Blake Butler: The Disappeared

Den neste novellen i min postapokalyptiske påske syntes jeg ikke var noe særlig. Litt forvirrende og ikke særlig engasjerende. I The Disappeared av Blake Butler møter vi en liten gutt. Moren hans er forsvunnet, slik som mange andre er det. En dag på skolen blir det oppdaget at han er full av blåmerker. Slik historien fortelles tolker jeg det som om han fikk en sykdom av et slag, mens folk trodde faren slo ham og kastet faren i fengsel.

Dermed må gutten bo med onkelen, som sitter i trusa og ser høylytt på porno hele dagen. Flere folk forsvinner og mange får lignende sykdommer. Snart blir hele skolen satt i karantene.

Jeg tror Blake Butler prøver seg på en eller annen tolkning av den bibelske dommedag. Der de troende blir tatt opp i himmelen og resten blir igjen en stund og får en sjanse til å gjøre seg verdige til å bli med de også. Les Left Behind-serien til Tim LaHaye og Jerry B. Jenkins hvis du vil høre mer om dette. Eller se filmene. Har ikke sett den nye med Nicholas Cage, men de andre var ok.

Denne falt ikke i smak hos meg, føltes litt for rotete. Håper at den neste historien blir bedre.

Leste den i novellesamlingen After the End, men den ble først trykket i Scorch Atlas i 2009.#novelle #apokalypse #dommedag #sykdom

Paolo Bacigalupi: Pump Six

Paolo Bacigalupi er en science fiction forfatter som har vunnet flere priser for sine bøker, blant annet Hugo, Nebula og Locus.

Jeg leste denne historien i novellesamlingen After the End, men den ble først trykket i Pump Six and Other Stories.


 

Pump Six er virkelig skremmende fremtidsfabel. Her har det ikke vært noen stor katastrofe som krig, jordskjelv, meteornedslag eller slike ting. Her har vi sakte svunnet hen.

I historien møter vi Travis, som jobber på pumpestasjonen for New Yorks kloakksystem. Kona hans Maggie er dum som er brød, vennene hennes enda dummere. Assistenten hans på jobben tilbringer dagen med å leke med dopapir i stedet for å fortelle Trav at pumpe seks har gått i stykker. Sjefen hans minner om en bøllete seksåring. Går han på bar, må han selv bytte ut tønnene på tap-en for bareieren klarer ikke å huske å gjøre det.

Vi følger Trav mens det sakte går opp for ham at folk er dumme. Ingen vet hvordan man fikser ting lenger. Pumpene er på randen til sammenbrudd og må skiftes ut. Men hvem kan gjøre dette? Trav fullførte ikke High School engang, men han er hundre ganger smartere enn den jevne innbygger. Folk flest er mest opptatt av festing og sex. Devolusjon er det vel noe som heter. Når teknologien blir så bra at den gjør alt for oss, hvorfor skal vi da fortsette å tenke på annet enn å ha det gøy? Men selv den beste teknologi må repareres av og til. Og deri ligger den store faren.

Denne historien synes jeg folk burde lese, for den er skikkelig skummel når man tenker på den. Jeg husker da jeg jobbet i butikk og godt voksne ungdommer holdt frem en knyttneve med mynter og lot meg plukke det jeg skulle ha. Husker også flere ganger at venninnepar ikke klarte å dele summen på to når de skulle betale halvparten hver. Jeg klarte å regne det i hodet selv om det var fire eller fem som skulle betale likt.

Jeg ser sjelden på tv, men av og til når jeg er på jobbreiser svitsjer jeg gjennom kanalene på hotellrommet. Har du noen gang sett Paradise Hotel eller Teen Mom eller lignende realityprogram? Har du noen gang turt å lese hva folk faktisk skriver i kommentarfelter på internett??

Jeg er litt bekymret.

 

#novelle #kloakk #sciencefiction #bacigalupi

Tre ganger aldri

Never, Never, Three Times Never er skrevet av Simon Morden. Navnet hans får meg til å tenke på Mr. Morden fra Babylon 5. :-)

Denne historien er også en slags variant av The Road. Vi befinner oss i England etter en ikke definert katastrofe. Alle prøver å komme seg til London, som er omringet av murer og soldater, mens resten av landet forfaller i kaos. Vi følger to reisende, ei dame i rullestol og en blind mann, som prøver å komme seg helskinnet frem til London og den mulige tryggheten der. Det er tøft nok å overleve i en postapokalyptisk verden, men når man i tillegg er handikappet så er alt så mye vanskeligere.

Jeg skal ikke røpe hvordan det går med dem, for det er en litt åpen slutt som man kan tolke på flere måter, men dette er en tragisk og dyster historie. Jeg anbefaler å lese den i påskesol for å forhindre alt for mye tungsinn.

Simon Morden har en doktorgrad i geologi og planetær geofysikk. Han har vunnet Philip K. Dick Award for sine romaner og er selv dommer for Arthur C. Clarke Award.

Jeg leste denne novellen i samlingen After the End, men den ble opprinnelig trykket i Mordens egen novellesamling Thy Kingdom Come i 2012.#novelle #postapokalypse #blind #rullestol #England #london

Caligulas SirkusDen nest siste episoden i årets påskekrim har den meget passende tittelen Caligulas Sirkus. Forfatteren, PST-agenten og den falske kardinalen Eirik Ildahl går lengre enn jeg hadde trodd han var tilbøyelig til i dette kapittelet som sannsynligvis burde komme med en form for aldersgrense. Han ivrer fortsatt etter å ta fatt på neandertal-forskningen og allierer seg med en motbydelig sex-sekt som lever i skjul like ved Vatikanet for å få til dette. Hans morderiske sjef, Gulliksen, kommer overraskende tilbake og Ildahl sjokkerer med både sine handlinger og sin tilsynelatende mangel på moral.

Hva i all verden skal han finne på i neste og siste del av denne historien for å toppe sjokkene her? Er nesten redd for å finne det ut, men det skal jeg.

Har du lyst på litt påskekrim som ikke er kjedelig og som går langt, langt utover det normale, er Ildahl-serien det perfekte valget. Siste episode legges ut for salg i morgen.

#novelle #ildahl #kardinal #Neandertal #roma #toscana #påskekrim #sekt

Paul Tremblay: We Will Never Live in the Castle

Paul Tremblay har blitt nominert til Bram Stoker prisen to ganger, og da forventer jeg selvsagt noe skummelt og spennende fra ham i novellen We Will Never Live in the Castle. Det fikk jeg dessverre ikke.

Handlingen er satt i en fornøyelsespark etter en udefinert katastrofe. Jeg-personen bor i safari-avdelingen og ler godt av alle tullingene som hele tiden kriger som slottet til Askepott i den andre enden av parken. Helt til en ny jente flytter inn i parken og overtaler ham til å hjelpe henne med å få bo i slottet.

Jeg klarte aldri å komme meg helt inn i historien her. For det første bruker Tremblay sinnssykt lange setninger. Det kunne være en hel side uten et punktum. Han prøver nok å skrive dette som om det er jeg-personen som snakker, men ingen snakker så mye uten å puste innimellom. Og når vi etter hvert får se de som slåss om slottet så virker det nesten ikke som om de slåss. Jeg ville sagt at de lekeslåss, noe som gjør slutten veldig mørk.

Nei, dette var skuffende. Jeg håper den neste novellen blir bedre.#novelle #postapokalypse #fornøyelsespark #slott

Marvel-tegneserier 1948 del 1

Når jeg nå kaster meg over nok en årgang med Marvel-tegneserier så er det ved godt mot. Jeg kommer stadig nærmere en tid med tegneserier som er tilgjengelige på Marvel Unlimited og jeg kan begynne å lese tegneseriene igjen. Men det er en ganske stor økning i utgivelser så jeg tror jeg deler opp årgangen og tar kun for meg bladene fra januar til juni i dette innlegget.

Men, hva var det som skjedde i 1948?

 • Flere land proklamerer seg, Israel (i krig dagen etter), Sør-Korea og Nord-Korea.
 • Ghandi blir drept.
 • WHO etableres.
 • Norsk Tipping etableres
 • Riksteateret etableres
 • Og det første nummeret av Donald Duck kommer i norske bladhyller.

Men det jeg skal se på er amerikanske tegneserier, fra Marvel.

En ting som er ganske interessant å se når man tar for seg hele årganger slik, er at det er en skiftende retning i satsningsområder hele tiden. 47-årgangen virket veldig jenterettet, men mot slutten begynte det så smått å dukke opp noen krimblader. Og i begynnelsen av 48 så begynner det å dukke opp flere krimserier og western. Det er en liten dreining mot gutteserier igjen. De var det jo veldig mye av under selve krigen.

Den første utgivelsen i 1948 ble lagt ut for salg 1. januar og det var Gay Comics nummer 31. I tilfelle det er noen humrende ignoramuser der ut i internettet så kan jeg informere om at på den tiden betydde gay glad ;-)Så kommer det første nye bladet: Lawbreakers Always Lose nummer 1, krimbladet hvor til og med damene er kriminelle.Bladet inneholder:

 • "Adam and Eve ? Crime Incorporated"
 • "Scourge of the West"
 • "The Clue of the Left-Handed Killer"
 • "Joe Kratz ? Killer"

Margie Comics nummer 40, hvor radioen ødelegger moroa.Miss America Magazine nummer 7 inneholder tegneserier, selv om det ikke virker slik av omslaget, men i og med at dette er et såkalt magasin så er det også artikler og greier som interesserer tenåringsjenter.Så kommer Junior Miss nummer 29.Så kommer All True Crime Cases nummer 27 som våger å ta for seg en henrettelse.Bladet inneholder:

 • "All His Roads Led to the Chair"
 • "The Murdering Mollies"
 • "They Always Talk"
 • "The Cop They Couldn't Stop"
 • "The Killer Who Loved Orchids"

Jeanie Comics nummer 18 med sine masete foreldre.Willie Comics nummer 13. Stakkars Willie kommer nok til å angre på at han var opptatt.Så kommer det et nytt blad som tilsynelatende bare fikk en utgivelse. Kanskje ble hun for feit av all den isen? Mitzi Comics nummer 1.Så kommer det enda et nytt krimblad: Crimefighters nummer 1.Bladet inneholder:

 • "A Client for the Hangman"
 • "One Was Guilty"
 • "Killer at Large"

Så kommer Sub-Mariner Comics nummer 25, en av de gamle traverne som har vært med siden 1941 og har 3-4 utgivelser i året.Bladet inneholder:

 • Sub-Mariner: "Firebrand, the Scourge of the Pacific"
 • Sub-Mariner: "Murder Through the Mind"
 • Blonde Phantom: "You Can't Get Away with Murder"

Og da får vi det første westernbladet. Marvel hadde noen western-serier tidlig på 40-tallet, men hvis jeg ikke husker feil er dette det første bladet som kun inneholder western. Her møter vi gutten som har to pistoler: Two Gun Kid nummer 1.Bladet inneholder:

 • Two-Gun Kid: "Introducing the Two Gun Kid"
 • Sheriff
 • Two-Gun Kid: "The Code of the West"

Teen Comics nummer 25. Jeg tror jeg ville ha sjekket om disse to fortsatt var i live her.Georgie Comics nummer 16. Begynnelsen på en matkrig.Og nå kommer det enda et westernblad, denne gangen med en kvinnelig helt: Annie Oakley nummer 1.Etterfulgt av Patsy Walker nummer 16.Så virker det som om de har gjenopplivet navnet Comedy Comics, og starter med nummer 1 igjen. Er Al Bundy her et sted, mon tro?Så kommer Marvel Mystery Comics nummer 86, bladet som har holdt ut lengst og vært med helt siden 1939.Bladet inneholder:

 • Human Torch: "Carnival of Crime"
 • Sub-Mariner: "Case of the Disappearing Watchman"
 • Captain America: "The Lightning Cult"
 • Blonde Phantom: "Staged for Murder"

Miss America Magazine nummer 8.Følg med nå, hombre. Enda et westernblad blir utgitt: Wild West nummer 1.Bladet inneholder:

 • Two-Gun Kid: "Marauders on the Range"
 • Arizona Annie
 • Tex Taylor: "Call of the Smoking Guns"

Så er Queen of the Teens tilbake i Jeanie Comics nummer 19.Det ser kaldt ut i Joker Comics nummer 31.Millie the Model nummer 12.Oscar Comics nummer 5.Så er vi tilbake i krimverdenen med Justice Comics nummer 9.Bladet inneholder:

 • "The Brady Gang"
 • "The Money That Talked"
 • "The Bad Luck Bandit"
 • "I Confess"
 • "Too Clever to Live"

Så kommer Hedy de Vine Comics nummer 26.Og da får vi en ny utgivelse som virker ganske spennende. Det første bladet ble utgitt av EC så det ligger ikke under Marvel, men de tok over fra og med nummer 2. Blackstone the Magician. Men er det virkelig ingen i publikum som blir med for å hjelpe den gutten?Bladet inneholder:

 • Blackstone: "Costumed for Crime"
 • Blonde Phantom: "The Runaway Suspect"
 • Blackstone: "Murder at Eight"

Nellie the Nurse liker ikke trommer i blad nummer 13.I Super Rabbit nummer 11 er det en pilot som sannsynligvis kommer til å bli sendt til en mentalundersøkelse.Tilbake til krimaction igjen i Lawbreakers Always Lose nummer 2.Så kommer Blonde Phantom til unnsetning i blad nummer 17.Bladet inneholder:

 • Blonde Phantom: "Best Man for Murder"
 • Blonde Phantom: (No Title)
 • Sub-Mariner: "Case of the Deep Sea Swindle"
 • Blonde Phantom: "The Cop and the Kid"

I Captain America nummer 66 må Cap slåss mot The Golden Girl (er det en av damene fra serien Golden Girls?)Bladet inneholder:

 • Captain America: "Golden Girl"
 • Human Torch: "Tusks of Terror"
 • Captain America: "Swords of the Cavaliers"

Cindy er klar i Cindy Comics nummer 29.Og så begynner det nok et krimblad: Crime Exposed nummer 1. Det ble tilsynelatende bare en utgivelse, men de går tilbake til bladet et par år senere igjen.Bladet inneholder:

 • "When Fear Ruled Chicago"
 • "Dead Man's Return"
 • "The Man They Couldn't Find"
 • "The Sign of the Skull"
 • "Pay Up or Die"

Så er Americas Scream Boy tilbake i Frankie Comics nummer 9.I The Human Torch nummer 30 ser det ut som Toro er i trøbbel.Bladet inneholder:

 • Human Torch: "Gay Nineties Gamble"
 • Sub-Mariner: "The Beast of the Bowery Barge"
 • Human Torch: "The Hyena Strikes"

Jeg trodde Mitzi bare fikk en utgivelse, men de bare endret navnet: Mitzi's Boyfriend nummer 2.Så kommer Powerhouse Pepper nummer 2. Det første bladet ble gitt ut i 1943, så her er det lenge mellom utgivelsene.I Sub-Mariner Comics nummer 26 er det visst en fyr ved navn Higgins som er død.Bladet inneholder:

 • Sub-Mariner: "Murder Motor Mart"
 • Blonde Phantom: "Framed for Crime"
 • Sub-Mariner: "Terror in the Lost Colony"

I Crimefighters nummer 2 er det noen som ikke har vasket vinduene godt nok.Bladet inneholder:

 • "When Terror Came to Town"
 • "He Matched Wits with Murder"
 • "No Room for Yellow Lawmen"
 • "Blue-Coat's Payoff"

Rusty Comics nummer 17.Georgie Comics nummer 41.Miss America Magazine nummer 9.Så kommer All True Crime Cases nummer 28.Bladet inneholder:

 • "The Shelton-Birger War"
 • "I Married Murder"
 • "I Confess"
 • "Horror in the Hills"
 • "The Last Double Cross"

Så over til litt western med Two Gun Kid nummer 2.Gay Comics nummer 32.Joker Comics nummer 32. Det veddemålet der tror jeg jeg må prøve en gang.Georgie Comics nummer 17.Hedy de Vine Comics nummer 27.Teen Comics nummer 26.Tessie the Typist nummer 16.Så blir det visstnok litt westernromantikk i Annie Oakley nummer 2.Og mer western blir det i Wild West nummer 2.Patsy Walker nummer 17. Jøss, 5 millioner lesere, det var ikke verst.Miss America Magazine nummer 10.Dramatikk i Blonde Phantom nummer 18.Bladet inneholder:

 • Blonde Phantom: "The Last Man"
 • Sub-Mariner: "The Terror of the Tattler"
 • Blonde Phantom: "Murder in Print"

Magikeren har rotet seg bort i litt trøbbel i Blackstone the Magician nummer 3.Bladet inneholder:

 • Blackstone: "Riddle of the Third Face"
 • Blackstone: "The Isle of Doom"
 • Blonde Phantom: "Spotlight on Murder"
 • Blackstone: "Mystery of the Rajah's Ruby"

Comedy Comics nummer 2.Nok en sinnrik felle i The Human Torch nummer 31.Bladet inneholder:

 • Human Torch: "He Gambled on Death"
 • Sub-Mariner: "Troubador of Terror"
 • Human Torch: "Man Who Could Foresee Doom"

Willie Comics nummer 14.Så kommer et nytt blad, i en ny sjanger: Ideal nummer 1 er en historisk tegneserie som omhandler Kleopatra og Marcus Antonius.Super Rabbit nummer 11 gjør narr av gresk mytologi.Så kommer Justice Comics nummer 4. Det forrige bladet var det tredje men hadde nummer 9 på omslaget. Nå har de rettet opp nummereringen så det blir riktig.Bladet inneholder:

 • "High, Wide and Deadly"
 • "Murder for Christmas"
 • "The Trap"
 • "Curtain Call for Crime"
 • "No Love for a Fat Man"

Nellie the Nurse nummer 14.Jeanie Comics nummer 20.Margie Comics nummer 42.Junior Miss nummer 30.Powerhouse Pepper nummer 3.Så har de gjenopplivet et kansellert blad: Krazy Komics er tilbake.Det blir bryllup i Marvel Mystery Comics nummer 87.Bladet inneholder:

 • Human Torch: "Master of Murder"
 • Sub-Mariner: "The Lost Atoll"
 • Blonde Phantom: "Mad Music Moans a Devil's Dirge"
 • Captain America: "Boy Who Couldn't Study"

Og så kommer et nytt blad, en spinoff fra Sub-Mariner: Namora the Sea Beauty.Bladet inneholder:

 • Namora: "The Lost City of Yucatan"
 • Sub-Mariner: "The Kingdom Beneath the Sea"
 • Namora: "Shadow Over Shanghai"

Og så kommer det enda et nytt blad: Tex Morgan nummer 1.Bladet inneholder:

 • Tex Morgan: "Guns Blaze in Mesquiteville"
 • Tex Morgan: "Terror on the Tenderfoot Trail"
 • Sheriff: "Death Rides the Gun"
 • Tex Morgan: "Cold Milk Leads to Hot Lead"

Deretter tok de tilbake et annet kansellert blad: Wacky Duck er tilbake og starter på nummer 1 igjen.Captain America Comics nummer 67.Bladet inneholder:

 • Captain America: "Secret Behind the Mirror"
 • Human Torch: "Design for Death"
 • Captain America: "The Singer Who Wanted to Fight"

Mord og mysterier i Lawbreakers Always Lose nummer 3.Bladet inneholder:

 • "Murder Has a Sweet Tooth"
 • "Till Crime Do You Part"
 • "Death Comes Knockin' Every Day"
 • "Bait for a Killer"
 • "My Hobby... Murder"

Cindy Comics nummer 30.Så kommer det et nytt blad igjen: Lana nummer 1. Hun er visstnok America's most stunning showgirl.Etterfulgt av Miss America Magazine nummer 11.Gay Comics nummer 33.Så kommer det nok et krimblad: Complete Mystery nummer 1 som innholder en historie om 7 døde menn.Så går vi tilbake til romantikk og humor med Hedy de Vine Comics nummer 28.Millie the Model nummer 13.Så over til litt pang pang med det tredje nummeret av western-serien Two Gun Kid.Bladet inneholder:

 • Two-Gun Kid: "The Killer Badman and the Colt-Hung Kid"
 • Two-Gun Kid: "Guns, Gold, and Glory"
 • Sheriff: "Gun Guard for Boot-Hill"
 • Two-Gun Kid: "Death in the Ring"
 • Annie Oakley: "Oil is Where You Find It"

Sub-Mariner Comics nummer 27.Bladet inneholder:

 • Sub-Mariner: "The Case of the Frantic Fisherman"
 • Blonde Phantom: "Back from the Past"
 • Sub-Mariner: "Monument to Murder"

Så kommer enda en ny bladutgivelse hvor vi møter Venus, den vakreste jenta i verden.Oscar Comics nummer 6.Rusty Comics nummer 18.Så får vi action og dramatikk i Wild Western nummer 3, g her er det en navneendring fra nummer 2 da bladet het bare Wild West.Bladet inneholder:

 • Two-Gun Kid: "Guns Bark in Batesville"
 • Tex Taylor: "Rustler's Gold Means Hot Lead"
 • Arizona Annie: "Annie Rides the Owl Hoot Trail"
 • Tex Morgan: "Draw, Killer, or Die"
 • Sheriff: "Law Comes in Greased Holsters"

Eek! Så blir det Justice Comics nummer 5.Bladet inneholder:

 • "Blueprint for Terror"
 • "No Greater Shock"
 • "A Tomb for the Deadly Duke"
 • "The Payoff"
 • "Pardon My Murder"

Etterfulgt av Crimefighters nummer 3.Bladet inneholder:

 • "The Nine Who Were Doomed"
 • "The Man Who Tried to Cheat Death"
 • "Can You Spare a Murder?"
 • "The Oldest Crime in the World"
 • "Murder Out of Mind"

Så virker det litt som de starter opp med All Winner Comics igjen, men det blir bare et nummer før bladet endrer navn og profil og blir et westernblad. Her er i alle fall All Winners Comics nummer 1.Bladet inneholder:

 • Human Torch: "The Gay Blade of Terror"
 • Sub-Mariner: "Murder at Marlin Mansion"
 • Captain America: "Double Identity"
 • Blonde Phantom: "Personal Appearance for Murder"

Så tilbake til humor igjen med Georgie Comics nummer 18.Annie Oakley nummer 3.Bladet inneholder:

 • Annie Oakley: "Caught Nappin' Kidnappin'"
 • Annie Oakley: "A Trifle Ruffled"
 • Lana: "The Road to Romance"
 • Annie Oakley: "Horse Play"

Frankie Comics nummer 10.Mitzi's Boyfriend nummer 3.Så kommer det enda en ny bladutgivelse: Sun Girl the mysterious beauty.Bladet inneholder:

 • Sun Girl: "Flying Fists and Glamour"
 • Sun Girl: "Menace of the Monster"
 • Miss America: "Murder Makes a Record"
 • Sun Girl: "A Jolt for Johnny"

Tessie the Typist nummer 17.Captain America Comics nummer 68.Bladet inneholder:

 • Captain America: "The Enigma of the Death Doll"
 • Captain America: (A Case of Conscience)
 • Sub-Mariner: "My Son is a Thief"
 • Captain America: (The Case of Joey Arnold)

Ideal nummer 2 hvor vi får et mordmysterium som involverer Scotland Yard.Patsy Walker nummer 18.Den gallante Powerhouse Pepper i blad nummer 4.Blonde Phantom Comics nummer 18.Bladet inneholder:

 • Blonde Phantom: "Justice for Jimmy Sullivan"
 • Blonde Phantom: "Her Double Trouble"
 • Sub-Mariner: "The Playboy Killer"
 • Blonde Phantom: "Rhapsody in Death"

Miss America Magazine nummer 12.Willie Comics nummer 15.All True Crime Cases nummer 28.Bladet inneholder:

 • "The Man Who Wouldn't Let Go"
 • "There is No Escape"
 • "Fear is a Fat Man"
 • "The Trap"
 • "Models for Murder"

Comedy Comics nummer 3. Hubba hubba!The Human Torch Comics nummer 32.Bladet inneholder:

 • Human Torch: "Double Cross in Death"
 • Sub-Mariner: "The Roulette of Destiny"
 • Human Torch: "Jazz Murders"

Jeanie Comics nummer 21.Marvel Mystery Comics nummer 88.Bladet inneholder:

 • Human Torch: "The Lethal Lollipops"
 • Sub-Mariner: "Black Oil of Doom"
 • Sun Girl: "Doomed -- One Town"
 • Captain America: "The Wound No Man Could See"
 • Blonde Phantom: "The Clown Who Couldn't Laugh"

Nellie the Nurse nummer 15. For de som ikke er så gode med engelske uttrykk så betyr det å "go Dutch" å dele på regningen når man er ute å spiser.Så kommer det fjerde og siste bladet av Blackstone the Magician.Bladet inneholder:

 • Blackstone: "The Border Smugglers"
 • Blackstone: "The Spook Fakers"
 • Blonde Phantom: "Identity:Known"
 • Blackstone: "Case of the Shadow of Mystery"

Super Rabbit nummer 13.Joker Comics nummer 33.Teen Comics nummer 27.Margie Comics nummer 43.Så kommer det et nytt westernblad: Kid Colt Comics nummer 1.Bladet inneholder:

 • Kid Colt Outlaw: "Hot Lead for Crooked Lawmen"
 • Kid Colt Outlaw: "Marshal of Colt-Crazy Mojave"
 • Kid Colt Outlaw: "A Killer in God's Acres"
 • Sheriff: "The Killer of Timberline Strikes"
 • Kid Colt Outlaw: "Spawn of the Six-Gun Syndicate"

Og enda et westernblad ser dagens lys med det første nummeret av Blaze Carson the fighting sheriff.Bladet inneholder:

 • Blaze Carson: "Law of the Gunfighter"
 • Blaze Carson: "Blood Branded Double-Cross"
 • Tex Taylor: "Trouble Comes A-Callin'"
 • Blaze Carson: "Powdersmoke Showdown"
 • Blaze Carson: "Fight, Lawman, or Crawl"

Og det var det siste bladet som ble lagt ut for salg i juni 1948. Da tar jeg en liten pause, men kommer tilbake med den andre halvdelen av 48-årgangen litt senere.

#marvel #tegneserie #krim #action #humor #romantikk #western #superhelt

Maureen F. McHugh: After the Apocalypse

Den neste novellen, After the Apocalypse av Maureen F. McHugh, kan nesten sies å være en variant av Cormac McCarthys The Road. Bare at her er det en mor og en datter som reiser gjennom et postapokalyptisk Amerika. Og det slutter annerledes.

Fallet kom gradvis her, strømbrudd, terrorister (antar jeg) detonerer en atombombe i Disneyland, økonomien kollapser. Og så er det matmangel i Mexico så de kriminelle kartellene kommer over grensen på jakt etter mat. Flyktningene blir stadig drevet nordover, ledet av ryktet om et trygt sted utenfor Toronto i Canada.

Jane og datteren Franny (og etter hvert Nate som de møter på veien) prøver så godt de kan å overleve og komme seg nordover. Har du sett filmen The Road så vet du hva slags stemning denne historien har. Jeg har faktisk ikke lest boken (den ligger i skal-lese-haugen min et sted, så det blir en gang). Jeg følte alvoret i situasjonen, og ble rett og slett trist på deres vegne.

Slutten vil nok komme som en stor overraskelse på mange. Men det var hint her og der om at noe slikt kunne skje. Det er ingen fin slutt, men kanskje en menneskelig slutt. Dette er den historien jeg kommer til å huske lengst av de jeg har lest til nå i denne samlingen.

Jeg leste den i antologien After the End, men den ble opprinnelig trykket i Maureen F. McHughs egen novellesamling After the Apocalypse hvor jeg regner med denne var hovedhistorien. Dette var en leseopplevelse man ikke glemmer så lett.#novelle #postapokalypse #flyktning #sult #mor #datter

Beat Me Daddy (Eight to the Bar)

Den neste historien i min postapokalyptiske påske er skrevet av kanadiske Cory Doctorow. Tittelen kommer av musikk-uttrykk, ikke barnemishandling (heldigvis). Beat Me Daddy (Eight to the Bar) er satt cirka ti år etter en stor krig. Alt ligger i ruiner. Biologisk krigføring og automatiske bombefly har redusert befolkning til små overlevende grupper. Bombeflyene flyr fortsatt og prøver å slippe bomber, men har gått tom for ammunisjon.

I et ganske stort samfunn i ruinene møter vi et lite band med en trompetist, en bokglad pianist, en autistisk trommeslager og en sleip sanger. Om kveldene spiller de, om dagene graver de i ruinene på jakt etter hermetikk. Så kommer Jenna til det lille samfunnet med farlige tanker: en dag vil hermetikken være borte, hvorfor ikke begynne å dyrke jorden? Alle går egentlig å venter på at noen skal redde dem og begynne å produsere hermetikk igjen før det går tomt, men bandet og en del andre innser at hun har et poeng. Men ikke alle. De bevæpnede vaktene liker ikke forandring og motsetter seg jordbruket.

Dette er egentlig en ganske fin historie. Jeg hisser meg opp og blir sint over de dumme bøllene som ødelegger avlingene, men det er også medmenneskelighet og håp i ruinene etter en stor og grusom krig. Det sentrale her er håp om at livet kan fortsette selv om verden ligger i ruiner. Man kan begynne å bygge opp igjen.

Det ender ikke slik jeg forventet, men det er en fin slutt på novellen.

Jeg leste den i novellesamlingen After the End, men historien ble først trykket i magasinet Black Gate: Adventures in Fantasy Literature, sommerutgaven 2002.#novelle #postapokalypse #musikk #hermetikk #jordbruk #ruiner #etterkrigstid #bombefly

Paul Park: Ragnarok

Den neste historien i novellesamlingen After the End er ikke en historie. Det er et dikt!Jeg liker ikke dikt. Og var faktisk veldig fristet til å hoppe over denne, særlig siden det var et dikt på hele 17 sider. Men jeg leste det allikevel.

Paul Park har skrevet historien om hva som skjer etter apokalypsen på Island i vers-form. Selvsagt som en islandsk ættesaga, du har sikkert også måttet lese noen slike gjennom skolegangen. Ragnarok er historien/tragedien om Eirik the African (mora hans var mørkhudet og flyttet til Island fra Boston). Eirik the Afrikan med sin Glock Nine, hvis brud blir kidnappet av skrælinger.

Jeg liker ikke dikt. Men jeg likte denne.

#dikt #saga #island #islandskættesaga #ættesaga #apokalypse #glock #ragnarok

Lauren Beukes: Chislehurst Messiah

Den neste novellen fra samlingen After the End er Chislehurst Messiah av sør-afrikanske Lauren Beukes. Hun bor i Cape Town hvor hun skriver bøker og tegneserier. For romanen Zoo City vant hun Arthur C. Clarke Award i 2011.

Chislehurst Messiah er satt i Chislehurst, England under verdens undergang. Simon lever i skjul i hjemmet sitt og virker å være den eneste overlevende over tretti år. Internett fungerer enda og det ser ut til at ungdomsgjenger ramponerer og ødelegger alt de kommer over. I pillerus får han det for seg at han er messias og skal hjelpe disse ungdommene til å repopulere jorda og få verden i gang igjen. Men vil ungdommene dette?

Jeg er litt usikker på hva meningen med denne historien er. Er det dårskapen til de fattige ungdommene og deres gjengkriminalitet hun vil kaste lys på? Eller er det dårskapen til de rike snobbene som ser ned på dem? Eller begge? For meg virker det som begge. I alle fall gir ikke denne korte novellen meg noe håp for fremtiden.

Er ikke så sikker på at jeg likte denne historien noe særlig. Den ga meg egentlig ikke noe annet enn tidsfordriv og skuffelse over at jeg ikke likte noen av karakterene. Har ikke noe i mot dystre historier hvor det ikke er noe håp, men hvis jeg skal gidde å engasjere meg i historien må jeg i det minste like noen av folkene den omhandler. Er litt skuffet siden alle novellene hittil i denne samlingen har vært så bra, men det måtte jo komme noen som var litt dårligere også. Krysser fingrene for at den neste blir bedre.

Chislehurst Messiah ble forresten først utgitt i Pandemonium: Stories of the Apocalypse i 2011.#novelle #apokalypse #dommedag #verdensundergang #England

Mafia, tarmgass og djeveldyrkereDel fire av årets påskekrim, ev selvbiografisk beretning av forfatteren Eirik Ildahl som også lever et dobbeltliv som PST-agent. Og som lever et trippeltliv som en tysk kardinal fra Kirgistan. Mon tro hva paven hadde sagt om dette her?

Ildahl får faktisk møte paven, og Benny, den forrige paven. Han får også litt trøbbel med den lokale mafiaen og reiser på en rundtur i Vatikanets kloakksystem. Prester og paver driter de også. Alt dette mens han samtidig forsøker å skaffe finansiering til neandertal-forskningen som starte hele denne strabasiøse ferden.

