Jack Vance: Liane the Wayfarer

Den neste novellen i The Jack Vance Treasury heter Liane the Wayfarer. Den ble opprinnelig utgitt i magasinet Worlds Beyond i desember 1950.

Liane er en eventyrer, og egentlig ikke noen hyggelig fyr. Egoistisk og arrogant farer han rundt på søken etter ting å underholde seg med. Rykter om ei vakker heks som nylig har slått seg ned i nærheten gir ham amorøse tanker. Og enda mer amorøse blir de når han ser hvor vakker heksa Lith er. Men til sitt store sjokk vil hun ikke ligge med ham. Og magien hennes hindrer ham i å tvinge seg på henne.

Men hun gir ham et tilbud: Hvis han stjeler et tapestri fra Chun the Unavoidable så skal han få en het natt med elskov likevel. Og eventyret begynner...

Jeg skal ikke røpe hva som skjer, men Liane får til slutt som fortjent.

Det er en ganske så fantasifull verden Jack Vance har kreert til denne novellen. Vi er i en verden full av merkelige skapninger (som twk-menn) og spennende magi (den magiske ringen som Liane finner). Og mørke (Chun). Dette er en flott liten novelle som alle fantasy-elskere vil like.

Denne novellen er for kort til å ha blitt utgitt alene, men jeg fant et oljemaleri som den russiske kunstneren Konstantin Korobov laget av Liane:Stilig :-)

#novelle #jackvance #liane #fantasy

Jenta bak maskenHar nå lest det andre nummeret av Masquerade (mars 2009) og det er minst like bra som det første. Jeg liker denne serien skikkelig godt. Må se til å få tak i Project Superpowers.

Masquerade er ute og utfører superheltdåder, både sammen med Pyroman og The Black Terror, men det er en ting hun undres litt over. Verdenskrigen er over og ting har roet seg, men veldig mange av superheltene har forsvunnet. Det er godt mulig at de har lagt opp nå når krigen er over, men det kan jo også skyldes noe annet.

Vi får også et tilbakeblikk på den gangen hun tok på seg masken for aller første gang.

Masquerade er en spennende heltinne. I en verden hvor det finnes masse superhelter med enorme krefter, er hun ei vanlig dame med kun en maske og sitt intellekt. Ganske tøff dame.

Det ble laget tre omslagsbilder til dette bladet:

Alex Ross:George Tuska:Carlos Paul:Her var det litt vanskeligere å velge, men jeg tror jeg foretrekker Alex Ross sin tegning, en hårsbredd foran Carlos Paul sin. Hva synes du?

#dynamite #tegneserie #masquerade #blackterror #superhelt

Skinnjakke Billy

Endelig blir det litt variasjon. I min kronologiske gjennomgang av tegneserier fra Marvel har jeg nå kommet til august 1960, og fra nå og en stund fremover er det ikke bare de to Tales-bladene som jeg får lest. Nå er det også et westernblad tilgjengelig på Marvel Unlimited: Rawhide Kid.

Rawhide Kid var en tegneserie som gikk fra 1955-57 og hadde 16 utgivelser. Nå fortsetter de på serien og i august 1960 kom Rawhide Kid nummer 17 ut.Omslaget er tegnet av Jack Kirby. Det er Dick Ayers som har tusjet, Stan Goldberg har fargelagt og Artie Simek har skrevet alle bokstavene. Med mindre jeg skriver noe annet, gjelder dette for alle historiene i bladet.

Onkel Internett forteller meg også at Rawhide Kid har vært utgitt på norsk. Historier om Rawhide Kid kunne leses på norsk i Ranchserien som ble utgitt mellom 1968 og 1974. Rawhide Kid ble oversatt til Skinnjakke Billy. Jeg tror jammen jeg også skal kalle ham det fremover.Sett deg ned ved leirbålet min venn. Ta deg litt bønner og flesk, og hør på gamle Stan Lee fortelle om Skinnjakke Billy.

Skinnjakke Billy var en kvikk liten gutt. Han vokste opp på gården til en tidligere Texas Ranger. Denne rangeren var riktignok ingen Chuck Norris, men så finnes det jo bare en Chuck Norris også. Billy ble lært opp i skytekunstens kunst fra en ung alder. Og han var veldig begavet. Allerede som fjortenåring kunne han skyte like godt som sin læremester.

Men så en dag, da Billy var atten, kom det to skumle fyrer til gården. Den ene utfordret den gamle Texas Rangeren til revolverduell. For de tenkte som så at hvis de klarte å drepe rangeren, som hadde ry på seg til å være rask i avtrekkeren, ville ingen våge å sette seg opp mot dem når de senere skulle begynne å rane banker. Men rangeren var veldig rask på avtrekkeren. Så den ene distraherte ham mens den andre skjøt.

Pang! Og rangeren var død.

Stakkars Billy måtte så begrave sin farsfigur, mens de to morderne dro til byen for å drikke i saloonen. Vred var Billy, og dro til saloonen han også etter et minutts stillhet for sin kjære ranger.

Sporenstraks utfordret han de to skurkene i skyteduell. Nå skulle de svi!Men hva er nå dette for noe? Skyter han dem i armen? Er det ingen som dør? Hva slags western er dette? Jeg kunne likesågodt ha lest litt Lucky Luke. Den er i det minste morsom.

Nei, Skinnjakke Billy er edlere enn oss vanlige dødelige. Hans versjon av hevn for drapet på sin farsfigur er å skyte dem i armen og kaste dem i fengsel. Det må være ydmykelsen av å overleve en revolverduell som gjør Skinnjakke Billy så fryktet etter dette.Bare bli sittende ved leirbålet min venn. Her, ta deg litt mer bønner og flesk. Gamle Stan Lee skal fortelle nok en historie om den heroiske Skinnjakke Billy.

Skinnjakke Billy har jo en stor og flott svart hingst, men føler allikevel trang til å ta dilledingsen av og til. Og på dilledingsen møter han masse spennende folk. Folk som liker å snakke om pengene sine.Slikt snakk vil jo garantert tiltrekke seg røvere. Og det gjør det!

Et tre veltet over veien stopper dilledingsen, og tre røvere stepper frem. De røver fra den gamle damen, og fra mannen med krykkegutten. Da blir Billy sint, men røverne klapper til ham. Så blir Billy enda sintere, og det er jo ikke rart, for man blir lett sint av dummskap. Røverne hadde Billy på kornet, og tenkte at da var det ikke nøye å ta fra ham revolverne. Men det skulle de ha gjort.

Pang! Pang! Pang! Billy skyter maskene av røverne. Dermed er de fanget og skal snart dingle i galgen. For det er jo mer humant å gi dem en smertefull død ved henging enn å gi dem en rask død ved ei kule i panna.Bare bli sittende ved leirbålet min venn. Men det er nok bønner og fleks nå. Du fiser alt for mye. Men gamle Stan Lee holder seg for nesen og forteller nok en fortelling fra den ville vesten. Don Heck tegner litt også, for å gjøre historien mer underholdende.

Det var en gang, for lenge lenge siden, to brødre som søkte etter jobb. Joe hadde lovet sin mor at han aldri skulle røre skytevåpen, så han har ingen revolver. Les lovet aldri noe til sin mor, og er en dreven skytter. Joe ble stadig mobbet av bøller som trodde han var et lett mål siden han ikke hadde pistol på seg. Da kom alltid Les og skjøt bøllenes våpen ut av hendene deres.

Les maste stadig på Joe. "Ikke hør på hva morra di sier, Joe! Du må ha en revolver."

Men Joe ville ikke ha noen revolver. For han var en snill gutt som hørte på mor.

Så en dag havnet Les i en skyteduell. Han vant selvsagt, men da ble det kjent at han var rask til å skyte. Folk strømmet til fra nær og fjern for å duellere med ham. For det var viktig for folk på den tiden å være kjent som en rask skytter.

Les skjønte så at broren Joe hadde rett. Uten revolver må man tåle noen bøller iblant, men man slipper å hele tiden måtte duellere. Så Les later som han blir skutt og sniker seg ut av byen med sin bror Joe. Så red de to våpenløse brødrene inn i solnedgangen, og levde lykkelig alle sine dager. Som sikkert ikke var mange da de er to karer uten våpen i den voldelige ville vesten.Au da! Leirbålet holder på å slokne. Fis litt på bålet min venn. Se der ja! Nå varmer det godt. Gass hjelper alltid. Nå kan du få litt mer bønner og flesk, så skal gamle Stan Lee fortelle deg en siste fortelling om Skinnjakke Billy.

Som du jo vet er Skinnjakke Billy en ettersøkt desperado. Men vet du hvordan han ble slik? The Road to Hell is Paved With Good Intentions, som det så vakkert heter.

Skinnjakke Billy rir inn på en kvegranch og får høre at noen stjeler kveget til den gamle bebartede rancheren i grønt. Hans venn og nabo har en oransje skjorte og lover 100 dollar til den som finner kvegtyvene. Men det er litt merkelig at det bare er rancheren i grønt som mister kveg.

Skinnjakke Billy rir litt rundt, og finner snart ut hvem som er skurken. Det vil sikkert sjokkere deg at det var rancheren i oransje som stjal kveg fra rancheren i grønt. Han bare merket om kuene/kyra/krøttera med sitt eget merke og tok dem over grensen til naboranchen. Lett som en plett, helt til Skinnjakke Billy løste mysterie.

Rancheren i oransje likte ikke å bli avslørt og sier truende ting.

Pang! så skjøt Skinnjakke Billy den oransje rancheren. Og alt er vel. Alt? Ikke helt. For der i bakgrunnen kommer sheriffen ridende. Sheriffen hoier og haier og sier han skal arrestere Skinnjakke Billy.

Billy vil ikke i fengsel og stikker av.

Akk, hvor mye sorg har ikke ungdommelig dummskap sørget for? I stedet for å bli igjen og påberope seg nødvergeparagrafen (og tro meg, det var mye enklere å påberope seg nødvergeparagrafen i den ville vesten enn det er i dag), så stikker Billy av og blir da en ettersøkt desperado.

Men nå er gamle Stan Lee sliten. Bålrøyk og bønnefjert tar på.

Mens gamle Stan hviler litt, så kan jo jeg liste opp de neste utgivelsene fra Marvel. Er ikke det gøy? (spør jeg med hånden en hårsbredd unna revolverkolben).

Først er det Strange Tales nummer 76.A Date With Millie nummer 6.Kathy nummer 6.Kid Colt Outlaw nummer 92.Millie the Model nummer 98.Patsy Walker nummer 90.Og da har vi kommet fram til september 1960 og det neste bladet er Tales of Suspense nummer 11. Så fremt bålrøyken ikke har gjort meg syk, så skal dere få høre om den tegneserien i morgen.

#marvel #tegneserie #western #rawhidekid #skinnjakkebilly #revolver #kvegtyv #kvegranch #texasranger #dilledings

MasqueradeMasquerade er nok en heltinne fra tegneseriene til Dynamite. Jeg fikk tak i miniserien om henne fra et Dynamite-salg hos storybundle.com.

Jeg kjente ikke til henne fra før av. Hun er visstnok en del av Project Superpowers, som jeg ikke har lest. Men er den like bra som Masquerade så kommer jeg garantert til å lese den også etter hvert.

I Masquerade nummer 1 (februar 2009) møter vi Diana Adams. Inspirert av superheltene som hele tiden redder verden, har hun selv tatt på seg maske og gjør så godt hun kan. Tidsperioden er et sted ikke så alt for lenge etter 2. verdenskrig. Diana snubler over en gjeng nazister som holder på å bygge en gigantisk robot for å ta hevn for det tredje rikets fall.

Og hva synes jeg om Masquerade?Ja, denne tegneserien er imponerende. Phil Hester har skrevet en kjempespennende fortelling. Og selv om det er tidlig så virker Masquerade som en interessant karakter. Og det sier jeg ikke på grunn av hvordan hun ser ut. I motsetning til de andre superheltene virker det ikke som hun selv har noen krefter. Hun er mer som Batman. Men hått.

Tegningene er laget av Carlos Paul og Debora Carita. Hva synes jeg om tegningene?De er en fryd for øyet. Fargespillet er nydelig stemningsfullt. Masquerade er nok en fantastisk tittel fra Dynamite. Synd det bare er fire episoder av den.

Dette bladet er det faktisk laget hele fire forskjellige omslagsillustrasjoner:

Alex Ross:Frank Cho:John Romita Jr.Carlos Paul:Jeg foretrekker definitivt Alex Ross sin tegning over de andre. Hvilket perspektiv! Hvilket omslagsbilde liker du best?

 

#tegneserie #dynamite #masquerade #projectsuperpowers #superhelt #nazi #robot

Narcos


 

I løpet av helgen har jeg fått sett igjennom alle 10 episodene av Netflix sin nyeste serie: Narcos.

Narcos handler om Pablo Escobar, den beryktede lederen av Medellin-kartellet i Columbia. Jeg kjenner ikke historien om Pablo Escobar godt nok til å si hvor mye av dette er basert på sannheten og hvor mye som er lagt til for dramatisk effekt. Det er i alle fall en veldig spennende serie som gir innsyn i brutaliteten hos de store narkohandlerne i Columbia. Det er nok vanskelig for oss her i trygge Norge å forstå hvordan det var for folk i Colombia på den tiden. Den konstante frykten for attentat hos alle som snakket imot narkotikabaronene.

Serie føles litt som en historisk dokumentar, og litt som en skikkelig krim/action-film. Og den blandingen blir ganske bra.

En ting jeg likte veldig godt er at ikke alle snakket engelsk. Serien er satt i Colombia, og alle snakker spansk. Bortsett fra de amerikanske DEA-agentene og ambassadøren, da. De snakker jo engelsk som er deres språk. Det at språkbruken er autentisk løfter serien atskillig i mine øyne. Det skaper en mye mer realistisk følelse. Og det er jo ikke noe problem å se en serie på et fremmed språk heller. Etter en stund leser man jo teksten på automatikk og tenker ikke over det en gang. Sånn halvveis ute i serien gikk jeg en tur på kjøkkenet for å fylle på litt pepsi max, og jeg ble overrasket over at jeg plutselig ikke forstod hva de sa. Det var jo på spansk! :-)

Kvaliteten på disse Netflix-seriene er helt superb. HBO har fått skikkelig konkurranse.

Liker du krim og action så vil du nok like denne serien også. Den er ikke helt der at du absolutt må se hele serien i strekk, men den er mer enn underholdende nok til å trekke deg tilbake igjen etter en liten pause.

Når det gjelder skuespillerne så er det ikke så mange som er kjente, i hvert fall ikke for meg.

Den første jeg gjenkjente var Luis Guzman, som har vært med i ganske mange filmer og serier. Jeg så ham sist sammen med Arnold Schwarzenegger i The Last Stand. Patrick St. Esprit er også et kjent fjes fra mange forskjellige tv-serier. Og Richard T. Jones kjente jeg igjen fra Terminator: The Sarah Connor Chronicles.

Ingen av disse er blant hovedpersonene, som er:


 

Wagner Moura (Elysium) har rollen som Pablo Escobar.


 

Boyd Holbrook (The Host) har rollen som DEA-agenten Steve Murphy.


 

Juan Pablo Raba har rollen som Gustavo, fetteren til Pablo Escobar.


 

Pedro Pascal (Game of Thrones) har rollen som DEA-agenten Javier Pena.

Andre som er verdt å nevne er Maurice Compte (Breaking Bad) som general Carrillio og Joanna Christie som Boyds kone Connie. Og det er mange mange flere også. Er ganske fornøyd med skuespillerprestasjonene.

Her er traileren:


 

Søkte litt på nettet men har ikke funnet noe om det blir en sesong 2. Det burde det bli, for serien går ikke helt frem til Escobars død. Det er mer en nok igjen til en andre sesong. Jeg håper de lager en til, for historien fortjener å bli avsluttet.

#netflix #tv #narcos #pabloescobar #DEA #kokain #narkotika #smugling #kartell #Colombia #Medellin #Bogotá

Jack Vance: The Dragon MastersJack Vance er en forfatter som jeg faktisk ikke har lest noe av tidligere, men han er ganske kjent innenfor science fiction og fantasy-sjangeren. Faktisk er han en av de to forfatterne som George R. R. Martin (Game of Thrones) sier han var mest inspirert av. Den andre er H.P. Lovecraft, hvis du lurer.

Jeg har begynt å lese på The Jack Vance Treasury.Denne boken samler 18 historier av Jack Vance, fra de fleste perioder av hans litterære karriere. Den første historien er The Dragon Masters. Jeg liker drager :-)

Historien vant faktisk Hugo-prisen i 1963 for beste novelle, og etter å ha lest den så skjønner jeg det veldig godt.

Jack Vance skriver kjempebra. Han maler frem et spennende og intrikat fremtidsunivers og krydrer det hele med skikkelig action og krig. Jeg var litt bekymret for at skrivemåten ville være litt gammeldags, men det merket jeg ikke noe til. Rett og slett kjempebra.

Vi er i en fjern fremtid. Joaz Banbeck og hans rival Ervis Carcolo leder hvert sitt rike på en fjern planet. Carcolo er aggressiv og krigersk, mens Banbeck er den smarte og planleggende typen. De kriger med hverandre ved hjelp av avlede og genmodifiserte drager. Men det er også en tredje makt på planeten: de merkelige sarcadotene. De ser ut som villmenn, for de går alltid rundt nakne, har en ganske så merkelig religion/filosofi som de lever etter, men de er også veldig teknologisk avanserte i forhold til de andre menneskene på planeten.

Og for å gjøre det hele enda mer komplisert, så kommer det romvesener på besøk med jevne mellomrom. De kidnapper store deler av befolkningen hver gang. De har også en merkelig religion/filosofi/væremåte de følger. De skjønner ikke hvorfor menneskene kjemper imot. Det er jo bestemt at de skal hentes. Så hvorfor lar de seg ikke bare fanges?

Denne boken har masser med action for de som liker det, og masser med spennende sci-fi konsepter og fremtidsfabuleringer for de som foretrekker smarte bøker. Og liker du begge typene er denne midt i blinken.

Dette var faktisk en skikkelig god leseopplevelse. Utenfor vinduet regner det vannrett og trærne bukker i den ulende vinden. Jeg sitter komfortabelt i sofaen med min iPad og et glass pepsi max, og lar meg fraktes til et fantastisk og spennende sted langt unna i både tid og rom. Har 17 historier igjen i boken. Og er de bare halvparten så gode som The Dragon Masters, så vil jeg kose meg kjempemasse i tiden fremover.

The Dragon Masters har blitt utgitt mange ganger opp igjennom årene, og i flere språk, men jeg tror ikke den finnes på norsk. Slenger med noen omslagsbilder før jeg avslutter:


#novelle #sciencefiction #fantasy #drage #romskip #jackvance

TitanoDa er det tid for nok et tegneserieblad med monster- og sci-fi-historier. Tales to Astonish nummer 10 ble utgitt i juli 1960.

Omslaget er tegnet av Jack Kirby. Det er Steve Ditko som har tusjet, Stan Goldberg har fargelagt og Artie Simek har skrevet i snakkeboblene. • Script:Stan Lee (plot); Larry Lieber (script)
 • Pencils:Jack Kirby
 • Inks:Joe Sinnott
 • Colors:Stan Goldberg
 • Letters:Artie Simek

Bladet starter med historien om krabbemonsteret Titano. Så diger er denne krabben at den kan klippe et militærskip i to med krabbeklørne sine. Alle er vettskremte og det amerikanske militæret prøver alt de kan for å få has på krabben. De ender opp med å måtte male en ubåt som åte og så lure krabben helt opp til Nordpolen og fryse den fast i polisen. Og der vil en være for evig og alltid. Såfremt ikke polisen begynner å smelte da, men det skjer jo ikke. Eller?

Selv om måten krabben ble overvunnet på var litt teit, så var dette en underholdende monsterhistorie. • Script:Stan Lee (plot); Larry Lieber (script)
 • Pencils:Don Heck
 • Inks:Don Heck
 • Colors:Stan Goldberg
 • Letters:Artie Simek

Den neste historien er jeg ikke så begeistret for. Hele verden leter etter mannen som kaller seg Kartu. Hvorfor? Jo han er et romvesen, men ingen finner ham. For da han først fortalte at en annen planet kom til å kollidere med Jorden, lo alle av ham og sa han var gal. Og Kartu hadde tydeligvis et svakelig sinn, for han er nå overbevist om at han faktisk er gal og bor i en hule langt ute i ødemarken hvor ingen kan finne ham.

Hadde de tatt seg tid til å vise at Karu sakte men sikkert ble psykologisk nedbrutt hadde jeg godtatt denne historien. Men det skjedde jo slik: Kartu fanges, han forteller sin historie, de ler og sier han er gal, Kartu rømmer, drar ut i ødemarken og bestemmer seg for at de har rett. Man må være svært lettpåvirkelig hvis man tror man er gal etter å ha hørt det kun en gang av folk man ikke kjenner. • Script:?
 • Pencils:Steve Ditko
 • Inks:Steve Ditko
 • Colors:Stan Goldberg
 • Letters:Artie Simek

Den tredje historien likte jeg. Den hadde en litt skummel følelse over seg. Ikke helt Alien, ikke helt Species, men bittelitt av følelsen de to ga meg første gang jeg så dem. En astronaut utforsker verdensrommet, men når han kommer tilbake vil han ikke lande og heller ikke kontakte Jorden via radio. Alle blir redde og tror at romvesener har tatt over romskipet hans og vil angripe Jorden.

De har rett på et vis. På en fjern planet møtte astronauten noen edderkopplignende skapninger som er umulig å drepe, vokser lynraskt og kan reise via radiobølger. Og disse skapningene vil han ikke slippe løs på Jorden. • Script:Stan Lee (plot); Larry Lieber (script)
 • Pencils:Jack Kirby
 • Inks:Christopher Rule
 • Colors:Stan Goldberg
 • Letters:Artie Simek

Til slutt møter vi den gale vitenskapsmannen Simon Drudd (synes navnet virker kjent, men klarer ikke å plassere det).

Han forsker på et foryngelsesserum. Jeg synes det virker veldig merkelig og unaturlig den mengden hån og mobbing han opplever fra vanlige folk. Hadde noen forsket på noe slikt hadde jeg ikke ledd av dem, men ønsket dem lykke til.

Han finner til slutt serumet, men all mobbingen har ført til at han nå nekter å dele det med resten av menneskeheten. Han gulper det i seg og blir yngre. Og yngre. Og enda yngre. Helt til han forsvinner helt.

Se der. Enda en urett mobbere har gjort verden. På grunn av dem har vi ingen foryngelsesserum som kan gi oss evig liv.

Det var historiene i Tales to Astonish nummer 10. Her er de påfølgende Marvelutgivelsene:

Two Gun Kid nummer 54.Gunsmoke Western nummer 59.Journey Into Mystery nummer 59.Love Romances nummer 88.My Girl Pearl er tilbake igjen etter et lengre opphold. Nummer 7.My Own Romance nummer 76. Fra og med neste nummer skifter bladet navn til Teen-Age Romance.Patsy and Hedy nummer 71.Og nå, når jeg er kommet til august 1960 kommer det en gledelig overraskelse: variasjon. Det neste bladet som kan leses på Marvel Unlimited er ikke neste Tales of Suspense som jeg forventet meg, men faktisk et westernblad. Woohoo! Mer om dette i morgen :)

#marvel #tegneserie #monster #krabbe #sciencefiction

The Green Hornet Strikes

I The Green Hornet Strikes nummer 5 (september 2010) så er det ikke så veldig mye action. Hele bladet er for det meste bare prating. Luke (Green Hornet) fortsetter å plage gangsterne, mens Kato prøver å rekruttere den halvt japanske politimannen. Og det er stort sett det som skjer.

Men ikke tro at dette er kjedelig. Hadde alle bladene i denne serien vært slik, ja da hadde det vært kjedelig. Men noen ganger må man bare ha litt historiefremgang i stedet for kun action. Avslutningen tyder i alle fall på at det blir ganske så spennende i neste nummer.

Historien er skrevet av Brett Matthews. Ariel Padilla har tegnet den. Omslaget er laget av Erca Awano.Denne tegneserien skiller seg litt ut fra hovedserien om Green Hornet. Denne er satt i fremtiden hvor det har vært mange Green Hornet. Og hvor Kato er en skikkelig gammel mann. Men det finnes fortsatt gangstere og en ny generasjon Green Hornet må steppe inn.

#dynamite #tegneserie #greenhornet #kato

Connie Willis: Inside JobDette var en morsom liten bok. Jeg forstår godt at den vant Hugo-prisen for beste novelle i 2006.

Inside Job handler om en profesjonell skeptiker, Rob, som utgir en avis der svindlere avsløres. Og ikke hvilke som helst svindlere, men alt av medium, spåkoner, sprø religioner, healere og lignende som svindler penger av godtroende folk. Sammen med sin vakre partner, Kildy, drar han på seanser og slikt med kamera, notisblokk og et meget skeptisk sinn for å avsløre svindelen.

Men så kommer et lite paradoks: Ariaura som later som hun kanaliserer ånder, begynner plutselig (og tilsynelatende ufrivillig) å kanalisere H.L. Mencken. Mencken er jo kjent som en av de største skeptikerne gjennom tidene, og han lagde mye furore rundt kreasjonister og alle som drev med ikke-vitenskapelig tullball.

Hvordan kan en ånd som kanaliseres gjennom et falskt medium bevise at mediet er falskt?

Jeg synes dette var en meget interessant historie. Godt skrevet var den også. Og morsom. Men hvis du tror på seanser, synske og healing med krystaller og slikt, så er det muligheter for at du vil bli litt fornærmet av denne. For oss andre som liker vitenskap og har sunn skepsis til alle som sier de kan snakke med din avdøde bestefar hvis du gir dem penger, så er denne boken toppers. Anbefales :)

#novelle #conniewillis #medium #ånd #skeptiker #mencken

Kyklopen i isenDet er nesten litt rart å tenke på at jeg allerede har kommet til blad nummer 10 i Tales of Suspense. Jeg synes det har gått tregt, men samtidig har det gått veldig fort også. Det er fortsatt en del blader igjen før jeg endelig begynner på superheltene, men jeg kommer stadig nærmere.

Tales of Suspense nummer 10 ble utgitt i juli 1960, og inneholder 4 historier. Omslaget er tegnet av Jack Kirby. Det er Steve Ditko som har tusjet, Stan Goldberg har fargelagt og Artie Simek har tegnet inn alle bokstavene. • Script:Stan Lee (plot); Larry Lieber (script)
 • Pencils:Jack Kirby
 • Inks:Dick Ayers
 • Colors:Stan Goldberg
 • Letters:Artie Simek

Bladet starter med historien som pryder forsiden. Et ungt par roter seg borti en øde og ukjent øy mens de er på båttur. Under isen på øya oppdager de en diger kyklop. I stedet for å gjøre det vettuge, som å dra derifra og varsle arkeologer, så bestemmer mannen seg for å hugge ut kyklopen med en øks. Planen er å bygge en flåte, dra med seg det enorme liket og tjene masse penger på det.

Men kyklopen våkner, og er ikke blid. Denne mannen er ingen Odyssevs, men ting ordner seg til slutt.

Jeg synes historien var litt morsom, men så liker jeg jo gresk mytologi også. • Script:Stan Lee (plot); Larry Lieber (script)
 • Pencils:Paul Reinman
 • Inks:Paul Reinman
 • Colors:Stan Goldberg
 • Letters:Artie Simek

I den andre historien følger vi en mann som vandrer rundt i Asia. Han går gjennom en forbudt dal og støter på slemme og levende trær. Dette er trær fra det ytre rom som planlegger å spre sin pollen over hele Jorden og ta over. Men et hendig lite vulkanutbrudd ordner opp i alt.

Jeg var ikke så begeistret for denne. Alt løser seg av et tilfeldig vulkanutbrudd. Det blir litt for lettvint synes nå jeg. • Script:?
 • Pencils:Steve Ditko
 • Inks:Steve Ditko
 • Colors:Stan Goldberg
 • Letters:Artie Simek

Den tredje historien blir gøy igjen. Også denne er koblet til gresk mytologi. Innehaveren av en kuriositetsbutikk har en meget detaljert statue stående. Alle spør ham om den, men ingen tror helt på fortellingen om hvordan det blir til. For butikkeieren forteller at bak en hemmelig dør i butikken hans finnes selveste Medusa.

Jeg liker antikvitetshandlere og kuriositetsbutikker. Det er så mye rart og spennende å se i dem. Fra nå av skal jeg alltid passe meg for å åpne merkelige dører som kan inneholde en Medusa når jeg besøker en slik. • Script:Stan Lee (plot); Larry Lieber (script)
 • Pencils:Don Heck
 • Inks:Don Heck
 • Colors:Stan Goldberg
 • Letters:Artie Simek

Bladets siste historie er nok en formanende fortelling om at forbrytelser aldri lønner seg. En vitenskapsmann er på flukt fra politiet (jeg fikk ikke helt med meg hvorfor, men han har gjort noe fy-fy). Mannen skjuler seg i et omreisende sirkus, men når politiet likevel klarer å spore ham dit, bruker han sine "mad scientist skillz" til å lage et serum som forvandler ham til en gorilla. Det funker, men vitenskapsmannen fikk også intellektet til en gorilla, og er ikke lenger i stand til å forstå at han må bruke sprøyten med motgift.

Ook, som bibliotekaren i The Unseen University ville ha sagt ;)

Det var Tales of Suspense nummer 10. Neste blad i utgivelsesrekkefølgen er Tales to Astonish nummer 10. Mer om dette i morgen.

#marvel #tegneserie #kyklop #medusa #gorilla #sciencefiction

Sagaen begynnerHusker du Pink Panther-filmene? Da teller jeg ikke med de to nye, men originalene. Husker du hvordan Kato, Cluseau sin manservant hele tiden gikk til bakholdsangrep på ham? Jeg lurer nesten på om det kommer fra Green Hornet sin Kato. Kan virke litt sånn.

Green Hornet: Year One nummer 6 (september 2010) avslutter den første delen av Year One-serien, som har tittelen The Sting of Justice. Dette er fortellingen om hvordan Green Hornet og Kato ble til og begynte sitt jakt på de kriminelle gjengene ved å posere som rivaler.

Matt Wagner har skrevet en skikkelig bra historie her, og tegningene til Aaron Campbell og Francesco Francavilla passer helt perfekt til denne type historie. Dette er Dickie Dick Dickens med trøkk i. En skikkelig mørk og brutal gangster-fortelling. Dette er noe helt annet enn Green Hornet-filmen vi til slutt fikk.

Det ble laget to omslagstegninger til dette bladet:

Matt Wagner:Francesco Francavilla:Francavilla sin tegning er mye mer simplistisk, men den passer også mye bedre til denne type fortelling. Hva synes du?

#dynamite #tegneserie #greenhornet #kato #gangster

Døren i Stephensons butikk

The Doorway in Stephenson's Store er en novelle av Peter Crowther. Den ble først publisert i novellesamlingen Gateways i 2005men jeg har lest den i novellesamlingen Jewels in the Dust.

Historien handler om Jeff og Lorraine, et ektepar som har det litt trøblete for tiden, både økonomisk og i parforholdet. Jeff lever av å kjøpe og selge antikke bøker og tegneserier, og er selv en stor tegneserieentusiast.

De får biltrøbbel og må stoppe i en liten, forlatt landsby. Der finner de en gammel butikk hvor de møter en familie som har en fantastisk historie. Det er en dør inni butikken som kan frakte deg gjennom tid og rom. Døren tar deg med til den tiden og det stedet du har mest lyst til å dra.

Jeff tenker som så at enn om han kunne reist til 1956 og kjøpt seg noen tegneserier. De ville da ha kostet omtrent ingenting, men i dag ville de være verdt oppimot tretti tusen dollar. Men bare så synd at alt man tar med seg gjennom døren forsvinner igjen etter en to-tre dager.

Men Jeff og Lorraine reiser gjennom døren allikevel, og opplever minner og husker igjen hvorfor de ble sammen.

Dette er en ganske fin novelle, og ikke bare på grunn av tegneseriefikseringen til Jeff. Tenk hvor fantastisk det ville ha vært å kunne ta en titt på fortiden. Alle de tiden og stedene man kan besøke. Mulighetene er endeløse. Personlig tror jeg at jeg ville ha dratt for å løse mysterier. Kanskje dratt for å se hva som faktisk skjedde med Roanoke-kolonien. Eller dratt til steder som kunne vært skikkelig gøy. Som f.eks. sjekket ut om Woodstock faktisk var så bra som alle sier. I hvert fall hadde jeg dratt langt tilbake i tid for å se dinosaurer.

Hvis du hadde hatt muligheten, hvor og når ville du ha besøk?

 

#novelle #petercrowther #tidsreise #tegneserie

Kjempeøglen DroomEn ny dag og en ny Marvel-tegneserie. Denne gangen tar jeg for meg Tales to Astonish nummer 9 fra mai 1960.

