Astro BoyAstro Boy, eller Tetsuwan Atomu som den heter på japans, har jeg hørt en del om, men dette er første gangen jeg faktisk leser den. Osamu Tezuka som lagde Astro Boy betegnes i Japan som "manga-guden" og beskrives ofte som Japans svar på Walt Disney.

Tegneserien om den lille robotgutten begynte i 1951. Da var Osamu Tezuka en medisinstudent som bare tegnet litt ved siden av. Astro Boy ble en stor suksess og karrieren som lege ble lagt på hylla. Tezuka var sterkt inspirert av amerikanske tegneserier og animasjon, særlig Disney, og det merkes litt i tegneserien. Den har den samme sjarmen som tidlige Disney-tegneserier, men har også mer action. Roboter som kjemper mot roboter :)

I 1963 lagde Tezuka en anime av Astro Boy. Etter det jeg har forstått så var dette den aller første animerte tegneserien i Japan. Og vi vet jo alle hvor stort mang og anime er i dag, ikke bare i Japan men i store deler av verden. Skjønner godt hvorfor Osamu Tezuka regnes som en av de viktigste personen i nyere Japansk historie.

Så, hva handler Astro Boy egentlig om?

Jo, en liten robotgutt som har 100 000 hestekrefter i motoren sin.

Dr. Tenma mister sin sønn Tobio i en bilulykke. I sin sorg bygger han en robot som ligner på sønnen sin. Dette er Astro Boy. Men etter en stund innser Dr. Tenma at gutten bare er en robot. Han vil aldri vokse opp eller forandre seg. Knust, selger han roboten og forlater sin stilling som vitenskapsminister. Etterfølgeren hans, Ochanomizi finner senere Astro Boy i et robot-sirkus. Han kjøper gutten og bygger en robotfamilie til ham. Nå lever Astro Boy som en iten gutt. Han har venner og går på skole, men havner hele tiden i spennende eventyr. Ofte er det læreren hans, Mr. Mustachio, som drar ham inn i ett eller annet. Og som oftest medfører det litt slåssing med andre roboter også.

Denne omnibus-utgaven fra Dark Horse inneholder 700 sider med klassiske historier om Astro Boy. Blant annet The Greatest Robot on Earth. En av de mest populære historiene hvor en avsatt Sultan bygger superroboten Pluto og sender ham for å ødelegge de syv sterkeste robotene på jorden (deriblant Astro Boy).

Jeg likte den. Var veldig hyggelig lesning. Tegnestilen virket kanskje litt gammeldags i forhold til moderne manga, men det gjorde ikke noe egentlig. Selv om det er robotkamper og slikt, så virker fortellingene varme, og av og til litt naive. Litt av den samme følelsen jeg har når jeg leser de aller første Donald-bladene og sammenligner dem med dagens Donald-blader.

Dette er tegneseriehistorie, et morsomt og fascinerende innblikk i mangaens barndom. Anbefales :)

#manga #omnibus #mangaomnibus #astroboy #osamutezuka #tetsuwanatom #robot #sciencefiction #bok #bokanmeldelse #darkhorse

Grid Down 

Grid Down av Roger Hayden er nok en bok (opprinnelig utgitt i tre deler) i sjangeren som kalles EMP-thriller.

Rob er en prepper, altså en sånn type som forbereder seg på atomkrig, zombier og dommedag ved å bunkre opp med overlevelesesutstyr og er konstant klar til å rømme til skogs hvor han har en hytte. Han har til og med en liten prepper-butikk som han driver i byen Nyack. Når så EMP-en treffer, er han forberedt. En EMP er en elektromagnetisk puls som ødelegger det meste av moderne teknologi. En slik kan inntreffe om en atombombe detoneres i atmosfæren eller muligens også av spesielt intense solstormer. Når en slik treffer er alt elektronisk utstyr ødelegat og strømmen er borte. Ingen telefon, ingen tv og ingen biler, bortsett fra skikkelig gamle biler som ble lagd uten microchip. Ingen mat som blir brakt inn.

Egentlig et marerittscenario dette her. Jeg hadde vært i skikkelig trøbbel om noe slikt sulle skje. Har ingen anelse om hvordan man dyrker mat eller slakter dyr. Tror nok jeg hadde løpt til nærmeste bonde og prøvd å skape en allianse med en gang.

Men tilbake til boken. Rob og noen likesinnede venner rømmer til skogs og klarer seg så godt de kan i hyttene sine. Men noen måneder sener er de nødt til å få tak i flere forsyninger. Dessverre viser det seg at byen Nyack nå er i hendene på Arthur, en stormannsgal gærning som rømte fra fengselet da EMP-en slo til. Han og de andre fengselsfulgene har full kontroll. Innbyggerne i byen er enten drept eller lever som slaver.

Det blir selvsagt litt trøbbel, for Arthur liker ikke tanken på selvstendige folk i nærheten.

Jeg synes dette var en spennende historie. Men så liker jeg slike katastrofe og postapokalyptiske historier. Skurken var fæl og katastrofestemningen var til stede. Språket var lettlest og Hayden klarte å holde på spenningsnivået hele tiden. Akkurat slik jeg liker det.

Har sett en del dårlige anmeldelser på denne. Disse ser jeg henger seg veldig opp i skrivefeil og slikt. Hayden har selvpublisert dette, og da er det lett at småfeil sniker seg inn. Det gjør ikke meg noe at Hayden blingser litt med datoregningen i begynnelsen. Matte er vanskelig. Det var ikke så mange skrivefeil heller, den mest åpenbare var en dobbel negativ som jeg er rimelig sikker på at skulle være negativ. Matte igjen.

Det som trekker ned for min del var slutten. Helt greit med en åpen slutt der man selv må tenke seg hva som skjer videre, men her var den så brå og så åpen at det føltes som om det burde komme en oppfølger.

Men alt i alt så var dette en solid EMP-thriller. Nesten like bra som Static-serien, som jeg også nettopp har lest.

 

OBS: Hvis du handler noe fra linkene så får jeg en liten prosent av salget.

#bok #bokanmeldelse #rogerhayden #emp #katastrofe #strømbrudd #postapokalypse #prepper #griddown

Static: Fade to Gray 

Startet denne søndagsmorgenen med å lese Fade to Gray, den andre boken i Static-trilogien. Og plutselig var det lunsjtid. Hvis du ikke har lest den første boken, White Noise, så kan det nok hende at det blir litt spoilere, så du er herved advart.

Bok to er like intens som den første. Det er ikke bare Chicago som er uten strøm, muligens hele landet. En EMP har blitt detonert og det meste av moderne elektronikk er ødelagt. Wren og hennes familie er i trøbbel. Doug er skutt, Zach har en brukket fot, døtrene er vettskremte og Wren selv er ikke helt i toppform. Nå må de komme seg ut av byen og vekk fra terroristene som skyter alle de seg. Men når verden har falt i grus, vil folk de møter fortsatt være hjelpsomme, eller har verden blitt en sted hvor folk bare hjelper seg selv?

Akkurat som i den forrige boken så er tempoet høyt og spenningen enda høyere. Det er litt urealistisk at de overlever alle prøvelsene de blir utsatt for, men man må bare la seg bli med på reisen og nyte showet. Litt som tv-serien Prison Break egentlig. Urealistisk, men fryktelig spennende likevel. Både i den første og i denne boken så hadde ting gått virkelig ille om ikke Wren hadde vært en arkitekt.

Virkelig bra underholdningslitteratur dette. Jeg gleder meg til å ta fatt på den tredje boken. Det slutter med en skikkelig kliffhænger her.

#bok #bokanmeldelse #jameshunt #static #emp #strømbrudd #overlevelse

Static: White Noise 

White Noise er den intense første boken i Static-serien til James Hunt. Den er ikke så lang, mer som en lengre novelle i mine øyne, men det er full guffe med en gang.

Vi møter Wren. Hun sitter i bilen med sine to døtre, hennes sønn har skulket skolen og hun vet ikke hvor han er hen. Hun er på randen av skilsmisse med sin mann, Doug. Han jobber som ambulansesjåfør. Så går strømmen i Chicago. Og massevis av maskerte menn med maskingevær dukker opp. De skyter alt og alle de får øye på...

Denne boken er ganske intens. Jeg satt på stolkanten hele tiden mens jeg fulgte Wren i hennes desperate kamp i å redde barna sine.

Det er ett eller annet med slike apokalypse-historier som trigger noe i meg. Jeg blir som oftest oppslukt med en gang, og dette var ikke noe unntak. Er du som meg og liker apokalypse og postapokalyptiske fortellinger så vil du nok også bli begeistret for denne. Og liker du ikke slikt, er denne såpass jordnær og dramatisk at det går an å prøve seg på den likevel. Ingen aliens, zombier, dødsvirus eller noe som helst overnaturlig. Strømbrudd og terrorister handler det om. Noe som man nesten kan tenke seg som en faktisk mulighet slik verden er i dag. Det gjør jo historien bare enda mer skremmende og spennende. Jeg kjøpte tre bøker i serien sammen hos Amazon, så jeg kommer nok til å kaste meg over bok to i morgen tidlig.

Denne bør du prøve.

#bok #bokanmeldelse #static #whitenoise #strømbrudd #Chicago #thriller #intens #terrorist

Secret Origins 

Secret Origins av Michael C. Bailey er den første boken i serien Action Figures.

Jeg plukket opp denne i et storybundle-salg for en tid tilbake og fant ut at det var på tide å se hva dette var for noe.

Vi møter Carrie, femten år, og gryende superhelt. Hun møtte en dag et døende romvesen i skogen og fikk superkrefter av opplevelsen. Hun kan nå fly og skyte lysstråler ut av hendene. Dette høres kanskje litt teit ut. Og akkurat den biten er faktisk det.

