Zygote 

Den tredje kortfilmen fra Oats Studios ble lagt ut nå i kveld. Oats Studios er filmselskapet til regissøren Neill Blomkamp (du har vel sett District 9??), og de skal produsere eksperimentell science fiction. Og det har de jammen gjort så langt med kortfilmene Rakka og Firebase, samt en håndfull mindre filmer. Jeg likte de fire filmene med parodi på tv-shop veldig godt, men den kortfilmen hvor Sharlto Copley spilte Gud var utrolig morsom.

Jeg har gledet meg til å se Zygote og nå er den endelig her. Legger ved link til youtube.

pKWB-MVJ4sQ

Hva synes du?

Jeg synes denne er den beste av kortfilmene så langt. Minner meg om The Thing (den første filmen laget av John Carpenter selvsagt), men den har også et snev av Alien over seg. Og ja, det er Dakota Fanning som spiller hovedrollen her. Dette var bra. Gleder meg til å se hva mer Oats Studios har å komme med :)

Her er forresten link til sketsjen hvor Sharlto Copley spiller Gud også:

Q1_HfhtB5eo

Wow, for en slutt.

#film #kortfilm #zygote #sciencefiction #monster #blomkamp

Firebase 

Firebase er den andre kortfilmen til det nye filmstudioet til regissør Neill Blomkamp, Oats Studio. De skal utgi eksperimentelle sci-fi filmer, og denne er kanskje mer eksperimentell enn den første filmen, Rakka.

Filmen er satt i Vietnam i 1970, altså under Vietnamkrigen. Den er blodig (ikke se den hvis du ikke tåler masse blod og gørr) og den er litt merkelig. Filmen ligger tilgjengelig på youtube. Jeg hare lagt ved en link her.

Tm0V24IEHao


Hva synes du?

Jeg likte den første filmen, Rakka, bedre. Den var mer i den sci-fi sjangeren jeg liker best. Denne var litt mer esoterisk, der man er litt usikker på om det handler om noe overnaturlig eller om det er aliens av noe slag. Pluss at den jo slutter før det virkelig begynner å bli interessant.

Er veldig spent på neste kortfilm, Zygote, som visstnok skal legges ut om to dager :)

#film #kortfilm #firebase #vietnam #oatsstudio #blomkamp

Rakka 

Neill Blomkamp er en regissør jeg liker veldig godt. Han lagde jo den fabelaktige District 9. Og Elysium og Chappie. Han skulle så lage en ny Alien-film, men det er nå veldig usikkert om det blir noe av i det hele tatt.

Blomkamp har nå dannet et eget filmstudio som heter Oats Studios og de skal produsere eksperimentelle kortfilmer. Det hørtes spennende ut. Den første av dem har tittelen Rakka (japansk for De Falne eller noe slikt). Filmen er satt i Texas i år 2020 etter at jorden er invadert av romvesener. Ting ser mørkt ut og menneskeheten er på randen av utryddelse. En liten gruppe ledet av selveste Sigourney Weaver kjemper fortsatt mot romvesenen.

Kortfilmen er tilgjengelig på youtube, har lagt ved en link:

VjQ2t_yNHQs


Så, hva synes dere?

Jeg likte den, selv om jeg gjerne skulle ha sett mer. Merker at den har den samme stilen som Blomkamp brukte i District 9. Og den har den der postapokalyptiske følelsen som jeg har sansen for. Blir spennende å se hva mer Oats Studios kommer med :)

#kortfilm #blomkamp #sciencefiction #rakka

Kaptein Marvel 

Jeg holder fortsatt på med det lille prosjektet mitt der jeg prøver å lese alle Marvel-tegneseriene i den rekkefølgen de ble utgitt. Har nå kommet til mai 1968 og der kommer det et nytt blad med en ny helt: Captain Marvel.

Helt ny er han ikke, han dukket første gang opp i Marvel Super-Heroes nummer 12 som kom ut i desember 1967. Han ble raskt populær, så bare et halvt år senere ga de ham et helt eget blad.

Så hvem er Captain Marvel? Han heter Mar-Vell og er en Kree.

Kree-rasen ble interessert i Jorda etter at Fantastic Four beseiret roboten Sentry 459, og en stund etterpå Ronan the Accuser som dro til Jorda for å se hva som skjedde med roboten. Mar-Vell blir sendt til Jorden som en spion. Han tar identiteten til den nylig avdøde vitenskapsmannen Walter Lawson og begynner å studere disse jordboerne.

