AnaVel, da har jeg lest igjennom det niende nummeret av tegneserien Sex Criminals fra Image Comics. Matt Fraction har manus og Chip Zdarsky tegner.

Det er utrolig hvordan de klarer å hale ut handlingen slik at det nesten ikke er noen som helst fremgang i historien. Jeg likte de første bladene, for da var alt nytt og crazy, men nå har det rett og slett blitt kjedelig. Det blir alt for mye hverdagsdrama nå. Man leser ikke en tegneserie med tittelen Sex Criminals som omhandler folk som kan stanse tiden når de får orgasme og har lyst til å lese om parforhold og slikt. Nei, da vil man ha galskap og moro.

I dette nummeret får vi bakgrunnshistorien til Jasmine St. Cocaine, favorittpornostjernen til Jon. De går nemlig til henne for å få hjelp mot sexpolitiet, men nøyaktig hva slags hjelp hun kan gi dem får vi ikke vite før i neste nummer. Disse fire bladene jeg har lest nå, kunne ha vært presset sammen til ett og vært mye bedre. Det blir for tregt. Det eneste som er skikkelig morsomt og underholdende er leserbrevene bak i tegneseriebladet. Bare Sex Criminals nummer 10 igjen nå. Så kan jeg finne meg noe morsommere å lese på.

Fra Image sine hjemmesider:

Diamond ID: AUG140677

Published: December 10, 2014

Suze and Jon meet Ana. Or rather, meet Ana AGAIN. Or should we say, meet...Ms. Jazmine St. Cocaine AGAIN. Did we just put those words in that order in PREVIEWS? Yes. Yes we did. By MATT FRACTION (SEX CRIMINALS) and CHONNY ZDARKO (SEX CRIMINALS).

#tegneserie #image #sex #komedie

RedningenThe Rescue er den femte episoden i action-serien Intelligence.

Datteren (Abbie Cobb) til en senator (Robert Curtis Brown) blir kidnappet av en narkobaron (Carlos Sanz). Senatoren er i ferd med å godkjenne en avtale om å selge en overvåkingssatelitt til Mexico, noe som vil gi myndighetene enorme fordeler i kampen mot narkosmugling over grensen. Det har ikke narkokartellene særlig lyst til. For å redde datteren og hennes venninne (Kimberly Whalen) trenge de en agent som ikke blir Lost i Mexico: Gabriel (Josh Holloway). Han er agenten med en chip i hodet sitt som lar ham koble seg til internett og alt av teknologi som er trådløst.

Peter Coyote har også en gjesterolle i denne episoden. Han spiller en skummel CIA-fyr som også er faren til Lillian (Marg Helgenberger) som er sjefen til Gabriel.

Jeg likte denne. Den har action, intriger og et avkappet hode. Serien har blitt litt røffere og mørkere virker det som. Helt på slutten får vi se hvor hardcore Lillian faktisk er også.

Men det er en ting som er litt merkelig. Jeg forstår hvorfor en Secret Service agent (Meghan Ory) beskytter Gabriel når han er hjemme og slapper av, men hvorfor skal hun hele tiden være med ham på oppdragene sine. Han er jo mer enn kapabel til å ordne opp i ting selv når han er i action-modus. Hun er jo ikke bare en distraksjon, men han må jo også redde henne titt og ofte. Forklaringen er vel at de trenger en pen dame som kan fungere som en nesten-romanse for kvinnelige seere. Det er mulig de blir et par etter hvert. På youtube florerer det av romantiske musikkvideoer dedikert til Gabriel og Riley, laget av kvinnelige fans med videoredigerings-skill.

Trailer:


#tv #action #chip #Mexico #narko #kidnapping #senator #spionsatelitt

Marvel-tegneserier November og Desember 1949

Da kommer nok et kapittel i min kronologiske gjennomgang av Marvel-tegneserier. I oktober ble veldig mange romantikk-blader nedlagt, så jeg mistenker at det nå kommer et trendskifte i hvilke blader som utgis. Om det blir western eller krim (eller noe annet) som blir dominerende vet jeg ikke, men blir spennende å finne ut. Vi har nå kommet til november i 1949.

Og da starter vi med tirsdag 1. november og krimbladet Casey Crime Photographer nummer 4. Dette er den siste utgivelsen. Fra og med nummer 5 blir dette et westernblad. Kanskje et tegn på at vi entrer westerntegneserienes tidsalder.Bladet inneholder:

 • Casey, Crime Photographer: "Lend Me Your Life"
 • Casey, Crime Photographer: "Ma Jenkins, Gang Boss"
 • "Three Were Strangers"
 • Casey, Crime Photographer: "The Mystery of the Dead Man's Hands"

Så hopper vi frem til fredag 4. november og Suspense nummer 2. Dette er et krimblad, men jeg har forstått det slik at det etter hvert går over til å være et grøsserblad.Bladet inneholder:

 • "I Bet with Death"
 • "Pursuit"
 • "The Man Who Lived Again"
 • "When Time Stood Still"

Søndag 6. november 1949 avsluttes borgerkrigen i Hellas. Marvel ga ut Wild Western nummer 10.Bladet inneholder:

 • "Killer for Hire"
 • "Kansas's Hanging Tree"
 • "The Pride of the Pony Express"

Så blir det et opphold i utgivelsene frem til torsdag 10. november 1949, da Marvel ga ut to tegneserieblader.

Film Funnies nummer 2, som legges ned etter bare to utgivelser.Tex Morgan nummer 9 legges også ned etter denne utgivelsen.Bladet inneholder disse historiene:

 • Tex Morgan: "Death to Tex Morgan"
 • Tex Morgan: "Fury in the Shadows"
 • Tex Taylor: "Riding the Owlhoot Trail"

Den neste bladutgivelsen kom søndag 13. november, og det var Georgie Comics nummer 25.Og mer romantikk blir det mandag 14. november når Venus nummer 8 kommer ut.Tirsdag 15. november kom det tredje og siste bladet av Blaze the Wonder Collie.Onsdag 16. november kommer det ut et nytt blad: True Secrets nummer 3. Det er det første bladet, men har nummer 3 fordi det fortsetter nummerrekken fra det nedlagte bladet Actual Romances.Så blir det et opphold i utgivelsene igjen, før vi kommer til mandag 21. november 1949 og Captain America's Weird Tales nummer 75. Etter dette bladet tar Captain America en pause før han er tilbake igjen en gang i 1954.Bladet inneholder:

 • "Hoofprints of Doom"
 • "Thing in the Chest"
 • "The Bat"

Tirsdag 22. november kommer Miss America Magazine nummer 30.Onsdag 23. november kom det to tegneserieblader fra Marvel.

Romantikkbladet Cupid får sin andre og siste utgivelse. Nok et blad som gikk dukken etter bare to utgivelse. Slike har det vært mange av, hvis du husker tilbake til da jeg skrev om oktoberbladene.Romances of the West nummer 2. Nok et blad som legges ned etter bare to utgivelser.Torsdag 24. november kommer det også to bladutgivelser.

Først Little Lana nummer 9. Dette bladet legges også ned etter denne utgivelsen. Det fikk også bare to blader, for det fortsatte på nummerrekken til Lana Comics frem til nummer 7.Patsy Walker nummer 27.Fredag 25. november 1949 lanseres sangen Rudolph the Red-Nosed Reindeer. Marvel ga ut westernbladet Tex Taylor nummer 9. Det siste i denne serien.Så kommer vi til søndag 27. november, og da sendte Marvel ut hele fire blader:

Love Tales nummer 40.Lovers nummer 27.Marvel Tales nummer 95. Dette så faktisk litt interessant ut.Bladet inneholder:

 • "The Living Death"
 • "The Gypsy Curse"
 • "Trapped in Time"

Sports Action nummer 2. Dette har skiftet navn, for det første bladet het Sports Stars.Tirsdag 29. november 1949 eksploderer en urangruve i Øst-Tyskland og dreper 3100 mennesker. Marvel ga ut tegneseriebladet Justice nummer 15.Med historiene:

 • "The Man Who Dealt in Murder"
 • "Peter Radom"
 • "Smiley Jordan Mob"

Det var ikke så mange bladutgivelser i desember, så jeg tar med de også.

Torsdag 1. desember 1949 ble Pablo Escobar født. Marvel ga ut Western Outlaws and Sheriffs nummer 61.Med historiene:

 • "Pepper Lawson Texas' King of the Badmen"
 • "Chief Tall Wolf's War"
 • "The Double Cross of Sam Bass"
 • "The McCanles Massacre"
 • "Kill the Sheep-Men"

Lørdag 3. desember kom Millie the Model nummer 22 ut.Torsdag 8. desember blir Romantic Affairs nummer 3 gitt ut. Det tar over nummerrekken fra Molly Mantons Romances, men fikk bare en utgivelse.Tirsdag 13. desember blir det bestemt at Jerusalem skal bli hovedstaden til Israel. Marvel ga ut to blader den dagen.

Cowboy Romances nummer 3, det siste bladet i serien.Western Life Romances nummer 2, også det siste i serien.Torsdag 15. desember 1949 blir skuespiller Don Johnson født. Marvel ga ut to tegneserier samme dag.

True Western nummer 2, det siste bladet i serien.Med historiene:

 • "The Apache Kid"
 • "Death Hand"
 • "The Hombre Who Came Back from the Dead"

Wonder Duck nummer 3, også den siste utgivelsen i sin serie.Søndag 18. desember lanserte Marvel My Own Romance nummer 11.Tirsdag 20. desember 1949 gifter Clark Gable seg med Sylvia Ashley. Marvel ga ut tegneseriebladet My Love nummer 4. Dette bladet legges også ned etter denne utgivelsen.Torsdag 22. desember lanserer Marvel tre blader for å få med seg det siste julerushet.

Man Comics nummer 2.My Diary nummer 2, denne serien legges også ned etter bare to utgivelser.Og til slutt Romance Diary nummer 2. Blir du overrasket hvis jeg sier at denne serien også fikk kun to utgivelser?Mandag 26. desember var visst julefeiringen over og det var tilbake på jobb. Marvel ga ut Girl Comics nummer 3.Tirsdag 27. desember 1949 blir Indonesia selvstendig etter å ha vært under Nederlandsk styre. Marvel ga ut to tegneserieblader den dagen.

Først et helt nytt og spennende blad: Black Rider nummer 8. Det tar over nummerrekken fra Western Winners.Rangeland Love nummer 2. Og jammen går ikke dette bladet også dukken etter bare to utgivelser.Fredag 30. desember 1949 blir årets siste Marvel-blad utgitt: Kellys nummer 24.Og da var vi ferdige med 1949-årgangen. Dette var et år med overflod av romantikk-serier, men siden de fleste av dem ble kansellert mot slutten av året, tror jeg at det kommer en god del nye serier i 1950. Det mest positive med 50-årgangen er jo at mot slutten begynner det å komme blader som kan leses på Marvel Unlimited igjen. Det er litt gøy å lese om tegneserier, men det er enda morsommere å faktisk lese dem. Gleder meg.

#marvel #tegneserie #romantikk #humor #krim #western #grøss

Robert RegnbueDet åttende nummeret av tegneserien Sex Criminals. Men hvor er all crazy-humoren? Hvor ble det av all galskapen med å stanse tiden med sine orgasmer? Dette bladet har gått fra en syk og sprø komedie til et mer alvorlig drama.

Jon og Suzie bestemmer seg for å ta en pause. Jon prøver å få behandling for sine mentale problemer. Suzie drar til gynekologen, men Dr. Awfulstein, hennes faste, er borte og den kjekke Robert Rainbow har tatt over.Hun inviterer ham ut på en drink, men så viser det seg at han og Jon kjenner hverandre fra barndommen og vi er i gang.

Jeg har virkelig blitt skuffet. Jeg savner galskapen i denne serien. Jeg savner at den var morsom. Hadde det ikke bare vært to utgaver igjen så hadde jeg gitt opp og funnet noe annet å lese.

Selv om den har blitt tammere, så er Sex Criminals ikke en tegneserie for barn, den er forFra Image sine hjemmesider:

 

Diamond ID: JUN140572

Published: October 8, 2014

Jon and Suzie have had to deal with a whole lot in their time together but nothing can prepare them for...Robert Rainbow. Actually he's a pretty cool guy. And that's the problem. Come along and laff and love with the Eisner Awardnominated SEX CRIMINALS by MATT FRACTION (SATELLITE SAM, HAWKEYE) and special guest artist CHIP ZDARSKY (SPAWN*, THE WALKING DEAD*) *avid reader of

#tegneserie #image #sex #komedie #gynekolog

Gabriel i SyriaDen fjerde episoden av Intelligence har tittelen Secrets of the Secret Service. Gabriel (Josh Holloway) blir forhåpentligvis ikke Lost når han drar til Syria sammen med Riley (Meghan Ory), utkledd som Secret Service agenter. Dekket deres er at de skal beskytte ekspresidenten (Bill Smitrovich) under forhandlinger i Damaskus. I virkeligheten skal de redde to reportere som er fengslet og tortureres. Men det er ikke så enkelt, for snart havner de midt oppi en CIA-operasjon.

Dette var en helt grei episode med litt action og intriger. Vi blir litt bedre kjent med Riley når eksen hennes (Michael Trucco) er med på oppdraget. Han er en ekte Secret Service agent. Det virker også som om CIA-sjefen (Lance Reddick) kan bli fast inventar fremover, til Lillinas (Marg Helgenberger) store irritasjon.

Har du ikke hørt om Intelligence tidligere, så er det en action-serie om agenten Gabriel, som har en chip i hodet sitt. Denne chippen gjør at han kan f.eks. hacke sikkerhetskameraer og søke opp informasjon om folk han møter på internett med hodet sitt. Synes dette er en helt grei serie hvis man er ute etter litt lett underholdning, men den passer ikke for deg hvis du er den typen som henger deg opp i smådetaljer og logiske brister. Han fyren i CinemaSins hadde sikkert hatt mye å si om denne serien, men jeg synes den er helt grei å slappe av til hvis man bare vil hvile hjernen litt.
#tv #action #chip #agent #cia #spion #Syria #damaskus

Dårlig VitsThe Bad Joke er tittelen på det trettitredje bindet (kapittel 287-295) av mangaserien Bleach, tegnet og skrevet av Tite Kubo.

Etter å ha overvunnet Grimmjow tregner Ichigo litt hvile, men det får han ikke for neste fiender kommer med en gang: Nnoitra Gilga (han på omslaget). Og han er mye sterkere enn Grimmjow. Samtidig strever Renji og Uryu hardt for å vinne over gærningen Szayelaporro Granz. Dette har utviklet seg til litt av en kamp, og den har rast over flere bøker nå.

Men den store overraskelsen her er Nel, den lille irriterende skapningen som Ichigo har tatt seg av og beskyttet. Hun er egentlig Nelliel Tu Odelschwanck, ei berte med digre airbags og en fillete skjorte som er sååå nær å slippe løs godsakene. Nelliel har historie med Nnoitra, og hjelper Ichigo i kampen mot ham.

Bleach er en kjempespennende og underholdende manga. Selv i de partiene som for det meste omhandler kun slåssing, klarer Tite Kubo å holde historien frisk og overraskende. Kjempebra.#manga #bleach #titekubo #sverd #duell

Break, EnterSuzie prøver å bli venner igjen med sin venninne Rachel, mens Jon sporer opp dama som leder sexpolitiet og bryter seg inn i huset hennes. Det syvende nummeret av den noe uvanlige tegneserien Sex Criminals er merkelig fascinerende, men samtidig er det litt for lite som skjer. Historien burde ha litt mer tempo, for hvis det ikke skjer noe mer spennende snart så kan man raskt bli lei og finne seg noe annet å lese.

Det mest oppsiktsvekkende med dette bladet er at Matt Fraction og Chip Zdansky sannsynligvis har sett Game of Thrones og syntes sverdtronen der var for kjedelig:Jeg begynner å bli litt skuffet over tegneserien nå, for jeg synes det går alt for tregt. I begynnelsen av serien ble jeg jo sugd inn av den sprø humoren og det faktum at hovedpersonene stanser tiden når de får orgasme. Men det har ikke skjedd noe særlig nytt siden da. Historien trenger mer fremgang.

Faktisk, brukte jeg mer tid (og ble mer underholdt) på sidene med leserbrev. Der var det mye rart, fra folk som sendte inn sære/flaue sex-historier eller dårlige vitser til folk som ble skikkelig rørt av tegneserien og følte at skaperne virkelig forstod dem. Det var særlig mange som led av ADHD som skrev inn og fortalte hvordan de kjente seg igjen i Jon.

Jeg likte de første bladene mer, nå er jeg litt redd for at de har mistet magien.

Regner også med at dere skjønner at Sex Criminals ikke er for barn. Den er forFra Image sine hjemmesider:

Diamond ID: MAY140728

Published: August 13, 2014

Jon breaks into Kegelface?s house and oh my golly what on EARTH do you think he finds there. Not only are our beloved Sex Criminals not alone...they?re not unwatched, either. And Suzie learns once and for all the fate of her precious Library.

#tegneserie #image #sex #komedie

Mei Chen er tilbakeDen tredje episoden av Intelligence heter Mei Chen Returns. Gabriel (Josh Holloway) føler seg Lost og sørger over sin avdøde kone. Men han er agent for USA og da er det ingen hvile å få. Når Kate Anderson (Annie Wersching fra 24) prøver å hoppe av til kineserne med hemmeligstemplet informasjon, må Gabriel og teamet fange henne. Men det er ikke alt, for Mei Chen (Faye Kingslee) er tilbake. Hun fikk en eksperimentell chip i hodet i den første episoden. En chip som er bedre enn den Gabriel har, og hun klarer da å hacke ham. Ikke bra. Må også nevne at Lance Reddick (Fringe, The Wire) har en gjesterolle som CIA-sjefen.

Det er en ting som irriterer meg litt i denne episoden. Og det er Mei Chen. I den første episoden var det Grace Huang som spilte Mei Chen. Jeg liker det ikke når de bytter skuespillere slik uten forvarsel. De prøver ikke engang å komme noen forklaring som f.eks. plastisk kirurgi eller noe slikt. Neida, de bare bytter ansikt på jenta og håper at ingen følger med. Det irriterer meg når de gjør slikt.

Rent bortsett fra det så er dette en morsom episode om to mennesker som hacker hverandre.


#tv #action #agent #spion #cia #chip #hacking

Marvel-tegneserier Oktober 1949

Da var det dags for å kikke på litt flere tegneserier. I min kronologiske gjennomgang av Marvel-tegneserier har jeg nå kommet til oktober 1949.

Lørdag 1. oktober 1949 grunnlegger Mao Zedong Folkerepublikken Kina. Marvel ga ut to tegneserieblader samme dag.

Først det tiende og siste nummeret i serien Comedy Comics.Og Little Lizzie nummer 4.Mandag 3. oktober 1949 kom det tre blader.

Love Adventures nummer 2.My Own Romance nummer 10. Jeg føler med han fyren i slåbroken.Real Experiences nummer 25. Bladet tar over nummerserien til Tiny Tessie, men det ble bare med denne ene utgivelsen.Så går det en hel uke uten nye blader. Først mandag 10. oktober kommer det to nye blader.

Cowgirl Romances nummer 28, som tar over nummerrekken til Jeanie Comics. Det ble bare en utgivelse.Og et nytt blad: The Kellys nummer 23. Det tar over nummereringen til Rusty.Så hopper vi frem til 12. oktober 1949, da det kom ut fire blader.

Først Amazing Mysteries nummer 35, det siste bladet i serien.Med historiene:

 • "The Hood from Hell's Kitchen"
 • "The Highway of Doom"
 • "The Terror of Budapest"

Romantikkserien Faithful fikk bare to utgivelser før den ble lagt ned.Joker Comics nummer 40.Romantikkbladet Our Love fikk også bare to utgivelser før det ble lagt ned.Lørdag 15. oktober 1949 tar India over kontrollen av Manipur. Marvel ga ut westernbladet Rex Hart nummer 8, det siste i serien.Søndag 16. oktober kom Nellie the Nurse nummer 22 ut.Mandag 17. oktober ble Willie Comics nummer 22 utgitt. Etter en stund som Lil' Willie har han nå blitt voksen igjen.Onsdag 19. oktober kom det ut to blader fra Marvel.

Romantikkbladet Actual Romances kommer med sitt andre og siste blad.Og All True Crime nummer 37.Med historiene:

 • "Robert Marone"
 • "Murder in the Mind"
 • "Bigger than the Law"

Torsdag 20. oktober 1949 får USA sin første kvinnelige ambassadør når Eugenie Anderson blir sendt til Danmark. Marvel ga ut tre blader den dagen.

Hedy of Hollywood nummer 36 (tidligere het det Hedy de Vine Comics).Love Romances nummer 10.Miss America Magazine nummer 29.Søndag 23. oktober 1949 blir det utgitt et westernblad: Kid Colt Outlaw nummer 8.Med historiene:

 • Kid Colt Outlaw: "Ambush in Lone Valley"
 • Kid Colt Outlaw: "Death Waits in the Shadows"
 • "His Fight for Life"

Mandag 24. oktober blir Young Hearts nummer 2 utgitt. Nok et romantikkblad som legges ned etter bare to utgivelser.Neste dag, den 25. oktober, kommer Teen Comics nummer 34.Torsdag 27. oktober 1949 kommer bladet Love Classics nummer 2. Atter en gang et romantikkblad som legges ned etter bare to utgivelser.Fredag 28. oktober 1949 blir Georges Bidault president i Frankrike. I Amerika blir Loveland nummer 2 utgitt. Og jammen er ikke dette også slutten på nok et nystartet romantikkblad.Lørdag 29. oktober kommer månedens siste Marvel-blad: Cindy Comics nummer 38. Dette bladet blir også lagt ned etter dette.Det var oktober måned i 1949. Det var veldig mange serier som hadde sin siste utgivelse nå. Da blir det sikkert en god del nye serier som dukker opp fremover. Vil det fortsatt være romantikk det satses på, eller er det en annen sjanger som nå tar over? Vi får se når jeg kommer tilbake med november-bladene om en liten stund.

#marvel #tegneserie #romantikk #humor #western #krim

Coming OnJeg hadde egentlig tenkt å lese flere Vampirella-tegneserier, men falt for fristelsen og kjøpte resten av Sex Criminals på comixology. Hvis dere klarer å huske så langt tilbake, så leste jeg og skrev om de fem første bladene i denne serien ikke i forrige uke, men uken før det. Dette er en helsprø tegneserie om Jon og Suzie som kan stanse tiden når de får orgasme. De bruker da denne evnen til å rane banker, men ble raskt antastet av sexpolitiet. Matt Fraction skriver manus og Chip Zdarsky tegner. Sex Criminals nummer 6 forteller hva som skjedde etter at Jon og Suzie klarte å rømme fra sexpolitiet.Forståelig nok så er de litt preget av hendelsen. Særlig Jon, som har ADHD, OCD og masse andre psykologiske bokstavkombinasjoner. Han har sluttet med medisinene sine og sliter litt. Selv ikke hans daglige bæsj i sjefens potteplante på jobben hjelper ham lenger.Jeg skal ikke røpe hva som skjer, men jeg synes fremgangen i historien går litt sakte. Jeg håpet å få mer galskap og action med raringene i sexpolitiet, men skaperne av denne tegneserien bare erter oss med hint. Det er saker i vente fremover, det er sikkert.

Som du sikker skjønner så er ikke dette en tegneserie for barn. Den er ment for:Denne gangen kjøpte jeg ikke samlingen, men bladene hver for seg. For en gangs skyld var det billigere, noe som var litt rart. Men jeg er egentlig glad for at jeg gjorde det. For når jeg kjøpte bladene hver for seg, så fikk jeg jo også med sidene med leserbrev på slutten av bladet. Og det er syke, syke saker folk skriver inn om, og Fraction og Zdarsky svarer tilbake med tips om sex og sånt.Det er også et lengre intervju med sexolog Emily Nagosky som har skrevet bøker om greier man vanligvis ikke snakker om. De klarte den bragden å lage en brevkolonne som var både syk, morsom og interessant på samme tid. Ikke verst.

Er spent på hva som skjer videre med Suzie og Jon.

 

Fra Image sine hjemmesider:

Diamond ID: APR140596

Published: June 18, 2014

TIME MAGAZINE?S COMIC OF THE YEAR RETURNS WITH ITS SECOND STORYLINE! After their narrow getaway from the Sex Police, Jon and Suzie are learning that this is ?just the tip? of a massive iceberg. And what happens after the rush of a new relationship fades? Are they in love, lust, like, or just lame? Sexy fun times returns: We missed you so much, brimpers.

#tegneserie #image #sex #komedie

Red XDen andre episoden av action-serien Intelligence har tittelen Red X. Det er navnet på et nytt sprengstoff som også er spiselig. Terrorister har fått tak i dette, spiser litt bombe med honning, for så å rusle en tur til et egnet sted å sprenge seg selv. Uff da.

Men vi er ikke Lost, for Josh Holloway spiller Gabriel Vaughn, superagent med en chip i hodet som gjør ham til en vandrende datamaskin.


For seks år siden forsvant kona hans på et oppdrag i Mumbai. Alle tror at hun har hoppet over og har blitt terrorist, men Gabriel nekter å tro dette. Vi fikk høre om dette i den første episoden også, og jeg trodde at dette ville være seriens overordnede historie. Og at sesongen sluttet med at de to møttes igjen. Men de møtes allerede i episode to. Jeg vil ikke røpe hva som skjer i tilfelle du ikke har sett serien, men er litt overrasket over at de tok tak i dette så raskt.

Marg Helgenberger fra CSI er også med, det samme er John Billingsley, som spilte den koselige doktor Phlox i Star Trek: Enterprise (og den ikke fullt så koselige Mike Spencer i True Blood). Meghan Ohry fra Once Upon a Time spiller Secret Service-agenten som skal passe på Gabriel.

Intelligence er en helt ok action-serie. Den er underholdende, men langt ifra unik. Det finnes mange serier som handler om en agent med datafordeler, blant andre Chuck og Bionic Woman. Etter å ha sett to episoder er jeg ikke så veldig imponert, men serien er ikke dårlig heller. Så lenge du ikke forventer deg noe mer enn litt lett underholdning så er den helt grei å se på.

Serien er tilgjengelig for streaming hos Viaplay. Jeg kommer til å se videre.

#tv #action #agent #internett #chip #terrorist #bombe

HowlingHowling er tittelen på det trettiandre bindet (kapittel 279-286 og -16) av mangaserien Bleach, skrevet og tegnet av den talentfulle Tite Kubo.

Den boken handler i bunn og grunn om en slåsskamp. Ja, hele boken. Grimmjow Jaegerjaquez har så lyst til å slåss mot Ichigo "Strawberry" Kurosaki at han lurer vekk Ulquiorra og får Ichigo helbredet, slik at han og Ichigo kan ha en skikkelig duell der begge er i topp form. Bare da, er det verdt å slå ham.

Så hele boken handler om den duellen. Men det blir litt bakgrunnsinformasjon også, da det mellom sverdslagene kommer noen flashbacks som gir oss forhistorien til Grimmjow.

Det høres kanskje litt kjedelig ut å ha en bok på ca 200 sider omhandle kun en eneste slåsskamp, men dette er manga, og kampen hales ut med masse poseringer og prat mellom selve sverdsvingene. Litt som en Tarantino-film. Det er faktisk veldig bra. Det eneste minuset er at man blir så fort ferdig og får lyst til å lese neste med en gang.#manga #bleach #titekubo #duell #sverd

Sofia

Sofia er ei goth-jente med grønt hår. Hun vokste opp med en voldelig far og har derfor skaffet seg en voldelig kjæreste, og virket dømt til å leve livet sitt slik som moren gjorde. Men så skjedde det noe.I Vampirella-tegneserien Crown of Worms (1-6) ble nattklubben hun vanket på angrepet av vampyrer. Vampirella reddet henne og tok henne med seg når hun kjempet mot monstervampyrene som ville bringe mark-demonen til vår verden.

I tegneserien Vampirella nummer 7 er det imidlertid Sofia som er i fokus. Mens Vampirella sover og helbreder seg selv, så har Sofia et valg å ta. Gå hjem, eller bli. Etter å ha sett alle grusomhetene som skjedde i de seks første tegneseriebladene, så ville nok de fleste av oss ha løpt vekk så raskt vi kunne. Eller krøket seg sammen i et hjørne som en bablende idiot. Men Sofia er ei tøff jente. Skal hun gå hjem? Eller bli hos Vampirella og trolig møte flere monstre? Det er spørsmålet dette tegneseriebladet handler om.

Vampirella nummer 7 fra Dynamite Entertainment er skrevet av Eric Trautmann og tegnet av Walter Geovani. Det er også det siste bladet med i samleboken Crown of Worms. Personlig synes jeg det var bra at de byttet tegner, tidligere var det Wagner Reis og Fabiano Neves som tegnet. Ikke det at tegningene i de første bladene var dårlige, tvert imot. Men jeg liker tegnestilen til Geovani mye bedre. Alt virker mer skarpere og mer realistisk. De første bladene hadde mer tegneseriepreg, men Giovani får tegningene til å føles mer voksne. Om du skjønner hva jeg mener.

Jeg kommer nok til å lese flere Vampirella-tegneserier fremover.

Dynamite er også veldig glade i å gi ut bladene sine med forskjellige omslagstegninger, dette for å få folk til å kjøpe flere versjoner av samme blad. Her er de fem omslagene til Vampirella nummer 7.