Foreldrene hennes er akkurat blitt skilt og hun har flyttet til en helt ny by med moren sin. Hun gruer seg litt til sitt nye liv i Kingport, men til alt hell møter hun nye venner på skolen. Venner som også har superkrefter. Sammen bestemmer de seg for å bli superhelter, men til tross for hell mot løpske roboter, så møter de stor motstand fra Concorde, en av de voksne og etablerte superheltene. Den manglende støtten føles veldig urettferdig til å begynne med, men når ekte superskurker dukker opp, så skjønner de etter hvert at superheltbransjen er ganske farlig.

Dette er en miks av skoledrama (det å finne venner, passe inn, mobbing, karakterer, familieproblemer) og en superhelthistorie (testing av krefter, overvinne superskurker, bli godtatt av de andre heltene).

Jeg har lest slike historier tidligere, og kommer nok til å gjøre det igjen. Det er ingenting som er spesielt nytt her. Men det er godt skrevet og underholdende. Spennende, trist og til tider morsomt. Jeg hadde det gøy med å lese igjennom boken, og det er jo det som er det viktigste. Noen ganger vil man bare kose seg med litt underholdningslitteratur, og her leverer Bailey suverent.

Denne boken tror jeg passer ypperlig til alle som liker superhelter, enten det er i tegneserier eller film. Du kan godt nyte dem i bøker også. Dette er i YA-sjangeren. Altså young adult. Ikke bli skremt av det. På norsk kalles det kanskje ungdomsbok, men hvis du bruker den engelsk betegnelsen så er det jo også for voksne som er unge til sinns ;)

Har prøvd å legge inn en lenke til Amazon under her, i tilfelle du ønsker å prøve boken. Det er mulig jeg får en liten prosent av eventuelle salg.

#bok #bokanmeldelse #actionfigures #superhelt #superhero #michaelcbailey

Bush & Obama vs Zombies - a Novel of Manners 

Boken med denne herlige tittelen dumpet jeg borti på Kickstarter og måtte bare støtte den. Den er skrevet av Happy Jack Feder. En hyggelig fyr. Har mailet litt med ham siden og snakket litt om norsk film (han har sett flere av de nye enn meg).

Som dere sikkert skjønner ut i fra tittelen så er dette en morsom bok. En lystig zombie komedie (om en zombie historie kan beskrives som lystig).

Ja, det er litt klisjeer her. Den starter til og med med "It was a dark and stormy night" :)

En gal vitenskapsmann ved navn Romero har laget et zombievirus (og en kur). Dette for å løse jordas overbefolkning. De som fortjener å overleve skal selvsagt få vaksinen. Resten skal få bli zombier. Romero lokker selveste George W. Bush og president Barack Obama til å høre på en presentasjon om overbefolkning. Og for å bevise hvor god planen hans er, slipper han løs zombieviruset for å vise ekspresidenten og presidenten hvor smart planen hans er.

Det går fryktelig galt.

Selv om det er noen hovedpersoner som er litt slitsomme (han som snakker kun i Shakespeare-sitater) så er dette en veldig morsom og underholdende leseropplevelse. Jordmoren Nova snakker også i poetisk tredjeperson, men hun har dreadlocks og er rå med ljåen så hun får lov til det. Secret Service tvillingene sin søskenkrangel skaper lett humring, men det er presidentene selv som stjeler showet.

Den konstante kjeklingen mellom Bush og Obama er virkelig morsom. De tvinges til å samarbeide for å overleve, men klarer ikke å dy seg og må hakke på hverandre hele tiden. Feder har brukt sitater fra talene deres flittig for å gjøre den politiske kranglingen autentisk.

Men, kom igjen. Gamle George W. Bush med skyter og president Barack Obama med en baseballkølle der de kjemper mot en horde av zombier. En slik bok må man bare lese :)

Bush & Obama vs Zombies - a Novel of Manners er et morsomt actioneventyr som hele tiden serveres med et glimt i øyet. Anbefaler at dere prøver den.

Har linket til kindle-utgaven på Amazon under (får en liten prosent av salg). I skrivende stund står det bare BOVZ som tittel, men det er riktig bok. Happy Jack Feder skjulte hva det var og la den ut gratis den første uken så de som støttet ham på Kickstarter skulle få den gratis. Den blir nok rettet til korrekt tittel og forfatter snart.

#bok #bokanmeldelse #happyjackfeder #bush #Obama #georgewbush #barackobama #zombie #kickstarter

Marvel-tegneserier November 1964

November 1964. Det er presidentvalg i USA og Lyndon B. Johnson, som tok over etter at John F. Kennedy ble skutt, vinner valget. I England feirer Winston Churchill 90-årsdag. I Pakistan åpner de sin aller første tv-kanal. I Bolivia tar general Alfredo Ovando Candia makten i et militærkupp. I Japan avholdes Paralympics for andre gang. I Saudi-Arabia ble kong Saud sendt i eksil og hans bror Faisal tok tronen. I Sør-Afrika åpner jernbanen i Swaziland.

En begivenhetsrik måned med masse interessante fakta. Nå har jo jeg dette prosjektet mitt med å lese alle Marvel-tegneserier i kronologisk rekkefølge (de interessante i hvert fall), og det kom selvsagt ut en del tegneserier denne måneden også.

Så uten noen flere dikkedarer, her er Marvel-tegneseriene som kom ut i november 1964:

Tales to Astonish nummer 61 

Skrevet av Stan Lee og tegnet av Steve Ditko.

Her er det to historier. I den første er Elihas Starr, Egghodet, tilbake. Forbrytergeniet bryter seg inn i en klesbutikk og stjeler en mannekeng. Denne smører han inn med en lilla guffe og skyter betastråler på den. Og vips! Da har han en supersterk og gigantisk androide som han kan bruke til å beseire Giant-Man med. Hun lurer Giant-Man og Wasp til et forlatt filmstudio. Løfter om en skuespillerkarriere fungerer alltid. Der blir det en kamp på liv og død, men det er selvsagt androidens død vi får til slutt. Giant-Man skjønner at Egghead ser og hører alt som androiden gjør, så han snurrer androiden rundt slik at Egghead blir svimmel og mister kontrollen.

Den andre historien er fortsettelsen på Hulk-fortellingen fra forrige nummer. Hulken kjemper mot en diger, og uovervinnelig robot som Bruce Banner fant opp. Jeg synes fortsatt at det er veldig merkelig at en simpel robot skulle kunne holde ut mot Hulken. Det hele ender jo opp med at Hulken puffer roboten ned i et bunnløst hull.

Men det viktigste her er kanskje at Glen Talbot dukker opp. En slesk militæroffiser med tynn skurkebart. Han er der for å etterforske Bruce Banner, og blir straks hypp på Betty Ross, så denne karen vil nok skape store problemer fremover.

Nok en gang ender det med en kliffhænger. Hulken blir slått bevisstløs av en missil (merkelig nok forvandler han seg ikke tilbake til Bruce da) og når Hulken våkner er han bundet fast og omringet av tanks. Blir spennende å se hvordan dette går :)

Two-Gun Kid nummer 72 

Skrevet av Stan Lee og tegnet av Dick Ayers

Dette bladet er ikke tilgjengelig hos Marvel Unlimited så jeg har ikke lest det. Synd at jeg ikke får med meg Two-Gun sitt møte med Geronimo. Kanskje dukker det opp en gang i framtiden. Marvel legger jo stadig vekk til flere tegneserier, både nye og gamle til databasen i Marvel Unlimited.

Amazing Spider-Man nummer 18 

Skrevet av Stan Lee og tegnet av Steve Ditko.

Stakkars Peter Parker. Han har det ikke lett. Hans kjære tante May er fortsatt skrøpelig etter operasjonen og Peter må bruke all sin tid til å passe på henne. Betty Brant er sur fordi hun så Peter snakke med Liz Allan i forrige blad. Og J. Jonah Jameson godter seg fryktelig etter at Spider-Man rømte fra Green Goblin. Ingen vet at det er fordi han hørte at tanten fikk hjerteinnfarkt. Hele byen tror det er fordi Spider-Man har blitt feig. Alle bortsett fra Flash Thompson, skolebølla som hater Peter Parker, men som forguder Spider-Man. Og så er det Human Torch, som tidligere har kranglet my med Spider-Man, men som respekterer ham. Han er usikker på hva som egentlig foregår med Spider-Man.

Dette var ett av de beste tegneseriebladene så langt. Og det til tross for at det ikke inneholdt noen duell mellom helter og skurker. Hele bladet er bare karakterutvikling og drama. Kjempebra!

Fantastic Four nummer 32 

Skrevet av Stan Lee og tegnet av Jack Kirby, dette er en av de tragiske tegneseriebladene.

Reed Richards jobber fortsatt med å finne en kur for Thing, men som alltid så går det ikke helt som forventet. Franklin Storm, faren til Johnny og Susan, sitter som kjent i fengsel for drap. En mystisk skapning fra verdensrommet kidnapper ham og sender ham til sin hjemplanet, mens romvesenet hamskifter og ser ut akkurat som pappa Storm.

Han rømmer så fra fengselet og viser seg å inneha samtlige av kreftene til Fantastic Four-teamet. Siden det er deres far (tror de) så trenerer og saboterer Sue og Johnny kampen mot ham. Reed blir fryktelig irritert på dem og byens befolkning er rasende over at heltene deres nekter å stoppe en skurk fordi de er i slekt.

Til slutt så kommer selvsagt sannheten frem. En årvåken tegneserie-entusiast som husker Fantastic Four nummer 18 skjønte det selvsagt med en gang. De har jo møtt noen med disse kreftene tidligere. Det er Super-Skrull som prøver seg igjen. Reed kontakter hjemplaneten til skrullene (den heter forresten Tarnax VI, selv om navnet ikke blir nevnt i denne tegneserien). Med et av Reeds supervåpen rettet mot planeten deres går de med på et fangebytte, Franklin Storm mot Super-Skrull.