Han har noen konflikter på hjemmebane. Han er forelsket i Una, sykesøsteren på romskipet som fraktet Mar-Vell til jorden. Men kapteinen på skipet, Yon-Rogg er også interessert i Una, så han prøver å sabotere oppdraget og få Mar-Vell drept.

En annen vanskelighet som Mar-Vell har, er at han ikke tåler atmosfæren på jorden. Han klarer seg en time, så må han enten ta medisin, eller ta på seg romhjelmen sin. Det gjør det jo litt vanskelig å late som om han er et menneske.

I bladet her så vekker Yon-Rogg robot 459 til live igjen. Roboten går til angrep på et atomkraftverk, og Mar-Vell må stoppe den. Han kler på seg kampdrakten sin og tar på seg hjelmen. Og blir da til superhelten Captain Marvel. Det aner meg at det blir noen vansker der. Etter det jeg kjenner til, så regnes han som en helt nå, så det blir spennende å lese om hvordan det gikk til at han gikk imot ordrene sine. Eller kanskje noe skjer så ordrene endrer seg?

Captain Marvel er en av heltene jeg vet veldig lite om. Jeg vet at i dagens tegneserier så er det Carol Danvers som er Captain Marvel. I denne tegneserien er hun en sikkerhetsoffiser som Captain Marvel må redde fra den løpske roboten. Blir spennende å finne ut hvordan det går til at hun etter hvert tar over identiteten hans.

Jeg skal lese videre. Er litt tidlig å si helt sikkert, men denne serien virker som et friskt pust jeg kommer til å sette stor pris på fremover. Den interne konflikten hans med at han er en spion sendt fra en fremmed rase, mens han samtidig er en superhelt som hjelper folk er interessant. Gleder meg til å se hvordan det vil utvikle seg.

Kommer med et nytt innlegg om Marvel-lesingen min neste gang det skjer noe nytt og spennende :)

Det var forresten Roy Thomas som skrev historien i dette bladet, og Gene Colan som sto for tegningene.

#marvel #tegneserie #captainmarvel #caroldanvers #marvell #kree

Kaptein America 

Jeg har et "bittelite" prosjekt gående der jeg prøver å lese igjennom alle Marvel-tegneseriene i den rekkefølgen de ble utgitt. Som jeg skrev nylig her på bloggen, så har jeg kommet til april i 1968. Så det er noen tegneserier igjen før jeg klarer å ta igjen dagens utgivelser.

Som jeg skrev i innlegget om Hulken nå nettopp, så begynte Marvel nå å omorganisere litt og starte med noen nye blader. Det neste nye bladet er Captain America, som fortsetter på nummerserien til Tales of Suspense. Derfor er det første bladet i Captain America-serien nummer 100.

Cap er ikke min favoritt-helt. Ja, han er tøff og edel og historiene hans er ofte ganske gode. Men han heter jo Kaptein Amerika, og uniformen hans er jo nærmest det amerikanske flagget. Han blir litt for nasjonalistisk synes jeg. Heldigvis er nasjonalismen hans tonet ned en god del (for tiden. Den var skikkelig til stedet i bladene fra 40-tallet) så det går helt greit å lese tegneserien.

I den første episoden i sitt eget blad, vel han har jo hatt egne blader før. Men dette er hans første blad i det som kalles tegneserienes sølvalder (fra da Fantastic Four nummer 1 ble utgitt og... er litt usikker på hvor lenge sølvalderen regnes... ut 60-tallet?).

I den første historien i sitt eget blad, så er Cap og Black Panther fanget av Baron Zemo. Irma Kruhl (som egentlig er SHIELD-agenten Agent Thirteen, eller Sharon Carter, i forkledning) er blitt beordret til å henrette Cap. Det er jo en gryende romanse mellom Cap og Thirteen (Jeg tenker på House M.D. hver gang jeg skriver Thirteen) så hun har ikke så veldig lyst til det. Hun klarer å så vidt bomme slik at Zemo fortsatt stoler på henne. Og det gir henne muligheten til utføre oppdraget sitt, som er å sabotere solstrålevåpenet som Zemo har tenkt å bruke til å ødelegge USA. 

