Sharknado 4

Ja, det ble en fjerde film også. Jeg måtte faktisk bestille fra Tyskland for å få denne på blu-ray. Virket som den stort sett ellers bare ble gitt ut på dvd utenfor USA. Regionsperrer er noe dritt som burde blitt avskaffet for lenge siden. Ifølge det tyske film-omslaget så er Sharknado: The 4th Awakens en "absurd-episch" film. 

Jeg er en av de få som tør innrømme at jeg liker Sharknado-filmene, så jeg var veldig glad da jeg fikk vite at det ble en fjerde film. De fleste jeg kjenner følte kvalme, avsky eller bekreftelse på at dommedag var nær når de hørte det. Dessverre, så må også jeg innrømme at den fjerde filmen er dårlig. De første var så teite og dårlige at de ble bra. Film fire tok et steg videre og ble dårlig igjen. Det er med stor sorg jeg må meddele at Sharknado har blitt en parodi på seg selv.

Det har gått fem år siden forrige Sharknado herjet. En milliardær har bygd et slags beskyttelsesnett rundt planeten for å stoppe dem før de begynner. En kveld i Vegas så går det likevel galt og nok en gang blir småkjendiser spist av haier i en tornado. Fin Sheperd (Ian Ziering) må nok en gang redde verden, og sammen med sin familie er det det han gjør. Med teite one-linere og dårlig skuespill. David Hasselhoff døde ikke på månen slik det så ut til i forrige måned. Gilbert Shepherd er med her også.

Tara Reid sin April Wexler er tilbake også, med Gary Busey som hennes gale vitenskapsmann av en far. Hun har blitt bygget om til en slags cyborg-kamprobot.

Det er heller ikke bare nok med en Sharknado i denne filmen. Vi får Sandnado, Bouldernado, Lightningnado, Hailnado, Oilnado, Firenado og... Cownado. Ja, du hørte riktig. Det hele kulminerer i en gigantisk Nuclear Sharknado.

Skuespillet er dårlig, flyten fra scene til scene virker merkverdig brå. En del av karakterene virker rett og slett apatiske i stedet for å frike ut over at familiemedlemmer har blitt spist av hai. Det er teit og dumt og filmserien har rett og slett mistet den barnlige galskapen de første filmene hadde.

Det eneste som er underholdende i denne filmen er de utallige filmreferansene (alt fra Texas Chainsaw Massacre til Star Wars) og kjendis-spotting. Akkurat som i de første filmene så myldrer det av små og mindre kjendiser. Noen kjenner man igjen med en gang, mens andre får deg til å gruble lenge over hvilken film/serie var det han/hun der spilte i? Jeg så han som spilte Bud Bundy, Steve Guttenberg fra Politiskolen (tror det var reklame for hans film Lavalantula), Baywatch-damer som løper i slow motion, Carrot Top som Uber-sjåfør og mange mange flere.

Slutten hinter forresten om en femte film også. Og Gud hjelpe meg, jeg kommer til å se den om den skulle bli lagd. For den må jo bli bedre. Det kan ikke bli dårligere enn dette. Eller?

Vc-JlFpXLn8


 

#film #sharknado #sharknado4 #hai #tornado #monsterfilm #tarareid #ianziering #davidhasselhoff #garybusey

Future Worlds 

Future Worlds var en novellesamling jeg støttet på Kickstarter. Kjente ikke til noen av forfatterne, eller forlaget, fra før av, men synes alltid det er gøy å teste ut nye science fiction forfattere.

Samlingen inneholder 6 noveller fra 6 forfattere som alle nylig har utgitt bøker. Noen av novellene er tett knyttet mot disse, nesten som en reklame, men de står alle på egne bein også.

Synes kvaliteten var veldig høy. Den eneste som jeg ikke likte så veldig godt var den siste, Tides of Moon and Bone av Cameron Dayton. Den var bare litt tung å lese og det var vanskelig å engasjere seg i historien.

Favoritten var Stasis Dreams av Josi Russell. En interessant og spennende historie om en mann som våkner når han egentlig skal sove i stasis på et koloniskip.

Keepers av Jared Garrett vil jeg si var den nest beste. Her handler det om insekter som tar livet av deg dersom pulsen går over 140. Herlig setting :)

One Man Falls av Mark R. Healy var også veldig bra. Historier om monstre som faller fra himmelen bruker å være det ;)

D.W. Vogen sin Horizon Alpha: High Wire er satt på en fjern planet hvor det finnes dinosaurer. Dinosaurer! :-D

Og så var det Spera Angelorum av Michael Darling. Synes den var litt treg i starten, men ble veldig bra etter hvert. Engler og en utbryterkonge er med i denne novellen.

Jeg fikk romanene til disse forfatterne også, og gleder meg virkelig å til å lese dem. Utifra novellene her så tror jeg det kommer til å bli kjempespennende lesning.

#bok #bokanmeldelse #novellesamling #antologi #futurehousepublishing #sciencefiction #scifi

Gårsdagens sønn 

Jeg har tatt nok et dypdykk i min enorme ulest-haug, og der fant jeg en gammel Star Trek bok: Yesterday's Son av A.C. Crispin. Dette er bokklubb-versjon fra 1983 og den eneste gangen denne er trykket i hardperm. De fleste Star Trek bøker finnes kun i pocket, men jeg har alltid foretrukket hardperm-bøker så om mulig så er det det jeg kjøper.

For en god tid tilbake så bestemte jeg meg for å lese igjennom Star Trek bøkene i rekkefølge. Yesterday's Son er den nummer 11 i bokserien om den originale Star Trek-gjengen. Så jeg kom ikke så veldig langt før jeg ga opp i en periode (ifølge nerdeloggen min så leste jeg bok 10, Web of the Romulans i november 2011). Mener å huske at det var ganske variabelt med kvaliteten på de første bøkene og var sikkert derfor jeg gikk over til andre ting.

Men jeg leste Yesterday's Son i går kveld, og den var ikke så ille. Syntes starten var litt tørr, men når jeg kom en 30-40 sider inn i boken så ble den ganske underholdende. Plottet er litt komplisert og veldig Star Trek. I en av de originale TV-episodene så ble Spock og doktor McCoy sendt 5000 år tilbake i tid for en periode. Et hulemaleri som noen arkeologer har funnet forteller Spock at han faktisk fikk en sønn for 5000 år siden.

Dermed drar Spock, kaptein Kirk og doktor Bones tilbake i tiden for å finne sønnen. Til alt hell finnes det en mystisk gjenstand som tillater tidsreising (og de er en av en håndfull personer som vet om at Star Fleet har denne gjenstanden). I et isøde så finner de Zar, som har levd der helt alene i syv år siden moren døde.

Det var jo når de brakte Zar tilbake til nåtiden (deres nåtid, da Star Trek er satt i vår fremtid) at boken ble morsom. Kultursjokk og fascinasjonen til en primitiv som ser moderne oppfinnelser for første gang er både morsomt og sjarmerende. Personlig synes jeg at boken skulle ha fokusert enda mer på den biten, men siden Zar er en kvart Vulcan så er han supersmart og blir raskt lært opp. Ekstremt raskt.

Hovedfokuset i boken er jo det anstrengte forholdet mellom Spock og sønnen, for Spock er jo halvt Vulcan og opplært til å aldri vise følelser, noe han også prøver å lære Zar. Ellers så blir det etter hvert en konflikt med romulanere (noe action må det jo være også).

Boken har sine svakheter, men alt i alt så var det en grei bok, og den hadde en historie som lett kunne ha passet som en TV-episode av den originale serien. Tror dette var den første Star Trek boken til A.C. Crispin (mulig det var den første boken hennes ellers også). Har lest noen andre Star Trek bøker av henne tidligere, pluss Han Solo-trilogien hennes og hun skriver jo stort sett veldig bra.

Er litt usikker på hvordan folk ukjent med Star Trek-universet vil se denne boken. Det er jo en del ting, blant annet hvordan vulcanere er, som det er antatt at man allerede vet. Jeg vil nok konkludere med at Yesterday's Son kun er en bok for Star Trek-fansen.

