anders, den kuleste Excel-duden i bygget, med sin ammo-lunchboks og en te-kopp hvor det står "Bad Motherfucker". Hvor rått hadde ikke det vært?
Kjenner du noen nygifte? Hva med en metalldetektor så de kan leke naughty flyplasskontrollør og blåøyd turist. Passer også til boknerden som er veldig nøye med hvem som får inn i biblioteket med alle de signerte bøkene.


Har du en nevø eller niese som har sett Hjemme Alene 2 for første gang i år og har nå masse ideer? Da er jo en digital stemme- og telefonopptaker helt perfekt.Har du en rik onkel? Gi ham en gullbarre dørstopper. Passer også til noen som drømmer om å bli rik. Kanskje kan hele familien samarbeide og gi en gullbarre hver. Da kan jo onkel Gulbrand bruke det neste året til å bygge seg et lite hvelv hvor han kan stable gullbarrene og late som om de er ekte. En morsom gave man verdsetter lenge etterpå. Hva er vel bedre enn det?


Kjenner du en skikkelig filmelsker? Den typen som drømmer om en egen hjemmekino, eller kanskje har realisert drømmen sin? Da passer det jo med en popkornmaskin.Dette er bare noen få eksempler. Her er det masse muligheter for kule og morsomme julegaver. Med mindre du allerede har planlagt alle julegaver ned til hver minste detalj, så anbefaler jeg at du tar en tur innom gadgets-avdelingen til gamezone. Her finner du noe som passer til de fleste, også den vanskelige som har alt.

 

#julegave #gamezone #gadgets #julegavetips

Harbinger nummer 4Det fjerde nummeret av tegneserien Harbinger fra Valiant tar et steg i en mørkere retning.

Allerede fra begynnelsen av var jeg litt usikker på denne Harada og hans Harbinger Foundation. De lovet jo at de skulle ta vare på Peters venn Joe, men har de virkelig gjort det? Og har Peter mentale problemer? For det kan se ut som om han har noen hallusinasjoner. Han har i alle fall kontrollproblemer og skader medelevene sine, også de som ikke er bøller.

Vi blir også introdusert for Faith, ei overvektig nerdejente som drømmer om å bli en superhelt. Har forstått det slik at hun kommer vi til å få høre mere om fremover.

Jeg liker denne serien. Skikkelig spennende.School is out. Of control.

Inside the Harbinger Foundation, Peter Stanchek thought he would finally find freedom. Instead, he found a prison of his own design. As Peter begins to yearn for the comforts of his old life, he?s about to discover that leaving Harada?s program isn?t easy ? it?s impossible. As rebellion brews among his pupils, Harada must ask himself: has he been building an ally in Peter all this time ? or the perfect enemy?#tegneserie #Valiant #harbinger #psi #telepati #telekinese #faith

 

McLevy sesong 3Som jeg har nevnt tidligere så er jeg ikke så glad i lydbøker, men jeg liker radioteater med lydeffekter og forskjellige stemmeskuespillere. For en tid tilbake så hørte jeg igjennom de to første sesongene av The Inspector McLevy Mysteries, et krimdrama fra BBC Radio. Nå har jeg hørt igjennom den tredje sesongen også.

James McLevy var en berømt politietterforsker i Skottland. Altså en ekte historisk person. Han løste vel over 2000 dokumenterte saker i løpet av sin karriere. Forfatteren David Ashton har basert seg på den historiske detektiven og skrevet dette radioteateret, så vel som en del bøker, om Inspektør McLevy.

Vi er i Edinburgh på 1860-tallet, hvor McLevy (nydelig portrettert av Brian Cox) tråler gatene sammen med sin assistent Mulholland (Michael Perceval-Maxwell). Og i hver sak ser det ut til at hans nemesis, horemammaen Jean Brash (Siobhán Redmond) er innblandet på et eller annet vis.

Det er stemningsfulle lyder av kloppende hestehover og gatestøy i bakgrunnen, og alle skuespillerne har tykk skotsk aksent og snakker bittelitt gammeldags. Det kan føre til at det kan være litt vanskelig å få med seg alt hvis man ikke er helt stø i engelsk. Men det er også veldig god trening for språkøret :)

Krimmysteriene er ikke så veldig innfløkte men fremførelsen og stemningen i fortellingen veier opp for det. Dette er den typen krim man kan kose seg litt med mens man rusler til og fra jobb. Eller mens man kjører bil eller gjør husarbeid eller hva det nå er du foretrekker å gjøre mens du hører på lydbok. Liker du britisk krim, så vil jeg anbefale å prøve denne. Jeg kjøpte den digitalt fra Audible, men den finnes sikkert andre steder rundt omkring på nettet også.

I den tredje sesongen er det fire episoder:Behind the Curtain. En dødstrussel, skrevet i blod, blir funnet festet til døren på omkledningsrommet til en skuespillerinne.A Voice from the Grave. Edinburgh opplever en hetebølge, og McLevy må etterforske både mord og spredning av ulovlig pornografi.The Dark Shadow. Ei ung og vakker enke får juvelene sine stjålet.Servant of the Crown. Dronningen skal besøke Edinburgh, men en snikmorder er etter henne. McLevy og Mulholland må stoppe morderen før han slår til.

 

#radioteater #bbc #krim #mclevy #skottland #Edinburgh #briancox #1860

JernmannenI min kronologiske gjennomgang av Marvel-tegneserier har jeg ankommet nok en gigantisk milepæl: Det første møte med Tony Stark, bedre kjent som Iron Man! Dette er Tales of Suspense nummer 39 fra mars i 1963.Alle kjenner vel egentlig til Iron Man i dag, men opprinnelig var starten litt annerledes enn i filmen.

Tony Stark er rikmann og våpenoppfinner. Han blir med noen soldater ut i bushen i Vietnam for å teste noen granatkastere. Han ender opp i en eksplosjon og blir fanget av kommunistlederen Wong-Chu. Legene til Wong-Chu finner at Tony har en splint som sakte nærmer seg hjertet. Han har bare noen få dager igjen å leve. Wong-Chu tvinger ham til å finne opp våpen for ham, med et falskt løfte om å operere ut splinten hvis han samarbeider.

De er dumme nok til å ikke følge med på hva Tony gjør. Sammen med sin medfange, den kinesiske fysikeren Ho Yinsen, bygger Tony en jerndrakt som ikke bare gir ham superkrefter, men som også holder hjertet hans i live til tross for granatsplinten.

Ho Yinsen blir drept, men Jernmannen overmanner kommuniststyrkene. Hva som skjer videre er historie. Og det får vi høre mer om i neste Tales of Suspense.

Det var kjempegøy å få lese hvordan sagaen om Iron Man begynte.

Vil du være med på min tegneseriegjennomgang fra begynnelsen av kan du klikke her.

Det neste bladet som ble utgitt var Gunsmoke Western nummer 75.Så kommer det neste bladet jeg vil skrive om. Da blir det et gjensyn med den grønne kjempen.

#marvel #tegneserie #ironman #tonystark #Vietnam #stanlee

Pachishuwa Mix

Nei, nå tror jeg jammen at Google translate tuller med meg. Jeg fant produktsiden til denne på hjemmesiden til den japanske produsenten. Og når jeg prøvde å oversette beskrivelsen ga Google meg dette: "Spennende godteri dukker spraking Schwarzenegger Schwarzenegger!
I det øyeblikket du spiser, Pachishuwa MIX i tre typer godteri i munnen!"

Skal dette være Arnold Schwarzenegger-godteri?? Er jo ingenting som tyder på det utifra pakken.

Det eneste jeg kan tenke meg er at japanerne bruker Scharzenegger som begrep for noe tøft. Arnold er jo populær i Japan. Jeg så Terminator Genisys på kino da jeg var i Japan i sommer. Salen var omtrent full og filmen hadde gått en god stund.

Men tilbake til godteriet. Jeg trodde først at dette var bruspulver eller noe slikt. Smaken skal være druebrus i alle fall. Innholdet ser slik ut:De røde kulene er som bittesmå mentos. De hvite greiene er fryktelig sure. Og de lilla, steinaktige sakene knaser og bråker noe forferdelig når man tygger. Det høres ut som om tennene går i stykker. Gøy å spise.

Smaken er brusaktig, selv om jeg ikke helt klarer å smake drue. Ganske god. Men veldig lite i posen.

Det eneste jeg klarer å tyde av baksiden er at det skal være 51 kalorier i posen. Resten er helt japansk.

#godis #godteri #druebrus #japan #japancrate #schwarzenegger

X-O Manowar: Clandestine GatheringsHar lest igjennom det femte bladet av tegneserien X-O Manowar fra Valiant.

Aric, krigeren fra 400-tallet som nå er i besittelse av en hellig rustning laget av romvesener, befinner seg i 2012. Og det er først etter en rørende samtale med ei åtte år gammel jente på en åker i Italia, at han faktisk skjønner dette. Skjønner at alle han noen gang har kjent er døde. Han flyr så inn i den peruvianske regnskogen for å være alene litt.

Men det får han ikke, for romvesenene The Vine, har agenter som lever i skjul blant menneskene. Og de er klare for invasjon, men først vil de ha den hellige rustningen sin tilbake.

Og når leiesoldater ikke er nok, så tyr de til den beryktede leiemorderen Ninjak...

Jeg digger denne tegneserien. Og nå en ninja snikmorder. Oooh! Dette blir bra.


 

Jump on board the smash hit series of the summer as two legends of the Valiant Universe collide for the first time! The X-O Manowar armor has fallen to Earth? and now the world?s most lethal intelligence agent has a new target. But who is the operative known only as Ninjak? And who ? or what ? has marked Aric of Dacia for death by his blade? Find out as the all-new Ninjak makes his shocking first appearance ? and cuts his way to the forefront of the Valiant Universe.

#tegneserie #Valiant #sciencefiction #xomanowar #manowar #ninjak #Italia #peru #regnskogTombow Chunosuke Lemon Sui

Drikken som er med november måneds Japan Crate er en juiceboks. Eller kanskje mer korrekt: en juicepose.

Det første som slår meg er den imponerende holdbarhetsdatoen. 16.03.19 står det bakpå posen. Og utifra den gule fargen på posen, så er det lett å skjønne at dette er en sitronbasert jus.

Jeg hadde litt problemer til å begynne med. Toppen var ikke så enkel å skru løs. Selve toppen skal jo slites løs fra det lille plastikkbåndet helt nederst, men det skjedde ikke. Toppen skrudde litt så satt den fast. Endte opp med å måtte bite den løs. Enten har jeg blitt skikkelig svakelig på mine gamle dager, eller så er japanske unger fryktelig sterke i klypa.

Smaken er litt som kjeft. Ikke sånn kjeft man får fra mor eller kona, men drikken kjeft som kommer i firkantede bokser. Den var søt og sitronaktig. Ganske god. Dette er ikke noe jeg hadde funnet på å prøve dersom jeg hadde sett det i en japansk butikk, men det er faktisk ganske godt.

Innholdsfortegnelse:

 • 48 kalorier
 • Fruktose fra maissirup
 • Sitronjus
 • Smakstilsetninger
 • Sitronsyre
 • Asesulfam K (E950, også kalt sunett)
 • Sukralose (E955)

 

#drikke #jus #sitronjus #juice #japan #japancrate

AkrobatenGod morgen. Har nå fått lest igjennom nok en Marvel-tegneserie og deler et kort referat med dere.

Rollegalleri:

 • Johnny Storm (Den Menneskelige Brannfakkel)
 • Susan Storm (Den Usynlige Jenta)
 • Reed Richards (Mister Fantastisk)
 • Ben Grimm (Tingen)
 • Carl Zante (Akrobaten)

En slesk fyr ved navn Carl Zante dukker opp hjemme hos Johnny. Carl er verdens beste akrobat og han inviterer Johnny til å droppe De Fantastiske Fire og heller bli hans partner.

Selv om Johnny er en superhelt med masse krefter, så er han fortsatt en lettpåvirkelig ungdom. Carl Zante fyller hodet hans med masse prat om hvordan han ikke blir verdsatt hos de Fantastiske Fire og hvordan Mister Fantastisk stjeler all æren og alle pengene selv. Oppildnet starter Johnny en krangel med de andre Fantastiske Fire og det hele ender med at han forlater dem og går i kompaniskap med Zante.

Zante tar Johnny med på sitt første oppdrag. En bankansatt har låst seg selv inn i bankhvelvet og holder på å gå tom for luft. Du skjønner vel hva som skjer nå?

Joda, det var ingen i bankhvelvet. Det hele var bare lureri. Akrobaten Zante spruter flytende asbest over Johnny slik at han ikke kan flamme opp, skyter ham og stikker av med pengene.

