Hooligans

Neste Buffy-tegneserie er The Latest Craze (fra Annualen i 1999). En ny mote tar Sunnydale med storm. Hooligans, små stygge kosedyr, som alle bare må ha. De er dritdyre og kommer med veldig dyre tilleggsprodukter og folk går helt bananas for å få tak i dem. Haken er selvsagt at de er levende og stjeler ting om natten. Ting som har betydning for eierne, og den emosjonelle energien har de tenkt å bruke for å tilkalle sin diger (og sultne) mor fra en annen dimensjon.

Da er det bra at Buffy ikke er så opptatt av mote.

Dette er Buffyverse sin versjon av Gremlins. Kjempemorsom :)#tegneserie #darkhorse #buffy #hooligan #willow #rupert #giles #xander #whedon #christophergolden

Grønn geithams

Jeg er litt usikker på hvordan Green Hornet skal oversettes til norsk. Er det grønn veps, eller grønn geithams? Noen som vet sikkert?

I alle fall så har jeg begynt på en ny tegneserie fra Dynamite Entertainment.Kevin Smith ble tilbudt å skrive manus og regissere en film om den gamle helten Green Hornet (tror det opprinnelig var på radio Green Hornet ble populær). Han skrev manuset, men følte seg ikke kapabel til regissørjobben og ga den fra seg. Det ble aldri noe av den filmen. Det ble riktignok en film til slutt, men ikke den som Kevin Smith så for seg.Jeg synes filmen var grei nok, men det ble litt for mye komedie.

Denne tegneserien baserer seg på filmmanuset som Kevin Smith skrev, og det er litt annerledes.

Bakgrunnen er: Green Hornet og hans kung-fu sjåfør Kato vant krigen mot de kriminelle. De slo ned alle gjengene og fikk dem fengslet. Og pensjonerte seg. Nå er sønnen til Green Hornet voksen, men han er en bortskjemt slask som til og med viser rumpa til paparazziene. Det kommer ikke så langt i det første bladet, men jeg antar at noe vil skje og denne slubberten blir nødt til å bli voksen veldig raskt og ta over sin fars persona som Green Hornet.

Og Kato er ei dame!

Vi møter ikke Kato enda, men samtlige omslag har en Kato med pupper så jeg antar at datteren hans kommer til å bli partneren til denne nye Green Hornet. Litt synd at de røpet det så tidlig. Det ville ha kommet som et skikkelig sjokk ellers på de som er kjent med den gamle tv-serien. Jeg har ikke sett den, tror jeg. Da filmen kom i 2011, så visste jeg hvem Green Hornet var og hvem Kato var. Jeg må enten ha sett noe av den gamle tv-serien en gang, eller lest om dem et sted.

Jeg tror i alle fall at denne tegneserien blir tøff. Bildet øverst her er pappa Green Hornet i aksjon i gamle dager. Om sønnen blir halvparten så tøff så blir dette konge. Tegningene er nydelige. Jonathan Lau kan sine saker.

De ble laget fire forskjellige omslagsbilder til den første tegneserien:

J. Scott Campbell

John Cassaday

Alex RossStephen SegoviaDet er veldig vanskelig å velge en favoritt blant disse fire flotte illustrasjonene. Jeg tror nesten jeg må si Campbell sin. Hvilken av disse liker du best?

Fra Dynamite sine hjemmesider:

SKU: C725130137067
Rating: TEEN+
Covers: Alex Ross (25%), John Cassaday (25%), J. Scott Campbell (25%), Stephen Segovia (25%)
Writer: Kevin Smith
Penciller/Inker: Jonathan Lau
Colorist: TBD
Genre: Super-Hero
Awards: N/A
Publication Date: MARCH, 2010
Format: Comic Book
Rights: WW
Age range: 16+
UPC: 725130137067
The Green Hornet is back and Dynamite is the new home for the avenging hero and his faithful sidekick, Kato (and, the Black Beauty, 'natch!)!
And we're kicking things off with a BANG as we launch the first of a new series of adventures starting with the great Kevin Smith. And let's get it out of the way, right here, right NOW joining Smith in bringing his unproduced screenplay to life is artist Jonathan (Black Terror) Lau as they present the one and only origin of the Green Hornet and Kato. This is the comic book version of Kevin smith's unproduced Green Hornet film and Dynamite is the only place to get in on the action - it all begins here!

#tegneserie #dynamite #greenhornet #kato #kevinsmith #jonathanlau

ReparasjonerRepairs er tittelen på den niende episoden av Agents of S.H.I.E.L.D.

En ulykke ved en partikkelaksellerator (slik som den i CERN) førte til flere dødsfall og den lille byen hvor dette skjedde legger skylden på Hannah, sikkerhetsinspektøren. Etter ulykken har hun begynt å få telekinetiske krefter, og dermed kommer Coulson og teamet for å snakke med henne.

Men det viser seg snart at hun kanskje ikke har krefter likevel. At det kan være noe annet som står bak. Hun selv tror hun er hjemsøkt av en demon...

Vi får også høre historien om hvorfor May kalles The Cavalry, og alt alvoret balanseres med litt humor når Fitz og Simmons får en ide om å gjøre noen skøyerstreker mot Skye. Litt sånn lett mobbing mot teamets nyeste medlem.

Dramatis personae:

Clark Gregg spiller Agent Phil Coulson.Min-Na Wen spiller Agent Melinda May.Brett Dalton spiller Agent Grant Ward.Chloe Bennet spiller Skye.Iain De Caestecker spiller Leo Fitz.Elizabeth Henstridge spiller Jemma Simmons.SHIELD-flyet spiller seg selv.Robert Baker spiller Tobias Ford.Laura Seay spiller Hannah Hutchins.Christopher Gehrman spiller Taylor.Mickey Maxwell spiller politimann.Josh Clark spiller Roger.Beth Kennedy spiller Martha.Trailer for episoden:#tv #marvel #agentsofshield #agent #Shield #coulson #skye #may #ward #fitz #simmons

De tre bjørnene

 

Den andre episoden av Grimm har tittelen Bears Will Be Bears. Klarer du å gjette hvilket eventyr denne er basert på?Nick (David Giuntoli) møter en ny skapning: jägerbar, bjørnemenn. Rocky (Alexander Mendeluk) og Gilda (Amy Gumenick) bryter seg inn i et hus. De spiser maten, sitter i stolene og ligger i sengene. Og så kommer de tre bjørnene hjem. Med Currie Graham som pappa bjørn, Jodie Harwood som mamma bjørn og Parker Bagley som den lille bjørnen.

Samtidig prøver noen å drepe tante Marie (Kate Burton) og den eneste som kan hjelpe Nick er ulvemannen (Silas Weir Mitchell). Han er helt klart den som stjeler showet. Morsom og tøff på samme tid. :-)

Jeg blir mer og mer overbevist om at denne serien kommer til å bli helt knall. Har du ikke sett Grimm enda, så er det bare å begynne. Den ligger på Netflix.

Søkte litt på youtube, men den eneste traileren jeg fant til denne episoden er dubbet til ungarsk. Håper dere forstår ;-)#tv #grimm #bjørn #ulv

Vampyr-forretningerStrange Tales nummer 9 er fra august 1952 og inneholder 5 grøsserhistorier. Omslagsbildet er tegnet av Sol Brodsky, og for en gangs skyld har omslagsbildet sammenheng med innholdet. Det peker til den fjerde, og beste, historien i bladet.Den første historien er tegnet av Mike Sekowsky og Vic Carrabotta. En rødhåret dame sitter alene i en bil, da en slesk gangsterfyr igler seg på henne. Hun forteller at hun har en avtale, en blind date og er ikke interessert, men sleskingen tar ingen hensyn. Han tvinger seg inn i bilen og forlanger at han blir hennes blind date denne kvelden. Og jammen vil han angre på det...Marty Elkin har tegnet den neste historien, som forteller oss hvor farlig gambling er. Lou Beltram kommer over fire menn som spiller poker med bokstaver som innsats. Han ser på seg selv som litt av en korthai og blir med på spillet. Men hva er det disse bokstavene de spiller om skal representere? Det finner han ut til sen skrekk og gru når han begynner å tape...Stan Lee har skrevet manus og Bob Fujitani har tegnet den tredje historien i bladet. Her har vi en ung slubbert og døgenikt som vil på kino. Han tigger penger av mor, men hun har ikke råd til å gi ham mer, og synes han burde får seg en jobb. Fast bestemt på å finne en måte å få sett Mars-filmen på, farer han ut i gatene. Og jeg måtte dra på smilebåndet når han endelig fikk se Mars, bare ikke helt slik som han ville.Den fjerde historien likte jeg virkelig. For en oppfinnsomhet! Joe Sinnott står bak tegningene. Her møter vi en meget utspekulert fyr som finner ut at han skal gjøre forretninger med vampyrene. Mot gull og juveler skal han levere dem blod hver kveld. Jeg vil ikke røpe hva som skjer i tilfelle noen ønsker å lese dette, men jammen hadde ikke denne fyren en meget original forretningside. :-)Til slutt har Bill Benulis tegnet en historie om en fæl fæl sjef. Han korter ned pauser, trekker ned lønn og spionerer på sine ansatte slik at han kan slå hardt ned på alle som sier noe stygt om ham. Og så får han som fortjent. Egentlig ikke så spennende eller overraskende egentlig. En litt kjedelig historie.

 Alt i alt synes jeg dette var en bra tegneserie. Strange Tales ble utgitt månedlig på denne tiden, mens Journey Into Mystery kom ut annenhver måned. Derfor er det neste bladet jeg kan lese på Marvel Unlimited Strange Tales nummer 10. Som vanlig lister jeg opp de bladene som kom ut mellom disse to merkelige fortellingene.

Først ute er Kent Blake of the Secret Service nummer 9.Combat Kelly nummer 6.Patsy Walker nummer 42.Adventures Into Weird Worlds nummer 9.Battle nummer 11.Battlefront nummer 3.Patsy and Hedy nummer 6.Mystery Tales nummer 4.Justice nummer 29.Mystic nummer 11.Amazing Detective Cases nummer 11, det siste bladet i denne serien.Astonishing nummer 16.Man Comics nummer 17.All True Crime nummer 52, det siste bladet i denne serien.Kid Colt Outlaw nummer 22.Girl Confessions nummer 17.Love Tales nummer 58. Det finnes ikke noe nummer 59 av denne serien, men etter et lite opphold så fortsetter det med nummer 60.True Secrets nummer 21.Lovers nummer 41.Men in Action nummer 5.War Action nummer 5.Hedy of Hollywood nummer 50. Det siste bladet i denne serien.Millie the Model nummer 36.My Friend Irma nummer 22.Sports Action nummer 14. Det siste bladet i denne serien.Suspense nummer 21.Combat nummer 3.Spellbound nummer 6.Spy Fighters nummer 10.War Adventures nummer 7.Crime Can't Win nummer 12. Det siste bladet i denne serien.My Own Romance nummer 24.War Combat nummer 4.Love Romances nummer 24.Da var vi kommet til september 1952 og Strange Tales nummer 10. Kommer tilbake til det etter at jeg har fått lest det.

#marvel #tegneserie #grøss #humor #romantikk #krig #action #krim #western

The Final Cut

En filmstudent ved navn Marty Glass finner en gammel filmrull med tittelen The Final Cut. En skuespiller som hadde gjort en avtale med en demon er fanget i filmen og han trenger å levere fem sjeler for å komme seg ut. Marty, i den tro at han skal få bli en stjerneregissør som belønning, prøver å levere sjelene til Buffys venner. Og det blir ikke vår kjære Slayer så glad for.

Det er fortsatt demonisk innblanding, men det blir litt morsomt og annerledes med film-vinkelen på historien.Sunnydale High is abuzz with anticipation about a movie being filmed in town! The whole gang wants to get involved, with the bright lights of Hollywood blinding the more sinister aspects of the filmmaker himself. Is he just an eccentric genius or an ominous, shadowy character? Find out as Buffy and her pals get caught in "The Final Cut"! All the action and adventure of the weekly television show rolled into a monthly comic!

 

Creators: Joss Whedon
Writer: Andi Watson
Penciller: Jason Pearson & Cliff Richards
Inker: Joe Pimentel
Letterer: Janice Chiang
Colorist: Guy Major
Editor: Scott Allie
Designer: Kristen Burda
Cover Artist: Randy Green & Tim Townsend
Genre: Horror, Action/Adventure

The Food Chain

Buffy og gjengen må igjen stoppe en demon. En av klassekameratene påkaller en demon for å hjelpe moren, som er kreftsyk, men demoner er ikke til å stole på.

Nok en fin tegneserie fra Buffyverse.All Buffy Summers wants is to hang out with her friends and relax. Is that too much to ask? It is when you're the Slayer and there's a demonic force ripping through town leaving a pile of bodies behind it. And even if she doesn't particularly like the guys getting offed, Buffy's gotta put a stop to it!

               

Creators: Joss Whedon
Writer: Christopher Golden
Penciller: Christian Zanier
Inker: Jason Minor & Andy Owens & Curtis P. Arnold
Letterer: Amador Cisneros
Colorist: Guy Major
Editor: Scott Allie
Designer: Keith Wood
Cover Artist: Christian Zanier
Genre: Horror, Action/Adventure

Siste IntelligenceDa er jeg ferdig med den aller siste episoden av Intelligence, actionserien der Josh Holloway spiller Gabriel, en agent med en mikrochip i hjernen.

Det har vært en gøy serie, ikke storartet, men underholdende og spennende. Synes det er trist at de ikke fortsatte med serien. Det er jo så mye igjen. Særlig siden de her introduserer tanken om at det finnes iranske agenter som har infiltrert det amerikanske samfunnet, og at en av dem er høyt oppe i staten. En som vi kjenner og som hele tiden har virket som en del av laget.

Med store gjesteroller som Lance Reddick, Peter Coyote, Deborah Mooney og Tony Amendola, og de faste skuespillerne Josh Holloway, John Billingsley, Marg Helgenberger og Meghan Ory har dette vært en bra tv-opplevelse.

Er du ute etter en spennende actionserie med bittelitt sci-fi elementer så anbefaler jeg at du tar en titt på denne. Den er tilgjengelig på Viaplay. Bare vær obs på at den slutter akkurat i det den blir bra.#tv #action #intelligence #chip #hacking #spion #iran #agent

The Event HorizonThe Event Horizon er tittelen på den tolvte og nest siste episoden av action-serien Intelligence. Og de slår på stortromma, for både Peter Coyote og Lance Reddick er tilbake i gjesterollene sine.

Gabriel (Josh Holloway) føler seg helt Lost når han etterforsker mordet på en FBI-sjef og finner ut at det er han selv som har gjort det. Før noen i det hele tatt tenker på å sjekke om videoen kan være tuklet med, blir Gabriel arrestert og Lillian (Marg Helgenberger) blir erstattet av en sinna og ubarmhjertig Lance Reddick. Gabriel og Riley (Meghan Ory) rømmer selvsagt og prøver å finne sannheten, men det fører bare til at toppsjefene i regjeringen bare blir mer ivrige etter å ta dem.

Hvorfor ingen automatisk tenker på Mei Chen (Faye Kingslee) forstår jeg bare ikke. Hun er jo den eneste andre som har en chip i hodet (slik som Gabriel) og burde være den eneste som kunne finne på å hacke Gabriel. Og i hvert fall den eneste som har nok prosessorkraft til å trikse frem bevis mot ham. Hadde jeg vært ansatt i Cyber Command med denne gjengen, ville jeg med en gang ha lurt på om Mei Chen kunne ha noe med dette å gjøre.

Og det har hun jo selvsagt. Men det hadde jo ikke blitt så dramatisk og spennende om bossene eide et snev av fornuft.

Dette er en sånn fortsettelse følger situasjon. Forhåpentligvis blir alt dette rotet ordnet opp i neste og aller siste episode av denne serien.

Trailer:#tv #intelligence #chip #hacking #mord

Grimm

 

Har begynt å titte på en ny tv-serie: Grimm. Etter å ha sett pilotepisoden så virker den lovende. Jeg liker jo eventyr :-)

Serien handler om politimannen Nick Burkhardt (David Giuntoli). Tilsynelatende en helt vanlig politimann, men en dag begynner han å se ting. Skumle ting. Som at pene damer ikke alltid er så pene.

Så dukker hans kreftsyke tante Marie (Kate Burton) opp med opprørende nyheter. Hun er døende, så familiens forbannelse faller nå på Nick. Han er en Grimm, etterkommer etter Brødrene Grimm som skrev ned eventyrene. Før hun fortalt ham skikkelig hva dette betyr, blir hun angrepet av Hulda (Danny Hernandez) og havner i koma. Det skal jo ikke være enkelt. Dermed må Nick finne ut av sakene selv. Han har en nøkkel som Maria gav ham, og som han må beskytte med sitt liv. Selv om han ikke vet hvorfor. Og en diger bok med alskens monstre i som han må lese.

Men han har jo også sin jobb som politimann. Et groteskt mord og en forsvunnet jente kommer først.Episoden begynner med dette sitatet, men selv uten det hadde jeg klart å skjønne at politisaken har en kobling til historien om Rødhette og Ulven.


Ei jente i rødt. Talon Creek. Sweet Dreams are made of these...

En slik ulv kalles forresten blutbad, og det er mange av dem. Klarer Nick å finne den rette?

Jeg føler på meg at denne kommer til å bli bra. Den virker litt lysere enn Sleepy Hollow, men det kan fort endre seg. Grimm er i alle fall i samme sjanger som Sleepy Hollow.

Trailer:


Må også nevne at jeg syntes Tim Bagley spilte postmannen veldig bra. Og Silas Weir Mitchell bringer mye herlig humor til showet.

#tv #grimm #eventyr #ulv

Mystisk reiseJourney Into Mystery nummer 2 er augustnummeret i 1952. Forsiden er tegnet av Christopher Rule, og bladet inneholder 5 grøsserhistorier.

Den første historien er tegnet av Russ Heath og handler om en puslete liten mann som drømmer om å bli stor og muskuløs.Greit nok at han fyren er tynn og spinkel, og dermed blir mobbet og bøllet av andre, større menn. Men det at alle damene synes han er heslig skjønner jeg ikke helt. At noen ikke liker spinkle menn kan så være, men at alle håner og mobber han slik virker litt urealistisk.

Han ender opp med å kjøpe seg en magisk drikk som gjør ham stor og sterk. Litt som med Captain America. Men denne karen blir slem og bøllete når han blir sterk. Og karma tar knekken på ham.Jay Scott Pike har tegnet den andre historien. Denne handler om en patentadvokat som får besøk av en snodig skrue. Mannen hevder å ha et speil som viser deg hvordan du vil se ut om x antall år. Advokaten ringer asylet, for denne karen må jo være gal. Men når han oppdager at speilet faktisk virker, tenker han at det var virkelig lurt at han ringte galehuset. Hvis han får denne karen innlagt så vil an jo kunne overta oppfinnelsen og all fortjenesten.

Men karma tar også ham til slutt.Howard Post er tegneren bak den tredje historien. Denne vil jeg heller kalle en komedie i stedet for en grøsser. En feit og dum amerikaner går i lære hos en yogi i India. Han lærer seg masse tryllekunstner, men er klumsete og toskete og roter det alltid til. Han gjør noe slemt og så noe dumt. Karma.Ben Brown og David Gantz er tegnerne bak den neste historien. Her er det en boksemanager som prøver å stjele dama til bokseren. Men at han kommer noe vei fatter jeg bare ikke. Er det virkelig slik at damer går på slike sleipe replikker?Gene Colan er tegneren bak den siste historien. Denne gangen er vi på et kostymeball. Ei dame og elskeren hennes tar livet av ektemannen, og må finne et sted å gjemme liket. Selv om jeg skjønte det med en gang, så er twisten på slutten her litt morsom.

Jeg likte dette bladet. Historiene er ikke akkurat så veldig skumle, men alle har en liten overraskelse på slutten som gjør dem, om ikke akkurat morsomme, så i hvert fall underholdende. Det er bare grøsserhistorier som er tilgjengelige på Marvel Unlimited fra denne tidsperioden. Men om ikke så alt for lenge kommer superhelthistoriene igjen. Gleder meg til det.

Det neste bladet jeg kan lese er Strange Tales nummer 9, men først: her er utgivelsene etter Journey Into Mystery 2:

Først krigsbladet Men in Action nummer 4.My Friend Irma nummer 21.War Action nummer 4.Journey Into Unknown Worlds nummer 12.Spy Cases nummer 12.Suspense nummer 20.War Adventures nummer 6.Adventures Into Terror nummer 11.Combat nummer 2.Spellbound nummer 5.Og da var vi kommet til Strange Tales nummer 9 (også august 1952). Kommer tilbake til det bladet etter at jeg har fått lest det.

#marvel #tegneserie #grøss #sciencefiction #krig #humor

Boom!Det siste nummeret i miniserien Jennifer Blood: Born Again avslutter med et skikkelig smell.

Det endelige oppgjøret mellom Jennifer og Eden, den falske Jennifer, blir ganske så heftig. Og svaret hun gir leiemorderen som vil rekruttere henne vil kanskje overraske deg.

Det var skikkelig gøy å lese om Jennifer Blood igjen. I begynnelsen var hun den perfekte husmor, som dopet ned barna og ektemannen om kvelden slik at hun kunne tilbringe natten med å drepe onklene sine. Og så økte galskapen til hun ble en verdenskjent og ettersøkt morder. En slik interessant figur vil man jo hele tiden høre mere om. Det er faktisk litt trist at denne tegneserien bare hadde 5 blader.

Men det kommer mer. Det er en miniserie til hvor Jennifer Blood og Vampirella støter sammen. Jeg skal skaffe meg den. Og om Jennifer overlever det møtet så er jeg sikker på at det kommer enda flere historier med henne etter hvert.Fra Dynamite sine hjemmesider:

SKU: C72513021690805011
Rating: Mature
Cover A Main: Stephen Segovia
Writer: Steven Grant
Art: Kewber Baal
Genre: Crime
Publication Date: Dec 2014
Format: Comic Book
Page Count: 32 pages
UPC: 725130216908 05011
ON SALE DATE: December 3
Final issue in the character-defining Born Again miniseries! As her mysterious benefactor's agenda becomes clear, Jen and her psychopathic doppleganger finally square off in their ultimate death match. But even if she somehow survives that, she faces being mercilessly hunted by a world that now knows she's still alive. Where can you run to when everyone's out to get you? Does she face an endgame she can't possibly win, or can Jennifer Blood carve out a new direction for her life and gain a new lease on death?

#tegneserie #dynamite #jenniferblood #kewber #baal #gangster #action

Ben Counter: SacrificeSacrifice av Ben Counter er en novelle satt i Warhammer-universet.

Alaric og hans Grey Knights Space Marines border et skip full av mutanter for å fange Hyrk, en demonisk kjetter. Men det er ikke det som er det mest interessant med denne historien. Det er de korte glimtene av hva som må ofres for at de grå ridderne skal kunne gjøre jobben sin. Ta for eksempel kulene de skyter. Disse kulene er velsignet, og det gjøres ved å ofre en god mann. Det må være en god mann, for en synder kan ikke brukes. Gjennom et ritual blir denne mannen brakt til en liten bolle hvor det ligger en kule. Så skjærer de over halsen hans og bader kulen i blodet. En mann per kule. Tenk på det! Det setter alt i et nytt perspektiv og man begynner å lure på om ikke det er imperiet som faktisk er skurken.

Flere ting blir også avslørt, men det kan dere som vil lese selv. Vær advart: Dette er en mørk og deprimerende historie.

Jeg har lest en del noveller av Ben Counter tidligere. Han har skrevet mye fra Warhammer-universet. Noen har jeg likt, andre har vært litt meh. Jeg har hørt at bøkene hans om Soul Drinkers er ganske gode. Får se om jeg ikke får lest dem etter hvert.

#novelle #sciencefiction #warhammer #warhammer40000 #greyknights #spacemarine

Jennifer Blood og leiemorderenJennifer tapte mot Eden, den falske Jennifer Blood. Hun var rett og slett utklasset. Men hun ble reddet av en leiemorder som egentlig skal drepe henne. Han er forelsket og tilbyr seg å lære henne opp.

Det er jo faktisk litt søtt.

Mens Jennifer er hos leiemorderen, så fortsetter Eden sin volds og drapsorgie mot de forskjellige gjengene i Los Angeles. Det fjerde bladet i denne miniserien er litt roligere, men har likevel en god del skyting og action. Gleder meg til neste hvor vi nok får et skikkelig showdown mellom Jennifer og Eden.Fra Dynamite sine hjemmesider:

SKU: C72513021690804011
Rating: Mature
Cover: Stephen Segovia
Writer: Steven Grant
Art: Kewber Baal
Genre: Crime
Publication Date: Nov 2014
Format: Comic Book
Page Count: 32 pages
UPC: 725130216908 04011
ON SALE DATE: November 5
Licking her wounds in hiding, Jen is forced to reinvent herself under the watchful eye of the hitman assigned to kill her. it's the strangest romance of the year. But will her new training be enough to win against her vicious imposter? Jennifer Blood's life and the future of Los Angeles ride on the answer.

#tegneserie #dynamite #jenniferblood #kewber #baal #action #gangster #leiemorder

SkomakerenI min kronologiske gjennomgang av Marvel-tegenserier er jeg nå kommet til juli 1952 og Strange Tales nummer 8. Bladet inneholder 5 grøsserhistorier av varierende kvalitet. I det siste har disse bladene vært ganske gode, så jeg ble nesten litt skuffet over dette.

Det er forresten Bill Everett som har tegnet omslagsbildet.Den første historien er tegnet av Gene Colan. Vi befinner oss et sted i Tyskland på en mølle. Mølleren er en brutal bølle som slår og plager sin ansatte, og nekter til og med å betale for jobben. Selvsagt får han som fortjent til slutt, men det var liksom ikke noe grøss over denne historien. Bare en fæl fyr som pusher noen for langt og får svi.Manny Stallman har tegnet den andre historien. Denne forstår jeg egentlig ikke. Vi har en fyr som drømmer om å bli berømt skuespiller, men alle han går på audition hos sier at han ikke har det som skal til. Men så leier han seg en smoking, blir berømt og tar livet av seg. Jeg forstår hverken logikken eller motivasjonen hans. Dette er bare tull.Den neste historien er tegnet av Vic Carrabotta, og nå er vi tilbake i mer velkjent (og ikke minst forståelig) farvann. En morder prøver å komme seg unna ugjerningene sine, men klarer det ikke. Dette er en type historie jeg har lest før, men den er i alle fall ikke kjedelig.Ed Goldfarb og Bob Baer er tegnerne bak den neste historien. Her har vi en gruppe smuglere som border et skip de ser i tåken, men hadde de visst hvilket skip dette var, så tror jeg nok de heller ville ha valgt og overgi seg til kystvakten.Den siste historien er tegnet av Joe Maneely, og her får vi se skomaker Andersens endelikt. Sent en kveld kommer en kunde inn og ønsker sko med innlegg som får ham til å virke høyere. Kunden er en ettersøkt morder som ønsker å forkle høyden sin. Så snart skoene er ferdig, så dreper han skomakeren. Men når du kødder med en shoemaker, da tar karma hevn...Det var Strange Tales nummer 8, ikke det beste bladet i serien egentlig. Jeg har større forhåpninger til neste blad som er Journey Into Mystery 2, men det er noen andre utgivelser som kommer mellom:

Først er det Georgie Comics nummer 38.Uncanny Tales nummer 2. Det er ikke bare hekser som kan smelte.Men's Adventures nummer 15.Nellie the Nurse nummer 35.Adventures Into Weird Worlds nummer 8.Battle nummer 10.Battle Action nummer 4.Battlefront nummer 2.Patsy and Hedy nummer 5.Marvel Tales nummer 108.War Comics nummer 11.Mystic nummer 10.Love Adventures nummer 12. Etter ette skifter bladet navn til Actual Confessions.Miss America nummer 46.Astonishing nummer 15. En god grunn til å ikke dra på en blind date.Man Comics nummer 16.Young Men on the Battlefield nummer 16.Wild Western nummer 23.Girl Confessions nummer 16.True Secrets nummer 20.Love Tales nummer 57.Battlefield nummer 3.Og da var vi kommet til Journey Into Mystery nummer 2. Kommer tilbake til det når jeg har fått lest det.

#marvel #tegneserie #grøss #humor #romantikk #western #krig

Grå hattOppdaget plutselig at Intelligence var tilbake på Viaplay. Hurra! Da får jeg sett de siste episodene likevel :-)

Intelligence er en action-serie om en mann som jobber for USAs Cyber Command og har en chip i hodet som lar ham trådløst koble seg til alskens datamaskiner, overvåkningskameraer og lignende. Har i dag sett episode 11 som har tittelen The Grey Hat.Begrepet grey hat, slik jeg forstå det, gjelder hackere som bryter seg inn i lukkede systemer, for så å kontakte systemets eier og tilby seg å fikse sikkerhetshullet mot noen kronasjer. I denne episoden brukes begrepet om hackere som legger inn ødeleggende virus og krever løsepenger. Mulig det er feil bruk av begrepet, men la gå.

En livsfarlig orm (datavirus) blir sluppet løs, den gir strømbrudd i Los Angeles og er i ferd med å få et atomkraftverk til å gå kaboom.

I de mørke gatene er det lett å bli Lost, men Gabriel (Josh Holloway) med sin chip finner frem til datamaskinene som fortsatt fungerer. Sporet leder dem til den unge superhackeren Cortes (Ocatvius J. Johnson) som opprinnelig laget denne ormen. Nå bruker russiske anti-atomkraft-terrorister den til å tvinge myndighetene til å løslate en av sine egne (Ilia Volok), som er arrestert og skal sendes til Russland.