Dette er en pulptastisk røverroman hvor hva som helst kan skje. Og det er det som gjør den så bra. Du aner ikke hva som befinner seg bak neste side, men er fryktelig nysgjerrig på hva det er. I morgen kommer del fem. Gleder meg.

#novelle #ildahl #roma #pave #Vatikanet #mafia #spion #påskekrim

Mary Rosenblum: The Egg Man

I The Egg Man av Mary Rosenblum befinner vi oss i en framtid preget av store klimaforandringer. USA sliter veldig, mens Mexico har blitt et rikt og vellykket land. Her er det faktisk Mexico som vokter sine grenser nøye og som gir veldedighet til fattige amerikanere. Alt er snudd på hodet.

Vi følger eggemannen Zipakna. Hvert år drar han over grensen og inn i USA med hønene sine for å gi egg til innbyggerne i de fattigste landsbyene like ved grensen. Men dette er ikke bare egg. Hønene er skikkelig genetisk modifiserte slik at eggene deres inneholder alle slags nyttige stoffer. En av dem legger insulin-egg. Hvis man har diabetes er det nok å spise ett slikt egg i året så er man helt frisk. Andre egg igjen styrker immunforsvaret, motvirker melanoma (hudkreft) eller gir vaksiner mot diverse sykdommer. Prior og Solvinge har noe å strekke seg etter.

Og hvorfor tar Zipakna denne farlige reisen hvert år? Han kan jo bli drept av røvere eller bli skutt av amerikanske grensevakter ved "uhell". Et kvinnfolk selvsagt. Hans store kjærliget jobbet med å lage nyttige matplanter som kan vokse i det nye klimaet. I motsetning til Zipakna var hun en idealist som ivret etter å gjøre verden et bedre sted. Og hun forsvant på en tur over grensen. Zipakna (som jeg egentlig tror har blitt en idealist etter hvert han også) drar hvert år ut i sin soldrevne bil i håp om å finne henne. Eller finne spøkelset hennes, for han tror egentlig at hun er død.

Og finner han henne, et spøkelse eller noe annet? Det vet bare vi som har lest novellen ;-)

Denne novellen var også ganske bra. Rosenblum maler sin fremtidsversjon på en veldig troverdig måte. Vi får ingen detaljer på hva som har skjedd, men jeg følte heller ikke at det var særlig viktig. Det er Zipaknas opplevelser på akkurat denne turen som er viktig. Dette er også en veldig tøff fremtid, men den er på langt nær så dyster som så mange andre postapokalyptiske historier. Vi får jo vite at i Mexico så går alt strålende, og da føler vi hele tiden at det er håp selv om det er dystre utsikter for amerikanerne.

Mary Rosenblum er også en forfatter jeg ikke kjenner til fra før av. Hun skriver for det meste science fiction, men har også hørt at hun har skrevet en rekke bøker i serien Gardening Mysteries under et pseudonym. Hun har studert biologi, har flysertifikat og lager osten sin selv.

Jeg synes det er kjempeflott med så mye variasjon i novellesamlingen After the End, som jeg leste denne i. Sirkustrupp, tidsreisende kidnappere, Afrika og nå Mexico. Er spent på hva den neste apokalypsen handler om.

The Egg Man ble forresten trykket for første gang i Asimov's Science Fiction, februar 2008.#novelle #postapokalypse #Mexico #usa #amerika #klima #egg #sciencefiction

DødsbæretIchigo Kurosaki har kallenavnet Strawberry så når tittelen på det attende bindet (kapittel 150-158) av Bleach heter The Deathberry Returns, så tyder det på at vi endelig får se Ichigo i action igjen.

Det starter dramatisk. Rukia står på henrettelsesstedet og henrettelsesvåpenet sokyoku, som har kraften til en million zanpakuto (magiske sverd) suser mot henne. Da..!

Da får vi et av de herlige øyeblikkene som denne typen manga klarer så godt. Øyeblikk som man kan lese seg igjennom tjue bøker bare for å få med seg. Øyeblikk som er så tilfredstillende, tøffe, dramatiske og bare rett og slett nydelige at man får gåsehud og plutselig ler høyt i fryd. Hva som skjer røper jeg ikke. Dere får lese selv om dere vil.

Denne delen av Bleach-historien ser ut til å nærme seg slutten, da det er mange store showdown på gang. Endelig Ichigo vs Byakuya, Yoruichi vs Sui-Feng. Og gamlefar himself, Genryusai Shigekuni Yamamoto viser at de eldre er eldst. Her er det mye som skjer, og en veldig spennende fortsettelse. Bleach når nye høyder. Gleder meg til neste bok.#manga #bleach #titekubo #duell #sverd

Nnedi Okorafor: Tumaki

Tumaki er en eksotisk liten novelle. Den er satt etter en stor hendelse som har påvirket verden. Fysikkens lover er brutt, skillet mellom verdener/dimensjoner er blitt diffust og enkelte folk fødes med krefter. Disse kalles meta humans og er av de fleste svært dårlig likt. Men alt dette er bare pynten rundt selve historien.

Vi er i Afrika, litt nord for Nigeria. Den tidligere slavegutten Dikeogu, som også er en meta human med kontroll over været, går inn på en elektronikkforretning for å få reparert sin e-legba (tror det er en afrikansk iPad av noe slag). Der møter han Tumaki (betyr bøker på språket hausa). Selv om hun er kvinne jobber hun der, noe som er uvanlig. Hun har selvsagt på seg burka, for det blir mindre bråk da, men hun er annerledes enn andre kvinner han har møtt. Faren hennes er imam, og selv om han er en liberal imam, så ville Dikeogu ha mistet hånden eller verre hvis det ble oppdaget at han var sammen med Tumaki. De møtes i hemmelighet og hun gir ham tilgang til sitt bibliotek og lærer ham om verden.

Helt til ting går galt og fremmedhatet mot alle meta humans og de som hjelper dem eksploderer.

Jeg får litt assosiasjoner til mutanthatet i X-men tegneseriene. Og selvsagt mange andre bøker som omhandler rasisme og forfølgelse. Men denne skiller seg litt ut fordi den er satt i Afrika og dermed føles den ganske eksotisk. Den første biten er veldig sjarmerende, den siste gjør meg sinna. Rasisme, fremmedhat og forfølgelse i bøker gjør meg alltid sinna. Jeg lurer på om denne novellen har sammenheng med andre av bøkene hennes. Titlene Zahra the Windseeker og The Shadow Speaker høres ut som de kommer fra det samme verdenen som denne novellen. Jeg fikk i alle fall lyst til å lese mer av denne forfatteren. Hun skriver veldig bra.

Nnedi Okorafors ble født i USA men hennes foreldre kommer fra Nigeria. Hennes afrikanske avstamning kommer tydelig frem i forfatterskapet hennes. Hun har skrevet flere prisbelønte romaner og flere noveller.

Jeg leste Tumaki i antologien After the End, men den er også tilgjengelig i Okorafors egen novellesamling Kabu Kabu.#novelle #afrika #Nigeria #fantasy #tumaki

Kage Baker: The BooksThe Books av Kage Baker er en novelle satt etter apokalypsen. Hva som har skjedd blir ikke fortalt, men det er små grupper av overlevende her og der som klarer seg så godt de kan. Her følger vi en liten gjeng med sirkusfolk som reiser rundt, holder forestillinger og tjener til livets opphold med å reparere ting for folk.

De besøker en storby for første gang, der en liten gruppe gamlinger overlever i utkanten. Etter forestilling går tre barn inn i byen på utforskning. Og der finner de et bibliotek. I en verden der de få pocketbøkene de har blir omhyggelig passet på og tatt frem til stor glede når noen har vært ekstra snille, er et digert storbybibliotek en ufattelig skatt.

Jeg likte denne veldig godt, den har en håpefull tone, men også fremhever hvor viktige bøker er, både som underholdning og lærdom. Det føles helt magisk når en liten gutt for første gang leser en tegneserie (Asterix) og jeg blir varm i hjertet over hvor glad han er i lesing. Det er håp for fremtiden.

Kage Barker er en forfatter jeg ikke kjenner til. Hun gikk bort i januar 2010 grunnet kreft. I Mai vant hun Nebula-prisen posthumt. Hun er visstnok mest kjent for en serie bøker i sjangeren historisk science fiction. Tidsreising skal være sentralt. Det er mulig jeg prøver å få tak i noe fra Company-serien hennes etter hvert.

Postapokalyptisk Påske

Det virker som om det blir en påske med masse postapokalyptisk lesing for min del. I går leste jeg Before the Fall, After the Fall, During the Fall av Nancy Kress. I dag når jeg lette igjennom biblioteket på iPad-en endte jeg opp med å velge novellesamlingen After the End: Recent Apocalypses, utgitt av Prime Books og redigert av Paula Guran. Jeg fikk tak i den på et humble bundle salg i forrige uke.En diger bok som dekker over 700 sider på iPad-en. Her er det 20 historier fra forskjellige forfattere, og alle er helt nye for meg. Dette blir spennende. Og det skal ikke være noen zombie-historier her så da regner jeg med det blir mye spennende variasjon også.

Jeg har veldig sansen for postapokalyptiske historier, og siden det er så mange av dem regner jeg med at det er flere som deler min fascinasjon av emnet. Har fundert litt på hvorfor jeg liker det så godt. Det er jo egentlig et aktuelt tema. Dagens befolkning er mer opplyste og vet om alle farene som truer og kan komme til å true i nær fremtid. Det er spenning i Russland, som har atomvåpen. Det er spenning i Midt-Østen og det er ikke utenkelig at en tredje verdenskrig vil handle om religion. Vi har blitt skremt av mediene med både pip-pip og griseinfluensa. Vi hører om drivhuseffekten og klimaendringer. Og vitenskapsblader er fulle av skumle spådommer om kunstig intelligens, genterapi som kan slå feil, solstormer som kan slå ut all teknologi og svermer av nanoroboter som kan gjøre mye farlig hvis de programmeres feil. Det er ikke rart at vi av og til tenker på at katastrofen kan være nær. Og det er gøy å bli skremt, så lenge det er i trygge omgivelser.

I forordet i denne antologien snakkes det litt om hvorfor folk liker slike historier også. At du liker å fantasere om at du er sterk nok og viktig nok til å overleve en eventuell dommedag og vil få anledningen til å gjenoppbygge sivilisasjonen. Eller jeg da, siden jeg var duen da jeg leste dette. :-) Og det er kanskje et poeng der. Ingen liker å tenke på at de kan dø, og det å høre at man kan overleve verdens undergang er muligens trøstende. Det kan være grunnen til at så mange liker denne typen historier. Det gir håp om at man kan overleve selv om det verste skjer. Det kan også være at i en slik situasjon er det viktig å få barn med så mange damer som mulig for å sikre en stor nok gene-pool for rasens overlevende.

Hva fremtiden vil bringe er det ingen som vet, men etter min mening skader det ikke å spekulere litt slik at man er mentalt forberedt om det verste skulle skje.

#novelle #bok #antologi #novellesamling #apokalypse #postapokalypse

Den falske kardinalenTredje episode av Eirik Ildahls fortelling om hans tid som agent for PST er tilgjengelig i dag. Siden sjefen hans vil drepe ham, overtar han identiteten til en kardinal fra Kirgistan og gjemmer seg i Vatikanet.

Jeg må bare le av de utrolige situasjonene herr Ildahl roter seg borti. Hvordan i all verden skal en mann som er så glad i piker, vin og sang klare å gi seg ut for å være en sykelig katolsk kardinal?

Denne er mer humoristisk enn spennende, helt til slutten hvor ting blir enda mer kompliserte for vår forfatterspion. Dette er en skikkelig røverroman hvor man bare må la seg rive med og nyte galskapen. Jeg lurer virkelig på hvordan alt dette vil gå til slutt. Vil Ildahl klare å finansiere den neandertal-forskninga han er så interessert i? Vil Gulliksen fra PST klare å ta livet av ham, slik at han skriver denne fortellingen fra det hinsidige? Har følelsen av at her kan alt skje. Følg med i morgen, for da kommer neste episode. Det skal i alle fall jeg gjøre.

#ildahl #novelle #serieroman #drspruce #påskekrim #kardinal #roma #spion

Marvel-tegneserier 1947

Jeg har hivd meg over nok en årgang med Marvel-tegneserier. Bladene fra denne tidsperioden er ikke så lett å få tak i, og ingen av dem er heller tilgjengelig på Marvel Unlimited, så jeg har ikke fått lest noen av dem, men har sjekket med onkel Internett hva som ble utgitt og lest litt rundt de som virker interessante.

Men først: hva skjedde i 1947?

 • Norsk sau og geitavlslag blir stiftet.
 • Soviet krever å få opprette en militærbase på Svalbard. Stortinget sier nei.
 • Truman-doktrinen og starten på den kalde krigen.
 • Thor Heyerdahl & Co setter seil på Kon-Tiki.
 • I Norge vedtas lov om 3 ukers ferie.
 • Den første transistoren blir lagd.

Vi er i etterkrigstiden, og akkurat som i forrige årgang er det veldig mye muntrere tegneserier som gis ut. Det er lite igjen av alle de action og krigsseriene fra tidlige 40-tall. De fleste av dem har blitt lagt ned og erstattet med humorserier, mer barnlige tegneserier og jenteblader. Det jeg legger merke til her er at det svinger igjen, litt på vei bort fra rene humorblader og mer rettede historier mot tenåringer, blader både for gutter og jenter.

2. januar 1947 ble det første bladet lagt ut for salg (står faktisk april på omslaget), og det var Junior Miss nummer 24. Det har vært en utgivelse av dette bladet tidligere, nummer 1, men så ble bladet lagt på is en stund og det er først nå de fortsetter med det, men da med nummer 24 for de fortsetter på en nummerrekke fra et annet blad (har ikke klart å finne ut hvilket.Terry-Toons Comics nummer 53.Wacky Duck Comics nummer 5.Så kommer det et nytt blad, Frankie Comics nummer 4, det fortsetter på nummerserien fra Movie Tunes.Miss America Magazine nummer 4. Selv om det er foto på omslaget, så er det tegneserier i det, men også en del artikler for tenåringsjenter.Captain America Comics nummer 61. Det ser jammen ut som om Red Skull er tilbake. Denne skulle jeg likt å fått lest.Bladet inneholder:

 • Captain America: "The Red Skull Strikes Back"
 • Captain America: "The Bullfrog Terror"
 • Human Torch: "The Green Mask Killer"
 • Captain America: "Death Enters -- Laughing"

Så kommer det nok et nytt blad: Jeanie Comics nummer 13. Det fortsetter nummerserien fra All Surprise Comics.Joker Comics nummer 27 viser hvorfor man bør velge kvinnelige frisører.Noen action-serier gjenstår: Marvel Mystery Comics nummer 81 med en veldig diger tjukkas på omslaget.Bladet inneholder:

 • Human Torch: "The Crimson Terror"
 • Sub-Mariner: "The Laughing Killer"
 • Miss America: "The Password is Murder"
 • Young Allies: "The Mother Goose Murders"
 • Captain America: "Prison Plunder"

Gay Comics nummer 27 hvor det ser ut som Willie slites mellom Millie og Tessie. Veldig mye -ie.Willie Comics nummer 7. Jeg har aldri hatt sansen for slike barstoler. Ingen ryggstøtte og de er ubehagelige å sitte på.Georgie Comics nummer 10. Så det er sånn sjakkbrett-jakke man må ha for å få draget på damene.Terry-Toons Comics nummer 54.Super Rabbit Comics nummer 10.Miss America Magazine nummer 5.Mighty Mouse Comics nummer 3.Nellie the Nurse nummer 7. Selv pene damer leser tegneserier.Patsy Walker Comics nummer 10.Tessie the Typist nummer 10.Millie the Model nummer 6.Captain America Comics nummer 62.Bladet inneholder:

 • Captain America: "The Kingdom of Terror"
 • Captain America: "The Dance of Death"
 • Human Torch: "Case of Blank Benny"
 • Captain America: "Melody of Horror"

Sub-Mariner Comics nummer 22.Bladet inneholder:

 • Sub-Mariner: "The Black-Hooded Monster"
 • Sub-Mariner: "House of Horror"
 • Sub-Mariner: "Mr. X -- Master of Crime"
 • Young Allies: "The Clown Who Killed for a Laugh"

The Human Torch Comics nummer 26, hvor Torch møter en dame med en terror-dagbok.Bladet inneholder:

 • Human Torch: "Her Diary of Terror"
 • Human Torch: "One of Us is a Killer"
 • Human Torch: "The Ghost of Shadow Manor"
 • Sub-Mariner: "The Fatal Curse of the Sea Witch"

Frankie Comics nummer 5.Terry-Toons Comics nummer 55.Og da er det farvel med Krazy Komics når det tjuesjette og siste bladet utgis.Margie Comics nummer 36. Vi får blunke tilbake til henne.Og så er det nok et blad som takker for seg når Silly Tunes sitt syvende og siste nummer kommer ut.Wacky Duck takker også for seg med det sjette og siste nummeret.Men Miss America Magazine holder koken fortsatt. Dette er v5 nummer 6.Så kommer Junior Miss nummer 25. Så snille de er som mater geita.Willie Comics nummer 8. Ikke akkurat det rette kostymet hvis man vil danse tett.Jeanie Comics nummer 14.Rusty Comics nummer 13.Blonde Phantom Comics nummer 13.Bladet inneholder:

 • Blonde Phantom: "Peril from the Past"
 • Blonde Phantom: "Horror in Hollywood"
 • Miss America: "Burning Witness"
 • Sub-Mariner: "Cruise of Death"

Georgie Comics nummer 11. Ping pong.Terry-Toons Comics nummer 56.Marvel Mystery Comics nummer 82. Namora. Ble litt nysgjerrig på dette bladet.Patsy Walker Comics nummer 11.Mighty Mouse nummer 4, er tilsynelatende det siste, men det ser ut som musehelten kommer tilbake med en annen bladtittel litt senere.Miss America Magazine nullstiller seg igjen. Dette er egentlig det trettiførste bladet, men nummereringen sier v6 nummer 1.Så kommer et nytt blad: Oscar Comics. Igjen fortsetter det på en nummerrekke fra et tidligere blad så dette er nummer 24.Gay Comics nummer 28. Hva er det med den fyren der? To damer som kniver om å lage mat til deg. Det hadde vært noe det.Joker Comics nummer 28.Teen Comics nummer 22.Tessie the Typist nummer 11. Lurer nesten på om det skulle vært Tessie the Dominatrix.Millie the Model nummer 7.Så kommer det nok et nytt blad: Hedy de Vine Comics. Det fortsetter nummerrekken fra All Winners Comics (som var et krigs/supehelt-blad) og det første bladet har da nummer 22.Margie Comics nummer 37.Nellie the Nurse nummer 8.Terry-Toons Comics nummer 57.Miss America Magazine nummer 2.Junior Miss nummer 26.Captain America Comics nummer 63 hvor de møter en papegøyemann.Willie Comics nummer 9.The Human Torch Comics nummer 27. Jøss, en asbest-dame.Bladet inneholder:

 • Human Torch: "Meet the Asbestos Lady"
 • Human Torch: "Mystery of the Old Curiosity Shop"
 • Sub-Mariner: "Murder Deadline"

Sub-Mariner Comics nummer 23.Bladet inneholder:

 • Sub-Mariner: "The Shark Strikes"
 • Sub-Mariner: "Trophies of Terror"
 • Human Torch: "Reptile's Revenge"

Jeanie Comics nummer 15.Rusty Comics nummer 14.Patsy Walker Comics nummer 12. A Gay Romance... Hmm...Georgie Comics nummer 12.Terry-Toons Comics nummer 58.Marvel Mystery Comics nummer 83. Fotofantomet. Han er sikkert en pervo.Bladet inneholder:

 • Human Torch: "The Photo Phantom"
 • Sub-Mariner: "Mystery of the Haunted Pool"
 • Miss America: "Danger Trail"
 • Young Allies: "Terror at Twilight"
 • Captain America: "The Devil to Pay"

Frankie Comics nummer 6.Oscar Comics nummer 25.Miss America Magazine nummer 3.Tessie Comics, ser ut som de tok bort "the Typist" nummer 12.Millie the Model nummer 8.Blonde Phantom Comics nummer 14.Bladet inneholder:

 • Blonde Phantom: "Horror at Haunted Castle"
 • Miss America: "Death Drops the Curtain"
 • Sub-Mariner: "The Brain Strikes Back"
 • Blonde Phantom: "Tune of Terror"

Nellie Comics, ser ut som de har fjernet "the Nurse" fra tittelen, nummer 9.Så har vi noe helt nytt: et krimblad. Det tar over nummerrekken til Sub-Mariner Comics. Dette er Official True Crime Cases nummer 24.Bladet inneholder:

 • "Trapping the Bank Butchers"
 • "Masked for Murder"
 • "The Man Who Winked at Death"
 • "The Case of the Grinning Killer"
 • "Terror of The Unholy Three"

Hedy Comics, de tok visst bort "de Vine" fra tittelen, nummer 23.Captain America Comics nummer 64.Bladet inneholder:

 1. Captain America: "Sparkles Strikes Back"
 1. Captain America: "Diamonds Spell Doom"
 1. Human Torch: "Death is the Highest Bidder"
 1. Captain America: "Terror at the Fair"

Margie Comics nummer 38. De karene er virkelig glad i brus og popcorn.Miss America Magazine nullstiller seg nok en gang, men nå tror jeg det er siste gangen de gjør dette. Vi har kommet til v7 nummer 1.Terry-Toons Comics nummer 59. Dette er det siste bladet i serie, men jeg tror den fortsatte under et annet forlag senere.Gay Comics nummer 29. Aha, så han der er ikke en gentleman.Junior Miss nummer 27.Willie Comics nummer 10. Ooo! En skandale.Marvel Mystery Comics nummer 84. Namor prøver seg på en ny mote: haisjal.Bladet inneholder:

 • Human Torch: "Terror from Bagdad"
 • Sub-Mariner: "Case of the Vanishing Venuses"
 • Blonde Phantom: "The Menace of the Mad Magicians"
 • Captain America: "The Phantom of the Planetarium"
 • Miss America: "Beginning of the End"

Georgie Comics nummer 13.Patsy Walker Comics nummer 13. Solkrem? Er ikke det femi a? :-pSå kommer det et nytt blad: Cindy Comics. Det starter med nummer 27, og jeg har ikke klart å finne ut hvilken nummerserie den fortsetter fra. På dette omslaget er det veldig tydelig at dette er fra en annen tidsalder.Junior Miss nummer 28.Miss America Magazine nummer 2.Jeanie Comics nummer 16.Teen Comics nummer 23. Rage of the Pruneface.Tessie the Typist nummer 13. For en sportsidiot.Rusty Comics nummer 15.Millie the Model nummer 9. Millie er heitere enn Eiffeltårnet.The Human Torch Comics nummer 28 hvor det ser ut som om det handler om et forvirrende mordmysterium.Bladet inneholder:

 • Human Torch: "The Twins Who Weren't"
 • Human Torch: "Dead End"
 • Sub-Mariner: "Case of the Bends"

Nellie the Nurse nummer 10.Joker Comics nummer 29.Oscar Comics nummer 3. Dette er egentlig nummer 26, men de endret på nummereringen så det skulle bli riktig. Oscar Comics startet jo med nummer 24.Frankie Comics nummer 7.Miss America Magazine nummer 3.Official True Crime Cases nummer 25. Bladet endrer tittel igjen fra 26 så det ble bare to blader med denne tittelen.Bladet inneholder:

 • "She Made Me a Killer"
 • "Too Good with a Gun"
 • "The Mad Gunman of Manhattan"

 Willie Comics nummer 11. For en idiot, hvorfor ødelegger han ikke klærne til ei av de unge damene??Hedy de Vine Comics nummer 24. Stakkars pike, hun har vannskrekk jo.Georgie Comics nummer 14. Hubba hubba!Patsy Walker nummer 14. Tre damer, det blir trøbbel.Miss America Magazine nummer 4.Blonde Phantom Comics nummer 15 med mannen som fortjente å dø.Bladet inneholder:

 • Blonde Phantom: "The Man Who Deserved to Die"
 • Blonde Phantom: "I Hate Me"
 • Sub-Mariner: "Death Deals in Stamps"
 • Blonde Phantom: "Glamour Can Be Fatal"

Captain America Comics nummer 65, hvor Cap blir slem og forelsket.Bladet inneholder:

 • Captain America: "When Friends Turn Foes"
 • Captain America: "Meet the Matador"
 • Human Torch: "Death Swings a Bat"
 • Captain America: "The Menace of Mirth"

Millie the Model nummer 10. Løp gutt, hun dama der tror jeg blir dyr i drift.Tessie the Typist er mørkredd i blad nummer 14.Nellie the Nurse nummer 11. Ham and eggs, var ikke det romantisk?Så kommer det enda et krimblad, det tar over nummerrekken til Wacky Duck og blir dermed Justice Comics nummer 7. Og her er det visst både boksing og FBI.Marvel Mystery Comics nummer 85, hvor skurkene har fått tak i flytende asbest.Bladet inneholder:

 • Human Torch: "Murders from the Past"
 • Sub-Mariner: "Blackbeard, Scourge of the Seas"
 • Miss America: "Final Reckoning"
 • Blonde Phantom: "The Dummy is No Dummy"

Gay Comics nummer 30. Når dama tar med seg bensin på daten, så er det et dårlig tegn.Cindy Comics nummer 28.Jeanie, Queen of the Teens, får visst vondt i stumpen i blad nummer 17.Margie Comics nummer 39. Omslaget fikk meg til å le.Willie Comics nummer 12. Jeg skjønner det heller ikke.Miss America Magazine nummer 5.Teen Comics nummer 24. He he.Cowgirl Hedy de Vine fra blad nummer 25.Så kommer All True Crime Cases nummer 26, tidligere kjent som Official True Crime Cases, hvor vi blir kjent med Craven killer Wilbur Underhill.Bladet inneholder:

 • "Killing Was His Business"
 • "Guns Talked in Abilene"
 • "One of These Circus Performers is a Killer"
 • "He Lived with Danger"
 • "The Mighty Manhunt"

I Sub-Mariner Comics nummer 24 avfyrer Namor en "atomic torpedo".Bladet inneholder:

 • Sub-Mariner: "Viking's Vengeance"
 • Sub-Mariner: "The Harbor of Madmen"
 • "Invitation to a Murder"

Oscar Comics nummer 4.Georgie Comics nummer 15.Joker Comics nummer 30.Rusty Comics nummer 16 med sine utspekulerte barn.Frankie Comics nummer 8.Patsy Walker sine gay romantic tales i blad nummer 15.Miss America Magazine nummer 6.Blonde Phantom nummer 16.Tessie the Typist nummer 15. Eggbert da!Millie the Model nummer 11.Justice Comics nummer 8, hvor vi får se FBI in Action.

Bladet inneholder:

 • "All That Money Won't Buy"
 • "The Case of the Strangler's Hands"
 • "Sharpshooter in Skirts"
 • "The Bully and the Beast"
 • "The Deadly Double Cross"

Nellie the Nurse nummer 12.Årgangen 1947 avsluttes med teaterforestilling i The Human Torch Comics nummer 29. Det ble lagt ut for salg 28 desember 1947.Bladet inneholder:

 • Human Torch: "Daredevil of Crime"
 • Sub-Mariner: "The Pirates of the China Sea"
 • Human Torch: "You'll Die Laughing"

Og der ble nok et langt, langt, langt blogginnlegg ferdig. Jeg kommer tilbake til 1948 årgangen litt senere.

#marvel #tegneserie #action #humor #krim #romantikk

Etter, før og under falletAfter the Fall, Before the Fall, During the Fall av Nancy Kress er, som tittelen antyder, en bok som tar for seg verdens undergang. Året er 2035 og en liten gruppe overlevende bor i "The Shell" som er en beskyttet bygning laget av mystisk romvesener. De opprinnelige overlevende og deres seks barn er syke og sterile av strålingen. Men romvesenene har gitt dem et verktøy for å redde menneskerasen: en tidsmaskin. Den femtenårige Pete er en av de seks barna til de opprinnelige overlevende. Han og de andre reiser tilbake til vår tid men de får kun 10 minutter før de blir trukket tilbake til fremtiden igjen. De stjeler barn som skal vokse opp, formere seg og gi menneskeheten en ny sjanse til å overleve videre.

Samtidig følger vi matematikeren Julie i år 2013. Hun hjelper FBI med å finne et mønster i en rekke merkelige barnekidnappinger.

Boken hopper litt frem og tilbake mellom de to, noe som er litt forvirrende først, men det går fort over. Historiene til Pete og Julie veves etter hvert sammen og gir oss (leseren) et bilde over hva som har hendt med verden og hvordan.

Kress gjør en kjempegod jobb i å beskrive det lille fremtidssamfunnet i "the Shell". Særlig de følelsene Pete strir med. Han som ble født etter apokalypsen og hele tiden blir kommandert av de gamle som husker fortiden og hele tiden forteller ham hvor viktig det er å føre menneskerasen videre. At det ikke er rom for å prioritere seg selv, men at man hele tiden må tenke på gruppens overlevelse og videreførelse. Et samfunn hvor kjærlighet ikke har noen plass og parring må skje for å lage barn og skape genetisk diversitet. Hun klarer virkelig å få frem hvor tøft det må være. Og i tillegg skape kontrast ved å vise verden før katastrofen, og da med Julie som også velger bort kjærlighet, men av helt andre grunner.

Hvis jeg hadde hatt i skoleoppgave å analysere denne boken, ville jeg nok ha konkludert med at dette er en moraliserende advarsel om drivhuseffekten og måten vi forurenser kloden på, men som samtidig sier at vi har håp for det er ikke for sent å snu. Presentert i en spennende og interessant science fiction/fantasy historie med tidsreising.

Har du sansen for historier om apokalypsen/verdens undergang, tidsreiser og klimaforandringer, så er denne boken absolutt verdt en titt. Den er ikke så lang heller, litt over to hundre sider på iPaden min. Jeg leste den i løpet av en dag.

Jeg har ikke lest så mye av Nancy Kress tidligere, bare noen noveller og en bok som heter Crossfire. Det er en god stund siden. Jeg mener å huske at den var ganske bra. Tror den handlet om kolonisering av en annen planet hvor det bodde primitive intelligente vesener. Den var vel en slags futuristisk versjon av indianerne i USA, hvis jeg ikke husker feil. Jeg skjønte det sikkert da også, men jeg føler jeg burde lese mer av bøkene til Nancy Kress, for hun skriver smarte historier uten å gjøre dem kjedelige. Tror faktisk Crossfire fikk en oppfølger også, kanskje jeg burde få tak i den snart.

#bok #bokanmeldelse #kress #nancykress #sciencefiction #fantasy #tidsreise #apokalypse #katastrofe

I skyggen av lysets byI dag er del to av årets påskekrim: Ildahl-serien sesong 2, lagt ut for salg.

Eirik Ildahl er ikke bare forfatter, men han jobber også for PST. Men når sjefen hans prøver å drepe ham, må Ildahl flykte fra Norge. Lik en middelaldrende Jason Bourne reiser han gjennom Europa og legger igjen falske spor for å hindre forfølgelsen. Han havner i Paris og slår seg sammen med en kinesisk "lady of the night" og hennes husvertinne.

Jeg synes Eirik Ildahl skriver veldig bra. Språket er malerisk uten å være for kunstnerisk og han klarer å gjøre fortellingen ektefølt, slik at man nesten kan tro at dette faktisk er en selvbiografi. Slik han sier det er :-)

Begynnelsen her føles litt som en høk-over-høk spionroman, fortalt med et glimt i øyet og ispedd Ildahls herlige galskap. Og slutten tyder på mye mer galskap fremover. Jeg gleder meg til neste episode. Vi får en ny episode hver dag i påsken, så man trenger ikke vente lenger enn til i morgen. Den stille uke blir ikke så stille når man blir med herr Ildahl på eventyr.

Har du ikke prøvd serien så burde du gjøre det. Det er skikkelig gøy.

#novelle #ildahl #spion #drspruce #påskekrim

Rosa Rubicundior, Lilio CandidiorVar det ikke en James Bond film der han besøkte en klubb som het Bottoms Up? Det er pussig hva man plutselig begynner å tenke på.

Rosa Rubicundior, Lilio Candidior er latin og skal bety rødere enn en rose og hvitere enn en lilje. Det er også tittelen på det syttende bindet (kapittel 140-149) av Tite Kubo mangaserie Bleach.

Jeg tror jeg har nevnt tidligere at en av de fantastiske tingene med manga er at veldig ofte ender fiendene opp som venner. Mens Ichigo er opptatt med å trene seg sterkere er det faktisk hans tidligere motstandere som kjemper videre for å redde Rukia fra henrettelsen. Og det er disse som denne boken handler om. Første halvdel er dedikert til Renji Abara som kjemper mot den slesksekken Byakuya, mens den andre er dedikert tøffingen Kenpachi Zaraki som kjemper mot den blinde Kaname Tosen og den mystiske maskekledde Sajin Komamura.