Heldigvis har Tingen, Reed og Susan fattet mistanke og har fulgt etter dem. De oppholder Akrobaten utenfor helt til Johnny kommer til hektene igjen og kan fange Akrobaten.

 

Dette var Strange Tales nummer 106 fra mars 1963.

 • Script:Stan Lee (plot); Larry Lieber (script)
 • Pencils:Dick Ayers
 • Inks:Dick Ayers
 • Colors:Stan GoldbergJohnny Storm og De Fantastiske Fire møter vi igjen i Fantastic Four nummer 13.

Akrobaten dukker opp igjen neste gang i Strange Tales nummer 114.

Vil du være med på min tegneseriegjennomgang fra begynnelsen av kan du klikke her.

Følg med på bloggen for snart kommer det flere referat av Marvel-tegneserier. Neste gang kommer Jernmannen :-D

#marvel #tegneserie #humantorch #thing #reedrichards #susanstorm #fantasticfour #bankran #akrobatikk

Spiontyggegummi med sitronsmak

Jeg tror i alle fall at det er sitrontyggis. Den ene spionen der har jo sitronhode. Og det smakte sitronaktig, men langt i fra så surt som bildet skulle tilsi. Men jeg må også innrømme at jeg visste ikke at dette var tyggegummi før etter at jeg åpnet pakken. Fikk mistanke da jeg så hvordan de så ut, men det var først da jeg begynte å tygge at jeg skjønte at dette var tyggis.

Ikke så rart, siden jeg nesten ikke tygger tyggis. Har ikke gjort det siden jeg var liten.

Ifølge Google translate så er tittelen på denne tyggegummien spion vs sur tyggis. Tror det skal referere til det klassiske dataspillet Spy vs Spy. Tyggegummien er laget av Marukawa Tyggis fra Nagoya i Japan. Ellers har jeg ikke klart å finne ut noe særlig om denne, så må bare beklage. Det blir ingen innholdsfortegnelse for denne.

Smaken er ikke så ille. Den er litt sur først, men så blir den ganske god og sitronaktig. Siden jeg ikke er noen connoisseur av tyggegummi så vet jeg ikke om varigheten av smaken er god eller dårlig. Den forsvant etter hvert.

Jeg prøvde også å blåse boble, men det ble ikke noe særlig av det. Til å begynne med. Mine tyggegummibobleblåseskills er tydeligvis ganske så rustne. Mot slutten av den andre tyggegummien (det er to i pakken) så begynte jeg å få til sånn noenlunde anstendige tyggegummibobler. Men jeg lærte også hvorfor voksne menn ikke blåser tyggegummibobler. Når de sprekker, blir det mye griseri i skjegget. Slitsomt.#godis #godteri #tyggegummi #sitron #spion #spyvsspy #japan #japancrate

Bloodshot: Blast From the PastHar kost meg med det tredje nummeret av tegneserien Bloodshot fra Valiant.

Hemmelige militære våpenprogram som har hjernevasket Bloodshot noe grusomt. Og hva er historien til hun Pulse-dama? Sikkert noe i samme gaten som det de har gjort med Bloodshot. Dette blir bare mer og mer spennende. Og for en kliffhænger!You have no name, just a project designation. They call you Bloodshot, but the voices inside your head call you ?daddy, ?sir,? ?commander,? ?comrade? ? whatever it takes to motivate you to get the job done. But after so many missions and so many lives, you?re finally ready to confront your handlers at Project Rising Spirit and find out who you really are. You?d better move quickly though, because your former masters don?t like it when a billion-dollar weapons project decides to go rogue.#tegneserie #bloodshot #Valiant #action #hjernevask #emp #nanitter

Marvel's Jessica Jones


 

I dag ble Jessica Jones endelig lagt ut på Netflix. Det er jo, som du sikkert vet, den andre Marvel-serien som Netflix har laget. Den første, Daredevil, var helt spektakulær. Jeg skrev om den her på bloggen i april. Jeg hadde høye forventninger til Jessica Jones. Den første tegneserien om Jessica, Alias av Brian Michael Bendis, har jeg selvfølgelig i bokhylla. I innbundet utgave.


 

Samme dag som utgivelsesdagen 20. november ble annonsert, ordnet jeg meg fri fra jobb. Omtrent klokka 9 i morges ble serien tilgjengelig for strømming. Jeg vet, for jeg satt og ventet. Det kan kanskje høres litt ut som galskap, men noe moro må man da få lov til å ha. Jeg kjøpte meg en ny tv i forrige uke. Ikke på grunn av Jessica Jones (selv om noen sikkert tror det). Nei det var fordi Elkjøp hadde åpning av ny butikk her i Bodø og jeg har lenge ønsket meg en tv med 4k. Den nye tv-en henger på soveromsveggen. Og den er bedre enn den jeg har på stua :-D

Planen min for i dag var å tilbringe hele dagen i senga sammen med Jessica. Dessverre var hun kun på skjermen. Jeg hadde handlet inn litt snop og potetgull i går og hadde kun tenkt å kle på meg rundt middagstid når Peppes ringte på døren. En gang i blant er det utrolig deilig å bare ha seg en skikkelig hedonistisk dag. Øh, hørtes det der litt suspekt ut? Det var i alle fall ikke meningen.

Og gikk det etter planen? Nært nok. Da jeg våknet i morges var ikke serien tilgjengelig enda. I panikk googlet jeg for å sjekke om det hadde blitt noen forsinkelser helt på tampen. Men fant ut at Netflix hadde for vane å legge ut sine serier klokken 12.01 PST. Som tilsvarer klokka 9 her i Norge. Så jeg ventet. Og serien dukket opp til rett tid. Woohoo!

I 12-tiden gikk det opp for meg at jeg ikke kunne leve bare av kjeks og potetgull hele dagen, så jeg kledde på meg og labbet bort til bakeriet for en baguett. Oppdaget til min overraskelse at det hadde snødd. Det laver ned utenfor vinduet mitt nå mens jeg skriver dette forresten. Og i syv tiden kom det pizza på døren. De hadde dessverre ikke Five Star Meatballs, som er min favoritt, tilgjengelig. Dermed ble det Pepper Steak med ekstra hot&sweet jalapeno. Mmmm.

Forhåpentligvis har du ikke sovnet av på grunn av rablingen min, for jeg regner med dere leser dette for å høre hva jeg synes om serien:

Den er ikke like bra som Daredevil, men den er veldig veldig nær. Serien er kjempebra.

Jessica Jones er en barsk privatdetektiv som drikker for mye. Hun lever av å ta bilder utro koner og ektemenn midt i ompa lompaen. Men hun har en mørk fortid. For en tid tilbake havnet hun i klørne på en mann som kaller seg Kilgrave. Han har evnen til å kontrollere andre. Skikkelig. Hvis han sier til deg at du skal stikke hånden din i ei kvern, så gjør du det. Skremmende. Du kan vel tenke deg at han tvang henne til å gjøre alt mulig rart. Hun kom seg unna og trodde at Kilgrave var død. Jeg er vag her med vilje for ikke å avsløre noe. Nå er han tilbake, og det er mørke og brutale tider i vente for Jessica og hennes få venner.

Der Daredevil var en litt mer action-serie, så er Jessica Jones mer en psykologisk krimdramathriller. Selvsagt er det en del action og superkrefter. Jessica selv er supersterk, og Luke Cage som har ugjennomtrengelig hud er også med (han skal få en egen serie senere). Og Kilgrave med sin tankekontroll selvsagt. Men det er den psykologiske thrilleren som dominerer. Serien handler om Jessicas mot og Kilgraves psykopatiske galskap. Det er Kilgrave som Jessica har mareritt om. Han er djevelen som voldtok henne både fysisk og mentalt. Han er monsteret som tvang henne til å gjøre grusomme ting. Tvang henne til å ville gjøre disse grusomme tingene. Han er nå tilbake, og uansett hvor hardt Jessica hevder at hun ikke er noen helt, så klarer hun ikke å se bort når Kilgrave gjør det samme mot andre uskyldige. Og mer komplisert blir det når Kilgraves fiksering på Jessica virkelig oppdages, og når man begynner å ane grunnen til det.

Jeg liker Marvel-filmene og de andre serien (Agent Carter og Agents of SHIELD), men de er litt hemmet av fokuset på aldersgrenser. De er actionkomedier og veldig bra. Men Marvel-serien til Netflix har ingen som maser på dem om aldersgrenser for kinofilmer og hva man kan og ikke kan gjøre på tv. De lager kvalitets-tv for voksne. Både Daredevil og Jessica Jones kan måle seg med det beste HBO har å by på.

Jessica Jones er en serie du må se. Bare begynn med den første episoden. Måten den slutter på forteller deg virkelig at dette blir en voksen og tøff historie.

Traileren ser du her:


Jeg må også si litt om skuespillerne. Noen av dem i alle fall.


 

Krysten Ritter har rollen som Jessica Jones. Jeg var litt usikker på henne helt til jeg så henne i aksjon. Hun passer veldig bra som Jessica. Klarer veldig godt å få frem det tøffe ytre, men også sårbarheten som gjemmer seg bak. Hun er vel kanskje mest kjent for rollen som Jane Margolis i Breaking Bad. Men nå er jeg rimelig sikker på at det kommer til å være denne rollen hun vil være mest kjent for.


 

David Tennant har rollen som Kilgrave. Tennant var helt fantastisk som Doktor Who, men han er også helt brilliant som skurk her. Åh han er fæl. Skikkelig fæl. Du sitter hele tiden og håper at Jessica skal klare å ta ham, men samtidig ikke. For han er så fæl og skrekkelig at jakten på ham blir utrolig bra. Selv om Jessica er hovedpersonen, så stjeler Tennant showet litt.


 

Mike Colter spiller Luke Cage. Tegneseriefans vet jo hvem Luke Cage er og hva som etter hvert skjer mellom ham og Jessica. Skal ikke røpe noe for dere som ikke kjenner historien. Han har en superkraft og eier en bar. Jeg kjenner ikke til Colter så godt, annet enn fra Halo: Nightfall, men han passer veldig godt som Luke Cage. Han er svær og muskuløs og ser ut som han er så sterk. Og måten han kjemper på i det barslagsmålet... Det er slik jeg ser for meg at en supermann ville ha kjempet i virkelighet. Det var stilig.


 

Rachael Taylor spiller Trish Walker, tidligere barnestjernen Patsy Walker (som jo tegneseriefans også vil kjenne igjen). Nå har hun sitt eget talkshow på radio. Jeg skal ikke røpe så mye om hva hennes rolle i serien er. Taylor er opprinnelig fra Tasmania og har blant annet vært med i Grey's Anatomy.


 

Carrie-Ann Moss spiller advokaten Jeryn Hogarth. Hun var jo helt rå med sin kung fu i Matrix-filmene. Her er hun like rå og kynisk som advokat. Hun er den nådeløse advokaten du ikke liker, men som du trenger.


 

Erin Moriarty spiller Hope, jenta som er Kilgraves neste leketøy. Jeg kjenner ikke til skuespilleren fra tidligere, men hun har visstnok vært med i True Detective.


 

Eka Darville spiller Malcolm, den narkomane naboen til Jessica. Han har blant annet vært med i Spartacus: Blood and Sand, Terra Nova og The Originals.


 

Wil Traval spiller politimannen Will Simpson. Han har blant annet vært med i Once Upon a Time.

Må også nevne Clarke Peters, som dere sikkert husker fra The Wire, som spiller en politietterforsker. Han er ikke så mye med, men han huskes etterpå.

Avslutter med å si nok en gang at Marvel's Jessica Jones er en kjempebra tv-serie som absolutt er verdt å få med seg.

#tv #netflix #marvel #jessicajones #lukecage #kilgrave #krystenritter #davidtennant #mikecolter #superhelt #detektiv #superskurk #purpleman #mindcontrol

Karamellhjerter med østers-ekstraktDagens godteri fra november måneds Japan Crate er også veldig spennende. Og litt snodig. Slagordet er "Helsen til kroppen i godteri, helsen til hjernen i leker".

Esken kommer med fire karamellhjerter og en liten leke laget av tre. Jeg fikk, som du ser, en klokke på en streng. Her er det masse timer med moro der du kan snu rundt på treklossen og få frem forskjellige klokkeslett :)

Jeg gjorde litt Research på nettet og disse karamellhjertene, guriko, har vært i salg siden 1922. Det står masse lovprisninger på hjemmesiden om hvor nostalgisk dette er og at både bestefar og far har spist dette da de vokste opp. Det som er veldig spesielt med denne karamellen (og som jeg ikke visste da jeg spiste dem) er at de er tilsatt glykogen som er hentet fra østers. På nettsiden, hvis Google translate har rett, så beskrives dette som deilig og ernæringsrik konfekt.