Jeg syntes episoden var ganske bra. Både morsom og spennende. Litt urealistisk, men slikt bør man jo ikke tenke så hardt på i denne typen action-serie.

Det er mulig dette får innvirkning på en av de to gjenværende episodene, for sjefen (Marg Helgenberger) ga jo et løfte til russerne som hun ikke klarte å holde.

Det er egentlig synd at denne serien ble kansellert. Har bare to episoder igjen å se nå.

#tv #intelligence #chip #hacker #terrorist #atomkraftverk #virus #orm

Jennifer Blood vs Jennifer BloodDen falske Jennifer Blood prøver å ta over den kriminelle underverdenen i Los Angeles, men nå har den ekte Jennifer Blood kommet til byen. Og hun vil ha navnet sitt tilbake.

I det tredje nummeret av Jennifer Blood: Born Again får vi en action bonanza som føles som en heftig Tarantino-film. Jennifer Blood er ei skikkelig tøff dame, men hun er selvlært, mens den falske Jennifer Blood er en topptrent kriger som har tjenestegjort i Afganistan. Hvem vinner?

Vil du lese en skikkelig tøff tegneserie er denne perfekt. Men anbefaler å lese den første Jennifer Blood-serien først. Du må ikke, men du vil ikke helt forstå hvem Jennifer Blood er uten å ha gjort det. Hun er mer enn en kvinnelig versjon av Punisher.Fra Dynamite sine hjemmesider:

SKU: C72513021690803011
Rating: Mature
Covers: Stephen Segovia
Writer: Steven Grant
Art: Kewber Baal
Genre: Crime
Publication Date: Oct 2014
Format: Comic Book
Page Count: 32 pages
UPC: 725130216908 03011
ON SALE DATE: October 1
Jennifer Blood's resurrection is cut short when her imposter's violent activities unite all of Los Angeles's gangs against her, turning the whole town into a deadly Jennifer Blood-hunting trap. Teeth-gritting, gun-packing vigilante justice from Steven Grant, the man who defined the comic book genre with his seminal 1985 Punisher miniseries!

#tegneserie #dynamite #jenniferblood #kewber #baal #action #gangster

Journey Into MysteryDa har jeg fått lest det første bladet i serien Journey Into Mystery. Her er det en grøsserserie, men etter hvert vil dette bladet introdusere oss for Thor. I min kronologiske gjennomgang av Marvel-tegneserier kommer jeg stadig nærmere tiden da superheltene kommer. Det var jo egentlig med de jeg tenkte å begynne.

Det er Russ Heath som har tegnet omslagsbildet her. Dette bladet likte jeg veldig godt. Historiene har høy kvalitet, og tegningene er nydelige. Fargene er skarpe og fine.Den første historien, tegnet av Tony DiPreta, starter på en kirkegård. Blomstene på gravene til de nylig døde blir stjålet og brakt til en slaskete blomsterhandel hvor de planlegger å selge blomsterkransene en gang til. Men de døde liker ikke tyver...Den neste historien, skrevet av Carl Wessler og tegnet av Carl Massey, handler om en forfatter som går langt for å få sin bestselger. Han drukner sin argeste rival og stjeler hans nesten ferdige roman for å utgi den som sin egen. Men spøkelset til den døde skribenten forfølger ham og snart får han den straffen han fortjener.Vic Carrabotta har tegnet denne dystre lille fortelling om et hjemsøkt hus og et ungt par som ønsker å kjøpe det.Jay Scott Pike har tegnet den neste historien. Her møter vi en gangster som er ettersøkt for mord. Han finner en mann som ligner ham på en prikk (Dette er lenge før Orphan Black). Han dreper ham og tar over identiteten hans for å komme seg unna politiet. Men denne historien har en moral: Slemme menn får slemme skjebner. Muhahaha!Til slutt har vi denne historien fra Dick Ayers. Nok en gang handler det om en slem mann, en morder faktisk. For å komme seg unna loven tar han hyre på en båt og jobber som dykker for skattejegere. Men når de finner skatter, synes han, nesten i B-gjeng-stil, at han fortjener denne skatten mye mer enn de andre. Han gjør slemme ting, men får sin straff til slutt. Av kannibaler!

Jeg likte dette bladet veldig godt. Akkurat som med forrige Strange Tales. Det virker som de har klart å finne formelen for å lage gode grøsserhistorier.

Her er utgivelsene som kommer etter dette og frem til neste utgave av Strange Tales:

Men in Action nummer 2.My Friend Irma nummer 19.War Action nummer 2.Journey Into Unknown Worlds nummer 11.Crime Can't Win nummer 11.Spy Cases nummer 11.Suspense nummer 18.War Adventures nummer 4.Adventures Into Terror nummer 10.Spellbound nummer 3.Kent Blake of the Secret Service nummer 8.Combat Kelly nummer 5.Patsy Walker nummer 41.Adventures Into Weird Worlds nummer 7.Battle nummer 9.Så lanseres det enda et nytt krigsblad: Battlefront nummer 1.Crime Exposed nummer 14, den siste utgivelsen av dette krimbladet.Patsy and Hedy nummer 4.Mystery Tales nummer 3.Texas Kid nummer 10. Dette westernbladet legges også ned. Det virker som om fokuset vil være på krig og grøss fremover.Justice nummer 28.Mystic nummer 9.Amazing Detective Cases nummer 13.Astonishing nummer 14.Man Comics nummer 15.All True Crime nummer 51.Kid Colt Outlaw nummer 21.Girl Confessions nummer 15.Love Tales nummer 56.True Secrets nummer 19.Lovers nummer 40.Men in Action nummer 3.War Action nummer 3.Hedy of Hollywood nummer 49.Millie the Model nummer 35.Spy Fighters nummer 9.My Friend Irma nummer 20.Sports Action nummer 13.Suspense nummer 19.Enda et nytt krigsblad lanseres. Detter heter simpelthen Combat.Crime Cases Comics nummer 12. Dette er den siste utgivelsen av dette krimbladet.Spellbound nummer 4.War Adventures nummer 5.My Own Romance nummer 23.War Combat nummer 3.Love Romances nummer 23.Da er jeg kommet til Strange Tales nummer 8, julinummeret i 1952. Kommer tilbake til det etter at jeg har fått lest det.

#marvel #tegneserie #grøss #humor #sciencefiction #romantikk #western #krim #krig

Jennifer Blood: Born AgainEi syk dame som liker å få tærne sine slikket har tatt på seg navnet Jennifer Blood for å få kontroll over den kriminelle underverdenen i Los Angeles. Men den ekte Jennifer Blood er på vei. Hun liker ikke at noen misbruker navnet hennes. Det bygger seg opp til en skikkelig chick-fight.

Jennifer Blood: Born Again er en miniserie som fortsetter historien om Jennifer. Den opprinnelige serien ble avsluttet, men en så spennende figur som Jennifer må jo selvsagt komme tilbake.

Det er Steven Grant som skriver historien og Kewber Baal som tegner. Dette er en skikkelig pulp-historie med tøffe damer og masse gønner. Har du ikke hørt om Jennifer Blood tidligere, så anbefaler jeg at du leser den første serien (av Garth Ennis). Du kommer garantert til å bli hektet.Fra Dynamite sine hjemmesider:

SKU: C72513021690802011
Rating: Mature
Covers: Stephen Segovia
Writer: Steven Grant
Art: Kewber Baal
Genre: Crime
Publication Date: Sep 2014
Format: Comic Book
Page Count: 32 pages
UPC: 725130216908 02011
ON SALE DATE: September 3
Steven Grant, the well-known writer of classic The Punisher stories as well as the creator and writer of Boom!'s 2 Guns continues his bold new direction for Jennifer Blood. it's Blood in the streets, as the false Jennifer Blood lays waste to the mobs of Los Angeles, unaware she's on a collision course with the real one, fresh out of retirement and polishing her violent skills while racing westward down America's highways.

#tegneserie #dynamite #jenniferblood #kewber #baal #action #gangster

Jeg vil være vampyrDa er jeg kommet til Strange Tales nummer 7, juninummeret fra 1952. Det er Bill Everett som står for omslagsbildet. Jeg likte dette bladet. Tror nesten det er det beste så langt i serien. Alle historiene var underholdende.Den første historien er tegnet av Joe Maneely. Her hører vi en liten gutts fortelling om broren sin, som må lenkes i kjelleren for å skjule familiens skam over ham. Mannen snakker med flaggermus, så hvis du tror at dette handler om vampyrer så har du rett, men du har også feil. He he. Denne hadde en skikkelig god tvist på slutten.Den andre historien er tegnet av Gene Colan. Her møter vi en gutt som ønsker å være en vampyr. Han drar på kino og ser på vampyrfilmer mens han sikler etter å bite mannen i setet foran i halsen. Brrr. Familien skammer seg over oppførselen hans og prøver å banke det ut av ham, men det skulle de aldri ha gjort...Joe Sinnott har tegnet den neste historien. Nå går vi bort fra vampyrer og til krigens glade verden. En ubåt prøver å gjemme seg for krigsskipene som jakter på den, men noen, eller noe, tapper på skroget slik at de blir funnet...Pete Tumlinson har tegnet den neste historien. Her er det en slem mann som ønsker å ta livet av kona si. En mystisk mann ved navn Bernie tilbyr seg å hjelpe ham, men er nå det så lurt?. Det er jo noe med denne Bernie...Den siste historien har tittelen Den Grusomme Mannen.Carl Wessler har skrevet historien og Werner Roth har tegnet den. Denne er bladets beste. Her møter vi Ebenezer Scrooge på steroider. En mann så gjerrig og hatefull at det er vanskelig å finne ord. Han går så langt som å forgifte alle byens katter. De søte små pusekattene! Hvordan kunne han?!? Men ta det med ro. Det går ille med de slemme til slutt. Veldig illle.

Holder grøsserbladene den samme kvaliteten fremover er det mye moro lesing i vente for meg. Krysser fingrene :-)

Men først, her er utgivelsene som kommer etter dette bladet, frem til et nytt blad lanseres. Jeg lar hva det er være en overraskelse ;-)

Først er det Georgie Comics nummer 37.Så begynner et nytt grøsserblad, ikke det nye som kan leses på Marvel Unlimited, det kommer litt senere: Uncanny Tales nummer 1.Etterfulgt av Western Outlaws and Sheriffs nummer 73. Jeg tror dette er det siste bladet i serien.

Men's Adventures nummer 14.Nellie the Nurse nummer 34.Adventures Into Weird Worlds nummer 6.Battle Action nummer 3.Crime Exposed nummer 13.Patsy and Hedy nummer 3.Marvel Tales nummer 107.War Comics nummer 10.Love Adventures nummer 11.Miss America nummer 45.Two Gun Western nummer 14. To gønnere var visst ikke nok, for dette er den siste utgivelsen i denne serien.

Astonishing nummer 13.Young Men on the Battlefield nummer 15.Man Comics nummer 14.Wild Western nummer 22.True Secrets nummer 18.Love Tales nummer 55.Battlefield nummer 2.Så kommer vi til det nye bladet, lansert som en grøsserantologi lik mange andre som utgis på denne tiden. Dette bladet får hele 125 utgivelser i den første omgangen, og blir relansert flere ganger senere. Dette er bladet som introduserer en av de store heltene som du garantert har sett på film: Thor.

Klarer du å gjette hvilket blad det er? Jeg skal lese det første nummeret og skrive om det i morgen :-)

#marvel #tegneserie #grøss #sciencefiction #humor #romantikk #krim #krig #western

Jennifer Blood er tilbake

Jennifer Blood-serien fra Dynamite Entertainment er en veldig tøff serie. Jeg har skrevet om den her på bloggen tidligere. Har alltid lurt litt på hva som skjedde med Jennifer etter at serien sluttet. Etter at hun innså hva hun hadde blitt og ga slipp på barna sine før hun ødela dem helt.

De har gått et år, og plutselig dukker Jennifer Blood opp i Los Angeles igjen.Er det virkelig henne, elle er det noen som bruker navnet hennes for å så frykt blant de kriminelle?

Den ekte Jennifer lever faktisk i skjul i en hippiekoloni, med barbert hode og hele pakka. Hva tror du hun kommer til å gjøre når hun hører at noen stjeler navnet hennes?

Dette er begynnelsen på miniserien Born Again, og jeg synes det lover bra. Det er Steven Grant som har skrevet historien og Kewber Baal står for tegningene, som selvsagt er av ypperste kvalitet. Det kommer nok til å bli mye blod og action når husmoren som ble morderske kommer tilbake. Gleder meg til å lese videre.

Omslaget er tegnet av Stephen Segovia.Fra Dynamite sine hjemmesider:

SKU: C72513021690801011
Rating: Mature
Covers: Stephen Segovia
Writer: Steven Grant
Art: Kewber Baal
Genre: Crime
Publication Date: Aug 2014
Format: Comic Book
Page Count: 32 pages
UPC: 725130216908 01011
ON SALE DATE: August 6
The streets of Lalaland run red when Jennifer Blood returns to declare a new war on the mobs. Or does she? As a low level hood plots to leverage her in a bid to take over the Los Angeles underworld, her war attracts some very dangerous attention and unexpectedly sets a lethal international chain of events in motion. A deadly new direction from writer Steven Grant, the well-known writer of classic The Punisher stories as well as the creator and writer of Boom!'s 2 Guns!

#tegneserie #dynamite #jenniferblood #kewber #baal #husmor #gangster #mord #action

Joe Parrino: NightspearDenne novellen, satt i Warhammer-universet, likte jeg ikke noe særlig. Den handler om eldar, en rase som menneskene ofte kriger med. Og den er proppfull av ord og uttrykk som jeg rett og slett ikke forstår da jeg ikke har nitidig studert eldar-samfunnet og kulturen. Novellen forutsetter at man kjenner til eldar fra før av. Når jeg har hørt om dem, men ikke kjenner til dem i detaljer, så sliter jeg med å forstå hvem som er hvem og hvorfor den og den er så viktig. Jeg ble bare distrahert fra selve historien og det ble veldig kjedelig å lese.

Handlingen er satt på planeten Carnac, som er under angrep av nekroner. En gammel rase som nå har blitt til mannevonde roboter. Illic Nightspear og en gruppe eldar planlegger å drepe Anrakyr, lederen for nekronene, men blir fanget i en felle og må flykte.

Jeg vil si at denne novellen kun er for spesielt interesserte. Og da mener jeg enda mer spesiell enn meg, som faktisk har lest en del Warhammer-bøker. Joe Parrino skriver stort sett veldig bra, men dette er den første historien jeg har lest av ham som jeg ikke har likt.

Styr unna.

#novelle #warhammer #warhammer40000 #sciencefiction #blacklibrary #necron #eldar

Nye brillerDet er Russ Heath som har tegnet omslagsbildet til Strange Tales nummer 6, aprilbladet fra 1952-årgangen. Bladet inneholder 5 grøsserhistorier.

Det er også Russ Heath som har tegnet den første historien: et skummelt science fiction eventyr om de første astronautene på månen. Overrasket over at den er helt øde, blir de veldig nervøse av å ikke se en eneste vekst eller høre et eneste dyr. Så begynner de å forsvinne, en etter en. Jeg håpet egentlig at det skulle vise seg å være et monster der, og det var det jo, men ikke helt de jeg forventet.Carl Wessler har skrevet manuset til den neste historien. Tegneren er Sy Grudko. Her møter vi en mann som har mistet brillene sine, og han er nesten blind uten dem. Siden han er en fare for seg selv og trafikken, sender politiet ham til den nærmeste optikeren. Men de nye brillene han får der har en ganske så forstyrrende effekt. Alle han ser på gjennom dem har sitt eget ansikt!Den neste fortellingen er tegnet av Pete Morisi. Her møter vi en dørselger. Han er lat og uhederlig, så når idioten prøver å selge kopper og kar til et begravelsesbyrå, får han ingen sympati fra meg.Harry Lazarus har tegnet den neste historien. Her handler det om en reporter som får nyss i en diger sak. En morder er på ferde, men denne morderen ble også utsatt for et eksperimentelt virus og etter en uke vil viruset modnes og spre seg, og drepe hele menneskeheten. Hvorfor forskerne snakker med bare en reporter, og attpåtil en reporter som ingen tror på, aner jeg ikke. Det henger liksom ikke på greip. Den store avslørende tvisten på slutten er det heller ingen logikk bak. Denne kunne ha vært ganske spennende, hadde de bare tenkt igjennom historien et par ganger til først, og gjort den mer logisk.Den siste historien er skrevet av Carl Wessler og tegnet av Vernon Henkel. Denne handler om en dødsdømt fange som rømmer fra fengsel like før henrettelsen sin. På flukt møter han en veldig stygg mann som tilbyr ham tre ønsker. Selvsagt går dette helt galt for ham.Denne historien var litt morsom, men hvis du vil ha en god historie om ønsker som slår feil, så anbefaler jeg heller filmen Wishmaster.Det var Strange Tales nummer 6. Som alltid så lister jeg nå opp de neste bladutgivelsene.

Starter da med Miss America nummer 44.Nellie the Nurse nummer 33.Adventures Into Weird Worlds nummer 4.Battle Action nummer 2.Crime Exposed nummer 11.Georgie Comics nummer 36.Patsy and Hedy nummer 2.Western Outlaws and Sheriffs nummer 72.Crime Must Lose nummer 12. Jeg vet ikke om det var kriminaliteten som tapte eller politiet som vant, men dette er i alle fall det siste bladet i denne serien.War Comics nummer 9.Men's Adventures nummer 13.Så lanseres det enda et nytt krigsblad: Battlefield nummer 1.Marvel Tales nummer 106.Two Gun Western nummer 13.Astonishing nummer 11.Young Men on the Battlefield nummer 14.Man Comics nummer 13.Wild Western nummer 21.Adventures Into Terror nummer 9.Love Tales nummer 53.True Secrets nummer 16.Space Worlds nummer 6. Tidligere het dette bladet Space Squadron. Tydeligvis ble ikke salget noe bedre av navnebyttet, for dette er den siste utgivelsen.Venus nummer 19. Dette er siste blad i denne serien.My Friend Irma nummer 17.Spy Cases nummer 10.Suspense nummer 16.Journey Into Unknown Worlds nummer 10.Så lanseres det et nytt grøsserblad: Spellbound nummer 1. Det virker som om det er krig og grøss som var mest populært på begynnelsen av femtitallet.Men de har ikke helt glemt romantikken heller, for så kommer Love Adventures nummer 10.Kent Blake of the Secret Service nummer 7.Combat Kelly nummer 4.Patsy Walker nummer 40.Adventures Into Weird Worlds nummer 5.Battle nummer 8.Crime Exposed nummer 12.Mystery Tales nummer 2.Texas Kid nummer 9.Justice nummer 27.Crime Can't Win nummer 10.Mystic nummer 8.Amazing Detective Cases nummer 12.Astonishing nummer 12.All True Crime nummer 50.Kid Colt Outlaw nummer 20.Girl Confessions nummer 14.Love Tales nummer 54.True Secrets nummer 17.Lovers nummer 39.Nok et krigsblad ser dagens lys: Men in Action nummer 1.My Friend Irma nummer 18.Crime Cases Comics nummer 11.Hed of Hollywood nummer 48.Millie the Model nummer 34.Sports Action nummer 12.Suspense nummer 17.Spellbound nummer 2.Spy Fighters nummer 8.War Adventures nummer 3.My Own Romance nummer 22.Og jammen kommer det ikke enda et krigsblad også: War Action nummer 1.War Combat nummer 2.Love Romances nummer 22.Da var vi endelig kommet til juni 1952 og Strange Tales nummer 7. Kommer tilbake til det etter at jeg har fått lest bladet.

#marvel #tegneserie #grøss #sciencefiction #romantikk #humor #krim #western #krig

A Nice Girl Like You

Buffy er bekymret for en klassevenninne som holder mye sammen med skolens bråkmakere, og da hun undersøker nærmere viser det seg at det er demoniske krefter involvert.

Nok en spennende tegneserie fra "the Buffyverse".The new girl in Sunnydale, by all appearances, is your typical sweet, intelligent high-school senior, except for one thing--the crowd she runs with! She hangs out with more punks and delinquents than in juvenile hall, yet Buffy still finds something . . . different about her. Guest writer Christopher Golden (Angel) and artists Cliff Richards and Joe Pimentel (Buffy #8) pack more punch than a monthly comic deserves! Jump on the bandwagon and buy the comic that everyone is talking about--Buffy the Vampire Slayer!

               

Creators: Joss Whedon
Writer: Christopher Golden
Penciller: Christian Zanier
Inker: Andy Owens
Letterer: Janice Chiang
Colorist: Guy Major
Editor: Scott Allie
Designer: Kristen Burda
Cover Artist: Tim Townsend
Genre: Horror, Action/Adventure

Jacqueline Druga: Sleepers IIOppfølgeren til Sleepers av Jacqueline Druga er like god som den forrige, men den er snudd litt rundt. I den første boken er det veldig trist og sjokkerende i begynnelsen, for så å være spennende, mens i Sleepers 2 er det spennende i begynnelsen og trist på slutten.

Det er vanskelig å si så mye uten å ødelegge den første boken for de som ikke har lest den. Så det er mulig det blir litt spoilere for den her.

Dette er det som har hendt: Et mystisk virus har tatt livet av omtrent alle barn, med unntak av babyen Phoenix som trolig har i seg kuren for viruset. Mera Stevens og en liten gruppe overlevende passer på Phoenix og ønsker selvsagt en kur de også, men de er usikre på om de kan stole på vitenskapsmennene. Voksne som har fått dette viruset dør ikke, men blir forvandlet til Sleepers, også noen ganger kalt Palers. De blir med andre ord til zombier. De er voldelige og spiser deg om de kan.

Bakgrunnen for dette viruset er en litt sprø historie som omhandler tidsreising, men den er egentlig ikke så viktig. Det er de delene av boken som har med overlevelse å gjøre som får den til å skinne. Hvis du har sett Walking Dead så skjønner du litt hva det handler om. I et USA fullt av monstre følger vi en liten gruppe som prøver å overleve. Og hver gang de finner et lite sted som kan virke trygt, skjer det noe som tvinger dem videre. Og det er ikke sikkert at alle uinfiserte de møter er til å stole på heller. Gruppen forandrer seg. Folk dør og nye folk blir med. Selv ikke hovedpersonene er trygge, noe som gjør historien enda mer spennende. For man vet aldri helt hva som vil skje.

Språket er enkelt og lettforståelig. Man slipper å tenke så mye på vanskelige ord, det er bare å slappe av (eller sitte svett på stolkanten) og bli med på reisen.

Liker du zombie-historier vil du garantert like denne. Jeg har i alle fall kost meg med den, og skal få tak i fortsettelsen også.

#bok #bokanmeldelse #sleepers #jaquelinedruga #zombie #permutedpress

Rommet uten dørStrange Tales nummer 5 inneholder fire grøsserhistorier. Det står februar (1952) på omslaget, men onkel Internett forteller at det faktisk ble lagt ut for salg i oktober 1951. Jeg tror jeg har nevnt denne teorien tidligere, men her er den: USA er stort, og jeg regner med at på 50-tallet var det fortsatt ganske dyrt å sende post med fly. Så jeg tror at bladene ble sendt ut med bil, tog, buss og båt til alle kriker og kroker i Amerika. Dette tar jo litt tid, så de sender ut bladene i veldig god tid. Eller så kan det også hende at Internett tar feil.Den første historien er skrevet av Hank Chapman og tegnet av Joe Maneely. Her møter vi en herremann som drømmer om å lære seg tidsreising. Han har kommet frem til at vitenskapen ikke kan hjelpe ham, så han fokuserer alle sine krefter på å lære seg svart magi. Det betyr at han tar på seg en rød morgenkåpe og roper ut nonsens til han blir hes.Jeg er ikke overrasket over at ingenting skjedde. Men det er håp i hanging snore. En dag leser han i avisen at etterkommeren til den fæleste heksa i Salem er funnet (i Salem). Han drar dit med en gang for å lære seg svart magi. Hemmeligheten skal visstnok finnes i rommet uten dør, men vil han like det han finner der?Den neste historien er tegnet av Jim Mooney. Her møter vi en kar som hele tiden ser en liten mann, og blir vettskremt hver gang han ser denne mannen.Den tredje historien er skrevet av Carl Wessler og tegnet av Manny Stallman og John Giunta. Denne likte jeg minst av disse fire. Den føltes bare rotete og meningsløs. Vi møter her en mann som får et glimt av fremtiden sin og gjør absolutt ingenting for å unngå sin skjebne.Den siste historien er tegnet av Tony DiPreta. Denne handler om en fæl bølle av en mann som får som fortjent. Ahh, slike historier er alltid så tilfredsstillende å lese om.

Det var Strange Tales nummer 5. Totalt sett synes jeg bladet var helt ok. Ikke noe å rope hurra for, men grei underholdning. Jeg skal snart lese nummer 6, men først: her er utgivelsene mellom dette bladet og det neste som kan leses på Marvel Unlimited.

Først er det Georgie Comics nummer 35. Jeg kan heller ikke danse samba. Bare nevner det, damer...Så lanseres det et nytt blad, hvor to av de mest kjente kvinnelige tegneseriefigurene fra denne tiden samles: Patsy and Hedy nummer 1. Det blir til slutt 110 utgivelser av denne serien, så den slo visst an.Western Outlaws and Sheriffs nummer 71.Nellie the Nurse nummer 32.Så lanseres det et nytt krigsblad. Frem med bayonettene! For her kommer Battle Action nummer 1.Crime Exposed nummer 9.Crime Must Loose nummer 11.War Comics nummer 8.Men's Adventures nummer 12.Love Adventures nummer 9.Marvel Tales nummer 105.Miss America nummer 43.Two Gun Western nummer 12.Astonishing nummer 9.Young Men on the Battlefield nummer 13.Man Comics nummer 12.Wild Western nummer 20.Adventures Into Terror nummer 8.Love Tales nummer 51.True Secrets nummer 14.Space Squadron nummer 5. Dette bladet skifter navn til Space World etter dette.My Friend Irma nummer 15.Venus nummer 18.Crime Can't Win nummer 9.Spy Cases nummer 9.Suspense nummer 14. Tror dere det kan være faren til Peter Parker?It's a Duck's Life nummer 11. Dette er det siste bladet i denne serien. Kanskje fikk forleggerne lyst på and confit?Journey Into Unknown Worlds nummer 9. Med Medusa!Adventures Into Weird Worlds nummer 3.Patsy Walker nummer 39.Kent Blake of the Secret Service nummer 6.Combat Kelly nummer 3.Crime Exposed nummer 10.Så lanseres det et nytt grøsserblad: Mystery Tales nummer 1.Texas Kid nummer 8.Justice nummer 26.Battle nummer 7.Amazing Detective Cases nummer 11.Astonishing nummer 10.Mystic nummer 7.Kid Colt Outlaw nummer 19.Så har vi Girl Confessions nummer 13, tidligere kjent som Girl Comics.Love Tales nummer 52.True Secrets nummer 15.All True Crime nummer 49.Love Romances nummer 21.Lovers nummer 38.My Friend Irma nummer 16.Private Eye nummer 8. Den siste utgivelsen av dette detektivbladet.Crime Cases Comics nummer 10.Hedy of Hollywood nummer 47.Millie the Model nummer 33.Sports Action nummer 11.Suspense nummer 15.War Adventures nummer 2.My Own Romance nummer 21.Spy Fighters nummer 7.Så lanseres enda et nytt krigsblad: War Combat nummer 1.Da er vi kommet til april 1952 og Strange Tales nummer 6. Jeg skal lese det og skrive om det litt senere.

#marvel #tegneserie #grøss #sciencefiction #romantikk #humor #krim #krig #western

Slumber Party!

Buffy og gjengen har fått en ny medelev på skolen, Cynthia. For å bli bedre kjent så arrangerer de en overnattingsfest. Bare for jentene selvsagt, noe Xander gjerne skulle ha sett. Men dette er jo i Sunnydale, så selvsagt er pizzabudet en vampyr...

Dette var en skikkelig bra tegneserie, morsom, spennende og med en twist, akkurat slik vi er så godt vant fra tv-serien.With spring in the air and a day off from school, the gang decides to have a get together. Harboring thoughts of an all-night, all-girl slumber party, Willow's new gal-pal, Cynthia, volunteers to coordinate it. The only problem is whom to invite. Buffy's in. Cordelia, too. What about Xander? Eight ladies, all in their pajamas. One way or another, Xander's going to make it!

               

Creators: Joss Whedon
Writer: Andi Watson & Dan Brereton
Penciller: Hector Gomez
Inker: Sandu Florea
Letterer: Janice Chiang
Colorist: Guy Major
Editor: Scott Allie
Designer: Kristen Burda
Cover Artist: Arthur Adams
Genre: Horror, Action/AdventureRecipe for action: take one Buffy Summers, add three quarts of evil, a pinch of high-school high jinks, and blend well, for the high-octane monthly adventures of everyone's favorite Chosen One! The gang's well-intentioned slumber party has gone awry, and the trouble grows as the night deepens. Things are not always what they seem, and in this case, the new girl might not be telling the whole story . . . and it could cost Buffy more than a game of Truth or Dare.                                                 
Creators: Joss Whedon
Writer: Andi Watson & Dan Brereton
Penciller: Hector Gomez
Inker: Sandu Florea
Letterer: Janice Chiang
Colorist: Guy Major
Editor: Scott Allie
Designer: Kristen Burda
Cover Artist: Hector Gomez
Genre: Horror, Action/Adventure

#tegneserie #darkhorse #buffy #vampyr #whedon

Peter Crowther: Breathing in Faces

Breathing in Faces er en skikkelig grøsserhistorie fra Peter Crowther.

