Marvel's Iron Fist 

Jeg hadde en travel og herlig dag i går ;)

Netflix la ut sin nyeste Marvel-serie: Iron Fist. Og som alltid når det kommer ny Marvel-serie på Netflix, så hadde jeg tatt meg fri fra jobb, bunkret opp med godis og snacks, og bingeså hele greia. Netflix kommer jo også med sånn varsel "Ser du fortsatt?" innimellom når man ser mange episoder i strekk. Perfekte påminnelser på å ta en liten dopause :)

Hvem er så Iron Fist? Jeg må innrømme at han er en tegneseriehelt jeg ikke kjenner så godt til. Det er mange helter og skurker i Marvel-universet. Jeg har et lite sideprosjekt der jeg prøver å lese igjennom alle tegneseriene til Marvel, men har bare kommet til 1966 foreløpig. Iron Fist dukket vel opp i 74 tror jeg. Det jeg visste om han fra før av, var at han var en kung fu mester og at han veldig ofte samarbeidet med Luke Cage, som var helten i den forrige Marvel-serien til Netflix.

Danny Rand (Finn Jones) og foreldrene hans var på et fly som styrtet i Himalaya. Danny var den eneste overlevende, og han ble funnet av krigermunker fra K'un L'un, et mytisk land som finnes i en annen dimensjon, og som kun er tilgjengelig fra vår jord hvert 15. år. Danny vokser opp blant krigermunkene og lærer kung fu, og til slutt så får han Iron Fist-kraften.

15 år senere drar han tilbake til New York og det er her serien starter.

Jeg leste en del anmeldelser som var veldig kritiske til Iron Fist. De kalte den Netflix sin største Marvel-fiasko. De må ha røyket noe rart, for jeg synes serien var kjempebra. Selvsagt, det var litt småplukk her og der, noe det alltid er, men serien var skikkelig bra. Bare en ting irriterte meg litt (bare litt). Danny er jo kung fu mester og kan bekjempe en hær av topptrente ninjaer som ingenting. Men av og til støter han på motstandere som ikke har kampsporttrening, og som han burde kunne overvinne med lillefingeren. Og ikke bare bruker han vel mye tid på å slå dem, men de gir ham også overraskende god motstand. At kampferdighetene hans var litt varierende irriterte meg litt der og da. I ettertid så tror jeg at jeg egentlig skjønner det.

En av de tingene som anmelderne klagde på var at serien brukte mye tid på at Danny prøvde å vinne tilbake familieselskapet sitt. Det er jo egentlig naturlig spør du meg. Etter å ha sett hele serien så tenker jeg at all business-dramatikken, familiedramaet med barndomsvennene og ikke minst Madam Gao og ninjaskurkene The Hand (som vi ble først kjent med i Daredevil) er bare deler av det store bildet. Slik jeg ser det så handler hele sesong 1 (det blir sikkert flere) om at Danny prøver å finne seg selv. Sin identitet og sin mening med livet. Skal han være Danny Rand, businessmann og milliardær? Eller skal han være Iron Fist, kung fu helten som bekjemper ondskap? Eller skal han gå sin egen vei? Det kan forklare litt at kampsportferdigheten hans ser ut til å variere litt. Når han selv heller litt mer mot businessmann Danny Rand, så blir Iron Fist-kreftene hans litt svakere.

Eller synes dere jeg overanalyserer litt nå?

Uansett, så synes jeg historien er veldig bra. Kampkoreografien er kjempebra. Det er til og med en duell der Iron Fist møter noen som bruker litt Jackie Chan-aktig drunken boxing :-D Og karakterene er veldig interessante og engasjerende.

Claire Temple (Rosario Dawson) er selvsagt med. Hun er den eneste som har vært med i alle Marvel-seriene til Netflix. Sikkert hun som samler dem i team-up serien The Defenders. Hun begynner jo så smått å bli litt slagkraftig selv også.

Colleen Wing (Jessica Henwick) er kampsportlærer og driver sin egen dojo. Hun blir venn med Danny (og kanskje litt mer) og blir en del av kampen hans mot The Hand. Har lest en del anmeldere som hyller hennes prestasjon og mener at hun burde vært hovedrollen. Er helt enig at hun er kjempebra. Vil ikke røpe noe av handlingen, men hun har noen overraskelser på lur. I tegneseriene så bruker hun å samarbeide med Misty Knight (politidama i Luke Cage-serien).