Selv om jeg helst vil lese mer om helten Ichigo, så river boken meg med og jeg sitter plutselig å heier på de som ikke så lenge siden var skurkene som Ichigo kjempet mot.

Bleach er en veldig bra manga og jeg gleder meg til å lese videre.

#manga #bleach #titekubo #duell

Marvel-tegneserier 1946

I min kronologiske gjennomgang av Marvel-tegneseriene har jeg kommet til 1946 og begynnelsen på etterkrigsårene. Allerede på slutten av 1945 var det ganske klart. Action og krigs-serier ble det stadig mindre av og det ble stadig flere humor-serier. Det er ganske tydelig: Krigen og alvoret var over, nå var det på tide å fokusere på moro. Vi entrer en tid hvor håpet på en god og lysere fremtid var fremtredende.

Så hva skjedde i 1946?

 • Rasjonering av brennevin opphørte.
 • FNs generalforsamling møttes for første gang
 • FNs sikkerhetsråd møttes for første gang.
 • ENIAC, den første elektroniske datamaskinen blir vist frem for første gang.
 • Atomprøvespregninger på Bikiniatollen.
 • Louis Renard, fransk motedesigner, lanserer bikinien.
 • Nurnbergprosessene

Men jeg fokuserer på viktigere ting :-p

Har søkt opp og sett på hva som ble utgitt av Marvel-tegneserier i 1946 (ja, jeg vet det er galskap) og lister opp hva jeg har funnet, med omslagsbilder. Du, kjære leser, er velkommen til å blir med på denne odysseen gjennom gamle tegneserier.

5. januar 1946 ble Patsy Walker nummer 3 lagt ut for salg, selv om det står februar på omslaget. En skøyte slik i ræva må gjøre veldig vondt.Etterfulgt av Miss America Magazine nummer 4. Bladet inneholder både tegneserier og artikler.Men noen action-serier hadde de selvsagt fortsatt. Marvel Mystery Comics nummer 70.Bladet inneholder:

 • Human Torch: "The Case of the Frightened Felon"
 • Sub-Mariner: "A Madman's Rampage"
 • Miss America: "The Sing Song Slayings"
 • Patriot: "Through the Camera's Eye"
 • Angel: "The Adventure of the Blue Goose"

Captain America Comics nummer 54.Bladet inneholder:

 • Captain America: "The Big Guy"
 • Human Torch: "The Wish of Death"
 • Captain America: "Scarface and the Script of Death"
 • Captain America: "Murder Mountain"

Georgie Comics nummer 4. Ooh, det der må være flaut.Terry-Toons Comics nummer 42. Kattetemmeren i aksjon.Tessie the Typist nummer 5. Hva er det i den flaska?Super Rabbit Comics nummer 6.Krazy Komics nummer 21. Hva er det som foregår her?Silly Tunes nummer 3. Mer lureri fra selen.All Surprise Comics nummer 9. Overraskelse!Patsy Walker Comics nummer 4. Hun bimboen får nok sparken snart.Miss America Magazine nummer 5.Captain America Comics nummer 55.Bladet inneholder:

 • Captain America: "The Hands of Sensitivo"
 • Captain America: "Just What the Doctor Ordered"
 • Human Torch: "The Rest Home Mystery"
 • Captain America: "The Merry Widow Murders"

Dopey Duck nummer 2. Det ble bare to utgivelser av dette bladet.Marvel Mystery Comics nummer 71. Har de reist tilbake i tid? Spennende.Bladet inneholder:

 • Human Torch: "Formula for Murder"
 • Sub-Mariner: "The Cobra Strikes to Kill"
 • Miss America: "Thrust of Death"
 • Patriot: "Nobody's Children"
 • Angel: (The Murder of Mark Wickstrom)

Georgie Comics nummer 5. He he.Terry-Toons Comics nummer 43.Young Allies nummer 19. Disse guttene er sikkert ikke velkomne i Vegas.Bladet inneholder:

 • Young Allies: "Death Solves a Puzzle"
 • Young Allies: "The Mad Man of Horror Mountain"
 • Tommy Tyme: (The Battle of 1812)
 • Young Allies: "The Ghost Walks Softly"

Krazy Komics nummer 22. Selv spåkulen misliker grisen og selen.Animated Funny Comic-Tunes nummer 21. Hva gjør en creeper?Ideal Comics nummer 4. Dette er det siste bladet med den tittelen.Joker Comics nummer 22. Dette er tragisk sant noen ganger.Sub-Mariner Comics nummer 19 med Giga-Namor.Bladet inneholder:

 • Sub-Mariner: "The Wizard of Crime"
 • Sub-Mariner: "The Case of the Fleeing Heiress"
 • Sub-Mariner: "Noah's Ark"
 • Angel: "The Two-Faced Corpse"

The Human Torch Comics nummer 22. Stjeler de sukker? Vel, det var vel kanskje mer verdifullt like etter krigen.Bladet inneholder:

 • Human Torch: "The Sentence of Death"
 • Human Torch: "The Baffling Mystery of the Pawnshop Murder"
 • Human Torch: "The Fatal Fifth Bullet"
 • Sub-Mariner: "The Doomed Fisherman"

Kid Komics nummer 10. Den siste utgivelsen med dette navnet. De endrer tittelen fra og med neste nummer.Bladet inneholder:

 • Young Allies: "Wonder Wheel of Crime"
 • Destroyer: "Corpse in the Gilded Cage"
 • Whizzer: "Murder in the Telephone Booth"
 • Jap Buster Johnson: "The Lone Wolf"
 • Tommy Tyme: "Tommy Tyme Meets Pancho Villa"

Miss America Magazine nummer 6.Gay Comics nummer 23. Er bare blondina som virker glad her.Captain America Comics nummer 56. Ser ut som de raserer kunstmuseet noe skikkelig.Marvel Mystery Comics nummer 72. Er det ikke rart at dette foregår utenfor politistasjonen? Eller kanskje er det et fluktforsøk.Bladet inneholder:

 • Human Torch: "Conquest of Death"
 • Sub-Mariner: "Pawns of Destiny"
 • Miss America: "Cyclops"
 • Patriot: "A Farewell to Larceny"
 • Angel: "The Adventure at the White Rabbit Inn"

Terry-Toons Comics nummer 44. Er Mighty Mouse en bølle han også?Comic Capers nummer 5. Kom igjen, spøkelser! Ta grisen!Comedy Comics nummer 32.Ziggy Pig Silly Seal Comics nummer 5. He he.Funny Frolics nummer 3.Joker Comics nummer 23.Nellie the Nurse Comics nummer 2. Har Nellie dobbeltbooket?Patsy Walker Comics nummer 5. Ikke akkurat en stjerneelev.Silly Tunes nummer 4.Miss America Magazine går tilbake til nummer 1 igjen, så vi er nå på v4 nummer 1.Captain America Comics nummer 57. Cap og Bucky i lilleputtland.

Bladet inneholder:

 • Captain America: "Death on the Downbeat"
 • Captain America: "The Monkeys' Curse"
 • Human Torch: "The House That Haunts"
 • Captain America: "Beware the Medicine Man"

Marvel Mystery Comics nummer 73. Varulver. Det er tøft.Bladet inneholder:

 • Human Torch: "Killer Boss of Westport"
 • Sub-Mariner: "Politicians' Plunder"
 • Miss America: "The Ghoul of the 13th Floor"
 • Patriot: "The Case of the Gagging Gangsters"
 • Angel: "The Missing Weapon"

Terry-Toons Comics nummer 45.All Winners Comics nummer 18.Bladet inneholder:

 • Sub-Mariner: "The Case of the Baffling Neptune"
 • Captain America: "The Silk Stocking Strangler"
 • Human Torch: (The Eye Has It)
 • Whizzer: "Joyride to Death"

Super Rabbit nummer 7.Animated Movie-Tunes Comics nummer 2. Dette bladet fikk bare to utgivelser.All Select Comics nummer 10.Bladet inneholder:

 • Captain America: "Crime Takes a Cruise"
 • Human Torch: "A Message from the Dead"
 • Destroyer: "Agency of Death"
 • Sub-Mariner: "Horror Island"

Georgie Comics nummer 6. Det ser ut som en streng lærerinne.Miss America Magazine nummer 2.Terry-Toons Comics nummer 46.Kid Movie Komics nummer 11. Dette tok over fra heltebladet Kid Komics, og fikk bare en utgivelse.Marvel Mystery Comics nummer 74.Bladet inneholder:

 • Human Torch: "Escape from Doom"
 • Sub-Mariner: "Sting of the Bat"
 • Miss America: "Red is for Gore"
 • Patriot: "Ambassador of Death"
 • Angel: "The Saga of Sunshine O'Hara"

Sub-Mariner Comics nummer 20. Nok en gang en veldig stor Namor.Bladet inneholder:

 • Sub-Mariner: "Moudini the Marvel"
 • Sub-Mariner: "Crime's a Cinch"
 • Sub-Mariner: "The Web of Pain"
 • Angel: "Give the Devil His Due"

The Human Torch Comics nummer 23. En diger robot. Denne så faktisk litt spennende ut.Bladet inneholder:

 • Human Torch: "The Amazing Swindle"
 • Human Torch: "Firebug Terror"
 • Human Torch: "Jekyll-Hyde Murders"
 • Sub-Mariner: (No Title)

Joker Comics nummer 24.All Surprise Comics nummer 10.Krazy Komics nummer 23. Kom igjen, haier! Ta grisen!Patsy Walker Comics nummer 6. Hu dama der er bra frekk.Miss America Magazine nummer 3.Comedy Comics nummer 33.Animated Funny Comic-Tunes nummer 22.Gay Comics nummer 24.Captain America Comics nummer 58. Cap er jammen sterk siden han klarer å slå i stykker en helikopterrotor.Bladet inneholder:

 • Captain America: "Crime on Cue"
 • Captain America: "The Sportsman of Crime"
 • Human Torch: "The Wax Doctor"
 • Captain America: "The House of Hate"

Marvel Mystery Comics nummer 75.Bladet inneholder:

 • Human Torch: "The Ventriloquist's Vengeance"
 • Sub-Mariner: "Murder with Music"
 • Miss America: "Message from the Dead"
 • Young Allies: "Jeff Goes High Hat"
 • Angel: "The Killer-Ghost of Harmon Castle"

Terry-Toons Comics nummer 47.Ziggy Pig Silly Seal Comics nummer 6 er det siste i denne serien.Silly Tunes Comics nummer 5.Nellie the Nurse nummer 3. Her blir det mageplask.Tessie the Typist nummer 6. Jaså, Tessie. En er ikke nok?Miss America Magazine nummer 4.Funny Frolics nummer 4.Millie the Model nummer 2. Vi skal tro at hun er så heit at selv totempælen plystrer.Så har vi det tjuende og siste nummeret av Young Allies.Bladet inneholder:

 • Young Allies: "Dreams for Sale"
 • Young Allies: "Pie-Eyed Plunder"
 • Tommy Tyme: "The Mad Monarchs of Rome"
 • Young Allies: "The Crown of Quetzacoatl"

Georgie Comics nummer 7. Så bra at noen faktisk er snille med katter i disse tegneseriene.All Surprise Comics nummer 11.Marvel Mystery Comics nummer 76.Bladet inneholder:

 • Human Torch: "The Queen of Crime"
 • Sub-Mariner: "The Headless Killer"
 • Miss America: "Chapter 1"
 • Young Allies: "Mad Monster of the Island"
 • Angel: "Sight Unseen"

Terry-Toons Comics nummer 48.Så lanserer de et nytt blad: Mighty Mouse Comics nummer 1. Musehelten fra Terry-Toons har avansert til eget blad.All Winners Comics nummer 19.Så kommer et nytt blad: Wacky Duck Comics nummer 3. Jeg regner med at de fortsetter nummerrekken fra et av bladene som bare fikk to utgivelser, antakeligvis Dopey Duck.Så har vi Movie Tunes Comics nummer 3, jeg tror den fortsetter nummerrekken fra Animated Movie Tunes som bare fikk 2 utgivelser.Super Rabbit Comics nummer 8.Krazy Komics nummer 24.Joker Comics nummer 25.Patsy Walker nummer 7.Miss America Magazine nummer 5.Captain America nummer 59. Privatlivet til Captain Amerika. Denne hadde vært interessant å lese.Bladet inneholder:

 • Captain America: "The Private Life of Captain America"
 • Captain America: "Pennies from Heaven"
 • Human Torch: "The Case of the Borrowed Eyes"
 • Captain America: "House of Hallucinations"

Terry-Toons Comics nummer 49.Marvel Mystery Comics nummer 77. Hvem er raskest?Bladet inneholder:

 • Human Torch: "The Golden Calf Murders"
 • Sub-Mariner: "Last Voyage of Cap'n Frome"
 • Miss America: "An Unwelcome Visitor"
 • Young Allies: "Menace at Midnight"
 • Angel: "Without Warning"

Gay Comics nummer 25. Han koser seg i hvert fall med oppmerksomheten.Funny Comic-Tunes nummer 23 (tidligere kjent som Animated Funny Comic-Tunes) og er det siste bladet i serien.Tessie the Typist nummer 7. Sånn kan man også bli kvitt en rival.Comic Capers nummer 6, den siste utgivelsen i denne serien.Millie the Model nummer 3.Nellie the Nurse nummer 4.Comedy Comics nummer 34. Dette er siste gangen bladet heter dette. Fra nummer 35 skifter de navn til Margie Comics.Georgie Comics nummer 8. Sånn går det når man skal vise seg frem for damene.Miss America Magazine nummer 6.Marvel Mystery Comics nummer 78.Bladet inneholder:

 • Human Torch: "Three Thousand Years Dead"
 • Sub-Mariner: "The Witch of Capetown"
 • Miss America: "The Lights Go Out"
 • Young Allies: "Jewels of Despair"
 • Angel: "Murder by Magic"

Terry-Toons Comics nummer 50.Sub-Mariner Comics nummer 21.Bladet inneholder:

 • Sub-Mariner: "The Card Killers"
 • Sub-Mariner: "The Tiger Queen"
 • Sub-Mariner: "Sub-Mariner Vs. Green-Out"
 • Angel: "School for Maniacs"

All Select Comics nummer 11 sier med dette farvell. Bladet skifter navn til Blonde Phantom fra og med nummer 12.Bladet inneholder:

 • Blonde Phantom: "The Atom Spells Doom"
 • "Murder at Midnight"
 • Miss America: "Unlucky Seven"
 • Blonde Phantom: "The Scarlet Scorpion"

Wacky Duck nummer 4.Så er det farvel med Funny Frolics med det femte og siste nummeret. Det er mye endringer i bladutvalget her.The Human Torch Comics nummer 24.Bladet inneholder:

 • Human Torch: "The Werewolf Horror"
 • Human Torch: "The Invisible Terror"
 • Human Torch: "The House Killer"
 • Sub-Mariner: "The Statue of Death"

Silly Tunes nummer 6.Nå får vi et nytt blad med Willie Comics nummer 5. Det fortsetter nummerrekken fra nedlagt Ideal Comics.Bladet inneholder:

 • Willie: "By the Bee-U-Tee-Ful Sea"
 • Willie: "Willie's Baseball Blues"
 • Nellie the Nurse: "Double Trouble"
 • Georgie: "No More Women"
 • Willie: "Willie Goes to the Dogs"

Patsy Walker nummer 8. Dette må være Patsys verste mareritt.Miss America Magazine nullstiller nummereringen igjen slik at vi nå er på v5 nummer 1.Marvel Mystery Comics nummer 79. Se der, en tøff bestemor med maskingevær.Bladet inneholder:

 • Human Torch: "The Mother Goose Robberies"
 • Sub-Mariner: "The Strange Dr. Feerce"
 • Miss America: "Vanishing Spies"
 • Young Allies: "Death at the Wheel"
 • Angel: "The Case of the X-Ray Eyes"

Captain America Comics nummer 60 hvor de møter den menneskelige fluen.Bladet inneholder:

 • Captain America: "The Human Fly"
 • Captain America: "The Last Case of Inspector Leeds"
 • Human Torch: "The Catman Murders"
 • Captain America: "The Big Fight"

Tessie the Typist nummer 8. Dæven hun kommer til å bli sint.Terry-Toons Comics nummer 51.Joker Comics nummer 26.Så kommer et nytt blad med All Teens Comics nummer 20. Det fortsetter nummerrekken fra All Winners Comics.Bladet inneholder:

 • Georgie: "Hold That Smile"
 • Mitzi: "The Inferior Decorators"
 • Willie: "Willie Horns In"
 • Patsy Walker: "Hedy Has a Plan"
 • Georgie: "Plane Facts"

Gay Comics nummer 26. Dette blir nok feil valg, uansett hva mynten sier.Millie the Model nummer 4. Så heit at hun ikke trenger klær i snøen.Så kommer en overraskelse da All Surprise Comics har sin siste utgivelse med nummer 12.Mighty Mouse nummer 2. Synes musen kunne latt han der spise den fæle grisen.Super Rabbit Comics nummer 9.Miss America Magazine nummer 2.Georgie Comics nummer 9. Snikete den karen.Marvel Mystery Comics nummer 80.Bladet inneholder:

 • Human Torch: "Murder Melodies"
 • Sub-Mariner: "The Mad Hatter Mystery"
 • Miss America: "Flaming Death"
 • Young Allies: "Murder for a Laugh"
 • Captain America: "The Howling Mummy"

Terry-Toons Comics nummer 52.Så kommer et nytt blad med Margie Comics nummer 36. Det fortsetter nummerrekken fra Comedy Comics. Og denne Margie er tydeligvis ingen kokk.Bladet inneholder:

 • Margie: "The Fickle Female's Football Frolics"
 • Margie: "Blueprint Blues"
 • Ruffy Ropes: "Foiling the Foul Fouler"
 • Margie: "A Peach of a Speech"
 • "Hectic Havoc at the Hotel"
 • Margie: "Margie's Merry Men"

Nellie the Nurse nummer 5. Hun er veldig profesjonell.Så kommer nok et nytt blad med Blonde Phantom Comics nummer 13. Det fortsetter nummerrekken fra All Select Comics.Bladet inneholder:

 • Blonde Phantom: "Skyride to Doom"
 • "Murder at the Opera"
 • Miss America: "Scourge of the Spiderman"
 • Blonde Phantom: "Death After Dinner"

The Human Torch Comics nummer 25 hvor Torch møter et maskert monster.Bladet inneholder:

 • Human Torch: "Trapping the Masked Monster"
 • Human Torch: "Death by Prophecy"
 • Human Torch: "The Lost Son Fraud"
 • Sub-Mariner: "Ghost Hangman"

Krazy Komics nummer 25. Spikk a bitte little litt.Willie Comics nummer 6.All Winners Comics gjør et lite comeback med nummer 21. Det fortsette nummerrekken fra Young Allies, men ble bare ett nummer. Det ble aldri noe nummer 20 da All Winners gikk over til All Teens fra nummer 20. Ja, det er litt forvirrende.Miss America Magazine nummer 3.Patsy Walker nummer 9.Tessie the Typist nummer 9. Pene damer får alt i fanget.Så kommer et nytt blad i Rusty Comics nummer 12. Jeg har ikke klart å finne ut hvilken nummerserie den fortsetter på.Så kommer vi til Teen Comics nummer 21. Tidligere het det All Teen.Millie the Model nummer 5.Nellie the Nurse nummer 6 ble lagt ut for salg 31. desember 1946 og avslutter dermed 46-årgangen.

Hvis jeg orker, kommer jeg tilbake med 1947-årgangen senere.

#marvel #tegneserie #action #humor #romantikk

Bloom County

Jeg har ofte hørt folk som lager stripeserier i dag si at de er sterkt inspirert av Bloom County, skrevet og tegnet av Berkley Breathed. Jeg har aldri lest den før, men har egentlig hatt inntrykk av at den var kjempebra og revolusjonerende. At den var virkelig spesiell. Det må den jo ha vært når den har inspirert så mange.

For en tid tilbake kom jeg over et humble bundle salg der hele Bloom County var til salgs. Jeg slo til og kjøpte hele greia. Det er tegneserieforlaget IDW som har samlet og gitt ut denne samlingen som de kaller Bloom County Digital Library. Det finnes også i hardpermutgaver. Skulle helst ha lest dem på papir, men jeg har ikke plass til flere bøker og biblioteket her har dem ikke.

Har lest igjennom de to første bindene (av ni) og de er bra, men ikke så bra som jeg trodde. Alt var så velkjent. Det føltes litt som om jeg har lest dette før. Det minner ganske mye om Eon fra Lars Lauvik. Men jeg får også litt følelsen av at om jeg hadde lest Bloom County først så hadde jeg syntes at Eon lignet på det. Jeg foretrekker Eon, men kanskje hadde jeg foretrukket Bloom County hvis jeg hadde lest den først. Det får jeg nok aldri vite.

Berkeley Breathed gikk ikke så langt som å gjøre Bondevik gravid med et romvesen (i hvert fall ikke enda), men han har den samme tendensen til å peke nese til samfunnet. Mye er litt datert da denne stripeserien ble lagt på 80-tallet. Da er det bra med kommentarer under noen av stripene som forklarer hvem og hva de sikter til. Jeg likte spesielt godt de bitene med Charles og Diana. Lo skikkelig godt da doktoren trøster de vordende foreldrene med at alle føler det slik når de venter barn. Og prins Charles utbryter sjokkert: "Opplever bøndene det her?!"

Slik jeg har forstått det så var Bloom County en av de første avisstripeserien som stadig vekk henviste til virkelige personer og kjendiser (og turte å gjøre narr av de). Den var også en av de første til å ha med dyr som oppførte seg som mennesker og interagerte med mennesker i samme stripe. Jeg tenker da på pingvinen Opus, som raskt begynner å konkurrere med Milo Bloom om å være seriens hovedperson.

Så ja, Bloom County var kanskje revolusjonerende på sitt vis. Mye av den holder seg godt. Det er gøy og jeg forstår vitsene, men selv jeg som ble født midt under bind 2 kjenner ikke igjen alle kjendisene som blir nevnt. Og yngre lesere kjenner sikkert igjen enda færre. Jeg tror denne stripen hadde vært fantastisk hvis jeg hadde lest den da den kom ut. Slik som jeg synes Eon, Pondus og Lunch er fantastiske i dag, men hvis noen leser disse for første gang i f.eks. 2040 så er det ikke sikkert at de holder seg så godt de heller. Vil folk i 2040 huske hvorfor det er så gøy at Bondevik blir gravid, eller forstå kranglingen mellom Apple og Android i Lunch-serien? Vil folk fortsatt spille fotball og forstå interessen til Pondus? Vi får bare vente og se. :-)

Jeg skal i alle fall lese resten av stripene. Har fri hele påsken og regner med at jeg får tid til å slappe av litt på sofaen med iPaden i fanget og lese om Milo Bloom, pingvinen Opus, Steve Dallas, Cutter John (som leker Star Trek i rullestolen sin, herlig), den stereotypiske senatoren, den feministiske skolelærerinnen, den militaristiske bestefar Bloom og alle de andre. Noe vil jeg ikke forstå da det henviser til folk og hendelser som ikke bare er i Amerika, men som også hendte da jeg var opptatt med pottetrening og andre sysler som hører med til den alderen. Det er greit, for det er også noen striper som er tidløse og hysterisk morsomme.

Blir sikkert tid til en bok eller to også. Har mye lesestoff liggende som jeg gleder meg til.

Men her ble det mye tekst, må jo ha litt bilder med også. Her er omslagene på de to første bindene av Bloom County biblioteket:378 pages!Collecting every strip from December 8,1980, through December 31,1981, in chronological order, with a new cover insert by Breathed.Berkeley Breathed?s Bloom County burst onto the American comic scene in December 1980 and it soon became one of the most popular comic strips of all time. The endearing and quirky denizens of the strip included Milo Bloom, Steve Dallas, Michael Binkley, Cutter John, Bill the Cat, and Opus the Penguin.Bloom County was a strip that dealt with many issues relevant to the period. Occasional Context comments? are added throughout this collectionThe second Bloom County collection begins the day after Volume One ends. Collecting every daily and Sunday strip from September 27, 1982 through July 1, 1984. This is the book that kicks Bloom County into high gear and sets the tone for all that is to come. Berkeley Breathed will be back supplying more insightful and funny commentary, in addition to the occasional Context Pages sprinkled throughout. With an introduction by Ted Koppel!

#tegneserie #Bloom #bloomcounty #Berkeley #breathed #stripe #stripeserie

Wijnruit-nattenNight of Wijnruit er det sekstende bindet (kapittel 131-139) av mangaserien Bleach, som er laget av Tite Kubo.

Det går fort, men det går tregt. Skal prøve å forklare. Ichigo trener for å bli sterk nok, og jeg vil se hva som skjer med ham, men boken forteller så mye om de andre karakterene at jeg blir litt utålmodig. Det foregår skikkelige intriger blant Soul Reaperne, og noen er svært ivrig på å få henrettet Rukia. Andre igjen, liker ikke dette og slår seg sammen med Ichigo og vennene. Det bygger opp til et skikkelig showdown. Og jeg vil ha det nå!

Ikke ta feil, boken er spennende og forteller masse viktig bakgrunnsinformasjon for karakterene, men den har ikke Ichigo som grisebanker han fæle Byakuya. Krysser fingrene for at det kommer i neste bok.#manga #bleach #titekubo #duell #sverd

Et fromt likEirik Ildahl har skrevet en ny serieroman. Sesong 2 av Ildahl-serien lanseres som årets påskekrim og en ny episode blir lagt ut hver dag i påsken. Et Fromt Lik er den første historien. Den skal egentlig lanseres 27. mars, men jeg fikk til å laste den ned fra iBooks allerede. Om det skyldes en feil eller ikke vet jeg ikke. I alle fall er den første episoden gratis hvis man forhåndsbestiller. Og det burde du gjøre.

Det gikk lynraskt å lese de 42 sidene på iPad-en min. Jeg likte den første sesongen ganske godt, men denne virker enda bedre. I hvert fall ut i fra den første episoden.

Eirik Ildahl er ikke bare forfatter, men han jobber også for PST. For hvilket bedre skalkeskjul er det enn å være forfatter? Han trenger jo bare å si at han gjør research til en bok og så gir folk ham masse informasjon som de eller ikke ville ha gjort.

Det er hårde bud i spionbransjen. Ildahl må ta noen vanskelige valg når et av Norges hemmelige forskningsprosjekt står i fare for å avsløres. Det forskes nemlig på neandertaler, og tanken er at siden hjernene deres var større, så var de kanskje smartere også. Så hvorfor ikke klone frem noen neandertaler? Kloning er jo ganske omdiskutert, særlig når det kommer til mennesker. Derfor er det viktig å holde forskningen hemmelig. Og det forsøker herr Ildahl, men det virker som om handlingene hans får store konsekvenser.

Stemningen i historien minner meg faktisk litt om Manualen av Shane Kuhn.

Anbefaler deg å lese denne, særlig siden den er gratis og gir en fin pekepinn på om denne påskekrimmen er noe for deg. Jeg har i alle fall forhåndsbestilt episode 2 og gleder meg til 28 mars når jeg kan begynne å lese den. For det slutter selvsagt med en kliffhænger :-)

#novelle #ildahl #drspruce #spion #påskekrim

Marvel-tegneserier 1945

Jeg fortsetter min kronologiske reise gjennom Marvel-tegneseriene og har kommet til 1945-årgangen. Ingen av bladene her er lette å få tak i, så jeg har ikke fått lest noen av dem, men har undersøkt hva som ble utgitt og lest litt om dem, i hvert fall de som skiller seg ut.

Dette blir et kjempelangt blogginnlegg med veldig mye omslagsillustrasjoner fra verdenskrigens siste år. En ting som jeg legger merke til er at nå når krigen avsluttes så blir det stadig mindre krigshistorier og heltehistorier. Det blir stadig flere humor og jenteblader.

Først ute er Captain America Comics nummer 45. Det står mars på omslaget, men den ble lagt ut for salg 10. januar 1945.Bladet inneholder:

 • Captain America: "Dynamos of Death"
 • Human Torch: "The Walking Corpse"
 • Captain America: "The Thing in the Swamp"
 • Captain America: "The Human Beast"

Marvel Mystery Comics nummer 62. Dette ser da dramatisk ut.Bladet inneholder:

 • Human Torch: "Dolls of Death"
 • Sub-Mariner: "Fountains of Flame"
 • Miss America: "Triple Mysteries"
 • Patriot: "The Mystery of the Million Dollar Loot"
 • Angel: "The Epicure of Crime"

Terry-Toons Comics nummer 30. Au da.Miss Fury Comics nummer 6. Jeg synes fortsatt hun ligner på Catwoman.Comic Capers nummer 3. Au igjen.Super Rabbit nummer 3. Supermann i kaninform.Ziggy Pig Silly Seal Comics nummer 3. Hvordan klarte selen det der?Young Allies nummer 15. Den glasskrukken med karbonmonoksid virker litt vel tungvint å bruke som henrettelsesvåpen.Bladet inneholder:

 • Young Allies: "River of Fire"
 • Tommy Tyme: "The Mad Countess"
 • Young Allies: "The Witch Doctor's Curse"

Så kommer det et nytt blad: Georgie Comics nummer 1. Jeg lurer på om ikke dette er noe av det samme opplegget som i Archie-serien. Han fyren får i alle fall trøbbel med purken.Miss America Magazine nummer 6. Bladet inneholder tegneserier, men også artikler og foto-historier ment for tenåringsjenter.Captain America Comics nummer 46. Ser ut som han med spaden mister hodet.Bladet inneholder:

 • Captain America: "Invitation to Murder"
 • Human Torch: "The Five Traitors from Berlin"
 • Captain America: "The Shadow of the Monster"
 • Captain America: "The Mystery of the Puff-Adder Skulls"

Terry-Toons Comics nummer 31. Bladet hvor de er slemme med katter.Marvel Mystery Comics nummer 63. Ser ut som Adolf må finne seg et nytt fly.Bladet inneholder:

 • Human Torch: "Killers, Incorporated"
 • Sub-Mariner: "Vanishing Killers"
 • Miss America: "The Black Flag of Doom"
 • Patriot: "The Master of Death"
 • Angel: "The Horror of the Catwoman"

Comedy Comics nummer 27. De ranerne ser så glade ut. Jeg synes faktisk synd på dem.USA Comics nummer 15. Han i blå dress som tviholder på smykkene til tross for all skytingen er sikkert eieren av Tiffanys.Bladet inneholder:

 • Captain America: "The Doom of Metal"
 • Jap Buster Johnson: "Luminous Death"
 • Whizzer: "The Link Mob"

Miss America Magazine nummer 1. Egentlig er dette nummer sju, men de begynte på 1 igjen. Så i tegneserieklassifiseringsspråk så er dette v2-1.Joker Comics nummer 18. Stakkars Skidsy.Krazy Komics nummer 17. Han grisen og selen er noen skikkelige bøller.Sub-Mariner Comics nummer 16. Jøss, så stor Namor har blitt. Eller er han i lilleputtland?Bladet inneholder:

 • Sub-Mariner: "The Black Demon of Death"
 • Sub-Mariner: "Rendezvous with Death"
 • Angel: "Mystery of Horror House"

 The Human Torch Comics nummer 18. Det går visst hardt utover japanerne her.Bladet inneholder:

 • Human Torch: "Death Plays the Violin"
 • Human Torch: "Death Takes a Journey"
 • Sub-Mariner: "Dungeon of Terror"

Kid Komics nummer 7. Guttunger med digre våpen, det går sikkert bra.Bladet inneholder:

 • Young Allies: "The Mystery of the Sinister Black Bag"
 • Tommy Tyme: "The Mad Beast"
 • Whizzer: "The Death Trap"

All Surprise Comics nummer 7. Tror den superkaninen liker å vise seg frem.Terry-Toons Comics nummer 32. Kattehaterbladet.Miss America Magazine nummer 2.Så kommer et nytt blad: Comics for Kids nummer 1. Se der unger: en bjørnespisende gris!Og enda et nytt blad: Funny Frolics nummer 1. Nok en gang er grisen med på rampestreker.Marvel Mystery Comics nummer 64. Er det blod eller flammer som tyter ut av skurkene her?Bladet inneholder:

 • Human Torch: "The Bogus Bride Groom"
 • Sub-Mariner: "The Island of Ghosts"
 • Miss America: "The Story of Miss Bluebeard"
 • Patriot: "Twenty-One Inches from Death"
 • Angel: "The Rejected Suitor"

All Winners Comics nummer 15. Det var da alvor hvor store heltene har blitt :-)Bladet inneholder:

 • Sub-Mariner: "The Man Who Killed Himself"
 • Captain America: "The Masked Trio of Death"
 • Whizzer: "Lightning Strikes Twice"