Har du sett tv-serien Carnivale? Jeg begynte å tenke på den med en gang.

Vi er i tiden mellom verdenskrigene, og to unge jenter, Marilyn og Cindeline, er på et omreisende tivoli. Et sånt med freak-shows og alt mulig. De finner et telt med en plakat som sier "Se om du kan være en attraksjon". Marilyn er ikke særlig interessert, men Cindeline bare må inn og se. Dette selv om de får beskjed om at denne attraksjonen er stengt og de ikke får gå inn. Cindy viser seg som ei bortskjemt megge og truer med å fortelle faren sin ting som vil få sirkusfolket i trøbbel. De lar seg ikke presse.

Det hele ender opp med at Cindeline løper inn i teltet likevel. Ingen tør å gå etter henne. Når hun til slutt kommer ut er hun blek og litt omtåket.

Cindeline kommer ikke på skolen neste dag. Hun er syk. Når Marilyn besøker henne har hun sår på halsen og det virker som hun har blitt høyere. Hun kommer fortsatt ikke på skolen. Læreren drar for å besøke henne, og neste dag er læreren syk...

I hodet mitt runger ordet vampyr hele veien. Men Peter Crowther er jo en ekspert i å få leseren til å tro at han vet hva historien handler om, og så er det ikke det.

Jeg likte denne. Det er den beste jeg har lest av Crowther så langt (og den lengste). Skikkelig skummel og creepy. Som en miks av Stephen King og HBO-serien Carnivale. Jeg leste novellen i samlingen Jewels in the Dust, men den ble opprinnelig trykket i 2002 i novellesamlingen Embrace the Mutation. Der fikk en rekke forfattere tilsendt kunstverk av J. K. Potter og fikk som oppdrag å lage en historie rundt dem. Hvis du googler litt og ser på noen av bildene til Potter, så vil nok du også komme til den konklusjonen at i denne boken vil det nok være mye rart. Jeg fikk lyst til å lese den.#novelle #grøsser #tivoli #30tallet

Rare fortellingerStrange Tales nummer 4 inneholder 4 grøsserfortellinger. Det er ikke så veldig mye grøss over dem egentlig, jeg vil heller si at det er fire rare fortellinger med et snev av grøss over seg, for de er ikke skumle. Det er forresten Carl Hubbel og Don Rico som har tegnet omslaget, og igjen har omslagsbilde ingenting å gjøre med noen av historiene i bladet.I den første fortellingen, tegnet av Bill Everett, besøker Sauron jorden. En ny stjerne på himmelen viser seg å være et skummelt skinnende øye som kommer nærmere og nærmere jorden. Panikk! Galskap! Tullball!! Bare se på det øyet der. Det er jo ikke skummelt.

Hadde øyet vært noe a la dette, så hadde vi hatt en skummel historie:Den andre fortellingen er tegnet av Sol Brodsky og handler om en mann med en magisk telefon. Hvis han ringer til noen på spesifikk tidspunkt så blir samtalen rutet til byens likhus og den personen han prøvde å ringe dør. Selvsagt misbruker han dette og selvsagt blir han straffet. Viktig å sjekke at klokken stemmer til alle tider når man har en slik telefon.Den tredje fortellingen er tegnet av John Romita og denne bør du lese hvis du ønsker en god grunn til å ikke få barn. Her er det en slem liten baby synes det er gøy å drepe sine adoptivforeldre.Bladets siste historie er tegnet av Bill LaCava, og dette er den mest interessante. Et par på stranden vil ha det litt gøy, så de snakker med en sjuskete strandboms i håp om å more seg litt. I stedet får de en fantastisk historie om tidsreiser og et ekstremt viktig oppdrag bomsen må gjennomføre for å redde jordkloden.Dette bladet var ikke så veldig spennende, selv om det jo har litt sjarm. Det ligger mye god fantasi bak fortellingene, men presentasjonen skorter det litt på. Når de presser fire historier inn i ett blad så mister historiene litt ompf. De blir korte og man får ikke skikkelig tid til å bygge opp spenningene. Jeg er sikker på at hver av disse historiene hadde blitt kjempebra om de hadde fått dedikert alle sidene i et blad til kun den ene historien.

Som vanlig går jeg nå kjapt gjennom de bladene som ble utgitt mellom dette og det neste nummeret av Strange Tales. Akkurat nå er det bare dette bladet som er tilgjengelig på Marvel Unlimited. Det er litt skranten med lesbare blader og slik er det ut 1954, og så blir det en liten tørke der ingen er tilgjengelige før vi kommer til 60-tallet hvor Marvel-universet virkelig begynner. Det gleder jeg meg til, men først, her er de siste bladene i 1951-årgangen og de første i 52-årgangen:

Georgie Comics nummer 34.Crime Exposed nummer 7.Western Outlaws and Sheriffs nummer 70.Nellie the Nurse nummer 31.Crime Must Lose nummer 10.Red Warrior nummer 6, den siste utgivelsen av dette indianerbladet.War Comics nummer 7.Men's Adventures nummer 11.Love Adventures nummer 8.Marvel Tales nummer 104.Miss America nummer 42.Two Gun Western nummer 11.Astonishing nummer 7, denne gangen uten Marvel Boy. Nå er det bare grøsserhistorier i bladet.Young Men nummer 12. Dette bladet skifter nå navn til Youn Men on the Battlefield.Man Comics nummer 11. Husker du spillet Cannon Fodder? Det brukte jeg litt tid på da jeg var ung.Wild Western nummer 19.Adventures Into Terror nummer 7.Gunhawk nummer 18, den siste utgivelsen av dette westernbladet.True Secrets nummer 12.Space Squadron nummer 4. Med drager!My Friend Irma nummer 13.Venus nummer 17.Crime Can't Win nummer 8.Spy Cases nummer 8.Suspense nummer 12.It's a Duck's Life nummer 10.Journey Into Unknown Worlds nummer 8.Så begynner et nytt blad, jeg tror sjangeren er science fiction grøss: Adventures Into Weird Worlds nummer 1.Patsy Walker nummer 38.Kent Blake of the Secret Service nummer 5.Combat Kelly nummer 2.Crime Exposed nummer 8.Apace Kid nummer 10.Texas Kid nummer 7.Justice nummer 25.Battle nummer 6.Amazing Detective Cases nummer 10.Astonishing nummer 8.Mystic nummer 6.Kid Colt Outlaw nummer 18.Girl Comics nummer 12. Fra og med neste nummer skifter dette bladet navn til Girl Confessions.Love Tales nummer 50.True Secrets nummer 13.All True Crime nummer 48.Love Romances nummer 20.Lovers nummer 37.My Friend Irma nummer 14.Private Eye nummer 7.Crime Cases Comics nummer 9.Hedy of Hollywood nummer 46.Millie the Model nummer 32.Sports Action nummer 10.Suspense nummer 13.Så ser et nytt krigsblad dagens lys: War Adventures nummer 1.Spy Fighters nummer 6.Arizona Kid nummer 6, den siste utgivelsen i denne westernserien.Black Rider nummer 18.My Own Romance nummer 20.Adventures Into Weird Worlds nummer 2.Da har vi kommet til Strange Tales nummer 5. Dette bladet gis ut kun annenhver måned, så det blir noen utgivelser mellom hver gang. Jeg skal lese bladet og fortelle dere hvilke rare fortellinger det inneholder om ikke så alt for lenge.

#marvel #tegneserie #grøss #sciencefiction #romantikk #humor #krim #western #krig

Helter trenger skurkerVel, streiken utarter seg. C.O.W.L. som er superheltenes fagforening i 60-tallets Chicago streiker da borgermesteren ønsker å kunne leie helter uavhengig av fagforeningen. Og etter det som skjedde i forrige blad, så mister de nå støtten fra de andre fagforeningene. Og selve organisasjonen står i fare for å fall hvis John går ut med bevisene han har funnet. Bevis om at skurker har blitt utstyrt med COWL-teknologi for å skape superskurker de kan slåss mot.

Helter trenger skurker. Men hva skjer når grensen mellom helt og skurk blir utydelig?

Det femte bladet avslutter historien Principles of Power. Og jeg sitter igjen med en litt uggen følelse, for ting går ikke helt bra. Det føles ikke som om heltene vinner.

Det er laget flere blader. Jeg kommer garantert til å lese videre for å se om det faktisk vil bli noe rettferdighet til slutt. Legger denne på listen til neste gang jeg skal handle tegneserier.Fra Image sine hjemmesider:

 • Story By: Kyle Higgins
 • Story By: Alec Siegel
 • Art By: Rod Reis
 • Cover By: Trevor McCarthy

Cover Price: $3.50

Digital Price: $2.99

Diamond ID: JUL140538

Published: September 24, 2014

The end of the first arc and a huge turning point for the series! John Pierce and Geoffrey Warner square off over C.O.W.L.'s big secret, Radia faces public outcry, and Arclight resorts to lethal force...against one of his own.

#tegneserie #image #superhelt #fagforening #streik #streikebryter #gangster #60tall #chicago

Støv i vindenBut Dust In The Wind av Jonathan Green er en novelle satt i Warhammer-universet.

En liten gruppe med Imperial Fists Space Marines (supersoldater) besvarer et nødsignal fra en gruveplanet. Når de ankommer dit møter de planetens ledere og får vite at nødsignalet stammer fra en utforskningsgruppe som er ute og leter etter nye mineralforekomster. Men grunnet en snøstorm har ingen hatt mulighet til å lete etter dem. Men tøffe Space Marines er ikke redd for litt snø. De drar ut på leting, men hva er det de finner? Jo, ekspedisjonen har gravd frem en pyramide fra under isen. En pyramide tilhørende necrontyr!

Hvis du ikke kjenner til Warhammer-universet så vet du sikkert ikke hvem necronene er.

Lenge før menneskene beveget seg ut i verdensrommet, var de en rase av kjøtt og blod. Men de gjorde seg om til maskiner og gikk til slutt i dvale. Flere ganger har menneskene kommet over slike Tomb Worlds, hvor necronene ligger i dvale. Og når de blir vekket så blir det krig. Necronene ser på disse stedene som sine, og vil drepe alle inntrengere. Her ser du en necron destroyer:Og her er en spyder (bilde tjuvlånt fra reaktorminiatures.wordpress.com)Warhammer er jo egentlig et strategispill hvor man bruker miniatyrer, som selvsagt er malt av deg selv. Jeg spiller ikke spillet (har ikke tålmodighet, ork eller plass til å drive med slikt detaljarbeid), men jeg leser av og til bøker og noveller satt i verdenen til dette spillet.

Novellen er på så vidt 50 sider, og som så mange andre historier fra dette dystre universet, så ender det trist. Den er godt skrevet, men føles litt påskyndet mot slutten. Jeg tror den hadde vært mye bedre om den hadde vært litt lengre.

Sjekket bokdatabasen min og jeg ser at jeg har lest en novelle av Jonathan Green tidligere også: Sir Dagobert's Last Battle. En fantasy historie satt i Warhammer-universet. Det er ganske lenge siden så jeg klarer ikke å huske om den var bra, dårlig eller bare ok.

#novelle #sciencefiction #warhammer #warhammer40000 #imperialfists #spacemarine #necron #blacklibrary

Pasha Emit Erut-UfDere som har fulgt bloggen min en stund nå vet at jeg har funnet det for godt å gå igjennom alle Marvel-tegenseriene i rekkefølgen de ble utgitt. Jeg har nå kommet til Astonishing nummer 6. Dette bladet er det siste i serien som er tilgjengelig på Marvel Unlimited. Det er nok fordi dette er siste gangen Marvel Boy er med. Fra og med neste nummer blir Astonishing en ren grøsser-serie med små historier som ikke har noe som helst med Marvel-verdenen. Bladet får til slutt 63 utgivelser før det legges ned.

Omslagsillustrasjonen er tegnet av Carl Burgos og fargelagt av Stan Goldberg.Den første historien, Mord med Magi, er både tegnet og skrevet av Bill Everett.

Det har kommet en ny tryllekunstner til byen, Pasha Emit Erut-Uf, og hans vakre assistent Eve Namada. Prøv forresten å lese navnene baklengs.

Disse har et så forrykende og utrolig trylleshow at jordens vitenskapsmenn får helt fnatt. De må vite hvordan triksene utføres. Dermed tilkaller de Marvel Boy fra Uranus, slik at han i vitenskapens navn kan finne ut hvordan tryllekunstneren gjør triksene sine. Jeg må bare le :-)Den neste historien er også tegnet og skrevet av Bill Everett.Millionæren Jasper J. Corpora får en dag en gave:En diamantbesatt penn laget av platina. Det var dyre greier det. Men det er et lite aber med denne pennen. Så snart Corpora har tatt på den, får han en uimotståelig trang til å skrive ut en sjekk på en halv million dollar og sende denne til Øvre Stalinia. Og dette skjer igjen og igjen. Fy og fy! Så slemme de fæle kommunistene er. Dette må Marvel Boy få slutt på.

Den neste historien er bladet beste. Den er tegnet av Bill LaCava. Jeg vil ikke røpe så mye av handlingen i tilfelle noen har lyst til å lese fortellingen, men det handler om en mann som er veldig redd for å bli begravet levende og får installert en telefon i kisten sin. Og han har en ung og grisk kone...Til slutt er Bill Everett tilbake med den siste historien om Marvel Boy. Folk faller om døde på uforklarlig vis. Men Marvel Boy, med sin høye IQ, finner ut at den slemme Professor Dimiuntio fra planeten Argos har en plan om å drepe alle mennesker. Dette gjør han ved å lage klær som krymper når de kommer i kontakt med hud, og da kveler folk som har dem på seg, for så å utvide seg igjen og se ut som vanlig. Regner med han måtte ha holdt på en god stund før han fikk has på oss alle, men vår redningsmann Marvel Boy redder oss selvsagt fra den onde skredderen.

Da er det takk og farvel til Marvel Boy. Men ikke helt, for han dukker faktisk opp igjen. I Fantastic Four nummer 164 (det er så langt frem som i 1975). Da har han skiftet navn til Crusader. Tror dere jeg holder ut med denne galskapen så lenge at jeg kommer dit?

Det neste bladet som kan leses på Marvel Unlimited er Strange Tales nummer 4, men først lister jeg opp de bladene som blir utgitt etter dette og før det:

Først litt boksing i Young Men nummer 11.Man Comics nummer 10.Wild Western nummer 18.Adventures Into Terror nummer 6.Space Squadron nummer 3.Venus nummer 16.Crime Must Lose nummer 9.Crime Can't Win nummer 7.Spy Cases nummer 7.Gunhawk nummer 17.It's a Duck's Life nummer 9.Journey Into Unknown Worlds nummer 7.War Comics nummer 6.Sports Action nummer 9.Patsy Walker nummer 37.Da lanseres det et helt nytt krigsblad titulert Combat Kelly.Kent Blake of the Secret Service nummer 4.Lovers nummer 36.Love Romances nummer 19.Apache Kid nummer 9.Texas Kid nummer 6.Justice nummer 24.Battle nummer 5.Amazing Detective Cases nummer 9.Mystic nummer 5.Kid Colt Outlaw nummer 17.Girl Comics nummer 11.Love Tales nummer 49.True Secrets nummer 11.All True Crime nummer 47.My Friend Irma nummer 12.Private Eye nummer 6.Crime Cases Comics nummer 8.Hedy of Hollywood nummer 45.Millie the Model nummer 31.Suspense nummer 11.Spy Fighters nummer 5.Arizona Kid nummer 5.Black Rider nummer 17.My Own Romance nummer 19.Da var jeg kommet til Strange Tales nummer 4. Kommer tilbake til det etter at jeg har fått lest bladet.

#tegneserie #marvel #sciencefiction #penn #tryllekunstner #grøsser #romantikk #humor #krim #krig #western

StreikSuperheltene streiker i det fjerde nummeret av tegneserien C.O.W.L. fra Image Comics. Skrevet av Kyle Higgins og Alec Siegel, handler dette om fagforeningen for superhelter i 60-tallets Chicago. Borgermesteren og bystyret vil ha muligheten til å leie inn superhelter som de vil, noe fagforeningen ikke vil akseptere. Så da blir det streik.

Samtidig er det uro innad i fagforeningen. Et medlem har banket opp ei hore og halliken hennes, mens et annet mistenker korrupsjon hos fagforeningens ledelse.Dette er John. Han ser skikkelig skummel ut, men det er han som mistenker at noen har lekket COWL-teknologi til superskurker. Og jeg tror jammen han har rett, men hva som vil skje om han faktisk finner bevis aner jeg ikke.

Det er mye som skjer og jeg tror alt blir mye verre før det blir noen bedring i sikte. Jeg liker denne serien mer og mer. Anbefales til alle som har den minste sans for superhelter.Fra Image sine hjemmesider:

 • Story By: Kyle Higgins
 • Story By: Alec Siegel
 • Art By: Rod Reis
 • Cover By: Trevor McCarthy

Cover Price: $3.50

Digital Price: $1.99

Diamond ID: JUN140544

Published: August 27, 2014

As City Hall continues to threaten Geoffrey Warner, Blaze must find a way to unite C.O.W.L....even as John's investigation brings a dark cloud over the organization.

#tegneserie #image #superhelt #gangster #streik #fagforening #streikebryter #60tall #chicago

The WellThe Well er tittelen på den åttende episoden av Agents of S.H.I.E.L.D. Og vi er i Norge! Woohoo. Toby Wilson spiller en kar fra statens naturoppsyn. Han oppdager noe hærverk i Trillemarka Naturreservat. Fysj og fy! Og vi snakker ikke bare tagging her. Nei, noen har ødelagt et eldgammelt tre. Et tre som hadde en gjenstand inni seg...

Det blir forresten en del spoilere her, så les videre på eget ansvar.

Denne episoden har en tett kobling til filmene om Thor. Regner med du har sett dem :-)

 For mange, mange år siden, besøkte folk fra Asgard jorden, og ble bakgrunnen for den norrøne mytologien. En berserker-kriger ble igjen på jorden. Han delte krigsstaven sin i tre deler og gjemte dem. En av disse delene befant seg inni treet som ble ødelagt i Norge. Den som holder staven blir mye sterkere og veldig veldig sinna. Derav navnet berserker.

Coulson og teamet hans må finne de andre bitene før tyvene klarer å samle hele staven.

Dramatis personae:

Clark Gregg spiller Agent Phil Coulson.Dere husker vel at han døde i Avengers-filmen men er på mystisk vis tilbake her i Agents of SHIELD. Han husker selv at han tilbrakte litt tid i Tahiti for å komme seg. Men det er noe som skurrer for hver gang noen nevner Tahiti, plumper han ut med "It's a magical Place". Nesten som en hypnotisk kommando.Han drømmer om Tahiti, og det ser jo både deilig og avslappende ut.Men han våkner svett og redd, som om han nettopp har hatt et mareritt. Selv om Tahiti er et magisk sted, så virker det for meg som om det er svart magi vi snakker om her.

Ming-Na Wen spiller Agent Melinda May. Og endelig får vi se henne i skikkelig aksjon. Endelig får vi en anelse om hvorfor folk hvisker om henne i ærefrykt og nevner kallenavnet The Cavalry. Folk som tar i berserker-staven gjennomlever sine verste minner og går berserk av raseri. Men Melinda takler dette, for hun er alltid sinna.Brett Dalto spiller Agent Grant Ward. Når han er borti staven får vi noen glimt av barndommen hans, og det er ikke hyggelige greier. Ikke rart han har problemer med å takle berserker-staven.Chloe Bennet spiller hackerjenta Skye.Iain De Caestecker spiller Leo Fitz.Elizabeth Henstridge spiller Jemma Simmons.Peter MacNicol (Ghostbusters 2) spiller Professor Elliot Randolph, ekspert på norrøne artifakter. Det viser seg jo etter hvert at grunnen til at han er slik en ekspert er at han er berserkeren som ble igjen på jorden. Showets første levende alien. Kult!Michael Graziadei (The Young and the Restless) spiller Jakob Nystrøm, medlem av en norrøn hatgruppe som ønsker å bruke staven til å lage masser med kaos.Erin Way (Alphas) spiller Petra Larsen, også medlem av denne hatgruppen.Sylvia Brindis spiller Elena, en av professorens elever og skal nok være et eksempel på hvorfor han deserterte fra Asgard-hæren og ble igjen her på jorden.Traileren til episden:

Regissøren av denne episoden er forresten Jonathan Frakes. Han kjenner du jo. Det er jo William Riker fra Star Trek: Next Generation!

#marvel #tv #agent #agentsofshield #coulson #may #grant #skye #fitz #simmons #fitzsimmons #berserker #asgard #thor #norrøn #norge

Mannen som aldri varStrange Tales nummer 3 inneholder 5 korte grøsserhistorier. De er faktisk ikke så ille. Det er Carl Burgos og Don Rico som står bak forsidetegningen. Pussig nok har den ingen kobling til historiene i bladet.Den første historien er tegnet av Joe Maneely. Her møter vi en fyr som friker ut fordi han mister skyggen sin. Det er også en tvist helt på slutten som forklarer hva det er som har skjedd.

Selv tviler jeg på at jeg hadde lagt merke til om min skygge forsvant. Og om jeg gjorde det, tviler jeg egentlig på at jeg ville ha fått panikk av den grunn.Den neste historien er tegnet av John Romita og Les Zakarin. Denne er egentlig litt skummel når man tenker på den. En mann blir fullstendig visket bort. Alle minner om ham og alle spor blir fjernet. Bortsett fra en kamerat som husker ham og ikke forstår hvorfor ingen andre gjør det. Hva om dette skjedde i virkeligheten? Kanskje har det skjedd også. Det får vi aldri vite.Mike Sekowski og Bill Walton har tegnet den tredje historien. Denne er nesten en liten forløper til Daredevil. Usynlige romvesener angriper jorden, og den eneste som legger merke til dem er en blind forsker. Denne blinde karen overbeviser så lederne for de store landene om dette og setter i gang forskning på saken. Forskningen går lynkjapt for snart har de bygget en maskin som kan gjøre deg usynlig. Problemet er at den også blinder forsøkskaninene. Så den blinde professoren bruker strålen på seg selv, reiser til romvesenenes planet og saboterer alle krigsplanene deres. Veldig godt gjort av en blind mann på en fremmed planet full av fiendtlige romvesener.Så kommer en kort liten fortelling om et poltergeist, tegnet av Joe Maneely. Denne likte jeg faktisk best av alle historiene i bladet, selv om den var veldig kort.Til slutt har Bill LaCava tegnet en voodoo-historie i Haiti. Med dukker og nåler og alt. Denne var sikkert spennene da den kom ut, men jeg har hørt/lest/sett variasjoner av denne historien utallige ganger, så for meg ble den litt for kjedelig og forutsigbar.

Alt i alt er dette et helt all right tegneserieblad. Det har ikke den virkelige tøffe og sjokkartede tonen som EC-bladene hadde, men alle historiene har en overraskende tvist og, med unntak av voodoo-historien, er de ganske underholdende.

Som vanlig går jeg nå igjennom de bladene som ble utgitt mellom dette og det neste som kan leses på Marvel Unlimitid. Det er ikke så mange denne gangen.

Først er det Georgie Comics nummer 33.Crime Exposed nummer 6.Western Outlaws and Sheriffs nummer 69.Nellie the Nurse nummer 30.Red Warrior nummer 5.Men's Adventures nummer 10.True Secrets nummer 10.Love Adventures nummer 7.Marvel Tales nummer 103.Miss America Magazine nummer 41. Dette tror jeg er siste gangen de bruker foto på omslaget i denne serien.My Friend Irma nummer 11.Two Gun Western nummer 10.Da er det neste bladet Astonishing nummer 6. Jeg skal fortelle hva Marvel Boy driver med så snart jeg har fått lest bladet.

#marvel #tegneserie #grøss #sciencefiction #poltergeist #voodoo #western #krim #romantikk #humor #krig

RadiaHvem er Radia? Jo, hun er en av heltene som jobber for C.O.W.L. superheltenes fagforening som i 60-tallets Chicago passer på at alt er trygt. Men det er jo 60-tallet og likestilling mellom kjønnene er ikke helt der. Noe Radia gang på gang får oppleve. Jeg er egentlig imponert over at hun ikke bruker kreftene sine på alle tullingene som er nedlatende mot henne.

Samtidig er det heftige forhandlinger mellom fagforeningen og bystyret.

I det tredje nummeret av denne tegneserien blir vi stadig mer og mer kjent med folkene i C.O.W.L. og det føles mer og mer som om man nå klarer å forstå denne verdenen. Det bygger seg også sakte sikkert opp til en stor konfrontasjon. Alle de store superskurkene er fanget nå, så mange lurer på hvorfor de fortsatt trenger C.O.W.L. Og jeg har en liten anelse om hva svaret kommer til å bli...

Kyle Higgins og Alec Siegel har her laget en veldig spennende og noe annerledes superhelt-fortelling. Jeg liker den og gleder meg til å se hva som skjer videre.

Fra Image sine hjemmesider:

 • Story By: Kyle Higgins
 • Story By: Alec Siegel
 • Art By: Rod Reis
 • Cover By: Trevor McCarthy

Cover Price: $3.50

Digital Price: $1.99

Diamond ID: MAY140700

Published: July 30, 2014

Who is Radia? And why does Chicago fear her? Meanwhile, Geoffrey discovers that C.O.W.L.?s future is anything but guaranteed, and John?s investigation into the union takes an unexpected turn.

#tegneserie #image #superhelt #Chicago #fagforening #60tall #gangster

The StrainViaplay har nå den første episoden av tv-serien The Strain. Dette er en tv-serie jeg har gledet meg til. Var jammen på tide at en av strømmingstjenestene i Norge tok den inn.

Jeg leste Trusselen (norsk tittel på boken) for en del år tilbake og syntes den var fantastisk. Hvis du ikke liker femi glitrevampyrer, men heller foretrekker den skikkelig sengevætende skumle typen, så er dette det nærmeste du kommer. Guillermo del Toro og Chuck Hogan er forfatterne til boken. Opprinnelig skulle det være en tv-serie, men det ble det ikke noe av, så de skrev bok. Og så ble det heldigvis en tv-serie av boken til slutt.

Har bare lest den første boken, ble skikkelig skuffet da de to oppfølgerne ikke ble utgitt på norsk. Har lenge tenkt å få tak i dem på engelsk. Må gjøre det snart nå, før serien når bok to.
Jeg husker ikke alle detaljene i boken så godt lenger, men serien følger historien tett, i hvert fall på de viktige bitene.

Et fly lander på JFK flyplass og ingen kommer ut. Alle vinduene er trukket for og flyplassen får ikke kontakt med noen om bord. Etter litt om og men (dette er USA og de ser jo terrorister over alt) så går smittevernet om bord for å sjekke. Alle passasjerene er døde, med unntak av fire som våkner igjen. Hva drepte alle sammen? Et virus? En gass? Og hva er den merkelige kisten full av jord som de finner i lasterommet?

Boken er ti ganger bedre til å gi deg kriblende gåsehud, men serien er veldig bra den også. Jeg venter i spenning på at Viaplay skal legge ut neste episode.

Det er også en del kjenninger med i serien:

Først har vi den gode gamle Lance Henriksen (Alien-filmene og masse masse annet) som fortellerstemme.

Husker du Corey Stoll? I første sesong av House of Cards var jo han den skallede og narkomane politikeren som rotet med prostituerte. Forbered deg på et sjokk: Han har hår! Tok meg et par minutter før jeg ble vant til det.

Sam Gamgee (Sean Astin) fra Ringenes Herre jobber sammen med Corey i smittevernet.

Vaktmester Filch (David Bradley) fra Harry Potter filmene spiller den kule gamlingen med sverd: Abraham Setrakian.

Og den slemme djinnien fra Wishmaster-filmene (Andrew Divoff) jobber nå i tårnet på flyplassen.

Har du sett Veronica Mars så vil du også kjenne igjen Francis Capra, selv om han har fått seg flere tatoveringer siden Veronica Mars-dagene.

Har du sett første episode? Hvis ikke så anbefaler jeg det. Pass på å gjøre det når det er mørkt :-)

 

#tv #strain #thestrain #guillermodeltoro #chuckhogan #grøss #grøsser #vampyr #viaplay

Kamp-bekken episode 9: Fontanelle glemmer aldri et ansiktFontanelle (Kal Penn) og Russ (Dean Winters) er ute og kjører bil da Fontanelle plutselig får øye på noen.Barclay Spades (Dan Bakkedahl) er på FBIs mest ettersøkte listen og Fontanelle er sikker på at han så ham. Men Milt (Josh Duhamel) forteller at Spades tok selvmord for seks måneder siden.

De etterforsker likevel, for Fontanelle er kjent for å være utrolig god til å kjenne igjen ansikter. Letingen etter Spades og etterforskningen på hvordan han feiket selvmordet sitt er i gang.

På den personlige siden så synes jeg også veldig veldig synd på Russ. Han har jo hele tiden vært forelsket i Holly (Aubrey Dollar), men har aldri sagt noe. Hun skal nå til å dra på ferie sammen med en annen mann, og alle råder ham til å si noe nå før det er for sent. Men gjør han det?

