En hilsen fra Tokyo

Jeg skulle egentlig ikke blogge noe i ferien, men når jeg nå slapper litt av på hotellrommet, må jeg bare fortelle hvor jeg bor :-)

Bor på Hotel Gracery Shinjuku, som er et helt nytt hotell. Kom til Tokyo sent i går kveld så la ikke merke til det i mørket. Var jo tross alt ganske sliten etter et døgn med reising. Når jeg så kom inn på rommet i ellevte etasje tok jeg en titt ut vinduet:Woohoo! Jeg bor på et Godzilla-hotell. Tok et bilde litt på avstand i dag så dere ser størrelsen (beklager, klarer ikke å rotere bildet fra mobilen akkurat nå)Og til lunsj i dag ble det da Godzillaegg curry :-)Det var sterkt og godt.

Aner ikke om jeg legger ut flere bilder. Er noe herk å blogge fra mobilen. Men har det bra og koser meg på eventyr. Skal i alle fall fortelle litt mer om ferien etter at jeg er kommet hjem igjen.

Ferie

Jeg tar nå ferie. Ferie fra alt :-)

Så det blir ca en tre ukers pause i bloggingen. Det er mulig jeg legger ut noen bilder hvis ånden tar meg, men lover ingenting før jeg er hjemme igjen. Lar pc-en bli igjen hjemme slik at jeg ikke blir fristet til å sjekke jobbmail eller begynne å blogge igjen. Skal bare slappe av og kose meg.

Skal straks ned til flyplassen og hive meg på første fly. Etter 25 timer og flybytter i Stockholm og Doha i Qatar vil jeg forhåpentligvis komme fram til Tokyo.

Tokyo skyline at night
Licensed from: leungchopan / yayimages.com


Planen er å tilbringe fem netter i Tokyo. Har bestilt meg hotellrom i Shinjuku. Kommer til å vandre litt rundt, men har noen stender jeg håper å finne frem til: Sony-bygget som ryktes å ha åtte etasjer med utstilling. Kanskje går det an å se Morpheus-brillene der (har virkelig lyst til å prøve de). Så hadde det jo vært gøy å besøke Studio Ghibli. Det skal også finnes noen Super Mario-kafeer til ære for 30-årsjubileet. Skal være en i Shibuya tror jeg. Det blir gøy hvis jeg finner den. All maten skal være formet som figurer fra Super Mario-spillene. Ellers så er det nok av templer og parker å se. Har også lyst til å ta en tur innom teknologimuseet. Forhåpentligvis få sett noen roboter :-)

Så er planen å ta Shinkansen ned til Kobe og ha base der i fem netter. I tillegg til å spise rådyr Kobe-biff i Kobe, så er planen å ta en dagstur til Hiroshima. Og muligens Kyoto og Osaka. I tillegg til å se hva Kobe by har å by på.

Så blir det Shinkansen tilbake til Tokyo med tre overnattinger der (også i Shinjuku) før det blir hjem til regnfulle Bodø igjen. Værvarselet sier opptil 30 grader i Tokyo neste uke, så blir litt varmere enn jeg er vant til.

Gleder meg.

Har alltid hatt lyst til å besøke Japan.

Ønsker dere alle, kjære lesere, en nydelig sommer. Blogg ya later :-)

 

#ferie #blogg #japan #Tokyo #kobe

Golden Age Green HornetThe Green Hornet Golden Age Remastered nummer 2 gir deg mye tegneserier for pengene, faktisk 50 sider (selv om det står 40 i beskrivelsen). Men jeg må innrømme at den ble litt langdryg.

Dette bladet samler de første Green Hornet tegneseriene fra 1940. Det handler om korrupt politi, korrupte politikere, gangstere, fagforeninger og ikke minst avisfolk. Det er litt merkelig for innimellom føles det som om det er reporterne i The Sentinel som gjør all etterforskning og som forteller politiet hvem de skal arrestere. Og det er nesten alltid en reporter der til å ta skurken i jakkekraven og si ham noen alvorsord før politiet tar ham med seg.

Sjefen for avisen er jo The Green Hornet. Han later som han er en skurk som vil ha sin del av kaka når det dukker opp diverse "rackets", men hver gang han blander seg inn blir alle skurkene arrestert bortsett fra ham selv. Det er litt snodig at ingen skjønner hva som foregår.

Jeg synes denne tegneserien ble litt kjedelig. Det er lite action og veldig mye macho avismann. Synes de moderne tegneseriene om Green Hornet er mye bedre.

Fra Dynamite sine hjemmesider:

SKU: C725130151049
Rating: TEEN+
Covers: Joe Rubenstein
Writer: Based on stories by Fran Striker
Penciller/Inker: Art by Bert Whitman Associates
Colorist: TBD
Genre: CLASSIC REPRINT, ADVENTURE, SUPERHERO
Awards: N/A
Publication Date: AUG 2010
Format: Comic Book
Page Count: 40
Rights: WW
Age range: 16+
UPC: 725130151049
A new series of Golden Age reprints featuring the classic adventures of the original Green Hornet! Each issue in this new series of classic Hornet material is 40 big pages, featuring stories all inspired by the man who started it all Fran Striker! Completely re-mastered for today's discerning reader and collector, Dynamite has also commissioned Joe Rubenstein to create brand-new covers, inspired by the golden Age comics of yesteryear!

#tegneserie #greenhornet #kato #gangster #avis #politi #fagforening #politiker

En syfilisepidemiI den niende episoden av Grey's Anatomy er det masser med humor. Det er ikke bare Meredith og Derek, og Burke og Christina som har litt hankypanky. Legene og sykesøstrene, ja sikkert til og med vaktmesterne, leker gjem salamien med hverandre som bare det. Det er nesten så man skulle tro de foregikk orgier på pauserommene. Når antallet ansatte som får diagnosen syfilis eksploderer må sykehuset ta grep. Kontordamen må lære alle sikker sex ved hjelp av en banan og en kondom. Det er leger vi snakker om her!

Og George stakkar. Han møtte ei søt jente, fikk syfilis og trenger medisin.


Men det er ikke bare fryd og gammen. Det er selvsagt også noen dramatiske medisinske problemer som må løses: En alkoholisert mann med stor væskeansamling i magen, en gammel (mannlig) venn av Burke viser seg å ha eggstokker og sjefen sjøl, Dr. Webber, har en svulst på synsnerven.

Men dette er også sesongavslutningen. Litt uvanlig at en tv-serie bare har 9 episoder i sin første sesong. I hvert fall for de som går på amerikansk tv.

Dermed måtte jo skribentene forsikre seg om at folk ville se neste sesong også. Da må man legge inn en cliffhanger. Siden dette er 11-12 år siden, så spoiler jeg bare slutten.

Ei dame kommer inn på sykehuset. Det er kona til McDreamy. Den så ikke Meredith komme. Og ikke seerne heller tenker jeg. McDreamy er ikke så McDreamy likevel, han er en gift horebukk.

Tittelen denne gangen er Who's Zoomin Who, en sang av Aretha Franklin.


Rollelisten til episoden:

 • Ellen Pompeo som Dr. Meredith Grey
 • Sandra Oh som Dr. Cristina Yang
 • Katherine Heigl som Dr. Izzie Stevens
 • Justin Chambers som Dr. Alex Karev
 • T.R. Knight som Dr. George O'Malley
 • Chandra Wilson som Dr. Miranda Bailey
 • James Pickens, Jr. som Dr. Richard Webber
 • Isaiah Washington som Dr. Preston Burke
 • Patrick Dempsey som Dr. Derek "McDreamy" Shepherd
 • Kate Walsh som Dr. Addison Montgomery-Shepherd
 • Lauren Bowles som Alice Franklin
 • Wendy Davis som Holly Adams
 • Wayne Wilderson som Bill Adams
 • Catherine Dao som Dr. Knox
 • Joyce Guy som Ms. Henry
 • Patty McCormack som Rebecca Franklin
 • Jack Merrill som Lab Tech
 • Robin Pearson Rose som Patricia
 • Jack Shearer som Jordan Franklin
 • Sarah Utterback som Nurse Olivia

Jeg kommer til å se videre på neste sesong også, men er litt usikker på om jeg kommer til å skrive om hver episode slik jeg har gjort til nå. Dere som er inne på bloggen min: synes dere det er greit at jeg holder på slik? Er det noen underholdningsverdi i det?

#tv #lege #operasjon #kirurgi #obduksjon #syfilis #sex #sykehus

HypnotisørenUnge menn nummer 27, aprilutgaven fra 1954, er den neste tegneserien jeg tar for meg i min vanvittige quest som går ut på å lese alle Marvel-seriene i rekkefølge. De som er mulige å lese i hvert fall.

Dette bladet inneholder historier om de tre første store superheltene The Human Torch, Namor og Captain America. Sistnevnte vil senere bli omskrevet til å være en falsk Captain America, da den ekte jo ble fryst ned under 2. verdenskrig. Du har vel sett filmen?

Omslaget er tegnet av Carl Burgos.Det er også Carl Burgos som har tegnet den første historien. The Human Torch og hans guttevenn Toro må her bekjempe superskurken som går under navnet The Hypnotist. Og ja, hans kraft er å hypnotisere.

Deres eneste ledetråd er en mann ved navn Cory Doone.Jeg lurer litt på geografikunnskapene til den som skrev manus for denne tegneserien. Alle disse stedene besøkte Cory ved hjelp av et lite helikopter. Og ikke nok med det: Like etter at helikopteret lettet, så satte Torch og Toro av sted for å stoppe fyren. Har de plutselig blitt fryktelig trege? Eller simpelthen gadd de ikke å stoppe fyren før det nesten var for sent? I tidligere tegneserier så har det jo blitt bevist at både Torch og Toro er mye raskere enn et puslete lite helikopter.

Det går selvsagt bra til slutt og skurken dør. Men det var en liten ting på slutten der som jeg la merke til:Skal Torch slå seg sammen med Bucky nå? Er det noe uvennskap mellom Torch og Toro på gang? Eller kanskje er det Cap og Bucky som blir uvenner? Eller driver disse heltene og bytter på guttevennene sine seg i mellom? Blir spennende å se i neste Humna Torch-blad hva det er som foregår.Så går vi over til Captain America, tegnet av John Romita.

Den røde hodeskallen er tilbake, og han er sugen på litt atomraketter. Det vil selvsagt ikke Cap at han skal få, så de stopper ham. Red Skull kommer seg unna og Cap og Bucky venter engstelig på at han skal slå til igjen. De er sikre på at han kommer til å prøve å drepe dem først, før han gjør noe annet.

Noen måneder senere får de en beskjed gjennom tv-en sin om at en mann med viktige opplysninger ønsker å snakke med dem på et øde sted.Det at de faktisk er overrasket over at dette skjedde får meg til å tro at de er komplette idioter begge to. Red Skull torturerer dem helt til Cap tilsynelatende sprekker og lover å ta med skurken til fabrikken som lager atomraketter. Det er selvsagt bare lureri, for med en gang han får sjansen, krasjer han bilen og banker opp skurkene.Red Skull er død og Amerika er trygg igjen. Men den røde hodeskallen har jo dødd før og han kommer alltid tilbake igjen. De vil garantert se ham igjen. Dessuten var det ingen som sjekket om han hadde puls, de står jo bare der og titter ned på ham. Som nevnt tidligere: de er komplette idioter. Det er ikke rart at historien etter hvert blir omskrevet slik at den Cap og Bucky vi møter her viser seg å være forfalskninger.Hoppende gelefisk! Nå er det Namor sin tur. Det er Bill Everett som har både skrevet og tegnet historien om Namor og Namora (jeg forstår, det er av og til vanskelig å komme opp med kule navn).

Namor leser i avisen at det skal holdes et stort aquashow. Det vil han plutselig være med på, så han drar ned det og ber om en jobb. Og det får han.Til tross for sekretærens advarsler, blir Namor ansatt i showet. Willie, du er sannelig ikke den skarpeste kniven i skuffen.Det viser seg også at Namora jobber i showet hun også. Da har skurkene to helter som jobber for seg. Sukk. Med så dumme skurker blir det jo ikke noe spennende.

De finner snart ut at hele showet er et skalkeskjul. Faktisk er det kommunister som prøver å berge en skatt fra et sunket sjørøverskip. Men det er ikke så enkelt, for spøkelsene til sjørøverne bevokter skatten.Namor og Namora allierer seg med sjørøverspøkelsene. Kommunistene blir fanget, og dermed får ikke de røde tak i sjørøverskatten. Amerika er trygg og alle er glade. Hurra!

Disse tegneseriene er ganske dumme, men må innrømme at de har sin sjarm også. La oss gå vider og se på de påfølgende utgivelsene:

Jentene kommer med sine tilståelser i Girl Confessions nummer 33.Den neste reisen til unkjente verdener bringer oss til et hjemsøkt hus. Journey Into Unknown Worlds nummer 26.Etter grøss kommer kos med Love Romances nummer 38.Deretter legger grøsserbladet Menace inn årene og gir seg etter 11 utgivelser.Det florerer sikkert med blondinevitser i Millie the Model nummer 53.Så er vi tilbake til grøss igjen med Spellbound nummer 21.Så får vi den tredje utgaven av jenteliv.Mer smasking blir det i Lovers nummer 61.For at det ikke skulle bli for mye damer, leker vi så litt politi og røver i Police Action nummer 3.Haaaave you met Ted('s head)? Uncanny Tales nummer 20.Så får vi litt galskap i Crazy nummer 6.Den neste tegneserien som utgis er Lorna the Jungle Girl nummer 7.

Denne må dere vente litt på, for det blir ikke noen tegneserier i morgen. Jeg tar nå ferie og i morgen starter jeg en 25 timer lang reise til Japan. Det blir ikke mer Marvel-tegneserier her på bloggen før om ca tre uker.

#marvel #tegneserie #humantorch #namor #captainamerica #spion #kommunist #redskull #sjørøver #skatt #hypnose

SpritsmuglingGreen Hornet: Year One nummer 5 fortsetter historien om Green Hornets første bedrifter.

Bladet inneholder to parallelle historier: Den første er da Britt og Kato ankommer Chicago og får nyheten om at faren til Britt er død. Han er plutselig nødt til å bli skikkelig voksen når han arver byens største avis og ansvaret det medfølger. Samtidig fortelles om 8 måneder senere, når Green Hornet og Kato går etter gangsteren Skid Caruso og hans ulovlige spritsmugling. Selv om alkoholforbudet (the prohibition) er over, så er det store penger å tjene på skattefri hjemmebrent.

Tegningene er veldig mørke og dystre, og som oftest veldig ensfargede også. Dette for å gjøre det helt tydelig at vi nå befinner oss i 30-årene i en by drevet av gangstere. Synes de passer veldig godt til historien og skaper en herlig stemning. Jeg skulle ønske de fokuserte på en sammenhengende historie i stedet for å hoppe frem og tilbake hele tiden. Hadde de gjort det tror jeg nesten denne hadde vært bedre enn den moderne Green Hornet-tegneserien.

De ble laget to omslagsillustrasjoner til dette tegneseriebladet:

John CassadayFrancesco FrancavillaJeg liker Francavilla sin tegning best. Den er mørkere og tøffere. Hva synes du?

Fra Dynamite sine hjemmesider:

SKU: C725130151025
Rating: TEEN+
Covers: John Cassaday (main), Francesco Francavilla (1-in-10)
Writer: Matt Wagner
Penciller/Inker: Aaron Campbell
Colorist: Francesco Francavilla
Genre: SUPER-HERO, ADVENTURE
Awards: N/A
Publication Date: AUG 2010
Format: Comic Book
Page Count: 32 pages
Rights: WW
Age range: 16+
UPC: 725130151025
The penultimate issue to the first story arc is here! Delve deeper into the origin of the original Green hornet as Britt Reed returns home in the aftermath of his father's death and inherits not only the Daily Sentinal and his dad's fortune, but also his thirst for justice. In the mist of this upheaval in his life, the seeds for his secret crusade as The Green Hornet are sown! Meanwhile in "present day," The Hornet and Kato continue to sting the criminal operation of mob-boss "Skid" Caruso, who's still running illegal booze, even AFTER the repeal of Prohibition.

#tegneserie #dynamite #greenhornet #kato #Chicago #gangster #spritsmugling #hjemmebrent

BabydilemmaDa var jeg kommet til den åttende episoden av Grey's Anatomy. Det er masser med drama og medisinske problemer, akkurat som vanlig. Denne serien er litt avhengighetsskapende. Bare prøv selv, så vil du se. Det er en såpeopera med futt i.

Christina har jo rotet en del med Burke, og nå er hun gravid. Skal hun beholde ungen, og muligens ødelegge karrieren som hun har jobbet så hardt for, eller ta abort? Og for å gjøre det vanskeligere møter hun en kvinnelig pasient som er gravid og har kreft. Damen må velge om hun selv skal overleve eller om ungen skal overleve. Fosteret vil ikke tåle kreftbehandlingen, og uten den vil hun selv dø. Det er tøffe avgjørelser som må tas.

Meredith og Derek har en pasient med ryggskade som sakte blir mer og mer lammet.

Alex sin pasient er ei ung jente som også er ortodoks jøde. Hun trenger en ny hjerteklaff, men av medisinske grunner tåler hun ikke en mekanisk en. Da er det vanlig å bruke en hjerteklaff fra en gris, men det er jo ikke koscher. Hvordan skal dette gå? Alex viser litt mykere kanter nå. Han er fortsatt en drittsekk, men han begynner å bli en likandes drittsekk.

Izzie sliter litt med sin pasient, en mann som hevder han er synsk. Og når han spår dødsfall, vet at Izzie baket muffins tidligere på dagen, og til og med hva moren hennes brukte å kalle henne, da vet hun ikke helt hva hun skal tro.

Og George, stakkar, han sliter litt med å foreta intubering. Synes veldig synd på ham med tanke på at han er forelsket i Meredith mens hun boinker McDreamy høylytt fra naborommet, heldigvis ser det ut til at ting lysner litt for ham på slutten av episoden.

Etter åtte episoder er det først nå at Meredith begynner å spørre Derek ut om livet hans.


Tittelen på denne episoden er Save Me. Aner ikke hvilken sang den er basert på, for det finnes veldig mange sanger med den tittelen. Velger Remy Zero sin sang, den som brukes som tittelmelodi for Smallville. Hvorfor? Den er kul.


Rollelisten til episoden:

 • Ellen Pompeo som Dr. Meredith Grey
 • Sandra Oh som Dr. Cristina Yang
 • Katherine Heigl som Dr. Izzie Stevens
 • Justin Chambers som Dr. Alex Karev
 • T.R. Knight som Dr. George O'Malley
 • Chandra Wilson som Dr. Miranda Bailey
 • James Pickens, Jr. som Dr. Richard Webber (credit only)
 • Isaiah Washington som Dr. Preston Burke
 • Patrick Dempsey som Dr. Derek Shepherd
 • Joan McMurtrey som Zoey Glass
 • Kevin Rahm som Mr. Duff
 • Josh Stamberg som Tommy Walker
 • Sarah Hagan som Devo Friedman
 • Sarah Utterback som Nurse Harper
 • Ping Wu som Seymour Glass
 • Charles Walker som Dr. Chesney
 • Chad Einbinder som Sam Friedman
 • Lisa Kaminir som Doris Friedman
 • Steven W. Bailey som Anesthesiologist Jeremy
 • Kathleen Bailey som Reproductive Counselor
 • Darlene Kegan som Ruby Walker
 • Cheryl Dent som ER Nurse
 • Anjul Nigam som Dr. Raj Sen

#tv #lege #sykehus #operasjon #kirurgi #hjerteklaff #synsk #ryggskade #baby #gravid

Captain America - Commie SmasherSist Captain America hadde sitt eget tegneserieblad var i februar 1950, da het bladet Captain America's Weird Tales nummer 75. I mai 1954 kom nummer 76 og da er tittelen på bladet blitt rendyrket til bare Captain America. Det er Carl Burgos som har tegnet det meste av omslagsbildet, men det ryktes at det var en annen, ukjent, tegner som tegnet selve Cap. Det kan ha vært John Romita, men ingen vet helt sikkert.Den først historien, titulert The Betrayers, er tegnet av Bill Benulis og tusjet av Jack Abel.

Krigen er jo over nå, men nå er det kommunismen som er den store trusselen. Steve Rogers var jo skolelærer i historiene fra Young Men-bladene, men han bestemmer seg nå for å verve seg til hæren igjen. Og selv om det ikke er verdenskrig lenger, så tillater tydeligvis det amerikanske militæret at den evigunge guttungen Bucky Barnes også får verve seg. Sikkert så han kan bo i et lite telt sammen med Steve som i de gode gamle dager.Du husker sikkert at Torch og Namor, de andre to heltene fra denne tidsepoken, har begge en kjæreste ved navn Betty. For at det ikke skal bli for forvirrende for leserne så gikk de heldigvis med et annet navn for damen i Captain America-historiene. Hun heter Betsy. Er det stygt av meg å tro at det kommer av en skrivefeil?

Rødtoppen Betsy Ross jobber som reporter, og er mistenkt for å være en rød spion. Ikke på grunn av håret altså, men fordi hver gang hun dekker en militærbase, lekkes det hemmeligheter. I stedet for å velge å ikke slippe henne, eller andre reportere, inn på hemmelige militærbaser, så får hun fortsette. For hun er en pen dame. Det er ingen som ser to ganger på den sleske fotografen hennes. Bortsett fra Captain America og gutten Bucky da. De denger spionene, redder Betsy og alt er bra igjen i Amerika.Den andre historien, Captain America Strikes!, er tegnet av John Romita.

Steve Rogers og Bucky er i et land som ligger midt i mellom The Iron Curtain og vesten. Amerikanerne vil ha en flybase der, så både de og kommunistene frir til landet. Men kommunistene har spioner som bruker nedrige midler for å få landet på sin side. Vi er ment å tro at amerikanerne ikke har spioner som gjør det samme. Kommunistene overhører sersjanten kjefte på Steve og tror han er dum som et brød. Så de frister ham med en bil for å vinne ham over på kommunistenes side.Er dette en lada? Jeg er bil-blind så aner ikke. Hvis dette er en lada så er det jo kjempemorsomt. Hvis ikke så er det bare teit. Er det noen bilkyndige som vet? Jeg går for lada og sier det er morsomt allikevel.

Steve (jeg regner med du er våken nok til å huske at han egentlig er Captain America) går med på planen om å sette fyr på den amerikanske ambassaden, men i siste liten snur han om og banker opp kommunistene.Men det er en ting som jeg synes er veldig veldig merkelig. Jeg fatter bare ikke hvordan det går an at ingen skjønner at Steve Rogers og Captain America er den samme. De slåss med den menige soldaten Steve Rogers, og så plutselig (rett foran skurkene) forsvinner Steve og Captain America dukker opp. Ingen skjønner tegninga! Selv ikke karikerte propagandaversjoner av kommunister kan være så utrolig dumme!Den neste historien handler ikke om den amerikanske kapteinen, men om den menneskelige fakkelen. Det er Carl Burgos som har tegnet den. Hvis du husker tilbake til da jeg skrev om forrige blad om The Human Torch, så ble han der kjent med skurken The Vulture. Og nå er gribben tilbake igjen. Dette er forresten ikke den samme Vulture som Spiderman slåss med noen år senere. Dette er en tulling med fuglemaske.

Vulture kidnapper Betty Wilson, noe som er en ganske så dum ide. For hadde han ikke gjort det, så ville nok ikke Torch ha blitt innblandet. De er i Florida, og det viser seg at på femtitallet så var Everglades en jungel. I dag tror jeg det er et sumpområde. Visste ikke at drivhuseffekten hadde den effekten.

I jungelen i Florida har Vulture bygget seg noen slemme roboter. Disse robotene prøver å mate Torch og Toro til krokodillene (er det ikke alligatorere det skal være i Florida?). Men det går selvsagt ikke. Torch lurer robotene i vannet så de kortslutter. Deretter blir det litt slåssing med Vultures store superrobot (som ikke er super på noen som helst måte) før Betty blir frigjort og Vulture rømmer igjen. Han kommer sikkert til å prøve seg med noe faenskap i fremtiden, men jeg hadde helst sett at han ikke gjorde det. Han er ikke tullete nok, og på langt nær skummel nok til å være en god skurk.Bladets siste historie bringer oss tilbake til Captain America. Det er Bill Benulis som har tegnet den og Jack Abel som har tusjet. Her er det propaganda for alle penga.

Steve Rogers og Bucky vasker gulv i et krigsteater i Indokina da de hører at Captain America trengs der. Amerikanske turister har forsvunnet i kommunistland, og sier nå på radio at kommunisme er bra og at folk må slutte å kjempe mot det.

Slikt vil ikke en ekte patriotisk amerikaner høre på, så Cap og Bucky sendes over grensen for å sette en stopper for radiosendingene. De finner amerikanerne neddopet og beordret til å lese prokommunistiske ord fra et papirark. Cap later som han har gått over til kommunistene sin side og vil også snakke på radioen. Selv om det er null realisme i denne historien, så kommer vi inn på negativ realisme (om noe slikt finnes) når kommunistene tror på Captain America og gledelig tar ham imot. Han må hvile seg litt sier han, så han får et helt døgn der han vandrer fritt rundt og kan sabotere dopet som brukes på de amerikanske fangene. Når Cap så får mikrofonen neste dag, oppfordrer han amerikaneren til å kjempe mot kommunisme med alt de kan, før han denger de røde soldatene, frigjør fangene og drar tilbake til Amerika.Ja, se opp kommunister. Dere skal avsløres som gult skum.

Dette blir litt for mye propaganda for meg.

Men det er sikkert ikke bare meg som undrer litt over disse historiene om Cap. For alle vet jo at han ble fryst ned i isen under andre verdenskrig. Det var ikke bestemt enda da disse bladene kom ut. Disse historiene er ment å skulle vær fortellinger om Cap etter andre verdenskrig, men slik jeg har forstått det, så blir det senere en gang (muligens i 1972, men er ikke helt hundre prosent sikker) avslørt at Cap og Bucky fra fortellingene på femtitallet var William Burnside og Jack Monroe som lot som de var Captain America og Bucky.

Ja, bare tenk på hvor mye tegneseriehistorie du kommer til å lære mens du følger meg på denne kronologiske gjennomgangen av Marvel-tegneserier. Kommer jeg til å fortsatt holde på så lenge at jeg kommer til 1972 og finner ut av dette? Håper det, men det er skremmende mange tegneserier igjen før den tid.

Men for å komme dit, må vi komme oss videre. Her er de påfølgende utgivelsene:

Først er det Mystery Tales nummer 19, som visstnok skal inneholde de rareste fortellingene som noensinne er fortalt. Er skeptisk til den lovnaden.Patsy Walker tar seg en liten båttur i blad nummer 52.Speed Carter Spaceman besøker en veldig kald planet i sitt femte blad.Den svarte rytteren leker cowboy og indianere i Black Rider nummer 22.Men's Adventures nummer 27 inneholder historier om Torch, Cap og Namor, men det er ikke tilgjengelig på Marvel Unlimited, så jeg går videre.My Friend Irma nummer 42. Jeg tror man trygt kan si at hun ikke ble ansatt for sine jobbferdigheter.Ikke alle er glade for forlovelsen i Secret Story Romances nummer 6.Så går vi over til krigstegneserier med War Comics nummer 25.I Astonishing nummer 32 tar vampyren seg en kone. Men det som egentlig er astonishing er at det i mine øyne ser ut som det er en varulv som tar seg ei kone.Kamp blir det i Battle nummer 28.Justice nummer 45. Shaggy er der, men hvor er Scooby Doo?Miss America nummer 63 viser oss litt kritt-griseri.Wild kommer så med sitt tredje blad. Det er jo helt vilt.De døde sover ikke når man har Adventures Into Terror. Blad nummer 30.Noen har kjøpt sekkestrie på billigsalg i Adventures Into Weird Worlds nummer 28.Så kommer det mystiske bladet Mystic nummer 29.Den neste utgivelsen er nå Young Men nummer 27. I morgen skal jeg fortelle hva det handler om.

#marvel #tegneserie #captainamerica #bucky #spion #kommunist #kommunisme #militær #propaganda #humantorch #robot #krokodille

Politimann i en Fight ClubGreen Hornet Strikes nummer 4. Denne tegneserien er satt til fremtidens Chicago, og Green Hornet sagaen er ganske annerledes i forhold til hovedserien om Green Hornet. Luke, som jeg antar kommer til å bli denne generasjonens Green Hornet, er en hacker, men han blottstiller seg for onde krefter på grunn av ei dame. Politimannen Joe er også i fare, da han er en av de få i politistyrken som ikke er korrupte. På fritiden er han i all hemmelighet med i ulovlige undergrunnskamper. Og det aner meg at han muligens blir denne generasjonens Kato. Hvis han da overlever.

Jeg liker denne tegneserien. Den er godt skrevet og tegningene til Ariel Padilla er nydelige. Selv om fremgangen i historien er litt treg, så er den det på en god måte. Vi er i det fjerde nummeret og fremdeles har ikke Green Hornet og Kato kommet frem i lyset. Jeg tror jeg vet hvem de er, men det kan fortsatt komme overraskelser. Og det er jo spennende :-)

Omslaget er tegnet av John Cassaday.Fra Dynamite sine hjemmesider:

SKU: C725130151001
Rating: TEEN+
Covers: John Cassaday
Writer: Brett Matthews
Penciller/Inker: Ariel Padilla
Colorist: TBD
Genre: SUPER-HERO, ADVENTURE
Awards: N/A
Publication Date: AUG 2010
Format: Comic Book
Page Count: 32 pages
Rights: WW
Age range: 16+
UPC: 725130151001
In the future, Chicago is a city that runs on secrets and lies. These cons and half-truths make life difficult for Detective Joe Shek, doing his best day by day to sift through the corruption and uncover what little truth remains. But Shek has secrets of his own...
Shek and Luke continue their journey to becoming Chicago's only hope! THE GREEN HORNET STRIKES! Featuring covers by John Cassaday!