Joy Meachum (Jessica Stroup) er barndomsvenninnen til Danny og når han kommer tilbake så har hun kontroll over familiebedriften hans, sammen med sin bror.

Ward Meachum (Tom Pelphrey) er barndomsvenn/mobber til Danny og har nå kontrollen over familiebedriften. Ward sin karakter er kanskje den mest spennende å følge med på. I begynnelsen så hater du ham litt og ser på ham som en typisk businessmann-skurk. Men gjennom serien så får vi vite mer om ham og hvorfor han er som han er. Man får litt sympati for ham. Ward er egentlig den mest kompliserte karakteren i denne serien.

Harold Meachum (David Wenham) var bestevenn og businesspartner med Dannys far. Harold lever i skjul og verden tror at han er død. Han er også en veldig spennende karakter, for lenge så vet du ikke helt om han er til å stole på, ei heller hvilken siden han er på.

Madam Gao (Wai Ching Ho) er den mystiske og noe creepy gamle damen vi først møtte i Daredevil. Hun er egentlig en kjempegod skurk. Hun er en gammel dame så man føler jo at man ikke bare kan banke henne opp. Men samtidig er hun skikkelig fæl og tøff.

Jeri Hogarth (Carrie-Anne Moss) er en tøff advokat som vi først møte i Jessica Jones. Tror hun var med i en episode i andre sesong av Daredevil også. Hun kjente Danny da han var liten, og hjelper litt til når han trenger advokat.

Pluss mange mange flere :)

Iron Fist er en veldig bra serie, akkurat som de andre Marvel-seriene til Netflix. Høy produksjonskvalitet og massevis av drama og action. Med mindre dere er like gale som meg og så hele serien i går, så har dere en fantastisk opplevelse over 13 episoder i vente :)

Nå er det bare å glede seg til The Defenders kommer senere i år. Da vil Iron Fist, Daredevil, Jessica Jones og Luke Cage slå seg sammen. Jeg har en drøm om at Punisher skal være med også, men har dessverre ikke hørt noe rykter om det. Elektra tror jeg vil være med, samt Misty Knight og Colleen Wing.

f9OKL5no-S0


 

Marvel-seriene til Netflix:

#marvel #netflix #ironfist #dannyrand #kungfu #serie #netflixserie #tvserie #action #superhelt #thehand #ninja

A Fantasy Medley 3 

A Fantasy Medley 3 er en kort novellesamling satt sammen av Yanni Kuznia og utgitt av Subterranean Press. Som navnet tilsier, er det den tredje i serien og temaet er fantasy. Jeg fant denne i den enorme skal-lese-haugen min og fant ut at det var på tide å faktisk lese den :)

Den lille boken inneholder fire noveller fra fire forskjellige forfattere:

Goddess at the Crossroads av Kevin Hearne

Witches With Candles
Licensed from: Creatista / yayimages.com


Kevin Hearne var den eneste forfatteren jeg hadde hørt om tidligere. I denne novellen så møter vi den irske druiden Atticus O'Sulivan. I forkledning som en franskmann, drar han til London og møter selveste William Shakespeare. Han og Shakespeare rir ut en kveld på landsbygda på søken etter hekser. Og det finner de. Tre hekser (de er egentlig nakne og danser rundt et magisk bål, men fant et litt mer stuerent bilde å legge ved i stedet) som forsøker å påkalle den onde gudinnen Hecate. Denne opplevelsen skal ha inspirert handlingen til skuespillet Macbeth

Denne likte jeg. Kevin Hearne skriver veldig godt. Jeg har lenge hatt lyst til å lese Iron Druid bøkene hans, men det har alltid vært så mye annet å lese så det har bare aldri blitt noe av. Jeg har fortsatt lyst til å lese dem. Denne novellen er jo fra den bokverdenen, og det virker som en spennende og interessant verden full av magi, og litt humor. Hearne er tydeligvis en veldig god forfatter også, for han skriver veldig bra og har en solid oppbygging av novellen sin. Veldig bra.

Ashes av Laura Bickle

fire
Licensed from: Pakhnyushchyy / yayimages.com


Denne novellen er satt i Detroit, hvor Anya Kalinczyk, brannetterforsker og medium, jakter på Nain Rogue, en overnaturlig brannstifter. Sammen med den magiske salamanderen sin og Charon (jepp, den Charon) må hun stoppe Nain Rogue før han setter fyr på hele byen.