Jeg synes synd på ham. Han har hele tiden uhell (nok en grunn til å ikke drikke kaffe), Milt får alltid æren for sakene og til og med obdusenten Meredith (Meredith Eaton) er frekk mot ham. Ikke rart han er gretten og sur.

I begynnelsen var jeg veldig skeptisk til denne tv-serien, men den blir bare bedre og bedre. Gleder meg faktisk til neste episode.

#tv #krim #battlecreek #mord #selvmord #bombe #hacking #fbi

 

Doreiku - Boku to 23-nin no Dorei

Jeg har testet ut noen manga-apper på iPaden min og kom over denne litt uvanlige mangaen: 奴隷区 僕と23人の奴隷.

Nå er ikke jeg så veldig stø i japansk, men har forstått det slik at tittelen betyr noe sånt som "mine 23 slaver og meg". Det finnes også en japansk film med samme tittel, men jeg er usikker på om den har noe med denne mangaen å gjøre.

Okada Shinichi har skrevet historien og Ooishi Hiroto har tegnet.

Det finnes en dings som kalls SCM. Den ligner litt på en sånn tannbeskytter man må sove med når man har tannregulering. Hvis to personer har en slik hver i munnen så kan de ha en konkurranse, samme hva de konkurrerer om, men dingsene gjør slik at den som taper blir slaven til den andre og må adlyde alt. Absolutt alt. Og når man først har tatt på seg denne SCMen, så blir man hjerneskadd hvis man tar den ut og ikke tar den på igjen innen 24 timer.

Du kan jo tenke deg... 

I begynnelsen føltes den litt som Death Note, for vi må få beskjed om alle reglene rundt disse SCMene, men etter hvert blir det ganske så mørkt og forstyrrende. Dette er absolutt ikke en manga for barn. Tegningene blir aldri eksplisitte, men det er allikevel veldig mye voksent innhold som skjer. Vi får i alle fall ikke se det eksplisitte skikkelig, det skjer utenfor ruten eller i skyggene.

Den første boken inneholder 5 historier om forskjellige folk som bruker disse SCMene, som oftest på vondt. Blant annet ei jente som vil hevne seg på mannen som voldtok henne. Og ei annen jente som er desperat etter å få tilbake ekskjæresten sin.

Du kan jo tenke deg...

Det er bare den første boken og to kapitler fra bok 2 som er oversatt til engelsk. I hvert fall som jeg kan finne. Det er laget minst fem bøker i alt.

Dette er en ganske syk serie, men samtidig litt fascinerende også. Det blir litt som med SAW-filmene. De er grusomme, men folk ser dem jo. Jeg har selv sett dem. Det er noe med det å se på mørket som finnes i enkelte mennesker. Man har egentlig ikke lyst, men klarer ikke å la være likevel.

Ville du turt om dette var virkelig?

Ville du turt å sette deg ned og spille et parti sjakk med meg, vitende om at taperen ville bli slaven til vinneren resten av livet?

#manga #slave #sex #hevn #sciencefiction

Ikke bring en pistol til en superheltkampDet andre bladet i tegneserien C.O.W.L. som omhandler en slags fagforening for superhelter i 60-tallets Chicago er en mørk og dyster fortelling. Det har blitt sagt at den er som en miks av Watchmen (kjempebra serie) og Mad Men (har ikke sett den).

Kyle Higgins og Alec Siegel vever en komplisert historie og den føles som begynnelsen på noe stort. Fortsatt er det skurkejakt som er i fokus, men det foregår mye i kulissene. Blant annet ble det funnet noe ganske så graverende hos Skylancer som ble bekjempet i forrige nummer.

Vi får også høre litt om forhistorien og hvordan denne fagforeningen ble til.Tegningene til Rod Reis er røffe i kantene og jeg synes de passer veldig godt til denne dystre fortellingen om gangstere, superkrefter og fagforeningstrøbbel.

Så lenge de ikke skriver seg bort, men holder på den samme stemningen og klarer å samle alle trådene til slutt, så tror jeg dette blir en helt knall tegneserie. Den er forfriskende annerledes i forhold til mange av superheltseriene med sine veldig klare farger.

Fra Image sine hjemmesider:

 • Story By: Kyle Higgins
 • Story By: Alec Siegel
 • Art By: Rod Reis
 • Cover By: Trevor McCarthy

Cover Price: $3.50

Digital Price: $1.99

Diamond ID: APR140562

Published: June 25, 2014

Moles, murder, and mayhem. As C.O.W.L. prepares to enter negotiations with the city, scandal threatens the organization. Can The Grey Raven keep C.O.W.L. from tearing itself apart? Plus, what really happened between him and Sparrow?

#tegneserie #image #gangster #superhelt #60tall #Chicago #noir

Kamp-bekken episode 8: Gamle sårDen åttende episoden av krimserien Battle Creek har tittelen Old Wounds. Jeg synes humoren er litt mer tonet ned her, og vi beveger oss mer inn i krimland. Det er kommandør Guziewicz (Janet McTeer) som egentlig er hovedfokuset her. Adoptivsønnen hennes Danny (Rotimi) går til Milt (Josh Duhamel) og ber ham gjenåpne mordsaken til foreldrene sine. Han tror nemlig at det kanskje ikke er den virkelige morderen (Glenn Plummer) som drepte dem. Dette skaper selvsagt litt bråk. Tanken på et justismord er litt skummel for Pritchett (Michael O'Neill), nå rådmann, men tidligere politietterforskeren ansvarlig for mordsaken. Pritchett har også et ganske så anstrengt forhold til Russ (Dean Winters).


Frem til nå har denne serien vært veldig lys og munter, til tross for mordsakene, men i denne episoden synes jeg den blir litt dystrere, mer som en standard krim-serie. Det er fortsatt humor, men med skjebnen til Danny og muligheter for justismord er det ganske mye tragedier inn i bildet også.

Jeg er egentlig ganske fornøyd med denne episoden. Føler at denne serien har potensiale til å bli ganske bra etter hvert.

#krim #tv #battlecreek #mord #justismord #narkotika

Marvel Boy er forbløffende ufyseligDa har jeg kommet til Astonishing nummer 5. Dette bladet inneholder tre historier om Marvel Boy, alle laget av Bill Everett og to korte fortellinger til. Må innrømme at jeg ikke akkurat blir astonished over historiene her, men det har jo litt underholdningsverdi.
I den første historien har Marvel Boy fått seg en ny damevenn i Donna Lake. Jeg aner ikke hvor hun kommer fra eller hvordan de møttes. Enten har jeg sovet meg igjennom det, eller så har det vært Marvel Boy-historier i et annet blad også. Eller kanskje de glemte hva Starr Ryder het.

Det er trøbbel i Grand Canyon og Donna ber Marvel Boy om hjelp. Han leter samtidig etter den forsvunne fysikeren Dr. Noiro som har blitt kidnappet av en flyvende tallerken, som sist ble sett i Grand Canyon. Etter hvert viser det seg at den slemme Orion Rex planlegger en rominvasjon og må stoppes. Orion ser ikke ut som han er så mye eldre enn Marvel Boy, men guttungen håner han med at han er for gammel. Den guttungen der er egentlig ganske ufyselig.I den andre historien forsvinner en sjelden slange fra dyrehagen. Marvel Boy bruker sine utrolige deduktive evner og kommer frem til at den indiske damen som er på besøk i dyrehagen kan ha noe med dette å gjøre. Slangen kom jo også fra India. Dæven, for en smarting!
Irriterende nok har han rett, men ikke helt. Jeg kommer til å spoile denne historien nå, bare så du vet det.

Marvel Boy er faktisk veldig bøllete og slem. Den stakkars slangen levde jo i fangenskap. Hva var så galt med at den rømte og ville hjelpe de andre slangene fri også? Den kunne til og med forvandle seg til en vakker indisk dame, men selv i sin pene figur er Marvel Boy utrolig ondskapsfull.

Fy! Så ufordragelig den guttungen fra urAanus er!

Den neste historien handler heldigvis om noen andre, selv om den ikke er så veldig bra. Det er Hank Chapman som har skrevet den. Den skal visstnok være en grøsser, men jeg synes den bare var tullete. En pilot krasjer og blir tatt til fange av skydverger. Tenk på dem som slemme guttungeversjoner av Care Bears.Så kommer det en veldig kort historie skrevet av Hank Chapman og tegnet av Cal Massey. Her er det en måneferd som går fryktelig galt.Så til slutt er det enda en historie om Marvel Boy.Her får han et nytt damebekjentskap i Lilli, som bor på Uranus. Denne vakre piken har lyst til å bli med Marvel Boy i rakettskipet sitt når han skal til Jorden. Siden Marvel Boy er en ung og viril tenåringsgutt så tar han selvsagt med baben og smasker litt i baksetet i rakettskipet? Å nei da. Han oppfører seg som en gammel gretten gubbe!Jeg begriper ikke den fyren der.

Uansett, Lilli sniker seg med på rakettskipet. Kriminelle fra Uranus kidnapper både henne og faren til Marvel Boy i et forsøk på å få tak i farlige vitenskapelige forskningsgreier osv.

Forhåpentligvis blir det mer moro i neste blad jeg skal lese, men først, her kommer utgivelsene mellom Astonishing nummer 5 og det neste bladet som kan leses på Marvel Unlimited:

Først kommer Man Comics nummer 9.Wild Western nummer 17.Journey Into Unknown Worlds nummer 6.Adventures Into Terror nummer 5.Space Squadron nummer 2. De grønne der med flere armer ser kjente ut. Har du sett filmen John Carter?My Friend Irma nummer 10.Venus nummer 15.Young Men nummer 10.Crime Can't Win nummer 6.Crime Must Lose nummer 8.Spy Cases nummer 6.Gunhawk nummer 16.It's A Duck's Life nummer 8.War Comics nummer 5.Sports Action nummer 8.Patsy Walker nummer 36.Kent Blake of the Secret Service nummer 3.Lovers nummer 35.Love Romances nummer 18.Apache Kid nummer 8.True Secrets nummer 9.Justice nummer 23.Battle nummer 4.Texas Kid nummer 5.Mystic nummer 4.Amazing Detective Cases nummer 8.Kid Colt Outlaw nummer 16.Love Tales nummer 48.All True Crime nummer 46.Girl Comics nummer 10.Private Eye nummer 5.Suspense nummer 10.Crime Cases Comics nummer 7.Hedy of Hollywood nummer 44.Millie the Model nummer 30.Spy Fighters nummer 4.Arizona Kid nummer 4.Black Rider nummer 16.My Own Romance nummer 18.Da er jeg kommet til Strange Tales nummer 3. Hva slags merkelige fortellinger den inneholder skal jeg fortelle dere etter at jeg har fått lest bladet.

#marvel #tegneserie #sciencefiction #humor #romantikk #krim #grøss #western #spion #krig

C.O.W.L.

Jeg har begynt å lese litt på en ny tegneserie. Denne handler faktisk om en fagforening. Jeg håper du ikke reagerer slik:Den er faktisk ganske bra.

COWL står for Chicago Organized Workers League, og er fagforeningen til superhelter i et alternativt America på 60-tallet. Historien er skrevet av Kyle Higgins og Alec Siegel, med tegninger av Rod Reis. Dette første bladet har tittelen Principles of Power del 1: Motivation.

Dette er ikke den typiske superhelt-serien som du kanskje er vant med, denne er mørk og til tider ganske brutal. Jeg har hørt at den kalles Mad Men med superhelter, men har ikke sett Mad Men så vet ikke om det er riktig. Det er i alle fall en skikkelig noir-følelse over hele tegneserien.Kriminelle blir behandlet røft, her er det ikke noen opplesing av Miranda-rettigheter og tilbud om advokat.

Dette første bladet introduserer oss for COWL-organisasjonen, dens viktigste medlemmer og lederen. Vi får også se dem litt i aksjon når de må bekjempe den tidligere KGB-agenten Skylancer.De er litt klumsete, disse superheltene, men de får jobben gjort.

Den overordnede historien i serien ser ut til å være at folk mener det ikke lenger er bruk for superheltene, og det aner meg at noen kan finne på noe skummelt for å endre opinionen etter hvert.

Tegningene har ikke de skarpe strekene som mange av glansbilde-superhelt-seriene i dag har. Tegningene er røffe og passer utmerket til denne typen historie.

Du lurer sikkert på om tegneserien er bra og om du burde lese den.Jeg vil si ja, men så er jo jeg over gjennomsnittlig glad i superhelt-historier. Har du sansen for slikt tror jeg du vil like denne, nettopp fordi den er litt annerledes. For de som ikke liker superhelter er jeg litt usikker. Må lese mer først, og se hvordan historien utvikler seg.

Fra Image sine hjemmesider:

 • Story By: Kyle Higgins
 • Story By: Alec Siegel
 • Art By: Rod Reis
 • Cover By: Trevor McCarthy

Cover Price: $3.50

Digital Price: $1.99

Diamond ID: MAR140477

Published: May 28, 2014

Welcome to the ?Chicago Organized Workers League?? the world?s first Super-Hero Labor Union! While C.O.W.L. once stood as a beacon of hope against an epidemic of organized crime and an unbeatable ?brotherhood? of Super-Villains, the union now faces its fiercest foe yet?a disillusioned public. In targeting the last of the great villains, C.O.W.L. attempts to prove its value to the world and to each other, while staving off villainy from both outside and inside its Offices.

Her er forresten omslagsbildene til det første bladet i serien:

#tegneserie #image #superhelt #Chicago #60talls #noir

HubDen syvende episoden av Agents of S.H.I.E.L.D. har tittelen The Hub.

Dette er episoden hvor vi for første gang får se hovedkvarteret til SHIELD, som kalles The Hub. Vi får også lære den strikte need-to-know strukturen i organisasjone. Hvor mye dur får vite har med hvilken grad du har, og har du ikke høy nok grad til å få all informasjon om et oppdrag, må du bare akseptere dette. Forståelig nok har Skye litt problemer med dette. Særlig siden hun selv er på nivå 0 etter sviket i episode 5.

Dette er også episoden hvor nerdegutten Fitz får skinne. Han og Ward blir sendt ut på et livsfarlig og topphemmelig oppdrag. En gretten superagent og en munter nerd, det skaper jo en del morsomme situasjoner.

Opprinnelig het denne episoden The Sandwich Incident, på grunn av matpakken som Simmons sender med Fitz på oppdraget. Personlig synes jeg den er bedre, aner ikke hvorfor de endret til det mye kjedeligere navnet Hub.

Dramatis personae:

Clark Gregg spiller Agent Phil Coulson.Ming-Na Wen spiller Agent Melinda May.Brett Dalton spiller Agent Grant Ward.

 

Chloe Bennet spiller Skye.Iain De Caestecker spiller Agent Leo Fitz.Elizabeth Henstridge spiller Jemma Simmons.Saffron Burrows (Deep Blue Sea) spiller Agetn Victoria Hand.Maximiliano Hernandez (Avengers, Captain America: The Winter Soldier, Thor) spiller Agent Jasper Sitwell.Ilia Volok (Mission Impossible: Ghost Protocol, Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull) spiller Vladimir.

Alison White spiller Marta.Og SHIELD-flyet spiller seg selv.Trailer for episoden:


#marvel #tv #agentsofshield #agent #Shield #ward #fitz #coulson #may #simmons #fitzsimmons

Merkelige fortellingerStrange Tales nummer 2 kom ut i 1951 og inneholder 4 grøsserhistorier. Det er Sol Brodsky som har tegnet omslagsillustrasjonen.

Den første historien har tittelen The Egg. Den er tegnet av Morris Marcus og Frank R. Sieminski.

I Canada finner noen forskere et digert egg. De må selvsagt studere dette, men når de stikker hull på egget strømmer det ut en svart etsende væske. Denne væsken sprer seg og spiser opp folk, fly og til og med byer. En ok historie egentlig. Ikke så veldig godt fortalt, men premisset er ganske oppfinnsomt.Norman Steinberg har tegnet den andre historien. Her handler det om en liten boks som kan teleportere ånden din et annet sted. Står kona og kjefter på deg? Bare teleporter deg bort til en sydhavsøy og kos det litt mens hun kjefter videre på den tomme kroppen din. Har du et kjedelig møte på jobben? Dra et annet sted mens kroppen blir igjen og lytter. Men det er ikke bare fryd og gammen, for snart viser det seg at boksen kan brukes på andre, mer skumle måter også...Russ Heath har tegnet den tredje historien. Denne handler om en mann som finner en baby. Han tar vare på babyen som vokser unaturlig fort. Samtidig begynner folk å fortelle mannen at han ser godt ut. Jammen forsvinner ikke hans begynnende skallethet. Men det stopper ikke der. Ettersom ungen blir eldre og eldre, så blir mannen stadig yngre og yngre helt til.... Ja, nå lurer du vel fælt? Jeg skal ikke røpe hva som skjer til slutt, men denne syntes jeg var ganske snedig.Ed Moore har tegnet den siste historien i dette bladet. To menn og en kvinne blir strandet på en øde øy som ryktes å ha en demon boende der. Snart blir den ene mannen drept av en skummel figur... Denne likte jeg egentlig ikke noe særlig. Den var litt kjedelig. De kunne ha gjort så mye mer ut av det, halt ut angsten og frykten over å være på en øy med et monster, uten fluktmuligheter. God ide, men dårlig gjennomføring.Vel, det var Strange Tales nummer 2, med sine merkelige fortellinger. Som alltid lister jeg opp de utgivelsene som kommer mellom denne og det neste bladet jeg kan lese på Marvel Unlimited:

Crime Exposed nummer 5.Western Outlaws and Sheriffs nummer 68.Georgie Comics nummer 32.Nellie the Nurse nummer 29.Red Warrior nummer 4.Two Gun Western nummer 9.Men's Adventures nummer 9.True Secrets nummer 8.Love Adventures nummer 6.Marvel Tales nummer 102.Miss America Magazine nummer 40.Det var ikke så mange blader før vi kommer til Astonishing nummer 5. Jeg skal fortelle hva Marvel Boy holder på med litt senere, etter at jeg har fått lest bladet.

#marvel #tegneserie #grøss #romantikk #western #krim #krig #sciencefiction #humor

Buffys nyttårsaften

Buffy får en hektisk nyttårsaften når en diger Hellhound bryter seg inn i skolebiblioteket og spiser noen av Giles sine verdifulle bøker.

Jeg syntes denne var litt kjedelig. Vet ikke helt hvorfor, men det kan ha noe med at gamle forbannelser fra hekser som ble brent på bål i middelalderen har blitt litt klisje. Det interessante i denne historier er jo at Buffy og Willow er uvenner og at krisen bringer dem sammen igjen.This New Year's Eve is going to be one to remember for the town of Sunnydale. When a cursed Puritan rolls into town, looking to break a hex placed on him centuries before, trouble follows: in the form of a giant Hellhound! Mania and mayhem ensue! Continue the adventures of the hit television show every month from Dark Horse Comics.

               

Creators: Joss Whedon
Writer: Andi Watson
Penciller: Hector Gomez
Inker: Sandu Florea
Letterer: Janice CHiang
Colorist: Guy Major
Editor: Scott Allie
Designer: Kristen Burda
Cover Artist: Randy Green
Genre: Horror, Action/Adventure

#tegneserie #buffy #whedon #willow #rupert #giles

Andy Weir: MarsboerenMan skulle ikke tro at det var mulig å bli helt oppslukt når man leser om en fyr som bruker kjemi til å lage vann. Ei heller at potetdyrking kan være så spennende.

Men det har Andy Weir klart med den fantastiske boken Marsboeren.

Vi er noen år inn i fremtiden, og en bemannet ekspedisjon er på Mars. Men noe går galt, og plutselig er stakkars Mark Watney etterlatt alene på Mars mens resten av mannskapet har dratt tilbake til Jorden igjen. Det er fire år til neste ekspedisjon skal komme til Mars. For å overleve må han ha luft, vann og ikke minst mat. Og det å kunne kommunisere med Jorden hadde vært litt greit det også. Hvordan i all verden skal han klare dette?

Dette er Robinson Crusoe på Mars.

Boken følger Marks kamp for å overleve på den ugjestmilde og øde planeten, men vi får også lese om NASA-folkenes (og til del resten av Jordens) reaksjoner på Marks skjebne. Det er uhyre spennende, men fortelles også med et lite glimt i øyet. Små doser med humor gjør dette til ikke bare en god bok, men en skikkelig leseopplevelse.

På en måte er dette en feel-good-roman. Marks urokkelige pågangsmot og mentale styrke til å ikke gi opp hver gang han står ovenfor et nesten umulig hinder er inspirerende. Det samme er det å høre om hvordan Jordens befolkning samler seg og gir NASA all den støtten de kan for å hjelpe dem med å finne en måte å redde Mark på.

Dette er den beste robinsonaden jeg har lest. Og jeg vil anbefale alle å lese den, uansett om du har et snev av interesse for romfart eller ei. For den er virkelig fantastisk.

Det kommer en film også. Den blir sikkert bra den, jeg skal garantert se den. Men selv med Ridley Scott, Matt Damon og en nordmann som spiller en tysker, så tviler jeg egentlig på at den vil bli like utrolig som denne boken. Det skal litt til.

#bok #bokanmeldese #andyweir #mars #nasa #romfart #robinsonade #overlevelse

Pickles med kremAstonishing nummer 4 kostet 10 cent (amerikanske) da det kom ut, og inneholder fire historier.

Den første har tittelen Screaming Tomb og er både skrevet og tegnet av Bill Everett.

Starr Ryder har bestemt seg for å slutte på sirkuset hvor hun jobber, og blir med faren sin på en arkeologisk ekspedisjon til Sicilia. For meg høres det litt merkelig ut at datteren til en berømt arkeolog jobber med å ri på hester i et sirkus, men hvis det var hennes drøm så støtte han henne sikkert i det.

Under ekspedisjonen ble de tatt til fange av vampyrinnen Madame La Morte og hennes zombier. Dermed må Starr tilkalle sin venn fra planeten Uranus for å redde dem.Den andre historien har tittelen When a Planet Dies, og er også tegnet og skrevet av Bill Everett.

Marvel Boy er nå tilbake på Uranus. Jammen farter den gutten mye frem og tilbake mellom planetene. Det er stor vannmangel på planeten og folk dør i hopetall. Hvordan dette kunne skje i et såpass høyteknologisk samfunn som til og med har laget romskip, fatter jeg bare ikke. Marvel Boy blir mistenksom når han ser at politiet ikke har noe problem med å fly rundt i deres vanndrevne skip.

Vannministeren har alliert seg med politiet. Han har fordampet alt vannet bortsett fra i ett reservoar som politistyrkene bevokter. Dette som en del av en djevelsk plan om å bli enehersker på planeten. Hvordan dette kan skje i et såpass høyteknologis samfunn, som til og med har laget vanndrevne rakettskip, fatter jeg bare ikke.Den neste historien synes jeg er veldig morsom. The Nightmare er skrevet av Hank Chapman og tegnet av Wayne Boring.

Hank Chapman er en tegneserieforfatter. Trikset hans er å spise litt pickles med krem før han legger seg. Da får han alltid fantastiske mareritt som han så bruker til historiene han skriver for bladet Marvel Tales (hvis du har fulgt med så vet du at det er et eksisterende tegneserieblad). Under et møte med redaktør Stan Lee, blir han bedt om å lage en spesiell historie til bladet Astonishing (det jeg leser nå tenker jeg). Dermed tar Hank og spiser ekstra mye pickles med krem, men endre til slutt opp med å bli fanget i sitt eget mareritt.

Jeg tror folk undervurderer hvor farlig det faktisk er å være forfatter. Håper dere tar lærdommen som gis her på alvor: Ikke spis pickles med krem før sengetid!Den siste historien har tittelen Walking Ghost og er skrevet og tegnet av Bill Everett.

Denne kunne nesten ha vært et Sherlock Holmes-mysterium eller (sett inn din favorittdetektiv her)-mysterium. Bortsett fra at helten her er en guttunge fra planeten Uranus som har tatt seg jobb som etterforsker hos et forsikringsselskap. Ei ung dame er hjemsøkt i sitt nylig arvede hjem av spøkelset etter sin døde onkel. Har du lest en spøkelses-krim tidligere, enten i Donald eller i gamle krimhistorier, så vet du hva som foregår allerede.Men en ting må jeg bare nevne. Marvel Boy gir jenta en pille med uran for å gjøre henne sterkere. Historien slutter like etterpå, før vi får se håravfall, stygge sår og videre hesligheter på grunn av radioaktivitetssyke hos henne. Guttungen har en IQ på godt over tre hundre, men er dum som et brød når det kommer til vitenskap.

Som vanlig tar jeg nå en kjapp gjennomgang av de tegneseriebladene som ble utgitt mellom dette og det neste som kan leses på Marvel Unlimited:

Man Comics nummer 8.Wild Western nummer 16.Journey Into Unknown Worlds nummer 5.Adventures Into Terror nummer 4.My Friend Irma nummer 9.Venus nummer 14.Young Men nummer 9.Crime Must Lose nummer 7.Crime Can't Win nummer 5.Spy Cases nummer 5.Gunhawk nummer 15.It's a Duck's Life nummer 7.Så kommer det et helt nytt blad. Ser ut som masse gøy med romfart og flygende tallerkener: Space Squadron nummer 1.War Comics nummer 4.Patsy Walker nummer 35.Kent Blake of the Secret Service nummer 2.Lovers nummer 34.Love Romances nummer 17.Apache Kid nummer 7.True Secrets nummer 7.Justice nummer 22.Battle nummer 3.Texas Kid nummer 4.Mystic nummer 3.Kid Colt Outlaw nummer 15.Girl Comics nummer 9.Love Tales nummer 47.All True Crime nummer 45.Hedy of Hollywood nummer 43.Private Eye nummer 4.Crime Cases Comics nummer 6.Suspense nummer 9.Amazing Detective Cases nummer 7.Millie the Model nummer 29.Spy Fighters nummer 3.Arizona Kid nummer 3.Black Rider nummer 15.My Own Romance nummer 17.Den neste utgivelsen er Strange Tales nummer 2. Jeg kommer tilbake med litt om den etter at jeg har fått lest den.

#marvel #tegneserie #sciencefiction #grøss #vampyr #zombie #vannmangel #mareritt #spøkelse #western #romantikk #humor #krim #krig

Buffys jul

Julen nærmer seg i Sunnydale, men Buffy er blakk. Hun trenger penger til både julegaver og ny kjole, så da blir det å skaffe seg en jobb. Til tross for Giles sine protester. Men dette er jo Sunnydale, selvfølgelig sitter sjefen hennes inne i fryseren og påkaller demoniske ismonstre.

En morsom tegneserie i sedvanlig Buffy-stil.Dashing through the snow, in a one horse open slay! The comics adaption of the hit television show continues as the Yuletide rolls into Sunnydale. A puzzling heat wave is the least of Buffy's concerns when she realizes she does not possess the monetary means to afford the holiday season (or a new dress for the Winter Dance!). To add insult to injury, she is forced to get a job in the mall to pay for her expenditures. All would be well, though, if she didn't have to wear a paper hat and if her employer wasn't quite so "cold" toward her . . . Hector Gomez, artist of October's Buffy: The Dust Waltz graphic novel, steps in for this special fill in!

               

Creators: Joss Whedon
Writer: Andi Watson
Penciller: Hector Gomez
Inker: Sandu Florea
Letterer: Janice Chiang
Colorist: Guy Major
Editor: Scott Allie
Designer: Kristen Burda
Genre: Horror, Action/Adventure

#tegneserie #darkhorse #buffy #jul #whedon

Jacqueline Druga: SleepersDenne boken kan være litt tøff.

Tenk deg at en dag kollapser plutselig alle barn. Alle. 1,8 milliarder barn faller om, blir skikkelig syke og dør. Og så blir flere syke. De fleste voksne sovner med høy feber, og når de våkner er de blitt en Sleeper. Alle minner er borte. De styres kun av instinkter. De er zombier, men er fortsatt i live.

Dette er den virkeligheten Mera Stevens plutselig befinner seg i. Hennes yngste sønn dør, mannen blir en Sleeper. Sammen med naboen og sin eldste sønn som er gammel nok til å overleve, reiser de ut på en farefull ferd for å finne den eldste datteren som går på skole i Seattle. Og på veien møter de flere overlevende som blir med dem.

Jeg kan tenke meg at særlig mødre vil finne denne ganske tøff emosjonelt. Jacqueline Druga er ikke redd for å kjøre full rulle med tragedie.

Boken er lettlest, og dramatikken og spenningen fikk meg til å lese den nesten i ett sett. Liker du zombie-historier så er denne helt perfekt. Det er ikke den typiske zombie-apokalypsen, men en annerledes og nesten mer skremmende versjon av dette.

Det er et par ting som ødelegger litt til at denne blir helt perfekt. Det første er spekulasjonene rundt religion og om at dette er den bibelske "rapture". Jeg har ennå til gode å lese en bra historie som tar for seg den bibelske dommedag. Enten blir det alt for mye religiøs retorikk, eller så blir det rotete og uforståelig. Heldigvis er det bare spekulasjoner, for et stykke mot slutten så får vi vite hva som faktisk skjedde, men jeg ble litt bekymret i begynnelsen.

Det andre er hovedpersonen selv. Vi blir fortalt at Mera er alkoholiker, men så blir dette stort sett glemt med unntak av en liten kommentar her og der. En alkoholiker ville ikke klart å fungere i en slik situasjon sånn uten videre. Det er ingen fristelser hun må motstå eller tøffe netter der hun lengter etter en drink. Det er bare glemt, og da synes jeg Druga heller kunne ha latt være å ta det med når hun ikke bruker det i boken. Slike detaljer som burde være viktige, men som bare blir glemt, irriterer meg.