#bok #bokanmeldelse #startrek #accrispin #sciencefiction #spock #kirk #McCoy #tidsreising

Down and Out in Purgatory 

Down and Out in Purgatyr er en kort bok skrevet av Tim Powers. Tidligere har jeg lest Nobody's Home av samme forfatter. Den likte jeg, akkurat som jeg liker denne også. Tim Powers skriver veldig bra, og han har god fantasi.

I denne boken så møter vi Tom Holbrook. Han var ekstremt forelsket i Shasta DiMaio, men hun valgte å gifte seg med John Atwater i stedet. Det gikk ikke så bra, og John drepte Shasta. Men han ble ikke dømt for mordet, advokatvennene hans fikk ham løs på en teknikalitet. Tom har i de siste seks årene lett etter John for å drepe ham. Shasta må jo hevnes! Men nå har han endelig funnet John Atwater. Problemet er at han er allerede død. Han døde til og med lykkelig av hjerteinfarkt med en drink i hånden og en elskerinne i sengen.

Dette er ikke nok for Tom. Hans nye mål med livet er å drepe Tom, selv om han er død. Noe som kanskje medfører at han må følge etter...

I bunn og grunn er dette en bok om hevn og det å la ting fare. Å faktisk gå videre forbi en urett. Men det er innpakket i en litt utenom det vanlige fantasy-fortelling. Jeg synes denne var veldig bra. Litt humor, og mye alvor. En bok som var spennende å lese, men også har en litt dypere mening. Etter min erfaring så er det ganske ofte at bøker er en av delene, sjelden begge.

Når det er sagt så er denne historien kanskje ikke for alle. Vi kommer jo borti livet etter døden her, og da er det umulig å tekke alle religioner. Men har du et åpent sinn og klarer å akseptere at i denne boken fungerer ting slik, så tror jeg denne ikke bare vil være underholdende, men også være meningsfull.

Tror jeg må lese mer av Tim Powers :)

#bok #bokanmeldelse #timpowers #fantasy #subterraneanpress

Jack in the Green 

Jack in the Green av Charles De Lint er også en bok jeg har hatt liggende en god stund. Fikk den i en forundringspakke jeg kjøpte fra Subterranean Press enten i fjor eller året før det. Det er også en signert Limited edition med illustrasjoner av Charles Vess, noe jeg synes er veldig kult. Jeg har nummer 1205 av et opplag på 2000.

Historien er en slags moderne gjenfortelling av Robin Hood, bare satt i Santo del Vado Viejo, som har masse gjengkriminalitet og narkokarteller. Maria Martinez jobber som renholder i rikmannshus. En dag mens hun jobber ser hun en barndomsvenninne og en liten gjeng bryte seg inn i nabohuset til der hun jobber. Særlig en av guttene føler hun en merkelig tiltrekning til.

Etter hvert får hun kontakt med barndomsvenninnen sin igjen, og det viser seg at gjengen hennes stjeler fra de rike og gir til de fattige.

Med litt magi, litt action og litt kjærlighetshistorie så var dette en koselig liten fortelling. Syntes ikke omslaget så så veldig spennende ut, og det var nok derfor boken ble liggende i skal-lese-haugen min ganske lenge. Vet ikke helt hva jeg forventet av denne boken egentlig. Hadde kanskje et inntrykk av at dette kunne være noe litt kjedelig romantikk-greier, men den var jo veldig bra. Ikke helt den typen bok jeg vanligvis leser, men det er jo sunt å utvide horisonten litt innimellom. Viste seg å være litt fantasy etter hvert også :)

Tror ikke jeg har lest noe av Charles de Lint tidligere. Føyer ham til listen over forfattere jeg vil lese mer av.

#bok #bokanmeldelse #charlesdelint #robinhood #fantasy #subterraneanpress

ARQ

Den første gangen jeg så en film med en timeloop var Groundhog Day med Bill Murray. Fortsatt synes jeg den er den beste innenfor denne sjangeren. Siden har det jo vært massevis av filmer og tv-serier som har brukt timeloop-konseptet. Den nyeste jeg kommer på er jo den actionfylte Edge of Tomorrow med Tom Cruise. Husker også veldig godt den Stargate-episoden hvor O'Neil og Teal'c havnet i en timeloop. Den scenen hvor Hammond oppdager at de to spiller golf inn i Stargaten var jo rett og slett herlig.

Timeloop har blitt gjort mange ganger, og ofte dårlig. Så når Netflix nå har laget en film om en timelooop, så forventet jeg egentlig ikke så veldig mye av den. 

Jeg var forberedt på at ARQ kunne være dårlig, men da jeg satte meg ned for å se den i kveld så ble jeg positivt overrasket. Den var ganske bra. Ikke helt Groundhog Day-materiale, men likevel en solid film. De klarte å vise at hver loop starter likt, men samtidig gjøre hver gjennomgang av handlingen annerledes og spennende. Det dukket opp noen overraskelser. Og slutten var spenstig. Kan ikke komme på noen timeloop-filmer eller tv-serie episoder som hadde en slik slutt.

Handlingen er ganske enkel, men har også mye komplisert dybde som sakte avsløres litt etter litt gjennom hver loop. Renton (Robbie Amell) og Hannah (Rachael Taylor, som jo var med i Jessica Jones) våkner i sengen. Skumle menn i gassmasker stormer inn og binder dem fast til stoler. Mennene er tilsynelatende ute etter penger, men Renton har stjålet en mystisk maskin (ARQen) fra en av sidene i krigen som foregår. Og det er denne maskinen som skaper timeloopen.

Mer enn det trenger man egentlig ikke å vite. Det meste av moroa er jo å oppleve de overraskende twistene og avsløringene som kommer i løpet av filmen :)

Her er traileren:

JY0DGLrd9GY


Netflix har jo laget masse veldig gode originalserier. Filmer er de ikke så kjent for, men de har laget noen av disse også. Må innrømme at jeg ikke har sett alle originalfilmene deres, men av de filmene jeg har sett så har det vært solid håndverk i dem også. Har du sansen for sci-fi så anbefaler jeg at du tar en titt på ARQ. Selv om du, som meg, føler at timeloop-historier har blitt gjort så mange ganger at de har blitt kjedsommelige, så kan det hende at ARQ overrasker deg litt.

#film #netflix #arq #sciencefiction #action #timeloop

 

Marvel-tegneserier September 1965

Heisann :)

Der var jeg ferdig med nok en bunke med digitale Marvel-tegneserier. Som dere sikkert vet så prøver jeg å lese igjennom alle Marvel-tegneseriene i kronologisk rekkefølge. Jeg har nå lest bladene fra september i 1965 på Marvel Unlimited og gir dere selvsagt en liten rapport:

Kid Colt Outlaw nummer 124Al Hartley og Jack Keller

Dette bladet er ikke tilgjengelig hos Marvel Unlimited, så jeg vet ikke hvem fantom-raideren er.

Tales to Astonish nummer 71Stan Lee, Gene Colan, Jack Kirby og Mickey Demeo

Krigsherren Krang har tatt over kontrollen i Atlantis. For å få tilbake tronen sin må Namor finne Neptuns trident. Krang prøver å sabotere for ham, og i tillegg må han kjempe mot en kjempeblekksprut og en gigantisk tang-skapning.

Hulken er nå nesten like smart som Bruce Banner, men han har en kule i hodet og vil dø dersom han forvandler seg tilbake. Rick Jones prøver å hjelpe ham, mens Leader, som ble supersmart i stedet for supersterk av gammastråling, vil få Hulken på sin side slik at de to sammen kan erobre verden.

Two-Gun Kid nummer 77Stan Lee og Dick Ayers

Dette bladet er ikke tilgjengelig hos Marvel Unlimited så jeg har ikke lest om panteren.

Amazing Spider-Man nummer 28Stan Lee og Steve Ditko

Synes omslagsbildet var veldig kult denne gangen.