Det smaker ikke østers. Det smaker nydelig karamell. Myk, men ikke for myk, konsistens. Denne smakte mye bedre enn de karamellterningene jeg spiste tidligere. Synes det var veldig synd at det bare var fire små, hjerteformede, karameller i den store esken. Hadde vært plass for mye mer. Både i esken og i magen min. Disse var kjempegode. Leken kunne jeg vært foruten, men hvis du skulle snuble over disse må du bare prøve. Skikkelig god.

Innholdsfortegnelse:

 • Hirsegele
 • Søtet kondensert melk
 • Sukker
 • Konsentrert myse
 • Palmeolje
 • Østers-ekstrakt (glykogen)
 • Salt
 • Kalsiumkarbonat
 • Smaksforsterkere
 • Modifisert stivelse
 • Lecithin (soya)
 • Tokoferoler

Slik ser esken ut i sin helhet. Slik jeg har forstått det har det vært mange forskjellige pakninger på denne opp i gjennom årene, men de fleste har vært røde og med denne glade mannen.

#godis #godteri #karamell #østers #japan #japancrate

De Fantastiske Fire møter HulkenHvem er sterkest? Hulken eller Tingen? Det har nok vært mang en diskusjon om dette blant tegneseriefans. Selv holder jeg en knapp på Hulken.

I dagens Marvel-fortelling så er rollegaleriet som følger:

 • Reed Richards (Mister Fantastisk)
 • Ben Grimm (Tingen)
 • Johnny Storm (Den Menneskelige Brannfakkelen)
 • Susan Storm (Den Usynlige Jenta)
 • Doktor Bruce Banner (Hulken)
 • Rick Jones
 • General Thaddeus "Thunderbolt" Ross
 • Karl Kort
 • Alicia Masters
 • Kaptein Nelson

Det hele starter med at Tingen er ute på date med Alicia. Han blir angrepet av noen forvirrede og brilletrengte soldater som mistar ham for selveste Hulken. Det var bare så vidt Alicia klarte å stagge ham fra å mose soldatene skikkelig.

Rasende stormer han hjem til de andre Fantastiske Fire og får høre at General Ross er der på besøk. Han har et oppdrag til dem: Ta knekken på Hulken.General Ross er overbevist om at Hulken står bak sabotasjen av militærets nyeste prosjekt. Dette selv om Bruce Banner prøver å overbevise alle om at ikke er tilfellet. Tingen er i alle fall ivrig etter å prøve styrken sin mot Hulken. Og de andre to brisker seg også med kreftene sine og holder en liten oppvisning for generalen.Jeg har alltid lurt på hva i all verden det er Susan ser i Namor. Hun har jo et godt øye til ham selv om han er en av de farligste fiendene de har kjempet mot. Men jeg må si at Reed er ikke akkurat noen drømmeprins han heller. Du burde heller finne deg en snill trønder, Susan.

De Fantastiske Fire blir med general Ross til militærleiren hvor de møter Bruce Banner og Rick Jones. Og Bruce sin nye assistent, Karl Kort.

Karl Kort mister forresten lommeboken sin, og når Rick drar for å gi den tilbake, så klarer han ikke å motstå fristelsen til å snoke litt.Vel, Karl har tydeligvis ikke gått på den gode spionskolen, muligens har han heller bestilt seg et postordrediplom fra an luguber online-spionskole. Eller brevskole, da dette er før internett.

Før Rick rekker å si ifra til noen, blir han tatt til fange av Karl Kort. Kort mistenker at Rick har en kobling til Hulken og sender et brev til Bruce Banner om å gi beskjed til Hulken at om han ikke blir kvitt de Fantastiske Fire, så vil Rick få svi.

Dermed er det duket til en episk kamp mellom De Fantastiske Fire og Hulken. Hvordan det utarter seg får dere heller lese selv.

Men det blir ingen avklaring på hvem som er den sterkeste av Hulken og Tingen. For Kort skyter Hulken med et slags atomdrevet strålegevær og Hulken svimer av før kampen blir avgjort. Tingen blir selvsagt rasende. Kort sender så roboten sin, den han hadde brukt til å utføre sabotasjen, mot Tingen. Men som sagt, var Tingen rasende.

De Fantastiske Fire overvinner Kort og frigjør Rick. Hulken drar hjem igjen så snart han hører at Rick er reddet.

Siden det ikke var Hulken som var sabotøren, så drar De Fantastiske Fire hjem uten å forfølge Hulken mer, til general Ross sin store fortvilelse. Han hadde vel håpet at han nå kunne bli kvitt Hulken han hater så mye.

Det hintes også litt om at Reed kanskje har skjønt at det er en kobling mellom Bruce, Rick og Hulken. Antar at det er noe som blir tatt opp igjen ved en senere anledning. Alle drar i alle fall hver til sitt, og status quo forblir uendret. Enn så lenge.

 

Jeg leser Marvel-tegneserier i kronologisk rekkefølge. Dette var Fantastic Four nummer 12 fra mars 1963.

 • Script:Stan Lee
 • Pencils:Jack Kirby
 • Inks:Dick Ayers
 • Colors:Stan Goldberg
 • Letters:Artie SimekDe Fantastiske Fire møter vi igjen i Strange Tales nummer 106.

Bruce Banner og Hulken møter vi igjen i Incredible Hulk nummer 6.

Vil du være med på min tegneseriegjennomgang fra begynnelsen av kan du klikke her.

Følg med på bloggen, for snart kommer det flere referat av klassiske Marvel-tegneserier. Neste gang møter vi en akrobat.

#marvel #tegneserie #fantasticfour #hulk #reedrichards #susanstorm #humantorch #thing #brucebanner #rickjones #generalross

 

 

PS: Her er de påfølgende utgivelsene frem til neste blad jeg kommer til å skrive om:

Kid Colt Outlaw nummer 109.Millie the Model nummer 113. 

Superstring drue og muscatDagens godteri fra november måneds Japan Crate er spennende. Det er en 126 cm lang kontinuerlig streng med gummigodteri. Må innrømme at jeg ikke målte den. Stolte på at det som står på pakken er riktig. Smaken er drue og Muscat (som også er en type drue). Som du ser av bildet så alternerer det mellom grønn og lilla drue, og man merker det på smaken også. Den rød/lilla biten er litt skarpere i smaken og litt mer syrlig.

Dette er godteriet man skal kjøpe når man har lyst til å etterligne den scenen fra Lady og Landstrykeren. Dessverre hadde ikke jeg den muligheten, og måtte spise hele strengen alene sammen med en episode av Grey's Anatomy. Ikke helt det samme.

Denne slet jeg skikkelig med å finne noe særlig næringsfakta. På nettet har jeg kun klart å finne en kobling til noe som heter okashi-land. Om dette er en ekte fornøyelsespark eller noe som kun er laget online for å selge godteri til unger, er jeg litt usikker på. Dermed må jeg bare beklage, men får ikke listet opp noen innholdsfortegnelse denne gangen.

Skulle du befinne deg i Japan og ha lyst til å leke Lady og Landstrykeren med litt gummi-godteri, så ser posen slik ut:

#godis #godteri #gummi #drue #Muscat #druestreng #japan #japancrate

X-O Manowar: Then & NowStorkoser meg med det fjerde bladet i tegneserien X-O Manowar fra Valiant. For et sjokk det må være for stakkars Aric å komme 1600 år inn i fremtiden.With the enormous power of the X-O Manowar armor at his command, Aric has returned to Earth hell bent on destroying the Roman Empire. But the Rome he encounters is as alien to him as the Vine colony ship he escaped from ? because 1,600 years have transpired in his absence. Without fully understanding the consequences of his actions, will Aric?s first act in the modern day ignite a new world war? Meanwhile, the secret history of the Vine?s presence on Earth is finally revealed. Who is corporate mogul Alexander Dorian? Will he be Aric?s one ally in this strange new world ? or his very first enemy?#tegneserie #Valiant #xomanowar #manowar #sciencefiction #tidsreise #Italia #roma

Meiji saikoro karamellDet neste godteriet jeg plukker opp fra november måneds Japan Crate er ikke så eksotisk. Det er karamell.

Karamellen kommer i fem papp-terninger og det er to karameller inni hver terning. Kanskje litt uvanlig presentasjon for oss her i Norge. Jeg vet ikke hvorfor disse er slik. Er det kanskje meningen at kidza skal spille terning om hvem som får spise karamellene? Tenker de at man er aldri for ung til å begynne å gamble?

Smaken er i alle fall karamell. Ganske god sådan. Konsistensen er også bra. Den smuldrer ikke slik de store firkantede karamellene i smågodtdisken her i Norge gjør. De er heller ikke for harde. Det er en liten bismak som jeg ikke helt klarer å plassere. Den er ikke vond, men den er annerledes. Dette er i alle fall helt trygt å smake på dersom du skulle befinne deg i Japan. God karamell.

Innholdsfortegnelse:

 • 250 kalorier (hvis man spiser alt)
 • Hirsegele
 • Søtet kondensert melk
 • Søtet kondensert skummet melk
 • Sukker
 • Smør
 • Palmeolje
 • Hvetemel
 • Salt
 • Sorbitol
 • Lecithin (soya)
 • Smaksforsterkere

 #godis #godteri #karamell #japan #japancrate

Den forbausende Edderkoppmannen

Da har jeg kommet til nok en diger milepæl i min kronologiske gjennomgang av Marvel-tegneserier. Spider-Man dukket for første gang opp i Amazing Fantasy nummer 15, rett før det bladet ble lagt ned. Men Marvel fikk masse brev fra fans som likte den unge Peter Parker med sine edderkopp-krefter. Og da var de smarte nok til å satse stort på ham. Med et eget blad.

Rollelisten til Amazing Spider-Man nummer 1 er som følger:

 Peter Parker har konflikterende følelser om kreftene sine. På den ene siden så er det kult å være sterk og smidig, men samtidig døde onkel Ben i Amazing Fantasy nummer 15. Onkel Ben var jo som en far for ham, og det var ganske tøft.

En annen konsekvens av Bens død er at tante May nå er i pengetrøbbel. Hun sliter med å få betalt husleien og ender opp med å måtte pantsette smykkene sine. Det liker Peter svært dårlig, men det er vanskelig for en liten femtenåring å få seg en jobb. Han ender opp med å fremføre kunststykker som Spider-Man, men av skattemessige grunner må han få betalt per sjekk.Og som om det ikke er nok at han er pengelens, har avisredaktøren J. Jonah Jameson lagt ham for hat. Avisen hans er full av hissige artikler hvor han anklager Edderkoppmannen for å være en skurk. Og når noe sies høyt nok og ofte nok, begynner folk å tro. Snart er Edderkoppmannen på ettersøktlisten til FBI.

Jameson prøver i avisen sin å fremheve at hans egen sønn, John, er en ekte helt og at kids bør heller se opp til ham. John Jameson er testpilot og astronaut. Han tester en eksperimentell rakett som får tekniske problemer. Snart virrer landingsmodulen frem og tilbake i luften og er på nippet til å kræsje. NASA sender opp ballonger med nett, men klarer ikke å fange modulen. Alt håp virker å være ute.

Peter tar på seg Spider-Man drakten sin og drar for å hjelpe. Han henter reservedelen som trengs for å reparere landingsmodulen og bryter seg inn på en militærbase hvor han tvinger piloten til å fly ham opp til der landingsmodulen virrer rundt. Med hjelp av spindelvevet sitt kommer han seg bort til landingsmodulen og reparer den. Dermed klarer John Jameson å lande trygt.

Da vil vel faren hans endre mening og gi Edderkoppmannen god presse?Å nei da. J. Jonah Jameson blir bare mer hatsk mot Edderkoppmannen.

Pengelens og med pressen mot seg, bestemmer Peter seg for at han kan melde seg inn i De Fantastiske Fire. For å vise hva han kan bryter han seg inn i hovedkvarteret deres og de slåss litt. Når han så spør om å få bli medlem og hva lønnen er, får han hakeslipp. De Fantastiske Fire er en non-profit organisasjon. Det er ingen lønn. Skuffet stormer Peter ut.Det er også en annen som får en ide om å utnytte Edderkoppmannens dårlige rykte. En forkledningsekspert som kaller seg Kameleonen ønsker å stjele hemmelige forsvarsplaner og selge dem til de røde. Og hva er vel bedre enn å kle seg ut som Edderkoppmannen og gi ham skylden? Kameleonen lurer Edderkoppmannen til åstedet og stikker av med et helikopter.

Edderkoppmannen kommer seg unna politiet og tar opp forfølgelsen. I aller siste liten når han frem og skremmer vekk den røde ubåten som lå klar til å ta imot planene. Han fanger Kameleonen og bringer ham til politiet.