Captain America Comics nummer 47. Bucky da, jeg er ikke så sikker på at det er lurt å skyte bazooka på en så stor rakett når du selv er så nær den.Bladet inneholder:

 • Captain America: "The Crime Dictator"
 • Human Torch: "Horror in Room 1705"
 • Captain America: "The Monster of the Morgue"

Terry-Toons Comics numemr 33. Hvorfor er de så slemme med den stakkars katta?Animated Funny Comics-Tunes nummer 19. Fy, Ziggy! Det der er ikke pent.Gay Comics nummer 20. Han livvakten er sannelig ikke gay i den moderne betydningen.Miss America Magazine nummer 3.Captain America Comics nummer 48. Det var bra uttrykksfulle ansiktsuttrykk på skurkene.Bladet inneholder:

 • Captain America: "The Mark of the Satyre"
 • Human Torch: "The Collector of Death"
 • Captain America: "The Corpse That Wasn't There"
 • Captain America: "Colosso and His Murder Marionettes"

Comic Capers nummer 4. Det der var en flau vits, er dere ikke enig?Super Rabbit nummer 4. Heh, Crime Inc. :-)Marvel Mystery Comics nummer 65. Torch og Toro redder en jomfru i nød.Bladet inneholder:

 • Human Torch: "Worthless Beads"
 • Sub-Mariner: "The Boy Who Knew Too Much"
 • Miss America: "Clue of Witch's Rock"
 • Patriot: "Whispering Death"
 • Angel: "The Tangled Web of Death"

Terry-Toons Comics nummer 34. Jeg synes så synd på den katta.Georgie Comics nummer 2. Uuups!Young Allies nummer 16. Dette var brutale unger. Har du lest Fluenes Herre?Bladet inneholder:

 • Young Allies: "The Mad Prince Shinto and His Suicide Battalion"
 • Tommy Tyme: "Battle of the Giants"
 • Young Allies: "Mystery of the Sacks of Death"

Daring Comics nummer 11. Enda en gigant-Namor.Bladet inneholder:

 • Sub-Mariner: "Payment in Death"
 • Human Torch: "The Stolen Republic"
 • Destroyer: "Floating Death"

Miss America Magazine nummer 4. Må være morsomme bilder.Comedy Comics nummer 28. Superkaninen har vokst han også.Joker Comics nummer 19. Han Skidsy er visst forfulgt av uhell.Krazy Komics nummer 18. Og så svindler de katta igjen.Ziggy Pig Silly Seal Comics nummer 4. Muhahahah! Til pass til dere, kattehatere.Comics for Kids nummer 2. Det ble bare med to utgivelser for dette bladet. Jeg skjønner det egentlig, for de har jo utrolig mange serier av dette slaget.Captain America Comics nummer 49. Cap har kulestoppende deodorant!Bladet inneholder:

 • Captain America: "The League of Hate"
 • Human Torch: "The Gem of Destruction"
 • Captain America: "Symphony of Death"
 • Captain America: "Murder by Proxy"

Terry-Toons Comics nummer 35. Stakkars kattepus.Og så kommer det en helt ny bladutgivelse: Krazy Krow nummer 1 som visstnok inneholder kråkestripping.The Human Torch Comics nummer 19. Lurer på hvorfor de hengte den dama der.Bladet inneholder:

 • Human Torch: "Blackmailer of Death"
 • Human Torch: "The Chamber of Horrors"
 • Sub-Mariner: "Holiday with Murder"

Miss America Magazine nummer 5.Ideal Comics nummer 3. Hvorfor er superkaninen snill med den slemme grisen og selen?All Select Comics nummer 8.Bladet inneholder:

 • Captain America: "The China Wall Mystery"
 • Human Torch: "Death Cargo"
 • Jap Buster Johnson: "Air Base"

Da kommer det et nytt blad, og jeg tror det er ment for jenter: Patsy Walker nummer 1.Kid Komics nummer 8. Morderiske unger.Bladet inneholder:

 • Young Allies: "Dragons of Death"
 • Jap Buster Johnson: "Mission Completed"
 • Tommy Tyme: "A Lesson in Justice"

USA Comics nummer 16.Bladet inneholder:

 • Captain America: "Riddle of the Totem Pole"
 • Destroyer: "The Bloody Baron"
 • Whizzer: "Murder by Remote Control"

All Winners Comics nummer 16. Her skal pelstyvene tas.Bladet inneholder:

 • Sub-Mariner: "The Fabulous Racket"
 • Human Torch: "The Bloody Assassin"
 • Captain America: "The Mystery of the Floating City"
 • Whizzer: "Meteor III"

Marvel Mystery Comics nummer 66.Bladet inneholder:

 • Human Torch: "Devil's Mutineers"
 • Sub-Mariner: "The Murderous Zako"
 • Miss America: (Murder in the Maine Woods)
 • Patriot: "The Jig-Saw Death"
 • Angel: (The Angel -- Wanted for Murder)

Terry-Toons Comics nummer 36. Nå prøver de å drepe katta også!Bladet inneholder:

 • Human Torch: "Devil's Mutineers"
 • Sub-Mariner: "The Murderous Zako"
 • Miss America: (Murder in the Maine Woods)
 • Patriot: "The Jig-Saw Death"
 • Angel: (The Angel -- Wanted for Murder)

Miss America Magazine nummer 6.Comedy Comics nummer 29.Gay Comics nummer 21. Han fyren må da se malingsbøtten når karusellen snurrer rundt.Sub-Mariner Comics nummer 17. Ser ut til at Namor har krympet til normal størrelse igjen.Bladet inneholder:

 • Sub-Mariner: "The Mask of Treachery"
 • Sub-Mariner: "Pirate Treasure"
 • Angel: "Adventure of the Generous Fence"

Young Allies nummer 17. Vet ikke helt hva jeg synes om unger med skytevåpen.Bladet inneholder:

 • Young Allies: "Phantom of Amajo Suki"
 • Tommy Tyme: "Battalion of Death"
 • Young Allies: "Massacre of the Mannikins"

Animated Funny Comic-Tunes nummer 20. Der er bøllene i gang igjen.Tessie the Typist nummer 4. Stakkars Skidsy.Captain America Comics nummer 50 hvor det ser ut som de møter en mini King Kong.Bladet inneholder:

 • Captain America: "The Walking Dead"
 • Human Torch: "The Case of the Mad Sculptor"
 • Captain America: "The Mystery of the Eyes of Death"
 • Captain America: "The Leopard and His Killer Mob"

Det virker som om de begynte å satse skikkelig på tegneserier for jenter i tillegg til superhelter og humor, for nå kommer det to nye blader. Det første er Millie the Model nummer 1.Det neste nye bladet er Nellie the Nurse nummer 1.Terry-Toons Comics nummer 37. Så plager de katta igjen.Og så kommer det faktisk enda et nytt blad, men dette fikk visstnok bare en utgivelse: Dolly Dill nummer 1.Marvel Mystery Comics nummer 67.Bladet inneholder:

 • Human Torch: "Death Bird of Thunder Mountain"
 • Sub-Mariner: "The Lost Soldier"
 • Miss America: "The Fox and the Vixen"
 • Patriot: "Death Strikes from the Deep"
 • Angel: "Cargo of Doom"

The Human Torch nummer 20.Bladet inneholder:

 • Human Torch: "Cult of Evil"
 • Human Torch: "Witness to Murder"
 • Sub-Mariner: "The Carnival Murders"

All Surprise Comics nummer 8. En superkanin som spiser andre dyr... det hadde vært en overraskende tegneserie.Miss Fury Comics nummer 7. Marvels Catwoman-lookalike.Joker Comics nummer 20. Det slår meg at hun Tessie er slem.Så kommer det en ny humor-utgivelse, denne fikk bare en utgivelse: Komic Kartoons nummer 1.All Select Comics nummer 9 hvor det ser ut som de møter noen snodige romvesner.Bladet inneholder:

 • Captain America: "The Tick-Tack-Toe Murder"
 • Human Torch: "Black Marketeers of Death"
 • Jap Buster Johnson: "Kito, Japanese Fighter Pilot"

Så kommer nok en ny utgivelse: Animated Movie-Tunes Comics nummer 1.Kid Komics nummer 9. Guttene mot Ku Klux Klan og en blekksprut.Bladet inneholder:

 • Young Allies: "The Corpse Came F.O.B."
 • Jap Buster Johnson: "The Vanishing Island"
 • Destroyer: "The Robot Boomerang"

Miss America Magazine nummer 1. De begynner på nytt igjen, dette er egentlig nummer 13 eller v2 nummer 7, men nå blir det v3 nummer 1.Terry-Toons Comics nummer 38 med debuten til Mighty Mouse.Funny Frolics nummer 2 med andejakt.Så kommer nok et nytt blad: Silly Tunes Comics nummer 1. En ulvespisende gris, det er silly det.Så sier vi takk og farvel til USA Comics med det syttende og siste nummeret. Nå når krigen er over trenger de ikke så mange ultrapatriotiske blader lenger.Bladet inneholder:

 • Captain America: "The Blood-Thirsty Baron"
 • Whizzer: "The Whizzer Vs. the Black Streak"
 • Destroyer: "Murder in Chinatown"

Miss America Magazine nummer 2.Krazy Krow Comics nummer 2.Captain America Comics nummer 51.Bladet inneholder:

 • Captain America: "Mystery of the Atomic Boomerang"
 • Human Torch: "Killer from the Grave"
 • Captain America: "Fraternity of Fat Fellows"
 • Captain America: "The Case of the Blonde Bombshell"

Terry-Toons Comics nummer 39. Bra at musa iler til for å redde pusen.Da kommer vi til det siste bladet med Miss Fury Comics, nummer 8. Adjø sexy Catwoman-lignende dame.

Krazy Komics nummer 19. Kanskje ikke det rette stedet å gjøre det der. Men så på det forventningsfulle blikket til grisen. Brrr. Den grisen er skummel.Patsy Walker nummer 2 hvor hun er på date.Comedy Comics nummer 30. Disse folka trenger ikke stå i kø for å kjøre berg-og-dal-bane.Gay Comics nummer 22. Blåser eller spytter hun?Super Rabbit nummer 5. Superkaninen jukser i båtracet. Fysj!Captain America Comics nummer 52 hvor hemmeligheten om atombomben er i fare.Bladet inneholder:

 • Captain America: "The Case of the Telepathic Typewriter"
 • Human Torch: "The Cat-Man"
 • Captain America: "The Hermit's Heritage"

Så er det farvel til Daring Comics med det tolvte og siste nummeret. Nok en gang med en diger Namor.Bladet inneholder:

 • Sub-Mariner: "Home Front Renegades"
 • Sub-Mariner: "Diamond of Death"
 • Human Torch: "The Devil's Murder Web"
 • Destroyer: "The Vanishing Ghost Gun"

Marvel Mystery Comics nummer 68. Lurer på hva han lenkede fyren har gjort for å fortjene slik drilling.Bladet inneholder:

 • Human Torch: "The Wolf of Gotham"
 • Sub-Mariner: "The Pawns of Satan"
 • Miss America: "Clue of the Chinese Ticket"
 • Patriot: "Golden Wraith of Walgrave"
 • Angel: "Blind Man's Boots"

Terry-Toons Comics nummer 40. Mighty Mouse to the rescue!Miss America Magazine nummer 3.Krazy Komics nummer 20. Endelig er det noen som plager grisen!Comedy Comics nummer 31. Superkaninen jukser i sport igjen. Fysj!Så kommer det et nytt blad, og det ligner egentlig ganske mye på noe annet jeg har sett tidligere: Dopey Duck Comics nummer 1. Ooh, that waskally wabbit!Georgie Comics nummer 3. Og det skal du få også.Sub-Mariner Comics nummer 18.Bladet inneholder:

 • Sub-Mariner: "The Fantasy of Hate"
 • Sub-Mariner: "The Ghost Ship"
 • Sub-Mariner: "The Water Front Phantom"
 • Angel: "Shadow of the Noose"

Young Allies nummer 18. Er det ikke vanligvis damer som blir bundet slik til jernbanelinjen?Bladet inneholder:

 • Young Allies: "Eeney, Meeny, Miny-Murder"
 • Tommy Tyme: "The Fightin' Era"
 • Young Allies: "The Mummy of Death"

The Human Torch Comics nummer 21. Nok en gang et tungvint glasskrukkevåpen.Bladet inneholder:

 • Human Torch: "Death Writes a Diary"
 • Human Torch: "The House That Changed Color"
 • Sub-Mariner: "Murder in Blackout"

Captain America Comics nummer 53. Jeg er rimelig sikker på at Cap kommer til å tryne i asfalten her.Bladet inneholder:

 • Captain America: "Robe of Evil"
 • Human Torch: "The Killer Who Died Twice"
 • Captain America: "Murder Etched in Stone"

Marvel Mystery Comics nummer 69.Bladet inneholder:

 • Human Torch: "The Laughing Sneak Thief"
 • Sub-Mariner: "Case of the East Side Tornadoes"
 • Miss America: (No Title)
 • Patriot: "The Rocket Will Glare"
 • Angel: "The Haunted Heritage of the Gobbling Ghost"

Silly Tunes Comics nummer 2. Jepp, dette ser silly ut.Terry-Toons Comics nummer 41. Har du også begynt å banke katter nå, Mighty Mouse?All Winners Comics nummer 17. Synes det er flere omslag med atombombedrama. Hiroshima og Nagasaki gjorde nok inntrykk.Bladet inneholder:

 • Sub-Mariner: "The Black Phantom"
 • Captain America: (The Curse of the Bayou Witch and Wizard)
 • Human Torch: "The Voodoo Doll Murders"
 • Whizzer: "The Bank Jobs"

Så kommer det tredje og siste nummeret av Krazy Krow Comics.Joker Comics nummer 21. Du bør finne deg ei annen dame, Skidsy. Fra denne er det ikke mye sympati å få.Joker Comics nummer 21 ble lagt ut for salg 31. desember 1945 og avslutter dermed 45-årgangen.

Hvis jeg orker, kommer jeg tilbake md 46-årgangen senere.

#tegneserie #marvel #krig #humor #jenteserie

Chris Wraight: Runes

Har hatt tid til å lese litt i dag også, og da fant jeg det for godt å besøke Warhammer-universet igjen med novellen Runes av Chris Wraight.

Planeten Gath Rimmon er stort sett dekket av et syrehav, men med noen tusen års mellomrom er det fjære og deler av overflaten blir synlig. Men bare for en kort tid. En liten gruppe romulver (Space Wolves Space Marine), anledet av en runeprest, har dristet seg ned på overflaten. Kolja Ravenblade har fått psykiske signaler om at noe gammelt og ikkemenneskelig finnes der nede på planeten: en farlig innretning laget av eldarene. Derfor risikerer de livet for å finne den og ødelegge den. Farene er mange: grendel-vesener, det stigende syrehavet og ikke minst den dødelige vokteren av innretningen.

Runes er et spennende lite actioneventyr. Det er mørkt, slik Warhammer-historier ofte er, men ikke alt for dystert. Det går kanskje an å lese historien selv om man ikke kjenner til Warhammer 40,000, men jeg tror den er bedre hvis man vet hva eldar er for noe og kjenner til fiendskapet mellom dem og menneskene. Novellen er hentet fra antologien Victories of the Space Marines, men er også tilgjengelig som en ebok i seg selv fra hjemmesiden til Black Library.#novelle #sciencefiction #warhammer #warhammer40000 #spacemarine #spacewolf #runepriest #chriswraight #eldar

Begynnelsen på morgendagens dødBeginning of the Death of Tomorrow er det femtende bindet (kapittel 124-130) av mangaserien Bleach, laget av Tite Kubo.

Den er som alltid i den samme stilen, spennende, noen ganger intens, noen ganger humorøst. Og med masser av action. Tempoet er høyt og da går det også veldig raskt å lese boken, noe som nesten er litt synd for når du når slutten sitter du og ønsker mer.

Ichigo trenes brutalt så han kan bli sterk nok til å frigjøre Rukia. Uryu gir alt i kampen mot den grusomme Mayuri Kurotsuchi, men er han sterk nok til å overvinne en kaptein? Vennene til Ichigo blir fanget en etter en, så det er opp til ham å redde dagen. Det kommer nok til å bli skikkelig heftig fremover.

#manga #bleach #titekubo #duell #sverd

Ting jeg ikke visste at min far visste

Ting har endelig roet seg litt på jobben, og jeg har fått tid til å lese litt igjen. Satte meg ned i dag med novellen Things I Didn't Know My Father Knew av Peter Crowther.

Det fine med Crowther er at han alltid overrasker. Han starter historien og du får en anelse om hva du kommer til å lese om, og så plutselig går han i en annen retning og du får en helt annen type historie enn det du først trodde.

Denne starter med at Bennet Differing våkner og kona hans ikke er i senga. Ordlyden og stemningen gjør at jeg med en gang forbereder meg på en krimhistorie. Det er det ikke. Så kommer tåken inn og tankene mine strømmer til filmen The Mist og jeg tror det blir noe i den duren. Men nei, dette er en bittersøt historie om minner og savnet etter en avdød far. Det er veldig langt unna den typen historier/bøker jeg liker å lese, men det er det er slik Crowther sine historier er. Han lurer deg inn med løfter om krim eller grøss, og så gir han deg litt følelsesladet drama og du har versegod å like det. Og det gjør jeg. Overraskende nok gjør jeg det. Språket hans er så levende og ektefølt at jeg bare blir sugd inn i historien.

Har du ikke lest noe av Peter Crowther så anbefaler jeg å prøve. Han er ganske spesiell.

Jeg leste novellen i novellesamlingen Jewels in the Dust. Fikk en signert utgave av denne i en forundringspakke jeg kjøpte av forlaget.Men opprinnelig ble historien trykket i novellesamlingen Past Imperfect i 2001.#novelle #petercrowther #crowther #tåke #minner #spøkelse

Kloroform i vannet

Da har jeg fått lest igjennom All Winners Comics nummer 11, vinterutgaven 1944.Al Bellman og Leonard Starr er tegnerne bak historien om The Human Torch.

Amerika blir bombet og ingen skjønner hvordan tyskerne kommer seg forbi luftforsvaret. Torch og Toro etterforsker og finner ut at tyskerne har et digert luftskip som flyr i en høyde på 60000 fot. Skipet heter Der Tag, og ligner faktisk litt på en primitiv versjon av SHIELDs helicarrier (Du har sikkert sett den i filmen The Avengers om du ikke har lest nyere Marvel-tegneserier). Denne historien får også en veldig brå slutt. Det virker som om de bygger opp til en lengre historie og så: Oi! Vi hår gått tom for sider og har ikke lyst/lov til å lage en fortsettelse.Ray Cummings har manus, Vince Alascia og Al Avison er tegnerne i historien om Captain America.

Cap og Bucky oppdager at fattige narkiser setter branner. De får dop og ordre fra en kinesisk ild-gud, men kanskje er det ikke kineserne som står bak, men en annen asiatisk nasjon...Jimmy Thompson er tegneren bak historien om Namor the Sub-Mariner.

Japanerne er lei av at Namor senker skipene og ubåtene deres hele tiden. Hideki Tojo kommer opp med en snedig plan: de tømmer kloroform i sjøen og bedøver Namor. Dermed er plutselig Namor utstilt i et akvarium i Tokye, hjelpeløs i en vanntank som stadig fylles med kloroform. Og her kunne sagaen om Namor ha endt i total ydmykelse, hadde ikke japanerne gitt ham et sverd slik at han skal kunne utføre seppuku (eller harakiri som de kaller det her) om han vil. Dette sverdet har selvsagt en diamant i skaftet og dermed klarer Namor å skjære seg gjennom glasset og ta opp kampen igjen.Fred Bell er tegneren av en noe annerledes historie om Destroyer.

Destroyer drar for å ta seg av Hitler en gang for alle. Men han finner masse Hitler-kopier som er ansatt for å være Hitler i offentlige tilstelninger. Hitler selv ligger dødssyk i sengen, og Destroyer mener at det er samvittigheten hans som gjør ham syk og den eneste kuren er å avslutte krigen. Jeg vet ikke helt hva jeg skal tro om denne historien.Deretter følger Allen Bellman opp med et lite mordmysterium der du får presentert hva som har skjedd og hører noen utsagn og så skal du gjette deg til hvem som er morderen. Løsningen står oppned helt på slutten. Det var faktisk vanskelig å lese teksten som var oppned for da jeg snudde på iPad-en så snudde jo den automatisk bildet også. Endte opp med kink i nakken.Til slutt har Don Rico og Bob Oksner tegnet historien om The Whizzer.

Det første jeg legger merke til er at Whizzer plutselig ser ut som en guttunge. I alle tidligere historier har han jo vært en voksen mann. Historien starter med at en ung mann fra militærskolen ser politiet skyte sin far. Faren har nemlig ranet banker for å få skolepenger til gutten sin. Rasende forlater han skolen og bestemmer seg for å bli kriminell. Whizzer leser om dette i avisen (det er tydeligvis førstesidestoff når noen slutter på militærakademiet) og vil redde gutten fra seg selv. Han hindrer gutten i å skyte noen, og redder ham unna da han holder på å bli fanget i et bankran. Hadde det vært meg hadde jeg stoppet mordet og sendt fyren i fengsel, for når du går så langt som å faktisk skyte noen (Whizzer er så rask at han klarte å fange kulen i siste liten) så vurderer du ikke bare å bli kriminell, du er det. Men det å bli reddet så mange ganger overbeviser fyren om å bli snill igjen. Han drar tilbake til skolen og ender opp som krigshelt. Denne historien er bare tullball spør du meg.Dette var det siste bladet i serien All Winners som er tilgjengelig på Marvel Unlimited. Faktisk må vi hoppe frem til Marvel Boy nummer 1 i 1950. Men jeg liker å gjøre ting skikkelig, så selv om jeg ikke får lest tegneseriene mellom disse to, så sjekker jeg ut hva som blir utgitt. Det blir alt for mye arbeid å ta alle med en gang, men jeg lister opp noen av utgivelsene her og deler opp resten i jeg vet ikke helt hvor mange blogginnlegg. Jeg håper du, kjære leser, vil være med å nyte litt tegnekunst fra omslagsbildene sammen med meg.

Først ute er Comedy Comics nummer 22, som ser ut til å ha med en Hitler-gris.Joker Comics nummer 15.Captain America Comics nummer 36.Bladet inneholder:

 • Captain America: "The Blood of Dr. Necrosis"
 • Human Torch: "Meet the Director of Death"
 • Captain America: "The Strange Mystery of the Leopard Woman"
 • Captain America: "The General of Death"

Krazy Komics nummer 14.Marvel Mystery Comics nummer 53.Bladet inneholder:

 • Human Torch: "Master Plan for Destruction"
 • Sub-Mariner: "Octopus of the Pacific"
 • Terry Vance: (The Morse Code Mystery)
 • Miss America: "Flaming Hate"
 • Patriot: (Spies at the Military Ball)
 • Angel: (Max Bovar Returns)

Terry-Toons Comics nummer 18.Sub-Mariner Comics nummer 12.Bladet inneholder:

 • Sub-Mariner: "Stunning Blow to Nippon"
 • Sub-Mariner: "The Mystery of Sabotage City"
 • Sub-Mariner: "The Battle of Kwangto"
 • Angel: "Charity Bazaar Murders"

Og nå får vi et helt nytt blad: Ziggy Pig Silly Seal Comics nummer 1. Det var veldig mange humorserier på denne tiden.Og enda et nytt blad: Super Rabbit nummer 1. Har sett denne superkaninen på omslagene til en del humorserier tidligere. Det slår meg at dette er et mer barnevennlig alternativ til superheltseriene om Captain America, Human Torch og Namor.USA Comics nummer 12.Captain America Comics nummer 37.Bladet inneholder:

Captain America: "The Chambers of Dr. Agony"
Captain America: "The Seven Sons of Satan"
Captain America: "Frozen Death"
Human Torch: "Flaming Steel"

Joker Comics nummer 16.Marvel Mystery Comics nummer 54.Terry-Toons Comics nummer 19.Comedy Comics nummer 23.Young Allies nummer 12.Bladet inneholder:

 • Young Allies: "The Terror of the Jap Head"
 • Tommy Tyme: (In Ancient Egypt)
 • Young Allies: "The Spiked Chariot of Destruction"

Captain America Comics nummer 38.Bladet inneholder:

 • Captain America: "Castle of Doom"
 • Human Torch: "Murder for Profit"
 • Captain America: "Frozen Death"
 • Captain America: "The Peril of the Past"

Marvel Mystery Comics nummer 55.Terry-Toons Comics nummer 20.Kid Komics nummer 4.Bladet inneholder:

 • Young Allies: "The Scourge of the Jap"
 • Destroyer: "The Wings of Death"
 • Jeep Jones: "The Invisible Jeep"
 • Sub-Mariner: "The Monster of the Sharks"

Krazy Komics nummer 15.All Surprise Comics nummer 3.Og nå kommer det et nytt blad igjen: Tessie the Typist nummer 1. Her er jeg litt usikker på hva dette er. Mener å huske å satt denne dama på omslaget til noen av humorseriene tidligere, men dette kan også være romantikk. Men på den andre siden, han der Skidsy kommer til å krasje med toget så dette er nok humor.The Human Torch nummer 15.Bladet inneholder:

 • Human Torch: "Big Brain"
 • Human Torch: "Nazi Poison Fiend"
 • Human Torch: "The Dog Tag Horror"
 • Sub-Mariner: "Yellow Fang's Unholy Mission"

Sub-Mariner Comics nummer 13.Bladet inneholder:

 • Sub-Mariner: "Dead Who Swim"
 • Sub-Mariner: "Master Plan for Destruction"
 • Sub-Mariner: "The Battle for New York Harbor"
 • Angel: "The Devil's Imposter"

Captain America Comics nummer 39.Bladet inneholder:

 • Captain America: "Terror of the Ghost Harpoon"
 • Captain America: "Riders of Death"
 • Captain America: "Rockets of Doom"
 • Human Torch: "Tarbu's Mission of Death"

All Winners Comics nummer 12.Bladet inneholder:

 • Human Torch: "The Horror of the Ghost Fiend"
 • Captain America: "The Four Trials of Justice"
 • Sub-Mariner: "Smash the Tunnel of Terror"
 • Destroyer: "The Beachhead Blitz"

Marvel Mystery Comics nummer 56.Terry-Toons Comics nummer 21.All Select Comics nummer 3.Bladet inneholder:

 • Captain America: "The Keeper of the Monsters"
 • Human Torch: "Vanishing Oil Tank Cars"
 • Whizzer: "Speed to Spare"
 • Sub-Mariner: "Satan Pulls the Strings"

Og da kommer det enda et nytt blad: Miss America Comics nummer 1. Tydeligvis er hun en kvinnelig versjon av Captain America. Dette er den eneste utgivelsen som heter Miss America Comics. De endrer navn til Miss America Magazine fra og med nummer 2.Bladet inneholder:

 • Miss America: "Baron Shinto the Gouger"
 • Miss America: "The Mystery of the Monster Man"
 • Miss America: "Murders by Yogi"

Comedy Comics nummer 24.Captain America Comics nummer 40.Bladet inneholder:

 • Captain America: "The Jester of Death"
 • Human Torch: "The Bloody Assassin"
 • Captain America: "Auction of Death"
 • Captain America: "The Mystery of the Floating City"

Så kommer det nok et nytt blad, og det ble bare med ett nummer av dette også: Gay Comics nummer 1. Det er lov å humre litt av tittelen, men husk at i gamle dager så betydde gay glad.Marvel Mystery Comics nummer 57.Og nå får vi plutselig Animated Funny Comics Tunes nummer 16. Jeg har ikke klart å finne ut hvorfor dette bladet starter på nummer 16, for ifølge onkel Internett er dette det første bladet med denne tittelen.Terry-Toons Comics nummer 22.Young Allies Comics nummer 13.Bladet inneholder:

Young Allies: "Coffins for Sale"
Tommy Tyme: "The Arabian Nights"
Young Allies: "The Land of Death"

Miss Fury nummer 4.Captain America Comics nummer 41.Bladet inneholder:

 • Captain America: "The Killer Beasts of Notre Dame"
 • Human Torch: "Berlin's Mistress of Death"
 • Captain America: "The Murder Brain"
 • Captain America: "The School of Horror"

Kid Komics numme 4. Nazi Anti-Invasion Tank. Den var god :-)Terry-Toons Comics nummer 23.All Surprise Comics nummer 4.All Select Comics nummer 4.Bladet inneholder:

 • Captain America: "The Mystery of Hangmen's Island"
 • Human Torch: "Village of Vultures"
 • Whizzer: "Death Rides the Rails"
 • Sub-Mariner: "Raging Rockets of the Rising Sun"

Jeg tok faktisk helt feil da jeg sa at det bare var ett nummer av Gay Comics, men føler at jeg er litt unnskyldt. Plutselig hopper nummereringen slik at nå er det Gay Comics nummer 18. Det er mye snodig med nummereringen under krigstidene. Det er ikke rart man blir forvirret.USA Comics nummer 13.Bladet inneholder:

 • Captain America: "Curse of Frankenstein"
 • Destroyer: "Hour of Doom"
 • Jap Buster Johnson: "Ghost Pilot"
 • Jeep Jones: "The Rocket Jeep"
 • Sergeant Dix: "The Bogus Kapitan"

Marvel Mystery Comics nummer 58.Bladet inneholder:

 • Human Torch: "The Nazi Super Spy"
 • Sub-Mariner: "The Cult of Cannibals"
 • Miss America: "Black Widow"
 • Patriot: "Miss Liberty Takes a Hand"
 • Angel: "Wanted:The Angel"

Terry-Toons nummer 24.Animated Funny Comic-Tunes nummer 17.Comedy Comics nummer 25.Så kommer det nok et nytt blad, også det i humorsjangeren med antropomorfiske dyr: Comic Capers nummer 1.Så gjenoppliver de den gamle serien Mystic Comics, men det starter på nummer 1 igjen.Bladet inneholder:

 • Angel: "The Legend of the Murderous Falcon"
 • Human Torch: "The Mechanical Mole"
 • Destroyer: "Jap Juggernaut"
 • Tommy Tyme: "Citizens of Ancient Rome"
 • Terry Vance: "Mystery at the Crane Mansion"

Sub-Mariner Comics nummer 14.Bladet inneholder:

 • Sub-Mariner: "The Fog of the Living Death"
 • Sub-Mariner: "The Shriveled Young"
 • Sub-Mariner: "Spawn of the Sea"
 • Angel: "Tell-Tale Cigarette"

Miss Fury Comics nummer 5.Captain America Comics nummer 42.Bladet inneholder:

 • Captain America: "Tojo's Terror Masters"
 • Human Torch: "The Spy-Master of the Third Reich"
 • Captain America: "Waters of Death"
 • Captain America: "The Baron of Horror Castle"

Marvel Mystery Comics nummer 59.Bladet inneholder:

 • Human Torch: "Madman of Terror Mountain"
 • Sub-Mariner: "Case of the Electric Killers"
 • Miss America: "The Horror of the Secret Weapon"
 • Patriot: "The Case of the Vanishing Head"
 • Angel: "The Talking Corpse"

All Winners Comics nummer 13.Bladet inneholder:

 • Human Torch: "The Case of the Masked Strangler"
 • Captain America: "The Gardens of Doom"
 • Sub-Mariner: "Waterfront Terror"
 • Whizzer: "The Maze of Madness"

Terry-Toons Comics nummer 25.The Human Torch Comics nummer 16.Bladet inneholder:

 • Human Torch: "Yellow Monkeys of Death"
 • Human Torch: "Sons of Evil"
 • Human Torch: "The Robber Baron"
 • Sub-Mariner: "Journey to Death"

Kid Komics nummer 6.Bladet inneholder:

 • Young Allies: "Sinister Jap Secret Weapon"
 • Destroyer: "The Dealers of Hate"
 • Tommy Tyme: "The Three Trials of Death"
 • Jap Buster Johnson: "Case of the Flying Coffins"
 • Sergeant Dix: "The Silent Death"

Og jammen blir det ikke enda et nytt blad: Ideal Comics nummer 1.Og nylanseringene fortsetter med Amazing Comics nummer 1. Det ble bare ett nummer og et annet blad tar over fra nummer 2.Bladet inneholder:

 • Young Allies: "Horror of the Murdering Magician"
 • Whizzer: "The Mad Minute"
 • Destroyer: "The Face, Master of Evil"
 • "The Voice of Doom"

Så kommer relanseringen av Daring Mystery Comics som bare fikk 8 nummere. Men nå dropper de Mystery i tittelen så det blir Daring Comics nummer 9.