#tegneserie #dynamite #greenhornet #kato #politi #gangster #hacker #slåssing

KroppspressI den syvende episoden av Grey's Anatomy er det mye som skjer.

På dramafronten oppdager nå de andre turnuslegene at Meredith ligger med McDreamy (sjefen). De blir ikke blide, og ikke bare fordi den knirkete sengen holdt dem våken hele natten, men fordi Meredith blir favorisert.

Når det gjelder de medisinske problemene, er det også noen spennende saker.

Izzie får en tulling som har svelget bilnøklene til kjæresten. Dette visstnok for at hun ikke skulle gå fra ham. Tviler på at det hjelper.

Alex og Bruke må behandle en tulling som har fått en venn til å skyte seg i skulderen. Denne fyren er en skikkelig masochist. Tatoveringer er ikke nok for ham, han vil pynte seg med arr også. Jeg forstår meg ikke på den karen.

George og Derek (og Christina) behandler ei lita jente som er hjerneskadd. De må fjerne halve hjernen hennes, noe som visstnok skal gå bra siden hun er så ung. For meg høres det ganske urealistisk ut. Men et lite nettsøk viser at en hemispherectomy er en type operasjon. Den ble først utført på en hund i 1888 og etter hvert på mennesker. I dag er det kun veldig små barn som kan få utført dette. For det er kun når man er veldig ung og når hjernen fortsatt er under utvikling at dette kan gjennomføres uten å få varige men. Det skal ikke påvirke intelligensen. Ganske interessant egentlig.

Serien kommer også litt inn på drikking på jobben. George påpeker at anestesilegen lukter børst og blir kastet ut av operasjonssalen av Derek. Som selvsagt angrer på det etterpå når jente holder på å våkne under operasjonen.

Og så er det Meredith og Bailey sin sak. Ei ung jente kommer inn og det viser seg at hun har dratt til Mexico og har tatt fedmeoperasjon på magen sin (selv om hun er tynn). Det er tragisk hva folk finner på på grunn av kroppspress.


Den mora der er ikke helt rett navla.

Tittelen på denne episoden er The Self-Destruct Button, som referer til en sang av Dana Monteith.

Fant dessverre ingen god video av sangen på youtube, så blir uten denne gangen.

Rollelisten til episoden:

 • Ellen Pompeo som Dr. Meredith Grey
 • Sandra Oh som Dr. Cristina Yang
 • Katherine Heigl som Dr. Izzie Stevens
 • Justin Chambers som Dr. Alex Karev
 • T.R. Knight som Dr. George O'Malley
 • Chandra Wilson som Dr. Miranda Bailey
 • James Pickens, Jr. som Dr. Richard Webber (credit only)
 • Isaiah Washington som Dr. Preston Burke
 • Patrick Dempsey som Dr. Derek "McDreamy" Shepherd
 • Ever Carradine som Athena
 • Russell Hornsby (Han fra Grimm) som Digby Owens
 • Amanda MacDonald som Claire Rice
 • Kim Morgan Greene som Tina Rice
 • Sarah Utterback som Nurse Olivia
 • Joseph Kell som Mr. Rice
 • Regan Forman som Gwen Hayes
 • Bill Birch som J.P.
 • Larry Cahn som Dr. Taylor
 • Doug Sinclair som Brett Hayes
 • Steve Monroe som Orderly
 • Shenita Moore som Surgical Nurse
 • Vanessa Rogers som Jamie Hayes
 • Rebecca Rogers som Jamie Hayes

#tv #lege #sykehus #drama #operasjon #kroppspress #nøkkelsvelging #kirurgi #hjernekirurgi #alkoholisme

Sufferin' Seals!I min kronologiske gjennomgang av Marvel-tegneserier så har jeg kommet til et nytt blad med Namor the Sub-Mariner og hans fargerike fiskebanning. Hvis du har fulgt bloggen min en stund, eller er godt kjent med Marvel-historie, husker du sikkert at siste Namor hadde sitt eget blad var i juni 1949 med Sub-Mariner Comics nummer 32. Nummer 33, som jeg nå har lest, kom ikke ut før i april 1954. Ganske langt opphold mellom publikasjonene.

Den dramatiske forsidetegningen er laget av Bill Everett.Det er også Bill som har tegnet den første historien, som også er den lengste og beste i dette bladet. Siden det har vært så langt opphold så forteller de origin-historien til Namor om igjen. Båter tilhørende overflatemenneskene bruker dynamitt for å sprenge isen i arktis, noe som også dessverre gjør store ødeleggelser hos de undersjøiske byene.Lederen for fiskemennene, Tha-Korr, sender prinsesse Fen opp til overflaten for å infiltrere menneskene og distrahere dem mens fiskemennene samlet sin hær. Det er på tide med hevn. Samtlige av de undersjøiske er grønne og fiskeaktige, men ikke prinsesse Fen. Dette blir ikke forklart, men jeg kan ikke tenke meg annet enn at for noen år tilbake fantes det en kar som enten var fryktelig fryktelig desperat, eller hadde en abnorm fiskefetisj.

Fen sniker seg om bord et av skipene. Kapteinene forelsker seg i henne. De gifter seg. Det blir aldri nevnt eller vist, men det blir litt ompalompa i kabinen. Så sprenger menneskene mer is, noe som dreper hæren som sto klar til å ta dem (noe de selvsagt ikke visste noe om). I stor sorg stuper Fen over bord og svømmer ned til folket sitt. Menneskene drar hjem. Namor fødes og mor oppdrar ham til å hate mennesker.

Og dette stemmer jo overens med hva vi fikk vite på 40-tallet og hvordan Namor oppførte seg før verdenskrigen startet.Bill Everett står også bak den neste historien om Namor. Denne er satt i nåtiden, hvor Namor er snill og en helt. Noen skip blir senket og Namor svømmer til unnsetning. Han finner en utenlandsk ubåt, rir på en torpedo og redder dagen. En kort, forutsigbar, veldig todimensjonal og kjedelig historie.Helt på slutten fremstår riktignok Namor som en arrogant og hoven blei. Men jeg liker litt at de aldri sier rett ut at kommunistene er skurkene i denne historien. Selv om det jo er åpenbart på grunn av hatten som Namor ser ut til å like så godt, men det at propagandaen er litt mer diskre enn vanlig gjør den mindre forstyrrende.Dick Ayers har tegnet den neste historien. Siden Namor fikk en liten historie i The Human Torch, må jo Torch få en liten historie i Sub-Mariner Comics også.

Denne er også kort, og den føles som litt hastverksarbeid. Torch er på et slags karneval hvor de har flygende tallerkener og marsboere som en attraksjon. Det viser seg at det faktisk er marsboere, dog robotiske. De ønsker da å ødelegge jorden eller noe slikt.Etter litt action, vinner selvsagt Torch og Toro. Sjefsmarsboeren tar selvmord og alle er glade. Tegningene var fine, men selve historien var dårlig skrevet, klisjefylt og kjedelig.

Nei, vil du ha en skikkelig gøy invasjon fra Mars, så se Tim Burtons mesterverk av en film: Mars Attacks!.Første gang jeg så denne var på kino på danskebåten. Jeg var egentlig ikke gammel nok, men kom meg inn likevel. Det er det jeg husker fra den ferieturen. Jeg så Mars Attacks på kino, og vant så mange kronestykker på spilleautomatene at da jeg puttet dem i lommene, måtte jeg holde buksa oppe for å ikke å miste den.

Men nok mimring nå. Det er jo tegneserier jeg skriver om her.Den siste historien er også laget av Bill Everett, og starten fikk meg til å smile. Jeg tenker ikke på den digre krokodillen (han heter King Crocodile forresten). Jeg synes bare det er så morsomt at det står at prins Namor ble indoktrinert inn i den amerikanske livsstilen.

Namor og hans kjæreste, Betty er i jungelen og padler inn i krokodilleland. Vet ikke helt hvorfor, men de hadde vel en god grunn for å dra dit. Det er litt forvirrende at både Namor og Torch har kjærester som heter Betty. Det er forskjellige damer. Den ene er blond og den andre har svart hår.

Inne i krokodilleland blir de selvsagt angrepet av krokodiller.Hun Betty må ha virkelig supersterk hud. Man skulle nesten tro at hun hadde superkrefter hun også. Det er jo helt tydelig at den krokodillen der slafser på beinet hennes. Men hun er helt frisk og blør ikke engang når de kommer seg på land. Det er den digre King Crocodile som redder dem ved å spise de mindre krokodillene. Så må de redde den digre krokodillen fra en gjeng blodtørstige jegere. De finner ei ung og pen jente i jungelen som har den digre krokodillen som kjæredyr. Til slutt bringer de krokodillen til reptilparken i San Fransisco, og jenta fra jungelen forelsker seg i sønnen til reptilparkens eier. Og de levde sikkert lykkelig alle sine dager.

Denne er morsom, men bærer også preg av å ha blitt presset sammen på alt for få sider.

Fire historier i ett tegneserieblad (de er ikke over 50 sider lange lenger, faktisk bare 26 sider lang) er litt for mye. De hadde fått til mye bedre historier hvis de begrenset seg til to historier per blad. Eller enda bedre: en historie. Men det er dessverre noen år igjen før det blir vanlig å ha kun en sammenhengende historie per tegneserieblad slik det er i dag. Det er sikkert en del morsomme tegneserier i vente fremover, men er litt redd for at det også er mye dårlig å kjempe seg igjennom før jeg kommer til de virkelig gode tegneseriene til Marvel.

Her er i alle fall de påfølgende tegneserieutgivelsene, frem til neste blad som kan leses på Marvel Unlimited:

Først er det krigshistorier med Battlefront nummer 18.Det blir mer krig, men også soldater i drag for de som liker slikt i Combat Kelly nummer 21.Mer pang-pang blir det med Blazing Adventures of the Wild West når vi kommer til Kid Colt Outlaw nummer 36. Er det kua de krangler om?Ai, ai, ai. Det er en stakkars mann som tråkker i salaten på forsiden til Patsy and Hedy nummer 26.Fra sinte kvinner til dødens hage i Strange Tales nummer 27.Wendy Parker opplever visst litt togkaos i sitt syvende (og nest siste faktisk) tegneserieblad.Og da er vi kommet frem til noe spennende: Captain America nummer 76. Kommer tilbake i morgen med mer om dette :-)

#marvel #tegneserie #namor #submariner #humantorch #superhelt #jungel #action #krig #krokodille

Juveler i støvet

Har lest en liten novelle av Peter Crowther: Jewels in the Dust. Jeg har lest den i novellesamlingen med samme navn, men den ble opprinnelig trykket i antologien Haunted Holidays i 2004.Egentlig synes jeg ikke at dette er den beste historien jeg har lest av ham. Og jeg stusset litt over hvorfor han brukte akkurat denne som tittelhistorie for novellesamlingen sin. Men så fant jeg ut at denne er skikkelig personlig. Den handler i bunn og grunn om hans egen mor. Og når jeg fikk vite det (i novellesamlingens etterord) så forstår jeg den litt bedre. Den er trist og melankolsk.

Novellen handler om kreftsyke Abigail. Legene sier hun har kanskje 3-6 måneder igjen, men korrigerer seg så til uker når hun stadig blir svakere. Hun blir med sønnen, kona hans og barnebarnet på tur til en elv/strand på en dag med finvær. Det er også Derby-dagen, en betydningsfull dag. Jeg har ikke særlig kjennskap til denne dagen, men er nok en amerikansk skikk. Selv om sønnen er bekymret for moren sin som snart skal dø, og Abigail venter på å få møte sin avdøde ektemann igjen, så har de en hyggelig tur.

Poenget med historiene er at man må betrakte de gode dagene man tilbringer med familien som juveler. Juveler i livets støv. En god tanke, selv om den også er litt trist.

#novelle #petercrowther #kreft #død

SvulstI den sjette episoden av Grey's Anatomy får sykehuset inn ei dame med en ganske så stor svulst. Alle turnuslegene vil være med på den operasjonen, så her blir det kniving i rekkene. Alex, som så langt har vært en drittsekk, er plutselig veldig snill og følsom mot damen. Men det er kanskje bare et spill for å få være med på operasjonen. Den andre store medisinske saken i denne episoden er en mann med Parkinson. Han kan få det bedre med hjernekirurgi men vil ikke la Derek operere ham.

På dramafronten er det også mye som foregår. Jeg synes litt synd på George. Han liker Meredith, men tør ikke be henne ut. Han vet heller ikke at Meredith og Derek har blitt et par. Men det gjør Bailey, for hun fersket dem mens de lekte gjem girspaken i bilen. Og når sjefen ligger med ansatte, blir det litt problemer med favorisering.Christina og Bruke driver også på, men det er det ingen andre som vet om enda. Mer favoriseringstrøbbel.

Men det er Izzie som virkelig skinner blant turnuslegene i denne episoden. Alle legene er opptatte i operasjoner, så hun må nesten drive hele avdelingen selv.

Episoden er full av humor, drama, tragedier og gleder. Noe for alle, egentlig.

Tittelen denne gangen er If Tomorrow Never Comes, basert på en countrysang av Garth Brooks.Rollelisten til episoden:

 • Ellen Pompeo som Dr. Meredith Grey
 • Sandra Oh som Dr. Cristina Yang
 • Katherine Heigl som Dr. Izzie Stevens
 • Justin Chambers som Dr. Alex Karev
 • T.R. Knight som Dr. George O'Malley
 • Chandra Wilson som Dr. Miranda "The Nazi" Bailey
 • James Pickens, Jr. som Dr. Richard Webber (credit only)
 • Isaiah Washington som Dr. Preston Burke
 • Patrick Dempsey som Dr. Derek "McDreamy" Shepherd
 • Bruce Weitz som Edward Levangie
 • Alex S. Alexander som Annie Connors
 • Jane Galloway Heitz som Annie's Mom
 • Lara Phillips som Mary Levangie
 • Steven W. Bailey som Anesthesiologist
 • Sean Palmer som Intern
 • Patricia Bethune som Older Nurse
 • Yvonne Farrow som Heart Patient's Wife
 • John O'Brien som CT Tech
 • Yolanda Snowball som Physical Therapist
 • Walter Wong som Echo Tech
 • Moe Irvin som Tyler
 • Noelle McCutchen som Cardiac Nurse
 • Sharmila Devar som Female Intern

#tv #lege #sykehus #operasjon #svulst #kirurgi #parkinsons

Man of flame!Tegneseriebladet om The Human Torch kom ut i 1940 og gikk frem til mars 1949 da de stoppet etter det trettifemte nummeret. Human Torch nummer 36 kom ikke ut før i april 1954. Bedre sent enn aldri er det noe som heter.

Den dramatiske forsiden er forresten tegnet av Carl Burgos. Dette bladet inneholder fire superhelthistorier:Den første historien var i hovedsak tegnet av Dick Ayers, men de ble ikke helt fornøyde med hvordan Torch og Toro så ut. Dermed måtte Carl Burgos tegne over og fikse hovedpersonene.

Historien starter med at Torch og Betty Wilson (politisjefens datter) er ute og handler leker. Torch kjøper en atomisk strålepistol til en liten gutt de kjenner.En sånn leke vil jeg også ha!

Strålepistolen viste seg å være ekte. Røde spioner har stjålet tegningene fra en amerikansk forskningsinstitusjon og laget en fungerende modell og masse lignende leker for å smugle våpenet ut av landet. Men de køddet det til og endte opp med å sende det ekte våpenet til en leketøysbutikk. Og jammen var det heldig at det var Torch som kjøpte pistolen. Og like heldig var det at mannen guttungen skjøt var en skurk.Den neste historien, en tragisk Godzilla-lignende fortelling, er også tegnet av Dick Ayers, men også her måtte Carl Burgos trå til og tegne over Torch og Toro.

En atomprøvesprengning får et egg til å klekke ut denne digre øglen. Og selvsagt går amerikanerne amok og prøver å drepe det stakkar dyret. Torch og Toro kaster ildkuler og folk skyter. Til slutt torpederer en ubåt beina til den stakkars øgla slik at han/hun ramler i sjøen og drukner.

Og så vitser de om egg etterpå.Den neste historien handler om Namor the Sub-Mariner og er tegnet av Bob Powell.En liten fiskelandsby blir terrorisert av en morderblekksprut. Dermed må Namor dykke ned og drepe blekkspruten med en liten kniv. I sinne over at kjæledyret sitt ble drept, går bevæpnede menn så til angrep på fiskerne. Namor denger angriperne og finner ut at det er olje i landsbyen og at blekkspruten var del av en djevelsk plan for å drive innbyggerne ut slik at skurkene kunne kjøpe opp landet og bli rik på olje. Men det gikk ikke, nei.I den siste historien går vi tilbake til The Human Torch igjen. Også denne gangen er Dick Ayers illustratøren, men Carl Burgos måtte til pers og tegne Torch og Toro på nytt.

Dette er en ganske kjedelig fortelling. Og med det mener jeg at den er forutsigbar, uoppfinnsom og kjedelig. En skurk med det kledelige navnet The Ape skurker i vei. Blant annet kidnapper han en liten gutt. Og det er ikke pent, så den menneskelige fakkelen og hans lille guttevenn kommer for å gi ham en smekk. En dødelig sådan.

Det var historiene i Human Torch nummer 36.

Omtrent på samme tid ble Marvel Tales nummer 122 også utgitt. Jeg trodde det bare var Barney fra How I Met Your Mother som kunne finne på å begrave dressen sin, men det finnes tydeligvis flere raringer der ute.Det ble også lansert et helt nytt tegneserieblad på samme tid. Riot nummer 1 er et slags grøsser-humor-blad. Jeg tror jeg ville ha funnet meg en annen frisør.Den neste utgivelsen er Sub-Mariner Comics nummer 33. Jeg kommer snart tilbake og forteller om det. Skal bare lese det først :-)

#marvel #tegneserie #humantorch #namor #superhelt

Katos oppvekstGreen Hornet: Parallell Lives nummer 2 fortsetter historien om Kato som guttunge. Denne serien er separat fra de andre Green Hornet tegneseriene for den er koblet til filmen. Og man kan jo si at filmen er i et parallelt univers, for her er det mye annerledes fra originalhistorien. Kato som ung gutt var en smart oppfinner, og smarte gutter blir banket opp.

Ved hjelp av læreren sin lærer han seg å slåss. Han ser på filmer, Bruce Lee, Jackie Chan, Steven Segal, Jean-Claude van Damme osv. Og så lærer han seg anatomi og hvordan kroppen fungerer. Med dette som basis kommer han opp med sin nye oppfinnelse: Katos egen slåssestil.

Jeg liker historien. For hva er vel mer tilfredsstillende enn å se et mobbeoffer grisebanke bøllene. Herlig.

Tegningene er litt mindre begeistret for. De er veldig tegneserieaktige, og det skorter litt på smådetaljene. Det føles litt som tegningene til en tegner som er helt ny i gamet. Se på en av de nylige Pondus-stripene og sammenlign med en av de første stripene hans, så skjønner du litt hva jeg mener.

Omslaget er tegnet av Paul Renard.Fra Dynamite sine hjemmesider:

SKU: C725130150981
Rating: TEEN+
Covers: PAUL RENAUD
Writer: JAI NITZ
Penciller/Inker: NIGEL RAYNOR
Colorist: TBD
Genre: ADVENTURE, SUPERHERO
Awards: N/A
Publication Date: AUG 2010
Format: Comic Book
Page Count: 32 pages
Rights: WW
Age range: 16+
UPC: 725130150981
This time around, Dynamite is the only place to read the story before the story of The Green Hornet! Only, this is an official prelude to the upcoming movie starring Seth Rogen and Jay Chou as the Green Hornet and Kato! The official tie-in to the upcoming feature film - just announced as a 3-D release! - continues! Learn how the lives of Kato and the Green Hornet were intertwined before they ever met. Kato wasn't always a martial arts master, and he had to learn somewhere. In this chapter we learn how and where Kato found the secret to fighting. The answer will shock you!

#tegneserie #dynamite #greenhornet #kato #oppfinnelse #kamp #bølle #mobbing

LegepartyI den femte episoden av Grey's Anatomy er det festen i Merediths hus alle snakker om. Jeg synes det er bekymringsverdig kort tid mellom fest med flatfyll og neste dag når legene er på jobb igjen.

Ellers er det jo selvsagt masse legedrama også. Meredith dupper av i operasjonssalen mens hun står med et hjerte i hånden. Like etterpå ser hun at fingerneglen hennes har gått igjennom hansken og kan ha punktert hjertet. Det må dere bare innse damer, skal dere være kirurger så kan dere ikke fjonge dere med lange fingernegler.

Alex og Derek behandler en narkoman som kommer inn med smerter, og vi lærer at faren til Alex var heroinavhengig. Ei dame som ble operert for fem år siden kommer tilbake til sykehuset. De tror hun fortsatt røyker og at det er grunnen til lungeproblemene hennes, men det viser seg at det hadde blitt lagt igjen et håndkle under operasjonen fem år tidligere. Ikke bra.

Jeg måtte forresten smile litt når George ser på et røntgenbilde og lurer på om folk hadde sluttet å røyke om de hadde limt dette på sigarettpakkene. Der er nok svaret et rungende nei. Jeg husker da sigarettpakkene fikk de fæle bildene av røykelunger og ødelagte tannkjøtt og hva det nå var alt var. Jeg jobbet på Rema den gangen og det var før automatene dukket opp. Det var ikke noe særlig hyggelig for oss å sitte der i kassen ved siden av alle disse bildene hele dagen lang.

Disse legene ved Seattle Grace er egentlig noen skikkelig kåtsekker også. Meredith og Derek (hennes sjef) er i jo i full fart i bilen når Bailey fersker dem. Spørs om det blir noen reaksjoner på det senere. Christina får kaffe av Bruke (hennes sjef).Noe som leder til dette:Er det virkelig så enkelt? Spandere en kopp kaffe og så faller buksene av? Er ikke min erfaring.

En annen ting jeg la merke til er at Meredith hørtes veldig hes ut gjennom hele episoden. Var hun syk? I så fall burde hun ikke få være med på operasjoner eller behandle allerede syke folk.

Tittelen på episoden er Shake Your Groove Thing, som er en sang av Peaches and Herb.


Disco er ikke død enda. Youtube er full av nyere versjoner av denne sangen. Både Shrek, The Chipmunks og til og med Langbein har brukt den i filmene sine.

Rollelisten for denne episoden:

 • Ellen Pompeo som Dr. Meredith Grey
 • Sandra Oh som Dr. Cristina Yang
 • Katherine Heigl som Dr. Izzie Stevens
 • Justin Chambers som Dr. Alex Karev
 • T.R. Knight som Dr. George O'Malley
 • Chandra Wilson som Dr. Miranda Bailey
 • James Pickens, Jr. som Dr. Richard Webber
 • Isaiah Washington som Dr. Preston Burke
 • Patrick Dempsey som Dr. Derek Shepherd
 • Brent Sexton som Jerry Frost
 • Jonathan Scarfe som Hank
 • Kathryn Joosten som Stephanie Drake
 • Barry Shabaka Henley som Mr. Patterson
 • Kate Burton som Ellis Grey
 • Jeff Doucette som Warren Sterman
 • Steven W. Bailey som Anesthesiologist Jeremy
 • Kate Forster som Jane Richie
 • Moe Irvin som Tyler
 • Jane Morris som Ms. Goff
 • Andre Panossian som Perfusionist

#tv #lege #sykehus #operasjon #fest #drikking #sex

Ondskapens virusI min gjennomgang av Marvel-tegneserier har jeg nå kommet til Young Men nummer 26. Carl Burgos har tegnet det dramatiske omslaget til dette bladet som inneholder tre superhelthistorier.Carl Burgos har også tegnet den første historien med The Human Torch. Denne gangen må vår brennende venn møte storskurken the Vulture. Og denne karen er tøff. Man må ha baller av uran for å bruke dette kostymet og samtidig klare å lede hardbarkede gangstere.

Vulture ønsker å ta over verden. Dette har han tenkt å gjøre ved å fly atombomber over alle de store byene og true med å sprenge dem hvis ikke alle land kapitulerer og gjør ham til sjef. Men så enkelt er det selvsagt ikke. Torch og Toro sporer ham opp i en urangruve i Alaska og går til angrep. Vulture fanger dem i en vegg av radioaktivitet. Den snodige drakten hans må være laget av superbly siden han tuller rundt med slike ting.

Toro blir svak og er i ferd med å dø av radioaktiviteten men Torch blir bare sterkere. Jeg regner med at dette henger sammen med da han var begravd i ørkenen og ble vekket til live igjen av en atomprøvesprengning som til og med gjorde flammekreftene hans sterkere. Torch bryter igjennom og Toro blir på mirakuløst vis helbredet igjen. Etter massive doser med dødelig radioaktivitet er det visst nok med litt frisk luft for å komme seg på beina igjen. Jada.

De gode seirer til slutt og detonerer urangruven. Regner med de amerikanske myndighetene ble veldig glade for det, tror dere ikke?

Vulture kommer seg unne og er da klar til å komme tilbake med nye onde planer om verdensherredømme ved en senere anledning.John Romita er tegneren bak historien om Captain America, og dette er litt av en fortelling.

En professor Standish på Oaklake Universitet er i virkeligheten en rød vitenskapsmann fra Kremlin. Han har utviklet et Virus of Evil som han har tenkt å bruke på Captain America. Han går ut i alle avisene (og alle putter faktisk dette på forsidene sine) og sier at han ønsker at Captain America kommer og holder et foredrag for studentene sine. Dette er førstesidestoff folkens. Det at en professor ønsker at noen snakker til studentene sine er hot news.

Og tror dere ikke at alle de tre superheltene som eksisterer på dette tidspunktet slipper alt de holder på med og valfarter til Oaklake. Men det er Cap som den slemme vitenskapsmannen vil ha, så han sender Namor og Torch vekk.Standish later som han snubler og stikker Cap med sprøyten sin. Virkningen er umiddelbar. Cap holder et pr-russiskt foredrag for skolens elever mens en sjokkert Bucky hører på. Etterpå drar Cap og ødelegger en amerikansk militærinstallasjon. Sikker på at Cap nå er blitt kommunist, blir ban brakt til en ubåt hvor han får møte superspionen Oranoff. Da røper han at han bare latet som, denger kommunistene og senker ubåten. For han er jo Captain America. Onde virus virker ikke på ham.For det første skal vi godta at en av Russlands toppspioner svelger medaljene sine. Sannsynligvis vil han bæsje den ut og måtte svelge den om igjen og om igjen (vil jo ta ganske lang tid å sette opp skalkeskjulet som universitetsprofessor), med mindre medaljen setter seg fast i magen og gjør ham skikkelig syk.

Så må vi godta at Cap skjønte at Standish faktisk var superspionen Oranoff. Hvorfor i all verden tok han ikke bare og arresterte fyren? Han kunne jo banket lokasjonen av ubåten ut av ham. Hva var poenget med å late som han ble ond og kommunist? Han banket jo faktisk opp masse amerikanske soldater og ødela en militær installasjon som sikkert kostet en neve dollar. Hvorfor??? Jeg vil høre the explaining!Bill Everett har både skrevet og tegnet historien om Namor the Sub-Mariner.

Namor og hans venninne Betty Dean er på et fly på vei hjem fra Europa. Flyet krasjer i vannet og de blir plukket opp av romvesener. Hva er det disse skapningene vil?Å nei og nei. Romvesener som er avanserte nok til å komme seg helt til Jorden fra en annen planet vet ikke om atomkraft? Har du hørt sånt? Vi mennesker må jo være supersmarte. Disse romvesnene er tydeligvis veldig imponerte over oss. De har til og med pyntet draktene sine med romertall.

Etter at alle er sperret inne i hver sin celle, later Namor som om han er tørst. Når vakten kommer med vann til ham, blir vaktens snillhet belønnet med et knusende knyttneveslag. Namor rømmer så og kommer tilbake med amerikanske froskemenn. Ikke frosker, menn i dykkerdrakter. I Marvel-tegneserier så må man være litt presis av og til. Det finnes sikkert froskemenn et sted.

Etter litt hurlumhei vinner selvsagt Namor, og vi får se det grusomme åsynet bak maskene:De er kommunister!

Er ikke amerikansk propaganda i tegneserieformat flott?

Young Men nummer 26 er jo litt morsomt, til syvende og sist.

Her er de påfølgende tegneserieutgivelsene:

Først går vi fra superhelthistorier til grøss med Adventures Into Terror nummer 29. Ja, det finnes folk med stor fantasi.Så er det Adventures Into Weird Worlds nummer 27, hvor vi møter dvergen fra Horrormoor.Mystic nummer 28 bringer oss til det mystiske likhuset.Casey går i fella i Combat Casey nummer 15.Girl Confessions nummer 32 er full av jenters tilståelser.Vi reiser så til ukjente verdener i Journey Into Unknown Worlds nummer 28.Fra grøss til kyssing med Love Romances nummer 37.Så får vi en tegneserie med mus i Millie the Model nummer 52.Selv om bladet ikke handler om mine romanser, så heter det My Own Romance nummer 37.Historiene i Spellbound nummer 20 vil trollbinde deg. Kanskje.I Lovers nummer 60 er det smasking ved jernbanen.True Secrets nummer 23 skal inneholde hemmeligheter som er ekte.I Uncanny Tales nummer 19 er det noen som har dødd igjen.Western Outlaws nummer 2 inneholder røffe og råe fortelleringer fra den ville vesten.Så lanseres det et nytt blad, med en kjempende indianerkriger i fokus: Arrowhead nummer 1.Mer galskap blir det i Crazy nummer 5. Er du lysten på en pikkolo?The Human Torch sitt eget tegneserieblad har hatt en pause siden mars 1949, men er nå tilbake igjen med sitt trettisjette nummer i april 1954. Mer om dette i morgen.