Men Kameleonen hadde en røykbombe og forkler seg som en politimann i forvirringen. Etter et skikkelig basketak i mørket og feiltatte identiteter, blir Kameleonen til slutt arrestert. Det er jo bra, men Peter er fortsatt pengelens og Edderkoppmannen har fortsatt dårlig rykte på grunn av J. Jonah Jameson og avisen hans. Hva skal han gjøre så? Det finner vi ut neste gang.Spider-Man er en av mine favoritter. Han har jo en av de mest tragiske opprinnelseshistoriene. Han blir heller ikke heltedyrket. Faktisk føles det som om hele verden er i mot ham til tider, men likevel finner han styrken til å hele tiden utføre heltedåder og hjelpe folk. Det er ganske imponerende. Det er ikke superkraften til Spider-Man som gjør ham så bra, men måten han overvinner motgang på.

Peter Parker er tilbake igjen i Amazing Spider-Man nummer 2.

De Fantastiske Fire er straks tilbake i sitt eget blad i Fantastic Four nummer 12, som også er det neste bladet jeg kommer til å skrive om :-)

Vil du være med på min tegneseriegjennomgang fra begynnelsen av kan du klikke her.

#marvel #tegneserie #spiderman #peterparker #jjonahjameson #reedrichards #fantasticfour #thing #humantorch #susanstorm #chameleon

Chilisalat-pinnerDet neste godiset jeg plukker fra november måneds Japan Crate har også engelsk tekst på pakken, og det står bakpå at det kommer fra Thailand. Har dobbeltsjekket og resten av innholdet i esken ser veldig japansk ut. Mulig det var noe leveranseforsinkelser eller noe slikt og de endte opp med å putte oppi noe thailandsk som de hadde liggende for å fylle opp.

Hot Chili Salad Pretz er dette, og mmmm det er nydelig. Disse brødpinnene er sterke og smaker herlig chili. Ble sittende igjen med en varm og brennende følelse i munnen lenge etterpå. Herlig. Jeg liker sterk mat så dette var skikkelig godt. Kunne godt tenkt meg flere av disse. Har du muligheten så er disse absolutt verdt å prøve.

Og siden alt står på engelsk på baksiden, var det veldig lett å finne fakta:

 • Næringsinnhold
  • 160 kalorier
  • 6 gram fett
  • 260 mg natrium
  • 23 gram karbohydrater
  • 3 gram protein
  • Inneholder 2% av anbefalt daglig inntak av jern
 • Innholdsfortegnelse
  • Hvetemel
  • Palmeolje
  • Sukker
  • Klebrig rismel
  • Salt
  • Krydder (chili)
  • Gjær
  • Mononatriumglutamat
  • Maltekstrakt
  • Koriander
  • Hydrolysert vegetabilsk protein
  • Mynte
  • Sitronsyre
  • Laktose
  • Eplesyre
  • Natriumhydroksid
  • Natriumbikarbonat
  • Dinatrium5-inosinat
  • Dinatrium5-guanylat
  • Tokoferoler

 

Esken ser slik ut, og hvis du kommer over en slik så anbefaler jeg virkelig å prøve.#godis #godteri #snacks #chili #chilisalat #chilisalatpinne #pretz #japancrate #thailand

Bloodshot: Get Your GunDet andre bladet i tegneserien Bloodshot fra Valiant er skikkelig tøft.

Waking up inside a body bag is no way to start the day.

But that?s where you are, and worse yet, you?re 35,000 feet above the desert, guarded by the some of the toughest soldiers on the planet. You?re being flown back to the people who created you, who may have even betrayed you. You?re having a hard time separating your false memories (of family, duty, country) from the grim reality (of bullets, blood, screaming). Who?s really on your side? Why were you created? Where does the ?real you? end and the programming begin? There?s only one way to find out ? by reaching up and zipping open this bag. And God have mercy on anyone who comes face-to-face with the weapon ? no, the man ? no, the soldier ? known only as Bloodshot.Bloodshot har kroppen sin full av nanitter, noe som gir ham helbredende krefter slik som Wolverine, samt evnen til å plukke opp radiosendinger og å påvirke en bilmotor. Hodet hans er fullt av falske minner (også litt som Wolverine). Dette for at myndighetene skal kunne lure ham til å utføre oppdrag som ingen andre er i stand til, eller har mage til, å gjøre.

Denne tegneserien er mer for voksne. Blodig og tøff. Dette er som en HBO-serie der de mer barnevennlige Marvel og DC tegenseriene er mer som Cartoon Network.  Noen gange er det gøy med barnetv, mens andre ganger vil man bare ha en skikkelig mørk og rå historie. Da er Bloodshot tegneserien et veldig godt alternativ.

Gleder meg til å se hvordan dette går.#tegneserie #Valiant #bloodshot #action #nanoteknologi #hjernevask

VaniljekjekspinnerI dag har jeg prøvd ut mer snacks fra november måneds Japan Crate. Denne er litt underlig. Alt på pakken er skrevet på engelsk, og på baksiden står det at disse kjekspinnene kommer fra Thailand. Litt underlig siden dette skal være en Japan Crate, men det er i det minste asiatisk.

Jeg var ikke så veldig begeistret for disse. De smaker billig svart kjeks med et veldig melkeaktig vaniljefyll. Melkesmaken overdøver vaniljen. Jeg liker egentlig ikke slike vaniljekjeks. Liker ikke engang oreo-kjeks (bortsett fra som ingrediens i kake). Så det er mulig at du vil like dette bedre enn det jeg gjorde.

Og siden alt på esken står på engelsk, er det veldig enkelt å finne ingredienser og næringsfakta:

 • Næringsfakta
  • 270 kalorier
  • 11 gram fett
  • litt under 5 mg kolestrol
  • 170 mg natrium
  • 36 gram karbohydrater
  • 6% av daglig anbefalt inntak av kalsium
  • 4% av anbefalt daglig inntak av jern
 • Innholdsfortegnelse
  • Hvetemel
  • Sukker
  • Palmekjerneolje
  • Palme rapsolje
  • Helmelkspulver
  • Laktose
  • Kakaopulver
  • Maltekstrakt
  • Modifisert stivelse
  • Kunstige smakstilsetninger
  • Salt
  • Natrium bikarbonat
  • Lecithin (soya)
  • Natriumhydroksyd
  • Papain

 

Slik ser esken ut:#godis #godteri #snacks #sticks #kjeks #kjekspinne #vaniljekjeks #vanlijekjekspinne #japancrate #thailand

Se opp for vindusvaskerenEn vindusvasker oppsøker vitenskapsmenn og forteller at han er fra et nytt firma som ønsker å gi dem en gratis prøvevask. Gratis vindusvask? O'boy! Sett i gang, sier de og begynner å fofle videre med sine eksperimenter.

Men det er ikke såpe vindusvaskeren putter oppi bøtta si. Det er et paralyserende middel. Vaskeren tømmer så bøtta over hodet på vitenskapsmannen og når han er hjelpeløs: transporterer ham til en annen dimensjon. En dimensjon hvor tyrannen Kulla er under beleiring. Han tvinger vitenskapsmennene til å lage en dødsstråle som han kan bruke mot sine fiender.

Det Kulla ikke vet, er at en av vitenskapsmennene han har kidnappet er Henry Pym, Maurmannen. Henry bråker litt slik at han blir kastet i en enecelle. Da kan han krympe ned og bli Maurmannen i fred og ro. Nå er det riktignok ikke noen maur i denne dimensjonene, men det er maurlignende insekter som Maurmannen kan befale.

Og med sine nye insektsvenner overvinner han Kalla og skyter fyren med sin egen dødsstråle.

 

Jeg leser Marvel-tegneserier i kronologisk rekkefølge. De fleste av dem er både morsomme og bra, men akkurat denne syntes jeg var litt kjedelig. Det eneste morsomme ved denne historien var vindusvaskeren. Skurken Kalla og hans håndlangere ble bare alt for generiske. Dette var i alle fall Tales to Astonish nummer 41 fra mars 1963. Jeg ble ikke astonished, for å si det sånn.

 • Script:Stan Lee (plot); Larry Lieber (script)
 • Pencils:Don Heck
 • Inks:Don Heck
 • Colors:Stan Goldberg
 • Letters:Artie SimekMaurmannen dukker snart opp igjen i Tales to Astonish nummr 42.

Vil du være med på min tegneseriegjennomgang fra begynnelsen av kan du klikke her.

Følg med på bloggen, for snart kommer det referat fra flere Marvel-tegneserier. Forhåpentligvis noen som er litt mer spennende ;) For det tror jeg det blir. Vi snakker nemlig om spindelvev her...

#marvel #tegneserie #henrypym #antman #vindusvasker #kidnapping #vitneskapsmann

 

PS: Den neste utgivelsen fra Marvel var Two-Gun Kid nummer 62. Deretter kommer det neste bladet jeg vil skrive om.Lilla søtpotet-pinnerHar smakt på noe mer godis fra november måneds Japan Crate. Dette er Glico Kasusatsuma Musasaki Imo Aji. Ifølge Google translate blir dette "letthet kone lilla potet". Det høres jo fornuftig ut, ikke sant ;) Glico er i alle fall produsenten.

Som du ser av bildet så er dette en slags saltstenger uten salt, men med en lilla guffe på. Det smaker tørre brødpinner, men de lilla greiene gir en søt og litt ekkel ettersmak. Vil ikke si at dette var noe særlig godt egentlig. Klarte å spise opp pakken, men har ikke lyst på mer. Dette smaker rett og slett snodig, og jeg tviler sterkt på at dette hadde blitt noen suksess her i Norge. Men gøy å prøve noe rart i hvert fall.

Har gjort litt research på nettet og kommet frem til denne innholdsfortegnelsen:

 • 180 kalorier
 • Hvetemel
 • Palmeolje
 • Tørket potet
 • Stivelse
 • Lilla søtpotet pulver
 • Sukker
 • Salt
 • Trehalose (søtningsstoff)
 • Mononatriumglutamat
 • Smaksforsterkere
 • Lecithin (soya)
 • Sukralose
 • Sitronsyre

 

Og skulle du være i Japan og ha lyst til å prøve disse lilla brødpinnene, så ser esken slik ut:
#godis #godteri #snacks #brødsticks #brødpinne #lillasøtpotet #søtpotet #japan #japancrate

GothamHar i det siste fått sett igjennom den første sesongen av Gotham, som nå ligger tilgjengelig for strømming på Netflix. For en bra serie!

Serien starter med et mord i ei bakgate. Unge Bruce Wayne har vært på kino med sine foreldre, da de støter på en maskert raner. Skurken skyter begge foreldrene foran unge Bruce Wayne. Dette er jo det øyeblikket som de fleste vet fører til at Bruce Wayne ender opp med å kle seg ut som en flaggermus og dra ut for å banke skurker hver natt.

Men denne serien handler ikke om Batman. Den handler om byen Gotham før Batman. Bruce er fortsatt en liten gutt som strever med å komme over tapet av foreldrene. Hovedfokuset er på politietterforskeren James Gordon. Nesten alle vet jo om samarbeidet mellom politimester Gordon og Batman. Men det er lenge til. Gordon er her en ung og rettskaffen politietterforsker som prøver å gjøre det beste han kan i en by som drukner i kriminalitet.

Denne serien syntes jeg var helt fantastisk. Den fungerer på flere nivåer. Det er en beintøff krim-serie om en hederlig politimann i en by hvor omtrent samtlige politifolk og menn i maktposisjoner er korrupte. Det er gangsterne og de superrike som egentlig styrer byen. Politiet må nesten ha tillatelse fra gangsterbossene for å sette noen i fengsel. Så ille er det.

Samtidig er denne serien helt nydelig for fans av Batman-tegneseriene. Man hviner i fryd hver gang det dukker opp noen som man vet vokser opp til å bli en superskurk eller superhelt i fremtiden.

Men man trenger ikke å kjenne til tegneseriene, for serien står fjellstøtt på egne bein som ren krim også.

Selv om politihelten Gordon er helten i serien, så er det skurkene som skinner mest. Oswald Cobblepot, Pingvinen, er den skurken man bare elsker å hate. Det er utrolig fascinerende hvordan han forråder folk i hytt og pine i sin søken etter å bli den øverste gangsterbossen. Og Fish Mooney, den råe gangsterdama som alltid finner en utvei. Og så er det Edward Nygma, Gothampolitiets CSI. En snodig og morsom fyr, men sakte utover serien ser vi ham bli mørkere og litt galere. Hvis du kjenner til tegneseriene så vet du jo hvem han ender opp med å bli.