Dette var en spennende og fartsfylt historie. Det eneste minuset er at den er satt midt i en etablert bokverden og det føles litt som å komme inn midt i en film. Selv om historien kan leses alene, så føles det litt som om det er mye bakenforliggende ting som man ikke helt skjønner. Eksempelvis forholdet Anya har til Charon.

The Death of Aiguillon av Aliette de Bodard

La Defense on Seine
Licensed from: Givaga / yayimages.com


Denne historen er satt i Paris, trolig en eller gang i fortiden mens det foregår en magisk krig. Det er litt forvirrende i starten, da dette er en del av bokuniverset til Alette de Bodard. Tror denne skal være satt seksti år før boken The House of Shattered Wings. Det er noen magiske skapninger som kalles The Fallen. Disse er både fryktet og ettertraktet. Og når Huyen hjelper en av dem, skylder han henne en tjenete. Men er det en tjeneste hun vil ha?

Syntes denne var litt tung i starten, men når jeg kom til slutten så innså jeg at den var ikke så ille likevel. Ikke like bra som de første to historiene, men fullt lesbar :)

 

One Hundred Ablutions av Jacqueline Carey

Old jug pouring water
Licensed from: iampuay / yayimages.com

 

Dala er 14 år når hun blir trukket ut til å være slave for Shaladan-folket som hersker over hennes folk. Hun må barbere av seg håret, være kysk resten av livet og tilbringe dagene med å hente vann til mesteren sin og hans familie, slik at de kan utføre vannritualet sitt. Selv om hun får god mat og behandles pent, er hun fortsatt en slave, og når en av de andre handmaidens tilbyr henne å være med på et opprør, er det veldig fristende...

Jeg er litt usikker på om denne er satt i bokuniverset til Carey. Uansett står den veldig godt på egne bein, og om den er del av et større bokunivers, så er den skrevet perfekt for de som ikke kjenner til det. Alt man må vite om dette lille samfunnet og hvordan handmaiden (slave) tilværelsen fungerer blir fortalt i løpet av historien. Jeg likte denne veldig godt. Carey skrive godt og klarer å skape medfølelse og sympati for Dala hos leseren. Veldig bra.

 

Det var de fire novellene i denne lille novellesamlingen. Jeg hadde en veldig fin lesestund med denne boken. Alle fire hadde veldig høy kvalitet og pirrer interessen i å lese mer av forfatterne. Noe som sikkert er meningen ;) Jeg fikk denne forresten da jeg kjøpte en forundringspakke fra Subterranean Press. Av og til har de lagertømming og selger slike forundringspakker. Da kan man få mye spennende, til og med signerte bøker. Denne var ikke signert da.

I og med at kvaliteten på novellene var så høy er jeg litt fristet til å skaffe meg Fantasy Medley 1 og 2 også. Men skal-lese-haugen min er allerede enorm, så tror ikke det blir me det først. Prøver å ikke kjøpe så alt for mye nytt for tiden og heller lese ting jeg har liggende på vent.
 

#bok #novelle #fantasy #antologi #novellesamling #Shakespeare #heks #hecate #druide #paris

Hva kommer på Netflix fremover?

Er en stund siden jeg lagde et slikt innlegg nå. Tenkte det var på tide å gå igjennom igjen og se litt på hva slags serier og filmer som Netflix kommer med fremover. Greit å vite hva man kan glede seg til, ikke sant?

17. mars (allerede på fredag) har jeg selvsagt fri fra jobb. Det ble booket inn samme dag som jeg fikk nyss i lanseringsdatoen til Iron Fist, den neste Marvel-serien til Netflix. Så langt har alle Marvel-seriene til Netflix vært kjempebra, og de har fått veldig gode kritikker. Dessverre har jeg lest noen anmeldelser (basert på de første 6 episodene) som sier at Iron Fist er den første dårlige Marvel-serien til Netflix. Jeg skal selvsagt se og bedømme selv. Håper virkelig at disse tidlige anmeldelsene er feil. Den ser jo bra ut på traileren i alle fall.


 

17. mars kommer også filmen Deidra & Laney Rob a Train.

Gi6wDhqg9_w

17. mars kommer det også en serie som heter Julie's Greenroom. Ser ut som en trivelig barneserie dette her.