Men skrullene er slemme de. De sender riktignok pappa Storm tilbake, men med en bombe. Faren dekker bomben med kroppen sin og ofrer livet sitt for å redde Fantastic Four. Det hele slutter med Susan og Johnny stående gråtende over sin døde far.

Tegneserier kan være triste også.

 

Kid Colt Outlaw nummer 119 

Skrevet av Stan Lee og tegnet av Jack Keller.

Dette bladet er ikke tilgjengelig på Marvel Unlimited så jeg har ikke lest det. Jeg får bare stole på at alt gikk bra da Kid Colt møtte Bassett the Badman.

Millie the Model nummer 124 

Skrevet av Stan Lee og tegnet av Stan Goldberg.

Dette bladet er ikke tilgjengelig på Marvel Unlimited så jeg har ikke lest det. Tror jeg overlever å gå glipp av intrigene rundt denne skjønnhetskonkurransen.

Strange Tales nummer 126 

Skrevet av Stan Lee. Tegnet av Dick Ayers (Thing og Torch) og Steve Ditko (Doctor Strange).

Dukkemesteren og Den Gale Tenkeren er tilbake. Puppet Master vil helst ikke slåss med Fantastic Four lenger, men The Mad Thinker overbeviser ham om at hans plan har 99,99% sjanse for å lykkes. Puppet Master skal nemlig lage en dukke av Thing og tvinge ham til å slå i hjel Human Torch. Øh... Har ikke Puppet Master prøvd det der før? Ikke mye til plan akkurat.

Det slår feil og oppfinneren Reed Richards lager en maskin som gjør Thing immun mot den radioaktive leiren som Puppet Master bruker på dukkene sine.

I bladets andre historie så har herskeren av The Dark Dimension, Dormammu, tenkt å ta det jordiske plan. The Ancient One sender sin elev, Doctor Strange, til The Dark Dimension. Der møter han på masse rare skapninger og ei vakker og mystisk hvithåret dame. Til slutt kjemper han seg frem til Dormammu (med sitt flammende hode kan han minne litt om Ghost Rider faktisk). Der stopper det og jeg må vente til neste nummer for å få vite hva som så skjer.

Jeg klarer å vente. Strange Tales har aldri vært mitt favoritt-blad.

Tales of Suspense nummer 59 

Skrevet av Stan Lee. Tegnet av Don Heck (Iron Man) og Jack Kirby (Captain America).

The Black Knight rømmer fra fengselet og angriper fabrikken til Tony Stark for å fremprovosere en kamp med Iron Man. En kamp han selvsagt taper. Men samtidig har hjertet til Tony Stark blitt dårligere, og nå tør han ikke ta av seg rustningen som holder ham i live. Hvordan skal han da kunne forklare Tony Starks forsvinning?

Fra og med nå så deler Iron Man dette bladet med Captain America. En gangster ved navn Bull innbiller seg at Cap er den i Avengers som er lettest å ta, for han har jo ingen superkrefter (øøh, javel...). De angriper herskapshuset som Tony Stark har gitt Avengers mens Captain America er der alene på vakt. Planen er å overvinne Cap og så stjele hemmelighetene til Avengers og selge disse til høystbydende. Det går ikke helt som tiltenkt. I tillegg får vi for første gang møte Edmund Jarvis, butleren som passer på herskapshuset til Avengers.

Journey Into Mystery  nummer 110 

Skrevet av Stan Lee og tegnet av Jack Kirby.

Nok en gang er det Loke som lager bråk. Han gir Cobra og Mr. Hyde ekstra krefter og får dem til å kidnappe Jane Foster. Dette fører selvsagt til konflikt med Thor. Han krangler med Odin, som til tross for sin påståtte visdom ikke skjønner at Loki er ond som fy, og går etter Cobra og Mr. Hyde. Historien fortsettes i neste nummer.

Klarer fortsatt ikke å bli noe særlig begeistret for Thor.

Modeling With Millie nummer 35 

Skrevet av Stan Lee og tegnet av Stan Goldberg

Dette er ikke tilgjengelig på Marvel Unlimited så jeg har ikke lest det. Det står jo på forsiden at denne Chili kommer hjem, så da vet jeg jo hva som skjer i bladet ;)

X-Men nummer 8 

Skrevet av Stan Lee og tegnet av Jack Kirby.

Professor X er i Balkan på et hemmelig oppdrag, så Scott Summers (Cyclops) har ansvaret for X-Men. Beast og Bobby opplever sitt første møte med mutant-hat (rasisme) da de redder en liten gutt og blir angrepet av en sint mobb. Dette liker Beast svært dårlig så han slutter i X-Men og blir en profesjonell wrestler i stedet.

Der møter han en ny mutant, Unus the Untouchable. Unus ønsker å bli medlem av Magnetos Brorskap av Onde Mutanter, men Mastermind gir ham et oppdrag først for å bevise at han er verdig: han må overvinne X-men. Det klarer han nesten, for kraften hans er jo at ingen kan røre ham hvis han ikke vil.

Ting ser ille ut, men Beast kommer tilbake til teamet. Han lager en stråle som forsterker kreftene til Unus. De andre X-men tror først at Beast har gått over til fienden, men det viser seg snart at Beast er en smarting omringet av tomsinger. Med forsterkede krefter kan ingenting rør Unus. Han kan ikke ta seg en røyk, ei heller spise noe.

Unus må love at han skal være snill fra nå av og holde seg langt unna Magneto og Beast fjerner effekten av strålen.

Dette var en ganske bra X-men historie. Dessuten endrer Iceman utseende fra nå av. Nå ser han ikke lenger ut som en teit snømann, men som en ismann.

Avengers nummer 9 

Skrevet av Stan Lee og tegnet av Don Heck.

Baron Zemo, Enchantress og Executioner blir kontaktet av Immortus (vi har møtt ham to ganger tidligere for det er samme fyr som Rama-Tut og Kang, men det vet ingen enda). Han vil alliere seg med The Masters of Evil. Jeg kan ikke helt forstå hvorfor, men som han sier så har han sine grunner. For å vise seg verdig skal han beseire Avengers.

Han legger inn en annonse i et tegneserieblad om at man kan kjøpe seg superkrefter. Dette lokker Rick Jones, tidligere Hulks hjelper nå Captain America sin sidekick. Guttungen kan ikke være særlig intelligent når han tror at han kan få superkrefter gjennom en annonse i et tegneserieblad. Immortus fanger ham og beordrer Cap til å bringe resten av Avengers til ham.

I stedet for å gå til Avengers og be om hjelp, angriper han dem som en rabiat tulling til de klarer å roe ham ned (veldig ut av karakter her). De drar til Immortus og må kjempe mot historiske personer som han plukker ut av tidslinjen. Folk som Goliath, Merlin og Hercules. Selvsagt seirer Avengers til slutt, og det holder nesten på å overvinne Masters of Evil også (Zemo og Co. fant ut at de skulle angripe mens Avengers var distrahert), men Enchantress bruker en topphemmelig Asgardisk magi og skrur tilbake tiden til før Immortus dukket opp. Dermed har ingenting av dette hendt.

Dette var en av de dårligste Avengers-historiene til nå.

Sgt. Fury and His Howling Commandos nummer 12 

Skrevet av Stan Lee og tegnet av Dick Ayers.

Nick Fury og hans Howling Commandos er på jakt etter stedet hvor tyskerne sender opp sine V-1 raketter. For å gjøre dette beordrer han Dino Manelli å desertere og infiltrere tyskerne, noe Dino gjør svært godt. Han finner ut at utskytningsrampen er på et tog og klarer å markere toget for de amerikanske bombeflyene. Men, Nick Fury fortalte ingen andre om planen sin, og han selv ble tatt til fange av tyskerne. Så når Dino drar tilbake blir han arrestert, stilt for krigsrett og dømt til døden for forræderi.

Nick Fury rømmer fra fangeleiren og ankommer basen akkurat tidsnok til å stoppe skytingen av Dino. Puh!

 

Som alltid var det Spider-Man som jeg likte aller best, men denne gangen klarte X-men å karre seg opp på andreplassen foran Fantastic Four. Jeg skal straks til å begynne med desemberbladene og blir da snart ferdig med 64-årgangen. Dere skal få en rapport når jeg er ferdig :)

#marvel #tegneserie #stanlee #jackkirby #steveditko #dickayers #donheck #giantman #antman #henrypym #wasp #janetvandyne #egghead #android #hulk #brucebanner #bettyross #thunderbolt #generalross #glentalbot #spiderman #peterparker #auntmay #bettybrant #lizallan #flashthompson #jjonahjameson #humantorch #johnnystorm #reedrichards #susanstorm #thing #bengrimm #fantasticfour #avengers #captainamerica #steverogers #thor #donaldblake #ironman #tonystark #greengoblin #kraven #vulture #doctoroctopus #Sandman #fantasticfour #reedrichards #susanstorm #thing #humantorch #johnnystorm #bengrimm #superskrull #puppetmaster #madthinker #doctorstrange #ancientone #dormammu #pepperpotts #happyhogan #blackknight #jarvis #cobra #mrhyde #loki #odin #heimdal #executioner #enchantress #baronzemo #immortus #rickjones #mastermind #unus #xmen #professorx #charlesxavier #cyclops #iceman #beast #angel #jeangrey #sgtfury #dumdumdugan #howlingcommandos

The Kurosagi Corpse Delivery Service 

The Kurosagi Corpse Delivery Service er en mørk og overnaturlig manga laget av Eiji Otsuka og Housui Yamazaki. Jeg har lest den første omnibus-utgaven fra Dark Horse. Den samler de tre første bøkene i serien.