Bladet inneholder:

 • Sub-Mariner: "The Nazis Take Little America"
 • Human Torch: "The Nazi Wolf"
 • Sub-Mariner: "Messengers of Satan"
 • Human Torch: "The Bloody Butcher of Istanbul"

Terry-Toons Comics nummer 26.Young Allies nummer 14.Bladet inneholder:

 • Young Allies: "The Green Death"
 • Tommy Tyme: "Tommy Tyme Visits the Colosseum"
 • Young Allies: "The Monster of the Maniac Murders"

USA Comics nummer 14.Bladet inneholder:

 • Captain America: "Riddle of the Stolen Buddha"
 • Whizzer: "The Death Singer"
 • Jap Buster Johnson: "Invitation to Death"
 • Destroyer: "The Serpent Strikes"
 • Sergeant Dix: "The Ghost Zero"

Så får vi Miss America Magazine nummer 2, som endret fom litt etter Miss America Comics nummer 1. Det er tegneserier i bladet, selv om omslaget er et fotografi, men bladet inneholder også diverse artikler og foto-historier. Den unge damen her er 15 år gamle Dolores Conlon.Joker Comics nummer 17.Krazy Komics nummer 16.

Mystic Comics nummer 2.
Bladet inneholder:

 • Angel: "Blueprint for Destruction"
 • Angel: "The Case of the Killer at Large"
 • Human Torch: "The Laughing Cadaver"
 • Destroyer: "The Transparent Death"
 • Tommy Tyme: "Attila Rides Again"
 • Terry Vance: (The Nazis Tap the Big Inch)

Super Rabbit nummer 2.Ziggy Pig Silly Seal Comics nummer 2.Captain America Comics nummer 43.Bladet inneholder:

 • Captain America: "The Shadows of Death"
 • Human Torch: "Mystery of the Wingless Bat"
 • Captain America: "The Death That Came Out of Nowhere"
 • Captain America: "The Sea Dragon"

Tessie the Typist nummer 2.Marvel Mystery Comics nummer 60.Bladet inneholder:

 • Human Torch: "Death Spins the Wheel"
 • Sub-Mariner: "Human Bombs of Horror"
 • Miss America: "Murder, Inc."
 • Patriot: "What Price Freedom?"
 • Angel: (Murder in the Frieght Yards)

Ideal Comics nummer 2.Terry-Toons Comics nummer 27.Comedy Comics nummer 27. To omslagssider på rad med amerikansk fotball.All Select Comics nummer 5.Bladet inneholder:

 • Captain America: "The Bamboo Knife Butcher"
 • Human Torch: "The Shadow of the Stalking Death"
 • Whizzer: "Speed for Sale"
 • Sub-Mariner: "The Mystery of the Great Lakes"

Miss America Magazine nummer 3.All Surprise Comics nummer 5.Så kommer Complete Comics nummer 2. Endring av navn side nummer 1 da det het Amazing Comics. Complete Comics hadde også bare en utgivelse.Bladet inneholder:

 • Young Allies: "Mystery of the Frozen Death"
 • Whizzer: "The Speed Traps"
 • Destroyer: "Tokio's Toll of Death"
 • "Death Gas"

Comic Capers nummer 2.Captain America Comics nummer 44.Bladet inneholder:

 • Captain America: "The Prophet of Hate"
 • Human Torch: "The Bandit Murder Gang"
 • Captain America: "The Graveyard of Ships"
 • Captain America: "Midnight Means Murder"

Marvel Mystery Comics nummer 61.Bladet inneholder:

 • Human Torch: "The Secret of the Masked Horror"
 • Sub-Mariner: "Paradise of Horror"
 • Miss America: "Eyes of Doom"
 • Patriot: "The Mystery of the Bogus Bonds"
 • Angel: "Secret of the Blind Idol"

Terry-Toons Comics nummer 28.Mystic Comics nummer 3.Bladet inneholder:

 • Angel: "The Clue of the Burning Ice"
 • Angel: "The Bride Who Married Death"
 • Tommy Tyme: "The Day of the Great Khan"
 • Destroyer: "The Isle of Mysterious Death"

Miss America Magazine nummer 4. På omslaget ser vi Maggie Long.All Select Comics nummer 6.Bladet inneholder:

 • Captain America: "Yellow Claw and the Mole Men"
 • Human Torch: "The Merchant of Death"
 • Destroyer: "Master of Murders"

All Winners Comics nummer 14.Bladet inneholder:

 • Sub-Mariner: "Twenty Million Missing"
 • Captain America: "Monstro, the Mad Jap"
 • Whizzer: "Kidnapper's Folly"

The Human Torch Comics nummer 17.Bladet inneholder:

 • Human Torch: "The Ghostly Horror"
 • Human Torch: "The Skulking Killer"
 • Human Torch: "Devil's Double"
 • Sub-Mariner: "The Zombie Terror"

Sub-Mariner Comics nummer 15.Bladet inneholder:

 • Sub-Mariner: "Pirates of Doom"
 • Sub-Mariner: "The Ghost of Sea Island"
 • Sub-Mariner: "Death Holds the Stakes"
 • Angel: "The Parrot Murder Secret"

Så kommer det et nytt blad, og det ser ut som det fikk bare en utgivelse: Junior Miss nummer 1. I tillegg til alle superhelt/krigshistorier og humorblader, virker det som om de begynte å utvide repertoaret med blader ment for jenter også.Terry-Toons Comics nummer 29.Daring Comics nummer 10.Animated Funny Comic-Tunes nummer 18.All Surprise Comics nummer 6.Gay Comics nummer 19.Miss America Magazine nummer 5. På omslaget ser vi Betty Cornwall.Tessie the Typist nummer 3.All Select Comics nummer 7.Bladet inneholder:

 • Captain America: "Masters of Evil"
 • Human Torch: "The Swanky Swindlers"
 • Whizzer: "The Discs of Death"

Mystic Comics nummer 4. Det siste bladet i serien og det ble lagt ut for salg 31. desember 1944 og avslutter dermed 44-årgangen.Bladet inneholder:

 • Young Allies: "The Walking Dead"
 • Destroyer: "Robot Revenge"

Puh! Dette ble utrolig mye lenger enn jeg hadde tenkt meg.

Hva tror dere? Skal jeg fortsette med galskapen og hive meg over 45-årgangen? Eller skal jeg bare gi opp og hoppe frem til 1950 og neste blad som kan leses på Marvel Unlimited?

#tegneserie #marvel #captainamerica #humantorch #namor #krig #nazi #humor #superhelt

Det hvite tårnetWhite Tower Rocks er tittelen på det fjortende bindet (Kapittel 116-123) av Tite Kubos mangaserie Bleach.

Det er fortsatt intenst og masser med action og spenning. Ichigo må ha mer trening for å bli sterk nok, katten Yoruichi er faktisk ei heit dame, og Uryu møter en skrekkelig fiende som står bak drapet på bestefaren hans.

Selv om Ichigo er helten, får vi i denne boken se mer av vennene hans enn vi har gjort på en stund. Det er både bra (lurte jo på hvordan det gikk med dem) og dårlig (jeg vil se Ichigo vinne over den kødden Byakuya!). Gleder meg til neste bok.

#manga #bleach #titekubo #sverd #duell

Travle tider

I dag er det lørdag og jeg har fri hele dagen. Men det er ikke bare fryd og gammen. Har to ukers klesvask, oppvask og husarbeid å ta meg av også. På slike dager ønsker jeg at jeg hadde vært rik og hadde hatt råd til hushjelp.

Har vært veldig hektisk på jobb i det siste og har opptjent sikkert 20 timer avspasering og etter morgendagens jobbing når jeg sikkert tretti timer overtid for mars måned.

Dere har sikkert merket at det kommer mindre innlegg på bloggen her. Vanligvis ligger jeg en uke eller to foran, men det er spist opp og jeg har ikke så mye tid til å skrive noe nytt heller. Jeg gjør mitt beste for å ha minst ett innlegg om dagen, og så langt har jeg klart det.

All jobbinga har jo en fordel: neste lønning blir bra :-) Og det har jeg bruk for, for jeg har bestilt flybilletter til årets ferietur. I juli blir det Japan! Woohoo!

Har alltid hatt lyst til å dra til Japan, men er litt skummelt å reise alene. Særlig til et sted hvor skriftspråket (og skiltinga) ikke har bokstaver engang. Men en kollega i Bergen hadde også lyst til å besøke Japan så vi har avtalt å reise sammen. Jeg drar fra Bodø og han drar fra Bergen. Vi møtes i Doha (blir et par timer i Qatar også på veien) og tar samme fly til Tokyo. Forhåpentligvis blir det litt tid i helgen til å se på hotell. Hvis noen har noen anbefalinger så rop ut.

Vi har ikke spikret noe program enda, men det er jo mye jeg har lyst til å se. Studio Ghibli blant annet. Har også litt lyst til å se et ekte kabuki-teater, selv om det sikkert ikke er noe bedre enn opera. Jeg har sett en opera i mitt liv, det var i Colosseum i Verona. Verdi hadde 100-års jubileum og jeg og min far så en oppføring av Rigoletto. Skjønte ikke bæret av handlingen og det mest spennende med fremføring var egentlig håndverkerne som bygget om scenen hele tiden. Men å sitte på steinbenkene midt i et digert folkehav var en opplevelse i seg selv. Og for to tusen år siden satt det en romer der og så på gladiatorkamper. Det er stilig å kunne si jeg har gjort det.

Har også lyst til å besøke en Maid Cafe, for det høres ut som en opplevelse. Og selvsagt må vi jo få til et besøk i Miraikan, teknologimuseet hvor de har roboter. Roboter er kule. Jeg må jo selvsagt inn på en mangabutikk og se, og hvis jeg tør, så skal jeg gå inn og titte i en skikkelig doujinshi-sjappe også. Yoyogi Park må vi komme oss til. Kanskje skal vi prøve å få sett på noe sumo-bryting. Vi vurderer også å ta toget ut av Tokyo og se litt av landet. Har dere noen tips til kule ting vi bør se/gjøre mens vi er i Tokyo så tar jeg med glede imot.

Ellers har jeg fått fri i påsken. Skal dra hjem til Trøndelag og familien i den stille uke. Påskelørdag drar foreldrene mine til syden, så da drar jeg videre til Mosjøen for å besøke søsteren min. Hun og samboeren har akkurat kjøpt seg hus og forventer visstnok litt flyttehjelp.

I går var det jo solformørkelse. Hele kontoret gikk ut på parkeringsplassen for å se, men dessverre var det overskyet her i Bodø. Prøvde å ta et bilde med mobilen, men ble ikke så veldig bra:Vi fikk et lite øyeblikk mellom skyene og fikk sett skikkelig på formørkelsen gjennom et sveiseglass en kollega hadde tatt med. Stilig.

Dagen i dag går med til en del husarbeid, men forhåpentligvis får jeg litt tid til å se litt på Bloodline, den nye Netflix-serien, også. Søndag blir det jobbing, og det blir sikkert en god del av det neste uke også. God helg :-)

#blogg #reise #japan #jobb

Tordnende rumpetroll

En gribb til besvær og en helt som er in luff. Jeg har lest All Winners Comics nummer 10, høstnummeret i 1943. Bladet er underholdende dårlig.Harry Fisk, Hary Sahle, George Klein og Edd Ashe er tegnerne bak den første historien som omhandler The Human Torch. Ordtaket "Jo flere kokker jo mere søl" har dere sikkert hørt om. Kvaliteten på tegningene i denne historien var ganske dårlig, og heller ikke konstant. Folk så annerledes ut fra rute til rute og der Torch skulle være dekket av sement var han malt rød som om han var i sin vanlige drakt.

Selve historien var også ganske teit. Torch og hans lille venn Toro er vitne til at en mann blir angrepet av en gripp (en fugl). Torch er en mann som kan brenne og kaste ildkuler. Allikevel er denne fuglen visstnok farlig. Er det en superfugl? Det blir i alle fall ikke sagt det. Uansett, Toro følger etter fuglen som eies av The Vulture en slemming som temmer fugler (sukk). Han holder en kjemiker fanget og tvinger denne tynne julenisselignende mannen til å lage brannbombe-egg, som fuglene til Vulture tar med seg og slipper over Amerikas militærinstallasjoner. Jeg gleder meg til krigen er over og de faste skribentene (Stan Lee!) og de faste tegnerne er tilbake igjen.Jack Alderman har tegnet historien om Captain America. En tegner, og mye bedre kvalitet på tegningene (i forhold til den forrige historien). Manusforfatter er ukjent også her, noe som ikke er så veldig overraskende for historien er egentlig ganske sjelløs og kjedelig. Steve Rogers er i Stillehavet et sted og blir tilsendt et kart hvor amerikanske soldater holdes fanget og tortureres av en japansk gærning. I stedet for å varslet sitt befale og gå til angrep med en hel hær, drar han selv i sin Captain America drakt og tar med seg den lille gutten Bucky.

Dette føles veldig velkjent ut. Cap drar ut alene, banker japanere og redder amerikanere. Har du hørt uttrykket "going through the motions"? Slik føles det her. Ingen nytekning eller moro, bare generisk og mekanisk slåssing som vi har sett før. Ble faktisk trøtt av å lese den.Carl Pfeufer er tegneren bak historien om Namor the Sub-Mariner. Og det første jeg legger merke til er at jammen har han et ganske trekantet hode.Nazisten Marshall Kronin har en lumsk plan for å fange Namor.Det er best å ta til seg denne lærdommen gutter og jenter. Ikke vær in luff.

Thundering Tadpoles banner Namor når han hører at nazistene har kidnappet hans kjære Betty Dean. Hvordan skal han løse dette? Vel, kanskje supermannen som har senket utallige skip og ubåter, og har drept tusenvis av nazister og japanere, kan late som om han selv plutselig er blitt nazist.

Herregud, de går på det!! Jeg gremmes!

Bok Oksner tar oss så med til en historie om den franske motstandsbevegelsen.Nei, nei, nei. Ikke han. "You stupid woman!" Dette handler om the Destroyer.Nazistene har tatt til fange datteren til lederen for den franske motstandsbevegelsen og vil selvsagt bruke henne til å presse ham til å overgi seg. Når en jomfru er i nød stiller selvsagt den heltemodige Destroyer opp. Han liker også å denge syngende tyske budbringere.

Til slutt har Bob Oksner tegnet en historie om The Whizzer. Manusforfatter ukjent. Nazi-sabotører planlegger å sprenge tre krigsanlegg samtidig, og føler trang for å annonsere dette over radio først. Whizzer kan ikke være tre plasser samtidig, men han vet råd. Han kontakter Western Union og de stiller klokkene slik anlegg 1 går fem minutter før anlegg 2 og anlegg to går fem minutter før anlegg 3. Dermed får Whizzer tid til å dra til alle tre og stoppe sabotørene.Og som vanlig avlsutter jeg slik at dere kjære lesere kan nyte kunstverkene som brukes til omslagsillustrasjoner i det jeg lister opp Marvel-utgivelsene som kommer etter denne og frem til All Winners Comics nummer 11 (det neste som er tilgjengelig på Marvel Unlimited).

Først Human Torch nummer 13.Bladet inneholder:

 • Human Torch: "The End"
 • Human Torch: "Purple Ghost and His Reign of Terror"
 • Sub-Mariner: "Deep Sea Lair of the Murdering Octopus"

Sub-Mariner Comics nummer 11.Bladet inneholder:

 • Sub-Mariner: "Ghosts Can't Kill"
 • Sub-Mariner: "Namor Meets the Mysterious Dr. Suki"
 • Angel: "The Case of the Beggar Prince"

Joker Comics nummer 14. Au da!USA Comics nummer 11.Captain America Comics nummer 33.Bladet inneholder:

 • Captain America: "Mother Wong"
 • Human Torch: "The Human Torch Meets the Japanese Beetle"
 • Captain America: "The Master of the Killer Mongoose"
 • Captain America: "The Symbol of Doom"

Marvel Mystery Comics nummer 50.Bladet inneholder:

 • Human Torch: "Battling the Nazi Vultures"
 • Sub-Mariner: "Eerie Howl of the Wolf Pack"
 • Terry Vance: "Deadline Dawson's Pay-Off"
 • Miss America: (Scourge of the Nazis)
 • Patriot: "Introducing Miss Patriot"
 • Angel: (The Glowing Death)

Terry-Toons Comics nummer 15. Stakkars katt.Comedy Comics nummer 21.Krazy Komics nummer 13.Captain America Comics nummer 32.Bladet inneholder:

 • Captain America: "The Cult of the Assassins"
 • Captain America: "The Stage of Death"
 • Captain America: "Invasion Mission"
 • Human Torch: "The Mad Mole's Folly"

Marvel Mystery Comics nummer 51. Hvorfor prøver de å brennmerke Toro? Han er jo en flammegutt som kan sette fyr på seg selv uten å bli skadet.Terry-Toons Comics nummer 16. Au!Young Allies nummer 11.Bladet inneholder:

 • Young Allies: "The Spawn of Death"
 • Tommy Tyme: "Black Magic of Merlin"
 • Young Allies: "Osaki, the Murderous Jap"

All Surprise Comics nummer 2.All Select Comics nummer 2.Bladet inneholder:

 • Captain America: "Saboteurs in White"
 • Human Torch: "Black Market Death"
 • Jeep Jones: "The Case of the Walking Jeep"
 • Jap Buster Johnson: (The Phony Tokyo)
 • Sub-Mariner: "The Horror of the Yellow Men"

Miss Fury nummer 3.Captain America Comics nummer 35.Bladet inneholder:

 • Captain America: "The Gargoyle Strikes"
 • Human Torch: "Mystery of the Horrible Hermit"
 • Captain America: "The Steel Mask"
 • Captain America: "The Case of the Horror Money"

Marvel Mystery Comics nummer 52.Terry-Toons Comics nummer 17.The Human Torch nummer 14.Bladet inneholder:

 • Human Torch: "Horror of the Mad Dogs"
 • Human Torch: "Wings of Death"
 • Human Torch: "Smashing the Bloody Plasma Pool"
 • Sub-Mariner: "Message to Moscow"

Da er neste utgivelse All Winners Comics nummer 11, det siste i serien som er tilgjengelig for lesing på Marvel Unlimited. Jeg kommer tilbake og skribler noen ord etter at jeg har fått lest det.

#marvel #tegneserie #namor #captainamerica #humantorch #krig #nazi

Den udødeThe Undead er det trettende bindet (kapittel 108-115) av mangaserien Bleach, laget av Tite Kubo.

I bunn og grunn er hele boken dedikert til duellen mellom Ichigo "Strawberry" Kurosaki og Kenpachi Zaraki. Man skulle nesten tro at en tegneserie på omtrent 200 sider som handler om en slåsskamp vil være kjedelig, men det er den ikke. Den er faktisk veldig spennende. Ikke bare slåss de, men vi blir også veldig godt kjent med de to duellistene. Dette gjennom hva de sier, tilbakeblikk og en sekvens hvor Ichigo går inn i seg selv og snakker med sverdet sitt for å få større krefter (det er ikke så snodig som det høres ut).

Og på slutten viser det seg at Rukia og Ganju har møtt hverandre tidligere.

Bleach er fortsatt like, om ikke mer,  spennende og underholdende som i begynnelsen.

#manga #bleach #titekubo #duell #sverd

Bakerispioner

All Winners Comics nummer 9 er det neste bladet i min kronologiske gjennomgang av Marvel-tegneserier. Bladet ble utgitt i 1943 og det er sommerutgaven (All Winners hadde tre utgivelser i året. Alt i alt synes jeg at bladet er ganske kjedelig. Tegningene er ikke all verden og det er kun krigshistorier med en-dimensjonale skurker. Det er også en del nye artistnavn som dukker opp. Det skyldes at mange av de faste (og veldig gode) tegnerne måtte dra i krigen.Edd Asch og Harry Sahle står bak den første historien hvor The Human Torch må kjempe mot den gale nazi-oppfinneren Bashon og hans gorillamenn (som han selvsagt har bygget selv).Ernie Hart og Jimmy Thompson står bak historien om Captain America. Jeg stusser litt på at det er nazister som er fanget i konsentrasjonsleirene her. Lurer nesten litt på om skribenten (usikker på hvem det er) ikke helt har visst hva en konsentrasjonsleir er for noe. Uansett, nazi-baronen von Widemouth rømmer fra konsentrasjonsleiren og planlegger å bombe Panama-kanalen. Det er en jobb for supersoldaten Captain America! Og den lille guttungen han bor sammen med.Carl Pfeufer har tegnet bladets Namor-historie. Namor oppdager tyskere som mekker på britiske bombefly. Det viser seg at tyskerne har tenkt å bombe Tyrkia for å få tyrkerne til å krige mot britene også.Bob Oksner står bak historien om The Destroyer. Den skjønne Gloria er spion og har viktige papirer som ikke må havne i nazistenes hender. Dermed må Destroyer, gallant som han er, hjelpe skjønnheten ut av landet og tilbake til England.Alan Mandel har tegnet bladets siste historie, der Whizzer sånn tilfeldigvis hører på kortbølgeradio og hører en mystisk samtale som inneholder masse bakeri-uttrykk. Han skjønner med en gang at de ikke diskuterer rundstykker, men at det er nazi-spioner som jobber i et bakeri og planlegger å sabotere en våpentest i nærheten.Det neste bladet jeg kan lese på Marvel Unlimited er All Winners nummer 10, men som vanlig lister jeg opp alle utgivelsene som kommer mellom dette bladet og det neste:

Først er det USA Comics nummer 10Bladet inneholder:

 • Captain America: "The Cylinder of Death"
 • Destroyer: (The Luminous Paint Plot)
 • Jap Buster Johnson: (Attack on Isabel Island)
 • "Thunderbird"
 • Sergeant Dix: "Fire Brand of Evil"
 • Whizzer: "The Diamond of Death"

Human Torch nummer 12 har et uvanlig blodig omslagsbildet. Her slår/brenner jo flammemannen av armen til han med brødkniven.Bladet inneholder:

 • Human Torch: "Riding a Rocket to Doom"
 • Human Torch: "Unmask a Gestapo Rabbit"
 • Sub-Mariner: "Lair of the Pig Boats"

Er det bare meg, eller har Namor vokst litt siden sist? Ser i alle fall slik ut på omslaget til Sub-Mariner Comics nummer 10.Bladet inneholder:

 • Sub-Mariner: "The Den of Serpents"
 • Sub-Mariner: "The Code of Death"
 • Angel: "Killer's Last Stand"

Comedy Comics nummer 19:Joker Comics nummer 11. Er det slik begrepet smellvakker ble til?Så følger Captain America Comics nummer 30. Og jammen ser det ikke ut som han fyren med slangen har malt neglene sine.Bladet inneholder:

 • Captain America: "The House of the Laughing Death"
 • Human Torch: "The Nazi Cleaver"
 • Captain America: "The Curse of the Yellow Scourge"
 • Captain America: "The Saboteur of Death"

Så følger Young Allies nummer 9Bladet inneholder:

 • Young Allies: "The Bloody Henchman"
 • Tommy Tyme: "Attila the Hun"
 • Young Allies: "Toward the Land of the Condemned"

Marvel Mystery Comics nummer 47. The Human Torch tar ikke noe særlig hensyn til sivile tap når han sprenger den demningen.Bladet inneholder:

 • Human Torch: "Underground Demons"
 • Sub-Mariner: "Invisible Monster of the Fog"
 • Terry Vance: (The Japanese Laundry Spy Ring)
 • Vision: "The China Mission"
 • Jimmy Jupiter: "The Victory Garden Fights Back"
 • Angel: "The Unwilling Corpse"

Terry-Toons Comics nummer 12. Tror ikke jeg hadde likt dette bladet. De er jo så slemme med den stakkars katta.Etterfulgt av Joker Comics nummer 12.Og så en overraskelse: et helt nytt blad. All Surprise nummer 1 skal visstnok samle karakterer fra alle de andre humorbladene, omtrent slik All Winners gjør for heltebladene.Det neste bladet er Captain America Comics nummer 31Bladet inneholder:

 • Captain America: "The Terror of the Green Mist"
 • Human Torch: "Murder"
 • Captain America: "The Canal of Lurking Death"
 • Captain America: "The Coughing Killer"

Dernest Marvel Mystery Comics nummer 48.Bladet inneholder:

 • Human Torch: "Horror of the Masked Fiend"
 • Sub-Mariner: "Decoy for Death"
 • Terry Vance: "The Case of the Spy Master's Quiz"
 • Jimmy Jupiter: "The Playing Card Castle"
 • Vision: (The Mine Murderer)
 • Angel: "Ghastly Secret of Castle Mood"

Terry-Toons Comics nummer 13 har mer vold mot uskyldige katter.Og volden mot kattene fortsetter i Krazy Komics nummer 12 også.Så følger Comedy Comics nummer 20.Så kommer det et nytt superhelt-blad, men uten ny superhelt. Dette er nok et samleblad med Captain America, Human Torch og Namor. All Select Comics nummer 1.Bladet inneholder:

 • Captain America: "The Case of the Mystery of the Human Bats"
 • Human Torch: "Corner the Clutching Claw"
 • Jeep Jones: (The Jumping Jeep)
 • "The Sub That Went to the Races"
 • Black Widow: (Blood Money)
 • Sub-Mariner: "Battles the Bloody Baron"

På omslaget til Joker Comics nummer 13 har vi en flirende fjott og en olm okse. Stakkars dame.Så kommer det et nytt blad igjen, og dette tror jeg bare fikk ett nummer også. Powerhouse Pepper Comics nummer 1.Etterfulgt av Young Allies nummer 10.Bladet inneholder:

 • Young Allies: "The Horror of the Doll-Devil"
 • Tommy Tyme: "Horatius at the Bridge"
 • Young Allies: "The Coils of the Python"

Det ser ille ut på omslaget til Captain America Comics nummer 32.Bladet inneholder:

 • Captain America: "The Menace of the Murderous Mole-Man"
 • Captain America: "Ali Baba and His Forty Nazis"
 • Captain America: "The Talons of the Vulture"
 • Human Torch: "Mind Smasher"

Så kommer Marvel Mystery Comics nummer 49. Litt usikker på hva de skal med dama der.Bladet inneholder:

 • Human Torch: "Flight of the Deadly Boomerang"
 • Sub-Mariner: "Unveiling the Evil Eyes of Death"
 • Terry Vance: "The Mysterious Case of the Talking Thread"
 • Miss America: "Scourge of the Nazis"
 • Patriot: "Black Mamba Murder"
 • Angel: "A Lesson in Murder"

Dernest Terry-Toons Comics nummer 14.Så følger Kid Komics nummer 3.Bladet inneholder:

 • Young Allies: "Caught in the Tune of Death"
 • Vision: "Battle Against the Nazi Horror"
 • Jeep Jones: (The Inducto Machine)
 • (Alexandria Incident)
 • "Tha Bar"
 • (The Origin of Red Hawk)

Da var vi til veis ende. I hvert fall når det gjelder dette blogginnlegget. Det er masse masse masse igjen av Marvel-tegneserier. Jeg skribler litt igjen når jeg har fått lest All Winners Comics nummer 10.

#tegneserie #marvel #namor #humantorch #captainamerica #krig #nazi

Blomster på kantenFlowers on the Precipice er det tolvte bindet (kapittel 99-107) av Tite Kubos fantastiske mangaserie Bleach.

Ichigo må hvile litt etter den forrige kampen, men det blir ikke lenge. Soul Reaperne begynner nå å ta inntrengerne alvorlig og sender ut sine mektigste krigere for å ta dem. Samtidig er det noen skumle intriger som foregår innad i rekkene hos Soul Reaperne. Kanskje vil det være til hjelp når Ichigo og vennene hans prøver å frigjøre Rukia, som Soul Reaperne har tenkt å henrette. Blir spennende å finne ut.

Selv om det er litt intriger og historiefremgang (og humor), så er det kampene som er det store fokuset. Ichigo er mektig, men så langt har han bare så vidt klart å overvinne de sterkeste fiendene. Når han så møter Kenpachi Zaraki, en av de supersterke kapteinene, får han virkelig trøbbel. Samtidig har Chad også store problemer med Shunsui Kyoraku, en annen kaptein.

Fargerike personligheter, heftige dueller, alvor og humor. Bleach er en mangaserie som griper tak i fantasien og tar deg med på en utrolig reise. Kjempebra.

#manga #titekubo #bleach #duell #sverd

Den gale nazisten

I min kronologiske gjennomgang av Marvel-tegneseriene har jeg kommet til våren 1943 og bladet All Winner's Comics nummer 8. Bladet er egentlig ganske kjedelig, proppfullt av platte og forutsigbare krigshistorie uten noen som helst spenning. Kjedelig og uinspirerende egentlig.Harry Sahle har trolig tegnet den første historien hvor The Human Torch må redde England fra tysk invasjon. Den engelske generalen ligner faktisk litt på en hvit-håret John Cleese.

Göring og Hitler velger en mann ved navn Blucher til å lede invasjonen. Denne karen har tilbrakt de siste ti årene i et sinnssykehus, og er ikke det en god bakgrunn for en hærfører så vet ikke jeg. Fyren starter ved å fryse havet slik at de tyske troppene kan gå over isen til England.

Den andre historien har en ukjent tegner. Steve Rogers og Bucky er plutselig på fronten i Stillehavet, og må stoppe japanerne som planlegger å drepe general McArthur.Carl Pfeufer har trolig tegnet historien om Namor the Sub-Mariner. Namor er på vei til Paris for å levere en beskjed til motstandsbevegelsen og nazister prøver å stoppe ham.Al Gabriele har trolig tegnet den neste historien, og denne får en liten pluss for oppfinnsomhet. Djevelen synes at Hitler roter det til for mye der oppe på overflaten, så han sender kona si, Miss Satan, og hunneren Atilla for å ta styringen over nazistene. Men da har de ikke regnet med The Destroyer.George Klein står bak den siste historien hvor vi møter Whizzer igjen. Bankranere har sperret inne bankdirektøren i hvelvet, og der holder han på å gå tom for luft. Whizzer henter inn en gammel kompis, Raffles, som er nå lovlydig men var en gang en skapsprenger. Mens Raffles prøver å åpne hvelvet løper Whizzer etter ranerne.Denne tidsepoken av Marvel-tegneserier er litt kjedelig. Nesten alle historiene handler om krigen, og de er proppfulle av propaganda. Men det er også svært få blader som er tilgjengelige på Marvel Unlimited fra denne tidsperioden. Faktisk er det bare All Winners Comics før vi kommer til 1950 og et blad som heter Marvel Boy. Og det er ikke så mange av All Winners heller, bare frem til nummer 11. Så selv om de stort sett er kjedelige, så skal jeg lese dem. Hadde det vært alle tror jeg nesten jeg hadde gitt opp.

Men, som vanlig, ramser jeg opp de tegneseriene som kom ut mellom dette bladet og All Winners nummer 9. Og hvis du legger merke til at månedsnavnene på noen av bladene kommer litt hulter til bulter, så er det bare slik. Listen jeg bruker har dem i rekkefølge etter hvilken dato de ble lagt ut for salg, ikke hvilken måned det står på omslaget.