Jelena Kevic-Djurdjevic har et veldig stilig omslagsbilde.Ale Garza prøver å få frem hvor bootylicious Vampirella er.Walter Geovani bruker flaggermus til symbolisere at Vampirella er en slags mørk engel (tror jeg)Fabiano Neves har også denne gangen Vampirella i måneskinn.Paul Renaud har tegnet en sexy Vampirella med noen skumle demoner eller gremlins bak forhenget.Jeg liker tegningen til Neves veldig godt, men har også veldig sansen for Djurdjevic sin tegning. Er vanskelig å velge mellom de to.

Hvilken omslagsillustrasjon liker du best?

 

Fra Dynamite sine hjemmesider:

SKU: C725130167507
Rating: TEEN+
Covers: Jelena Kevic-Djurdjevic (25%), Walter Geovani (25%), Paul Renaud (25%), Fabiano Neves (25%)
Writer: Eric Trautmann
Penciller/Inker: Walter Geovani
Colorist: TBD
Genre: HORROR, SUPER-HERO, ADVENTURE
Awards: N/A
Publication Date: MAY 2011
Format: Comic Book
Page Count: 32 pages
Rights: WW
Age range: 16+
UPC: 725130167507
Her name is Sofia, a young woman pulled into the maelstrom of violence and supernatural terror that surrounds Vampirella. She's stood at Vampirella's side during the terrifying battle Against the Lord of Worms, fought the blood-hungry legions of Dracula, and survived the clutches of the vile Le Fanu. But who is Sofia, and what secrets lurk in her past?
Written by Eric Trautmann (Action Comics, The Shield) and illustrated by Walter Geovani (Red Sonja), this issue marks the transition to a new -- and bloodier -- chapter for Vampirella!

#tegneserie #dynamite #vampyr #vampirella

Marvel-tegneserier September 1949

God morgen. :-)

I dag kan du supplere søndagsfrokosten med å lese litt om Marvel-tegenserier fra 1949, romantikkens år når det kommer til tegneserieutgivelser. Har kommet til september måned og tar for meg de Marvel-bladene som ble utgitt den måneden.

Mandag 5. september 1949 var det noe tennis-greier som foregikk i USA. Jeg er ikke særlig sportsinteressert, men det ble også utgitt tre tegneserieblader fra Marvel den dagen.

Først Love Tales nummer 39.Men det var heldigvis ikke bare romantikkblader som ble utgitt. Guttene kunne lese westernblader som Tex Taylor nummer 8.Og Western Outlaws and Sheriffs nummer 60. Dette bladet het tidligere Best Western og dette er den første utgivelsen med det nye navnet.Bladet inneholder:

 • "The Kansas Massacre of 1864"
 • "Two-Gun Showdown at Black Rock"
 • "He Tried to Starve a Thousand Men"
 • "Gun Duel in Powder Valley"
 • "They Called Him the One-Man Posse"

Tirsdag 6. september 1949 var det dramatiske tilstander i Amerika. En fyr ved navn Howard Unruh gikk amok og drepte 13 av sine naboer på 12 minutter. Marvel ga ut to tegneserieblader den dagen.

Miss America Maagazine nummer 27.My Love nummer 3.Torsdag 15. september 1949 begynte Lone Ranger å gå på amerikansk tv. Passende nok ga Marvel ut det første nummeret av sitt nye blad samme dagen: Man Comics.Neste dag ga de ut enda et nytt blad: Suspense nummer 1.Med historiene:

 • "The Graveyard Ghouls"
 • "The Corpse Came Back"
 • "The Bride Vanishes"
 • "Here Comes the Hangman"
 • "Alone with Murder"

Den neste Marvel-utgivelsen kom mandag 19. september 1949: Cowboy Romances nummer 2.Tirsdag 20. september 1949 faller den nederlandske Guilder med hele 30,3%. Marvel ga ut 5 tegneserier samme dag. Forhåpentligvis hadde ikke de skyld for kursfallet.

Best Love nummer 35.Girl Comics nummer 2.Så lanserte de enda et nytt romantikk-blad. Love Trails fikk bare en utgivelse så antar at markedet for westernromantikk var mettet. Eller bladet var dårlig.Miss America Magazine nummer 28.Og så enda et nytt blad i sjangeren westernromantikk: Rangeland Love nummer 1.Torsdag 22. september 1949 ble de neste to bladene utgitt.

Millie the Model nummer 21.Patsy Walker nummer 26.Søndag 25. september 1949 var det mye sport som foregikk. Både golfmesterskap og dramatikk i baseball da Red Sox gikk forbi Yankees på listen. Tror det var baseball. Marvel ga ut et blad den dagen: Romance Tales nummer 8.Mandag 26. september 1949 ble forfatteren Minette Walters født. Samme dag ga Marvel ut Honeymoon nummer 41. Dette bladet tok over nummerrekken til Gay Comics, men fikk bare en utgivelse.Onsdag 28. september ble Love Secrets nummer 2 utgitt. Dette bladet fikk bare to utgivelser før det ble nedlagt.Neste dag kom True Life Tales nummer 2. Også dette bladet fikk bare to utgivelser før det ble lagt ned.Fredag 30. september 1949 kom månedens siste Marvel-blad: Love Dramas nummer 2. Det tredje bladet på rad som legges ned etter bare to utgivelser. Er romantikkens tidsalder i tegneseriehistorien på hell?Så langt har trendene i tegneserieutgivelsene endret seg ganske ofte, så det er ikke umulig at romantikkbladene vil minke kraftig fremover og en annen sjanger tar over brorparten av utgivelsene. Får se om trenden fortsetter når jeg kommer tilbake med oktober-bladene om en liten stund.

#marvel #tegneserie #romantikk #humor #western #krim

Dronningen

En diger, demonisk, mark ønsker å ta over verden og spise den. Da er det heldig for oss at Vampirella er en snill vampyr som ønsker å redde oss.Hva? Ikke?

Yad-Ath Vermellus har tatt over Vampirella og tenker å ha henne som sin dronning når invasjonen begynner. De eneste som kan redde oss nå er den onde vampyren Dracula og Sofia, ei grønnhåret goth-jente som ble sånn tilfeldigvis dratt med inn i denne livsfarlige kampen mellom vampyrer og mørke vesener.

Vampirella nummer seks avslutter historien Crown of Worms, en tegneserie skrevet av Eric Trautmann og tegnet av Wagner Reis og Fabiano Neves. Denne tegneserien er som en gammel, campy, pulp-historie, mikset litt med en splatter-film. Vi har en overdådig historie om en diger mark som vil spise verden, masser av blodig action og en sexy heltinne, hvis hyller man hele tiden venter på at skal sprette ut av kostymet (skjer aldri dessverre).

Dynamite Entertainment, forlaget som gir ut serien, har for vane å lage flere omslagsillustrasjoner (for å få folk til å kjøpe bladet flere ganger). Her er de fire omslagstegningene til Vampirella 6:

Jelena Kevic-Djurdjevic har litt Sin City-aktig fargespill når hun tegner Vampyrella og Dracula.Ale Garza med sine flaggermus og en litt anime-aktig tegnestil.Paul Renaud liker regn og flaggermus.Fabiano Neves har et litt lysere omslag, men allikevel mørkt, for det føles litt postapokalyptisk. Synes jeg i alle fall.Hvis jeg skulle ha hengt en av disse opp på veggen, så ville jeg nok ha valgt Fabiano Neves sin tegning.

Hvilken omslagsillustrasjon liker du best?

 

Fra Dynamite sine hjemmesider:

SKU: C725130164629
Rating: TEEN+
Covers: Jelena Kevic-Djurdjevic (25%), Ale Garza (25%), Paul Renaud (25%), Fabiano Neves (25%)
Writer: Eric Trautmann
Penciller/Inker: Wagner Reis w/ Fabiano Neves
Colorist: TBD
Genre: HORROR, SUPER-HERO, ADVENTURE
Awards: N/A
Publication Date: APR 2011
Format: Comic Book
Page Count: 32 pages
Rights: WW
Age range: 16+
UPC: 725130164629
As an ancient, unknowable evil claws its way into our world, Vampirella must stand alone...or all that lives will suffer and die. With Dracula's minions pursuing their own agendas, and legions of tentacular horrors from beyond reality scrabbling for a foothold on the material plane, only one thing is certain: there will be blood...

#tegneserie #dynamite #vampyr #vampirella #dracula

Samuraikaninen

Dark Horse har samlet historiene om samuraikaninen Usagi Yojimbo i en lekker hardpermutgave i (foreløpig) fire deler. Jeg har klart å få mine svette nerdeklør på den begrensede utgaven av bok 1, trykket i 900 eksemplarer og signert av Stan Sakai. Min er nummer 715. Nice :-DWilliam Stout skriver i forordet at Stan Sakai er resultatet hvis du blander sammen Carl Barks og Akira Kurosawa. Og han har et poeng. Akkurat som i Andeby er dette en verden befolket av dyr i menneskeform, men dette er en mer voksen historie med samuraier og ninjaer satt i føydale Japan. Folk sloss og folk dør. Det er faktisk ganske mange som dør.

Denne boken er på mer enn 600 sider så her er det mange tegneserier. Jeg savnet fargene en del i begynnelsen, men ble raskt vant til at det var svart hvitt.

Det er ganske tøffe historier til tider, og da tenker jeg ikke bare på action. Når alle er dyr så føles det faktisk litt sterkere når noen blir utsatt for stor urett. Historien Noodles var skikkelig tøff på den måten.

Boken inneholder flere historier der Usagi vandrer rundt i Japan og enten havner opp i trøbbel selv, eller vandrer inn i en landsby som trenger hans hjelp. Banditter, ninjaer (katter, flaggermus og muldvarper), gamblere, korrupt politi, snikmordere, arrogante høvdinger og til og med en slem tangdistributør får smake Usagis sverd når de skader uskyldige bønder.

Dette er ikke en tegneserie om en kanin i Japan. Det er en historie om en ronin, en herreløs samurai, som vandrer rundt og kjemper for de svake og for rettferdighet. Har du ikke hørt om Usagi, så anbefaler jeg at du tar en titt. Det er ganske spesielt med en dyretegneserie som har såpass voksne historier. Den eneste andre jeg kommer på i farten er Blacksad, dog den er mer krim.

Og om du ikke synes det er god nok grunn til å prøve ut denne, så er Donatello, Leonardo, Raphael og Michelangelo på besøk i en av historiene. Og, nei, det er ikke italienske kunstnere vi snakker om.

#tegneserie #darkhorse #usagi #yojimbo #usagiyojimbo #samuraikanin #samurai #ninja #tmnt #Leonardo #Donatello #raphael #Michelangelo #teenagemutantninjaturtles #teenage #mutant #turtles #sverd #katana #ære #tang #ronin

Don't kill my voluptureDon't Kill My Volupture er det trettiførste bindet (kapittel 270-278) av mangaserien Bleach, skrevet og tegnet av Tite Kubo.

Slåssingen fortsetter. Man skulle faktisk tro at når bok etter bok handler bare om dueller med stadig sterkere fiender, så ville det bli litt kjedelig etter hvert, men det gjør det ikke. Tite Kubo klare å holde historien frisk og spennende hele veien gjennom.

Renji og Uryu slår seg sammen for å kjempe mot Szayelaporro, men selv to mot en virker det håpløst. Ichigo møter Ulquiorra og er totalt utklasset. Og det selv om Ulquiorra bare er den fjerde sterkeste av empadaene. Og over dem igjen har vi sjefen Aizen. Det lover ikke bra for redningsaksjonen. Vil de klare å redde Orihime? Men litt krangling i rekkene gir et lite håp. Grimjow er sinna på Ulquiorra, for Grimjow vil drepe Ichigo selv. Kan denne uenigheten redde dem?

Det er fortsatt spennende, og jeg gleder meg til neste bok.#manga #bleach #titekubo #sverd #duell

Dead Reckoning

En diger demonisk mark ønsker å spise hele jorden, og en gjeng blodtørstige vampyrer prøver å hjelpe den til å komme inn i vår dimensjon.Det blir kanskje ikke så mye hilarity for oss vanlige mennesker hvis dette skjer, så da er det jammen bra at Vampirella har tenkt å redde oss. Det virker til og med som om Dracula også vil hjelpe til, men er han til å stole på? Tvilsomt.

Har lest det femte bladet i Vampirella-serien Crown of Worms. Tittelen er Dead Reckoning. Manus er skrevet av Eric Trautmann og det er Wagner Reis og Fabiano Neves som står bak tegningene.Dette er ikke en tegneserie for barn, for når vampyrene slåss så river de hverandre i blodige filler. Men er du voksen nok til å tåle litt blod og gørr så er dette faktisk ganske underholdende.

Som alltid, så har Dynamite Entertainment laget fire forskjellige forsider for bladet.

Jelena Kevic-DjurdjevicAle GarzaPaul RenaudStephen SegoviaJeg tror jeg liker Segovia sin tegning best. Se på blikket hennes når hun grafser på den statuen.

Hvilken omslagsillustrasjon liker du best?

 

Fra Dynamite sine hjemmesider:

SKU: C725130162069
Rating: TEEN+
Covers: Jelena Kevic-Djurdjevic (25%), Ale Garza (25%), Paul Renaud (25%), Stephen Segovia (25%)
Writer: Eric Trautmann
Penciller/Inker: Wagner Reis w/ Fabiano Neves
Colorist: TBD
Genre: HORROR, SUPER-HERO, ADVENTURE
Awards: N/A
Publication Date: MAR 2011
Format: Comic Book
Page Count: 32 pages
Rights: WW
Age range: 16+
UPC: 725130162069
Carving a bloody swath through Dracula's forces, facing down the Lord of the Vampires himself, Vampirella is now face to face with an ancient, unknowable evil, a terrifying force that plans to make Vampirella its eternal queen.

#tegnserie #dynamite #vampyr #vampirella #Dracula #mark

IntelligenceFant denne tv-serien på Viaplay og den virket litt interessant. Intelligence heter den og handler om en agent som blant annet kan koble seg på internett fordi han har en ny og meget spesiell chip i hodet sitt. Minner litt om Chuck, men med mindre humor.


Har sett igjennom pilot-episoden og det virker ganske lovende. Det er i alle fall en ganske stjernespekket serie.

Josh Holloway er ikke Lost denne gangen. Siden han er Gabriel Vaughn, agent med chip i hodet, vet han alltid hvor han er hen. Chippen er også veldig verdifull, så Secret Service-agenten Riley Neal (Meghan Ohry fra blant annet Once Upon a Time) ansettes for å holde Gabriel trygg. Marg Helgenberger har sluttet i CSI og er nå lederen for den topphemmelige organisasjonen som Gabriel jobber for.

Amos Pembroke er teknikeren som jobber med Gabriel. Han spilles av Elden Henson (han som spilte Foggy Nelson i Daredevilserien til Netflix). John Billingsley (Enterprise og True Blood) spiller Dr. Shenendoah Cassidy, oppfinneren av chippen. Han blir kidnappet av kinesere og dermed må Gabriel og gjengen redde ham før kineserne klarer å få teknologien ut av ham. Lederen for de kinesiske agentene, Jin Cong, spilles av Will Yun Lee (Wolverine, Die Another Day, Witchblade, Total Recall). Rosalind Chao (Star Trek: Next Generation og Sta Trek: Deep Space Nine) er også med som Marg Helgenbergers kinesiske motstykke.

Selve historien i episoden hører hjemme i en standard action-serie, men det faktum at Gabriel kan søke deg opp på internett og lære alt mulig om deg bare ved å titte på deg, gir historien et lite løft.

Dette blir aldri noe stort og spektakulært som en Netflix- eller HBO-serie, men det virker som litt gøy og lett underholdning. Skal titte videre på serien. Det er bare 13 episoder så langt, og jeg vet ikke om det blir flere sesonger.

Har du sett serien? Hva synes du?

#tv #action #internett #chip #agent

Marvel-tegneserier August 1949

I min gjennomgang av Marvel-tegneserier har jeg nå kommet til august måned i 1949. Det er romantikk-serier som dominerer på denne tiden, og en del av omslagene er lagd med fotografier og ikke tegninger.

August måned var også en måned da Marvel-gjengen var ganske flittige til å gi ut tegneserier. Allerede mandag 1. august ga de ut fem blader på samme dag.

Først ute er Junior Miss nummer 37.Men selv om det var veldig mange serier for jenter på denne tiden, hadde guttene noen tegneserier de også, blant annet westernbladet Kid Colt Outlaw nummer 7.Og Marvel Tales nummer 94 med sine grøsserhistorier.Bladet inneholder:

 • "The Haunted Love"
 • "Spectacles of Doom"
 • "A Night in Hangman's House"
 • "Hands of Horror"

Westernbladet Rex Hart nummer 7.Og til slutt kjærlighetsgudinnen Venus i sitt syvende blad.Tirsdag 2. august 1949 kom det ytterligere to bladutgivelser, denne gangen helt nye blader.

Actual Romances nummer 1.Og Loveland nummer 1.De neste to bladutgivelsene kommer torsdag 4. august.

Cindy Comics nummer 37. Ikke akkurat den damen man får lyst til å date.Og det trettende og siste nummeret av Oscar Comics.Neste tegneserieblad var True Complete Mystery nummer 8, og det ble utgitt lørdag 6. august. Dette var også det siste bladet i denne krimserien.Bladet inneholder:

 • "The Strange Downfall of Mr. Anderson"
 • "The Man from Nowhere"
 • "Can a Con Go Straight?"

Søndag 7. august kom romantikken tilbake med to bladutgivelser.

Miss America Magazine nummer 26.My Own Romance nummer 9.Mandag 8. august 1949 ble Bhutan et uavhengig monarki. Marvel ga ut tegneseriebladet All True Crime nummer 36.Med historiene:

 • "The Secret of Jerry Desmond"
 • "The Man Who Died for Love"
 • "The Story of Samuel Vick"
 • "Spotlight on Murder"
 • "The Showdown"

Tirsdag 9. august 1949 blir forfatteren Jonathan Kellerman født. Marvel ga ut to tegneserieblader samme dag.

Først Little Lana nummer 8, tidligere Lana Comics og de trodde visst det var en god ide å gjøre om den skjønne damen til ei lita jente.Og så et helt nytt blad: Romances of the West nummer 1. Omslagsbildet er forresten fra filmen Calamity Jane and Sam Bass.Onsdag 10. august 1949 skifter National Military Establishment navn til Department of Defense. Marvel ga ut fire tegneserieblader.

Georgie Comics nummer 24.Så kommer det tredje og siste bladet om Little Lennie.Tex Morgan nummer 8.Og Wonder Duck nummer 2.Så blir det et lite opphold i utgivelsene frem til mandag 15. august, da Mitzi's Romances nummer 10, det siste bladet om Mitzi.Tirsdag 16. august 1949 går Margaret Mitchell bort. Det var hun som skrev Gone With the Wind (Tatt av vinden). Marvel ga ut westernbladet Two-Gun Kid nummer 10. Dette er den siste utgivelsen for dette bladet for en stund. Hvis jeg ikke tar feil kommer serien tilbake i 1953.Bladet inneholder:

 • Two-Gun Kid: "The Horrible Hermit of Hidden Mesa"
 • Kid Colt Outlaw: "The Hunter and the Hunted"
 • Two-Gun Kid: "Trapped Between Two Fires"

Neste dag, den 17. august, kommer det hele fire bladutgivelser.

Først den nye serien Love Classics nummer 1.Lovers nummer 26.Så kommer enda et nytt blad, og for en gangs skyld er det et nytt blad for gutter: Sport Stars nummer 1. Det skifter navn fra og med neste nummer, men ikke profil.Men jentene får også enda et nytt blad: Young Hearts nummer 1.Torsdag 18. august 1949 blir Frankie Fuddle nummer 17 utgitt, det siste bladet i serien.Lørdag 20. august 1949 kommer det ytterligere fire bladutgivelser fra Marvel.

Little Aspirin sier takk og farvel med sitt tredje og siste nummer.Så enda et nytt romantikkblad med My Diary nummer 1.Og enda mer romantikk med det nye bladet Romance Diary nummer 1.Og så endelig et westernblad med Western Winners nummer 7. Det er det siste bladet med denne tittelen, for fra og med nummer 8 får bladet et nytt navn, men fortsatt i western-sjangeren.Bladet inneholder:

 • "Chance Pagan"
 • "They Called Him a Coward"
 • "Rip Kilgore"

Tirsdag 23. august 1949 ble Justice nummer 14.Med historiene:

 • "The Killer Who Loved Flowers"
 • "The Man Who Lost Himself"
 • "He Was Worth More Dead Than Alive"
 • "The Fixer"
 • "He Returned from a Living Grave"

Onsdag 24. august 1949 går blir NATO-avtalen effektuert. Marvel ga ut tre blader den dagen.

Først krimbladet Crimefighters nummer 10, det siste i serien.Bladet inneholder:

 • "The Frame-Up That Failed"
 • "The Man Who Died Twice"
 • "The Strange Death of Emmet Wright"
 • "The Revenge of Karkedon"
 • "Killer at Large"

Og så enda et nytt romantikk-blad: Cupid nummer 1. Må ikke forveksles med Cupido (tror jeg).Og så et nytt blad for guttene: True Western nummer 1.Med historiene:

 • "The Kid Who Couldn't Stop Shootin'"
 • "He Came to Kill"
 • "The Man with Two Lives"

Torsdag 25. august 1949 blir Gene Simmons fra KISS født. Marvel ga ut to blader den dagen.

Først Romances of Molly Manton nummer 2 (tidligere Molly Manton Romances). Bladet får nytt navn igjen fra nummer 3.Og så det nye romantikkbladet Western Life Romances nummer 1.Neste dag, 26. august, blir det mer romantikk med Love Romances nummer 9.Tirsdag 30. august 1949 blir månedens siste blad utgitt. Da er det krimfotografen Caseys tredje blad som utgis.Med historiene:

 • Casey, Crime Photographer: "The Mystery of the Glowing Ghost"
 • Casey, Crime Photographer: "Damsel in Distress"
 • "They Walked with Danger"
 • Casey, Crime Photographer: "The Machine That Predicated Murder"

Det var alle utgivelsen i august måned 1949. Jeg kommer tilbake med september måned litt senere.

#tegneserie #marvel #romantikk #humor #krim #western #grøss

Yad-ath Vermellus

Har kommet til den fjerde delen av Vampirella-tegenserien Crown of Worms. Vi får vite navnet på demonmarken som truer verden: Yad-Ath Vermellus. Vampirella tar med seg Sofia, som hun reddet i forrige nummer, og drar for å kjempe mot de infiserte vampyrene som jobber for marken.

Men hvorfor i all verden tar hun meg seg den grønnhårede jenta for å kjempe mot livsfarlige vampyrer?Ja, greit nok at Vampirella er tøff nok til å beskytte henne. Men hvorfor i all verden ta med ei jente som hun akkurat har møtt, som har null krefter og null erfaring med monstre? Hvorfor i all verden traumatisere den stakkars jenta med all fælskapen hun får se i kampen mot vampyrene??

Akkurat den biten skjønner jeg ikke. Mulig hun har den samme trangen til å ha med seg en companion slik som Doktoren har når han ferdes rundt i sin TARDIS.

Uansett, har du lyst på en tegneserie med ei sexy vampyr-dame, blodig action og en diger demonisk mark, så er dette tegneserien for deg.

Vampirella nummer 4 er utgitt av Dynamite Entertainment, og har fire forskjellige omslagsillustrasjoner.

Jelena Kevic-Djurdjevic kan virkelig å tegne damer.Ale Garza har fortsatt sansen for hodeskaller.Paul Renaud har Vampirella på denne lekre tronen.Jason Pearson har en litt annerledes stil. Den føles nesten litt Hellboy-aktig ut.Nok en gang synes jeg Djurdjevic sitt omslagsbilde er det beste.

Hvilken forside liker du best?

 

Fra Dynamite sine hjemmesider:

SKU: C725130159656
Rating: TEEN+
Covers: Jelena Kevic-Djurdjevic (25%), Ale Garza (25%), Paul Renaud (25%), Jason Pearson (25%)
Writer: Eric Trautmann
Penciller/Inker: Wagner Reis w/ Fabiano Neves
Colorist: TBD
Genre: HORROR, SUPER-HERO, ADVENTURE
Awards: N/A
Publication Date: FEB 2011
Format: Comic Book
Page Count: 32 pages
Rights: WW
Age range: 16+
UPC: 725130159656
Vampirella's pursuit of Dracula has revealed a cult of vampires, worshippers of an ancient evil, one so vast and terrible that even the Lord of the Vampires respects -- and perhaps fears -- it. As the world stands between eternal chaos and an endless army of blood-drinking horrors, Vampirella, plagued with nightmare visions of her past and of possible future, may finally have met her match.

#tegneserie #dynamite #vampyr #vampirella

SkjærsildenDa har jeg kommet til den trettende episoden, og den første sesongavslutningen, for tv-serien Sleepy Hollow. Og for en avslutning! Det er nesten så jeg synes det er stygt å slutte så spennende.

Henry Parris har hatt en profetisk drøm om at Krig, den andre av apokalypsens tre ryttere skal komme under solformørkelsen.

Den eneste muligheten for å hindre ham i å stå opp er å få ei heks til å kaste en besvergelse over jorden der han skal komme. Men alle heksene de kjenner er døde. Bortsett fra Katrina da, men hun er jo fanget i skjærsilden.

Dermed drar Ichabod og Abbie ut på en livsfarlig reise inn til skjærsilden for å redde Katrina. Der møter de tøffe prøvelser.

I denne episoden kommer det en sjokkerende avsløring og det er mye fælt som skjer på slutten. Jeg håper virkelig Netflix legger ut sesong 2 snart, for dette var spennende.

I begynnelsen var jeg litt skeptisk til denne serien, men den vant meg raskt over og er blant de beste tv-seriene jeg har sett i det siste. Den er kjempebra.

Dramatis personae:

Tom Mison har rollen som Ichabod Crane.Nicole Beharie har rollen som politibetjent Abbie Mills.Katia Winter har rollen som Katrina Crane.John Cho har rollen som Andy Brooks.John Noble har rollen som Henry Parrish.Lyndie Greenwood har rollen som Jenny Mills.Derek Mears spiller demonen Moloch.Laura Spencer (Bones) har rollen som Caroline.Victor Garber (Alias) spiller faren til Ichabod.Clancy Brown spiller sheriff August Corbin.Jahnee Wallace og India Scandrick spiller unge Abbie og Jenny.Deja Dee spiller en politikvinne.Craig Branham og Jeremy Owens er begge den hodeløse rytteren i løpet av episoden.Marti Martulis har rollen som Krig, den andre av apokalypsens fire ryttere.Tar ikke med noen trailer denne gangen, men legger ved et par musikkvideoer jeg synes var veldig tøffe. Har du ikke sett serien så inneholder de nok noen spoilere for første sesong.

 


#tv #grøss #grøsser #action #fantasy #ichabod #ichabodcrane #sleepyhollow #hodeløsrytter #krig #demon #skjærsild

Ikke noe hjerte uten degThere is no Heart Without You er tittelen på det trettiende bindet (kapittel 261-269) av mangaserien Bleach, tegnet og skrevet av Tite Kubo.

Denne fortsetter rett fra forrige bok og fortsetter kampen om å redde Orihime fra Aizen. Sado fullfører sin kamp, mens Renji og Rukia begynner på sine. Hovedfokuset er på Rukia i denne boken. Mens hun kjemper mot Aaroniero Arruruerie står hun plutselig overfor Kaien Shiba, sin elskede læremester som hun ble nødt til å drepe. Dette skaper selvsagt masse vanskelige følelser og hemmer henne i kampen. Er dette en illusjon, eller er det faktisk den gjenoppståtte Kaien?

Bleach fortsetter i sitt sedvanlige raske tempo, men humoren er også tilstede for å dempe alt det alvorlige i krigingen. Nok en gang klarer Tite Kubo å gjøre en bok som i bunn og grunn handler om en duell, mer spennende og underholdende enn man skulle trodd. Kjempebra.

#manga #bleach #titekubo #duell #sverd

Det minste onde

Da var jeg kommet til den tredje delen av Vampirella-tegneserien Crown of Worms. Det er Eric Trautman som har skrevet den, og Wagner Reis som står for tegningene.

Hvem er så denne skurken som Vampirella er så hypp på å ta?Hun er etter Dracula, den ondeste og mest berømte vampyren av dem alle. Men Dracula kommer med en advarsel. Noe større og mye farligere er på vei: En diger demonisk mark. Etter å ha kjempet mot Le Fanu, Draculas røde høyre hånd, og reddet punkerjenta Sofia, finner Vampirella en skummel gjenstand som gir henne syner av en annen dimensjon hvor denne marken kommer fra. Skremmende saker.The Lesser Evil er tittelen på Vampirella nummer 3 fra Dynamite Entertainment.

Og som vanlig, har Dynamite laget flere omslagsillustrasjoner.

Jelena Kevic-Djurdjevic står bak den første.Sean Chen liker slanger.Rodolfo Migliari har et ganske så blodig omslagsbilde.Så til slutt litt Ale Garza på en seng av hodeskaller.Her tror jeg at jeg foretrekker Djurdjevic sin tegning.

Hvilket omslagsbilde liker du best?

 

Fra Dynamite sine hjemmesider:

SKU: C725130158840
Rating: TEEN+
Covers: Jelena Kevic-Djurdjevic (25%), Ale Garza (25%), Rodolfo Migliari (25%), Sean Chen (25%)
Writer: Eric Trautmann
Penciller/Inker: Wagner Reis
Colorist: TBD
Genre: HORROR, SUPER-HERO, ADVENTURE
Awards: N/A
Publication Date: JAN 2011
Format: Comic Book
Page Count: 32 pages
Rights: WW
Age range: 16+
UPC: 725130158840
Vampirella is on the prowl, and her hunt brings her face to face with her nemesis, Vlad Dracula! But before their bloody showdown, Vampirella must unravel the mystery of the Crown of Worms... and solving that puzzle may spell her destruction!