Serien er proppfull av gode skuespillere:David Mazouz (som du kanskje husker fra serien Touch) spiller den unge Bruce Wayne.Donal Logue (Jeg husker ham best fra Blade og Ghost Rider, men han har vært med i mange filmer og tv-serier) har rollen som politietterforsker Harvey Bullock.Camren Bicondova spiller Selena Kyle, jenta som bor på gaten (og som vi vet etter hvert vil ende opp som Catwoman).Cory Michael Smith imponerer som Edward Nygma.Jada Pinkett Smith (Matrix-filmene) spiller Fish Mooney.Ben McKenzie spiller politietterforsker James Gordon.Clare Foley spiller Ivy Pepper.Robin Lord Taylor gjør en utmerket rolle som Oswald Cobblepot.

Og det er masse flere skuespillere som burde ha fått en egen poster, men ikke fikk det. Først og fremst Sean Pertwee (Event Horizon, Dog Soldiers, Doomsday) som tidligere SAS-soldat og nå butleren Alfred. Erin Richards som Barbara Kean. John Doman (The Wire, Borgias) som gangsterbossen Falcone. Richard Kind (Spin City) som borgermester Aubrey James. Morena Baccarin (Firefly, V, Homeland) som doktor Leslie Thompkins. Og mange mange flere.

 

Denne serien anbefaler jeg på det sterkeste, men vær litt obs på at når man først begynner er det vanskelig å stoppe. Jeg så alle de 22 episodene i løpet av tre dager. Sesong to holder fortsatt på å gå på amerikansk tv, så det er nok dessverre en stund til den dukker opp på Netflix. Gleder meg som en liten unge til å få se hva som skjer videre :-D

 

#tv #Gotham #krim #tegneserie #dc #batman

Harbinger nummer 3I blad nummer tre av tegneserien Harbinger fra Valiant viser det seg at den første dagen på skolen alltid er vanskelig.

Peter Stanchek har psioniske krefter. Han er nå med i Harbinger Foundation, selskapet til Toyo Harada, også en mann med mektige psioniske krefter. Peter skal begynne å lære seg å bruke kreftene sine, men skolen er full av bøller.

Dette er litt som Harry Potter alene på en skole med bare Slytherins. Med Snape som eneste lærer. Ganske så tøft.

Jeg hisser meg alltid opp over mobbing og bøller. Oooh! Jeg håper nesten at Peter går bananas og moser dem alle.#tegneserie #Valiant #harbinger #psi #telepati #telekinese #skole #mobbing #bølle

Ny Japan Crate

I går fikk jeg november måneds Japan Crate i posten. Den var halvveis åpen og teipet igjen. Så vidt jeg kan se mangler det ikke noe godteri, men heftet som bruker å ligge med var borte. Tviler egentlig på at det var tollen som hadde sjekket, for de bruker å legge ved en lapp om at de har åpnet pakken for kontroll. Men man vet jo aldri. Enten har de vel mistet esken i gulvet eller krasjet pakketraller eller noe slik at den har åpnet seg og de har lukket og teipet, og mistet arket i alt rotet. Eller så har en postfunksjonær fått lyst til å gjøre noe fark. Orker ikke å gjøre noe med det. Vet av bitter erfaring at det ikke nytter å klage på postvesenet uansett hva de har funnet på å gjøre med pakkene mine. Har alltid endt opp med at de jeg har handlet fra har måttet dekke opp skadene.

Men nok syting. Jeg har en hel boks full av spennende japansk godteri. Og ekstra spennende er det jo nå, for jeg har ingen forklaring på hva det er jeg har fått. Startet med det minst spennende:Fluffy softmallow. Slikt har vi jo i Norge også. Jeg har i alle fall spist dette før. Skikkelig søt og klissete skumgummi-godteri.Black Thunder. Denne spiste jeg da jeg var i Japan i somer. Kjøpte faktisk med meg en eske fra tax free på Narita-flyplassen. Det annonseres som sjokolade, men for meg er det mer som sjokoladekjeks. Den er litt tørr og smuldrete, men ganske god. Siden jeg har spist en del av disse tidligere, tar jeg med disse på jobben og spanderer litt.

Det resterende godteriet skal jeg smake meg igjennom i dagene fremover, og selvfølgelig skal jeg skrive litt om det her på bloggen. Noe ser jeg utifra pakken hva det er, andre saker er litt vanskeligere å forstå. Spiselig skal det i alle fall være. Bortsett fra Sakura-figuren som var med da.Jeg digger Naruto :-)

#godis #godteri #japan #japancrate

Tor og gangsterenDa er det på tide å lese litt Marvel-tegneserier igjen. I dag ble det et nytt eventyr med Tordenguden Tor. Som dere sikkert husker så er han den skrøpelige legen Donald Blake. Han fant en stokk i en hule i Norge og siden da har han kunnet forvandle seg til Tor.

Om dagen så driver han den lille legepraksisen sin sammen med sykesøster Jane Foster. Donald er forelsket i Jane, mens hun drømmer om å polere hammeren til Tor. Og å stryke kappen hans. Dette er fra sekstitallet. Ting var annerledes da.

Idyllen blir brutt da gangstersjefen Thug Thatcher blir skutt av politiet. Mennene hans kidnapper Doktor Donald og tvinger ham til å hjelpe gangsteren. Og når han er lappet sammen, så er planen å knerte den gode doktoren. Vanligvis ville han bare ha forvandlet seg til Tor og denget dem sanseløse, men en av mennene holder stokken hans.

Doktor Donald sender opp en bønn til Odin i Asgard, og Allfaderen svarer med å gi fyren som holder stokken et lite støt. Dermed kan Doktor Donald stupe ned, gripe stokken og forvandle seg til Tor.

Thug Tatcher stikker av under tumultene. Han har lest et sted at Tor og Doktor Donald pleier å være i samme område, så han stikker tilbake til legekontoret og tar Jane som gissel. Han har også lest et sted at det er hammeren som gir Tor styrken og truer med å skyte Jane hvis han ikke legger fra seg Mjølnir. Lurer på hvor dette stedet er hen. Hvis det var så lett å finne svakhetene til Tor, så burde jo samtlige superskurker knuse ham lett som en plett. Denne annenrangs gangsteren som ble fengslet for å selge dårlig stål klarer jo nesten å slå ham.

Selvsagt vinner helten i siste liten og Thug Thatcher blir sendt til fengsel til slutt.  Men denne historien var bare litt pussig. La gå at en vanlig skurk kan være farlig for Doktor Donald, men at han skulle klare å finne ut så mye om Tors kobling til Doktor Donald og svakheten med hammeren er rett og slett litt besynderlig.

 

Jeg leser Marvel-tegneserier i kronologisk rekkefølge.

Dette var Journey Into Mystery nummer 89 fra februar 1963.Tor, Doktor Donald og Jane møter vi igjen i Journey Into Mystery nummer 90.

Andrew "Thug" Thatcher sitter lenge i fengsel. Han ser vi ikke igjen før i Thor nummer 368 i 1986.

Vil du være med på min tegneseriegjennomgang fra begynnelsen av kan du klikke her.

Følg med på bloggen, for snart kommer det flere referat fra gamle Marvel-tegneserier. Neste gang handler det om en slaveverden.

#marvel #tegneserie #thor #janefoster #thugthatcher #gangster #donaldblake

 

PS: Her er de påfølgende utgivelsene frem til neste blad jeg kommer til å skrive om:

Kathy nummer 21.Modeling With Millie nummer 21.Patsy Walker nummer 105. 

Archer & Armstrong: Sons of PerditionDen fjerde tegneserien til Valiant, Archer & Armstrong, er også skikkelig kul.

Obadiah Archer er 18 år og topptrent innenfor de fleste former for kampsport. Han har vokst opp hos en religiøs kult og har blitt trent til å drepe Han Vi Aldri Sier Navnet Til. Archer har hele livet fått høre at denne personen er ondskapen selv og at jorden aldri vil bli et paradis før denne mannen er død.

Han Vi Aldri Sier Navnet Til heter Armstrong. Han er udødelig, så det er ikke så enkelt å drepe ham. Har du sett filmen Hancock? Armstrong er litt som Hancock i begynnelsen av filmen. En udødelig og supersterk fyllik. Som liker dikt. Armstrong ble udødelig for ti tusen år siden. Da av en maskin som utryddet alt liv på jorden.

Etter hvert kom livet tilbake og nok en gang vil mektige menn og kvinner ha tak i denne maskinen. Men Armstrong har gjemt delene av den for at den aldri skal brukes igjen. Det å se verdens undergang en gang var mer enn nok. Ikke rart han drikker.

Det ligger litt an til at Archer og Armstrong kommer til å bli kompiser, men enn så lenge er Archer overbevist om at Armstrong er ond og må dø.

Det finnes også en gruppe som kaller seg for "En-prosenten". De tilber grådighet. Og har en plan for å redde euroen: Sprenge Hellas i lufta.

Denne tegneserien tror jeg kommer til å bli helt rå.

Jeg er skikkelig glad for at jeg kom over den artikkelen om Valiant. Deres tegneserier er virkelig kjempebra. Har på følelsen av at jeg har masse enestående tegneserieopplevelser i vente. Gleder meg til å lese videre på seriene deres.

#tegneserie #Valiant #Archer&armstrong #Archer #Armstrong #Mesopotamia #sekt #kult #kampsport #fyllik #udødeligDiskre galskap
A Madness so Discreet av Mindy McGinnis fikk jeg i oktober måneds Owlcrate. Owlcrate er som en bokklubb der du får en eske hver måned med en ungdomsroman og noe annet stæsj. Jeg brukte litt tid på å bli ferdig med boken. Den er ikke dårlig, men det kommer et stemingsskifte som ødela flyten og det ble rett og slett ikke så alt for spennende lenger. Endte opp med å lese andre ting innimellom.

Boken er satt i 1890 i Boston. Grace Mae er datter av en senator. Han har satt barn på henne og for at ingen skal få vite dette, får han henne innlagt på et asyl. Og en del galehus på 1800-tallet var ganske grusomme steder. Det er også stedet Mae havner på.

Den første biten av boken er ganske tøff med grusom mishandling av pasientene, deriblant Grace. Boken virker mer som en grusom grøsser til å begynne med.

Så skifter det. Grace blir reddet av doktor Thornhollow. Sammen feiker de hennes død og han tar henne med til et annet galehus hvor forholdene er mye bedre. Der blir hun assistenten hans og hjelper ham med å løse krimmysterier. Jepp, boken snur og blir en snodig krimbok der politiet lar en doktor fra et galehus og den stumme pasienten hans hjelpe dem med å profilere mordere.

Jeg vet ikke helt hva jeg skal si om denne boken. Snodig er vel kanskje ordet. Den kunne ha blitt en skikkelig skummel og fæl grøsser hvis McGinnis hadde holdt seg på det sporet. Eller hun kunne ha konsentrert seg om sin 1800-talls versjon av Criminal Minds og fått til noe spennende der. I stedet bare fisler spenningen bort og til tross for den intense starten så ender boken opp med å bli tam og kjedelig. Jeg finner det også veldig urealistisk at Grace, som vokste opp skjermet i et senatorhjem (frem til senatoren begynte med sine nattlige besøk), kan så mye om logikk og menneskelig psykologi at hun er i stand til å hjelpe Thornhollow med å profilere mordere. Til og med seriemordere fra en stand som hun trolig hadde null kontakt med før hun ble sendt på asylet. Det føles bare rart og urealistisk.

A Madness so Discreet er vel en ok ungdomsbok, men med mindre man er spesielt interessert i behandling av mentalpasienter på slutten av 1800-tallet så vil jeg nok heller anbefale noe annet. Dette var i alle fall ikke helt min kopp med te.

#bok #bokanmeldelse #mcginnis #asyl #galehus #mentalpasient #krim #mord #seriemorder

Maurmannen får blindtarmbetennelseHenry Pym, vitenskapsmannen og oppfinneren, som i all hemmelighet er superhelten Maurmannen, får et rop om hjelp. Howard Mitchell eier et selskap som driver med verditransport. Fire av hans biler har blitt ranet i det siste og han er på randen til konkurs. Mannen som raner bilene kaller seg for Kapreren. Og alle vaktene på bilene fikk hukommelsestap etterpå.

Dette er en sak for Maurmannen. Etter å ha komplimentert Mitchell for sin inka-kunst, forteller Maurmannen om sin plan.

Mitchell annonserer at hans neste bil inneholder store verdier, bare for å være sikker på at Kapreren slår til. Det er meningen at Maurmannen skal være inni bilen, men i siste liten blir han syk. Blindtarmbetennelse. De skuffede vaktene drar videre med sin verdifulle last.

Og som forventet slår Kapreren til. Den armorerte pengetransportbilen blir fanget av en magnet og vaktene blir gasset med en hukommelsestapgivende gass. Kapreren, i sin gassmaske og grønne kjeledress, begynner å skjære seg inn i bilen. Da hopper Maurmannen frem. Blindtarmen hans er helt fin.