Her er det mye som skjer. Liz Allen vil ikke lenger jage etter Peter. Max Ralston, en skurkete vitenskapsmann prøver å stjele noe flytende metall som han og Spencer Smythe (mannen som lagde Spider-Slayer roboten til J. Jonah Jameson tidligere) utviklet. Han får hele greia tømt over seg og blir til Molten Man, en slemming med gullfarget metallhud. En tøff nøtt å knekke for Spider-Man. Ellers så uteksamineres Peter og klassen hans fra High School. Peter får stipend til universitetet grunnet karakterene sine, men han slipper ikke unna Flash Thompson for han får også stipend (grunnet sportsferdighetene sine). Blir spennende å se hvordan det går videre med Peter nå som han har blitt en universitetsstudent.

Fantastic Four nummer 42Stan Lee og Jack Kirby

Frightful Four har hjernevasket Thing så han er nå på deres side og kjemper mot de resterende medlemmene av Fantastic Four. Etter hvert blir også Johnny hjernevasket og det ser mørkt ut for Fantastic Four. Fortsettes i neste nummer.

Millie the Model nummer 130Stan Lee og Stan Goldberg

Dette bladet er ikke tilgjengelig hos Marvel Unlimited så jeg vet ikke hva det er med Agnes.

Strange Tales nummer 136Stan Lee, Joe Severin og Steve Ditko.

Snikmordere fra Hydra prøver å drepe Nick Fury, men han setter en felle for dem i en falsk frisørsalong. Jeg likte denne. Skikkelig snedig spionhistorie.

Doctor Strange er fortsatt på leting etter Eternity, i håp om at det skal hjelpe ham mot Baron Mordo og Dormammu. Men i stedet for å finne Eternity, tabber Strange seg ut og havner i en annen dimensjon sammen med en farlig demon.

Tales of Suspense nummer 69Stan Lee, Don Heck og Jack Kirby

I dette bladet starter to fortsettelseshistorier.

I den første så møter vi Boris Bullski (han er fra Soviet hvis du ikke skjønte det). I det samme laboratoriet som skapte Crimson Dynamy, bygger han seg en drakt og blir Titanium Man. Han utfordrer så Iron Man til duell. Nå sliter jo Tony litt med hjertet sitt og har ikke så veldig lyst, men blir presset til å akseptere for å redde Amerikas ære.

I den andre må Bucky være igjen i leiren mens menig Steve Rogers (Cap) må dra til Frankrike for å krige. Mens Steve er borte blir Bucky fanget av en vitenskapsmann som jobber for nazistene (og Red Skull). Når Cap får høre det, stikker han av fra troppen sin og drar hjem for å redde guttekompisen sin.

Journey Into Mystery nummer 120Stan Lee og Jack Kirby

Thor begynner å tro at ting skal bli som normalt igjen. Han har fått tak i norne-steinene og kan bevise at Loki jukset i retssaken (om det kan kalles det), og han har fått reparert Mjølner i smiene i Pittsburg. Men slik er det ikke. Jane Foster har forsvunnet, husleien til legekontoret hans (hans hemmelige identitet er doktor Donald Blake) er ikke betalt, og ikke nok med det: Loki har rømt fra sitt fangenskap og bringer tilbake The Absorbing Man for å ta rotta på Thor en gang for alle.

Modeling With Millie nummer 41Stan Lee og Stan Goldberg

Dette bladet er ikke tilgjengelig hos Marvel Unlimited så jeg er lykkelig uvitende om Millie velger Ron eller Clicker.

X-Men nummer 13Stan Lee, Jack Kirby og Jay Gavin

Cain Marko, stebroren til Charles Xavier er den ustoppelige Juggernaut. Og X-Men er nødt til å stoppe ham før han tar livet av professoren. Hele bladet er en stor kampscene mot Juggernaut, og de må til og med søke hjelp hos Human Torch for å klare å få tatt av hatten til Juggernaut slik at Professor X kan bruke sin tankekraft på ham. Selvsagt fjerner proffen minnet fra Human Torch slik at den hemmelige identiteten hans forblir intakt.

Avengers nummer 20Stan Lee, Don Heck og Wallace Wood

Dette bladet fortsetter fra forrige gang. Captain America er fanget av Swordsman, mens de tre nye Avengers prøver å redde ham. Etterpå blir Swordsman kidnappet av Mandarin, som oppgraderer sverdet hans og ved hjelp av en falsk Iron Man lurer han Avengers til å la Swordsman bli medlem av gruppen.

Først, så synes jeg det er merkelig at en frekk bajas med sverd kan gi Avengers så mye trøbbel. Det viser jo bare hvor svake Avengers har blitt etter at de originale heltene forlot teamet. Og det at de bare tar Swordsman inn i varmen (selv om de er litt mistenksomme) synes jeg er veldig rart.

Swordsman planter en bombe, men er litt hypp på Wanda, så når Mandarin planlegger å detonere bomben, prøver Swordsman å stoppe dem. Cap og de andre ser dette og tror at Swordsman planter bomben (noe han jo gjorde tidligere) og angriper. Swordsman får ikke tid til å forklare seg og må rømme.

Sgt. Fury and His Howling Commandos nummer 22Stan Lee og Dick Ayers 

Sersjant Nick Fury og hans Howling Commandos blir sendt for å ødelegge noen flak-kanoner slik at de alliertes bombefly kommer frem. Denne gangen blir det litt spesielt, for bølla Bull McGiveny og hans Mauling Commandos er også ute på samme oppdrag og de to rivalene må samarbeide for å slå nazistene. For Baron von Strucker og hans Blitzkrieg Squad er også der.

 

Det var Marvel-tegneseriene fra september 1965. Skal snart til å gå i gang med bladene fra oktober. Det er kjempegøy å lese disse gamle tegneseriene, men det går ikke så fort bestandig. Har jo jobb og masse annet som skal leses i tillegg. Er stort sett i helgene jeg har tid til å sette meg ned og riktig kose meg med superheltdrama.

Dere skal i alle fall få en liten rapport når jeg har fått lest bladene fra oktober :)

#marvel #tegneserier #stanlee #steveditko #genecolan #jackkirby #mickeydemeo #johnseverin #donheck #wallywood #namor #submariner #krang #dorma #brucebanner #hulk #rickjones #glentalbot #leader #generalross #peterparker #spiderman #moltenman #auntmay #jjonahjameson #flashthompson #lizalllen #fantasticfour #reedrichards #susanstorm #humantorch #frightfulfour #thing #wizard #medusa #Sandman #trapster #pastepotpete #colonelfury #nickfury #Shield #hydra #doctorstrange #baronmordo #dormammu #ancientone #tonystark #ironman #happyhogan #pepperpotts #titaniumman #steverogers #bucky #captainamerica #donaldblake #thor #janefoster #odin #loki #absorbingman #avengers #Quicksilver #hawkeye #scarletwitch #xmen #charlesxavier #professorx #cyclops #jeangrey #iceman #bobbydrake #scottsummers #angel #beast #hankmccoy #juggernaut #sgtfury #howlingcommandos #baronvonstrucker #blitzkriegsquad #dumdumdugan #swordsman #mandarin

Damnation for Beginners 

Damnation for Beginners av Alan Campbell er en kjempebra bok, selv om den også er litt ubehagelig til tider. Jeg blir alltid veldig provosert av urettferdighet, og det er det masse av i denne boken.

Jack Aviso jobber i klageavdelingen i Henry Sill Banking Corporation. Noe som burde gjøre ham til en skurk, for denne banken er fæl. Skikkelig fæl. Så fæl at når jeg leser at den vurderer å åpne en filial i Helvete, så tenker jeg: stakkars Helvete. Så fæl er den. Jeg kommer til å ha mareritt om overbetalings-svindelen dens. Rett og slett fryktelig.

Men jeg får aldri følelsen av at Jack er en skurk. For det tar ikke lang tid før banken går etter ham også. Kona hans, som også jobber i klageavdelingen, hjalp ei dame med sin klage. Det er fryktelig fy fy, for ingen skal få hjelp til klagen sin. Klager skal bare avvises og bortforklares. Kundene skal tynes for hver eneste dukat, og når det ikke er nok penger igjen, så skal de settes i slavearbeid til de dør.

Jack og kona får en meget trist skjebne, og Jack bestemmer seg for å drepe Henry Sill. Noe som ikke er så enkelt, men skal ikke røpe hva som skjer.