HtYsZZAT4yg

 

24. mars er det på tide å børste støvet av spansk-kunnskapene. Da kommer den meksikanske serien Ingobernable. Ser ut til å være litt mer actionpreget enn House of Cards, men etter det jeg har forstått så handler det om presidenten og førstedamen i Mexico. Med politiske intriger og greier. Kan bli spennende denne.

oo5nnF2Bk4E

 

24. mars kommer filmen The Most Hated Woman in America. Den skal være basert på virkelige hendelser omkrin Madalyn Murray O'Hair, damen som grunnla American Atheists.

qsAIPE2f0QQ

 

24. mars kommer sesong tre av komiserien Grace and Frankie. Jeg begynte så smått å se da den første sesongen kom ut. Det var ikke noe for meg, fant jeg ut. Men hvis noen av dere likte den, så vet dere nå når det kommer er :)


 

31. mars kommer 13 Reasons Why. Denne skal være basert på bokserie skrevet av Jay Asher. Jeg har verken hørt om bøkene eller forfatteren fra før av. Traileren får meg til å tro at dette er et slags tenåringsdrama. Ser ut til å handle om ei jente som tok selvmord, og så oppga tretten grunner til at hun gjorde det. Er det noen som har lest bøkene, og kan si meg om denne er verdt å se?


 

31. mars kommer The Discovery. Denne gleder jeg meg til. Liv etter døden har blitt vitenskapelig bevist av Robert Redford og etter det får jorden et skikkelig stort selvmordsproblem. Rooney Mara og Jason Segel har hovedrollene. Denne er jeg veldig spent på. Er jo et veldig annerledes og spesielt premiss for en film. Har på følelsen av at denne enten blir kjempebra eller kjempedårlig.

z9j6WcdU-ts

 

7. april kommer del to av serien The Get Down. Jeg har enda ikke fått tatt meg tid til å se del 1. Har hørt at den skal være veldig bra.


 

7. april kommer det en film som heter Win it All. Virker som en slags komededrama om en fyr med gamblingproblemer. Dette virker ikke som en film for meg egentlig.

ScKPEIg62eI

 

14. april kommer Sandy Wexler, den nye filmen til Adam Sandler. Er litt usikker på denne, men man vet jo aldri. Den forrige Adam Sandler-filmen, The Do Over var jo bra. Men må innrømme at traileren til Sandy Wexler ikke virker like spennende eller morsom.

wBPBSroi_VE

 

21. april kommer filmen Sand Castle, som omhandler en gruppe amerikanske soldater i Irak under den andre Gulfkrigen. Traileren virker interessant den.

8hq28cZ938E

 

21. april kommer Bill Nye Saves the World. I USA er Bill Nye kjent som programleder for barneprogram (tror jeg) om teknologi. Har aldri sett noe av ham, men har plukket opp her og der fra referanser i filmer og serier om at han er savnet på tv-skjermen. Det har tydeligvis Netflix også gjort siden de har gitt ham et nytt show. Dette ser jo tullete og morsomt ut. Er kanskje verdt en titt, tror dere ikke?

g-_HKOcYBK8

 

21. april kommer det en serie som heter Girlboss. Umulig å si utifra videoen hva dette er for noe. Magefølelsen sier komedie om ei tøff dame. Kanskje.

jkJikElflkA

 

28. april kommer det en litt kontroversiell serie som heter Dear White People. Vel, for noen er den ganske kontroversiell har jeg forstått. Husker ikke helt hvor jeg leste det, men for en stund tilbake så så jeg en artikkel (kanskje det var på kotaku) om at mange avsluttet Netflix-abbonementet sitt i sinne på grunn av denne. En del sterke høyrevridde stemmer har ropt høyt at dette er en serie som promoterer pro-svart og anti-hvit. De har visst ikke skjønt at dette skal være satire. For dette er en komiserie basert på en film fra 2014.

1LzggK5DRBA

 

28. april kommer filmen Small Crimes med Nikolaj Coster-Waldau (Jamie Lannister i Game of Thrones). Han er en ekspolitimann som nettopp har sluppet ut fra fengsel for mord. Men det ser ikke ut til at resten av byen har tilgitt ham. Tror jeg vil se denne.

1EVE-XoHOhg

 

5. mai skal endelig sesong 2 av Sense8 komme. Serien der en gruppe mennesker er koblet sammen og kan dele det de kan med hverandre. Slik at kampsporteksperten kan hjelpe bussjåføren i Afrika om han havner i trøbbel. For eksempel. Og selvsagt er det skumle folk som er ute etter disse menneskene. Denne gleder jeg meg skikkelig til. Klarte ikke å fnne noen trailer til den dessverre.