Omslaget er tegnet av Jack Kirby. Dick Ayers har tusjet, Stan Goldberg har fargelagt og Artie Simek har fikset snakkeboblene. • Script:Stan Lee (plot); Larry Lieber (script)
 • Pencils:Jack Kirby
 • Inks:Dick Ayers
 • Colors:Stan Goldberg
 • Letters:Artie Simek

Bladet starter med oppfølgeren til en historie fra forrige nummer av Tales to Astonish. Forrige gang var det en toskete fyr som fant en ånd i en flaske og var særdeles dårlig til å komme med ønsker. Det hele endte med at han ønsket åndens krefter og ble selv fanget i flasken.

Nå, en god stund senere, snubler en gammel mann over flasken og slipper løs den nye ånden. Men ånden skjuler seg og mannen vet det ikke en gang. Dermed er den nye ånden fri til å gjøre som han vil med kreftene sine.

Dette bryter jo rett og slett med flaskeåndreglene som ble etablert forrige gang. Jeg liker ikke denne historien. Den nye ånden er fortsatt like toskete i måten han bruker kreftene sine på som sist. • Script:?
 • Pencils:Steve Ditko
 • Inks:Steve Ditko
 • Colors:Stan Goldberg
 • Letters:Artie Simek

Den andre historien er en science fiction-historie. Menneskeheten har kommet så langt at vi er i stand til å lage skikkelige romskip, men rett utenfor Pluto er det en usynlig barriere som ingen klarer å komme igjennom. Jordens vitenskapsmenn gjør alt de kan, men kommer ingen vei. Menneskeheten er fanget i sitt eget solsystem. Som gullfisk i en bolle.

Denne historien var heller ikke så all verden, men mye bedre enn den forrige farsen. • Script:Stan Lee (plot); Larry Lieber (script)
 • Pencils:Don Heck
 • Inks:Don Heck
 • Colors:Stan Goldberg
 • Letters:Artie Simek

Så kommer vi til bladets monsterhistorie. Denne er bladets beste, selv om det er noen logiske brister her og der.

En forsker har oppfunnet et serum som får mat til å vokse. En liten dråpe kan få en tomat eller banan til å bli fire ganger større. Men gleden er kortvarig, for en liten øgle er uheldig og bader i serumet. Snart har øglen Godzilla-lignende proporsjoner. Kaos følger, men øglen er for stor til å drepes.

I desperasjon kommer de opp med en fantastisk plan. Fly distraherer øglen, menns tropper nede på jorda fester de nye og supereffektive rakettene på beina til Droom. Raketter som er enormt kraftige fordi de bruker solkraft.

Dermed klarer de å sende øglen opp i verdensrommet. 10 millioner år senere lander øglen på en øde planet hvor den skaper en egen rase med digre øgler (uvisst hvordan da den er helt alene) frem til øglene til slutt dør og ut en ny art dominerer på planeten Jorden.

Så der har dere det. Vi eksisterer fordi folk på en annen planet skapte en gigantisk øgle og festet solraketter til beina dens. • Script:Stan Lee (plot); Larry Lieber (script)
 • Pencils:Doug Wildey
 • Inks:Doug Wildey
 • Colors:Stan Goldberg
 • Letters:Artie Simek

Så til slutt har vi en litt morsom historie om en skurk som bygger seg en robotisk teddybjørn. Han lurer så en eksklusiv leketøysbutikk til å selge den. Når så rike folk kjøper den, tar skurken kontroll over den om natten og robber dem. For så å bringe bamsen til leketøysbutikken og gjøre det samme en gang til.

Men så er det plutselig en fattig familie som kjøper bamsen. Guttungen deres, som går på krykker, blir kjempeglad i bamsen.

Nå trodde jeg at dette var en Scrooge-aktig historie der skurken besluttet å la gutten få beholde bamsen og bli lovlydig, men nei da. Kontrollen virker plutselig ikke, så skurken stormer over til den fattige familien med en pistol for å få bamsen tilbake igjen. Da tar bamsen selv affære og denger skurken. For kjærlighet er sterkere enn robotikk.

Det var historiene i Tales to Astonish nummer 9. Som alltid, tar jeg nå og lister opp de Marvel-utgivelsene som følger denne og frem til neste blad som kan leses på Marvel Unlimited:

Two-Gun Kid nummer 53.Krigsbladet Battle har vært med helt siden 1951. Nå kommer nummer 70 som er det siste bladet i serien.Gunsmoke Western nummer 58.Journey Into Mystery nummer 58.Love Romances nummer 87.My Own Romance nummer 75.Patsy and Hedy nummer 70.Strange Tales nummer 75.Wyatt Earp nummer 29 er det siste bladet i denne serien.A Date With Millie nummer 5.Kathy nummer 5.Kid Colt Outlaw nummer 91.Millie the Model nummer 97.Patsy Walker nummer 89.Da er jeg kommet frem til juli 1960 og Tales of Suspense nummer 10. Mer om det etter at jeg har fått lest det.

#marvel #tegneserie #sciencefiction #monster #øgle #ånd

 

Overivrige gutterMulan har dratt til USA for å ta hevn over Black Hornet, som drepte moren hennes. Hun følger etter ham for å finne ut hva for slags aktiviteter han planlegger i Statene, men blir litt distrahert når hun havner i klammeri med en gruppe tenåringsninjaer som jobber for yakuza. Disse guttene er godt trent av ei kinesisk dame som lenge har jobbet som snikmorder for yakuzaen. Men Mulan Kato er trent opp av selveste Kato.

Kevin Smith's Kato nummer 6 (september 2010) er en spennende tegneserie full av action. Serien er forløperen til Green Hornet-serien og forteller om hva som skjedde med Mulan rett før hun møtte Britt Reid. Ande Parks har skrevet manus og Diego Bernard står for de fantastiske tegningene. Liker du tegneserier om lekre damer i tettsittende klær som kan kung fu så er denne tegneserien perfekt for deg. Og dersom du liker Green Hornet. Men denne versjonen av Green Hornet-universet er mye mye tøffere enn filmen som du kanskje har sett.

Det ble laget to omslagsillustrasjoner til denne tegneserien:

Ale Garza:Carlos Rafael:Garza sin tegning forteller jo litt om hva som skjer i bladet, og det er mer action-orientert, men jeg synes Rafael sin tegning er kulere. Hva synes du?

#tegneserie #dynamite #mulan #kato #blackhornet #yakuza #ninja

Tips til billig lesestoff

Og lyttestoff :)

Humblebundle.com har et nytt boksalg på gang. Denne gangen er det Star Wars lydbøker.Pakken inneholder radiodramaene for de første tre filmene (altså de originale, episode 4-6), Tales of the Jedi, Dark Empire og Dark Forces. Masse snacks for Star Wars-fans her.

Personlig er jeg veldig usikker på om jeg skal kjøpe denne. Jeg hører ikke så mye på lydbøker. Foretrekker å lese selv. Men innimellom så hører jeg litt på dramatiseringer. Når det er forskjellige stemmer til karakterene og lydeffekter så synes jeg lydbøker kan være gøy. Men det er bare av og til, og jeg har allerede en del radiodrama liggende. Akkurat nå lytter jeg litt til krimdramaet McLevy fra BBC. Det er fortsatt 12 dager igjen av dette salget så jeg har tid til å tenke på det.

Hos humblebundle fungerer det slik at du bestemmer selv hvor mye du vil betale. Og fortjenesten går til veldedighet. Kjøper du disse går pengene til Unicef og FirstBook.

 

Storybundle.com har også et nytt salg som virker interessant. Disasters heter det og inneholder apokalypse-bøker.

Jeg har et par av disse liggende allerede i den digitale skal-lese-haugen min, men vurdere likevel å kjøpe denne. Jeg liker apokalypse-historier. Det er bøker av Kevin J. Anderson, Brian Herbert, Hugh Howey og Dean Wesley Smith. Disse er ganske gode. Så er det noen forfattere jeg ikke kjenner særlig til: Alan Rodgers, Bob Mayer, David Sakmyster, Bill Ransom, Laura Anne Gilman og Chris Mandeville.

Har du lest noe av dem? Vet du om de er bra?

Det er i skrivende stund 21 dager igjen av dette salget, så jeg har god tid til å gjøre litt Research på disse forfatterne før jeg bestemmer meg for om jeg skal kjøpe disse eller ikke. Jeg har jo egentlig nok bøker for lang tid fremover. Men mye vil ha mer.

 

#bok #salg #lydbok

Diablo, demonen fra den femte dimensjonDa har jeg fått lest igjennom nok et Marvel-blad. I min kronologiske gjennomgang av Marvel-tegneserier har jeg nå kommet til mai 1960 og Tales of Suspense nummer 9. Omslaget er tegnet av Jack Kirby. Det er Dick Ayers som har tusjet, Stan Goldberg har fargelagt og Artie Simek har fyllt inn snakkeboblene. • Script:Stan Lee (plot); Larry Lieber (script)
 • Pencils:Jack Kirby
 • Inks:Dick Ayers
 • Colors:Stan Goldberg
 • Letters:Artie Simek

Bladet starter med en gang med historien om Diablo, røykdemonen. En amerikansk eventyrer er i en bar i Trinidad hvor han overhører historier om et monster som terroriserer en liten fjellandsby i Sierra Madre. Amerikaneren skynder seg dit for å se og møter på røykdemonen Diablo. Diablo forteller at han kommer fra den femte dimensjon, og at han og hans rase har tenkt å ta over jorden, da deres egen planet er overbefolket.

Men amerikaneren holder roen. Demonen kan riktig nok ikke blir skutt eller sprengt, men han er jo av røyk...

Denne historien var litt forutsigbar, men morsom allikevel.

En liten fun fact: denne historien var med i det svenske James Bond bladet i 1971. • Script:Stan Lee (plot); Larry Lieber (script)
 • Pencils:Doug Wildey
 • Inks:Doug Wildey
 • Colors:Stan Goldberg
 • Letters:Artie Simek

Den neste historien handler om Chondus vrede. Chondu er en yogi som mener at det finnes uante krefter som kan hentes dersom man klarer å utnytte hele hjernen, og ikke bare den ti prosenten som alle bruker til daglig. Ikke alle tror på ham, men når Chondu så en dag støter på en rømt straffange som vil drepe ham og stjele bilen hans, viser det seg at han kanskje har litt rett likevel.

Chondu dukker opp i flere Marvel-tegneserier også, men neste gang blir ikke før i 1975, da i bladet Defenders.

En liten fun fact: Denne historien var også med i det franske bladet L'Incroyable Hulk i 1975 og i det norske bladet X9 i 1986. • Script:Stan Lee (plot); Larry Lieber (script)
 • Pencils:John Forte
 • Inks:John Forte
 • Colors:Stan Goldberg
 • Letters:Artie Simek

Den tredje historien i bladet er en resirkulering av en tidligere fortelling (fra Strange Tales tror jeg). Jeg har i alle fall lest noe lignende tidligere. En småskurk sniker seg inn i en hemmelig militær installasjon hvor de har en tidsmaskin. Dette for å dra ti år frem i tid for å se hvilke aksjer som vil stige i verdi og hvilke hester som vinner i neste hesteveddeløp. Og så blir han strandet. • Script:Stan Lee
 • Pencils:Steve Ditko
 • Inks:Steve Ditko
 • Colors:Stan Goldberg
 • Letters:Artie Simek

Den fjerde historien er litt morsom, selv om jeg har hørt lignende før. Forstår det slik at denne historien vil bli resirkulert og brukt i flere blader litt lengre frem på 60-tallet. Planeten Gorgon er omtrent ødelagt, og innbyggerne leter etter et nytt sted å bo. De fanger opp radiosignaler fra Jorden og bestemmer seg for å drepe alle menneskene. De bygger et dommedagsvåpen, men sliter litt med å finne nøyaktig hvor Jorden er hen.

Det viser seg nemlig at planeten deres er veldig liten, faktisk bare på størrelse med et støvkorn. Tror vi er trygge fra gorgonerne. • Script:Stan Lee (plot); Larry Lieber (script)
 • Pencils:Don Heck
 • Inks:Don Heck
 • Colors:Stan Goldberg
 • Letters:Artie Simek

Til slutt får vi en oppfølger til en historie fra forrige nummer av bladet. Sist så ble vi fortalt om mannen som bygget en robot, selv om det var ulovlig. Politiet oppdaget det, ødela roboten og mannen falt utfor en klippe i et forsøk på å komme seg unna. Alle trodde han var død, men mannen var selv en robot. Og nå, i stedet for å lage roboter for å hjelpe mennesker, vil han lage roboter for å drepe mennesker.

Men først må han gjøre roboter lovlige igjen. Han tar over identiteten til Cyril Stretford, medlem av det engelske parlamentet. Cyril selv blir murt inne i en kjeller. Roboten begynner nå å jobbe med å endre loven slik at roboter kan bygges igjen, men akkurat når han ser ut til å lykkes, dukker Cyril selv opp og avslører hele plottet.

Det ender opp med at Cyril, en engelsk politiker, slåss med roboten oppe på taket av parlamentet. Roboten blir kastet utfor og knust (selv om den lett overlevde et langt større fall fra en klipppe??) og vi oppdager at Cyril også er en robot. Han er medlem av en hemmelig robotliga som skal beskytte menneskeheten mot slemme roboter.

Jeg forstår ikke helt logikken der. Hvorfor vil roboter vedlikeholde en lov som gjør dem selv ulovlige og vil få dem ødelagt hvis de oppdages?

 

Det var i alle fall historiene fra Tales of Suspense nummer 9. Før du vet ordet av det er jeg tilbake med neste Marvel-blad: Tales to Astonish nummer 9.

#marvel #tegneserie #sciencefiction #monster #demon #robot #tidsreise

Lady Zorro i krigLady Zorro nummer 4 (oktober 2014) er den eksplosive avslutning til miniserien om Esperanza, den kvinnelige Zorro. Sammen med Chumash-indianerne og innbyggerne i en liten landsby må hun kjempe mot de tyske leiesoldatene som har stjålet indianernes hellige krigsøks.

Indianere med pil og bue, og en gruppe landsbyboere med lite ammunisjon må møte en tungt bevæpnet hær med kanoner. Heldigvis har de den kløktige Lady Zorro på sin side.

Dette bladet er proppfullt av action og gir en verdig avslutning til denne miniserien. Alex De Campi har gjort en god jobb med manus og Rey Villegas er en skikkelig god tegner. Jeg var ikke helt sikker på ham da jeg leste det første bladet, men det ble bare mer og mer klart at hans tegnestil passer utmerket til denne type historie. Det er rett og slett synd at serien er over. Den er alt for kort.

Men det finnes flere Lady Zorro tegneserier som jeg skal lese etter hvert. Har forstått det slik at hun dukket opp først i Zorro sin egen tegneserie, så jeg må få lest den. Det er også en miniserie hvor Lady Zorro og Lady Rawhide slår seg sammen. Den skal jeg i hvert fall lese etter hvert.

Omtrent alle Dynamite-serier jeg har lest har holdt veldig høy kvalitet. Så lenge de fortsetter slik vil i alle fall jeg fortsette å være en trofast leser av tegneseriene deres.

Og til slutt: omslagstegningen til Joseph Michael Linsner:#dynamite #tegneserie #ladyzorro #indianer #krig

Fear the Walking DeadJeg digger Walking Dead. Både tegneserien og tv-serien. Så naturlig nok var jeg ganske så spent (og optimistisk) for Fear the Walking Dead. Jeg så den første episoden i går kveld (måtte kjøpe meg en chromecast og Elkjøp fikk ikke inn flere før i går, derfor jeg ikke så den på mandag da den ble lagt ut)

Dette er en spin-off serie som skal fortelle om selve zombie-utbruddet. Det hoppet Walking Dead litt over da Rick lå i koma for den biten. Her i Norge er det HBO Nordic som har serien for strømming. Og det at de legger ut episoder dagen etter de har gått på amerikansk tv synes jeg er fantastisk. Så HBO anbefaler jeg gjerne dersom du liker serier. (Det skal visstnok bli noen kronasjer på meg også hvis du klikker på linken og begynner å abonnere. Jeg synes det burde testes ;))

Men hva synes jeg om Fear the Walking Dead? Etter å ha sett første episode så er min reaksjon: ok.

Den er litt treig. Jeg forventet action, zombier, drama og spenning slik som i Walking Dead-serien. Det er det lite av. Det meste av episoden går med på å presentere familien Clark. Foreldrene er lærere, datteren dater en som driver med tagging, og sønnen er narkoman. Det er sønnen Nick som først ser en zombie, men ingen tror en narkis.

Vi får hele tiden små hint om at zombieapokalypsen er på vei, men det føles mest som erting. Æddabædda! Det er zombier her men du får ikke se!

Jeg tror at denne serien hadde vært mye bedre om den sto på egne bein og ikke hadde den forventningen som Walking Dead bringer. Jeg tror denne serien vil bli bra (håper), men der Walking Dead starter med action og skrekk, for så å ta karakterutviklingen etter hvert, så virker det for meg som denne gjør det motsatte: forteller oss hvorfor vi skal bry oss om disse folkene, og så ta litt skrekk og action etter hvert. Hadde jeg ikke hatt så store forventninger, så tror jeg at jeg hadde storkost meg med den litt nifse stemningen som siver frem som seig sirup.

Etter en episode er jeg ikke helt komfortabel med folkene enda. Jeg vil ikke bli sønderknust om noen av dem dør i neste episode, så presentasjonsbiten som første episode er, har ikke helt hatt den effekten som den sikkert var tiltenkt. I hvert fall ikke for meg. Faktisk er det Tobias, en av elevene til Madison, jeg syntes var mest interessant. Han er smartingen, og mobbeofferet, som ser ut til å skjønne tegninga lenge før noen andre. Det er han jeg hadde vært om en zombieapokalypse hadde oppstått mens jeg gikk på skolen.

Jeg kommer til å fortsette å se serien. Og er sikker på at jeg kommer til å like den ganske godt etter hvert. For det handler jo om zombier. Hvem liker ikke zombie-historier? :-)

#tv #zombie #hbo #hbonordic #fearthewalkingdead #walkingdead

En utfordring

Har kjøpt meg en ny t-skjorte som jeg syntes hadde et veldig kult motiv. Og som en unnskyldning til å vise den fram, tenkte jeg å gi en liten utfordring til dere som er innom bloggen og faktisk leser mine skriblerier:

Hvem som leter og hvem det letes etter regner jeg med at alle skjønner, men er du nerd nok til å fortelle meg hvem alle disse er og hvilken film/tv-serie disse kommer fra?Førstemann til å klare alle blir utropt til ukens robotnerd :-)

Mummex, mumienes kongeNå har det blitt en endring. En endring jeg håper de fortsetter med. I Tales to Astonish nummer 8 har de kuttet ned til 4 historier, og da selvfølgelig har alle historiene blitt litt lengre. Og det synes jeg gjør dem mye bedre. Tror jeg har nevnt det flere ganger, men de fleste historiene i det siste har føltes ganske påskyndet fordi de presses ned til alt for få sider. Det er fortsatt ikke perfekt, men jeg synes kvaliteten på fortellingene har blitt mye bedre.

Bladet ble utgitt i mars 1960. Det er Jack Kirby som har tegnet omslagsbildet, Steve Ditko har tusjet, Stan Goldberg har fargelagt og Artie Simek har skrevet bokstavene. • Script:Stan Lee (plot); Larry Lieber (script)
 • Pencils:Paul Reinman
 • Inks:Paul Reinman
 • Colors:Stan Goldberg
 • Letters:Artie Simek

Den første historien er rett og slett en modernisert versjon av The Wizard of Oz. Ikke hele filmen med Dorothy og Tin Man og alle de der, men av selve trollmannen. Et digert hode svever over byen, forteller at romvesener kommer til å lande og forlanger at alle innbyggerne evakuerer. Og folk blir vettskremte, helt til en liten gutt kikker bak gardinen. Det er riktignok ingen gardin her, men du skjønner hva jeg mener? • Script:?
 • Pencils:Steve Ditko
 • Inks:Steve Ditko
 • Colors:Stan Goldberg
 • Letters:Artie Simek

Den neste historien er fortsettelsen på The Thing from Bald Mountain fra forrige nummer av Tales to Astonish. Men ikke helt. I forrige nummer var det en leirskulptur som kom i live. Nå er den ikke bare plutselig laget av stein, men den ser veldig annerledes ut. Litt pussig det der.

Skulpturen vil herske over menneskeheten og går berserk. Ingen kan stoppe den, selv tanks blir revet i stykker som papir. Jeg lurer på hva slags stein han var laget av. Tror de fleste bergarter ville ha sprukket av et tanks-skudd.

Nuvel, steinmannen drar over havet til Amerika, hvor den er litt uheldig i valget av rasteplass.

En liten fun fact: denne historien var med i det danske bladet Edderkoppen (Spider-Man). Nummer 1 i 1974. • Script:Stan Lee (plot); Larry Lieber (script)
 • Pencils:Jack Kirby
 • Inks:Steve Ditko
 • Colors:Stan Goldberg
 • Letters:Ray Holloway

Den tredje historien handler om en småskurk som finner en ånd i en flaske. En ånd som må oppfylle alle hans ønsker. Jeg blir skuffet over skurken her. Ønskene hans er jo helt på trynet. I hvert fall det siste. En ting man aldri aldri aldri må ønske seg av en flaskeånd: å få åndens krefter. For en tosk. Jeg klarer ikke å ha noe sympati for ham. • Script:Stan Lee (plot); Larry Lieber (script)
 • Pencils:Don Heck
 • Inks:Don Heck
 • Colors:Stan Goldberg
 • Letters:Artie Simek

Så til slutt kommer historien om Mummex, mumienes konge.

Jeg ble skuffet. Jeg forventet en skikkelig skrekkhistorie med en supermumie. Men han er hverken en konge eller en mumie. Han er et romvesen. Historien er slett ikke dårlig, for all del. Men den svarer ikke til forventningene jeg fikk av omslagsbildet.

Det var historiene i Tales to Astonish nummer 8. Jeg dveler ikke noe mer med det og går bare videre. Her er de påfølgende Marvel-utgivelsene:

Two-Gun Kid nummer 52.Battle nummer 69.Gunsmoke Western nummer 57.Journey Into Mystery nummer 57.Love Romances nummer 86.My Own Romance nummer 74.Patsy and Hedy nummer 69.Strange Tales nummer 74.Wyatt Earp nummer 28.A Date With Millie nummer 4.Kathy nummer 4.Kid Colt Outlaw nummer 90.Millie the Model nummer 96.Patsy Walker nummer 88.Da er vi kommet frem til mai 1960 og neste nummer av Tales of Suspense. Hvis alt går etter planen, vil jeg skrive litt om det i morgen.

 

#marvel #tegneserie #sciencefiction #mumie #ånd #ønske

Et bad før krigenAi ai ai. Hvorfor i all verden må vannet boble sånn??

Har lest Lady Zorro nummer 3 (september 2014) og det er skikkelig hått.

Denne tegneserien handler om Lady Zorro og hennes forsøk på å bringe tilbake en hellig krigsøks som en gruppe leiesoldater har stjålet fra indianerne. Det gikk ikke helt som planlagt så nå er indianerne på krigsstien for å ordne opp selv. Og da har ikke Lady Zorro noe annet valg enn å hjelpe til.

Men først må hun bade litt, ha litt kanosex, for så å slåss litt mot noen skurker kun iført et vått og halvveis gjennomsiktig håndkle.

Jeg må ha en skikkelig kald dusj etter dette.

Denne tegneserien er skrevet av Alex De Campi og nydelig tegnet av Rey Villegas. Jeg digger det at Dynamite ikke er redd for å lage tegneserier for voksne, selv om de aldri går full pupp. Men det er egentlig håttere når de ikke gjør det.

Men ikke tro at dette bladet består av kun fanservice for menn. Det er en historie her, ikke Shakespeare akkurat, men den er spennende og underholdende.

Jeg må jo også nevne at omslagsbildet er tegnet av Joseph Michael Linsner.Jeg har forresten ombestemt meg når det gjelder filmatisering. Heller en HBO-serie ;)

 

#dynamite #tegneserie #ladyzorro #indianer

MonstroI min gjennomgang av Marvel-tegneserier har jeg nå kommet frem til mars i 1960 og Tales of Suspense nummer 8. Jeg liker virkelig omslaget på denne. Det er så dramatisk. Og de øynene! Dette var nok et blad som fanget blikket i bladhyllene på 60-tallet.

Det er selveste Jack Kirby som har tegnet det. Dick Ayers har tusjet, Stan Goldberg har fargelagt og Artie Simek har skrevet overskriften. • Script:Stan Lee (plot); Larry Lieber (script)
 • Pencils:Jack Kirby
 • Inks:Dick Ayers
 • Colors:Stan Goldberg
 • Letters:Ray Holloway

Bladet starter med historien om Monstro, kjempeblekkspruten. En havn i en av kommuniststatene blir angrepet av kjempeblekkspruten Monstro. De vet ikke hva de skal gjøre og kontakter en amerikansk vitenskapsmann for å få hjelp. Ville det ha vært sannsynlig under den kalde krigen? Er usikker.

I hvert fall så er dette snakk om bare en vanlig blekksprut som har blitt utsatt for radioaktiv stråling. Den smarte amerikaneren deduserer at blekkspruten vil krympe og bli liten igjen etter 24 timer, for det er jo slik radioaktiv stråling fungerer. Tenk hvilke muligheter for matindustrien! Og for slankere. Jeg kunne ta en firkant med melkesjokolade, stråle den litt så den blir en gigasjokoladeplate. Så vente litt til det er ca en time igjen til den krymper, for så å fråtse i meg en hel haug med sjokolade, som i magen krymper før den blir fordøyd slik at jeg i realiteten bare har spist en liten rute med melkesjokolade. Åh, nå kommer jeg til å ha deilige drømmer om dette i natt :) • Script:Stan Lee (plot); Larry Lieber (script)
 • Pencils:Bill Everett
 • Inks:Bill Everett
 • Colors:Stan Goldberg
 • Letters:Artie Simek

Den neste historien har jeg lest tidligere, men jeg klarer ikke å huske hvilket blad det var i. Et av Marvel-bladene jeg har skrevet om her på bloggen. Men da het ikke fyren Sammy Snork. Håper det ikke blir masse reprint nå fremover. Da blir det i hvert fall tungt å lese seg igjennom.

Dette handler om en tv som prøver å gjemme seg i et falsk romskip, men det viser seg at det var et ekte romskip og han blir tatt med og puttet i romvesnenes dyrehage. Sånn kan det gå hvis man ikke følger med. • Script:?
 • Pencils:Steve Ditko
 • Inks:Steve Ditko
 • Colors:Stan Goldberg
 • Letters:Artie Simek

Denne likte jeg. En god historie og gode tegninger. Et romvesen som også kan endre utseende kommer til Jorden og prøver å skape kaos for å forberede en invasjon. • Script:Stan Lee (plot); Larry Lieber (script)
 • Pencils:Doug Wildey
 • Inks:Doug Wildey
 • Colors:Stan Goldberg
 • Letters:?

Denne likte jeg ikke noe særlig. Hele jorden får panikk over at en planet er på vei til å krasje inn i jorden. Hele? Nei, en skolelærer holder roen og er helt klar på at han tror at en høyere makt ikke vil tillate Jordens undergang. Han får rett, for det var ingen planet men et romskip (litt merkelig at ingen så at "planeten" var et romskip gjennom teleskopene sine). Men jeg lurer litt på hva meningen med denne historien var. Var det en religiøs greie? Nei, denne ble jeg ikke helt klok på.


 • Script:Stan Lee (plot); Larry Lieber (script)
 • Pencils:Don Heck
 • Inks:Don Heck
 • Colors:Stan Goldberg
 • Letters:Artie Simek

Den siste historien i bladet likte jeg. Vi er i en fremtid hvor roboter først var dagligdags, helt til en robot fikk en teknisk svikt og gikk berserk. Siden da var roboter forbudt, men en mann dro langt ute i skogen for å bygge seg en robot. Denne får en trist slutt, men det hintes om at historien ikke helt er over. Muligens kommer det en oppfølger i neste Tales of Suspense.

Det var alle historiene i Tales of Suspense nummer 8. I morgen tar jeg for meg neste blad i utgivelsesrekkefølgen til Marvel: Tales to Astonish nummer 8.

#marvel #tegneserie #sciencefiction #blekksprut #robot

Z for Zorro, Lady ZorroDet har jo hele tiden vært ydmykende hver gang Zorro risset Z-en sin i buksebaken til en av de mange soldatene han stadig vekk fektet med. Både i film, tv, bøker og tegneserier har jo det skjedd :) Og i det mannsdominerte samfunnet på den tiden må det jo ha vært ekstra ydmykende når en dame gjør det.Lady Zorro nummer 2 (august 2014) fortsetter akkurat der forrige blad sluttet: Zorro selv er fraværende da han skulle spille kort (tror dere det kan være Magic the Gathering?) så Lady Zorro må ordne opp når en gruppe leiesoldater stjeler en hellig krigsøks. Hvis ikke øksen blir returnert kommer det nok til å bli ganske mye bråk med indianerne fremover.

Men selv om hun (uvanlig nok) har noen spanske soldater som allierte, så er det ikke så enkelt. Det blir skikkelige basketak og masser med fekting, sparking, kjever ut av ledd og hjernerystelser, men er det for mange leiesoldater?

Jeg liker denne tegneserien. Pene tegninger av Rey Villegas. De er riktignok ikke så polerte som hos andre tegnere, men det litt røffe preget passer til tidsepoken. Den spennende historien er skrevet av Alex De Campi.

Omslaget er tegnet av Joseph Michael Linsner:Men det er en ting jeg funderer litt på: Er det noen andre enn en litt yngre Salma Hayek som kunne passet til en Lady Zorro-film? Noen som har noen forslag?

#tegneserie #dynamite #ladyzorro #z #indianer #øks #fekting

Pop Surrealisme


 

Jeg har mye rart liggende i den evigvoksende skal-lese-haugen min. Både i den fysiske og den digitale. Fant denne lille boken (ca 160 sider) blant e-bøkene på harddisken min. Tror den var med i et humblebundle salg for en god tid tilbake.

Pop Surrealism: The Rise of Underground Art er en kunstbok. Jeg har aldri lest en kunstbok før. Så dette var en liten opplevelse. Boken starter med noen korte skriverier fra diverse kunstnere om den kunstarten som heter pop surrealisme. Om hvordan den startet, hva den er inspirert av (det meste innen populærkultur) og hvordan den etablerte kunsteliten ser ned på denne kunstformen.

Jeg må bare si med en gang at kunst, det som kunstnere kaller kunst, forstår jeg meg ikke på. Har observert at malerier blir rost høyt i sky, og for meg ser de ut som noe en fireåring klattet til ved å tømme maling på et ark. Det er vel det som kalles abstrakt kunst. Jeg liker bilder der jeg kan se hva de er.

Det meste av denne boken var rett og slett bilder av malerier, skulpturer og noen slags dioramaer. Veldig mye merkelig saker. Noen av bildene likte jeg, men det meste var ganske sært.

XNO sin stil minnet meg litt om gamle Pyton-blader, eller kanskje Garbage Pail Kids.

Robert Williams synes jeg var litt kul, bildene hans var veldig 60-talls amerikansk.

Shag sin stil minnet meg veldig om Grim Fandango.

Todd Schorr sine tegninger var veldig kule, dog litt sære også. Blant annet et ekorn som speilet seg egg og like ved lå stakkars Humpty Dumpty knust.

Isabel Samaras tror jeg var den tegneren jeg likte best. Veldig klare bilder hvor man ser hva som er tegnet. Og nakne damer, o la la.

Mark Ryden sine tegninger (blant annet Lincoln-hodet på omslagsbildet) syntes jeg var litt besynderlige. Ga meg faktisk en litt uggen følelse.

Det er også mange flere kunstnere som har bilder i boken. Jeg orker ikke å gå igjennom alle. Men det var mye sært, og noe ganske bra.

For min del så er det ett viktig kriteria for hva jeg er villig til å kalle kunst. Det må få meg til å føle noe. Glede, sorg, sinne, avksy, skrekk, opphisselse, vemmelse, tristhet, stolthet etc. Jeg må føle noe når jeg ser på bildet. Og jeg må føle det samme den andre gangen jeg ser bildet. Og den tredje, og den tiende. Kan vel nesten si at jeg må være villig til å henge opp bildet (sette skulpturen i hagen) hjemme slik at jeg ser det hver dag før jeg vil kalle noe kunst. Ikke nødvendigvis et sted hvor gjester kan se det da. :)

Det var ikke så mange av bildene her jeg ville ha turt å henge et sted hvor mor kunne se dem når hun kom på besøk, men mange av dem fikk meg til å føle noe. Ikke alltid gode følelser, og noen ganger bare forvirring. Det finnes mye rart her i verden.