Etter en heftig kamp inne i bilen, klarer Maurmannen og hans maur til slutt å overvinne den slemme Kapreren. Og når han river av masken og avslører at de var eieren selv som var skurken, var ikke Maurmannen overrasket. Han visste nemlig at inkaene i Peru hadde en slik gass. Og siden Mitchell hadde inka-kunst på kontoret sitt, var det helt knallsikkert at han var skurken selv. Det var derfor han feiket blindtarmbetennelse.

 

Jeg leser Marvel-tegneserier i kronologisk rekkefølge slik at du slipper.

Dette var Tales to Astonish nummer 40 fra februar 1963.Henry Pym ser vi igjen i Tales to Astonish nummer 41.

Kapreren sitter lenge i fengsel. Han dukker ikke opp igjen før i Marvel Two-In-One nummer 24 i 1977.

Vil du være med på min tegneseriegjennomgang fra begynnelsen av kan du klikke her.

Følg med på bloggen, for snart kommer det flere sammendrag av klassiske tegneserier fra Marvel. Neste gang handler det om Doktor Donald igjen.

#marvel #tegneserie #antman #hijacker #maur #pengetransport #ran

X-O Manowar: The Road to RomeDet tredje bladet i serien X-O Manowar fra Valiant er fullt av overraskelser. Måtte bare le når han sto der i Colosseum foran turistene. Det ansiktsuttrykket! Rett og slett herlig. Denne tegneserien blir bare bedre og bedre.

X-O Manowar handler om Aric, en visigothisk kriger. I år 402, mens han er i krig med romerne, blir han kidnappet av romvesener som kaller seg The Vine. Etter flere år med slavearbeid for dem, leder han et opprør og han ender opp i besittelse av Shanhra-rustningen som The Vine tilber. Denne rustningen er tøffere enn en Iron Man-drakt. I tillegg til å beskytte den som bærer den mot skade, så skyter den stråleskudd og raketter. Og den ser ut til å ha en slags teleporteringsfunksjon.

Tenk hva en kriger fra 400-tallet kan finne på å gjøre med en slik rustning. Gleder meg til å lese mer.#tegneserie #Valiant #xomanowar #manowar #sciencefiction #Italia #Colosseum 

Jack Vance: The Miracle WorkersDen neste novellen jeg har lest igjennom av Jack Vance har tittelen The Miracle Workers. Dette er en slags fantasy/science fiction hybrid.

Historien omhandler en krig mellom etterkommerne etter strandede romfarere. De har fortsatt igjen noen få gjenstander fra fortiden, blant annet en bil, men for det meste er de på middelalderstadiet med riddere, sverd og armbrøster. De har også magi: voodoo-dukker, forbannelser og demonbesettelse. Alt ser ut til å grunne i psioniske krefter. Altså telepati og slikt. De påvirker sinnet til fienden.

Og så er det lærlingen Salazar. Alle kjefter på ham og synes han er både dum og lat siden han ikke bare studerer jinxing som han skal. Han tenker og eksperimenterer. Han prøver å lære seg nye ting. Noe som egentlig er meget beundringsverdig. Selv om det var skikkelig morsomt da han sto naken med beina i gjørme i tre døgn for å prøve å kommunisere med trær.

Dette er ikke det beste Jack Vance har skrevet, men likeså er det en underholdende novelle som tar for seg overtro versus vitenskap. Det er også litt problemer med forholdet til de innfødte, som ble fordrevet inn i skogene, og etterkommerne til romfarerne som jaget dem vekk. Minner litt om amerikanerne og indianerne.

Denne er litt annerledes i forhold til det jeg har lest av Jack Vance så langt.

The Miracle Workers leste jeg i The Jack Vance Treasury, men den ble opprinnelig gitt ut i bladet Astounding Science Fiction i 1958.#novelle #anmeldelse #fantasy #sciencefiction #voodoodukke #voodoo #hoodoo #jinx #demonbesettelse #krig #ridder

Trollmannen er tilbakeGod morgen. Det er tid for å lese litt Marvel-tegneserier igjen. I denne fortellingen er rollegalleriet som følger:

 • Johnny Storm (Den Menneskelige Brannfakkel)
 • Susan Storm (Den Usynlige Jenta)
 • Reed Richards (Mister Fantastisk)
 • Ben Grimm (Tingen)
 • Trollmannen

Hvis dere husker tilbake til Strange Tales nummer 102 så møtte Johnny Storm smartingen som kaller seg Trollmannen. Det gikk selvsagt i vår flammende helt sitt favør. Trollmannen havnet i fengsel hvor han har vært frem til nå.

Trollmannen har oppført seg meget pent i løpet av sitt fangenskap, og fikk til slutt lov til å jobbe i sykestuen. Der fikk han tilgang til diverse kjemikalier som han lager et serum av. Et serum som kan smelte stein. Da er det bare å lage et hull i celleveggen og Trollmannen er atter en gang fri.

Hann lurer Johnny til sitt hjem hvor han har masser av maskiner og feller for å knuse Fakkelen en gang for alle. Og han klarer det nesten også, for Susan har fulgt etter Johnny og ender opp med å bli tatt som gissel.

Det går heldigvis bra til slutt og Trollmannen blir atter en gang fanget.

Dagens tegneserie var ganske kort, men litt morsom. Dette var Strange Tales nummer 105 fra februar 1963.Johnny Storm og resten av De Fantastiske Fire møter vi igjen neste gang i Amazing Spider-Man nummer 1.

Trollmannen dukker opp igjen i Strange Tales nummer 110.

Vil du være med på min tegneseriegjennomgang fra begynnelsen av kan du klikke her.

Følg med på bloggen, for snart kommer det referat fra flere klassiske Marvel-tegneserier. Neste gang blir det maur.

#marvel #tegneserie #humantorch #susanstorm #wizard #reedrichards #thing #fengsel #rømning #felle #gissel

 

PS: Det neste bladet som blir utgitt er Tales of Suspense nummer 38. Deretter kommer det neste bladet jeg vil skrive om.Skandale i Bohemia"To Sherlock Holmes she is always the woman."

Det er lenge siden jeg har lest de originale Sherlock Holmes historiene til Sir Arthur Conan Doyle. Tror faktisk det var helt tilbake til ungdomsskoleårene. Og da leste jeg dem på norsk. Jeg støttet en spennende utgivelse på Kickstarter og har nå fått tilsendt åtte bøker med Sherlock Holmes-historier. Alle er lego-illustrert, noe som jo er en morsom vri.A Scandal in Bohemia er historien der vi møter Irene Adler. Kongen av Bohemia hyrer Sherlock til å få tak i et kompromitterende bilde som Irene Adler er i besittelse av.

Det er også litt koselig å ha en krimfortelling uten mord. Det er det ikke så ofte man leser. Jeg skal ikke skrive så mye om selve fortellingen. Det er original Sherlock Holmes og dette er klassiske historier som alle burde lese minst en gang i livet sitt.

Det er to ting som jeg syntes var veldig morsomt med denne utgivelsen. Det første er språket. Det er gammeldags og fullt av spennende ord og uttrykk som ikke brukes lenger. Det er ganske morsomt og lærerikt å få med seg. Det andre er selvsagt lego-bildene. P. James Macaluso Jr. er en ivrig legobygger og har virkelig gjort seg flid med å lage kjempefine legofigurer. Han har basert dem på de originale tegningene av Sidney Paget i den originale utgivelsen av disse historiene fra The Strand Magazine. Det er også masse små detaljer for den som er våken. Blant annet den rosa dressen i det nest siste lego-bildet. Jeg tok det ikke helt med en gang, men det var et skikkelig snedig hint.

Det at historiene er illustrert med lego-bilder kan jo også gjøre det litt lettere for yngre lesere å våge å prøve seg på noe som faktisk var skrevet på 1800-tallet.

Har du sansen for krim, så har du helt sikkert denne historien i bokhylla di, men det er jo gøy med Lego. Anbefaler at du tar en titt på denne utgivelsen.

#bok #anmeldelse #novelle #sirarthurconandoyle #arthurconandoyle #conandoyle #Sherlock #holmes #Watson #sherlockholmes #ireneadler #krim #lego

Bloodshot: Dunk TankDen tredje av de fire tegneseriene som Valiant ga ut i 2012 da de startet sitt comeback heter Bloodshot. Og den er skikkelig tøff.

Bloodshot har kroppen full av nanitter, og dermed har han de samme helbredelseskreftene som Wolverine. For å gi ham motivasjon til å hele tiden dra ut på livsfarlige oppdrag (denne gangen i Afghanistan på leting etter ei jente som kan skyte elektrisitet ut av fingrene sine) så gir de ham falske minner. Hodet hans er fullt av falske minner om falske familier. Og de svitsjes mellom slik at hvert oppdrag han sendes ut på tror han at han har en familie som gjør at han alltid gjør sitt beste for å klare oppdraget.

All den blodige actionen vi får servert i tegneserien får meg til å tenke at dette er litt som en miks av Punisher og Dollhouse.

Selv om jeg kun har lest det første bladet i serien, så har jeg følelsen av at dette kommer til å være den serien jeg liker best fra Valiant. Så langt er jeg veldig imponert over tegneseriene til Valiant. De er virkelig gode til å lage spennende historier.#tegneserie #Valiant #bloodshot #action #nanoteknologi #Afghanistan 

Angrepsvinkler


Angles of Attack av Marko Kloos er den tredje boken i science fiction serien Frontlines.

Den første boken i serien, Terms of Enlistment, likte jeg veldig godt. Bok nummer to, Lines of Departure, var jeg ikke fullt så begeistret for. Jeg hadde rett og slett ikke sansen for the Lankies, romvesenene som dukker opp. Jeg likte dem rett og slett ikke. Bok nummer tre er mye bedre, nesten like bra som den første boken. Lankiene virker ikke så teite lenger. Må innrømme at det at jeg har sett Attack on Titan kan ha ført til en endring i mitt syn på kjemper i en sci-fi setting.

Forhåpentligvis uten å røpe for mye av det som skjedde i de to første bøkene: Andrew Grayson sitter fast på New Svalbard (i kolonien New Longyearbyen) sammen med en gruppe soldater, deriblant tidligere fiender, som har slått seg sammen for å bekjempe romvesenene som truer menneskeheten. De begynner å gå tom for ressurser, men mellom dem og jorden er det masse fiendtlige og veldig mektige romvesener.

Sjangeren her er militær science fiction, og hvis du liker den, så liker du garantert denne boken, og denne serien. Det er masse gode og spennende ingredienser i denne godbiten: heftige romkamper, skumle aliens, nervepirrende sniking, tidligere fiender som legger fortiden bak seg og ikke bare finner gjensidig respekt men også vennskap. Og kjærlighet. Andrew har en annen grunn til å ønske å komme seg tilbake til jorden. Nemlig hans kjære forlovede Halley. Han vet jo ikke engang om hun fortsatt er i live. Det har gått ufattelig mange liv tapt i krigen mot Lankiene. Men han har håp.

Leste denne boken i løpet av helgen og har kost meg skikkelig med den. Kjempefin underholdning når man sitter på en lang togreise. Og eller også :)

Det finnes en del ræl i sjangeren militær sci-fi, men denne serien er en av de bedre. Språket er lettlest og ikke alt for vanskelig. Du trenger ikke være en ekspert i engelsk for å komme deg igjennom boken. Du drukner heller ikke i militær sjargong og omfattende forklaringer av militærgrader og prosedyrer slik noen bøker i denne sjangeren har en tendens til å overdrive. Det blir forklart akkurat nok til at du skal kunne forstå, hverken mer eller mindre. Det liker jeg. Da blir det ikke noen kjedelige partier som kan lure deg til å gi opp boken. Her er det spenning i hvert kapittel.

Denne boken anbefaler jeg gjerne. Start med Terms of Enlistment og les denne meget gode serien. Ikke gi opp hvis du synes bok 2 er dårligere, for det tar seg opp. Jeg gleder meg til bok nummer 4 kommer ut.

 

#bok #bokanmeldelse #Frontlines #sciencefiction #romkamp #romvesener #romkrig #markokloos #kloos

Lokes hevnGod morgen. Dagens tegneserie fra min kronologiske gjennomgang av Marvel har en ganske imponerende rolleliste:

 

Som dere sikkert husker så sitter Loke fanget i Asgard. Derifra har han spionert ned på jorden og funnet ut at Tor er i virkeligheten den skrøpelige Doktor Donald. Og han har også funnet ut av svakheten om at Tor forvandler seg tilbake hvis han slipper hammeren sin i seksti sekunder. Det kan en luring som Loke utnytte.