Her møter vi fem studenter fra et buddhistuniversitet. De sliter med å skaffe seg jobb, så de går sammen og starter et lite firma. Et ganske så spesielt firma. Siden de alle besitter spesielle evner så virket det som en god ide. De leter rundt etter lik, som så blir deres klienter. En av dem har evnen til å snakke med de døde og får så vite hvor likene ønsker å begraves eller hva deres siste ønske er. Dette gjennomfører de så (veldig ofte uten noen som helst innblanding eller varsling av myndigheter), og er de heldige så får de betaling. Da gjennom likets tillatelse til å selge sakene deres eller noe slikt.

Tidvis er dette et drama, med triste skjebner og siste ønsker som oppfylles. Andre tider er det mer som en ren grøsser, da ikke alle lik døde av naturlige årsaker. Grusomme drap avdekkes, seriemordere oppdages og vi møter til og med ei lita jente som kan vekke de døde til live (Pet Semetary-style).

En veldig spesiell, men også fascinerende fortelling, med noen ganske så unike protagonister. Det er Kuro, som kan snakke med de døde. Makoto som kan svinge en pendel og finne lik mer effektivt enn en sporhund. Keiko, ei lita jente som har studert i USA og har lært seg balsamering, en meget sjelden kunnskap i Japan hvor de fleste kremeres. Ao, lederen for gruppen og en dyktig hacker. Hun finner spor på nettet, blant annet gjennom corpse-chat, et forum for likentusiaster. Og så er det Yuji, som alltid går med en sokkedukke på den ene hånden. Gjennom den kanaliserer han ånden til romvesenet Kere Ellis. Det er litt usikkert om dette er sant eller om han bare er en buktaler som er heldig og har unngått polstrede rom.

Jeg synes i alle fall at dette var spennende lesning, men er litt usikker på om det vil passe for alle. Den er litt grafisk til tider, særlig når det gjelder blod og gørr, men det er også litt nakenhet her og der. Helt klart en serie for voksne.

Merker at jeg setter enda mer pris på detaljene i både tegninger og historier etter at jeg selv var i Japan for et år siden. Det meste av handlingen er satt i Tokyo og jeg kjenner igjen mye av arkitekturen. Dessuten tas det opp hoppere på tog og undergrunnsbanen. Vet ikke hvor korrekt det er, men i følge denne boken så er det veldig mange hoppere i Tokyo, og mest på Chuo-linjen. Jeg har reist på Chuo-linjen! Dessuten mener jeg å huske minst tre ganger da jeg jeg hørte over høyttaleranlegget at et tog på en linje var forsinket grunnet "passenger injury". Akkurat det de sa i denne boken da noen tok selvmord ved tog. Setter ting litt i perspektiv.

Jeg tror nok at jeg skal lese mer av denne serien. Var veldig bra. Dessuten står det bakerst at neste bok skal inneholde både døde ufo-piloter og moderne mumier. Virker som det skal bli bare mer crazy og overnaturlige greier fremover.

#manga #kurosagicorpsedeliveryservice #grøss #drama #lik #corpse #overnaturlig #eijiotsuka #housuiyamazaki

Cirsova 

Cirsova er et splitter nytt litteraturblad som lover heroisk fantasy og science fiction. Jeg fant det på Kickstarter og støttet utgivelsen. Det er en god stund siden jeg fikk kindle-versjonen av bladet, men siden jeg har så mye lesestoff å velge mellom, så leste jeg det ikke med en gang. Bladde gjennom kindle-bøkene mine og lette etter neste bok å lese nå og fikk øye på Cirsova. De skal jo snart gi ut blad nummer to. Følte at det var på tide at jeg faktisk satte meg ned for å lese det. Se om jeg skal fortsette å følge bladet.

Omslagstegningen synes jeg er litt kul. Den gir i alle fall inntrykk av at her er det fantasy man får. Tegneren er Jabari Weathers, en kunstner fra Baltimore.

Den første novellen er Schuyler Hernstrom sin The Gift of the Ob-Men. Den handler om Sounnu som har blitt utstøtt og kastet ut av shamanene. Han knuste en gammel statue samtidig som en gammel mann ramlet ned fra taket sitt, så det var selvsagt gudene som straffet dem for statuen. I sitt eksil møter Sounnu Ob-Men, sopplignende skapninger som ble fordrevet av menneskene for lenge siden. Jeg likte denne. Litt som Shannara-bøkene er dette både fantasy og science fiction.

Så følger litt poesi. James Hutchings gjenforteller Edgar Rice Burroughs Princess of Mars i diktform. Nå er ikke jeg noe særlig begeistret for dikt, men dette var faktisk veldig morsom lesning. Det hjelper jo også litt at jeg liker Burroughs. Del 1 (antar at del to kommer i neste utgave av bladet) tar for seg da John Carter og James Powell lette etter gull i Brazil.

Kat Otis har en spennende fortelling med This Day, At Tilsbury. En spansk armada er på vei for å ta London, men ved Themsen holder en liten gruppe modige britiske soldater stand. Britene har en pyrotekniker, mens spanjolene har munker som kan kaste lyn. Kjempebra historie.

Abraham Strongjohn har en skikkelig god, gammeldags pulphistorie med At the Feet of Neptune's Queen. Tre krigere fra Mars blir kidnappet av dronningen av Neptun og tvunget til å kjempe seg gjennom labyrinten hennes.

Rose by Any Other Name av Brian K. Lowe handler om en tidsreisende, fanget i fremtiden og på leting etter en vei tilbake. Han møter ei jente og en diger snakkende gorilla, og blir dratt inn i et spennende og farlig eventyr.

Steampunk bir det i Late Bloom av Melanie Rees. Den slemme Lord Shackleton er en oppfinner som lager en dings for tidsreising. Med denne åpner han en portal til en annen tid med masse ressurser som han har veldig lyst på. Nå må hans slave/konkubine Cassandra satse alt på å stoppe ham.

The Hour of the Rat av Donald Jacob Uitvlugt tar oss til Asia. Jenta Nezumi sniker seg inn i nabopalasset for å finne ei kjøkkenjente som har stjålet fra henne. Men ting blir langt vanskeligere når hun støter på snikmorderen The White Ghost som er der på oppdrag.

A Hill of Stars av Misha Burnett er den lengste historien i bladet. Kuush har vært slaven til an av de Great Ones. Eldgamle romvesener som koloniserte Jorden for ca hundre tusen år siden. Disse holder nå på å dø ut og med sin mesters død er Kuush nå fri til å finne sitt eget liv. Men villmarken utenfor byen er et farlig sted. Kuush blir tatt til fange av Klaxtil og hans klan, og nå skal Kuush ofres til en Shoggoth.

Jeg er egentlig veldig positivt overrasket. Som oftest er det en miks av gode og dårlige fortellinger i enhver novellesamling, men her syntes jeg at samtlige var veldig bra. De har alle den herlige pulp-følelsen. Historier med spennende eventyr hvor realisme ikke er så nøye så lenge det er gøy lesning. Anbefaler dere å prøve ut dette litteraturbladet. Dere finner det på Amazon, og sikkert andre steder også.

I skrivende stund er det andre nummeret av bladet på Kickstarter. Jeg har gitt min støtte, anbefaler at dere tar en titt også :)

 

#Magazine #cirsova #fantasy #sciencefiction #novelle #noveller #litteraturblad #antologi #kickstarter #poesi

Kill Kill Kill

Den første boken jeg leste av Mike Leon het Supervillaneous, en noenlunde hyggelig superheltsatire. Jeg fikk tak i den gjennom et storybundle-salg. Det var ikke den beste boken jeg har lest, men den var såpass spesiell at jeg tok en sjekk på hva annet Mike Leon har skrevet. Jeg fant en bok med tittelen Kill Kill Kill. 

Ja, hva skal jeg si? Den heter Kill Kill Kill - An Epic Tale of Horrific Violence. Det viser seg å være en understatement.

Ordet brutal virker litt stakkarslig som beskrivelse for enkelte scener. Hvis du blir støtt av noe... Legg merke til at jeg sier støtt og ikke lett støtt. Og med noe, så mener jeg det meste av grusomheter du kan tenke deg. Ja, da anbefaler jeg deg å styre unna. Laaangt unna. Heltene, om det faktisk er noen som kan kalles det, er mer som de skurkene vi finner i andre bøker. Og skurkene... de er helt hinsides. Boken kommer innom tortur, barnedrap, voldtekt, rasisme og masse kill kill kill. I tillegg er det ninjaer, cyborger, varulver, supersoldater og hamskiftende øglemenn som lever i skjul i blant oss (de spiser barn).

Dette er en fullstendig gal gal og grusom bok. Men innimellom all volden og grusomhetene, så finner man litt humor og menneskelighet som gjør det mulig å komme seg igjennom boken. Til tider så lurer man på hvorfor i all verden man utsetter seg for dette, men etter hvert, hvis man har mage til det, så blir man (forhåpentligvis) ufrivillig underholdt.

Jeg må innrømme at jeg brukte litt tid på denne. Det er en lang bok på nesten 700 sider. Jeg leste litt nå og da med andre bøker innimellom. Ble ferdig på fredag i løpet av en lang togreise og har latt opplevelsen synke litt inn før jeg følte meg klar for å skrive om den.