Først ute er Sub-Mariner Comics nummer 9. Og jeg kan ikke la være å lure litt på hvilke saftige gloser med fiskebanning han lirer ifra seg inni her.Bladet inneholder:

 • Sub-Mariner: "Terror of the Floating Fortresses"
 • Sub-Mariner: "The Green Island Menace"
 • Angel: "The King of Castle Island"

Så følger The Human Torch nummer 11.Bladet inneholder:

 • Human Torch: "Blackout for Doom"
 • Human Torch: "Mystery of the Blue Diamond"
 • Sub-Mariner: "Hitler's Hoax"

Comedy Comics nummer 16 ser ut til å handle om en superkanin.Når jeg ser på omslaget til Young Allies nummer 8 så slår det meg at det nesten alltid er Toro og Bucky som slåss mens de andre gutteheltene er fanget og lenket fast.Bladet inneholder:

 • Young Allies: "North Africa Ahoy"
 • Tommy Tyme: "The Spirit of '76"
 • Young Allies: "Terror of the Rising Sun"

I Captain America Comics nummer 27 er visst ting litt omvendt. Her er det de gående som bruker hjelm, mens de på motorsykkel ikke gjør det.Bladet inneholder:

 • Captain America: "North of the Border"
 • Human Torch: "The Man-Hole of Death"
 • Captain America: "Blitzkrieg to Berlin"
 • Secret Stamp: "Roddy Colt Steps Out"

I Marvel Mystery Comics nummer 44 regner det nazi-fly over Kremlin.Bladet inneholder:

 • Human Torch: "The Phantom Strikes"
 • Sub-Mariner: "The Niagara Falls Power Plot"
 • Terry Vance: "The Circus Mystery"
 • Jimmy Jupiter: "The Land of the Rubber People"
 • Vision: "The Gem That Blinded"
 • Patriot: (The Kid Crime Wave)
 • Angel: "The Case of the Laughing Death"

Dernest kommer humorbladet Terry-Toons Comics nummer 9.Krazy Komics nummer 9 kan ikke stave skikkelig hverken på engelsk eller tysk.På omslaget til USA Comics nummer 9 klarer jeg ikke helt å lese hva slags serum det er Buck får, men det aner meg at det ikke er mot influensa.Bladet inneholder:

 • Captain America: "Puppets of Death"
 • Destroyer: "Death Rides the Rails"
 • Jeep Jones
 • Jap Buster Johnson: "Signal for Death"
 • "The Winner and Still Champion"
 • Sergeant Dix: "Man Behind the Tank"
 • Secret Stamp: "Case of the Poisoned Stamp"
 • Whizzer

Comedy Comics nummer 17. Ved første øyekast ser det ut som om ungene takker superkaninen for at han knuser skolen deres.I Joker Comics nummer 10 ser vi soldater være slemme med tivoli-folk.Captain America Comics nummer 28. Jeg tror ikke Cap bør hoppe oppå den der.Bladet inneholder:

 • Captain America: "The Challenge of the Mad Torso"
 • Human Torch: "Black Voodoo Murders"
 • Captain America: "The Vultures of Violent Death"

Marvel Mystery Comics nummer 45. Ooh! Er det Red Skull jeg ser der i hjørnet?Bladet inneholder:

 • Human Torch: "Message from a Corpse"
 • Sub-Mariner: "Phantom of the Air"
 • Terry Vance: "Case of the Poison That Did Not Exist"
 • Jimmy Jupiter: "In the Valley of Time"
 • Vision: "The Vision's Secret"
 • Angel: "Sabotage at the Ferry Base"

Terry-Toons Comics nummer 10. Tsk tsk. Den late sersjanten gidder ikke engang å rope takten.Krazy Komics nummer 10. Stakkars lille grisen.Så har vi Kid Komics nummer 2.Bladet inneholder:

 • "The Gaze of Death"
 • Young Allies: "The Suicidal Saboteurs"
 • (Trouble at the Bar-None Ranch)
 • (Introducing Happy Daize)
 • (The Imaginary Youth)
 • "Death Trap in the Atlantic"

Så følger Miss Fury nummer 2. Er hun i slekt med Nick Fury? Aner ikke. Men jeg synes det ser ut som Catwoman i kamp med nazister som har sykt dårlig klessmak.Superkaninen er tilbake i Comedy Comics nummer 18.Så kommer det en spesialutgave av Captain America Comics på hele 128 sider.Bladet inneholder:

 • Human Torch: "The Dynamite Saboteurs"
 • Sub-Mariner: "The Sub-Mariner Slugs the Sahara Scavengers"
 • Vision: (The Giant Octopus Menace)
 • Patriot: "Treachery Deals a Double-Cross"
 • Terry Vance: "The Case of the Bogus Stamp Salesman"
 • Jimmy Jupiter: "The Tunnel to China"
 • Angel: "The House of the Living Dead"
 • Captain America: "Bowling Alley of Death"
 • Captain America: "The Tomb of Horror"
 • Captain America: "The Mikado's Super Shell"
 • (Enter:The Fighting Fool)
 • Secret Stamp: "The Case of the Costumed Crook"

Marvel Mystery Comics kunne ikke være dårligere, så de fikk også en 128 siders spesialutgave. Den kalles det selv om det egentlige sidetallet var 132. Onkel internett forteller meg at dette er ett av de mest verdifulle tegneseriebladene, så hvis du har et slikt på loftet trenger du ikke spille lotto. Ifølge sellmycomicsbooks.com eksisterer det bare 5 kjente eksemplarer av dette bladet.Bladet inneholder:

 • Captain America: "The Vault of the Doomed"
 • Human Torch: "The Sabotage of the Supply Trains"
 • Captain America: "The Reaper"
 • Captain America: "The Cobra Ring of Death"
 • Secret Stamp: "War Bond Vengeance"
 • Human Torch: (The Stolen Bomber)
 • Sub-Mariner: "Metal Monsters"
 • Jimmy Jupiter: (The Tour of Fairyland)
 • Patriot: (The Reformation of Thick Lips Scarbo)
 • Vision: "Master of Madness"
 • Terry Vance: "Dr. Watson's Call to Fame"
 • Angel: "The Curse of Baron Trembieu"

Så er vi tilbake til vanlige utgivelser, først med Captain America Comics nummer 29.Bladet inneholder:

 • Captain America: "The King of the Dinosaurs"
 • Human Torch: "Carnival of Doom"
 • Captain America: "The Case of the Phantom Engineer"
 • Captain America: "The Case of the Headless Monster"

Så følger Marvel Mystery Comics nummer 46, hvor Hitler ser ut til å ha fått tak i en merkelig konstruksjon.Bladet inneholder:

 • Human Torch: "The Glass Tube of Death"
 • Sub-Mariner: "Dead Men Don't Talk"
 • Terry Vance: (Case of the War Plant Fires)
 • Vision: (Incident in Poland)
 • Jimmy Jupiter: (Barnyard Valley)
 • Angel: "Blackout Kidnapping"

I Terry-Toons Comics nummer 11 ser det ut som katta får seg litt kokt and.Krazy Komics 11. Hvorfor er kattene alltid slemme? Jeg liker katter.Da var vi kommet til All Winners Comics nummer 9 og jeg tar en liten pause frem til neste gang. Har ikke så store forhåpninger til bladet, men hvem vet? Kanskje blir jeg overrasket. Skribler mer om Marvel-tegneseriene når jeg har fått lest det.

#tegneserie #marvel #namor #humantorch #captainamerica #krig #krim #nazi

Stjerna og løshundenA Star and a Stray Dog er det ellevte bindet (kapittel 89-98) av mangaserien Bleach. Det er den geniale Tite Kubo som står bak serien.

Denne er skikkelig underholdende. Spennende kamper og masser med humor. Det er kjempemorsomt når Ichigo og vennene grisebanker de vanlige soldatene som blir fullstendig sjokkerte over hvor sterke de er, og så er det intenst og spennende hver gang en av heltene møter en av de virkelig sterke fiendene. Da blir det en heftig og blodig kamp, som oftest varer i flere kapitler. Det blir ikke monotont og kjedelig, i hvert fall ikke enda, og siden Kubo skriver så bra og tegner så stilig så tviler jeg på at det blir det.

Har du lest de tidligere bøkene, så vil det nok begeistre deg at her får vi blant annet en rematch mellom Ichigo og Renji Abarai, og vi får se hva Uryu har trent på.

Bleach er en av de virkelige gode mangaene. Har du ikke lest den, så har du gått glipp av masse moro.

#manga #bleach #titekubo #duell #action #sverd

Hoppende manet

Jumpin' Jellyfish er dagens første fiskebanning fra Namor the Sub-Mariner. Det er litt mindre av kraftuttrykkene hans i dette bladet, men han har noen saftige gloser som Hollering Halibut eller Stuttering Sturgeon. Jeg har lest Sub-Mariner Comics nummer 8, vinterutgaven 1943.Carl Pfeufer har tegnet den først historien, hvor Namor svømmer rundt i nærheten av Maine. Han ser et fyrtårn blinke SOS og fyker til unnsetning. Men, akk, han er for sen. Den døende fyrvokteren tipser ham om en nazi-spion blant marinejegerne. Da er det ikke annet å gjøre enn å verve seg for å finne spionen.Og hvordan finner man ut om en mann er nazist? Tja, man kan jo prøve dette:Carl Pfeufer har også tegnet den andre episoden. Denne gangen svømmer Namor rundt i Alaska når han får se et luftskip krasje (en limp blimp). Etter litt om og men så koker det hele sammen til noe japansk skumlere der en japansk forsker har funnet opp et serum som gjør amerikanske soldater til tanketomme slaver.Begge Namor-historiene var ganske intetsigende og rett og slett kjedelige. De samme var de små humorstripene blandet inn her og der (Ray Houlihans Tuby & Tack), men det var en stor positiv overraskelse i dette bladet: The Angel, med manus av Kermit Jaediker og tegnet av Gustav Schrotter. Endelig en historie som ikke bare var bra tegnet, men også oppfinnsom og godt skrevet.

En krimforfatter ved navn Caleb Crane som stadig blir refusert får et tips fra en redaktør om å heller skrive om noe han kan. Så hva gjør han da? Jo, han går ut og blir kriminell så han kan skrive om det. Maskert kaller han seg The White Carnation. Dette kan nesten kalles en slags Breaking Bad, i turboversjon. For Crana avanserer veldig fort i den kriminelle underverdenen. Og hans krimhistorier blir skikkelige bestselgere. Helt til Angel kjenner igjen ting fra bøkene som bare morderen kunne ha kjent til.Som alltid lister jeg opp de påfølgende tegneserieutgivelsene, frem til jeg kommer til et blad som er tilgjengelig på Marvel Unlimited. Dette er foreløpig det siste i denne serien. De blir først tilgjengelige igjen når vi kommer til nummer 33.

Først kommer Terry-Toons Comics nummer 6, med sitt vinterlige omslagsbilde.Så følger Marvel Mystery Comics nummer 41. Nok en gang med et standard krigsmotiv.Bladet inneholder:

 • Human Torch: (The Stolen Bomber)
 • Sub-Mariner: "Metal Monsters"
 • Jimmy Jupiter: (The Tour of Fairyland)
 • Patriot: (The Reformation of Thick Lips Scarbo)
 • Vision: "Master of Madness"
 • Terry Vance: "Dr. Watson's Call to Fame"
 • Angel: "The Curse of Baron Trembieu"

Så får vi nok et humorblad med Joker Comics nummer 8.Neste blad ut er Young Allies nummer 7 hvor gutteheltene kjemper mot japanere (ser det ut som).Bladet inneholder:

 • Young Allies: "Meet the Ambassador of Death"
 • Tommy Tyme: (Origin of Tommy Tyme)
 • Young Allies: "The Scratch of Death"
 • "Football Frolics"

Deretter blir det mer patriotiske krigshistorier i USA Comics nummer 8. Når jeg ser på omslagsbildet så må jeg bare undre meg litt. Hvorfor har japanerne bundet fast Bucky og hengt ham etter flyet slik, for så å sakte skjære over tauet. Hadde det ikke vært mer effektivt å bare kastet ham ut så fort de var oppe i lufta?Bladet inneholder:

 • Captain America: "Invasion of the Killer Beasts"
 • Destroyer: "Death Strikes Back"
 • Jeep Jones: (No Title)
 • Jap Buster Johnson: (No Title)
 • "Two Hundred to One"
 • Whizzer: (No Title)
 • Secret Stamp: "Diamonds for Victory"
 • Sergeant Dix: (No Title)

Så er vi tilbake i humorland med Krazy Komics nummer 7.Så blir det visst litt krig på ski i Captain America Comics nummer 25. Er det en kongle eller granat han har i hånden?Bladet inneholder:

 • Captain America: "The Princess of the Atom"
 • Human Torch: "The Films of Death"
 • Captain America: "The Murdering Mummy and the Laughing Sphinx"
 • Secret Stamp: "The Mystery of the Air-Mail Marker"
 • (The Minister from Skullduggery)

Vi suser så videre gjennom april-utgivelsene med Marvel Mystery Comics nummer 42. Jeg har egentlig blitt litt lei av omslagene her, de føles så like alle sammen.Bladet inneholder:

 • Human Torch: "Prescriptions for Death"
 • Sub-Mariner: "Terror of the Boiling Seas"
 • Terry Vance: "The Case of the Missing Link"
 • Vision: (The Asteroid Monsters)
 • Jimmy Jupiter: (The Wump Jump and the Tire Thieves)
 • Patriot: "The Disappearing Spies"
 • Angel: "Quarantine for Murder"

Neste blad er Terry-Toons Comics nummer 7, hvor selveste Hitler får en pil i rumpa.Så får vi Comedy Comics nummer 15:På omslaget til Joker Comics nummer 9 synes jeg det ser ut som hun dame koser seg litt for mye.Jeg lurer litt på hva det er Bucky stresser sånn med her. Den løkka ser da så rom ut at det burde ikke være noe problem å komme seg løs. Vi har kommet til mai-utgivelsene og Captain America Comics nummer 26.Bladet inneholder:

 • Captain America: "The Princess of the Atom"
 • Human Torch: "Deposits of Death"
 • Captain America: "The Russian Hell-Hole"
 • Secret Stamp: "The Ration Book Counterfeits"

På omslaget til Marvel Mystery Comics nummer 43 er nok en gang masse krig og ødeleggelse gjennomført av flammemannen.Bladet inneholder:

 • Human Torch: "Mystery of the Air Raid Spotters"
 • Sub-Mariner: "The Mystery of the Vanishing Sub"
 • Jimmy Jupiter: "The Birthday Wish"
 • Patriot: "Suicide Headline"
 • Vision: "The Crypt of Good and Evil"
 • Terry Vance: "Black Market Boogie Woogie"
 • Angel: "The Death That Walked"

Brannmennene fra Asbestos virker ikke særlig profesjonelle på omslaget til Terry-Toons Comics nummer 8.Og på omslaget til Krazy Komics nummer 8 er jeg litt usikker på om det er katta eller geita de er slemme med.Da stopper jeg, for den neste bladutgivelsen er All Winners Comics nummer 8. Faktisk er det bare All Winners Comics som er mulig å lese fra denne tidsperioden, så nå kommer det virkelig til å gå unna frem til 50-tallet, hvor jeg tror det er en del grøss og monsterblader som dukker opp. Før dere vet ordet av det kommer det en bloggpost om neste Marvel-blad.

#tegneserie #marvel #namor #submariner #krig #nazi #krim

KlonekrigenSom oppladning til den kommende nye filmen har jeg kjøpt meg den første sesongen av Clone Wars på blu-ray.

Serien er jo ment for barn, så det er ikke å komme unna at den er litt barnslig til tider, men like fullt er det Star Wars. Droidearmeer, lyssabeldueller, klonekrigere, romkamper og romvesener i massevis. I full HD er det også skikkelig lekkert. Særlig romkampene og droidene, og de fleste romvesenene, ser utrolig bra ut. Jeg er ikke helt fornøyd med hvordan menneskene ser ut (håret til Obi-Wan for eksempel). Har full forståelse for at det ikke går an å ha fotorealisme, men litt bedre kunne de ha gjort det. Final Fantasy-filmen kom jo tross alt ut i 2001, og der er jo menneskene mye mye bedre rendert. Men bortsett ifra det så er denne serien knall for enhver Star Wars-fan.

Jeg synes også at grafikken blir mye bedre utover i serien. Men om det er fordi animatørene blir flinkere med mer øving, eller om jeg blir mer vant med tegnestilen er jeg litt usikker på.

Hver episode har også en medfølgende minidokumentar hvor skaperne av serien snakker om arbeidet bak hver episode, hva som gikk galt og hva som gikk veldig bra. De er ikke så lange at det blir kjedelig, og klarer å få med det mest interessant, samt det morsomme i forbindelse med hver episode. Alt fra hvem i teamet som lagde fiselyden som var med i den episoden, til hvordan de endret små detaljer i et skip/rom/kasse slik at den samme grafikken kan gjenbrukes igjen og igjen i flere episoder (for å spare penger).

Det er jo litt skuffende at det ikke er skuespillerne fra filmene (med noen unntak) som har stemmene. Selv om stemmene ofte er nærme, så blir det ikke helt det samme når noen andre har stemmen til kjente og kjære karakterer. Jar Jar hadde først den originale skuespilleren, og så noen episoder senere, var det en annen skuespiller med helt annen stemme. Det ble bare helt rart.

Men selv om de originale skuespillerne ikke er med, så er det jo noen kule skuespillere med gjesteroller. Ron Perlman (Hellboy), James Marsters (Spike fra Buffy the Vampire Slayer) og George Takei (Sulu fra Star Trek) bare for å nevne noen.

Har kost meg skikkelig med serien, og regner med jeg skaffer meg sesong 2 ganske snart.

Under kommer noen bilder fra hver episode slik at du lett kan se om dette er noe for deg. Noen av videosnuttene kan inneholde spoilere.

 

Episode 1: AmbushGacXZ6a6H8c

 • Dee Bradley Baker som Clone Troopers
 • Corey Burton som Count Dooku
 • Nika Futterman som Asajj Ventress
 • Brian George som King Katuunko
 • Tom Kane som Yoda
 • Matthew Wood som Battle droids

 

Episode 2: Rising Malevolence

 

0c526VEW9WI

 • Ian Abercrombie som Palpatine
 • Dee Bradley Baker som Clone troopers
 • Tim Brock som TB-2
 • Corey Burton som Count Dooku
 • Terrence Carson som Mace Windu
 • Ashley Eckstein som Ahsoka Tano
 • Tom Kane som Yoda, Wullf Yularen
 • Matt Lanter som Anakin Skywalker
 • James Arnold Taylor som Obi-Wan Kenobi, Plo Koon
 • Matthew Wood som General Grievous, Battle droids

 

Episode 3: Shadow of Malevolence

 

 • Dee Bradley Baker som Clone troopers
 • Corey Burton som Count Dooku
 • Ashley Eckstein som Ahsoka Tano
 • Tom Kane som AdmiralWullf Yularen
 • Matt Lanter som Anakin Skywalker
 • James Arnold Taylor som Obi-Wan Kenobi og Plo Koon
 • Matthew Wood som General Grievous og Battle droids
 • Gwendoline Yeo som Nala Se

 

Episode 4: Destroy Malevolence • Dee Bradley Baker som Clone troopers
 • Corey Burton som Count Dooku
 • Olivia d'Abo som Luminara Unduli
 • Anthony Daniels som C-3PO
 • Ashley Eckstein som Ahsoka Tano
 • Tom Kane som Wullf Yularen, Narrator
 • Matt Lanter som Anakin Skywalker
 • Catherine Taber som Padmé Amidala
 • James Arnold Taylor som Obi-Wan Kenobi, Plo Koon
 • Matthew Wood som Grievous, Battle droids

 

Episode 5: Rookies • Dee Bradley Baker som Clone troopers
 • Nika Futterman som Asajj Ventress
 • Tom Kane som Narrator, Wullf Yularen
 • Matt Lanter som Anakin Skywalker
 • James Arnold Taylor som Obi-Wan Kenobi
 • Matthew Wood som General Grievous, Battle droids
 • Gwendoline Yeo som Bettie-Bot VJ

 

Episode 6: Downfall of a Droid • Dee Bradley Baker som Clone troopers
 • Ashley Eckstein som Ahsoka Tano
 • Tom Kane som Narrator
 • Matt Lanter som Anakin Skywalker
 • Ron Perlman som Gha Nachkt
 • James Arnold Taylor som Obi-Wan Kenobi
 • Matthew Wood som General Grievous, Battle droids

 

Episode 7: Duel of the Droids • Dee Bradley Baker som Clone troopers
 • Ashley Eckstein som Ahsoka Tano
 • Matt Lanter som Anakin Skywalker
 • Tom Kane som Narrator
 • Ron Perlman som Gha Nachkt
 • James Arnold Taylor som Obi-Wan Kenobi
 • Matthew Wood som General Grievous, Battle droids

 

Episode 8: Bombad Jedi • Ian Abercrombie som Supreme Chancellor Palpatine
 • Ahmed Best som Jar Jar Binks
 • Dee Bradley Baker som Onaconda Farr, Clone troopers
 • Anthony Daniels som C-3PO
 • Tom Kane som Narrator
 • Tom Kenny som Nute Gunray, Silood
 • Catherine Taber som Padmé Amidala
 • Matthew Wood som Battle droids

 

Episode 9: Cloak of Darkness • Ian Abercrombie som Darth Sidious
 • Corey Burton som Count Dooku, Senate Guard
 • Dee Bradley Baker som Clone troopers
 • Ashley Eckstein som Ahsoka Tano
 • Nika Futterman som Asajj Ventress
 • Olivia d'Abo som Luminara Unduli
 • Tom Kane som Yoda, Narrator
 • Tom Kenny som Nute Gunray
 • Matt Lanter som Anakin Skywalker
 • James Marsters som Captain Faro Argyus

 

Episode 10: Lair of Grievous • Phil LaMarr som Kit Fisto
 • Matthew Wood som General Grievous, Battle droids
 • Tom Kenny som Nahdar Vebb, Nute Gunray
 • Dee Bradley Baker som Clone troopers
 • David Acord som EV-A4-D
 • Corey Burton som Count Dooku
 • Tom Kane som Yoda, Narrator
 • Ashley Eckstein som Ahsoka Tano
 • Terrence Carson som Mace Windu
 • Olivia d'Abo som Luminara Unduli

 

Episode 11: Dooku Captured • Ian Abercrombie som Supreme ChancellorPalpatine
 • Dee Bradley Baker som Pilf Mukmuk
 • Corey Burton som CountDooku
 • Terrence Carson som Mace Windu
 • Jim Cummings som Hondo Ohnaka
 • Ashley Eckstein som Ahsoka Tano
 • Greg Ellis som Turk Falso
 • Tom Kane som Yoda, Narrator
 • Matt Lanter som Anakin Skywalker
 • Catherine Taber som Padmé Amidala
 • James Arnold Taylor som Obi-Wan Kenobi
 • Matthew Wood som Battle droids

 

Episode 12: The Gungan General • Ian Abercrombie som Supreme ChancellorPalpatine
 • David Acord som Pilf Mukmuk
 • Dee Bradley Baker som Clone troopers, Pirate Guard #2
 • Corey Burton som CountDooku, SenatorKharrus, Pirate Guard #1
 • Jim Cummings som Hondo Ohnaka
 • Greg Ellis som Turk Falso
 • BJ Hughes som Jar Jar Binks
 • Tom Kane som Narrator
 • Matt Lanter som Anakin Skywalker
 • James Arnold Taylor som Obi-Wan Kenobi, Barb Mentir

 

Episode 13: Jedi Crash • Dee Bradley Baker som Clone troopers
 • George Coe som Tee Watt Kaa
 • Ashley Eckstein som Ahsoka Tano
 • Jennifer Hale som Aayla Secura
 • Tom Kane som Narrator, Wullf Yularen
 • Matt Lanter som Anakin Skywalker
 • Alec Medlock som Wag Too
 • Matthew Wood somBattle droids, Tactical droid

 

Episode 14: Defenders of Peace • David Acord som Pune Zignat
 • Dee Bradley Baker som Clone troopers
 • Corey Burton som CountDooku
 • George Coe som Tee Watt Kaa
 • Ashley Eckstein somAhsoka Tano
 • Jennifer Hale som Aayla Secura
 • Tom Kane som Narrator
 • Matt Lanter som Anakin Skywalker
 • Alec Medlock som Wag Too
 • George Takei som Lok Durd
 • Matthew Wood som Battle droids

 

Episode 15: Trespass • James Arnold Taylor som Obi-Wan Kenobi, Pantoran Assembly Representative
 • Matt Lanter som Anakin Skywalker
 • Brian George som ChairmanChi Cho
 • Jennifer Hale som SenatorRiyo Chuchi
 • Dee Bradley Baker som Clone troopers, Thi-Sen
 • Anthony Daniels som C-3PO
 • Tom Kane som Narrator
 • Matthew Wood som Battle droid
 • Robin Atkin Downes som Pantoran Guard

 

Episode 16: The Hidden Enemy • Dee Bradley Baker som Clone troopers
 • Nika Futterman som Asajj Ventress
 • Tom Kane som Narrator
 • Matt Lanter som Anakin Skywalker
 • James Arnold Taylor som Obi-Wan Kenobi, Tactical droid #1, #2
 • Matthew Wood somBattle droids

 

Episode 17: Blue Shadow Virus • David Acord som LEP-86C8
 • Dee Bradley Baker som Clone troopers
 • Anthony Daniels som C-3PO
 • Ashley Eckstein som Ahsoka Tano
 • BJ Hughes som Jar Jar Binks
 • Tom Kane som Yoda, Narrator
 • Phil LaMarr som Tactical droid
 • Matt Lanter som Anakin Skywalker
 • James Mathis III som CaptainGregar Typho
 • Jameelah McMillan som QueenNeeyutnee
 • Catherine Taber somPadmé Amidala
 • James Arnold Taylor som Obi-Wan Kenobi
 • Matthew Wood somBattle droids
 • Gwendoline Yeo som Peppi Bow
 • Michael York som Doctor Nuvo Vindi

Episode 18: Mystery of a Thousand Moons • James Arnold Taylor som Obi-Wan Kenobi
 • Matt Lanter som Anakin Skywalker
 • Ashley Eckstein som Ahsoka Tano
 • Catherine Taber som Padmé Amidala, Angel
 • BJ Hughes som Jar Jar Binks
 • Dee Bradley Baker som Clone troopers
 • Matthew Wood som Battle droids
 • Michael York som DoctorNuvo Vindi
 • James Mathis III som CaptainGregar Typho
 • David Kaufman som Jaybo Hood
 • Phil LaMarr som Amit Noloff
 • Tom Kane som Narrator

 

Episode 19: Storm over Ryloth • Ashley Eckstein som Ahsoka Tano
 • Matt Lanter som Anakin Skywalker
 • Dee Bradley Baker som Clone troopers
 • Corey Burton som Mar Tuuk
 • Matthew Wood som Wat Tambor, Battle droids
 • Tom Kane som Narrator, AdmiralWullf Yularen
 • James Arnold Taylor som Obi-Wan Kenobi
 • Terrence Carson som Mace Windu
 • Tim Brock som TB-2

 

Episode 20: Innocents of Ryloth • Dee Bradley Baker som Clone troopers
 • James Arnold Taylor som Obi-Wan Kenobi
 • Corey Burton som Commander TX-20, Nilim Bril
 • Matthew Wood som Battle droids, Wat Tambor
 • Catherine Taber som Numa
 • Terrence Carson som Mace Windu
 • Tom Kane som Narrator

 

Episode 21: Liberty on Ryloth • Terrence Carson som Mace Windu
 • Robin Atkin Downes som Cham Syndulla
 • Matthew Wood som Wat Tambor, Battle droids
 • Dee Bradley Baker som Clone troopers
 • Matt Lanter som Anakin Skywalker
 • Phil LaMarr som Orn Free Taa
 • Corey Burton som CountDooku, Gobi Glie
 • Ashley Eckstein som Ahsoka Tano
 • Tom Kane som Narrator, Yoda, AdmiralWullf Yularen
 • Ian Abercrombie som Palpatine
 • James Arnold Taylor som Tae Boon
 • Gary Scheppke som TA-175

 

Episode 22: Hostage Crisis • Corey Burton som Cad Bane, Ziro the Hutt, Shahan Alama
 • Matt Lanter som Anakin Skywalker
 • Catherine Taber som Padmé Amidala, BD-3000 luxury droid
 • Phil LaMarr som Bail Prestor Organa, Orn Free Taa, Philo
 • Ian Abercrombie som Palpatine
 • Dee Bradley Baker som Clone troopers, Robonino, Onaconda Farr
 • Matthew Wood som Commando droid, HELIOS-3D, Senate Guard #1, #3
 • Tom Kane som Narrator, Captain Jayfon
 • David Acord som Senate Commandos, Assistant droid
 • Anthony Daniels asomC-3PO
 • Jaime King som Aurra Sing

#tv #starwars #clonewars #animasjon #sciencefiction #Skywalker #yoda #jedi #sith #ronperlman #georgelucas #jamesmarsters #georgetakei #Anakin #macewindu #cadbane

Tatovering på himmelenTattoo on the Sky er det tiende bindet (kapittel 80-88,5) av mangaserien Bleach, laget av Tite Kubo.

Ganju blir med på laget, og er nok et eksempel på en fiende som går over til å bli en venn. Ichigo lærer fortsatt nye ting, og det er jo gøy. Treningssekvenser er alltid fulle av humor i denne typen manga.

Ellers så begynner invasjonen av Soul Reapernes by for å frigjøre Rukia. Vi får den første, av en lang rekke vil jeg tro, dueller. Det er Ichigo "Jordbær" Kurosaki vs Ikkaku Madarame (kult, han har samme navn som supernerden i mangaen Genshiken som jeg leste før jeg begynte med denne serien).

Denne boken gikk veldig raskt å lese. Historien begynner å få skikkelig høyt tempo og det inspirerer til å lese raskere og raskere. Jeg regner med at det kommer til å fortsette slik en stund fremover mens heltene kjemper seg stadig nærmere der hvor Rukia er fanget. Det er mye posering og skryt. Og det er annenhver gang en av de kjempende som blir overrasket eller overrumplet av et nytt kamptriks.

Bleach er skikkelig gøy og spennende. Jeg må en tur innom biblioteket i dag for å se om de har flere bøker (hadde bare lånt de 10 første).

#manga #bleach #titekubo #duell #soulreaper #shinigami #sverd

Kimmy SchmidtDa har jeg fått sett igjennom alle episodene av Unbreakable Kimmy Schmidt. Den er laget av Tina Fey og Robert Carlock som står bak 30 Rock. Personlig syntes jeg ikke 30 Rock var så veldig bra. Tror jeg bare har sett de to første sesongene. Den eneste jeg egentlig syntes var morsom der var Kenneth (Jack McBrayer).

Så siden jeg ikke likte 30 Rock hadde jeg egentlig ikke noen særlig forventinger til denne serien. Jeg ble i hvert fall ikke skuffet. Serien er helt fin den, i starten. Jeg humret litt her og der, men jeg kan ikke si at jeg ble så veldig begeistret. Jeg likte begynnelsen, men den tapte seg utover, særlig på slutten.

Unbreakable Kimmy Schmidt handler om Kimmy (Ellie Kemper). Hun har tilbrakt 15 år i en bunker i den tro at verden har gått under, helt til politiet stormer bunkeren og arresterer predikanten som har holdt Kimmy og tre andre damer der. Hun drar til New York, får seg venner, har opplevelser og møter all motgang med et smil. Viljen og humøret hennes er unbreakable.

 

Serien er helt ok for min del. Den er morsom, men det blir for mye fjas også noen ganger. Titus Andromedon (Tituss Burgess), romkameraten hennes, er alt for tullete og høylytt etter min smak. Han trenger jo ikke å utbasunere både med ord, sang, bekledning og oppførsel hvert bidige sekund han er på skjermen at han er homofil og ønsker en showbiz karriere. Jo, han er morsom noen ganger (blant annet episoden med Dean Norris) men han blir for mye.

Jaqueline Voorhees (digger etternavnet) spilt av Jane Krakowski er en stereotyp rikmannsfrue som ansetter Kimmy. Hvis Jaqueline tar ut en flaske vann fra kjøleskapet og Kimmy takker nei, setter hun den ikke tilbake, hun kaster den i søpla. Hun er skikkelig virkelighetsfjern og det utnyttes til fulle for å skape morsomme situasjoner.

Martin Short er forresten veldig god i rollen som den plastiske kirurgen hennes. Andre roller som er verdt å merke seg er Xanthippe Voorhees (Dylan Gelula) som den bortskjemte rikmannsdatteren, Lillian Kaushtupper (Carol Kane) som den sprø husverten og Dong (Ki Hong Lee) som den vietnamesiske innvandreren som Kimmy blir venn med. Og selvsagt John Hamm (jeg røper ikke hvem han spiller, lar det være en overraskelse)

Men det er Ellie Kemper som er stjerna, og hun skinner sterkere enn alle andre. Hun er jo veldig søt og naiv og har jo det bedårende smilet. Rollen som Kimmy passer perfekt til Ellie Kemper. Tror ikke jeg klarer å komme på noen andre som hadde klart å fremstille denne personligheten så godt. Kimmy har hatt det veldig tøft, og det er vanskelig å klare seg i en verden hun ikke kjenner til, men tar alt med et nydelig smil. Hun er jo skikkelig søt.Hadde det ikke vært for Ellie Kemper er det ikke sikkert jeg hadde orket å se ferdig serien, for slutten var så tåpelig. Det har jo vært et snev av realisme i hele serien, selv om mye er satt på spissen, men den farsen av en rettssak på slutten der var bare helt hinsides. De advokatene spilt av Tina Fey og Jerry Minor... Jeg gremmes.

Serien starter bra, men slutter begredelig. Den er underholdende, men prøver for hardt å være morsom. Det blir for mye tull.

Det er allerede godkjent en sesong to. Jeg kommer sikkert til å se den når den en gang dukker opp, men det vil ikke akkurat være noe jeg sitter og venter på.

#tv #netflix #komedie #kimmyschmidt

Dildokanel

Hvis man skal tro denne tegneserien så er det en øy i Stillehavet som heter Dildokanel, og der var det visstnok et stort slag under den andre verdenskrig. Lurer på hvordan de kom fram til det navnet. Er det noen som tør å komme med en teori?