Loke forvandler seg til en slange og sniker seg forbi Heimdall som vokter Regnbuebroen.

Nede på jorden forkler han seg som en gammel mann. Han hypnotiserer sykesøster Jane og drar inn på kontoret til Doktor Donald for å konfrontere ham. De avtaler et showdown i parken om en time.

I parken begynner Tor med å kaste hammeren etter Loke. Loke stepper elegant til siden, og når så den hypnotiserte Jane spaserer inn i kampen, forvandler Loke et tre til en tiger. Da må Tor velge. Plukke opp hammeren, eller redde Jane fra tigeren. Han velger Jane, og akkurat i det han knekker nakken på tigeren, forvandler han seg atter en gang til Doktor Donald Blake.

Loke legger et ugjennomtrengelig kraftfelt rundt hammeren. Dermed kan ikke Donald lenger forvandle seg til Tordenguden, og Loke er fri til å gjøre som han vil.

Og det gjør han.Du kan tro han har det moro.Militæret prøver å bekjempe ham men...Frustrert sitter Donald på legeværelset sitt og river seg i håret. Helt til han kommer opp med en plan.

Snart kan Loke lese i avisen at Tor ønsker å møte ham til kamp i den samme parken. Forvirret drar Loke til parken, og der står Tor med hammeren. Loke skynder seg å fjerne kraftfeltet sitt for å se om hammeren faktisk er borte.

Da stuper Doktor Donald frem fra bak Tor-figuren han har mekket sammen, og griper tak i hammeren.

Au, da Loke, nå er Tor sinna.

Loke forvandler seg til en due, men Tor kjøper peanøtter.Dermed vet Tor at den ene duen som ikke flokker til peanøttene er Loke. Tor river løs et tennisnett og fanger Loke i dueform. Deretter drar han tilbake til Asgard og overleverer skurken nok en gang til Odin og de andre gudene.

Kanskje de burde finne opp et bedre fengsel til luringen.

 

Dette var Journey Into Mystery nummer 88 fra januar 1963.


Tor, Odin og Jane Foster er tilbake igjen i Journey Into Mystery nummer 89.

Loke dukker opp neste gang i Journey Into Mystery nummer 91.

Heimdall ser vi igjen i Journey Into Mystery nummer 92.

Balder ser vi igjen i Journey Into Mystery nummer 102.

Tyr ser vi igjen i Journey Into Mystery nummer 106.

Vil du være med på min tegneseriegjennomgang fra begynnelsen av kan du klikke her.

Følg med på bloggen, for snart kommer det flere historier fra Marvel. Neste gang kommer trollmannen tilbake.

#marvel #tegneserie #thor #loki #odin #heimdall #balder #tyr #asgard #gud #hammer #due #peanøtter

 

PS: Her er de påfølgende utgivelsene frem til neste blad jeg kommer til å skrive om:

Love Romances nummer 103.Patsy and Hedy nummer 86.Rawhide Kid nummer 32. På norsk kjent som Skinnjakke Billy.Harbinger: Omega Rising 2Det andre bladet i Harbinger-serien til Valiant skuffer ikke.

Denne tegneserien handler om Peter, som har enorme mentale krefter. Men den mystiske Mr. Tull og hans mystiske organisasjon er etter ham. Peter er nå fanget i en felle og står ovenfor et tungt bevæpnet SWAT-team.

Harada, som også har de samme kreftene som Peter, åpenbarer seg i form av en snakkende hund og tilbyr Peter hjelp og opplæring. Men da må Peter gi slipp på sin venn Joe, som er schizofren, og hans barndomsforelskelse som han har hypnotisert til å elske ham tilbake.

Vil Peter ta imot hjelpen fra Harada og hans Harbinger Foundation?

Så langt liker jeg denne tegneserien veldig godt. Historien er frisk og moderne, og tegningene til Khari Evans og Lewis LaRosa er skikkelig gode. Denne burde dere prøve.

#tegneserie #Valiant #harbinger #hypnose #telepati #telekinese #psiIsak


 

Det finnes noen få, sjeldne bøker, som griper tak i deg og slipper deg ikke løs før du er ferdig. Bøker som man begynner å lese på og kun tar en pause etter 200 sider fordi blæren krever det. Isak, den nye boken til B. Andreas Bull-Hansen er en av disse.

Bull-Hansen er en av mine favorittforfattere. Nummer en blant norske forfattere. Har lest hans bøker helt siden Dragens Tårer kom ut. Og med unntak av trilogien som startet med Jotnens Hjemkomst (det vil bli så snart jeg får tak i dem) har jeg lest dem alle. Det absolutte høydepunktet har så langt vært Lushons Plater. Isak er på samme nivå.

Boken er utgitt på forfatterens eget forlag, Nidhogg Forlag. Kunne sikkert skrevet litt rundt selvpublisering, men det for bli en annen gang. Dette er en bokanmeldelse av selve boken.

Jeg støttet utgivelsen av boken på Kickstarter, og på onsdag dumpet den endelig i postkassen min. Leste halve boken den kvelden, og hadde jeg ikke måttet tidlig opp for å komme meg på jobb, ville jeg nok ha holdt på langt utover natten for å bli ferdig. Resten ble slukt i går rett etter middag.

På forhånd visste jeg kun at dette var en slags postapokalyptisk historie om en mann som overlever. Denne sjangeren er en av mine absolutt favoritter. Jeg leser en god del slike og med tanke på Lushons Plater og de to påfølgende bøkene, hadde jeg høye forventninger. Og ble ikke skuffet :-)

Isak er en litt ensom einstøing, selv før epidemien. Til tider kjenner jeg meg veldig igjen i ham, noe som kan ha litt med hvorfor jeg liker denne boken så godt. Han finner til slutt kjærligheten, men mister den igjen like før verden går under. Noe som preger ham resten av livet. Han overlever sykdommen som legger Norge dødt, og i mange år lever han helt alene på en liten gård. Så en dag kommer det folk fra sør. Flyktninger fra det brutale samfunnet med sharialover som har oppstått der. Et samfunn hvor religion har blitt forvridd til noe stygt og alle som ikke er med er urene og bør drepes.

Hva som skjer videre får dere lese selv. Dette er en tragisk og sterk historie om overlevelse. Det er glede og håp også, men samtidig en litt underliggende følelse og forventning om at ting kommer til å gå galt til slutt. Det skaper en skikkelig intens leseropplevelse som bringer frem masse følelser hos leseren (i hvert fall for meg). Jeg vet ikke helt hva det sier om meg, men av alle de tragiske tingene som skjer i løpet av boken, så var det hundene som gjorde sterkest inntrykk og ga meg rusk i øyet.

Bull-Hansen skriver også veldig bra. Han klarer å gjøre historien veldig levende. Har lest mange lignende historier med de samme elementene (og likt dem) men det er noe spesielt med denne. Historien føles ekte, som om det skjer mens jeg leser. Det er virkelig herlig når bøker blir slik.

I skrivende stund klarer jeg bare å komme på tre andre bøker som har gitt meg den samme innlevelsen og skapt de samme følelsene av skrekk, gru, håp, sorg og spenning. Det er The Stand av Stephen King, Domain av James Herbert og faktisk Lushons Plater av Bull-Hansen.

Og da kommer jeg til pirket. Isak er veldig lik Lushons Plater. Veldig lik på noen områder. Det er en gammel mann som forteller, den samme typen gamle mann som fortalte i nevnte trilogi. En del av hendelsene minner også veldig om varianter av ting som skjedde i trilogien om Evv Lushon. Blant annet hvordan visse religioner utvikler seg. Riktignok starter denne med å fortelle om før undergangen og under før postapokalypsen er i gang, men det er mye som er likt. Er bitte bitte bitte litt skuffet over det, men samtidig ikke. Det fungerer. Det fungerer veldig godt. Kanskje mest fordi jeg virkelig liker denne typen historie. Og det vil det nok gjøre om hans neste bok også ligner. Men jeg håper bare at Bull-Hansen ikke kjører seg fast i et mønster og ender opp med å fortelle varianter av den samme historien om og om igjen. Om han gjør det så kommer jeg likevel til å fortsette å lese de, men magien vil svinne.

Til syvende og sist så levde Isak opp til mine høye forventinger og vel så det. Dette er slik skikkelig god litteratur skal være. En gripende historie du blir sittende å tenke på lenge etterpå. Les den! Du vil ikke klare å legge den fra deg før du er ferdig.

#bok #bokanmeldelse #isak #pandemi #apokalypse #postapokalypse #Norge #gård #natur #overlevelse #bullhansen #bandreasbullhansen

Skjønnheten og udyret

"La henne frykte meg! La dem alle frykte meg! Kanskje de har god grunn til det! For de er bare mennesker -- mens jeg er -- Hulken!"

God morgen. Jeg har fått lest igjennom det neste bladet i min kronologiske gjennomgang av Marvel-tegneserier. Dette bladet inneholder to historier.

Rollegalleriet denne gangen er:General Ross er fortsatt ekstremt hissig på å fange Hulken. Han beordrer Bruce Banner, militærets fremste vitenskapsmann, til å finne en måte å fange Hulken på. Noe som jo er ganske så morsomt for det er jo Bruce som er Hulken.

Betty er forelsket i Bruce, og i et forsøk på å gjøre ham sjalu går hun på date med den kjekke arkeologen Tyrannus. Men det ingen vet er at Tyrannus er herskeren til et underjordisk folk. Han ble født i Roma og endte opp med å blir forvist fra Camelot av selveste Merlin. Tyrannus havnet under jorden, hvor han fant Ungdommens Kilde, den som Ponce De Leon ble berømt for å lete etter. Og nå, mange mange år senere, ønsker Tyrannus å erobre overflateverdenen. Men han er redd for atomvåpnene til militæret. Derfor tar han Betty til fange, og tenker å presse faren hennes til å ikke gjøre motstand når invasjonen kommer.

Når Bruce får høre dette, forvandler han seg straks til Hulken og drar av sted for å redde Betty. Men når Betty har en pistol mot hodet, blir Hulken nødt til å gi seg. Tyrannus morer seg med å la Hulken slåss mot robotgladiatorer i en arena, for så å tvinge ham til å utføre masse tungt arbeid for ham.

Heldigvis er Rick Jones der. Etter litt cosplay som en vakt, klarer han å befri Betty fra fangehullet. Dermed kan Hulken knuse som han vil ;)

Passasjen til overflaten blir begravd og Tyrannus og hans hær blir sittende fast igjen under jorden. Men han graver seg vel opp igjen om ikke så alt for lenge.I den andre historien prøver General Ross nok en gang å fange Hulken. Denne gangen med en israkett som kapsulerer Hulken i en diger isblokk. Dessverre er kroppen til Hulken såpass varm at han smelter nok av isen til å kunne bryte seg ut, før Ross og hans hær rekker å hente isblokken.

Noe senere hører Bruce Banner på radioen at krigsherren General Fang angriper Llhasa i Kina. Han forvandler seg til Hulken og drar for å hjelpe til. I et forsøk på å skremme troppene til General Fang forkler Hulken seg som Den Avskyelige Snømannen. Personlig ville jeg ha trodd at Hulken selv var skremmende nok.

Det blir i alle fall masser av action og tank-knusing. General Fang og hæren hans taper og så vidt jeg vet så blir General Fang aldri sett igjen.

 

Dette var The Incredible Hulk nummer 5 fra januar 1963.


Hulken, Rick Jones, Betty og General Ross møter vi igjen i Incredible Hulk nummer 6.

Tyrannus dukker opp igjen i Tales to Astonish nummer 80.

Vil du være med på min tegneseriegjennomgang fra begynnelsen av kan du klikke her.

Følg med på bloggen, for snart kommer det sammendrag av flere klassiske tegneserier fra Marvel. Neste gang blir det masse norrøne guder.

#marvel #tegneserie #hulk #brucebanner #bettyross #generalross #thunderbolt #tyrannus #generalfang #llhasa #kina #rickjones

Harbinger: Omega RisingHar tatt en titt på enda en tegneserie fra Valiant. Den heter Harbinger og er ganske så interessant.

Peter Stanchek er 18 år gammel og har mentale krefter. Skikkelige mentale krefter. Han kan lese folks tanker og kan tvinge dem til å gjøre hva han vil. Forståelig nok har disse kreftene rotet litt med hodet hans.

Han lever på rømmen sammen med en gammel kompis, som er schizofren. Han har folk etter seg. En mann ved navn Tull som er med i en mystisk organisasjon som ser ut til å jakte på folk som Peter. Får nesten litt de samme vibbene som med Netflix-serien Sense8.Så er det også den styrtrike og noe eldre Toyo Harada som tilbyr seg å hjelpe Peter. Lære ham opp slik at han kan kontrollere kreftene sine.