Selve historien handler om Graveyard. En superhemmelig mordergruppe som jobber for de fem familiene som i all hemmelighet styrer verden. Alle presidenter og statsministere er bare nikkedukker som adlyder ordre fra disse fem. Når en av de fem blir myrdet, og bare hans unge datter overlever oppdages en diger konspirasjon. I blant oss lever det hamskiftende øglemenn, anledet av den tilsynelatende udødelige Blood Drinker (i nazi-uniform). Disse har infiltrert menneskeheten lenge og mange i topp-posisjoner er øglemenn. Muligens også en av de fem familieoverhodene. Og jenta, som har blitt stum etter hendelsen, er den eneste som kan peke ut hvem. De fleste i boken prøver enten å drepe henne, eller å redde henne.

En sentral figur som må nevnes er Kill Team One. Graveyard har flere Kill Teams med gærninger som utfører oppdrag. Kill Team One er en mann. En slags enmannshær, oppfostret av ulver i Sibir. Denne legendariske krigeren har vært litt fraværende i det siste. Han har trent opp sine to sønner til å bli som ham. En slik oppvekst unner jeg ingen. Den eldste sønnen, Victor, er en fullstendig psykopat. Den yngste, Sid, er mer en tenker. Faren synes han er svak fordi han av og til lurer på hvorfor han må drepe.

Det er Sid som er bokens lyspunkt. Hans naivitet er sjarmerende til tider. Han har aldri opplevd noe annet enn de voldelige krigslekene faren arrangerte. Når han nå, som en sekstenårig enmannshær, får noen glimt av det vanlige samfunnet så er det både morsomt og litt søtt til tider. Han ser det selges sølvtøy i en butikk og klør seg i hodet. Det er klart de må selge våpen for å drepe varulver, men hvorfor i all verden er de så sløve? Han er på en kino og får beskjed om at han er for ung til å se Inglorious Basterds. Den er alt for voldelig for en sekstenåring. Med tanke på hva Sid har sett og opplevd og gjort i sitt korte og brutale liv, så lurer han virkelig på hva slags ubeskrivelige perversiteter den filmen må inneholde.

Jeg føler egentlig at jeg ikke burde like denne boken, men til syvende og sist så må jeg innrømme at det var fryktelig gøy. Var litt tøft og utmattende i begynnelsen og jeg tok meg noen pauser, men ble etter hvert litt nummen ovenfor volden og kunne verdsette selve historien. Som på sett og vis krevde et høyt nivå av vold for å være troverdig. I den grad noe som omhandler øglemenn og varulver kan være troverdig.

Har lest noen anmeldelser rundt om kring på nettet. De fleste enten elsket boken fullstendig, eller var som meg og likte den selv om den gir litt for mye av det gode (vonde) til tider. Var overraskende få dårlige anmeldelser. Men kan tenke meg at de som ikke har mage til en slik ultravoldelig bok blir skremt vekk av tittelen.

Så til slutt må jeg bare gjenta: Hvis du blir støtt av noe, styr unna. Ellers er det bare å gønne på.

Jeg skal sitte litt og spekulere på om jeg tør/bør prøve meg på oppfølgeren. Den har tittelen Rated R. Er en bok etter den også, den heter Godless Murder Machine.

#bok #bokanmeldelse #killkillkill #mikeleon #action #vold #ultravold #varulv #cyborg #ninja #killteam #killteamone #øglemenn

Marvel-tegneserier Oktober 1964

Oktober 1964. Shinkansen åpner i Tokyo. Det samme gjør Sommer-OL. Dronning Elisabeth II besøker Canada. Martin Luther King, Jr. får Nobels fredspris. Jean-Paul Sartre får Nobelprisen i litteratur men nekter å ta imot den. Nikita Khrushchev stepper ned som leder av Soviet. Den berømte juvelen Star of India ble stjålet fra det naturhistoriske museet i New York. Dette og mye mer skjedde i oktober 1964.

Men akkurat nå er jeg mest interessert i hvilke tegneserieblader som Marvel ga ut den måneden. Dere som har fulgt bloggen min en stund vet jo at jeg har tatt på meg det sinnsyke oppdraget å lese igjennom alle Marvel-tegneseriene i rekkefølgen de ble utgitt. Egentlig en uoverkommelig oppgave, særlig når man er i full jobb og har andre interesser i tillegg. Men jeg holder på enda.

En stund nå har jeg skrevet om bladene hver for seg, men i håp om å øke hastigheten litt så prøver jeg nå (igjen) å ta for meg flere av gangen. Da tenker jeg at jeg heller bare kort forteller hva de havner om, og skriver heller mer utfyllende om de mer spesielle bladene/historiene. Skal i alle fall prøve.

Da starter jeg bare med å gå igjennom tegneseriene som Marvel ga ut i oktober 1964:

Tales to Astonish nummer 60. 

Fra og med nå får Ant-Man/Giant-Man selskap av Hulken. De vil nå dele bladet og ha en historie hver.

Stan Lee og Dick Ayers står bak historien Beasts of Berlin. Henry Pym drar til Øst-Berlin for å redde en gammel venn, FBI agenten Lee Kearns, som har blitt fanget av de røde og skal henrettes som en spion. Grunnen til at Kearns var der var oppfinnelsen av en bemerkelsesverdig strålepistol som gjør gorillaer intelligente og medgjørlige. Kommunistene er i ferd med å bygge seg en hær av gorillaer og det må Ant-Man/Giant-Man stoppe. Vi får også gjenfortalt historien om Pyms første kone, Maria. Hun var en ungarsk frihetsforkjemper som ble arrestert av kommunistene da de dro på bryllupsreise i Ungarn. Hun ble visstnok henrettet, men det finnes ingen bevis på dette.

Stan Lee og Steve Ditko står bak historien om Hulken. Tidligere måtte jo Bruce Banner skyte seg selv med gammastråler for å forvandle seg. Nå blir han til Hulken hver gang han blir opprørt. Noe som jo skaper en litt besværlig tilværelse. Bruce Banner har bygget en superrobot som militæret skal til å teste. En robot sterk nok til å kunne beseire Hulken (noe jeg finner særdeles urealistisk med mindre den er av adamantium). Men en mystisk spion stjeler roboten og har planer om å selge den til høystbydende. Historien avsluttes ikke, men vil fortsette i neste nummer.

Amazing Spider-Man nummer 17 

Av Stan Lee og Steve Ditko.

Wow! Her er det forviklinger. Flash Thompson, skolebølla som mobber Peter Parker, skal starte en Spider-Man fanklubb. Han vil ikke ha Peter med, men det vil Liz Allen. Flash liker henne men hun har begynt å like Peter. Peter er i et forhold med Betty Brant, sekretæren til J. Jonah Jameson, avisredaktøren som hater Spider-Man. Betty liker ikke Liz.

Når Flash annonserer at Spider-Man skal komme på det første møte i fanklubben, bestemmer Peter seg for å komme som Spider-Man. Men... Liz inviterer Peter Parker og forventer at han kommer. Jameson skal ta med seg Betty Brant og forventer at Peter kommer dit for å ta bilder. Tante May arrangerer en blind date med Mary-Jane Watson og mener Peter kan ta med henne dit. Hvordan i all verden klarer den gutten å ha tre damer som vil ha ham? Jeg sliter med å finne en.

I tillegg er Johnny Storm der (Human Torch fra Fantastic Four) med sin kjæreste Doris. Og når Green Goblin, nå med flyvende glider i stedet for kosteskaft, angriper Spider-Man med en gang han dukker opp, er kaoset et faktum.

Det blir full baluba. Kjemepemorsom historie. Men den snur. For Tante May har hatt et hjerteinnfarkt og Spider-Man drar da så raskt han kan til sykehuset og lar Human Torch avslutte kampen med Green Goblin. Jameson godter seg og fanklubben forsvinner før den starter. Alle tror at Spider-Man er en feiging som flyktet fra Green Goblin. Og Betty tror at Peter dumper henne for Liz. Ai ai ai, for noen forviklinger. Stakkars Peter. Det er ikke lett å være en Edderkoppmann.

Dette var et perfekt eksempel på hvorfor Spider-Man er min favoritt.

Fantastic Four nummer 31


Av Stan Lee og Jack Kirby

Den makabre muldvarpmannen er tilbake. Med sitt underjordiske maskineri tar en stor bit av byen under jorden, deriblant Susan som blir holdt som gissel for å forhindre resten av Fantastic Four i å blande seg inn. Avangers rykker selvsagt inn for å ordne opp, og det blir nesten kamp mellom dem og Fantastic Four, helt til Reed klarer å overtale Avengers i å gi ham 24 timer til å ordne opp selv.

Nok en gang er det litt merkelig at de ikke bare samarbeider. Med så mange helter ville det jo ha vært mye enklere å beseire Mole Man.

I alle fall så drar Reed, Johnny og Thing under jorden og kjemper mot Muldvarpmannen og hans hær av Moloids. Etter en hard kamp klarer de å frigjøre Susan. Mole Man setter av en eksplosjon og Susan blir truffet av noe stein.

Fantastic Four suser opp til overflaten og til sykehuset. Der får de vite at det kun finnes en kirurg som er superkirurg nok til å gjennomføre operasjonen hun trenger. Men han har nylig flyktet fra fengsel.

Men se der! Der kommer jo kirurgen for å hjelpe til! Det er Franklin Storm, faren til Susan og Johnny. Det er noe veldig såpeopera over disse tegneseriene til tider :)

Millie the Model nummer 123 

Av Stan Lee og Stan Goldberg.

Jeg har ikke lest denne, men tør vedde en femtilapp på at jeg lett klarer å holde tilbake tårene om jeg noen gang skulle gjøre det.

Patsy and Hedy nummer 96 

Av Stan Lee og Al Hartley.

Denne har jeg heller ikke lest. Ser ut som Hedy trenger litt håndkrem.

Rawhide Kid nummer 42 

Av Larry Lieber.

Det er noen blader i serien Rawhide Kid som er tilgjengelig på Marvel Unlimited, men ikke dette. Så jeg går dessverre glipp av revolverduellen med Yerby Yahoo. Kan hende det dukker opp en gang. Har sett at det legges til et westernblad nå og da.