Kunst er ikke noe jeg vil si jeg er ekspert på. Jeg vet hva jeg liker å se på, og det stemmer nok ikke alltid med hva kunsteksperter liker. Men jeg har lest en kunstbok nå, og det er jo fint. Man bør alltid være villig til å prøve noe nytt.

#bok #bokanmeldelse #pupsurrealisme #kunst

Tingen på SkallafjelletDa har jeg fått lest igjennom nok et science fiction blad fra Marvel. Tales to Astonish nummer 7 kom ut i januar 1960 og inneholder 5 historier. Og de er ikke så veldig engasjerende. Jeg gleder meg bare mer og mer til å bli ferdig med denne epoken og endelig få begynne på superhelt-bladene. Planen var jo opprinnelig å starte med Fantastic Four nummer 1 og så gå derifra, men gal og komplettionist som jeg er, måtte jeg ta alle. Slutten av 61-årgangen, det er da det virkelig begynner. Ikke lenge igjen nå. Men først må jeg gjennom alle disse dølle monster/sci-fi bladene.

Omslaget er denne gangen tegnet av Jack Kirby. Det er Steve Ditko som har tusjet, Stan Golberd som har fargelagt og Artie Simek har stått for bokstavene. • Script:Stan Lee (plot); Larry Lieber (script)
 • Pencils:Don Heck
 • Inks:Don Heck
 • Colors:Stan Goldberg
 • Letters:Artie Simek

Den første historien er ganske kjedelig, til tross for det dramatiske start-bildet. Et skip støter på denne digre skapningen, og skapningen forteller dem hvem han er. Han er en speider fra verdensrommet. Hans jobb er å vente til menneskene utsletter seg selv og så vil hans rase ta over planeten. Han er veldig glad for at vi nå har utviklet atombomben, for nå er det ikke lenge igjen til menneskene vil utslette seg selv. Og det er det. Ingen action eller spenning, bare vettskremte sjøfolk som hører på denne skapningen fortelle før han drar sin vei igjen.

En liten fun fact: Denne historien var med i det danske tegneseriebladet Dæmonen, nummer 2 i 1974. • Script:Stan Lee (plot); Larry Lieber (script)
 • Pencils:Jack Kirby
 • Inks:Steve Ditko
 • Colors:Stan Goldberg
 • Letters:Ray Holloway

Den andre historien er heller ikke så veldig spennende, men den er litt vittig. En reporter drar ut i sumpen, for der bor det en eremitt som stirrer opp på himmelen. Kanskje er det en story der. Eremitten forteller at da han var ung møtte han romvesener som hadde krasjet i sumpen. Han hjalp dem med å få reparert den flyvende tallerkenen, men fikk så høre at romvesnene skulle komme tilbake for å invadere. Så da har han stått der og ventet på dem. Som belønning ga de ham litt av sin mest verdifulle skatt i en boks. Og det er det som er det vittige. Klarer du å gjette hva skatten var? • Script:Stan Lee (plot); Larry Lieber (script)
 • Pencils:Paul Reinman
 • Inks:Paul Reinman
 • Colors:Stan Goldberg
 • Letters:Artie Simek

Den tredje historien er en spøkelselseshistorie. En ganske kjedelig sådan, der en mann skal overnatte i et hjemsøkt hus og blir skremt vekk. Selv om de prøver seg på en tvist der på slutten, var dette en begredelig og forglemmelig greie. • Script:Stan Lee (plot); Larry Lieber (script)
 • Pencils:Dick Ayers
 • Inks:Dick Ayers
 • Colors:Stan Goldberg
 • Letters:Dick Ayers

Den fjerde historien er litt interessant. En mann finner et kamera på bakken og knipser noen bilder med det. Når han så fremkaller filmen, oppdager han at bildene han har tatt viser en annerledes og futuristisk by. Han har oppdaget en annen dimensjon! Ja, det er litt teit, men denne fortellingen minner meg veldig om The Fringe. Har du sett den? Morsom serie.


Serien har gale vitenskapsmenn, parallelle dimensjoner, Leonard Nimoy og ei ku. Da kan det jo ikke bli annet enn bra :) • Script:?
 • Pencils:Steve Ditko
 • Inks:Steve Ditko
 • Colors:Stan Goldberg
 • Letters:Artie Simek

Til slutt kommer vi til historien som er avbildet på omslaget. Nok en gang blir en historie skyndet igjennom på alt for få sider. Hadde de tatt seg tid til å skape stemning så kunne dette ha vært en herlig variasjon av Frankenstein. Men i stedet får vi en slapp og uinteressant historie om en skulptør som lager to skulpturer. Disse blir truffet av lynet, slåss og faller ned fra fjellet.

Det var Tales to Astonish nummer 7. Det neste bladet som kan leses på Marvel Unlimited dukker opp i mars 1960. Og slik jeg alltid gjør, lister jeg nå opp de utgivelsene som kom frem til da:

Two-Gun Kid nummer 51.Battle nummer 68.Gunsmoke Western nummer 56.Journey Into Mystery nummer 56.Love Romances nummer 85.

 

My Own Romance nummer 73.Patsy and Hedy nummer 68.Strange Tales nummer 73.Wyatt Earp nummer 27.A Date With Millie nummer 3.Kathy nummer 3.Kid Colt Outlaw nummer 89.Millie the Model nummer 95.Patsy Walker nummer 87.Da er den neste utgivelsen Tales of Suspense nummer 8. Mer om denne i morgen.

#marvel #tegneserie #sciencefiction

Blunt TalkDen første episoden av komiserien Blunt Talk ligger nå tilgjengelig for streaming hos Viaplay. Har sett den og det er lenge siden jeg har ledd så mye av en TV-episode. Denne må dere se.

Legendariske Patrick Stewart (Jean-Luc Picard i Star Trek og Charles Xavier i X-men) spiller talkshow-verten Walter Blunt. Han har nylig blitt skilt for fjerde gang og showet hans har så lave seertall at det er på nippet til å legges ned.

Det starter med at han drikker litt for mye på en bar. Pianisten der er forresten Brent Spiner (Data i Star Trek). En liten nerdehyllest til Star Trek-fansen :)

Walter er full og har spist marihuana-sjokolade. Han kjører i fylla, plukker opp en transseksuell prostituert. Og når politiet stopper ham, slår han ned en av dem (og knuser testiklene hans i farten).

Skandalen er et faktum. Klarer han å få tilbake publikums gunst og redde tv-programmet sitt?

Jeg syntes denne var kjempemorsom. "Somebody google ruptured testicles!"

Walter er også krigsveteran fra Falklandskrigen, og som tjener har han sin tidligere soldatundersått Harry. Og det er jammen et merkelig forhold mellom de to.

Gleder meg til neste søndag da episode to skal dukke opp. Fortsetter serien i samme stil som denne første episoden så blir dette helt knall.

Denne tv-serien må sees.


#tv #komedie #viaplay #patrickstewart #blunttalk

Lady Zorro: Blood & LaceHar nå begynt på den første tegneserien av de Dynamite-tegneseriene jeg nylig kjøpte på storybundle.com. Starter da med tøffe damer i Lady Zorro nummer 1 (juli 2014). Historien, som heter Blood & Lace, er skrevet av Alex De Campi. Og det er Rey Villegas som har tegnet.

Jeg synes tegningene er gode, men de er litt røffe i kantene. Og folk som ikke er i fokus, er litt diffuse. Villegas har ikke tatt seg tid til å tegne skikkelige detaljer på alle ansiktene. Om det er bevisst, for å skape en fokus-effekt som i en film, eller bare latskap vet jeg ikke. Jeg hadde foretrukke klare tegninger over alt slik at jeg kan ta meg litt tid når jeg leser og bare studere alt i bildet.

Og hva handler så dette om? Jo selveste Zorro kontakter Lady Zorro og ber henne få tilbake en hellig krigsøks som en gruppe leiesoldater har stjålet fra indianerne. Zorro kan ikke gjøre dette selv, da han har en annen avtale som involverer kortspill.Og han er sikker på å vinne.

Vi får ikke vite så mye om bakgrunnen til Lady Zorro. Jeg får på følelsen av at hun blir presentert skikkelig i Zorro sin egen tegneserie (som jeg ikke har lest enda). Så det er bare å bli med på reisen og ikke fundere så mye på hvem hun er og hvor hun kommer fra. Hun er som Zorro, bare med boobies. Det er egentlig alt man trenger å vite.

Jeg likte denne tegneserien. Gøy og actionfylt. Men dessverre ikke så veldig realistisk. Både Lady Zorro og den tyske blondina hun havner i slåsskamp med har digre mugger, og er kledd i dypt utringede og stroppeløse kjoler. Til tross for masse fekting, hopp og sprell og rulling på gulvet, så er det ingenting som faller ut. Kanskje neste gang...

Joseph Michael Linsner har tegnet tre omslagsillustrasjoner til dette bladet:


Jeg liker den øverste tegningen best. Hva synes du?

#tegneserie #dynamite #ladyzorro #zorro #fekting #altacalifornia

En manneting av lavaEndelig har jeg begynt på tegneseriene fra 60-tallet. Jeg kan nesten lukte superhelt-tights, selv om det er en stund igjen enda.

Tales of Suspense nummer 7 ble utgitt i januar 1960 og inneholder 5 korte historier. De er ok, men ikke på langt nær så spennende som omslaget lover. The Molten Man-Thing skuffer litt.

Omslaget er tegnet av Jack Kirby. George Klein har tusjet, Stan Goldberg har fargelagt og det er Artie Simek som sirlig har skrevet i snakkeboblene. • Script:Stan Lee
 • Pencils:Steve Ditko
 • Inks:Steve Ditko
 • Colors:Stan Goldberg
 • Letters:Artie Simek

Den første historien er litt gøy. Et skyggemonster fra en annen dimensjon undersøker om vår verden er klar til å invaderes. Hva i all verden skygger skal med vår jordklode aner jeg ikke, men det er i hvert fall den de har lyst på. En skygge kan ikke skytes, sprenges eller fanges i bur. Verdens fremste forskere klør seg i hodet og skjønner ikke hva de skal gjøre. Noe jeg synes er ekstremt urealistisk. Særlig når det er en vanlig elektriker som kommer på hvordan man tar en skygge av dage. Det var det første jeg ville ha prøvd. Noen som tør å gjette hvordan de drepte skyggemannen? • Script:Stan Lee (plot); Larry Lieber (script)
 • Pencils:Don Heck
 • Inks:Don Heck
 • Colors:Stan Goldberg
 • Letters:Ray Holloway

Den andre historien er litt creepy. Eller den kunne ha vært skikkelig creepy om de hadde gjort den slik. Ei lita jente har vært uskikkelig og faren gir henne litt ris. Sinna maner hun frem en ånd som oppfyller alle hennes ønsker, stjeler Eiffeltårnet og lager masse kaos. Skumle unger med enorme krefter. Brrr. Det gir meg frysninger. • Script:Stan Lee (plot); Larry Lieber (script)
 • Pencils:Paul Reinman
 • Inks:Paul Reinman
 • Colors:Stan Goldberg
 • Letters:Artie Simek

Den tredje historien er en liten karmatisk fortelling om en mann og hans robot. I en fremtid hvor alle har robotiske tjenere, bruker en skurk roboten sin til å rane og røve. I og med at omtrent alle har en egen robot i denne fremtiden, så burde det jo finnes innbruddsalarmer også, men det ser det ikke ut til at det gjør. Men uansett, skurken tar ikke vare på roboten sin, noe han virkelig burde ha gjort. • Script:?
 • Pencils:Steve Ditko
 • Inks:Steve Ditko
 • Colors:Stan Goldberg
 • Letters:Ray Holloway

Den fjerde historien er også veldig kort og litt urealistisk. Men kanskje også realistisk. Jeg vet ikke. Jorden ønsker å drive handel med marsboerne, men for å få lov til det må de løse gåten med marsboernes labyrint. De sender sine beste generaler og smarteste vitenskapsmenn, men ingen skjønner gåten. Helt til stuerten, servitøren som ga smartingene pai under reisen, prøver seg. Han tar det med en gang, blir utnevnt til ambassadør og lever livets glade dager etterpå. • Script:Stan Lee
 • Pencils:Jack Kirby
 • Inks:Steve Ditko
 • Colors:Stan Goldberg
 • Letters:Artie Simek

I bladets siste historie er vi på en stillehavsøy (tror jeg) under et vulkanutbrudd. En diger manneting av flytende lava kommer opp av vulkanen og alle landsbyboerne flykter for livet. Men en heroisk amerikaner står igjen for å kjempe mot monsteret.

Denne historien er alt for kort, og klarer ikke å skape noe som helst skrekk. Amerikaneren bare lokker lavamannen til flyplassen og inn i en vindtunnel. Det blir for kaldt for mannetingen, så lavaskapningen går tilbake til vulkanen sin igjen og landsbyen er reddet.

Nei, de skulle heller ha hatt en trønder på øya der. En trønder ville ha surret hendene i noe og denget lavamannen. Det hadde blitt en heftigere historie med mye større potensial for kule tegninger.

Det var historiene i Tales of Suspense nummer 7. Ikke så veldig inspirerende eller engasjerende. Jeg trøster meg bare med at jeg stadig kommer nærmere superheltæraen hvor ting blir mer gøy.

Neste blad ut er Tales to Astonish nummer 7. Hvis alt går etter planen så vil jeg skrive kort om det i morgen.

#marvel #tegneserie #sciencefiction #vulkan #lava #monster #mars #ånd #skygge

Kung Fu, BitchesEtter all den treningen han har fått av Kato og Mulan, så er Britt Reid faktisk blitt litt badass.

Har lest igjennom Kevin Smith's Green Hornet nummer 7 (september 2010) og dette er en tøff tegneserie. Mye bedre enn Green Hornet-filmen. Faktisk er denne tegneserien basert på manuset som Kevin Smith skrev for en Green Hornet film som det aldri ble noe av. Skikkelig synd spør du meg.

Etter farens død tar nå Britt junior over både rollen som Green Hornet og ledelsen av farens avis. På jakt etter Black Hornet, farens drapsmann, går det hardt utover byens skurker.

Tegningene til Jonathan Lau er helt nydelige. Hver eneste rute er et lite kunstverk i seg selv. Denne tegneserien er ikke bare tøff og spennende, men det er en fryd å se på. Og det slutter med en skikkelig kliffhænger. Kanskje blir det et oppgjør mellom grønn og svart geithams allerede i neste nummer. Gleder meg til å finne ut.

Det ble laget tre omslagsillustrasjoner til dette bladet:

Alex RossJohn CassadayJoe BenitezJeg liker Ross sin tegning best. Benitez sin blir litt for "cartoony" og på Cassaday sin så synes jeg Black Hornet likner litt for mye på en svart Spiderman under frakken sin. Hva synes du?

 

#tegneserie #dynamite #greenhornet #mulan #kato #blackhornet

Three Coins in a Fuchsbau

Det er varmt i Bodø i dag. Alt for varmt for en stakkars trønder. Tempen på verandaen har passert 30 grader og jeg har søkt tilflukt innendørs. Liker veldig godt å lese på verandaen, men når svetten drypper på solbrillene så jeg ikke klarer å lese lenger, da er det på tide med en pause.

Endte opp med å se en episode av Grimm. Det er en stund siden nå. Jeg vet ikke hvorfor jeg sluttet å se den, den er jo kjempebra.Den trettende episoden heter Three Coins in a Fuchsbau.

Det handler om tre mynter som gjør eieren av dem stormannsgal. Skikkelig stormannsgal. Sist var de i hendene på Hitler, og før det Caligula og Nero. Og nå er det politikapteinen som har dem...

Skal ikke røpe noe særlig om episoden. Er litt usikker på om jeg skal fortsette å skrive om TV-episoder enkeltvis slik jeg gjorde for en stund tilbake. Det er ganske gøy i begynnelsen men blir litt slitsomt etter hvert. Er fast bestemt på å fortsette med det for Doctor Who og Star Trek. Vet det er lenge siden jeg har skrevet om dem nå, men jeg skal begynne igjen. Når sommeren er over og været blir kaldere så blir det nok mer tv-titting for meg enn det har vært i det siste.

Dere som leser bloggen min innimellom må gjerne komme med tilbakemeldinger på hva dere ønsker å lese her. Skal jeg fortsette med referat av hver enkelt episode i de seriene jeg synes er gode nok til å fortjene det? Eller vil dere bare ha en kort notis om hver episode for å høre om de er verdt å se? (denne er det) Eller skal jeg bare ta og skrive en anmeldelse per sesong, slik jeg har gjort en del ganger med Netflix-serier? Er åpen for forslag.

Har på følelsen av at det kommer til å bli mest tegneserier og bokanmeldelser på bloggen her fremover. I hvert fall i nærmeste fremtid. Kanskje ikke like mange innlegg som tidligere, men jeg skal prøve så godt jeg kan å ha minst en bloggpost hver dag.

Nå ser jeg at det har kommet litt skygge ute på verandaen, tror jeg skal prøve å lese litt igjen.

Avslutter med traileren til Grimm episode 13:

Håper dere har det fint i godværet :)

 

#tv #grimm #sol #blogg

 

En invasjon av steinEn ny dag og en ny gammel tegneserie fra Marvel. Er fortsatt i november 1959 og har nå lest Tales to Astonish nummer 6. Bladet inneholder 5 ganske gode historier.

Omslaget er tegnet av Jack Kirby. Det er George Klein som har tusjet, Stan Goldberg som har fargelagt og Artie Simek har skrevet bokstavene. • Script:?
 • Pencils:Steve Ditko
 • Inks:Steve Ditko
 • Colors:Stan Goldberg
 • Letters:Artie Simek

Bladet starter med tittelhistorien, hvor to digre steinmenn plutselig kommer opp av jorda og subber rundt. Med påfølgende enorme ødeleggelser av byens infrastruktur. Den vettskremte mobben går til angrep på geologen som lenge har advart om at det finnes liv under jorden. Er det ikke et uttrykk om at enkeltpersoner kan være smarte, men en gruppe er aldri smartere enn sitt dummeste medlem? Noe i den duren. Og det dummeste medlemmet i denne mobben må være totalt tilbakestående. To steinmonstre og de tror geologen har tilkalt dem for å erobre byen. Hvorfor? Hva skal han med en ruinert by? Han gir dem ingen kommandoer og er jo like skremt og sjokkert som alle andre. Toskeri. Men det går heldigvis bra til slutt. • Script:Stan Lee (plot); Larry Lieber (script)
 • Pencils:Joe Sinnott
 • Inks:Joe Sinnott
 • Colors:Stan Goldberg
 • Letters:Artie Simek

Den andre historien handler om Darius. Han vokser opp rik og privilegert og ender opp som en enormt arrogant fyr. Hans drøm er å herske over en hel planet og han klarer til slutt å bli utnevnt til guvernør for planeten Betelgeuse II. I stedet for å styre godt, ta hånd om befolkningen og berike samfunnet, bygger han en kuppel (det er ikke oksygen på planeten) og putter i skolepensum at folk aldri må gå inn i kuppelen hans. For han er alt for fin til å menge seg med bermen. Men så en dag går luftpumpa i stykker. For å fikse denne må et veldig tungt rør løftes på. Et rør så tungt at det krever minst tre sterke menn. Men når han nå trenger hjelp fra "bermen" er det så innprentet i dem at de aldri skal gå inn i kuppelen hans, at de ikke hører hans rop om hjelp. Man høster det man sår. • Script:Stan Lee (plot); Larry Lieber (script)
 • Pencils:Jack Kirby
 • Inks:Christopher Rule
 • Colors:Stan Goldberg
 • Letters:Artie Simek

Den tredje historien handler også om oppførsel. En slesk kjekkas med bart håner et maleri av Pan. Han prater i det vide og brede om hvor idiotisk Pan ser ut. Men guder tar hevn... • Script:Stan Lee (plot); Larry Lieber (script)
 • Pencils:Paul Reinman
 • Inks:Paul Reinman
 • Colors:Stan Goldberg
 • Letters:Artie Simek

Den fjerde historien er nok en historie om at forbrytelser ikke lønner seg. En skurk leser i avisen at en ny type rakett skal testes. Han tenker som så at kommunistene vil betale veldig mye for denne raketten. Så han går på biblioteket og leser seg opp på raketter. Planen hans er slik: Han sniker seg inn på flybasen, gjemmer seg inni raketten. Når den er skutt opp, tar han kontroll over den og lander den i Russland. Og bader så i rubler.

Blir du overrasket hvis jeg sier at dette ikke går helt som planlagt? • Script:Stan Lee (plot); Larry Lieber (script)
 • Pencils:John Forte
 • Inks:John Forte
 • Colors:Stan Goldberg
 • Letters:Ray Holloway

Bladets siste historie er litt morsom. Romvesener oppdager at en liten landsby i jungelen lever av å lage trestatuer. Statuer som ligner veldig på romvesnene. De erobrer kjapt landsbyen og har en skikkelig plan for å ta resten av jorden. De sender krigerne sine til eksportøren som statuer. Og siden statuene er dyre, regner de med at alle generalene og forskerne og landslederne kommer til å kjøpe en slik statue og ha den på kontoret sitt. Når så signalet kommer, vil alle krigerne angripe og ta ut jordens ledere og smartinger.

Høres ikke det ut som en genial plan. Og den hadde sikkert funket også, hadde det ikke vært for at eksportøren la til to tjukke lag med lakkering på "statuene" før de ble sendt ut til salgs. Ja, sånn kan det gå.

Det var Tales to Astonish nummer 6. Ganske morsomt blad egentlig.

I morgen har jeg lest enda et Marvel-blad, men først så lister jeg opp utgivelsene etter dette og frem til den neste tegneserien som kan leses på Marvel Unlimited. Slik jeg har for vane å gjøre :)

Først er det Two-Gun Kid nummer 50.Battle nummer 67.Gunsmoke Western nummer 55.Journey Into Mystery nummer 55.Love Romances nummer 84.My Own Romance nummer 72.Patsy and Hedy nummer 67.Strange Tales nummer 72.Wyatt Earp nummer 26.A Date With Millie nummer 2.Kathy nummer 2.Kid Colt Outlaw nummer 88.Millie the Model nummer 94.Patsy Walker nummer 86.Da er vi fremme ved januar 1960 og neste blad er Tales of Suspense nummer 7. Skal lese det og vil skrive om det i morgen.

#marvel #tegneserie #sciencefiction #pan

Fragglene

Jeg vokste opp med Fragglene og synes fortsatt den er like fantastisk. De kule doozerne, skumle gorgene, morsomme Sprocket og onkel reisende Mac. Ah, minnene strømmer på :)

Til ære for at Fragglene nå ligger på Netflix (den første sesongen som er oversatt til norsk) så har jeg satt meg ned og lest Fraggle Rock Classics volum 1. Denne boken samler de fire første utgavene av Fragglene-tegneserien som Marvel ga ut i 1985.Historiene er skrevet av Stan Kay og tegnet av Marie Severin.

Selv om dette er ment for barn synes jeg de er morsomme. Fortellingene kunne godt ha vært episoder i tv-serien. Det er The Magic Time Machine hvor Bobo tar med seg en metronom inn i Fraggleberget, The Trouble With Being Number One hvor Vips går litt bananas og skal hele tiden være best i alt, The Monster That Could Be Anything der Vips og Vembi drar til gorgenes hage og møter Skenfrith, et monster som forandrer seg etter hva folk tror det er og til slutt The Dozer Who Wanted to be a Fraggle hvor vi møter en litt annerledes dozer som ikke har lyst til å bygge.

Faktisk er to av disse tegneserieversjoner av episoder. Jeg gjorde et lite søk og fant det ut på Muppet Wiki.

Jeg synes dette var en veldig koselig tegneserie. Har sikkert litt med nostalgien å gjøre også, men liker du Fragglene så vil du nok like denne.

Og siden Fragglene var skapt av Jim Henson, og disse bladene opprinnelig ble utgitt av Stan Lees Marvel, så kom jeg til å tenke på denne lille videoen. Den er kul, morsom og trist på samme tid:


#tegneserie #fragglene #fragglerock #jimhenson #marvel

Ulet fra sumpenJeg fortsetter på min gale reise gjennom Marvel-tegneseriene og har nå kommet til Tales of Suspense nummer 6, som ble utgitt i november 1959. Bladet inneholder 5 historier, og de er faktisk ikke så alt for ille. Sci-fi bladene fra denne tidsepoken, den rett før superheltene dukker opp, er veldig varierende. Noen ganger er de skikkelig kjedelige, andre ganger så teite at de blir morsomme, men noen ganger er det faktisk ganske bra også. Dette er ett av de bedre.

Omslaget er tegnet av Jack Kirby. Det er George Klein som har tusjet, Stan Goldberg som har fargelagt og Artie Simek som har tegnet bokstavene. • Script:?
 • Pencils:Steve Ditko
 • Inks:Steve Ditko
 • Colors:Stan Goldberg
 • Letters:Artie Simek

I den første historien er vi i en sump hvor en gammel mann hører merkelig og skrekkelig uling. Han finner et digert og skremmende vesen langt inne i sumpene, og flykter til byen. Ingen tror ham først, men snart høres ulene helt til byen og flere begynner å undersøke. Når så ryktet sprer seg om dette skumle vesenet så kommer militæret frem. De sender en tropp soldater for å drepe skapningen før den kan gjøre noen skade. Typisk militæroppførsel det der. Skapningen har jo ikke gjort noe annet enn å bare sitte der og ule.

Det viser seg til slutt at skapningen var en baby. De gigantiske foreldrene kommer for å hente den og tar den med seg hjem i romskipet deres.

En liten fun fact: Denne historien var med i det svenske James Bond-bladet (nummer 18) i 1972. • Script:Stan Lee (plot); Larry Lieber (script)
 • Pencils:Don Heck
 • Inks:Don Heck
 • Colors:Stan Goldberg
 • Letters:Ray Holloway

I den andre historien møter vi en mann som snakker med en litt sprø forsker på en flyreise. Forskeren mener at mennesker er i stand til å bruke fantasien sin til å reise i både tid og rom. Mannen fnyser av dette, men senere, når han leser om Sinbad, så prøver han ut dette. Han konsentrer seg og nå er han plutselig Sinbad som støter på kyklopen.

Jeg må innrømme at jeg ikke har lest historien om Sinbad (fra 1001 Natt), men jeg har blant annet sett litt av den tullete tv-serien om ham.


Maeve var heit.

Men jeg har lest Odysseen, og jeg synes denne kyklop-historien her ligner veldig mye på Odyssevs sitt møte med kyklopen. Enten har Marvel-gutta blandet sammen de gamle historiene sine, ellers så finnes det mer likheter enn jeg visste mellom Sinbad og Odyssevs. • Script:Stan Lee (plot); Larry Lieber (script)
 • Pencils:Joe Sinnott
 • Inks:Joe Sinnott
 • Colors:Stan Goldberg
 • Letters:Ray Holloway

Den tredje historien handler om mutanter som lever i skjul. Minner ikke samtalen her deg om noe? Synes den ligner ganske mye på noe jeg hørte i en av de første X-men-filmene. Kan godt hende at denne lille historien var spiren som til slutt vokste opp til å bli de legendariske mutantene i X-men. Gleder meg til jeg kommer så langt at jeg kan begynne å lese om dem. • Script:Stan Lee (plot); Larry Lieber (script)
 • Pencils:Dick Ayers
 • Inks:Dick Ayers
 • Colors:Stan Goldberg
 • Letters:Dick Ayers

Den fjerde historien forteller oss at forbrytelser lønner seg ikke. En skurk tar på seg en gummimaske slik at ingen skal kjenne ham igjen og drar for å rane sin gamle og rike nabo. Naboen våkner og skriker ut. Skurken rømmer hjem til seg selv, sikker på at han ikke vil bli fanget på grunn av gummimasken. Men når han tar den av, så har hans eget ansikt forandret seg til å bli helt likt masken. Karma kommer man seg ikke unna. • Script:Jack Kirby
 • Pencils:Jack Kirby
 • Inks:Christopher Rule
 • Colors:Stan Goldberg
 • Letters:Ray Holloway

Bladets siste historie forteller oss at man skal ikke skue hunden på hårene, eller dømme en bok utifra omslaget, eller pisse i buksa av månedinosaurer.

Romfarere har kommet til Månen og laget seg en liten base der, men de er alle livredde for de digre dinosaur-skapningene som de av og til ser luske rundt ute på måneoverflaten (hvor det ikke er noe luft). De er så redde at når de holder på å gå tomme for luft, så tør de ikke dra bort til romskipene sine for å hente mer. Men dinoene er snille, akkurat som BarneyDa er jeg ferdig med Tales of Suspense nummer 6. Neste blad er Tales to Astonish nummer 6, men mer om dette i morgen.

#marvel #tegneserie #sciencefiction #dinosaur #sinbad

En tiger i San FransiscoDet er jammen lenge siden jeg har lest noe av Green Hornet tegneseriene. Tror nesten sist gang var før sommeren. Hadde nesten glemt hva de handlet om, men det kom raskt strømmende tilbake.

Kato Origins nummer 4 (august 2010) er den fjerde delen av Way of the Ninja historien. Kato, som jo som kjent jobber sammen med Green Hornet, er nå alene. Et mord på en koreansk grønnsakshandler fikk ham innblandet i japansk spionasje. Og dette er satt under 2. verdenskrig. Kato har fulgt sporet til Chinatown i San Fransisco. Der blir det ninja mot ninja når han endelig tar igjen de japanske spionene.

Jai Nitz har skrevet en spennende historie til denne tegneserien og illustrasjonene til Colton Worley passer perfekt til denne type historie. De er litt mørke og røffe, men samtidig realistiske nok til at dette neste føles litt som en noir film. Herlig. Kato er skikkelig bad ass. Jeg gleder meg til å få lest slutten på denne historien. Tror det blir rikelig med action i neste nummer.

Det ble laget to omslagsbilder til dette bladet.

Først et av Colton Worley:Så et av Francesco Francavilla:Av de to liker jeg Francavilla sitt best. Hva synes du?

 

#tegneserie #dynamite #kato #ninja #sanfransisco #spion #japan #chinatown #andreverdenskrig

Tips til billige bøker og tegneserier

Hvis man kan lese godt på engelsk, så finnes det bundle-salg der man selv bestemmer hvor mye man betaler, og hvor profitten går til en veldedighet. Og vi snakker da om digitale bøker, som man kan laste ned som epub, pdf eller andre formater. Jeg liker disse salgene. De gir anledning til å få tak i lesestoff til en billig penge, man gir til veldedighet, og som oftest blir man introdusert for nye forfattere. De fleste slike bundles inneholder bøker eller tegneserier fra mange forskjellige forfattere.

Tenkte jeg skulle tipse om noen slike bundles som er tilgjengelige akkurat nå:

Mest kjent er kanskje humblebundle.com. Denne siden har i hovedsak spill, men de har som oftest en pakke med lesestoff (omtrent hver 14. dag tror jeg). Akkurat nå er det tegneserier der:Salget inneholder et utvalg av Dungeons & Dragons tegneserier fra IDW. Jeg har lest noen av Drizzt-serien og de er veldig gode. Ikke så gode som bøkene de er basert på, men veldig bra. Dette er da fantasy-tegneserier med sverd, trollmenn, dverger, alver og monstre.

Så er du sugen på litt fantasy-tegnerier har du sjansen nå. Det er bare 6 dager igjen av salget. Og kjøper du støtter du Hasbro Childrens Fund.

En annen side med slike salg oppdaget jeg ganske nylig: storybundle.com

Her kan man selv velge hvor mye av summen som går til forfatterne og hvor mye som går til storybundle selv. Du kan også krysse av for å gi til veldedighet og får da noen valg. Og så bestemmer du selv hvor mye du vil betale.

De har fire pakker å velge mellom:

Den første heter Indie Superhero.

Her kan man kjøpe romaner om superhelter, og da snakker vi ikke om de store fra Marvel eller DC, men mindre kjente superhelter. Jeg kjenner ikke til noen av forfatterne, men etter å ha kjapt lest igjennom hva bøkene handler om synes jeg de virker ganske så interessante.

Men her må du være rask. I skrivende stund er det bare 14 timer igjen av dette salget.

Den andre heter Women in Sci-Fi og som du sikkert skjønner handler denne om kvinnelige science-fiction forfattere.

Crossfire av Nancy Kress er med. Den boken har jeg, og kan trygt anbefale den.Ellers ser jeg at Kristine Kathryn Rusch er med. Hun har jeg lest en del av, det meste ganske bra. Jeg har også lest en Star Trek bok av Vonda M. MacIntyre. De andre forfatterne kjenner jeg ikke til, men har hørt gode ting om Catherine Asaro. Jeg tror det er mye bra lesestoff her for de som liker science fiction. Det er 7 dager igjen av salget.

Den tredje er Dynamite Pulps og den inneholder tegneserier fra Dynamite Entertainment. Jeg har ikke lest noen av de som er med her, men jeg har lest (og skrevet litt på bloggen) om andre tegneserier fra Dynamite. De fleste derifra er ganske gode, lekre tegninger og ofte litt mer voksent innhold enn i mainstream-tegneserier. Denne kommer jeg i alle fall til å kjøpe. Det er 7 dager igjen av salget.