#tegneserie #dynamite #vampyr #vampirella

George Washington var en zombieEtter sin død ble George Washington vekket til live igjen slik at han kunne skrive ned hemmeligheter i Bibelen sin og gi disse videre til Ichabod når han ble vekket igjen etter mer enn 200 år i en hule. Historie er gøy!

Den tolvte episoden av tv-serien Sleepy Hollow har tittelen The Indispensable Man, som var noe som ble sagt om Washington etter det jeg har forstått.

En av disse hemmelighetene til zombie-Washington var et kart som ledet til skjærsilden. Det kartet vil demonen Moloch ha tak i slik at han lettere skal kunne starte dommedag. Ichabod vil også ha tak i kartet slik at han kan frigjøre sin kone Katrina som har vært fanget der i over 200 år. Men først må de finne graven til Washington.

Frank har også sine problemer. En prest og en politimann er døde, og han kan liksom ikke forklare det med at hans rullestolbundne datter drepte dem mens hun var besatt av en demon.

Hverdagsproblemer er litt annerledes i Sleepy Hollow.

Dramatis personae:

Tom Mison har rollen som Ichabod Crane. Han kan knapt bruke sin mobiltelefon, men ønsker seg allikevel en ny smarttelefon for han har sett reklame.Nicole Beharie har rollen som politibetjent Abbie Mills.Orlando Jones har rollen som politikaptein Frank Irving.John Cho har rollen som den avdøde politimannen Andy Brooks.Demonen Moloch gir ham en oppgradering og tester ut hvordan det ville ha sett ut om folkene i Matrix brukte lue.John Noble har rollen som Henry Parrish, syndfortæreren.Jill Marie Jones har rollen som Cynthia Irving, ekskona til Frank.Amandla Stenberg har rollen som Macey Irving, datteren til Frank.Brennan Brown (Person of Interest) har rollen som Tom, etterforskeren som skaper trøbbel for Frank.Louis Herthum (True Blood) har rollen som George Washington.Patrick Gorman har rollen som presten og den mannlige heksen Alfred Knapp.Trailer for episoden:


#tv #sleepyhollow #grøss #grøsser #action #demon #heks #ichabod #ichabodcrane #georgewashington #washington

Marvel-tegneserier Juli 1949

Da var det på tide med nok et innlegg om Marvel-tegneserier. Har nå kommet til juli måned i 1949, og stadig nærmere de virkelig spennende sakene. Det var ikke så veldig mange utgivelser i juli måned, men her er de altså. Juli måned hadde veldig mange nye bladutgivelser, de fleste av dem fikk bare noen få nummer (2-3) før de igjen ble erstattet av andre serier. Dette er også en periode hvor en del av omslagsbildene var fotografier i stedet for tegninger.

Søndag 3. juli 1949 ga Marvel ut Miss America Magazine nummer 25.Dagen derpå var det guttenes tur, da Marvel ga ut Captain America's Weird Tales nummer 74, tidligere kjent som Captain America Comics.Bladet inneholder historiene:

 • Captain America: "The Red Skull Strikes Again"
 • "The Frozen Ghost"
 • "The Thing in the Swamps"
 • "The Tomb of Terror"

Den neste tegneserieutgivelsen kom onsdag 6. juli. Det var Tiny Tessie nummer 24. De trodde visst da at det var en god ide å gjøre den sexy Tessie the Typist til ei lita jente. Forståelig nok ble det bare en utgivelse av denne serien. Fra og med nummer 25 får bladet igjen ny tittel og ny profil.Lørdag 9. juli 1949 kom det også et nytt tegneserieblad: Romance Tales nummer 7. Jeg har ikke klart å finne ut hvilket blad nummereringen fortsetter fra.Søndag 10 juli 1949 gir Marvel ut hele tre tegneserieblader.

Først et helt nytt blad, nok en gang romantikk selv om det nok hadde litt western også: Cowboy Romances nummer 1.Så kommer det aller siste bladet av Gay Comics, nummer 40. Nummereringen fortsetter i et annet blad litt senere.Og så Millie the Model nummer 20.Tirsdag 12. juli ga Marvel ut tre tegneserieblader.

Først Best Love nummer 34.Så det aller siste bladet i serien Margie Comics, nummer 49. Fra og med neste nummer vil bladet endre navn og profil, og handle om ei cowboy-dame.Og Patsy Walker nummer 25. Den fyren har sikkert lyst til å tafse på noe helt annet enn tangentene, tror du ikke?Onsdag 13. juli 1949 blir i Norge Alf Hansen ett år gammel. Han fikk olympisk gullmedalje i roing (double scull) i 1976. I USA ble tre tegneserieblader utgitt.

Først nok en nyutgivelse: Humorbladet Film Funnies nummer 1.Og enda et nytt blad: Love Dramas nummer 1.Og Wild Western nummer 9.Med historiene:

 • Black Rider: "Trapped by the Hands of the Hypnotist"
 • Kid Colt Outlaw: "The End of the Trail"
 • Tex Morgan: "The Incident at Choctaw Creek"
 • Two-Gun Kid: "The Rabbit That Struck Back"
 • Tex Taylor: "Doom in the Desert"

Fredag 15. juli 1949 hopper to tsjekkiske tennisstjerner av og ber om asyl i USA. Marvel ga samme dag ut enda et nytt blad: Faithful nummer 1.Mandag 18. juli kom det enda et nytt blad: True Life Tales nummer 1.Fredag 22. juli kom det to blader til.

Først Blaze the Wonder Collie nummer 2. Dette er det første bladet om bissevovven. Nummer 1 var Molly Manton's Romances.Og enda et nytt blad: Love Adventures nummer 1.Tirsdag 26. juli 1949 ga Marvel ut bladet Hedy de Vine Comics nummer 35. Fra og med neste nummer skifter bladet navn.Torsdag 28. juli 1949 lanserte Marvel enda en ny bladserie: Love Secrets nummer 1.Søndag 31. juli 1949 slår et lyn ned på banen under en baseballkamp. To spillere døde. Marvel ga ut månedens siste tegneserie: Lawbreakers Always Lose nummer 10. Det siste bladet i denne serien.Det var Marvel-utgivelsene i juli måned. Kommer tilbake med august, som hadde en god del flere utgivelser, litt senere.

#marvel #tegneserie #romantikk #humor #western #krim

Kjenn deg selv

Jeg leser videre i Vampirella-tegneserien med tittelen Crown of Worms. Historien er skrevet av Eric Trautman og tegningene er laget av Wagner Reis og Fabiano Neves.

Så, Vampirella, har du noen superkrefter?Ooh, høres spennende ut.

Del to av Ormekronen har tittelen Know Thyself. Vampirella er i Seattle og jakter på Dracula. I stedet møter hun blondinen med de store muggene, Le Fanu. Hun er ikke en vanlig vampyr, hun har en slags Medusa-hånd. Giftige slanger kommer ut av håndflaten hennes. Vel, Vampi, ser ut som du får skikkelig bruk for dine skills.Som alltid, har Dynamite Entertainment gitt ut bladet med flere forskjellige forsider. Det er sikkert flere også som liker å titte på pent tegnede damer, så her er forsidebildene på Vampirella nummer 2:

Jelena Kevic-Djurdjevic har tegnet en liten closeup av Vampirella.Joe Jusko har tegnet Vampirella foran noen gamle ruiner.Paul Renaud har Vampirella sammen med noen flaggermus og demoniske figurer.Lucio Parrillo har også tegnet noen flaggermus.Her synes jeg Parillo sin tegning er den beste. Han får deg til å undre på drakten til Vampirella. Hvorfor i all verden spretter de ikke ut?

Hvilket omslagsbilde liker du best?

 

Fra Dynamite sine hjemmesider:

SKU: C725130156938
Rating: TEEN+
Covers: Jelena Kevic-Djurdjevic, (30%), Joe Jusko 30%), Paul Renaud (30%) & Lucio Parrillo (10%)
Writer: Eric Trautmann
Penciller/Inker: WAGNER REIS & FABIANO NEVES
Colorist: ?
Genre: HORROR, SUPER-HERO, ADVENTURE
Awards: N/A
Publication Date: DEC 2010
Format: Comic Book
Page Count: 32 pages
Rights: WW
Age range: 16+
UPC: 725130156938
Vampirella has tracked her prey, the bloodthirsty Vlad Dracula, to Seattle and a vicious nest of vampires preying on the young and the lost. In the clutches of Le Fanu-one of Dracula's oldest and most trusted lieutenants - Vampirella must face a growing threat more terrifying than any she has ever encountered... for Le Fanu has exposed vampirella to her own deepest and darkest secrets - vampirella herself (show in a special story within a story in this very issue)!

#tegneserie #dynamite #vampyr #vampirella

WynterJeg fikk første nummeret av denne tegneserien gratis via twitter fra forlaget New Worlds Comics. Det er et ganske lite forlag som ikke har så mange utgivelser. Men det varer nok ikke lenge, for hvis alle utgivelsene deres er like bra som denne, kommer de snart til å vokse seg store.

Wynter er ei 17 år gammel jente i en interessant fremtidsverden. Menneskene har spredd seg rundt i universet og har blitt så mange at ingen er spesielle lenger. Og de blir de fortalt hele tiden av den kunstige intelligensen som de er koblet opp mot. Teknologi er integrert i kroppene deres, så de har apper for det meste. Apper for å kommunisere, og apper for å endre på virkeligheten slik du ser den. En app som forteller deg hvor tiltrekkende alle som ser på deg synes du er. Til og med en som gjør at alle du ser på er nakne (appen tar da og samler alle bilder den kan finne av personen på internett og kobler de sammen til en naken kropp, og hvis noe mangler ekstrapolerer den). Fremtiden er spennende ;-)

Alle ønsker å være spesielle. Men siden det finnes så mange mennesker, så er det hele tiden noen som blir født med identisk DNA som deg et eller annet sted i universet. Og uansett hva du føler eller tenker er det andre som har følt eller tenkt det samme. Og det blir du hele tiden fortalt. Det må være skikkelig deprimerende.

Wynter er ikke spesiell. Men en dag snubler hun over en app som tilhører en slags motstandsgruppe. Og da begynner ting å skje.

Kunsten i denne tegneserien er nydelig. Aaron Elekis er skikkelig god. Omslagene er representative for innholdet. Historien er også veldig godt skrevet. Den er smart og voksen, og herlig dystopisk. Denne fremtidsverdenen er utrolig detaljert og den føles som om den bare er noen år unna. Det er nesten litt skummelt å tenke på at sånn kan det faktisk bli en gang.

Så langt er det laget fire blader i serien. De er tilgjengelige fra comixology og jeg anbefaler at du tar en titt. Selv endte jeg opp med å kjøpe og sluke de tre neste bladene med en gang. Wynter er en spesiell serie om ei jente som tilsynelatende ikke er spesiell, i en spesiell fremtid.
#tegneserie #sciencefiction #wynter #newworldcomics

AncitifDen ellevte episoden av tv-serien Sleepy Hollow har tittelen The Vessel. Og nå blir det skikkelig spennende.

Demonen Ancitif går etter familien til Frank. Den truer med å drepe datteren hvis han ikke stjeler Washingtons Bibel fra Ichabod. Dette er en demon som besetter folk, og kan hoppe fra kropp til kropp ved berøring. Mener å huske at jeg så en film om noe lignende en gang. Det gikk ikke så bra i filmen. Noen som husker hva den het?

Denne episoden er herlig skummel. For vi får se hele tiden hvem demonen hopper inn i, mens de andre hele tiden er uvitende om faren som lurer like ved. Håpet om frelse ligger i en spesiell fransk lanterne, men hvor i all verden skal de finne noe slikt?

Dramatis personae:

Tom Mison har rollen som Ichabod Crane.Nicole Beharie har rollen som politibetjent Abbie Mills.Orlando Jones har rollen som politikaptein Frank Irving.Lyndie Greenwood har rollen som Jenny Mills, søsteren til Abbie.Nicholas Gonzalez har rollen som politietterforsker Luke Morales.Jill Marie Jones har rollen som Cynthia Irving, ekskona til Frank.Amandla Stenberg har rollen som Macey Irving, datteren til Frank.David Fonteno har rollen som presten Boland.Nydia McFadden spiller Macey Irving når hun er besatt av demonen.Clancy Brown spiller sheriff Richard Corbin.Michael Roark spiller politibetjent Devon Jones.Garrett Graham (From Dusk Till Dawn serien) spiller Gary Weaver.Craig Stark (Django Unchained, The Hateful Eight) spiller Chase Weaver.Trailer til episoden:


#tv #grøss #grøsser #action #sleepyhollow #ichabod #ichabodcrane #demon #besettelse

The Slashing OperaThe Slashing Opera er det tjueniende bindet (kapittel 252-260) av mangaserien Bleach, tegnet og skrevet av Tite Kubo.

Som du sikkert skjønner av tittelen er dette en bok som kun handler om slåssing. Ichigo og vennene hans er på vei for å redde Orihime, men det er mange skumlinger som må nedkjempes på veien før de møter storskurken Aizen.  Det er heftige kampscener, men også en god dose humor som gjør dette til særdeles underholdende lesing.

Ichigo "Strawberry" Kurosaki slåss mot Dordoni Alessandro Del Socaccio. Uryu Ishida kjemper mot sommerfugldama Cirucci Sanderwicci. Yasotura Sado kjemper mot Gantenbainne Mosqueda. Ikke bare er motstanderne unike, men de har spesielle navn også.#manga #bleach #titekubo #duell #sverd

Rød høyre hånd

Har begynt på en ny tegneserie. Crown of Worms er tittelen på den første samlingen av Vampirella-tegneserier fra Dynamite Entertainment. Det er Eric Trautman som har skrevet historien og Wagner Reis som har tegnet den. Tegningene er nydelige, men samtidig også litt røffe og mørke, som passer veldig godt til denne typen tegneserie.

Hvem er så Vampirella?

Er hun en sexy vampyr-kvinne?Oboy!

Vampirella er en sexy dameversjon av Blade. Hun kjemper mot vampyrer og andre mørke skapninger for å holde oss trygge fra marerittene vi ikke tror er virkelige.

Den første delen av historien Ormekronen har tittelen Red Right Hand.Det har vært laget mange serier om Vampirella tidligere, men jeg starter herifra da Dynamite Entertainment tok over lisensen. Vampis menneskelige kjæreste er død, og hun er naturlig nok litt gretten. Når hun banker opp noen bøllete ranere i et smug, blir hun angrepet av to vampyrer. Disse kan muligens lede henne til hennes forhatte nemesis Dracula, som hun har veldig lyst til å ta av dage. Sporet leder henne til en vampyrklubb og ei blondine ved navn Le Fanu.

Dynamite er kjent for å gi ut sine tegneserier med forskjellige omslag. Selvsagt i et forsøk på å lure gale samlere til å kjøpe flere nummer av samme blad, men de er også veldig flinke til å lage skikkelig lekre omslag også. Her er omslagene til det første nummeret av Vampirella:

J. Scott Campbell sitt omslagsbilde er også det som brukes på omslaget til den tegneserieboken som jeg leser nå.Alex Ross sitt omslagsbilde er sterkt inspirert av omslagene som Frank Frazetta tegnet til de opprinnelige Vampirella-bladene.Jelena Kevic-DjurdjevicJoe Madureira sitt omslagsbilde var så stort at det dekket baksiden av bladet også.Alex Ross har enda et omslagsbilde, og så vidt jeg har forstått så er dette mye sjeldnere enn de andre.Og til slutt har vi Tim Sale sitt omslagsbilde.Hvilket omslagsbilde synes du er finest?

Selv tror jeg at jeg må velge det første omslaget til Alex Ross. Selv om det andre omslaget hans gir meg fryktelig lyst til å ta en svømmetur, så er det et eller annet ved det første som tiltaler meg mer.

 

Fra Dynamite sine hjemmesider:

SKU: C725130154729
Rating: All Ages
Covers: J Scott Campbell (25%), Alex Ross (25%), Jelena Kevic-Djurdjevic (25%), and for the 1st time EVER on a Dynamite cover - Joe Madureira (25%), also, featuring an Alex Ross original art variant (1-in-21)
Writer: Eric Trautmann
Penciller/Inker: Wagner Reis
Genre: HORROR, SUPERHERO
Awards: N/A
Publication Date: NOV 2010
Format: Comic Book
Page Count: 40 pages
Rights: WW
Age range: 16+
UPC: 725130154729
Dynamite Entertainment is pleased to reintroduce readers to the scourge of the undead: VAMPIRELLA, and she is all that stands between us and the end of the world! Vampi's back and hot on the corpse-strewn trail of her nemesis, Vlad Dracula. it's a darker world for Vampirella, and something more sinister than vampires lurks in the shadows, something even Dracula himself has cause to fear... Written by Eric Trautmann (THE SHIELD, ACTION COMICS) and illustrated by Wagner Reis (PROJECT SUPERPOWERS).

#tegneserie #dynamite #vampyr #vampirella

Kamp-bekken episode 7: Mamma er en svindlerEpisode 7 av krimserien Battle Creek har tittelen Mama's Boy. Denne serien handler om FBI-agent Milt (Josh Duhamel) og politietterforsker Russ (Dean Winters) som er nødt til å samarbeide, selv om Russ hater Milt. Milt er hele tiden perfekt, damene liker ham og han har FBIs enorme ressurser og moderne teknologi til å hjelpe seg i krimløsingen.

Denne gangen får vi et lite innblikk i fortiden til Russ. En fot blir funnet, og siden joggeskoen på foten er falsk, går etterforskningen i retning av svindlere som driver med forfalskninger. Og det finnes ingen større ekspert på det området enn Russ sin mamma (Candice Bergen). Hun sitter i fengsel og har fem år igjen på en dom rundt svindel med falske iPhoner. Når hun så blir midlertidig løslat for å hjelpe til med etterforskningen så begynner hun med en gang med manipuleringen hun er så god til.


Forholdet mellom Russ og Milt er uforandret og begynner å bli mer og mer kjedelig, men heldigvis blir man distrahert fra dette med all moroa rundt moren til Russ. Vi får også noen hint om at ikke alt er som det skal med moren til Milt heller, men så får vi aldri vite mer om han enn små hint her og der heller.

Jeg håper virkelig at noe vil skje snart, enten at Russ begynner å komme overens med Milt, eller i det minste få avslørt noe om fortiden til Milt.

#tv #krim #battlecreek #mord

Marvel-tegneserier Juni 1949

Da var dags for å titte litt mer på tegneserier. Er halvveis i 1949-årgangen nå og kommer stadig nærmere blader som kan leses på Marvel Unlimited. Men det er kanskje like greit at det ikke er så mange blader som kan leses i denne tidsperioden, for med unntak av noe krimblader og westernblader så er det stort sett romantikk og jenteserier det går i.

Fredag 3. juni 1949 satt nok de fleste guttene å hørte på radio, for den første radioepisoden av Dragnet ble sendt på lufta. Jentene satt sikkert og leste i Marvel-bladet Junior Miss nummer 36.Søndag 5. juni 1949 ble forfatteren Ken Follett født. Tror faktisk jeg bare har lest en bok av ham, Edens Hammer. Den var ganske bra den. På fødselsdagen hans lanserte Marvel et helt nytt blad: Molly Manton's Romances.Mandag 6. juni 1949 ga Marvel ut hele fire tegneserieblader. En slik utgivelsesfrekvens har vi ikke sett siden desember 48.

Først Li'l Willie nummer 21, det siste bladet som utgis i denne serien.Deretter Love Romances nummer 8.Så True Complete Mystery nummer 7.Med historiene:

 • "The Man Called X"
 • "The Crime of Alex Calendish"
 • "Twelve Haunting Years"

Og til slutt Two-Gun Kid nummer 9.Med historiene:

 • Two-Gun Kid: "The Ghost of Roaring Valley"
 • Two-Gun Kid: "The Kid Turns Killer"
 • Black Rider: "The Man Behind the Mask"
 • Two-Gun Kid: "Trapped on the Train of Terror"
 • Blaze Carson: "When a Man Has Faith"
 • Two-Gun Kid: "The Marshall Who Lived Again"

Fredag 10. juni 1949 blir Istvan Dobi statsminister i Ungarn, mens i Norge dør Sigrid Undset. Jeg tror ikke det er noen sammenheng. Marvel ga ut to tegneserieblader i krimsjangeren.

Crimefighters nummer 9.Med historiene:

 • "He Lived by Violence"
 • "They Prowled by Night"
 • "One Must Die"

Justice nummer 13.Med historiene:

 • "Ambush"
 • "Greed"
 • "No Escape"

Dagen derpå, lørdag 11. juni, er vi tilbake til romantikkens verden med bladet Love Tales nummer 38.Tirsdag 14. juni 1949 var en begivenhetsrik dag. Den berømte forfatteren Harry Turledove blir født, Staten Vietnam blir opprettet med Bao Dai som keiser, apen Albert blir den første primaten til å bli sendt opp i verdensrommet (han overlevde ikke landingen) og Marvel ga ut tegneseriebladet Nellie the Nurse nummer 21.Torsdag 16. juni 1949 blir det første elektriske lokomotivet med gass-turbin demonstrert. Marvel ga ut tegneseriebladet Joker Comics nummer 39.Neste dag, fredag den 17. ga Marvel ut bladet Lovers nummer 25. Lurer på hvilken sjanger dette bladet var i?Søndag 19. juni 1949 var det NASCAR-løp. Glenn Dunaway vant, men ble diskvalifisert fordi han hadde illegale "springs". Har null peiling på bil så aner ikke om det var fjærene i setet som var ulovlige eller om det er en motordel som heter springs på engelsk. Uansett gikk seieren til andreplassen Jim Roper. Stakkars Glenn satt vel på verkstedet etterpå og prøvde å trøste seg med Marvels to ferskeste tegneserieblader (kanskje).

Comedy Comics nummer 9.Jeanie Comics nummer 27, det siste bladet i denne serien.Neste Marvel-utgivelse kom tirsdag 21. juni 1949. Det var det nye bladet Our Love nummer 1.Onsdag 22. juni 1949 ble Meryl Streep født. Marvel ga ut tre tegneserieblader den dagen.

Little Lizzie nummer 3.My Love nummer 2.Og Teen Comics nummer 33.Fredag 24. juni 1949 går den første episoden av den første westernserien noensinne på tv: Hoppalong Cassidy. Marvel lanserte et helt nytt blad samme dag: Wonder Duck nummer 1. Det ser ut som den samme anda de har hatt med i tidligere blader som Whacky Duck.Søndag 26. juni 1949 får kvinner i Belgia stemme i det parlamentariske valget for første gang. Marvel ga ut Casey - Crime Photographer nummer 2.Med historiene:

 • Casey, Crime Photographer: "Face-to-Face with the Strangler"
 • Casey, Crime Photographer: "The Sinister Carnival"
 • "The Crime of Vicky Roberts"
 • Casey, Crime Photographer: "Trapped by the Penny Plunderers"


De fire siste bladutgivelsen til Marvel i juni måned kom torsdag den 30.

Amazing Mysteries nummer 34.Med historiene:

 • "Poppy Chavez the Strange Woman"
 • "The Kissing Buccaneer"
 • "My Fatal Mistake"

Så enda en ny bladlansering, men også denne i romantikksjangeren: Girl Comics nummer 1.Rusty and Her Family nummer 22, det siste bladet i denne serien.Og til slutt westernhelten Tex Taylor nummer 7.Med historiene:

 • Tex Taylor: "Trapped in Time's Lost Land"
 • "The Invaders"

Det var juni-bladene. Jeg fortsetter "The Summer of  Forty-Nine" litt senere med juli-utgivelsene.

#marvel #tegneserie #romantikk #western #krim #humor

TwitterHei, kjære lesere.

Har laget meg en konto på twitter. Er ikke helt sikker på hva jeg skal bruke den til, men planlegger å legge ut litt småting som jeg ikke skriver om her på bloggen. Kanskje komme med noen små oppdateringer om hva jeg driver med utenom bloggingen. Og selvsagt varsle om spenstige blogginnlegg. Hvis jeg da klarer å skrive noen slike :-)

Har du lyst er det bare å følge meg på @andersleser.

#twitter

BloodlineBloodline er en av Netflix sine originalserier som har havnet litt i skyggen av gigantene House of Cards, Orange is the New Black og ikke minst Daredevil. Akkurat som med Marco Polo så var det litt ståhei like før de ble lagt ut, men siden så har jeg ikke sett noe særlig snakk om dem rundt omkring på internett. Og de er synd, for de er egentlig like bra på sin måte som gigant-seriene til Netflix. Bare i litt annen sjanger.

Jeg så ferdig hele Bloodline-serien for en liten tid tilbake, men hadde ikke tid til å skrive noe særlig om den da. Det er kanskje bra også, for nå har den fått tid til å synke helt inn.

Dette er en dramaserie, eller mer korrekt et familiedrama. Familien Rayburn er rike, har et rykte å opprettholde og har skjulte hemmeligheter.

Pappa Robert Rayburn spilles av Sam Shepherd. Tilsynelatende den snille patriarken som liker å ro og å sitte på stranden og klimpre på ukulelen sin (i hvert fall et lite gitarlignende instrument).

Mamma Sally Raybrun spilles av Sissy Spacek, det er hun som har den daglige driften av hotellet til familien og hun som ønsker å ha hele familien samlet.

John Rayburn, den mellomste sønnen, er også politimann og har alltid vært megleren i familien.

Meg Rayburn spilles av Linda Cardellini. Hun er advokat, har både kjæreste og elsker, og hjelper til med familiens juridiske anliggender.

Kevin Rayburn spilles av Norbert Leo Butz. Han er yngste sønn og en skikkelig hissigpropp.

Og så har vi Danny Rayburn som spilles av Ben Mendelsohn. Familiens sorte får. Helten eller skurken i fortellingen. Følelsen av hvem av de to han er skifter flere ganger i løpet av serien.

Andre roller som er verdt å merke seg er Chloe Sevigny som Chelsea O'Bannon, Dannys av og på kjæreste. Og Glenn Morshower som skummel gangsterboss. Samt Enrique Murciano som politimann og kjæresten til Meg.

Det hele starter når Danny kommer hjem. Han har stort sett vært borte og har hatt lite kontakt med de andre. Noe skjedde en gang for lenge siden, men det vet vi ikke noe om i begynnelsen. Vi bare merker at ting er anspent. Stort sett er det bare mor og John som gjerne vil ha Danny tilbake i familien igjen, og den til nå så sammensveisede familien blir satt på prøve.

Denne serien har en historiefremgang som er seig som sirup. Men sirup er jo godt, så man bare slurper det i seg så fort man bare kan. Det kan være litt forvirrende i begynnelsen, for det hopper litt frem og tilbake i tid. Det meste av handlingen foregår nå, men vi får en god del flashbacks til da de var unge og et eller annet hendte som satte Danny utenfor. Og så er det små korte glimt om framtiden. En virkelig sjokkerende fremtid (i hvert fall i første episode) hvor de gjør en Bad Thing. Etter første episode blir man sittende igjen med en WTF følelse, og må bare hive seg over neste episode for å finne ut hva i all verden et er som skjer.

Sakte, ulidelige sakte, får vi gjennom serien vite hva det var som skjedde i fortiden og vi begynner så smått å skjønne hvorfor de gjør The Bad Thing. Danny starter som en underdog, og jeg heiet på ham, selv når han kunne virke litt skummel så heiet jeg på ham. Jeg håpet også i det lengste at The Bad Thing kunne unngås på ett eller annet vis. Svaret på det kom i den nest siste episoden.

Slutten ble ikke helt som jeg ville. Men jeg forstår hvorfor det endte slik. Men det kommer en skikkelig overraskelse helt på slutten av siste episode, en overraskelse som kan snu ting på hodet og kanskje, kanskje få frem noe tilnærmet den slutten jeg ønsket meg etter alt som har skjedd.

Netflix har godkjent en sesong 2, og jeg gleder meg til den kommer, trolig i begynnelsen av 2016. Dette er ikke den typen serie jeg vanligvis ser på. Jeg liker mer action, sci-fi, fantasy eller krim. Rene dramaserier ser jeg ikke så mye på, men etter at Netflix kom på banen så har jeg sett og likte både House of Cards og Orange is the New Black. Politikk-drama og kvinnefengsel-drama er ikke noe jeg ville ha vurdert en gang for fem år siden. Og nå har jeg sett og likt et familiedrama også. Kanskje jeg begynner å bli voksen.


#tv #netflix #bloodline #drama #familiedrama
 

Baronens LeksjonBaron's Lecture Full-Course er det tjueåttende bindet (kapittel 243-251) av mangaserien Bleach, skrevet og tegnet av Tite Kubo.

Uryu og Sado viser hva de har lært. De måter noen snodige, men morsomme, Hollows. Flere allierte blir med på redningsaksjonen. Og Ichigo møter Dordoni Alessandro del Socaccio (han på omslaget).

Som forventet er det mye action og slåssing, men Tite Kubo finner også litt tid til lysere og mer humoristiske øyeblikk før vi igjen går tilbake til action og slåsskamper. Boken har raskt tempo og slik disse bøkene ofte gjør, ender den med en kliffhænger.

Bleach er en kjempebra mangaserie. Gleder meg til å lese videre.
#manga #bleach #titekubo #duell #sverd

Jack Campbell: Imperfect SwordMan kan si at Imperfect Sword er den trettende boken i Lost Fleet-serien til Jack Campbell. Jøss som tiden går. Synes ikke det er lenge siden jeg slukte de første bøkene og satt spent og ventet på at den sjette skulle skrives ferdig.