Kort fortalt er dette en bok om hevn og grådighet. En bok som vil få deg til å elske den banken du har i dag. En bok som man ikke legger fra seg før den er ferdig (bra den er kort, ellers så hadde det blitt lite søvn på meg i natt).

Dette er første gang jeg leser noe av Alan Campbell, og jeg er imponert. Denne boken skal være knyttet til bokserien Deepgate Codex som Campbell har skrevet. Den serien er nå på skal-lese-listen min. Har hatt Damnation for Beginners liggende en god stund. Jeg fikk den i fjorårets (eller var det året før det) forundringspakke fra Subterranean Press. Skulle ha lest den med en gang, men visste jo ikke at den ville være så bra.

Dessuten er det en signert og illustrert spesialutgave jeg har. Nummer 185 av et opplag på 250. Det synes jeg er veldig kult. Denne blir et kjærkomment tilskudd til boksamlingen min.

Det er vanskelig, men jeg prøver for tiden å ikke kjøpe så mye bøker, og heller lese de jeg allerede har liggende. Det viser seg jo at jeg har masse skjulte skatter i den enorme ulest-haugen min. Damnation for Beginners er en slik skatt. En skikkelig intens leseropplevelse. Anbefales.

#bok #bokanmeldelse #alancampbell #subterraneanpress #subpress #bank #helvete

Dabangg 2 

Jeg syntes filmen Dabangg var så gøy at jeg måtte jo bare se oppfølgeren også.

Salman Khan spiller nok en gang politimannen Chulbul Pandey. Eller, superpolitimann, for han sloss jo nesten som om han hørte hjemme i en Matrix-film til tider. Chulbul har blitt forfremmet og har flyttet med familien til Kanpur. Der er det selvsagt en skurkete politiker, Bachchalal Singh (Prakash Raj), som gjør ting vanskelig for en macho-tøffing av en politimann. Til og med familien til Chulbul blir truet. Og da blir jo de tøffe enda tøffere ;)

Som en typisk Bollywood-film så er det også masse sang og dans innimellom action-scenene.

Selv om action-scenene er bedre i oppfølgeren, så synes jeg fortsatt at den første filmen er best. Den hadde en bedre historie. Men Dabangg 2 er en bra film den også. Har sett på nettet at det er en del som ikke liker den i det hele tatt. Jeg synes den var kjempegøy. Kjempefin blanding av action, romantikk og humor. Han fyren med ringetonen fra den første filmen er også med i en scene her. Kjempemorsomt :)

Var forresten en ting som var litt overraskende. Før filmen begynte så kom det groteske bilder av røykelunger og diverse sykdommer røyking kan gi, pluss intervju med folk som (jeg tror) har lungekreft. Noen av skurkene i denne filmen røyker, og da er det jo veldig viktig å sikre seg at filmens publikum vet at røyking er helseskadelig og at man ikke bør gjøre som skurkene. Faktisk er det slik at hver eneste gang en sigarett vises på skjermen, så dukker det opp en tekst nederst i bildet som advarer om at det er helseskadelig å røyke. Litt merkelig, men samtidig er jeg imponert.

Dabangg 2 er også regidebuten til Arbaaz Khan, broren til Salman (og spiller broren til Chulbul).

Her er traileren:

7nPN1M9zVcI


Dabangg 2 er nok et eksempel på at det finnes massevis av flotte filmer som ikke har blitt utgitt her i Norge.

#film #indiskfilm #Bollywood #action #salmankhan #chulbulpandey

Nobody's Home 

Jeg har forstått det slik at en av Tim Powers beste bøker heter Anubis Gates. Nobody's Home er en historie som er koblet til den boken. Jeg har ikke lest Anubis Gates, men det viste seg at det ikke var nødvendig i det hele tatt. Nobody's Home står helt fint på egne bein. Har hatt boken liggende i skal-lese-haugen min ganske lenge så følte det var på tide å faktisk lese den.

Vi møter Jacky Snapp. Hun har løsbart og går rundt i mannsklær for det kan være farlig for en dame å ferdes alene i London på nattestid. Vi er i begynnelsen på 1800-tallet. Jacky drar ut om natten for å finne Dog-Face Joe, mannen som drepte forloveden hennes. Men letingen må utsettes litt, for Jacky støter på Harriet, som hjemsøkes av sin avdøde ektemann. Sammen må de to finne en måte å overvinne spøkelset på. I desperasjon søker de hjelp hos den mystiske Nobody som lever på en båt på Themsen. Men er nå det så lurt?

Boken er ganske kort, men den har en spennende spøkelseshistorie og Jacky Snapp virker som en meget interessant person. Hadde hatt lyst til å lese mer om henne, særlig om hun noen gang finner Dog-Face Joe. Har forstått det slik at hun bare var en mindre karakter i Anubis Gates.

Tim Powers havner på listen min over forfattere jeg bør lese mer fra. Jeg likte denne. Den er forresten også stemningsfullt illustrert av J.K. Potter. Veldig bra, så hvis du kommer over Nobody's Home så anbefaler jeg at du gir den et forsøk :)

#bok #bokanmeldelse #timpowers #spøkelse #London #1800tall #subterraneanpress

Perdido - et fragment av Peter Straub 

Perdido er utgitt som et fragment av en bok som Peter Straub hadde lyst til å skrive, men som han aldri hadde tid til å gjøre ferdig. Dermed er ikke dette en avsluttet historie, men bare begynnelsen på noe. Begynnelsen på noe som virker veldig veldig bra.

Perdido er et mystisk luksus-resort i et fjell i Norge. For å komme dit må man sette inn en annonse i en amerikansk avis. Hvis man blir utvalgt så får man en billett med et ukjent flyselskap. Man blir flydd til Oslo og overnatter på et overdådig luksushotell. Neste morgen blir det en 2 og en halv times helikoptertur til bunnen av et fjell. Der blir man satt av med bagasjen og må følge en sti oppover fjellet. Til Perdido, som beskrives som et Shangri-La.

I Perdido skjer det noe. Man opplever noe. Og så er det to enda mer mystiske resorts lenger oppe i fjellet som enkelte utvalgte får lov til å oppgradere til. Disse hintes det bare om. Nøyaktig hva som skjer i Perdido får vi aldri vite. Bare at de som drar dit kommer tilbake forandret.

Denne historien fungerer på en måte for seg selv. Man blir bare ertet med små hint om hva som egentlig foregår i Perdido, og må bruke sin egen fantasi til å fylle inn resten. Men samtidig er det veldig frustrerende, for dette er jo begynnelsen på en roman. En roman som virker å kunne ha blitt utrolig bra. Jeg har virkelig lyst til å lese denne boken, men i og med at dette fragmentet først ble utgitt i 2001 og siden jeg ikke har funnet noen spor på nettet om at Straub jobber med den, så virker det veldig usannsynlig at boken noensinne blir skrevet ferdig.

Jeg har hatt denne boken liggende i litt over et år nå. Fikk den da jeg kjøpte fjorårets forundringspakke fra Subterranean Press. Siden jeg nå nylig kjøpte årets, så fant jeg ut at jeg kanskje burde lese ferdig alle bøkene fra tidligere år også. Dette er en Limited edition, signert av Peter Straub, noe jeg synes er veldig kult. Har nummer 370 av et opplag på 400. Jeg har sikkert masse spennende skatter som denne liggende i skal-lese-haugen min. Burde egentlig slutte å kjøpe inn flere bøker i et år eller to og konsentrere meg om de jeg allerede har (det er en del). Men det er ikke så enkelt for en boknerd :)

#bok #bokanmeldelse #novelle #perdido #peterstraub #Norge #fragment

Dabangg 

Bollywood-filmer er noe helt for seg selv. I kveld så jeg actionfilmen Dabangg (tror det betyr fryktløs). Og den var kjempegøy.

Salman Khan spiller politimannen Chulbul Pandey. Solbriller, bart og like korrupt som Michael Chiklis var i Shield. Bare litt gal i tillegg. Han dukker unna kuler, slenger skurker veggimellom og kan komme med en fisevits samtidig. Vi snakker macho macho man her altså. Og masse med spaghetti-western-aktig musikk til.