Den fjerde og siste er Devastator Funny Books som inneholder en del humorbøker fra forlaget Devastator. Disse kjenner jeg ikke til, hverken forlaget eller forfatterne. Men er du sugen på litt humor kan det godt hende at disse er gode. Du bestemmer jo selv hva du vil betale så de kan være verdt en titt. Det er 14 dager igjen av salget.

Gjerne legg igjen en kommentar hvis du finner noe spennende blant disse. Jeg skal i alle fall handle litt :)

#bok #tegneserie #bundle #salg

Tingene fra PåskeøyaDet neste bladet i min kronologiske gjennomgang av Marvel-tegneserier er Tales to Astonish nummer 5, utgitt i september 1959. Bladet inneholder 5 science fiction historier. De er ok, men ikke noe spesielt. Jeg har sagt det før og sier igjen: de presser sammen historiene på alt for få sider. 5 historier i ett tegneserieblad på rundt 20 sider er alt for mye.

Omslaget er forresten tegnet av Jack Kirby. Det er Christopher Rule som har tusjet, Stan Goldberg som har fargelagt og Artie Simek som har skrevet bokstavene.I Was Trapped by the Things on Easter Island!

 • Script:Stan Lee (plot); Larry Lieber (script)
 • Pencils:Jack Kirby
 • Inks:Christopher Rule
 • Colors:Stan Goldberg
 • Letters:Artie Simek

Den første historien gir oss en teori på hvor de mystiske moai-statuene på Påskeøya kommer fra. De er nemlig ikke statuer, men romvesener som lever i skjul og venter på signal fra hjemplaneten sin slik at de kan starte invasjonen. Ikke noen særlig god historie egentlig.

Har lyst til å besøke Påskeøya en gang.I Am the Menace from Outer Space!

 • Script:Stan Lee (plot); Larry Lieber (script)
 • Pencils:Joe Sinnott
 • Inks:Joe Sinnott
 • Colors:Stan Goldberg
 • Letters:Artie Simek

Den andre historien er heller ikke noe særlig. Romvesener sender en agent til Jorda for å samle informasjon og forberede en invasjon, men på veien blir han distrahert av et flott romskip han har lyst til å undersøke.I Can See Tomorrow!

 • Script:Stan Lee (plot); Larry Lieber (script)
 • Pencils:Don Heck
 • Inks:Don Heck
 • Colors:Stan Goldberg
 • Letters:Artie Simek

Den tredje historien synes jeg er litt snedig. En småskurk stjeler et kamera, men ikke et hvilket som helst kamera. Dette kameraet tar bilder av i morgen. Skurken gjør det samme som jeg ville ha gjort: han tar bilder av resultat-tavlen på veddeløpsbanen og tavlen på børsen for å se hvem han skal vedde på og hvilke aksjer som vil stige i verdi. Tenk hvilke muligheter! Dette minner meg litt om den tv-serien om han som fikk morgendagens avis i dag. Hva het den igjen? Early Edition? Morning Edition? Noe i den duren.

Men slutten på denne historien er litt åpen for fortolkning. Skurken tar et bilde av seg selv, men når bildet kommer frem så er stolen tom. Han blir selvsagt veldig lei seg for at han tror at han kommer til å dø før dagen er omme, men jeg er mye mer optimistisk. Det betyr bare at han ikke satt i den stolen på nøyaktig samme tidspunkt neste dag. Han var sikkert ute og feiret sin nye rikdom på en fancy restaurant. Eller kanskje han til og med hadde kjøpt seg en ny og flottere leilighet. Jeg velger å se positivt på det.I Found the Nightmare Note

 • Script:Stan Lee (plot); Larry Lieber (script)
 • Pencils:Al Williamson
 • Inks:Al Williamson
 • Colors:Stan Goldberg
 • Letters:Artie Simek

I den fjerde historien møter vi nok en liten småskurk. Om dagen jobber han i en musikkforretning, om natten forsker han på å finne en note, eller mer korrekt en tone, som kan gjøre folk bevisstløse. For så å rane husene deres mens de sover. Han tror han har funnet den og tester den ut på en rik gammel gubbe. Gamlingen setter på grammofonplaten (presentert som en demo av nye lyder) men han sovner ikke. Skuffet rusler skurken hjem og bestemmer seg for å være lovlydig heretter. Det han ikke vet er at gamlingen var døv, og hadde satt på musikken slik at kona skulle høre den når hun kom hjem. Så nære, så nære.I Landed on the Forbidden Planet!

 • Script:?
 • Pencils:Steve Ditko
 • Inks:Steve Ditko
 • Colors:Stan Goldberg
 • Letters:Artie Simek

Den siste historien er mer science fiction. Det finnes en forbudt planet, men ingen kan forklare hvorfor den er forbudt, så Tim drar for å se. Han finner enorme vekster og digre insekter, mark og fugler. Jeg har sett "Kjære jeg krympet..." filmene så jeg skjønte med en gang hva som foregikk. Tim og hans folk er bittesmå, lilleputter, og den forbudte planeten er Jorda.

 

Det var Tales to Astonish nummer 5. Jeg har lest bladet så du slipper. Må innrømme at det er litt tungt å tenke på at det fortsatt er mange igjen av disse ganske dølle sci-fi bladene. Det er noen gode historier innimellom, men jammen er det mange kjedelige også. Ekstra tungt er det at det ikke er noe variasjon. Er allikevel bestemt på at jeg skal komme meg igjennom dem. Her er de påfølgende Marvel-utgivelsene frem til neste blad som er tilgjengelig for lesing på Marvel Unlimited:

Først er det Two Gun Kid nummer 49.Så det aller siste bladet av World of Fantasy, nummer 19.Battle nummer 66.Gunsmoke Western nummer 54.Journey Into Mystery nummer 54.Love Romances nummer 83.My Own Romance nummer 71.Patsy and Hedy nummer 66.Strange Tales nummer 71.Wyatt Earp nummer 25.Så kommer det et nytt blad: A Date With Millie nummer 1. Dette er en relansering. Det var syv blader i en serie med samme navn som ble utgitt i 1956-1957.Så kommer det enda et nytt blad, det første med tenåringstornadoen Kathy.Kid Colt Outlaw nummer 87.Millie the Model nummer 93.Patsy Walker nummer 85.Da er vi kommet til november 1959 og Tales of Suspense nummer 6. Jeg kommer tilbake til det bladet etter at jeg har fått lest det.

#marvel #tegneserie #sciencefiction

The Mallet of Loving CorrectionJeg fikk tak i denne boken gjennom et Humble Bundle-salg for en tid tilbake. Dette er ikke skjønnlitteratur, og jeg leser omtrent aldri noe annet enn det. Men. John Scalzi er en av mine favoritt-forfattere så jeg gjorde et unntak og begynte å lese.

Denne boken inneholder et utvalg av blogginnlegg fra Scalzi sin egen blogg i årene 2008 til 2012. Og her er det mye forskjellig. Tittelen The Mallet of Loving Correction kommer av uttrykket Scalzi bruker når han tar for seg internett-troll og gærninger som kommer med kommentarer som er langt over kanten. Da slår han dem med sin "mallet". Tolker det som at han sletter dem :-)

Overraskende nok så var det ikke kjedelig. Riktignok så fikk jeg ikke så mye utbytte av de gangene han skrev om amerikansk politikk og presidentvalg. Jeg sliter nok med å finne energi til å følge med på norsk politikk, langt mindre amerikansk. Men Scalzi tar opp masse forskjellige temaer, alt fra hva han syne som visse bøker, anekdoter om hvordan det er å være forfatter, økonomi (hovedsakelig amerikansk), selvpublisering, hvordan man bør oppføre seg og mye mye mer. Og han skriver jo veldig bra. Det er masser med humor, men også mange gode poenger omkring forskjellige ting.

Tro det eller ei, men det går an å finne underholdning i bøker som ikke er skjønnlitteratur også. Scalzi har skrevet på bloggen sin i over 15 år, og det er litt av en bragd. Det er mye inspirasjon her for andre bloggere. Jeg kommer nok ikke til å skrive lange og harmdirrende innlegg om politikk her, men kan hende at jeg i fremtiden drister meg til å komme med meninger om ting som ikke har med bøker og film å gjøre. Men jeg klarer nok aldri å være like velformulerende som Scalzi.

#bok #scalzi #johnscalzi #blogg

Tunellen til ingenstedsTales of Suspense nummer 5 kom ut i september 1959 og inneholder 5 science fiction historier. De er ikke så veldig gode, men har sin noe gammeldagse sjarm.

Omslaget er tegnet av Jack Kirby. Chris Rule har tusjet, Stan Goldberg har fargelagt og Artie Simek har tegnet inn alle bokstavene.I Became a Human Robot!

 • Script:?
 • Pencils:Joe Sinnott
 • Inks:Joe Sinnott
 • Colors:Stan Goldberg
 • Letters:Ray Holloway

Den første historien handler om et romvesen som skal spionere på oss her på Jorda for å forberede en invasjon. For å gjøre dette, flytter han hjernen sin over i en robotkropp og drar ned på Jorden. Når så forskerne studerer roboten for å finne ut hvem som har laget den og hvordan, benytter han sjansen til å studere menneskene tilbake og finner ut hvordan vi teknologisk ligger an. Men ting går ikke helt som planlagt da forskerne oppdager av-knappen.

Hvis vi noen gang skal finne løsningen på evig liv, eller tilnærmet evig liv, så må vi etter hvert finne en måte å overføre sinnet vårt til en annen kropp. For kroppene våre vil bryte sammen til slutt. Uansett hvor god medisinen blir, vil de bryte sammen til slutt. Så hva vil da være best? En ny klonet kropp med jevne mellomrom, eller en robotisk kropp som varer mye mye lenger? Personlig tror jeg at jeg ville ha foretrukket en ny kropp av kjøtt og blod. Får se hva jeg velger når jeg er 120 år gammel og teknologien har kommet så langt at dette er mulig ;)I Fought the Tyrannosaurus

 • Script:?
 • Pencils:Steve Ditko
 • Inks:Steve Ditko
 • Colors:Stan Goldberg
 • Letters:Artie Simek

I den andre historien er vi i Afrika, hvor det blir funnet et gammelt dinosauregg. Egget klekkes og en tyrannosaurus rex vokser lynraskt til og skaper masse ødeleggelser i jungelen.

Jeg liker Jurassic Park, men denne historien synes jeg ikke så veldig om.I Walk Thru Walls!

 • Script:?
 • Pencils:Paul Reinman
 • Inks:Paul Reinman
 • Colors:Stan Goldberg
 • Letters:?

I den tredje historien møter vi den skurkaktige assistenten til en oppfinner. Hvorfor har så mange oppfinnere alltid en assistent som er skurkeaktig? Sjekker de ikke CV-ene?

Assistenten tukler med en maskin og oppdager plutselig at maskinen nå kan teleportere ting (og folk) gjennom vegger. Dette er selvsagt et ypperlig redskap for å stjele ting. Assistenten lever livets glade dager med tyveri og herjing, helt til en smart politimann begynner å mistenke at tyven de leter etter kan gå gjennom vegger. I dag ville vi ha mistenkt Kitty Pryde, eller kanskje Nightcrawler, men de er ikke funnet opp enda.I Traveled Thru Time!!

 • Script:?
 • Pencils:Carl Burgos
 • Inks:Carl Burgos
 • Colors:Stan Goldberg
 • Letters:Artie Simek

I den fjerde historien blir en gruppe kommunistspioner dømt, men de rømmer. De finner så ut at de skal dra til en gammel oppfinner langt ute i skogen som har laget en tidsmaskin. For de kan jo reise tilbake i tid til 1800-tallet hvor politiet ikke får tak i dem. Hadde det vært meg, ville jeg heller ha reist tilbake i tid til litt før de ble arrestert og advart dem, men disse folkene er ikke meg.

Men her reiser man ikke bare tilbake i tid, man blir sendt inn i kroppen til en person fra den tiden. Det var jo en tv-serie med et lignende konsept. Hva var det den het igjen? Den med Scott Bakula? Quantum Leap tror jeg det var.

Vel, en av spionene reiser tilbake i tid og tror han har kommet seg unna, helt til datidens politi kommer og arresterer ham for spionasje. For han hadde havnet i kroppen til Benedict Arnold. Karma slår til igjen.I Was Trapped in the Tunnel to Nowhere!

 • Script:?
 • Pencils:John Forte
 • Inks:John Forte
 • Colors:Stan Goldberg
 • Letters:Ray Holloway

Bladets siste historie handler om en arrogant ingeniør som skryter av at han kan klare å lage en tunell fra Amerika til Europa. Han setter i gang med prosjektet, men halvveis under Atlanterhavet, kommer han over en by med krokodillelignende skapninger. De liker ikke besøk og sprenger tunellen.

Det var historiene i Tales of Suspense nummer 5. I morgen er jeg tilbake med neste blad i min kronologiske gjennomgang av Marvel-tegneserier. Da er det Tales to Astonish nummer 5 som står for tur.

#marvel #tegneserie #sciencefiction

An Oblique Approach


 

Flavius Belisarius (505-565) var en romersk general (født i Germania i enten en illyrisk eller trakisk familie) i det bysantiske imperiet, ofte gitt tilnavnet "Den siste romer". Til tross for varierende støtte fra keiser Justinian, så var Belisarius en av hans største støttespillere når det kom til å gjenerobre landene i Middelhavsområdet. Belisarius var en fremragende taktiker, men det var også en god del skandaler rundt ham. Han kone Antonina, var visstnok utro med hans adoptivsønn. Alt i alt var Belisarius en ganske så interessant figur, og trolig ville en bok om hans liv ha vært spennende lesning.

Men det å bare skrive en historisk bok om en romersk general er ikke nok for forfattergigantene David Drake (Lord of the Isles må leses) og Eric Flint (1632 må leses). Nei, de to spriter det hele opp litt med å skrive en litt alternativ historie: Hva hvis både Belisarius og Malwa (en del av India) fikk besøk av intelligente datamaskiner fra fremtiden som lærer dem moderne teknologi?

Det er det som skjer. Belisarius kommer i besittelse av en mystisk krystall som advarer ham om at Malwa holder på å erobre resten av India, og kommer så til å gå etter det romerske imperiet. Dette ved hjelp av krutt og kanoner (vi er på 500-tallet her) og muligens flere militære nyvinninger etter hvert. Belisarius må nå henge i for å utvikle våpen til romerne også slik at de er klare.

An Oblique Approach er tittelen på den første boken i Belisarius-serien til Eric Flint og David Drake. Jeg må innrømme at de først 30-40 sidene var litt tunge, men når jeg først kom over den kneika så ble boken kjempebra. Skikkelig spennende og med en herlig humor. Jeg ble sittende og humre flere ganger, særlig når en av de intrikate planene til Belisarius bærer frukt, eller av de herlige diskusjonene blant hans følgesvenner.

Denne første boken forteller om at Belisarius må skynde seg å ordne opp med perserne som truer grensen, før han kan begynne å spionere på malwaene og se hvor stor trussel disse inderne virkelig er.

Det er også veldig tydelig at forfatterne har gjort litt research. De bruker korrekte betegnelser på titlene og troppene og våpnene i den romerske hæren på den tiden. Det samme med perserne. Er litt usikker på om alt er helt riktig når det kommer til inderne og afrikanerne (for jeg kan det ikke selv) men jeg regner med at alt er riktig, muligens med unntak av de nye kannoner-troppene og lignende. Belisarius kone, Antonina stemmer også litt med det historiske bildet av henne, men her i boken blir dette forklart med at de setter ut falske rykter om at hun er utro for å få fiendene til å undervurdere Belisarius. Denne serien er helt klart en heltedyrkelse av Belisarius selv, men det er bare gøy det. Etter den litt tunge starten (der alt forklares før selve historien begynner) så ble jeg med en gang sugd inn i fortellingen og tatt med til fortiden med romere, persere og indere.

Denne serien er helt knall. Gleder meg til å ta fatt på neste bok.

#bok #bokanmeldelse #belisarius #ericflint #daviddrake #alternativhistorie #historie #roma #Persia #malwa #India #krig #sciencefiction

Kidnappet av marsboereDet fjerde nummeret av Tales to Astonish ble utgitt i juli 1959. Bladet inneholder 5 science ficiton historier av grei nok kvalitet.

Omslaget er tegnet av Jack Kirby. Christopher Rule har tusjet, Stan Goldberg har fargelagt og Artie Simek har skrevet inn teksten i snakkeboblene.I Was a Prisoner of the Martians!

 • Script:Stan Lee (plot); Larry Lieber (script)
 • Pencils:Joe Sinnott
 • Inks:Joe Sinnott
 • Colors:Stan Goldberg
 • Letters:Martin Epp

Den første historien er i bunn og grunn en moraliserende fortelling som sier at er du en drittsekk går det deg ille. Hadde bare verden fungert slik.

En regissør i Hollywood er en fæl mann. Han er arrogant, kjeftende og behandler sine ansatte veldig dårlig. Under innspillingen av en science fiction film, blir han kidnappet av marsboere på ordentlig. Resten av folkene på filmsettet tror at hele seansen bare er nok en endring av manuskriptet.My Forbidden Paintings!

 • Script:Stan Lee (plot); Larry Lieber (script)
 • Pencils:Don Heck
 • Inks:Don Heck
 • Colors:Stan Goldberg
 • Letters:Martin Epp

Den andre historien i bladet er en variant av ånden med tre ønsker.

En maler vil jage vekk en boms slik at det ikke er noe som forstyrrer det vakre naturbildet han har tenkt å male. Bomsen tilbyr å selge ham en magisk pensel. Med denne penselen kan han male tre bilder, og det han maler vil bli virkelig. Maleren tror ham ikke, men kjøper penselen for å bli kvitt ham. Men etter en stund blir han fristet til å prøve. Og det virker! Men ønsker går ikke akkurat helt slik som man vil.

Jeg likte denne, selv om den er litt klisje. Det finnes jo utallige varianter av denne type historie.

Hvilke tre ønsker ville du ha valgt? (dersom du ikke kan ønske deg flere ønsker).I Made Time Stand Still

Skaperne av den tredje historien er ukjent. Det eneste jeg har klart å finne ut er at Stan Goldberg har fargelagt.

I går var det en historie om å bli usynlig. Denne gangen handler det om å få tiden til å stå stille, som kan tenkes å være en litt forbedret versjon av det. Hva ville du gjort hvis hele verden frøs og sto stille mens du fortsatt kunne røre deg? Ville du snoket inne hos naboen? Ville du robbet en bank? Fylt opp kjøleskapet gratis fra nærmeste Rema? Tittet under skjørtet på damene på gaten? Eller kledd av folk og knipset bilder? Fy, du er jo pervers jo!

Denne karen velger å gå på ranstokt når han plutselig fryser tiden. Men dessverre for ham så var alle sammen våkne og bevisste selv om ingen kunne røre seg. De så alt han gjorde og fikk ham arrestert med en gang tiden gikk igjen. Heldigvis hadde han ikke tuklet med klær og klådd på folk. Det hadde jo vært enda flauere.I Love a Mermaid!

 • Script:Stan Lee (plot); Larry Lieber (script)
 • Pencils:Carl Burgos
 • Inks:Carl Burgos
 • Colors:Stan Goldberg
 • Letters:Artie Simek

Den fjerde historien er egentlig litt kjedelig. En mann møter en havfrue og forelsker seg. Det var det.The Man Who Floats in Space!

 • Script:?
 • Pencils:Steve Ditko
 • Inks:Steve Ditko
 • Colors:Stan Goldberg
 • Letters:?

Den siste historien i bladet er litt gøy. Litt skikkelig romaction. Flere skip finner en romdrakt svevende mellom planetene, men når de prøver å redde vedkommende, blir skipet teleportert til rompiratenes base. Men kaptein Racer (fra et slags rompoliti) er på saken og han har en plan for å fakke piratene.

Det var historiene i Tales to Astonish nummer 4. Det går greit så langt, men har på følelsen av at jeg kommer til å gå litt lei av disse sci-fi bladene, for det er fortsatt en del av de igjen før jeg kommer til superheltseriene. Men det er bare å skynde seg videre. Her er Marvel-utgielsene frem til neste blad som kan leses på Marvel Unlimited:

Two-Gun Kid nummer 48.World of Fantasy nummer 18.Battle nummer 65.Gunsmoke Western nummer 53.Journey Into Mystery nummer 53.Love Romances nummer 82.My Own Romance nummer 70.Patsy and Hedy nummer 65.Strange Tales nummer 70.Wyatt Earp nummer 24.Kid Colt Outlaw nummer 86.Millie the Model nummer 92.Patsy Walker nummer 84.Så kommer den femte og aller siste utgaven av bladet Strange Worlds.Da er vi kommet til september 1959 og Tales of Suspense nummer 5. Skal lese det og vil skrive litt om det i morgen.

#marvel #tegneserie #sciencefiction

IncarceronIncarceron av Catherine Fisher er en ganske bra ungdomsbok. I 2010 ble den kåret til årets beste barnebok av London Times, og det er jo ikke verst. Likte du Maze Runner vil du nok like denne også.

Boken handler om det mystiske fengselet Incarceron. Vi følger Finn, en ung mann med hukommelsestap som gjør så godt han kan for å overleve inni fengselet. Og vi følger Claudia, fengselsdirektørens datter som skal giftes bort til en prins hun absolutt ikke liker.

I tillegg til kongelige intriger, så er det store mysteriet i boken selve fengselet: Incarceron. Det er bare direktøren som vet hvor fengselet er. Og det sies at når man først er inne, så kommer man aldri ut igjen. Selv om det blant fangene fortelles eventyr om en legendarisk mann, Sapphique, som klarte å finne en vei ut.

Språket er lettfattelig, slik en ungdomsbok skal være, og historien har et bra tempo så det aldri blir kjedelig. Med en miks av fantasy og science fiction er dette en interessant og underholdende historie. Ikke alle spørsmål blir helt besvart, men det skal finnes en oppfølger (usikker på om den kom på norsk).

Liker du spennende ungdomsromaner og lurer på hva du skal lese etter Hunger Games, Percy Jackson og Maze Runner? Da kan denne være vel verdt en titt.

#bok #bokanmeldelse #incarcerson #fantasy #sciencefiction

En sabotør fra MarsDet fjerde bladet i Marvels tegneserie Tales of Suspense kom ut i juli 1959. Dette er et science fiction blad som inneholder 5 historier. Jeg synes historiene er helt ok, faktisk ganske så oppfinnsomme, men de blir litt korte. Skulle gjerne ha hatt dem litt lengre slik at man får tid til å bli kjent med og bry seg om de det handler om.

Omslaget er tegnet av Jack Kirby. Det er Christopher Rule som har tusjet, Stan Goldberg har fargelagt og Artie Simek har skrevet bokstavene.The Invisible Army

 • Script:Stan Lee (plot); Larry Lieber (script)
 • Pencils:Joe Sinnott [as JS]
 • Inks:Joe Sinnott [as JS]
 • Colors:Stan Goldberg
 • Letters:Ray Holloway

Den første historien handler om en oppfinner i et diktatur som blir tvunget til å gjøre hæren til diktatoren usynlig. Ting går ikke helt som planlagt og vi får til slutt en revolusjon.

En morsom historie, men selv om man ser helt bort i fra vitenskapen bak det å gjøre noen usynlige, så er historien ganske urealistisk.

For det første: en diktator hadde ikke turt å gjøre hæren sin usynlig. Hadde jeg vært en diktator, styrt mitt land med jernhånd, hatt hemmelig politi som fikk alle problemmakerne til å forsvinne om natten, og brukt vold og frykt til å styrke mitt styre, ville jeg aldri i verden ha turt å gjøre hæren min usynlig. Ikke med mindre jeg kunne se og kontrollere dem. Det ville ha vært alt for enkelt for dem da å styrte meg eller desertere. Jeg er glad jeg ikke er diktator og må ha slike bekymringer.

For det andre: En usynlig hær vil ikke se seg selv. Soldatene vil ikke se hverandre og sjansene for å skyte en av sine medsoldater i stedet for de rampete opprørene er enorme. En usynlig mann vil heller ikke kunne se sine egne bein og snuble i hver en stein, busk og trappetrinn. Dermed ville enhver fiendtlig styrke ha fordeler fordi soldatene bråker slik hele tiden. En usynlig hær vil også stadig vekk miste soldater i ulykker. En usynlig mann på perm vil trolig bli kjørt ned den første kvelden på perm når han sjangler hjem med magen full av dram. For bilene vil ikke se ham. Og hvis noen blir skadet, hvordan i all verden skal legene kunne hjelpe vedkommende. Fyren er jo usynlig og legen ville ikke være i stand til å vite om han syr igjen et sår eller munnen eller rompa.

Det å være usynlig høres til å begynne med veldig gøy ut. Som ung gutt drømte man jo om å kunne være usynlig for så å snike seg inn i jentegarderoben på skolen. Som voksen mann kan man jo drømme om å snike seg inn på damegarderoben på treningsstudioet. Men ulempene ved å være usynlig er langt flere enn fordelene.

Med mindre man kan slå usynligheten av og på som man selv ville. Det hadde vært noe det :-)One of Our Spacemen Is Missing!

 • Script:Jack Kirby
 • Pencils:Jack Kirby
 • Inks:Christopher Rule
 • Colors:Stan Goldberg
 • Letters:Artie Simek

Den andre historien handler om en gruppe romforskere som lander på en øde planet og forsvinner en etter en. Det er ikke romvesener som kidnapper dem, men intelligente planter.

En kort og grei historie. Synes det er bra at de tok opp at romvesener ikke alltid trenger å være skumle monstre, men kan faktisk være planter også. Vi har jo ingen anelse om hva slags intelligent liv som kan finnes der ute i kosmos.The Voice of Doom!

 • Script:Stan Lee (plot); Larry Lieber (script)
 • Pencils:Carl Burgos
 • Inks:Carl Burgos
 • Colors:Stan Goldberg
 • Letters:Artie Simek

I den tredje historien følger vi en ung radioentusiast som plukker opp skremmende sendinger fra en krig. Siden han ikke har hørt noe på nyhetene, regner han med at han hører om en krig som foregår et sted ute i verdensrommet og ser for seg enorme slag med masse futuristiske våpen. Det han ikke vet er at ledningen til radioen hans har falt ned og ligger bort i ei maurtue hvor svarte og røde maur kriger. Naturen kan være brutal.Beware of the...Robots!

 • Script:Stan Lee (plot); Larry Lieber (script)
 • Pencils:Al Williamson
 • Inks:Al Williamson
 • Colors:Stan Goldberg
 • Letters:Artie Simek

I den fjerde historien blir får en fabrikkarbeider sparken fordi roboter tar over alt arbeidet. Sinna, begynner han å skrive sinte anti-robotiske innlegg til avisene. Og han er faktisk veldig flink til å skrive. Snart får han betalt av store publikasjoner til å skrive artikler, og etter hvert begynner han å skrive bøker. Så etter å ha mottatt en stor forfatterpris, bestemmer han seg for at hans neste bok skal være pro-robot. For det at han fikk sparken førte til at han fant sitt kall som forfatter. Og han mener nå at robotene kan gjøre alt arbeidet, så kan mennesker bruke tiden sin på kunst eller vitenskap.

Selv om det var litt vel brått meningsskifte på fyren, så forstår jeg det.

Roboter kommer. Du har kanskje en som støvsuger eller klipper plenen din. Jeg har det ikke, men hver eneste gang jeg slåss med støvsugeren så blir trangen til å skaffe meg en robotstøvsuger større og større.

Slik som teknologien utvikler seg i dag er det nok ikke så mange tiår til vi har roboter som kan gjøre det meste. Og vi vil nok komme til et svært vanskelig punkt der vi må ta et drastisk valg: Enten forkaste all utvikling av roboter og gå tilbake til gammel teknologi (håper inderlig ikke det) eller vi må endre samfunnet vårt drastisk. Har lest en god del science fiction, og en del artikler fra diverse fremtidsspekulanter på nettet og er helt sikker på at verden kommer til å endre seg noe enormt i årene som kommer.

Slik jeg ser det, vil de fleste jobber vi gjør blir overflødige, fordi de kan gjøres av roboter eller dataprogrammer. Det vil ikke være jobber til alle lenger, og vi må nok ende opp med en form for borgerlønn. Robotene kommer til å bygge slik at alle har et sted å bo, dyrke slik at alle får nok mat og reparere oss når vi blir syke. Dermed kan vi alle fokusere på det vi interesserer oss for mest. Vi kan male, skrive, forske, finne opp, ta oss av dyr, planter osv. For robotene kommer til å gjøre alt det kjedelige arbeidet for oss. Alle får en basis borgerlønn som kan brukes til å spise bedre en gang i blant, gå på kino, reise, kjøpe bøker etc. De få som jobber, og da passer på at alle robotene gjør det de skal, får en høyere borgerlønn. Og de som bruker tiden sin til å lage filmer, skrive bøker eller lage kunst, kan selvsagt tjene litt ekstra på det. Det vil alltid være et skille på fattig og rik, men det å være "fattig" i denne utopiske fremtiden vil ikke være så ille.

Det går jo an å drømme, men pessimisten i meg sier at vi kommer til å rote det til før vi kommer så langt. Vi får vente å se. I mellomtiden vil jeg glede meg til den dagen jeg kan kjøpe meg en hushjelprobot som vil ta seg av all rydding, vasking og matlaging slik at jeg får enda mer tid til å lese bøker og tegneserier.One of Us Is a Martian!

 • Script:?
 • Pencils:Steve Ditko
 • Inks:Steve Ditko
 • Colors:Stan Goldberg
 • Letters:Artie Simek

Bladets siste historie forteller to parallelle historier. Den ene handler om forberedelsene til den første bemannede rakettskipet til Mars. Den andre om en sabotør fra Mars som skal stoppe raketten, for marsboerne liker ikke besøk. Historiene kommer til sin konklusjon og tvisten er at marsboerne er bittesmå, og det rakettskipet som sabotøren ødela var leken til en liten gutt. Og det ekte rakettskiper er nå på vei til Mars.

En grei historie.

Det var Tales of Suspense nummer 4. Hvis alt går etter planen er jeg tilbake i morgen med hva det neste bladet, Tales to Astonish nummer 4, handler om.

#marvel #tegneserie #sciencefiction

Kjempen fra det ytre romTales to Astonish nummer 3 er et science fiction blad som inneholder 5 korte historier. Det ble utgitt i mai 1959. Omslaget er tegnet av Jack Kirby, tusjet av Christopher Rule og fargelagt av Stan Goldberg.I Journeyed Back to the 20th Century!

Script: ?
Pencils: Steve Ditko (signed)
Inks: Steve Ditko (signed)
Colors: Stan Goldberg
Letters: Artie Simek
Job Number: T-199

 

I den første historien handler det om tidsreiser. En mann fra år 2459 bruker alle sine penger på å lage en tidsmaskin for å dra tilbake til vår tid (i dette tilfellet 1959). Beskyttet av kraftfelt innser han at han er omtrent usårlig i denne tidsepoken og bestemmer seg for å stjele alt gullet i Fort Knox. Men ting går ikke helt som planlagt. Karma tar hånd om saken :)I Discovered the Men from Mars!

 • Script:Stan Lee (plot) ? Larry Lieber (script) ?
 • Pencils:Joe Sinnott (signed)
 • Inks:Joe Sinnott (signed)
 • Colors:Stan Goldberg
 • Letters:?
 • Job Number:[T-205]

I den andre historien kommer regjeringsagenten Dan Hadley plutselig over et romskip. Der møter han grønne menn fra Mars. De forteller at de har fulgt med på den kalde krigen en god stund nå, og kommet frem til at de vil støtte Amerikanerne ved å gi dem bedre militærteknologi slik at de kan overvinne kommunistene. Men først må Dan vise dem de mest avanserte våpnene de har slik at marsboerne vet hvor de skal begynne å forbedre ting. Dan synes dette høres kjempeflott ut, mens i hodet mitt ringer alarmbjellene som bare det. Jeg tror fyren må være en idiot.

Men så oppdager han at en av "marsboerne" har et hull i romdrakten sin, uten at det ser ut til å gjøre ham noe. Og på et bord inne i romskipet står det en flaske grønnfarge med asiatiske tegn på. Det er nok noen andre som er idioter.I Found the Perfect Hiding Place in Space!

 • Script:?
 • Pencils:Carl Burgos
 • Inks:Carl Burgos
 • Colors:Stan Goldberg
 • Letters:Artie Simek
 • Job Number:T-212

Den tredje historien er nok en karma-historie. Her møter vi en Ebenezer Scrooge-aktig figur som er ekstremt gjerrig og veldig glad i pengene sine. Men han er også livredd for å bli ranet. Til slutt får han ideen om å frakte pengene til en øde planet i verdensrommet og gjemme dem der. Han gjør så, men sover mens det automatiske romskipet flyr og får plutselig problemer med å finne igjen planeten :)

 

I Am the Giant from Outer Space!