Har lest igjennom All Winners Comics nummer 7, vinterutgaven i 1943.Den første historien har ukjent tegner og forfatter, og det er kanskje like greit for jeg synes tegningene var ganske dårlige. The Human Torch leser i avisen om et tap de amerikanske soldatene har lidd mot tyskerne. Han mistenker med en gang noe muffens, for amerikanerne kan jo ikke slås så lett. Dermed drar han og Toro for å etterforske fabrikken som lager maten til soldatene, og jammen er ikke formannen og en del ansatte der tyskere som putter cyanid i soldatenes rasjoner. Tror HR-avdelingen deres må bli litt flinkere til å gå igjennom cv-ene.Al Avison har tegnet den neste historien. Dr. Crime flykter fra fengsel med hjelp av en krympedrikk, og dermed må Captain America og Bucky fange ham igjen.Og selv den minste helt kan gjøre sitt for å bekjempe kriminalitet.Den neste historien har også ukjent tegner. Det er en ganske kjedelig historie hvor Namor leter etter en forsvunnet konvoi og banker en haug med japanske soldater og skip.Neste historie har også ukjent tegner, men her synes jeg kvaliteten var ganske bra. Selve historien er ikke så spennende. Veldig forutsigbar. Tyskerne prøver å lure Destroyer i en felle, men han klarer seg allikevel og stanser den tyske invasjonen av Sveits i samme slengen.Lou Ferstadt har tegnet den siste historien. Det føles litt som om det er lenge siden jeg har lest noe om Whizzer. Dette er i hvert fall den første gangen jeg leser om at han slåss med nazister. Det er forresten han som hjelper til ved slaget på Dildokanel.Whizzer har også fått seg en ny sidekick: Slow-Motion Jones. Har gjort litt research og Slow Motion dukker ikke opp igjen før i en tegneserie i 2011.Som alltid så lister jeg opp de utgivelsene som kommer mellom dette bladet og det neste som er tilgjengelig for lesing på Marvel Unlimited.

Først ute er The Human Torch nummer 10. Igjen er det krigsmotiv på forsiden. Jeg synes egentlig omslagene på mange av bladene i det siste har vært ganske like. Stort sett humorbladene og noen ganger Captain America som skiller seg litt ut.Bladet inneholder:

 • Human Torch/Sub-Mariner: "Death Dance of the Atlantic"
 • Jimmy Jupiter: "Vacation"

Oi, det var en team-up me Torch og Namor. Lurer på om de begynte å sloss igjen.

Den neste utgivelsen er USA Comics nummer 7. Ser at på omslaget hopper Bucky i fallskjerm mens han skyter med et digert maskingevær. Den gutten må ha endt opp med masse traumer etter all den krigingen den "voksne" Captain America har dratt ham inn i.Bladet inneholder:

 • Captain America: "Case of the Flying Submarine"
 • Captain Daring
 • Marvel Boy
 • (Disk-Eyes)
 • Secret Stamp: "The Up-to-the-Minute Man"
 • Jeep Jones
 • Jap Buster Johnson

Så kommer det et humorblad med Krazy Komics nummer 6.Etterfulgt av Captain America Comics nummer 24.Bladet inneholder:

 • Captain America: "The Vampire Strikes"
 • Human Torch: "The Monument Murder"
 • Captain America: "Meet the Eel of Horror Harbor"
 • "Blondes of a Different Color"
 • Secret Stamp: "The Mystery of the Song of the Wind"

Dernest kommer Comedy Comics nummer 14. Jeg tror den kaninen bør løpe før den amorøse grisen får tak i han.Fra og med dette bladet forsvinner Stan Lee som redaktør i en periode, da han måtte ut i militærtjeneste. Det foregikk en liten krig på den tiden. Men Stan er fortsatt kreditert som konsulterende redaktør.

Da har vi kommet til Sub-Mariner Comics nummer 8. Skriver litt om det bladet ved en senere anledning.

#tegneserie #marvel #captainamerica #humantorch #namor #krig #nazi

ValedictionValediction er den åttende og foreløpig siste episoden av Agent Carter.

Jeg håper virkelig det kommer flere sesonger, for denne serien fortjener mye mer enn bare åtte episoder.

Dottie og den russiske hypnotisøren har en gass som gjør folk til morderiske galninger, og de har tenkt å slippe den løs på befolkningen. Peggy og hennes agentkolleger får uventet hjelp av Howard Stark, og nå har de kanskje en sjanse til å stoppe dem.

Det var med både glede og tristhet jeg så denne episoden. Glede fordi det endelig blir en avslutning på denne lille sagaen, og tristhet fordi det nå er over før det engang har fått begynt skikkelig. Åtte episoder er alt for lite. Slutten vitner om at vi har mer i vente, men om det blir i form av en ny sesong eller om det har noe med en av de kommende Marvel-filmene vet jeg ikke.

Jeg ble også veldig skuffet over Thompson. Jeg begynte så smått å like ham, og så gjør han det der mot Peggy. Sukk. Vi trenger en sesong til hvor han blir satt skikkelig på plass.
Dramatis personae:

Hayley Atwell har rollen som agent Peggy Carter.

James D'Arcy har rollen som butleren Edwin Jarvis og Dominic Cooper har rollen som Howard Stark.Chad Michael Murray har rollen som agent Jack Thompson.Enver Gjokaj har rollen som agent Daniel Sousa.Lyndsy Fonseca har rollen som Angie Martinelli.Ralph Brown har rollen som doktor Ivchenko.Bridget Regan har rollen som Dottie Underwood.

DaJuan Johnson har rollen som politimann Pike.John Prosky (True Blood) har rollen som Walt Cooper.Toby Jones (Captain America, The Hunger Games, Harry Potter) har rollen som doktor Arnim Zola.#tv #marvel #agentcarter #peggycarter #blackwidow #hypnose #gass #action

Kjempen og griserytterenFourteen Days for Conspiracy er det niende bindet (kapittel 71-79) i mangaserien Bleach, laget av Tite Kubo.

Ichigo, Chad, Orihime, Uryu og katten Yoruichi har dratt til Soul Society for å redde Rukia fra henrettelsen. Og her møter vi masse nye folk, mange av den merkelige og morsomme. Vi har kjempen Jidanbo, griserytteren Ganju og fyrverkeri-eksperten Kukaku Shiba (det er hun på omslaget).

Boken går lynraskt å lese for nå er det høyt tempo i fortellingen, og slik tror jeg det kommer til å fortsette å være en stund fremover nå. Bleach er en kjempebra mangaserie, full av humor og action. Anbefales.#manga #bleach #titekubo #spøkelse #kjempe

Ny trailer for DaredevilJeg gleder meg virkelig til 10. april.

Daredevil ser ut som den vil bli litt mørk og dyster, akkurat slik jeg mener den burde være. Dette virker veldig lovende.

Hvis du ikke vet hvem Daredevil er, så er han en blind advokat som bekjemper kriminalitet utkledd som en rød djevel. Utifra traileren her ser det ut som vi er før han velger seg kostyme. Kanskje det dukker opp underveis. Det er også mulig de har omskrevet en del i forhold til tegneseriene. Blir spennende å finne ut. Uansett, siden han er blind er de andre sansene hans superforsterket slik at han blant annet hører hvor skurkene er og kan dermed banke dem. Kingpin (han skallede) er også med, han er en stor gangstersjef og i tegneseriene er han Daredevils nemesis.

I de andre Marvel-seriene (Agent Carter og Agents of SHIELD) er det mye humor og moro, og det er gøy det, men her ser det ut til at vi får mer alvor. Daredevil har for meg alltid vært en av de litt mørkere heltene i Marvel-universet. Han har følt litt som Punisher, bare at han holder seg på rett side av loven.

Jeg gleder meg i alle fall til å se hva de har klart å lage utav den blinde våghalsen. Er det flere som skal se den 10. april? Hva synes dere om traileren?

#netflix #marvel #daredevil #kingpin

Fresende reker

Sizzlin' Shrimps! utbryter Namor når han leser avisen. Det er nesten litt fascinerende hvor stor variasjon han har med sin fiskebanning. Har lest igjennom Sub-Mariner Comics nummer 7, høstnummeret fra 1942.Carl Pfeufer står bak den første Namor-historien. Namor kjøper seg en avis og leser om mystiske skipsforlis. Han svømmer rundt i området og oppdager til sin forskrekkelse hvem som står bak: Zombie-pirater! Endelig en historie hvor det ikke er nazister eller japanere som er skurken. En gal forsker har bygd seg en underjordisk base og har brakt til live likene til druknede sjørøvere. Han bruker så disse til å senke skip slik at han kan stjele gullet de frakter. Namor har en tøff oppgave foran seg, særlig med tanke på at forskeren også har en diger blekksprut og en hammerhai som kjæledyr.Gustav Schrotter er mannen bak bladets Angel-historie. Og denne synes jeg faktisk er den beste Angel-historien jeg har lest hittil. Veldig bra. Danny Poll har sittet femten år i fengsel for å ha slått ned en offiser med en stein (over en dame). Når han kommer ut trener han opp en gjeng gangstere til å bli en kriminell hær, kalt The Firing Squad. Han bruker så disse til å rane og drepe, for så å prøve å ta hevn over offiseren han sloss med for femten år siden. Jeg synes det var veldig modig å la historien her ende i tragedie. Det kom egentlig litt som et sjokk, siden alle tegneseriene stort sett handler om at det gode vinner og alle er glade etterpå. Veldig bra.Så er vi tilbake til Carl Pfeufer og Namor the Sub-Mariner igjen. Namor svømmer denne gangen rundt i Mississippi-elven (jøss den fyren svømmer over alt), da han kommer over en død mann. Det leder ham på sporet etter en spøkelses-elvebåt og gambleren Rindigo Jones, som ifølge legenden druknet for hundre år siden. Selvsagt er det noen som utnytter denne gamle legenden for å rane og stjele, så Namor må gjøre sitt. Jeg synes det skjer oftere og oftere nå at Namor blir dunket bevisstløs (slaget er alltid feigt ifølge teksten når skurkene treffer helten) og så prøver skurkene å drukne ham, uten å vite at han puster under vann.Til slutt en kort humorhistorie av Art Gates. Jeg vil ikke le av disse teite humorstripene. Sukk, men jeg gjorde det lell. Fesk-kak! Se der, jeg kan fiskebanne jeg også. :-)Og som vanlig lister jeg opp alle Marvel-utgivelsene mellom dette bladet og det neste som er mulig å lese på Marvel Unlimited.

Den neste utgivelsen var humorbladet Terry-Toons Comics nummer 3. Jeg synes det ligner litt på Storeulv og en av grisene. Og er det ikke noe bittelitt Donald-aktig over den anda? Vet Disney om dette? Ah, der glemte jeg at Disney nå eier Marvel. Da er det jo ikke så farlig.Så følger Marvel Mystery Comics nummer 38. Forsiden tyder på masse krigshistorier inni.Bladet inneholder:

 • Human Torch: "Crime Marches On"
 • Sub-Mariner: "A Whale of a Whopping Story"
 • Terry Vance: "The Case of the Terrible-Tempered Tycoon"
 • Vision: "Robot's Revenge"
 • Jimmy Jupiter: (The Island of Perl)
 • Patriot: "Shadows Over India"
 • Angel: "Death Comes Humming"

Neste blad ut er USA Comics nummer 6. Garantert masse krigshistorier her.Bladet inneholder:

 • Captain America: "The Ghost's Gaze of Death"
 • (Origin of the Terror Squad)
 • Destroyer: "The Den of Horror"
 • "Death in the Coral Sea"
 • Jeep Jones: (Jeep Joins the Army)
 • Whizzer: (Slow Motion Jones and the Last Chance Lightship)
 • Sergeant Dix: "Sergeant Dix Calls the Plays"
 • Jap Buster Johnson: (Johnson Invades Japan)

Så følger Young Allies nummer 6, hvor det også handler om krigshistorier.Bladet inneholder:

 • Young Allies: "School for Sabotage"
 • Young Allies: "The Comet of Doom"
 • Young Allies: "The Week After Pearl Harbor"

Og mere krigshistorier blir det nok i Captain America Comics nummer 22:Bladet inneholder:

 • Captain America: "The Vault of the Doomed"
 • Human Torch: "The Sabotage of the Supply Trains"
 • Captain America: "The Reaper"
 • Captain America: "The Cobra Ring of Death"
 • Secret Stamp: "War Bond Vengeance"

Da blir det noe litt annet med Joker Comics nummer 6. "Tessie, when I look at you, things happen to me!" Er denne litt på kanten?Så følger nok et humorblad: Krazy Komics nummer 4.Etterpå kommer Terry-Toons Comics nummer 4. Er det ikke stygt av dem å lure Storeulv ut på den svake isen?Fra spøk til revolver, som min western-glade far bruker å si. Nå går vi fra humorblader og tilbake til mer alvorlige krigshistorier med Marvel Mystery Comics nummer 39.Bladet inneholder:

 • Human Torch: "Smugglers of Death"
 • Sub-Mariner: "The Case of the Blinding Lights"
 • Jimmy Jupiter: "The Magic Glasses"
 • Patriot: (The Shadow Army of Saboteurs Strikes)
 • Vision: "Dialogue of Death"
 • Terry Vance: "The Case of the Fat Man's Folly"
 • Angel: "The Missing Fishermen"

Så er det tilbake til humorland med Comedy Comics nummer 13. Det er vel grisen med geværet som er skurken her, tror dere ikke?Nå går det unna. Nok et nummer av Krazy Komics, det femte.Så kommer det noe spennende. Et helt nytt blad, med en helt ny helt: Miss Fury nummer 1. Har ikke klart å finne ut noe særlig om denne svartkledde frøkenen med spisse pupper og hale. Hun ser jo ut som en slags Catwoman-kopi.Så tilbake til gamle helter med Captain America Comics nummer 23. Jeg lurer litt på hvorfor nazi-skurker ofte vil brennemerke damer med hakekors. Skjønner ikke helt poenget. Stygge brannsår vil da hverken gjøre damene penere eller mer medgjørlig. Heller motsatt.Bladet inneholder:

 • Captain America: "The Mystery of the One Hundred Corpses"
 • Human Torch: "Terror at the Shipyards"
 • Captain America: "The Deadly Snapper"
 • Secret Stamp: "The Case of the Bund's Bonds"
 • Captain America: "The Idol of Doom"

Så kommer enda et nytt blad med Kid Komics nummer 1. Jeg slet litt med å finne omslagsbilde til jeg innså at de hadde feilstavet Comics med Komics. Dette ser ut til å være beslektet med Young Allies-bladet da de fleste hovedpersonene er barn.Bladet inneholder:

 • (The Origin of Captain Wonder)
 • (The Haunted House)
 • (The Pennypincher Problem)
 • (Slick Shaw and the Webster Ranch)
 • (Introducing Subbie)
 • (The Pickup Plane Spy Ring)
 • "The Flying Flash"

Da var det tilbake til humor igjen med Joker Comics nummer 7. Dama har sikkert glemt noe.Dernest kommer Terry-Toons Comics nummer 5.Så er det Marvel Mystery Comics nummer 40. 40! Jeg innser nå at jeg har holdt på med denne Marvel-reisen en stund nå. Det har stort sett vært veldig gøy, men noen ganger slitsomt også. Men nå kommer jeg jo stadig nærmere Fantastic Four nummer 1 som er stedet jeg først tenkte å starte.Bladet inneholder:

 • Human Torch: "Flaming Terror"
 • Sub-Mariner: "The Morale Murder Menace"
 • Terry Vance: "The Case of the Eager Diplomat"
 • Vision: "The Monster of Negley Hall"
 • Jimmy Jupiter: "The Shining Castle of Ra"
 • Patriot: "Tapping the Code"
 • Angel: "The Mystery of the Missing Stars"

Puh! Dette ble en veldig lang bloggpost. Lenger enn jeg først trodde. Men nå har vi kommet til All Winners Comics nummer 7, og den er tilgjengelig på Marvel Unlimited. Da tar jeg en velfortjent pause og kommer tilbake senere når jeg har fått lest bladet.

#tegneserie #marvel #namor #krim #zombie #pirat #sjørøver #elvebåt #Mississippi

Sverdets navnThe Blade and Me er det åttende bindet (kapittel 62-70) av Tite Kubos mangaserie Bleach.

Nå kommer vi inn i en av de (som oftest) morsomme bitene av en manga av denne typen: Trening! Det er alltid så mye herlig humor når heltene skal trene seg opp. Rukia er fengslet i Soul Society og skal henrettes. Dermed må Ichigo trene og bli så sterk som mulig slik at han kan redde henne. Heldigvis har den mystiske og snodige Kisuke Urahara gått med på å lære opp Ichigo. Jeg har mine mistanker om hva Kisuke er for noe, men foreløpig vet jeg ikke hvor han kommer fra.

Katten Yoruichi trener også opp Chad og Orihime, mens Uryu trener for seg selv. Hvem som er heltene i den kommende redningsaksjonen er ikke lenger i tvil.

Dette er kjempemorsomt. Bleach blir bare bedre og bedre for hver tankobon jeg leser.#manga #bleach #titekubo #trening #spøkelse #sverd

Michael Clary: The Regulators
The Regulators av Michael Clary er den andre boken i The Guardian Interviews, og som serienavnet antyder er boken presentert som en rekke intervjuer foretatt av en ikke navngitt journalist. I den første boken ble El Paso angrepet av zombier og Jaxon ble utvalgt til å være The Guardian. Som en mannlig Buffy, får han ekstra styrke og krefter for å bekjempe ondskap og forsvare menneskeheten fra mørket.

The Regulators er navnet på gruppen som Jaxon leder. I den andre boken drar de tilbake til El Paso, som fortsatt er infisert av zombier og som fortsatt er avsperret fra resten av verden. Deres oppdrag er å redde de overlevende som fortsatt gjemmer seg der.

Men det er ikke bare zombier de må slåss med, for nå dukker vampyrene opp. Ikke femi glitrevampyrer, men skikkelig skumle grøsservampyrer slik de skal være.

Jeg likte den første boken veldig godt, og denne er like bra. Clary skriver veldig godt og han klarer å få frem heltedyrkelsen av Jaxon på en helt utrolig måte. Ofte kan en slik heltedyrkelse bli litt kvalmende, men her får man i stedet gåsehud. Jaxon er rå. Han er den utvalgte og han har et ekstremt fokus på å få jobben gjort. Og han gir seg ikke før han eller monsteret er død.

The Regulators er en skikkelig bra actioneventyrgrøsser. Tempet er høyt og det blir aldri kjedelig. Er du i humør for en mørk actionfilm i bokform, så er dette boken for deg. Jeg vil anbefale at du leser Guardian først, den er også veldig bra. Jeg leste boken på kindle, men den finnes også i paperback.

#bok #bokanmeldelse #zombie #vampyr #michaelclary #action #grøss #grøsser #elpaso #texas

Falske frimerker

All Winners Comics nummer 6 ble utgitt høsten 1942. Og hvis du er litt ustødig når det kommer til krigshistorie, så kan jeg informere om at de hodene som blir trampet på, på omslaget, er Benito Mussolini, Adolf Hitler og Hideki Tojo.Den første historien omhandler The Human Torch og har ukjent tegner (tegningene var ikke så bra, så kanskje ingen tør å vedkjenne seg dem). Under krigstiden så kjøpte amerikanerne War Stamps (krigsfrimerker) for å gi penger til krigskassen. Og da har jo noen glupe gangstere kommet frem til at det er enklere å forfalske frimerker enn penger. Når så noen av de falske frimerkene dukker opp på skolen til Toro, blir The Human Torch sinna.Den neste historien har også ukjent kunstner, men her er kvaliteten mye bedre synes jeg. En gal nazi-skulptør har laget seg en monstrøs mann. Dermed må han selvsagt kontakte sin gale vitenskapsvenn for å bringe skapningen til live for å hjelpe den tyske krigsmakten. Dermed får Destroyer en nye fiende å bryne seg på.Al Avison har tegnet den neste historien hvor vi møter Captain America. Det viser seg at den japanske keiseren har en ukjent tvilling: The Mock Mikado. Denne tvillingen har i skjul blitt oppbrakt fra barnsben av i Mexico, så nå når krigen har brutt ut, stormer han over grensen mellom Mexico og USA med sitt japanske kavaleri. Da var det jammen bra at Steve Rogers oppdaget dem før de gjorde for mye skade.Eddie Robbins presenterer så en helt ny helt: The Black Avenger. Jerry Carstairs blir kontaktet av FBI. De har fanget en nazi-spion og han er kliss lik Carstairs, så de vil at Jerry skal ta over identiteten hans for å bryte spionringen. Men det ingen vet er at Carstairs i all hemmelighet er The Black Avenger. Jeg fikk ikke helt sansen for denne nye helten. Han blir for generisk.Til slutt har Bill Everett en historie om Namor the Sub-Mariner. Namor havner tilfeldigvis over et mord og blir knivstukket av den maskerte morderen. Ikke bli redd, han er helt fin igjen så snart han har trukket ut kniven, uten at det forklares nærmere hvorfor. Den myrdede har blitt skalpert, så politiet bruker tiden sin på forhøre indianere, men Namor skjønner selvsagt at det er en japaner som står bak.Jeg lister opp de tegneseriebladene som ble utgitt mellom All Winners Comics 6 og det neste bladet som er mulig å lese hos Marvel Unlimited. Den neste tegneserieutgivelsen er Marvel Mystery Comics nummer 37, som sikkert er proppfull av krigshistorier hvis vi skal "judge a comicbook by it's cover":Bladet inneholder:

 • Human Torch: "The Fingerprints of Doom"
 • Sub-Mariner: "The Copper Plague"
 • Jimmy Jupiter: "His Halloween Adventure"
 • Patriot: "The Patriot Returns the Dough to the USO"
 • Vision: "Dead-End Dynamite"
 • Terry Vance: "The Case of the Invisible Clue"
 • Angel: "The Case of Marvello the Mystic"

Så følger The Human Torch nummer 9, hvor det ser ut som om flammemannen møter nazi-tanks. Det var bare de første 8 numrene av dette bladet som var tilgjengelig hos Marvel Unlimited. Det er ikke før nummer 36 at det går an å lese dem igjen.Bladet inneholder:

 • Human Torch: (The Hooded Gang)
 • Sub-Mariner: (The Ghost of Reuben Hartnett)
 • Human Torch: "Queer Case of Johnny Clostro"

Så følger humorbladet Joker Comics nummer 5:Dernest Krazy Komics nummer 3:Så kommer vi til Captain America Comics nummer 21:Bladet inneholder:

 • Captain America: "The Creeper and the Three Rubies of Doom"
 • Human Torch: "The Cobra Strikes"
 • Captain America: "Satan and the Sorcerer's Secret"
 • "The Sinister Spies"
 • Secret Stamp: "The Case of the Silent Hermit"

Da er det neste bladet som utgis Sub-Mariner Comics nummer 7. Kommer tilbake til det når jeg har fått lest det.

#tegneserie #marvel #namor #humantorch #captainamerica #krig #nazi #krim

SNAFUSNAFU er et militært uttrykk. Bokstavene står for Situation Normal: All Fucked Up. SNAFU er også den passende tittelen på den syvende, og nest siste, episoden av Agent Carter. Og det merkes tydelig at de gasser på for å bygge seg opp til en eksplosiv finale.

Peggy er arrestert og ingen av hennes kolleger vil høre på henne. Det er skikkelig frustrerende at de ikke vil høre på fornuft. Og vi ser hele tiden at skurkene fra Leviathan kommer nærmere og nærmere målet sitt.

Jeg ble skikkelig skuffet da jeg fant ut at det bare er 8 episoder av denne serien, og ikke noenogtjue som de fleste amerikanske serier har. De må bare lage mer av dette, for Agent Carter er jo skikkelig bra. Gleder meg til å se hvordan det hele slutter.Hayley Atwell har hovedrollen som Agent Peggy Carter.

James D'Arcy har rollen som butleren Edwin Jarvis.Chad Michael Murray har rollen som Agent Jack Thompson.Enver Gjokaj har rollen som Agent Daniel Sousa.

Shea Whigham har rollen som sjefsagenten Roger Dooley.Ralph Brown har rollen som den skumle russiske psykiateren Ivchenko.Bridget Regan har rollen som den russiske snikmordersken Dottie Underwood.

Lesley Boone har rollen som Rose, dørvakten til SSR.Kevin Cotteleer har rollen som forskeren Alex Doobin.#tv #marvel #carter #agentcarter #peggycarter #jarvis #blackwidow #hypnose

The Broken CodaDe andre Soul Reaperne er noen skikkelige rasshøl. Særlig broren til Rukia. For en ekkel type.

I det syvende bindet (kapittel 53-61) av Tite Kubos mangaserie Bleach, kommer Soul Reaperne for å ta Rukia. Det er ulovlig å gi kreftene sine til et menneske. Ichigo prøver selvsagt å forsvare henne, men er fullstendig utklasset. Han blir fratatt kreftene sine og lagt igjen for å dø. Hvordan skal dette gå?

Boken kunne lett ha blitt veldig mørk og dyster, men innimellom er det en del lysere biter, fulle av humor og gøy. Det balanserer ut det fæle slik at boken føles mer spennende enn dyster.

Synes serien bare blir bedre og bedre.

#manga #bleach #titekubo #soulreaper #shinigami #spøkelse

Marlowe and the SpacewomanMarlowe and the Spacewoman av Ian M. Dudley er en detektivhistorie satt i en gal, gal, gal fremtidsverden. Jeg kjøpte denne på kindle etter at jeg leste The Santa Clause Gang som del av julekalenderen jeg hadde på bloggen. Boken ble lest som flylektyre på min siste reise til Bergen.

Det starter med at hovedpersonen Marlowe blir snikmyrdet av såpestykket sitt.

Ja, jeg vet hva du tenker nå. Dette blir for drøyt. Og jeg syntes også at det ble litt vel mye galskap i begynnelsen, men hvis du gir boken noen kapitler så er du plutselig inne i galskapen og du får et skikkelig underholdende krim-mysterium.

Marlowe prøver å finne ut hvem som fikk såpestykket til å drepe ham, men han må også hjelpe astronauten Nina. Hun krasjlandet etter å ha vært med på en bemannet ferd til en annen planet. Hun dro av sted omtrentlig i vår tidsperiode, og på grunn av tidsforskyvningen ved hastigheter som nærmer seg lysets hastighet, så er hun nå i denne fremtiden. Men ingen tror henne, og for at hun ikke skal henrettes, må Marlowe bevis at hun faktisk snakker sant. Og det er ikke enkelt når politisjefen Obedere er så veldig glad i å henrette folk, og bærer et skikkelig hat for Marlowe.

Til å begynne med så lurte jeg litt på hva i all verden er dette for noe tull, men til slutt så må jeg si at jeg likte boken ganske godt. Det er mye galskap med såpestykker med intelligens, papegøyemafia, flygende rotter og ulovlig internett. Det er lovfestet at alle må sende minst to brev i året (til seg selv om ikke annet) for å holde postvesenet sysselsatt. Det er lovfestet at alle må kjøpe seg ny bil annethvert år (hvis det ikke var hvert år) for å sysselsette bilbyggerne. Det er påbudt å alltid ha en BB-gun med seg for å skyte på papegøyene hvis man møter dem.

Det er en fascinerende og absurd fremtidsverden som Dudley har kokt sammen, men den funker faktisk. I alt dette så har han klart å lage en veldig underholdende historie som levendegjør dette merkelige samfunnet. Marlowe er egentlig en ganske komplisert fyr, noe jeg ikke innså før jeg kom til biten der hans traumatiske barndom ble fortalt. Jeg tror jammen jeg kommer til å få tak i den siste boken om han og Nina også: Balloons of the Apocalypse.

Er du ute etter en sprø historie så anbefaler jeg virkelig denne boken.

For Marlowe, an over-worked and oft worked over private eye recovering from yet another emergency resurrection, it's the start of a long day. He's murdered by a bar of sentient soap in the morning, and just when he's recovered enough to grab some lunch, a femme fatale crash-lands outside the City, causing a major political disturbance.

Forced by the government to investigate her claims to be from outer space, Marlowe struggles to strike a balance between solving his own murder and resisting his attraction to the alleged yet alluring extraterrestrial. All while dodging additional assassination attempts and the meddling of powerful figures who have their own ideas about how the 'Affair with the Spacewoman' should end.

#bok #bokanmeldelse #sciencefiction #detektiv #noir #marlowe

Lidende havabbor

Sufferin' Sea Bass! er det første kraftuttrykket Namor the Sub-Mariner bruker i denne tegneserien. Og det er bare ett eksempel på den kontinuerlige fiskebanningen hans gjennom tegneseriebladet Sub-Mariner Comics nummer 6, som er sommerutgaven 1942.Carl Pfeufer har tegnet den første historien. Namor er på ferie i de Canadiske elvene, når han blir overrumplet av en lynstorm. Mens han søker ly finner han et lik med en avkappet finger gjemt i et tre. Dette må undersøkes, og han kommer til en tømmerhoggerleir hvor eieren har forsvunnet. Formannen, Slug Gundy er en brutal brande som liker å slå folk. Det er ikke akkurat noe stort mysterium at det er han som står bak. Sammen med Bulldog Schlump, eieren av sagbruket, stjeler Slug dynamitt for å selge til nazistene.Det er tømmerhoggere i Canada. Da må vi jo høre:Carl Pfeufer har også tegnet den andre historien om Namor. Japanerne har funnet en slu måte å få de amerikanske skipene til å bruke opp ammunisjonen sin på. De har plantet falske ubåt-periskop i havet. Dermed må Namor til pers for å redde moralen til den amerikanske marinen.Og selvsagt må man gjøre litt cosplay også:Så har Kermit Jaediker og Al Gabriele en historie om The Angel. En pukkelrygget fæling sender dødelige hodeskaller og skjellet til doktorer som han vil ta livet av. Da er det opp til Angel å stoppe ham før det er for sent.Jeg fikk ikke helt med meg hvordan Angel overlevde krematoriet, men i disse tidlige tegneseriene må man av og til sende logikken sin på ferie.

Til slutt en teit komi-historie av Art Gates. Men litt morsom var den jo.Det blir stadig lengre og lengre mellom bladene som er tilgjengelige på Marvel Unlimited nå. Jeg bare lister opp de bladene som mangler, og legger ved forsiden hvis jeg finner den hos onkel internett. Den neste utgivelsen er Marvel Mystery Comics nummer 35 (omslaget tyder på mer krigshistorier):Bladet inneholder:

 • Human Torch: "Air Raid Terror"
 • Sub-Mariner: "The Mystery of the Missing Cargo Ships"
 • Jimmy Jupiter: "His Tunnel to China"
 • Patriot: (The Great Astro)
 • Vision: "Garden of Death"
 • Terry Vance: "Monkey Business"
 • Angel: "The Banquet of Blood"

Så følger Captain America Comics nummer 19 (synes omslagstegningen er ganske stilig her, også ser det ut som Human Torch har fått lov til å være med i bladet):Bladet inneholder:

 • Captain America: "The Crocodile Strikes"
 • Human Torch: "The Vines of Doom"
 • Captain America: "On to Berlin"
 • Secret Stamp: "Roddy's Double Trouble"

Så har vi USA Comics nummer 5 (bare de fire første var tilgjengelige på Marvel Unlimited):Bladet inneholder:

 • (Hitler and Hirohito's Hunting Trip)
 • Black Widow: "Murder, Unlimited"
 • "Hills of Horror"
 • (The Dog-Nappers)
 • (Sandai and the Atom Smasher)
 • "Terror in the Sky"
 • (Encounter with a Giant)
 • Sergeant Dix: (Fish Face Friday)
 • (The Origin of El Gaucho)

Så følger Marvel Mystery Comics nummer 36 (utifra omslaget ser det ut som om Torch nok en gang må stoppe en invasjonsstyrke):Bladet inneholder:

 • Human Torch: (The Blackout Blitz of J-97)
 • Sub-Mariner: "Tanks with Tusks"
 • Terry Vance: "Boom Doggling"
 • Vision: "The World Beneath a World"
 • Jimmy Jupiter: "The Case of the Missing Molar"
 • Patriot: "The Hunters of Heads"
 • Angel: "Polly Wants a Murder"

Så følger humorbladet Joker Comics nummer 4:Så har vi Comedy Comics nummer 12 (stygt å sjokkere grisen slik):Den neste utgivelsen er Young Allies nummer 5. Jeg ser en liten gutt med en tommygun på omslaget, og en vampyrlignende skumling med en "Death Ray Camera". Dette var sikkert litt av en historie.Dernest følger Captain America Comics nummer 20. Omslaget vitner om masse nazi-banking inni.Bladet inneholder:

 • Captain America: "The Spawn of the Witch Queen"
 • Sub-Mariner: "Giants of the Deep"
 • Secret Stamp: "The Case of the Killer Shylock"
 • Captain America: "The Fiend That Was the Fakir"
 • Captain America: "The Case of the Clammy Things"

Så er vi tilbake i humorland med Terry-Toons Comics nummer 2. Man skulle nesten tro at Storeulv og grisene er med her.Og da, endelig, kommer det et blad som det er mulig å lese: All Winners Comics nummer 6. Skriver litt om det senere.

#tegneserie #marvel #namor #krig #nazi #tømmerhogger #lumberjack #krim

En synd å feileA Sin to Err er den sjette episoden av Agent Carter. Og nå tilspisser det seg virkelig. Daniel har funnet ut at Peggy har hjulpet Howard Stark, så nå er hun ettersøkt og hennes kolleger er på jakt etter henne. Samtidig har russiske agenter skumle planer for Starks teknologi.