#marvel #tegneserie #humantorch #namor #captainamerica #bucky #superhelt #spion #propaganda #grøss #western #romantikk #humor

Green Hornet Annual

En annual er en årlig utgivelse av en tegneserie, som enten er separat fra eller kompletterer historien i den pågående tegneserien. Noen ganger er de kjempebra og beriker tegneserieuniverset, andre ganger er de åpenbare forsøk på å skvise noen flere kroner ut av fansen. Kevin Smith's Green Hornet Annual nummer 1, føler jeg at er litt begge deler.Historien, skrevet av Phil Hester og tegnet av Carlos Rafael, starter litt tilbake i tid med den originale Green Hornet og Kato. Så hopper vi frem i tid til like etter at Britt Reid senior døde, og før sønnen møter gamle Kato.

Full av aggresjon prøver Britt junior å få sin gamle kickboksing-trener til å trene ham opp igjen så han kan ta hevn. Denne kickbokseren fikk bank av Kato 25 år tidligere da han var en dum 15-åring som blandet seg borti gangster-saker. Opplevelsen fikk ham til å bli lovlydig. Og litt moro blir det når han møter gamle Kato igjen og det blir slåsskamp.

Dette er egentlig en fin historie, litt emosjonell, som går frem til barslagsmålet der Britt junior møtte gamle Kato for første gang. Men den var egentlig ikke nødvendig for å kunne nyte Green Hornet-serien. Med mindre kickbokseren da dukker opp igjen senere i serien. Da vil denne historien få litt betydning. Men ellers er det en fin, men litt unødvendig historie.

Det ble laget to omslagsillustrasjoner til annualen:

Michael NetzerCarlos RafaelHer er det litt vanskelig å velge en favoritt. Netzer fanger opp tematikken i bladet på en nydelig måte, mens Rafael sin gir løfter om action, kanskje litt mer action enn det som bladet faktisk inneholder. Hvilken tegning liker du best?

Fra Dynamite sine hjemmesider:

SKU: C725130150943
Rating: TEEN+
Cover: Michael Netzer (50%), Mike Netzer (1-in-10) & Carlos Rafael (50%)
Writer: Phil Hester
Penciller/Inker: Mike Netzer, Joe Rubenstein & Carlos Rafael
Colorist: TBD
Genre: Super-Hero
Awards: N/A
Publication Date: AUG 2010
Format: Comic Book
Page Count: 40
Rights: WW
Age range: 16+
UPC: 725130150943
Young Britt Reid has just lost his father at the hands of the mysterious Black Hornet. As blinding rage threatens to overwhelm him he encounters a long lost enemy of the original Green Hornet: A man who may hold the key to Britt's salvation, or his destruction. This Green Hornet Annual reveals an untold tale from Kevin Smith's Green Hornet series and sets the stage for future Green Hornet sagas.

#tegneserie #greenhornet #kato #annual #kickboksing #sorg

Spiker i hodetI den fjerde episoden av Grey's Anatomy kommer det inn en mann med hodet fullt av spiker. Han ramlet ned en trapp med en spikerpistol i hånda. Aua!

Eller er det nok av sykehusdrama. Christina må ta seg av ei dame som har jobbet som sykesøster. Meredith sliter fortsatt med morens Alzheimer. George liker ikke at damene i huset går inn på badet mens han dusjer. Og han nekter plent å kjøpe tamponger. Izzie møter en pasient med prostatakreft som gjenkjenner henne fra da hun var modell. Og Alex får tak i modellbildene hennes.

Jeg liker denne scenen :-)


Nevnte jeg forresten at det er en fyr med spiker i hodet? Vi blir fortalt at det bare har skjedd 23 ganger tidligere. Om det faktisk er sant vet jeg ikke, men litt spesielt er det å ha hodet fullt av spiker og fortsatt være våken og bevisst. Googlet litt og fant noen artikler om en fyr som har skutt seg selv i hodet med spikerpistol og overlevd. Siden spikeren er veldig smal og spiss i enden, blir hodeskallen kun punktert og man får ikke masse beinbiter som flyr inn og gjør skade. Og om man tar ut spikeren akkurat samme vei som den kom inn, gjør det minimalt med skade på selve hjernen. Hjernen har heller ikke nerver så man kjenner ikke smerte av en spiker i hodet. Men den kan forstyrre syn, tale, motorikk og hukommelse, avhengig av hvor den går inn og hva den treffer.

Tittelen på episoden er No Man's Land, som er tittelen på en sang av Billy Joel. Endelig kom det en sang som er litt mer rocka. Begynte å bli bekymret.Rollelisten:

 • Ellen Pompeo som Dr. Meredith Grey
 • Sandra Oh som Dr. Cristina Yang
 • Katherine Heigl som Dr. Izzie Stevens
 • Justin Chambers som Dr. Alex Karev
 • T.R. Knight som Dr. George O'Malley
 • Chandra Wilson som Dr. Miranda Bailey
 • James Pickens, Jr. som Dr. Richard Webber
 • Isaiah Washington som Dr. Preston Burke
 • Patrick Dempsey som Dr. Derek Shepherd
 • Anna Maria Horsford som Elizabeth Fallon
 • F.J. Rio som Jorge Cruz
 • Valerie Cruz som Zona Cruz
 • Taylor Nichols som Rick Humphrey
 • Kate Burton som Ellis Grey
 • Tom Choi som Fluoroscope Tech
 • Chris Hendrie som Dr. "Limp Harry" Harry Victor
 • Moe Irvin som Tyler
 • Helen McCardle som ER Doc
 • Jack Merrill som Radiology Tech #2
 • John O'Brien som Radiology Tech #1

#tv #lege #sykehus #operasjon #kreft #prostata #svulst #spiker #drama

Mannen som var ingenMin reise gjennom Marvel-tegneseriene har brakt meg til april 1954 og Journey Into Mystery nummer 15. Forsiden, tegnet av Sol Brodsky og Carl Burgos, er ganske kul, men historiene i bladet er bare så-så.Den første historien, tegnet av Paul Reinman, er også den beste. På en bar diskuteres det heftig om djevelen og sjelen. En ukjent mann overhører dette og kommer bort til Danny med en serviett hvor han har skrevet en kontrakt om at Danny vil få en million dollar i bytte for sjelen sin. Danny tror dette er en morsom spøk og signerer. Noe han kommer til å angre dypt og bittert i årene som følger, men ikke på den måten som du tror. For det er en helt genial vri på slutten her.Vic Carrabotta har tegnet den neste historien, som jeg egentlig ikke syntes noe om. Vi møter et ektepar som hater hverandre, men når så mannen til slutt har motet seg opp såpass at han ønsker å drepe kona, begynner en atomkrig...Paul S. Newman har skrevet manus og Al Luster har tegnet når vi kommer til den tredje historien. En rømt fange, en grisk eremitt og masse penger som ligger gjemt et sted. Det er oppskrift på tragedie. Denne klarte heller ikke å engasjere meg noe særlig. Men tegningene var skikkelig gode.Så går vi litt tilbake i tid, faktisk helt tilbake til 1600-tallet i historien tegnet av Mannie Banks. Ei dame sier nei når en puritansk fjott kledd i grønt ønsker å gifte seg med henne. Så han forfalsker bevis og prøver å få henne brent som ei heks.Den siste historien er også skrevet av Paul S. Newman, men tegnet av Al Winiarski. Denne var faktisk litt interessant. En mann prøver å få seg et pass, men han klarer ikke å finne papirer på at han eksisterer. Skolen finner ingen bevis for at han har gått der, hans gamle arbeidsgiver har ingen papirer på at han noensinne har jobbet der, og kommunen klarer ikke å finne fødselsattesten hans. Desperasjonen hans over å ikke klare å finne noen bevis på at han eksisterer er til å ta og føle på. Veldig bra fremstilt. Bare så synd at vrien på slutten ødelegger det som kunne ha vært en helt fremragende grøsserhistorie. Jeg liker science fiction, men noen ganger er det bedre å ikke blande små grønne menn inn i alt.

Journey Into Mystery nummer 15 har sine gode biter, men er på langt nært et spektakulært blad. Ok tidtrøyte men bare det.

Etter å ha lest litt grøss er det bare å kjøre videre på Marvel-reisen. Her er de påfølgende utgivelsene:

Fra grøss til krim med Justice nummer 44.Miss America nummer 62.My Friend Irma nummer 41.Secret Story Romances nummer 5.Two Gun Kid nummer 13.Wild nummer 2.Wild Western nummer 33.Og da er vi kommet til Young Men nummer 26. Jeg kommer tilbake i morgen med hva Torch, Cap og Namor holder på med.

#marvel #tegneserie #grøss #sciencefiction

Å kle seg i grøntKevin Smith's Green Hornet nummer 6 fra Dynamite Entertainment er skikkelig gøy. Vi begynner nå på "storyarc" nummer 2 som har tittelen Wearin' o the Green. Britt Reed skulle jo egentlig sendes til Kina hvor han var trygg, men han ble igjen og hjalp Mulan med å kjempe mot Black Hornet.

Kato er litt misfornøyd til å begynne med, men når Britt holder en rørende tale om hvordan han vil hedre sin far og ta opp familiearven, får han tillatelse til å kle seg i grønt og bli den nye Green Hornet. Men det krever masse trening. Og Britt prøver seg på flere forskjellige drakter for å finne den som passer ham best. Fra helt upraktiske til fullstendig latterlige. Legg til litt klumsethet, så er det masse morsomme situasjoner i dette tegneseriebladet. Etter all dramatikken med Black Hornet og farens død, er det et herlig avbrekk å få litt humor til avveksling.

Tegningene til Jonathan Lau er også helt nydelige. Green Hornet er en tegneserie man kan kose seg skikkelig med.

Det ble laget tre omslagsillustrasjoner til blader:

Alex RossJohn CassadayJoe BenitezPersonlig liker jeg Alex Ross sin tegning best. Usikker på om dette er et glimt av fremtiden eller bare ment som en av Britts drømmer, men blir nesten litt sjalu. For Mulan er heit. Hvilken tegning liker du best?

Fra Dynamite sine hjemmesider:

SKU: C725130150912
Rating: TEEN+
Covers: ALEX ROSS (50%), JOHN CASSADAY (50%) & JOE BENITEZ (1-in-10)
Writer: Kevin Smith
Penciller/Inker: Jonathan Lau
Colorist: Ivan Nunes
Genre: Super-Hero
Awards: N/A
Publication Date: AUG 2010
Format: Comic Book
Page Count: 32 pages
Rights: WW
Age range: 16+
UPC: 725130150912
We're in the home stretch of the biggest superhero launch of the year as Dynamite continues to proudly present Kevin Smith's Green Hornet! The dark forces that took the life of the original Green Hornet now set their sights on young Britt Reid Jr as he takes up his father's war on crime. With the help of the Kato family Britt begins to grow into his role as hero. But a larger, more sinister game is afoot, one that could cost our new Green Hornet not only his life, but the lives of everyone in Century City.From the unproduced screenplay by fan-favorite Kevin Smith, featuring the careful had of Phil Hester and artist Jonathan Lau! And check out that strong of all-star covers!

#tegneserie #dynamite #greenhornet #kato #mulan #trening

Dead Baby Bike RaceI den tredje episoden av Grey's Anatomy er det sykkelløp i Seattle. Nemlig Dead Baby Bike Race, et løp som arrangeres av en lokal bar og bringer alle gærningene ut i trafikken. Sykehuset Seattle Grace settes i beredskap og alle turnuslegene står i akuttmottaket for å ta seg av sår, brudd og spiddinger. Og de er det mange av.

Jeg har egentlig aldri helt skjønt meg på sykkelgærninger. Jeg spaserer tre kilometer til jobb hver dag og selv om de fleste tullingene som suser forbi på syklene sine oppfører seg skikkelig og svinger unna meg, er det ikke alle som eier folkeskikk. Har blitt kjeftet på av ei sinna dame som måtte bremse ned for å ikke sykle på meg. Hørte ikke hva hun sa for jeg hadde musikk på øret, men tror ikke det var noe pent. Det finnes fotgjengere på fortauet. Det må dere sykkelgærninger bare finne dere i. Skumlest synes jeg det er med de som ikke svinger unna. Har hendt noen ganger at syklister suser forbi så nært at det napper i jakkeermet. Slik oppførsel kan fort få konsekvenser.

Det er jo en stakkars pasient her som ble påkjørt fordi bilen måtte svinge unna en gal syklist. Denne pasienten blir erklært hjernedød, som bringer litt etikk og problemstillinger rundt organdonasjon inn i denne episoden. Særlig Izzie tar seg litt nær av det at enkelte leger kun fokuserer på hvilke organer de kan bruke, mens hun tenker på mannens familie og håpet om at han kanskje kan våkne igjen.

Organdonasjon er både viktig og fantastisk, men det kan også være litt skummelt. Så lenge alle leger innblandet er profesjonelle og etiske så er dette en fantastisk ordning. Men med en gang noen får det for seg at å la en pasient dø slik at man kan bruke reservedelene til å redde fem andre kan være en god ide, da kan det blir skikkelig farlig å bli syk. Det er heldigvis ikke slik (tror jeg), men jeg leser jo mye science fiction og dystopier, og der kommer det jo frem mange skumle praksiser på både det ene og det andre som har sneket seg inn i samfunnet. Så det er lett å tenke at slikt kan skje.

Men tilbake til tv-serien jeg egentlig skulle skrive om her: Den tredje episoden følger formelen som ble brukt i de først to: humor og kniving mellom turnuslegene, masse medisinsk drama og tragiske skjebner, og romantisk såpeopera mellom Meredith og hennes McDreamy.
Tittelen på den tredje episoden er forresten Winning a Battle, Losing the War. Dette er navnet på en sang av Kings of Convenience.Alle episodene av Grey's Anatomy har tittel etter en sang, men jeg legger allerede merke til et mønster jeg ikke liker så godt: ingen av sangene er særlig rocka!

Rollelisten for episode tre er som følger:

 • Ellen Pompeo som Dr. Meredith Grey
 • Sandra Oh som Dr. Cristina Yang
 • Katherine Heigl som Dr. Izzie Stevens
 • Justin Chambers som Dr. Alex Karev
 • T.R. Knight som Dr. George O'Malley
 • Chandra Wilson som Dr. Miranda Bailey
 • James Pickens, Jr. som Dr. Richard Webber
 • Isaiah Washington som Dr. Preston Burke
 • Patrick Dempsey somDr. Derek "McDreamy" Shepherd
 • Keith David somLloyd Mackie
 • Callum Blue somViper
 • Claire Lautier somShelley
 • Steven W. Bailey somJeremy(actually Joe the Bartender)
 • Kathleen M. Darcy somAnesthesiologist
 • Zina Zaflow somNurse
 • Dinah Lee somGrungy Chick
 • Rudolph McCollum somViper's Male Friend
 • Kelsey Kemper somShelley's Daughter
 • Kristy Munden somNurse #2

Callum Blue, som spiller sykkelgærningen Viper, er jo en ganske kjent skuespiller. Han var jo General Zod i Smallville, Anthony Knivert i True Blood og Mason i Dead Like Me.

#tv #greysanatomy #lege #sykehus #turnuslege #sykkelløp #operasjon #organdonor #organdonasjon

AutogiroI mars 1954 kom Lorna the Jungle Girl nummer 6. Jeg vet ikke hvorfor de endret navnet. Hun het jo Lorna the Jungle Queen tidligere. Kanskje de ville få henne til å høres yngre ut? Det var sikkert en grunn og den var sikkert god. Det dramatiske omslaget er i alle fall tegnet av Russ Heath. Forfatteren for alle historiene er Don Rico og det er Werner Roth som har tegnet alle Lorna-historiene, mens Georg Tuska har tegnet den ene solohistorien om Greg Knight.Den første historien begynner med at Lorna ser et helikopter på himmelen og utbryter Autogiro! Jeg trodde et sekund at hun skulle til å betale regningene sine, men en autogiro er faktisk et helikopterlignende fly-fartøy som ble oppfunnet av spanjolen Juan de la Cierva i 1923. Dette kalles også autogyro eller gyroplan. (wikipedia er fantastisk).

Men tilbake til tegneserien. Autogiroen bruker nett for å fange noen gaseller, og skremmer i samme tid opp alle jungeldyrene. Et neshorn går amok og Lorna må sette det på plass.Ovenfor ser du hva som skjer rett etter at Lorna har lagt neshornet i bakken og slått det bevisstløs med bare nevene. Han Greg-fyren er visst helt blåst i hodet.

Lorna sporer opp autogiroen og finner etter hvert ut at den tilhører et skummelt par som brenner dyr levende og selger beina til utenlandske forskere. Etter litt bruduljer ordner Lorna opp, skurkene blir spist av jungeldyr, og Greg mumler surt at kvinnfolk har ikke noe i jungelen å gjøre.M'Tuba, mannen som lærte opp Lorna er tilbake, men han er døende og hverken stammens medisinmann eller den hvite manns medisiner kan hjelpe ham. Han er stukket av morta-planten, og den eneste kuren er saften i stilken til morta-planten. Problemet er at denne planten kun vokser i The Lost World, et sted ingen vet hvor er men alle vet at det er kjempefarlig. Hvordan M'Tuba ble stukket av en plante som er langt borte i et sted han aldri ville ha dratt, blir ikke forklart nærmere.

Så, hvordan kommer man seg til The Lost World?Ved å fly på en kondor selvsagt. Det burde du jo ha visst ;-)

Du lurer kanskje også på hvordan en morta-plante ser ut? Lur ikke mer!Hvis du ser en slik en må du passe på å ikke stikke deg på tennene, for da dør du. Med mindre noen plukker blomsten og heller litt av saften i stilken i såret ditt.Da har du lært et triks for å overleve i jungelen. Det er virkelig mye lærdom i disse gamle tegneseriene.Den neste historien handler utelukkende om Greg Knight. Og denne har jeg litt vanskelig for å svelge. En gutt, født og oppvokst i jungelen vet mye bedre enn alle andre at du plukker ikke opp en løveunge. Da spiser løvemor deg.

Men denne gutten er en komplett idiot og Greg blir nødt til å drepe mamma løve for å redde han. Men så blir pappa løve sint, han får med seg alle jungeldyrene og går til angrep på guttens landsby. Helt til gutten går frem og gir løveungen tilbake til pappa løve. Da er alt tilgitt og alle levde lykkelig alle sine dager.

Sukk.Heldigvis er den siste historien i bladet mye bedre. Greg tar med Lorna til en by for å lure henne til å ta på seg en kjole for en gangs skyld. Jeg ville nå ha trudd han ville vært mer interessert i å få henne til å ta av seg klærne, ikke ta på seg mer. Tosken fortjener henne ikke. Bare kom til meg du Lorna, da skal du få ha på deg så lite klær du vil.

Inne i byen blir Lorna slått ned og en dame som er prikk lik henne kler seg ut som henne og begir seg ut i jungelen. Hun har forresten jobbet i sirkus, så hun kan slynge seg i lianene og late som hun er den ekte Lorna. Dette for å få tilgang til diamantgruven som Lornas løvevenn bevokter. Løven er ikke mye til vokter, for han lukter ikke forskjell på de to damene. Den falske Lorna røyker til og med, så selv Greg med sin dårlige luktesans burde ha merket forskjellen.

Partneren skulle drepe den ekte Lorna, men det klarer han selvsagt ikke. Så da får vi...Chickfight! Woohoo!

Eller egentlig bare en liten woo. Ingen får klærne revet av og det er egentlig en ganske slapp kamp. Men diamantene blir reddet og Greg må innrømme at han ble lurt. All's well that ends well.

 Det var Lorna the Jungle Girl nummer 6. Her er de påfølgende utgivelsene fra Marvel:

Først er det Marvel Tales nummer 121.Patsy and her Pals nummer 6. Jeg har aldri sett en slik kyssekiosk her i Norge.Battlefront nummer 17.Combat Kelly nummer 20.Kid Colt Outlaw nummer 35.Patsy and Hedy nummer 25.Strange Tales nummer 26.Astonishing nummer 31.Battle nummer 27.Den neste utgivelsen er Journey Into Mystery nummer 15. Kommer tilbake i morgen og forteller dere om jeg ble skremt av grøsserhistoriene.

#marvel #tegneserie #lorna #jungel #løve #neshorn #kobra #kondor

Damer er som togKato kan alt om biler, men ingenting om tog. Han vet de finnes og vet noen enkle ting om dem, men aner ikke hvordan de fungerer. Akkurat slik er det med kvinner. Han vet de finnes og noen enkle ting om dem, men har null peiling på hvordan de fungerer.

Har lest Kato Origins: Way of the Ninja nummer 3 fra Dynamite Entertainment. Det startet som en dyster krimhistorie fra krigsårene, men jo mer Kato pirker borti mordet, jo større blir saken. Han havner snart om bord på et tog og finner nazi-spioner og et mulig samarbeid mellom Tyskland og Japan. Og han er alene, uten sin venn Green Hornet.

Forfattet av Jai Nitz og tegnet av Colton Worley, er dette en tøff og spennende tegneserie. Den har ikke humoren som Green Hornet-tegneseriene den blir utgitt sammen med, men den er like bra, om ikke bedre. Gleder meg til å finne ut hvordan det går med Kato.

Det er tegnet to omslagsillustrasjoner til bladet:

Colton WorleyFrancesco FrancavillaJeg synes Francavilla sin tegning helt klart er tøffest. Hva synes du?

Fra Dynamite sine hjemmesider:

SKU: C725130148568
Rating: TEEN+
Covers: Colton Worley, Francesco Francavilla (1-in-10)
Writer: Jai Nitz
Penciller/Inker: Colton Worley
Colorist: TBD
Genre: SUPER-HERO, ADVENTURE
Awards: N/A
Publication Date: JULY, 2010
Format: Comic Book
Rights: WW
Age range: 16+
UPC: 725130148568
From the pages of GREEN HORNET: YEAR ONE comes the solo adventures of KATO!
Kato is on his own as he tracks down a murderer and finds himself caught among the intrigue and danger of wartime America and the Japanese and Nazi are on the mainland! Now, in addition to the murderer he's trailing, Kato is onto bigger game - spies and saboteurs!

#tegneserie #dynamite #kato #greenhornet #nazi #spion #ninja #tog

En avkappet penis i en kjølebagDet er i hvert fall ingen tvil om at det er ei dame som skriver manuset til Grey's Anatomy.

En kvinne utsatt for en brutal voldtekt blir brakt inn til sykehuset Seattle Grace. Legene, særlig de mannlige, blir ganske så sjokkerte når de finner en avbitt penis i munnen hennes. Siden dette er bevismateriale i en kriminalsak, må Meredith gå rundt med penisen i en kjølebag helt til politiet har tid til å hente den. Og de skynder seg ikke akkurat.

Men det er mer som også skjer i den andre episoden av Grey's Anatomy. De unge turnuslegene (ung og ung, jeg synes faktisk Meredith virker mye eldre enn de andre) strever videre i sin gryende karriere som kirurger. Izzie syr igjen sår, George har ansvar for hjertestarteren, Christina og Alex vedder om hvem som er raskest og Bailey vil ikke la noen av dem få lov til å operere før hun er like glad som Mary Poppins. Kanskje de bør gi damen en paraply i stedet for en mocca latte. Det er også tydelig at ingen vet at moren til Meredith (som er en verdensberømt kirurg) har demens. Derek har forresten en ting for ferjer. Og ja, Meredith kysser McDreamy i heisen.Dette er humor, medisinsk drama og en såpeserie slengt inn i en miksmaster. Og denne tv-smoothien er faktisk skikkelig underholdende når man først smaker på den.

Tittelen på den andre episodene er The First Cut Is the Deepest, som også er tittelen på en sang av Cat Stevens.Sheryl Crow har også en coverversjon.Ikke helt min musikksjanger, men Sheryls musikkvideo er i alle fall mye penere å se på.

Rollelisten for episode to av Grey's Anatomy:

 • Ellen Pompeo som Dr. Meredith Grey
 • Sandra Oh som Dr. Cristina Yang
 • Katherine Heigl som Dr. Izzie Stevens
 • Justin Chambers som Dr. Alex Karev
 • T.R. Knight som Dr. George "Bambi" O'Malley
 • Chandra Wilson som Dr. Miranda Bailey
 • James Pickens, Jr. som Dr. Richard Webber
 • Isaiah Washington som Dr. Preston Burke
 • Patrick Dempsey somDr. Derek "McDreamy" Shepherd
 • Alice Lo som Qing Lu
 • Scarlett Lam som Ahn
 • Robin Pearson Rose som Patricia
 • Kerry Carney som Intern #1
 • Kerri Higuchi som Peds Intern
 • Dennis Gubbins som Paul
 • Stacey R. Hinnen som Mr. Johnson
 • Elise Robertson som Ms. Johnson
 • Kylie Dragna som Ellen Parkins
 • Gary Kraus som Louis Cardon
 • Sonia Jackson som Patient #1
 • Walter Wong som Tech
 • Scott Michael Morgan som Patient #2
 • Cindy Drummond somLouis' Wife
 • Helene McCardle som ER Doc
 • Alex Thayer som Allison
 • Chip Keyes som Big Man
 • Jeff Marlow som Drunk Man
 • Andre Panossian som Code Team Leader
 • Stephen Blackehart som Vic
 • Patricia Harris-Smith som Patient's Wife
 • Debra Holt som Big Man's Wife
 • Nate Reese som Father of Patient #1
 • Joan McCrea som Louis' Wife's Mother
 • Linda Nile som Louis' Wife's Sister
 • Kristy L. Munden somTrauma Nurse
 • Anjul Nigam somDr. Raj Sen

#tv #lege #sykehus #drama #voldtekt #penis #operasjon

Unge mennYoung Men ble utgitt i februar 1954. Dette var opprinnelig et blad med krim og krigshistorier, men har nå blitt omgjort til et superheltblad med de gamle heltene fra 40-tallet. Carl Burgos har både tegnet omslaget og den første historien som handler om The Human Torch. Hank Chapman er skribent.En krimbølge herjer over landet, og dette er selvsagt en sak for den brennende mannen og hans guttekompanjong. En snodig ting er at alle skurkene er unge. Ingen av dem ser ut til å være eldre enn 20 sier lille Toro veslevoksent.

Og hvordan skal de finne ut av dette? Jo, de kler seg ut som gamle gubber og subber rundt i bygatene. Og jammen tror dere ikke at en fyr kommer bort til dem og sier at de kan bli unge igjen. Alt de må gjøre er å gjøre noen brekk til gjengjeld. Det verste som kan skje er at de får 5-10 års fengsel hvis de blir tatt, men de vil da allikevel være unge og ha masse år igjen om det skulle skje.

Høres ikke det for godt ut til å være sant? For det er det. Han som har laget foryngelsesmaskinen glemte visst å nevne at de som blir forynget blir gjort om til støv etter 30 dager. Au da, det liker ikke de gamle gubbene, som nå er unge menn, noe særlig. Justice prevails!Jeg tviler også litt på at Chapman og Burgos kan så mye om termodynamikk. Her spytter den flammende mannen på et maskingevær (tommygun) som en banditt holdet i hånden. La gå at maskingeværet smelter uten at kruttet i alle kulene detonerer, men fyren får jo glovarmt smeltende metall over hele den lilla dressen sin. Ikke bare overlever han uten en skramme, men han er pigg nok til å ta ei dame gissel like etterpå. Skurkene er skikkelig hardføre i Marvel-universet.John Romita har tegnet historien om Captain America.

Professor Steve Rogers er i et rom på skolen sammen med sin elev Bucky da han tar av seg skjorta. Nei, det er ikke hva du tror. Bucky har nemlig plutselig oppdaget hva som står på forsiden av avisen: USA trenger Kaptein Amerikas hjelp. Og dette er så viktig at de ikke ringer, men trykker det på forsiden av avisa.

Cap og Bucky raser av sted til Washington hvor de får se en ny eksperimentell atom-kanon. En kanon som skyter atombomber. Deres jobb er å passe på at de slemme røde spionene ikke får tak i denne kanonen. De hilser på en ung herremann som heter Jim Slade. Denne karen designet tennstempelet til kanonen. Han har tydeligvis ikke skrevet dette ned noe sted, for han er den eneste i verden som kan lage dette tennstempelet. Er ikke det en genial måte å sikre hemmeligheten på? Slade har gjort en så god jobb at han har fått perm og skal til Las Vegas for å møte kjæresten sin. På vei inn i drosjen sin mister Slade et fotografi. Mens den gule bilen kjører av sted mot Vegas, plukker Captain America opp bildet.Oi! Hva er dette for noe? Er hun stygg som juling? Eller er det bilde av noe kinky hankypanky med hjulvisp og barberte hamstere?

Nei! Det er bilde av Lupa Lupoff, som Cap gjenkjenner som en rød spion. Au da! Da hiver de seg sikkert i en bil, tar igjen Slade og stopper ham.De løper til Las Vegas. De løper! Og dette skal være amerikas største superhelt??

Lupa og hennes ektemann Arnold fikk da god tid til å kidnappe Slade og true hemmeligheten om tennstempelet ut av ham. Cap og Bucky må kjempe seg igjennom masser av kommunist-spioner. De kommer med noen sårende bemerkninger om bekledningen til Cap og angrer muligens litt på det.Den beryktede og superskumle Executioner kommer på banen når Cap klarer å redde Slade. Hvem Executioner er, lar jeg forbli et mysterium for dere som ikke har lest denne tegneserien. Det ender i alle fall lykkelig. Alle kommunistene er døde og atomkanonen forblir i amerikanernes hender.Nå skulle man tro at den neste historiene handlet om Cap, Bucky og Slade mens de lå i sykesengen og sakte og meget smertefullt døde av radioaktiv stråling, men de mente tydeligvis at dette ble for hard kost for kidsa som leste dette bladet. I stedet får vi en Namor-historie servert av Bill Everett.Betty Dean, tidligere politidame, tidligere reporterdame, er nå blondine som eier en leilighet. En leilighet hvor Namor kan sitte i en stol og lese mens Betty plaprer om hva som står i avisen. Jeg tolker dette som at disse to har blitt et par.