Cap og Black Panther klarer å kjempe seg fri til slutt. De klarer til å med å bekjempe Destructon, roboten til Zemo. Nå er det jo slik at Baron Zemo er død, så hvem er det som skjuler seg bak masken? Jo, det er Franz Gruber, piloten til Zemo. Han så Zemo bli drept etter kampen mot Cap i Avengers nummer 15, og bestemte seg da for å ta kostymet og bli en storskurk selv.

Mennene til Zemo blir selvsagt sinte. De skyter Franz og dreper ham. Deretter overgir de seg til Black Panther, som jo er Prins T'Challa og har sin egen politistyrke på lur.

Så det endte godt til slutt.

Historien var skrevet av Stan Lee og tegnet av Jack Kirby.

Jeg skal fortsette å lese videre på Marvel-tegneseriene. Dere skal få en oppdatering en gang iblant. Planen er å skrive en liten status hver gang et nytt blad gis ut eller det skjer noe spesielt som jeg får lyst til å dele med dere.

Inntil da, her er en liten musikkvideo jeg fant på Youtube hvor både Cap og Black Panther er med. Syntes den var litt kul. Den inneholder scener fra filmen Captain America: Civil War.

b0Qs16rtgpA


#tegneserie #marvel #captainamerica #baronzemo #blackpanther #stanlee #shield #jackkirby

Madras Cafe 

Det er søndag og det regner ute, så jeg poppet litt popcorn og satte meg ned for å se litt film. Lette litt rundt inne på Netflix og valgte til slutt den indiske filmen Madras Cafe (fra 2013). John Abraham var med. Han husket jeg godt fra Dhoom. Og det så ut til å være en action-film om en RAW-agent (indisk etterretning).

Det ble dessverre ikke helt som forventet.

Filmen er basert på virkelige hendelser, da konflikten på Sri Lanka med opprør og etnisk rensking av tamiler. Gjennom agenten Vikram Singh (John Abraham) forteller den om årene like før attentatet mot Rajiv Gandhi, tidligere statsminister. Dette er da på slutten av 80-tallet og begynnelsen av 90-tallet.

Dette var ikke en film man setter seg ned for å se som underholdning, i hvert ikke for meg. Dette var mer en sånn type film som man får se i historietimen på skolen. 

Den var litt kjedelig.

Historien i seg selv er selvsagt spennende. Spioner, opprørere, attentat og skitten politikk. Men den blir fortalt på en kjedelig måte. Den hopper fremover og utelater ting. Eksempelvis blir Vikram plutselig tatt til fange. Vi får ikke se hvordan eller hva som skjedde. Han er bare plutselig en fange. Flyten i historien brytes når det gjøres slik, og det føles ikke egentlig som en sammenhengende film, men mer som som man hopper mellom kapitler i en historiebok.

Filmen viser heller ikke de spennende bitene. Og de få gangene det er skyting, så er sekvensene klippet slik at at det bare blir forvirrende. Filmen hopper lynraskt mellom kameravinklene, og i tillegg er kameraene ofte ustødige. Det viser riktignok hvor kaotisk og uoversiktlig det faktisk er i en skyteepisode, men det gjør det ikke lett å følge med på hva som skjer.

Jeg ble litt skuffet. Dette er første gangen jeg ser en indisk film som jeg ikke liker. Det er ingen sang og dansenumre i denne filmen. Den er dønn alvorlig, men på en litt kjedelig måte.

Er du veldig historieinteressert, og da særlig om problemene til tamilene på Sri Lanka, så er nok denne filmen kjempebra. For meg, så passet den ikke. Jeg unngår vanligvis filmer som er basert på virkelige hendelser, men dessverre så sa ikke beskrivelsen til Netflix at denne var det.

Trailer:

hnkKI01I0Ac


#film #indiskfilm #madrascafe #raw #srilanka #spion #agent #attentat #opprør

 

Den utrolige Hulken 

Jeg har jo et "bittelite" prosjekt gående der jeg prøver å lese igjennom alle Marvel-tegneseriene i den rekkefølgen de ble utgitt. Dere som har fulgt med på bloggen her en stund vet at dette har gått litt i rykk og napp. Vel, nå har jeg fått lest litt videre.

Har forresten kjøpt meg en ny iPad. Den nye iPad Pro 10,5 tommer. Min gamle var ganske treg og kunne ikke en gang oppdateres med iOS 10, så det var på tide. Den nye er helt nydelig å lese tegneserier på. Skarpere bilde og det går mye raskere å laste inn tegneseriene. Den kostet en stor bit av årets feriepenger, men varer den like lenge som den forrige iPaden min så var det mer enn verdt det.