Har bare lest det første bladet i serien, men så langt virker det veldig spennende. Det er vanskelig å si om Harada-fyren vil være en Professor X eller en Palpatine. Kan gå begge veier, for han virker litt skummel. Blir spennende å finne ut.

#tegneserie #Valiant #harbinger #telepati #hypnose #psi

 

Bladet har også noen kule alternative omslagsbilder:Den umulige mannenI dag har jeg lest igjennom nok en Marvel-tegneserie. Rollegalleriet denne gangen er som følger:

 • Reed Richards (Mister Fantastisk)
 • Susan Storm (Den Usynlige Jenta)
 • Ben Grimm (Tingen)
 • Johnny Storm (Den Menneskelige Brannfakkel)
 • Willie Lumpkin, postbud
 • Den Umulige Mannen fra planeten Poppup
 • Mr. Howell, banksjefen
 • Killer, bokseren
 • Mike og Joe, politimenn

Denne gangen er tegneserien todelt. Den første delen handler om en vanlig dag i livet til De Fantastiske Fire. Denne delen ble laget som tilsvar til de mange brevene med masser av spørsmål om De Fantastiske Fire. Blant annet blir Susans rolle i teamet forsvart. Gjengen får også masse fanpost som de leser igjennom, og mimrer om fortiden. Vi får blant annet høre at Reed og Ben gikk på college sammen, samt at Ben var jagerflypilot under krigen, mens Reed jobbet sammen med motstandstyrkene i det okkuperte Europa. Egentlig virker det veldig ulikt Reed. Jeg har alltid sett for meg at han var en ren vitenskapsnerd før han fikk kreftene sine. Det virker ganske unaturlig at han kravlet rundt i gjørma med maskingevær. Jeg kan se ham jobbe med å utvikle våpen, men ikke som en soldat.

Men det er ikke all posten som er fanpost heller.Tingens feide med gjengen fra Yancy-gaten holder koken.

Etter å ha feiret bursdagen til Susan, går vi over til en litt mer eventyrlig historie:

En turist fra planeten Poppup i den tiende galaksen ankommer jorden. Denne umulige mannen har hamskifting som superkraft. Han kan forvandle seg til hva som helst: blomster, bomber, vokse, krympe, ja  til og med til et asbestdekket sagblad. Og han er som en spinnvill unge med ADHD og sukkersjokk. Klin kokkelimonke. Han raner en bank, fordi en boms sa til ham at det var bare å gå inn der og ta penger. Dermed blir De Fantastiske Fire kalt inn, men Den Umulige Mannen forvandler seg hele tiden så de har ingen sjans til å stoppe ham.

Og det som verre er: han synes slåssingen er så gøy at han vil anbefale alle sine venner å dra til jorden på ferie også. Huttemegtu!

Men Reed får en brilliant ide. Det er tydelig at Den Umulige Mannen elsker all oppmerksomheten han får. Så Reed gir beskjed til alle: ignorer ham.Det virker! Den Umulige Mannen får ingen oppmerksomhet så han begynner å kjede seg. Til slutt blir han skikkelig sur, sverger at han skal advare alle mot å dra til jorden på ferie, og reiser hjem igjen. Og alle jubler av glede.

 

Jeg leser Marvel-tegneserie i kronologisk rekkefølge slik at du slipper (selv om jeg ikke helt forstår hvorfor noen skulle ha lyst til å slippe).

Dette var Fantastic Four nummer 11 fra februar 1963.

 • Script:Stan Lee
 • Pencils:Jack Kirby
 • Inks:Dick Ayers
 • Colors:Stan Goldberg
 • Letters:Artie SimekDe Fantastiske Fire møter vi igjen i Strange Tales nummer 105.

Willie Lumpkin ser vi igjen i Fantastic Four nummer 15.

Den Umulige Mannen dukker opp igjen i Fantastic Four nummer 175.

Vil du være med på min tegneseriegjennomgang fra begynnelsen av kan du klikke her.

Følg med på bloggen for snart kommer det referat fra flere klassiske Marvel-tegneserier. Neste gang handler det blant annet om en romer.

#marvel #tegneserie #fantasticfour #impossibleman #thing #humantorch #reedrichards #susanstorm #sciencefiction #yancystreet

 

Det neste bladet som utgis er Gunsmoke Western nummer 74. Deretter kommer det neste bladet jeg kommer til å skrive om.

 X-O Manowar: Escaping EdenMed dette nydelige omslagsbildet av Jelena Kevic Djurdjevic blir man fristet til å kaste seg over X-O Manowar nummer 2 fra Valiant.

Fortsettelsen på historien om visigotheren Aric og hans menn som i år 402 ble tatt som slaver og tatt opp i et romskip av skapninger som kaller seg The Vine.

Etter år med blodslitende slaveri og tap av lemmer så er tiden endelig inne for å gjøre opprør. Men hva kan skjeggete krigere med klubber gjøre mot digre romvesener med strålevåpen?Jeg synes denne tegneserien er kjempebra. En spennende historie, mørk og herlig, og nydelige tegninger gjør dette en fryd å lese. Gleder meg til å lese videre. Gleder meg også til å se hva annet snop Valiant har i tegneserieposen sin :)

#tegneserie #Valiant #sciencefiction #slaveri #slave #visigoth #xomanowar #manowar #hagearbeid

 

Det finnes et alternativt omslagsbilde også, tegnet av Arturo Lozzi:


Stilig det også, men Jelena sitt er i en klasse for seg, er du ikke enig?

LimspruterenEn ny og djevelsk superskurk er på ferde i Glenville. Han løper rundt med en bøtte full av lim og en sprutepistol. Ingen er trygge! På engelsk kalles han Paste-Pot-Pete. Han heter egentlig Peter Petruski. Jeg døper ham på norsk til Petter Limsprut.

Vår unge helt Johnny Storm er i banken i Glenville for å levere en sjekk da Petter Limsprut stormer inn for å rane banken. Han spruter lim over alt og folk sitter igjen klissete og forvirret mens skurken stikker av med pengene. Johnny kan ikke forvandle seg til Den Menneskelige Brannfakkelen med så mange vitner, så han blir nødt til å la Petter Limsprut slippe unna.

Så snart Johnny får anledning til å flamme opp, begynner han forfølgelsen. Petter Limsprut nøyer seg ikke bare med å rane banker, han angriper også en militærbase med spruten sin, og i sin vake legger han igjen skrekkslagne og klissete soldater.

Den Menneskelige Brannfakkelen tar ham til slutt igjen, men ender opp med å bli limt fast til en interkontinental rakett. Petter Limsprut er fæl til å sprute. Lim altså.

Etter masse om og men og dramatisk nok i aller siste liten, kommer Johnny seg løs og går nok en gang etter Petter Limsprut. Petter, stakkar, har tømt bøtta si og er tom for sprut. I desperasjon klarer han å få ut en liten skvett til og limer seg selv fast til et forbipasserende fly.

Dermed kommer Petter Limsprut seg unna, men dessverre fikk han ikke med seg ranspengene. Bedre lykke neste gang, Petter. Ta med en litt større bøtte så går det nok bra skal du se ;)

 

Jeg leser Marvel-tegneserier i kronologisk rekkefølge. Noen av dem er faktisk hysterisk morsomme :-D

Dette var Strange Tales nummer 104 fra januar 1963.

 • Script:Stan Lee (plot); Larry Lieber (script)
 • Pencils:Jack Kirby
 • Inks:Dick Ayers
 • Colors:Stan Goldberg
 • Letters:Artie SimekDen Menneskelige Brannfakkel møter vi igjen neste gang i Fantastic Four nummer 11.

Petter Limsprut kommer tilbake, muligens med en større bøtte i Strange Tales nummer 110.

Vil du være med på min tegneseriegjennomgang fra begynnelsen av kan du klikke her.

Følg med på bloggen, for snart kommer det flere morsomme tegneserier fra Marvel-universets barndom. Neste gang blir det besøk fra planeten Poppup ;)

#marvel #tegneserie #humantorch #pastepotpete #lim #sprut #bøtte #bankran #icbm #rakett

 

 

PS: Den neste utgivelsen er Tales of Suspense nummer 37. Deretter følger det neste bladet jeg kommer til å skrive om.X-O Manowar: Blades and Open FieldsDen første tegneserien fra Valiant sin nystart i 2012 er X-O Manowar nummer 1. Og ut i fra omslaget konkluderer jeg med at dette er en slags science fiction-historie.I stedet får jeg servert et slag mellom romere og visigothere i Italia i år 402.

Aric fra Dacia er en visigothisk kriger. Hans fra dør i slaget, og både hans mor og hans kone blir fanget av romerne og sendt som slaver til Roma. Aric samler sammen sine trofaste krigere og drar på leting etter dem. De kommer over noen romere i merkelige rustninger med en merkelig doning. I den tro at dette er fangetransporten går de til angrep. Så forsvarer romerne som ikke er romere seg med strålevåpen.

De er romvesener som bytter ut menneskebabyer med sine egne babyer (vet ikke hvorfor enda). Og de tar også gjerne med seg noen visigothiske slaver når anledningen byr seg.

Det blir visst science fiction til slutt. Men det var jo litt gøy å bli overrasket slik også. Det er litt tidlig å se etter bare ett blad, men denne serien virker spennende. Gode tegninger og en litt annerledes historie. Kan bli skikkelig bra dette. Er ganske spent på hvordan de vil håndtere kultursjokket en mann fra år 400 vil få over å plutselig befinne seg i et romskip.


Jeg tror Terry Brooks var på nippet til å ringe advokaten sin et øyeblikk der. Men så leste han nok siden en gang til og så at stavingen var feil ;)

#Valiant #tegneserie #xomanowar #manowar #scienceficton #romer #visigoth

 

Det finnes også alternative omslag. Det er ikke bare Dynamite som holder på slik.

Valiant-tegneserierJeg leste nylig en artikkel på kotaku.com om tegneserieselskapet Valiant og hvorfor deres tegneserieunivers var så bra.

Alle kjenner jo til Marvel og DC som er de store gigantene når det kommer til innfløkte tegneserieunivers. Men det at de er så store har jo også noen problemer. For en ny leser er det ikke så lett å komme inn i en tegneserie som har 60-70 år med historie bak seg. Ofte dukker det jo opp referanser til tidligere hendelser og da føler jeg ofte at jeg har gått glipp av noe. Det er jo kanskje den største grunnen til at jeg nå holder på å lese Marvel-tegneseriene i rekkefølge. For å være sikker på at jeg ikke går glipp av noe.

For å løse dette så har jo både Marvel og DC store eventer med jevne mellomrom. Hendelser som påvirker hele tegneserieuniveset og som skaper en ny start (Marvel har nettopp gjort det og kommer snart med 60 nye bladserier for å starte sitt nye univers). Dette for å gjøre det mulig for nye lesere å kunne komme inn et sted.

Valiant var opprinnelig et tegneserieselskap som var eid av et spillselskap. På 90-tallet ga de ut masse spill-relaterte tegneserier som Super Mario og Zelda, men også noen egnekreerte helter. Slik jeg har forstått det gikk selskapet dukken i 1999. Senere ble rettighetene kjøpt opp og Valiant startet opp igjen i 2012. Da begynte de sakte å bygge opp sitt eget tegneserieunivers. 2012 er jo ikke så lenge siden. Det er veldig oppnåelig å kunne starte fra begynnelsen og ta igjen utgivelsene da.

Og tegneserien skal være bra hører jeg.

En fordel som Valiant har er at deres helter er nye. Alle vet at Batman er Bruce Wayne, så DC kan ikke endre så mye på ham uten at det blir ramaskrik. Det samme gjelder Marvel sin Iron Man f.eks. Enhver diger endring de gjør vil alltid være midlertidig. Og dør en av de store heltene vil det garantert ikke være lenge til de blir gjenopplivet av magi, eller den samme helten fra en parallell dimensjon dukker opp.

Valiant sine helter er unge og ukjente. De kan dø og ikke komme tilbake om historien krever det. De kan få varige men. Det gir historiene et større faremoment og da føles de jo mye mer spennende. Alle vet jo at Superman vinner til slutt (dersom det da ikke er Batman han slåss mot). Jeg kjenner ikke til Valiant sin Bloodshot eller Manowar. De har ikke eksistert i 40 år, og dermed kan jo hva som helst skje med dem.

Ryktet skal ha at Valient er dristige i hva de gjør med heltene sine. Det synes jeg høres spennende ut.

Har kjøpt meg noen av de første seriene deres på comixology. Skal lese igjennom og se om Valiant-seriene virkelig er så bra som jeg hører rundt om kring på nettet.

Og selvsagt skal dere få høre hva jeg finner ut :-)

#tegneserie #valiant

Instagram

hits