Masse folk hopper i havet og forsvinner. Andre folk blir funnet, maltraktert og oppspist. Denne historien er egentlig superteit. Romvesener fra langt langt borte har på telepatisk vis sendt hjernene sine inn i hvithaier. De har så funnet en måte å gjøre seg om til mennesker på, men de må i havet en gang i døgnet og de må spise levende kjøtt. Namor dreper alle hvithaiene. Jorden er reddet. Hurra og god natt.Jeg dveler ikke mer med dette bladet. Jeg går videre med min kronologiske gjennomgang av Marvel-tegneserier. Her er de neste utgivelsene:

Først er det Combat Casey nummer 14.Love Romances nummer 35.Millie the Model nummer 5.My Own Romance nummer 36.True Secrets nummer 22.Så lanseres det et nytt westernblad: Western Outlaws nummer 1.Og deretter lanseres det et nytt humorblad: Wild nummer 1.Lovers nummer 58.Uncanny Tales nummer 17.Battlefront nummer 16.Combat Kelly nummer 19.Crazy nummer 3.Kid Colt Outlaw nummer 34.Mystery Tales nummer 19.Patsy and Hedy nummer 19.Patsy Walker nummer 51.Speed Carter Spaceman nummer 4.Strange Tales nummer 25.Wendy Parker nummer 6.Astonishing nummer 30.Battle nummer 26.Black Rider nummer 21.Justice nummer 43.Men's Adventures nummer 26.Miss America nummer 61.My Friend Irma nummer 40.Secret Story Romances nummer 4.War Comics nummer 24.Adventures Into Terror nummer 28.Adventures Into Weird Worlds nummer 26.Girl Confessions nummer 31.Mystic nummer 27.Love Romances nummer 36.Menace nummer 10.Millie the Model nummer 51.Girls Life nummer 2. De sitter og øver seg på å lese opp-ned.Lovers nummer 59.Police Action nummer 2.Uncanny Tales nummer 18.Bible Tales for Young People nummer 5. Dette ble det siste bladet i denne serien.Crazy nummer 4.Vi er nå kommet frem til mars 1954. I morgen vil jeg skrive litt om hva jungeljenta Lorna kommer ut for i det neste tegneseriebladet. Sikkert masse tullball med han Greg Knight-tufsen. Får se :-)

#marvel #tegneserie #superhelt #humantorch #namor #captainamerica #krim #western #humor #romantikk #krig #grøss

TreningDet trenes i Kato nummer 4, tegneserien som akkompagnerer Green Hornet serien til Kevin Smith og forteller om Mulan, Katos datter og den neste generasjonen som Green Hornets partner.

Ande Parks har skrevet historien og Diego Bernard har tegnet den.

Etter at yakuza-bossen Hirohito Juuma, i sin Black Hornet drakt, drepte Katos kone, er den skadde Kato og hans sinte datter Mulan i skjul. Og Mulan trenes for harde livet slik at hun og faren skal være sterke nok til å overvinne Hirohito. Samtidig begynner Hirohito å ta kontrollen over yakuzaen. Det første steget i hans etterlengtede hevn mot Green Hornet og Kato som satte faren hans i fengsel.

Hele tegneseriebladet kan ses på som en training montage, og det bygger spenningen til konfrontasjonen som trolig vil komme i neste nummer. Gleder meg, selv om jeg vet at de ikke vil vinne fullstendig da Hirohito fortsatt er i live i Kevin Smith's Green Hornet serie som er satt like etter disse hendelsene.

Det er laget tre omslagsillustrasjoner:

Joe BenitezJohnny DesjardinsAle GarzaNok en gang foretrekker jeg Benitez sin tegning. Hvilken liker du best?

Fra Dynamite sine hjemmesider:

SKU: C725130148537
Rating: TEEN+
Covers: Joe Benitez, Ale Garza (1-in-10), Johnny D (1-in-25)!
Writer: Ande Parks
Penciller/Inker: Diego Bernard
Colorist: TBD
Genre: SUPER-HERO, ADVENTURE
Awards: N/A
Publication Date: JULY, 2010
Format: Comic Book
Rights: WW
Age range: 16+
UPC: 725130148537
Mulan and the Black Hornet have retreated to their respective camps to prepare for their ultimate confrontation. With Kato at her side, does the Black Hornet stand a chance against this fearsome new hero? Written by Ande Parks, the action from this series leads directly into the KEVIN SMITH'S GREEN HORNET comic book series from Dynamite and features an all-star array of cover artists!

#tegneserie #dynamite #kato #mulan #blackhornet #yakuza #trening

Grå anatomiGrey's Anatomy er vel i sin tolvte sesong nå, hvis jeg ikke tar helt feil. Jeg har sett de første sesongene tidligere, og synes den var overraskende bra. Husker ikke helt hvor jeg stoppet opp, så begynner fra begynnelsen igjen. På Viaplay ligger de ti første sesongene, så burde ha tv-underholdning en lang stund fremover. Lege-serier er ikke noe jeg vanligvis ser så mye på. Hovedsakelig går det på science fiction, fantasy, grøss eller superhelter. Eller noe med et snev av det overnaturlige. Men det er greit å se på noe litt mer jordnært innimellom også. Siden jeg nå er ferdig med Battle Creek tenkte jeg å prøve litt legedrama.

Hva er det som er så bra med Grey's Anatomy?


Ut i fra den første episoden virker det litt som om den lurer deg inn med humor og holder på deg med påfølgende dramatikk.

Det starter ganske lystig og morsomt med de nye turnuslegene som skal begynne på opplæringen sin ved Seattle Grace Hospital. "Nazisten" Bailey er tøff som fy. Izzie må foreta sytten rektalundersøkelser. Au! Meredith syntes det var en god ide å gå på rangel kvelden før hun skulle begynne på sin nye jobb, hadde en one night stand med Derek, som viser seg å være en av overlegene på sykehuset og hennes nye sjef. Jadda! Er ikke noe å si på bedømmingsevnen til fremtidens lege.

Så har vi George O'Malley. Jeg synes nesten at serien burde hetet O'Malley's Anatomy, for han er den av de nye turnuslegene som er mest likandes og som også får det tøffest. Overlegen Bruke plukker ham ut til å få utføre den første operasjonen. Ting går ikke helt som planlagt og George får kallenavnet 007. Med rett til å drepe. Det er også stakkars George som får den fryktelig vanskelige oppgaven å fortelle en pårørende at mannen hennes ikke overlevde en operasjon. Etter min mening er det han som er den egentlige stjernen i denne første episoden.

Jeg tror at det som gjør denne serien så engasjerende og interessant er at fokuset er ikke bare på de medisinske problemene, men også på livet til selve legene.

Tittelen på episoden er A Hard Day's Night, tittelen på en Beatles-sang.Rollelisten:

 • Ellen Pompeo som Dr. Meredith Grey


 • Sandra Oh som Dr. Cristina Yang


 • Katherine Heigl (hun fra Roswell) som Dr. Izzie Stevens


 • Justin Chambers som Dr. Alex Karev


 • T.R. Knight som Dr. George O'Malley


 • Chandra Wilson som Dr. Miranda Bailey


 • James Pickens, Jr. som Dr. Richard Webber


 • Isaiah Washington som Dr. Preston Burke


 • Patrick Dempsey som Dr. Derek Shepherd
 • Skyler Shaye som Katie Bryce
 • Randall Arney som Mr. Bryce
 • Kate Burton som Ellis Grey
 • Robbie Troy som Mrs. Bryce
 • Moe Irvin som Tyler Christian
 • Lynn Marie Stewart som Nurse
 • Laura Carson som Gloria Savitch
 • Sean Palmer som Intern #3
 • Sendhil Ramamurthy (han fra Heroes) som Intern #2
 • Richard Gilbert-Hill som Small Town Doc
 • Grinnell Morris som Intern #4
 • David Vegh som Tony Savitch
 • Kathleen M. Darcy som Anesthesiologist
 • Brad Pennington som Radiologist
 • Noelle McCutchen som Nurse #2
 • Josh Bywater som Intern #1
 • Gregory Erff som Mr. Jones
 • Billy Wood som Senior Resident
 • Martin Ighani som Rectal Exam Patient
 • Joel Schmidt som Gloria's Brother

#tv #lege #sykehus #greysanatomy #operasjon

The SlugI min gjennomgang av Marvel-tegneserier er jeg fortsatt i februar 1954. Nå er det tid for et nytt nummer av grøsserbladet Journey Into Mystery. Nummer 14 for å være helt presis. Egentlig ikke noe eksepsjonelt her. Dette bladet har vært mye bedre tidligere. Denne gangen inneholder det 5 middelmådige grøsserhistorier. Omslaget er tegnet av Gene Colan, og det er mer grøss over det enn historiene i bladet.Den første historien er tegnet av Russ Heath og forteller om en fyr som plages med mareritt. Hver eneste natt drømmer han at han blir forvandlet til en diger snegle, og det holder på å drive ham til vanvidd. Det han ikke vet er at hans bror, som er hypnotisør, er sjalu fordi mannen fikk foreldrenes arv og vil få ham innlagt på galehuset og dermed få alle pengene og huset selv. Men hva om drømmen blir virkelig?Robert Q. Sale er tegneren bak den neste historien. Her handler det om en mann som er vampyr, men skjuler dette for kona. Hun er også vampyr og skjuler dette for mannen. Mer en forviklingskomedie enn en grøsser. Denne kunne ha blitt en sitcom :-)Vic Carrabotta og Jack Abel er tegnerne bak den neste historien. Denne er både merkelig og litt interessant på samme tid. Et forsøk på å lage en noe dypere historie vil jeg tro. Denne handler om en voldelig far og ektemann som en dag får en pakke på døren. Denne pakken er fra fremtiden (postvesenet har rotet) og inneholder en leke der man kan lage sin egen lille verden, og ødelegge den igjen...Vic Carabotta har også tegnet den neste historien. Denne er satt i jungelen og handle rom to jegere som leter etter en skatt, til tross for de innfødtes advarsler om et grusomt jungelmonster...Dick Ayers har tegnet bladets siste historie. En liten gutt får telepatiske meldinger fra stjernene og konstruerer et romskip i farens låve. Et forsøk på litt smart sci-fi for å fortelle at menneskeheten ikke er klar for å møte romvesener enda.

Det var Journey Into Mystery nummer 14. Egentlig ingen vits i å dvele noe mer med det, det er bare å gå videre. Like etter dette bladet kom disse utgivelsene:

My Friend Irma nummer 39. Jeg lurer på om noen faktisk prøvde dette magnet-trikset. De ble sikkert veldig skuffet over at det ikke virker.Mer grøss er det i Spellbound nummer 19.Og western med Two Gun Kid nummer 12. Er det bare meg, eller ser det ut som han bare har en revolver her? Jo, han har to. Den andre bare ser ut som en del av skjorta.Den neste utgivelsen er Young Men nummer 25. Den handler egentlig ikke om unge menn, men om de gode gamle superheltene Namor, Human Torch og Captain America. Jeg skal skrive litt mer om dette senere, etter at jeg har lest tegneserien.

#marvel #tegneserie #grøss #vampyr #sciencefiction #jungel

Green Hornet fra gullalderenThe Green Hornet Golden Age Remastered nummer 1 er en nyutgivelse av de første tegneseriene om denne helten. De ble utgitt i 1940 og er basert på radioprogrammet til Fran Striker (begynte vel en gang på slutten av 30-årene hvis jeg ikke tar helt feil).

Vi har Britt Reid og Kato, akkurat som i de moderne tegneseriene som Dynamite gir ut, men det er mye mindre action og ganske mye mer prat. Faktisk slo det meg innimellom at all teksten i tegneserien kunne leses opp og bli et hørespill uten noe særlig omskriving.

Selve historiene er litt langtekkelige og kjedelige, men det kommer av måten de blir fortalt på. De tar for seg fagforeningsgangstere, folk som later som de blir påkjørt for å presse bilister for penger og pengeutpressing fra ansatte i det amerikanske justervesenet (de som sjekker at vektene i butikker er riktige).

Dette føltes litt gammeldags og kjedelig. Og litt sjåvinistisk til tider. Men det er jo også litt gøy å se hvor Green Hornet figuren kommer fra. Og hvor mye han har endret seg siden 1940.

Omslaget er det eneste i denne tegneserien som er nytt. Joe Rubenstein har tegnet det. Det ser gammelt og slitt ut med vilje.

Fra Dynamite sine hjemmesider:

SKU: C725130148582
Rating: TEEN+
Covers: Joe Rubenstein
Writer: Based on stories by Fran Striker
Penciller/Inker: Art by Bert Whitman Associates
Colorist: TBD
Genre: CLASSIC REPRINT, ADVENTURE, SUPERHERO
Awards: N/A
Publication Date: JULY, 2010
Format: Comic Book
Rights: WW
Age range: 16+
UPC: 725130148582
A new series of Golden Age reprints featuring the classic adventures of the original Green Hornet! Each issue in this new series of classic Hornet material is 40 big pages, featuring stories all inspired by the man who started it all Fran Striker! Completely re-mastered for today's discerning reader and collector, Dynamite has also commissioned Joe Rubenstein to create brand-new covers, inspired by the golden Age comics of yesteryear!

#tegneserie #dynamite #greenhornet #kato #ganster

Organ Grinder

Den tiende episoden av Grimm har en moderne, men også grusom, vri på eventyret om Hans og Grete.En del mennesker bruker dyredeler som remedier for forskjellige ting, da fra eksotiske dyr som f.eks. neshorn. Men for fabelvesnene så er det mennesker som er eksotiske dyr. Unger som bor på gaten blir kidnappet og "høstet" for organer. Disse blir da tørket og preparert og solgt til fabelvesener. Mennesketestikler skal blant annet virke veldig godt på potensen for enkelte fabelskapninger. Usj.

Nick (David Giuntuli) og Hank (Russell Hornsby) tar saken og prøver å stoppe denne groteske businessen.Til og med sjefen, kaptein Renard (Sasha Roiz) blir med.Han er det forresten noe skikkelig muffens med. Det har vært ganske stille rundt ham i det siste, så jeg hadde nesten glemt hva han holdt på med i de første episodene. Tror det skjer noe der snart.

Og selvsagt er Monroe (Silas Weir Mitchell) med og hjelper i det skjulte.Andre gjesteroller er Valerie Cruz.Randy SchulmanHannah Marks og Daryl Sabara.Vi blir også introdusert til to nye skapninger: de skumle geier (gribbemenn)og fuchsbau (revemenn).Trailer for den tiende episoden av Grimm, Organ Grinder:#tv #grimm #ulv #gribb #rev #mord #organtyveri #gatebarn

Voodoo i jungelenAl Hartley har tegnet omslagsbildet til Lorne Queen of the Jungle nummer 5 fra februar 1954. Dette er det siste bladet med denne tittelen, for neste gang har de endret det til Lorna the Jungle Girl. Kanskje de syntes hun var for ung til å være dronning?

Manus til alle historiene i bladet er skrevet av Don Rico. Og det er Werner Roth som har tegnet historiene om Lorna, mens Jim Mooney har tegnet solohistorien om Greg Knight.I den første historien har en stamme begynt å tilbe voodoo-gudinnen Mamalu igjen. Lorna hadde visst stoppet denne religionen tidligere, men nå har de begynt med menneskeofringen igjen. Jeg fikk litt sånn Fantomet-vibber i begynnelsen her.Det blir jo svært så dramatisk etter hvert. Mamalu er faktisk ekte, og hun vil ha tilbederne sine til å drepe Lorna. Jeg var bombesikker på at dette kom til å være en vestlig dame som bruker de innfødtes overtro til å få rikdom og makt (som jo så ofte skjer i Fantomet-historier), men neida. Det kom ingen avsløring av den falske gudinnen, ei heller noen heroisk akt av Lorna som reddet dagen. Nei, Mamalu ble til slutt drept av en av sine tilbedere som kom tilbake fra de døde for å gifte seg med henne. Det er jammen en del tullball i denne jungelserien her.Og selvsagt må det avsluttes med litt jåleri rundt forholdet mellom Lorna og Greg.Den andre historien er i det minste litt jordnær. En mann som skaffer dyr til sirkus kommer til Lorna og ber om hjelp. Hans indiske tiger har stukket av og er nå et sted inni den afrikanske jungelen. Lorna vil fange den i live og gi den tilbake til mannen, mens Greg vil skyte den, for tenk den ære og berømmelse mannen som skyter den første tigeren i Afrika vil få! Det blir litt konflikt der, men går bra til slutt.Så kommer solohistorien om Greg. Jeg må si det igjen, det er helt merkelig hvor annerledes Greg er når Lorna ikke er til stede. Han viser faktisk heltemateriale i solohistoriene, i stedet for å være en fjottete surpomp slik han ellers er.

Greg blir leid inn av en suspekt kar om ser ut til å hate løver noe innmari. Greg skal guide mannen til et sted hvor han mener det er gull, men de blir hele tiden angrepet av løver. Det viser seg etter hvert at mannen har vært der før, men etter at han skjøt en løveunge ble alle løvene rabiate og angrep ham. Derfor leide han Greg som beskyttelse. Men hva velger Greg, den slemme mannen eller de sinte løvene?I den siste historien kommer Greg nok en gang i trøbbel. Han blir leid inn som guide for å bringe noen til The Lost Kingdom, et sted som alle innfødte advarer om. Greg og følget hans kommer ikke tilbake, så Lorna må i vei for å redde dem.Og det er mange farer i The Lost Kingdom. Vil dere tro meg hvis jeg sier at hun og apekatten tar dino'n med en liten kniv?

Etter litt action med fortidsuhyrer og primitive huleboere, redder selvsagt Lorna både Greg og fyren som leide ham. Og da blir vel Greg glad og takknemlig...Hah!

Det var Lorna the Jungle Queen nummer 5. Bladet er faktisk veldig morsomt, selv om det er en god del tåpeligheter. Men det er kanskje på grunn av tåpelighetene det er morsomt.

Jeg trodde først at nå var det slutt på denne serien, men den skifter navn til Lorna the Jungle Girl. Og etter litt leting fant jeg faktisk fire blader til på Marvel Unlimited. Igjen er det datokrøll. De fire neste bladene i Lorna serien er datert 2012. Sikkert fordi de ble lagt inn i tegneseriebasen i 2012. Det er tydelig at man må være litt våken hvis man vil lese alt kronologisk etter utgivelse på Marvel Unlimited.

Men før det blir mer Lorna, så er det noen flere tegneserier som kommer:

Først er det Patsy and her Pals nummer 5.Combat Kelly nummer 18.Kid Colt Outlaw nummer 33.Marvel Tales nummer 120.Patsy and Hedy nummer 23.Wild Western nummer 32.Så kommer det et nytt blad, inkludert 3D-briller: 3-D Action nummer 1. Dette ble tydeligvis ingen suksess for det ble bare med denne ene utgivelsen.Men de prøvde jo hardt, for de startet med to 3d-blader: 3-D Tales of the West fikk også bare en utgivelse.Astonishing nummer 29.Battle nummer 25.Journey Into Unknown Worlds nummer 24.Miss America nummer 60.Adventures Into Terror nummer 27.Adventures Into Weird Worlds nummer 25.Mystic nummer 26.Secret Story Romances nummer 3.Da er neste blad i utgivelsesrekken Journey Into Mystery nummer 14. Dette ligger på Marvel Unlimited, så jeg kommer tilbake etter at jeg har fått lest det.

#marvel #tegneserie #lorna #jungel #tiger #dinosaur #voodoo #løve

Velkommen til AmerikaGreen Hornet: Year One nummer 4 fra Dynamite Entertainment forteller om da Kato kommer til USA sammen med sin nye venn Brit Reed. Year One er tegneserien som handler om begynnelsen for Green Hornet og Katos kamp mot kriminaliteten og er satt i 1938.

Det er to parallelle historier i tegneseriebladet. Først er det innreisen til USA, og så er det den begynnende kampen mot gjengene. Ryktet begynner å spre seg om en tulling i maske som prøver å trenge seg inn på territoriet til Mr. Caruso. Legenden begynner.

Det er Matt Wagner som har skrevet historien og Aaron Campbell som har tegnet den. Tegningene er mørke og dystre. Fargeleggingen får meg faktisk til å føle at dette er i fortiden. Det er mye brunt og mye ensfarget. Alt virker litt dystert og gammeldags. Skaper en skikkelig herlig noir-stemning. Og så har den kung fu :-)

Det er laget to omslag til dette bladet:

John CassadayFrancesco FrancavillaCassaday sin tegning blir litt for kjedelig og litt for tegneserieaktig etter min smak. Omslaget til Francavilla derimot, er tøft og passer veldig godt til historien. Det ser nesten litt ut som en filmplakat til en gammel gangsterfilm. Hva synes du?

Fra Dynamite sine hjemmesider:

SKU: C725130148544
Rating: TEEN+
Covers: John Cassaday, Francesco Francavilla (1-in-10)
Writer: Matt Wagner
Penciller/Inker: Aaron Campbell
Colorist: Francesco Francavilla
Genre: SUPER-HERO, ADVENTURE
Awards: N/A
Publication Date: JULY, 2010
Format: Comic Book
Rights: WW
Age range: 16+
UPC: 725130148544
The origin of the original team of crime-fighters continues! Set in the golden age of comics and history, writer Matt Wagner weaves a tale of action and adventure unlike anything else seen on the comic racks! Add in the exquisite art of Aaron Campbell and Francesco Francavilla, and you have the perfect companion to the modern day adventures of the Green Hornet from Kevin Smith and Dynamite! Our tale is split across time, following both Britt and Kato developing into the men they would become and the adventures they formed together as the Green Hornet and Kato!

#tegneserie #dynamite #greenhornet #kato #gangster

The Good That Men DoThe Good That Men Do er den ellevte boken i serien Star Trek: Enterprise, basert på tv-serien med samme navn. Forfatterne er Andy Mangels og Michael A. Martin.

Boken begynner med at en gammel Jake Sisko får besøk av sin venn Nog. Jeg trodde først det var en feil her, for de er jo fra Deep Space Nine, men det var ikke feil. Nog har nemlig funnet noen gamle filer som forteller den ekte sannheten om da Coalition of Planets (forgjengeren til føderasjonen vi kjenner fra tv-seriene) ble undertegnet og hva som skjedde like før. Og hva som faktisk hendte med Trip.

Den forrige Star Trek-boken jeg leste, The Last Full Measure, ga jo noen hint om skjebnen til Trip som var litt merkelige. Disse blir nå forklart.

Like før fem raser skal til å signere samarbeidsavtalen, planlegger romulanerne noe skikkelig fanteri for å forhindre disse fem i slå seg sammen og bli en trussel mot det romulanske imperiet. Trip blir rekruttert av Seksjon 31, den hemmelige spionorganisasjonen som vi hørte om første gang i tv-serien Deep Space Nine. Trip må forfalske sin egen død, bli kirurgisk endret til å se ut som en romulaner, og infilterer det romulanske imperiet for å forhindre dem i å klare å lage en Warp 7 motor, noe som vil gjøre skipene deres mye sterkere enn menneskene, vulcanerne, andorianerne og alle de andre rasene i området.

Jeg synes boken var litt treg. Det tok meg lang tid å lese den. Faktisk leste jeg den stort sett over flere flyreiser, der jeg med vilje ikke hadde noe annet å lese på. Boken prøver å være for mye. Den prøver å være en Star Trek-historie der Archer hjelper Shran med å redde sin kidnappede kjæreste. Den prøver å være historisk og fortelle hvordan Føderasjonen begynte. Og den prøver å være en spion-roman med Trip bak fiendens linjer. Og når de prøver å presse alt dette inn i en fortelling, blir det ikke særlig bra. De skulle ha valgt en vinkling og holdt seg til denne.

Stort sett har jeg likt de fleste Enterprise-bøkene, men denne var egentlig litt skuffende.

#bok #bokanmeldelse #sciencefiction #spion #startrek #enterprise #deepspacenine #section31 #romulaner

De levende og de dødeJourney Into Mystery nummer 13 ble utgitt i desember 1953 og inneholder fem grøsserhistorier, men jeg vil ikke si at det er så fryktelig mye grøss over dem. Egentlig er de litt kjedelige. Omslaget er tegnet av Carl Burgos.Den første historien er satt i Ungarn. George Roussos står bak tegningene i denne historien hvor mann som har drept veldig mange vampyrer, varulver og hekser prøver å få seg ei dame. Men alle damer han liker viser seg å være en vampyr, varulv eller heks. Han har nesten gitt opp når han møter ei amerikansk blondine. Har han endelig funnet noen som er normale? Eller er det noe med denne damen også?John Forte har tegnet den neste historien, som er litt snodig. En pensjonert gangster kjøper seg en herregård som er verdenskjent for sin vakre gressplen. Gangsteren ser ut til å finne enorm glede i å slå plenen med golfkøller og gå på den med piggsko. Jeg forstår meg egentlig ikke på denne fyren. Hvis han hatet plenen slik og ville ødelegge den burde han jo ha leid en traktor eller gravemaskin. Ikke stå hele dagen lang og denge på den med en golfkølle.Myron Fass har tegnet den neste historien. Denne handler om en svindler som later som han kan påkalle de døde for å lure til seg penger fra de etterlatte. Flere av ofrene hans har til og med blitt drevet til selvmord, men det stopper ikke denne fyren. Ikke før de døde innser at kanskje kan man påkalle noen den andre veien også. Fra de levende...Stan Goldberg har tegnet den neste historien, som handle rom en sykelig sjalu mann. Jeg trodde først han var ei dame faktisk. Som du ser på bildet ser det nesten ut som om han har kjole, og det er ikke akkurat en mandig frisyre han har. Faktisk ser alle mennene i denne fortellingen ganske like ut. Harry jobber på et forskningslaboratorium og har muligheten til å se inn i et fremtidsskop. Når han ser at kona hans kysser en annen mann blir han helt fra seg av raseri og drar for å konfrontere henne. Uvitende om at han har sett ti år frem i tid, lenge etter at han selv er død.Til slutt har Vic Carrabotta tegnet en historie om en gærning som ikke vil annet enn å bli en verdensberømt pianist. Men først må han trene ti timer om dagen i ti måneder. Og han har ingen penger. Så han sjarmerer ei rik berte og gifter seg, men tenkte ikke på at dama vil ha oppmerksomhet og vil ikke tillate at han sitter foran pianoet hele dagen. Så begynner planlegging for hvordan han kan ta livet av henne og sikre seg arven. Men ta det med ro, han får sin velfortjente straff til slutt. I møte med afrikanske håndjegere...

Dette tegneseriebladet var ganske så middelmådig. Det var kun den første historien som var bittelitt interessant. Forhåpentligvis blir den neste tegneserien som kan leses på Marvel Unlimited litt bedre. Men først, her er utgivelsene som kommer etter denne:

Først litt action med Combat Casey nummer 13.Humoren i Homer Hooper slo tydeligvis ikke an, for det fjerde bladet i serien er også det siste.Mer grøss blir det i Journey Into Unknown Worlds nummer 23.Før vi går over til romantikk med Love Romances nummer 33.Millie the Model nummer 48.My Own Romance nummer 35.Uncanny Tales nummer 15.Lovers nummer 56.Strange Tales nummer 24.Så lanseres det et helt nytt blad, simpelthen kalt Crazy. Det virker som det skal være humor-grøss.Steve Carter Spaceman nummer 3.Wendy Parker nummer 5.Kid Colt Outlaw nummer 32.Battle nummer 24.Battlefront nummer 15.Combat Kelly nummer 17.Mystery Tales nummer 17.Mystic nummer 25.Patsy and Hedy nummer 22.Patsy Walker nummer 50.Miss America nummer 59.Adventures Into Weird Worlds nummer 24.Det ble ikke noe bedre med det andre forsøket for Little Lizzie. Etter tre blader legges serien ned igjen.Men's Adventures nummer 25.Monkey and the Bear legges også ned etter bare tre utgivelser.My Friend Irma nummer 38.War Comics nummer 23.Adventures Into Terror nummer 26.Girl Confessions nummer 30.Secret Story Romances nummer 2.Millie the Model nummer 49.Black Rider nummer 20.Love Romances nummer 34.Menace nummer 9.Justice nummer 42.Lovers nummer 57.Uncanny Tales nummer 16.Så lanseres det et nytt blad: Girls Life nummer 1.Og enda et nytt blad ser dagens lys: Police Action nummer 1.Bible Tales for Young People nummer 4. De tre første bladene i denne serien het Young Folk i stedet for Young People.Crazy nummer 2.Og da er vi kommet frem til februar 1954 og Lorna the Jungle Girl nummer 5. Kommer tilbake til hva for noe tull Greg og jungeljenta finner på etter at jeg har fått lest bladet.

#marvel #tegneserie #grøss #sciencefiction #humor #romantikk #krim #krig #western

Søken etter arvingenThe Green Hornet Strikes nummer 3 fra Dynamite Entertainment.

Hackeren vi har fulgt så langt i serien blir oppsøkt av en svært gammel Kato. Green Hornet er død, og arvingen må lokaliseres. Personlig mistenker jeg at hackeren er arvingen, men man vet jo aldri. Ellers får vi mer og mer innblikk i korrupsjonen som gjennomsyrer politiet og den skumle gangsteren som styrer Chicago med jernhånd.

Nok en gang er det lite action, men det er masse med historiefremgang så bladet blir ikke kjedelig. Ariel Padilla er god til å tegne og Brett Matthews vever en litt annerledes versjon av Green Hornet historien. I denne alternative verdenen har det vært mange Green Horneter gjennom årene. Og masken har gått i arv (sånn som med Fantomet).

Jeg tror denne kan bli skikkelig bra etter hvert. Det brygger i alle fall opp til noe skikkelig spennende.