Det er den tredje boken i The Lost Stars, som kan kalles en spin-off serie fra Lost Fleet. Disse bøkene følger President Gwen Iceni og General Arthur Drakon i solsystemet Midway. De lå tidligere under Syndicate, et digert, korrupt og ondt imperium. Men etter at Black Jack Geary slo Syndics i krigen mellom dem og Alliansen (The Lost Fleet-bøkene), så fikk flere planeter muligheten til å gjøre oppgjør og bli selvstendige. Det er det Midway har gjort.

I Imperfect Sword tar Drakon og Iceni en stor risiko. I nabo-systemet Ulindi har en korrupt CEO fra Syndics full kontroll og han prøver å ta over Midway også (i forrige bok, Perilous Shield). For å sikre sin egen trygghet drar Drakon dit med de fleste soldatene deres og de fleste romskipene for å frigjøre Ulindi, uvitende om at CEOen der fortsatt er loyal til Syndicatet og har en skummel overraskelse på lur. Men det er også risikabelt på hjemmefronten, for de har fiender over alt. Når hjemsystemet nå har så lite forsvar har Syndic-spioner sjansen til å gjøre ugagn. Og de vet jo heller aldri hva de mystiske Enigma-romvesenene som bor like ved kan finne på.

Jeg liker virkelig disse bøkene til Jack Campbell (som egentlig er et pseudonym for John G. Hemry, tidligere amerikansk marine-offiser). Først ble jeg trollbundet av den sjakk-aktige måten han skrev romkamper på. Han gjorde alt mer virkelig ved å ta hensyn til tidsforskjeller og de lange avstandene i verdensrommet. De kjempende flåtene plottet sine kurser, bet negler i timer, ja til og med dagevis, og så i de få sekundene skipene var nære nok, skjøt de på hverandre og suste forbi. Da var det å se på skadene, beregne nye kurser, og vente igjen.

Men selv om det er romkamper i denne boken, er det krigen nede på planeten Ulindi som stjeler showet. Campbell har greie på taktikk og hvordan militære styrker fungerer, og det gjør at han klarer å fortelle om krigingen på en helt fortreffelig måte. Samtidig som han får frem hva de som kjemper tenker og føler.

Det er også en del politiske og filosofiske spørsmål som tas opp. På begge sider i konflikten er det folk som kommer fra et brutalt samfunn der rike ledere lever i luksus og behandler alle ander som slaver. Soldater betraktes som bruk-og-kast varer, og ingen stoler på hverandre. Midway-folkene prøver å gå bort i fra dette og skape et bedre samfunn, mens lederne på Ulindi holder seg til gamle vaner. Jeg er imponert over hvor langt Drakon og Iceni har kommet seg. Det var jo ikke så lenge siden (husker ikke om det var i Tarnished Knight eller Perilous Shield) at de syntes det var helt hårreisende skummelt å tillate valg av de mindre viktige, sivile lederne i Midway.

Ikke bare er dette en bok med spennende sci-fi-action, det er også en fascinerende skildring av et samfunn i revolusjerende endring. Denne serien av Jack Campbell anbefaler jeg gjerne.

Du vil få best utbytte av å starte på begynnelsen og så lese deg fram hit, men 13 bøker er jo et ganske stort prosjekt. Du kan også starte med Tarnished Knight, som er den første boken i The Lost Stars, og så lese videre på Perilous Shield og så denne. Jeg er sikker på at du kommer til å hive deg over de andre i Lost Fleet-serien også like etterpå.

#bok #bokanmeldelse #sciencefiction #jackcambell #militær #romskip #krig

Marvel-tegneserier Mai 1949

Da var det på tide å titte litt på tegneserier igjen. Denne gangen skal jeg ta for meg Marvel-tegneseriene som ble utgitt i ma1 1949. Vi er fortsatt inne i en periode hvor det er jenteserier som dominerer. Det er fortsatt en stund til gullalderen med superheltserier (selv om det offisielt heter sølv-alderen, det var superhelseriene under krigen som offisielt betegnes som gullalderen). Men jeg turer videre.

1. mai 1949 gjorde Gerard Kuiper en oppdagelse. Han fant Nereid, Neptuns andre måne. Folk som kikket ned på jorden kunne se på to nye tegneserieblader fra Marvel:

Miss America Magazine nummer 23.Og Mitzi's Romances nummer 9. Jeg sa det var jenteserier som dominerte.Mandag 2. mai 1949 vinner Arthur Miller Pulitzer-prisen for Death of a Salesman. Marve ga ut et nytt krimblad om Casey the Crime Photographer. Jenta fra havna - han fyren høres jo nesten litt suspekt ut.Bladet inneholder følgende historier:

 • Casey, Crime Photographer: "The Monkey Murder Mystery"
 • Casey, Crime Photographer: "The Girl on the Docks"
 • Casey, Crime Photographer: "Death and the Daredevils"
 • "Justice Has a Heart"

Tirsdag 4. mai 1949 testfyrte USA sin første Viking-rakett. Den for 80 kilometer. Marvel ga ut Lana nummer 7.Onsdag 4. mai 1949 var det et flykrasj i Italia. Et Fiat G212 gikk rett inn i bakveggen til Superga-basilikaen. 31 passasjerer døde, men hele fotball-laget til Torino, som var på flyet, overlevde. Samme dag i USA ga Marvel ut to nye tegneserieblader.

Det ene var Gay Comics nummer 39.Det andre var Tessie the Typist nummer 23. Det aller siste bladet i denne serien.Torsdag 5. mai 1949 blir Council of Europe dannet. Dette er ikke EU, men en organisasjon som skal fremme samarbeid mellom de europeiske landene. I USA ga Marvel ut to tegneserieblader.

Det første var Afwul Oscar nummer 12. Det siste bladet som ble utgitt i denne serien.Det andre er Cindy Comics nummer 36. Jeg kunne skrevet noe grisete her, men lar være.Fredag 6. mai 1949 kjører datamaskinen EDSAC sitt første program ved Cambridge universitet. Marvel ga ut to tegneserier.

Det første er Best Love nummer 33. Det er et nytt romantikkblad, men det fortsetter nummerserien etter Sub-Mariner Comics nummer 32.Den andre utgivelsen var Frankie Fuddle nummer 16, som tidligere het Frankie and Lana.Tirsdag 10. mai 1949 blir den italienske motedesigneren Miucci Prada født. Passende nok ga Marvel ut bladet Millie the Model nummer 19 samme dag.Onsdag 11. mai 1949 blir Israel med i FN og Siam endrer navn til Thailand. Marvel ga ut tegneseriebladet Little Aspirin nummer 2.Søndag 15. mai kommer det faktisk et westernblad. Det er noen gutteserier også. Best Western nummer 59. Bladet fortsetter men det skifter navn neste gang.Bladet inneholder følgende historier:

 • Kid Colt Outlaw: "The Mystery of the Mad Monk"
 • Black Rider: "The Black Rider Strikes"
 • Two-Gun Kid: "The Secret of the Valley of Fear"

Tirsdag 17. mai 1949 anerkjenner britene Den Irske Republikken. Samme dag ble krimbladet Lawbreakers Always Lose nummer 9 utgitt.Bladet inneholder følgende historier:

 • "On the Prowl"
 • "An Honest Man"
 • "Marked for Death"

Torsdag 19. mai 1949 blir Dusty Hill fra ZZ Top født.

 

Samme dag ga Marvel ut to tegneserier. Det første er Marvel Tales nummer 93. Marvels lengstlevende (så langt) blad Marvel Mystery Comics fortsetter med et nytt navn. Og skifter også fokus fra superhelter til grøsser-historier.Bladet inneholder historiene:

 • "The Haunted Room"
 • "The Man Who Fled from the Future"
 • "Beware of the Cat"
 • "Step into the Mirror of Madness"
 • "The Ghoul Strikes"

Det andre bladet som ble utgitt var Venus nummer 6.Den neste Marvel-utgivelsen kom søndag 22. mai 1949. Det var Patsy Walker nummer 24.Tirsdag 24. mai 1949 ble Tex Morgan nummer 7 gitt ut.Med historiene:

 • Tex Morgan: "Mystery on the Warpath"
 • Tex Morgan: "The Axe Strikes"
 • Tex Taylor: "The Murder of Tex Taylor"

Torsdag 26. mai kom det to tegneserieblader til. Først All True Crime nummer 35. Fra og med dette nummeret droppet de Cases fra tittelen. Tidligere het det All True Crime Cases.Bladet inneholder disse historiene:

 • Tex Morgan: "Mystery on the Warpath"
 • Tex Morgan: "The Axe Strikes"
 • Tex Taylor: "The Murder of Tex Taylor"

Den andre utgivelsen den dagen var Hedy de Vine Comics nummer 34.Mandag 30. mai 1949 ble grunnloven til Øst-Tyskland vedtatt. Marvel ga ut månedens tre siste tegneserieblader:

Miss America Magazine nummer 24.My Own Romance nummer 8.Til slutt har vi Rex Hart nummer 6. De fem første bladene i serien het Blaze Carson.Med historiene:

 • Rex Hart: "Empty Holsters"
 • Rex Hart: "When East Meets West"
 • Black Rider: "The Black Rider's Justice"
 • Rex Hart: "Between Two Fires"

Det var alle Marvel-tegneseriene som ble utgitt i mai 1949. Jeg kommer tilbake med juni-bladene litt senere.

#marvel #tegneserie #romantikk #humor #krim #western #grøss

Going downDet femte bladet i denne tegneserien heter Going Down. Det er også det siste i samlingen med tittelen One Weird Trick. Tegneserien heter Sex Criminals, er skrevet av Matt Fraction og tegnet av Chip Zdarsky. Dette er ikke porno, men en sprø og noe vovet sexkomedie om et par som stanser tiden når de får orgasme.

De bruker kreftene sine til å rane banker for å redde et bibliotek som er i ferd med å gå konkurs. Men nå er de fanget av sexpolitiet og har ingen anelse om hva disse gærningene kommer til å gjøre med dem.

Det er også veldig mye humor, mye av det på kanten.Jon misliker sjefen sin veldig, veldig sterkt. Så for å få ut aggresjonen bæsjer han i potteplanten til sjefen omtrent hver dag.Ikke få noen ideer nå. Husk at han klarer å gjøre dette fordi han kan stanse tiden. Det er ikke så enkelt å snike seg inn på sjefens kontor for å bæsje uten den evnen.

Jeg kjøpte denne samlingen på impuls for en stund siden, tror det var i sammenheng med et eller annet salg på comixology. Når jeg nå har lest den, så sitter jeg og lurer på om jeg skal kjøpe den neste samlingen også. Jeg liker sære ting, og det blir ikke stort særere enn dette. Historien er jo heller ikke avsluttet. Ingenting er avgjort på slutten av dette tegneseriebladet. Jeg vet at det er gitt ut fem blader til. Skal tenke på det frem til neste gang jeg handler digitale tegneserier.

Fra Image sine hjemmesider:

Diamond ID: DEC130595

Published: March 19, 2014

The best part of a new relationship is the first three weeks, right? The rush of the new, the gravitational pull of the sudden other-ness in your life, the almost-illicit charge of nothing else mattering...and then it's time to pay the bills. Well, the honeymoon is over for the SEX CRIMINALS. Can Jon and Suzie survive Jon and Suzie?

Det finnes også et alternativt omslag:Her er forresten omslaget til One Weird Trick som samler de fem første bladene:#tegneserie #image #sex #komedie #krim

GolemGolem er den tiende episoden av tv-serien Sleepy Hollow.

Ichabod er desperat etter å finne ut hva som skjedde med sønnen hans, så han kontakter syndspiseren for å få hjelp til å besøke Katrina som er fanget i skjærsilden. Det har konsekvenser og en golem kommer til byen. Samtidig får Frank en skummel beskjed fra en iskremselger.

Nok en kjempebra episode. Skummel og tragisk. De klarer hele tiden å avsløre nye ting ved hovedpersonene som får meg til å like/synes synd på dem mer og mer. Og slutten tyder på at det er mye i vente enda.

Dramatis personae:

Tom Mison har rollen som Ichabod Crane.Nicole Beharie har rollen som politibetjent Abbie Mills.Orlando Jones har rollen som politikaptein Frank Irving.Katia Winter har rollen som Katrina Crane, Ichabods kone.John Noble har rollen som Henry Parrish, syndspiseren.Amandla Stenberg har rollen som Macey Irving, datteren til Frank.David Fonteno (Law & Order) har rollen som presten Boland.Derek Mears (Død Snø 2, Predators) har rollen som golemen.Kathleen York (Presidenten) har rollen som bibliotekaren Mrs. Hudson.Jill Marie Jones har rollen som Cynthia Irving, ekskona til Frank.D. J. Mifflin spiller demonen Moloch.Braden Fitzgerald spiller rollen som Jeremy Crane, sønnen til Ichabod da han var 12 år gammel.Danny Rawley spiller Jeremy Crane, sønnen til Ichabod da han var 17 år gammel.Carrie Anne Hunt spiller heksa Jer.Rya Meyers (Supershark) spiller rollen som heksa Mal.Katrina Despain (22 Jump Street) spiller heksa Isa.Arin Logan spiller rollen som heksa Nahum.Judd Lormand (The Hunger Games) har rollen som iskremselgeren besatt av en demon.Karen Beyer (Anchorman 2) har rollen som ei dame besatt av en demon.Joe Knezevich (The Vampire Diaries) har rollen som Fader Daniel.Mike Whaley og Mitch Humphrey spiller politimenn.Trailer til episoden:


#tv #grøss #grøsser #action #sleepyhollow #ichabod #ichabodcrane #demon #heks #golem

Goodbye halcyon daysDet tjuesjuende bindet (kapittel 234-242) av Tite Kubos mangaserie Bleach har tittelen Goodbye Halcyon Days.

Mens Ichigo Kurosaki og Soul Reaperne forsvarer seg så godt de kan mot angrepet av espadaene så viser det seg at det hele er en distraksjon. Aizen vil ha Orihime. Hun som fikk beskjed om å holde seg langt unna kampene fordi hun ikke var sterk nok til å kjempe sammen med dem. Det er hennes krefter Aizen er interesser i. Så han sender Ulquiorra Cifer for å kidnappe henne. Under trusselen av at han vil drepe alle vennene hennes hvis hun ikke blir med frivillig, blir hun med frivillig. Hun tror ham jo selvsagt for han og espadaene er sykt mektige.

Men den gamle fjottnissen som leder Soul Reaperne tror da at hun er forræder og nekter å sende noen for å redde henne. Dermed må Ichigo, Sado og Uryu dra alene inn til Hueco Mundo, dimensjonen som skurkene bor i, for å redde henne.

Dette minner litt om den første sekvensen der Ichigo, Orihime, Sado og Uryu drar til Soul Reapernes dimensjon for å redde Rukia. Men om Tite Kubo gjenbruker formelen sin her så gjør ikke det noe. Det er gøy og spennende allikevel. Regner med det kommer til å bli noen skikkelige kamper fremover nå#manga #bleach #titekubo #duell #sverd #magi

Sex PoliceHar kommet til fjerde nummer av denne meget spesielle tegneserien, og nå begynner ting virkelig å skje. Jon og Suzie er ikke de eneste som kan stoppe tiden med orgasmene sine. Når de begynner å rane banker med kreftene sine, så er det andre som begynner å legge merke til dem. For når det finnes sexkriminelle så må det også være sexpoliti.Ha ha. Dette er helsprøtt. Sånn galskap man bare må le av. Hva blir det neste?

Fra Image sine hjemmesider:

Diamond ID: OCT130623

Published: January 8, 2014

She can seemingly control time and space with her...parts. She's as relentless a manhunter as law enforcement ever created. And by day she's no one you'd particularly notice, with her quiet suburban life and pleasant-enough job, but when the temporal dimension is used to break society's laws they call...HER. Jon and Suzie get in too deep way too fast as one little sexy fun party crime begets another and the villains of the piece descend. Turns out Jon and Suzie aren't the only ones after all?

Det finnes et alternativt omslag til dette bladet også:#tegneserie #image #sex #komedie #krim

Kamp-bekken episode 6: Frokostbyens ordførerDen sjette episoden av krimserien Battle Creek har tittelen Cereal Killer.


Som du sikkert ser så er det Patton Oswalt som spiller ordføreren. Jeg liker Patton Oswalt. Men det er det tydeligvis ikke alle som gjør siden noen prøver å drepe ham. Milt (Josh Duhamel) flotter seg med all den fancy teknologien sin, og det er ikke rart at Russ (Dean Winters) misliker ham. Samtidig har Fontanelle (Kal Penn) litt trøbbel da han har rotet til rombestillingen for bryllupet til Funkhouser (Grapevine).

Det er også en annen gjesterolle som er verdt å merke seg. Borgermesterens bror spilles av Peter Jacobson. Han var med i Transformers sammen med Josh Duhamel og sammen med Kal Penn i House. Dessuten var han med i Law & Order: Special Victims Unit i noen av de samme episodene som Dean Winters. Var sikkert hyggelig å spille sammen med gamle kjente igjen.

Jeg likte denne episoden veldig godt. Patton Oswalt stjeler showet spør du meg.

Vi er også litt tilbake til det at Russ hater Milt igjen, noe som var mer tonet ned i forrige episode. Det må skje noe mellom de to snart, ellers går man lei.

Neste episode kan være bra den også. Ser ut til at mamma kommer til byen. Blir nok til at jeg ser den også.


#tv #krim #battlecreek #pattonoswalt

Marvel-tegneserier April 1949

Min kronologiske gjennomgang av Marvel-tegneserier har kommet til april måned i 1949. Det er fortsatt en stund til Marvel blir storskaper av superhelt-serier. På denne tiden var det stort sett western og krim for gutta og romantikk og humor for jentene. Jeg sitter igjen med inntrykket av at det er jenteseriene som det er mest av, men har ikke gjort noen nøyaktig telling av hva som har mest utgivelser.

Det starter i alle fall med romantikk. Tredje april 1949 kom Love Tales nummer 37.Mandag den fjerde april ble NATOs forsvarsavtale signert i Washington DC. Hvis diplomatene hadde lyst til å lese noen dagsferske Marvel-serier etterpå så hadde de to valg:

L'il Willie nummer 20 (tidligere kjent som Willie Comics).Eller My Own Romance nummer 7.Ikke noe spennende valg, spør du meg.

Onsdag 6. april 1949 kom det to tegneserieblader til, men da litt skikkelige gutteblader:

Justice nummer 12.Med historiene:

 • "The Crime of Martin Blaine"
 • "Escape from the Past"
 • "Danny Monroe and Hoke Shelley"

Kid Colt Outlaw nummer 6. En western med varulver, det må være bra.Bladet inneholder følgende historier:

 • Kid Colt Outlaw: "The Valley of the Werewolf"
 • Kid Colt Outlaw: "Trapped in the Hidden Mine"
 • Tex Taylor: "The Things in the Cave"

Søndag 10. april 1949 vant Sam Snead det trettende Golf Masters mesterskapet. Var du ikke interessert i å se på golf på tv, kunne du kjøpe Marvels ferskeste tegneserieblad: Junior Miss nummer 35.Mandag 11. april 1949 kom det to blader til:

Love Romances nummer 7.Og Margie Comics nummer 48.Onsdag 13. april 1949 var det mesterskapskamp i NBA, Lakers mot Capitols. Før eller etter kampen var det mulig å kose seg med to nye Marvel-blader:

Crimefighters nummer 8.Med historiene:

 • "The Corpse Who Came Back"
 • "Bugsy Ferguson, His Gun Was for Hire"
 • "Clarence Evans, the Poor, Weak Coward Who Turned Killer"

Eller Nellie the Nurse nummer 20.Torsdag 14. april 1949 ble Soloman Kante ferdig med N'Ko-alfabetet til mandig-språkene i Vest-Afrika. Marvel ga ut to tegneserieblader samme dag, men om de var like viktige for skriftspråket tør jeg ikke si.

Det første var Comedy Comics nummer 8.Det andre var Miss America Magazine nummer 22.Fredag 15. april 1949 publiserte pave Pius noe som heter encyclical Redemptoris nostri. Vet ikke helt hva det er, men har forstått at det har noe med ønske om fred i Palestina å gjøre. Marvel ga i stedet ut tre tegneserieblader:

Lovers nummer 24.Så lanseringen av en helt ny serie: My Love nummer 1.Og så Tex Taylor nummer 6.Med historiene:

 • Tex Taylor: "The Man Who Ran Away"
 • Tex Taylor: "Return of the Outlaws"
 • Blaze Carson: "The Final Gamble"

Onsdag 20. april 1949 gikk fregatten HMS Amethyst opp Yangtze-elven for å evakuere britiske flyktninger som flyktet fra styrkene til Mao. Skipet ble beskutt og gikk på grunn ved Rose Island. Forhandlingene om å få lov til å hente folkene på skipet tok ukesvis, og det eneste som holdt moralen til mannskapet oppe var skipskatten Simon.

I USA ble Little Lenny nummer 2 utgitt.Søndag 24. april 1949 vinner Death of a Salesman og Kiss Me Kate Tony-prisen. Marvel ga ut Western Winners nummer 6.Bladet inneholder følgende historier:

 • Two-Gun Kid: "The Cobra Strikes"
 • Kid Colt Outlaw: "The Injun's Revenge"
 • Black Rider: "Mountain of Mystery"

Onsdag 27. april 1949 endrer British Comminwealth of Nations navn til The Commonwealth. I USA satt folk og leste Jeanie Comics nummer 26.Det siste Marvel-bladet i april måned ble gitt ut den 30. Det het Little Lizzie nummer 2.Ja, har du talt over? Har jeg rett i at det er jentebladene som regjerer i denne tidsperioden?

Kommer tilbake med mai måned litt senere.

#marvel #tegneserie #romantikk #humor #krim #western

My Sexual Errors and MisfortunesDa var jeg kommet til det tredje bladet i denne meget merkverdige tegneserien. Sex Criminals handler om Jon og Suzie, en ung mann og en ung dame som kan stanse tiden når de får orgasme.

Jon blir ferdig med fortellingen sin om hvordan han ble kjent med kreftene sine. Suzie og Jon blir stadig mer og mer forelsket, mens de sakte nærmer seg et valg. Biblioteket som Suzie jobber på må stenge fordi det ikke klarer å betale tilbake lånet til banken. Så hvorfor ikke rane banken og betale tilbake lånet med egne penger?Disse skumle folkene i hvitt har visst noe de vil ha sagt om denne planen. Valget av slagvåpen er muligens litt bekymringsverdig.

Jeg skal i alle fall lese videre og se hvor denne galskapen ender.

Fra hjemmesiden til Image Comics:

Diamond ID: SEP130638

Published: November 20, 2013

How did these two end up in that bank, with those guns? Because they seemed like such nice kids, right? Well, THE SEX POLICE have the same questions and descend on Susie and Jon. And we get the rest of Jon's gory story ? if you read ONE weird sex and time comedy comic this year, make sure it's "My Sexual Errors 1998 ? Present!"

Dette bladet har tre omslagsvarianter. Her er de andre to:

#tegneserie #image #sex #komedie #krim

TilfluktsstedDen niende episoden av tv-serien Sleepy Hollow har tittelen Sanctuary.

Vi går nå litt bort fra den hodeløse rytter og får litt skikkelig spøkelseshus-grøss. Når en rik dame forsvinner i Sleepy Hollow må Abbie og Ichabod lete etter henne. Hun har nylig kjøpt et gammelt hus, som viser seg å ha en kobling til Ichabods fortid. Og selvsagt et monster som må bekjempes. Samtidig har Frank litt familietrøbbel.

Nok en kjempebra episode. Det er veldig creepy og stemningsfullt når Abbie og Ichabod leter igjennom det gamle forlatte huset mens monsteret jakter på dem. Dette er en episode man bør se en mørk og stormfull aften.

Dramatis personae:

Tom Mison har rollen som Ichabod Crane, en rolig og behersket gentleman.Nicole Beharie har rollen som politibetjent Abbie Mills.Orlando Jones har rollen som politikaptein Frank Irving.Katia Winter har rollen som Katrina Crane, Ichabods hustru.Lyndie Greenwood har rollen som Jenny Mills, søsteren til Abbie. Butleren vi skimter i bakgrunnen spilles av Quinten Johnson.Erin Cahill (Power Rangers) har rollen som milliardæren Lena Gilbert. I bakgrunnen er livvakten Sam, portrettert av Anthony K. Hyatt.Jill Marie Jones (Girlfriends) har rollen om Cynthia Irving, ekskona til Frank.Amandla Stenberg (The Hunger Games) har rollen som Macey Irving, datteren til Frank.Onira Tares (Project Almanac) har rollen som Grace Dixon.Craig Trow har rollen som Lachlan Gilbert.Marti Matulis (han som spilte sandmannen i en tidligere episode) har rollen som det demonsike kvistmonsteret.Trailer til episoden:


#tv #sleepyhollow #ichabod #ichabodcrane #demon #grøss #grøsser

The Mascaron DriveThe Mascarone Drive er det tjuesjette bindet (kapittel 224-233) av Tite Kubos fantastiske mangaserie Bleach.

Heltene trener for harde livet. De har fire måneder på seg til Aisen og hans arrancar angriper. Orihime, Sado og Uryu var det første kampfellene til Ichigo. De har stått litt i skyggen ganske lenge nå, men det ser ut som de kommer til å gjøre et skikkelig comeback for de trener også og blir stadig sterkere. Ichigo selv sliter med å holde på Hollowkreftene sine lenge nok, men trener videre.

Men så kommer det et uventet angrep, lenge før de var ventet. Er Ichigo og vennene blitt sterke nok til å klare brasene mot de supersterke espadaene? Vil den andre duellen mellom Ichigo og Grimjow ende bedre?

Nå begynner det virkelig å bli spennende. Action, humor og overraskelser ligger på lur hver gang man blar om. Har storkost meg med Bleach så langt og det ser ikke ut til å bli noe dårligere. Gleder meg til å se hvordan dette går.

#manga #bleach #titekubo #sverd #duell #trening

Come, WorldVel, siden jeg først begynte på denne tegneserien, så må jeg jo bare lese videre. Come, World er tittelen på det andre bladet i tegneserien Sex Criminals, historien om en gutt og ei jente som kan stoppe tiden med sine orgasmer. Og han har en glødende snurrebass. Det viser seg at det er bankran de driver med, og at det finnes noen andre også som kan stoppe tid og som prøver å ta dem.

Men dette bladet handler først og fremst om Jon, hvordan han fant ut at han kunne stoppe tiden og hvordan han reagerte på det. Han hadde en litt annerledes opplevelse enn den Suzie hadde i første blad.

Og hva kaller de denne tidløse tilstanden de havner i etter kosen?Menn er fra Mars og kvinner er fra Venus, var det vel en bok som het en gang.

Dette er en ganske snodig historie, lurer på hva som skjer videre, og lurer i hvert fall på hvem/hva de folkene i hvitt er.

Fra Image sine hjemmesider:

Diamond ID: AUG130714

Published: October 23, 2013

So who's the boy with the same sexy-time time-stopping gifts as Suzie? Meet Jon, who until last night thought he could freeze time with his junk. At long last not alone, what kind of horny hijinx will he and Suzie get up to together? What ANY of us would do if having sex stopped the whole world: We'd do crimes.

Det andre bladet har fire omslagsvarianter. Her er de andre 3:#tegneserie #image #sex #komedie #krim

Kamp-bekken episode 5: BlomstermysterietDen femte episoden av krimserien Battle Creek har tittelen Old Flames.


Mens karene hygger seg på utdrikningslaget til Funkhauser (Grapevine), er det brann i huset til Guziewicz (Janet McTeer). Brannpåsettelse av politisjefens hus er selvsagt en prioritetssak. Og det er faktisk tre mistenkte som må etterforskes. Russ (Dean Winters) derimot, er mer interessert i å finne ut hvem som har sendt blomster til Holly (Aubrey Dollar). Jacocks (Liza Lapira) og Milt (Josh Duhamel) tror at Russ sendte dem selv i fylla.

Nå begynner jeg faktisk å få mer og mer sansen for denne serien. Det er mindre tullball og mer politidrama nå. Milts arroganse er også tonet ned en god del slik at han blir spiselig. I den forstand at jeg klarer å se på ham uten å ha lyst til å gi ham en kavring. Jeg håper fortsatt at det vil vise seg at Milt ikke er så perfekt som han virker, men akkurat nå føles det ikke som om det haster så mye med å få satt ham på plass.

Jeg tror de prøvde for hardt i de første episodene, og nå har de kanskje funnet rytmen i serien. Får se hvordan det utvikler seg videre.

#tv #krim #battlecreek #brann

Marvel-tegneserier Mars 1949

Da har jeg kommet til mars 1949 i min kronologiske gjennomgang av Marve-tegneserier. I februar dukket det opp flere romantikk-serier og jeg lurer litt på om det blir trenden i 49-årgangen. Jeg trodde jo først at det var krim og western som kom til å dominere, men nå er jeg mer usikker. Vi får se hva som skjer videre :-)

Tirsdag 1. mars 1949 tar Indonesia byen Yogyakarta fra Nederlenderne. I USA er ting litt roligere og Marvel gir ut tre tegneserieblader:

Cindy Comics nummer 35.Gay Comics nummer 38.Så kommer Western Winners nummer 5 (tidligere kjent som All Western Winners).Med historiene:

 • Two-Gun Kid: "I Challenged the Army"
 • Black Rider: "The Mystery of the Polls of Peril"
 • Kid Colt Outlaw: "Dead Man's Justice"

Fredag 4. mars 1949 blir Piet Van de Pol verdensmester i billiard. De som ikke likte sport på den tiden kunne kose seg med tre nye utgivelser fra Marvel.