 

12. mai kommer det en serie som heter Anne. Slik jeg har forstått det så er det en remake av noe som heter Anne of Green Gables. Dette er en serie som jeg ikke har noe forhold til, og egentlig ikke vet noe særlig om. Er det komedie? Er det historisk drama a la Det Lille Huset på Prærien? Aner ikke. Noen som vet om dette er noe jeg burde se?

dRqfFmMgWfI

 

19. mai kommer den tredje sesongen av komiserien Unbreakable Kimmy Schmidt. Ikke den beste komiserien jeg har sett, men den har sine øyeblikk. Og så er jo Ellie Kemper veldig sjarmerende da :)

RpiJGd8EL8M

 

26. mai kommer det en film med selveste Brad Pitt. War Machine heter den. Brad Pitt spiller en litt spesiell general som leder NATO-styrker i Afghanistan.

MMJDf8IZ8qU

 

30. mai kommer det endelig en ny sesong av House of Cards. Jeg er på ferie da, men kommer nok raskt til å kaste meg over den så snart jeg har kommet hjem fra Spania :)

5xUZKyPBaR0

23. juni kommer serien GLOW. Jeg vet ikke så mye om denne, annet enn at den skal handle om kvinnelige wrestlere.

rFr7mjUNWwY

 

28. juni kommer det en film som heter Okja. Det er ikke så lett å få med seg hva den handler om utifra teaseren, men det er samme regissør som har laget den fantastiske filmen Snowpiercer, så føler på meg at denne filmen vil være verdt en titt.

E-wBI7Mh6H4

 

11. august kommer det en noe spesiell film. Den heter Naked og handler om en mann som våkner naken i en heis og har en time på seg til å nå bryllupet sitt. Og når han ikke klarer det, så våknar han i heisen igjen for å forsøke en gang til. Så en timeloop-film slik som Groundhog Day eller Edge of Tomorrow. Bare at her er det ikke Bill Murray som lærer seg å spille piano eller Tom Cruise som bekjemper romvesener. Her er det Marlon Wayans naken i en heis. God fornøyelse :)

sb9KEuppbX8

 

6. september så kommer sesong fem av Orange is the New Black, serien om damene i kvinnefengselet Litchfield. Den er det nok mange som gleder seg til :) Jeg synes ikke helt at de to siste sesongene av serien var like bra som de to første, men skal selvsagt se den jeg også.

aU_FvfdCBRk

 

Serien Stranger Things kom egentlig helt ut av det blå, og ble en kjempestor overraskelse. Serien var fantasktisk. Netflix sier at sesong to kommer på Halloween, så da er det bare å glede seg til oktober :)

9Egf5U8xLo8

I oktober kommer det en psykologisk thrillerserie om seriemordere som heter Mindhunters. Det er David Fincher som står bak, så dette kan bli bra.

LR3G1lWbnUU

 

I desember kommer det en film som heter Bright, med selveste Will Smith i hovedrollen. Bare se på teaseren under her. Det ser ut som en politifilm i starten, så dukker det putselig opp en ork og så en dame med alveører. Denne virker kjempespennende. Enda en grunn til å glede seg til jul :)

2SRM1WpVEY4

 

Kommende saker med ukjent dato:

Det har ikke blitt lansert noen dato enda, men Marvel's The Defenders skal komme i løpet av året. Den handler om at Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage og Iron Fist må slå seg sammen og samarbeide. Har hørt rykter om at Sigorney Weaver skal spille skurken. Denne gleder jeg meg skikkelig til, og så snart jeg får nyss i datoen kommer jeg til å søke fri fra jobb og glede meg til en skikkelig dag med bingeseeing :)

wBZtM8q2Z1g

 

Dark er en tysk serie som kommer i vinter en gang. Denne kan være verdt en titt. For meg ser det litt ut som en noe mørkere versjon av Stranger Things. Det er et savnet barn, og helt klart noe overnaturlig og skummelt.