Strange Tales nummer 125
 

Den første historien er skrevet av Stan Lee og tegnet av Dick Ayers.

Human Torch og Thing driver og krangler som noen barnslige småunger da de får høre på radioen at Namor svømmer i sjøen i nærheten av byen. I stedet for å varsle Reed, lederen for Fantastic Four, suser de to idiotene av sted og angriper Namor. Midt i sjøen hvor han er kjempemektig og Torch får et digert handicap på grunn av vannet. Merkelig nok kan Thing svømme. Jeg ville trodd at han gikk rett til bunns.

Det er bare så vidt at idiotene ikke blir drept, men de klare til slutt, etter masse strabaser, å jage vekk Namor. Da kommer Reed og Susan til stedet og forteller at Reed hadde overtalt Namor til å besøke ham for å prøve å få til en fredsavtale mellom overflatemenneskene og Namors havfolk. Jeg føler at Reed burde være apoplektisk rasende her, men han trekker bare på skuldrene. Uff da. Og så drar de hjem igjen som gode venner, mens Namor er mer overbevist enn noen gang at Fantastic Four og overflatemenneskene er ikke til å stole på.

Den andre historien er ikke stort bedre. Stan Lee har skrevet og Steve Ditko har tegnet.

Baron Mordo har kidnappet The Ancient One og Doctor Strange må kjempe mot ham. Jeg klarer bare ikke å like disse historiene. De bare roper ut ved øy/amulett/måner/hånd av ett eller annet så påkaller de en eller annen form for magi. Så skyter de noen stråler på hverandre. Dette gjentas helt til riktig antall sider er brukt opp og så vinner Doctor Strange til slutt. Kjedelig.

Tales of Suspense nummer 58 

Skrevet av Stan Lee og tegnet av Don Heck.

Kraven og Chameleon (to skurker som Spider-Man har kjempet mot) prøver å bryte seg inn i en av Tony Stark sine fabrikker. Iron Man dukker opp og fanger Kraven lett. Han ser ikke Chameleon som gjemmer seg. Chameleon får da en ide for hvordan han kan bli kvitt en helt. Han kler seg ut som en skadet Captain America og oppsøker Iron Man. Der forteller han at han ble fanget av Chameleonen og klarte så vidt å komme seg unna. Chameleonen er nå der ute og utgir seg for å være Captain America.

Iron Man tror selvsagt dette. Han suser av sted og angriper Captain America. Med en gang de begynner å slåss så burde jo Iron Man ha skjønt at han er blitt lurt, for Captain America er kjempesterk mens Chameleon kun har evnen til å kle seg ut. Han er de ultimate cosplayer, men ville aldri i verden ha klart å slå en mann i jerndrakt uten å brekke hånden.

Men det kan jo også hende at Iron Man ikke vet helt hvem Chameleon er. Ikke sikkert at han og Spidey har delt krigshistorier på den måten.

I alle fall så blir det masse slåssing mellom Cap og Iron Man. Helt til Giant-Man og Wasp dukker opp med Chameleonen, som de tilfeldigvis kom over etter at maurene til Giant-Man advarte ham om at hans to heltevenner slåss. Dermed avsløres bedrageriet. Alle blir venner igjen, bortsett fra Chameleon som havner i fengsel.

Det blir også annonsert at fra og med neste nummer i serien, vil Tales of Suspense inneholde en historie om Iron Man og en historie om Captain America. Første steg på veien mot at de begge får egne soloblader.

Daredevil nummer 4 

Skrevet av Stan Lee og tegnet av Joe Orlando.

En lilla mann går inn på en bank og ber om penger. Det får han, for her møter vi Zebediah Killgrave, kjent som The Purple Man, for aller første gang. Hvis du ikke har sett Netflix-serien Jessica Jones så må du gjøre det nå. David Tennant spiller Killgrave og portretterer en av tidenes skurker. Mye skumlere enn han er her i denne tegneserien.

Killgraves kraft er jo at alle som er i nærheten av ham må gjøre alt han sier. Han var opprinnelig en spion som infiltrerte et forskningssenter. Der bel han utsatt for en eksperimentell lilla nervegass, som ga ham kreftene sine.

Den eneste som klarer å stå i mot kraften hans er Daredevil, men når Killgrave kan rope og få alle på gaten til å angripe Daredevil, så er det ikke så enkelt å fange skurken.

Han vinner til slutt ved å surre Killgrave inn i et hvitt pledd slik at ingen ser ham. Da brytes makten og folk blir ikke tvunget til å adlyde ham lenger. Tror det blir vanskelig å holde ham innesurret i et teppe resten av livet, så det blir nok ikke lenge før han ber en fangevokter om nøkkelen og dukker opp igjen for å gjøre mer ugang.

Ikke bare er dette bladet som introduserer Purple Man til Marvel-universet, men det er også det bladet hvor Matt innser at hans partner Foggy er hypp på sekretæren Karen. Matt liker Karen, men vil ikke stå i veien for vennen sin, mens Karen er forelsket i Matt, noe ingen av de to advokatene er helt klar over. Det er av og til imponerende hvor mye såpeoperaforviklinger Stan Lee klarer å lure inn i en superhelthistorie.

Journey Into Mystery nummer 109 

Skrevet av Stan Lee og tenget av Jack Kirby

Denne gangen braker Thor sammen med Magneto, og overraskende nok så er Magneto sterk nok til å deflektere hammeren med sitt magnetfelt. Det hadde jeg egentlig ikke trodd. I alle fall så opplever byen noen merkelige magnetiske fenomen, og Thor sporer disse til basen til Magneto.

Pussig nok så tror Magneto at Thor må være en mutant han også og tilbyr ham medlemskap i sitt Brotherhood. Fyren må da lese aviser. En annen merkelighet er at i begynnelsen av historien så snakker Thor om superheltstatuer, deriblant de av X-Men. Men når X-Men dukker opp på slutten av historien så vet ikke Thor hvem de er. På dette tidspunktet i historien så burde alle heltene og de fleste skurkene vite om hverandre. Det selv om de aldri har møttes før. For det er jo stadig vekk vist at avisene og media flittig rapporterer om heltene og skurkene som befolker Marvel-universet.

Dette bladet handler stort sett om duellen mellom Tordenguden og Magnetismens Mester. For at det skal bli spennende, så mister Thor selvsagt hammeren sin på et tidspunkt og forvandles tilbake til den skrøpelige Donald Blake. Merkelig nok så viser den halte doktoren umenneskelig smidighet og reflekser så han overlever Magnetos feller.

Jeg har aldri hatt så veldig sansen for Thors historier, men til tross for sine mange merkeligheter, så var denne litt morsom. Sikkert fordi mutantene var med.

Modeling With Millie nummer 34 

Dette bladet har jeg ikke lest. Det er ikke tilgjengelig på Marvel Unlimited og jeg har heller ingen interesse av dramatikk i modellbransjen.

Patsy Walker nummer 117 

Nok et romantikkblad som jeg ikke har lest.

Monsters to Laugh With nummer 2 

Dette var et humorblad hvor Stan Lee la til humoristiske replikker og ordspill til bilder fra diverse monsterfilmer. Jeg har ikke lest det, men har hørt at grøsserfans mislikte det for latterliggjøringen av monster-filmer.

Avengers nummer 9 

Skrevet av Stan Lee og tegnet av Don Heck.

I Avengers nummer 7 ble Baron Zemo, Enchantress og Executioner beseiret. De er nå tilbake og har for en gangs skyld en brukbar plan. Simon Williams, en mann som mistet alt da Tony Starks oppfinnelser slo ham konkurs, er nå i fengsel. Baron Zemo og hans håndtlangere frigjør mannen og lover ham hevn. Med en maskin som Zemo har funnet opp gir de ham superkrefter og kaller ham Wonder Man. Og for å sikre at han er under Zemos kontroll, så trenger han en medisin hver uke, ellers vil han dø av en forgiftning som Zemo ga ham.

Deretter begår Zemo, Executioner og Enchantress et bankran. Når så Avengers dukker opp for å stoppe dem, kommer Wonder Man på banen. Han later som om han jager vekk Zemo. Etterpå ber han om å få bli med i Avengers. Med litt hjelp fra Enchantress sin magi så blir han straks innlemmet i helteorganisasjonen.

Så lurer Wonder Man heltene til Zemos base i Sør-Amerika og ved hjelp av overraskelsesmomentet klarer skurkene å vinne. Helt til Wonder Man bestemmer seg for at han vil være på den gode siden. Han frigjør heltene og hjelper dem med å slå Zemo og de andre. Skurkene flykter og Wonder Man faller om død på grunn av giften.

Et ganske så trist øyeblikk det her. En mann som velger å kjempe på de godes side, til tross for at det vil ta livet av ham. Men i Marvel-universet så er døden sjelden permanent. Har hørt rykter om at Wonder Man kommer tilbake i Avengers nummer 151. Jeg håper jeg kommer så langt i dette gale prosjektet at jeg finner ut hvordan det skjer.

Sgt. Fury and His Howling Commandos nummer 11 

Skrevet av Stan Lee og tegnet av Dick Ayers

Kaptein Sawyer er midlertidig kalt bort til et annet oppdrag, så den beryktede kaptein Flint tar over kommandoen. Flint er en beinhard regelrytter uten like, noe som selvsagt gjør det vanskelig for den kronisk ubarberte sersjang Nick Fury og hans sjaskete, men ekstremt effektive, kommandosoldater. Det hele tilspisser seg når kaptein Flint bestemmer seg for å personlig være med når kommandosoldatene må dra til Normandie for å ta en nazi-konvoi.