Han har et anstrengt forhold til sin stebror (Arbaaz Khan) og stefar (Vinood Khanna), forelsker seg i den vakre Rajjo (Sonakshi Sinha) og legger seg ut med den enda mer korrupte og ufine politikeren Chedi Singh (Sonu Sood). Det er masse som skjer. Chulbul er ikke noen snill mann. Han er en tøffing og til tider en bølle. "Doktoren sa du hadde bare noen dager igjen å leve. Jeg dro til ham så nå får du leve lenger." Men han har sjarm. Selv om jeg ikke liker hva han gjør og hvordan han behandler folk, så er det ham jeg sitter og heier på. For alle bortsett fra damene er mer eller mindre korrupte og skurkete.

Har sett på nettet at filmen har fått en del kritikk for å glorifisere Chulbul som er frekk mot sine eldre og rett og slett en ufin kar til tider. Det kan jeg egentlig skjønne. Men filmen er underholdende for det.

Han skal til å skyte en skurk, men så ringer skurkens mobiltelefon. Chulbul begynner å danse til ringetonen og lar skurken leve, for det er kjenningsmelodien til Salman Khans forrige film, Wanted. Er ikke det morsomt så vet ikke jeg. (ok, jeg forstod ikke greia med ringetonen før jeg leste om det på imdb etterpå, men det er litt kult)

Dabangg er et helsprøtt sammensurium av action (Matrix-lene-seg-tilbake-i-slow-motion-action til tider), familiedrama, kjærlighetsdrama, tragedie og musikal. Jepp. Chulbul denger skurker og så tar han seg en sang og en dans. For det er slik ekte menn gjør i Uttar Pradesh.

Dette er vel den fjerde Bollywood-filmen jeg har sett. Og akkurat som de andre er det en herlig opplevelse. Blir både wow!-øyeblikk, hoderisting og rå latter til tider. Det er en merkelig kultur de har i India. Særlig rundt giftemål og kurtise. Eller så er det bare merkelige filmer jeg har sett :)

BLV4t3VIBh8


 

Dabangg 2 er bestilt. Jeg gleder meg til å se mer fra Bollywood.

#film #indiskfilm #dabangg #Bollywood #action #drama #politi #korrupsjon #salmankhan #arbaazkhan

Marvel-tegneserier: spesialbladene fra 1965

I tillegg til sine vanlige tegneserieutgivelser, så ga Marvel også ut noen få spesialblader. Disse var da enten årlige eller kvartalsvise utgivelser der det ikke er skrevet noen måned på selve bladet. Tidligere har jeg bare føyset disse sammen med de andre i bloggpostene mine, men denne gangen tar jeg den i en egen post. Det blir jo stadig flere av dem.

De viktigste av spesialutgavene er kanskje annualene. En annual er en årlig utgivelse av en eksisterende tegneserie. Disse annualene hadde større sidetall og de prøvde alltid (i hvert fall i denne tidsperioden) å ha med store og episke fortellinger i dem (i 65 inkluderer det et superheltbryllup, mer om det lenger ned). Noen ganger gjenopptrykket de tidligere historier som hører sammen med bladets hovedhistorie. Eksempelvis det første møte med skurken der.

Jeg liker annualene. De tar seg alltid så stor flid med å gjøre historiene skikkelig gode i de. I hvert fall på 60-tallet hvor jeg nå er i min gjennomgang. Senere, når tegneseriebransjen gjør det mindre bra, så hører jeg at annualene bare ble brukt til gjenopptrykking av gamle historier. Jeg skal i alle fall nyte dem så lenge jeg kan :)

Her er i alle fall spesialbladene som Marvel ga ut i 1965, i kronologisk rekkefølge:

Monsters to Laugh With nummer 3 

Av Stan Lee.

Monsters to Laugh With var et humorblad med bilder fra diverse monsterfilmer, der Stan Lee la til en humoristisk snakkeboble. Jeg har ikke lest bladet, men etter det jeg har lest om det så virker det som om det aldri var noe særlig populært.

Amazing Spider-Man Annual nummer 2 

Av Stan Lee og Steve Ditko.

Den andre annualen til Spider-Man gjenopptrykker tre tidligere historier, men har også en helt ny og original historie. Magikeren Xandu er ute etter The Wand of Watoomb. Han har en del av tryllestaven, men Doctor Strange har den andre. Xandu hypnotiserer to sterke karer til å stjele den delen som Doctor Strange har. Men så snubler Spider-Man over tyveriet. Dermed ender det hele opp med at Spider-Man og Doctor Strange samarbeider for første gang, og blir venner rett og slett. Doctor Strange innser at Wand of Watoomb er alt for farlig og tømmer den for kraft. Samtidig som han sletter hukommelsen til Xandu i håp om at fyren skal slutte å være slem.

Journey Into Mystery Annual nummer 1 

Av Stan Lee og Jack Kirby

I tillegg til å gjenopptrykke noen av Thors tidligere eventyr, så er det med en historie her fra da Thor var yngre. Han er en tur i Jotunheim sammen med Loki (før de ble bitre fiender dette). De støter på et par kjemper som Thor slåss med mens Loki stikker av. Like etterpå ramler Thor ned i en hemmelig portal som tar ham til Olympus. Der støter han på Hercules. De to hissigproppene ender opp med å slåss med hverandre. De denger løs på hverandre over flere sider, før Zeus til slutt stepper inn og stopper kampen. Thor og Hercules skilles som venner til slutt, men vi fikk dessverre ikke vite hvem av de to som ville ha vunnet kampen til slutt.

Fantastic Four Annual nummer 3 

Av Stan Lee og Jack Kirby.

Dette er det historiske bladet som omhandler bryllupet mellom Reed Richards og Susan Storm. Og her er nesten samtlige skurker og helter som eksisterer i Marvel-universet til stede.

Doctor Doom sitter i Latverie, hvor han hersker, og leser om det kommende brullypet i avisen. I raseri kjører han i gang en følelseforsterkermaskin og bruker denne til å påvirke nesten samtlige skurker til å angripe bryllupet. Og det gjør de. Mens Fantastic Four har tatt på seg finstasen og møter gjestene, så kommer den ene skurken etter den andre frem for å ta dem. Da er det jo bra at blant gjestene så er det haugevis med superhelter. Avengers, X-Men, Iron Man, Thor, Daredevil, Spider-Man, Doctor Strange og Nick Fury med sine S.H.I.E.L.D. agenter stepper opp og hjelper Fantastic Four med å kjempe mot horden av skurker. Dette tror jeg må være det mest action-fylte tegneseriebladet til Marvel hittil.

Og kampen kunne nok ha fortsatt i det uendelige, hvis ikke Watcher, som ikke har lov til å blande seg inn, låner Reed en vitenskapelig tidsmaskin-greie. Med den endrer Reed virkeligheten slik at alle skurkene blir sendt tilbake til der de kom fra uten å huske noe som helst av angrepet. Faktisk er det ingen som husker angrepet lenger, og bryllupet går som opprinnelig planlagt. Smask.

Og som en ekstra morsomhet så prøver selveste Stan Lee og Jack Kirby å komme inn på festen, men blir kastet ut av Dum-Dum Dugan og Gabriel Jones.

Monsters Unlimited nummer 4 (tidligere Monsters to Laugh With) 

Av Stan Lee.

De endret tittelen på bladet fra Monsters to Laugh With, men innholdet er omtrent det samme. Bilder fra grøsserfilmer med humoristiske snakkebobler. Jeg har ikke lest det.

Sgt. Fury Annual nummer 1 

Av Stan Lee og Dick Ayers.

I tillegg til gjenopptrykk av gamle historier, så er det også en litt spesiell ny en. Sersjant Fury og hans kommandosoldater er jo satt under 2. verdenskrig, men denne historien er satt under Koreakrigen. Våre helter har vervet seg igjen for å bekjempe kommunistene. De er litt eldre men fortsatt like gale. De drar ut på et farlig oppdrag for å sprenge en MiG-base. Årvåkne lesere vil kanskje legge merke til at Fury ikke har lapp over øyet. Det er fordi at selv om han skadet øyet sitt under 2. verdenskrig, så mistet han faktisk ikke synet før senere. Fury blir også forfremmet til løytnant her, noe som er første steget til å bli den Colonel (oberst) Fury som nå styrer S.H.I.E.L.D.