ESEUoa-mz2c

 

The OA var en serie som plutselig dukket opp og tok mange med storm. Denne merkelige og rare serien var veldig fascinerende. Man visste aldri helt om dette faktisk var science fiction eller om det bare var noe som foregikk i hodet på en gal dame. Netflix har annonsert en del 2. Er veldig spent på hvordan den blir. Særlig siden den første sesongen føltes ganske avsluttende.

jGmWHVXJqTs


Andre spennende ting som er på vei, men som fortsatt er et godt stykke unna:

  • Castlevania, en tegnefilmserie basert på dataspillet med samme navn.
  • The Punisher. Etter at han var med i sesong 2 av Daredevil så var det jo egentlig utenkelig at han ikke skulle få sin egen serie han også. Han var jo helt rå. Denne gleder jeg meg skikkelig til.
  • Kingdom. En koreansk zombie-serie satt i middelalderen.
  • Lost in Space. En remake av den gamle science-fiction klassikeren der en familie tester ut et romskip, roter seg bort og må finne veien tilbake til jorden igjen.
  • Altered Carbon. En science fiction serie basert på en bok av Richard K. Morgan.
  • Death Note. Film basert på den berømte mangaen der en skolegutt får tak i notisboken til en dødsengel (shinigami). Dersom han skriver et navn i boken, så vil vedkommende dø. Denne gleder jeg meg skikkelig til.

 

Wow, det var litt av en liste. Det er virkelig veldig mye som er på vei til Netflix fremover. Hvilken av disse er dere mest spente på?

#netflix #film #tvserie

Daddy of the Dead 

Etter at jeg leste Buddy Hero, så var jeg ikke så veldig interessert i å lese oppfølgeren i superheltserien til Adam Oster. Men oppdaget at jeg hadde Daddy of the Dead liggende i kindle-biblioteket mitt. Det er en ganske kort bok, mer en novelle på ca 94 sider. Og den handler om zombier. :-) Da ga jeg den selvsagt en sjanse.

Daddy of the Dead handler om en alenefar som er ute på forretningsreise. Datteren blir tatt hånd om av naboer. Flyet hans hjem blir kansellert på grunn av snøstorm. Og som om ikke det er nok, så begynner zombie-apokalypsen samtidig. Dermed blir far nød til å dra på en farefull ferd gjennom snøstormen og zombiene for å finne datteren sin. Med litt hjelp fra en brautende lastebilsjåfør.

Dette var en kort fortelling med høyt tempo. Føltes mer som en action-historie enn en grøsser med zombier, og det er helt greit det. Denne likte jeg mye bedre enn Buddy Hero som jeg leste for ikke så lenge siden. Oster bør heller skrive mer om zombier enn superhelter spør du meg. Den er ikke perfekt, men har et lett språk og en rett historie uten krumspring og dikkedarer. Kjempefin underholdning :)

Det eneste minuset var at Oster tok sin egen vri på zombie-mytologien, noe som gjorde slutten litt for lettvint. Skal ikke røpe hva det var, men jeg hadde håpt på litt mer dramatikk og action på slutten der. Føltes bittelitt antiklimaktisk. Men i det store og hele så var dette en underholdende og bra zombie-historie. Det er jo reisen som skal være det store, ikke målet ;)

#novelle #zombie #daddyofthedead #adamoster

;

Busanhaeng 

Jeg har ikke sett så mye koreansk film. Tror faktisk at det bare er Gwoemul jeg har sett tidligere. Den er forresten skikkelig bra og anbefales. Men nå har jeg sett to. Busanhaeng, eller Train to Busan som den heter på engelsk, er også skikkelig bra.

Det er Sang-ho Yeon som har skrevet og regissert filmen. Dette er hans første live-action film. Tidligere har han bare laget tegnefilmer. Har hørt at Seoul Station, som visstnok skal være i samme verden som Train to Busan, skal være veldig bra. Har litt lyst til å spore opp den også nå :)

Yoo Gong spiller Seok-woo, en forretningsmann og skilt far. Han er den typen fraværende far som kjøper datteren en Nintendo wii til bursdagen, og husker ikke at han kjøpte en til henne forrige gang også. Datteren Soo-an (Soo-an Kim) ønsker å dra på besøk til moren som er i Busan. Faren vil selvsagt ikke la jenta dra alene på toget, så motvillig blir han med henne. Hun har jo tross alt bursdag og gaven hans slo litt feil. Men denne togreisen fra Seoul til Busan går ikke helt som planlagt.

Zombie-apokalypsen har kommet til Korea. Og de er på toget!

hMhg_la7RFQDet finnes veldig mange zombie-filmer, men denne er en av de beste jeg har sett på lenge. Kvaliteten på filmen er høy, både i skuespillerprestasjoner, historie og kulisser. Jeg ble imponert. Den starter rolig, men klarer å gi deg en litt uggen forutanelse om at noe skummelt er i ferd med å skje. Og så, når togreisen begynner, så blir det høyt tempo og intens spenning med en gang.

Filmen er ikke så alt for blodig heller. Den bruker spenning og frykt i stedet for blod og gørr, noe jeg liker veldig godt.