Jeg synes denne krigstegneserien er bare herlig. Veldig macho og "hurra-for-amerika!" til tider, men den har en humor som ingen av de andre seriene klarer å matche. Bortsett fra Spider-Man som til tider også er veldig morsom.

Det var alle tegneseriene som Marvel ga ut i oktober 1964. Som alltid var min favoritt blant dem Spider-Man, mens Sgt. Fury tok andreplassen denne gangen. Jeg skal nå til å begynne med november-bladene. Det kommer en ny oppdatering fra meg når de er gjennomlest.

#marvel #tegneserie #stanlee #steveditko #jackkirby #dickayers #superhelt #antman #giantman #wasp #henrypym #janetvandyne #østberlin #hulk #brucebanner #bettyross #thunderbolt #generalross #spion #peterparker #spiderman #flashthompson #lizallen #bettybrant #jjonahjameson #auntmay #greengoblin #humantorch #johnnystorm #fantasticfous #reedrichards #susanstorm #thing #bengrimm #moleman #avengers #captainamerica #steverogers #ironman #tonystark #thor #donaldblake #namor #submariner #pepperpotts #happyhogan #kraven #chameleon #daredevil #mattmurdock #foggynelson #karenpage #purpleman #killgrave #janefoster #magneto #mastermind #toad #scarletwitch #Quicksilver #brotherhoodofevilmutants #xmen #cyclops #jeangrey #iceman #beast #angel #zemo #baronzemo #executioner #enchantress #wonderman #teenbrigade #nickfury #sgtfury #howlingcommandos #dumdumdugan #krig

Til Okinawa 

Sgt. Fury and His Howling Commandos nummer 10 ble utgitt i september 1964. Stan Lee har skrevet historien og Dick Ayers har tegnet den.

Sersjant Nick Fury og hans menn får et lite avbrekk fra å kjempe mot nazister. Nå skal de nemlig kjempe mot japanere. Oberst Pillbox Parker er tatt til fange og holdes i en fangeleir i Okinawa. Fury og hans kommandosoldater må skynde seg å frigjøre ham for de allierte styrkene planlegger å teppebombe øya.

Men hundre tusen japanske soldater er litt for mye, selv for Howling Commandos. Så ved hjelp av litt sminke kler de ut Izzy Cohen som en japansk soldat og later som om han har tatt dem til fange. Dermed blir de brakt rett til fangeleiren hvor Parker holdes. Da gjenstår det bare å bryte seg ut av fangeleiren og stjele et japansk krigsskip for å komme seg hjem igjen.

Som alltid er det masser av action og amerkansk machismo i dette bladet, noe som gir gøyal lesning. Dette var egentlig en ukomplisert krigshistorie som det bare var å kose seg gjennom. Et hygggelig avbrekk fra alle superheltseriene.

Dette var den siste utgivelsen fra september måned, og jeg skal snart til å kaste meg over bladene fra oktober. Fra og med nå, og en stund fremover i hvert fall, kommer jeg ikke lenger til å skrive om hvert blad hver for seg. Planen er å ta en hel måned av gangen. Dermed skal det forhåpentligvis bli færre men mer innholdsrike blogginnlegg fremover. I hvert fall når det gjelder Marvel-tegneseriene.

#marvel #tegneserie #sgtfury #nickfury #krig #andreverdenskrig #Okinawa #dumdumdugan #izzycohen

Erobreren Kang 

Avengers nummer 8 ble utgitt i september 1964. Og her introduseres en av de store skurkene i Marvel-universet. Nemlig Kang the Conqueror. Det er Stan Lee som har skrevet historien og Jack Kirby som har tegnet.

En mystisk UFO ankommer jorden og inni den er Kang. Han krever å bli jordens hersker, så Avengers blir tilkalt for å stoppe ham. Vi har faktisk møtt Kang tidligere, men da under et annet navn. I Fantastic Four nummer 19 kjempet de mot Rama-Tut, en tidsreisende fra år 3000 som dro tilbake til faraoenes tid og gjorde seg selv til hersker der. Helt til Fantastic Four også reiste tilbake i tiden og beseiret ham. Etter at Rama-Tut møtte Doctor Doom (Fantastic Four Annual 2) så prøvde han å dra tilbake til år 3000. Dessverre så bommet han litt og havnet i år 4000 i stedet. Der fant han fantastisk avansert teknologi og forsynte seg grovt av denne.

Med et arsenal av utrolige våpen så klarer han faktisk å fange Avengers. Rick Jones og hans Teen Brigade (tenåringer som idoliserer superheltene) har en plan. De går bort til Kang og sier de vil tjene ham. Dusten bare takker ja og sender dem inn i skipet sitt, hvor tenåringene får anledning til å frigjøre Avengers.

Dermed blir det en omkamp og Avengers seirer til slutt. Kang flykter gjennom tidsmaskinen sin og Jorden er atter en gang reddet fra å bli slavebundet av en gærning.

Jeg likte denne. Synes det var hyggelig at en gruppe tenåringer uten superkrefter reddet dagen til slutt.

#marvel #tegneserie #avengers #captainamerica #steverogers #ironman #tonystark #thor #donaldblake #wasp #janetvandyne #giantman #henrypym #rickjones #teenbrigade #kang #ramatut

Blobben er tilbake 

X-men nummer 7 (september 1964) er skrevet av Stan Lee og tegnet av Jack Kirby.

Allerede etter syv blader, så er X-men ferdig på skolebenken (det gikk fort). Professor X sier han har noen viktige saker å ta seg av, og mens han er borte er Scott (Cyclops) sjef. Scott får også tilgang til den hemmelige maskinen Cerebro (første gang vi hører om den) som vil gi varsel dersom det dukker opp noen mutanter. Mens de andre i X-men feirer (blant annet ved å høre på Bernard the Poet på en hippieaktig jazz-bar) sitter Scott igjen, ansvarsfull, og følger med på Cerebro.

Samtidig har Magneto funnet Blob. Dere husker kanskje i nummer 3 hvor X-men kjempet mot ham og Porfessor X ga ham hukommelsestap. Blob vil først ikke være med Magneto og han onde mutanter, men når Magneto gir ham en kakk i hodet, får han hukommelsen tilbake. Blob vet nå at X-men er fiendene hans og han blir med i The Brotherhood of Evil Mutants.

Akkurat idet Blob får tilbake minnene sine, går alarmen i Cerebro. Scott samler sammen teamet og de drar av sted for å kjempe mot Blob igjen. De blir selvsagt overrasket når Magnet og hans kumpaner også venter på dem.

Etter en heftig kamp ender det med at Magneto sender torpedoer mot dem. Dette selv om Blob er der. Blob blir truffet og kroppen hans skjermer X-men fra eksplosjonen. Men i og met at Magneto forrådte ham, er ikke Blob lenger lysten på å være med i hans gjeng. Magnet og de andre onde mutantene flykter, mens Blob drar tilbake til det omreisende sirkuset, fast bestemt på å aldri ha noe mer med mutanter å gjøre.

Han kommer tilbake igjen, vær du sikker.

Dette var ikke det beste X-men bladet, men det var helt ok.

Ser på listen min at det er Avengers som står for tur. Blir spennende å se hva de holder på med.

#marvel #tegneserie #xmen #professorx #charlesxavier #cyclops #jeangrey #iceman #beast #angel #blob #magneto #mastermind #toad #scarletwitch #quicksilver

Tor og Doktor Strange 

Journey Into Mystery nummer 108 (september 1964) er skrevet av Stan Lee og tegnet av Jack Kirby.

Thor flyr rundt i byen på jakt etter fanteri da han får et mentalt rop fra Doctor Strange. Han har nettopp hatt en magisk kamp mot Baron Mordo og er hardt skadet. I sin andre persona som Doktor Donald Blake, operer han Doctor Strange og redder livet hans.

Midt i operasjonen kaller Odin på ham, men han har jo hendene i innvollene til Doctor Strange og trenger å konse på det. Akkurat som min mor, blir Odin sur når Thor ikke svarer med en gang. Han kan jo umulig gjøre noe som er viktigere enn å svare når faren ringer. Odin drar så ut for å krige med noen.

Dermed har Loke anledning til å rømme. Han forvandler seg til en bie og summer av sted nedover regnbuebroen og til Jorden. Han forkler seg som en gammel mann med stokk (en identisk stokk som den Donald Blake har) og besøker legekontoret hans. Når så Doktor Donald kommer for å møte sin nye pasient, later den gamle mannen som om han snubler og bytter om stokkene deres.

Så kaster den gamle mannen stokken hans ut av vinduet og forvandler seg til Loke. Kaklende av fryd kidnapper han sykesøster Jane Foster (hun Thor er forelsket i) og drar av sted. Den halte Donald Blake står igjen uten krefter da den magiske stokken hans (som egentlig er hammeren Mjølnir) er borte.

Heldigvis har han nettopp reddet livet til jordens mektigste magiker. Han ringer Doctor Strange som bruker magi til å finne stokken. Den er nede på havna hvor en boms bruker den som fiskestang. He he. Den guddommelige hammeren Mjølnir blir brukt som en fiskestang.

Donald stjeler fiskestangen til bomsen og forvandler seg til Thor. Med hjelp av Doctor Strange sine magiske evner kjemper han mot Loke, vinner og redder Jane Foster.

Odin har oppdaget at Loke har rømt og bringer ham tilbake til Asgard. Odin tilgir Thor at han ikke svarte ham da han kalte, men er fortsatt bekymret over at sønnen er forelsket i en vanlig dødelig dame.

Det er også en ekstra historie hvor Thor kjemper mot noen troll. Egentlig ikke mer å utbrodere om den.