Lana Comics nummer 6.Lawbreakers Always Lose nummer 8.Med historiene:

 • "The Case of the Cursed Sapphire"
 • "The Imperfect Crime"
 • "Mary Healy, Her Night of Peril"

Tessie the Typist nummer 22.De neste to bladene fra Marvel ble utgitt søndag 6. mars 1949.

Først det femte og siste bladet med Blaze Carson.Med historiene:

 • Blaze Carson: "Murder by the Wrong Man"
 • Tex Taylor: "The Great Impersonation"
 • Blaze Carson: "The Menace in the Past"

Miss America Magazine nummer 21.Tirsdag 8. mars ble det utgitt bare ett blad: Frankie and Lana nummer 15.Torsdag 10. mars 1949 ble baseballspilleren Art Houtteman skadet i en bilulykke. Han kom seg heldigvis og vant 15 kamper til. Tre tegneserieblader ble utgitt den dagen. Lurer på om han leste noen av dem under rekonvalesen.

Først Best Western nummer 58. Dette er et nytt blad, men det fortsetter nummerserien fra et annet, nedlagt blad. Er litt usikker på hvilket.Bladet inneholder:

 • Two-Gun Kid: "The Million-Dollar Train Robbery"
 • Black Rider: "Blood on the Range"
 • Kid Colt Outlaw: "The Wicked Wedding"

Hedy de Vine Comics nummer 33.Millie the Model nummer 18.Neste dag, 11. mars, kom det et helt nytt blad: Little Aspirin nummer 1.Søndag 13. mars 1949 ble det avholdt amerikansk mesterskap i figurskøyting. For de som ikke har sansen for slikt så ga Marvel ut westernbladet Tex Morgan nummer 6 samme dag.Bladet inneholder følgende historier:

 • Tex Morgan: "Murder South of the Border"
 • Tex Morgan: "Ride, Tenderfoot, Ride"
 • Tex Taylor: "Tex Taylor Meets the Deadly Duke"
 • Tex Morgan: "Menace on Murder Mountain"

Mandag 14. mars 1949 kom det ytterligere tre bladutgivelser.

Justice nummer 11.Med historiene:

 • "The Strange History of Fink Logan"
 • "The Case of the Strange Clue"
 • "Perry Laird"

Venus nummer 5.Wild Western nummer 8.Bladet inneholder følgende historier:

 • Two-Gun Kid: "When the Bell Tolled Murder"
 • Black Rider: "The Phantom Strikes"
 • Kid Colt Outlaw: "The Mystery of His Brother's Keeper"
 • Two-Gun Kid: "The Horror of the Caves"

Søndag 20. mars 1949 ble toget California Zephyr som skulle gå mellom Chicago og Oakland lansert. Marvel ga ut fire tegneserieblader samme dag.

Først Awful Oscar nummer 11, et nytt blad som fortsetter på nummerserien til et annet nedlagt blad. Er litt usikker på hvilket.My Own Romance nummer 6.Så det foreløpig siste nummeret av Sub-Mariner Comics, nummer 32. Jeg tror ikke Namor kommer tilbake før i 1954.Med historiene:

 • Sub-Mariner: "Birth of Sub-Mariner"
 • Sub-Mariner: "Peril in New York"

True Complete Mystery nummer 6.Med historiene:

 • "The Frame-Up That Failed"
 • "Triangle of Terror"
 • "The Corpse in the Cellar"

Mitzi's Romances nummer 8 (tidligere kjent som Mitzi's Boyfriend) ble utgitt mandag 21. mars 1949.Neste dag, tirsdag 22. mars, ble Patsy Walker nummer 23 utgitt.Det virker som om de ofte ga ut blader på søndagene. Eller i hvert fall sendte dem ut i posten (litt usikker på hva utgivelsesdatoen egentlig tilsier noen ganger). I hvert fall ble det utgitt fire tegneserieblader søndag 27. mars 1949.

All True Crime Cases nummer 34.Med historiene:

 • "Death House Alex"
 • "Mama De Pard and Her Family of Fiends"
 • "The Case of the Killer's Revenge"
 • "With Fear in His Heart"

Captain America Comics nummer 73.Med historiene:

 • Captain America: "The Outcast of Time"
 • Captain America: "The Mystery of the Deadly Dreams"

Joker Comics nummer 38.Two Gun Kid nummer 8.Med historiene:

 • Two-Gun Kid: "The Secret of the Castle of Slaves"
 • Two-Gun Kid: "The Secret of the Skull"
 • Blaze Carson: "The Mystery of the Murderous Magician"

Tirsdag 29. mars 1949 vinner filmen Hamlet Oscar for beste film. Marvel ga ut tegneseriebladet Rusty and Her Family nummer 21 (tidligere Rusty Comics).Onsdag 30. mars 1949 blir Island med i NATO, og det utbryter opprør i protest i Austurvöllur i Reykjavik. Marvel ga ut tegenseriebladet Amazing Mysteries nummer 33.Med historiene:

 • "The Thing in the Vault"
 • "Terror in the Tomb"
 • "The Monster That Prowled"

Torsdag 31. mars 1949 blir den britiske kolonien Newfoundland innlemmet i Canada og blir den tiende provinsen. I USA ga Marvel ut to tegneserier:

Georgie Comics nummer 23.Teen Comics nummer 32.Det var Marvel-utgivelsene for mars måned. Jeg kommer tilbake med april litt senere.

#marvel #tegneserie #krim #humor #romantikk #grøss #western #action #superhelt

Suzie Down in the QuietHar startet på en ny tegneserie, litt nølende på grunn av tittelen: Sex Criminals. Ante ikke hva dette var for noe, om det var grusom krim, skikkelig dirty eller noe helt hinsides. I og med at det er Image Comics som gir den ut, så regnet jeg med at den ikke var pornografisk. Og det er den ikke, selv om det antydes veldig mye og vi får se en glødende tisselur. Det er Matt Fraction som skriver manus og Chip Zdarsky som tegner. Det første bladet har tittelen Suzie Down in the Quiet.

Det starter med et par som har seg inne på et toalett. Utenfor roper politiet at de er omringet. Så hopper vi tilbake i tid og møter lille Suzie. Faren hennes dør, moren begynner å drikke og hun føler seg alene. Etter hvert som hun blir større har hun spørsmål om sex og orgasmer, men ingen hun kan snakke med om det. Moren drikker og vil ikke, gynekologen er ikke interessert i å svare henne og jentene på skolen prøver å skremme henne med hvor perverst sex kan være.

Saken er den at når Suzie får orgasme, så stanser tiden en liten stund. Og så møter hun til slutt Jon som også opplever det samme fenomenet. Jeg begynner å ane litt hva denne definisjonen av sexkriminell er for noe. Ha seg litt ompalompa på toalettet, og så gå ut og forsyne seg fra kassen mens tiden står stille.Jepp, dette er en tegneserie som er litt hinsides.Shame on you. Joda, du kan så si. Denne er litt spesiell.

Fra Image sine hjemmesider:

Diamond ID: JUL130403

Published: September 25, 2013

A SEX COMEDY FOR COMICS

Suzie's a normal girl with an extraordinary ability: when she has sex, she stops time. One night she meets Jon...  who has the same gift. And so they do what any other sex-having, time-stopping, couple would do: they rob banks. In the vein of THE 40-YEAR OLD VIRGIN and BRIDESMAIDS, Image Comics invites you to come along with MATT FRACTION (Hawkeye, SATELLITE SAM) and CHIP ZDARSKY  (Prison Funnies, Monster Cops) for the series that puts the "comic" back in ?comics? and the "sexy" back in ?sex crimes.?

Det er faktisk 8 forskjellige varianter av dette bladet. Her er de andre 7 omslagsbildene:
#tegneserie #image #sex #krim #komedie

NekromantikerNecromancer er tittelen på den åttende episoden av Sleepy Hollow.

Den hodeløse rytteren er fanget. Ichabod og Abbie prøver å forhøre ham for å finne ut av hva de onde kreftene planlegger. Samtidig rekrutterer Frank Jenny til saken, noe som kommer godt med. Hessianerne har fått nyss i at rytteren er i trøbbel, og har en lumsk plan for å frigjøre ham.

Nok en spennende episode av denne mørke, men også morsomme, tv-serien. Hvem den hodeløse rytteren er blir avslørt, samtidig som det blir mer og mer klart hvorfor akkurat Ichabod er innblandet i alt dette. Er halvveis i sesongen og regner med det gjenstår mye mer dramatikk før vi får noen avslutning på denne action-grøsseren.

Det er riktignok noe som skurrer her. I forrige episode var Katrina en fattig kveker-dame, men her er hun staset opp og trolovet med en adelsmann. Det er godt mulig at hun var undercover i den forrige episode (eller her) for hun er jo en heks som kjemper i den hemmelige krigen mot demonene, men når vi ikke får noen forklaring så skurrer det litt.

Dramatis personae:

Tom Mison har rollen som Ichabod Crane.Nicole Beharie har rollen som politibetjent Abbie Mills.Orlando Jones har rollen som politikaptein Frank Irving.Katia Winter har rollen som Katrina Crane, heksa som giftet seg med Ichabod.Lyndie Greenwood har rollen som Jenny Mills, søsteren til Abbie. Hun har i denne episoden sin første dag i frihet etter år i en mentalinstitusjon.John Cho har rollen som den døde politimannen og nekromantikeren Andy Brooks.Neil Jackson (James Bond: Quantom of Solace, tv-serien Blade) har rollen som Abraham van Brunt.Jayson Warner Smith (Footlose, Anchorman 2) har rollen som jegeren Carlton.Mark Jeffrey Miller (The Patriot, Cold Mountain, Teenage Mutant Ninja Turtles) har rollen som antikvitetshandleren Jesse Adams.Jeremy Owens har rollen som den hodeløse rytteren.Trailer for episoden:


#tv #sleepyhollow #ichabod #ichabodcrane #hodeløsrytter #nekromantiker #grøss #grøsser #action

Ingen ristende troneNo Shaking Throne er det tjuefemte bindet (kapittel 215-223) av mangaserien Bleach, laget av Tite Kubo.

Historien er nå inne i en treningsfase, der alle heltene trener og gjør seg selv sterkere for å kunne møte fiendene. Aizens plan blir avslørt, og den er ikke fin, så man skjønner viktigheten av all denne sinnsyke treningen og drivet etter å bli sterkere og farligere.

Fokuset i boken er mest rettet mot hovedpersonen Ichigo "Strawberry" Kurosaki. For at han skal kunne bli sterkere må han lære seg å håndtere sin indre Hollow. Og for å lære det oppsøker han visoreds, en mystisk gruppe som hverken han eller leseren vet helt om er på den gode eller den onde siden. Treningen er intens, for å si det mildt.

Bleach er en kjempebra manga, full av action og humor. Anbefaler den gjerne.#manga #bleach #titekubo #sverd #trening

Kim Stanley Robinson: The Wild ShoreThe Wild Shore er Kim Stanley Robinsons første bok. Jeg har tidligere lest Icehenge av Robinson. Den var ok, men på langt nær så god som The Wild Shore. Har lest boken på min trofaste iPad. Kjøpte den i et Humble Bundle-salg like før påske.

Vi er i San Onofre i år 2047.

Amerika vokste seg for stor og arrogant. Resten av verden, anledet av Russland, detonerte 2-3000 neutronbomber over USA og bombet dem tilbake til 1800-tallet (minst). Bare de eldste, og da særlig historiefortelleren og leselæreren Tom, husker hvordan verden var før bombene. Nå lever de lille samfunnet i San Onofre et hardt liv med fisking og jordbruk.

Gjennom øynene til tenåringen Henry Fletcher får vi se hvordan det er å leve i et utbombet Amerika. Gamle Tom, historiefortelleren, gir dem grandiose historier om hvor stort og flott Amerika var før bombene. Foreldrene holder fokus på nuet, med viktigheten av fiskingen og innhøstingen for å overleve. Steve, villstyring og leder for ungdommene, drømmer om en eventyrisk fremtid der de kjemper tilbake mot Amerikas fiender og bringer landet atter tilbake til storhet.

Tidvis går disse tre synene på verden sammen, men de krasjer like ofte. Henry er innom alle tre livssynene gjennom boken og mot slutten vil jeg si at han endre opp på en vis mellomting mellom alle tre.

Vi får action og dramatikk, særlig etter at de kommer i kontakt med folkene fra San Diego som ønsker å starte krig med Japanerne. Resten av verden har satt Amerika i karantene for å forhindre at landet skal vokse seg for stort igjen, og det er Japan som har fått oppgaven å patruljere kysten utenfor California.

Men i hovedsak vil jeg si at denne boken er en samfunnsberetning. Alle konfliktene og all dramatikken er spennende og underholdende nok, men det som fascinerer mest er selve samfunnet i San Onofre, folkene der, og deres vilje til å overleve og forbedre fremtiden sin.

Jeg likte denne boken veldig godt. Den virket så jordnær. I en diger og spennende fremtidsverden så får vi bare vite hva som skjer i den lille bygda San Onofre, og hva som foregår i resten av verden vet vi kun fra sladder og skrøner fortalt på byttesamlingene hvor de en gang i blant får møte folk fra naboliggende bygder. Og disse vet vi jo ikke om er sanne eller bare løgner. Det er mange slike historier som har digre hendelser som påvirker hele verden, men Robinson klarer å gjøre det like intenst og spennende selv om det bare handler om ei lita bygd som ingen nesten har hørt om. Da jeg leste Icehenge for noen år tilbake så tenkte jeg den var ok, og gikk videre til neste bok. The Wild Shore gir meg lyst til å se mer av hva Robinson har skrevet. Anbefales.

#bok #bokanmeldelse #postapokalypse #amerika #japan #California #overlevelse

Marvel-tegneserier Februar 1949

Fortsetter med min gjennomgang av Marvel-tegneserier og har nå kommet til februar 1949, måneden med veldig mange romantikk og jenteserier.

Onsdag 2. februar 1949 ble Star Trek-legenden Brent Spiner (Data) født. Marvel feiret denne lykkelige begivenheten med hele 5 bladutgivelser.

Først Comedy Comics nummer 7.

Så litt krim med Crimefighters nummer 7.Bladet inneholder:

 • "Peter Regan ? Crime Doctor"
 • "Nick Corvini"
 • "The World's Greatest Hoax"

Deretter George and Judy nummer 22.Så Justice nummer 10.Med historiene:

 • "The Killer with the Baby Face"
 • "Jesse (Turk) Farnsworth"
 • "The Girl Who Teamed Up with Death"

Og til slutt Love Romances nummer 6 (tidligere kjent som Ideal).Lørdag 5. februar 1949 var det ikke så mye spennende som skjedde, annet enn at Marvel ga ut tre blader.

Men dette er jo egentlig ganske sjokkerende. Det spennende Human Torch bladet har blitt helt omgjort, og fra og med nummer 36 heter bladet Love Tales. Love Tales!!Og flere jenteblader blir det: Miss America Magazine nummer 20.Og så Teen Comics nummer 31.Mandag 7. februar 1949 blir Joe DiMaggio den første baseballspilleren til å tjene over hundre tusen dollar i året. Samme dag ble Junior Miss nummer 34 lagt ut for salg.Tirsdag 8. februar ble den ungarske kardinalen Mindszenty dømt til fengsel på livstid fordi han åpent var i mot kommunismen. I USA ble Willie Comics nummer 19.Torsdag 10. februar 1949 åpnet Death of a Salesman på Morosco-teateret i New York. Men for de som ikke likte teater fantes det et alternativ: westernbladet Kid Colt Outlaw nummer 5.Med historiene:

 • Kid Colt Outlaw: "The Sign of the Scarecrow"
 • Blaze Carson: "Blaze Calls a Bluff"
 • Kid Colt Outlaw: "His Greatest Gamble"

Lørdag 12. februar 1949 var det ishockey-kamp. Canada slo Danmark 47-0. Marvel ga ut bladet Lovers nummer 23 (tar over for Blonde Phantom).Søndag 13. februar 1949 blir Antonio Carmona gjenvalgt som Portugals president da ingen stilte til valg mot ham. Marvel ga ut nok et romantikkblad: My Own Romance nummer 5.Onsdag 16. februar 1949 ga Marvel ut tre tegneserier:

Det siste nummeret av Marvel Mystery Comics, forlagets lengstlevende blad. Nummer 92 er det siste, men de fortsetter nummerrekken med et nytt blad senere.Bladet inneholder:

 • Human Torch: "The Birth of the Torch"
 • Witness: "The Choice"
 • Captain America: "The Man Who Wouldn't Give Up"

Nellie the Nurse nummer 19.Tex Taylor nummer 5.Med historiene:

 • Tex Taylor: "The Juggler of Yellow Valley"
 • Blaze Carson: "The Sheriff Who Wasn't"
 • Tex Taylor: "Riddle of the Missing Maidens"

Torsdag 17. februar 1949 får Israel sin første president med Chaim Weitzman. I USA ble Margie Comics nummer 47 lagt ut for salg.Lørdag 19. februar 1949 får Ezra Pound den første Bollingen-prisen for poesi. Apropos poesi, Marvel ga ut Amazing Mysteries (tar over nummerrekken fra Sub-Mariner Comics) nummer 32 samme dag.Bladet inneholder:

 • "The Thing at Chugamung Cove"
 • "The Menace from the Past"
 • Witness: "With Intent to Kill"

Søndag 20. februar 1949 ble det første internasjonale pannekakeløpet avholdt. Marvel ga ut Rusty Comics nummer 20.Fredag 25. februar 1949 ga Marvel ut månedens tre siste blader:

Jeanie Comics nummer 25.Så et helt nytt blad: Little Lennie nummer 1.Og til slutt enda et nytt blad: Little Lizzie nummer 1.Det var alle februarbladene. Kommer tilbake med mars litt senere.

#marvel #tegneserie #romantikk #humor #krim #western #action #superhelt

Marvel's DaredevilEtter å ha sett hele serien må jeg ty til engelsk for å finne et beskrivende nok ord: AWESOME!!

Daredevil ble lagt ut på Netflix på fredag. Jeg hadde tatt meg fri fra jobb for å bingewatche. Klarte nesten hele serien på fredag, tok de tre siste episodene i dag. Helt fantastisk. Jeg hadde høye forventninger og ble ikke skuffet.

Hvis du ikke har lest tegneserien, så er Daredevil en helt som bekjemper kriminalitet i Hell's Kitchen, en bydel i New York. Som barn fikk han kjemikalier i øynene under en ulykke og ble blind. Men han fikk også forsterkede sanser som gjør at han egentlig ser bedre enn folk med perfekt syn. Han ble også trent opp i kampsport av Stick, en mystisk gammel mann som jeg ikke skal si noe mer om. Du får se serien selv.

Matt Murdock er en blind advokat om dagen, om natten kler han seg i svart og bekjemper kriminalitet. I tegneserien har han en rød drakt med djevelhorn (faktisk gul i begynnelsen), men dette er begynnelsen for Daredevil, og vi kommer kanskje til den røde drakten etter hvert ;-)

Siden det er Netflix som lager serien har serieskaperne fått lov til å lage serien uten å tenke på aldergrenser og ble heftet med krav fra tv-selskaper. Dette er en serie for voksne. Den er mørk, brutal og tøff. Skikkelig tøff. Den kunne ha vært en HBO-serie. Kampscenene er ikke den gladvolden vi ser i filmene og Agents of SHIELD. De er rå og føles mer ekte. Når Daredevil slår noen, eller får bank, får du nesten vondt selv. Har du sett filmen The Raid? Jeg kom til å tenke på den. Koreografien på slåsskampene er fantastisk.

Skurkene er også slik de burde være. De er slemme, men har også nyanser. Wilson Fisk, The Kingpin (selv om den tittelen ikke brukes i serien) er perfekt som Daredevils motstander. Han er diger, skummel, utspekulert, farlig, ustabil og sårbar. Han er slem, men jeg forstår ham, særlig etter episoden hvor vi får se oppveksten hans. Når det kommer til skuespillerprestasjoner synes jeg at Vincent D'Onofrio er helt glimrende. Edgar fra Men in Black har virkelig kommet lang.

Serien er også koblet sammen med de andre Marvel-filmene og seriene. New York er under oppbygging etter ødeleggelsene som skjedde under Avengers-filmen (den første). Ellers er det ting som nevnes her og der om resten av Marvel-universet hvis man er litt observant. Men fokuset er på kampen mellom Daredevil og Wilson Fisk, og serien hadde vært like bra om den ikke hadde vært koblet sammen med resten av Marvel-universet.

Charlie Cox (Stardust, Boardwalk Empire) spiller Matthew Murdock, også kjent som Daredevil.Deborah Ann Woll (True Blood) spiller Karen Page, advokatenes første klient som også ender opp med å bli deres sekretær.Elden Henson (The Hunger Games: Mockingjay) har rollen som Foggy Nelson, bestevenn og advokatpartneren til Matt Murdock.Rosario Dawson (Men in Black 2, Sin City, Death Proof) spiller Claire Temple, sykesøsteren som hjelper Daredevil når han er såret.Vincent D'Onofrio (Men in Black, Escape Plan, Jurassic World) spiller Wilson Fisk, gangstersjefen.Andre roller verdt å merke seg er Ayelet Zurer (Man of Steel) som Vanessa, Wilson Fisks kjæreste, Bob Gunton (Ace Ventura, 24) som regnskapsføreren Leland Owlsley, Toby Leonard Moore som Fisks assistent Wesley, Vondie Curtis-Hall (Die Hard 2, Chicago Hope) som reporteren Ben Urich, Matt Gerald (Avatar, Escape Plan, Terminator 3) som Melvin Potter (også kjent som The Gladiator fra tegneseriene) og Peter Shinkoda (Falling Skies) som Nobu, yakuza-lederen som Daredevil har en utrolig intens slåsskamp med. Og ikke minst Scott Glen (Silence of the Lambs, Sucker Punch) som den enigmatiske gamlingen Stick. Tøffere gamling tror jeg du må lete lenge etter. Han er visst innblandet i noe stort og mystisk som vi forhåpentligvis får høre mer om i en senere film eller serie.

Den eneste jeg savnet var Stan Lee. Han bruker jo å ha en liten cameo-rolle i alt som lages av Marvel-filmer og serier, men jeg kunne ikke se ham denne gangen.

Daredevil er både Marvels og Netflix sin beste serie så langt. Det er bare å sette seg ned og se hvis du ikke allerede har gjort det.

 

Den neste Marvel-serien fra Netflix er A.K.A. Jessica Jones. Jeg hører at både Carrie-Ann Moss (Matrix) og selveste Doktoren, David Tennant, skal være med. Oooh, hvor jeg gleder meg. Foreløpig står det bare 2015 som lanseringsdato, men med en gang jeg får den eksakte datoen kommer jeg til å sende inn friønske til sjefen.

#tv #netflix #marvel #daredevil #kingpin #mattmurdock #wilsonfisk #stick #yakuza #triade #mafia #advokat #foggynelson #karenpage #blind

Immanent God BluesImmanent God Blues er det tjuefjerde bindet (kapittel 206-214) av Tite Kubos mangaserie Bleach.

Her er det full action hele veien når Soul Reaperne slåss mot de fæle arrancarene. Ichigo selv kjemper mot Grimmjow (han på omslaget) og er fullstendig utklasset. Ichigo blir nok nødt til å gjennomføre noe skikkelig trenging for Grimjow er på langt nær den sterkeste av arrancarene.

Det kan være litt forvirrende hvis man ikke følger godt med i denne boken, for her er det flere slåsskamper som foregår samtidig, og det skiftes mellom dem hele tiden. Jeg trodde denne delen av historien kom til å bli dratt ut lenge, men det avsluttes her i denne boken. I neste bok regner jeg med at det blir litt trening om mellomspill før kampene blusser opp igjen. Men det er også mulig jeg tar feil og vi får full action der også.

Bleach er en veldig underholdende manga, som klarer å holde seg interessant selv i de partiene der det nesten bare er slåssing. Har du ikke prøvd den så anbefaler jeg at du leser den første boken og ser om det er noe for deg. Det er kjempegøy, og med masser av stilige tegninger.#manga #bleach #titekubo #duell #sverd

Marvel-tegneserier Januar 1949

Da begynner jeg på en ny årgang med Marvel-tegneserier og starter med januar i 1949. Det er færre utgivelser denne måneden, kanskje fordi de ga ut så mange tegneserier i desember. Det er faktisk ikke før 13. januar at det første tegneseriebladet ble gitt ut. Det var Sub-Mariner Comics nummer 31, hvor doktor Dill får Namor til å vokse seg kjempediger.Bladet inneholder følgende historier:

 • Sub-Mariner: "The Man Who Grew"
 • Sub-Mariner: "The Lost Land"
 • Sub-Mariner: "The Sea Wolf"
 • Captain America: (The Hypnotist of Horror)
 • Sub-Mariner: "The Drink of Death"

Søndag 16. januar får Tyrkia en ny regjering, mens i USA gir Marvel ut tegneseriebladet Frankie and Lana nummer 14.Mandag 17. januar bringer den nederlandske forretningsmannen Ben Pon den første Volkswagen til USA. Han tok med seg en VW Type 1 til New York, men klarte ikke å få bilforretningene til å ta den inn. Han endte opp med å selge prøvemodellen for å få igjen reiseutgiftene sine. Folk var vel for opptatt med å lese Wild Western nummer 7 til å kikke på utenlandske biler.Bladet inneholder følgende historier:

 • Kid Colt Outlaw: "The Curse of the Chinese Idol"
 • Two-Gun Kid: "The Land Pirate"
 • Tex Morgan: "The Disguise That Failed"
 • Blaze Carson: "Too Many Killers"
 • Tex Taylor: "Trapped at Haddon Forks"

Torsdag 20. januar 1949 starter Harry Truman sin andre termin som USAs president. Marvel ga ut Hedy de Vine Comics nummer 32.Søndag 23. januar var en rolig dag. Marvel ga ut Venus nummer 4 som skal handle om verdens vakreste jente.Onsdag 26. januar 1949 starter Australia sin Citizenship Act, en lov som inneholder reglene for det å være en statsborger i Australia. I USA ble det gitt ut to nye tegneserieblader fra Marvel.

Det første var krimbladet All True Crime Cases nummer 33.Med historiene:

 • "Dinton Phillips"
 • "Frank Leason the Man They Called: Madman"
 • "The Subway Squad"
 • "I'm Bigger Than the Law"
 • "Murder Without Motive"

Det andre var Patsy Walker nummer 22.Mandag 31. januar 1949 går styrker fra Kinas kommunistparti inn i Beijing. I USA gir Marvel ut fire tegneserieblader.

Først er det Captain America Comics nummer 71.Med historiene:

 • Captain America: "Murder in the Mind"
 • Witness: "The Magnificent Failure"
 • Captain America: "Tricks of the Trickster"

Så Joker Comics nummer 37.Deretter krimbladet True Complete Mystery nummer 5. De la til True i tittelen for tidligere het bladet bare Complete Mystery.Bladet inneholder:

 • "Rico Mancini the Deadly Dude"
 • "The Fatal Partnership"
 • "Murder Will Out"

Og til slutt litt western med Two-Gun Kid nummer 7.Det var ikke så mange utgivelser i januar. Kanskje var det slik som i dag at januar måned har folk mindre penger å rutte med etter overforbruket i jula. Eller kanskje alle tegnerne og manusforfatterne hadde juleferie og ikke skrev/tegnet så mye. I hvert fall er det flere utgivelser i februar måned. Kommer tilbake til dem litt senere.

#marvel #tegneserie #western #krim #humor #romantikk #action #superhelt

Kamp-bekken episode 4: Min hund er bedre enn din hundFjerde episode av krimserien Battle Creek har tittelen Heirlooms. En servitrise blir funnet myrdet, og det eneste sporet på åstedet er snuteavtrykket til en hund.

Dette fører til en skikkelig konkurranse mellom FBI-kjekkasen Milt (Josh Duhamel) og den gretne politietterforskeren Russ (Dean Winters). Milt bringer inn en schæfer som har tjenestegjor ti Afganistan, mens Russ hevder hardnakket at deres hund (usikker på hvilken rase) Cookie er bedre.

 

Og her får jeg litt bekymringer. Cookie var jo hunden som fant heroinet i begynnelsen av episode 3, men her virker det som om Milt ikke vet hvem Cookie er. I dagens streamingssamfunn synes jeg det er et meget dårlig tegn hvis en tv-serie blander i hop rekkefølgen på episodene sine. Veldig uprofesjonelt.

Russ prøver også fortsatt å finne ut mer om hvorfor Milt har blitt sendt til denne lille byen, og vi lærer at Milt, selv om han hevder å alltid snakke sant, er en veldig god løgner. I tillegg er det en utvikling i forhold til Holly (Aubrey Dollar). Det er jo helt tydelig for alle, kanskje med unntak av Holly selv, at Russ liker henne. Og han er veldig bekymret når hun pynter seg og drar fra jobb tidlig.

Etter oppturen i episode tre så synes jeg den fjerde episoden er litt dårligere igjen, selv om den er grei nok som en krimhistorie.

Jeg er fortsatt skeptisk, men føler at jeg ikke kan si rett ut om jeg liker eller ikke liker denne serien. Den er jo morsom til tider, men jeg er veldig usikker på om den på sikt klarer å skille seg nok ut fra alle andre krimserier til at jeg skal gidde og følge med fremover.

Likevel kommer jeg nok til å se neste episode også. Jeg har jo tross alt begynt å se denne, og ikke en av de mange andre krimseriene. Da må jeg i hvert fall se nok til å kunne bestemme meg helt og fullt om jeg liker den. Jeg må også innrømme at det finnes en bitteliten (og da mener jeg virkelig bitteliten) mulighet for at min første skepsis til denne serien skyldes alle de dårlige anmeldelsene som florerer på internett. Etter at jeg så første episode, men før jeg skrev om den her på bloggen, leste jeg mange anmeldelser som spådde snarlig kansellering.