Fans av K-Pop vil sikkert også legge merke til at Ahn So-hee fra gruppa Wonder Girls er med.

Jeg ble imponert av denne, og er nå spent på hva slags filmer Sang-ho Yeon kommer med i fremtiden :) Tror jeg også skal undersøke litt hva mer som finnes av koreansk film-kunst.

#film #korea #koreanskfilm #zombie #grøss #action #drama #Busan #seoul

Ulvens time 

Jeg har vært en del på jobbreise i det siste. Har ikke fått lest så mye som jeg vanligvis gjør, men på diverse flyplasser og tog rundt omkring i Norge så har jeg nå fått lest igjennom The Wolf's Hour på kindlen min. Robert McCammon er en forfatter som jeg ganske nylig har oppdaget. Har tidligere lest I Travel by Night. Likte den og har hørt mye bra om de andre bøkene til McCammon.

The Wolf's Hour er en av de beste varulvbøkene jeg har lest.

Ja, du hørte riktig. Den handler om en varulv. Og nazister. Michael (opprinnelig Mikhail fra Russland) er en spion for British Secret Service. Etter at ting gikk litt skeis på et oppdrag i Afrika har han egentlig pensjonert seg, men han blir presset til å ta et oppdrag til. D-dagen nærmer seg, men nazistene har et hemmelig våpen som kan stoppe de alliertes invasjon av okkuperte Frankrike. Dermed blir Michael sendt bak fiendens linjer for å finne våpenet og stoppe det.

Handlingen tar oss til den franske motstandsbevegelsen, nazistenes Berlin, en konsentrasjonsleir og Norge. Vi får også høre forhistorien til Michael, hvordan han mistet foreldrene sine og vokste opp sammen med en flokk varulver i de russiske skogene.

Michael er en fascinerende og interessant karakter. Denne varulven er langt unna Twilight, men også et stykke unna den klassiske monstervarulven. I tillegg er historien veldig spennende. Et spionoppdrag bak fiendens linjer i nazi-Tyskland, i tiden da den tyske krigsmaskinen var som sterkest. Historien er også veldig voksen. Dette er ikke en barnebok. Det er heftig sex (varulver er virile de), blodig action og krigens store grusomheter (nevnte jeg konsentrasjonsleiren?).

McCammon skriver veldig godt, og klarer å holde historien både spennende og interessant hele veien. Selv når han hopper litt bak i tid til Michales oppvekst så ødela ikke det flyten.

Jeg har noen flere av hans bøker liggende i skal-lese-haugen min. Gleder meg til å ta fatt på dem etter hvert :)

#bok #bokanmeldelse #varulv #robertmccammon #nazi #andreverdenskrig #spionroman #spion

Alkoholfri drikke 

For ikke så lenge siden kom jeg over en artikkel om leske.no. Det er en boks med alkoholfri drikke som man kan abonnere på. Jeg syntes den hørtes veldig spennende ut og fant ut at jeg måtte prøve. Jeg er jo avholdsmann og synes av og til det er vanskelig å finne alternativer til brus når jeg er ute med venner og kolleger. Og når jeg skal kose meg litt hjemme.

Jeg fikk nylig min første forsendelse, februaresken, og her var det masse interessant. Tenkte jeg skulle dele opplevelsene med dere. Jeg smakte på en ting hver dag, innimellom diverse jobbreiser:

Brown Bag Crisps Sea Salt & Vinegar 

I tillegg til drikke så har de med en type snacks hver gang. Denne gangen var det potetgull fra England. Fra et familieselskap i Surrey hvor de håndkoker potetgullet sitt. Smaken er salt og malteddik. Den var kjempegod. Jeg skjønner godt at dette potetgullet har vunnet Great Taste Gold Award. Bare så synd at posen var så liten ;)

Ifølge heftet som kom med boksen, så passer dette best sammen med hveteøl. Jeg spiste den til en episode med Arrow. Gikk bra det og :)

Caliente Lime, Ginger & Chili 

Wow, denne var frisk og god. Kjenner en deilig brennende ettersmak av chili også. Denne lages i Sverige faktisk. Ifølge heftet som fulgte med så skal denne passe best til indisk og asiatisk mat. Jeg drakk den til en episode med Supergirl. Og litt kylling og pasta. Fungerte helt fint det. Tror egentlig denne er best med mat i tillegg. Med bare drikken så kan det hende at den blir litt for skarp i smaken. I hvert fall for noen.