Rent bortsett fra det er dette en veldig spennende bok. En skikkelig grøsser som til og med ga meg en klump i halsen helt på slutten der. Jeg ser nesten alle kvinnelige anmeldere rundt om kring på nettet sier at man må ha Kleenex tilgjengelig for når man begynner å gråte.

Les den hvis du tør.

#bok #bokanmeldelse #zombie #apokalypse #sciencefiction

Toleransens belønningThe Rewards of Tolerance av Gav Thorpe er en kort novelle satt i Warhammer 40,000 universet.

Vi møter er en gruppe Space Marines som har desertert fra keiserens tjeneste. Med lite ammunisjon og mat på skipet sitt ser de seg nødt til å rane skipskonvoier som frakter forsyninger til fronten i en av de mange krigene som raser. Problemet er at noen eldar-skip har den samme ideen.

Jeg synes denne historien er litt for kort. Den virker som begynnelsen på en større fortelling. Da tenger jeg på Zacherys meget farlige flørt med demonen som kaller seg Messenger. Jeg trodde historien kom til å handle om det, men historien gikk raskt vekk fra det og fokuserte på raidet og eldarene.

Det er mulig jeg røper for mye nå, så du er herved spoilervarslet og kan velge å ikke lese videre.

Tittelen på novellen skjønte jeg ikke før helt på slutten. En ting som går igjen i Warhammer 40,000 er at romvesener er upålitelige monstre og må utryddes. Slik tenker alle mennesker og særlig Space Marines, som er genmodifiserte supersoldater. Eldar er en eldgammel rase som har reist i verdensrommet lenge før menneskene først kikket opp på stjernene. De ser på mennesker som skitne, dyriske beist. Men lederen for denne gruppen eldar ser med toleranse på disse Space Marines og avtaler en våpenhvile slik at de begge kan stjele det de vil ha fra konvoien før imperiets flåte kommer dit og tar dem.

Belønningen er å få vite hvem som er upålitelige.

Jeg likte denne egentlig. En av de bedre novellene som ikke bare handler om kriging, men faktisk prøver å si noe.

#novelle #warhammer #warhammer40000 #blacklibrary #spacemarine #eldar

Pang pang!Har lest det femte og siste bladet i miniserien Lady Rawhide. Og det er tid for det store showdownet.

Adelina og hennes søstre av den hvite rose blir nødt til å alliere seg med både Lady Rawhide og løytnant Reyes, og hans menn, når leiesoldatene går til angrep på sivilbefolkningen. Leiesoldatene har til og med et par mitraljøser, så det blir en skikkelig heftig kamp med mange dødsfall. Og ikke bare de som fortjener det.

Det er litt trist at serien nå er over, for jeg synes Lady Rawhide er en interessant helt. Og ikke bare på grunn av påkledningen. Hun er en kvinnelig Zorro som kjemper for de fattige. Zorro er kledd i svart, mens hun er kledd i rødt. I forhold Z-man så er hun mer fargerik og livlig. Heldigvis så er det ikke helt over. Dynamite gir i skrivende stund ut en ny miniserie som heter Lady Rawhide / Lady Zorro. Dere skal få høre om det når jeg får tak i den :-)

Omslaget er også denne gangen tegnet av Joseph Michael Linsner:
Fra Dynamite sine hjemmesider:

SKU: C72513020741800511
Rating: Teen+
Covers: Joseph Michael Linsner
Writer: Eric Trautmann
Art: Milton Estevam
Genre: Action/Adventure
Publication Date: Dec 2013
Format: Comic Book
Page Count: 32 pages
UPC: 725130207418 00511
ON SALE DATE: December 18
The final battle for the heart and soul of Old Mexico begins! Lady Rawhide has fought for the people a relentless battle against corruption and oppression-along the way becoming a folk hero to the countless citizens she's aided. But with the mercenary forces of Yanqui silver and rail barons on the march, the soldiers of the corrupt governor crushing any who stand before them, and a violent band of female vigilantes fighting a war against them all, is this Lady Rawhide's last ride?

#tegneserie #dynamite #ladyrawhide #western #mexico

FZZTI den sjette episoden av Agents of S.H.I.E.L.D. blir Coulson og teamet sendt tut for å etterforske et mystisk dødsfall. En person som er død, men som svever i luften. Merksnodig.

Det viser seg at det her er en kobling til den første Avengers-filmen. Noen brannmenn som var med på å rydde opp etter romveseninvasjonen hadde tatt med seg en suvernir: en av romvesenenes hjelmer. Og det romvesenet var sykt. Sikkert like vanlig for dem som influensa er for oss, men på mennesker så har sykdommen en dødelig effekt. Og når en av teamet blir infisert, starter kappløpet for å finne en kur før det er for sent.

Jeg likte veldig godt hvordan denne episoden lurte meg til å tro at her er det en ny superskurk på ferde, og så er det faktisk et virus i stedet. Det blir ganske dramatisk når et team-medlem blir syk, men samtidig ikke. Jeg har ikke fått følelsen av at dette er den type tv-serie hvor en av hovedpersonene plutselig kan dø. Så da var jeg overbevist om at det kom til å gå bra, bare visste ikke hvordan.

Det er forresten også en fallskjermscene som er som snytt ut av en James Bond-film.

Agents of S.H.I.E.L.D. er en veldig bra action-serie. Og du trenger ikke ha noe særlig kjennskap til Marvel-universet heller for å se den, men det kan lønne seg å i det minste ha sett Avengers-filmen først.

Dramatis personae:

Gregg Clark har rollen som Agent Phil Coulson.Ming-Na Wen har rollen som Agent Melinda May.Brett Dalton har rollen som James B..., nei som Agent Grant Ward.Chloe Bennet har rollen som Skye. Hun er nå på prøve etter hendelsene i forrige episode, og må gå med et armband som følger med på alt hun gjør. Men hun har ikke mistet motet for det.Iain De Caestecker har rollen som Leo Fitz. Han jobber fortsatt med å perfeksjonere sin "night-night-gun".Elizabeth Henstridge har rollen som den søte nerdinnen Jemma Simmons.Vincent Laresca (24) har rollen som brannmannen Tony Diaz.Titus Welliver (Bosch, Lost) har rollen som Agent Felix Blake.Han pirker borti Lola også, den frekkasen.SHIELD-flyet er selvsagt med.Chitauri-hjelmen måtte lages helt fra bunnen av til denne episoden. Det var ikke mulig å gjenbruke en fra Avengers-filme, for alle chitauriene var dataanimert.Trailer til epsioden:


#tv #marvel #agent #Shield #agentsofshield #coulson #fitz #simmons #ward #may #fitzsimmons #virus #chitauri

Strange Tales

I min kronologiske gjennomgang av Marvel-tegneserier har jeg nå kommet til en liten milepæl på veien: Strange Tales nummer 1 fra 1951. Dette bladet startet som et blad med grøsserserier, men når superhelt-alderen starter for fullt på 60-tallet går bladet over til å også inneholde superhelthistorier med blant annet Human Torch, Doctor Strange og Nick Fury. Det er et stykke igjen til jeg kommer dit, men nå føles det i alle fall som jeg nærmer meg. Planen var jo egentlig å startet med Fantastic Four nummer 1 og så lese tegneseriene derifra, men det endte opp med at jeg startet på begynnelsen. Men jeg kommer stadig nærmere :-)

Omslaget til Strange Tales nummer 1 er tegnet av Carl Burgos.Den første historien er tegnet av Paul Reinman. Her møter vi jagerflypiloten Ted Halsey som må nødlande på ei lita øy. Der blir han tatt til fange og satt til slavearbeid. Menn fra Saturn forbereder seg til overtakelsen av jorden. Ted skjønner at han må rømme og varsle FN, men kommer noen til å tro på hans utrolige historie om menn fra Saturn som kan gå igjennom vegger?

Denne var all right. Oppfinnsomt og med en skikkelig grøsserslutt.Den andre historien er tegnet av Manny Stallman. Er litt usikker på om jeg liker denne. Den var litt rar. Vi har en gærning som tilber ondskap og som er helt overbevist om at aper er fullstendig onde. Og så har vi en annen gærning som ønsker å forvandle en ape til et menneske.Den tredje historien har ukjent skaper. Dette er en spøkelsesfortelling. Kanskje ny den gangen, men nå er det litt klisje der du møter noen som faktisk har vært død i flere hundre år. Og så selvsagt helt på slutten oppdager du noe som bekrefter at du faktisk har møtt dem.Den siste historien er tegnet av George Tuska. Jeg får litt Nightmare on Elm Street-vibber av denne. Litt drøm i drøm saker, selv om det egentlig ikke er det. En tv-reperatør drar til et hus dor å fikse en tv og finner ut at huseieren er en leiemorder som har tenkt å gjøre om kona hans til en bronsestatue. Arvekrangel kan gjøre folk hissige.Dette bladet var ikke så ille. Grøsserhistoriene er litt enkle og tegningene har lite blod og skikkelig skrekk. Men det er jo fordi på denne tiden var det stort sett bare barn som leste tegneserier. De ble ikke lagd for voksne.

Det neste bladet jeg kan lese på Marvel Unlimited er Astonishing nummer 4, men det er noen utgivelser mellom disse to først:

Georgie Comics nummer 31.Crime Exposed nummer 4.Western Outlaws and Sheriffs nummer 67.Nellie the Nurse nummer 28.Apache Kid nummer 6.Red Warrior nummer 3.Two Gun Western nummer 8.Men's Adventures nummer 8.True Secrets nummer 6.Love Adventures nummer 5.Marvel Tales nummer 101.Miss America Magazine nummer 39.Det neste bladet er Astonishing nummer 4. Jeg kommer tilbake med mer tegneserier når jeg har lest det.

#tegneserie #marvel #grøss #krim #western #romantikk #sciencefiction

AdelinaDel fire av tegneserien Lady Rawhide fra Dynamite Entertainment. Manus av Eric Trautmann og tegninger av Milton Estevam.

Lady Rawhide har blitt fanget av den hvite roses søstre og prøver å snakke fornuft med lederen deres, Adelina. De har tenkt å henge ikke bare den korrupte guvernøren, men også den snille løytnant Reyes og til og med Lady Rawhide. Vi får høre litt bakgrunnshistorie, og selv om det er greit å vite, så syntes jeg at det fikk akkurat dette bladet til å føles litt tregt. Det hadde ikke det samme tempoet som de første delene.

Det lader i alle fall opp til en skikkelig avslutning, med gærne kvinnelige desperadoer, opprørske meksikanske bønder og innleide mordere.

Omslaget er også denne gangen tegnet av Joseph Michael Linsner.Fra Dynamite sine hjemmesider:

SKU: C72513020741800411
Rating: Teen+
Covers: Joseph Michael Linsner
Writer: Eric Trautmann
Art: Milton Estevam
Genre: Action/Adventure
Publication Date: Nov 2013
Format: Comic Book
Page Count: 32 pages
UPC: 725130207418 00411
ON SALE DATE: November 20
Lady Rawhide faces off against Adelina, leader of the Sisters of the White Rose. But all around them, forces loyal to the corrupt governor draw nearer, bent on killing everyone who stands against them. New alliances are formed, secrets revealed, and the final battle against oppression is about to begin...

#tegneserie #dynamite #ladyrawhide #western #Mexico #trautmann

Piken i blomsterkjolenGirl in the Flower Dress er tittelen på den femte episoden av Agents of S.H.I.E.L.D.

Folkene bak Centipede er tilbake. Det var de som ga Mike Peterson krefter i den første episode. I et forsøk på å lage supersoldater som ligner på Captain America. Denne gangen er de ute etter en gatetryllekunstner i Hong Kong. En mann som har ildkrefter. Han er vel egentlig en mutant, men siden det er et annet filmselskap som har rettighetene til X-men, så kaller de det bare for en Power.

Vi møter en ny spiller (to egentlig hvis vi teller med han på slutten) i dette våpenkappløpet med superkrefter. Raina, den mystiske piken som alltid har på seg en blomstret kjole er ganske så kaldhjertet bak sitt søte ytre.

Midt oppi alt dette så er SHIELD på jakt etter hackerkjæresten til Skye, og Coulson blir meget skuffet når hun går bak ryggen deres og hjelper skurken. Denne episoden lærer oss også en god del om Skye og hvor hun kommer fra.

Denne serien blir bedre og bedre, og den større historien, som består av mer enn bare ukens oppdrag, blir mer og mer tydelig.

Episoden er regissert av Jesse Bochco, som kanskje er mest kjent for sitt arbeid med NYPD Blue.

Dramatis personae:

Clark Gregg har rollen som Agent Phil Coulson.Ming-Na Wen har rollen som Agent Melinda May.Brett Dalton har rollen som Agent Grant Ward.Chloe Bennet har rollen som Skye.Iain De Caestecker spiller Leo Fitz.Elizabeth Henstridge spiller Jemma Simmons.SHIELD-flyet er jo nesten en rollefigur det også.Ruth Negga (Misfits, World War Z) spiller Raina. Ruth var forresten på audition for rollen som Jemma Simmons. Lurer på hvordan det hadde blitt. Nå som jeg har sett Elizabeth Henstridge i rollen så klarer jeg ikke å forestille meg noen andre.Louis Ozawa Changchien (Predators) spiller Chan Ho Yin, eller Scorch som han også kalles.Shannon Lucio er tilbake som Debbie, legen i Centipede-prosjektet.Austin Nichols (One Tree Hill) har rollen som hackeren Miles Lydon.Tzi Ma (Rush Hour, 24) spiller Agent Kwan.Cullen Douglas spiller Edison Po.Trailer for episoden:


#tv #marvel #agent #Shield #agentsofshield #skye #coulson #ward #may #fitz #simmons #fitzsimmons #scorch #raina #centipede

Kan ikke kysse ringenCan't Kiss the Ring (of the Dead) er tittelen på det andre bindet av Zombie Powder, den første mangaen Tite Kubo skrev.

Jeg liker denne bedre enn den første. Sikkert på grunn av Wolfina, eller Wolfgangina Lalla Getto som hun egentlig heter. Hun er en livlig journalist som blir innblandet i Gamma Akutabis jakt på de 12 ringene som sammen vil skape det magiske stoffet Zombie Powder. Vi blir også introdusert for Baragne Binoix Bartoreuil Balmunk ev skummel svartkledd herremann med bart. Han har også tilnavnet Mystic.

Vi lærer også at ringene kan spise folk. Jepp, ekle tentakler skyter ut av ringene og gomler i seg den stakkaren som var dum nok til å ta på de.

Dette er ikke helt på nivå med Bleach, men det er morsom og underholdende lesing. Var litt skeptisk etter å ha lest den første boken, men nå tar det seg opp. Det historien trengte var en dame for å lyse ting opp litt, og det får vi nå i Wolfina.#manga #titekubo #zombiepowder #ring

AstonishingI min kronologiske gjennomgang av Marvel-tegneserier har jeg nå kommet til Astonishing nummer 3. Dette er egentlig Marvel Boy nummer 3. Oppsettet til bladet er helt identisk: tre historier om Marvelgutten og en annen historie. Er usikker på hvorfor de endret navn, men de hadde sikkert en god grunn. Det er Bill Everett som står bak historiene om Marvel Boy, mens Hank Chapman og Bill LaCava står bak historie nummer 3.I Doktor Død blir Bob Grayson (i sin jobb som etterforsker for et forsikringsselskap) sendt for å infiltrere en religiøs kult. Medlemmene tar opp livsforsikringer med utbetaling til kulten, og dør like etterpå. Dette er den beste Marvel Boy historien til nå. Det er ikke akkurat Shakespeare, men historien er solid. Den virker gjennomtenkt og forløper uten logiske brister. Hvis man da ser bort i fra at så mange blir lurt av denne skjeggete fyren i turban. Han er jo ikke akkurat sjarmerende, og sjarm er vel mye av greia med disse kultlederne.Den andre historien er tullete og håpløs. Marvel Boy drar hjem til Uranus hvor skumlinger fra naboplaneten Satania igler til opprør. Satania nærmer seg sakte solen og de ønsker å erobre og flytte over til Uranus. Og hvordan løser så Marvel Boy denne floken? Jo, han kidnapper prinsesse Satana og forteller henne at planeten deres ikke nærmer seg solen likevel. Glad drar hun hjem til sin far og han tror henne og alle er glade og lykkelige. Gakh! Jeg finner ikke ord.Den tredje historien liker jeg. Det er en skummel liten fortelling om en journalist som bestemmer seg for å overnatte midt i morder-utstillingen i et voksmuseum. Paranoia og skrekk får du her.Så er vi tilbake til Marvel Boy igjen. Denne gangen etterforsker han en gangster som er tilknyttet internasjonal kommunisme. Her er det en kidnappet dame og bomber. Og for en gangs skyld er det noen som ikke tror på denne vidundergutten når han varsler om bomber i en bygning. Men selv om soldatene ikke tror på ham, så er det helt absurd at de ikke kikker i kjelleren men roter rundt i papirarkivet. Kjelleren og fyrrommet er jo det første man burde sjekke og der er jo bomben helt synlig! Så Marvelgutten må finne bomben og redde dagen. Sukk.

Selv om de har endret navn på bladet så har det ikke blitt så mye bedre. Jeg har ikke helt sansen for denne Marvelgutten fra Uranus. Håper det snart dukker opp noen ny og mer interessante helter å lese mellom.

Som alltid går jeg igjennom de bladene som blir utgitt etter dette og frem til neste blad som kan leses på Marvel Unlimited. Hold på hatten, for her går det unna med omslagsbilder :-)

Jeg hadde en liten nostalgitripp med Tim The Toolman Taylor på Netflix nylig, så da passer det jo faktisk bra at vi starter med Man Comics. Blad nummer 7.Wild Western nummer 15.Journey Into Unknown Worlds nummer 4.Adventures Into Terror nummer 3.My Friend Irma nummer 8.Young Men nummer 8.Crime Can't Win nummer 4. Her har de korrigert nummereringen for det forrige nummeret, selv om det var det tredje, het nummer 43.Spy Cases nummer 4. Også her er det en nummerkorrigering på gang for det forrige bladet, selv om det var det tredje, hadde nummer 28.Gunhawk nummer 14.Crime Must Lose nummer 6.Venus nummer 13.War Comics nummer 3.It's a Duck's Life nummer 6.Patsy Walker nummer 34.Så kommer et helt nytt blad: Kent Blake of the Secret Service.Lovers nummer 33.Love Romances nummer 16.Apache Kid nummer 5.Justice nummer 21.Battle nummer 2.Texas Kid nummer 3.Mystic nummer 2.Kid Colt Outlaw nummer 14.Girl Comics nummer 8.Love Tales nummer 46.All True Crime nummer 44.Hedy of Hollywood nummer 42.Private Eye nummer 3.Suspense nummer 8.Crime Cases Comics nummer 5.Amazing Detective Cases nummer 6.Millie the Model nummer 28.Sports Action nummer 7.Spy Fighters nummer 2.Arizona Kid nummer 2.Black Rider nummer 14.My Own Romance nummer 16.Så har vi kommet til det første nummeret av Strange Tales, et blad som går lenge og vil etter hvert introdusere SHIELD og Doctor Strange. Jeg kommer tilbake til dette bladet etter at jeg har lest det.

#tegneserie #marvel #sciencefiction #krim #romantikk #western #grøss #humor

Den hvite roses søstre

Har lest igjennom den tredje delen av tegneserien Lady Rawhide fra Dynamite Entertainment. Skrevet av Eric Trautmann og tegnet av Milton Estevam.Lady Rawhide er i Cuyutlan, hvor The Sisters of the White Rose har erobret byen. Guvernøren, Reyes og Judson Cole er fengslet, og søstrene har tenkt å henge dem. Samme skjebne venter nok alle de andre soldatene også. Lady Rawhide har ikke noe imot at guvernøren får sitt, men Reyes er en hederlig mann og de meksikanske soldatene trenger slike for å holde dem tilbake fra voldshandlinger mot folket.

Hele byen ulmer og Mexico er på nippet til å bryte ut i fullt opprør. Selv om Lady Rawhide og Sisters of the White Rose begge er imot regjeringen som undertrykker folket, så ønsker ikke Lady Rawhide en krig.For i en krig vil også de uskyldige lide.

Jeg liker denne tegneserien om denne kvinnelige Zorro-aktige heltinnen. Pene bilder og en spennende historier.

Omslaget til tegneserien er tegnet av Joseph Michael Linsner:Fra Dynamite sine hjemmesider:

SKU: C72513020741800311
Rating: Teen+
Covers: Joseph Michael Linsner
Writer: Eric Trautmann
Art: Milton Estevam
Genre: Action/Adventure
Publication Date: Dec 2013
Format: Comic Book
Page Count: 32 pages
UPC: 725130207418 00311
ON SALE DATE: December 18
Unrest flares in Old Mexico. Revolution is in the air, and the Sisters of the White Rose are fanning the flames, seizing control of the capital and placing the corrupt governor on trial for his crimes against his own citizens. But as the rebellion swells, the governor's masters have plans of their own. Gunmen, bent on killing the Sisters and Lady Rawhide, are on the move. There are killers a-plenty, all with shifting allegiances, with Lady Rawhide caught in the middle of a maelstrom of death and treachery...

#tegneserie #dynamite #ladyrawhide #western #Mexico

ØyespionenFjerde episode av Agents of S.H.I.E.L.D. har tittelen Eye Spy.

Det starter litt creepy i Stockholm. En gruppe menn, alle likt kledd og med røde masker, vandrer rundt i Stockholm. Alle har en koffert festet til seg med håndhjern. De er 50 stk og de tar flere ruter gjennom Sotckholm. Kun en av dem har diamanter til en verdi av 30 millioner dollar i kofferten sin. Denne sinnrike måten å frakte diamantene trygt på feiler blodig i Tunnelbanan i Stockholm. Diamantene blir stjålet.

Jeg har tatt Tunnelbanan en gang. Det var i fjor da jeg var i Stockholm på opplæring i et nytt datasystem som jobben hadde kjøpt inn. Jeg mener å huske at det var mye mer folksomt og mye mer trengsel enn det var her. Men jeg reiste jo også midt i morgenrushet når alle skulle på jobb.

Men tilbake til episoden. Coulson og teamet blir sendt for å etterforske. Sporet leder dem til en tidligere SHIELD-agent som Coulson lærte opp. En agent som alle trodde var død...

Tittelen på episoden referer til en ganske så skremmende men oppfinnsom sak. Tenk deg følgende scenario:

Du blir dopet ned. Når du våkner får du vite at noen har fjernet det ene øyet ditt og erstattet det med et mekanisk øye. Det kan riktignok gi deg røntgensyn, men denne noen ser samtidig alt som du ser. Og sender deg korte tekstmeldinger. Hvis du ikke adlyder alt du får beskjed om, detoneres et lite eksplosiv som er inne i det mekaniske øyet.

Det er en ganske skummel tanke at noen kan gjøre slikt. Vi er vel ikke helt der enda, men teknologien utvikler seg utrolig raskt.

Jeg likte denne episoden veldig godt. Den var spennende og morsom, og samtidig bittelitt creepy. Jeg holdt på å le meg skakk da Ward ble bedt om å forføre en mannlig vakt. Ha ha ha. En av de beste scenene i serien så langt.

Episoden ble også regissert av Roxann Dawson. Du vet vel hvem hun er? Det er jo B'Elanna Torres fra Star Trek: Voyager!

 

Dramatis personae:

Clark Gregg spiller Agent Phil Coulson.Ming-Na Wen spiller Agent Melinda May.Brett Dalton spiller Agent Grant Ward.Chloe Bennet har rollen som Skye.Iain De Caestecker spiller Leo Fitz.Elizabeth Henstridge spiller Jemma Simmons.Pascale Armand spiller Akela Amador.Og så er det jo flyet :-)Trailer til episoden:


#tv #marvel #agent #Shield #agentsofshield #coulson #ward #may #skye #fitz #simmons #fitzsimmons #stockholm

Lady Rawhide

Da har jeg fått lest del to av miniserien Lady Rawhide fra Dynamite Entertainment. Eric Trautmann har skrevet manus og Milton Estevam står bak de lekre tegningene.

Vår lettkledde heltinne hjelper de undertrykte i det gamle Mexico ved å stjele fra de rike. Jeg er litt usikker på om det er best å sammenligne henne med Zorro eller Robin Hood.Det er helt greit, Lady Rawhide. Det er du som har pistolen. Jeg skal fra nå av begynne å sammenligne Zorro og Robin Hood med deg ;-)

Reyes, løytnant i det meksikanske militæret blir irettesatt av guvernøren for å ha latt Lady Rawhide unnslippe i forrige nummer. Det er stor bekymring over sikkerheten til sølvleveransene, så den skumle gringoen Judson Cole blir kalt inn.Lady Rawhide har alltid kjempet hederlig. Hun ydmyker soldatene, hun dreper dem ikke når de havner i klammeri. Men slike skrupler har ikke de kvinnelige bandittene som har begynte å herje i området. Og det påvirker jo også Lady Rawhide, for når soldater blir drept, vil de andre blir farligere og røffere.Lady Rawhide er en tegneserie som ikke er redd for å slå hæla i taket. Serien er som en morsom og sexy spaghettiwesternversjon av gode gamle Zorro. Men bak glamouren med lettkledd heltinne og gladvold, så er det et snev av alvor også. Befolkningen i Mexico er undertrykt av brutale soldater. Ikke alle er like rettskafne som Reyes. Vi får glimt av en del triste skjebner og får litt forståelse for hvorfor Sisters of the White Rose er så brutale som de er.

Omslaget til Lady Rawhide nummer to er tegnet av Joseph Michael Linsner. Jeg lurer på om hun fryser litt i det tynne kostymet sitt.Fra Dynamite sine hjemmesider:

SKU: C72513020741800211
Rating: Teen+
Covers: Joseph Michael Linsner
Writer: Eric Trautmann
Art: Milton Estevam
Genre: Action/Adventure
Awards: N/A
Publication Date: Oct 2013
Format: Comic Book
Page Count: 32 pages
Rights: WW
UPC: 725130207418 00211
ON SALE DATE: October 2
As Old Mexico is crushed beneath the weight of corruption and tyranny, Lady Rawhide - outlaw champion of the oppressed - discovers that she does not fight alone. A band of vigilantes have taken up her struggle, but their ruthless methods may place them all in the gun sights of a deadly new adversary...

#tegneserie #dynamite #ladyrawhide #western #mexico

Cain og GabrielDen tiende episoden av action-serien Intelligence har tittelen Cain and Gabriel. Gabriel (Josh Holloway) er agenten med en chip i hodet som gir ham tilgang til all trådløs data. Han blir litt Lost når han møter en annen superhacker i Cain (Alan Ruck), en lam mann som har hacket seg inn i vitnebeskyttelsen og presset folk til å lage et giftstoff som han planlegger å slippe løs i San Fransisco.

Jeg syntes denne episoden var ganske bra. Cain var en veldig interessant skurk. En litt utenom det vanlige figur. Vi får også litt karakterutvikling med Lillian (Marg Helgenberger) som blir litt betuttet siden datteren hennes bor i San Fransisco og hun har ikke lov til å fortelle noen om trusselen over byen.

Synes serien faller mer og mer på plass og finner tempoet som passer til denne typen historie. Hadde serien fått fortsette og de hadde fått finpusset historien litt mer så tror jeg denne hadde blitt veldig bra til slutt. Synd at den ikke fikk fortsette med en sesong to. Det er tre episoder til, men Viaplay har fjernet serien fra sidene sine, så med mindre jeg finner den noe annet sted får jeg ikke sett de tre siste episodene :-(

Trailer:


#tv #action #chip #gass #terrorisme #hacking

Marvelgutten 2Marvel Boy nummer 2 handler om Bob Grayson, gutten som bor på Uranus men som stadig reiser til jorden for å redde oss fra både det ene og det andre. Jeg vet ikke helt hvorfor, men bladet endrer navn etter dette til Astonishing. Slik jeg forstår det vil det fortsatt inneholde historier om marvelgutten.

Dette bladet inneholder fire historier, tre tegnet og skrevet av Bill Everett, mens den som ikke handler om Marvel Boy er tegnet av Bill La Cava.Den første har tittelen Zero Hour og jeg synes egentlig den er litt merkelig.

Plutselig dukker det opp en ukjent planet like ved jorden. Denne planeten sender masser av meteoritter ned mot jordens store byer. Faren til Marvel Boy ser dette fra Uranos og sender guttungen sin for å stoppe galskapen. Planeten heter Astro og har en gal keiser som ønsker å erobre jorden. Hva han vil med en utbombet planet vet jeg ikke. Marvel Boy drar til FN og organiserer jordens forsvar (for de hører jo selvsagt på en ung gutt fra Uranus). Østblokken vil ikke være med på forsvaret.