#tv #krim #battlecreek #hund #mord

Bestemorkomedie og Orange nummer 3

Netflix har lagt ut to nye trailere på youtube.

Den første er til den nye komiserien Grace and Frankie. Der handler det om to gamle damer, Jane Fonda og Lily Tomlin. Deres ektemenn Martin Sheen og Sam Waterstone forteller plutselig sine koner at de er homofile og skal gifte seg.


Denne kommer på Netflix 8. mai. Dette er ikke helt min sjanger, men det er mulig jeg tar en titt hvis jeg ikke har noe annet å se på. Når den har kommet ut da. Det meste Netflix lager viser seg jo å være veldig bra. Dessuten har jeg lest at Michael Gross (selveste Burt Gummer fra Tremors-filmene, eller Marksommer som de het på norsk) er med i en par episoder. Det må da bli noe morsomt ut av det da.

Den andre traileren er for sesong tre av Orange is the New Black. Serien som handler om Piper og hennes opplevelser i et kvinnefengsel fullt av fargerike personligheter. Litt stjernefaktor er det jo også siden Kate Mulgrew (selveste Janeway fra Star Trek: Voyager) er med.


Den tredje sesongen blir lagt ut på Netflix 12. juni. Denne kommer jeg i alle fall til å se, da jeg likte de første to sesongene veldig godt. Denne serien har mye dramatikk, humor og et veldig interessant persongalleri. Har du ikke sett den så anbefaler jeg at du gjør det. Du rekker å se de første sesongen før 12. juni.

Gleder du deg til noen av disse?

Forresten så kommer jo Daredevil i morgen på Netflix. Jeg har tatt meg fri fra jobb og gjort innkjøp av potetgull, cola light og påskegodteri på halvpris.  Og når jeg går lei av godis så skal det bare en telefon til før en hyggelig fyr fra Peppes ringer på med litt middagsmat. Er usikker på om jeg klarer alle 13 episodene i morgen, men skal jammen prøve.

#netflix #trailer

MidnattsrittetDen syvende episoden av tv-serien Sleepy Hollow (som på langt nær er så sleepy som navnet skulle tilsi) har tittelen The Midnight Ride. Det referer da til det berømte rittet til Paul Revere da han red rundt og advarte folk om at de britiske soldatene kom under den amerikanske revolusjonskrigen. Jeg var faktisk med på det rittet. Det var riktignok i spillet Assassin's Creed 3 på min Playstation 3, men jeg var der ;-)

Den hodeløse rytter er tilbake, og han vil ha hodet sitt tilbake. Det bør han ikke få, for da vil han være i stand til å tilkalle de andre tre rytterne av apokalypsen og starte verdens undergang. Ichabod, Abbie og Frank prøver desperat å komme opp med en måte å forhindre dette på.

Nok en kjempespennende episode av denne serien som er mye bedre enn jeg hadde forventet. Skummelt, spennende og morsomt på en gang. Den hodeløse rytteren er skummel, planen med de falske hodene er spennende, og det er hysterisk morsomt å se at Ichabod er håpløs med datamaskiner. Til og med min gamle mor er bedre enn det der.

Dramatis personae:

Tom Mison har rollen som Ichabod Crane.Nichole Beharie har rollen som politibetjent Abbie Mills.Orlando Jones har rollen som politikaptein Frank Irving.Han får endelig møte den hodeløse rytteren selv og må innse at Abbie og Ichabod ikke er sinnssyke.

John Cho har rollen som den avdøde politimannen Andy Brooks.Nicholas Gonzalez har rollen som politietterforsker Luke Morales.Daniel J. Roberts har rollen som museumsguide som blir irettesatt av Ichabod.Vince Pisani (American Reunion) har rollen som nerdete CSI-fyr Paul Short.Deja Dee (Banshee) har rollen som politidamen som tar i mot beskjeder for kapteinen.

Erica Page har rollen som chatdamen som spretter opp da Ichabod trykker på noe suspekt på dataskjermen.Når det gjelder den hodeløse rytteren, er det faktisk tre karer som spiller ham i løpet av episoden: Richard Cetrone, Jeremy Owens og Craig Branham.Trialer for episoden:


#tv #grøss #grøsser #action #sleepyhollow #ichabod #ichabodcrane #hodeløsrytter

Mala SuerteMala Suerte er spansk og betyr uflaks. Det er også tittelen på det tjuetredje bindet (kapittel 198-205) av mangaserien Bleach, tegnet og skrevet av Tite Kubo.

En ting som driver disse guttemangaene fremover er kampen om å bli sterkere. Heltene må hele tiden forbedre seg for det er alltid en sterkere skurk rundt hjørnet. Denne gangen er det flere arrancarer som ankommer byen for å drepe Ichigo og alle som har det minste snev av åndekrefter. Og dette er sterke fiender. Heldigivis har Ichigo hjelp, da flere Soul Reapere (tidligere fiender som nå er venner) har kommet for å hjelpe ham. Blant annet denne bokens forsidepike Ikkaku Madarame. Det ble da folk av han også etter at Ichigo banket ham for en god del bøker siden.

Rukia er også tilbake, hun var jo lenge den som måtte bli reddet, men når hun nå har fått kreftene sine tilbake er hun faktisk imponerende sterk hun også.

Vi kommer nå inn i en ny sekvens der det blir mye slåssing. Hovedkampen i denne boken er mellom Madarame og Edrad Liones. Er spent på hvem som vinner.

#manga #bleach #titekubo #duell #sverd #spøkelse

Kamp-bekken episode 3: Godis i ryggsekkenHar nå sett på den tredje episoden av Battle Creek, serien hvor en gretten politietterforsker (Dean Winters) og en "pretty boy" FBI-agent (Josh Duhamel) blir partnere.

Jeg ble faktisk positivt overrasket over denne. Den var faktisk ikke så verst. Kanskje er det håp for denne serien likevel.

Episoden har tittelen Man's Best Friend. Både politiet og FBI er på den lokale skolen for å informere ungene litt om politiarbeid. Funkhauser (Kal Penn) har med seg Cookie, narkohunden. Og her er hva som skjer:


Dette blir en innfløkt sak, særlig siden både foreldrene og jenta ikke vil hjelpe politiet med å finne ut hvor heroinen kommer fra. Og dominikanske heroinlangere er heller ikke kjent for å være særlig snille med folk som roter bort en kilo heroin.

Jacocks (Liza Lapira) er samtidig på et FBI-kurs for å finne ut sannheten om Milt (FBI-fyren). Hvorfor i all verden er en fyr som tilsynelatende er så flink og så perfekt, sendt til lille Battle Creek? Ryktet har seg at han tuklet med kona til sjefen sin, men er det sannheten, eller skjuler det seg noe enda skumlere bak det pene ytre?

Dersom det viser seg at Milt er en skikkelig skurk selv vil det for min del redde serien. Selv med den gimmicken med at Russ hater Milt og at Milt hele tiden vinner, mens Russ feiler, så blir dette en kjedelig krimserie. Hvis ikke dynamikken mellom de to endrer seg, så blir jeg drittlei, og det ganske fort. Men om det viser seg at Milt ikke er så perfekt, og Russ får den store gleden av å arrestere ham i sesongfinalen, vil serien gå fra under middelmådig til knall i mine øyne. Er bekymret for at dette ikke er tilfellet, men klamrer meg til håpet.

Når jeg tenker meg om så var det ikke denne episodens krimsak som gjorde at jeg likte episoden bedre enn de andre. Nei, det var den lille sprekken i fasaden til Milt som åpenbarte seg når sjefen hans kom med avsløringer.

Russ ble forresten ikke skadet i denne episoden, så det ble heldigvis ikke noen gjenganger, men det er andre gangen på rad nå at Holly (Aubrey Dollar) er den som finner den avgjørende ledetråden som løser saken.

Nå er jeg faktisk litt spent på neste episode. Vil det komme flere mørke hint om Milts fortid, eller var dette et engangstilfellet og serien låser seg fast i sporet sitt slik at jeg går lei?

#tv #krim #heroin #battlecreek

SyndfortærerenThe Sin Eater er den sjette episoden av tv-serien Sleepy Hollow.

Jeg bruker vanligvis å starte med bilde av noe skummelt øverst når jeg skriver om disse episodene, men denne gangen prøver jeg noe nytt, med et pent bilde av et fossefall. Dermed må du faktisk lese innlegget for å finne ut hvem syndfortæreren er ;-)

Ichabod blir kidnappet av noen skumle menn som spørrer ham ut for å være helt sikre på at han er Ichabod Crane og ikke noe som later som. Dermed får vi høre litt om tiden da Ichabod jobbet for rødjakkene, og litt om hendelsene som fikk ham til å hoppe over til general Washington.

Samtidig prøver Abbie å finne Ichabod, for den hodeløse rytteren er på vei. Den eneste måten å stoppe rytteren på uten å drepe Ichabod (deres skjebner ble bundet sammen da Ichabod halshugget ham i første epiosde) er å få hjelp fra The Sin Eater. Men først må hun finne ham. Heldigvis har hun en søster som er innlagt på mentalinstitusjon og som kan hjelpe henne.

Dette var enda en spennende episode. Jeg liker det at de klarer å gjøre episodene underholdende selv om de hele tiden haler ut og utsetter det som jeg har mest lyst til å se: når den hodeløse rytter går til angrep igjen. Gleder meg til neste episode.

Dramatis personae:

Tom Mison har rollen som Ichabod Crane.Nicole Beharie har rollen som politibetjent Abbie Mills.Orlando Jones har rollen som politikaptein Frank Irving.Katia Winter har rollen som Katrina Crane.Lyndie Greenwood har rollen som Jenny Mills.James Frain (True Blood, The Tudors, Agent Carter) har rollen som Rutledge.Tongayi Chirisa (Crusoe) har rollen som Arthur Bernard.Craig Parker (Ringenes Herre, Spartacus, Legend of the Seeker) har rollen som den britiske oberst Tarleton.John Noble (Ringenes Herre, Fringe) har rollen som Henry Parrish, den mystiske syndfortæreren.Det er også med en demon.Og til slutt har vi Richard Cetrone som den hodeløse rytter. Lurer på om han får kink i nakken hvis han er for lenge i kostymet. Eller kanskje han har en grønn hette på slik at de visker bort hodet hans i redigeringen.Trailer for episoden:


#tv #grøss #grøsser #sleepyhollow #ichabod #ichabodcrane #hodeløsrytter #demon #rødjakke #redcoat

Marvel-tegneserier Desember 1948

Da var jeg endelig kommet til slutten av 48-årgangen med Marvel-tegneserier. Julen nærmer seg og Marvel gir ut tegneserier som bare det. Jeg burde egentlig ha gjort dette på denne måten tidligere, for det er faktisk ganske gøy å lese litt historie samtidig som jeg går igjennom hvilke tegneserier som ble utgitt.

Lørdag 4. desember 1948 i Whangpoo elva i Kina går dampskipet SS Kiangya på en mine. Mellom 2750 og 3920 mennesker omkommer. I USA ga de ut humorbladet Willie Comics nummer 18 på samme dag.Mandag 6. desember 1948 går Richard Nixon til pressen og snakker om The Pumpkin Papers som var viktige bevis i rettssaken mot Alger Hiss hvor han ble dømt for perjury, som betyr å lyve under ed. Samme dag ga Marvel ut tre tegneserier.

Passende nok er den første utgivelsen All True Crime Cases nummer 32.Med historiene:

 • "Seven Long Years"
 • "Spotlight on Crime"
 • "Millions for Peanuts"
 • "Death Joins the Revelers"

Den andre utgivelsen var Captain America Comics nummer 71.Med historiene:

 • Captain America: "Trapped by the Trickster"
 • Captain America: "Terror is Blind"
 • Witness: "Fate Fixed a Fight"

Den tredje utgivelsen var Miss America Magazine nummer 18, som er det eneste som har et omslag som passer til årstiden.Onsdag 8. desember 1948 blir det arabiske Palestina annektert av Jordan. Men i statene blir Junior Miss nummer 33 gitt ut.Torsdag 9. desember 1948 vedtar FN enstemmig konvensjonen mot folkemord. Marvel feirer dette med tre tegneserieblader.

Det første er Joker Comics nummer 36.Det andre er det fjerde bladet om den fredløse Kid Colt.Bladet inneholder følgende historier:

 • Kid Colt Outlaw: "Six-Gun Deadline"
 • Kid Colt Outlaw: "Fight or Crawl, Outlaw"
 • "Bushwhacker's Boomerang"
 • Tex Taylor: "The Killers of Abilene"
 • Kid Colt Outlaw: "The Giant of the Badlands"

Det tredje bladet er også innenfor westernsjangeren: Tex Taylor nummer 4.Med historiene:

 • Tex Taylor: "Draw or Die, Cowpoke"
 • Tex Taylor: "Two-Gun Terror at the Mystery Mine"
 • Blaze Carson: "The Sheriff Shoots It Out"
 • Tex Taylor: "Breed of the West"

Fredag 10. desember 1948 vedtar FN den universelle deklarasjonen av menneskelige rettigheter. Og det er jo så storslagent at Marvel slår på stortromma med hele fire tegneserier.

Blonde Phantom nummer 22 er det siste bladet til det blonde fantomet.Bladet inneholder:

 • Blonde Phantom: "Trapped Under the Earth"
 • Blonde Phantom: "Jackpot of Death"
 • Sub-Mariner: "Death Lurks in the Pool"
 • Blonde Phantom: "Doomed for Death"

Den andre utgivelsen er The Human Torch nummer 35.Med historiene:

 • Human Torch: "Flame of Fury"
 • Human Torch: "Flaming Victory"
 • Human Torch: "The Killer Ray"
 • Captain America: "The Outer World of Doom"

Den tredje utgivelsen er Ideal nummer 5, som skifter navn etter dette.Den fjerde utgivelsen er Jeanie Comics nummer 24.Tirsdag 14. desember 1948 fant jeg ikke at det skjedde noe historisk, annet enn at Marvel ga ut Nellie the Nurse nummer 18.Onsdag 15. desember blir Alger Hiss tiltalt for perjury. Samme dag ga Marvel ut krimbladet Crimefighters nummer 6.Med historiene:

 • "The Last Cigarette"
 • "Terror by Remote Control"
 • "Gangster's Goal"
 • "The Bullet Sings"
 • "Tide of Terror"

Torsdag 16. desember ga Marvel ut et nytt nummer i sitt (til da) lengstlevende tegnserieblad: Marvel Mystery Comics nummer 91.Bladet inneholder:

 • Human Torch: "Trapped by Dizzy Daze"
 • Sub-Mariner: "Terror at Sea"
 • Venus: "The Statue That Came to Life"
 • Captain America: "Death Waits a Million Years"
 • Blonde Phantom: "Alone with a Killer"

Mandag 20. desember 1948 hopper Laurence Duggan ut av vinduet på kontoret sitt i 16. etasje. Han var mistenkt for å være en spion for Soviet. Marvel hadde to tegneserieutgivelser den dagen, som stakkars Laurence ikke fikk lest.

Cindy Comics nummer 34.Margie Comics nummer 46.Tirsdag 21. desember 1948 blir selveste Nick Fury (Samuel L. Jackson) født. Marvel ga ut to tegneserier den dagen.

Comedy Comics nummer 6.Gay Comics nummer 37.Onsdag 22. desember 1948 ble selveste Nick Fury (Samuel L. Jackson) en dag gammel ;-) Til ære for det ga Marvel ut tegneserien Teen Comics nummer 30.Torsdag 30. desember 1948 ga Marvel ut hele 6 tegneserieblader.

Først Justice Comics nummer 9.Med historiene:

 • "Johnny, the Gun, Sanchico"
 • "Machine-Gun Maggie"
 • "The Shame of San Francisco"

Så Lana nummer 5.Så Millie the Model nummer 17.Deretter Miss America Magazine nummer 19.Så Mitzi's Boyfriend nummer 7, det siste bladet med den tittelen for neste gang skifter bladet navn igjen.Den sjette utgivelsen var My Own Romance (tidliger titulert som My Romance) nummer 4.Men det er ikke over enda. Trykkeriene til Marvel må ha gått helt bananas og jobbet døgnet rundt i romjula, for fredag 31. desember ble det sendt ut ytterligere 6 tegneserieblader.

Først All Western Winners nummer 4.Med historiene:

 • Black Rider: "The Black Rider -- Unmasked"
 • Kid Colt Outlaw: "Reward for Death"
 • Two-Gun Kid: "The Kid Bluffs a Killer"

Så Blaze Carson nummer 4.Med historiene:

 • Blaze Carson: "One Toothache Plus Murder Equals"
 • Blaze Carson: "The Case of the Living Dead Man"
 • Two-Gun Kid: "The Scarecrow Sheriff"
 • Blaze Carson: "Tiny Telson Goes to Town"

Deretter Lawbreakers Always Lose nummer 7.Med historiene:

 • "Lem Parkins the Weak-Minded Gun-Crazy Killer"
 • "Kako One-Eye Delorte"
 • "Kid Melton the Killer Without a Friend"

Så Oscar Comics nummer 10.Tessie the Typist nummer 21.Og til slutt det femte bladet til westernhelten Tex Morgan.Med historiene:

 • Tex Morgan: "Valley of Missing Cowboys"
 • Tex Morgan: "The Killer's Brand"
 • Blaze Carson: "Killer's Mistake"
 • Tex Morgan: "The Mystery of the Desert Sands"

Og med det er 48-årgangen ferdig. Snart kommer jeg til tegneserier som jeg kan lese igjen, bare 49-årgangen gjenstår. Kommer tilbake til den litt senere.

#marvel #tegneserie #western #krim #humor #romantikk #action #superhelt

Kamp-bekken episode 2: SirupskartelletHar sett litt på den andre episoden av krimserien Battle Creek. Jeg sitter igjen med følelsen av denne serien bare vil få en sesong, for til tross for sin humor er den ikke så veldig bra. Episoden har tittelen Syruptitious.

Dette innlegget inneholder spoilere hvis du ikke har sett episoden. Les videre på eget ansvar.

Battle Creek er en krimserie hvor politietterforsker Russ Agnew må samarbeide med den klysete kjekkasen fra FBI, Milt Chamberlain. Disse to spilles av Dean Winters og Josh Duhamel.

En naken mann blir funnet død midt inne i skogen.


Jepp, han ble druknet i lønnesirup. Så mistanken går selvsagt mot det fæle sirupskartellet. Og disse folka er ikke noen du kødder med. Restauranter som ikke bestiller sirupen sin fra dem får vinduene sine knust og verre. Dommeren nekter til og med å gi en "warrant" med mindre de har skikkelige beviser.


I den første episoden ble Russ skutt. Og her blir han bitt av en hund. Kommer dette til å bli en ting? At han blir skadet i hver eneste episode?

Vel, siden de tror at sirupskartellet står bak mordet, men er helt uten bevis, må de gå undercover. Dermed forkler Milt og Russ seg som sirupsselgere fra Vermont som prøver å stjele business fra kartellet. Og dermed kanskje fremprovosere en respons de kan ta dem for.


Oi, sirup er alvorlige saker.

Dette gir dem selvfølgelig tillatelse til ransakelse, men sirupskartellet har tøffe advokater. Skytteren kommer ut på kausjon, men de har fremdeles ingenting som kobler kartellet til mordet. For ransakelsen førte selvsagt ingen steder. Da hadde de jo ikke klart å lage en tre-kvarters historie av dette sirupssølet.

Så Russ prøver seg på en spansk en for å lure skytteren til å vitne mot sjefen sin.


Vel, det gikk ikke så bra.

Saken ser ut til å gå i stå, men nok en gang blir de reddet i siste liten. Det er ikke en pistol med ansjos de finner i en søppeldunk denne gangen. Nei, nå er det Holly (Aubrey Dollar) som legger merke til hvilken foundation enken til offeret bruker. En type foundation som passer perfekt til å skjule blåmerker på folk med hennes hudtype. Sminke saves the day! Da er det på tide med konfrontasjonen:


For en gangs skyld er jeg enig med Milt. Denne slutten var skuffende. Det er jo ikke noe moro når vi ikke får vite hvem morderen er.

Innimellom alt dramaet med sirupskartellet så foregikk det en annen etterforskning også. Kal Penn stakkar, han ser ikke ut til å kunne bli kvitt Kumar-stempelet. Etterforsker Fontanelle White sliter med migrene, og han får da medisinsk marihuana mot dette. Men fyren på apoteket gir ham falsk marihuana. Dette liker ikke vårt kjære dophue noe særlig. Han prøver å bølle med apotekeren, han sender inn Teddy the Snitch, men Teddy får kjøpe de ekte sakene. Så, i desperasjon, går han til Milt for å få hjelp. Se hvordan det går når FBI blander seg inn:


Så her er ståa ved episodens slutt: Sirupskartellet får fortsette med sitt skitne sirupsspill og de stakkars innbyggerne i Battle Creek må leve med dårlig lønnesirup på sine frokostvafler. En far er kastet i fengsel selv om det kanskje var datteren som var morderen. Og en apoteker blir tatt for ulovlig offentlig visning av en Cheech & Chong-film.

Kommer neste episode til å handle om de forsvunne frontlysene? Det er ikke umulig. Så langt er jeg ikke imponert over denne serien, men jeg tror nok jeg skal prøve noen episoder til i tilfelle det bedrer seg litt.

#tv #krim #battlecreek #sirup #marihuana

Roanoke

Den femte episoden av Sleepy Hollow har tittelen John Doe. En liten gutt blir funnet i gatene. Han er syk og snakker kun middelalderengelsk. Snart blir flere syke og faren for en livsfarlig pest er stor. Smittevernet setter de syke i karantene, uvitende om at pesten kommer fra en av apokalypsens fire ryttere.

Ichabod og Abbie finner etter hvert ut at gutten har en kobling til den beryktede Roanoke-kolonien.

Har du ikke hørt om Roanoke tidligere, så kan jeg fortelle. Det var en britisk koloni i Amerika som forsvant på mystisk vis. Når skipet med nye forsyninger ankom var landsbyen helt øde. Det eneste sporet var ordet "croatoan" som var skjært inn i et tre. Den dag i dag vet vi ikke hva som hendte med innbyggerne, men det florerer med teorier. Dette har ført til at mange tv-serier har benyttet seg av denne historien, blant annet Supernatural og Sleepy Hollow med denne episoden.

Hva jeg synes om episoden? Den var bra. Ikke på langt nær så kjedelig som det kan bli når tv-serier tar for seg en pest-episode. Da blir det ofte mye av at de syke bare ligger der og folk står rundt og oier seg over hva de skal gjøre. Det er litt sånn her også, men historien har såpass med bra flyt at det merkes ikke så godt. Synes fortsatt at Sleepy Hollow er en veldig bra tv-serie. Og slutten tolker jeg dithen at noe virkelig spennende kommer til å skje i neste episode.

Dramatis personae:

Tom Mison har rollen som Ichabod Crane.Nicole Beharie har rollen som politibetjent Abbie Mills.Orlando Jones har rollen som politikaptein Frank Irving.Katia Winter har rollen som Katrina Crane, Ichabods avdøde kone.Nicholas Gonzalez har rollen som politietterforsker Luke Morales, som er svært skeptisk til Ichabod.Michael Roark har rollen som politibetjent Devon Jones, som drømmer om en jobb i NYPD.Matthew Lintz (Piranha 3DD) har rollens som guttungen Thomas Grey.Summer Parker har rollen som den lille blomsterplukkende jenta som lurer Thomas til Sleepy Hollow.Charles Malik-Whitfield har rollen som Parsons fra smittevernet.Pestilence, en av apokalypsens fire ryttere er med, men har ikke klart å finne ut hvem som har på seg rustningen.Men hva med Den Hodeløse Rytteren? Kommer ikke han tilbake snart?Trailer til episoden:


#tv #sleepyholloe #ichabod #ichabodcrane #pest #sykdom #Roanoke #rytter #grøss #fantasy

Knights of Sidonia sesong 2

Jeg skrev for en stund tilbake om animeserien Knights of Sidonia som ligger på Netflix. Det var en veldig bra serie, og nå er det ikke lenge til den neste sesongen kommer. Den starter på japansk tv en gang denne måneden. Har ikke hørt noe om når Netflix vil legge den ut for den vestlige verden, men vil anta at det ikke er så alt for lenge etter at den er ferdig på japansk tv.

Har funnet traileren på youtube. Den er på japansk, men man kan jo se litt på bildene. Men det er også litt kontrovers rundt den. For i traileren får vi se en probe som Tsumugi Shiraui sender for å undersøke ting og tang. Folk mener den ligner ganske mye på en tissetass.

Her er traileren:


Hva synes du?

Gleder du deg til sesong 2?

#anime #netflix #sciencefiction #sidonia

Better Call SaulDet er tirsdag og den siste episoden av Better Call Saul er lagt ut på Netflix.

Etter å ha sett hele sesongen er konklusjonen at jeg liker den. Den går litt opp og ned, men totalt sett er det en serie som er både morsom, men også veldig alvorlig på samme tid. Den følger Jimmy McGill og forteller historien om hvordan han ble den skurkeaktige advokaten Saul Goodman fra Breaking Bad.

Jeg skal ikke røpe noe av handlingen i tilfelle du ikke har sett den, men vi møter noen andre kjenninger fra Breaking Bad også.

Seriens høydepunkt er forresten episode 6, som kun handler om Mike Ehrmentraut (Jonathan Banks) og hans bakgrunn. Om du ikke har tenkt å se serien, så i det minste burde du se den episoden. Den er helt fantastisk. Og etter å ha sett den vil Mikes skjebne i Breaking Bad føles litt annerledes. Jeg har lagt merke til at det er ganske mange rundt omkring på internett som mener at Jonathan Banks garantert vil vinne en Emmy for denne episoden. Jeg kunne ikke vært mer enig. Den var fantastisk.

Har du sett Breaking Bad, så er denne serien et must. Har du ikke sett den, så ser du bare denne først og så Breaking Bad etterpå.

Et eksempel på humor (episode 5, tror jeg), hvor Jimmy blir kontaktet for å yte patenthjelp til en oppfinner av et system for å toalett-trene barn.


Og et eksempel på hvor tøff serien kan være (fra episode 9).

 

Jeg gleder meg i alle fall til sesong to av denne serien. Den er allerede godkjent og planlagt til å være på 13 episoder. Jeg føler på meg at sesong 2 kommer til å bli enda bedre. Fordi jeg har sett slutten.

Det neste store som kommer fra Netflix kommer allerede på fredag. Da kommer nemlig Daredevil. Jeg har tatt med fri fra jobb og planlegger å se hele sesongen i løpet av helgen. Det er også noe kokkegreier på vei, og en ny Inspector Gadget-serie, samt flere episoder av King Julien, men Daredevil trumper alt det der.

#tv #netflix #odenkirk #bettercallsaul #drama #komedie

ConquistadoresConquistadores er det tjueandre bindet (kapittel 188-197) av Tite Kubos mangaserie Bleach.

Bleachverdenen blir mer komplisert og nyansert da vi lærer om flere grupperinger og flere typer Hollows. Midt oppi dette står Ichigo Kurosaki som er ønsket av dem alle, enten som alliert eller som død.

Når de supersterke Hollowene Ulquiorra Cifer (han på forsiden) og Yammy Llargo dukker opp, viser det seg at Ichigo nok trenger litt mer trening. Det gjør jo også vennene hans. Samtidig sliter Ichigo selv med sin indre Hollow som er i ferd med å ta over kroppen hans. Det er mange farlige hindre i veien for ham.

Men det er ikke bare alvor og action. En gruppe Soul Reapere kommer til byen for å hjelpe ham, og skaper mye moro siden de ikke vet hvordan man skal oppføre seg i et menneskelig samfunn.

Dette er begynnelsen på en ny og spennende saga i Bleach-verdenen. Gleder meg til å fortsette.

#manga #bleach #titekubo #sverd #spøkelse

Kamp-bekken episode 1: Pistol med ansjosBattle Creek er en helt ny politiserie fra folkene som lagde House og Breaking Bad. Det burde bli en interessant kombinasjon, synes du ikke?

Jeg har sett den første episoden, serien er i skrivende stund tilgjengelig for strømming via Viaplay. Episoden har tittelen The Battle Creek Way. Jeg er litt usikker på hvor bra dette blir. Første episode var litt morsom innimellom, men dette blir fort gammelt og kjedelig hvis karakterene ikke får vokse. Men den skaper følelser, det skal den ha.

Har du ikke sett episoden, så vil det komme spoilere i dette innlegget. Les videre på eget ansvar.

Her er forresten traileren:


Hovedpersonene er politietterforsker Russ Agnew, som spilles av Dean Winters (Terminator: The Sarah Connor Chronicles) og FBI-agent Milt Chamberlain, som spilles av Josh Duhamel (Las Vegas, Transformers).Dette er ikke akkurat en vanlig cop-buddy-serie. I hvert fall starter det ikke slik. Russ hater Milt, og jeg skjønner ham veldig godt. Jeg hater ham i grunn litt jeg også.

Russ er en frustrert politimann, og det er ikke rart. Han jobber hardt, får ingen anerkjennelse og jobben hans er ekstra vanskelig på grunn av manglende ressurser og utstyr.

Åpningsscenen er et veldig godt eksempel. Russ og kollega Fontanelle White, spilt av Kal Penn, skal ta en skurk, men de har ikke mikrofon som virker. Ta en titt på videoen under hva som skjer når de prøver med en baby-monitor i stedet:


Til og med tazeren virker ikke!Dette er jo nesten helt i Kumars ånd. På bildet over prøver de å vise sjefen, Guziewicz spilt av Janet McTeer (Insurgent), at de trenger nytt utstyr, men det går for døve ører.