Marvel Tales Annual nummer 2 

Et blad som gjenopptrykker tidligere historier: X-Men nummer 1, Incredible Hulk nummer 3, Strange Tales nummer 115, Amazing Adult Fantasy nummer 8 og Avengers nummer 1.

Millie the Model Annual nummer 4 

Den fjerde annualen om supermodellen Millie. Jeg har ikke lest bladet, og har heller ikke klart å finne noe særlig informasjon om det. Jeg antar at Stan Lee har vært involvert som skribent, men om det inneholder nye historier eller bare opptrykk av gamle har jeg ingen anelse om.

Monsters Unlimited nummer 5 

Av Stan Lee.

Humorblad med bilder fra diverse grøsserfilmer pluss humoristiske snakkebobler. Jeg har ikke lest det.

Marvel Collector's Item Classics nummer 1 

Et blad som kun gjenopptrykker fire klassiske tegneserier: Amazing Spider-Man nummer 3, Fantastic Four nummer 2, Tales to Astonish nummer 36 og Journey Into Mystery nummer 97.

 

#marvel #tegneserie #stanlee #steveditko #jackkirby #dickayers #spiderman #doctorstrange #xandu #thor #loki #Hercules #Zeus #sgtfury #nickfury #howlingcommandos #fantasticfour #reedrichards #susanstorm #thing #humantorch #avengers #captainamerica #hawkeye #Quicksilver #ironman #thor #xmen #charlesxavier #professorx #cyclops #beast #iceman #angel #jeangrey #daredevil #nickfury #colonefury #Shield #dumdumdugan #spiderman #doctorstrange #doctordoom #watcher #puppetmaster #redghost #moleman #blackknight #hydra #mandarin #cobra #mrhyde #enchantress #executioner #kang #superskrull #greygargoyle #electro #unicorn #melter #beetle #madthinker #humantop #attuma #diablo #eel #porcupine #patsywalker #hedywolfe #karenpage #foggynelson

Saken med den blødende veggen 

Ganske nylig kjøpte jeg en forundringspakke fra bokforlaget Subterranean Press. Bruker å gjøre det hver gang de selger disse (omtrent en gang i året). Det er alltid masse spennende man kan få når de tømmer lageret sitt. En av bøkene jeg fikk denne gangen var The Case of the Bleeding Wall av Joe R. Lansdale og datteren hans Kasey Lansdale. Har tidligere lest novellesamlingen Bleeding Shadows av Joe R. Lansdale og var meget fornøyd med den. Samt western-historien Black Hat Jack, som også var veldig bra.

Dermed var jeg veldig spent på om denne også var like bra. Dette er en Limited Edition, trykket i bare 500 eksemplar. Jeg har fått nummer 413. Den er også signert av begge forfatterne, noe jeg synes er veldig kult :)

Boken handler om Jana, som har blitt assistenten til den berømte supernaturlige etterforskeren Dana Roberts. Hun lever av å etterforske overnaturlige mysterier. Den ene dagen kan hun berolige folk med at huset ikke er hjemsøkt, det er bare bier som har slått seg ned inni veggene. Den andre dagen kan det hende hun må kjempe mot gigantiske monstre fra andre dimensjoner. Det er viktig med variasjon i arbeidsdagen ;)

De drar til Italia, hvor ekskjæresten til Dana Roberts sliter med et hus som er hjemsøkt. Eller mer spesifikt en gammel vegg han fant på tomten og bygde huset rundt. Jeg røper forhåpentligvis ikke for mye hvis jeg sier at det ikke er snakk om bier denne gangen.

Historien var velskrevet og underholdende. Innholdsmessig ganske standard i forhold til andre bøker om etterforskere av overnaturlige saker (litt usikker på sjangerbenevnelsen i farta) men den har en fin dose humor, interessante karakterer og en tvist på slutten. Joe R. Lansdale er jo en dreven forfatter og han kan håndverket veldig godt. Liker du overnaturlige historier eller er en fan av Lansdale fra før av, så anbefaler jeg gjerne denne.

#bok #bokanmeldelse #overnaturlig #Italia #roma #hjemsøkthus #joerlansdale #lansdale #kaseylansdale #danaroberts

Lilith Dark and the Beastie Tree 

Denne tegneserien var rett og slett nusselig. Lilith Dark er ei kjempesjarmerende lita jente med et rikt (og mørkt vil nok noen si) fantasiliv. Litt som Tommy i Tommy og Tigern så fantaserer hun om at hun kjemper mot monstre og at dinosaurbamsen hennes er levende. Hun må på sitt livs eventyr når hun klatrer inn i The Beastie Tree, et tre som leder til en verden av monstre. Der må hun redde søsteren som monstrene har tenkt å spise.

Tegningene er kjempefine og historien er full av humor og spennende krumspring. Det var så søtt da hun ropte ut "Canonbulls!" for hun klarte jo ikke å uttale ordet riktig. Og så slåss hun med dem med sverd. Og fikk kjeft fordi hun griset til frokostbordet.

Det finnes massevis av gode tegneserier utenfor de store tegneserieselskapene som Marvel og DC. Lilith Dark and the Beastie Tree er en av de beste utgivelsene fra Alterna (av de jeg har lest selvsagt). Den er både tegnet og skrevet av Charles C. Dowd, eller bare CDowd som han kaller seg. Hvis du kommer over den noe sted, så ikke nøl med å lese den. Den er kjempebra.

#tegneserie #lilithdark #alterna #alternacomics #cdowd

Marvel-tegneserier August 1965

Nok en måned med Marvel-tegneserier er gjennomlest. Jeg har det kjempegøy med tegneserielesingen og går bare rett på så jeg kan lese videre :) Her er de 13 tegneseriebladene Marvel ga ut i august 1965. 

Patsy and Hedy nummer 101Stan Lee og Sol Brodsky

Denne serien er ikke tilgjengelig hos Marvel Unlimited så jeg har ikke lest hva karrierejentene holder på med.

Rawhide Kid nummer 47Larry Lieber

Dette bladet er dessverre ikke tilgjengelig hos Marvel Unlimited så jeg vet ikke hva som skjer på elvebåten.

Strange Tales nummer 135Stan Lee, Jack Kirby og Steve Ditko

En stor og meget velkommen forandring. Det er slutt på Torch/Thing historiene som ofte var veldig tullete. Fra og med nå tar Nick Fury, Agent of S.H.I.E.L.D. over deres del av dette bladet. S.H.I.E.L.D. står for Supreme Headquarters International Espionage Law-enforcement Division. Det blir etter hvert omgjort til noe annet.

Colonel Nick Fury (dette er altså nåtid og ikke under 2. verdenskrig hvor han var en sersjant) jobber for CIA med antispionasje. Dette vet vi da han besøkte Fantastic Four en gang, og siden Captain America har sendt ham brev og bedt om en jobb. Nå blir Fury kontaktet av en gruppe verdensledere og får tilbudet om å lede SHIELD (jeg dropper punktumene fra nå av, håper et er greit). Målet er å overvinne forbryterorganisasjonen Hydra som ønsker verdensherredømme. Jeg får en skikkelig James Bond-følelse av denne, med alle tekniske duppeditter og våpen. Tony Stark er der som våpendesigner (han har en finger med i mye han). Og allerede før Fury får sjanse til å akseptere jobben, så er det attentatforsøk mot ham. Og i Hydraleiren møter vi en mystisk dame som tar på seg oppdraget med å drepe Fury. Vi vet det ikke enda, men hun er Laura Brown, datteren til Arnold Brown som er Imperial Hydra (lederen). Denne serien tror jeg blir veldig bra. I hvert fall bedre enn Torch-historiene har vært.