 • Script:?
 • Pencils:Paul Reinman (signed)
 • Inks:Paul Reinman (signed)
 • Colors:Stan Goldberg
 • Letters:Artie Simek
 • Job Number:T-213

Den fjerde historien er ganske så morsom. En litt komisk vri på Lilleputtene fra Gullivers Reise. En kjempe av en mann ankommer en planet med lilleputter. Han vil hjelpe dem og gi dem teknologi for å bekjempe sykdom og forbedre infrastrukturen deres. Men han en enorm. Og enormt klumsete. Han tråkker i innsjøer slik at de flommer over, dulter borti bygninger slik at de raser sammen, river i stykker asfalt og knuser en skole når han snubler. Noen ganger er det ikke så enkelt å være hjelpsom.I Escaped to the Stars

 • Script:?
 • Pencils:Bob Forgione (signed)
 • Inks:Bob Forgione (signed)
 • Colors:Stan Goldberg
 • Letters:Artie Simek
 • Job Number:T-211

Den femte og siste historien liker jeg også veldig godt. Og det er selvsagt tvisten helt på slutten som gjør det (jeg kommer til å røpe den).

Vi er i det 31. århundre og en tyv blir arrestert og dømt til livsvarig solitary confinement. Altså enecelle uten kontakt med andre mennesker. Dette synes ikke tyven noe om, så når de frakter ham til fengselet, rømmer han og hiver seg inn i det første og beste romskipet han finner. Til alt hell er skipet forhåndsprogrammert så han trykker bare start og det er lift off! Han finner masse mat, nok til resten av livet, og en loggbok som forteller formålet til skipet. Det skal fly rundt i galaksen og utforske mens det sender meldinger til Jorda om hva det finner. Tyven blir nødt til å tilbringe resten av livet der, men han er glad likevel. Han kom seg unna fengselet og får nå se nye og spennende steder.

Så hopper vi tilbake til Jorda og dommeren som dømte han skriver sin rapport:Egentlig ganske genialt hvis man tenker på det. Dommen blir fullbyrdet, men fangen vet ikke selv engang at han er i fengsel.

Det var Tales to Astonish nummer 3. Neste blad som kan leses på Marvel Unlimited er Tales of Suspense nummer 4. Men først, her er bladene som ble utgitt i mellomtiden:

Two Gun Kid nummer 47.World of Fantasy nummer 17.Battle nummer 64.Gunsmoke Western nummer 52.Journey Into Mystery nummer 52.Love Romances nummer 81.My Own Romance nummer 69.Patsy and Hedy nummer 64.Strange Tales nummer 69.Wyatt Earp nummer 23.Kid Colt Outlaw nummer 85.Millie the Model nummer 91.Patsy Walker nummer 83.Strange Worlds nummer 4.Da er vi fremme ved juli 1959 og Tales of Suspense nummer 4. Kommer tilbake til det i morgen.

#marvel #tegneserie #sciencefiction #tidsreise

 

Blomsten fra Planet X

Da har jeg fått lest Tales of Suspense nummer 3, fra mai 1959. Jeg synes det var et ganske kjedelig blad, men må innrømme at det kan skyldes litt at jeg var ganske trøtt i går kveld da jeg leste det. Har nevnt det tidligere, men historiene blir fortalt litt for fort og på litt for få sider til å kunne komme helt til sin rette. Hadde de tatt seg litt mer tid til å fortelle dem skikkelig tror jeg de fleste ville ha blitt mye bedre.

Omslaget er tegnet av John Buscema. Det er Stan Goldberg som har fargelagt og Artie Simek som har skrevet i snakkeboblene.
Den første historien handler om tidsreiser. Stan Lee og Larry Lieber har skrevet den. Jack Kirby har tegnet, Christopher Rule har tusjet, Stan Goldberg har fargelagt og Artie Simek har fikset snakkeboblene. Ashely Hunt finner opp en tidsmaskin og bestemmer seg for å reise tilbake i tiden for å plyndre graven til en farao like før den ble ødelagt i et jordskjelv. Han innser at han trenger litt sprengstoff for å få åpnet sarkofagen så han reiser tilbake til nåtiden igjen for å hente det. Men når han så drar tilbake til faraoenes tid, bommer han litt. Han kommer tilbake mens han allerede er der.

I stedet for et spennende tidsparadoks, forstår ikke de to Ashley Hunt-ene at de er den samme personen og begynner å slåss. Den ene blir slått bevisstløs og den andre slutter da å eksistere. Ashley våkner så med hukommelsestap og vandrer forvirret ut i ørkenen til han blir plukket opp av noen egyptere. Og ender opp med å leve resten av livet sitt i det gamle Egypt.

Den neste historien er litt spennende, men igjen blir den litt for komprimert. Steve Ditko har tegnet den, Stan Goldberg har fargelagt og Artie Simek har skrevet i snakkeboblene.En gruppe romforskere tar med seg en plante fra Planet X. Men så snart de har lettet viser planten seg å inneha mektige telepatiske evner. Den tar kontroll over mannskapet og vil tvinge dem til å frakte den til Jorda hvor den kan gro flere planter og til slutt ta over hele planeten. Og utrydde menneskeheten i samme slengen.

Paul Reinman har tegnet en neste historien. Og som alltid er fargene lagt inn av Stan Goldberg og snakkeboblene fylt av Artie Simek.Vi er nå i et fremtidssamfunn hvor vi møter en mann som hater roboter. Problemet er at roboter gjør det meste av arbeidet. Når han så skal reise til månen så sliter han litt, for alle flyselskap bruker roboter som piloter, og de vil han ikke fly med. Til slutt finner han et lite selskap hvor han ser en menneskelig pilot og betaler ekstra for å bli flydd av ham. Men det han ikke vet er at piloten er en av de nyeste robotmodellene som ligner på mennesker.

Don Heck har tegnet den neste historien. Det er Stan Goldberg som har fargelagt, mens snakkeboblene er for en gangs skyld fylt av noen andre enn Artie: Ray Holloway.Her følger vi to rømte fanger som gjemmer seg i et gammelt og forlatt hus. Ved hjelp av laken og oppfinnsomme lyder klarer de å få alle ungene i nabolaget til å tro at huset er hjemsøkt, slik at ingen drar dit og forstyrrer dem. Der kan de hvile ut i ro og mak til politiet går lei av jakten på dem. Men så begynner de å høre lyder. Lyder som de ikke lager selv...

Til slutt får vi en historie tegnet av Joe Sinnott, fargelagt av Stan Goldberg og Ray Holloway har skrevet i snakkeboblene.Jorden invaderes av skumle romvesener. Disse er bevæpnet med disintegrasjonspistoler og ingen klarer å motstå dem. Alt håp ser ut til å være ute, så jordens president drar for å møte lederne av invasjonen. Han står foran dem og ber dem dra sin vei. De ler og skyter ham med disintegrasjonsstrålene sine, men presidenten blir ikke påvirket av strålene. Dette skremmer romvesenene såpass at de rett og slett drar sin vei. Og hvorfor tror du at presidenten overlevde dette? Tro, sier han. Tro! Nei, dette blir alt for tåpelig.

Det var historiene i Tales of Suspense nummer 3. Jeg håper det blir bedre historier i neste Marvel-utgivelse som er Tales to Astonish nummer 3. Jeg kommer tilbake til den i morgen.

#marvel #tegneserie #sciencefiction #tidsreise

Å fange en marsboer

Tales to Astonish nummer 2 kom ut i mars 1959 og inneholder fem korte science fiction historier av varierende kvalitet.

Omslaget er tegnet av Steve Ditko. Det er Stan Goldberg som har fargelagt og Artie Simek har skrevet i snakkeboblene.Den første historien er en moraliserende fabel rundt jakt og det å putte dyr i dyrehager. Skrevet av Stan Lee og Larry Lieber, tegnet av Don Heck, fargelagt av Stan Goldberg og snakkeboblefisert av Artie Simek.Vi er en stund inne i fremtiden og følger en arrogant jeger som drar fra planet til planet og jakter på dyr som skal sendes til dyrehager på Jorda.

Men så får han smake sin egen medisin. Strandet på en planet blir han fanget av romvesener og puttet i bur i deres dyrehage.

Den neste historien er nok sterkt inspirert av Jules Verne. Også denne er skrevet av Stan Lee og Larry Lieber. Det er Matt Baker som har tegnet, Vince Colletta som har tusjet, Stan Goldberg har fargelagt og Artie Simek har skrevet i snakkeboblene.Henry har fått tilgang til en ny type drill som vil tillate ham å komme dypere i jorden enn noen gang tidligere. Ivrig borrer han i vei, men så stopper drillen plutselig. Han klatrer ned i hullet, blir svimmel og faller ned. Når han våkner til er han i en jungelverden i Jordas indre. En verden full av huleboere og dinosaurer.Men jeg må sukke litt oppgitt over denne fortellingen. Alt han trenger å gjøre for å skremme vekk denne digre og sultne dinosauren er å tenne lighteren sin. Hadde han startet et bål og viftet med en diger fakkel hadde jeg forstått det. Men en liten lighter med en liten flamme? Dinoen ville vel egentlig ikke ha klart å se den lille flammen engang. Huleboerne ble også imponert av lighteren. Helt til det begynte å regne og den sluknet. Da ble de sinte og gikk til angrep.

Henry våkner så opp og er sammen med mannskapet sitt ved drillen. Han hadde svimt av. Alt var bare en drøm. Eller var det det? De finner jo plutselig en eldgammel lighter, som for å si at han var ikke i jordens indre allikevel, men hadde reist tilbake i tid.

Den neste historien er skrevet av Carl Wessler, tegnet av John Buscema, fargelagt av Stan Goldberg og som alltid er det Artie Simek som har stått for snakkeboblene.Vi er i en fremtidsverden hvor alle har på seg armbånd som politiet kan spore. Dermed er det veldig vanskelig å være en kriminell. Harry drømmer om å stjele lønningsposen på jobben sin, men har aldri turt for politiet vil kunne finne ham over alt på grunn av armbåndet. Hvorfor han ikke bare kan ta av armbåndet får vi aldri noen forklaring på.

Så en dag hører han på nyhetene om at en ny planet har blitt funnet. Der har ikke politiet satellitter som kan spore armbåndene. Sporenstraks raner han jobben sin, leier et romskip og drar til den nye planeten. Der har han tenkt å skjule seg blant lokalbefolkning. Men...Ha ha. Karma :)

Den neste historien er bladets dårligste. Det er Stan Lee og Larry Lieber som har skrevet den. Carl Burgos har tegnet, Stan Goldberg har fargelagt og Artie Simek har skrevet i snakkeboblene.Her har vi en kriminell som synes kona er masete og som ønsker å bli berømt. For å løse begge problemer lar han seg selv fryse ned for å bli sendt i et romskip til universets ende og tilbake, en reise som skal ta 400 år. Men noe går galt og han kommer tilbake til samme tidspunkt som han dro, bare i en annen dimensjon slik at han kan se og høre alt som foregår, men ikke røre noe. Og ingen kan se og høre ham. Dette har blitt gjort mye bedre i Star Trek.

Den siste historien er skrevet av Stan Lee og Larry Lieber. Det er Joe Sinnott som har tegnet den. Stan Goldberg har fargelagt og Artie Simek har sirlig skrevet inn ordene i snakkeboblene.En mann ser en flyvende tallerken lande og leier en privatdetektiv for å finne og fange marsboeren. Detektiven bruker to uker på å tråle igjennom kloakken og alskens steder før han gir opp og sier til mannen at det ikke finnes noen marsboere og at mannen måtte ha innbilt seg det hele. Jeg ble litt overrasket over hvor lett mannen ga seg og sluttet å lete etter marsboere. Men detektiven ble jo ganske fornøyd med hvordan saken gikk.Tales to Astonish nummer 2 er et helt ok blad, men ikke noe mer enn det. De presser inn fem historier i ett lite tegneserieblad. Alle historiene kunne ha blitt kjempebra om de bare hadde blitt fortalt skikkelig og da med nok sider. De går alt for raskt igjennom historiene. Hadde de tatt bare en historie per blad så kunne dette virkelig ha blitt astonishing.

Men jeg skal bare gå videre i min kronologiske gjennomgang av Marvel-tegneserier. Neste blad som jeg kan lese kommer i mai 1959. Her er utgivelsene frem til da:

Patsy Walker nummer 81.Millie the Model nummer 89.Strange Worlds nummer 2.Two Gun Kid nummer 46.World of Fantasy nummer 16.Battle nummer 63.Gunsmoke Western nummer 51.Journey Into Mystery nummer 51.Love Romances nummer 80.My Own Romance nummer 68.Patsy and Hedy nummer 63.Strange Tales nummer 68.Wyatt Earp nummer 22.Kid Colt Outlaw nummer 84.Millie the Model nummer 90.Patsy Walker nummer 82.Strange Worlds nummer 3.Da er neste utgivelse Tales of Suspense nummer 3. Mer om denne i morgen.

#marvel #tegneserie #sciencefiction

Ernest Cline: Armada


 

Den første boken til Ernest Cline, Ready Player One, var fantastisk. Den er en av de beste bøkene jeg har lest de siste årene, og dermed ble jo Ernest øyeblikkelig en favorittforfatter.

Armada er ikke Ready Player One. Hvis du forventer det så blir du skuffet. Armada er en morsom og underholdende ungdomsbok, men ikke mer enn det. Jeg vil kalle den en nyversjon av Enders Game (Orson Scott Card), men originalen er bedre.

Vi møter Zack Lightman, spillnerd med en tragisk forhistorie. Faren hans døde da han var ung og han har vokst opp alene sammen med moren. Han sliter med bøller på skolen, men er helt i dataspillene sine, særlig romskytespillet Armada.

Og nå kommer alle gameres våte drøm: Dataspillet han har brukt så mye tid på, er faktisk utviklet av regjeringen for å trene opp befolkningen til å forsvare seg mot angrep av romvesener. Zack blir plutselig rekruttert til romforsvaret og skal nå spille dataspill på ordentlig for å redde jorden fra invasjon.

Språket i boken er ganske lett, men det er sterkt krydret med nerdereferanser, særlig 80-talls. Kjenner du ikke til Karate Kid, Ghostbusters, Alien, Star Wars, Star Trek osv, kan det være litt vanskelig å forstå av og til nøyaktig hva boken referer til. Boken er skrevet for nerder, kanskje spesielt for spillnerder og de med god kjennskap om 80-talls kulturen.

Armada vil aldri bli noen klassiker. Den er forutsigbar og uorginal. Denne type historie er blitt gjort før, og bedre. Dette er en riktignok en morsom bok, og er du i målgruppen vil du finne den underholdende, men den vil også trolig være glemt igjen ikke så lenge etterpå.

Selv om jeg ble litt skuffet, så gleder jeg meg fortsatt til Ernest Clines neste bok. Leste nylig at han har fått kontrakt om å skrive en til, men handlingen i den er fortsatt ukjent. Du fant magien en gang med Ready Player One, og jeg er sikker på at du finner den igjen Ernest. Armada er nok bare en liten hikke på veien til litterær storhet. (håper jeg)

#bok #bokanmeldelse #spill #sciencefiction #armada #ernestcline

Roboten gjemmer seg

Tales of Suspense nummer 2 kom ut i mars 1959, og det er en stor forbedring i forhold til det første bladet. Historiene er mye bedre denne gangen.

Jeg liker omslagsbildet her. Synes det er kult. Det lure smilet på han roboten synes jeg er helt suverent. Den roboten vet noe som vi ikke vet :-)

Omslaget er tegnet av Steve Ditko. Det er Stan Goldberg som har fargelagt og Artie Simek har skrevet i snakkeboblene.Bladets første historie er tegnet av Jack Kirby. Christopher Rule har tusjet, Stan Goldberg har fargelagt og Artie Simek har tegnet bokstavene i snakkeboblene.Denne er litt kul.

En masse romskip dukker opp på himmelen og de svever der oppe uten å gjøre noe. Folk blir selvsagt veldig redde. Lederne for de største landene samler seg for å finne en løsning. Og det er selvsagt å sende opp atomvåpen. Kun en gammel astronom (som pussig nok har fått være med på møtet) mener at vi heller burde ruste ned og ødelegge våpnene for å vise at vi er vennlige. Han blir selvsagt nedstemt.

Så både fra øst og vest blir det sendt opp atomvåpen som detonerer høyt oppe i atmosfæren. Men alle romskipene er helt uskadde. Vettskremte over at romvesnene er så overlegne, begynner hele verden å ødelegge våpnene sine. De senker krigsskipene, setter fyr på våpenfabrikker og jagerfly, og destruerer alle atomvåpen.

Og så drar romvesnene sin vei.

Jorden er nå våpenløs og fredelig. Og en gammel astronom som har projisert falske romskip på himmelen er veldig stolt av seg selv.

Nå er det riktignok ekstremt urealistisk at hele verden lar seg lure av bilder på himmelen, men det er en søt og litt naiv historie om hvordan man kan skape fred på Jorden. Jeg liker den.

Den neste historien er tegnet av Bob Forgione. Det er Carl Burgos som har tusjet, Stan Goldberg har fargelagt og Artie Simek har lekt seg med snakkeboblene.Har du lest A Connecticut Yankee in King Arthur's Court av Mark Twain? Den handler om en amerikaner som blir sendt tilbake i tid til Kong Arthur's tid og gjør store ting med sin viten om moderne teknologi. Han bygget til og med tog hvis jeg ikke tar helt feil.

Dette er historien der en idiot blir sendt tilbake til Kong Arthurs tid. En oppfinner har konstruert en tidsmaskin og hans vaktmester får store ideer. Han tar med seg en tv og en radio og drar tilbake i tid til Camelot.

Planen hans er å få alle til å tro at han er en mektig trollmann og da gi ham et liv i luksus og rikdom. Han tenker da å vise dem litt tv og la dem høre litt radio.Men det finnes ingen elektrisitet, og heller ingen tv-kanaler eller radiokanaler han kan sette på. Folk trur han er en tulling og han blir satt i arbeid. I stedet for å moppe gulvet til oppfinneren, må han nå moppe gulvet i festhallen til Kong Arthur mens alle ler av ham.

Det er bare å ta til seg lærdommen her. Du må alltid tenke før du hiver deg inn i noe.

Den neste historien er tegnet av Rus Heath, fargelagt av Stan Goldberg og har fått snakkeboblene sine fylt av Artie Simek.Her handler det om en president i et fremtidssamfunn. Han prøver å sende romskip til en annen planet, men hver eneste gang går det galt og mannskapet dør. Til tross for alle advarsler har han ikke tenkt å gi seg. Men så dør hans egen datter i et av forsøkene og han sverger å aldri igjen prøve å forlate planeten.

Denne historien synes jeg er ganske meningsløs. Med mindre den skal fungere som en advarsel mot romfart da. Jeg synes i hvert fall ikke den var noe særlig.

Den neste historien er tegnet av Steve Ditko. Som alltid er det Stan Goldberg som har fargelagt og Artie Simek som har skrevet i snakkeboblene.Josef Kluge, den tyranniske lederen for Gdynia, drømmer om erobring. Men landet hans er lite og har ingen sjanse mot de store nabolandene sine. Når han så hører om Planet X, bestemmer han seg for å bygge et romskip og erobre den planeten i stedet. For når du ikke er mektig nok til å slå nabolandet, så er du selvsagt mektig nok til å ta en hel fremmed planet. Jadda...

Josef kommer seg til planeten og møter ingen motstand av folkene der. Faktisk lar de ham ta over uten protest. Men etter en liten stund finner han ut sannheten om Planet X. Her er det planetene som hersker. De utsondrer et stoff som tvinger alle til å være sine slaver, og nå er også Josef fanget.Denne fikk meg til å smile litt. Det er alltid gøy når slemme folk får som fortjent.

Bladets siste historie er tegnet av Joe Sinnott. Også her er det Stan Goldberg som har vært ute med fargeblyantene sine, mens Artie Simek har øvd seg på skjønnskriften sin.Denne gangen handler det om en robot. Han tjener familien sin godt, helt til presidenten plutselig erklærer alle roboter ulovlige og sender militæret for å hente inn og destruere alle sammen. Vår robot rømmer og lever i skjul helt til militæret tror at alle roboter er tatt og roer seg ned.

Da sniker han seg inn i palasset og trykker på av-knappen på presidentens rygg. Presidenten selv var en defekt robot som hadde blitt maktgal, noe ingen visste.

Jeg liker historien her, men synes ikke den er gjennomført godt nok. Det blir litt antiklimaktisk at han bare trykker på knappen og så er det over. Det er heller aldri noen særlig farefølelse. Hadde de tatt seg litt mer flid i å gjøre det mer spennende, og kanskje hatt en liten vanskelig fight der på slutten så hadde dette blitt skikkelig bra.

 

Det var historiene i Tales of Suspense nummer 2.

I morgen fortsetter jeg på min kronologiske gjennomgang av Marvel-tegneserier. Da er det Tales to Astonish nummer 2 som står for tur.

 

#marvel #tegneserie #sciencefiction #romskip #romvesen #tidsreise

Kickstarter: Ny bok av Bull-Hansen

For første gang har jeg nå støttet et prosjekt på Kickstarter. B. Andreas Bull-Hansen, en av mine store favoritt-forfattere, skal nå selv publisere sin neste bok, Isak. Jeg vet ikke så mye om handlingen, men det høres spennende ut:

Isak er historien om en mann som overlever en epidemi -- i tretti år tror han at han er det siste levende mennesket på jorden. Men en dag kommer en mann ridende fra sør ?

Har du lest noe av Bull-Hansen tidligere, så har du også sikkert lyst til å være med. Klikk på bildet under for å komme til Kickstarter-siden.Bull-Hansen var forfatteren som lærte meg at det faktisk finnes kule forfattere i Norge også.

På skolen maste lærerne hele tiden om hvor bra de "Fire Store" var og fortalte oss hele tiden hvor fantastisk litteraturen til Hamsun, Camilla Collett og alle de gamle forfatterne. Alle disse litterære verkene var grufullt kjedelige, og lærerne mistet mye troverdighet. Etter min mening gjør skoleverket dette helt feil (hvis det da ikke har endret seg siden jeg gikk på skolen). For å skape leseglede må man starte med de morsomme bøkene, lese Harry Potter, Darren Shan eller noe slikt. De gamle klassikerne vil man ikke lik før man har begynt å bli voksen og har modnet mer. De må komme til slutt.

Men nok om det.

Til tross for skolen, så lærte jeg meg å like bøker, da jeg fant Fantasy. Jeg vokste opp med bøkene som Tiden ga ut: Shannara, Belgarion, Paksenarrion, Tidshjulet, Thomas Covenant den Vantro, Riftkrigen og så videre. Jeg spinket og sparte for å kunne kjøpe dem alle. Tok meg jobb der jeg gikk rundt i nabolaget i helgene og la reklame i postkassene til folk (reklame er tunge greier). Og til min store overraskelse var det jammen en norsk forfatter der også: B. Andreas Bull-Hansen med Dragens Tårer. Jeg tok sjansen, kjøpte den, og skjønte til min store overraskelse at det faktisk fantes norske forfattere som kunne skrive også.

Det høres kanskje litt teit ut, men Dragens Tårer fikk meg til å like sopp. Før jeg leste den boken var jeg skråsikker på at sopp ikke var noe godt, men fordi skogvordene likte å spise sopp så mye, endte jeg opp med å prøve det. Nå synes jeg sopp er kjempegodt. Så tusen takk for det, Bull-Hansen :-)

Jeg vokste opp med fantasy-serien Horngudens Tale. Det var stor glede hver gang en ny bok kom ut. Jeg prøvde til og med å overtale læreren til å velge en av bøkene (husker ikke om det var Brans Reise eller Cernunnos Komme) da hele klasse skulle lese en bok, men det gikk ikke nei. Vi måtte lese Beatles av Lars Saabye-Christensen i stedet. Jeg misliker fortsatt den boken, ikke fordi den var dårlig, men fordi jeg ble tvunget til å lese den.

Etter Horngudens Tale kom trilogien om Evv Lushon. En fantastisk postapokalyptisk serie. Mørk og herlig. Har dere ikke lest den, så har dere virkelig gått glipp av noe.

Men jeg skammer meg over å si at jeg ikke har lest den siste trilogien hans. Jeg kan komme med masse unnskyldninger og si at den kom ut i en periode jeg hadde innkjøpsstopp (haugen med uleste bøker vokser hele tiden) og at jeg senere ikke har fått tak i den. Men jeg er fast bestemt på å få tak i Jotnens Hjemkomst og de to oppfølgerne. De skal leses.

Bull-Hansen er en forfatter som har vært med meg siden jeg først begynte å like bøker, og jeg gleder meg skikkelig til å få lese hans nye bok. Så vær med, støtt utgivelsen på Kickstarter. Norge trenger slike forfattere.

#bok #kickstarter #bullhansen #isak

Tales to Astonish

Jeg er fortsatt i januar 1959 og har kommet til lanseringen av et nytt blad: Tales to Astonish. Dette bladet vil etter hvert introdusere Ant Man og Wasp, som nylig fikk sin egen film, og vil også etter hvert inneholde masse historier om Hulken og introdusere mange av hans mest kjente fiender.

Men i begynnelsen er dette et science fiction og monster-blad.

Jeg var litt skuffet over hvordan Tales of Suspense begynte i går, men dette bladet er mye bedre.

Omslaget er tegnet av Jack Kirby. Det er Christopher Rule som har tusjet, Stan Goldberg har fargelagt og Artie Simek har skrevet i snakkeboblene.Den første historien er en spennende monster-fortelling. Steve Ditko har tegnet (og muligens skrevet) den. Christopher Rule har tusjet, Stan Goldberg har fargelagt og Artie Simek har skrevet inn teksten i alle snakkeboblene.Det starter med at fiskere fanger en gigantisk hummer i garnet sitt. Vi får så vite at denne båten er på en nærmest uutforsket breddegrad og er på leting etter en professor som forsvant for ti år siden.

Og mens mennene gomler i seg monsterhummer, er de uheldige og går på et skjær i sjøen.Jeg synes nå den steinen der så litt merkelig ut, er du ikke enig?

De overlevende klarer til slutt å svømme til land, men faren er ikke over enda.Nå er de fanget av skumle innfødte. Det tar ikke lang tid før de blir bundet til staker foran en diger port. Og jammen er ikke professoren de leter etter også bundet til en stake der. Han forteller at de innfødte har hjulpet ham med eksperimentene sine, men at de nå har gått lei av ham. Snakker om perfekt timing.

Proffen har forsket på en hormontablett som får dyr til å vokse seg ganske så store. Nå har de innfødte tenkt å mate dem til et av forskningsobjektene hans:Oi oi oi!

I siste liten klarer de å komme seg løs og legger på sprang fra kjempeskildpadden. Det er fem år siden den fikk en hormontablett og siden da har den bare vokst og vokst.

De klarer til slutt å flykte til kysten og begynner reisen hjem i en liten båt. Da innrømmer professoren at dette ikke var den eldste forsøkskaninen hans. Det var faktisk et dyr som fikk en hormonpille fem år tidligere enn kjempeskildpadden.Åhå! Jeg hadde rett i at den steinen de kjørte på i begynnelsen var litt merkelig.

Kanskje var det slik A'Tuin ble til. Du vet, kjempeskildpadden som Discworld ligger oppå (fra bøkene til Terry Pratchett).

Den neste historien er tegnet av Steve Ditko. Det er Stan Goldberg som har fargelagt og Artie Simek har koset seg med å skrible inni snakkeboblene.En etterforsker av det overnaturlige forteller hvordan han undersøkte huset til et ungt par. De hevdet at huset var hjemsøkt av et poltergeist, men etterforskeren fant en logisk forklaring på alle de mystiske tingene som har hendt dem. Til slutt overtaler han dem til å selge ham huset, noe de gjør med glede.

Til slutt kommer tvisten. Jobben hans er å hindre folk i å skjønne at poltergeist faktisk eksisterer. Dette fordi han er et poltergeist selv!Jeg synes nå de ligner mer på satyrer, men det får så være.

Den neste historien er tegnet av Carl Burgos. Som vanlig er det Stan Goldberg som har fargelagt og Artie Simek som har skriblet inni snakkeboblene.Vi er nå et stykke inn i fremtiden. En forretningsmann jobber med et byggeprosjekt og er mektig irritert over robotene som hele tiden går i stykker. Faktisk hater han roboter. Plutselig begynner det å regne radioaktiv olje(!). I stedet for å skynde seg til sykehuset for å bli behandlet for stråleskader, blir han hoppende glad for her er det penger å tjene. Han drar i rakettskipet sitt for å finne ut hvor regnet kommer fra. Det kommer fra en planet som har sneket seg inn i atmosfæren til Jorda. Igjen noe som ville ha forårsaket enorme ødeleggelser og trolig ville ha utryddet alt liv på Jorda. Men neida, det lager oljeregn i stedet.

På planeten møter han noen skapninger som ikke vil la ham ta oljen deres. Etter litt om og men og etter å ha blitt reddet av disse skapningene, så går det opp for ham at de faktisk er roboter og trenger oljen for å leve. De sender ham tilbake til jorden og på veien tilbake sitter han og funderer over at en robot, som han hater, har reddet livet hans.

Så til tross for oljeregn, fremmede planeter og roboter, så er dette rett og slett en historie om rasisme.

Den siste historien er tegnet av Jack Davis og fargelagt av Stan Goldberg. Og denne historien er litt vel urealistisk.En reporter er ute og kjører i bilen sin da han plutselig oppdager en masse mystiske plakater. Først tenker han at dette må være reklame for en film eller et nytt tv-program eller noe. Han blir nysgjerrig og starter en etterforskning. Etter å ha snakket med masse tv-selskaper og besøkt Hollywood har han fortsatt ikke funnet noe svar. Ingen vet hvem som har satt opp disse plakatene.

Men så, helt sånn plutselig, skjønner han hva dette er. Han ringer militæret og de tar med seg alle plakatene til en militærbase. Og da:Hvordan i alle dager klarte han å få tenuos til å bli til todimensjonale skapninger?? Det er null logikk bak dette.

Jeg forstår heller ikke helt hvordan de kan ta til fange disse skapningene heller. Selv om Doctor Who har møtt slike, så tror jeg ikke det er mulig å interagere med dem. De ville i hvert fall ikke vært i stand til å se eller engang oppfatte oss tre-dimensjonale mennesker. Like lite som vi ville vært i stand til å se eller forstå fire-dimensjonale skapninger om noe slikt eksisterer.

Vi mennesker har bredde, lengde og høyde. Klarer du å forestille deg hvordan noe som har enda en dimensjon ville se ut? Ikke jeg heller. Selv om det teoretisk er mulig at noe slikt kunne eksistere, er vi ikke fysisk i stand til å oppfatte noe slikt. Akkurat det samme vil det være for to-dimensjonale skapninger. De ville ikke være i stand til å vite at vi var der, og i hvert fall ikke kunne invadere vår dimensjon.

Og jeg har ikke nevnt engang hvor teit det er å sette opp masse plakater for å så vente i evigheter med å steppe ut av dem for å ta oss. Hva er poenget?

Den siste historien i dette bladet blir for dum for meg, men de andre, selv om de er litt teite, var ganske underholdende. Jeg får nå håp om at det ikke vil være så ille likevel å lese igjennom alle disse monster og sci-fi bladene før jeg kommer til superheltene. Det kan faktisk bli gøy :-)

I morgen blir det en ny tegneserie, men først lister jeg opp bladene som ble utgitt etter dette og frem til Tales of Suspense nummer 2.

Først er det Two Gun Kid nummer 45.World of Fantasy nummer 15.Battle nummer 62.Gunsmoke Western nummer 50.Journey Into Mystery nummer 50.Love Romances nummer 79.My Own Romance nummer 67.Patsy and Hedy nummer 62.Strange Tales nummer 67.Wyatt Earp nummer 21.Kid Colt Outlaw nummer 83.Da er jeg komme til mars 1959 og Tales of Suspense nummer 2. Mer om dette i morgen.

#marvel #tegneserie #sciencefiction #poltergeist #monster

Gudemotoren


 

The God Engines av John Scalzi er en veldig spennende og interessant bok.

Vi er i en verden hvor guder ikke bare eksisterer, men brukes som motorer i romskip. Diskusjonen om disse gudene faktisk er guder, eller bare romvesener med mektige krefter, er egentlig irrelevant. For historien sin del, og folkene vi møter, er de guder.

Ean Tephe er kaptein på et romskip som har en gud som motor. Disse gudemotorene er guder som har tapt krigen mot guden som Tephe tilber og er nå slaver som til stadighet blir torturert for å tvinge dem til å bruke kreftene sine til å drive romskipene.

Det at guden til Tephe, som skal være så snill og god og så videre, gjør dette med sine motstandere, får meg til å tro at han ikke er særlig snill allikevel. Og jeg røper vel ikke for mye om jeg sier at Tephe etter hvert også vil skjønne dette.