Omslaget er tegnet av John Cassaday.Fra Dynamite sine hjemmesider:

SKU: C725130148551
Rating: TEEN+
Covers: John Cassaday
Writer: Brett Matthews
Penciller/Inker: Ariel Padilla
Colorist: TBD
Genre: SUPER-HERO, ADVENTURE
Awards: N/A
Publication Date: JULY, 2010
Format: Comic Book
Rights: WW
Age range: 16+
UPC: 725130148551
Chicago's turf war has a new player... and its greatest hero. THE GREEN HORNET AND KATO. But the Hornet is hunted, untested, and untrained... will he survive under the pressures of the criminal world around him?
Dynamite's ambitious Green Hornet comic books don't get much more ambitious than this, the ultimate tale of the Green Hornet! Featuring covers by John Cassaday and the writing of Brett Matthews along with artist Ariel Padilla!

#tegneserie #dynamite #greenhornet #kato #gangster #politi

Mus og menn

 

Har sett en ny episode av Grimm, og denne gangen blir vi kjent med to nye skapninger: maushertz (musemenn) og lausenschlange (slangemenn).

Nick (David Giontuli) og Hank (Russell Hornsby) får en ny mordgåte når en mann blir funnet i en søppelkontainer, drept med en skrutrekker. Den drepte kan kobles til både en maushertz (kjent for å være feige) og en lausenchlange (spiste barn i gamle dager), men er det virkelig så åpenbart hvem morderen er?

Monroe (Silas Weir Mitchell) får også kjenne på kroppen at det å hjelpe en grimm kan ha konsekvenser.For første gang er det ikke et eventyr som har inspirert denne episoden. Denne gangen er det Of Mice and Men av John Steinbeck som ser ut til å være inspirasjonskilden. Faktisk en veldig bra bok hvis du ikke har lest den.

Den er filmatisert flere ganger, men min favoritt er den med John Malkovic og Gary Sinise.


Gjesteroller denne gangen er Doug BrooksAmanda Walsh og Fred Koehler.Trailer for den niende episoden av Grimm:#tv #grimm #mus #slange #ulv #mord

Tilbake fra de dødeYoung Men var et blad som endret seg mye. Det var et krim-blad, krigs-blad, så krim-blad igjen og fra og med nummer 24 (desember 1953) ble det et superheltblad.

Og da er de tre store superheltene fra glansdagene på 40-tallet tilbake: The Human Torch, Captain America og Namor the Sub-Mariner. De første to har fremdeles de irriterende guttevennene sine med seg.

Forsiden er forresten tegnet av Carl Burgos.Den første historien er skrevet av Hank Chapman og tegnet av Russ Heath og Carl Burgos. Og her kommer Torch tilbake i aksjon. I og med at han har vært borte fra tegneseriene en stund, får vi gjenfortalt hvem han er og får høre hvor han har vært hele tiden.De benytter tydeligvis sjansen til å skrive om hvordan Torch ble skapt. Han var jo opprinnelig en robot som ble bygd, men nå ble han tydeligvis magisk manet frem fra et reagensrør.

Og hvorfor har han vært borte så lenge? Jo, en gangster sprayet han og Toro med løsning X-R som slukket flammene og paralyserte dem. Torch ble så begravd ute i ørkenen, mens Toro ble solgt til kommunistene i Korea.Men en atomprøvespregning i ørkenen brakte Torch til live igjen, og nå er han sterkere enn noensinne. Til og med immun mot løsning X-R. Han redder den hjernevaskede Toro fra Korea, og banker opp gangsterne. Nå er det nesten som om han aldri har vært borte.John Romita og Mort Lawrence har tegnet historien om Captain America. Også her blir skapelsen av supersoldaten gjenfortalt for nye lesere. Cap har ikke vært død, bare pensjonert seg. Han jobber nå som en lærer og Bucky er en av elevene hans. Bucky er tydeligvis akkurat som Peter Pan, han blir ikke voksen.

Cap må bryte pensjonstilværelsen når Red Skull prøver å starte et nytt forbrytersyndikat.Bill Everett har både skrevet og tegnet historien om Namor. Han har vært borte fra tegneseriene fordi han dro hjem for å bygge opp igjen den undersjøiske byen sin (ble ødelagt under 2. verdenskrig). Og Betty Dean er ikke lenger en jentepoliti i New York, nei nå er hun ei attraktiv blondine (kødder ikke, det står så).Betty leser om sunkne skip og får det for seg at hun og Namor kan fikse dette. Hun ringer en general, som igjen kontakter Namor, som selvsagt dropper gjenoppbyggingen av landet sitt og suser av sted for å hjelpe blondina. De finner snart ut at det er roboter fra Venus som har senket skipene, dette som begynnelsen for en invasjon fra rommet. Namor banker dem, de dropper invasjonsplanene, men ingen tror dem.

Jeg vil ikke si at historiene i dette bladet er spesielt gode, men de gjør det de sikkert var ment til. De introduserer heltene for nye lesere og gir oss en grunn for hvorfor heltene har vært borte fra tegneseriene en stund. Forhåpentligvis vil historiene bli bedre i de kommende tegneseriene.

Og som vanlig, her er de påfølgende tegneserieutgivelsene:

Buck Duck ble tydeligvis ikke noen suksess, for hans fjerde blad blir også hans siste.My Friend Irma hører bjeller i sitt trettisjuende blad.Astonishing nummer 28 inneholder spøkelsesmordere.Miss America nummer 58.Spellbound nummer 18.Western-helten Two Gun Kid er tilbake etter at bladet hans ble lagt ned i 1949. De fortsetter på samme nummerrekke, så her kommer nummer 11.Adventures Into Terror nummer 25.Så er vi kommet til Journey Into Mystery nummer 13. Jeg kommer tilbake til det bladet etter at jeg har fått lest det.

#marvel #tegneserie #humantorch #namor #captainamerica #superhelt

Parallel LivesGreen Hornet: Parallel Lives nummer 1 fra Dynamite Entertainment.

Enda en Green Hornet tegneserie. Nå begynner det å bli ganske mange å holde styr på. Denne er direkte koblet til filmen og forteller om hvordan Kato vokste opp. Og dette er en helt annen type Kato enn den jeg har lest om tidligere. Han er ikke japansk med en samurai-far lenger. Nå er han en foreldreløs fabrikk-gutt i Shanghai. Han jobbet for en fabrikk som lagde leker, eller mer korrekt action figurer. En gammel mann lærer han masse om det å konstruere og finne opp ting, noe han for veldig god bruk for når en gjeng større gutter plager ham.

Denne historien har mye mer humor enn de andre Green Hornet seriene fra Dynamite. Og det er ikke rart, for filmen er jo en komedie. Jai Nitz har skrevet en gøyal historie, og selv om alt ved Kato er veldig annerledes, så er det underholdende. Tegningene til Nigel Rayner er som oftest ganske gode, men jeg synes de blir litt for tegneserieaktige innimellom.

Omslagsbildet er tegnet av Paul Renaud.Fra Dynamite sine hjemmesider:

SKU: C725130148575
Rating: TEEN+
Covers: PAUL RENAUD
Writer: JAI NITZ
Penciller/Inker: NIGEL RAYNOR
Colorist: TBD
Genre: SWORD AND SORCERY, ADVENTURE, SUPERHERO
Awards: N/A
Publication Date: JULY, 2010
Format: Comic Book
Rights: WW
Age range: 16+
UPC: 725130148575
Dynamite adds another one! This time around, Dynamite is the only place to read the story before the story of The Green Hornet! Only, this is the official prelude to the upcoming movie starring Seth Rogen and Jay Chou and the Green Hornet and Kato!
How does one man's actions affect another man's? Either purposely or inadvertently. Or is it just destiny? This series shows how Britt Reid's actions lead to Kato coming in contact with the Green Hornet and the pair becoming the Green Hornet and Kato. The lead up and origin of one of the first teams in comics! Featuring incredible covers by Paul (RED SONJA) Renaud!

#tegneserie #dyanmite #greenhornet #kato #Shanghai #fabrikk #leker #oppfinner

Neal Stephenson: Snow CrashSnow Crash er en bok jeg har hørt mye om. Den skal være en av de største bøkene innenfor cyberpunk-sjangeren. Veldig ofte hører jeg den bli nevnt sammen med William Gibsons Neuromancer. Har ikke lest Neuromancer, men nå har jeg i hvert fall lest Snow Crash. Har lest den på engelsk, men den er også utgitt på norsk av Vendetta forlag. Tittelen kommer av måten de første Apple Macintosh kunne krasje og få skjermen full av snø, lik en gammeldags tv uten signal.

Om boken er den beste innenfor sin sjanger vet jeg ikke, for jeg har ikke lest så mye cyberpunk. Men den er skikkelig bra.

Hovedpersonene heter Hiro Protagonist (digger navnet) og Y.T (forkortelse for Yours Truly).

Hiro er samurai, hacker og pizzabud, mens Y.T. er en kurer på skateboard.

Boken begynner med at Hiro leverer pizza for Uncle Enzo's Cosa Nostra Pizza. De garanterer at pizzaen skal leveres innen en halvtime. Og når mafiaen garanterer noe, da er det jammen best at pizzabudene leverer. For hvis ikke, må selveste gudfaren, Uncle Enzo, besøke kunden, beklage og spandere tur til Italia. Trolig etterfulgt av en alvorsprat med pizzabudet. Trolig pizzabudets aller siste alvorsprat.

Denne fremtidsverdenen er brutal, komplisert og spennende. Amerika er delt inn i diverse nabolag, alle styres av enten mafiaen, en gjeng, en religion eller en korporasjon. Og de beskytter sine territorier med alt de kan.

Når Hiro mister jobben sin som pizzabud, slår han seg sammen med Y.T. for å samle informasjon som de kan selge til CIC (i vår tid kjent som CIA). Men ting blir mer komplisert når et farlig (og digitalt) dop kalt Snow Crash dukker opp, og fører til at Hiro og Y.T. blir innblandet i noe virkelig stort.

Metaverse, som enklest kan beskrives som et internett man må bruke VR-hjelm for å koble seg på, er også veldig sentralt i denne boken. Sånn noenlunde lignende virtuelle nettverk kan du også lese om i den fantastiske Ready Player One av Ernest Cline, eller Otherworld-serien til Tad Williams.

Jeg likte denne boken veldig godt, og skjønner godt hvorfor den er så populær. Den er en virkelig fascinerende fremtidsfabel med et godt gjennomtenkt samfunn. Det føles virkelig som om dette er en retning som verden kan ta. Og det er både skummelt og gledelig. Jeg vil ha et slikt metaverse, men jeg vil ikke ha et samfunn der mafia regnes som en av stormaktene.

Den føles bittelitt datert til tider, noe alle sci-fi bøker etter hvert kommer til å bli, vil jeg tro. Pizzabudene kjører jo rundt i digre biler for å levere pizza på døren til sultne folk. Slik som dagens teknologiske utvikling utvikler seg, så ser jeg ikke det slik i fremtiden lenger. Pizza, og andre ting, kommer nok til å bli levert på døren av droner om ikke så alt for lenge. Men Virtual reality og metaverse, det er fortsatt noe som kan skje.

Snow Crash er en ganske så kompleks bok. Den starter som et spennende action-eventyr, går så over i skikkelig science fiction modus med Virtual reality og hacking, før den så svinger inn på litt pseudovitenskap med eldgamle sumeriske språk som kan brukes til å hacke hjernen til mennesker. Disse teoriene blir forklart veldig grundig, og er en vital del av plottet, men det er litt søkt. Dette er på ingen måte lett underholdning. Selv om dette i bunn og grunn er et sci-fi action-eventyr, så kan boken føles litt tung noen ganger på grunn av alle referansene til lingvistikk, antropologi, historie, arkeologi, kryptograf og filosofi og masse annet rart.

Jeg likte begynnelsen veldig godt, så føltes boken litt tung og treg i midten, før den tar seg skikkelig opp igjen mot slutten.

Neal Stephenson er en smart fyr, og det merkes på boken også. Snow Crash er en bok som skiller seg ut, og som man kommer til å huske i etterkant. Om jeg noen gang finner på å skrive en liste over science fiction bøkene man må lese, så vil denne garantert være med. Ikke bare er den intellektuell, men den er så kul at den har med en tøff motorsykkelmann med atomvåpen.

Les den.

#bok #bokanmeldelse #nealstephenson #sciencefiction #cyberpunk #virtualreality #sverd #samurai #hacker #pizza #mafia #dop #religion #snowcrash

DjevelfiskenLorna the Jungle Queen nummer 4 kom ut i desember 1953. Christopher Rule har tegnet omslagsbildet. Det er Don Rico som står for alle manus, mens Werner Roth har tegnet historiene, bortsett fra solohistorien om Greg Knight. Den var det Jim Mooney som sto bak.I den første historien hjelpe Greg en slesk fyr med å fange jungeldyr. Mannen lover at dyrene blir behandlet godt i sirkuset han jobber for, og at dyrene vil ha det mye bedre der enn de har det her ute i jungelen. Greg, som liksom skal være en skikkelig erfaren jeger, tror på dette vrøvlet. Fyren er jo en idiot.

Dyren blir slettes ikke godt behandlet. Faktisk blir de sultet slik at de skal virke mer skumle. Det hele ender jo opp med at alle de fangede dyrene rømmer og går på en rampage for å hevne seg over mannen som fanget dem.Vi får også et gjensyn med King Kong, eh... Agu het han visst. Jeg liker den digre gorillaen. Alltid gøy når han er med.Slutten på historien er litt kvalmende. Jeg håper virkelig at Lorna spiller her. For hvis ikke, så mister jeg all respekt for henne.I den andre historien søker en stamme innfødte hjelp fra Lorna. En djevelfisk (blekksprut) tar alle som prøver å fiske i lagunen. Greg prøver å stoppe henne, for hun er jo et kvinnfolk og de skal ikke rote med blekkspruter (har han sett for mye pervo hentai, mon tro?). Lorne tror hun er smart. Hun sier til de innfødte at Greg er djevelen og blekkspruten tjeneren hans. Dermed blir Greg tatt til fange.

Lorne dykker nedi vannet og dreper blekkspruten, men når hun kommer på land igjen holder de innfødte på å brenne Greg. Han er jo tross alt djevelen. Selv om Lorna er jungelens dronning, nekter de å slippe ham med mindre hun bringer de spiste innfødte tilbake til live igjen. Så Lorna svømmer litt mer under vann, og jammen har ikke blekkspruten bare bundet ofrene sine med tang i en undersjøisk hule. Lorne slipper dem fri og Greg blir løslatt. Det ble ikke noe grillet Greg til kveldsmat den dagen.Jeg skjønner godt at Greg ble litt sur over at hun fortalte de innfødte at han var djevelen.I solohistorien så er det en helt annen Greg vi møter. Borte er den blærete jegeren som hater kvinner og tror han alltid vet best. Jegeren som jakter på dyr hele tiden. Nå er han beskytteren i et naturreservat og må stopp et ektepar i å skyte en albinoløve.

Har denne Greg-fyren splittede personligheter? Han er jo helt forskjellig fra historie til historie.I den siste historien blir Greg leid inn for å frakte diamanter. De fem kurerene før ham ble drept av gribber, så Lorna blir litt bekymret. Hun følger etter for passe på ham.

Det viser seg selvsagt at det ikke var gribbene som drepte og ranet diamantkurerene. Det var en tulling i en gribb-drakt.

Men igjen må jeg bare si at jeg forstår ikke denne Greg fyren.

Han ser Lorna gjøre dette for å redde en babykrokodille:Og når han oppdager at Lorna har fulgt etter ham i jungelen, så sier hun dette:Og han reagerer slik:Fyren må jo være komplett tilbakestående!

Selv med alt det tullete i denne tegneserien, så må jeg innrømme at den er morsom.

Da er jeg ajour med Marvel-tegneseriene igjen. Fra nå av vil jeg lese dem kronologisk igjen. Dermed vil jeg ta for meg Youn Men nummer 24 i morgen tidlig.

#marvel #tegneserie #lorna #jungel #gorilla #krokodille #løve #gribb

Nesering og magneter er ikke braDet er moralen vi lærer i det femte bladet av Kevin Smith's Green Hornet.

Britt Reid junior har nå tatt på seg kostymet til faren sin og blitt den nye Green Hornet. Sammen med Mulan, datteren til Kato begynner han kampen mot de kriminelle.Vi får også lære mer om hovedskurken. Black Hornet er yakuza (som jeg egentlig visste siden jeg har lest Kevin Smith's Kato). Og han har en plan...

Synes denne tegneserien er kjempebra. Action, humor og nydelige tegninger av Jonathan Lau. Dette femte bladet avslutter den første delen som har tittelen Sins of the Father. Det slutter skikkelig spennende, så jeg gleder meg til fortsettelsen.

Det er laget fire omslagsbilder til dette bladet:

Alex RossJoe BenitezJohn CassadayStephen SegoviaJeg synes Segovia sin tegning passer best til dette bladet. Britt junior er ny i gamet. Selv om han kan kickboksing, så har han veldig mye å lære før han blir like tøff som faren sin. Hvilken tegning liker du best?

 

Fra Dynamite sine hjemmesider:

SKU: C725130148506
Rating: TEEN+
Covers: Alex Ross (50%), John Cassaday (50%), Joe Benitez (1-in-10), Stephen Segovia (1-in-25)
Writer: Kevin Smith
Penciller/Inker: Jonathan Lau
Colorist: Ivan Nunes
Genre: Super-Hero
Awards: N/A
Publication Date: JULY, 2010
Format: Comic Book
Rights: WW
Age range: 16+
UPC: 725130148506
The adventure continues! it's all been leading to this as Britt Jr. has made his momentous decision last issue to continue the legacy of his father and become the Green Hornet anew! With a pair of Kato's at his side, does crime stand a chance? Well, yeah, because Britt has a lot to learn as you'll see in this issue!
From the unproduced screenplay by fan-favorite Kevin Smith, featuring the careful had of Phil Hester and artist Jonathan Lau! And check out that strong of all-star covers!

#tegneserie #dynamite #greenhornet #kato #mulan #yakuza #kevinsmith #jonathanlau

Orange is the New Black sesong 3Den tredje sesongen av Orange is the New Black ble lagt ut på Netflix på fredag. Jeg har i løpet av helgen sett igjennom alle de tretten episodene og venter nå på sesong 4.

Den er bra. Litt mildere enn sesong 2, det er mindre vold, men mer enn nok dramatikk.

Hvis du ikke vet hva serien handler om, så handler den om de innsatte i et kvinnefengsel i Litchfield. Vi følger hverdagslivet innenfor murene og får flashbacks til livene deres før fengselet som forklarer litt om hvordan de havnet der de er.

I sesong 3 møter vi igjen mange av de innsatte vi ble kjent med gjennom de første to sesongene. Noen av de gamle forsvinner, og nye fjes dukker opp.

Piper, som jo var hovedpersonen i de første to sesongene, har nå blitt mer som en bifigur. Det er ingen klar hovedperson lenger, hvis man da ikke tenker på selve fengselet som hovedpersonen. Og det er egentlig en bra ting. Du har en rød tråd gjennom hele sesongen, men hver episode fokuserer på en av de innsatte. Det synes jeg er kjempebra. Det er så mange forskjellige personligheter her som fortjener å få sin tid i rampelyset. Vi får både hjerteskjærende skjebner og masser med humor.

Det er selvsagt fangene som står i sentrum, men fengselsvaktene har også sine historier, og vi får små glimt av dem også. Og jeg må jo nevne Caputo, han som vi lo av i begynnelsen av serien. Jeg synes faktisk litt synd på ham. Hele livet har han prøvd å gjøre det rette og fått lide for det.

Jeg husker da jeg så denne serien for første gang. Jeg så kun pilotepisoden og var ikke så begeistret. Så gikk tiden og jeg hørte folk snakke om den. Det var ikke før like før sesong 2 kom ut at jeg satte meg ned å prøvde serien en gang til. Da ble jeg hekta. Jeg hadde egentlig ikke trodd at jeg skulle like en tv-serie om et kvinnefengsel (uten konstante dusjscener) men den er jo utrolig bra. Skikkelig velskrevet. Alt henger sammen og alle vi møter har sine egne historier.

Jeg skal ikke røpe så mye om hva som skjer i sesong 3. Regner med de fleste vil se selv, men kan si såpass at religion er i fokus, og de økonomiske forholdene i fengselet endrer seg (noe som kanskje ikke er så overraskende med tanke på hva Fig gjorde i sesong 2).

Har du ikke sett den enda er det bare å handle inn masse snacks og sette seg ned foran tv-en. Netflix har blitt mestere i å lage engasjerende tv-serier.

Slenger med noen teasere jeg fant på youtube:

Piper Chapman (Taylor Schilling)


Big Boo (Lea DeLaria)Crazy-Eyes (Uzo Adoba)Red (Kate Mulgrew) Det er fortsatt rart å se Captain Janeway i fengsel med russisk aksent.Black Cindy (Adrienne C. Moore)Morello (Yael Stone)Pennsatucky (Taryn Manning)Alex (Laura Prepon)Flaca (Jackie Cruz)Lolly (Lori Petty) Hun som Piper møtte i et annet fengsel i begynnelsen av sesong to.Og det er mange mange mange flere karakterer. Det er nesten rart at man klarer å følge med og få med seg hvem alle sammen er hele tiden, men det er jo fordi serien er så godt laget og at alle får akkurat nok skjermtid til at man lærer seg hvem de er. Fantastisk egentlig.

Avslutter med en trailer:#netflix #tv #oitnb #orangeisthenewblack #fengsel #drama

Den skjulte byenLorna the Jungle Queen nummer 3 kom ut i september 1953. Carl Burgos har tegnet omslaget. Det er Don Rico som står for manus og Werner Roth som har tegnet alle historiene, bortsett fra solohistorien om Greg Knight. Den er tegnet av Jim Mooney.I den første historien så blir M'Tuba, Lornas gamle læremester, angrepet av en leopard. Lorna dreper den, men synes den virker unormalt feit. De skjærer opp buken på den stakkars pusekatten og finner:Jepp, den har svelget en gullmynt, det var derfor den var så feit. Sukk.

M'Tuba gjenkjenner mynten. Den kommer fra The Lost City, en skummel skjult by som bestefaren hans besøkte. Og besøket gjorde ham gal. Hvordan M'Tuba kan vite dette aner jeg ikke. Hvis bestefaren ble riv rablende gal, ville han jo ikke være i stand til å fortelle hvor og hva som gjorde ham slik.

Lorna bestemmer seg selvsagt for å undersøke. Greg hører også om dette og følger etter, for jungelen er ikke noe sted for damer og noen må jo beskytte blondina.

Lorna finner til slutt den skjulte byen og dens meget egyptisklignende befolkning. Hun blir tatt til fange og skal fores til en sabeltanntiger. Nå var jeg litt bekymret for at det nok en gang ville være Greg som reddet henne. Når tegneserien skal handle om jungelens dronning, ei dame som er en kvinnelig versjon av Tarzan, så skal hun ikke bli reddet av en fjottet jeger hele tiden. Da skulle denne tegneserien ha hetet Greg Knight redder blondiner eller noe lignende.Yess! Det er apekatten Mikki og vennene hans som redder Lorna. Endelig kommer tegneserien på riktig spor. Nå er det bare for Lorna å komme seg løs og banke livskiten ut av fangevokterne sine.Farsken!

Og ikke nok med det, det må presses inn litt propaganda også. I byen finner de tre kommunistledere som lever i skjul og planlegger å ta over verden, sikkert meg god hjelp av disse egyptiske villmennene (med spyd). Jeg gremmes.I den neste historien er King Kong tilbake. Sorry, han heter Agu.

Igjen prøver Lorna å komme nær Greg, men fjotten skjeller henne ut og sier at han hater kvinner. Hva er det som feiler denne idioten? Den heite dama hiver seg etter ham og han avviser henne. Hadde det skjedd meg ville jeg ikke ha nølt et sekund.Agu overhører alt dette og blir sinna. Han er jo vennen til Lorna, og liker ikke at noen er slemme med henne.

Etter litt bruduljer der Lorna må redde Greg, så kommer vi til denne slutten.Det er så tåpelig og teit og fjollete og barnslig at jeg vet ikke helt hva jeg skal si. Men jeg klarer ikke å la være å le. Det uttrykket på kvinnehatende Greg er helt priceless.Så følger en solohistorie med bare Greg Knight. Og i disse historiene er han mye mer heroisk enn han eller er i historiene sammen med Lorna. Kanskje han har rett i at kvinner bringer ut det verste i ham?

En gammel jungeltulling er smart nok til å snakke om en skatt der skurker kan overhøre ham, og Greg må redde gamlingen fra to banditter som vil ha skatten hans. Og skatten får de, for det er ikke penger den gamle gjøken finner verdifullt.I den siste historien er det stor tørke i jungelen. Greg bestemmer seg for å dra til flyplassen for å få fly til å fly over jungelen og lage regn. For det er jo selvsagt mulig.

Men et par sleske krypskyttere vil ikke ha regn. De tjener gode penger fra pelsen til dyr som har tørstet i hjel, og vil fortsette med det. Nå er ikke jeg noen ekspert på dyr og pels, men det slår meg at dersom et dyr tørster i hjel så vil kvaliteten på pelsen være heller dårlig. Eller tar jeg feil?

Uansett, de binder Greg til et tre for å la dyrene spise ham. En av dem tenner seg en sigarett (røyking dreper) og starter en gedigen skogbrann. Lorna redder Greg fra flammene, men det er selvsagt Greg selv som banker opp krypskytterne. De innfødte oppdager først nå at trommene sine er magiske, for de trommer i vei og regnet kommer. Brannen er slukket og tørken er over. Hurra!

Selv om det er utrolig mye tåpeligheter i denne tegneserien, klarer jeg ikke å la være å like den. For den er jo moro. Nesten som en parodi.

#tegneserie #lorna #marvel #jungel #leopard #neshorn #panter #brann #Egypt #sabeltanntiger #gorilla

Bråk i bordelletKevin Smith's Kato nummer 3 fra Dynamite Entertainment.

Hirohito Yuuma, The Black Hornet, har drept kona til Kato. Kato selv er skadet, og han og datteren Mulan lever i skjul. Men unge Mulan vil ha hevn. Hun går etter et av bordellene til Hirohito i håp om å i det minste skade lommeboken hans.

Denne tegneserien er satt like før Kevin Smith's Green Hornet, hvor den grønne og den svarte geithamsen braker sammen. Denne tegneserien gir masser med bakgrunnsinformasjon og lærer oss å kjenne Mulan, Kato og storskurken bedre. I tillegg er det et heidundrende action-eventyr i seg selv. Action, spenning og ei ung jente i stramme tights som sparker høyt. Hva mer kan man ønske seg? :-)

Det er laget tre omslagsillustrasjoner til dette bladet:

Joe BenitezJohnny DesjardinsAlessandro GarzaGarza er mest dramatisk og Desjardin går for action, men jeg tror faktisk jeg foretrekker Benitez sin tegning. Hva synes du?

 

Fra Dynamite sine hjemmesider:

SKU: C725130146847
Rating: TEEN+
Covers: Joe Benitez, Ale Garza (1-in-10), Johnny D (1-in-25)!
Writer: Ande Parks
Penciller/Inker: Ale Garza!
Colorist: TBD
Genre: SUPER-HERO, ADVENTURE
Awards: N/A
Publication Date: JUNE, 2010
Format: Comic Book
Rights: WW
Age range: 16+
UPC: 725130146847
The prelude to the smash series from Kevin Smith and Dynamite continues as the story before their appearance in the pages of KEVIN SMITH'S GREEN HORNET is finally told! At the hands of the Black Hornet, Kato is faced with an unimaginable loss! Will he find the strength to survive? Featuring another awesome line-up of covers from Benitez, Garza and Johnny D!

#tegneserie #dynamite #kato #mulan #blackhornet #bordell

Kamp-bekken episode 13: Sympati for djevelenDen trettende og aller siste episoden av krimserien Battle Creek heter Sympathy for the Devil. Slik begynner den:Og nå får vi endelig vite hva greia med Milt (Josh Duhamel) er. Han var en gang en ambisiøs agent som ikke var redd for å ta snarveier, litt som Russ (Dean Winters) egentlig. Men noe gikk galt og noen døde, og noen er nå på jakt etter hevn. Jeg skal ikke røpe nøyaktig hva som skjedde, det får du se selv. Endelig forstår jeg Milt, kanskje med unntak av hva han gjorde helt på slutten der. Det var litt vel sykt.

Den store gjesteskuespilleren denne gangen er Robert Sean Leonard. Det var litt rart å se snille Dr. Wilson med en pistol.Onkel Internett forteller meg at Battle Creek ikke vil få noen sesong 2. Det er litt synd. Jeg var litt usikker på denne i begynnelsen, men over de 13 episodene har den stadig blitt bedre. Og nå når vi endelig skjønner hvor Milt kommer fra og virkelig kan begynne å ha det litt gøy med personutvikling, så slutter serien. Synd, men sånn er det når penga og seertall rår.

#tv #krim #battlecreek #bilbombe #fbi

HodejegerneLorna the Jungle Queen nummer 2, med omslagsillustrasjon av Carl Burgos.Det er Don Rico som har skrevet manus til alle historiene i bladet. Og Werner Roth har tegnet alle bortsett fra en.