Men det var tegneserier jeg tenkte å skrive kort om i dag.

Jeg har lest ganske mange Marvel-tegneserier nå. Alle som er tilgjengelige på Marvel Unlimited fra 1939 og frem til april 1968 hvor jeg nå holder på. Det er mye igjen fortsatt, men jeg har ikke gitt opp å ta igjen :)

I 1968 så opplevde nok Marvel veldig gode salg, for de utvidet bladutgivelsene sine. Mange av heltene delte blader med andre helter, og følgelig var historiene korte da de bare fikk et halvt blad å boltre seg i. I april 68 og fremover i løpet av året fikk noen av dem egne blader i stedet, og da mye mer plass til å lage lengre og bedre historier.

Den første er Hulken, som frem til da hadde delt Tales to Astonish med Namor the Sub-Mariner. Hulken fikk også fortsette nummerserien, så The Incredible Hulk nummer 102 er det første bladet.

Må jo også nevne at Hulken faktisk hadde et eget blad tidligere også (var vel i 1962 om jeg ikke husker feil), men det ble nedlagt etter 6 utgivelser. Etter en stund kom han tilbake igjen, først som gjest/skurk i noen av de andre heltenes blader, og så etter hvert fikk han egne historier i Tales to Astonish.

Jeg liker Hulken. Det er ikke alle seriene som er like gode, i hvert fall ikke etter min smak, men Hulken er en av de bedre. Jeg har mer sansen for antihelter egentlig. Og Hulken er jo helt klart en anti-helt. Han er jo vitenskapsmannen Bruce Banner, som etter å ha blitt utsatt for gammastråling forvandler seg til en grønn, supersterk og supersint Hulk når han blir opphisset eller sint. Ja, det var litt annerledes i starten med ham, men nå er det sånn Hulken fungerer. Hulken er egentlig snill, men han har skikkelige problemer med sinnemestring, og siden han ser skummel ut så tror folk han er et monster, behandler ham deretter og gjør ham mer sint. En ond sirkel det er vanskelig å komme seg ut av.

Historien i The Incredible Hulk nummer 102 er også ganske morsom. Men først litt bakgrunnshistorikk, for det geniale som Marvel gjorde mens Stan Lee skrev alle seriene, var å putte alle heltene i samme univers. Dermed var det slik at det som skjedde i ett tegneserieblad også påvirket det som skjedde i de andre.

Tordenguden Thor (en av de seriene jeg så langt ikke liker så godt) har litt problemer for tiden. Han gjorde sin far, Odin, sint. Dermed tok Odin fra ham mye av kreftene hans. Thor er fortsatt veldig sterk, men ikke lenger supersterk. Loki er jo Thors nemesis og har hele tiden ønsket å ta livet av stebroren sin. Så Loki har gitt superkrefter til en skurk som kalles Wrecker (han har et brekkjern som han knuser ting med). Og Wrecker holder på å grisebanke Thor, til Lokis store glede. Men Loki er litt bekymret for at Odin skal se at favorittsønnen er i problemer og hjelpe ham, så Loki trenger noe å distrahere ham med.

Og hva er vel en bedre distraksjon en Hulken? Loki bruker magien sin og tryller Hulken opp til Asgard, og tenker at det kommer til å bli kaos.

Det kan det nok bli, for nok en gang begynner jeg å tenke på den legendariske scenen fra Avengers-filmen:

31ZjnrHR8EA


Hahahahahahahaha. Den morsomste scenen i hele filmen.

Det går ikke helt som Loki har planlagt i tegneserien heller. Samtidig som alt dette skjer, så har Enchantress og Executioner samlet en hær av troll og planlegger å invadere Asgard. Hulken endre opp med å jage vekk hæren og Odin belønner ham ved å sende ham tilbake til jorden igjen (for Hulken var nær ved å fornærme Odin, som egentlig slår meg som alt for nærtagende).

Jeg gleder meg til å lese videre og se hvilke eventyr Hulken opplever nå som han har eget blad og historiene hans kan fortelles over dobbelt så mange sider.

Dit jeg har kommet, så er det forresten ikke lenger Stan Lee som skriver alle historiene. Denne var skrevet av Gary Friedrich og tegnet av Marie Severin.

#tegneserie #marvel #hulk #odin #asgard #loki #brucebanner

Instagram

hits