Det hele kulminerer i et sammensurium av bombing. Jorden er ruinert. Østblokken er knust. Den fremmede planeten blir sprengt og innbyggerne der slår seg ned på jorden for å hjelpe til med oppbyggingen. Denne historien var bare rot. Jeg ble rett og slett trøtt av å lese den.Den andre historien har tittelen Blast of Doom. Marvel Boy blir kontaktet av to venner (den ene av dem møter han for første gang i den fjerde historien. Virker som de har rotet med rekkefølgen). En diger underjordisk kullbrann vil ikke bare ødelegge USAs kullreserver, men vil også ødelegge New York og omegn om den ikke blir stoppet. Dette var selvsagt ikke noe uhell, men arrangert av skumlinger fra Soviet-traktene.Den tredje historien har tittelen Planetary Error. Den er litt teit, men også morsom. En student fra år tre tusen og noe blir sendt tilbake i tiden til år 2000. Veldig dårlig dømmekraft hos lærerne hans. Dette er en advarende fortelling om ikke å tukle med tiden.I The Circus of Terror har Bob Grayson (alias Marvel Boy) plutselig tatt seg jobb som etterforsker hos et forsikringsselskap. I Marvel Boy nummer 1 jobbet han som reporter, men det ble kanskje for kjedelig for ham. En brann i et sirkus tar livet av 70 mennesker. Marvel Boy blir sendt for å infiltrere sirkuset for å finne ut om brannen var påsatt så forsikringsselskapet slipper å betale. På sirkuset møter han den vakre Starr Ryder, som trolig blir hans romantiske interesse fremover. Hun rir på hester om du ikke skjønte det utifra navnet.

Jeg er ikke så begeistret over dette bladet. Bortsett fra Planetary Error, så føles de ander historiene veldig infantile. Plottet i historiene virker veldig lite gjennomtenkt.

Det neste bladet som kan leses på Marvel Unlimited er Astonishing nummer 3 (egentlig Marvel Boy nummer 3 men de endrer navn). Her kommer de Marvel-utgivelsene mellom dette og Astonishing 3:

My Friend Irma nummer 7.Young Men nummer 7.Crime Can't Win nummer 43. Etter dette bladet justerer de nummereringen slik at det blir riktig. Neste gang blir det nummer 4.Crime Must Lose nummer 5.Gunhawk nummer 13.Journey Into Unknown Worlds nummer 38. Fra og med neste nummer retter de opp nummereringen slik at det blir riktig. Da blir det nummer 4.Venus nummer 12.War Comics nummer 2.Love Adventures nummer 3.Spy Cases nummer 28.It's A Duck's Life nummer 5.Patsy Walker nummer 33.Lovers nummer 32.Apache Kid nummer 3.Justice nummer 20.Så lanserer de et nytt krigsblad med det passende navnet Battle.Texas Kid nummer 2.Kid Colt Outlaw nummer 13.Girl Comics nummer 7.Love Tales nummer 45.All True Crime nummer 43.Hedy of Hollywood nummer 41.Suspense nummer 7.Amazing Detective Cases nummer 5.Millie the Model nummer 27.Så lanseres det et nytt westernblad i Arizona Kid.Black Rider nummer 13.Crime Cases Comics nummer 27. Fra neste nummer korrigerer de nummereringen slik at det blir riktig. Da er det nummer 5.Love Romances nummer 15.My Own Romance nummer 15.Så kommer det et nytt blad med grøsserhistorier: Mystic.Private Eye nummer 2.Red Warrior nummer 2.Sports Action nummer 6.Så lanseres det et nytt blad om spioner: Spy Fighters.Crime Exposed nummer 3.Western Outlaws and Sheriffs nummer 66.Georgie Comics nummer 30.Nellie the Nurse nummer 27.Apache Kid nummer 4.Two Gun Western nummer 7.Men's Adventures nummer 7.True Secrets nummer 5.Love Adventures nummer 4.Marvel Tales nummer 100.Miss America Magazine nummer 38.Da er den neste utgivelsen Astonishing nummer 3. Jeg kommer tilbake med mer Marvel-tegneserier etter at jeg har lest det.

#marvel #tegneserie #sciencefiction #romantikk #grøss #krig #krim #western #humor

Robin Hood med pupper og piskO-la-la! Dette lekre omslagsbildet er tegnet av Joseph Michael Linsner.

Har lest den første delen av miniserien om Lady Rawhide fra Dynamite Entertainment. Giddyup!

I Mexico er Lady Rawhide en maskert heltinne som stjeler fra de rike og gir til de fattige. Som Robin Hood, bare med pupper og pisk.

Selvsagt er ikke alle så fornøyd med dette, så hun havner stadig i klammeri med meksikanske soldater. Men, Lady Rawhide, det er en ting jeg lurer litt på: Sexy og spretten som du er, er det ikke farlig å gå opp imot soldater med både pistoler og gevær når du selv bare har en pisk? Kommer de ikke til å skyte deg?Aha, de bommer. Jeg skjønner jo egentlig det. Soldatene er jo menn. Hvis de skyter deg er det jo over. Men så lenge de bommer vil du fortsatt hoppe rundt med dine spretne fortrinn :-)

Men fra spøk til revolver. Vi er i Mexico. Lady Rawhide hjelper de fattige og undertrykte. Hun har pisk. Hun har maske. Hun kjemper mot klønete meksikanske soldater. Det minner meg jo litt om en annen svartkledd herremann. Hvem var nå det igjen?Dette er mitt første møte med denne damen, men etter å ha gjort litt Research så er ikke dette hennes første tegneserie. Det har tidligere blitt utgitt historier hos Topps Comics. Hun begynte visstnok som en medhjelper til Zorro, og fikk etter hvert noen egne blader også. I senere tid har Dynamite kjøpt opp rettighetene og lagd denne miniserien jeg har begynt på nå.

Tittelen på dette første bladet er Sisters of the White Rose del 1, hvor vi i tillegg til Lady Rawhide og de meksikanske soldatene, blir kjent med en gruppe kvinnelige banditter.Og disse damene er ganske så voldelige.

Skal ikke røpe mer av handlingen, for du fikk sikkert lyst til å lese dette selv nå. Det er Eric Trautmann som har skrevet historien og Milton Estevam som har tegnet den.

Lady Rawhide er en fartsfyllt og morsom tegneserie, full av action og damer. Den minner meg litt om en tv-serie om Zorro jeg brukte å se på TV2 da jeg var liten. Bare mer sexy.

 

Fra Dynamite sine hjemmesider:

SKU: C72513020741800111
Rating: Teen+
Covers: Joseph Michael Linsner
Writer: Eric Trautmann
Art: Milton Estevam
Genre: Action/Adventure
Awards: N/A
Publication Date: Aug 2013
Format: Comic Book
Page Count: 32 pages
Rights: WW
UPC: 725130207418 00111
ON SALE DATE: August 7
Lady Rawhide returns in an all-new adventure! This time, she faces not only the corrupt forces of the government -- bent on cowing the populace through privation and cruelty -- but also a new team of vigilantes: The Sisters of the White Rose. The Sisters, inspired by Lady Rawhide's actions, have taken up the struggle against tyranny. Although she supports the Sisters' aims, Lady Rawhide is forced to stand against their bloody methods

#tegneserie #dynamite #ladyrawhide #Mexico #pisk #zorro #western

The AssetDen tredje episoden av Agents of S.H.I.E.L.D.

Jeg er ikke så veldig begeistret for akkurat denne episoden. Det er noen småting som skurrer litt. Først er det jo begynnelsen. Hvorfor i all verden frakter en mann på den måten? Det er jo helt hinsides. Den eneste grunnen er vel at ellers hadde vi ikke fått sett en flyvende semitrailer. Ellers må det vel finnes tusen bedre måter å frakte et menneske i hemmelighet fra sted til sted.

Det andre er Skye. Hun er ny, tidligere hacker og har ikke bevist helt hundre prosent at hun er til å stole på enda. Ward har begynt å trene henne litt, men den boksingen hennes virker så halvhjertet at det er vanskelig å tro at hun tar dette alvorlig. Det er denne jenta de lar infiltrere den slemme rikingens hjem i Malta. Hele planen avhenger jo av henne. Hvorfor i all verden sender de inn en uprøvd amatør? Greit nok at hun klarte å hacke til seg en invitasjon, men de burde heller ha sendt inn Agent May utkledd som Skye (ingen visste jo hvordan hun så ut).

Ellers er det jo en grei episode med litt humor og litt action, men dette er en av de svakeste episodene synes jeg.

Når en forsker blir kidnappet viser det seg at en slem rik fyr har fått tak i et skummelt stoff som heter gravitonium og driver og eksperimenterer med dette. Det er ikke bra, så Coulson og teamet drar til Malta (selv om de ikke har lov til å operere i det landet) for å stoppe ham.

Episoden ble regissert av Milan Cheylov. Visste du at han var stemmeskuespiller i Star Wars: Droids, en tegnefilmserie fra 1985 som handlet om opplevelsene til C-3PO og R2D2 før den første Star Wars-filmen (episode 4)? Han har også regissert i masse masse tv-serier, men akkurat det synes jeg er litt kult.

Dramatis personae:

Clark Gregg har rollen som Agent Phil Coulson.Ming-Na Wen har rollen som Agent Melinda May.Brett Dalton har rollen som Agent Grant Ward.Chloe Bennet har rollen som Skye.Iain de Caestecker har rollen som Leo Fitz.Elizabeth Henstridge har rollen som Jemma Simmons.De kan jo heller ikke dra noe sted uten flyet sitt.David Conrad (Ghost Whisperer) har rollen som Ian Quinn.Ian Hart (Harry Potter and the Philosophers Stone) har rollen som doktor Franklin Hall.Scott Subiono har rollen som Todd Chesterfield.Bodie Newcomb har rollen som Agent Mack.Josh Cowdery har rollen som Agent Tyler.Jeg lurer litt på om serien kommer tilbake til gravitoniumet igjen, eller om dette bare blir en løs tråd som aldri blir nøstet opp.Trailer:


#tv #marvel #agent #Shield #agentsofshield #coulson #ward #may #fitz #simmons #fitzsimmons #skye #gravitonium

MarvelguttenEndelig, endelig, endelig har jeg kommet til en tegneserie som jeg faktisk kan lese. Min kronologiske gjennomgang av Marvel-tegenserier har vært litt slitsom til tider, men endelig kan jeg begynne å lese noen av tegneseriene igjen.

Året er 1950 og et nytt blad og en ny helt lanseres: Marvel Boy. Hvem som har skrevet manus er ukjent, men det er Russ Heath som står bak tegningene.

Bob Grayson bor på Uranus sammen med sin far. Faren var en atomforsker som flyktet jorden for å komme seg unne Hitler da Bob var liten. På uranus (som her har fått navnet sitt på grunn av store menger uran) har Bob vokst seg stor og sterk, og har nesten telepatiske evner. Han har også en enormt høy IQ. Historien begynner med at faren hans sender ham til jorden for å være en helt.Marvel Boy kommer akkurat tidsnok til å havne midt i en internasjonal krise. Et nytt kontinent har steget opp av havet og alle verdens nasjoner skynder seg for å være førstemann til å gjøre krav på kontinentet. Dessverre var piraten Varron først. Han ble født i Bosnia, et land som ikke eksisterer lenger, og siden han ikke tilhører noen nasjon så blir kontinentet hans. Varronland er født.

Nå tviler jeg sterkt på at det er slik lovene fungerer, men la gå. Dette er en tegneserie.

Men Varrons krav på landet blir svakere når det oppdages at det bor fiskemennesker der. Varron prøver selvsagt å drepe disse, men Marvel Boy redder dagen med sin styrke og sin lyskrystall som blender folk.Den neste historien syntes jeg var litt merkelig. Jeg tror det skal være en slags moraliserende fortelling om at panikk ikke er bra. Red Asiatic League blir lurt til å overgi seg da FN sender over en rød rakett som de blir fryktelig redd for.Så går vi over til en ny historie om Marvel Boy. Bob Grayson har visst nå blitt en reporter. Akkurat når han skal intervjue professor Vance har proffen et uhell og får noen kjemiske greier i øynene. Litt av et sammentreff, hva?

Vance har nå fått røntgen-syn og blir til The Great Video, som har et synskt show. Han forteller publikum hva de har i lommene og veskene sine, og har de noe verdifullt får han håndlangerne sine til å rane vedkommende etter showet. Marvel Boy gjenkjenner proffen sånn tilfeldigvis når han går forbi der hvor showet holdes (nok et beleilig sammentreff) og går etter skurken. Det blir ikke lettere av at Video kan konsentrere synet sitt og drepe folk med røntgenstråler, eller gi dem røntgensår.

Det slår meg at den ukjente skribenten av denne fortellingen ikke har så veldig god forståelse av hvordan røntgen fungerer.

Jeg vil ikke si at dette tegneseriebladet var så veldig bra, egentlig litt kjedelig. Ideene var gode, men gjennomføringen var litt slurvete og uinformert.

Jeg suser nå raskt igjennom de andre utgivelsene mellom dette bladet og det neste som er tilgjengelig på Marvel Unlimited:

Først Young Men nummer 5, som muligens handler om byggebransjen.Crime Can't Win nummer 42 tar oss ned i kloakken.My Friend Irma har ikke peiling på hest i blad nummer 6.Spionasje blir det i Spy Cases nummer 27.Litt science fiction blir det i Journey Into Unknown Worlds nummer 37.Så et nytt blad: War Comics nummer 1. Krigshistorier er visst populære igjen nå som det er krig i Korea.Det er dansing på gang i Patsy Walker nummer 32.Skidramatikk i Lovers nummer 31.Kidnapping i Justice nummer 19.Trekantdrama i Love Tales nummer 44.Girl Comics nummer 6 har visst en kvinnelig tyrefekter.Love Romances nummer 14 ga jentene masse smaskerier å lese om.Skyting mellom gangstere og politi i All True Crime nummer 42.Skumle saker foregår i Suspense nummer 6.Gangsterdrama i Amazine Detective Cases nummer 4.Hedy of Hollywood nummer 40.Millie the Model nummer 26.My Own Romance nummer 14.Kid Colt Outlaw møter indianere i blad nummer 12.Så kommer det et nytt westernblad i Texas Kid nummer 1.Crime Cases nummer 26.Sports Action nummer 5, hvor man blant annet kan lese om amerikansk fotball.Så kommer et nytt blad med detektivhistorier: Private Eye nummer 1.Etterfulgt av Black Rider nummer 12.Ser ut som det blir bankran i Western Outlaws and Sheriffs nummer 65.Nellie the Nurse nummer 26.Georgie Comics nummer 29.Apache Kid er tilbake med sitt andre blad.Crime Exposed nummer 2.Så kommer et nytt blad, denne gangen om indianere i Red Warrior nummer 1.Two Gun Western nummer 6.Men's Adventures nummer 6.True Secrets nummer 4.Marvel Tales nummer 99.Miss America Magazine nummer 37.Man Comics nummer 6.Wild Western nummer 14.Adventures Into Terror nummer 44.Den neste utgivelsen er Marvel Boy nummer 2. Jeg skriver litt igjen når jeg har fått lest den. Det virker som det blir stadig mer krim og westernserier nå. Ser ut som det er de sjangerene som tar over etter romantikken.

#marvel #tegneserie #krim #western #romantikk #humor #sciencefiction #grøss #action

Cold Turkey

Det er Thanksgiving i Sunnydale, og Buffy må ut å kjøpe inn matvarer. Det er jo en opplevelse i seg selv, men så var det jo den vampyren som kom seg unna på Halloween...

Høsttakkefest er en amerikansk skikk som ikke har kommet til Norge enda. Men det er vel bare et tidsspørsmål for alle butikkene begynner å fortelle oss at vi bare må spise kalkun fjerde helgen i november. Ved første øyekast høres det jo ut som en fin skikk. Hele familien samler seg rundt middag og forteller hverandre hva de har vært takknemlige for i året som har gått. Usikker på om det fortsatt er slik. Det er stort sett i litt eldre filmer og tv-serier jeg ser de feirer thanksgiving slik. I nyere filmer og serier samler familien seg til middag, krangler masse og ser på sport på tv.Buffy Summers' horrific holiday season continues as Turkey Day rolls into Sunnydale. The day before begins as hectic as any past Thanksgiving, save for one exception: some strange goings-on around the house have set Buffy's mind a flutter. What happened to the vampire that survived the fateful Halloween massacre? Who's been digging through her family's trash at night? And why do so many people wait until the last minute to go grocery shopping?!

               

Creators: Joss Whedon
Writer: Andi Watson
Penciller: Joe Bennett
Inker: Rick Ketcham
Letterer: Janice Chiang
Colorist: Guy Major
Editor: Scott Allie
Designer: Kristen Burda
Cover Artist: Joe Bennett
Genre: Horror, Action/Adventure

#tegneserie #buffy #vampyr #thanksgiving

C.L. Werner: Black DawnPå planeten Vulscus har de store planer om å gjøre seg obskønt rike på pilegrimsturisme. De har nemlig funnet en pistol som stammer helt tilbake til Horus Heresy-tiden. En pistol som visstnok skal ha tilhørt selveste Roboute Guilliman, primarken til Ultramarines. En slik gjenstand vil bringe enorme mengder besøkende.

Men er det virkelig hans pistol? En inkvisitør og en gruppe Warbringers Space Marines ankommer planeten, noe om ikke lover godt for lokalbefolkningen.

Dette er en novelle som beskriver perfekt den nådeløse holdningen til de som bestemmer i imperiet. De har ingen kvaler med å ofre f.eks. en hel planet for å beskytte imperiet i sin helhet. Jeg trodde først at alt dette handlet om at de ville sikre seg den hellige relikvien (pistolen) slik at ikke simple mennesker skulle få være borti den, men helt på slutten avsløres tvisten og man får en liten aha-opplevelse.

Black Dawn er bra skrevet. C.L. Werner er en av de beste forfatterne innenfor Warhammer-universet. Så langt har jeg likt alt jeg har lest av ham. Stort sett har det vært noveller som denne, men kan også anbefale boken Wulfrik fra Warhammer Heroes serien.

Denne novellen tror jeg også trygt kan leses av folk som ikke er så kjent med Warhammer-universet. Det blir riktignok ikke forklart hvem Guilliman var, men man skjønner såpass at han var en meget viktig historisk person.

#novelle #warhammer #warhammer40000 #blacklibrary #spacemarine #warbringer #inquisition #sciencefiction

Marvel-tegneserier Juli-August 1950

Da var det tid for nok en runde med Marvel-tegneserier. Har nå kommet til juli 1950 og skal ta med bladene for juli måned og de fleste i august måned, frem til Marvel Boy nummer 1 som er det neste bladet som kan leses hos Marvel Unlimited. Gleder meg til det, så bare turer i vei med tegneserien som kommer før.

Søndag 2. juli 1950 brenner buddhist-tempelet Kinkaku-ji ned i Kyoto. Samme dag ble Lovers nummer 30 utgitt.Lørdag 8. juli 1950 blir general Douglas MacArthur utnevnt til sjef for FNs styrker i Korea. Samme dag ble Venus nummer 11 utgitt.

 
Søndag 9. juli 1950 blir Patsy Walker nummer 31 utgitt.Onsdag 12. juli 1950 kommer Two Gun Western nummer 5. Dette er et nytt blad. Det fortsetter nummerrekken til Casey Crime Photographer.Fredag 14. juli 1950 blir Black Rider nummer 11 utgitt.Dagen etterpå kommer Justice nummer 18 ut i bladhyllene.Mandag 17. juli 1950 går indonesiske styrker inn i Buru i Sør-Molukka. Marvel ga ut Men's Adventures nummer 5.Onsdag 19. juli 1950 går franske og vietnamesiske styrker på offensiven mot Viet Minh. Samme dag ga Marvel ut to tegneserieblader.

Crime Cases Comics nummer 25.Millie the Model nummer 25.Søndag 23. juli 1950 blir Amazing Detective Cases nummer 3 utgitt. Dette er det første bladet i serien. Det fortsetter nummereringen fra en av de mange romantikkseriene som bare fikk 2 utgaver. Vet ikke hvilken av dem.Tirsdag 25. juli 1950 blir All True Crime nummer 41 utgitt.Onsdag 26. juli 1950 ble det utgitt hele tre tegneserieblader.

Adventures Into Terror nummer 43 er et helt nytt blad som fortsetter nummerrekken til det nedlagte Joker Comics.Bladet inneholder følgende historier:

 • "The Monster Awakes"
 • "The Unknown Partner"
 • "The Ant World"
 • "The Man Who Looked at Death"

Så et nytt westernblad: Gunhawk nummer 12. Dette bladet tar over nummerrekken til Whip Wilson.Og så Suspense nummer 5.Med historiene:

 • "Hangman's House"
 • "Mark of the Witch"
 • "The Eyes That Stared"
 • "Return from the Grave"
 • "The Painted Scarf"
 • "Even After Death"

Så hopper vi frem til mandag 31. juli 1950 og It's a Duck's Life nummer 4 (tidligere Wonder Duck).Onsdag 2. august 1950 kommer Georgie Comics nummer 28.Torsdag 10. august 1950 blir Nellie the Nurse nummer 25 utgitt.Lørdag 12. august 1950 kommer det to tegneserieblader.

Marvel Tales nummer 98.Med historiene:

 • "Juggernaut"
 • "A Man Named Satan"
 • "The Black Cat"
 • "I Saw Tomorrow"

Western Outlaws and Sheriffs nummer 64.Tirsdag 15. august 1950 er det jordskjelv i India. Et jordskjelv som ble målt til 8,6 på Richters skala og tok livet av mellom 20 og 30 tusen mennesker. Samme dag ga Marvel ut sitt nye westernblad: Apache Kid nummer 53. Det fortsetter nummerrekken til Reno Browne. Men neste nummer i denne serien blir nummer 2, for de gjorde om nummerrekken for å få det helt riktig.Onsdag 16. august 1950 kommer det nye krimbladet Crime Exposed med sitt første nummer. Det var et blad i 1948 med samme tittel, men det fikk bare en utgivelse.Fredag 18. august 1950 blir Julien Lahut, lederen for det belgiske kommunistpartiet, assassinert. Samme dag ga Marvel ut Wild Western nummer 13.Neste dag kommer Miss America Magazine nummer 36.Mandag 21. august 1950 blir Man Comics nummer 5 utgitt.Da stopper jeg her, for den neste utgivelsen er Marvel Boy nummer 1, og den kan leses på Marvel Unlimited. Det har vært en lang reise hit. Jeg har innimellom vært inne på tanken om å bare hoppe frem hit, men er litt sta på det at når jeg først har begynt å gå igjennom alt kronologisk så skal jeg fortsette med det. Det er litt tynt med lesbare tegneserier i en periode, men det blir stadig flere, før det igjen blir et opphold på noen år før vi kommer til 60-tallet der jeg egentlig tenkte å begynne. Men først er det Marvel Boy. Skal skrive litt om den når jeg har fått lest den :-)

#marvel #tegneserie #krim #romantikk #western #grøss #humor #action

Buffys Halloween

Det er Halloween i Sunnydale. Rektor Snyder forlanger at Buffy og gjengen tar med seg småunger for å tigge godteri. Helst skulle Buffy ha vært ute og lett etter Willow som er forsvunnet, men enkelte tradisjoner er det ikke mulig å komme unna.

Halloween har jo kommet for fullt til Norge også, vet ikke helt om jeg er så begeistret for det. Den biten med å sitte inne og se på skrekkfilm er jeg helt for, men det å gå rundt å tigge godteri vet jeg ikke helt om jeg liker. Kanskje mest fordi jeg vil ha sjokoladen min for meg selv ;)With the approach of Halloween, Sunnydale experiences an increase in vampire-related murders. The search for the perpetrators is called to a halt on All Hallow's Eve and Buffy looks forward to an uneventful night of trick or treating with her friends . . . but how uneventful will it stay? The killers are still on the loose and there was that one house that refused to answer the door . . .

               

Creators: Joss Whedon
Writer: Andi Watson
Penciller: Joe Bennett
Inker: Rick Ketcham
Letterer: Janice Chiang
Colorist: Guy Major
Editor: Scott Allie
Designer: Kristen Burda
Cover Artist: Chris Bachalo & Tim Townshed

Sense8

Traileren til Netflix sin neste originalserie Sense8 er kommet.Og den ser skikkelig bra ut.
Ikke så rart siden det er J. Michael Straczynski (Babylon 5) og Wachowski-brødrene (Matrix) som står bak serien. Naveen Andrews fra Lost er med. Ser også på imdb at Freema Agyeman (Martha Jones fra Doctor Who) er med, men vet ikke hvilken rolle hun har. Andre kjente fjes er Daryl Hannah (Kill Bill), Terrence Mann (Critters) og Joe Pantoliano (Matrix), men er usikker på om de har store roller eller ikke.

Konseptet med disse 8 folkene som blir mentalt koblet sammen synes jeg høres veldig interessant og spennende ut. Jeg tror denne kommer til å bli helt knall.

 

Hva tror du?

 

#netflix #sense8 #wachowski #straczynski #sciencefiction

Darren Shan: Zom-B ClansHvis du lurer, så er den søte lille bissevovven på forsiden zombie-hunden Sakarias.

Har fått lest igjennom den åttende boken i Zom-B serien til Darren Shan. Serien omhandler et zombie-utbrudd i London sett gjennom øynene til B Smith, som også etter hvert blir en zombie. Men hun er en revived, en zombie som fortsatt klarer å tenke. Dette skyldes en vaksine hun fikk da hun var barn fra noen som visste at dette kunne skje. Det er masse mystiskt i forhistorien som enda ikke er helt avklart, men nøyaktig hva vi har lært hittil får dere lese selv. Er jo ikke noe gøy hvis jeg røper alt.

I denne boken lærer vi mer om den skumle Owl Man (de vet ikke navnet hans), noe jeg har vært nysgjerrig på lenge. Samtidig har vi Ku Klux Klan, zombiehunder og masser av action. Vi får også et gjensyn med den fæle Dan-Dan, barnemorderen.

Denne serien er skrevet for barn, så boken er ganske kort og veldig lettlest. Så vidt over to hundre sider med stor skrift. Jeg leste hele boken på senga i går kveld i ett strekk.

Jeg synes boken var underholdende, selv om jeg er litt eldre enn målgruppen. Darren Shan har en enorm fantasi og klarer å skrive om monstre, zombier og død på en slik måte at det ikke blir alt for fælt å lese om selv om man er litt ung. Litt som å si at dette er øyne og mark for å få en unge til å smake på spaghetti og kjøttboller for første gang (hørte en kokkedame på tv si at hun gjorde det for sine unger, var mange mange år siden men har husket det i tilfelle jeg får bruk for det en gang).

Zom-B Clans er egentlig tullete moro, mer som en teit grøsserfilm. Kjempegøy.

#bok #bokanmeldelse #darrenshan #zombie #zomb #kkk #kukluxklan

Mannen med den svarte håndenJeg har lest en god del Bleach i det siste, men Bleach var ikke Tite Kubos første mangaserie. Han startet karrieren sin med Zombie Powder, en serie som er samlet i fire bøker.

Har lest igjennom den første, som har tittelen The Man With the Black Hand.

Dette er en slags western-steampunk som for meg virker litt som en blanding av Trigun og Dragonball. Vi møter Gamma Akutabi (han på omslaget), men mann med en diger dusør på seg. Hans høyre hånd er mekanisk og han har et digert sverd han slåss med. Han er på leting etter de tolv dødens ringer. Den som samler alle ringene får Zombie Powder, en slags substans som kan bringe folk tilbake fra de døde eller gi noen en udødelig kropp.

Sammen med sin partner C.T. Smith, en bebrillet pistolero, og Elwood, en ung lommetyv, reiser Gamma rundt på jakt etter disse ringene. Og på veien må de selvsagt slåss med mange skumle typer.

Det merkes litt at dette er hans første manga. Ting føles litt påskyndet innimellom og hendelser kommer uten så mye forklaring på hvorfor ting skjer. Boken føles litt rotete rett og slett.Det virker litt som om han syntes dette hørtes ut som en gøy historie, men det føles ikke helt gjennomtenkt. Det er riktignok en litt morsom historie, men dette er en av de fortellingene som er kjapt lest og kjapt glemt. Ikke forvent den samme kvaliteten her som den man får i Bleach.

Siden det bare er fire bøker skal jeg lese igjennom hele, men hadde dette vært begynnelsen på en lang serie, kan det nok hende at jeg hadde gått videre til noe annet. Tegningene er jo ganske bra da.#manga #titekubo #zombiepowder #western #steampunk #sverd

NuberusDa var jeg kommet til det femte og siste nummeret av tegneserien Vampirella and the Scarlet Legion.

Nonnen Hecuba har stjålet Skjebnens Spyd fra Vatikanet, og da blir det en chickfight mellom henne og den lojale nonnen Brittany.

Og sannheten kommer fram i lyset. Profetien og alt som har ført frem til denne konfrontasjonen var bare løgn og bedrag. Kaosguden har ikke lyst til å komme til jorden. Han synes vi jordboere lager kaos nok. Det er faktisk demonen Nuberus som står bak det hele i en djevelsk plan for å oppnå mer makt.

Jeg sjekket forresten litt hvor navnet Nuberus kommer fra. Det kommer fra asturisk mytologi. Asturia er en provins i Spania. Nuberus var guden for skyer og stormer. Han så ut som en skjeggete mann i geiteskinn og med en diger hatt. Han kunne være skikkelig grusom mot folk, ødelegge avlinger med haglbyger og more seg med å sende lyn på buskapen til folk. Men han kunne også være veldig snill med folk som hjelper ham. Ifølge myten kom han til Asturia fra Orito i Egypt.

Men tilbake til tegneserien. Jeg synes slutten ble litt brå. Det virker for meg som om det skulle ha hatt ett blad til for å få avsluttet alt helt skikkelig, men de hadde vel sagt fem og måtte forholde seg til det. Det er også her det skjer noe mellom Vampirella og Adam van Helsing som hadde betydning i Crown of Worms som jeg skrev om litt tidligere.