Nå blir det skikkelig spennende Denne serien er jo helt knall. Bare så synd at når de andre agentene endelig begynner å respektere Peggy, så skjer dette. Gleder meg vilt til neste episode.Hayley Atwell har rollen som Agent Peggy Carter.

James D'Arcy har rollen som butleren Edwin Jarvis.Chad Michael Murray har rollen som Agent Jack Thompson.Enver Gjokaj har rollen som Agent Daniel Sousa.Shea Whigham har rollen som Roger Dooley, Peggys sjef.Lyndsy Fonseca har rollen som Angie Martinelli, Peggys venninne, som opprører agentgutta ved å slå på tårene.Ralph Brown har rollen som den russiske psykiateren Ivchenko.Bridget Regan har rollen som Dottie Underwood, den russiske snikmordersken.

Meagen Fay har rollen som Miriam Fry, den strikse eieren av Griffin hotell for damer.Rick Peters (Dexter, Veronica Mars) har rollen som tannlegen Honicky.Devin Ratray har rollen som Sheldon McFee, mannen som kjørte melkebilen fra de to første episodene.Steven Hack har rollen som gullsmeden Albert.Dimiter D. Marinov har rollen som Fyodor.Alexander Carroll har rollen som Agent Yauch.#tv #marvel #carter #agentcarter #peggycarter #blackwidow

Dødstrilogiens ouvertureDet er en ting jeg har lagt merke til i mange mangaserier, og det er faktisk en veldig fin ting når man tenker på det. Veldig ofte, særlig i denne typen manga, så møter man fiender, men de ender opp som venner når man blir kjent med dem og forstår dem bedre. Man kan nesten si at de fleste mangaserier sier at gjennom kommunikasjon og forståelse så vil dine fiender bli dine venner. Det finnes unntak selvsagt, men ganske ofte er en svoren fiende en god venn og en kampfelle litt lenger ut i serien. Jeg bare nevner det.

The Death Trilogy Overture er det sjette bindet (kapittel 44 til 52) i Tite Kubos mangaserie Bleach. Ichigo og Uryu har skapt stor fare med sin duell. Det dukker opp en mega-Hollow. Hvordan skal dette gå? Og så er jeg veldig nysgjerrig på han fyren som er avbildet på omslaget. Han ser ut til å vite mer enn de fleste om hva som foregår. Vi får også vite hvorfor Ichigos venner plutselig også får åndekrefter.

Nok en kjempebra og spennende bok i serien. Og selvsagt slutter det med en liten kliffhænger så man blir nødt til å lese neste også. :-)#manga #bleach #titekubo #spøkelse

Hva blir det neste på Netflix?Jeg har likt de fleste av Netflix sine originalserier, og det er mye mer i vente.

I morgen kommer det en ny en:Jeg er vanligvis ikke så glad i komiserier, med noen få unntak som Married With Childer, The Office og noen få til. Men siden Netflix har laget den, så skal jeg selvsagt se om det er noe. Onkel internett forteller at serien handler om Kimmie Schmidt (spilt av Ellie Kemper, hun med det søte og sjarmerende smilet). Kimmie har bodd femten år i et bomberom, i den tro at overflaten var borte. Nå skal vi gjennom hennes øyne få se hva slags gal verden vi lever i når hun må akklimatisere seg til det moderne samfunnet. Er litt skeptisk til denne egentlig. Det kan hende den er litt morsom, men får følelsen av at jeg ikke vil bli så veldig begeistret. Får se.

Dessverre har jeg familiebesøk i helgen, og vi da ikke få tid til å se så mye tv. Men regner med serien holder seg til neste helg.Men det er ikke lenge til neste serie igjen. 20. mars kommer Bloodline.Denne har jeg ikke hørt så mye om, og det eneste jeg vet om den er det jeg har sett på traileren. Det slår meg at denne enten kommer til å bli veldig bra, eller så vil den bli kjedelig. Serien handler visstnok om en familie som har en mørk hemmelighet, og når en bror som har vært borte kommer tilbake, kan ting bli avslørt. Traileren er litt kul med damer som synger Metallica. Veldig usikker på hva dette vil bli for noe, men skal selvsagt ta en titt når serien blir lagt ut. Kyle Chandler har hovedrollen. Dere husker sikkert han fra den serien der han fikk avisen en dag tidlig. Early Edition tror jeg den het.10. april kommer den serien jeg gleder meg mest til (i hvert fall med det første): Daredevil!Alle vet jo at Daredevil er den blinde advokaten som tar på seg en rød drakt og bekjemper kriminalitet. Dere har kanskje sett filmen med Ben Affleck? Det er noen år siden nå. Den har fått mye pepper, men jeg synes ikke den var så ille. Men denne nye serien virker å bli litt mørkere, og det tror jeg blir kjempebra. Dessuten skal den være koblet til det samme Marvel-universet som filmene, Agents of SHIELD og Agent Carter tilhører. Jeg har store forhåpninger for denne og tror den kommer til å bli helt knall.


Ellers er jeg spent på Sense8, som blir laget av Wachovski-brødrene (Matrix) og J. Michael Straczynski (Babylon 5). En kombinasjon av de to høres veldig spennende ut.

Det skal også komme en science fiction serie som heter Between, som visstnok skal omhandle en mystisk sykdom som tar live av alle som er eldre enn 21.

Gleder meg også veldig til de andre Marvel-seriene som Netflix skal lage: Jessica Jones, Luke Cage, Iron Fist og The Defenders.

Og selvsagt: The Legend of Zelda. Den er jeg veldig, veldig, veldig spent på. Bare så synd at det ikke er satt hverken dato eller årstall enda.

Hva gleder du deg til av Netflix sine kommende originalserier?

#tv #netflix #daredevil #marvel #komedie #thriller #sciencefiction #fantasy #zelda

Flukten fra AlcatrazThe Human Torch nummer 8 ble utgitt sommeren 1942 og inneholder en av de lengste historiene hittil, hvor Namor og Torch ryker i tottene på hverandre. Allen Simon, Harry Sahle og Al Gabriele står bak tegneserien.En fengselsbetjent hører rare lyder i Alcatraz, men fengselsdirektøren bare fnyser når betjenten forteller at han mistenker et fluktforsøk. Dermed skriver betjenten et brev til The Human Torch. Hvordan en fengselsbetjent kjenner superhelten blir ikke forklart. Samtidig svømmer Namor the Sub-Mariner forbi og merker merkelige vibrasjoner i vannet.

Torch og Namor ankommer Alcatraz samtidig og begynner å krangle som noen rabiate småunger. Faktisk er det den vanligvis så irriterende guttungen Toro som oppfører seg mest voksent. Til slutt drar heltene hver til sitt, og begge oppdager hva som foregår på fengselsøya.

Hitler har sendt en nazi-ubåt for å frigjøre slangemannen Python som sitter i fengselet. Til tross for tapper innsats fra både Torch og Namor, så klarer Python å rømme. Og Python har en plan. Han oppsporer Dr. Horton, mannen som bygde roboten Human Torch (dog ser det ut til å være glemt at Torch er en robot, for han drukner nesten i løpet av historien). Hvorfor Dr. Horton ikke er død blir ikke nærmere forklart. Plottet krever det, er vel en god nok forklaring som noe annet. Horton har også blitt mye snillere siden sist vi så ham.

Python lurer Torch inn i maskinen som lagde ham, og bruker den til å gjøre ham sterkere. Dette gjør også the Human Torch til den drapsgal gærning som adlyder det minste vink fra Python. Hvorfor Torch plutselig blir slik aner jeg ikke, og det blir ikke nærmere forklart. Aner heller ikke hvordan Python visste at dette ville skje hvis han fikk Torch inn i maskinen.

Dermed må Namor og Toro bekjempe sin gamle venn, som nå har blitt ond og sterkere.Og stoppe en nazi-invasjon av Amerika mens de holder på.

Det er en del uforklarlige logisk brister, og glemsel av ting som har skjedd i tidligere tegneserier, men alt i alt er det faktisk en ganske morsom historie. Skulle ønske de hadde bare hatt denne i bladet, men dessverre så har de fylt de resterende sidene med masse teite humorserier: Tubby and Tack, Casey McKann og Swoopy the Fearless.

Den neste utgivelsen er det første bladet i en helt ny bladserie: Terry-Toons Comics. Det er tydelig at Timely Comics, Inc. (som i dag heter Marvel) satset veldig tungt på humorserier under den andre verdenskrig. Kanskje for å prøve å lyse opp en hverdag der verden var i krig.Så følger nok et humorblad i Krazy Komics nummer 2:Den neste bladutgivelsen er Captain America Comics nummer 18:Bladet inneholder:

 • Captain America: "Bowling Alley of Death"
 • Captain America: "The Tomb of Horror"
 • Captain America: "The Mikado's Super Shell"
 • (Enter:The Fighting Fool)
 • Secret Stamp: "The Case of the Costumed Crook"

Så kommer vi endelig til nok et blad som er tilgjengelig på Marvel Unlimited. Kommer tilbake til Sub-Mariner Comics nummer 6 når jeg har lest det ferdig.

#tegneserie #marvel #humantorch #namor #krig #nazi #Alcatraz #fengselsflukt #python

Nydelige Bergen

Har hatt en travel dag så langt. Nå sitter jeg på et hotellrom i Bergen og slapper av.

Dagen startet som vanlig i Bodø, og rett etter jobb ble det flytur til Bergen igjen. Litt kort varsel denne gangen, da jeg fikk beskjed først i går om at jeg måtte til Bergen, men sånn blir det bare noen ganger. Ingen turbulens denne gangen, selv om det ble mellomlanding i Trondheim. Bor som vanlig på Radisson Blu Bryggen, for da kan jeg kjøre Beffen om morgenen når jeg skal i møter på Bergen-kontoret. Er jo så friskt og deilig med en liten båttur om morgenen :-)

Hotellet er ganske fullt i dag. Er visst en konferanse av noe slag. Sto noen bord i lobbyen hvor folk skulle registrere seg, men jeg fikk ikke med meg hva det var for noe. Kollegaen jeg reiser sammen med måtte faktisk bo på et annet hotell. Han bestilte rom et par minutter etter meg i går, og da var det fullt. Selv er jeg stuet bort helt i et hjørne i tredje etasje. Bare se på den nydelige utsikten fra rommet:

Bildene er tatt med mobilen så jeg tror ikke kvaliteten blir så veldig bra når de blir store på en pc-skjerm.

Men jeg er jo på jobbreise, så da betyr egentlig ikke utsikten noe.

Har vært her en del ganger nå og begynner så smått å bli litt kjent. I hvert fall i sentrum. Har en kollega som er veldig matglad, så vi har fått testet ut mange restauranter etter hvert. Denne gangen dro vi til en indisk restaurant som heter Maharaja. Vi har vært der en gang tidligere. De har veldig god mat. Valgte Madrasi Hot Pot og det var veldig godt. Ganske sterkt, men ikke fullt så sterk som vindalooen jeg spiste der forrige gang. Etterpå ble det en Cola Zero på en bar som heter Una. Ifølge kollegene mine er det veldig bra øl-utvalg der.

Men det blir ingen tur på Fløien denne gangen. Nesten hver gang jeg har vært her, har det blitt en trimtur opp dit. De sier det er skiføre der oppe, og jeg har heller ikke tid på denne turen, men det blir nok flere anledninger.

I morgen blir det hektisk. Først hotellfrokost, den bruker å være bra her. Så en koselig tur med Beffen (lurer på om de har tatt i bruk den nye, elektriske båten nå). Deretter jobbmøter, for så å fly tilbake til Bodø. Når flyet mitt lander i Bodø, har jeg tjue minutter til å komme meg bort til togstasjonen for å ta imot foreldrene mine, som skal besøke meg i helgen. Krysser fingrene for at det går bra :-)

#blogg #reise #bergen #mat #indisk

JerntaketThe Iron Ceiling er den femte episoden av Agent Carter, og her er det mye godis for Marvel-fans. The Howling Commandos er tilbake, og det er koblinger til Black Widow-programmet.

Skrivemaskinen fra den tause morderen har skrevet ut en beskjed. Den peker til et møte i Hviterussland, så nå må agentene dra dit. Carter tvinger seg med ved å bringe The Howling Commandos med som backup. Vi lærer mer om bakgrunnen til Thompson, men jeg er fortsatt ikke helt trygg på fyren. Og Daniel gjør en skummel oppdagelse.

Nok en kjempebra episode i serien, full av skyting og oppdagelser. Gleder meg til neste.Hayley Atwell har rollen som Agent Peggy Carter.James D'Arcy har rollen som butlere Edwin Jarvis.Chad Michael Murray har rollen som Agent Jack Thompson. Jeg vet ikke helt hva jeg synes om bakgrunnen hans, men han har i hvert fall mer dybde som karakter etter denne episoden. Og kanskje får han litt mer respekt for Peggy også.Enver Gjokaj har rollen som Agent Daniel Sousa. Lurer på hva han gjør med det han oppdager.Shea Whigham har rollen som Roger Dooley, Peggys sjef.Neal McDonough (Band of Brothers, Minority Report, Captain America, Tin Man) har rollen som Dum-Dum Dugan. Kjempemorsomt å se Dugan igjen.Bridget Regan har rollen som Dottie Underwood. Dottie blir bare mer og mer spennende.Ralph Brown (Alien 3, Star Wars: The Phantom Menace) har rollen som psykiateren Ivchenko.Leonard Roberts (Heroes, Buffy the Vampire Slayer) har rollen som Happy Sam Sawyer.Greg Serano (Terminator Salvation) har rollen som Agent Rick Ramirez.Eddie Shin (Dumb and Dumber To) har rollen som Agent Mike Li.Alex Veadov (The Equalizer) har rollen som ingeniøren Nikola.John Glover (Smallville, Robocop 2, Gremlins 2, Brimstone) har rollen som Dooleys reportervenn.Richard Short har rollen som Pinky Pinkerton (til venstre på bildet).Jared Gertner har rollen som den udugelige kryptografen.James Austin Kerr har rollen som Junior Juniper.#tv #marvel #carter #agentcarter #peggycarter #dumdumdugan #dugan #howlingcommandos #blackwidow #johnglover

Kjempens høyre håndI det femte bindet (kapittel 35-43) av Tite Kubos manga Bleach får vi lære mer om denne verdenens mytologi. Quincy-ene var en mektig klan som også kjempet mot Hollowene, men med mye mer brutale metoder. De skulle visstnok ha dødd ut for 200 år siden, men plutselig viser det seg at klassekamerat Uryu Ishida er en etterkommer fra dem. Han er en arrogant og ganske ufyselig fyr, som er fast bestemt på å bevise at han er bedre enn en Soul Reaper.

Han planter litt "Hollow-bait" og setter dermed hele byen i fare. Og særlig vennene til Ichigo, som jo også har åndeenergi siden de kan se spøkelser. Uryu har tenkt å se hvem av ham og Ichigo som klarer å drepe flest Hollows, uten noen som helst tanke på hvor mange uskyldige som blir drept i løpet av konkurransen. Heldigvis oppdager Orihime Inoue og Yasutora Sado (med kallenavnet Chad) ut at de også besitter krefter som gjør at de kan forsvare seg. Men er det nok til å overleve horden av Hollows som ankommer byen?

Bleach er fortsatt en kjempespennende manga. Litt mindre humor her, men det gjør ikke noe.#manga #bleach #titekubo #spøkelse #hollow

Fremtidens pute


Man finner mye interessant på internett, og jeg blir stadig overrasket over hva moderne teknologi kan brukes til. Videoen over er på japansk, men det er ganske lett å forstå den av bildene. På makuake.com, som er en japansk versjon av kickstarter, har en japaner ved navn Kouchi Uchimura startet utviklingen av en snakkende kosepute. Nå trenger ikke single å være alene i senga lenger. Woohoo!

Uchimura har utviklet en taktil sensor som han kaller Nadenade sensor. Den forteller elektronikken i puten hvor du tar hen og hvordan du tar på den plassen. Og så snakker puten utifra det. Fifler du på de private områdene til den tegnede dama sier hun fy, ikke der. Fortsetter du kan hun bli sur og kjefte på deg, og går du for langt tier den helt stille. Men klemmer du på puta eller kjærtegner den skikkelig, så snakker puta søtt til deg. Jeg kan bare noen få ord på japansk så jeg skjønner ikke helt hva den sier, men du kan jo tenke deg...

Det skal være lagd tre forskjellige puter (med forskjellige damer på altså) og de har alle rundt 500 fraser de kan si, avhengig av hva du gjør med puta.

Kunne du tenkt deg en sånn pute? En som snakker norsk kanskje?

Jeg vurderer faktisk en ferietur til Japan i år en gang, men tror ikke akkurat dette blir suveniren jeg kjøper.

#pute #kosepute #japan #anime

Brandon Sanderson: MitosisJeg ble litt skuffet over denne novellen. Den var jo så kort, og jeg vil ha mer.

Mitosis er en novelle i The Reckoners-serien til Brandon Sanderson. Egentlig er den nummer 2 for den er satt like etter Steelheart.

Hvis du ikke har lest Steelheart så vil jeg ikke ødelegge historien. Dette er en verden der det finnes epics, mennesker med superkrefter. Og disse epics har erobret hver sin by hvor de styrer som de vil, mens vanlige folk må leve i frykt under disse tyrannene. Helt til gruppen The Reckoners begynte å kjempe tilbake. Etter hendelsene i Steelheart har disse Reckoners blitt ganske kjent, og en epic ved navn Mitosis ankommer New York for å drepe dem. Kraften hans er at han kan kopiere seg selv og dermed bli til en hel hær.

Dette er ungdomsbøker så de er skrevet i et lett språk og har en fartsfylt og underholdende historie. Synes Sanderson skriver veldig bra, men jeg synes historien er alt for kort. Du rekker bare så vidt å bli sugd inn i denne verdenen og så er det over. Novellen fyller bare halve boken. Den andre halvdelen er et utdrag av Firefight, den neste boken i serien. Jeg leser aldri slike utdrag. Da vil jeg bare gå å irritere meg i flere dager etterpå fordi jeg ikke har hele. Men det er vel kanskje en mening med at novellen er så kort. For jeg regner med at mister Sanderson ønsker å selge Firefight. Jeg fikk i alle fall lyst til å kjøpe den.

#bok #novelle #sanderson #brandonsanderson #reckoners #mitosis #firefigth #superkrefter

Quincy Archer hater degHar lest igjennom fjerde bind (kapittel 26-34) av Tite Kubos manga Bleach.

Ichigo Kurosaki fortsetter å lære seg å være en Soul Reaper. Og stadig flere av vennene hans begynner sakte men sikkert å kunne se spøkelser.

Men hovedhistorien her omhandler det store realityshowet som har tatt Japan med storm. Hele 25% av seerne får med seg hver episode når realityshow-spøkelsesjegeren Don Kanonji er på skjermen. Og han kommer til deres by for å filme i et forlatt sykehus.

Ichigo misliker fyren skikkelig, og det gjør jeg som leser også, men fyren er jo helgærn og komisk. Han har null peiling på hva han holder på med, og omgjør et spøkelse til en Hollow (de monstrene som Ichigo bekjemper).

Jeg trodde selvsagt denne fyren kom til å være en skurk eller en komisk taper, men så blir vi kjent med ham og det kommer som et sjokk: Fyren er jo heroisk og uselvisk, på sin egen naive, gale og ekstravagante måte. Har Ichigo nå fått seg en ny venn og kampfelle?

Og hvem er denne Quincy-fyren?

Bleach er en kjempetøff og morsom manga som jeg tror de fleste med sansen for det overnaturlige vil like.#manga #bleach #titekubo #spøkelse #realityshow

Allianse med Sith

Da var det åttende og siste bladet i tegneserien The Star Wars lest. Serien er basert på det første utkastet som George Lucas skrev til den første Star Wars-filmen.

Det er wookiene som tar seg av the Trench Run. Sith og Jedi er ikke to ideologier, men bare to forskjellige klaner, og de har ikke noe imot å alliere seg med hverandre hvis de har en felles fiende.

Dette er en helt ok historie i seg selv, men jeg er veldig glad for at ting ble skrevet om. Dette utkastet hadde gitt en gøy film, men tviler sterkt på at det hadde blitt like legendarisk som Star Wars A New Hope endte opp med å bli. • Writer
 • J. W. Rinzler
 • Penciller
 • Mike Mayhew
 • Letterer
 • Michael Heisler
 • Colorist
 • Rain Beredo
 • Cover artist
 • Nick Runge

#tegneserie #starwars #darkhorse #sciencefiction #jedi #sith #wookie

Blitzkrieg-knappenThe Blitzkrieg Button er den fjerde episoden av Marvel-serien Agent Carter. Howard Stark (Iron Mans bestefar) er tilbake i byen. Nå som SSR har fått tak i de stjålne oppfinnelsene til Stark vil han at Peggy stjeler en av dem tilbake. Den kalles The Blitzkrieg Button. Den ble oppfunnet for å skape en øyeblikkelig blackout i tilfelle tyske bombefly gikk til angrep under krigen. Problemet var bare at hvis man trykket på knappen, ble hele strømsystemet ødelagt og man må bygge alt på nytt igjen. Stark er bekymret (med rette) for at en av de idiotiske forskerne i SSR skal prøve å trykke på knappen.

Peggys sjef har funnet ut at de tause fyrene fra de to første episodene var meldt omkommet i slaget ved Fernow under krigen. Han drar til Tyskland for å snakket med en dødsdømt nazi-general som var der for å finne ut hva som egentlig skjedde.

Agent Carter fortsetter å imponere. Humor, drama og spennende overraskelser er det i hver eneste episode. Og det store mysteriet om hvem som egentlig er fienden gjør det veldig interessant å følge med.Hayley Atwell har rollen som Agent Peggy Carter.Stan Lee er med!James D'Arcy har rollen som butleren Edwin Jarvis.Chad Michael Murray har rollen som Agent Jack Thompson. Jeg liker ikke Thompson. Han er en bølle og sjåvinist, men når han briljerer i forhørsrommet så er det umulig å ikke bli imponert over hvor flink han er. Men så går det ikke lenge før han sier noe stygt igjen og jeg er tilbake til å ønske fyren en skikkelig ydmykende grisebanking.Enver Gjokaj har rollen som Agent Daniel Sousa. Krykkegutten er jo en tøffing til å slåss. Bra for ham!Shea Whigham har rollen som Roger Dooley, Peggys sjef. Han er egentlig smartere og sluere enn han ser ut.Dominic Cooper har rollen som Howard Stark. Han har karisma og utstråling slik som Tony Stark (Iron Man), men alle agentene, bortsett fra Peggy, tror han er en forræder. Og selv om jeg liker Howard, så må jeg innrømme at innimellom får også jeg en anelse om at de kan ha rett. Jeg vet sannelig ikke helt hva jeg skal tro om ham.

Lyndsy Fonseca har rollen som Angie Martinelli, Peggys venninne og nabo.Bridget Regan har rollen som Dottie Underwood, Peggys nyinnflyttede nabo. Jøss, Dottie! Det var overraskende.Meagen Fay har rollen som Miriam Fry, den strikse damen som har tatt på seg å passe på at alle damene som bor hos henne beholder dyden sin. Hun hadde vel fått et infarkt om hun hadde visst hvor Howard Stark var hen...Jack Conley (Fast & Furious) har rollen som den dødsdømte nazi-generalen Mueller.Gregory Sporleder (True Blood, The Rock) har rollen som Mr. Mink, smugler og gangster.John Bishop (Longmire) har rollen som Frank, en boms som kanskje har sett noe.Kevin Cotteleer (Men in Black 2) har rollen som SSRs forskningsleder Alex Doobin. Han har full kontroll.#tv #marvel #carter #agentcarter #peggycarter #stanlee #action #stark

Minner i regnetMemories in the Rain av Tite Kubo er det tredje bindet (kapittel 17-25) i mangaserien Bleach. Denne fortellingen er faktisk veldig trist. Det er 17. juni, årsdagen for da moren til Ichigo ble drept. Hele familien drar til kirkegården for å minnes henne. Det starter veldig melankolsk, til tross for humoren som er blandet inn, men når Ichigo så lærer den virkelige sannheten om hvordan moren døde og hvem som drepte henne, oser tegningene av raseri og fortvilelse. Grand Fisher virker som om han blir den store skurken i denne historien.

Her viser Kubo at dette ikke bare er en action-serie, men at historien har skikkelig med dybde. Dette er veldig bra.

Jeg er litt usikker på Kon, ånden som stjal kroppen til Ichigo i forrige bind og nå er puttet inn i en kosebamse. Usikker på hvor forfatteren vil med denne karakteren. Vil han bli en Ted eller en Jar Jar Binks? Får se hvordan det går.#manga #spøkelse #bleach #titekubo

Wookies

Har nå kommet til det syvende, og nest siste, bladet av tegneserien The Star Wars, som er basert på det første utkastet George Lucas skrev til den filmen vi alle kjenner så godt i dag.

Jeg synes det er ganske interessant, i tillegg til å være et spennende sci-fi-eventyr. Her har vi i bunn og grunn ewok-biten fra Return of the Jedi, bare at det er wookiene det handler om. Annikin Starkiller blir tilbedt som guden deres, og prins Chewbacca og hans krigere hjelper til i kampen mot imperiet.

Selv om de gikk en litt annen vei med filmen, så ble ting tatt med i senere Star Wars-filmer. Er spent på hvordan det slutter. Blir det en Trench Run? Og hva med Darth Vader? Han har jo hittil stort sett bare vært en bifigur, litt som Tarkin fra filmen. Lurer på om han er mer med på slutten. Blir spennende å finne ut. • Writer
 • Jonathan Rinzler
 • Penciller
 • Mike Mayhew
 • Colorist
 • Rain Beredo
 • Cover artist
 • Nick Runge

#tegneserie #starwars #darkhorse #jedi #wookie

Finnes det et norsk ord for "binge watching"?Binge Watching har jo blitt et populært begrep etter at strømmingstjenestene tok verden med storm. Men finnes det et norsk begrep for dette? Har sett hele sesong 3 av House of Cards i helgen, og begynte plutselig å tenke på det. Det er jo ikke så bra å amerikanisere språket vårt hele tiden. Det burde finnes et norsk ord for denne aktiviteten.

La meg da foreslå dette, litt trønderskinspirerte, ordet: Bingesjåing.

For etterpå ser det ut som du tilbrakt dagen i en grisebinge.

Nå, ikke bare fnys og forkast dette med en gang. La meg presentere et lite scenario, som jeg er sikker på at alle som har bedrevet bingesjåing vil kjenne seg igjen i:

Frank Underwood er sjokkert over hva Claire sier, og rulleteksten for den siste episoden i sesong 3 av House of Cards dekker tv-skjermen. Sakte, siver bevisstheten din tilbake til den grå, kjedelige og mundane tilværelsen hvor du ikke har noen som helst tilknytning til det råe og intense politiske spillet i Amerika. Du børster teppet av pizzaskorper bort fra magen din, kanskje bruker du litt tid for å smertefritt fjerne litt størknet ost som har viklet seg inn i magehårene. Du setter deg opp i sofaen, og det knaser i potetgull under føttene dine når du setter dem ned på gulvet. Du klør deg litt i skjegget og det flasser sjokolade. Det svimler litt for deg i det du står opp på og kjenner lukten av gammel svette svi i nesen. Tomme brusflasker (eller ølbokser om du er en slik type) klirrer bortover gulvet i det du begynner å bevege deg. Du er på nippet til å tryne når du tråkker på pizzaesken og sklir, men klarer til slutt å stavre deg bort til dusjen i håp om å forlate zombietilværelsen og igjen bli et produktivt medlem av menneskeheten.

Jeg er sikker på at alle som har tilgang til Netflix, HBO Nordic, Viaplay eller andre lignende strømmetjenester har hatt denne opplevelsen.

Bingesjåing er det nye ordet. Jeg synes det passer bra. Er bare å skrive det inn i ordboken med en gang ;)

#tv #bingesjåing #houseofcards #netflix #viaplay #hbo

Cary Caffrey: The Machines of BellatrixThe Machines of Bellatrix er oppfølgeren til The Girls from Alcyone, og fortsetter der den slapp. Sigrid, Suko og de andre supersoldat-jentene lever i skjul på en hemmelig planet, men de har fortsatt mange fiender som vil ha tak i dem.

Den første boken handlet i stor grad om treningen deres, men nå handler det om å bruke treningen når Sigrid går på offensiven. Sporene etter den mystiske bakmannen leder dem til planeten Bellatrix, hvor det også finnes et supersoldatprogram, men der har jentene fått så mye kybernetiske implantater at de er mer maskiner enn mennesker. Kan Sigrid, Suko og de andre overleve kvinnelige terminatorer og en tungt bevæpnet hær?

Akkurat som den første boken er denne skrevet godt og har et lettlest språk. Det er action og spenning hele veien, så boken er nesten umulig å legge fra seg. Cary Caffrey er en sci-fi entusiast, trekkie og stor fan av Buffy the Vampire Slayer, og det merkes. Caffrey har mikset sammen de beste elementene fra alt det og laget en nydelig bok. Har du lyst til å lese en bok med en skikkelig kvinnelig helt, så er denne helt perfekt. Sigrid kan nesten beskrives som en samurai-Buffy i verdensrommet. Men jeg vil anbefale å lese The Girls from Alcyon først. Den er like bra, om ikke bedre.

Caffrey holder på med den tredje boken i serien, som har arbeidstittelen Codename: White Princess. Ifølge facebook-siden til forfatteren begynner den å bli ferdig snart. Gleder meg.

#bok #bokanmeldelse #caffrey #alcyone #Bellatrix #sciencefiction

Japansk vampyr

All Winners Comics nummer 5 er sommerutgaven 1942, men det ble utgitt samtidig som septemberbladene, og alle disse ble lagt ut for salg i juni. Jeg forstår ikke helt denne forskjellen i nummerering i bladet og dato for salgsstart, men kan ikke tro annet enn at bladene ble stående veldig lenge i butikkene den gangen.Bladet starter med The Human Torch, laget av Carl Burgos og Al Fagaly. Et mord på undergrunnsbanen setter Torch og Toro på sporet av en gjeng nazister som operer fra et dampskip ved Coney Island. Og selv om nazistene er under ledelse av den beryktede Von Spitz, så har de ingen sjanse mot flammemannen Torch. Denne historien var litt meh. Ikke særlig spennende og ikke særlig oppfinnsom.Så følger Al Avison og Don Rico opp med en historie om Captain America. Den japanske doktor Togu har forsket på okkult medisin og kommet opp med en drikk som forvandler ham til en vampyr. Dermed drar Togu til USA for å skape frykt og terror blant amerikanerne. Det vil si, helt til Cap dukker opp. Denne var ikke så ille, selv om "vampyren" ser litt komisk ut.Dernest får vi en historie om Whizzer av Howard James. Den superraske mannen i gul tights må ta seg av The League of Petty Crimes. Egentlig en kort og kjedelig historie, men syntes tegningene var ganske bra.Bill Everett of Carl Pfeufer følger opp med en historie om Namor the Sub-Mariner. Av en eller annen grunn er Namor i Afrika og hviler seg på en liten øy. Så oppdager han plutselig masse gull der og blir angrepet av en skjeggete eremitt som ikke vil at noen skal vite om gullet hans. Samtidig oppdager et nazi-skip bålet til Namor og kampen om gullet er i gang.Til slutt har John Forte en historie om The Destroyer, og denne er faktisk bladets beste historie. Hvis dere har fulgt med på mine skriblerier om Marvel-tegneseriene tidligere, så vet dere at Destroyer operer bak fiendens linjer i Tyskland. Denne gangen påtar Keen Marlow (som er the Destroyer) seg et oppdrag for nazistene. Han skal kle seg ut som Destroyer og frigjøre noen fanger for å lokke den ekte Destroyer (som jo også er ham selv) i en felle. Denne situasjonen fører selvsagt til litt moro.Den neste bladutgivelsen er Young Allies nummer 4, hvor vi får vite at Red Skull ikke døde allikevel i Captain America nummer 16. Den fyren har flere liv enn en katt.Bladet inneholder:

 • Young Allies: (The Most Amazing Story of All Time)
 • (Search for Cinnamon Candy)
 • Vagabond: (The Revenge of Egg-Head)

Så følger Marvel Mystery Comics nummer 34:Bladet inneholder:

 • Human Torch: (Carl Burgos Meets the Human Torch)
 • Sub-Mariner: (The Shark Subterfuge)
 • Vision: "The Beast of Cactus Canyon"
 • Patriot: "The Jap Invaders"
 • Terry Vance: "Dr. Watson Makes Monkeys Out of the Japs"
 • Jimmy Jupiter: "In His Tunnel to China"
 • Angel: "The Curse of Professor Torture"

Den neste utgivelsen er Human Torch nummer 8. Kommer tilbake til den ved en senere anledning.

#tegneserie #marvel #krig #nazi #humantorch #namor #captainamerica

Instagram

hits