Så har Milt, som er så perfekt at man får lyst til å gi ham en på trynet. FBI åpner et kontor rett over gangen fra der etterforskerne sitter, og der jobber Milt. Han suser inn, sjarmerer damene og får ting gjort med en gang siden han har ressursene til FBI.


Milt ender opp med å ta den første store saken de har hatt på lenge: et dobbeltmord. Forresten, jeg vet ikke om dere la merke til det i videoen over, men Russ Agnew tror jeg liker Holly (Aubrey Dollar) og det er ikke rart at han begynner å hate Milt med en gang.

Før jeg går videre, bør jeg vel ta med resten av politifolkene:Fra venstre har vi Erin Jacobs, spilt av Liza Lapira (Dollhouse, Dexter, NCIS). Så kommer Detective Niblet, spilt av Damon Herriman (Justified). Fontanelle White har jeg allerede nevnt. Den store karen er Aaron Funkhouser, spilt av Grapevine (Cuts). Og lengst til høyre er Holly Dale, som Russ liker.

Så tilbake til saken: Dobbeltmordet. To ukjente personer er funnet døde i et belastet område, trolig narkorelatert. Russ prøver å finne spor, men Milt overgår ham på alle områder, bringer til og med inn et fancy CSI-team på FBIs regning. Og alt med et smil som sikkert er velmenende, men som både Russ og jeg som seer finner veldig, veldig klysete. Jeg likte Josh Duhamel veldig godt i Las Vegas, og i Terminator-filmene. Men her synes jeg han er en skikkelig dassrull.


Sporene leder dem etter hvert til narkolangeren Omar (en litt annerledes Omar enn han fra The Wire). Rick Gonzalez (Reaper) spiller Omar, og akkurat som i Reaper, er det bestemor som er det svake punktet.


Funkhauser er egentlig en tøffing, virker det som.

Omar leder dem til fyren som selger narko til ham, Travis Taylor, som spilles av Omar Dorsey (Django Unchained). Men de har jo ingenting på fyren, ingen vitner og ingen bevis, bare en tro på at han er morderen. Så Russ overtaler Milt til å bli med på litt suspekt bløffing. De overtaler pizzabudet, spilt av Travis Tope (Boardwalk Empire) til å lyve og si at han så Travis Taylor forlate åstedet. Det går ikke så bra.


Så den tøffe politimannen Russ Agnew blir skutt, mens den dresskledde klysa Milt klarer seg. Det perfekte bildet på at pene folk glir uhindret og lett gjennom livet. Russ tilbringer litt tid på sykehuset, mens pizzabudet Ricky holdes gjemt i et "safe house".

Ting ser ut til å ha låst seg helt i saken, men så finner de drapsvåpenet i en søppelcontainer. Og nå er det Russ sin tur til å skinne. Woohoo!

Milt vil sende pistolen til teknikerne, men Russ ser med en gang at det ikke er hud som er kilt fast på pistolen. Det er ansjos! Pizzabudet er morderen! Heldigvis jobber han ikke for Peppes, så jeg tør fortsatt å bestille derifra.Men selv om de vet hvem morderen er, så blir det likevel litt mer dramatikk.


Milt gjør en god jobb her, men jeg klarer ikke å like ham for det. Jeg satt faktisk å håpet at han ikke skulle klare å overtale guttungen til å gi fra seg pistolen.

Han er også real og gir Russ sin del av æren på pressekonferansen.Men hva som kommer i avisen...Jeg kommer til å se noen episoder til av denne serien, men ikke fordi jeg synes den er bra. Det som driver meg til å se videre er håpet om å få se Russ seire. Få se Russ få dama og Milt ydmyket og skikkelig satt på plass. Intellektuelt klarer jeg å se at han fremstår som en grei fyr og gjør en god jobb, men akkurat som Russ, misliker jeg ham noe så inn i hampen. Bare se på det sleske gliset i avisartikkelen. Se på det! Aargh, hvor det provoserer meg!

#tv #krim #battlecreek #recap

Solomons nøkkelFjerde episode av Sleepy Hollow har tittelen The Lesser Key of Solomon, og fortsetter rett etter der den forrige episoden slapp. Jenny har rømt fra mentalinstitusjonen og alle leter etter henne. Men andre har også merket seg rømningen og setter i gang en plan som kan få katastrofale følger.

Det virker litt som om meningen med denne episoden er å få søstrene Abbie og Jenny sammen igjen, og at alt kaoset med tyske gærninger og svarteboken som kan frigi 72 demoner er bare pynten rundt for å gjøre episoden spiselig for oss som liker action og grøss. Jeg liker Jenny. Hun virker som en skikkelig tøffing og vil nok gi enda mer liv til serien hvis hun blir med fast fremover. Ichabod ser ut til å bli mer og mer vant med den moderne verden, noe som er litt synd, for en av de virkelig morsomme bitene med serien er jo når han blir overrasket av moderne teknologi og det moderne samfunnet. Dette er en mørk serie, og den trenger litt humor.

Dramatis personae:

Tom Mison har rollen som Ichabod Crane.Nicole Beharie har rollen som politibetjent Abbie Mills.Orlando Jones har rollen som politikaptein Frank Irving.Lyndie Greenwood har rollen som den rømte mentalpasienten Jenny Mills.Nicholas Gonzalez har rollen som politietterforsker Luke Morales.Danske Carsten Nordgaard (Aliens vs Predator, Soldier, Three Musketeers) har rollen som den tyske pianolæreren Gunther.Tyske Lars Gerhard (Shutter Island, The Blacklist) har rollen som Shadow Warrior Hagen. Stuntmann Kevin Cassidy (The Dark Knight Rises, Ant Man) har rollen som den tyske Shadow Warrior Armin.Phillip DeVona (Powers) har rollen som bareier Wendel Clark.Lance Tafelski har rollen som en hessisk soldat under The Boston Tea Party.Michael Roark (Magic Mike) har rollen som politibetjent Devon Jones.Trailer:#tv #sleepyhollow #ichabod #ichabodcrane #demon #grøss #action

Marvel-tegneserier November 1948

Mandag 1. november 1948 erobret Maos røde hær Mukden, som i dag heter Shenyang i Kina. Marvel hadde en tegneserieutgivelse den dagen: Westernbladet Tex Morgan nummer 4.Bladet inneholder følgende historier:

 • Tex Morgan: "Range War Brings Killer Guns"
 • Tex Morgan: "Red Masquerade"
 • Arizona Annie: "Teacher Trouble"
 • Tex Morgan: "Trapped in the Outlaw's Den"

Tirsdag 2. november 1948 ble den amerikanske presidenten Harry Truman gjenvalgt for en ny periode. Marvel feiret begivenheten med Miss America Magazine nummer 17.Onsdag 3. november 1948 slår hockeyligaens All-Star lag Toronto 3-1. Marvel hadde to utgivelser denne dagen.

Den første var Cindy Comics nummer 33.Og den andre var Justice Comics nummer 8.Bladet inneholder:

 • "The Stranger"
 • "The Hitch-Hiker is Death"
 • "Design for Terror"

Torsdag 4. november 1948 fikk forfatteren TS Eliot Nobelprisen i litteratur. Marvel ga også ut litt litteratur denne dagen, nemlig to nye blader.

Først Lana nummer 4.Og så Oscar Comics nummer 9.Søndag 7. november 1948 var det ikke så mye spesielt som skjedde, bortsett fra at Marvel hadde hele tre bladutgivelser.

Det tredje bladet i serien om Blade Carson - Outlaw Buster.Bladet inneholder følgende historier:

 • Blaze Carson: "The Button and the Badman"
 • Blaze Carson: "The Killers of Owl Hoot Gap"
 • Tex Morgan: "Riders of the Danger Trail"
 • Blaze Carson: "Blaze Carson's New Deputy"

Kjæresten til Mitzi er ikke så begeistret for strikkemetoden hennes i Mitzi's Boyfriend nummer 6.My Romance nummer 3.Mandag 8. november var også en stille dag, historisk sett, men Marvel hadde en utgivelse da også: Tessie the Typist nummer 20.Tirsdag 9. november 1948 var nok en dag uten noen spesielle begivenheter, annet enn at Marvel hadde to bladutgivelser.

Den ene er All Western Winners nummer 3 hvor det ser ut som en svartkledd herremann har gitt hesten sin navnet Satan.Bladet inneholder følgende historier:

 • Black Rider: "Blast the Black Rider Down"
 • Two-Gun Kid: "Big Bend Badmen Ride Again"
 • Kid Colt Outlaw: "The Town Ruled by Killer Colts"

Det andre bladet er Lawbreakers Always Lose nummer 6.Bladet inneholder:

 • "Dream of Doom"
 • "Nerve"
 • "The Scourge of Paris"

Torsdag 11. november 1948 ble Millie the Model nummer 16 lagt ut for salg.Mandag 15. november 1948 får Canada sin tolvte statsminister når Mackenzie King stepper ned og overlater jobben Louis St. Laurent. Marvel feiret denne begivenheten med å publisere Sub-Mariner Comics nummer 30.Bladet inneholder følgende historier:

 • Sub-Mariner: "Doom from the Sun"
 • Sub-Mariner: "Slaves Under the Sea"
 • Blonde Phantom: "Studio of Terror"

Tirsdag 16. november 1948 ble det første flyet med jøder fra Yemen sendt til Israel som en del av Operation Magic Carpet. Samme dag lanserte Marvel bladet Wild Western nummer 6.Med historiene:

 • Two-Gun Kid: "Slaves of the Six-Gun Empire"
 • Blaze Carson: "Two-Gun Terror Rides the Range"
 • Tex Taylor: "Gun-Hungry Ghosts"
 • Kid Colt Outlaw: "Gun Guilty"
 • Tex Morgan: "Buckaroo Badmen of Big Rock"

Torsdag 18. november 1948 giftet Colonel Sanders, grunnleggeren av Kentucky Fried Chicken, seg med sin ansatt Claudia Price. Samme dag ga Marvel ut Hedy de Vine Comics nummer 31.Torsdag 25. november 1948 døde karatemesteren Kanbun Uechi i en alder av 71 år. Marvel hadde to tegneserieutgivelser den dagen.

Complete Mystery nummer 4 er det siste bladet i serien.Den andre utgivelsen er det sjette nummeret av western-helten Two-Gun Kid og hans superhest.Bladet inneholder følgende historier:

 • Two-Gun Kid: "Trail of the Owl-Hooter"
 • Two-Gun Kid: "Trouble by the Gallon"
 • Tex Taylor: "Showdown on the Sonoma Stage"
 • Two-Gun Kid: "Death Rides the Range"

Søndag 28. november 1948 ble den første episoden av Hoppalong Cassidy sendt på amerikansk tv. Marvel ga ut bladet Frankie and Lana nummer 13.Tirsdag 30. november 1948 legges National Negro League (baseball) ned. Og jeg vil anta at da får alle være med i den vanlige ligaen. Marvel hadde to utgivelser på den siste dagen i november.

Den ene er Georgie and Judy Comics nummer 21.Den andre er Patsy Walker nummer 21, hvor beilerne ser ut til å bruke alle mulige knep.Det var alle Marvel-bladene i november 1948. Kommer tilbake med desember litt senere.

#marvel #tegneserie #western #krim #humor #romantikk #action #superhelt

SandmannenDen tredje episoden av Sleepy Hollow heter "For the Triumph of Evil..."

Synes denne episoden også er bra. Det blir litt grøsserkrim der vi møter en albino Freddy Kruger uten kniver. Abbie blir kalt inn når en dame står klar til å hoppe fra et høyhus og vil kun snakke med Abbie. Abbie kjenner ikke damen, men har drømt om henne i en av sine profetiske drømmer. Damen er en av psykologene som har behandlet søsteren hennes, og det blir mer og mer klart at søsteren også vil være viktig fremover i serien. Det skjønte vi jo i forrige episode også når Abbie fikk en visjon fra den avdøde sheriffen.

Sporet etter det nye monsteret som dreper folk leder dem til en gammel indianerlegende om en ikke fullt så vennlig Jon Blund (Sandman) som tar livet av folk som har gjort andre urett. Og den er nå etter Abbie som ikke støttet søsteren da de så demonen som barn.

Så langt synes jeg serien er ganske bra, men er litt bekymret for at den vil bruke for mye av "ukens monster" slik at seriens hovedhistorie får for lite fremgang. Tiden vil vise.

Dramatis personae:

Tom Mison har rollen som Ichabod Crane.Nicole Beharie har rollen som politibetjent Abbie Mills.Orlando Jones har rollen som politikaptein Frank Irving. Han liker ikke vandalisme av trafikkskilt.Lyndie Greenwood har rollen som mentalpasient Jenny Mills.Nicholas Gonzalez har rollen som spøkefulle politietterforskeren Luke Morales.Mary Kraft har rollen som psykologen Maura Vega.Michael Teh (Sharknado) har rollen som den bilselgende mohawk-sjamanen Seamus Duncan.India Scandrick og Jahnee Wallace har rollen som unge Jenny og Abbie.Marti Matulis (Star Trek: Enterprise) har rollen som Ro'kenrhonteys.Trailer:


#tv #sleepyhollow #ichabod #ichabodcrane #indianer #Mohawk #Sandman #demon #ånd #grøsser #fantasy

Vær min familie eller ikkeBe My Family Or Not er det tjueførste bindet (kapittel 179-187) av mangaserien Bleach, laget av den talentfulle Tite Kubo.

Etter alle de heftige actionscenene i Soul Society roer ting seg litt ned. Folk summer seg etter alle opplevelsene og boken inneholder mye mer humor enn vi har sett på lenge. Det er moro og avslapning, noe som trengs etter all intensiteten i de foregående bøkene.

Ichigo og vennene returnerer til de levendes verden og går tilbake til sin vante tilværelse med skolegang og Hollow-jakt. Men vi får bare et lite pust i bakken, for snart bygger det seg opp igjen til mer spenning. De får en mystisk ny gutt i klassen (han på omslaget) og vi får en overraskende og sjokkerende avsløring omkring familien til Ichigo. Jeg gleder meg til å finne ut hva som skjer videre.#manga #bleach #titekubo #spøkelse

Serilda of AbaddonHar sett den andre episoden av Sleepy Hollow. Tittelen er Blood Moon.

Denne gangen er ikke fokuset på den hodeløse rytteren. Litt skuffende, men hvis hver eneste episode hadde handlet om ham, ville jeg nok ha blitt lei til slutt. Variasjon er livets krydder. Og hekser kan være skumle de også :-)

Andy, den slemme politimannen om døde i første episode, er ikke ferdig enda. Demonen sender ham for å hjelpe heksa Serilda, som prøver å komme tilbake fra de døde.Ichabod blir advart om dette av sin døde kone i en drøm. Og dermed må han og Abbie ut på nok et farlig oppdrag. Heksa er alt for mektig og farlig til å kunne tillates å gjenoppstå, men klarer de å stoppe henne i tide?

Jeg synes fortsatt serien er veldig bra. Bildebruken er veldig stemningsfull og mytologien til serien blir sakte åpenbart for både hovedpersonene og seerne. Fortsetter serien å holde den samme kvaliteten som i de to første episodene blir dette helt knallbra.

Dramatis personae:

Tom Mison har rollen som Ichabod Crane.Nicole Beharie har rollen som politibetjent Abbie Mills.Orlanda Jones har rollen som politikaptein Frank Irving.Katia Winter har rollen om Katrina Crane, Ichabods kone.John Cho har rollen som avdød politibetjent Andy Brooks.Nicholas Gonzalez har rollen som politietterforsker Luke MoralesLyndie Greenwood (Nikita) har rollen som Jenny Mills, Abbies søster.Clancy Brown har rollen som sheriff August Corbin.Heksa Serilda spilles av stuntkvinne og skuespiller Monique Ganderton (Smallville, Guardians of the Galaxy, Hansel and Gretel: Witch Hunters).Apokalypsens fire ryttere ses kun i Ichabods drømmer.Trailer:#tv #sleepyhollow #ichabod #ichabodcrane #heks #grøss #grøsser #hodeløsrytter

Boktips

Tenkte jeg skulle komme med et lite tips på hvor du kan få tak i masse bøker for en billig penge. Hvis du kan lese engelsk og godtar e-bøker da.Humble Bundle har i skrivende stund sitt andre sci-fi bok-salg (ligger link under bildet). Greia med dem er at du betaler så mye du selv vil, og pengene går til veldedighet. Denne gangen er det Wordfire Press som har donert bøker. Og pengene de tjener inn går til to organisasjoner denne gangen.

Den første er SFWA, en nonprofit organisasjon som hjelper fantasy og science fiction forfattere som er medlemmer med helse- og advokatutgifter dersom nødvendig. Organisasjonen står også bak Nebula-prisen.

Den andre er Challenge Center, en global organisasjon som jobber med å fremme rom-vitenskap. Slik jeg har forstått det organiserer de opplegg for skoler slik at elevene kan lære om romfart og verdensrommet. Fokuset deres er STEM (Science, Technology, Engineering og Math).

Humble Bundle gir deg valget, hvor mye vil du betale for bøkene og hvor mye vil du støtte disse organisasjonene? En kjempefin ordning synes jeg. Ikke bare får du masse lesestoff til en billig penge, men du støtter også en god sak i samme slengen.

Bøkene denne ganger er i sjangeren science fiction, en sjanger jeg personlig liker veldig godt. Jeg ser det er ganske mange bøker av Kevin J. Anderson. Han er en veldig god forfatter. Jeg har ikke lest noen av de som er med her, men i desember leste jeg en novelle om Dan Shamble, zombie-detektiven, og her får man Working Stiff: The Cases og Dan Shamble, Zombie PI.

Det er også med en bok av Frank Herbert (han som skrev Dune) og en av sønnen hans, Brian Herbert. Det er også en del forfattere jeg ikke har lest noe av tidligere. Så dette blir litt som en novellesamling: Man kjøper bundlen for en forfatter man liker, og får med andre også som man kanskje oppdager at er like bra, om ikke bedre.

Det ser også ut til å være en del variasjon innad i sci-fi-sjangeren også. Mike Resnick har en bok som heter The Dark Lady: A Romance of the Far Future, og Rhiannon Paille har med den første boken i serien om The Ferryman & The Flame. Omslagene tyder på at begge er en form for science fiction romantikk.

Pakken ser ut til å inneholde en fin miks slik at sikkert de fleste kan finne noe de liker. Her er det tradisjonell sci-fi, romantikk, urban fantasy, tradisjonell fantasy og sikkert andre også, for det er vanskelig å gjette sjanger bare utifra omslagsbildet. Det er både romaner og novellesamlinger med her.

Jeg har egentlig mer enn nok i skal-lese-haugen min, men det er mye fristende her. Kommer nok til å kjøpe denne også.

Hva synes du? Høres dette ut som noe for deg?

#bok #humblebundle #sciencefiction #fantasy #novelle #salg

Marvel-tegneserier 1948 del 3: Oktober

Det er litt slitsomt å ta halve årganger, eller enda verre hele årganger, når utgivelsesfrekvensen stadig blir større og større. Jeg tar da og eksperimenterer litt med bloggingen, og prøver å ta måned for måned (en stund i alle fall). Får se hvordan det går. Prøver å bringe litt historie inn i dette også :-) Hører litt med onkel Internett hva som skjedde samtidig med at Marvel-tegneseriene ble utgitt. Kom gjerne med tilbakemeldinger om dere liker dette eller ikke.

Fredag 1. oktober 1948 hadde Radio Danmark sin første sending. Men over havet i USA skjedde det ting i høyesteretten i California: Statutten som forbød giftemål mellom rasene (altså hvit og svart) ble stanset. Marvel hadde en bladutgivelse: Complete Mystery nummer 3 med historien Fear in the Night skrevet av Stan Lee og tegnet av Carl Burgos.Lørdag 2. oktober 1948 hadde Broadway-musikalen Finian's Rainbow sin siste forestilling. Etter 725 forestillinger var de sikkert litt slitne. Den berømte motedesigneren Donna Karen ble også født den dagen. Marvel hadde tre tegneserieutgivelser.

Den første var Captain America Comics nummer 70.Bladet inneholder følgende historier:

 • Captain America: "Worlds at War"
 • Captain America: "The Man Who Knew Everything"
 • Sub-Mariner: "Scavengers of the Desert"

Den andre utgivelsen var Miss America Magazine nummer 16. Bladet inneholder tegneserier om Patsy Walker og omslaget viser en meget utrygg måte å sykle på.Den tredje utgivelsen var humorbladet Willie Comics nummer 17.Mandag 4. oktober 1948 var det visstnok en stor baseball-kamp. Indians slo Red Sox 8-0 om noen er interessert. Marvel hadde en utgivelse den dagen: Joker Comics nummer 35.Tirsdag 5. oktober 1948 skjedde det ikke så mye, annet enn at Marvel la ut for salg det tredje og siste nummeret med Namora. Jeg tror Namora fikk et eget blad igjen i år 2000.Bladet inneholder følgende historier:

 • Namora: "The Mystery of the Sleeping Ship"
 • Sub-Mariner: "The Last of the Vikings"
 • Namora: "Terror Rides the Waves"

Onsdag 6. oktober 1948 var en begivenhetsrik dag. Paleoantropologen Mary Leakey finner fossile deler av hodeskallen til Proconsul Africanus, en ape som regnes å være en av forgjengerne til mennesket. Dette var i Rusinga i Kenya. Det var også et digert jordskjelv i Ashgabat, som ligger i Turkmenistan men lå under Soviet på den tiden. Mer enn 110000 omkom. Marvel hadde en tegneserieutgivelse den dagen: Frankie and Lana (tidligere Frankie Comics) nummer 12.Torsdag 7. oktober 1948 hadde Marvel en tegneserieutgivelse: Ideal nummer 4 med en historie om Richard Løvehjerte.Søndag 10. oktober testet Soviet sin R1-rakett og denne ble det første objektet de sendte opp i verdensrommet. Marvel hadde tre tegneserieutgivelser denne dagen. Jeg stusser litt over at de gir ut blader på en søndag. Kanskje er utgivelsesdatoene den dagen de sendte avgårde seriene. Det er også mulig at bladselgerne på den tiden faktisk hadde søndagsåpent. Jeg vet ikke. Eller... Når jeg tenker på det at utgivelsesdatoen er datoen de sendte avgårde bladene så forklarer det kanskje forskjellen på utgivelsesdato og måneden som står på bladomslaget. USA er jo digert, og jeg tror ikke posten gikk med fly den gangen, men heller med bil/båt/tog. Dermed kunne det jo ta lang tid før bladene kom frem til alle utsalgsstedene rundt omkring i landet.

Den første utgivelsen er Blonde Phantom nummer 21.Bladet inneholder følgende historier:

 • Blonde Phantom: "Kidnapped into the Future"
 • Blonde Phantom: "The Thing That Haunted Hawkins Lake"
 • Sub-Mariner: "Metal Men of the Moon"

Den andre utgivelsen er Crimefighters nummer 5, hvor de hører "distoibing" lyder fra kloakken.Bladet inneholder følgende historier:

 • "The Case of the Glass Girl"
 • "Judas of the San Pablo Express"
 • "Murder Sets the Stage"
 • "Waiter -- Crime, Please"
 • "Disguise for Terror"
 • "This is a Stick-Up"

Den tredje utgivelsen er Junior Miss nummer 32.Mandag 11. oktober 1948 giftet Fidel Castro seg med Mirta Diaz-Balart. Og i USA var det baseballsirkus når Cleveland Indians slo Boston Braves i World Series. Marvel hadde en utgivelse denne dagen, nemlig krimbladet All True Crime Cases nummer 31.Bladet inneholder følgende historier:

 • "Strange Reunion"
 • "The Prison of the Mind"
 • "The Invisible Clue"
 • "The Case of the Outlaw in Black"

Tirsdag 12. oktober 1948 fant jeg ikke noe spennende, annet enn at Marvel hadde to tegneserieutgivelser.

Comedy Comics nummer 5.Og westernbladet Kid Colt nummer 3.Bladet inneholder følgende historier:

 • Kid Colt Outlaw: "Colt-Quick Killers for Hire"
 • Kid Colt Outlaw: "Gold and Guns at Roaring Gulch"
 • Tex Morgan: "Ghost Town Gunnies Strike"
 • Kid Colt Outlaw: "Reign of the Colt-Quick Clan"
 • Kid Colt Outlaw: "Trail's End on Blue Water"

Mandag 18. oktober 1948 gjorde Israel et fremstøt mot de egyptiske styrkene med Operasjon Yoav, også kjent som Operation Ten Plagues. Marvel hadde to tegneserieutgivelser denne dagen, begge mye lystigere lesning.

Den første var Jeanie Comics nummer 23.Og den andre var Nellie the Nurse nummer 17. Hun er virkelig udugelig som sykepleier.Onsdag 20. oktober 1948 finner jeg ikke noe annet spennende enn at Marvel hadde to utgivelser.

Den første er The Human Torch Comics nummer 34.Bladet inneholder følgende historier:

 • Human Torch: "The Flat of the Land"
 • Human Torch: "They All Died Laughing"
 • Sun Girl: "The Brain Monster"

Den andre er Marvel Mystery Comics nummer 90.Bladet inneholder følgende historier:

 • Human Torch: "The Giant of the Alps"
 • Sub-Mariner: "War-Cry of the Jungle"
 • Blonde Phantom: "Unmasked"
 • Sun Girl: "The Vengeance of the Space Monster"
 • Captain America: "Death Mask Dance"

Søndag 24. oktober 1948 blir begrepet Kald Krig brukt for første gang av Bernard Mannes Baruch. Marvel hadde en tegneserieutgivelse den dagen: Margie Comics nummer 45.Mandag 25. oktober 1948 hadde Marvel en tegneserieutgivelse: Teen Comics nummer 29.Onsdag 27. oktober 1948 er det mer uro i Midt-Østen når Israel gjenerobrer Nizzanim i Negev. Marvel hadde en tegneserieutgivelse den dagen: Gay Comics nummer 36.Torsdag 28. oktober 1948 velger Israel sitt flagg. Marvel hadde en utgivelse denne dagen, og det var den siste for oktober måned: Westernbladet Tex Taylor nummer 3.Bladet inneholder følgende historier:

 • Tex Taylor: "Roundup Time for Boot-Hill"
 • Tex Taylor: "The Brand of the Bushwhacker"
 • Arizona Annie: "Annie Shoots the Works"
 • Tex Taylor: "Thundering Hoofs and Blazing Guns"

Da tar jeg en pause i skrivingen, men kommer snart tilbake med gjennomgang av flere Marvel-tegneserier.

#marvel #tegneserie #western #krim #humor #romantikk #action #superhelt

Den hodeløse rytterJeg har sett den første episoden av tv-serien Sleepy Hollow. Historien om Ichabod Crane og Den Hodeløse Rytter er jo ganske kjent, men her har de prøvd å finne opp kruttet på nytt. Og det funker jo faktisk.

Vi begynner i 1781, under revolusjonskrigen mellom Amerika og England, hvor Ichabod Crane er en britisk avhopper som jobber for selveste George Washington. Vi ser ham midt i et blodig slag kjempe mot en diger fyr til hest. Ichabod blir dødelig såret, men halshugger den digre krigeren med sine siste krefter.

Så våkner Ichabod plutselig i en hule. Han kravler seg ut og prøver å finne ut hvor han er hen. Og hva er denne merkelige harde steinen han går på? Og oi! Der ble han nesten påkjørt av en bil!Ichabod Crane befinner seg i vår tid, i byen Sleepy Hollow.Selvsagt tror alle at han er en mentalpasient, men den digre krigeren er også tilbake, dog uten hodet sitt.Når sheriffen blir drept av den hodeløse rytteren, blir Ichabod først mistenkt, men snart viser det seg at ting ikke er helt som de ser ut. Politidama Abbie Mills inngår nølende en allianse md Ichabod, til tross for sin overordnedes skepsis, og sammen prøver de å finne ut hva som foregår i den lille amerikanske byen.

Når bibelhistorier og snakk om apokalypsens fire ryttere begynner, blir jeg litt skeptisk. Er litt bekymret for at dette skal bli for religiøst, men når episoden når slutten er jeg blitt beroliget. Dette er jo ganske bra. Godt skrevet, skummelt, men med litt lysere humor når Ichabod møter den moderne verden. De har klart å lage en veldig stemningsfull episode (og forhåpentligvis serie) som gir både skrekk og latter. Den hodeløse rytteren er skummel med øks, og så får han et maskingevær. Stilig.

Sleepy Hollow er tilgjengelig for streaming via Netflix.

Dramatis personae:

Tom Mison har rollen som Ichabod Crane.Nicole Beharie har rollen som politikvinne Abbie Mills.Orlando Jones (Evolution) har rollen som politikaptein Frank Irving.Katia Winter har rollen som Katarina Crane, Ichabods kone.John Cho (Star Trek, Harold & Kumar-filmene) har rollen som politimann Andy Brooks.Nestor Serrano (Witchblade, 24, Dødelig Våpen 2, Bad Boys) har rollen som løgndetektor-tekniker.Clancy Brown (Highlander, Starship Troopers, Carnivale) har rollen som sheriff August Corbin.Patrick Gorman har rollen som presten Alfred Knapp.Jahnee Wallace har rollen som Abbie Mills da hun var barn.Den Hodeløse Rytteren spilles av stuntmann Richard Cetrone (Underworld, 300 Rise of an Empire, Watchmen, Iron Man, Star Trek Into Darkness).Og så er det en mystisk demonaktig figur som står bak det hele.