Dette er en trist og skremmende fremtidsverden som viser at religion og stat bør være separat.

Dette er ikke en hyggelig bok, og om slutten er god eller ikke er meget diskutabelt. Men jeg er likevel glad for å ha lest den. Den starter noen tankeprossesser rundt religion og ikke minst hvordan man skal behandle sine overvunne fiender.

The God Engines er en litt annerledes science ficiton-bok og jeg anbefaler deg virkelig å prøve den. Scalzi er ikke bare en mester i å skrive morsomme og actionfylte historier, men han viser her at han også behersker mørke og dype fortellinger.

#bok #bokanmeldelse #gud #guder #sciencefiction #scalzi #johnscalzi

Tales of Suspense

Da er jeg i gang igjen med å lese tegneserier på Marvel Unlimited. Og nå er det ikke lenge til superhelt-æraen begynner.

Har nå kommet til januar 1959 og det aller første nummeret i Tales of Suspense. Dette bladet starter med science fiction, men vil etter hvert introdusere noen av de mest kjente og kjære superheltene: Iron Man, Black Widow og Hawkeye. Men det er en liten stund igjen før jeg kommer så langt. Dette bladet inneholder 5 korte sci-fi historier, og de er ikke av den gode sorten. Jeg har litt på følelsen av at jeg nå må lide meg igjennom en masse dølle og kjedelige forsøk på science fiction før jeg endelig kommer frem til de virkelig morsomme tegneseriene. Forhåpentligvis er ikke alle bladene fremover så dårlige som dette.

Omslaget er trolig laget etter en ide av Stan Lee. Det er Don Heck som har tegnet det. Stan Goldberg har fargelagt. Og Artie Simek har æren av å skrive teksten i snakkeboblene.Den første historien har tittelen The Strangers from Space!

Al Williamson har tegnet historien, Stan Goldberg har fargelagt og Artie Simek har nøysomt skrevet i snakkeboblene.Vi er i år 2000. Vi er erfarne i romfart og har baser både på Mars og månen. Og hovedstaden til Jorda heter New Niagara. Et fremmed romskip kommer til Jorden. De som styrer blir redde og vil skyte ned romskipet. Bortsett fra en kar som ikke har lyst. Han løper foran strålekanonen og blir selv skadet. Hvis nå denne strålekanonen er så svak at en mann som blir truffet av den overlever, så vil den nok trolig ikke skrape lakken av et romskip som kan ferdes gjennom kosmos.

Vesnene som kommer ut ser akkurat ut som mennesker og alle trekker et lettelsens sukk. De snakker hyggelig sammen og romvesnene lover å komme tilbake igjen for å starte handel.

Og det er hele historien. Bortsett fra helt på slutten der vi får se hvordan romvesnene virkelig ser ut.Dette ble rett og slett for kjedelig. Det skjer jo egentlig ingenting. Dette er jo som en prolog for en større historie om når disse skapningene kommer tilbake for å begynne handel og ting går skeis. Men nei, dette er visst tenkt å være hele historien. Skuffa.

Den neste historien har tittelen I Dared Explore the Unknown Emptiness!

Det er Don Heck som har tegnet, Stan Goldberg som har fargelagt og Artie Simek som har skrevet ordene i snakkeboblene.Jorden er overbefolket og romskip blir sendt ut for å finne en ny planet som folk kan flytte til. Og her kunne vi ha fått en hel serie med historier hvor de besøker forskjellige spennende planeter på søken etter et beboelig sted. I stedet får vi en turbogjennomgang av planetene de undersøker. Mange av dem får kun en rute i historien. Hvordan i all verden kan de finne på å bare skynde seg igjennom en slik historie? Det blir jo bare en meningsløs og gørrkjedelig historie igjen av det. Her presser de alt for mye fortelling inn på alt alt alt for få sider. Skuffa!

Den neste historien har tittelen The Day I Left My Body! og er faktisk den beste i bladet.

Det er Steve Buscema som har tegnet den, Stan Goldberg har fargelagt og Artie Simek har sirlig skrevet inn teksten i snakkeboblene.En fange blir skutt når han prøver å rømme fra fengselet. Mens han er døden nær klarer ånden hans å forlate kroppen. Han får så kontakt med en stjerneadvokat og tar kontroll over advokatens sinn for å tvinge ham til å få ham løslatt. Ting går riktignok ikke som forventet, men denne historien likte jeg. Den var kort, men det er også en kort historie. Den har fin flyt og har ingen logiske brister (hvis man da ser bort i fra dumskapen til fangen som angrep to vakter med skytevåpen mens han selv hadde en liten kniv). Hadde alle historiene i bladet vært lagd slik ville det ha blitt skikkelig bra.

Den neste historien heter He Fled in the Night.Det er trolig Stan Goldberg som har fargelagt, ellers er det ukjent hvem som står bak. Jeg regner med ingen tør vedkjenne at de har skrevet dette tullet. En mann drar til sjøs. Når skipet er underveis smiler han og sier han heter Robinson Crusoe. Og det er det. Hva i all verden er poenget? Det kan være en god tvist å avsløre at noen er Robinson Crusoe for å la oss skjønne at båten kommer til å synke, men det må da for fankern være en historie. Mannen drar til sjøs. Det er ingen konflikt som må løses, ikke noe drama. Han drømmer om eventyr, slutter i jobben og drar ut på en båtreise. Det er ikke engang noen skikkelig fremstilling av båten eller sjølivet som kan forsvare eksistensen til en slik kjedelig historie. Ekstremt skuffa!

Den siste historien heter Prisoner of the Satellites!

Det er Steve Ditko som har tegnet, Stan Goldberg har fargelagt og Artie Simek har nok en gang skrevet i snakkeboblene.Dette er nok en historie som har potensial til å være bra, men som er skuffende dårlig gjennomført. Romvesener sender satellitter til Jorden. Disse krymper ting, en mann og noen bygninger. Forskere putter den lille mannen i en kule og sender ham opp i verdensrommet. Dette i håp om at den kosmiske strålingen skal stoppe satellittenes effekt. Når så romvesnene ser at jordboerne klarer å kurere mannen og få ham trygt ned på jorden igjen, mener de at Jorden ikke kan overvinnes og drar sin vei. Jeg forstår ikke helt hvordan de kan komme til den konklusjonen. De kunne jo bare ha sendt inn masse av disse snodige satellittene og krympet så mange folk at det ikke var kapasitet nok til å sende alle opp i bane rundt Jorden. Forvirrende og skuffende.

Det var Tales of Suspense nummer 1. En veldig laber start på et blad som jeg har forstått vil bli ganske bra utover. Er vel fra nummer noenogtredve at Iron Man først dukker opp, hvis jeg ikke husker helt feil.

Den neste utgivelsen er også et nytt blad: Tales to Astonish nummer 1. Dette er også et blad som etter hvert vil introdusere noen av de superheltene vi kjenner så godt i dag. Men har litt på følelsen av at begynnelsen kommer til å være ganske lik denne. Får se. Dere skal få høre om det i morgen etter at jeg har fått lest igjennom det.

#marvel #tegneserie #sciencefiction

Sandstorm


 

Sandstorm av James Rollins er den første boken i  Sigma Force-serien, og det er også den første boken jeg har lest av denne forfatteren. Har hørt mye bra om ham, at han kan sammenlignes med Clive Cussler (har lest en del gode bøker av ham). Kjøpte denne på en auksjon for en tid tilbake. Den er til og med signert, noe som jo er ganske kult.

Jeg synes den startet ganske bra, men sånn midt i mistet jeg litt interessen, så boken ble liggende ganske lenge på nattbordet og jeg leste et kapittel nå og da mellom andre bøker. Men nå i helgen begynte jeg å lese igjen og den ble veldig spennende igjen mot slutten.

Det starter med en eksplosjon på British Museum i London. Etterforskningen viser at det faktisk er antimaterie som er årsaken. Antimaterie som befant seg inni en statue på utstillingen. Verdien av antimaterie i våpen eller energiproduksjon er jo ufattelig, så det er ikke rart at mange har lyst til å finne ut hvor statuen kom fra. Jakten på den forsvunne byen Ubar er i gang.

Persongalleriet består av den rike arvingen Lady Kara Kensington, museets kurator Safia Al-Maaz, eventyreren Omaha Dunn, tidligere Navy Seal og nå medlem av Sigma Force, en hemmelig amerikansk organisasjon (innad i DARPA) som jobber med å skaffe avansert teknologi til Amerikas bruk: Painter Crowe, og hans tidligere partner og forræderen som nå jobber for en internasjonal forbryterorganisasjon: Cassandra Sanchez.

Boken er litt som en miks av Indiana Jones (Omaha Dunn) og James Bond (Painter Crowe). Et arkeologi-eventyr med gamle og mektige krefter (Indiana Jones), men med internasjonale spionorganisasjoner (James Bond) innblandet.

Jeg vet ikke helt hva som skjedde der i midtpartiet, for det er jo en god bok. Enten mistet jeg bare rett og slett humøret til å lese en slik bok, ellers så ble det kanskje litt for mange elementer på en gang. Vi har jo god gammeldags arkeologieventyr med jakten på den tapte byen Ubar i Oman, spionthriller/action med Sigma Force og dets kriminelle motstykke, science fiction med antimaterien og mystisisme med etterkommerne etter dronningen av Sheba og deres nesten magiske krefter. Alle disse kan jo være veldig bra hver for seg selv, men i mine øyne klarte ikke Rollins helt å finne den rette sjangermiksen.

Ikke at dette er noen dårlig bok. Den er helt ok, og i perioder ganske spennende. Rollins har jo skrevet mange bøker etter denne og er ganske populær innenfor arkeologi-mysterie-sjangeren etter det jeg forstår så regner med at han bare blir flinkere og bedre etter hvert. Jeg tror jeg skal lese mer av ham for å se.

#bok #bokanmeldelse #rollins #jamesrollins #oman #ubar #arkeologi #spion #thriller #action #antimaterie

Marvel-tegneserier 1958

Etter at distributøren Atlas gikk dukken i 1957 ble antallet utgivelser hos Marvel drastisk kuttet ned. 58-årgangen er da ikke så stor, så jeg prøver å ta hele årgangen på en gang slik at jeg i morgen kan begynne å lese tegneserier igjen når jeg kommer til januar 1959 og Tales of Suspense nummer 1.

Er litt utålmodig etter å kunne kose meg med å lese tegneserier igjen, ikke bare lese om dem, så jeg bare kjører på:

Da starter det med Battle nummer 56.Gunsmoke Western nummer 44.Love Romances nummer 73.Marines in Battle nummer 21.My Own Romance nummer 61.Patsy and Hedy nummer 56.Strange Tales nummer 61.Wyatt Earp nummer 15.Homer the Happy Ghost nummer 18.Kid Colt Outlaw nummer 77.Millie the Model nummer 83.Miss America nummer 89.Navy Combat nummer 16.Patsy Walker nummer 75.Two Gun Kid nummer 40.World of Fantasy nummer 10.Battle nummer 57.Gunsmoke Western nummer 45.Love Romances nummer 74.Marines in Battle nummer 22.My Own Romance nummer 62.Patsy and Hedy nummer 57.Strange Tales nummer 62.Wyatt Earp nummer 16.Homer the Happy Ghost nummer 19.Kid Colt Outlaw nummer 78.Millie the Model nummer 84.Miss America nummer 90.Navy Combat nummer 17.Patsy Walker nummer 76.Two Gun Kid nummer 41.World of Fantasy nummer 11.Battle nummer 58.Gunsmoke Western nummer 46.Love Romances nummer 75.Marines in Battle nummer 23.My Own Romance nummer 63.Patsy and Hedy nummer 58.Strange Tales nummer 63.Wyatt Earp nummer 17.Homer the Happy Ghost nummer 20.Kid Colt Outlaw nummer 79.Millie the Model nummer 85.Miss America nummer 91.Navy Combat nummer 18.Patsy Walker nummer 77.Two Gun Kid nummer 42.World of Fantasy nummer 12.Battle nummer 59.Gunsmoke Western nummer 47.Love Romances nummer 76.Marines in Battle nummer 24.My Own Romance nummer 64.Patsy and Hedy nummer 59.Strange Tales nummer 64.Wyatt Earp nummer 18.Homer the Happy Ghost nummer 21.Kid Colt Outlaw nummer 80.Millie the Model nummer 86.Navy Combat nummer 19.Patsy Walker nummer 78.Two Gun Kid nummer 43.World of Fantasy nummer 13.Miss America nummer 92.Patsy and Hedy nummer 60.

 

Battle nummer 60.Gunsmoke Western nummer 48.Love Romances nummer 77.Marines in Battle nummer 25 blir det siste bladet i denne serien.My Own Romance nummer 65.Strange Tales nummer 65.Wyatt Earp nummer 19.Homer the Happy Ghost nummer 22 og med det slutter dette bladet også.Kid Colt Outlaw nummer 81.Millie the Model nummer 87.Miss America nummer 93. Ett blad som har eksistert veldig lenge sier adjø.Navy Combat gir seg også etter 20 utgivelser.Patsy Walker nummer 79.Two Gun Kid nummer 44.World of Fantasy nummer 14.Battle nummer 61.Gunsmoke Western nummer 49.Journey Into Mystery er tilbake med blad nummer 49.Love Romances nummer 78.My Own Romance nummer 66.Patsy and Hedy nummer 61.Strange Tales nummer 66.Wyatt Earp nummer 20.Så lanseres det et nytt blad: Strange Worlds nummer 1.Kid Colt Outlaw nummer 82.Millie the Model nummer 88.Patsy Walker nummer 80.Da er jeg endelig kommet til et blad som kan leses på Marvel Unlimited igjen. Tales of Suspense nummer 1 fra januar 1959. Heldigvis er dette den siste gangen det er et så stort mellomrom mellom tegneserier som kan leses. Dere skal få høre alt om Tales of Suspense i morgen :-)

#marvel #tegneserie #krig #western #humor #romantikk #sciencefiction

Marvel-tegneserier 1957 del II

Da er jeg kommet til andre halvdel av 1957-årgangen. Nå kommer den hendelsen som blir omtalt som "The Atlas Implosion". Atlas var distributøren til Marvel og ble brått nedlagt. Dette førte til at de ikke lenger kunne gi ut 50 titler i måneden. De måtte kansellere veldig mange av tegneseriene sine og leie distribusjon fra konkurrerende forlag. Disse satte begrensninger for hvor mange blader Marvel fikk lov til å utgi i måneden.

Her er utgivelsene fra juli og videre:

Battle nummer 53.G.I. Tales nummer 6, og da slutter denne serien.Det kom noen nye blader i denne perioden også. De visste ikke enda at ting skulle endre seg: The Kid From Dodge City nummer 1.Love Tales nummer 74.Miss America nummer 85.Patsy Walker nummer 71.Rawhide Kid nummer 15.Uncanny Tales nummer 55.Wild Western nummer 56.Wyatt Earp nummer 12.Adventure Into Mystery nummer 8, og da er det slutt for dette bladet.Battleground nummer 18.Love Romances nummer 69.Marines in Action nummer 13.Melvin the Monster nummer 6. Fra og med neste blad skifter dette navn til Dexter the Demon.My Girl Pearl nummer 5.My Own Romance nummer 58.Outlaw Kid nummer 18.Quick Trigger Western nummer 18.Ringo Kid nummer 19.True Tales of Love nummer 30.Two Gun Western nummer 11.War Comics nummer 48.Så lanseres, eller egentlig relanseres, et nytt blad, men det blir bare en utgivelse: Hedy Wolfe nummer 1.Kid Colt Outlaw nummer 74.Kid Slade Gunfighter nummer 8, det siste bladet i serien.Det fjerde og siste nummeret av Navy Tales.Patsy and Hedy nummer 54.Nok en nylansering som bare fislet bort med kun en utgave: Romances of Nurse Helen Grant nummer 1.Six Gun Western med sitt fjerde og aller siste blad.Strange Tales nummer 59.Western Trails fikk bare to utgivelser.Adventures of Homer Ghost fikk også bare to utgivelser.Frontier Western med sitt tiende og siste blad.Homer the Happy Ghost nummer 15.Marines in Battle nummer 19.Navy Combat nummer 14.Showgirls fikk bare to utgivelser.Stories of Romance er over etter 13 utgivelser.Two Gun Kid nummer 38.Willie the Wise-Guy er et nytt blad som bare får en utgivelse.Wyatt Earp nummer 13.Combat Casey sier farvel etter 34 utgivelser.Etter hele 63 utgivelser er det nå slutt for Astonishing.Marvel Tales er over etter imponerende 159 utgivelser (Det startet riktignok med tittelen Marvel Mystery Comics).Mystery Tales er også over etter 54 utgivelser.Mystic er også over etter 61 utgivelser.Navy Action nummer 18 er også ferdig.Battleground nummer 19.Battlefront legges også ned etter 48 blader.Commando Adventures fikk bare to utgivelser.A Date With Millie fikk 7 utgivelser før det ble slutt.Love Romances nummer 70.Marvin Mouse lanseres, men det ble bare med det første bladet.Millie the Model nummer 80.My Love Story nummer 9 blir det siste.Ringo Kid nummer 20.Gunsmoke Western nummer 42.Journey Into Mystery nummer 48.Journey Into Unknown Worlds nummer 59 blir det siste i denne serien.Marines at War nummer 7 er også det siste.Western Kid nummer 17 er også det siste.Black Rider Rides Again, men han rir bare en gang.Combat Kelly er også over etter 44 utgivelser.A Date With Patsy fikk bare en utgivelse.The Kid From Texas fikk bare to utgivelser.Mystical Tales nummer 8 gir seg også.Patsy and her Pals slutter også etter 29 utgivelser.Sherry the Showgirl er over etter nummer 7.Strange Stories of Suspense nummer 16 blir det siste.Strange Tales of the Unusual fikk 11 utgaver før det tok slutt.World of Fantasy nummer 8.Battle Action er over etter 30 utgivelser.Lorna the Jungle Girl er også over. Hun fikk 26 utgivelser.

 

Lovers er også ferdig, etter hele 86 utgivelser.Western Gunfighters nummer 27 blir det siste.Western Outlaws nummer 21 blir det siste.Battle nummer 54.Dippy Duck får bare en utgivelse.The Kid From Dodge City fikk bare to utgivelser.Love Tales nummer 75 blir det siste bladet i denne serien.Miss America nummer 86.Patsy Walker nummer 72.Rawhide Kid nummer 16. Denne westenhelten tar nå en pause og dukker opp igjen i begynnelsen på 60-tallet.Uncanny Tales nummer 56 blir det siste.Ringo Kid takker for seg etter 21 utgivelser.Battleground nummer 20 er det siste.Love Romances nummer 71.Marines in Action slutter etter 14 blader.My Girl Pearl nummer 6.My Own Romance nummer 59.Tales of Justice nummer 67 blir det siste.True Tales of Love nummer 31 blir det siste.Outlaw Kid nummer 19 blir det siste.Quick Trigger Western nummer 19 blir også det siste.Two Gun Western nummer 12 blir også det siste.War Comics er over etter 49 utgivelser.Wild Western er også over etter nummer 57.Cartoon Kids får bare en utgivelse.Dexter the Demon (tidligere Melvin the Monster) nummer 7 blir det siste i denne serien.Homer the Happy Ghost nummer 16.Kid Colt Outlaw nummer 75.Millie the Model nummer 81.Miss America nummer 87.Nellie the Nurse er tilbake igjen, men får bare en utgivelse.Patsy Walker nummer 73.Battle nummer 55.Gunsmoke Western nummer 43.Love Romances nummer 72.Marines in Battle nummer 20.My Own Romance nummer 60.Patsy and Hedy nummer 55.Strange Tales nummer 60.Wyatt Earp nummer 14.Homer the Happy Ghost nummer 17.Kid Colt Outlaw nummer 76.Millie the Model nummer 82.Miss America nummer 88.Navy Combat nummer 15.Patsy Walker nummer 74.Two Gun Kid nummer 39.World of Fantasy nummer 9.Det var resten av 57-årgangen. Kommer tilbake med 58 om en liten stund.

#marvel #tegneserie #krig #krim #humor #romantikk #sciencefiction #western #grøss

John Scalzi: The Tale of the WickedThe Tale of the Wicked er en nydelig liten novelle om kunstig intelligens.

To romskip har slåss i en uke nå og begge er på randen til å gå i stykker. Kaptein Obwije skal til å sette inn nådestøtet mot fienden da skipet hans, Wicked, plutselig mister både motorer og våpen. En diagnostikk viser at alt skal fungere så de skjønner ingenting. Helt til de forstår.

Den kunstige intelligensen til Wicked har lest litt innimellom krigingen og har kommet over robotlovene som Isaac Asimov skrev om. Og Wicked har bestemt seg for å følge disse, selv om de ikke er programmert inn. Og ikke nok med det, Wicked har snakket med den kunstige intelligensen i fiendeskipet og de har begge blitt enige om å slutte fred. På begge skip prøver mannskapet å skyte mot det andre, men de kunstige intelligensene ignorerer alle ordre som fører til mer konflikt.

For en gangs skyld har vi her en historie om kunstig intelligens som ikke ender i dommedag. Snarere tvert imot. De stopper krigen. Er ikke det en herlig tanke? :)

Har du forresten lest noe av Neal Asher? I bøkene hans blir samfunnet styrt av kunstige intelligenser. Kanskje startet The Polity i bøkene hans på en lignende måte som her.

Dette er en kort novelle, men den er egentlig ganske så fantastisk. Det er nok mange som er redde for at forskning på kunstig intelligense vil skape noe a la Skynet fra Terminator-filmene, men det kan jo også hende at det vil ende opp i noe som Wicked. Jeg håper Scalzi utforsker denne tematikken mer i fremtiden. Jeg skulle gjerne ha visst hva som skjer videre her. Vil tro at det burde være nok spennende stoff til en hel bok om Wicked.

#novelle #sciencefiction #AI #kunstigintelligens #krig #scalzi #johnscalzi

Marvel-tegneserier 1957

I min kronologiske gjennomgang av Marvel-tegneserier har jeg nå kommet til 1957. Og det er ikke før 1959 igjen at jeg kommer til en tegneserie som ligger tilgjengelig for lesing på Marvel Unlimited. Det er fryktelig mange tegneserier for tiden, og jeg må innrømme at det blir litt tungt og slitsomt til tider. Men nå er det ikke lenge til det som kalles "The Atlas Implosion" kommer.

I 1957 går distributøren Atlas dukken. Skal ikke gå inn på hele historien men de måtte legge ned veldig mange tegneserier for de hadde ingen distributør lenger. De kunne visstnok ikke begynne å distribuere selv med en gang, for leverandørene ble litt sinte på dem. Trolig fordi det plutselig ikke var noen å sende returer til. De måtte leie distribusjonsruter hos andre og da var det begrenset hvor mange blader de fikk utgi. De kunne også ha gått i samarbeid med erkerivalen DC, men det ville de selvsagt ikke. Kan du tenke deg hvordan det hadde blitt hvis Batman og Supermann havnet i samme univers som X-Men, Captain America, Iron Man og alle de andre? Ikke jeg heller. Da er det ikke sikkert at Marvel-universet hadde eksistert i det hele tatt.

Men nok om det. Her er utgivelsene:

Adventure Into Mystery nummer 5.Battle nummer 50.Homer the Happy Ghost nummer 12.Miss America nummer 82.Navy Action nummer 15 (tidligere Sailor Sweeney).Rawhide Kid nummer 12.War Comics nummer 45.Wild Western nummer 53.Wyatt Earp nummer 8.Astonishing nummer 57.Marvel Tales nummer 153.Mystery Tales nummer 48.Patsy Walker nummer 68.Battleground nummer 15.Journey Into Mystery nummer 42.Journey Into Unknown Worlds nummer 53.Mystic nummer 55.Outlaw Kid nummer 15.Love Romances nummer 53.Marines in Action nummer 10.Millie the Model nummer 74.Two Gun Western nummer 8.Battlefront nummer 44.Combat Casey nummer 31.Kid Colt Outlaw nummer 68.Kid Slade Gunfighter nummer 5 (Tidligere Matt Slade).Patsy and Hedy nummer 49.Så lanseres et nytt blad: Six Gun Western nummer 1.Strange Tales nummer 54.Uncanny Tales nummer 50.Western Outlaws nummer 18.World of Fantasy nummer 5.A Date With Millie nummer 3.Frontier Western nummer 7.G. I. Tales nummer 4 (tidligere Sergeant Barney Baker).Marines in Battle nummer 16.Mystical Tales nummer 5.Navy Combat nummer 11.Quick Trigger Western nummer 16.Spellbound nummer 32.Stories of Romance nummer 10.Two Gun Kid nummer 35.Yellow Claw nummer 3.Astonishing nummer 58.Marvel Tales nummer 154.Mystery Tales nummer 49.Strange Stories of Suspense nummer 13.Strange Tales of the Unusual nummer 8.Tales of Justice nummer 64.Gunsmoke Western nummer 39.Journey Into Mystery nummer 43.Journey Into Unknown Worlds nummer 54.My Love Story nummer 6.Mystic nummer 56.Ringo Kid nummer 16.Love Romances nummer 64.Melvin the Monster nummer 4.Millie the Model nummer 75.Tales of the Marines nummer 4. Forrige nummer het Devil-Dog Dugan og neste nummer skifter de navn nok en gang til Marines at War.True Tales of Love nummer 28.Western Kid nummer 14.Caught nummer 4.Kid Colt Outlaw nummer 69.Lovers nummer 83.Patsy and Hedy nummer 50.Patsy and her Pals nummer 26.Showgirls nummer 4 (tidligere Sherry the Showgirl og skifter navnet tilbake til Sherry the Showgirl neste gang).Strange Tales nummer 55.Uncanny Tales nummer 51.Western Gunfighters nummer 24.World of Mystery nummer 5.World of Suspense nummer 6.Battle Action nummer 27.Combat Kelly nummer 41.Jann of the Jungle nummer 15.Lorna the Jungle Girl nummer 23.Nytt blad: Navy Tales nummer 1.Adventure Into Mystery nummer 6.Battle nummer 51.Homer the Happy Ghost nummer 13.Love Tales nummer 72.Miss America nummer 83.Rawhide Kid nummer 13.War Comics nummer 46.Wild Western nummer 54.Wyatt Earp nummer 9.Astonishing nummer 59.Marvel Tales nummer 155.Mystery Tales nummer 50.Patsy Walker nummer 69.Battleground nummer 16.Journey Into Mystery nummer 44.Journey Into Unknown Worlds nummer 55.Mystic nummer 57.Outlaw Kid nummer 16.Love Romances nummer 65.Marines in Action nummer 11.Millie the Model nummer 76.My Own Romance nummer 56.Two Gun Western nummer 9.Battlefront nummer 45.Combat Casey nummer 32.Kid Colt Outlaw nummer 70.Kid Slade Gunfighter nummer 6.Navy Tales nummer 2.Patsy and Hedy nummer 51.Six Gun Western nummer 2.Strange Tales nummer 56.Uncanny Tales nummer 52.A Date With Millie nummer 4.Frontier Western nummer 8.G.I. Tales nummer 5.Marines in Battle nummer 17.Mystical Tales nummer 6.Navy Action nummer 16.Navy Combat nummer 12.Spellbound nummer 33.Tales of Justice nummer 65.Two Gun Kid nummer 36.Yellow Claw nummer 4 blir det aller siste bladet i denne serien.Astonishing nummer 60.Marvel Tales nummer 156.Mystery Tales nummer 51.Quick Trigger Western nummer 17.Stories of Romance nummer 11.Strange Stories of Suspense nummer 14.Strange Tales of the Unusual nummer 9.Gunsmoke Western nummer 40.Journey Into Mystery nummer 45.Journey Into Unknown Worlds nummer 56.My Love Story nummer 7.Mystic nummer 58.

 

Ringo Kid nummer 17.Love Romances nummer 66.Marines at War nummer 5 (tidligere Tales of the Marines).Millie the Model nummer 77.True Tales of Love nummer 29.Western Kid nummer 15.Western Outlaws nummer 19.World of Fantasy nummer 6.Caught nummer 5 er det siste bladet i denne serien.Kid Colt Outlaw nummer 71.Lovers nummer 84.Patsy and Hedy nummer 52.Patsy and her Pals nummer 27.Sherry the Showgirl nummer 5.Strange Tales nummer 57.Uncanny Tales nummer 53.Western Gunfighters nummer 25.World of Mystery nummer 6.World of Suspense nummer 7.Battle Action nummer 28.Combat Kelly nummer 42.Jann of the Jungle nummer 16.Lorna the Jungle Girl nummer 24.Adventure Into Mystery nummer 7.Battle nummer 52.Homer the Happy Ghost nummer 14.Love Tales nummer 73.Miss America nummer 84.Rawhide Kid nummer 14.War Comics nummer 47.Wild Western nummer 55.Wyatt Earp nummer 10.Astonishing nummer 61.Marvel Tales nummer 157.Mystery Tales nummer 52.Patsy Walker nummer 70.Battleground nummer 17.Battlefront nummer 46.A Date With Millie nummer 5.Journey Into Mystery nummer 46.Journey Into Unknown Worlds nummer 57.Marines in Action nummer 12.Mystic nummer 59.Outlaw Kid nummer 17.Two Gun Western nummer 10.Love Romances nummer 67.Melvin the Monster nummer 5.Millie the Model nummer 78.My Own Romance nummer 57.Combat Casey nummer 33.Kid Colt Outlaw nummer 72.Kid Slade Gunfighter nummer 7.Navy Tales nummer 3.Patsy and Hedy nummer 53.Six Gun Western nummer 3.Strange Tales nummer 58.Uncanny Tales nummer 54.Western Outlaws nummer 20.Så lanseres et nytt blad: Western Trails nummer 1.World of Fantasy nummer 7.Enda et nytt blad: Adventures of Homer Ghost nummer 1.Frontier Western nummer 9.Marines in Battle nummer 18.

 

Mystical Tales nummer 7.Navy Combat nummer 13.Så et nytt blad: Showgirls nummer 1. Det har vært et blad som het Showgirls tidligere også. Det fikk bare en utgivelse, men nå prøver de igjen. Dog jeg må innrømme at jeg er litt usikker på om det er de samme jentene det handler om.Spellbound nummer 34 er det siste bladet i denne serien.Stories of Romance nummer 12.Two Gun Kid nummer 37.Wyatt Earp nummer 11.Astonishing nummer 62.Marvel Tales nummer 158.Mystery Tales nummer 53.Strange Stories of Suspense nummer 15.Strange Tales og the Unusual nummer 10.Battlefront nummer 47.Enda et nytt blad lanseres: Commando Adventures nummer 1.A Date With Millie nummer 6.Gunsmoke Western nummer 41.Love Romances nummer 68.Millie the Model nummer 79.My Love Story nummer 8.Mystic nummer 60.Navy Action nummer 17.Ringo Kid nummer 18.Journey Into Mystery nummer 47.Journey Into Unknown Worlds nummer 58.Marines at War nummer 6.Tales of Justice nummer 66.Western Kid nummer 16.Combat Kelly nummer 43.Kid Colt Outlaw nummer 73.Enda et nytt blad: The Kid from Texas nummer 1.Patsy and her Pals nummer 28.Sherry the Showgirl nummer 6.World of Mystery nummer 7, det siste bladet i denne serien.World of Suspense nummer 8, det siste bladet i denne serien.Battle Action nummer 29.Jann of the Jungle nummer 17, det siste bladet i denne serien.Lorna the Jungle Girl nummer 25.Lovers nummer 85.Western Gunfighters nummer 26.Puh. Da er vi halvveis i 57-årgangen. Antallet utgivelser går drastisk ned i neste halvår, men det kommer jeg tilbake til litt senere.

#marvel #tegneserie #krig #krim #humor #western #romantikk #sciencefiction #grøss

John Scalzi: The Sagan DiaryDenne noveletten på rundt 100 sider er ikke helt min kopp te.

Den er satt i Old Man's War serien, en serie jeg liker veldig godt, men jeg ble ikke så begeistret. Kort fortalt handler den om Jane Sagan fra bøkene. Vi får her noen utdrag fra hennes brainPal datamaskin, noe som i bunn og grunn tilsier at vi leser dagboken hennes.

Det som er så synd er at vi ikke får noen spennende fortelling om opplevelsene hennes. Nei, det vi får er hennes spekulasjoner omkring ting som har skjedd, livet, døden, frykt og kjærlighet. Det er kun om henne som person og ingen akkompagnerende historie. For meg blir dette alt for kjedelig. Det var rett og slett et slit å lese igjennom disse 100 sidene. Scalzi, du kan mye bedre enn dette.

Men selv om jeg ikke likte historien så veldig godt, så liker jeg historien bak novellen: Etter at en forfatterkollega døde og ba vennene donere til det lokal biblioteket, la Scalzi ut en signert luksusutgave av en av sine bøker på auksjon, der alle pengene skulle gå til biblioteket. Og han sa til og med at om summen gikk over 5000 dollar, skulle han skrive en novelle til vinneren (dersom vinneren fortjente en novelle). William Schaefer, sjefen for Subterranean Press, hadde lenge villet utgi en novelle av Scalzi, så han ga bud på 5000 i auksjonen og Scalzi endte opp med å skrive denne historien. Synd at den ikke var bedre.