I den første fortellingen møter Lorna ikke bare en løpsk og gal elefant, men også to hvite jegere som dreper dyr for sport, ikke for mat. Dette går imot alt Lorna står for, men så oppdager hun at den ene piperøykende jegeren er litt kjekk.Å herregud! Den sterke jungelkvinnen som dreper løver med bare en liten kniv har blitt en sippete fjortis. Hvordan går dette an?? De ødelegger jo hele serien med dette tullet. Og jegeren snøfter avvisende og mumler jungelen er ikke noe sted for en kvinne (selv etter å ha sett hva Lorna kan), men Lorne er like fullt bestemt på at det skal bli de to. Æsj! Jeg som virkelig likte denne tegneserien.Den andre historien fortsetter litt i samme leia. En nerdete botaniker eller hva han nå er for noe, leier den blærete jegeren til å ta ham med til den svarte sumpen for å finne en orkide. Lorna sniker seg etter for å passe på dem, noe som viser seg å være helt nødvendig, men jegeren mumler fortsatt surt at jungelen ikke er noe sted for damer. Er det mulig??Dette tullballet ødelegger nesten det faktum at krokodillene leker med maten sin. Nei, egentlig ikke. Selv ikke det tåpelige og infantile kjærlighetstullet kan ikke ødelegge det faktum at krokodillene leker med maten sin :-) Eller er det alligatorer?Jim Mooney er tegneren bak solohistorien til Greg Knight, jegeren som Lorna er så forgapt i. I denne historien er han, i motsetning til de forrige to, uselvisk og edel. Når jungelbanditter vil stjele elfenbenskatten til Gregs døende venn, stepper Greg inn og sørger for at det hvite gullet går til vennens familie.I den siste historien blir Lorna og Greg fanget av hodejegere. Det er Lorna som liksom skal være helten i dette bladet. Det er hun som er på forsiden. Det er hun som er jungelens dronning. Og hvordan løser så jungelens dronning dette problemet? Jo, hun erter høvdingen til hodejegerne og får ham til å utfordre Greg til en duell. Greg banker høvdingen og de slipper fri. Jeg gremmes!

Dette tegneseriebladet er jo lagt opp for at det er Lorna som skal være hovedperson og helt, men i stedet er det den piperøykende fjotten som hun er så forelsket i (bare fordi han er den første mannen med allright utseende hun møter) som må redde dagen. Jeg gremmes! Fortsetter denne tegneserien i samme spor blir jeg dypt skuffet.

#marvel #tegneserie #lorna #jungel #elefant #løve #hodejeger #krokodille #alligator #neshorn

MordmysterietKato Origins nummer 2: Way of the Ninja fra Dynamite Entertainment.

Denne tegneserien er satt under 2. verdenskrig. Kato må late som om han er koreaner for å ikke bli arrestert. Politiet drukner i korrupsjon og mordet på en koreansk mann blir hysjet ned.

Men Kato etterforsker, ikke bare fordi mannens vakre datter er vakker, men i blodet på åstedet var det skrevet på japansk. Kato mistenker at en eller flere japanske ninjaer står bak, men det er ikke så lett å komme noen vei i etterforskningen når rasisme mot asiater florerer og både politiet og gangsterne stiller seg i veien.

Jeg liker denne tegneserien. Den er ganske mørk, men tillater seg litt lystigere slåsskamper innimellom. Tegningene til Colton Worley er også mørke og dystre og passer veldig godt til stemningen i krigsårene. Hvis du er ute etter et skikkelig krim-mysterium satt til krigstiden så er denne tegneserien noe for deg.

Det ble laget to omslagstegninger for dette bladet:

Francesco FrancavillaColton WorleyJeg tror jeg foretrekker Worley sin tegning. Hva synes du?

 

Fra Dynamite sine hjemmesider:

SKU: C725130146816
Rating: TEEN+
Covers: Colton Worley, Francesco Francavilla (1-in-10)
Writer: Jai Nitz
Penciller/Inker: Colton Worley
Colorist: TBD
Genre: SUPER-HERO, ADVENTURE
Awards: N/A
Publication Date: JUNE, 2010
Format: Comic Book
Rights: WW
Age range: 16+
UPC: 725130146816
Look out! Exploding from the pages of Matt Wagner's Green Hornet: Year One, here comes Kato! it's pure action, drama, mystery and more around every corner as Dynamite continues their debut of the all-new Kato series, "Way of the Ninja!"
Dynamite debuts an all-new Kato series, set during the earliest adventures of the Green Hornet and his faithful sidekick! Kato is on the case as he tracks a murderer and unfolds a mystery that centers around him and his previous life!

#tegneserie #dynamite #kato #greenhornet #mord #krim #krig

Game Ogre

 

En dommer (Anthoony De Longis) blir funnet drept, og snart finner de to ofre til. Morderen er en siegbarste, eller ogre. Men ikke en snill og grønn en som Shrek, nei denne fyren er stor, sterk og skikkelig slem.Og han er ute etter Hank (Russell Hornsby) som satte ham i fengsel for fem år siden.Nick (David Giuntuli) blir hardt skadet i et basketak med ogren (Eric Edelstein). Dermed er det opp til Monroe (Silas Weir Mitchell) å hjelpe til.Denne var skikkelig spennende, og jeg synes det er veldig bra at Monroe nå blir med mer og mer. Det er også bra at Nick endelig begynner å bruke sakene som han arvet fra tanten sin. Er egentlig litt rart at han ikke har benyttet seg av våpnene der tidligere, særlig med tanke på hvor mange eventyrskapninger han har støtt på i det sist.

Trailer for episode 8 av Grimm, Game Ogre:#tv #grimm #ulv #ogre #mord

Jungeldronningen LornaEgentlig skulle jeg nå skrive om Young Men nummer 4, men i og med at det var datokrøll med den serien, fant jeg ut at jeg måtte sjekke om det kunne være flere tegneserier som også hadde datofeil. Og det var det. Lorna the Jungle Queen var tilgjengelig på Marvel Unlimited. Men det fikk jeg ikke med meg fordi det feilaktig står at disse bladene ble utgitt i år 0002.

Farsken! Slikt irriterer meg.

Jeg vurderte et halvt sekund å gå tilbake og justere blogginnleggene slik at alt kommer i riktig rekkefølge. Men jeg er for lat. Derfor setter jeg Namor, Cap og Torch på vent og tar for meg de fire bladene om Lorna som jeg dessverre har forbigått. Damene har rangen, som det sies.

Om du ikke skjønner det ut i fra omslagsbildet, så er Lorna en slags kvinnelig Tarzan. Det er Carl Burgos som har tegnet forsiden. Og det er Don Rico som har skrevet alle historiene i bladet.Først må vi jo ha origin-historien hennes, tegnet av Werner Roth. Altså hvordan hun ble som hun ble. Lorna og faren hennes er i jungelen da faren blir hardt såret av en løve. Etter farens død er Lorna fast bestemt på å bli en perfekt jeger (for faren hadde alltid ønsket seg en sønn). Dermed blir hun lært opp av den innfødte M'Tuba og blir etter hvert så dyktig med både spyd og kniv at hun kan kalle seg jungelens dronning.Werner Roth følger så opp med en variasjon av King Kong der Lorna må redde den gigantiske gorillaen Agu. Agu er egentlig snill, han beskytter folk fra ting som superdigre kobraer. Men fordi han er så stor er de innfødte stammene redd for ham. Så når de angriper, slår Agu tilbake og vi får en ond sirkel av vold. Dermed må den hvite blonden lære stammene at Agu er snill hvis de er snille mot ham.Så tar John Buscema oss litt bort fra den blonde jungeldronningen. Han har tegnet en historie som kun handler om M'Tuba. Han kommer i en kinkig situasjon når den utstøtte Kubali truer ham med kniv til å endre loven om å ikke drepe hvite griser, slik at Kubali kan bli med stammen igjen. Men jungelen håndterer ondskap uavhengig av menneskenes lover, og Kubali får et ublidt møte med en løve.Til slutt får vi nok en historie om Lorna, tegnet av Werner Roth. Denne gangen er det en hvit mann som er gal etter diamanter som ankommer jungelen. Med geværet sitt tvinger han seg inn på forbudt område i Ukakiland hvor det er en diamantgruve. Men diamantene er maten til ukakienes gud, et digert sneglemonster, som gjerne kunne tenkt seg en seigmann til forrett.

Dette var en gøy tegneserie. Veldig pulp. Hadde Lorna hatt på seg en lærbikini i stedet for den mer dekkende drakten sin, kunne dette ha vært Jungle Girl fra Dynamite Entertainment. For dette er overdrevne jungelskrøner. Skikkelig moro.

#marvel #tegneserie #lorna #jungel #løve #diamant #kobra #snegle #buscema

NankingGreen Hornet: Year One nummer 3 fra Dynamite Entertainment.

Skrevet av Matt Wagner, dette er tegneserien som forteller om begynnelsen til den originale Green Hornet. Bladet inneholder to historier som går parallelt. Den første er i Chicago 1938, hvor Green Hornet og Kato begynner på sin kamp mot byens kriminelle. De går etter et gamblinghus drevet av mafiaen. Den andre historien er satt i 1937 i Nanking, under krigen mellom Japan og Kina. Kato er sjokkert etter at hans medsoldater voldtok ei 12 år gammel jente, og ytterligere sjokkert over at offiseren ikke stoppet det. Han utfører litt justis på offiseren sin og deserterer. Og møter så snart en amerikaner ved navn Britt Reid.

Denne tegneserien er mørk og dyster, og herlig spennende. Det er bare å se på fargespillet i tegningene til Aaron Campbell og Francesco Francavilla. Mye brunt og ofte ensfarget. Det passer til tidsalderen og gir historien et rufsete og skittent preg. Lett den samme følelsen man får fra gamle hardkokte detektivhistorier. Noir, er vel det denne stilen kalles.

Det er laget to omslagstegninger til dette bladet:

Joe CassadayFrancesco FrancavillaPersonlig synes jeg Cassaday sin tegning er litt for simpel. Det er bare gult og grønt. Francavilla sin derimot, den bare skriker ut tøff gangster-krim. Hva synes du?

 

Fra Dynamite sine hjemmesider:

SKU: C725130146878
Rating: TEEN+
Covers: John Cassaday, Francesco Francavilla (1-in-10)
Writer: Matt Wagner
Penciller/Inker: Aaron Campbell
Colorist: Francesco Francavilla
Genre: SUPER-HERO, ADVENTURE
Awards: N/A
Publication Date: JUNE, 2010
Format: Comic Book
Rights: WW
Age range: 16+
UPC: 725130146878
The Golden Age adventures of the fabulous Green Hornet continue! Told partially in their present day as well as filling in the story detailing the meeting of the Hornet and Kato, these new adventures are classics in the making! Eisner Award-winning writer Matt Wagner defines The Green Hornet's first days!

#tegneserie #dynamite #greenhornet #kato #nanking #krig #gangster #gambling

Kamp-bekken episode 12: FotballmordDen tolvte episoden av krimserien Battle Creek starter ganske så lykkelig. Russ (Dean Winters) er i ganske godt humør etter "overtidsarbeidet" med Holly (Aubrey Dollar) i bevislageret kvelden før. Men han blir snart knuffet tilbake til virkeligheten igjen.Officer Down. Den var god :-) Den første i en lang rekke ordspil fra Milt (Josh Duhamel).

Dagens mordsak er drapet på skolens fotballtrener, og Russ vil da møte mange gamle kjente fra sine skoledager, både på godt og vondt. Amerikansk fotball, denne snodige avarten av rugby, er virkelig pop i statene. Selv har jeg egentlig aldri forstått hva som er så moro. Og da bruker TV-episoder som fokuserer på denne sporten å være litt kjedelige. Men denne er ikke så ille. Det er heldigvis mye annet som foregår også. Ikke bare forherligelse av sport.

Kjempegøy er det også at Eddie McClintock er med i en gjesterolle. Du husker ham sikkert bedre som Pete Lattimer fra Warehouse 13.Ny fikk jeg lyst til å se den igjen. Har ikke sett den siste sesongen heller, så kanskje jeg burde gjøre det. Får se over sommeren.

#tv #krim #battlecreek #fotball #mord

Dragmoor SlottJourney Into Mystery nummer 12 ble utgitt i september 1953. Det var Carl Burgos som tegnet forsiden.Den første historien tar oss med til Skottland og Dragmoor Slott. Carl Wessler har skrevet manus og Al Eadeh har tegnet historien. En skurkeaktig amerikaner ønsker å bryte seg inn i Dragmoor Slott for å stjele verdisaker, men det er ikke akkurat verdisaker han til slutt får der inne...Dick Briefer har tegnet den neste historien, og den er egentlig ganske trist. Ei heks som aldri før har besøkt dødelige mennesker forelsker seg i en mann, og ofrer alt for å få være sammen med ham i noen timer.Pablo Ferro er tegneren bak den neste historien. En mann som hele livet har blitt hånet fordi han er så stygg, bygger en rakett og har tenkt seg til Mars. Jeg synes synd på Willy, for ting blir ikke bedre for ham på Mars.Tony DiPreta har tegnet den neste historien. Denne er litt annerledes, for her er det mer drama en grøss. Et spøkelse ser en liten gutt som har falt i et hull og sitter fast. Desperat prøver spøkelset å få noen til å hjelpe gutten, men alle levende han støter på flykter vettskremt med en gang de ser ham.Til slutt har Ed Goldfarb tegnet denne moraliserende fabelen som sier at grådighet ikke lønner seg. En brann og en liten gutt som sitter fanget. Et selviskt og griskt ektepar skubber unna den gamle mannen som faktisk reddet guttungen, og forlanger å få passe på gutten inntil slektningene blir funnet. Ikke for å ta var på gutten, nei de tenker bare på belønningen. Og de får sin belønning...

I tillegg til tegneserier, så inneholder dette bladet også tips for hvordan man kan unngå å få polio.Tror jeg setter min lit til vaksine.

Det blir en liten pause i utgivelsene av Journey Into Mystery nå. Det neste bladet kommer faktisk ikke ut før i desember. Så hold på hatten, for nå blir det mange utgivelser på rad:

Først mer grøss med Journey Into Unknown Worlds nummer 22.Love Romances nummer 31.Millie the Model nummer 46.My Own Romance nummer 34.Lovers nummer 54.Strange Tales nummer 23.Uncanny Tales nummer 13.Battlefront nummer 14.Spaceman nummer 2.Wendy Parker nummer 4.Kid Colt Outlaw nummer 31.Mystery Tales nummer 16.Mystic nummer 24.Battle nummer 23.Combat Kelly nummer 16.Miss America nummer 57.Patsy and Hedy nummer 20.Patsy Walker nummer 49.Adventures Into Weird Worlds nummer 23.Little Lizzie nummer 2.Men's Adventures nummer 24.Monkey and the Bear nummer 2.My Friend Irma nummer 36.War Comics nummer 22.Adventures Into Terror nummer 24.Girl Confessions nummer 29.Så lanseres et nytt romantikkblad: Secret Story Romances nummer 1.Black Rider nummer 19, tilbake etter et lengre opphold.Menace nummer 8.Millie the Model nummer 47.Love Romances nummer 32.Justice nummer 41.Lovers nummer 55.Uncanny Tales nummer 14.Bible Tales for Young Folk nummer 3.Lorna the Jungle Queen nummer 4.Patsy and her Pals nummer 4.Marvel Tales nummer 119.Patsy and Hedy nummer 21.Wild Western nummer 31.Og nå kommer en overraskelse. Jeg gikk nesten glipp av den fordi den står med feil dato på Marvel Unlimited. Når vi kommer til Young Men nummer 24 så er bladet helt gjort om og nå er det Human Torch, Namor og Captain America som har kommet tilbake. Endelig litt variasjon fra grøsserseriene. Skal kose meg med litt superheltaction og kommer tilbake etter at jeg har lest bladet.

#marvel #tegneserie #grøss #humor #western #romantikk #krim #krig

Et vitneGreen Hornet Strikes! nummer 2 fra Dynamite Entertainment.

Denne serien er separat fra de andre Green Hornet-serien som kom ut samtidig. Dette er en annerledes vri på historien. I det første bladet var det masse action og spenning, men det gikk ikke så bra for den lille grønne geithamsen. Dette bladet begynner med at han holder på å drukne, og så tenker han tilbake og vi hopper til begynnelsen på denne fortellingen.

Og det er ikke så mye action. Annet enn litt ompa lompa som skjer utenfor rutene. Den unge Green Hornet  møter ei dame. Samtidig jobber politiet med å få tatt den store gangsteren, og de er nå nære for et vitne har meldt seg.

Ut i fra det første bladet i serien forventet jeg meg mer action og spenning. Det er selvsagt viktig å få med historien og bygge opp spenningen, men jeg ble litt skuffet. Jeg tror dette hadde blitt mye bedre om de hadde mikset litt mer. Kanskje blandet sammen de to første bladene og vist den rolige begynnelsen og den voldsomme slutten(?) side ved side. Så lenge de ikke hopper for mye frem og tilbake i tid slik at det blir forvirrende, så tror jeg det hadde blitt bra.

Ellers er det ikke noe å si på tegningene til Ariel Padilla. De er skarpe og godt detaljerte.

Jeg håper tempoet øker litt. Når de først har startet med skikkelig action, så har de jo satt tonen der, og da må de følge opp ellers blir denne fort kjedelig.

Omslaget er forresten tegnet av John Cassaday.Fra Dynamite sine hjemmesider:

SKU: C725130146786
Rating: TEEN+
Covers: John Cassaday
Writer: Brett Matthews
Penciller/Inker: Ariel Padilla
Colorist: TBD
Genre: SUPER-HERO, ADVENTURE
Awards: N/A
Publication Date: JUNE, 2010
Format: Comic Book
Rights: WW
Age range: 16+
UPC: 725130146786
Senses are shattering and pulses pounding as generations new and old experience this ultimate tale. THE GREEN HORNET STRIKES! Features the writing of acclaimed Lone Ranger scribe Brett Matthews, cover artist John Cassaday and interior artist Ariel Padilla! Issue #2 continues the excitement begun in our debut as this new Hornet makes his way through the underworld of Chicago and the tangled world above!

#tegneserie #dynamite #greenhornet

Slå ut håret

 

Noen ganger kan det være skummelt å vandre i skogen. Et ektepar er på skogstur og kommer over en hemmelig marihuana plantasje. Akkurat i det dyrkere skal til å skyte dem, blir han drept av noe i skogen. Noe med veldig langt hår.Nick (David Giuntoli) oppdager noe foruroligende på åstedet. Et hårstrå som tilhører Holly Clark, ei syv år gammel jente som forsvant for ni år siden. I ni år har hun levd alene i skogen. Nick mistenker at hun kan være en blutbad (ulvemenneske) og får Monroe (Silas Weir Mitchell) til å hjelpe seg med å finne henne.

Jeg vil ikke si at dette var den beste av episodene jeg har sett så langt, men det var en spennende ny vri på eventyret om Rapunzel.Trailer for episoden:


I tillegg til de faste skuespillerne har vi disse gjesterollene:

Ted RooneyMary Jon NelsonClaudia ChristianDu husker sikkert henne som Kommandør Susan Ivanova fra Babylon 5, en av tidenes beste sci-fi-serier.#tv #grimm #ulv #hår #marihuana #skog

Møt de dødeJourney Into Mystery nummer 11 fra august 1953 inneholder fem korte grøsserhistorier. Omslagsillustrasjonen er laget av Russ Heath.Tony DiPreta er tegneren bak den første historien. Og denne er ganske fornøyelig. Vi er i en liten landsby i Ungarn som har et vampyrproblem. Alle ler av den puslete lille vampyrjegeren som kommer for å hjelpe byen, men som oftest er det mye bedre å være smart enn å være sterk.Dan Loprino er tegneren bak den neste historien. En gutt som har vært litt uheldig med utseendet sitt går til en heks og ber om å få et vakkert ansikt slik at han kan få seg ei dame. Men ønsker oppfylles ikke alltid slik som man vil...Jack Oleck har skrevet manus for den neste historien og Russ Heath står bak tegningene. Denne virket litt rotete til å begynne med, men til slutt så er det ganske god når man tenker igjennom begivenhetene. Dette er en litt skummel sci-fi historie som skal få oss til å tro at masse folk ender opp som byttinger fra en annen dimensjon.Don Perlin har tegnet den neste historien. En seanse blir tilsynelatende avslørt som svindel, men det er en ganske kul tvist på slutten her som sette hele hendelsesforløpet i et nytt lys. :-)George Tuska er kunstneren bak bladets siste historie. Kona ønsker å drepe mannen sin slik at hun og bestevennen hans kan være sammen, men bestevennen (som er plastisk kirurg) har en annen og mer utspekulert plan han vil prøve først. Slutten på denne er bare helt nydelig. Det er så deilig når folk får som fortjent.

Jeg lurer også på om denne tegneserien inspirerte denne filmen:Og her er de neste utgivelsene:

Først mer grøss med Journey Into Unknown Worlds nummer 21.Adventures Into Terror nummer 22.Millie the Model nummer 45.My Own Romance nummer 33.Love Romances nummer 30.Justice nummer 40.Lovers nummer 53.Strange Tales nummer 22.Uncanny Tales nummer 12.Bible Tales for Young Folk nummer 2.Lorna the Jungle Queen nummer 3.Patsy and her Pals nummer 3.Wendy Parker nummer 3.Kid Colt Outlaw nummer 30.Miss America nummer 56.Mystery Tales nummer 15.Mystic nummer 23.Adventures Into Weird Worlds nummer 22.Patsy and Hedy nummer 19.Marvel Tales nummer 118.Wild Western nummer 30.Astonishing nummer 27.Spellbound nummre 17.Spy Cases nummer 19, det siste bladet i denne serien.Young Men nummer 23.Buck Duck nummer 3.Combat Casey nummer 12.Homer Hooper nummer 3.Menace nummer 7.My Friend Irma nummer 35.Adventures Into Terror nummer 23.Girl Confessions nummer 28.Og da er vi fremme ved september 1953 og Journey Into Mystery nummer 12. Kommer tilbake etter at jeg har fått lest det.

#marvel #tegneserie #grøss #sciencefiction #humor #romantikk #krig #krim #western

VepseboletI det fjerde bladet av Kevin Smith's Green Hornet får Britt Reid junior vite sannheten om sin far. Og her får vi alt forklart om hvem/hva Green Hornet var. Dermed vil også lesere som aldri har hørt om Green Hornet før få vite alt de trenger og være klar til å bare nyte denne tegneserien. For den er skikkelig spennende. Og Jonathan Lau sin kunst er nydelig.

Han får også møte Mulan, datteren til Kato, skikkelig. Kato ser ut til å ha lært henne en del kunster siden Kevin Smith's Kato nummer 2 som jeg lest i går kveld. Hun kan 486 forskjellige kampsporter og kan bruke 113 forskjellig våpen, men ingen har lært henne hvordan biljard skal spilles.Jeg gleder meg til å lese videre på denne tegneserien. Den har en miks av action, humor og alvor som jeg synes passer utmerket.Det er laget fire forskjellige omslagsbilder til denne tegneserien:

Alex Ross (min favoritt, og også den som brukes på omslaget til trade paperbacken)John CassadayJoe BenitezStephen SegoviaHvilken omslagsillustrasjon liker du best?

 

Fra Dynamite sine hjemmesider:

SKU: C725130146748
Rating: TEEN+
Covers: ALEX ROSS (50%), John Cassaday (50%), Joe Benitez (1-in-10), Stephen Segovia (1-in-25)
Writer: Kevin Smith
Penciller/Inker: Jonathan Lau
Colorist: Ivan Nunes
Genre: Super-Hero
Awards: N/A
Publication Date: JUNE, 2010
Format: Comic Book
Rights: WW
Age range: 16+
UPC: 725130146748
After the incredible events of the last issue, the legacy of the Green Hornet and its future are forever altered! There's not too much more we can say without giving away the thrilling events, but this issue features the aftermath of the battle with the Black Hornet, the original Hornet, Kato, his daughter and young Britt Reid! A hero will have died and the Hornet universe will have been changed forever! Featuring another awesome line-up of covers from Ross, Cassaday, Benitez and Segovia! Ask your local retailer for the incredible line-up of incentive covers to complete your collection!

#tegneserie #dynamite #greenhornet #kato #mulan

De tre små ulver

 

Den sjette episoden av Grimm er faktisk litt morsom. Alle har jo hørt eventyret om de tre små griser og ulven som blåser ned husene dere. Men hva om man snur det på hodet og har tre ulver som blir jaktet på av en gris? Det er det som skjer her.Nick (David Giontuli) får en vanskelig sak når han havner midt i en diger familiefeinde mellom blutbad (ulver) og bauerschwein (griser)

Disse blutbaden er også gamle venner av Monroe (Silas Weir Mitchell) og dermed får vi mye mer bakgrunnshistorie om ham. Det er alltid gøy når han er med. Jeg liker ham bedre enn hovedpersonen Nick egentlig.

Gjesteroller denne gangen er Daniel Roebuck.
Brad William HenkeJaime Ray Newman#tv #grimm #ulv #gris #familiefeide #mord

Morderen i ParisJourney Into Mystery nummer 10 kom ut i juli 1953. Her kommer fortsettelsen på den spennende historien om skapningene fra dimensjon X, og fire andre grøsserhistorier. Omslaget er tegnet av Carl Burgos.Vi starter med det beste først, tegnet av Jerry Robinson. Professorens plan for å overvinne skapningene fra dimensjon X slo feil, og han endte opp med å utrydde menneskeheten. Nå må han finne en måte å få alle folkene tilbake på. Dette er skikkelig sci-fi pulp.Larry Woromay har tegnet den neste historien, som nok en gang er et arveoppgjør med tragisk utfall. Jeg sliter litt med å forstå hvorfor Jack og Jill drar på fjellklatring. Ingen av dem virker som typene til å gjøre noe slikt.Sam Kweskin har tegnet den neste historien. Kort fortalt er det ei veldig dum dame som forteller ektemannen sin (tryllekunstneren) at hun vil forlate ham for manageren hans rett før han skal til med nummeret der han sager henne i to. Darwin på sitt beste.Charles A. Winter imponerer med sine nydelige tegninger i historien om The Assassin in Paris. Fyren er jo langt i fra en assassin, men rent bortsett fra det er det en grei historie, selv om tvisten på slutten er litt dum.Bill Benulis og Jack Abel har tegnet den siste historien, hvor en mann i Florida prøver å sjarmere feil dame.

Da var enda et grøsserblad fortært. De er underholdende nok, men jeg kjenner at jeg begynner å bli litt lei. Den sci-fi historien som er fortsettelse fra forrige nummer var et herlig friskt pust. Heldigvis er det ikke så alt for lenge til det blir mer variasjon i bladene som kan leses i Marvel Unlimited. Dessverre blir det ganske kort før det kommer en lang pause frem til 1960 der superhelt æraen begynner. Jeg kan se den nå, langt der borte på horisonten. Gleder meg.

Men først, her er de neste utgivelsene:

Først blir det mer grøss med Adventures Into Terror nummer 21.Millie the Model nummer 44.My Own Romance nummer 32.Journey Into Unknown Worlds nummer 20.Spy Cases nummer 18.Spellbound nummer 16.Combat Kelly nummer 16.Justice nummer 39.Lovers nummer 52.Strange Tales nummer 21.Uncanny Tales nummer 11.Battlefront nummer 13.Lorna the Jungle Queen nummer 2.Wendy Parker nummer 2.Patsy Walker nummer 48.Adventures Into Weird Worlds nummer 21.Men's Adventures nummer 23.Miss America nummer 55.Mystery Tales nummer 14.Mystic nummer 22.Patsy and Hedy nummer 18.Battle nummer 22.Man Comics nummer 28, det siste bladet i denne serien.Marvel Tales nummer 117.War Comics nummer 21.Homer Hooper nummer 2.Så relanseres et gammelt blad: Little Lizzie nummer 1.Menace nummer 6.Enda et nytt blad lanseres: The Monkey and the Bear nummer 1.My Friend Irma nummer 34.Så lanseres et nytt sci-fi blad som ser litt spennende ut: Speed Carter Spaceman and the Space Sentinels nummer 1.Da er vi fremme ved august 1953 og Journey Into Mystery nummer 11. Skal se hva slags grøsserhistorier de har å servere denne gangen.

#marvel #tegneserie #grøss #humor #romantikk #krim #krig #sciencefiction

Hirohito vs KatoHvis du klapper til noen og hører lyden krokk, er jeg rimelig sikker på at et eller annet gikk i stykker.

Del to av Kevin Smith's Kato er ganske så dramatisk. Hirohito Juuma, sønnen til yakuzabossen som Green Hornet og Kate satte i fengsel i gamle dager, er ute etter hevn. Han har drept kona til Kato og nå har han tenkt å grisebanke gamlingen. Kato er jo usedvanlig god til å slåss, men han er gammel og i sorg over sin kone, mens Hirohito er ung og i storform. Klarer gamle Kato seg?

Dette er en spennende tegneserie skrevet av Ande Parks. Den forteller hva som skjedde i Japan før hendelsene som foregår i Kevin Smith's Green Hornet. En ting som er litt rart, er at Hirohito ser veldig annerledes ut her i forhold til hvordan han ser ut i Green Hornet-serien. Her er han mer muskuløs og macho man. Det skyldes selvsagt forskjellige tegnere, men det blir litt rart alikevel. Kato ser også mye yngre ut her enn det han gjør i Green Hornet serien. Jeg er uansett fornøyd med tegnestuen til Ale Garza. Den er litt tegneserieaktig på muskelsiden, men det er helt i orden.

Det finnes tre forskjellige omslagstegninger til denne tegneserien:

Joe BenitezAlessandro GarzaJohnny DesjardinsDesjardin sin tegning er den eneste som representerer hva som foregår i selve tegneserien, men jeg tror allikevel jeg liker Garza sin tegning best. Hva synes du?

 

Fra Dynamite sine hjemmesider:

SKU: C725130144256
Rating: TEEN+
Covers: Joe Benitez, Ale Garza (1-in-10), Johnny D (1-in-25)!
Writer: Ande Parks
Penciller/Inker: Ale Garza!
Colorist: TBD
Genre: SUPER-HERO, ADVENTURE
Awards: N/A
Publication Date: MAY, 2010
Format: Comic Book
Rights: WW
Age range: 16+
UPC: 725130144256
The second issue exploring the days right before the ongoing Dynamite Green Hornet series (by writer Kevin Smith!). Join writer Ande Parks as he tells a tale of loves lost and ultimate revenge featuring the original Kato, his daughter and the mysterious Black Hornet!