Trailer:
#tv #fantasy #grøss #grøsser #sleepyhollow #hodeløsrytter #ichabodcrane #ichabod

John Shirley: Isolation Point, California

John Shirley har skrevet flere bøker, men også filmmanus (The Crow) og for tv-serier, samt sangtekster, blant annet for The Blue Oyster Cult.

I novellen hans Isolation Point, California har han en meget oppfinnsom måte å utrydde menneskeheten på. Det har skjedd en endring i hjernen som har forsterket The Aggression Factor. Med en gang to mennesker er nærmere enn 19 skritt fra hverandre, så tilter de fullstendig og gyver løs på hverandre til en er død. Du kan tenke deg kaoset i tettbebygde byer.

Novellen er satt ved en gammel militærbase i California. Vi følger en ensom mann mens han prøver å overleve. Hans eneste selskap er hunden sin, men er hele tiden redd for at en omstreifer skal fange og spise den. Shirley beskriver ganske bra hvordan det må være i en slik situasjon. Å hele tiden følge med rundt seg for å ikke komme for nær andre mennesker. Å alltid ha våpen med seg slik at hvis han kommer for nær noen, vil han vinne kampen.

Han er avstandsforelsket i ei dame som holder til nedi veien. De står langt fra hverandre og roper når de snakker med hverandre. Det er trist og tragisk. Og slutten er også trist og tragisk.

Dette var den siste novellen i samlingen After the End. Og jeg synes det var flott at den endte på topp, for denne historien var veldig bra. Den ble opprinnelig trykket i antologien Living Shadows i 2007.Da avslutter jeg min postapokalyptiske påske. Min neste bok blir nok science fiction, det er Kim Stanley Robinson som ligger øverst i skal-lese-haugen nå. Å si at det har vært gøy er kanskje feil ordvalg, men det har vært spennende, underholdende og ikke minst tankevekkende lesning. Jeg fant også flere forfattere jeg skal finne mer av. Og det er nettopp det jeg liker så godt med novellesamlinger. Du kjøper den kanskje kun på grunn av en forfatter, men sjansene er store for at du oppdager andre gode forfattere også.

#novelle #grøss #grøsser #postapokalypse

Slutt på hypnoseEnd of hypnosis er det tjuende bindet (kapittel -12,5 og 169-178) av mangaserien Bleach laget av den talentfulle Tite Kubo.

Dette er avslutningen på Soul Society-sagaen og begynnelsen på den neste biten av Bleach-serien. Den store skurken avsløres. Den mystiske bakmannen som har manipulert alle de andre Soul Reaperne, arrangert henrettelsen av Rukia og fått til krigingen mellom Ichigo-gjengen og Soul Reaperne blir nå kjent for alle. Glem alt jeg har sagt om Byakuya tidligere. Vi har nå en ny konge på dassrull-tronen for onde drittsekker. Du tror sikkert jeg snakker om Gin Ichimaru som er på omslaget. Kanskje, kanskje ikke. :-p

Det viser seg også at nesten alle hendelsene i de tjue første bøkene har vært del av en plan. En stor og skremmende plan. Jeg er mektig imponert hvis Tite Kubo visste alt dette fra begynnelsen av og holdt seg til det planlagte historieforløpet hele veien. Jeg er like mektig imponert hvis han ikke visste alt dette fra begynnelsen av, men kom på det her og fikk det til å passe med alt som har skjedd tidligere.

Hvis man følger godt med blir det også røpet hvorfor Ichigo er så sterk og lærer så fort. Det kan komme noen konsekvenser der også etter hvert.

Bleach er en veldig bra mangaserie, som jeg gjerne anbefaler.#manga #bleach #titekubo #duell #sverd

Bruce Sterling: Goddess of Mercy

Bruce Sterling er fra Texas, men skriver i Goddess of Mercy en postapokalyptisk fortelling satt i Japan.

Tokyo er borte, atombombet av Nord-Korea. På ei øy ikke så langt unna er det kaotiske tilstander og pirater herjer fritt. En ung journalist tar med seg ei dame fra en menneskerettighetsaksjon på skattejakt. Hvorfor er jeg litt usikker på, muligens fordi hun er pen. Hun jobber hardt for å få frigjort en politisk fange fra piratene, men tar seg en pause og blir med journalisten på leting etter teknologi som skal ha tilhørt den avdøde piratkongen.

Denne novellen er ok, men ikke mer enn det. Den ble egentlig aldri spennende nok eller interessant nok, selv om det er både pirater og science fiction-teknologi med her. Jeg hadde egentlig forventet meg noe mer av forfatteren som regnes som en av de som skapte cyberpunk-sjangeren (mest kjent er vel kanskje William Gibson).

Goddess of Mercy er en middelmådig historie som helt greit kan leses hvis man ikke har noe annet for hånden. Selv om den er satt i Japan, så fikk jeg ikke noen tips ut av den heller om steder man kan besøke. Jeg planlegger en Japan-tur til sommeren og er på utkikk etter spennende steder å besøke. Hadde jeg fått noen tips her ville novellen ha fått noen plusspoeng, men slikt må jeg nok lete etter andre steder.

Jeg leste novellen i samlingen After the End, hvor de fleste historiene er ti ganger bedre enn denne, men den ble først trykket i antologien The Future is Japanese i 2012.#novelle #postapokalypse #cyberpunk #japan #pirat

Steven Gould: A Story With Beans

Steven Gould er en amerikansk forfatter som bor i New Mexico. Han er gift med Laura J. Mixon (jeg skrev nylig om en av novellene hennes). Hans første bok, Jumper, ble filmatisert. Du har kanskje sett den?

Novellen A Story, With Beans, henger sammen med 7th Sigma, en av Goulds bøker. En bok jeg ble svært fristet til å lese.

Vi er i en fremtid plaget med metallspisende insekter. Insekter som ikke har noen problemer med å spise seg gjennom mennesker for å få tak i metall. Du bør ikke ha hverken klokke på armen, mynter i lommen eller fyllinger i tennene hvis du ferdes på et område hvor disse insektene lever.

Novellen begynner med en gruppe turister. Ja, turister tar den farefulle ferden inn i områder hvor disse insektene lever. Over et måltid bønner får de høre en historie om en av de dramatiske hendelsene som foregår i områdene med disse insektene.

Denne historien ga mersmak. Dette var et interessant univers, som bør utforskes mer. Hørt med onkel Internett og fant ut at Gould har skrevet to bøker fra denne fremtidsverdenen. Jeg må få tak i disse en gang.

Leste novellen i samlingen After the End, men den ble først trykket i magasinet Analog: Science Fiction and Fact, mai 2009.#novelle #postapokalypse #turisme #insekt

Brian Evenson: The Adjudicator

Brian Evenson er en universitetslærer på Brown University hvor han lærer bort kreativ skriving. Han jobbet opprinnelig på Brigham Young University, men der fikk han beskjed at om han skrev flere bøker i samme sjanger som sin første bok, ville han få sparken. Mormonene som eide universitetet likte ikke måten han beskrev vold på.

The Adjudicator er også en voldelig historie. En stor katastrofe har skjedd, og jorden er et ødeland, men små samfunn har så smått begynt å bygge seg opp. Jeg-personen prøver så godt han kan å klare seg på sin lille bondegård. Han har rykte på seg til å være svært farlig, og folk hvisker at han kan ikke dø. Selv vet han ikke om det er sant, men han har ikke lyst til å teste det heller.

En dag kommer samfunnets leder og fem menn på besøk. De vil sende en nykommer bort til gården hans og forventer at han skal drepe nykommeren.

Jeg-personen velger til slutt å ikke gjøre dette, noe som får blodige følger.

Evenson skriver veldig godt, og hovedpersonen hans er en interessant fyr. Jeg sitter igjen med følelsen av at dette burde ha vært en mye lenger historie, kanskje en hel bok, for når han lager en så interessant person som jeg-personen her, så burde han brukes mye mer. Jeg fikk veldig lyst til å lete opp mer Evenson har skrevet.

Jeg leste novellen i samlingen After the End, men den ble først trykket i Fugue State i 2009.#novelle #grøss #grøsser #postapokalypse

John Mantooth: The Cecilia Paradox

Da har jeg fått lest igjennom nok en novelle i løpet av min postapokalyptiske påske. Mannetannen Mantooth er en skolelærer, har tidligere vært bussjåfør på skolebussen og er avhengig av basketball. The Cecilia Paradox er en novelle som faktisk får meg til å tenke på Netflix-serien Kimmi Schmidt.

Vi møter Adam, som er i en bunker med en liten gjeng folk. Det er Henry som regjerer, og han forlanger at alle tilber ham som en gud, og han får god hjelp til det av muskelbunten Dominic. De har blitt vist bilder av at folk på overflaten har dødd av en mystisk sykdom, men ikke alle er helt sikre. Størsteparten av folkene tror at de er i et realityshow og bare spiller med på Henrys galskap. Adam er ikke så sikker.

Døren opp til overflaten er ulåst. Alle som vil kan bare gå opp på overflaten og dø, men vil de dø? Har verden gått under? Er de i et reality show?

Spørsmålene og usikkerheten gjør det veldig vanskelig å ta valget om å gå ut eller ikke.

Denne historien var litt annerledes, men også veldig skummel på sin måte. Hadde du tatt sjansen på å gå ut døren i denne situasjonen? Jeg vil tro at jeg hadde gjort det.

Jeg leste historien i novellesamlingen After the End, men den ble først trykket i Shoebox Train Wreck i 2012.#novelle #grøss #grøsser #postapokalypse #bunker #tro

Marvel-tegneserier 1948 del 2

Da har jeg tatt en titt på den andre halvdelen av 1948-årgangen med Marvel-tegneserier. I det forrige innlegget som tok for seg januar-juni så var det overvekt av humor og jenteblader, men det begynte sakte å øke på med krim og western-utgivelser, og den utviklingen fortsetter i det andre halvåret også.

1. juli ble Gay Comics nummer 34 lagt ut for salg. Og til dere som sitter og humrer vil jeg fortelle at ordet gay betyr glad og at det er først i nyere tid at ordet har fått en annen betydning.Og allerede 2. juli kommer det et nytt westernblad igjen med det første nummeret av Tex Taylor the fighting cowboy.Bladet inneholder:

 • Tex Taylor: "Six-Guns and Thundering Hoofs"
 • Tex Taylor: "Boot Hill Showdown for an Outlaw Buster"
 • Blaze Carson: "Desert Gold Brings Bushwhack Bullets"
 • Tex Taylor: "The Trail of the Stalking Killer"

Så er det tilbake til romantikk og humor med Cindy Comics nummer 31.Så får vi se loven i aksjon i Justice Comics nummer 6.Bladet inneholder:

 • "The Wise Guy"
 • "The Beast with Six Toes"
 • "The Man I Killed"
 • "The Ugliest Face in the World"
 • "The Innocent Don't Die"
 • "The Clown Price of Crime"

Mer western med Tex Morgan nummer 2.Bladet inneholder:

 • Tex Morgan: "Boot Hill Welcome for a Bad Man"
 • Tex Morgan: "Live Lead for Ghost Town Gunnies"
 • Tex Taylor: "Cold Deck Killers, Fill Your Hands"
 • Tex Morgan: "Colt-Crazy Killers Ride On"

Nysatsningen på Wacky Duck gikk tydeligvis ikke så bra for det andre bladet blir det siste.Mer romantikk og humor i Lana nummer 2.Miss America Magazine nummer 13. Det er tegneserier i bladet selv om omslaget er et fotografi.Så følger det andre nummeret av bladet om sjø-skjønnheten Namora.

Bladet inneholder:

 • Namora: "Terror in Turkey"
 • Blonde Phantom: "Curtain Call for Crime"
 • Namora: "Doomed in the Desert"
 • Sub-Mariner: "Dressed to Kill"

Sub-Mariner Comics nummer 28.Bladet inneholder:

 • Sub-Mariner: "A Case of King's Ransom"
 • Sub-Mariner: "Kids"
 • Blonde Phantom: "The Test of Fear"
 • Sub-Mariner: "Crime Makes the Writer"

Tilbake til western igjen med Two-Gun Kid nummer 4.Bladet inneholder:

 • Two-Gun Kid: "The Two Gun Kid, Killer"
 • Two-Gun Kid: "Terror Rides the Range"
 • Two-Gun Kid: "Aztec Gold Brings Hot-Lead Justice"
 • Blaze Carson: "Death Deals the High Card"
 • Two-Gun Kid: "Lead Branded Maverick"

Hedy de Vine nummer 29.Så litt krim og et skurkeaktig sanatorium i Lawbreakers Always Lose nummer 4.Bladet inneholder:

 • "Sold... a Life Sentence"
 • "The Lair of the Bat"
 • "Came the Dawn... and Sudden Death"
 • "The Student Who Failed"
 • "Death Hits the Jackpot"

Så kommer det en ny bladutgivelse, og om jeg ikke tar helt feil er dette ren romantikk ment for jentene: My Romance nummer 1.Oscar Comics nummer 7.Amerikansk værfenomen i Tessie the Typist nummer 18.Millie the Model nummer 14.Jigsaw of Doom er tittelen på Complete Mysteries nummer 2.Så kommer det et nytt blad igjen, men dette tror jeg bare fikk en utgivelse: The Witness nummer 1.Bladet inneholder:

 • Witness: "I Spoke to a Dead Man"
 • Witness: "The Million Dollar Man-Trap"
 • Witness: "Cross-Roads"

Deretter følger Mitzi's Boyfriend nummer 4.Venus, verdens vakreste jente, er tilbake med sitt andre blad.Soljenta, den mystiske skjønnheten, er tilbake i Sun Girl nummer 2.Bladet inneholder:

 • Sun Girl: "The Menace of the Sparks of Doom"
 • Sun Girl: "The Death That Waits"
 • Blonde Phantom: "The Phantom Case"
 • Sun Girl: "The Crystal Monsters"

Wild Western nummer 4.Bladet inneholder:

 • Kid Colt Outlaw: "Bushwhack Bullets for a Colt-Quick Gunhawk"
 • Tex Taylor: "Hot Lead for Horse Thieves"
 • Tex Morgan: "Colt Merchants and Bucking Broncs"
 • Arizona Annie: "Six-Shooter Schoolmarm"
 • Two-Gun Kid: "Gun-Smoke Over Vulture Valley"

Fra western til krim med Crimefighters nummer 4.Bladet inneholder:

 • "The Deadly Decision"
 • "The Pirate and the Black Cat"
 • "The Race with Death"
 • "Crime:Kidnaping"
 • "Meet the Victim -- You"

Georgie Comics nummer 19 er det siste bladet i serien, men Georgie kommer tilbake i et annet blad litt senere.Så begynner vi med bladene som ble utgitt i august. Først ute er Frankie Comics nummer 11. Det er ikke det siste bladet, men det endrer tittel fra og med nummer 12.Relanseringen av Krazy Komics gikk visst ikke så bra den heller, for det andre nummeret blir det siste.Patsy Walker nummer 19.Blonde Phantom nummer 20. Og jeg klør meg i hodet over hvordan han fyren nedi der vet hva som skjer.Bladet inneholder:

 • Blonde Phantom: "Laughter on Judgment Day"
 • Blonde Phantom: "Came the Spring"
 • Sub-Mariner: "Science Says No"
 • Blonde Phantom: "The Mental Maelstrom"

Ingen skinnende neser i Comedy Comics nummer 4.The Human Torch Comics nummer 33.Bladet inneholder:

 • Human Torch: "The Ray of Madness"
 • Human Torch: "Horror Hotel"
 • Sub-Mariner: "A Jinx for Georgie Jenks"

Miss America Magazine nummer 14.Rusty Comics nummer 19 oppmuntrer til kinosniking.Willie Comics nummer 16.Så blir det litt krim igjen med All True Crime Cases nummer 30.Bladet inneholder:

 • "Wall of Guilt"
 • "Revenge"
 • "Letter from the Dead"
 • "The Fatal Button"
 • "The Eyes of Doom"

Cap følger visst i Gullivers fotspor i Captain America Comics nummer 69.Bladet inneholder:

 • Captain America: "Weird Tales of the Wee Males"
 • Captain America: "No Man is an Island"
 • Human Torch: "Bargain of Death"

I Ideal nummer 3 får vi historien om Jean d'Arc.Tenåringsdronningen Jeanie er tilbake med sitt tjueandre blad, hvor trærne har spennende blader.Junior Miss nummer 31.Westernhelten Kid Colt kommer så med sitt andre blad.Bladet inneholder:

 • Kid Colt Outlaw: "The Gunfighter and the Girl"
 • Kid Colt Outlaw: "Cards or Guns -- Draw, Kid Colt, or Die"
 • Two-Gun Kid: "Burning Bullets Blast a Border Town"

Jeg tror ikke sykesøster Nellie helt passer til den jobben, men hun har i alle fall fått 16 utgivelser så langt.Marvel Mystery Comics nummer 89. Pass deg for den flytende asbesten Torch.Bladet inneholder:

 • Human Torch: "The Case of the Granite Bandit"
 • Sun Girl: "The Terrifying Ghosts from the Unknown"
 • Sub-Mariner: "My Friend Gilly"
 • Blonde Phantom: "Benefit Show for Horror"
 • Captain America: "The Imp of the Violin"

Teen Comics nummer 28.Tex Taylor, den kjempende cowboyen, er tilbake med sitt andre blad.Bladet inneholder:

 • Tex Taylor: "Colt Merchants Buy Killer's Lead"
 • Tex Taylor: "The Curse of the Ketcham Clan"
 • Blaze Carson: "A Pair of Sixes Takes the Pot"
 • Tex Taylor: "Two-Gun Terror Rides the Range"

Så kommer Annie Oakley nummer 4, som er foreløpig det siste bladet. Jeg tror ikke hun kommer tilbake med eget blad før i 1955.Powerhouse Pepper nummer 5 tror jeg faktisk er den siste utgivelsen hans.Joker Comics nummer 34.Så kommer Justice Comics nummer 7. Og han politimannen på omslaget slår meg som en skikkelig kødd.Bladet inneholder:

 • "Tiger by the Tail"
 • "The Deadly Return"
 • "Fragile Freight"

Margie Comics nummer 44.Superkaninen sier takk og farvel med sitt fjortende og siste blad.Mer western med Tex Morgan nummer 3.Bladet inneholder:

 • Tex Morgan: "Smoke Shrouds a Killer's Colts"
 • Tex Morgan: "Colt-Crazy Killers Ride Wild"
 • Arizona Annie: "Love Thy Neighbor"
 • Tex Morgan: "Death Drives the Thundering Herd"

Gay Comics nummer 35.Lawbreakers Always Lose nummer 5 har desember på omslaget, men det ble lagt ut for salg 1. september.Bladet inneholder:

 • "How Smart Can You Be?"
 • "The Double Double-Cross"
 • "The Fury of the Phantom"

Miss America Magazine nummer 15.All Winners gjennomgikk en skikkelig overhaling og fra og med blad nummer 2 heter det All Western Winners.Bladet inneholder:

 • Black Rider: "The Syndicate of Six-Gun Terror"
 • Two-Gun Kid: "Burning Brands of Doom"
 • Kid Colt Outlaw: "Riddle of the Star Cross"

Mer western i Blaze Carson nummer 2.Bladet inneholder:

 • Blaze Carson: "Rustler's Roundup"
 • Blaze Carson: "Justice Rides the Range"
 • Tex Morgan: "The Killer of Red Rock Valley"
 • Blaze Carson: "Guns Roar on Boot-Hill"

Cindy Comics nummer 32.Lana nummer 3.Millie the Model nummer 15.Sub-Mariner Comics nummer 29. Namora har også fått navnet sitt på forsiden nå.Bladet inneholder:

 • Sub-Mariner: "The Mystery of Pirate Cove"
 • Sub-Mariner: "The Deadly Game of Captain Black"
 • Human Torch: "The Flame That Wouldn't Die"
 • Sub-Mariner: "The Professor and the Mermaid"

Tessie the Typist nummer 19.My Romance nummer 2.Mitzi's Boyfriend nummer 5.Oscar Comics nummer 8.Venus nummer 3.Hedy de Vine Comics nummer 30.Wild Western nummer 5.Bladet inneholder:

 • Two-Gun Kid: "Two Guns Bark Along Terror Trail"
 • Black Rider: "Lead Law in Leadville"
 • Kid Colt Outlaw: "Flashing Steel of Doom"
 • Tex Taylor: "Ride the Rustlers Down"
 • Blaze Carson: "Colt-Crazy Maverick"

Georgie Comics skifter navn til Georgie and Judy Comics fra og med nummer 20.Two-Gun hevner sin kompis Pete i Two-Gun Kid nummer 5.Bladet inneholder:

 • Two-Gun Kid: "The Rider of the Owlhoot Trail"
 • Two-Gun Kid: "Guns Blast in Thunder Pass"
 • Arizona Annie: "Annie Clicks in Politics"
 • Two-Gun Kid: "Shotgun Justice"

Patsy Walker nummer 20.Sun Girl fikk bare tre utgivelser og vi må si farvel til den mystiske skjønnheten.Bladet inneholder:

 • Sun Girl: "Bokk the Beast"
 • Sun Girl: "The Leap of Doom"
 • Blonde Phantom: "The Spoiler"

Jeg tror faktisk jeg må dele opp 1948 enda mer og tar en liten pause her. Kommer tilbake med flere Marvel-tegneserier litt senere.

#marvel #tegneserier #krim #western #action #superhelt #humor #romantikk

Murzyns massakreI dag er siste kapittel i årets påskekrim fra Eirik Ildahl tilgjengelig. Slet litt med å få lastet den ned, måtte restarte iPaden et par ganger. Spørs om jeg ikke snart må investere i en ny. Den har jo jobbet hardt i flere år nå. Til og med det røde plastomslaget har blitt frynsete i kantene.

Men dette handler om avslutningen på Ildahl-serien sesong 2. Eirik Ildahl er forfatter, PST-agent, falsk kardinal fra Kirgistan og besitter mørke krefter. Han driver og avler neandertal-barn på en liten gård i Toscana når både mafia, sveitsergarden og fascister med tanks kommer for å drepe ham. Det blir livlig når nordmenn drar til utlandet.

Jeg likte denne. En verdig avslutning på den andre Ildahl-serien, som jeg synes var enda bedre enn den første. Mord, spionintriger, kaos, kirketrøbbel, sex, mørke krefter og neandertaler, hva mer kan man ønske seg i en fortelling? Eirik Ildahl er en fantasifull forfatter som vet hvordan han forteller gode skrønehistorier. Har du ikke hørt om disse historiene, så er du egentlig ganske heldig. Da har du to historier fordelt på 12 episoder du kan kose deg med fremover. :-)

Er veldig spent på hva Ildahl finner på neste gang. Siden dette var en påskekrim, vil vi få se julenisse Ildahl i desember? Ifølge hjemmesiden til forlaget Dr. Spruce så vil det komme minst en serie til fra Eirik Ildahl. Jeg venter i spenning.

#novelle #ildahl #drspruce #påskekrim #pst #toscana #kardinal #kirke #Neandertal #action #magi

Livia Llewellyn: Horses

Livia Llewellyn er født i Alaska og skriver grøss, mørk fantasy og erotikk til vanlig.

Har lest den meget mørke novellen Horses. Vi følger Kingston, en kvinnelig soldat som har ansvaret for å vri om nøkkelen når ordren kommer til å avfyre atomvåpen. Hun får ordren, fienden skyter tilbake og atom-katastrofen er her.

Vi følger henne så mens hun desperat prøver å overleve i den radioaktive ødemarken. Hun er gravid og har mistet abortpillen sin.

Dette er en bekmørk og uhyggelig historie, og da tenker jeg ikke bare på hvordan det hele ender, men på hvordan psyken hennes blir ødelagt av viten om at hun vred om nøkkelen og ødela verden.

Jeg lurer litt på hvordan de har de soldatene, både i det amerikanske militæret og i andre land som sitter med ansvaret for å avfyre atomvåpen hvis ordren kommer. Hva hvis jeg var en av dem? Ville jeg ha fulgt ordre, vel vitende om at alle kommer til å skyte tilbake og jorden vil bli ødelagt i generasjoner fremover? Ville jeg klart å nekte? Jeg liker å tro det, men for å være helt ærlig aner jeg ikke hva jeg ville ha gjort. La oss inderlig håpe at ordren aldri kommer og at om den gjør det, vil den som skal vir om nøkkelen/trykke på knappen være tøff nok til å si nei.

Denne historien leste jeg i novellesamlingen After the End, men den ble først trykket i This is the Summer of Love i 2009.#novelle #apokalypse #postapokalypse #atomkrig #grøss #grøsser

M. J. Locke: True North

M. J. Locke er et pseudonym for forfatteren Laura J. Mixon. Hun kommer fra New Mexico, er ingeniør og har tilbrakt tid i fredskorpset i Kenya.

True North er en av de bedre novellene jeg har lest i det siste. Klimaforandringene har ødelagt planeten. Det er stort sett nord for polarsirkelen at klimaet er beboelig. Alle andre steder er for varme.

Bear Jensen har holdt ut i huset sitt hele tiden. Kona hans døde nylig (trolig lungekreft) og han vil helst dø han også, men på dødsleiet fikk kona ham til å love å ikke ta selvmord. Så han lever i ensomhet i det lille huset sitt.

Helt til en dag da ei lita jenta bryter seg inn på leting etter mat. Snart tar han seg av en gruppe barn som har rømt fra en slaveleir og den grusomme "obersten" som leder den. De drar ut på en farefull ferd gjennom den glovarme ødemarken, på leting etter et trygt sted i Canada.

Denne novellen var skikkelig bra skrevet. Den har alt det en skikkelig god postapokalyptisk historie skal ha: Action, dramatikk, håpløshet og håp. Denne minner litt om Mad Max, kanskje mest den tredje filmen, bortsett fra at det ikke er noen Thunderdome og helten er en seksti-pluss gammel jernbaneingeniør.

Jeg skal huske Locke/Mixon og prøve å få tak i andre ting hun har skrevet også. For dette var veldig bra.

Lest novellen i samlingen After the End, men den ble først trykket i antologien Welcome to the Greenhouse i 2011.#novelle #postapokalypse #klimaendring

Margo Lanagan: The Fifth Star in the Southern Cross

Margo Lanagan er en australsk forfatter som tydeligvis ikke er sjenert til å skrive om ting som andre kvier seg for.

I The Fifth Star in the Southern Cross er vi i en ganske så ubehagelig fremtid. Vi starter på et bordell hvor jeg-personen har seg med ei hore. Det blir ikke helt skikkelig forklart men hun er ikke et vanlig menneske. Om hun er en slags romvesen-dame eller genetisk konstruert for jobben sin er jeg ikke helt sikker på. Sannsynligvis begge deler. Midt i akten stopper hun ham et øyeblikk. Føder en unge, legger ungen under en varmelampe på nattbordet og sier at nå kan han fortsette.

Og fyren sier han har betalt for en og en halv time og spør om han får igjen penger for tiden hun brukte på å føde.

Jeg ble litt sjokkert. Dette leste jeg på sengen før jeg sovnet i går kveld. For en gangs skyld er jeg litt glad for at jeg ikke husker hva jeg drømmer om. Dette ga meg sikkert mareritt. Usj, for en fyr.

Etterpå får han besøk fra ei dame (menneske) han hadde med seg for en tid tilbake, og får en nyhet...

Heller ikke i denne historien får vi forklart skikkelig hva det var som gikk galt, men det blir antydet at noe ute i verdensrommet kom på besøk. Nesten alle barn blir født som muterte misfostre og det virker som det er et stort klasseskille mellom friske og vanskapte mennesker. Staten betaler masse penger til de som klarer å få friske barn og har digre reklameskilt over alt som proklamerer dette. Samfunnet i seg selv er stygt, og folk virker som følelseskalde psykopater. Det blir hintet om et opprør der alle homofile ble utryddet. Margo Lanagan har skrevet om en virkelig fæl fremtid jeg håper vi aldri får se.

Jeg var ikke så begeistret for denne historien, men jeg kommer nok til å huske den lenge på grunn av den begynnelsen.

Jeg leste novellen i samlingen After the End, men den ble først trykket i novellesamlingen Dreaming Again i 2008.#novelle #sciencefiction #fødsel

Svart måneEndelig, endelig, endelig kommer oppgjøret mellom Ichigo "Strawberry" Kurosaki og Byakuya Kuchiki. Men Tite Kubo haler ut og øker forventningen enda mer ved å først tegne om Yoruichi og så vise litt om Ikkake Madarame, som jeg faktisk helt hadde glemt, før han endelig kommer til det jeg har ventet på i flere bøker. Vil Ichigo vinne? Har han faktisk mestret Bankai? Det blir heftig og fartsfylt og boken blir slukt på et blunk.

The Black Moon Rising er det nittende bindet (kapittel 159-168) av Bleach. Jeg er litt skuffet over at den engelske versjonen som jeg har lest, hadde alt i svart-hvitt mens den japanske originalversjonen hadde et par kapittel (de mest dramatiske og med mest action selvsagt) i farger. Det hadde nok vært skikkelig tøft.

Jeg trodde også at denne Soul Reaper-sagaen snart var over og at Tite Kubo kom til å gå tilbake til Hollowene og vise mer av dem, men nå ser det ut til å være mye mer som skjer. Splid i Soul Reaper-rekkene og en mystisk bakmann. Jeg tror det er Gin Ichimaru, men det kan være fordi navnet hans er likt Orochimaru fra Naruto. Eller det sleske smilet hans? Det er i alle fall mye spennende igjen. Ivrer etter å kaste meg over neste bok.

#manga #bleach #titekubo #duell #sverd

Instagram

hits