Doctor Strange viser også stor forbedring. Jeg synes tegningene er blitt stiligere og historien (vi er i en veldig lang føljetong) er spennende. Strange leter fortsatt etter Eternity, som den komatøse Ancient One ba ham om å finne. Strange oppsøker Sir Baskerville, uvitende om at Baskerville jobber for den onde Baron Mordo. Og i den andre dimensjonen så har Dormammu oppdaget at den hvithårede jenta (Vi har ikke fått vite at hun heter Clea enda) hjalp Doctor Strange ved å distrahere ham tidligere. Masse dramatikk her nå. Dette var den tegneserien jeg hadde mest lyst til å bare hoppe over i begynnelsen. Nå ser jeg faktisk frem til å lese den.

Tales to Astonish nummer 70Stan Lee, Gene Colan og Jack Kirby

Også i dette bladet er det en stor forandring. Historiene om Giant-Man/Ant-Man og Wasp er fjernet og i stedet får vi Namor. Giant-Man syntes jeg var ok, ikke den beste men heller ikke den verste tegneserien. Namor likte jeg ikke da jeg leste den første serien hans fra 40-tallet. Og i sølvalderen (som denne tegneserieepoken kalles) så har jo Namor vært en skurk.

I Daredevil nummer 7 fikk Namor høre at Krang hadde stjålet tronen hans i Atlantis. Og her starter det nå. Namor kommer hjem og oppdager at Krang hersker. Dorma er sur fordi Namor ikke elsker henne og angir ham. Så ombestemmer hun seg og hjelper ham med å rømme igjen (kvinnfolk asså!). For å få tronen sin tilbake setter Namor ut på leting etter Neptuns Trident. Hvis han finner den vil den bevise at han er den verdige herskeren over Atlantis. Men han kommer ikke så langt. Han ender opp fanget i en hule sammen med en kjempeblekksprut og historien fortsettes i neste nummer. Jeg er ikke solgt. Liker ikke Namor og til og med tegningene virket dårlige. Stilen minnet meg om seriene fra Marvels gullalder (40-tallet).

Hulk-historien er heldigvis bedre. Der endte det jo sist med at Bruce Banner ble skutt og døde. Rick Jones stjeler liket hans og tar det med til det gamle laboratoriet hans. Der bruker han gammastrålen til å forvandle ham til Hulk igjen. Det fungerer, og nå har han Hulks kropp og Banners hjerne. Men hvis han forvandler seg tilbake til Banner igjen, så vil kulen i hodet hans trolig ta livet av ham. En vanskelig nøtt det der.

Ellers så driver jo Leader fortsatt med sine skurkestreker. Han har nå bygget en gigantisk humanoide og angriper en rakettbase med den.

Amazing Spider-Man nummer 27Stan Lee og Steve Ditko

Spider-Man er fortsatt best :)

Sist endte det med at Spider-Man ble fanget av Green Goblin. Green Goblin tar ham med til møtet hvor Crimemaster prøver å bli valgt som leder for alle gangsternen, men med Spider-Man som fange så heller de mot Green Goblin i stedet. De skal til å avmaske Spider-Man (Goblin prøvde tidligere men Spidey hadde limt masken på siden han nå bruker et billig karnevalskostyme etter at tante May kastet drakten hans) da politiet stormer inn. Spider-Man kommer seg løs og det blir skikkelig med action.

Mysteriet om hvem Crimemaster og Green Goblin er har stort fokus i dette bladet. Foswell, som tidligere var gangsteren Big Man, var nok hovedmistenkt for mange. Det var ikke ham. Crimemaster viser seg til slutt å være Nick Lewis, en gangsterboss som vi ikke har møtt før. Green Goblin er fortsatt på frifot og med identiteten sin intakt. Han tenker nå å ligge i skjul en stund og så angripe igjen når Spider-Man minst venter det. Den siste biten der hvor det er ment at man skal tro at Foswell er Green Goblin, men så avsløres det at han var tysteren Patch. Den var skikkelig kul. Spider-Man er best :)

Fantastic Four nummer 41Stan Lee og Jack Kirby

Ben Grimm er sur fordi han måtte bli forvandlet tilbake til Thing igjen. Det var i forrige nummer da de sloss mot Doctor Doom. Nå bestemmer Thing seg for å forlate Fantastic Four. Mens han er alene og sover, blir han kidnappet av Frightful Four. Wizard hjernevasker Thing til å adlyde bare ham. Og til å angripe sine tidligere lagkamerater...

Tales of Suspense nummer 68Stan Lee, Al Hartley, Don Heck og Jack Kirby

Morgan Stark, søskenbarnet til Tony har litt gamblinggjeld. Grev Nefaria tvinger ham til å ødelegge Tonys rykte. Med en illusjonmaskin får de Tony til å se romvesener og andre ting, men når han forteller folk om det er de borte. Dermed begynner folk å tro at det har rablet for milliardæren. Men til alt hell dukker det opp noen ekte romvesener som Iron Man kan bekjempe. Dermed blir ryktet til Tony reddet, og Morgan får enda flere vanskeligheter med Grev Nefaria.

Sist så skulle den hjernevaskede Captain America til å skyte en av de alliertes ledere. Men han overkommer plutselig hjernevaskingen, denger nazistene og alt er bare fryd og gammen igjen. Så senere, når Steve Rogers (Cap) frakter en krigsfange, rømmer krigsfangen og stjeler prototypen til et nytt og hemmelig våpen. Dermed må Captain America og Bucky fikse biffen atter en gang.

Daredevil nummer 9Stan Lee, Wallace Wood og Bob Powell

Karen Page har mast lenge på Matt Murdock at han må besøke øyekirurgen va Eyck for å få operert øynene sine, slik at han kanskje kan se igjen. Matt er jo redd for at det vil ødelegge supersansene hans, men han drar til Lichtenbad likevel. Der blir det ingen øyeoperasjon, for hertugen, Klaus Kruger, styrer landet med jernhånd og har en hær av ridderroboter som terroriserer lokalbefolkningen. Daredevil blir nødt til å hjelpe opprørerne. Og i tumultene så finner van Eyck ut av identiteten til Daredevil, men han tar den med seg i graven i det han ofrer livet for å stoppe hertugen i å sende ut radioaktiv gass mot befolkningen.

Journey Into Mystery nummer 119Stan Lee og Jack Kirby

Her fortsettes det fra forrige nummer. Thor er i kamp med The Destroyer, som er så sterk at bare Odin kan beseire ham. Men Odin har sin årlige sovestund. Loki prøver for en gangs skyld å hjelpe Thor (for Odin vil skjønne at det er han som står bak), men han får ikke lov til å vekke Odin. Dermed ser han seg nødt til å søke hjelp hos Norne-dronningen. Masse gudeintriger på gang. Thor klarer til slutt å overliste Destroyer, og Odin straffer Loki ved å gjøre ham til tjener hos heksemesteren Ularic.

Modeling With Millie nummer 40Stan Lee og Stan Goldberg

Denne serien er ikke tilgjengelig hos Marvel Unlimited så jeg har ikke lest bladet.

Patsy Walker nummer 122Al Hartley og Frank Ray

Dette bladet er ikke tilgjengelig hos Marvel Unlimited så jeg har ikke lest det.

Avengers nummer 19Stan Lee, Don Heck og Dick Ayers

En sverdsvingende skurk som kaller seg The Swordsman (han har forresten en fortid med Hawkeye) ønsker å bli med i Avengers, men de vil ikke ha skurker på laget (han er ikke reformert som de andre er). Dermed planlegger Swordsman en hevn. For en stund siden skrev Captain America et brev til Nick Fury for å spørre om en jobb hos ham i CIA. Nick Fury har jo nettopp fått jobb som leder i SHIELD og har ikke fått brevet. Det ble nemlig stjålet av Hydra-agenter som leter etter Fury. De kastet brevet og det ble plukket opp fra gaten av en skurk ved navn Blackie. Han solgte det så til Swordsman. Swordsman skriver da et falskt svarbrev til Cap og med det lurer ham inn i en felle. Hawkeye, Quicksilver og Scarlet Witch oppdager lureriet og drar for å redde Cap. Det hele slutter med en skikkelig kliffhænger.