#tegneserie #dynamite #kato #mulan #blackhornet #japan

Kamp-bekken episode 11: OmvendtDen ellevte episoden av Battle Creek var skikkelig morsom. For plutselig har Milt (Josh Duhamel) og Russ (Dean Winters) byttet oppførsel.

Men først saken. Det starter slik:Under etterforskningen får man følelsen av at alt blir snudd på hodet. Den alltid perfekte Milt tar snarveier for å finne skytteren, og ender opp med å bli suspendert. Vanligvis er det Russ som gjør slike stunt. Milt er også kynisk og mistenksom og helt overbevist om at det er kona som står bak. Slik Russ bruker å oppføre seg.

Russ er plutselig vennlig og følsom, og ser det gode i alle. Slik Milt bruker å være. Russ er på sin side helt sikker på at kona er uskyldig. Dessuten ser alle damene plutselig på Russ, og det er han som får all æren over å løse saken. Slik Milt bruker å få det.

Denne episoden kunne ha blitt kalt Bizarro Battle Creek.

Hele tiden har jeg holdt litt med Russ. Syntes synd på ham og følt skikkelig med ham hver gang Milt får all æren og berømmelsen. Og det lønner seg virkelig å være snill, for på slutten får Russ en opplevelse som jeg skikkelig unner ham. Endelig går ting bra for ham.

Du smiler etter å ha sett denne episoden. Herlig. Battle Creek ble en skikkelig bra tv-serie.

#tv #krim #battlecreek #mordforsøk #skyting #politi #fbi

Jeg lagde et monsterI min kronologiske gjennomgang av Marvel-tegneserier har jeg nå kommet til juni 1953 og Journey Into Mystery nummer 9. Nå synes jeg kvaliteten på historiene blir bedre igjen. De har til og med begynt med fortsettelseshistorier for å holde på leserne. Som vanlig er det Bill Everett som har tegnet omslagsbildet.Den første historien er riktig så spennende. Det er Jerry Robinson som har tegnet den. En professor oppdager til sin forskrekkelse at alle på jorden har blitt fryst, bortsett fra ham selv. Snart blir han kontaktet fra vesener fra Dimensjon X. De har stoppet tiden i vår dimensjon og planlegger å drepe alle menneskene og ta over vår verden. Men først forlanger de at professoren lærer dem hvordan fysikkens lover virker i vår dimensjon. Proffen klekker ut en plan for å stoppe dem, men vil han klare det? Denne fortsettes i neste nummer.Så kommer det nok en variasjon av Frankenstein-historien. John Forte er tegneren. En vitenskapsmann har bygget et monster, men et som ser ut som et vanlig menneske. Men dametrøbbel får ham til å instruere monsteret til å drepe alle med en viss type leppestift, og da er det jo ganske mye som kan gå galt. Kvinnfolk roter nå til alt.Ed Goldfarb har tegnet den neste historien. En gammel mann bor alene sammen med sitt kjæledyr. Og to ranere finner ut at det faktisk ikke er en hund han har boende i garasjen sin...Mac Pakula er tegneren bak neste historie. En kort fortelling om en tyv som stjeler feil ting.Til slutt har Paul Reinman tegnet nok en historie om et arveoppgjør som går galt. En nydelig tvist på slutten her.

Koste meg skikkelig med dette. Særlig fortsettelseshistorien. Den var jo mer science fiction enn grøss og det var kanskje derfor. Gleder meg til å lese fortsettelsen så da er det bare å skynde seg igjennom utgivelsene som kommer mellom:

Først er det mer grøss med Adventures Into Terror nummer 20.Millie the Model nummer 43.My Friend Irma nummer 32.My Own Romance nummer 31.Journey Into Unknown Worlds nummer 19.Love Romances nummer 29. Er det vampyrgreier som foregår her eller?Menace nummer 4.

 

Spy Fighters nummer 15, det siste bladet i denne serien.Lovers nummer 51.Strange Tales nummer 20.Uncanny Tales nummer 10.Så lanseres det et tegneserieblad som min mor hadde likt: Bible Tales for Young Folk nummer 1.Marvel Tales nummer 116.Mystery Tales nummer 13.Patsy and her Pals nummer 2.Så lanseres det et nytt blad: Wendy Parker nummer 1.Adventures Into Weird Worlds nummer 20.Patsy and Hedy nummer 17.Astonishing nummer 26.Kid Colt Outlaw nummer 29.Miss America nummer 54.Young Men nummer 22.Buck Duck nummer 2.Combat Casey nummer 11.Et nytt humorblad ser dagens lys: Homer Hooper nummer 1.Menace nummer 5.My Friend Irma nummer 33.


Wild Western nummer 29.Girl Confessions nummer 27.Da er vi kommet til juli 1953 og Journey Into Mystery nummre 10. Gleder meg til å lese fortsettelsen på historien med skapningene fra dimensjon X.

#marvel #tegneserie #grøss #sciencefiction #romantikk #humor #western #krim #krig

Way of the NinjaDynamite har enda en tegneserie koblet til Green Hornet, denne gangen i sammenheng med Year One-serien. Kato Origins er satt i 1942 rett etter Pearl Harbour. Og dermed blir jo rasisme et lite spørsmål. Kato er japansk, men han må nå late som om han er koreaner for å ikke bli lynsjet. Når et mord skjer i den koreanske delen av byen, spør politietterforskeren avismannen Britt Reid (Green Hornet) om å få låne hans koreanske tjener til å oversette. Et lite problem, i og med at Kato ikke kan noe koreansk.

Kato Origins: Way of the Ninja har potensiale til å bli ganske så bra. Jia Nitz skriver veldig godt, og klarer så langt å få frem en interessant historie. Kato er jo vanligvis sammen med Green Hornet, men nå blir han innblandet i en mordetterforskning uten sin venn å støtte seg til. Er spent på hvordan dette vil gå videre.

Colton Worley er tegneren, og jeg synes han er ganske god. Han klarer å få det tøft, men samtidig litt karikert også. Jeg tenker da særlig på en viss rasistisk politimann.

Det ble laget to omslagstegninger til dette tegneseriebladet:

Colton WorleyFrancesco FrancavillaFrancavilla sin er mer riktig, i og med at Kato er alene på bilde, men jeg liker stilen på Worley sin tegning mye bedre. Hva synes du?

 

Fra Dynamite sine hjemmesider:

SKU: C725130144904
Rating: TEEN+
Covers: Colton Worley, Francesco Francavilla (1-in-10)
Writer: Jia Nitz
Penciller/Inker: Colton Worley
Colorist: TBD
Genre: SUPER-HERO, ADVENTURE
Awards: N/A
Publication Date: MAY, 2010
Format: Comic Book
Rights: WW
Age range: 16+
UPC: 725130144294
Dynamite debuts an all-new Kato series, set during the earliest adventures of the Green Hornet and his faithful sidekick!
Early 1942, just months after Pearl Harbor, a police detective knocks on Britt Reid's door. He's looking for Kato. There's been a murder in the small Korean section of town. They want Kato's help with the locals. They find a murder crime scene and their detective instincts kick in. They piece together the crime until they find a single Japanese character written in blood. It reads "coward".
So begins the Dynamite tale, from writer Jai Nitz, artist Colton (THE COMPLETE DRACULA) Worley and cover artists Worley and Francesco (ZORRO) Francavilla!

#tegneserie #dynamite #greenhornet #kato #mord #japan #korea #pearlharbour

Sense8På fredag lanserte Netflix sin nyeste tv-serie: Sense8.

Jeg hadde store forhåpninger til denne. Den er jo laget av ingen ringere enn Wachowski-gutta som lagde Matrix og geniet bak Babylon 5 J. Michal Straczynski.

Tok meg fri fra jobben på fredag og så hele serien i løpet av dagen. Den er fantastisk, men likevel tror jeg ikke den passer for alle.

Leste på nettet et sted at Straczynski sa at man må se på Sense8 som en 12 timer lang film og ikke som en tv-serie, og han har et skikkelig godt poeng der. Du må gi serien tid, se mer enn bare en eller to episoder før du vil vite om dette er noe for deg eller ikke.

Konseptet er slik: 8 personer fra forskjellige deler av verden blir koblet sammen. De føler det de andre føler, kan se det de andre ser, snakke med hverandre og dele sine evner og kunnskaper med hverandre. For eksempel når bussjåføren i Kenya blir truet av farlige menn, kan kampsportdama fra Sør-Korea ta over og gjøre ham om til Jean-Claude Van Damme.

Jeg synes dette er et veldig interessant og fantastisk konsept. Selv om det kan være flaut å ha 7 andre personer få med seg alt du gjør, også når det er flaut eller når du dummer deg ut, så er du heller aldri alene. Er du i trøbbel har du hele tiden syv venner som kan gi deg støtte og av og til kunnskap til å hjelpe deg. Og hvis du opplever noe stort og fantastisk, så kan du dele det med dine syv venner uten å ty til facebook. Er nesten litt misunnelig.

Men dette betyr at serien består av 9 historier som går parallelt. Historien er stor og veldig rik. Alle 8 sensates har sine egne liv og egne problemer, men vi har også den overordnede historien om hva de er og de slemme mennene fra regjeringen som jakter på dem. Alt dette veves sammen.

Jeg anbefaler at du er våken og konsentrert når du ser den første episoden, for den kan være litt forvirrende. Persongalleriet er digert og vi blir presentert for de åtte hovedpersonene og deres liv.

Den første episoden kan være litt forvirrende og overveldende. Etter den andre episoden føler du at du begynner å få taket på dette. Og etter tredje episode er du hekta. Slik var det for meg.

Dette er en voksen serie. Det er vold, sex, nakenhet og fødsler. I tillegg er det en veldig spennende historie, og du blir etter hvert veldig glad i disse folkene og smiler stort når det går bra og blir lei deg når det ikke går fullt så bra. Men det er også litt action. Noen skikkelige WOW!-scener der flere av hovedpersonene deler sine evner med hverandre.

Denne tv-serien er fantastisk. Men du må som sagt investere litt tid før du oppdager det. Dette er ikke som en tradisjonell tv-serie hvor den første episoden er proppet full med action for å friste deg til å se resten av tv-serien. Her er første episode introen til en 12 timer lang film. Bunker opp med snacks, slå av telefonen, koble fra dørklokken og nyt denne utrolige historien. Det er en storslagen opplevelse.

Som litt hjelp til å bli kjent med hovedpersonene, her er de:

Brian J. Smith spiller Will Gorski, politimannen fra Chicago, USA.Jamie Clayton spiller Nomi Marks, transperson og hacker fra San Fransisco, USA.Aml Ameen spiller Capheus fra Nairobi, Kenya. Han er bussjåfør og stor fan av Jean-Claude van Damme.Tina Desai spiller Kala Rasal fra Mumbai, India. Hun skal inn i et arrangert ekteskap med en mann hun ikke elsker.Miguel Angel Silvestre spiller Lito fra Mexico. Han er skuespiller og prøver å skjule for fansen at han er homofil.Tuppence Middleton spiller Riley Blue. Hun er fra Island men jobber i London som en DJ.Doona Bae spiller Sun Bak, kampsportekspert og forretningskvinne fra Seoul, Sør-Korea.Max Riemelt spiller Wolgang, en Egon Olsen-aktig skapsprenger og tøffing fra Berlin, Tyskland.

 

Det er også noen kjente skuespillere med som bipersoner også:


Hvis du føler deg litt Lost med alle disse folkene, så dukker også Naveen Andrews opp som den mystiske Jonas Maliki og forklarer litt om hva en sensate er og hva som faktisk skjer med disse åtte.

Og så har vi Freema Agyeman, hottere enn noensinne. Hun var og er min favoritt blant alle kompanjongene i Doctor Who. Kjempegøy å se henne igjen

Daryl Hannah er med i begynnelsen og setter i gang det hele.

Terrence Mann spiller Mr. Whispers, skumlingen som jakter på sensates.

Det er sikkert mange flere som også er kjente, men det er disse jeg kjenner til fra før.

Det er planlagt fem sesonger av denne serien, selv om jeg ikke har klart å finne ut om Netflix har sagt ja til å lage dem. Det bør de, for denne tv-serien er knall. Har sett noen dårlige anmeldelser rundt omkring på nettet. De fleste som er negative ser ut til å kun ha sett en eller to episoder og gitt opp, eller hisse seg skikkelig opp over at det er transpersoner og homofile med. Og ja, vi får se menn kysse og gjøre andre ting, og vi får se damer kysse og gjøre andre ting. Til og med menn og damer som kysser med hverandre og gjør andre ting. Hvis du ikke liker noe av dette er det lov å se bort et øyeblikk mens det foregår, men ikke la det være grunnen til å mislike serien.

Jeg gleder meg virkelig til sesong to, og håper inderlig at Netflix lager den. Det er fortsatt så mange løse tråder igjen, og jeg vil vite hva som skjer videre.

#tv #netflix #sense8 #straczynski #wachowski #sciencefiction #usa #Seoul #London #Chicago #England #sanfransisco #island #Tyskland #Berlin #Mumbai #India #Nairobi #kenya #sørkorea #mexico

Han som nølerJourney Into Mystery nummer 8 ble utgitt i mai 1953 og inneholder 5 grøsserhistorier. Den lekre forsiden er tegnet av Russ Heath.Den første historien er skrevet av ingen ringere enn Stan Lee. Sammen med tenger Joe Maneely har han laget en historie om en diger bølle som vil være verdens sterkeste. Hans bøllete fremferd får selvsagt konsekvenser. Det finnes ikke deiligere historier enn de der fæle bøller får akkurat det de fortjener.Sam Kweskin har tegnet den neste historien. Her møter vi Mona og beilerne hennes. Men det er en merkelig ting som ser ut til å skje. Hver gang hun får seg en ny kjæreste blir vedkommende syk og dør...Stan Lee har også skrevet den tredje historien. Tegningene her får meg til å smile, de er bare herlige. Al Luster er skikkelig god. Selve historien er ganske kort og handler om en mann som blir livredd når han hører at Willie Brown er ute etter å ta ham.Al Eadeh er tegneren bak neste historie. Denne gjorde meg faktisk veldig trist. Her er det ingen rettferdighet eller god slutt. Her er den sleske konetyven som til slutt går av med seieren. Hva slags moral er det å lære de tegneseriehungrige barna på femtitallet??Fred Kida har tegnet bladets siste historie. Denne syntes jeg var god. En skurk (som ser litt ut som en karikatur av Prins Charles) er nysgjerrig på hva Mr. Wimple har i boksen han bærer på hele tiden. Han får det for seg at det er verdisaker, men hva innholdet er, er ganske så overraskende. He he he.

Dette var nok et ok blad. Det er mulig jeg begynner å bli litt lei grøsserhistorier, men jeg synes bladet har tapt seg litt i forhold til tidligere nummer.

Uansett, her er de neste bladutgivelsene frem til neste Journey Into Mystery:

Først kommer Battlefield nummer 11, det aller siste bladet i denne serien.Etterfulgt av War Action nummer 14. Også det siste bladet i denne serien.Adventures Into Terror nummer 19.Så kommer det et nytt blad for å erstatte noen av de nedlagte krigsseriene: Buck Duck nummer 1.Combat Casey nummer 10.Millie the Model nummer 42.My Friend Irma nummer 31.My Own Romance nummer 30.Journey Into Unknown Worlds nummer 18.Spy Cases nummer 17.Menace nummer 3.Spellbound nummer 15.Combat Kelly nummer 14.Justice nummer 38.Lovers nummer 50.Strange Tales nummer 19.Uncanny Tales nummer 9.Kent Blake of the Secret Service nummer 14, det siste bladet i denne serien.Patsy Walker nummer 47.Så kommer det et helt nytt blad om en kvinnelig versjon av Tarzan: Lorna the Jungle Queen nummer 1.Men's Adventures nummer 22.Adventures Into Weird Worlds nummer 19.Battle nummer 21.Battlefront nummer 12.Man Comics nummer 27.Marvel Tales nummer 115.Mystery Tales nummer 12.Patsy and Hedy nummer 16.War Comics nummer 20.Mystic nummer 21.Miss America nummer 53.Da er vi kommet til juni 1953 og Journey Into Mystery nummer 9. Kommer tilbake til det etter at jeg har fått lest det.

#marvel #tegneserie #grøss #sciencefiction #humor #romantikk #krim #krig

En ny rivalGangsterne reagerer forutsigbart når det dukker opp en tulling i grønn maske som sier at dette er hans by nå.

Green Hornet Year One nummer 2 fortsetter med Green Hornets første bedrifter. Det er egentlig tre historier her, men det går greit å følge med. Først er det jo Green Hornet og Cato som begynner sitt arbeid med å rydde gatene for kriminelle gjenger. Samtidig hører vi også om da Britt besøkte Afrika og prøvde å starte en avis der. Og Kato som en japansk soldat i Nagasaki, like før de invaderer Kina i 1937.

Tegningene er dunkle og mørke, og det brukes mye brunt. Jeg synes de passer ganske godt til denne tegneserien. Det gir den et litt noir-preg. All heder til Aaron Campbell. Matt Wagner skriver også godt, han klarer å veve sammen disse tre fortellingene på en måte som gjør det lett å følge med hele tiden.

Dette bladet kommer i to utgaver med forskjellige omslagstegninger:

Joe CassadayFrancesco FrancavillaHer foretrekker jeg definitivt Francavilla sin omslagsillustrasjon. Den fanger jo opp stemningen i en gangsterhistorie fra 30-tallet helt perfekt. Hva synes du?

 

Fra Dynamite sine hjemmesider:

SKU: C725130144201
Rating: TEEN+
Covers: John Cassaday, Francesco Francavilla (1-in-10)
Writer: Matt Wagner
Penciller/Inker: Aaron Campbell
Colorist: Francesco Francavilla
Genre: SUPER-HERO, ADVENTURE
Awards: N/A
Publication Date: MAY, 2010
Format: Comic Book
Rights: WW
Age range: 16+
UPC: 725130144201
The earliest days of the original Green Hornet and his faithful sidekick Kato continue under the masterful hand of writer Matt Wagner and artist Aaron Campbell! Follow the two as they move into the pages of history and form the ultimate crime-fighting duo!

#tegneserie #dynamite #greenhornet #kato #gangster #afrika #japan #kina

SpøkelsesvaktenJourney Into Mystery nummer 7 ble utgitt i april 1953 og inneholder 5 grøsserhistorier. Omslaget er tegnet av Bill Everett. Dette er ikke fullt så bra som de foregående bladene, men er fremdeles fornøyelig lesning.Harry Anderson er tegneren bak den første historien hvor handlingen er satt i et dukketeater. Eieren er frustrert over nedadgående salg og ikke minst veldig sint over at dukkemakeren behandler dukkene som levende folk og nekter å endre på dem. Det viser seg snart at alt dette er koblet til en eldgammel alkymi-oppskrift fra Tyskland...Tony DiPreta er tegneren bak den neste historien. Her er historien om en skurkeaktig skattejeger, en eremitt, gulldubloner og spøkelsespirater.Den tredje historien er tegnet av Carl Hubbel, og jeg må si at jeg liker tegnestilen hans veldig godt. Denne historien forteller om når en brutal pengeinnkrever og en mild gammel mann med en syk kone braker sammen. Desperasjon kan få selv den beste mann til å gjøre fryktelige ting...Vic Dowling har tegnet en nydlig moraliserende fabel om en konebankende fyllik og hans velfortjente skjebne. Det finnes ikke noe godt i bunnen av en flaske.Den siste historien er tegnet av Jack Abel, men denne vil jeg ikke akkurat kalle en grøsserhistorie, snarer en krimfortelling med en tvist. En mann ramler inn på politistasjonen for å fortelle om et mord.

Ingen av historiene i dette bladet var spesielt spektakulære. De skilte seg ikke ut, men jeg vil heller ikke si at de var dårlige. Grei underholdning men ikke noe mer.

Her er utgivelsene som kommer mellom dette og det neste bladet i serien:

Først er det Battle Brady nummer 13.Etterfulgt av Battlefield nummer 10.War Action nummer 13.Adventures Into Terror nummer 18.Combat Casey nummer 9.Millie the Model nummer 41.My Friend Irma nummer 30.My Own Romance nummer 29.Suspense nummer 29, det siste bladet i denne serien.Journey Into Unknown Worlds nummer 17.Combat nummer 11, det siste bladet i denne krigsserien.Love Romances nummer 28.Menace nummer 2.Spellbound nummer 14.Spy Fighters nummer 14.Combat Kelly nummer 13.Justice nummer 37.Lovers nummer 49.Strange Tales nummer 18.Uncanny Tales nummer 8.Battle Action nummer 12.Men's Adventures nummer 21.Battle nummer 20.Adventures Into Weird Worlds nummer 18.Man Comics nummer 26.Marvel Tales nummer 114.Mystery Tales nummer 11.Patsy and Hedy nummer 15.Så lanseres det et nytt blad: Patsy and Her Pals nummer 1.War Comics nummer 19.Mystic nummer 20.Astonishing nummer 25.Kid Colt Outlaw nummer 28.Miss America nummer 52.Young Men nummer 21. Frem til nummer 20 het bladet Young Men on the Battlefield. Det virker som om mengden krigsblader begynner å reduseres.Wild Western nummer 28.Battle Brady nummer 14, det siste bladet i denne serien.Girl Confessions nummer 26.Da er vi fremme ved mai 1953 og Journey Into Mystery nummer 8. Kommer tilbake etter at jeg har fått lest det.

#marvel #tegneserie #grøss #humor #krim #romantikk #sciencefiction #western #krig

Green Hornet Strikes

Det var en mørk og stormfull aften.En mystisk fyr med gassmaske bryter seg inn i en skyskraper.Slik begynner det første nummeret av Green Hornet Strikes.

Dette er en litt annerledes vri på Green Hornet historien, skrevet av Brett Matthews og tegnet av Ariel Padilla.

Det virker som om her er Green Hornet skikkelsen noe som går i arv fra far til sønn, noe det også gjør i den andre Green Hornet serien (Kevin Smith sin), men der visste jo ikke sønnen noe om det. Denne kan kanskje bli bra den også, men jeg synes så langt at den andre Green Hornet serien er bedre. Også her er det action og litt humor, men den har ikke helt det samme glimtet i øyet som den andre. Får se hvordan det går videre etter hvert.

Det er i alle fall Joe Cassaday som har tegnet omslagsbildet. Og denne gangen er det faktisk bare ett også.Fra Dynamite sine hjemmesider:

SKU: C725130144133
Rating: TEEN+
Covers: John Cassaday
Writer: Brett Matthews
Penciller/Inker: Ariel Padilla
Colorist: TBD
Genre: SUPER-HERO, ADVENTURE
Awards: N/A
Publication Date: MAY, 2010
Format: Comic Book
Rights: WW
Age range: 16+
UPC: 725130144133
WHO IS THE GREEN HORNET? A hero? A criminal? He doesn't even know, himself...
In a near future where the financial crisis never resolved, Chicago is more corrupt than ever. The rich are few and wield unimaginable power and influence. The poor are countless and live without hope. Gangs vie for control of the streets. Heroes have long been forgotten...
Until now. Witness the birth of a new GREEN HORNET in THE GREEN HORNET STRIKES! #1
An ultimate tale in the making, THE GREEN HORNET STRIKES! Features the writing of acclaimed Lone Ranger scribe Brett Matthews, cover artist John Cassaday and interior artist Ariel Padilla!

#tegneserie #dynamite #greenhornet #gangster

Til døden skiller oss adJourney Into Mystery nummer 5 kom ut i mars 1953. Jeg synes kvaliteten begynner å bli bra nå. Jeg likte det forrige nummeret veldig godt, og dette er nesten like bra. Både historiene og tegningene er skikkelig gode. Igjen er det Bill Everett som har tegnet forsiden.Stan Lee er forfatteren bak den første historien. Sammen med tegneren Russ Heath har han laget en vri på Frankenstein-historien. En gammel vitenskapsmann går til alle begravelser og funderer på døden. Etter mye tenking har han kommet frem til at han vil vite mer om hvordan døden fungerer. Men for at eksperimentene hans skal fungere må liket være ferskt. Skikkelig ferskt. Da er det bare å ta med seg en kniv og gå på jakt etter en boms...Stan Lee og Ed Winiarsky kommer så med en ganske så morsom historie om en vampyr som herjer i en europerisk by på 1900-tallet og den feige poltimannen som skal beskytte innbyggerne. Det lønner seg ikke å være feig...Tony DiPreta har tegnet den neste historien. Her er det litt mer science fiction enn grøss. På et av hærens induksjonssentre oppdager en røntgentekniker noe skremmende. En av de nye rekruttene er en robot! Holder den amerikanske hæren på å bli infiltrert av roboter?Carl Wessler har manus og Sam Kweskin har tegnet den neste historien. Denne typen historie har det vært en del av, men jeg synes de fortsatt er underholdende. En amnn dømt til døden ved henging rømmer og havner på en buss hvor de reisende blir stadig eldre jo lengre bussen kjører. Slike historier hvor en dødsdømt fange rømmer, men får sin straff allikevel gir meg egentlig en litt betryggende følelse. Hadde bare verden fungert slik i det virkelige.Den siste historien, skrevet av Carl Wessler og tegnet av Mort Lawrence, er en skikkelig rysare. Denne handler om en slem mann som gifter seg med rike, gamle damer, for så å myrde dem for pengene deres. Men Hester, hans neste offer, er kanskje ikke like lett å ta...

Nok et blad med masser av grøss og underholdning. Fra nå av blir Journey Into Mystery utgitt månedlig, så når jeg nå lister opp utgivelsene etter dette og frem til neste blad, så blir det ikke så alt for mange denne gangen.

Først er det War Action nummer 12.Adventures Into Terror nummer 17.Journey Into Unknown Worlds nummer 16.Så lanseres det enda et grøsserblad: Menace nummer 1.Spy Cases nummer 16.Combat nummer 10.Combat Casey nummer 8.Millie the Model nummer 40.Spellbound nummer 13.My Friend Irma nummer 29.Suspense nummer 28.Combat Kelly nummer 12.Justice nummer 36.Lovers nummer 48.Strange Tales nummer 17.Uncanny Tales nummer 7.Kent Blake of the Secret Service nummer 13.Patsy Walker nummer 46.Battle Action nummer 11.Adventures Into Weird Worlds nummer 17.Battle nummer 19.Battlefront nummer 11.Marvel Tales nummer 113.Men's Adventure nummer 20.Mystery Tales nummer 10.Patsy and Hedy nummer 14.Man Comics nummer 25.War Comics nummer 18.Mystic nummer 19.Astonishing nummer 24.Kid Colt Outlaw nummer 27.Miss America nummer 51.Girl Confessions nummer 25.Da er vi fremme ved april 1953 og Journey Into Mystery nummer 7. Kommer tilbake etter at jeg har fått lest bladet.

#marvel #tegneserie #grøss #sciencefiction #humor #romantikk #western #krim #krig

Svart geithamsI det tredje nummeret av Kevin Smith's Green Hornet møter vi storskurken for første gang: The Black Hornet. Ikke så veldig oppfinnsomt navn da.

Dette er bladet hvor Britt Reed senior, den originale Green Hornet, blir drept. Og vi begynner på sønnens lange reise mot å bli den nye Green Hornet. Gamle Kato entrer også scenen, og tøffere gammel gubbe tror jeg er vanskelig å finne. Helt uanstrengt banker han opp en hel bar med digre bikere. Og det riktig så brutalt også.Au!! Når det sier krunk i taska, da vet du at du har store problemer.

Denne tegneserien er basert på filmmanuset som Kevin Smith skrev til en Green Hornet-film. Det ble aldri noe av den filmen, noe som jeg synes er veldig synd. Filmen som ble laget var grei nok, men denne historien virker mye bedre. Historien er intens, tragisk og full av alvor, men har likevel rom for en god del humor.

Dette bladet har fem forskjellige omslagsillustrasjoner. Og nesten alle røper at Britt senior dør, noe jeg synes er litt synd. Hadde de ikke gjort det hadde jeg ikke nevnt det her heller. Effekten ville ha vært mye større hvis det kom som en overraskelse. Uansett, her er omslagene:

Alex Ross (min favoritt).Michael NetzerJohn CassadayJoe BenitezStephen SegoviaHvilken omslagsillustrasjon liker du best?

Fra Dynamite sine hjemmesider:

SKU: C725130144164
Rating: TEEN+
Covers: Alex Ross (50%), John Cassaday (50%), Joe Benitez (1-in-10), Stephen Segovia (1-in-25)
Writer: Kevin Smith
Penciller/Inker: Jonathan Lau
Colorist: Ivan Nunes
Genre: Super-Hero
Awards: N/A
Publication Date: MAY, 2010
Format: Comic Book
Rights: WW
Age range: 16+
UPC: 725130144164
This is the one you WILL NOT WANT TO MISS! The stunning final pages of this issue will have fans talking for the rest of the year... and beyond!
Join writer Kevin Smith, artist Jonathan Lau and a host of talented cover artists (Ross, Cassaday, Segovia and Benitez!) as they unveil the next generation of The Green Hornet, Kato, and the mysterious Black Hornet! The Black Hornet is the Green Hornet's GREATEST foe! Will the original Green Hornet rise up to fight again for justice? Where's Kato been all this time? Who's the mysterious and beautiful Mulan? Three will LIVE! One will DIE! For Good! Find out all of this and more in this very issue!

#tegneserie #dynamite #greenhornet #kato #blackhornet

Rotter og fiolin

 

Den femte episoden av Grimm er skikkelig tøff. Regner med det ikke er vanskelig å skjønne hvilket eventyr historien er inspirert av.Nick (David Giuntoli) og Hank (Russell Hornsby) får en ny vanskelig sak når en musikklærer blir funnet drept i bilen sin. Spist av rotter! Sporet leder til en meget begavet fiolinspiller. Faktisk spiller han så godt at han kan lede rotter. Men er det virkelig han som har begått mordet?

Det virker som om omtrent alle man møter i Portland viser seg å være et slags fabeldyr. Vi blir kjent med to nye typer i denne episoden.