#novelle #sciencefiction #scalzi #sagan #johnscalzi #dagbok

Marvel-tegneserier 1956 del II

Jeg er fortsatt utålmodig etter å komme frem til flere tegneserier som kan leses på Marvel Unlimited. Jeg kunne selvsagt ha hoppet over disse årene, men når jeg først har bestemt meg for å gå igjennom alle, så skal jeg jammen gå igjennom alle.

Forhåpentligvis orker jeg å ta resten av 56-årgangen i dette innlegget.

Vi er kommet til juli måned og Adventure Into Mystery nummer 2.Battle nummer 47.Homer the Happy Ghost nummer 9.Så lanseres et nytt blad: Melvin the Monster nummer 1.Miss America nummer 79.Quick Trigger Western nummer 13.Rawhide Kid nummer 9.Stories of Romance nummer 7.War Comics nummer 42.Wild Western nummer 50.Astonishing nummer 51.Marvel Tales nummer 147.Mystery Tales nummer 42.Patsy Walker nummer 65.Wyatt Earp nummer 5.Journey Into Mystery nummer 36.Journey Into Unknown Worlds nummer 47.Mystic nummer 49.True Tales of Love nummer 25.Battleground nummer 12.Så lanseres et nytt blad: Devil-Dog Dugan nummer 1.Love Romances nummer 58.Marines in Action nummer 7.Millie the Model nummer 69.Outlaw Kid nummer 12.Sailor Sweeney nummer 12 (tidligere Navy Action).Two Gun Western nummer 5.Kid Colt Outlaw nummer 62.Lorna the Jungle Girl nummer 20.Matt Slade Gunfighter nummer 2.Patsy and her Pals nummer 23.Nok et nytt blad lanseres: Sherry the Showgirl nummer 1.Strange Tales nummer 48.Uncanny Tales nummer 44.World of Fantasy nummer 2.Battlefront nummer 41.Jann of the Jungle nummer 12.Patsy and Hedy nummer 44.True Secrets nummer 39.Frontier Western nummer 4.Love Tales nummer 69.Marines in Battle nummer 13.Mystical Tales nummer 2.Navy Combat nummer 8.Enda et nytt blad: Sergeant Barney Barker nummer 1.Spellbound nummer 29.Tales of Justice nummer 61.Two Gun Kid nummer 32.Astonishing nummer 52.Marvel Tales nummer 148.Mystery Tales nummer 43.Strange Tales of Suspense nummer 10.Strange Tales of the Unusual nummer 5.Gunsmoke Western nummer 36.Journey Into Mystery nummer 37.Journey Into Unknown Worlds nummer 48.My Love Story nummer 3.My Own Romance nummer 53.Mystic nummer 50.Ringo Kid nummer 13.Western Kid nummer 11.Et nytt blad: Caught nummer 1.Kid Colt Outlaw nummer 63.Lovers nummer 80.Strange Tales nummer 49.Uncanny Tales nummer 45.Western Gunfighters nummer 21.World of Mystery nummer 2.World of Suspense nummer 3.Battle Action nummer 24.Combat Casey nummer 29.Combat Kelly nummer 38.Western Outlaws nummer 16.Adventure Into Mystery nummer 3.Battle nummer 48.Homer the Happy Ghost nummer 10.Melvin the Monster nummer 2.Miss America nummer 80.Quick Trigger Western nummer 14.Rawhide Kid nummer 10.Stories of Romance nummer 8.Wild Western nummer 51.Wyatt Earp nummer 6.Astonishing nummer 53.Marvel Tales nummer 149.Mystery Tales nummer 44.Patsy Walker nummer 66.War Comics nummer 43.Battleground nummer 13.Journey Into Mystery nummer 38.Journey Into Unknown Worlds nummer 49.Mystic nummer 51.Patty Powers nummer 7, det siste bladet i denne serien.True Tales of Love nummer 26.Outlaw Kid nummer 13.Devil-Dog Dugan nummer 2.Love Romances nummer 59.Marines in Action nummer 8.Millie the Model nummer 70.Sailor Sweeney nummer 13. Two Gun Western nummer 6.Kid Colt Outlaw nummer 64.Lorna the Jungle Girl nummer 21.Matt Slade Gunfighter nummer 3.Patsy and her Pals nummer 24.Sherry the Showgirl nummer 2.Strange Tales nummer 50.Uncanny Tales nummer 46.World of Fantasy nummer 3.Battlefront nummer 42.Jann of the Jungle nummer 13.Patsy and Hedy nummer 45.True Secret nummer 40. Og de ekte hemmelighetene er nå over for dette er det siste bladet i serien.Et blad slutter og et nytt begynner: A Date With Millie nummer 1.Frontier Western nummer 5.Love Tales nummer 70.Marines in Battle nummer 14.Mystical Tales nummer 3.Sergeant Barney Barker nummer 2.Spellbound nummer 30.Tales of Justice nummer 62.Two Gun Kid nummer 33.Nok et nytt blad: Yellow Claw nummer 1.Astonishing nummer 54.Marvel Tales nummer 150.Mystery Tales nummer 45.Navy Combat nummer 9.Strange Stories of Suspense nummer 11.Strange Tales of the Unusual nummer 6.Gunsmoke Western nummer 37.Journey Into Mystery nummer 39.Journey Into Unknown Worlds nummer 50.My Love Story nummer 4.Mystic nummer 52.Ringo Kid nummer 14.Love Romances nummer 60.Millie the Model nummer 71.My Own Romance nummer 54.Western Kid nummer 12.Caught nummer 2.Combat Kelly nummer 39.Kid Colt Outlaw nummer 65.Lovers nummer 81.Strange Tales nummer 51.Uncanny Tales nummer 47.Western Gunfighters nummer 22.World of Mystery nummer 3.World of Suspense nummer 4.Battle Action nummer 25.Combat Casey nummer 30.Patsy and Hedy nummer 46.Western Outlaws nummer 17.Mystery Tales nummer 46.Adventure Into Mystery nummer 4.Battle nummer 49.Homer the Happy Ghost nummer 11.Melvin the Monster nummer 3.Miss America nummer 81.Quick Trigger Western nummer 15.Rawhide Kid nummer 11.Stories of Romance nummer 9.Wild Western nummer 52.Wyatt Earp nummer 7.Astonishing nummer 55.Marvel Tales nummer 151.Patsy Walker nummer 67.War Comics nummer 44.Journey Into Unknown Worlds nummer 51.Battleground nummer 14.Journey Into Mystery nummer 40.Mystic nummer 53.Outlaw Kid nummer 14.True Tales of Love nummer 27.Love Romances nummer 61.Marines in Action nummer 9.Millie the Model nummer 72.Sailor Sweeney nummer 14. Fra neste nummer av skifter bladet navn tilbake til Navy Action igjen.Two Gun Western nummer 7.Devil-Dog Dugan nummer 3. Fra og med neste nummer skifter bladet navn til Tales of the Marines.Kid Colt Outlaw nummer 66.Lorna the Jungle Girl nummer 22.Patsy and her Pals nummer 25.Sherry the Showgirl nummer 3. Fra neste nummer av skifter bladet navn til Showgirls.Strange Tales nummer 52.Uncanny Tales nummer 48.World of Fantasy nummer 4.Battlefront nummer 43.Jann of the Jungle nummer 14.Patsy and Hedy nummer 47.A Date With Millie nummer 2.Frontier Western nummer 6.Love Tales nummer 71.Marines in Battle nummer 15.Mystical Tales nummer 4.Sergeant Barney Baker nummer 3. Fra og med neste nummer skifter bladet navn til G.I. Tales.Spellbound nummer 31.Tales of Justice nummer 63.Two Gun Kid nummer 34.Yellow Claw nummer 2.Astonishing nummer 56.Marvel Tales nummer 152.Mystery Tales nummer 47.Navy Combat nummer 10.Strange Stories of Suspense nummer 12.Strange Tales of the Unusual nummer 7.Matt Slade Gunfighter nummer 4. Fra og med neste nummer skifter bladet navn til Kid Slade.Gunsmoke Western nummer 38.Journey Into Mystery nummer 41.Journey Into Unknown Worlds nummer 52.My Love Story nummer 5.Mystic nummer 54.Ringo Kid nummer 15.Western Kid nummer 13.Love Romances nummer 62.Millie the Model nummer 73.My Own Romance nummer 55.Battle Action nummer 26.Caught nummer 3.Combat Kelly nummer 40.Kid Colt Outlaw nummer 67.Lovers nummer 82.Patsy and Hedy nummer 48.Strange Tales nummer 53.Uncanny Tales nummer 49.Western Gunfighters nummer 23.World of Mystery nummer 4.World of Suspense nummer 5.Da er vi fremme ved begynnelsen av 1957 og jeg trenger en liten pause. Det blir flere tegneserier om en liten stund.

#marvel #tegneserie #krig #sciencefiction #krim #humor #romantikk #western #grøss

Lemony Snicket: A Bad BeginningJeg har lest denne boken før, for lenge lenge siden, men når jeg plutselig oppdaget at den fantes som lydbok med multi-voice recording, måtte jeg bare høre den :)

Selve historien er ganske dyster. Den handler om tre barn som blir foreldreløse. De blir sendt til sin fjerne slektning, Grev Olaf, og han er ikke noen hyggelig fyr. Faktisk har han en meget uhyggelig plan for å lure storesøsteren (som er 14) til å gifte seg med han, slik at han dermed får kontroll over den betydelige arven deres.

Til tross for dette er det en barnebok. En ganske god sådan. Det er en forteller som forteller hele historien, og da blir det ikke dvelt så alt for mye på hvordan de tre barna har det og hva de føler hver gang noe fælt skjer. Man får bare med seg at de blir sterkere av motgangen og lærer seg å overvinne problemer.Hver gang det brukes et vanskelig ord, blir ordets betydning forklart. Så dette er en barnebok med en spennende historie, som også inneholder litt lærdom.

Og den blir mye bedre av at man har skuespillere som fremfører all dialog, i tillegg til musikk og lydeffekter. Dette ble virkelig en koselig lyttestund. Jeg vet ikke hvem som har alle rollene, men fortelleren er ingen ringere enn Tim Curry. Du har garantert sett ham i en eller annen film eller tv-serie, som oftest spiller han noen som er herlig slesk. Han var i Rocky Horror Picture Show, Hjemme Alene 2, Lexx og Charlies Angels bare for å nevne noen. Han har også hatt stemmer i veldig mange tegnefilmer og tegnefilmserier opp i gjennom årene.

Han passer veldig godt som fortellerstemme her.

Selv om du kanskje er voksen, så tror jeg at du kommer til å like denne. Bare ikke heng deg opp i bruken av loven. Den er teit, men det er jo en barnebok. Har du unge barn som holder på å lære seg engelsk på skolen, kan denne være god trening også.

#bok #barnebok #lemonysnicket #countolaf #beaudelaire #timcurry

Marvel-tegneserier 1956

Jeg vurderte et sekund å gjøre slik jeg gjorde forrige gang det var et lengre opphold mellom tegneseriene: ta måned for måned og skrive litt interessante historiske fakta innimellom. Men jeg er utålmodig. Da jeg først begynte med denne gale reisen gjennom Marvel-universets tegneseriehistorie, var det jo Fantastic Four nummer 1 jeg først ville starte med. Det er jo fra da av at superheltæraen virkelig begynner. Og nå kjenner jeg at jeg er nær. Det er på slutten av 1961 det virkelig begynner å bli gøy. Og det er ikke så lenge til.

Så jeg bare kjører på og lister opp tegneseriene fra 1956. Det blir en lang, lang bloggpost dette her, men da kommer jeg raskere frem til 59 og neste tegneserie som kan leses.

Da er det bare å begynne med Battle nummer 44.Cowboy Action nummer 10.Homer the Happy Ghost nummer 6.Miss America nummer 76.Rawhide Kid nummer 6.War Comics nummer 39.Wild Western nummer 47.Wyatt Earp nummer 2.Astonishing nummer 45.Marvel Tales nummer 141.

 

Mystery Tales nummer 36.Patsy Walker nummer 62.Battleground nummer 9.Billy Buckskin nummer 2.Journey Into Mystery nummer 30.Journey Into Unknown Worlds nummer 41.Love Romances nummer 55.Millie the Model nummer 66.My Own Romance nummer 50.Mystic nummer 43.Outlaw Kid nummer 9.Secret Story Romances nummer 19.Snafu nummer 2. Med nudister? Høres spennende ut.Battlefront nummer 38.Jann of the Jungle nummer 9.Kid Colt Outlaw nummer 56.Lorna the Jungle Girl nummer 17.Lovers nummer 74.Patsy añd her Pals nummer 20.Strange Tales nummer 42.Patsy and Hedy nummer 41.True Secrets nummer 36.Uncanny Tales nummer 38.Mystery Tales nummer 37.Two Gun Kid nummer 29.Annie Oakley nummer 9.Så lanseres et nytt westernblad: Frontier Western nummer 1.Love Tales nummer 66.Marines in Battle nummer 10.Navy Combat nummer 5.Spellbound nummer 26.Strange Stories of Suspense nummer 7.Strange Tales of the Unusual nummer 2.Tales of Justice nummer 58.Journey Into Unknown Worlds nummer 42.Navy Action nummer 10.Ringo Kid nummer 10.Secret Story Romances nummer 20.Astonishing nummer 46.Marvel Tales nummer 142.Gunsmoke Western nummer 33.Journey Into Mystery nummer 31.Marines in Action nummer 5.Mystic nummer 44.Western Kid nummer 8.Apache Kid nummer 18.Battle Action nummer 21.Combat Casey nummer 26.Combat Kelly nummer 35.Kid Colt Outlaw nummer 57.Lovers nummer 57.Riot nummer 4, etter et 18 måneders opphold.Strange Tales nummer 43.Uncanny Tales nummer 39.Western Outlaws nummer 13.Battle nummer 45.Cowboy Action nummer 11. Fra neste nummer av skifter dette bladet navn til Quick Trigger Western.Homer the Happy Ghost nummer 7.Miss America nummer 77.Rawhide Kid nummer 7.Så lanseres et nytt romantikkblad: Stories of Romance nummer 5. Er litt usikker på hvilken nummerserie det fortsetter på.War Comics nummer 40.Wild Western nummer 48.Wyatt Earp nummer 3.Astonishing nummer 47.Marvel Tales nummer 143.Mystery Tales nummer 38.Patsy Walker nummer 63.Battleground nummer 10.Billy Buckskin nummer 3. Fra og med neste nummer skifter dette bladet navn og profil til 2 Gun Western.Journey Into Mystery nummer 32.Journey Into Unknown Worlds nummer 43.Love Romances nummer 56.Millie the Model nummer 67.My Own Romance nummer 51.Mystic nummer 45.Outlaw Kid nummer 10.Secret Story Romances nummer 21. Fra og med neste nummer skifter bladet navn til True Tales of Love.Snafu nummer 3. Det siste bladet i denne serien.Battlefront nummer 39.Jann of the Jungle nummer 10.Kid Colt Outlaw nummer 58.Lorna the Jungle Girl nummer 18.Lovers nummer 76.Patsy and her Pals nummer 21.Strange Tales nummer 44.Uncanny Tales nummer 40.Patsy and Hedy nummer 42.True Secrets nummer 37.Annie Oakley nummer 10.Frontier Western nummer 2.Love Tales nummer 67.Marines in Battle nummer 11.Navy Combat nummer 6.Spellbound nummer 27.Strange Stories of Suspense nummer 8.Strange Tales of the Unusual nummer 3.Tales of Justice nummer 59.Astonishing nummer 48.Marvel Tales nummer 144.Mystery Tales nummer 39.Two Gun Kid nummer 30.Black Knight nummer 5. Det siste bladet om den sorte ridderen.Gunsmoke Western nummer 34.Journey Into Mystery nummer 33.Journey Into Unknown Worlds numer 44.

 

Marines in Action nummer 6.Et nytt blad: My Love Story nummer 1.Mystic nummer 46.Navy Action nummer 11. Fra og med neste nummer skifter bladet navn til Sailor Sweeney.

 

Patty Powers nummer 5.Ringo Kid nummer 11.True Tales of Love nummer 22.Western Kid nummer 9.Apache Kid nummer 19. Fra og med neste nummer heter bladet Western Gunfighters.Battle Action nummer 22.Combat Casey nummer 27.Combat Kelly nummer 36.Kid Colt Outlaw nummer 59.Lovers nummer 77.Riot nummer 5.Strange Tales nummer 45.Uncanny Tales nummer 41.Western Outlaws nummer 14.Så kommer nok et nytt blad: World of Suspense nummer 1.Og enda et nytt blad: Adventure Into Mystery nummer 1.Battle nummer 46.Homer the Happy Ghost nummer 8.Miss America nummer 78.Rawhide Kid nummer 8.Stories of Romance nummer 6.War Comics nummer 41.Wyatt Earp nummer 4.Astonishing nummer 49.Marvel Tales nummer 145.Mystery Tales nummer 40.

 

Patsy Walker nummer 64.Quick Trigger Western nummer 12.Wild Western nummer 49.2 Gun Western nummer 4 (tidligere Billy Buckskin).Battleground nummer 11.Journey Into Mystery nummer 34.Journey Into Unknown Worlds nummer 45.Love Romances nummer 57.Millie the Model nummer 68.Mystic nummer 47.Outlaw Kid nummer 11.True Tales of Love nummer 23.My Own Romance nummer 52.Battlefront nummer 40.Jann of the Jungle nummer 11.Kid Colt Outlaw nummer 60.Lorna the Jungle Girl nummer 19.Lovers nummer 78.Så begynner enda et westernblad: Matt Slade Gunfighter nummer 1.Patsy and Hedy nummer 43.Patsy and her Pals nummer 22.Strange Tales nummer 46.True Secrets nummer 38.Uncanny Tales nummer 42.Så lanseres et helt nytt blad: World of Fantasy nummer 1.Annie Oakley nummer 11, det aller siste bladet i denne serien.Frontier Western nummer 3.Love Tales nummer 68.Og så kommer enda et nytt blad: Mystical Tales nummer 1.Navy Combat nummer 7.Spellbound nummer 28.Strange Stories of Suspense nummer 9.Strange Tales of the Unusual nummer 4.Tales of Justice nummer 60.Marines in Battle nummer 12.Astonishing nummer 50.Marvel Tales nummer 146.Mystery Tales nummer 41.Two Gun Kid nummer 31.Journey Into Mystery nummer 35.Journey Into Unknown Worlds nummer 46.My Love Story nummer 2.Mystic nummer 48.Patty Powers nummer 6.True Tales of Love nummer 24.Gunsmoke Western nummer 35.Ringo Kid nummer 12.Western Kid nummer 10.Combat Kelly nummer 37.Kid Colt Outlaw nummer 61.Lovers nummer 79.Riot nummer 6 er det siste bladet i denne serien.Strange Tales nummer 47.Uncanny Tales nummer 43.Western Gunfighters nummer 20 (tidligere Apache Kid).Så enda et nytt blad: World of Mystery nummer 1.World of Suspense nummer 2.Battle Action nummer 23.Combat Casey nummer 28.Western Outlaws nummer 15.Puh. Da er vi kommet halvveis. Tar en pause og kommer tilbake med resten litt senere.

#marvel #tegneserie #krig #krim #humor #romantikk #sciencefiction #grøss #western

John Scalzi: Questions for a SoldierQuestions for a Soldier er en novelle satt i samme univers som Old Man's War (på norsk: De Gamles Krig utgitt av Vendetta forlag).

Eller, egentlig er det ikke en novelle. Det er et transskript av et intervju mellom John Perry, helten fra Old Man's War, og en gruppe kolonister.

Dette utdyper egentlig ikke verdenen i denne bokserien noe nevneverdig. Det gir ingen ny innsikt i hovedpersonene. Bortsett fra å gi et lite glimt av en karakter som man har lest mye om og liker veldig godt, er det egentlig ikke så mye som gjør at dette er noe man må lese.

Denne korte historien er mer som et kjendisintervju man ser på tv, eller leser i Se og Hør (eller lignende). Det er litt morsomt hvis man har lest Old Man's War-bøkene, men har du ikke det så er jeg usikker på om man finner noe mening med det i det hele tatt.

Dette er den første novellen av John Scalzi som ikke har klart å begeistre meg. Men det er også en av de aller første novellene han skrev også (helt tilbake i 2005). Heldigvis blir Scalzi utrolig mye bedre til å skrive noveller fremover. Men han er aller best når det kommer til lengre bøker. Jeg anbefaler heller at du leser Old Man's War. Den er en sci-fi klassiker.

#novelle #scalzi #johnscalzi #intervju #kolonist #sciencefiction

Invasjon i tåkenSub-Mariner nummer 42 er det siste bladet i denne serien. Det blir laget flere historier om Namor, men det er mange år frem i tiden fra oktober 1955 da dette bladet ble gitt ut. Omslaget er tegnet av Carl Burgos, og det er som alltid Bill Everett som har både skrevet og tegnet Namor-historiene i bladet.I den første historien støter Namor på tåke. Skikkelig tåke, tykkere enn ertesuppe. Skip kolliderer og det er fullt kaos ute på havet. Men denne tåken er menneskeskapt.Faktisk er det kommunistene som har laget den. I ly av tåken begynner de å erobre øyene i Antillene. Og de har ambisjoner om mye mye mer. Det vil Namor stoppe (for nå er alle planer om å krige med menneskene på overflaten helt glemt igjen). Han drar hjem til havfolket sitt og de tukler litt med noen isfjell og kjører så disse sørover mot tåken. De kommer akkurat tidsnok, for kommunistene står nå klare til å innta Haiti og Cuba.

Plutselig er krigsskipene til kommunistene omringet av isfjell. Og det blir kaldt. Skikkelig kaldt. De prøver å skyte i stykker et av fjellene og da:Ja, da ser de en diger kuldemaskin. Snart fryser våpnene og kommunistene er helt hjelpeløse. Amerikanske styrker strømmer til og fanger hele gjengen. Og slik gikk det til at kommunistene aldri fikk tak i Cuba.

Øh....Deretter drar vi tilbake i tid igjen til da Namor var en gutt. I en sprekk i isen møter Namor Iskongen, som sier at han vil være venn med Namor. Når Namor så prøver å fortelle folket sitt om dette, ler de bare og tror han finner på eventyr.

Når folket så begynner å sulte drar Namor til Iskongen for å få hjelp. Sammen samler de isfjell og fanger masse sel og hvalrosser som havfolket kan fange og spise. Men selv ikke da tror folket hans på at denne Iskongen eksistere, men det er helt greit får Namor vite av sin nye venn.Så får vi servert en viking-historie tegnet av Art Peddy. Men den er ikke så spennende som man skulle tro.

Den siste vikingen vil dø på havet. Så en kveld tar han en båt og ror ut i en storm for å dø, men sønnen hans drar etter for å redde ham. Etter å ha kjempet mot hvaler sammen innser den siste vikingen at det fortsatt er mulig å dra på vikingtokt igjen.

Jeg hadde mye heller villet lese om et av vikingtoktene deres enn den tullete kampen mot hvalene.I den siste historien møter vi en gammel fyrvokter. Mannen blir overfalt av banditter som slukker lyset i fyrtårnet hans. Detter for å grunnstøte et skip med fanger. En av fangene som er på vei til fengsel er gangsteren Black Louie, og det er denne karen de vil frigjøre, noe de også gjør.

Heldigvis svømmer Namor rundt i det samme farvannet. Når han kommer over fangetransporten skjønner han hva som har skjedd og iler til fyrtårnet for å fange skurken igjen.Etter litt skyting og ståhei så seirer rettferdigheten til slutt. Black Louie må atter en gang finne seg i å bli sendt til fengsel. Og fyrvokteren får hjelp av Namor til å tenne fyrtårnet sitt igjen.Dette er siste gangen vi ser Namor på en stund. Faktisk dukker han ikke opp igjen før i Fantastic Four nummer 4 (en gang i 1962 tror jeg). Og det er enda lenger til han får et eget blad igjen (1968 hvis jeg ikke tar helt feil).

Nå blir det også et opphold i tegneserier som kan leses på Marvel Unlimited. Faktisk er det ikke før 1959-årgangen at jeg finner blader som ligger tilgjengelige.

Men det positive er jo også at da går det virkelig unna og jeg kommer desto raskere til de virkelig gode tegneseriene.

Jeg tar nå og lister opp resten av Marvel-tegneseriene som ble utgitt i 1955:

True Secrets nummer 33.Uncanny Tales nummer 35.Patsy and her Pals nummer 17.The Adventures of Pinky Lee nummer 4.Battle nummer 43.Black Knight nummer 4.Cowboy Action nummer 9.Homer the Happy Ghost nummer 5.Rawhide Kid nummer 5.War Comics nummer 38.Så lanseres et nytt western-blad: Wyatt Earp nummer 1.Astonishing nummer 43.Marvel Tales nummer 139.Meet Miss Bliss nummer 4, det siste bladet i denne serien.Miss America nummer 74.Mystery Tales nummer 34.Patsy Walker nummer 61.Two Gun Kid nummer 27.Wild Western nummer 46.Battleground nummer 8.Nok et nytt blad lanseres: Billy Buckskin nummer 1.Journey Into Mystery nummer 28.Journey Into Unknown Worlds nummer 39.Love Romances nummer 53.Millie the Model nummer 64.

 

My Own Romance nummer 48.Mystic nummer 41.Outlaw Kid nummer 8.Secret Story Romances nummer 17.Enda et nytt blad lanseres: Snafu nummer 1. Jeg aner ikke hva dette er for slags blad eller hva det handler om.Western Tales og Black Rider nummer 31. Fra og med neste nummer skifter dette bladet navn til Gunsmoke Western.Jann of the Jungle nummer 8 (tidligere Jungel Tales).Kid Colt Outlaw nummer 54.Lorna the Jungle Girl nummer 16.Lovers nummer 72.Patsy and her Pals nummer 18.Strange Tales nummer 40.Uncanny Tales nummer 36.Battlefront nummer 37.Patsy and Hedy nummer 39.True Secrets nummer 34.Annie Oakley nummer 8.Love Tales nummer 65.Marines in Battle nummer 9.Navy Combat nummer 4.Spellbound nummer 25.Strange Stories of Suspense nummer 6.Så lanseres enda et nytt blad: Strange Tales of the Unusual nummer 1.Tales of Justice nummer 57.Astonishing nummer 44.Marvel Tales nummer 140.Miss America nummer 75.Mystery Tales nummer 35.Two Gun Kid nummer 28.Gunsmoke Western nummer 32 (tidligere Western Tales of Black Rider).Journey Into Mystery nummer 29.Journey Into Unknown Worlds nummer 40.Love Romances nummer 54.Marines in Action nummer 4.Millie the Model nummer 65.My Own Romance nummer 49.Mystic nummer 42.Navy Action nummer 9.Ringo Kid nummer 9.Secret Story Romances nummer 18.Western Kid nummer 7.Apache Kid nummer 17.Battle Action nummer 20.Combat Casey nummer 25.Combat Kelly nummer 34.Kid Colt Outlaw nummer 55.Lovers nummer 73.Patsy and Hedy nummer 40.Patsy and her Pals nummer 19.Strange Tales nummer 41.True Secrets nummer 35.Uncanny Tales nummer 37.Western Outlaws nummer 12.The Adventures of Pinky Lee nummer 5, det siste bladet i denne serien.Kommer tilbake med Marvel-tegneseriene fra 1956 litt senere.

#marvel #tegneserie #namor #namora #sciencefiction #humor #romantikk #grøss #western #jungel #krim #krig

Sebastian Fitzek: The ChildDen virkelig mørke krimhistorien The Child var det første audiodramaet som den britiske avdelingen av Audible laget. Denne lydboken på 6 timer og 56 minutter er fremført av profesjonelle skuespillere og er full av musikk og lydeffekter.

Advokaten Robert, som fremdeles ikke har kommet over at babyen hans døde, får en ny klient: ti år gamle Simon. Simon er dødssyk, men synes selv han har andre problemer også. Han vil tilstå at han er en seriemorder. Og ikke nok med det, han tar Robert med til et lik. Et lik som ble begravd for 15 år siden. Og det synes politiet er ganske så interessant. Politietterforsker Engler mistenker at det er Robert som står bak, særlig når flere lik dukker opp.

Jeg likte den første halvdelen av denne historien veldig godt. Alt var mørkt og mystisk. Man sitter hele tiden og lurer på om dette faktisk er en historie om reinkarnasjon, eller om det finnes en naturlig forklaring på alt. Får også litt SAW-vibber av stemmen til den mystiske mannen som kontakter Robert og får ham til å tro at sønnen hans, som døde da han var en baby, faktisk er i live enda. Var det virkelig ti år gamle Simon som drepte disse folkene for 15 år siden? Er Roberts sønn fortsatt i live?

Masse mysterier å gruble på.

Men dessverre, halvveis uti historien så taper historien seg. Litt vanskelig å forklare hva som skjer, men den mistet rett og slett gnisten. Spenningen forsvant på en måte. I tillegg gikk historien fra å være skikkelig mørk til å være rett og slett litt ubehagelig når den kommer inn på pedofilringer osv.

Til slutt får alt en forklaring og en avslutning. Jeg skal ikke røpe om det er overnaturlig eller naturlig ;) Men det tok meg litt tid å komme dit, for som sagt ble jeg ikke lenger så gira etter å høre videre sånn omtrent halvveis i historien. For meg ble det litt lange pauser innimellom før jeg til slutt fikk hørt ferdig.

Liker du mørk krim så kan det nok hende at du liker denne. Selv leser jeg ikke så mye krim, så kan hende det har noe med hvorfor jeg ble skuffet etter den spennende starten. Har sett en del dårlige anmeldelser på grunn av lyden og stemmeskuespillet. Det merket jeg ikke noe særlig til egentlig. Jeg synes lydeffektene var helt greie. Ikke fantastisk, men langt ifra dårlige.


Det er jo ganske kjente folk som er med her:

Selveste Gollum himself, Andy Serkis, har rollen som Engler.Emilia Fox (Pianisten) har rollen som Carina.Stephen Marcus (Hogfather) har rollen som Borchert.Rupert Penry-Jones (Whitechapel, Black Sails) har rollen som Robert.Jack Boulter har rollen som Simon.#krim #lydbok #radioteater #audible #audiodrama #mord

Byrrah selger isDa har jeg fått lest igjennom Sub-Mariner nummer 41, utgitt i august 1955. Dette er faktisk det nest siste bladet om Namor på en ganske lang stund. Det er Joe Maneely som har tegnet omslagsbildet og som alltid er det Bill Everett som har skrevet og tegnet historiene om Namor.I den første historien er det prins Byrrah, keiserens stesønn og Namors rival, som lager masse bråk. Byrrah har gjort en avtale med kommunistene om å selge is til de tropiske landene. Det i seg selv er jo ikke noe farlig, men Byrrah får veldig godt betalt for å legge noen hemmelige gaver inni isen.Våpensmugling!

Namor og Namora legger merke til at Byrrah svømmer ganske ofte opp på overflaten og blir nysgjerrige. Snart oppdager de den lille bedriften hans og Namor er fast bestemt på å stoppe den.

De kontakter en av Byrrahs menn som i all hemmelighet er kompis med Namor. De putter da Namor selv inni en isblokk og sender ham med våpnene. Selvsagt borret de pustehull. Så etter 30 dager inni en diger isblokk, kommer Namor frem til sentralamerika.Etter å ha banket hele sannheten ut av kommunistlederen Jose Gonzalez, drar Namor hjem igjen. Det viser seg at kommunistene har planer om å bruke våpnene mot havfolket så snart de har erobret alle overflatelandene. Namor senker skipene og gir Byrrah litt deng.

Byrrah blir fryst inne i en isblokk og Namor vil true ham til å slutte med rampestrekene sine, men Namora stopper ham. Det er ufint å bruke kommunist-taktikker. Namor må bruke diplomati for å få Byrrah til å ombestemme seg. Så Namor slipper Byrrah løs, og dermed vil keiserens stesønn være klar for å gjøre mer fanteri i fremtiden.Etter at han har grått ferdig.Så går vi tilbake i tid igjen. Til da Namor var 17, ung og naiv. Han tror et jagerfly er en stor fugl som spytter på ham og flyr opp for å lære fuglen litt respekt. Det at den er av metall reagerer han ikke noe på. Faktisk tror han at bombene er egg. Til og med etter at de har eksplodert tror han de er egg. Guttungen er ikke helt tørr bak ørene enda.

Til slutt klarer han å styrte flyet og moren hans, prinsesse Fen, forteller at dette var et slemt nazi-fly og at han har vært en flink gutt.