Sgt. Fury and His Howling Commandos nummer 21Stan Lee og Dick Ayers

Sersjant Nick Fury og hans kommandosoldater blir sendt til Tsjekkoslovakia for å redde kona og datteren til en av de alliertes våpendesignere. Enklere sagt enn gjort, for hjemtransporten slår feil og de blir nødt til å kjempe seg gjennom både det okkuperte Tsjekkoslovakia og det okkuperte Frankrike. Har virkelig sansen for dette bladet. Det gir en herlig variasjon til alle superheltbladene til Marvel.

 

 

Det var tegneseriene som Marvel ga ut i august 1965. Jeg kommer snart tilbake med bladene fra september :)

#marvel #tegneserie #stanlee #jackkirby #steveditko #genecolan #alhartley #donheck #wallywood #bobpowell #dickayers #nickfury #colonelfury #Shield #hydra #imperialhydra #doctorstrange #baronmordo #dormammu #namor #submariner #dorma #krang #brucebanner #hulk #rickjones #bettyross #glentalbot #generalross #thunderbolt #peterparker #spiderman #greengoblin #crimemaster #auntmay #jjonahjameson #bettybrant #fantasticfour #reedrichards #susanstorm #humantorch #thing #frightfulfour #wizard #Sandman #trapster #pastepotpete #medusa #tonystark #ironman #countnefaria #happyhogan #pepperpotts #steverogers #bucky #captainamerica #redskull #mattmurdock #daredevil #foggynelson #karenpage #thor #odin #loki #balder #destroyer #avengers #hawkeye #Quicksilver #scarletwitch #swordsman #sgtfury #howlingcommandos #dumdumdugan

Magiske damer 

Black Magic Women er den andre boken i superhelt-serien Action Figures av Michael Bailey.

Denne serien handler om Carrie og hennes venner (alle går fortsatt på skolen). De har superkrefter og ønsker å være superhelter. Da må de ikke bare kjempe mot superskurker, holde identitetene sine hemmelige for familie og venner, men også vinne respekten til de voksne og etablerte superheltene. Langt i fra en enkel oppgave.

Etter hendelsene i den første boken er gjengen nå halvveis akseptert og får blir med Concorde og de voksne heltene på oppdrag av og til. Nå er det en ny og skummel fare som truer: magi. Nekromantikeren Black Betty (Bam-A-Lam!) har skumle planer som involverer påkalling av demoner. Superheltene blir nødt til å få hjelp av Dr. Enigma, en kvinnelig magiker.

Jeg vil egentlig ikke si så mye mer om selve handlingen, for da forsvinner jo moroa for de som ikke har lest boken enda. Det er spennende, morsomt og underholdende. Jeg likte den første boken i serien, og oppfølgeren klarer å opprettholde kvaliteten og moroa. Veldig fornøyd og har lyst til å lese bok 3.

Stemningen, kameraderiskapet i vennegjengen og humoren minner meg veldig om Buffy the Vampire Slayer. Bortsett fra at denne bokserien handler om superhelter og ikke vampyrer. Likte du Buffy, så vil du nok like denne også. Det er mye som minner meg om den, blant annet det av og til anstrengte forholdet mellom Carrie og hennes mor, samt hvor vanskelig det er å gå på date når man plutselig må ut for å redde verden. Det er også (naturlig nok) masse likheter til superhelt-tegneserier. Jeg ser mest fra Marvel som jeg er mest kjent med, men også en del fra DC.

Så hvis du liker superhelter så bør du ta en titt på Action Figures. Men start helst med den første boken :)

#bok #bokanmeldelse #michaelcbailey #actionfigures #magi #superhelt

The Deep Beyond 

The Deep Beyond av Jeff McArthur er den første boken i Relic Worlds serien. Her møter vi Lancaster James, en slags intergalaktisk Indiana Jones.

Vi er i fremtiden hvor menneskeheten har kolonisert store deler av verdensrommet. Og rundt om kring er det funnet ruiner av en eldgammel rase som var enormt teknologisk avansert, og som forsvant på mystisk vis for flere tusen år siden. Når Lancaster James er litt uheldig på en arkeologisk utgraving, får kona hans Mika, som er en anerkjent professor, sparken fra utgravingen. Og trolig er karrieren hennes ødelagt.

Men de gir seg ikke. De har noen teorier om hvor man kan finne kraftverket til den gamle rasen og setter ut på en livsfarlig og eventyrlig reise for å bevise dette. De møter ville dyr, rivaliserende arkeologer og enorme megakorporasjoner, og kanskje en ny venn også.

Dette minner meg veldig om Indiana Jones, bare at alt foregår på fremmede planeter og med romskip. Faktisk veldig underholdende og spennende. Litt uvant er språket noen ganger. Forfatteren har tenkt en god del på hvordan språket kommer til å utvikle seg fremover, og har skapt en god del ord og uttrykk for å vise dette. Det er lett å forstå hva som menes, men ordvalgene virker litt rare av og til.

Bortsett fra det så er dette et morsomt action-eventyr. Jeg fikk tak i denne (og flere fra Relic Worlds-serien) gjennom en Kickstarterkampanje. De har blitt liggende på harddisken en stund, men jeg er glad for at jeg endelig begynte å lese på dem. Gleder meg til å lese videre, for dette var gøy :)

#bok #bokanmeldelse #relicworlds #sciencefiction #jeffmcarthur

Mystery Weekly Magazine - September 

Som alltid når en ny måned begynner, så dumper en ny utgave av Mystery Weekly Magazine ned i innboksen min. MWM er et kanadisk litteraturblad med krimnoveller. De har gitt meg et gratis abonnement mot at jeg skriver anmeldelser. Dette og de tidligere utgivelsene kan man blant annet få kjøpt på www.mysteryweekly.com eller hos Magzter. Amazon har også noen av bladene (se nederst i innlegget for link)

Denne gangen syntes jeg det var spesielt mange veldig gode noveller. Som omslagsbildet forteller så er temaet denne gangen tøffe damer.

The Shooting Gallery av Clifford Royal Johns er en spennende fortelling om en mann som stjeler fra en gangster og den sexy kvinnelige torpedoen/leiemorderen som blir sendt etter ham. Kjempebra start på bladet.

lady with a revolver
Licensed from: KoKi / yayimages.com

The Boy Who Shouldn't Have Died av Mark Steven Long syntes jeg var den svakeste historien i bladet. Handler om en krimforfatter som bare må skrive. Jeg syntes denne var rar og merkelig.

The Greensgate Ghost av A.A. Azariah-Kribbs er nok min favoritt. En mann hjemsøkes av sin døde kone og leier en paranormal etterforsker. Kjempebra novelle med en snedig slutt.

Vampire
Licensed from: PhotoWorks / yayimages.com

The Skinny Girl av Michael Guillebeau er også veldig interessant og annerledes. Her handler det om en eksnarkoman dame som har fått hjernen ødelagt av dop. Hun bruker evigheter på å lese en bok, men er likevel smartere enn narkopolitimannen som kommer til henne for å få hjelp med en sak.

Murder Most Fowl av Agnes Hooper er også kjempebra. Politiet blir tilkalt til et mord, og blir overrasket over at det gjelder en død hane. Det som først ser ut som en krimkomedie blir raskt mørkere og mer spennende når flere høner blir drept, trusler kommer mot eieren, og snart blir det menneskelige lik også. Var vanskelig å velge favoritten mellom denne og Greensgate Ghost.

cock upside up
Licensed from: Marco Govel / yayimages.com

A Good Girl With a Hatchet av Laura Ellen Scott har en tøff tittel, men var ikke like bra som de andre novellene. Denne handler om en deltaker på et poesikurs for straffanger.

Og til slutt så er det jo et You-Solve-It mysterium der løsningen ikke dukker opp før i forrige nummer. Fasiten på forrige ukes viser at jeg hadde rett. Woohoo! Denne gangen skal man avgjøre om et dødsfall er drap eller selvforsvar. Jeg tror det var mord og venter i spenning på neste blad for å se om jeg har rett :)

#Magazine #mysteryweeklymagazine #mysteryweekly #krim #novelle #litteraturblad

 

Instagram

hits