Thomas Henry Ginger Beer 

Ingefærøl synes jeg er veldig godt. Tenker da ikke på brusen, men på ekte brygget ingefærøl. Etter at jeg fikk smake det så liker jeg ikke ingefærølbrusen noe særlig lenger. Thomas Henry har jeg drukket flere ganger. Den kan man få kjøpt på vinmonopolet. I hvert fall her i Bodø. Den er fra Tyskland, men er brygget på engelsk vis. Det er denne eller Fever Tree jeg vanligvis kjøper hvis jeg har lyst på ingefærøl. Bundaberg Ginger Beer er også skikkelig god. Jeg smakte den på en restaurant i Oslo for en tid tilbake. Aner ikke om det er mulig å få kjøpt den noe sted her i Norge ellers.

Det sto ikke noe i heftet om hva denne skal drikkes til. Ikke at jeg bryr meg så veldig om det, egentlig :) Tok den til et par brødskiver med leverpostei og rødbeter. Ingefærøl er forresten best med isbiter.

Nix & Kix Peach and Vanilla 

Denne var uten kullsyre, så det ble mer en søtlig jus enn brus. Ganske god denne også, det smakte mest fersken, men også litt vanilje. Det var et lite hint av noe sterkere også. Personlig hadde jeg foretrukket litt mer Cayenne for å få skikkelig oomph ;) Kjente ingen brennende følelse, bare en liten anelse om at det var noe sterkt oppi jusen. Denne kommer fra England. Devon står det på flaska. Ifølge heftet som kom med boksen så skal denne passe best til svin eller kremete rettter som risotto. Jeg hadde egentlig tenkt å spise risotto til middag denne dagen, men Obs var utsolgt for den nye Fleury Michon risottoen. Da ble det kyllingpasta med ricotta i stedet.

Weihenstephaner Hefeweissbier Alhokolfrei 

Pizzaen var kjempegod. Ølet var ikke det. Ifølge flasken er Wehenstephaner verdens eldste bryggeri (siden 1040). Man skulle jo tro at på den tiden hadde de klart å lage noe godt. Jeg hører folk si at man må venne seg til smaken. Men hvorfor i all verden skal man venne seg til noe (som ikke smaker godt) når det ikke er sunt engang?? Jeg forstår ikke hvorfor folk drikker dette. Øl smaker æsj. Maktet ikke å drikke opp alt. Flasken var jo enorm. Det meste gikk rett i vasken. Heldigvis hadde jeg noe cola zero i kjøleskapet.

Meinklang Zweigelt Traubensaft 

Jeg lagde min berømte chililasagne og prøvde da denne "rødvinkilleren" til det. Ifølge heftet som fulgte med boksen skal denne være skikkelig god og den roses i sky på grunn av fylde, sødme, lang smak og tørrhet. Sånn fancy vinpjatt. Det smakte saft. Sterk saft. Ikke helt som råsaft, men mer som råsaft som har fått litt for lite vann. Den var egentlig veldig god sammen med chililasagnen, da druesaften dempet chilien litt, men ikke så mye at den ødela den sterke gode smaken. Men når jeg senere på kvelden prøvde et glass uten mat i tillegg, så var det ikke noe særlig godt.

Hvis det er slik vin skal smake (i følge heftet skal det være det) så må jeg medgi at det kan passe til mat. Men ikke alene.

Val de France Apple Cider 

Denne var faktisk den beste drikken i boksen. Økologisk eplejus med bobler fra Frankrike. Den var rett og slett nydelig. God eplesmak, ikke alt for søt eller alt for sur. Det er nesten som brus :) Jeg mekket sammen litt pizza og koste meg skikkelig med denne. Flasken lager en morsom pop! også når man har fjernet ståltråden og tar av korken. Litt som når folk på film åpner champagne-flasker ;) Denne kan også helt fint drikkes uten mat. Lurer på om det finnes noe sted her i Norge hvor man kan få kjøpt denne.

 

Vel, det var innholdet i februaresken til leske.no. Jeg har bestilt mars også. Den skal visstnok inneholde det beste fra de seks første boksene (dette er en ganske så nystartet greie). Gleder meg til å se hva som kommer :) Skal blogge litt om den så dere får høre også :)

#drikke #eskemedleske #leskeno #brownbagcrisps #seasaltandmaltvinegar #potetgull #drinkcaliente #ingefærøl #thomashenry #cayennehappy #ølsmakeræsj #meinklang #valdefrance

Instagram

hits