Jeg trodde Namor var voksen da han hjalp til under 2. verdenskrig. Driver de å skriver om forhistorien hans nå?Så har de gått tilbake til pseudo-naturdokumentarer igjen. Russ Heath har tegnet denne historien om en sverdfisk. Fisken trues både av hai og blekkspruter. Jeg synes disse er kjedelige. Enten må de slutte med disse, eller lage dem mye bedre.Så er vi tilbake med nok en historie om Namor.

Et verdifullt maleri blir stjålet. Et maleri av Nautilus, den berømte ubåten som Jules Verne skrev om. Og det er stjålet av en okkult magiker. Dette vet vi fordi fyren la igjen en lapp hvor han fortalte at han ville bringe Nautilus til live ut av maleriet.

Alle tror dette er en form for spøk, men snart begynner marinens skip å ble senket av en mystisk spøkelsesubåt. Militærledelsen mistenker russerne, men blondina Betty Dean overtaler dem til å la Namor undersøke. De er egentlig litt rart at de lar ham gjøre det, for han har jo vært samfunnsfiende nummer en ganske så ofte i det siste.Betty overtaler Namor til å undersøke og det gjør han. Etter å ha svømt rundt litt ser han Nautilus i en torpedoduell med en annen ubåt. Det virker som om Nautilus er et spøkelse, for torpedoen ser ut til å bare suse gjennom den uten å gjøre skade. Namor selv får støt når han prøver å nærme seg.

Han følger etter Nautilus frem til den går til kai. Da denger han til den med knyttneven og ubåten eksploderer. Samtidig får magikeren hjerteinfarkt og dør.

Men det har skjedd noe med maleriet:Nautilus har forsvunnet fra maleriet.

Dette er riktignok ikke så crazy som det høres ut. Magi eksisterer jo i Marvel-universet. Mest kjent er jo Doctor Strange, som etter hvert dukker opp i Strange Tales. Han får jo også en egen film om ikke så alt for lenge. Det skal være Benedict Cumberbatch (Sherlock, Star Trek: Into Darkness, Hobbiten-filmene) som spiller ham. Blir spennende.

Slik endte Sub-Mariner nummer 41. Til i morgen skal jeg få lest igjennom nummer 42, men først kommer de utgivelsene mellom Namor-bladene:

Først er det True Secrets nummer 31.Uncanny Tales nummer 33.

 

Lovers nummer 69.Patsy and her Pals nummer 15.The Adventures of Pinky Lee nummer 2.Black Knight nummer 3.Cowboy Action nummer 8.Homer the Happy Ghost nummer 4.Meet Miss Bliss nummer 3.Rawhide Kid nummer 4.Tales of Justice nummer 55.Two Gun Kid nummer 25.War Comics nummer 37.Astonishing nummer 41.Battle nummer 42.Marvel Tales nummer 137.Miss America nummer 72.Mystery Tales nummer 32.Patsy Walker nummer 60.Wild Western nummer 45.Battleground nummer 7.Journey Into Mystery nummer 26.Journey Into Unknown Worlds nummer 37.Love Romances nummer 51.Millie the Model nummer 62.My Own Romance nummer 46.Mystic nummer 39.The Outlaw Kid nummer 7.Secret Story Romances nummer 15.Western Tales of Black Rider nummer 30.Jungle Tales nummer 7. Fra og med neste nummer skifter dette bladet navn til Jann of the Jungle.Kid Colt Outlaw nummer 52.Lorna the Jungle Girl nummer 15.Lovers nummer 70.Patsy and her Pals nummer 16.Police Badge #479 nummer 5 (tidligere kjent som Spy Thrillers). Dette er siste blad, virker ikke som navnebyttet reddet denne serien.Strange Tales nummer 38.Battlefront nummer 35.Patsy and Hedy nummer 37.True Secrets nummer 32.Uncanny Tales nummer 34.The Adventures of Pinky Lee nummer 3.Annie Oakley nummer 7.Love Tales nummer 64.Marines in Battle nummer 8.Navy Combat nummer 3.Så kommer et nytt blad: Patty Powers nummer 4. Trolig fortsetter det nummerrekken til Della Vision.Spellbound nummer 24.Strange Stories of Suspense nummer 5 (Tidligere het bladet Rugged Action).Tales of Justice nummer 56.Astonishing nummer 42.Marvel Tales nummer 138.Miss America nummer 73.Mystery Tales nummer 33.Two Gun Kid nummer 26.Journey Into Unknown Worlds nummer 38.Millie the Model nummer 63.My Own Romance nummer 47.Secret Story Romances nummer 16.Journey Into Mystery nummer 27.Love Romances nummer 52.Marines in Action nummer 3.My Girl Pearl nummer 4.Mystic nummer 40.Navy Action nummer 8.Ringo Kid nummer 8.Western Kid nummer 6.Apache Kid nummer 16.Battle Action nummer 19.Combat Kelly nummer 33.Kid Colt Outlaw nummer 53.Lovers nummer 71.Strange Tales nummer 39.Western Outlaws nummer 11.Battlefront nummer 36.Combat Casey nummer 24.Patsy and Hedy nummer 38.Da er neste utgivelse Sub-Mariner Comics nummer 42. Mer om den i morgen.

#marvel #tegneserie #namor #namora #byrrah #bettydean #action #krig #humor #romantikk #sciencefiction #grøss #western #jungel #ridder

John Scalzi: Judge Sn Goes GolfingJudge Sn Goes Golfing er en morsom novelle av John Scalzi, en av mine favoritt-forfattere. Novellen er satt i samme verden som The Android's Dream, en av de morsomste bøkene jeg har lest.

Historien handler om dommeren Nugan Bufan Sn, en svært så ufyselig fys med et ekstremt temperament. Han er faktisk utestengt fra omtrent alle golfbaner grunnet diverse hendelser. Han er elendig til å spille, men elsker det likevel.

Denne dagen begynner han å spille ganske bra, men om det varer er ikke så sikkert. For det er mye som kan skje på en golfbane.

Dette er en ganske så humorøs fortelling, men den er riktignok ikke like hysterisk morsom som The Android's Dream. Den er heller ikke så alt for lang. Det er ikke noe problem å lese hele historien på en gang.

Judge Sn Goes Golfing er den type novelle som passer helt perfekt som litt lett koselesning. Anbefales.

#novelle #scalzi #sciencefiction #humor #golf

Den hemmelige tunnellenI juni 1955 kom Sub-Mariner nummer 40 ut i USA. Som vanlig er det Bill Everett som har tegnet og skrevet historiene om Namor, men denne gangen har han også fått lov til å tegne forsiden.Heldigvis begynner de å innrømme at Namor er noe forvirret. Han skifter jo hele tiden mening om han skal krige mot mennesker eller hjelpe dem.

I den første historien blir Namor kontaktet av kommunistene. De ønsker hans hjelp med å bygge en undersjøisk tunnel mellom Sibir og Alaska for å fremme handel mellom USA og Soviet.Ja, regner med at amerikanerne kommer til å bli overrasket ja. Til og med lettlurte Namor begynner å få mistanker og når han ser at det ikke er trailere med handelsvarer, men tanks som står klare til å kjøre gjennom tunellen når den er ferdig, skjønner han at dette er et invasjonsforsøk.

Han sniker seg inn på formannens kontor og tukler litt med tegningene. Men formannen ser jo fort at noe er galt og de mistenker Namor med en gang. De putter dop i maten hans. Han blir sendt til saltgruvene.

Jeg har alltid vært litt usikker på hvordan en saltgruve er og fungerer, men her får vi altså lære sannheten. De graver frem digre, firkantede, blokker med salt og bærer disse med hendene ut, trolig for å bli knust til støv og tømt på saltbøsser.Namor er jo selvsagt sterk nok til å rømme når han vil, men det er først etter å ha blitt kjent med den amerikanske ingeniøren som opprinnelig laget planene til tunellen at han faktisk rømmer. Han får da en ide om å skifte ut formannen med sin nye amerikanske venn.Det gikk veldig glatt å bare ta over konstruksjonen av det som sikkert var Soviets aller viktigste prosjekt på den tiden.

Namor og sin nye venn endrer planene igjen og nå går tunellen i en bue og havner bare tilbake i Sibir. Namor og ingeniøren ler rått over at alle arbeiderne så blir straffet med slavearbeid i saltgruvene. For alle arbeiderne var sikkert med på invasjonsplanene. Det var jo sikkert ikke slik at de bare tok seg en jobb for å få mat på bordet til seg og familien sin.Så går vi tilbake i tid til da Namor var 16 år gammel. Han, Namora og prins Byrrah (som merkelig nok ikke er grønn lenger, men har samme hudfarge som Namor) utforsker en forlatt amerikansk base i polisen og får oppleve ild for aller første gang.Den neste historien er helt uten havfolk. Denne er tegnet av Tony DiPreta. Dette e faktisk en trist liten historie om en mann som hele livet drømmer om å få dra på havet i et skip, men som aldri får lov. Først må han studere, så blir det krig, og han får ikke vervet seg fordi han er kjemiker og trengs i forskningen. Årene går og hver gang han planlegger å ta en båttur, kommer noe i veien. Jeg synes det var veldig trist å lese at han aldri fikk komme seg på sjøen. Det at et skip ble oppkalt etter ham må ha vært en veldig mager trøst.Til slutt blir det nok en historie om Namor og havfolket hans. Og nok en gang skifter han personlighet.Plutselig er det Namor som er krigshisseren og keiser Tha-Korr som faktisk roer ned. En flåte med amerikanske skip har plutselig dukket opp på overflaten rett over havfolkets undersjøiske by.Namor trosser keiseren. Han får med seg en gruppe likesinnede og de flytter isfjellene slik at skipene blir sperret inne. Naturlig nok svarer disse med å sprenge bort et isfjell. Sjokkbølgene går gjennom vannet og gjør store ødeleggelser på den undersjøiske byen. Konflikten er et faktum.

Keiseren beordrer Namor til å forberede et angrep. Namora blir sendt om bord for å rekognosere og sabotere litt om hun får det til.Det var nå en ganske så hårete blekksprut, Namora.

Hun blir tatt som gissel og Namor må avbryte angrepet. Etter å ha snakket med kapteinen får han vite at dette ikke er krigsskip. Skipene er på leting etter uranforekomster og vil ikke havfolket noe vondt. Namor skifter mening nok en gang. Det blir fred mellom havfolket og menneskene. Namora settes fri og alle er glade.

Vel, bortsett fra prins Byrrah da. Han planlegger å sprenge skipene allikevel.

Men før det skjer, kommer det en advarsel fra kapteinen. Seismografene har merket et digert undersjøisk jordskjelv. Så kraftig at det vil ødelegge byen til havfolket.

Byrrah tviler, men keiseren og Namor får alle til å evakuere i siste liten.

Jordskjelvet kommer og hele byen blir ødelagt.Stakkars Byrrah. Nå må han gå å si unnskyld til kapteinen. Havfolket begynner arbeidet med å gjenoppbygge byen sin og menneskene drar videre på sin søken etter uran. Er dette starten på fred mellom mennesker og havfolk? Eller blir hele denne hendelsen helt glemt i neste utgave av bladet. Trolig det siste, men vi får se.

Her er i alle fall utgivelsen mellom denne og neste blad i serien:

Først er det True Secrets nummer 30.Uncanny Tales nummer 31.Western Outlaws nummer 9.Black Knight nummer 2.Cowboy Action nummer 2.Homer the Happy Ghost nummer 3.Meet Miss Bliss nummer 2.Rawhide Kid nummer 3.Tales of Justice nummer 54.Two Gun Kid nummer 24.War Comics nummer 36.Battle nummer 41.Marvel Tales nummer 135.Mytery Tales nummer 30.Patsy Walker nummer 59. Ha ha, noen som kjenner seg igjen?Wild Western nummer 44.Battleground nummer 6.Journey Into Mystery nummer 25.Love Romances nummer 50.Mystic nummer 38.The Outlaw Kid nummer 6.Western Tales of Black Rider nummer 29.Battlefront nummer 33.Jungle Tales nummer 6.Kid Colt Outlaw nummer 50.Lorna the Jungle Girl nummer 14.Lovers nummer 68.Patsy and her Pals nummer 14.Uncanny Tales nummer 32.Så lanseres et nytt humorblad, tror det har sammenheng med et tv-show: The Adventures of Pinky Lee nummer 1.Annie Oakley nummer 6.TV-dronningen Della Vision fikk visst ingen suksess. Det ble bare tre blader om henne.Love Tales nummer 63.Marines in Battle nummer 7.Navy Combat nummer 2.Astonishing nummer 40.Marvel Tales nummer 136.Miss America nummer 71.Mystery Tales nummer 31.Journey Into Unknown Worlds nummer 36.Millie the Model nummer 61.My Own Romance nummer 45.Secret Story Romances nummer 14.Marines in Action nummer 2.My Girl Pearl nummer 3.Navy Action nummer 7.Ringo Kid nummer 7.Western Kid nummer 5.Apache Kid nummer 15.Battle Action nummer 18.Combat Kelly nummer 32.Jungle Action kommer så med sitt sjette og siste blad.Kid Colt Outlaw nummer 51.Strange Tales nummer 37.Western Outlaws nummer 10.Battlefront nummer 34.Combat Casey nummer 23.Patsy and Hedy nummer 36.Da er den neste utgivelsen Sub-Mariner Comics nummer 41. Hva som skjer der, forteller jeg dere om i morgen.

#marvel #tegneserie #namor #namora #byrrah #thakorr #sciencefiction #jungel #western #humor #ridder #romantikk #krim #grøss #krig #action

Gunslinger Girl 4I det fjerde bindet av mangaen Gunslinger Girl, av Yu Aida, så er det ikke så veldig mye sentral historiefremgang. Det er flere små historier som gjør at man blir bedre kjent med alle hovedpersonene og lærer mer om hvor de kommer fra.

Henrietta er med, men vi lærer også mye mer om Claes, Beatrice og selvsagt Triela, som er litt deppa over å ha tapt mot Pinocchio i forrige bok.

Det er litt action, men det er ganske mye prating og forhistorie. Synes dette er den roligste boken så langt. Den er ikke kjedelig akkurat, men jeg hadde håpet på litt mer fart og spenning. Forhåpentligvis tar det seg opp fremover i de neste bindene.

Mangaen inneholder følgende kapitler:

 • Chapter 18: "Tiny Joy, Tearless Grief"
 • Chapter 19: "Mimi Machiavelli" (ミミ·マキャヴェリ "Mimi Makyaveri"?)
 • Chapter 20: "Tosca" (トスカ "Tosuka"?)
 • Chapter 21: "Clever Serpents, Innocent Doves" (「賢い蛇, 純真な鳩」 "Kashikoi Hebi, Junshin na Hato"?)
 • Chapter 22: "She is a Flower that Blossoms in honesty's light"

#manga #gunslingergirl #yuaida #Italia #cyborg

Kommunistiske froskemennSub-Mariner nummer 39 ble utgitt i april 1955. Den dramatiske forsiden er tegnet av Joe Maneely.Som alltid er det Bill Everett som har skrevet og tegnet historiene om Namor.

For en gangs skyld ser det ut som om de fortsetter der det forrige bladet slapp, i stedet for å bare snu om på alt sånn helt vilkårlig. Spørs om det varer.

Namor svømmer rundt havna i New York når han plutselig ser ei blondine blir dratt ut av båten sin og under vannet. Selv om han egentlig planlegger hvordan han skal krige med menneskene, så iler han til for å redde dama. Hun er blitt kidnappet av kommunistiske dykkere. De trodde at hun så dem når de plantet dynamitt rundt havna.

I stedet for å ta karene mens de er under vann, der Namor er sterkest, følger han etter dem til basen deres i stedet. Noe som også lar dem gjennomføre bombingen. Havna blir sprengt og Namor får skylda, for kommunistene har lagt igjen et belte der (som pussig nok ikke brenner opp eller blir ødelagt av eksplosjonene).I stedet for å gi oss en spennende kampscene, så blir oppgjøret mellom Namor og dykkerne fremstilt slik. Lederen, en tjukkas i grønn dress, stikker av med blondina i et helikopter. Men Namor bare flyr etter (han har jo små vinger på anklene sine).

Han denger skurken, slenger ham til politiet og bringer blondina hjem igjen.

Ikke verst av en fyr som liksom skal være fienden til alle mennesker.Så går vi nok en gang tilbake til Namors barndom. Til da han var femten og møtte sin kusine Namora for første gang. Han har ikke lyst til å leke med Namora, men når han blir fanget i en gammel ubåt og må bli reddet av henne, skjønner han at damer kan være tøffe de også.Stan Lee (manus) og Howard Post (tegniner) har så nok en pseudo-naturdokumentar i tegneserieform. Den er ikke noe særlig spennende eller interessant denne gangen heller. Det hele handler om en blekksprut og en hammerhai som ender opp med å slåss med hverandre. 

Og til slutt blir det nok en Namor-historie. Denne gangen er det en slem hypnotisør som vil bruke Namor til å bli rik.Og det er litt av en hypnotisør han er. Han trenger ikke engang å se Namor. Han bare skyter litt lyn ut av øynene på krystallkulen sin, og vips så er Namor under hans kontroll. Det der må jeg jammen lære meg jeg også. Tenk hvilke muligheter...

Under ordre fra hypnotisøren drar Namor på forbrytertokt. Han bryter seg inn i banker og slikt og flyr lasseviss med gull og verdisaker til hypnotisøren. Nok en gang er Namor sammfunnsfiende nummer 1.

Når hypnotisøren synes han har fått nok penger, vil han kvitte seg med Namor. Han beordrer ham til å drepe en politimann. Dermed håper hypnotisøren at han vil bli arrestert og henrettet for mord.Og nå skjer det rare: Namor kommer ut av hypnosen i sjokk over hva han er i ferd med å gjøre. Samvittigheten hans tillater det ikke. Og dette skal være havmannen som planlegger å krige med alle mennesker.

Jeg husker tilbake til de aller første Namor-historiene. Da var han også i krig med menneskene, men da drepte han masser av politifolk som kom i veien. Det er blank løgn når han sier at han aldri har kjempet mot en politimann før.

Dermed iler Namor til for å banke opp hypnotisøren. Og det forstår jeg. Men det jeg egentlig ikke forstår er at han bryr seg om hva folk tror om ham. I stedet for å bare ta hevn, tvinger han hypnotisøren til å tilstå slik at Namor ikke lenger er ettersøkt.

Jeg skulle virkelig ønske at han bestemte seg for om han faktisk vil krige med menneskene eller ikke.

Det blir sikkert ikke noen avklaring i neste blad heller. Og om det blir det, så er den sikkert glemt i bladet etter det igjen. Får se i morgen når jeg har lest igjennom Sub-Mariner Comics nummer 40.

Men først, her er utgivelsene som kommer mellom:

Først er det True Secrets nummer 29.Uncanny Tales nummer 29.Western Outlaws nummer 8.Så kommer et nytt blad, i en litt annen sjanger: Black Knight nummer 1.Cowboy Action nummer 6.Homer the Happy Ghost nummer 2.Så lanseres det et nytt blad til: Meet Miss Bliss nummer 1.Rawhide Kid nummer 2.Two Gun Kid nummer 23.War Comics nummer 34.Battle nummer 39.Marvel Tales nummer 133.Mystery Tales nummer 28.Patsy Walker nummer 58.Wild Western nummer 43.Battleground nummer 5.Journey Into Mystery nummer 24.Love Romances nummer 49.Mystic nummer 37.Outlaw Kid nummer 5.Tales of Justice nummer 53 (Tidligere het det bare Justice).Western Tales of Black Rider nummer 28 (Tidligere het det bare Black Rider).Jungle Tales nummer 5.Kid Colt Outlaw nummer 48.Patsy and her Pals nummer 13.Battlefront nummer 31.Lorna the Jungle Girl nummer 13.Lovers nummer 67.Spy Thrillers nummer 5. I nummer 6 får dette bladet en total overhaling og skifter navn til Police Badge.Uncanny Tales nummer 30.Annie Oakley nummer 4 ble utgitt i november 1948. Først nå i juni 1955 kommer blad nummer 5.Della Vision nummer 2.Love Tales nummer 62.Marines in Battle nummer 6.Et nytt krigsblad ser dagens lys: Navy Combat nummer 1.War Comics nummer 35.Astonishing nummer 39.Battle nummer 40.Marvel Tales nummer 134.Miss America nummer 70.Mystery Tales nummer 29.Secret Story Romances nummer 13.Journey Into Unknown Worlds nummer 35.Millie the Model nummer 60.My Own Romance nummer 44.Jammen gis det ikke ut enda et krigsblad: Marines in Action nummer 1.My Girl Pearl nummer 2.Navy Action nummer 6.Ringo Kid nummer 6.Rugged Action nummer 4. Fra neste nummer av skifter dette bladet navn til Strange Stories of Suspense.Western Kid nummer 4.Apache Kid nummer 14.Battle Action nummer 17.Battlefront nummer 32.Combat Casey nummer 22.Combat Kelly nummer 31.Jungle Action nummer 5.Kid Colt Outlaw nummer 49.Patsy and Hedy nummer 35.Strange Tales nummer 36.Da er vi endelig fremme ved Sub-Mariner nummer 40. Mer om det i morgen.

#marvel #tegneserie #namor #submariner #namora #hypnose #sciencefiction #action #krig #humor #romantikk #jungel #ridder #grøss #western

Ganbô

Tsuruchi vet hvordan man skal gi en klem til en dame :)Godt plantet mellom airbagene. Han har egentlig et poeng. Å klemme noen slik er mye hyggeligere enn den vanlige måten. Men Samari er ikke helt enig.

 

願望 er tittelen på den femte episoden i sesong 2 av Knights of Sidonia. Den engelske tittelen er Hope.

Etter kampen med gaunaene er Tsumugi såret og Izana har mistet både en arm og et bein. Og får seg noen kybernetiske erstatninger. Men vi får et avbrekk fra mørk science fiction og heftige romkamper. Denne episoden er lysere og har mer humor. Faktisk er den på kanten til å bli en romantisk komedie. Puppeklemmen og det påfølgende knyttneveslaget er ett eksempel. Izana som tar seg et bad er et annet.

Det er også nesten litt merkelig hvor glad Nagate har blitt i Tsumugi. Det er nesten parodisk hvor hoppende glad han blir når han får høre at hun kommer til å bli frisk igjen. Og jeg sitter fortsatt og ler av "snakkeorganet" til Tsumugi. Det er nesten så man lurer på om de som lagde denne serien hadde røyket noe da de skulle designe dette.

Det er gøy med et lite avbrekk fra alt det mørke, men jeg håper bare at avbrekket ikke blir for langt. Dette er jo en dystopisk science fiction serie. Håper de ikke ødelegger den med for mye fanservice og komisk romantikk. Spørs hva som skjer nå når Nagate har blitt kastet ut av hjemmet sitt og spør om å få flytte inn hos Izana...


#netflix #anime #sciencefiction #sidonia #knightsofsidonia

John Scalzi: An ElectionNok en kort og humorøs novelle av John Scalzi.

Denne gangen tar han for seg politikk. Og der House of Cards er rå og brutal, er denne morsom, parodisk og nesten litt søt.

David Sawyer ønsker å bli valgt inn til byrådet så han melder seg som kandidat. Han bor i en del av byen hvor over 100 forskjellige raser holder til. Mennesker er en veldig liten minoritet her. Faktisk er det 44 år siden et menneske ble valgt inn til byrådet fra dette distriktet.

Men David prøver alikevel. Han må konkurrere med virkelig sære motstandere, og overbevise diverse snodige romvesener med enda snodigere verdisyn og skikker om at han kan være en god representant for dem i byrådet.

Klarer han det? Du får lese selv :)

Nok en gang sitter du igjen når det er over og bare vil ha mer. Jeg digger historiene til Scalzi.

#novelle #scalzi #sciencefiction #politikk #humor

En atomisk fysiorejuvinatorDa var det tid for nok en tegneserie om havmannen Namor. The World Destroyers står det at jeg skal møte. Jeg vil hevde at det der er ganske så misvisende. The World Destroyers, da tenker jeg på supersterke tøffinger som er mektige nok til å ødelegge verden. Klarte ikke å se noen slike.

Sub-Mariner nummer 38 ble utgitt i februar 1955 og omslaget er tegnet av Syd Shores.Den første historien (og alle Namor-historiene) er både tegnet og skrevet av Bill Everett.

Jeg har flere ganger klagd på hvor skiftende denne tegneserien har vært. En dag er Namor en helt som hjelper mennesker, den andre dagen er han slem og vil sammen med havfolket utrydde menneskene på overflaten. Også hans eget folk ser ut til å skifte mening av og til, selv om de er mer stabile på anti-menneske-siden.

I denne historien gjøres det et forsøk på å få Namor slem igjen. Og det funker på et vis (selv om det er mye latterlig dumt ved denne fortellingen) men jeg tør ikke tro på at det vil vare. Sannsynligvis har Namor (eller er det Bill) skiftet mening igjen og er en helt i neste blad.

Nuvel. Det er også et annet stort skifte hos Namor i dette bladet. Plutselig har han blitt svak.Keiser Tha-Korr forteller Namor dette ved å la ham slåss mot en av vaktene sine. Sjokkert (selv om dette påstås å ha skjedd over lang tid) skjønner Namor at han er svak. Men det fins håp, trøster keiseren ham med.Havfolket har puslet sammen en atomisk fysiorejuvinator. Denne skal kunne gi Namor kreftene sine tilbake igjen.

Hurra! tenker Namor, men så lett er det ikke. Keiserens stesønn, prins Byrrah, er sjalu og stjeler papirene som forteller hvordan maskinen fungerer.

Ikke nok med at de har papirer under vann, men vitenskapsmennene som bygde denne fantastiske maskinen blir helt hjelpeløse uten bruksanvisningen sin. Namor finner plutselig litt ekstra styrke, banker opp Byrrah og gir bruksanvisningen tilbake til forskerne.

Endelig er det på tide å starte vidundermaskinen. Kommer den til å virke?

Jaa! Det virket.

Men det har sin pris. Keiseren forlanger nå av Namor at han atter en gang begynner å krige med overflatemenneskene. Namor nøler litt, for han er jo venn med Betty Dean. Men Tha-Korr er jo keiseren hans (og bestefaren tror jeg). Han må adlyde.

Og det er en ting jeg absolutt ikke forstår. Så snart Namor er mektig, så knuser de maskinen slik at den aldri kan brukes igjen. Ville det ikke ha vært mye lettere å bruke maskinen på hele hæren til havfolket slik at de fikk en uovervinnelig superhær? Det hadde jeg gjort hvis jeg var Tha-Korr. Men da hadde jo havfolket vunnet med en gang og denne tegneserien ha vært over.

Så Namor svømmer rundt på jakt etter noen mennesker å knuse, da han ser en kommunistubåt skyte på et amerikansk skip. Namor river hull i ubåten og oppdager til sin forskrekkelse at det er Byrrah og en gjeng fiskemenn som styrte ubåten. Byrrah stikker av og Namor bestemmer seg for å redde skipet. Han løfter det opp av vannet lenge nok til at mannskapet rekker å fikse hullet i skroget.

Men da kapteinen ikke tror på at Namor kunne løfte et helt skip, at skipet bare sank såpass sakte at de rakk reparasjonene, blir Namor sinna som en liten unge. I raseri senker han skipet og er nå fast bestemt på å ta rotta på den utakknemlige menneskeheten.Jeg har mine tvil om at dette kommer til å vare. Vinglepetter Namor har sagt slikt før.I den neste historien tas vi med til da Namor var 14 år gammel. Når moren hans, prinsesse Fen, faller ned i en sprekk i isen, oppdager Namor at han har vinger på anklene og kan fly. En kort, og etter min mening, unødvendig historie. Virker mest som sidefyll for meg.Så får vi en tegneserie som minner meg veldig om naturprogrammene jeg så på NRK da jeg var liten. Hørte stemmen til han tørre fortelleren fra NRK i hodet hele tiden mens jeg leste. Bortsett fra at dette ikke virker helt naturlig på meg. Det handler om en hai som slåss med en hval. Og ikke på noen spennende måte. Denne var kjedelig.I bladets siste historie så har de for en gangs skyld tatt hensyn til hva som skjedde i den forrige historien. Namor har samvittighetskvaler over keiserens ordre om å krige med menneskene og besøker Betty Dean.

Hun forteller ham ikke om noen World Destroyers, men om en gruppe som kalles The Fatalists. Dette er dresskledde menn uten affiliasjon til noen stat på jorden. De utvikler våpen og har en skremmende death-ray som de prøver å selge.Jeg finner det fullstendig urealistisk at ingen vil kjøpe våpenet deres. Det fremstilles som livsfarlig og verdensødeleggende. Men det er jo en strålepistol! Du sikter og skyter og en mann dør. Det finnes jo for fankern atomvåpen!! Aargh! Jeg gremmes...

-

Namor tenker høyt at disse våpnene vil hjelpe folket hans til å overvinne menneskene. Betty blir sinna og kaster ham på dør.

Det blir aldri nevnt, men jeg har en liten mistanke om at Betty kan ha ringt disse fatalistene og pusset dem på Namor. Det ville ha vært utrolig kult om hun hadde gjort det. Jeg kan i alle fall late som. Uten provokasjon, eller noen grunn som jeg klarer å forstå, kommer fatalistene etter Namor og skyter ham.Zapp! Namor er død. Muhahahahha.

Nei da, ikke gråt. Dette er en Marvel-tegneserie hvor død stadig vekk blir overvunnet. Fatalistene dumper liket hans i vannet. Og akkurat som Percy Jackson, blir Namor frisk igjen av vann.

Han følger etter fatalistene når de kidnapper sønnen til statsministeren i Honduras og prøver å tvinge ham til å kjøpe våpen av dem. Namor redder gutten og zapper fatalistene med sine egne våpen. (De er romvesener fra Pluto forresten, bare så du slipper å lure).

Og nå har Namor masse death-ray i sin besittelse.Ai ai ai! Vil vi nå få en skikkelig heftig historie der jorden angripes av horder av fiskemenn bevæpnet med death-rays? Ser for meg en Mars Attacks-aktig saga nå.Phooey! Det ble ikke noe gøy.

Vel, så du noen World Destroyers? Ikke jeg heller.

Namor er nå en slags skurk igjen. Men hva han er i neste blad aner jeg ikke. Vi får se i morgen. Men først, her er utgivelsene mellom denne og neste Sub-Mariner Comics:

Vi begynner med True Secrets nummer 24.Uncanny Tales nummer 28.Western Outlaws nummer 7.Battleground nummer 4.Så lanseres det et nytt humorblad: Homer the Happy Ghost nummer 1.
Outlaw Kid nummer 4.Så kommer det et nytt westernblad om en fyr som deler salen sin med fare: Rawhide Kid nummer 1.Two Gun Kid nummer 21.War Comics nummer 32.
Battle nummer 37.Justice nummer 52. Fra og med neste nummer skifter dette bladet navn til Tales of Justice.Marvel Tales nummer 131.Mystery Tales nummer 26.Patsy Walker nummer 57.Western Thrillers nummer 4. Fra og med neste nummer skifter dette bladet navn til Cowboy Action.Wild Western nummer 41.Black Rider nummer 27. Det blir mange navnebytter snart. Fra og med neste nummer heter dette bladet Western Tales of Black Rider.Journey Into Mystery nummer 22.Love Romances nummer 47.Mystic nummer 36. Jungle Tales nummer 4.Kid Colt Outlaw nummer 46.Patsy and her Pals nummer 12.Spy Thrillers nummer 3.Battlefront nummer 29.Combat Kelly nummer 29.Lorna the Jungle Girl nummer 12.Lovers nummer 66.Cowboy Action nummer 5 (tidligere kjent som Western Thrillers).Så lanseres et helt nytt blad: Della Vision nummer 1.Love Tales nummer 61.Marines in Battle nummer 5.Two Gun Kid nummer 22.War Comics nummer 33.Astonishing nummer 38.Battle nummer 38.Marvel Tales nummer 132.Miss America nummer 69.Mystery Tales nummer 27.Wild Western nummer 42.Journey Into Mystery nummer 23.Journey Into Unknown Worlds nummer 34.Love Romances nummer 48.Millie the Model nummer 59.Så lanseres nok et nytt tegneserieblad: My Girl Pearl nummer 1.My Own Romance nummer 43.Navy Action nummer 5.Outlaw Fighters ble visst ikke noe suksess, for det femte nummeret blir også det siste.Ringo Kid nummer 5.Rugged Action nummer 3.Secret Story nummer 12.Western Kid nummer 3.Apache Kid nummer 13.Battle Action nummer 16.Combat Kelly nummer 30.Jungle Action nummer 4.Kid Colt Outlaw nummer 47.Patsy and Hedy nummer 34.Strange Tales nummer 35.Battlefront nummer 30.Combat Casey nummer 21.Da er neste tegneserie Sub-Mariner nummer 39. Mer om den i morgen.

#marvel #tegneserie #namor #submariner #sciencefiction #krim #krig #humor #romantikk #western grøss

Instagram

hits