Alt i alt har dette vært en ganske spennende og underholdende tegneserie. Kunsten i tegningene har også hatt høy kvalitet hele veien. Jeg kommer garantert til å lese flere Vampirella-tegneserier fremover.Dynamite Entertainment har gitt ut dette bladet med to forskjellige omslagsillustrasjoner:

Billy TucciJohnny DesjardinsBegge veldig stilige. Tucci sin Vampirella gir meg følelsen av at hun skal til å vise noe meget spennende. Hadde det ikke vært for alt blodet tror jeg at jeg ville ha foretrukket Desjardins sin tegning, men for til syvende og sist er det Tucci som går av med seieren for min del. Hvilket bilde liker du best?

 

Fra Dynamite sine hjemmesider:

SKU: C725130176820
Rating: Teen +
Covers: Billy Tucci (50%), Johnny D (50%)
Writer: Joe Harris
Artist: Jose Malaga
Genre: Superhero, Horror
Awards: N/A
Publication Date: Sept 2011
Format: Comic Book
Page Count: 32 pages
Rights: WW
Age range: 16+
UPC: 725130176820
Following last issue's shocking conclusion, Vampirella confronts the Mad God where Chaos dwells. But when newer allies' true intentions are revealed, and older friends pay the ultimate price, she'll learn just who her true enemies are. Will this be the Scarlet Legion's explosive finale, or only the rebirth of a never-ending war?

#tegneserie #dynamite #vampirella #Pendragon #vanhelsing #vampyr #demon #nonne

084Andre episode av Agents of S.H.I.E.L.D.

En 084 er kode for et ukjent objekt med ukjent opprinnelse. Som oftest har det med romvesener å gjøre. Sist SHIELD fant en slik viste det seg å være hammeren til Thor (i filmen Thor). Denne gangen er objektet i Peru. Coulson og hans ferske team flyr ivei for å undersøke.

Skye, hackeren fra Rising Tide har blitt invitert med på laget, men er hun til å stole på? Faktisk er ingen av lagmedlemmene helt komfortable med hverandre, men Coulson er sikker på at de kommer til å klare seg veldig bra til slutt.

Objektet de finner viser seg å være koblet til tesseract-teknologien som Hydra brukte i den første Captain America filmen. De er ikke helt sikre på hva det er, men det er et kraftfullt våpen. Og slike våpen er det jo flere som har lyst på. Klarer det nye teamet å samle seg og fullføre oppdraget?

Jeg liker denne serien. Har hørt en del klager på at de har valgt for pene skuespillere (tullball) og at dette er for dårlig i forhold til Avengers. Avengers var en stor film med et enormt budsjett. En tv-serie har null sjans til å klare de samme effektene. Det er rett og slett ikke budsjett nok. Man må bare ikke sette forventningene for høyt. Selve historien synes jeg er bra. Morsom og spennende. Jeg liker spesielt en liten detalj (spoiler!):

Da alle var fanget på flyet var Coulson i ferd med å frigjøre seg og ordne opp, men da han så at de andre endelig var i ferd med å samarbeide for å løse problemet, lot ham dem gjøre ferdig jobben. Det var strategisk ledelse.

Dramatis personae:

Clark Gregg spiller Agent Phil Coulson.Ming-Na Wen spiller Agent Melinda May. Hun som egentlig bare skulle være pilot på flyet.Brett Dalton spiller Agent Grant Ward.Chloe Bennet spiller Skye, tidligere hacker og teamets nyeste medlem.Iain de Caestecker spiller Leo Fitz. Han er god til å finne opp ting, men ikke så god til å navngi dem. Night-night gun.Elizabeth Henstridge spiller Jemma Simmons, teamets nerdebabe."Bussen" er det de kaller flyet sitt.Leonor Varela (Blade 2) spiller Camilla Reyes, en av Coulsons mange kvinnelige bekjentskaper.Carlos Leal (Casino Royale) spiller arkeologen som finner 084-gjenstanden.Samuel L. Jakcson (Star Wars, Die Hard 3, Marvel-filmene og masse masse annet. Du vet hvem han er) spiller Nick Fury, direktøren i SHIELD. Han er litt pissed fordi flyet ble litt skadet under tumultene.Og så må jo Lola sjekkes litt for skader.Trailer:


#tv #marvel #agent #Shield #agentsofshield #coulson #ward #fitz #simmons #fitzsimmons #skye #may #nickfury #fury #samuelljackson #samueljackson #084 #peru

Marvel-tegneserier Juni 1950

I min kronologiske gjennomgang av Marvel-tegneserier har jeg nå kommet til sommeren 1950 med juni-bladene.

Starter med en gang med torsdag 1. juni da Marvel ga ut to nye tegneserieblader.

Først er Marvel Tales nummer 97.Med historiene:

 • "The World That Vanished"
 • "Beyond the Grave"
 • Sun Girl: "Danger in the Sun"
 • "The Wooden Horror"

Deretter Nellie the Nurse nummer 24.Mandag 5. juni kom det ut ytterligere to tegneserieblader.

Love Romances nummer 13.Love Tales nummer 43.Tirsdag 6. juni var det nok romantikk og de ga ut westernbladet Wild Western nummer 12.Med historiene:

 • Black Rider: "The Border Killers"
 • Prairie Kid: "Death on the Cliff"
 • Two-Gun Kid: "Mistaken Identity"

Torsdag 8. juni ble det gitt ut to nye tegneserieblader.

All True Crime nummer 40.Med historiene:

 • "The Highway Massacre"
 • "Death at the Auction"
 • "Matches Mangin"
 • "The Crown Jewel Theft"
 • "Tut Newsome"

Reno Browne, Hollywoods Greatest Cowgirl nummer 52. Det siste bladet om Reno.Så går det nesten en hel uke før det kommer to nye tegneserieblader onsdag 14. juni.

Girl Comics nummer 5.Man Comics nummer 4.Torsdag 15. juni 1950 forteller internett meg at nederlandsk politi beslaglegger kondomer. Men utdyper ikke historien noe mer. Var dette i forhold til prostitusjon? Kondomsmugling? Ville de stoppe butikker i å selge dem? Aner ikke. Marvel ga i alle fall ut tre tegneserieblader den dagen.

Black Rider nummer 10.Med historiene:

 • Black Rider: "The Legend of the Black Rider"
 • Black Rider: "The Silent Killer"
 • "The Terror of the West"
 • Black Rider: "Six-Gun Lesson"
 • "Creeping Death"
 • Black Rider: "Death in the Cards"

Justice nummer 17.Med historiene:

 • "Stumpy McLean"
 • "The Ragged Stranger"
 • "The Root of All Evil"

Western Outlaws and Sheriffs nummer 63.Med historiene:

 • "The Massacre at Butcher's Island"
 • "Rafe Hammer"
 • "The Rio Killer"

Fredag 16. juni 1950 ble Hedy of Hollywood nummer 39 utgitt.Søndag 18. juni 1950 kommer Kid Colt Outlaw nummer 11.Mandag 19. juni 1950 kommer det ut to tegneserieblader.

Miss America Magazine nummer 35.My Friend Irma nummer 5.Tirsdag 20. juni 1950 blir det nederlandske flyvåpenets base Tjilitan gitt til Indonesie. Marvel ga ut My Own Romance nummer 13.Tirsdag 27. juni 1950 når de nordkoreanske troppene Seoul. President Truman beordrer luftvåpenet og marinen inn i konflikten. Sør-Afrika sender også styrker for å hjelpe. Marvel ga ut Georgie Comics nummer 27.Torsdag 29. juni slår USA England 1-0 i verdenscupen i fotball. En bragd de ikke vil klare igjen før i 1994. Marvel ga ut Young Men nummer 5.Fredag 30. juni 1950 besøker general MacArthur fronten i Korea og ber om flere tropper. Marvel ga ut to tegneserieblader samme dag.

Crime Must Lose nummer 4 er et helt nytt krimblad. Det er litt usikkerhet rundt hvilken nummerrekke den fortsetter på. Det er trolig Blaze the Wonder Collie som nylig ble nedlagt etter bare tre utgivelser.Og til slutt Sports Action nummer 4.Det var alle utgivelsene i juni måned. Jeg kommer snart tilbake med juli og den siste innspurten før jeg endelig kommer til noen tegneserier som kan leses på Marvel Unlimited igjen.

#tegneserie #marvel #krim #western #romantikk #humor #grøss #action

HecubaMed denne ominøse begynnelsen starter del fire av tegneserien Vampirella and the Scarlet Legion. Utgitt av Dynamite Entertainment, Joe Harris står for manus og Jose Malaga har laget de nydelige tegningene.

Nonnen Hecuba har en agenda. Og den samsvarer ikke helt med hva resten av Vatikanet ønsker.

Vet du forresten hvor navnet Hecuba kommer fra? Hecuba var kona til kong Priam og hun hadde 19(!) barn. De mest kjente av ungene er Hector, Paris og Cassandra. Du har kanskje hørt disse navnene i sammenheng med den trojanske krigen? Ja, den med hesten.

Men dette er ikke en historieleksjon. Vi snakker om tegneserier med vampyrer og demoner her.

Ethan Shroud har lurt Vampirella til Sør-Amerika og stedet hvor kaosguden skal oppstå. Pendragon skjønner endelig hva profetien handler om, men er det for sent?Dette er en spennende tegneserie, med veldig gode tegninger. Ting begynner så smått å falle på plass og jeg er spent på hvordan avslutningen blir. Tror det blir tøft.

Dynamite har gitt ut to varianter av dette bladet, med to forskjellige forsider:

Billy Tucci

Johnny DesjardinsJeg synes Tucci sin er best her. Den andre blir ikke så pen når det er en skummel fyr sammen med Vampirella. Tror det kan være ment å være Dracula, selv om han ikke er med i denne tegnserien. Hva synes du?

 

Fra Dynamite sine hjemmesider:

SKU: C725130175632
Rating: Teen +
Covers: Billy Tucci (50%), Johnny D (50%)
Writer: Joe Harris
Artist: Jose Malaga
Genre: Superhero, Horror
Awards: N/A
Publication Date: August 2011
Format: Comic Book
Page Count: 32 pages
Rights: WW
Age range: 16+
UPC: 725130175632
The Scarlet Legion tracks Vampirella to the jungles of South America in a race to secure the final piece of the Crimson Codex. But Chaos' forces are close behind. And as the hour of the Mad God's release draws near, all will learn just who their friends-and enemies-truly are!

#tegneserie #dynamite #vampirella #vampyr #Pendragon #vanhelsing #nonne #hecuba #søramerika

AthensAthens er tittelen på den niende episoden av action-serien Intelligence.

Gabriel (Josh Holloway) blir helt Lost når en EMP-puls tar ut hele Cyber Command og roter med chipen han har i hodet. Han mister hukommelsen og klarer ikke å gjenkjenne hvem som er venn eller fiende. Jin Cong (Will Yun Lee) som vi møtte i den aller første episoden er tilbake. Han og hans terrorister står bak angrepet på Cyber Command. De er ute etter Athens-listen, en liste over barn som har den samme mutasjonen som Gabriel har. Og de barna står i fare for å bli eksperimentert med hvis feil personer får tak i den listen. Lillian (Marg Helgenberger) får en skrape hos dr. Shenendoah (John Billingsley) når han finner ut at hun ikke har slettet denne listen og har dermed satt disse barna i fare.

Og når Gabriel ikke kan stoles på, så er dette en kinkig affære for våre helter.

Hvis man klarer å se bort i fra urealismen i at noen kinesiske terrorister og en innleid hacker klarer å ta over USAs mest sikre base og kjenner til de mest bevoktede hemmelighetene deres, så er dette nok en spennende og underholdende episode.

Trailer:
#tv #action #chip #hukommelsestap

Skjønnhet er så enslig
Beauty is so Solitary er det trettisjuende bindet (kapittel minus 99 til minus 97 og kapittel 316-322) av mangaserien Bleach, tegnet og skrevet av Tite Kubo. Det er også det siste bindet som er tilgjengelig på biblioteket her i Bodø, så hvis jeg vil lese videre må jeg nok skaffe meg resten selv. Kanskje er det mulig å få tak i dem digitalt på iPad. Må undersøke litt.

Uansett, her får vi avslutningen på hva som skjedde for hundre år siden. Og endelig får vi vite hva som hendte som gjorde at Kisuke ikke lenger er en Soul Reaper.

Og så hopper vi tilbake til nåtiden igjen, men nei, fokuset går ikke tilbake til Ichigo. Denne gangen er det de andre Soul Reaperne vi får høre om. Mens Ichigo og vennene fortsatt er i Hueco Mundo, går Aizen og hans krigere til angrep på Karakura by. Heldigvis har Soul Reaperne dratt dit for å forsvare byen, men vil de være nok til å klare de supersterke espadaene?

Jeg synes det blir litt rotete nå. Ikke at selve historien er rotete, men det blir så veldig mange nye personer å forholde seg til. Soul Reapere som vi så vidt fikk se sa Ichigo og vennene angrep Soul Society tidligere i serien, er nå plutselig helter og får dramatiske kamper med farlige motstandere. Det er ikke like gøy å heie på helten når du egentlig ikke kjenner helten som noen andre enn han fyren som sto ved siden av kapteinen sin for en ti-tolv bøker siden. Men det går seg kanskje til når vi får tid til å bli bedre kjent med dem.

Jeg må også nevne en av de nye skurkene vi blir kjent med: Charlotte Chuhlhourne. Syke syke mann.

#manga #bleach #titekubo #sverd #duell

Vatikanets vampyrjegereDel tre av tegneserien Vampirella and the Scarlet Legion.

The Scarlet Legion består i hovedsak av unge og krigerske nonner, men de har også med seg magikeren Pendragon og Adam van Helsing. Gamle profetier forteller at onde demoner og selveste kaosguden er nær å komme inn på det jordiske plan. Og det har noe med Vampirella å gjøre, så vampyrjakten er i gang.

Samtidig prøver Pendragon og Adam å finne flere fragmenter av profetien, i håp om at Vampirellas rolle i det hele skal bli klarere.Dette er en tegneserie full av mystikk, da ingen ser ut til å vite helt nøyaktig hva som foregår. Og da jakter de på Vampirella bare for å være sikker. Pendragon og Adam sliter litt med dette, for de er gamle venner av Vampirella. Men i og med at hun har slått seg sammen med slesksekken Ethan Shroud, så er det nok en liten tvil som gnager i vennene hennes også.

Denne tegneserien er i fem deler, og akkurat nå virker det som om det skal blir vanskelig å få avsluttet hele historien i bare to blader til uten å få det til å føles påskyndet. Men alt er jo mulig. Blir spennende å se videre.

Igjen har Dynamite gitt ut bladet med to omslag:

Billy TucciJohnny DesjardinsJeg foretrekker Desjardins sin tegning. Tucci blir for kjedelig, men hos Desjardin er det mye som foregår. ;-)

Hvilken foretrekker du?

 

Fra Dynamite sine hjemmesider:

SKU: C725130173782
Rating: TEEN+
Covers: Billy Tucci (50%), Johnny D (50%)
Writer: Joe Harris
Penciller/Inker: Jose Malaga
Awards: N/A
Publication Date: JULY 2011
Format: Comic Book
Page Count: 32 pages
Rights: WW
Age range: 16+
UPC: 725130173782
Caught between the forces of Chaos and those she once counted as both friends and allies, Vampirella seeks comfort and common cause with old enemies instead. But as the Scarlet Legion pursues and Chaos' heavy shadow grows, can she trust the Mad God's former servant... Ethan Shroud?

#tegneserie #dynamite #vampirella #vampyr #Pendragon #vanhelsing #demon #egypt

Agents of S.H.I.E.L.D.Har kjøpt meg første sesong av Agents of SHIELD på blu-ray. Som Marvel-fan er jo den et must å ha i hyllen :-)

SHIELD er en internasjonal organisasjon som skal beskytte folk mot overmenneskelige trusler, det være mutanter, romvesener eller gale forskere med en fetisj for supersoldater. Har du lest litt Marvel-tegneserier så vet du garantert alt om hva SHIELD handler om.

Serien starter en liten stund etter den første Avengers-filmen. Hvis du utrolig nok ikke har sett filmen så ble New York angrepet av romvesener og Avengers, bestående av Captain America, Iron Man, Hulk, Black Widow, Hawkeye, Thor og SHIELDS leder Nick Fury, reddet jorden. I filmen så var det Agent Coulsons død ved Lokes hånd som samlet teamet og ga dem motivasjonen de trengte til å redde verden.

Men Coulson var ikke død!

Han ble bare dødelig såret og er nå tilbake. Men det er noe som skurrer. Han forteller at han ble helbredet og tilbrakte litt tid på Tahiti under rekonvalensen. Men hver eneste gang han eller noen andre nevner Tahiti, så sier han det er et magisk sted. Hver eneste gang. Nesten som en hypnotisk suggesjon. Det er mer ved tilbakekomsten til Coulson enn han selv aner, noe vi får flere hint om. Regner med at vi utover i serien får vite litt mer om hva som faktisk skjedde med ham.

Coulson samler sammen et team med SHIELD-agenter. De jobber ut i fra et fly og reiser jorden rundt på oppdrag. I Pilot-episoden drar de til Los Angeles hvor en mann ser ut til å ha superkrefter. Samtidig har de en hackergruppe ved navn Rising Tide å stri med. Dette blir et farefullt oppdrag får et helt nytt team som ikke er komfortable med hverandre enda.

Serien er både vittig og spennende, og proppfull av referanser til Marvel-filmene.

Den første episoden er også regissert av selveste Joss Whedon. Geniet bak Firefly, Buffy the Vampire Slayer, Angel, Dollhouse og regissøren av begge Avengers-filmene.

Dramatis personae:

Clark Gregg (Avengers, Thor, Iron Man 1 og 2) har rollen som Agent Phil Coulson.Ming-Na Wen (Akutten, Stargate Universe, Eureka) har rollen som Agent Melinda May, med kallenavnet The Cavalry. Hun har egentlig fått nok av action og ønsker helst å bli bak skrivebordet sitt, men Coulson overtaler henne til å bli teamets pilot.Brett Dalton har rollen som Agent Grant Ward. Han er misfornøyd med å bli beordret på dette teamet, for han liker best å jobbe alene.Chloe Bennet har rollen som Skye, hackerbaben fra Rising Tide.Iain De Caestecker har rollen som Leo Fitz, teamets teknonerd.Elisabeth Henstridge har rollen som Jemma Simmons, teamts kvinnelige forskernerd.J. August Richards (Angel) har rollen som Mike Peterson.Shannon Lucio (Prison Break, True Blood) har rollen som Debbie.Ron Glass (Firefly) har rollen som Dr. Streiten.Bob Stephenson (Fight Club) har rollen som Gary.Cobie Smulders (Avengers 1 og 2, Captain America: The Winter Soldier, How I Met Your Mother) har rollen som Agent Maria Hill.Ajani Wrighster har rollen som Ace Peterson."Bussen" som flyet til teamet kalles.Og ikke minst Lola, bilen til Agent Coulson. En sånn doning kunne jeg også tenkt meg å ha.Trailer:


#tv #marvel #Shield #agentsofshield #coulson #ward #skye #fitz #simmons #fitzsimmons #may #extremis #centipede #mariahill #agent

Marvel-tegneserier Mai 1950

Da er jeg tilbake med nok et innlegg om Marvel-tegneserier.

Jeg bare kaster meg over Mai-tegneseriene i 1950 og begynner da med torsdag 4. mai når Lovers nummer 29 ble utgitt.Samme dag ble Miss America Magazine nummer 34 også utgitt.Så blir det et hopp frem til fredag 12. mai. Jeg har ikke klart å finne ut noe særlig interessant om den datoen, annet enn at Darius Milhaud sin opera Bolivar premierte i Paris. Marvel ga ut My Friend Irma nummer 4.Så går vi videre til søndag 14. mai 1950. Da ble det utgitt tre tegneserieblader.

Crime Cases Comics nummer 24. Dette er egentlig det første bladet, for det tar over nummerserien til nedlagte Willie Comics.Bladet inneholder følgende historier:

 • "Leo Makley"
 • "Eddie Darrow"
 • "Madame La Marquise Beautiful But Deadly"
 • "The Big Five"
 • "Mr. Rodney Yeames"

Joker Comics nummer 42, det siste bladet i denne serien.Junior Miss nummer 39. Også dette bladet legges ned etter denne utgivelsen.Mandag 15. mai 1950 ble Millie the Model nummer 24 utgitt.Lørdag 20, mai 1950 kom Suspense nummer 4.Med historiene:

 • "The Man in Black"
 • "The Closing Door"
 • "Two Lives Had I"
 • "The Creature Who Followed"
 • "The Man Who Refused to Die"
 • "The Victim"

Onsdag 24. mai 1950 kom westernbladet Whip Wilson nummer 11, det siste bladet med denne tittelen.Bladet inneholder disse historiene:

 • Whip Wilson: "The Mark of the Whip"
 • Whip Wilson: "Duel in the Desert"
 • "Seal of Doom"
 • Whip Wilson: "A Beast Roams the Range"

Fredag 26. mai 1950 kom det ut to tegneserieblader.

Patsy Walker nummer 30.Og et helt nytt blad: Spy Cases nummer 26. Det er det første bladet i denne serien, men det fortsetter på nummerrekken til The Kellys.Bladet inneholder:

 • "Smashing the Iron Curtain"
 • "The Traitor"
 • "Beautiful But Deadly"
 • "Trapped by the Reds"

Mandag 29. mai 1950 kom det ut nok et nytt blad fra Marvel: Journey Into Unknown Worlds nummer 36. Det fortsetter nummereringen fra nedlagte Teen Comics.Bladet inneholder følgende historier:

 • "Monster of Moog"
 • "The Strange Car"
 • "The Prisoner of Time"
 • "The End of the Earth"

Tirsdag 30. mai kommer månedens siste Marvel-blad: Crime Can't Win nummer 41. Også dette er et nytt blad. Det fortsetter nummerrekken til det nedlagte Cindy Smith.Det var alle Marvel-utgivelsene i mai måned i 1950. Det var ikke så mange. I det siste ser det ut til at utgivelsesfrekvensen har gått kraftig ned. Det ser ut som det øker på igjen i juni, men det kan hende at det skyldes litt sommersatsing. Jeg kommer tilbake til juni-bladene litt senere.

#marvel #tegneserie #krim #grøss #sciencefiction #romantikk #humor #spion #western

SkarrDel to av tegneserien Vampirella and the Scarlet Legion.

For to uker siden skjedde det ett eller annet i Yukon, Canada, men nøyaktig hva blir vi ikke fortalt, men jeg regner med at vi etter hvert vil få vite hvordan dette henger sammen med alt som skjedde i forrige nummer.

Ellers begynner The Scarlet Legion å formes. Det er en gruppe som skal beskytte verden mot demonenes inntog. Et inntok som involverer Vampirella i følge gamle tekster funnet i Vatikanet. Magikeren Pendragon rekrutterer Adam van Helsing til gruppen som jakter på Vampirella.Men de får også litt trøbbel når demonen Skarr dukker opp.Vampirella vet at hennes tidligere forbundsfeller nå er på jakt etter henne, og i desperasjon søker hun hjelp hos Ethan Shroud, en mann som visstnok lenge har vært hennes fiende og har tjent kaosguden og demonene. Han virker litt slesk.I og med at jeg ikke har lest noen av de tidligere tegneseriene om Vampirella, så føles det som om jeg går glipp av ting. Alle folkene her har historie med Vampirella, både på godt og vondt, og jeg skulle gjerne ha kjent til den slik at det er lettere å forstå hvorfor.

Men det er en spennende tegneserie, og jeg synes kvaliteten på tegningene er veldig god. Jose Malaga kan å tegne.

Denne gangen har Dynamite Entertainment bare to omslagsbilder:

Billy TucciOg Johnny Desjardins.Jeg tror jeg foretrekker Tucci sin tegning. Desjardins får Vampirella til å virke sur og bortskjemt ut er hun sitter på tronen sin.

Hva synes du? Hvilken omslagsillustrasjon er best?

 

Fra Dynamite sine hjemmesider:

SKU: C725130170941
Rating: TEEN+
Covers: Billy Tucci (50%), Johnny D (50%)
Writer: Joe Harris
Penciller/Inker: Jose Malaga
Colorist: TBD
Awards: N/A
Publication Date: JUNE 2011
Format: Comic Book
Page Count: 32 pages
Rights: WW
Age range: 16+
UPC: 725130170941
Following the shocking turn of events from last issue, abandoned by her allies and friends, Vampirella seeks comfort in the arms of Chaos' most infamous servant, Ethan Shroud. But as Pendragon, Brittney and the newly convened Scarlet Legion race to recover the next fragment of "The Crimson Codices," Vampirella quickly finds her worst fears realized. Lost, hunted and backed into a corner alone, will she fight to clear her name or merely embrace her dark destiny? Bet on a fight!

#tegneserie #dynamite #vampirella #vampyr #demon #Pendragon #vanhelsing

Bråk i BoliviaDelta Force er tittelen på den åttende episoden av action-serien Intelligence. Det nærmer seg valg i Bolivia, men presidentkandidatene blir drept en etter en. USA ser helst at Javier Leon (Yancey Arias) vinner valget, for han er USA-vennlig. For å forhindre at Javier blir Lost før valget, sender de Gabriel (Josh Holloway) og Riley (Meghan Ory) til Bolivia for å passe på ham og selvsagt stoppe morderen. Men hvordan vil det gå når Gabriel oppdager at morderen er hans gamle venn fra Delta Force, John Norris (Matt Gerald)?

Nok en spennende episode. Så langt er jeg veldig fornøyd med serien. Den har action og intriger, og overraskelser. Veldig bra. Men jeg legger litt merke til at i neste alle episodene så havner gjengen i Cyber Command borti noen som har en tilknytning til en av hovedpersonene. Lillian (Marg Helgenberger) sin far, Gabriels kone, Gabriels gamle venn, Shenendoah (John Billingsley) sin gamle elev, Riley sin eks og så videre. Det er bare litt pussig, at med så mange oppdrag de blir sendt ut på, så er det alltid en kobling til en av dem.


#tv #action #chip #bolivia #deltaforce

Turn back the pendulumTurn Back The Pendulum er det trettisjette bindet (kapittel minus 108 til minus 100) av mangaserien Bleach, skrevet og tegnet av den talentfulle Tite Kubo.

Ja du leste riktig: Kapittel minus 108. Vi går her bort i fra Ichigo og de andre i deres kamp mot den slemme Aizen og hopper litt over hundre år tilbake i tid. Til da kapteinene i Soul Society var unge, og ikke helt kapteiner enda. De er ikke vanlig dødelige og lever mye lengre enn vanlige mennesker. Her møter vi en ung Aizen, en ung Gin, en ung Mayuri og flere av de andre kapteinene vi har blitt kjent med. Og noen andre overraskelser også.

Mest spennende og interessant syntes jeg det var å lese om Kisuke Urahara. Han kjenner vi jo som den mystiske butikkeieren som virker som om han vet det meste om hva som foregår. Men for hundre år siden var han ikke bare en Soul Reaper, men en kaptein i Soul Society. Nøyaktig hva som gjorde at han ikke lenger er det har lenge vært et mysterium. Og her får vi flere hint.

Jeg tror Tite Kubo var ganske lur her. Det har vært veldig mye ren slåssing i det siste, og selv om det nå begynner å bli skikkelig spennende, så er det godt med en liten pause også. Jeg har lyst til å vite hvordan det går med Ichigo og vennene hans, men samtidig var det godt med et lite avbrekk også. Det andre lure er at vi nå får litt mer bakgrunnshistorie for flere av skurkene og de allierte kapteinene. Og dermed forstår vi dem litt bedre.

Nå håper jeg både at neste bok skal handle mer om den yngre Kisuke, men også at neste bok skal gå tilbake til nåtiden og Ichigo. Kanskje begge deler? Gleder meg til å finne ut.#manga #bleach #titekubo #soulreaper

WormwoodDa har jeg begynt på en ny tegneserie: Vampirella and the Scarlet Legion. En serie i fem deler utgitt av Dynamite Entertainment. Forfatteren heter Joe Harris og tegneren heter Jose Malaga. I kronologien til Vampirella så er denne historien satt før Crown of Worms, som jeg skrev om for en tid tilbake.The Sisterhood er en gruppe flotte damer som er sponset av Vatikanet. De har et digert fancy fly og masser av teknologi for å bekjempe vampyrer. Med seg har de Mr. Pendragon.Jeg er ikke så kjent med Vampirella sin tidligere historie, så jeg måtte søke opp Pendragon og finne ut hvem han var. Han var opprinnelig en alkoholisert tryllekunstner som havnet i trøbbel med en kaos-kult. Vampirella reddet ham og han ble med henne i kampen mot ondskap. Etter hvert oppdaget han at han også hadde evner for ekte magi, og ikke bare tryllekunster.

The Sisterhood og Pendragon samarbeider nå etter at en gammel tekst fra Vatikanets bibliotek spår at demoner er på vei inn i vår verden. Og at Vampirella er nøkkelen til dette. Men om hun vil være den som stopper demonene eller hjelper dem, er litt usikkert. Så spørsmålet er: hva tenker de religiøse vampyrjegerne å gjøre med Vampirella?

Som vanlig har Dynamite flere omslagsbilder for sine tegneserieutgivelser, dette for å oppfordre folk til å kjøpe flere utgaver av samme blad. Her er de fire omslagsillustrasjonene for Vampirella and the Scarlet Legion nummer 1:

J. Scott Campbell fokuserer på heltinnen.J. Scott Campbell har to omslag til dette bladet. Den andre kalles visstnok for "Friend Incentive", hva nå det betyr.Sean Chen lar Vampirella flagre med kappen sin.Billy Tucci lar Vampirella stå sidelengs for å fremheve sine former.Det er ett eller annet med blikket på Tucci sin tegning som får meg til å like den best.