Thor og Doctor Strange er de to heltene jeg liker minst av heltene fra denne tidsepoken til Marvel. De fleste historiene om dem er bare så kjedelige. Jeg vil ikke si at denne historien var så bra, men den var ok. Egentlig ikke fordi de samarbeidet, men fordi det var mer humor her (Mjølnir som fiskestang) og ikke bare magisk vissvasseri og uendelige lovord om hvor mektig og guddommelig Thor er (var litt av det også selvsagt).

Den neste utgivelsen fra Marvel er Millie the Model Annual nummer 2. 

Jeg klarer meg uten en guidet tur gjennom den glamorøse og romantiske modellverdenen.

Den neste utgivelsen er Modeling With Millie nummer 33. 

Dette bladet er heller ikke på Marvel Unlimited så jeg må leve videre uten å få vite hvorfor Chili drar sin vei. Hvis jeg overlever sorgen over det så kommer jeg snart tilbake med flere Marvel-tegneserier :)

#marvel #tegneserie #thor #odin #loke #doctorstrange #donaldblake #janefoster

Leviathan Wakes av James S. A. Corey 

James S. A. Corey er et pseudonym for to samarbeidende forfattere: Daniel Abraham og Ty Franck. Franck er forresten assistenten til George R. R. Martin, så forventet at han hadde lært litt av mesteren og at dette ble en virkelig bra historie.

Har hørt veldig mye bra om denne serien, så da Subterranean Press ga ut en signert spesialutgave så slo jeg til. Med en nydelig omslagstegning av Daniel Docin er dette en diger og kjempeflott bok. Jeg fikk nummer 115 av 574. Fun fact: STS-115 var en romferd der romfergen Atlantis dro til den internasjonale romstasjonen. Ferden skulle egentlig foretas i 2003, men ble utsatt etter Colombia-ulykken og ble ikke gjennomført før i 2006. Om bord var fem amerikanere og en kanadier. Oppdraget var å frakte opp og installere to truss-segmenter og to solcellepaneler.

Men det var en digresjon. Hva handler så Leviathan Wakes om?

Jo, vi er i fremtiden og i verdensrommet. Menneskeheten har begynt å kolonisere solsystemet. Jorden er stormakten med den største flåten. Mars er stormakten med den mest teknologisk avanserte flåten. Og Belters (de som bor i asteroidebeltet og ytre solsystem) er den tredje grupperingen som er noe undertrykt av de andre to. Både den sosiale og den politiske situasjonen gjør at solsystemet ulmer.

Når et gruveskip som frakter vann, høstet fra Saturns ring, blir uprovosert angrepet på vei til asteroidebeltet får Mars skylda. Spenningen stiger. Når så et krigsskip fra Mars tilsynelatende blir angrepet av seks Belter-skip og ødelagt er konflikten i gang. Etter hvert blir Jorden dratt med og vi er på vei mot den Første Verdensromskrig.

Men det er ikke så enkelt. Man skjønner tidlig at det er noe som skurrer her, og sakte men sikkert avsløres det en konspirasjon. Men blir den avslørt i tide?

Historien fortelles gjennom to hovedpersoner: Holden var nestkommanderende på vannfrakteren som ble angrepet og er en av de få overlevende derifra. Han er en naiv idealist som er sterkt overbevist om at så lenge alle får høre sannheten vil de ta fornuftige valg. Miller er en avdanket politimann på Ceres (en av de store asteroidene i beltet mellom Mars og Jupiter, den er klassifisert som en dvergplanet). Han har et kynisk og bittert syn på verden, og mener vel at de fleste mennesker er bare dumme sauer.

Disse to motpolene blir to sentrale figurer i avsløringen av konspirasjonen og etter hvert, førsøkene på å redde menneskeheten fra mulig utryddelse. Personlig synes jeg Holden er litt av en fjott, men Miller likte jeg umiddelbart. Han er den mest interessante av de to, med alle sine skader etter et langt liv som en politimann og alt han har sett og opplevd gjennom jobben.

Det er en diger bok. Den første utgivelsen hadde 600 sider (min er litt over fire hundre da den har et mye større format), men den føles mye mindre. Jeg ble dratt inn i historien med en gang og tiden bare fløy av sted mens jeg leste. Sci-fi delen av romfart og teknologi føles også veldig realistisk. Radioaktivitet og g-krefter er hensyntatt. Det samme er at mennesker som er vokst opp ute i verdensrommet (med lavere gravitasjon) er mye høyere enn folk som vokste opp på jorden. Star Trek og Star Wars er bra det også, men når sci-fien er litt mer jordnær og realistisk så får hele historien et stort løft.

Dette er en skikkelig god romopera og jeg anbefaler den til alle som liker science fiction. Har lyst til å bare anskaffe oppfølgeren med en gang, men har forhåndsbestilt Subterranean Press sin kommende spesialutgivelse. Bøkene skal jo helst passe sammen i bokhyllen også (ja, jeg er litt gal).

The Expanse, som denne bokserien heter, har også blitt en tv-serie. Den skal jeg selvsagt se, men den har ikke kommet til noen av strømmetjenestene enda. Venter i spenning på det :) Legger ved traileren:

27JmggM5GGQDet ser tøft ut, gjør det ikke? I mitt hode ser hovedpersonene ganske annerledes ut, men tror den kan bli bra likevel.

#bok #bokanmeldelse #sciencefiction #scifi #leviathanwakes #theexpanse #jamessacorey #spaceopera #romfart

Doctor Doom 

Den neste tegneserien i min kronologiske gjennomgang av Marvel-tegneserier er Fantastic Four Annual nummer 2 (1964). Her handler det om Doctor Doom. Som vanlig er det Stan Lee som har skrevet historien. Jack "King" Kirby står for tegningene.

Først får vi historien The Origin of Doctor Doom. Hans far var en sigøynerhelbreder i landet Latveria. Da Victor von Doom var en liten gutt måtte faren prøve å redde den syke datteren til landets konge (eller var det baron). Datteren var terminal og det var ikke noe han kunne gjøre. Dermed sendte kongen soldatene sine for å drepe helbrederen som hevn. For det er slik slemme konger håndterer sorg.

Pappa Doom og sønnen gjemte seg i villmarken, hvor faren frøs i hjel. Victor overlevde så vidt og ble reddet av venner i sigøynerklanen. Så oppdager Victor at hans mor (som døde for lenge siden) var en heks. Doom bruker da sitt intellekt til å bli en mester av både vitenskap og magi. Han havner etter hvert på skole i Amerika, sammen med en ung Reed Richards og Ben Grimm. Der utførte han (som vi allerede har blitt fortalt i Fantastic Four-tegneserien) et ulovlig eksperiment som ødela ansiktet hans og fikk ham kastet ut av skolen. Det er derfor han alltid går med maske.

Etter det havnet Doom i Tibet, hvor han lærte mektig magi fra noen vise munker. Kanskje ikke så alt for vise med tanke på at de lærte opp en av tidenes skurker. Etter sin tid i Tibet dro Doom tilbake til sitt hjemland Latveria, hvor han tok makten og er nå (i hemmelighet) enehersker.

Så følger et gjenopptrykk av historien fra Fantastic Four nummer 5, det første møtet hans med Fantastic Four. Har skrevet om det tidligere på bloggen, så gjør ikke det en gang til.

Så kommer historien The Final Victory of Doctor Doom.

Han kjempet sist mot Fantastic Four i nummer 23. Der ble han kastet ut i verdensrommet og kunne ha dødd. Like før drakten hans gikk tom før luft ble han plukket opp av et romskip. Der møter han Rama-Tut, skurken fra fremtiden som Fantastic Four også har kjempet mot tidligere. Av en eller annen absurd grunn tror de at de er samme person, bare at Rama-Tut er Doom fra fremtiden. Noe som langt i fra stemmer med det vi lærte om Rama-Tut i FF nummer 19. I ettertid er denne merkeligheten prøvd bortforklart med at Rama-Tut prøvde å manipulere Doom. Jeg tenker det er best å bare glemme hele denne samtalen.

Doom er i alle fall tilbake på jorden og fortsatt (i hemmelighet) hersker i Latveria. Han bruker nå sin posisjon til å angripe Fantastic Four igjen. Heltene blir invitert til middag hos den latveriske ambassaden. De vet jo ikke at Doom har noe med det landet å gjøre, så det takker selvsagt ja. Der blir de forgiftet med et hallusinogen som får dem til å kjempe mot hverandre. Til alt hell valgte Reed å ikke drikke, så han klarer til slutt å roe ned gemyttene.

Det hele ender opp med at Reed utfordrer Doom til en mental duell med en maskin som da vil ta livet av den med svakest sinn. Doom aksepterer, men tar imot drinken som Reed gir ham først. Den var doset med det samme hallusinogenet. Doom hallusinerer at han beseirer de Fantastiske Fire og drar så lykkelig hjem til Latveria igjen.

Dermed slapp Fantastic Four lett unna, og de vet nå at Latveria er styrt av deres egen nemesis. Kan tenke meg at Doom blir litt amper når rusen gir seg og han skjønner at han ikke har drept Reed. Blir nok ikke lenge før han prøver seg igjen.

Det var Fantastic Four Annual nummer 2. Jeg liker disse annualene. Lange og gode historier. Det er tydelig at Stan Lee & Co. har tatt seg skikkelig flid med å gjøre dem til noe helt spesielt. Ikke at de vanlige bladene er dårlige altså :)

Det neste bladet i utgivelsesrekkefølgen blir et team-up med Thor og Doctor Strange. De to heltene jeg liker minst foreløpig. Blir spennende å se om de sammen kanskje blir bedre. Dere skal selvsagt få høre etter at jeg har lest det.

#marvel #tegneserie #doctordoom #latveria #sigøyner #fantasticfour #reedrichards #thing #susanstorm #humantorch

Instagram

hits