Den første er reinigen, rottemenn.Og eisbiber, bevermenn.Denne siste er faktisk veldig morsom. Bud med sin rørleggersprekk skal reparere kjøleskapet til Nick, men når han oppdager at Nick er en Grimm blir han helt vettskrem.

Liker du tv-serier med et litt overnaturlig preg så er Grimm kjempebra. Anbefales virkelig.

 

Og siden fiolin er en stor del av denne episoden, og en dårlig romanse ligger bak alt trøbbelet så slenger jeg med en fiolinversjon av Lady Gagas Bad Romance. Fiolin er skikkelig tøft. Hvis det gjøres riktig :-)

#tv #grimm #rotte #fiolin #ulv #bever

FryktFebruar 1953 kom Journey Into Mystery nummer 5. Dette likte jeg. Et av de beste grøsserbladene så langt i min kronologiske gjennomgang av Marvel-tegneseriene. Forsiden er forresten tegnet av Bill Everett.Den første historien er skrevet av selveste Stan Lee. Akkompagnert av Russ Heath sin stemningsfulle tusj er dette en av de beste historiene så langt fra grøsserseriene. Vi er i Drake's Home for the Feeble Minded, og eieren Drake er en riktig så ufyselig og feit drittsekk. Han pisker de innsatte regelmessig og holder dem kuet i frykt. Kona, behandler han nesten like ille. Det var riktignok ikke så vanskelig å se hvor dette bar vei. Historien er ganske forutsigbar, men presentasjonen er perfekt. Den er skrevet og tegnet slik at det faktisk føles overraskende selv om du vet hva som kommer til å skje. Veldig bra. Det er deilig når de slemme får som fortjent.Tony DiPreta tar oss så med til Haiti, voodooens hjemland. En tvist mellom to kriminelle (vil jeg anta) fører til at Blackie prøver å skaffe seg en zombie for å ta rotta på Larson, som allerede har en zombie i sin tjeneste. Han spionerer på voodoo-ritualer og prøver å gjenskape dem, noe som selvsagt ikke går så bra.Den neste historien er også veldig bra. Carl Hubbel er tegneren bak historien om en dødsdømt fange som rømmer fra fengsel. Han støter på en oppfinner som hevder å kunne teleportere ham gjennom fjernsynet sitt. Dette var en litt uvanlig, men spennende, vri på lampeånd-historien hvor man får ønsker og ønskene ikke går helt planlagt. Nok en spennende historie hvor rettferdigheten seirer til slutt.Bladet siste historie er tegnet av Dick Briefer. Denne er mer regelrett grøss. Her har vi en voldelig fyllik av en ektemann, ei kone som bruker masse penger på sære antikviteter, mord og feil person som får skylden.

Alt i alt synes jeg det femte nummeret av Journey Into Mystery er det beste så langt. Historiene har mye høyere kvalitet, logikken i de er der sånn noenlunde, og tegningene har høy kvalitet. Kjempebra!

Som alltid lister jeg nå opp de utgivelsene som kommer etter dette og det neste bladet som kan leses på Marvel Unlimited.

Først er det War Action nummer 10.Adventures Into Terror nummer 15.Journey Into Unknown Worlds nummer 15.Spy Cases nummer 15.War Adventures nummer 12. Og jammen var ikke dette et stemningsfullt omslagsbilde.Combat nummer 8.Spellbound nummer 11.My Friend Irma nummer 27.Suspense nummer 26.Justice nummer 34.Strange Tales nummer 15.Kent Blake of the Secret Service nummer 12.Lovers nummer 46.Combat Kelly nummer 10.Patsy Walker nummer 45.Adventures Into Weird Worlds nummer 15.Battle Action nummer 9.Battle nummer 17.Battlefront nummer 9.Mystery Tales nummer 8.Patsy and Hedy nummer 12.War Comics nummer 16.Mystic nummer 17.Astonishing nummer 22.Kid Colt Outlaw nummer 25.Man Comics nummer 23.Girl Confessions nummer 23.Battle Brady nummer 11.Battlefield nummer 8.War Action nummer 11.Adventures Into Terror nummer 16.Millie the Model nummer 39.Combat nummer 9.Combat Casey nummer 7.Love Romances nummer 27.My Own Romance nummer 27.Spellbound nummer 12.Spy Fighters nummer 13.War Adventures nummer 13. Det siste bladet i denne serien.My Friend Irma nummer 28.Suspense nummer 27.Justice nummer 35.Strange Tales nummer 16.Lovers nummer 47.Uncanny Tales nummer 6.Combat Kelly nummer 11.Men's Adventures nummer 19.Battle nummer 18.Battle Action nummer 10.Battlefront nummer 10.Mystery Tales nummer 9.Patsy and Hedy nummer 13.War Comics nummer 17.Adventures Into Weird Worlds nummer 16.Marvel Tales nummer 112.Mystic nummer 18.Astonishing nummer 23.Man Comics nummer 24.Young Men on the Battlefield nummer 20.Wild Western nummer 27.Kid Colt Outlaw nummer 26.Miss America nummer 50.My Own Romance nummer 28.Girl Confessions nummer 24.Battle Brady nummer 12.Battlefield nummer 9.Og da er vi framme ved mars 1953 og Journey Into Mystery nummer 6. Jeg håper det er like bra som nummer 5.

#marvel #tegneserie #grøss #humor #krim #romantikk #western #sciencefiction #krig

Kato

Dynamite Entertainment ser ut til å satse veldig hardt på Green Hornet. I tillegg til den ordinære Green Hornet serien deres og Year One, så har de også en tegneserie titulert Kevin Smith's Kato, skrevet av Ande Parks og tegnet av Ale Garza.

Dette er forhistorien til Kevin Smith's Green Hornet. Først møter vi Hirohito Juuma, sønn av Oni Juuma, yakuzabossen som ble fengslet av Green Hornet og Kato i gamle dager. Hirohito driver et spillselskap, men han er tydeligvis også innblandet i yakuza-saker og er rett og slett en lite hyggelig fyr.

Så møter vi også Kato, hans vakre kone og den unge datteren Mulan, som han trener opp i kampsport. Mulan liker å dra på bar og banke opp gutter foran venninnene sine.Det skjer noe mellom Hirohito og Kato-familien på slutten som jeg er sikker på får ringvirkninger både i denne og i Green Hornet-serien.

Jeg tenkte først å lese seriene hver for seg, men siden jeg først har kjøpt alle så kan jeg likeså godt lese dem i utgivelsesrekkefølge. Lese dem slik de som leste dem da de kom ut i 2010 gjorde.

Selvsagt er det lagd flere omslagsbilder til dette tegneseriebladet. Det er jo Dynamite Entertainment som står bak :-)

Joe BenitezAlessandro GarzaJohnny DesjardinsEric BasalduaPersonlig tror jeg at jeg foretrekker Desjardin sin tegning. Hvilken omslagsillustrasjon liker du best?

 

Fra Dynamite sine hjemmesider:

SKU: C725130141910
Rating: TEEN+
Covers: Joe Benitez, AlE Garza(1-in-10), E Bas (1-in-25), Johnny D (1-in-10)!
Writer: Ande Parks
Penciller/Inker: AlE Garza!
Colorist: TBD
Genre: SUPER-HERO, ADVENTURE
Awards: N/A
Publication Date: APRIL, 2010
Format: Comic Book
Rights: WW
Age range: 16+
UPC: 725130141910
More Green Hornet excitement from Dynamite as they present an incredible spin-off featuring the all-new Kato and the mysterious Black Hornet! Featuring
elements direct from Kevin Smith's unproduced screenplay, writer Ande Parks -joined by the sensational AlE Garza! - fills in the blanks on the new Kato, the old Kato and the mystery of the Black Hornet! "Not my Father's Daughter" is filled with excitement, action, intrigue and more - 5 issues of Fury as the world of Kato old and new is rocked forever and sets a course that intertwines with the destiny and legend of the Green Hornet!

#tegneserie #dynamite #kato #mulan #yakuza #japan

Damer liker lukten av geit

Den fjerde episoden av Grimm har tittelen Lonelyhearts.

Vi blir introdusert for enda en ny skapning: ziegevolk, eller geitemenn om du vil. Disse har superkraftige feromoner som gjør dem helt uimotståelige for kvinner. Med en slik kraft, er det litt vanskelig å forstå at en av dem holder kvinner fanget i bur.

Når ei dame blir påkjørt og så myrdet, kommer Nick (David Giuntoli) og hans partner Hank (Russell Hornsby) på sporet av en serievoldtektsmann som holder kvinner fanget og slipper dem løs når de har blitt gravide.

Grimm er en spennende tv-serie med et kraftig snev av det overnaturlige. Jeg liker den veldig godt, selv om Patrick Fischler spiser en rå frosk. Æsj!

Episodens eventyrsitat:
Trialer for episoden:#tv #grimm #geit #ulv #feromon

Reise inn i mysterietJourney Into Mystery nummer 4 ble utgitt desember 1952 og inneholder fem korte grøsserhistorier. Forsiden er tegnet av Bill Everett.Den første historien, tegnet av Tony DiPreta, handler om en skurk som stjeler en sykkel. Men ikke hvilken som helst sykkel. Denne sykkelen kan frakte ham førti år inn i fremtiden. Helt til det sagnomsuste året 1992 :-)Carl Hubbell har tegnet den neste historien, som er satt et sted i Europa. Et eldre ektepar driver et lite vertshus. Hver gang de får en rik gjest, myrder de vedkommende for å sende penger til sønnen sin i Amerika. Men så kommer sønnen hjem for å overraske dem, kledd som en rik storkar kjenner de ham ikke igjen...Ed Winiarski har tegnet den neste historien. Her er det en skurk som er på flukt fra politiet. Hans eneste fluktmulighet er gjennom en låst dør, og han er villig til å myrde for å få nøkkelen. Men bak døren finner han ikke det han forventet...Så går vi videre til en historie med ukjent skaper. Det er flom og kaos i et fengsel, og det er jo det perfekte tidspunktet til å prøve seg på en rømning. Eller?Til slutt er det en litt forstyrrende fortelling tegnet av John Romita. Hvis du ikke liker insekter og slanger, så anbefaler jeg at du styrer unna denne. Dette er fortellingen om en meget sinna bror som hater insekter, og en annen bror som er litt enkel i hodet og som elsker sine kjæledyr.

Dette tegneseriebladet er helt ok. Ikke noe spesielt, men ikke noe særlig dårlig heller. Må innrømme at jeg var litt trøtt da jeg leste det, så kan hende at det påvirker hva jeg synes.

I min kronologiske gjennomgang av Marvel-tegneserier er jeg nå på slutten av 1952-årgangen og skal til å begynne på 1953. Som vanlig lister jeg opp de utgivelsene som kommer etter dette og frem til neste blad som jeg kan lese på Marvel Unlimited:

Først er det Spy Cases nummer 14.Suspense nummer 24.War Adventures nummer 10.Adventures Into Terror nummer 14.Combat nummer 6.Spellbound nummer 9.Justice nummer 32.Strange Tales nummer 13.Kent Blake of the Secret Service nummer 11.Lovers nummer 44.Combat Kelly nummer 8.Patsy Walker nummer 44.Adventures Into Weird Worlds nummer 13.Battle Action nummer 7.Battle nummer 15.Battlefront nummer 7.Mystery Tales nummer 6.Patsy and Hedy nummer 10.War Comics nummer 14.Mystic nummer 15.Astonishing nummer 20.Kid Colt Outlaw nummer 24.Man Comics nummer 21.Girl Confessions nummer 21.Battlefield nummer 6.Men in Action nummer 9. Fra og med neste nummer skifter dette bladet navn til Battle Brady.War Action nummer 9.Adventures Into Terror nummer 14.Millie the Model nummer 38.Combat nummer 7.Spellbound nummer 10.Spy Fighters nummer 12.War Adventures nummer 11.Combat Casey nummer 6. Tidligere under navnet War Combat.Love Romances nummer 26.My Friend Irma nummer 26.My Own Romance nummer 26.Suspense nummer 25.Justice nummer 33.Strange Tales nummer 14.Lovers nummer 45.Uncanny Tales nummer 5.Combat Kelly nummer 9.Men's Adventures nummer 18.Adventures Into Weird Worlds nummer 14.Battle nummer 16.Battle Action nummer 8.Battlefront nummer 8.Patsy and Hedy nummer 11.Marvel Tales nummer 111.Mystery Tales nummer 7.Mystic nummer 16.War Comics nummer 14.Astonishing nummer 21.Man Comics nummer 22.Miss America nummer 49.Young Men on the Battlefield.Wild Western nummer 26.Girl Confessions nummer 22.Battle Brady nummer 10. Tidligere kjent som Men in Action.Battlefield nummer 7.Da er vi fremme ved februar 1953 og Journey Into Mystery nummer 5. Kommer tilbake til det etter at jeg har fått lest det.

#marvel #tegneserie #grøss #sciencefiction #humor #romantikk #western #krim #krig

Green Hornet år enI Kevin Smith's Green Hornet lærte vi at Britt Reid senior og Kato bruke fem år på å renske opp gatene. Year One er fortellingen om det første året i deres kamp mot de kriminelle. Matt Wagner har skrevet historien og Aaron Campbell har laget tegningene. I og med at handlingen her er satt i 30-årene så synes jeg egentlig at tegnestilen er passende. Fargene er litt grå og matte, ikke så skarpe som i morderne tegneserier.

I det første bladet så ser vi både Britt og Kato som unge barn, og videre ettersom de vokser. Parallelt får vi Green Hornet og Kato sin første kamp, der de stopper mafiaen i å skade noen fagforeningsmedlemmer. Og de får ideen om å posere som en kriminell rival til de eksisterende gjengene.

Det er action her, men mye mindre enn i den andre Green Hornet serien satt i moderne tid. Denne føles litt mer som en historisk fortelling, men jeg føler på meg at historien vil få mye større fart når oppveksthistorien til de to heltene blir ferdig.

Også i denne tegneserien har Dynamite Entertainment laget fire forskjellige omslagstegninger:

Alex RossJohn CassadayMatt WagnerStephen SegoviaJeg synes Ross sin tegning er veldig bra, men Segovia har en mye tøffere stil som er hakket bedre. Hvilken omslagsillustrasjon liker du best?

 

Fra Dynamite sine hjemmesider:

SKU: C725130141859
Rating: TEEN+
Covers: Alex Ross (25%), John Cassaday (25%), Matt Wagner (25%) and Stephen "Wolverine" Segovia (25%)!
Writer: Matt Wagner
Penciller/Inker: Aaron Campbell
Colorist: Francesco Francavilla
Genre: SUPER-HERO, ADVENTURE
Awards: N/A
Publication Date: APRIL, 2010
Format: Comic Book
Rights: WW
Age range: 16+
UPC: 725130141859
The Green Hornet expansion continues as Dynamite presents the original tales of comics most iconic hero! And Matt Wagner, one of the most creative creators in comics takes the reins, bringing the characters to their basic roots a la All-Star Superman, and Matt Wagner is the man to do it! Rooted in the pulp tradition, the original tales of Britt Reid, and Kato being here! Joining Wagner is artist Aaron "Sherlock Holmes" Campbell, whose stunning recreation of the industrial world of 30s Chicago is sure to wow fans across the globe! Plus, covers by Wagner, Ross, Cassaday and Segovia!

#tegneserie #dynamite #greenhornet #kato

Kamp-bekken episode 10: Russ kidnappetRuss (Dean Winters) og Milt (Josh Duhamel) drar ut for å finne en rømt fange.Russ blir kidnappet. Milt og de andre politietterforskerne i Battle Creek snur på hver en sten for å finne ham.

Stockholm er tittelen på denne tiende episoden. (du har vel hørt om Stockholm-syndromet?) Og jeg synes den er veldig bra. Den er morsom og spennende, men samtidig litt bittersøt. Russ får høre noen litt tøffe sannheter fra kidnapperen sin, og jeg tror han fikk noe å tenke på der. Den scenen helt på slutten var veldig trist. Flere ganger i løpet av denne tv-serien har jeg syntes synd på Russ, men på slutten her blir det bare enda mer tydeligere. Han bør endre seg litt.

Om han klarer det er en annen sak. Og om det vil føre til at denne tv-serien mister gnisten som gjør at Battle Creek skiller seg ut er også et meget godt spørsmål.

Battle Creek er tilgjengelig på Viaplay. Jeg var litt usikker i begynnelsen på om humoren og fiendskapet Russ føler for Milt ville bli for mye, men serien har vunnet meg over. Den er faktisk ganske bra. En litt annerledes krimserie med masser av humor.

#tv #krim #battlecreek #kidnapping #stockholm

Jeg så ingentingI min kronologiske gjennomgang av Marvel-tegneserier har jeg kommet helt til oktober i 1952, og bladet Journey Into Mystery nummer 3. Dette bladet inneholder 4 grøsserhistorier, og det er Sol Brodsky som har tegnet forsiden.Den første historien er tegnet av Bill Benulis. En mann som lager ortopediske hjelpemidler blir ganske sinna når han ikke får produsert de nye hendene han har konstruert. De ønsker hender som kan bevege seg. Denne historien synes jeg egentlig er litt rar, for mannen sier at hendene er minst like god som de laget av de gamle mesterne. Jeg antar at han da tenker på skulptører. I gamle dager nøyde jo folk seg med en krok, de lagde ikke nye hender til folk. Uvisst hvorfor, men ånden til en av disse gamle mesterne dukker opp og vil ha hendene. Mannen sier at prisen er å gjøre hendene levende så de kan kvele fyren som ikke ville produsere dem. Og det skjer, men politiet konfiskerer de morderiske løshendene, så når ånden dukker opp igjen, har mannen ingen hender å gi fra seg. Annnet enn sine egne.Mike Sekowsky og Sy Barry har tegnet den neste historien. Og denne synes jeg er mye bedre. En litt eldre mann skal gifte seg med ei ung og pen dame (det lønner seg å være rik), men han synes hun er litt vel vennlig med sin yngre bror. Paranoia og mistenksomhet får ham til å tro at de har et forhold bak hans rygg og han begynner å planlegge noe overilt...Louis Zansky har tegnet den neste historien. Denne er også litt merkelig. En morder går inn på en bar og begynner å se spøkelsene til de han har drept. Bartenderen sier hele tiden at han ikke ser noen, så morderen drikker litt og sier til seg selv at siden bartenderen ikke ser noen, så er dette bare fantasiskikkelser i hodet hans. Men det han ikke vet er at bartenderen er blind! En tåpelig tullehistorie spør du meg.Carmine Infantino har tegnet den siste historien i bladet, og denne er den beste. Ebenezer Grimm er en gjerrig og sur bankmann som ikke nøler med å kaste gamle damer ut av huset sitt hvis det er sene med å betale lånet. Men pipa får en annen lyd når en ung og vakker kvinne vandrer inn i banken. Det den elskovssyke bankmannen ikke vet er at hun er kommet for å ta hevn...

Alt i alt er det et ok blad, med noen dårlige og noen gode historier.

Jeg må innrømme at jeg er litt fristet til å bare hoppe frem til da superhelt-æraen starter innimellom, men siden jeg er kommet så langt, så må jeg bare fortsette i samme spor. Akkurat nå er det bare Journey Into Mystery som er tilgjengelig på Marvel Unlimited, så heldigvis går det raskt fremover nå. Her er utgivelsene som kom etter dette og frem til neste Journey Into Mystery:

Først er det Men in Action nummer 6.My Friend Irma nummer 23.War Action nummer 6.Journey Into Unknown Worlds nummer 13.Battle Action nummer 5.Spy Cases nummer 13.Suspense nummer 22.War Adventures nummer 8.Adventures Into Terror nummer 12.Combat nummer 4.Spellbound nummer 7.Justice nummer 30.Strange Tales nummer 11.Kent Blake of the Secret Service nummer 10.Lovers nummer 42.Combat Kelly nummer 7.Patsy Walker nummer 43.Adventures Into Weird Worlds nummer 11.Battle nummer 13.Battlefront nummer 5.Mystery Tales nummer 5.Patsy and Hedy nummer 8.Mystic nummer 13.Astonishing nummer 18.Kid Colt Outlaw nummer 23.Man Comics nummer 19.Girl Confessions nummer 19.Men in Action nummer 7.Millie the Model nummer 37.War Action nummer 7.My Friend Irma nummer 24.Suspense nummer 23.Combat nummer 5.Spellbound nummer 8.Spy Fighters nummer 11.War Adventures nummer 9.My Own Romance nummer 25.War Combat nummer 5. Fra og med neste nummer skifter dette bladet navn til Combat Casey.Love Romances nummer 25.Justice nummer 31.Lovers nummer 43.Strange Tales nummer 12.Uncanny Tales nummer 4.Battlefront nummer 6.Battle nummer 14.Men's Adventures nummer 17.Adventures Into Weird Worlds nummer 12.Battle Action nummer 6.Marvel Tales nummer 110.Patsy and Hedy nummer 9.War Comics nummer 13.Mystic nummer 14.Actual Confessions nummer 14. Det siste bladet i denne serien.Miss America nummer 48.Astonishing nummer 19.Man Comics nummer 20.Young Men on the Battlefield nummer 18.Wild Western nummer 25.Girl Confessions nummer 20.War Action nummer 8.Battlefield nummer 5.Men in Action nummer 8.My Friend Irma nummer 25.Journey Into Unknown Worlds nummer 14.Da var vi kommet til desember 1952 og Journey Into Mystery nummer 4. Jeg kommer tilbake med flere Marvel-tegneserier etter at jeg har fått lest det.

#marvel #tegneserie #grøss #humor #romantikk #krim #krig #sciencefiction #western

Party med høyhælte skoI del to av Kevin Smith's Green Hornet, som er basert på et filmmanus som aldre ble filmet, lærer vi mer om forholdet mellom far og sønn. Britt Reed junior synes ikke faren har gjort noe med livet sitt, og mener han kar kastet bort masse tid på jobben. Britt Reed senior kan ikke fortelle at han var superhelten Green Hornet som rensket byen for organisert kriminalitet.

Det nærmer seg borgermestervalg og det avholdes da en fundraiser, eller innsamlingsfest for Reed seniors venn og forbundsfelle fra Green Hornet dagene. Blant gjesten er det også en ung mann ved navn Hirohito Juuma som har blitt rik på dataspill. I og med at han er sønnen til en av yakuza-bossene som Green Hornet fikk fengslet for mange år siden, aner jeg at denne karen bør følges med på.

Det er også en ung dame i en rød kjole på festen. Og når maskerte menn plutselig går til angrep, er hun ganske så tøff i sine høyhælte sko...Au da! Jeg mistenker at vi nå møter datteren til Kato, om pryder alle forsidene.

Tegningene til Lau er helt nydelige, og selve historien er godt skrevet. Jeg tror dette hadde blitt en mye bedre film enn den som faktisk ble laget om Green Hornet.

Også denne gangen ble det laget fire forskjellige omslagsbilder:

Alex RossJohn CassadayJoe BenitezStephen SegoviaHvilken omslagsillustrasjon liker du best? Jeg tror jeg foretrekker Segovia sin.

Fra Dynamite sine hjemmesider:

SKU: C725130141804
Rating: TEEN+
Covers: Alex Ross (25%), John Cassaday (25%), Joe Benitez (25%), Stephen Segovia (25%)
Writer: Kevin Smith
Penciller/Inker: Jonathan Lau
Colorist: TBD
Genre: Super-Hero
Awards: N/A
Publication Date: APRIL, 2010
Format: Comic Book
Rights: WW
Age range: 16+
UPC: 725130141804
The Green Hornet is back, and Dynamite is the new home for the avenging hero and his faithful sidekick, Kato (and, their ride, Black Beauty, 'natch!)! Issue #2 continues the incredible opening blast from Dynamite and Kevin Smith: the original Green Hornet struggles with forces put in motion against him while his son unwittingly becomes a pawn in a world not of his making! Never before seen, this comic adaptation of the unproduced Kevin Smith screenplay is THE comic book event of 2010 (and beyond!)

#tegneserie #dynamite #greenhornet #kato #kevinsmith #jonathanlau

Bier

 

Den tredje episoden av Grimm har tittelen Beeware. Hvilket insekt handler den om?Det er riktig. Bier.Under litt dansing til YMCA, blir en kvinne drept av konsentrert bi-gift. Nick (David Giuntoli) er nok en gang innblandet i en sak som omfatter det overnaturlige samfunnet. Morderen ser ut til å være en mellifer, bi-menneske.Og ofrene er hexenbiest. Dermed befinner Nick seg i den vanskelige posisjonen at han må beskytte Adalind Schade (Claire Coffee) som jo prøvde å drepe tanten hans i den første episoden. Er det nå helt sikkert at han bør beskytte denne skapningen, eller burde han heller hjelpe melliferene, som tradisjonelt er vennlige mot Grimm-ene?

Dette er nok en spennende episode. Dette Grimm-universet med sine merkelige fabel-skapninger vokser seg stadig større og mer komplekst. Det eneste minuset er at Monroe (Silas Weir Mitchell) er så lite med. Han er jo så morsom.

Blant gjesterollene i denne episoden har blant annet Linn Bjørnland fra Jeløya like ved Moss. Hun spiller advokaten Camilla Gotlieb. Og så er det jo en superstjerne med også. Bie-dronningen spilles av ingen ringere enn Nana Visitor, som du jo sikkert husker som Kira Nerys fra Star Trek: Deep Space Nine.#tv #grimm #ulv #bie #hexenbiest #nanavisitor

Flere merkelige fortellingerStrange Tales nummer 10, fra september 1952, inneholder fem grøsserhistorier. Men ikke alle har så mye grøss. Det er forresten Bill Everett som har tegnet omslagsbildet.Den første historien er det Bernie Kriegstein som har tegnet. Her er temaet barndomsfrykt. En liten gutt er livredd for å tråkke på sprekkene på fortauet, så han tilbringer tiden med å være inne og lese bøker. Ganske så fornuftige sysler synes nå jeg, men faren hans er rasende for han vil ha en dum sportsidiot til sønn. Gutten blir dratt med til en psykiater som umulig kan være byens beste. Selv om han presenteres som det. Uansett, gutten har selvsagt rett i det at man ikke bør tråkke på sprekkene i fortauet.Den andre historien er tegnet av Jim Mooney, og nå er det Frankensteinmonsteret det handler om. Her spoiler jeg historien, så du er herved advart.

John Kent er overbevist om at Frankenstein-monsteret hadde en sønn. Før slottet ble brent (du har vel lest boken?) så skulle visstnok Frankensteinmonsteret ha gjemt unna sønnen og tatt på ham en gummimaske slik at han så ut som et vanlig menneske.

Kent drar til slottet, finner Frankensteinmonsteret i live, blir livredd, løper, og faller til sin død utfor et stup. Frankesteinmonsteret blir veldig lei seg, tar av gummimasken og ser på sin døde sønn.

De forventer faktisk at vi skal tro at John Kent har levd hele livet sitt med en gummimaske på seg og aldri, aldri ha skjønt at trynet hans er ei maske. Vi skal liksom tro at han aldri har tatt på ansiktet sitt. At ingen andre noen gang har lagt merket til at han ikke har hud, men gummi. At han aldri har fundert på hvorfor han ikke trenger å barbere seg! Bah! Tullball!!Bill Benuli har tegnet den neste historien, hvor kaninene tar hevn på en jeger som lever av å selge kaninføtter som lykkebringere.Carl Wessler har skrevet manus, med Ed Winiarski som tegner, i denne historien satt ved krigens siste dager. Hitler tar livet av seg i bunkeren og Hans Klauber, en av hans trofaste menn, er på flukt fra de allierte soldatene. Han kidnapper familien til en plastisk kirurg og beordrer ham til å endre ansiktet hans slik at ingen skal vite at det er han som er krigsforbryteren Klauber. Du skjønner vel, akkurat slik jeg gjorde med en gang, hvilket ansikt kirurgen ga ham :-)Til slutt har Dick Ayers og Ernie Bache tegnet en liten gangsterhistorie, hvor den slemme Bugsy Kane er på flukt både fra loven og gangstere, men møter sin skjebne hos noen andre. Denne var dum og tåpelig synes jeg. Spoilervarsel! Han gjemmer seg i et tivoli og blir drept av et kuleregn. Det viser seg at han gjemmer seg bak boden der folk skyter på blink. Kulene gikk gjennom veggen og inn i stakkars Bugsy. Jeg har vært på en slik bod, og det er ikke ordentlige gevær du skyter med. Og det tviler jeg sterkt på at det var på femtitallet heller.

Jeg var ikke så veldig fornøyd med denne tegneserien. Så da er det egentlig like så greit at dette er det siste jeg får lese av denne på en stund. På Marvel Unlimited er ikke denne serien tilgjengelig igjen før nummer 101 når Human Torch blir stjernen. Så nå fremover en periode er det bare Journey Into Mystery som jeg kan lese. Som alltid lister jeg nå opp de bladutgivelsene som kommer etter dette frem til neste Journey Into Mystery:

Først er det det aller siste nummeret av Georgie Comics. Numme 39.Uncanny Tales nummer 3.Men's Adventures nummer 16.Nellie the Nurse nummer 36, det siste bladet om denne sykepleieren.Adventures Into Weird Worlds nummer 10.Battle nummer 12.Battlefront nummer 4.
Patsy and Hedy nummer 7.Marvel Tales nummer 109.War Comics nummer 12.Mystic nummer 12.Actual Confessions nummer 13 (tidligere het det Love Adventures).Miss America nummer 47.Astonishing 17.Man Comics nummer 18.Young Men on the Battlefield nummer 17.Wild Western nummer 24.Girl Confessions nummer 18.Battlefield nummer 4.Da var vi fremme ved Journey Into Mystery nummer 3, oktober 1952. Jeg kommer tilbake til denne tegneserien etter at jeg har fått lest den.

#tegneserie #marvel #grøss #humor #romantikk #western #krig

Instagram

hits