Hvilken omslagstegning liker du best?

 

Fra Dynamite sine hjemmesider:

SKU: C725130167286
Rating: TEEN+
Covers: J. Scott Campbell (50%), Sean Chen (25%), Billy Tucci (25%)
Writer: Joe Harris
Penciller/Inker: Jose Malaga
Colorist: TBD
Awards: N/A
Publication Date: MAY 2011
Format: Comic Book
Page Count: 32 pages
Rights: WW
Age range: 16+
UPC: 725130167286
The Crimson Chronicles, that foul bible of blood, foretells the coming of Chaos, the Destroyer and his servants on earth. Since her earliest days, Vampirella has stood between that vicious cult and their Mad God's plans.
But when an ancient prophecy of doom is uncovered and a new push to resurrect the foulest demons from the pit is revealed, it's clear Vampirella won't be able to take them on alone. Enter THE SCARLET LEGION, assembled to keep the dark things at bay and protect this world from the evils which lie beyond. The only question is, will they see Vampirella as friend... or foe?

#tegneserie #dynamite #vampirella #vampyr #demon #magi #kaos #pendragon

Det er ikke størrelsen det kommer an påSize Matters er tittelen på den syvende episoden av actionserien Intelligence. Og nå dufter det litt herlig av sci-fi her. Flere forskere innenfor kunstig intelligens og robotikk faller om døde. De har fått i seg bittesmå nanoroboter som dreper dem. Dr. Shenandoa (John Billingsley) kontakter en av sine studenter (Tommy Dewey) for å få hjelp til å løse mysteriet. Men de er jo ikke helt Lost heller, for med på teamet er Gabriel (Josh Holloway) mannen med en chip i hodet som gir ham trådløs tilgang til alskens datamaskiner uten å måtte bruke hverken tastatur eller mus.

Sporet leder dem til en mann (David Marciano) som er meget vokal i sine meninger om at kunstig intelligens er farlig og at utviklingen der har gått alt for langt.

Jeg likte denne. Bittesmå drapsroboter du kan sende i posten. Skummelt :-) Det eneste minuset var at det var litt for lett å skjønne hvem som var morderen, men det ble jo litt skikkelig dramatikk ut av alt likevel. Jeg synes Intelligence stadig blir bedre og bedre. En kjempeflott tv-serie hvis man vil ha litt lett og spennende underholdning.


#tv #action #chip #nanorobot #nanitt #mord

Marvel-tegneserier Februar-Mars-April 1950

Da er jeg tilbake med flere Marvel-tegneserier. Kommer stadig nærmere tegneserier som kan leses via Marvel Unlimited. Gleder meg virkelig til det nå. Men først er det tegneseriene fra februar 1950. Når jeg først har startet med å gå gjennom alle tegneseriene kronologisk, må jeg bare fortsette med det.

Den første tegneserien som kom ut i februar var Suspense nummer 3, og den kom ut torsdag 2. februar.Inneholder følgende historier:

 • "The Man Who Lost His Head"
 • "The Black Pit"
 • "The Creature Who Didn't Exist"
 • "The Forbidden Room"

Fredag 3. februar 1950 ble atomfysikeren Klaus Fuchs arrestert for spionasje. Han ble til slutt dømt til 14 år i fengsel, men endte opp med å sone bare 9 før han emigrerte til Øst-Tyskland. Samme dag ble Millie the Model nummer 23 utgitt.Mandag 6. februar 1950 ble True Adventures nummer 3 utgitt. De to første utgavene av dette bladet het True Western. De var litt ubesluttsomme, for fra og med nummer fire bytter de navn igjen.Bladet inneholder:

 • "Boss of Black Devil"
 • "I Took a Dive"
 • "Killer at Large"
 • "The Coward"
 • "The Day I Saw the Ghost Plane"

Så hopper vi helt frem til tirsdag 14. februar 1950, dagen da Kina og USSR signerte en fredsavtale. Den dagen ga Marvel ut Western Outlaws and Sheriffs nummer 62.Med historiene:

 • "Murder at Roaring Horse Bridge"
 • "No Law West of Larado"
 • "Thirty-Five Notches"
 • "Judge Ron Thomas' Gun-Gavel"
 • "El Sombro, Mexico's Ghost of Chapel Hill"

Fredag 17. februar 1950 døde 31 personer i en togulykke i Rockville Center i New York. Samme dag kom Miss America Magazine nummer 33.Mandag 20. februar 1950 ankom den walisiske poeten Dylan Thomas New York for å lese dikt. Kellys nummer 25 var sikkert ikke like poetisk, for det var den siste utgivelsen for denne serien.Neste dag ble krimbladet Justice nummer 16 utgitt.Med historiene:

 • "Ears Karpik"
 • "The Scourge of London"
 • "The Mad Woman Who Played with Poison"
 • "Gun for Hire"
 • "The Murder Rap"

Torsdag 23. februar 1950 ble det utgitt to blader.

Girl Comics nummer 4.Man Comics nummer 3.Søndag 26. februar 1950 kom Black Rider nummer 9 ut.Med historiene:

 • Black Rider: "Wrath of the Redskins"
 • Black Rider: "On the Trail of the Fox"
 • "The Silent Killer"
 • Black Rider: "The Impossible Problem"
 • "Menace from the Sky"
 • Black Rider: "The Secret of the Human Cargo"

Siden det var så få utgivelser i februar måned, turer jeg bare vider med mars i samme slengen :-)

Onsdag 1. mars 1950 ble det utgitt to tegneserieblader.

Nellie the Nurse nummer 23.Wild Western nummer 11.Med historiene:

 • Black Rider: "Trapped by the Fox"
 • Kid Colt Outlaw: "The Island That Knew No Law"
 • Two-Gun Kid: "The Brimstone Badmen"
 • Tex Taylor: "The Riddle of the Blood-Red Ruby"
 • Tex Morgan: "The River That Couldn't Be Crossed"

Søndag 5. mars 1950 ble det utgitt tre blader.

Georgie Comics nummer 26.Love Romances nummer 12.Og Marvel Tales nummer 96.Med følgende historier:

 • "The Return of the Monster"
 • "The Deadly Dwarf"
 • "The Terror That Creeps"
 • "The Mask of the Mind"
 • "Don't Shake Hands with the Devil"
 • "The Witch's Son"

Mandag 6. mars 1950 ble silly putty oppfunnet. Samme dag ble tegneseriebladet Reno Browne utgitt.Neste dag ble My Own Romance nummer 12 utgitt.Onsdag 8. mars 1950 ble My Friend Irma nummer 3 utgitt. Dette er den første utgivelsen med Irma, men bladet fortsetter på nummerserien til ett av de mange, mange, mange romantikkbladene som ble lansert året før og lagt ned etter bare to utgivelser.Søndag 12. mars ble westernbladet Whip Wilson nummer 10 utgitt.Bladet inneholder:

 • Whip Wilson: "The Stagecoach That Vanished"
 • Whip Wilson: "Wanted for Murder"
 • "The Silent Killer"
 • Whip Wilson: "Hands of the Hypnotist"
 • "A Cowboy's Life"
 • Whip Wilson: "Revenge at the Rodeo"
 • (Nimo the Mountain Lion)

Torsdag 16. mars 1950 ble det i USA for første gang avholdt National Book Award. Vinneren ble Nelson Algren med boken The Man With the Golden Arm, som handler om den morfinavhengige bilselgeren Frankie Machine i etterkrigstiden. Boken ble filmatisert i 1955. Samme dag ble Young Men nummer 4 utgitt. Dette er et nytt blad. Det fortsetter nummerrekken fra det nedlagte Cowboy Romances.Bladet inneholder følgende historier:

 • "They Called Me Shorty"
 • "A New Car for Christy"
 • "The Battle Cry"
 • "The Champ"
 • "The Treachery of Mister McGoey"

Søndag 19. mars 1950 ble Sports Action nummer 2 utgitt.Neste tegneserieblad ble utgitt onsdag 22. mars. Det var Love Tales nummer 42.Så hopper vi frem til søndag 26. mars, da det ble utgitt to tegneserieblader.

All True Crime nummer 39.Med historiene:

 • "The Friendless Killer"
 • "Hideout"
 • "Son of John Flanagan, Killer"
 • "Lucrezia Borgia"
 • "The Two-Gun Geek"

Kid Colt Outlaw nummer 10.Med historiene:

 • Kid Colt Outlaw: "Redmen on the Warpath"
 • Kid Colt Outlaw: "Sheriff of Roaring Gap"
 • (Nimo the Mountain Lion)
 • Kid Colt Outlaw: "The Outlaw's Stallion"
 • "The Legend of Dead Man's Cave"
 • Kid Colt Outlaw: "Trapped by the Posse"
 • Kid Colt Outlaw: "The Whip Strikes"

Tirsdag 28. mars 1950 ble Patsy Walker nummer 29 utgitt.Torsdag 30. mars 1950 ble oppfinnelsen av fototransistoren annonsert. Samme dag ga Marvel ut Hedy of Hollywood nummer 38.Neste dag, fredag 31. mars ble Cindy Smith nummer 40 utgitt. Det var det siste bladet som ble utgitt i denne serien.Det var alle bladutgivelsene for mars 1950.

I april var det faktisk bare to utgivelser. Da tar jeg med dem også siden jeg allerede sitte her og blogger.

Tirsdag 25. april 1950 ble Venus nummer 10 utgitt.Bladet inneholder:

 • Venus: "Venus and the Son of Satan"
 • "The Last Rocket"
 • Venus: "The Plot That Failed"
 • "The Trap"
 • Venus: "Journey to the Moon"

Og fredag 28. april 1950 ble Men's Adventures nummer 4 utgitt. Det er det første bladet med dette navnet, for det fortsetter nummerrekken fra True Adventures.Bladet inneholder:

 • "He Called Me a Coward"
 • "Johnny Orchid"
 • "A Boy and His Dog"
 • "The Payoff"
 • "Trapped"

Da tar jeg en pause og kommer tilbake med Marvel-utgivelsene fra mai om en liten stund.

#marvel #tegneserie #humor #krim #romantikk #western #grøss #action

Wu Tang Fang

En kung fu-vampyr ankommer Sunnydale på jakt etter en verdig motstander. Og får et humoristisk endelikt som passer veldig godt til tonen i Buffy the Vampire Slayer.

Denne korte tegneserien er satt like etter episoden Dead Man's Party, tror jeg.

Jeg likte tegnestilen her. Tegningene var så lyse og livlige. Syntes det ga en fin kontrast til de mørke vampyrene. Et flott tilskudd til Buffy the Vampire Slayer-sagaen.

Buffy Summers is not like other girls. She's been chosen to save the world from the vampire plague, and balancing saving the world with high school is no easy task. Presenting an all-new adventure of everyone's favorite slayer, written by Andi Watson, the creator of Skeleton Key, Joe Bennett, and Rick Ketcham, artist on Superman and Journey into Mystery.

               

Creators: Joss Whedon
Writer: Andi Watson
Penciller: Joe Bennett
Inker: Rick Ketcham
Letterer: Janice Chiang
Colorist: Guy Major
Editor: Scott Allie
Designer: Kristen Burda
Cover Artist: Arthur Adams

Willy Ustad: HevnenSagaen om Eivind Bolt er en spennende og gripende bokserie satt under og like etter Svartedauden. Kort fortalt handler den om tyveri og arverett. Den sleske biskop Armand utnytter den tragiske pesten på det groveste ved å skrive falske kjøpsbrev fra folk som er døde slik at han kan ta over gårder og eiendommer. Bolt-familien var på den tiden en av de rikeste og Armand er svært ivrig etter å slå kloa i alle eiendommene deres. Men Eyvind Bolt overlevde pesten og kan bevitne om at kjøpsbrevet er falskt. Men bare så lenge han klarer å holde seg i live lenge nok til at Norge kommer seg og får seg et rettssystem igjen.

I den fjerde boken, med tittelen Hevnen, prøver Eyvind å bosette gårdene sine på Verran slik at de ikke lenger står tomme, og gjøre det letter å kreve dem som sine. Men biskop Armand og den islandske leiemorderen Skarphedin har andre planer.

Jeg liker denne serien veldig godt. Urettferdig behandling gjør meg sinna og da er hver eneste lille seier mot skurkene utrolig deilig. Litt som i bøkene til Robin Hobb. Det gjør også at det, i alle fall for meg, blir veldig lett å leve meg inn i boken. Dessuten skriver Willy Ustad veldig godt. Språket er lett og rett fram slik at selve historien og fremgangen i den hele tiden er i fokus.

Action og dramatikk, til og med satt i Trøndelag. Hva mer kan man ønske seg av et gripende historisk drama? :-)

Denne bokserien tror jeg hadde passet ypperlig til en tv-serie a la Borgia, Tudors og Vikings.

#bok #bokanmeldelse #bolt #willyustad #eyvindbolt #saga #svartedauden #arv

Høyere enn månenHigher Than The Moon er det trettifemte bindet (kapittel 306-315) av mangaserien Bleach, tegnet og skrevet av Tite Kubo.

Mayuri er like grusom som jeg husker ham, men denne gangen er han grusom mot skurkene. Samtidig møter Kenpachi, den kuleste av kapteinene i Soul Society, Nnoitra og vi får en heidundrendes duell mellom de to. Jeg synes faktisk den ligner litt på kampen mellom Grievous og Obi-Wan i Star Wars. Men det kan hende at det skyldes mengden armer.

Som alltid er det masser med action og humor. Selv om det er gøy, har det vært ganske likt i det siste. Heltene kjemper seg stadig gjennom rekkene med espadaer, og det møter stadig sterkere og sterkere motstandere. Det kunne nesten ha vært en slags kampsportturnering hvor man stadig avanserer til vanskeligere motstandere. Heldigvis er tegningene til Kubo nydelige og uttrykksfulle, samtidig som kampene krydres med litt flashbacks og sidehistorier.

Men mot slutten her skjer det ting som gir litt mer historiefremgang. Selv om kampene er gøy lesning, så er det fint å få litt fremgang i historien også innimellom. Er spent på hva som skjer videre.

#manga #bleach #titekubo #duell #sverd

The Dust Waltz

Buffy the Vampire Slayer: The Dust Waltz var faktisk den første tegneserien som ble laget om Buffy. Er litt usikker på når den er satt, men muligens et sted tidlig i sesong 3.Niesen til Giles er på besøk, men samtidig kommer to eldgamle vampyrer til byen for å avholde The Dust Waltz, et ritual som involverer dueller. Et ritual som visstnok skal åpne helvetesmunnen og slippe løs flere demoner. Dermed må Buffy, Angel og de andre nok en gang ut i kamp for å redde verden.

Er litt usikker på tegningene i denne. De er pene, det skal de ha, men jeg slet litt med å se forskjell på Willow og Cordelia. Alle damene hadde ganske like ansikt, så man måtte se på hårfarge for å skille dem. Det er et lite minus. Man burde ikke være usikker på hvem det er som sier hva i så etablert serie som det Buffy er.

Det er i alle fall nok vampyrer, varulver og demoner til å tilfredsstille de fleste Buffy-fans, så bortsett fra litt for like damer, så er dette en grei tegneserie å få med seg.

Creators: Joss Whedon
Writer: Dan Brereton
Penciller: Hector Gomez
Inker: Sandu Florea
Letterer: Ken Bruzenak
Colorist: Guy Major
Editor: Scott Allie
Designer: Kristen Burda

Genre: Horror, Action/Adventure

PowersNå har til og med Playstation begynt å lage egne tv-serier.

Den første heter Powers og er basert på en tegneserie laget av Brian Michael Bendis, som også er en av mine favoritter blant tegneserieskribenter. Jeg har ikke lest tegneserien, men jeg har nå sett igjennom alle de ti episodene av tv-serien. Har du et Playstation Plus abbonement så kan du se den på konsollen din. Ellers så ser jeg den også er tilgjengelig for strømming hos Viaplay.

Mitt inntrykk etter å ha sett hele serien er at serien er bra. Den når ikke helt opp i toppklassen, men den har sine øyeblikk. Den er heller ikke redd for å være blodig innimellom og det er et lite pluss. Mange superheltserier er rettet mot barn og toner da ned en god del ting.

Serien omhandler en verden der det finnes folk med superkrefter. Disse kalles Powers. Disse superheltene er ganske så kommersielle. De har PR-rådgivere og lever av å sponse ting. De tilbedes og er denne verdenens kjendiser. Det finnes også slemme Powers, og kamper mellom Powers er store nyheter. Det er litt forvirrende i begynnelsen når alle superheltene er helt nye, men etter et par episoder føles denne verdenen komfortabel og lettere å forstå.

Hovedpersonen er Christian Walker, som spilles av Charlto Copley (District 9, A-Team-filmen, Elysium, Chappie).Christian Walker var en gang i tiden den verdenskjente superhelten Diamond. Helt til han i en kamp mot den mektige og farlige Wolfe, mistet kreftene sine. Nå er han en gretten politimann i Powers-division. Det er avdelingen i politiet som håndterer kriminalitet begått av folk med superkrefter.

Eddie Izzard spiller "Big Bad" Wolfe.Wolfe er skremmende sterk. Han kan nesten ikke drepes. Den eneste måten å holde ham fanget på er å stikke ham i hodet med jevne mellomrom. Altså gjøre det igjen før han blir helt helbredet. Han har helbredelsesevner slik som Wolverine, men han kan også stjele evnene til andre Powers ved å spise dem. Ja, spise dem.

Susan Heyward spiller Deena Pilgrim.Hun er en politikvinne nylig overført til Powers-divison og blir Walkers nye partner. Hun kommer fra en politifamilie og liker å følge reglene. Noe som gnisser litt mot Walkers litt mer avslapne holdning til prosedyrer.

Noah Taylor (Game of Thrones) har rollen som Johnny Royale.Johnny er kriminell og har evnen til å teleportere. Han kan f.eks. ta på hodet ditt og så teleportere seg selv og hodet et sted mens kroppen blir igjen. Sølete, men effektivt. Han er en gammel venn, nå fiende, av Walker. Han har også et forhold til Wolfe, for Wolfe var læremesteren til både Johnny og Walker da de var unge. Dette var før Wolfe ble slem og massemorder.

Michelle Forbes (True Blood, Battlestar Galactica, 24) spiller Retro Girl.Retro Girl er den store heltinnen. Man kan nesten si at hun er denne verdenens versjon av Supermann. Bortsett fra at hun er dame og har en PR-rådgiver. Hun er den helten som blir kalt inn når politiet må håndtere en Power som er for sterk for dem. Hun hadde også et forhold til Walker da han var Diamond.

Logan Browning spiller Zora.Zora er ny i superhelt-gamet. Hun er ung og ønsker ære og berømmelse. Og penger. Hennes kraft består i lage små lilla kuber.

Adam Godley spiller kaptein Cross, lederen for Powers-divison i politiet.Aaron Farb spiller Simons, håndlangeren til Johnny Royale. Simons sin evne er å kunne lage kopier av seg selv.Andrew Sensenig har rollen som Triphammer. Triphammer er denne verdenens Tony Stark. Han er oppfinner og har laget seg en slags rustning som gjør ham sterk nok til å kjempe mot skurkene. Han var en av de store heltene sammen med Retro Girl og Diamond.Olesya Rulin spiller Calista.Calista er ei ung jente som har rømt hjemmefra og lever på gaten. Hun er en stor Retro Girl fan og en Powers-Wannabe. Hun insisterer på at hun selv er en Power, det er bare det at kreftene hennes ikke har manifestet seg enda.

 

Nøyaktig hva som skjer i løpet av serien skal jeg ikke røpe. Det får dere se selv. Det er superskurker og superhelter. Walker og Johnny Royale får sine prøvelser. Egentlig synes jeg at Johnny Royale var den mest interessante personligheten av dem alle. Bare se serien, så skjønner du nok hva jeg mener. Han er kanskje den som vokser mest og har mest karakterutvikling.

Det er en del ting som skjer på slutten som setter opp til en meget dramatisk sesong 2, men jeg vet ikke om den blir laget. Har søkt litt rundt på nettet men har ikke klart å finne noe konkret. Sony og Playstation har ikke sagt noe om de kommer til å fortsette å lage originale serier. Jeg kunne godt tenkt meg en sesong til av dette. Får se hva de finner på.

Her er traileren forresten:


#tv #playstation #Powers #superhelt #sharltocopley #eddieizzard #johnnyroyale #dop #superkraft #krim #politi

Marvel-tegneserier Januar 1950

I min kronologiske gjennomgang av Marvel-tegneserier har jeg nå kommet til 1950. Starten på et nytt tiår, og mot slutten av året kommer jeg endelig til noen tegneserier som er mulig å lese på Marvel Unlimited også. Det gleder jeg meg til. Men først er det bladene som ble utgitt i januar. I 1949 var det romantikkblader for jenter som dominerte utgivelsene, men mot slutten av året ble veldig, veldig mange av dem lagt ned. Da regner jeg med at det kommer en del nye blader utover 1950 og kanskje er det en ny sjanger som vil hevde seg over de andre. Kanskje krim, kanskje western, eller kanskje grøsser. Eller noe annet, blir spennende å se. Superheltserier tar jo ikke av før i 1960, som er det året jeg opprinnelig tenkte å begynne med. For det er jo Fantastic Four nummer 1 som regnes som den virkelige starten for det Marvel-universet vi er så glade i i dag.

1. januar 1950 ga Marvel ut Little Lizzie nummer 5, det siste bladet i denne serien før den ble nedlagt.Tirsdag 3. januar dag kom det ut to Marvel-tegneserier:

Best Love nummer 36, den siste utgivelsen i denne romantikk-serien.Og Miss America Magazine nummer 31.Så blir det et lite opphold i utgivelsene på en uke. Den neste bladutgivelsen kom tirsdag 10. januar 1950, og det var Patsy Walker nummer 28.Torsdag 12. januar 1950 kolliderte et svensk tankskip med en britisk ubåt i Thames-elven. 64 døde. Marvel ga ut westernbladet Whip Wilson nummer 9. Det er det første bladet, for det tar over nummerserien fra Rex Hart.Bladet inneholder:

 • Whip Wilson: "The Mark of the Whip"
 • Whip Wilson: "The Man Everyone Hated"
 • Whip Wilson: "The Indian Killer"
 • "Hawkeye Harris Sheriff of Cactus Gap"
 • Whip Wilson: "Fighting the Mexican Marauder"
 • Whip Wilson: "Bullet, Wonder Horse of the West"
 • Whip Wilson: "Bull Barton, the Man-Crusher"

Mandag 16. januar 1950 kom det enda et nytt blad. Det fortsetter nummerserien fra det nedlagte Margie Comics og er Reno Browne, Hollywoods Greatest Cowgirl.Tirsdag 17. januar 1950 ble Brinks i Boston ranet for 1,2 millioner i penger og 1,5 milioner i verdipapirer. Marvel ga ut Romance Tales nummer 9, det siste bladet i serien.Torsdag 19. januar 1950 ble Lovers nummer 28 utgitt.Søndag 22. januar 1950 kom Joker Comics nummer 41.Mandag 23. januar 1950 bestemmer Knesset seg for at Jerusalem skal være Israels hovedstad. Samme dag kommer Willie Comics nummer 23, det siste bladet i denne serien. Dette bladet blir omgjort til en krimserie og får nytt navn fra og med nummer 24.Tirsdag 24. januar 1950 kom det ut tre blader.

Først western i Kid Colt Outlaw nummer 9.Med historiene:

 • Kid Colt Outlaw: "The Man from Nowhere"
 • Kid Colt Outlaw: "The Meanest Man in the World"
 • Kid Colt Outlaw: "A Matter of Pride"
 • Kid Colt Outlaw: "Secret of the Hidden Mine"
 • "The Man Who Refused to Die"
 • Kid Colt Outlaw: "The Gun-Shy Sheriff"
 • "The Flaming Fury"

Så Love Romances nummer 11.Og så Venus nummer 9.Onsdag 25. januar 1950 var det varmerekord i Cleveland, da temperaturen steg til 23 grader selv om det var januar. Marvel ga ut to blader den dagen.

All True Crime nummer 38.Med historiene:

 • "Murder Weapon"
 • "Smart Guy"
 • "Frozen Trap"
 • "His Brother's Keeper"
 • "Fear"

Og Love Tales nummer 41.Tirsdag 26. januar 1950 blir India en selvstendig republikk. Samme dag kommer Hedy of Hollywood nummer 37.Søndag 29. januar 1950 kommer Teen Comics nummer 35, det siste bladet i denne serien.Mandag 30. januar 1950 kommer Cindy Smith nummer 39. Dette er det første bladet, men jeg har ikke klart å finne ut hvilken nummerserie det tar over.Tirsdag 31. januar 1950 annonserer president Truman at han støtter utviklingen av hydrogenbomben. Samme dag ga Marvel ut månedens to siste blader:

Junior Miss nummer 38.Og Miss America Magazine nummer 32.Det var alle Marvel-utgivelsene i januar 1950. Jeg kommer tilbake med februar litt senere.

#tegneserie #marvel #romantikk #humor #krim #western

Alone TogetherDa har jeg lest det tiende nummeret av tegneserien Sex Criminals. Dette avslutter kapittel 2 i sagaen om Jon og Suzie som kan stanse tiden når de får orgasme. Der kapittel en var frisk, overraskende og spennende, har kapittel to vært kjedelig.

I det siste bladet slår Jon og Suzie seg sammen med Ana, den tidligere pornostjernen Jasmine St. Cocaine, for å sammen kjempe mot sexpolitiet. Men ting går jo så tregt. Det skjer jo ingenting og de gjør ingenting. Så vidt jeg har forstått skal kapittel 3 (ytterligere fem blader) komme i løpet av året. Jeg tviler egentlig på at jeg gidder å lese dem. Kanskje en gang langt i fremtiden hvis de kommer på billigsalg, men det er så mye annet spennende å lese så det blir langt i fra førstepri.

Jeg kan anbefale å lese den første halvdelen, for den er morsom. Men for min del burde jeg ha sluttet med den da serien var på topp. I de bladene som jeg har lest denne uken så har det stort sett vært brevsidene bakerst i bladene som jeg har likt. Over helgen begynner jeg å lese mer Vampirella. Det tror jeg blir mye mer underholdende.

Fra Image sine hjemmesider:

Diamond ID: SEP140750

Published: January 28, 2015

In which Jon and Suzie learn just how alone together we all are, and the stakes get raised crazy-high in this, the second arc finale. By MATT FRACTION (CASANOVA, ODYC, SATELLITE SAM) and just a great big bunch of C.H.U.D.s with photoshop or something.

#tegneserie #image #sex #komedie

Dødelig virusPatient Zero er tittelen på episode 6 av tv-serien Intelligence.

Et dødelig virus herjer i Texas, og for å finne en kur trenger dr. Shenandoah (John Billingsley) blod fra virusbæreren, eller Patient Zero om du vil. Og for å finne det som er Lost har de Gabriel (Josh Holloway), mannen med en chip i hodet som lar ham koble seg til internett og alt som er trådløst med hodet. Han kan til og med styre droner med hjernen.

Det viser seg snart at de er på leting etter en mann (Ronnie Gene Blevins) som ble henrettet for mord noen dager tidligere. Henrettelsen ble faket, og han ble brukt til å teste et virus som en del av ulovlig våpenforskning. Bare så synd at han rømte og spredte viruset til befolkningen i Texas.

Dette var en spennende episode. Kan nesten kalle den en mild versjon av Outbreak. Lillian (Marg Helgenberger) er fremdeles tøff når det kommer til å håndtere skumle generaler (Nich Searcy) fra Pentagon. Gabriel virker også å komme litt over tapet av kona, så det blir en ørliten sjanse for en gryende romanse med Riley (Meghan Ory). Jeg liker denne serien mer og mer. Den er på langt nær perfekt, men er en kjempefin underholdningsserie når man har lyst på noe lettfordøyd.

Trailer:#tv #action #chip #virus #pandemi

King of the KillKing of the Kill er det trettifjerde bindet (kapittel 296-305) av mangaserien Bleach, tegnet og skrevet av Tite Kubo. Og hvis du lurer på hvem forsidepiken er, så er det Nelliel Tu Odelschwanck.

Jeg tror jeg har nevnt det før, men ganske fin ting som går igjen i manga er at ofte blir bitre fiender til venner etter hvert.

Og det skjer også her. Ichigo og vennene hans har virkelig trøbbel, men så kommer tre kapteiner fra Soul Society for å hjelpe dem. Disse tre kapteinene ble jo beseiret av Ichigo og Co. under redningen av Rukia. De burde være mye svakere enn Ichigo, men de har tydeligvis trent veldig hardt for der vår helter kommer til kort, kommer kapteinene til unnsetning.

Vi møter igjen Kenpachi, han er kul synes jeg. Også kommer Buyakya, broren til Rukia. Han er kanskje på de godes side nå, men jeg synes fortsatt han er en arrogant fjott. Men den store overraskelsen er at Mayuri Kurotsuchi kommer Uryu og Renji til unnsetning. Han var jo en skikkelig fæling, men nå er han plutselig blitt snill. Akkurat han forstår jeg ikke, men vi får sikkert et flashback eller noe slikt etter hvert som forklarer hva som har skjedd for å endre ham.

Dette bindet, som vanlig i det siste, er proppfullt av action og slåssing. Skikkelig spennende, og vi kommer stadig nærmere sluttoppgjøret med Aizen, men tror nok det er et stykke igjen før vi kommer dit.

#manga #bleach #titekubo #duell #sverd

Instagram

hits