Avmasket av Doktor BlekksprutJeg liker Spider-Man. Historiene med ham er alltid de mest morsomme. I hvert fall fra denne tidsepoken. I min reise gjennom Marvel-tegneserier har jeg nå kommet til Amazing Spider-Man nummer 12 som ble utgitt i mai 1964.

Omslaget lover skumle saker for Peter Parker. Doctor Octopus skal visst klare å ta av ham masken hans. Det er aldri bra å la fiendene få vite hvem du er.

Men Stan Lee og Steve Ditko er noen slue karer. Etter at Doctor Octupus kom seg ut av fengsel har han ivret etter en omkamp med Spider-Man. Han kidnapper Betty Brant og håper at med henne som gissel vil Spider-Man dukke opp. Og det gjør han, men Peter er syk. Og svak. Doctor Octopus har ingen problemer med å slå ham. Og når han river av masken og ser puslete Peter Parker tror både han og alle andre at Peter tok på seg et kostyme for å redde sin kjære Betty i tilfelle Spider-Man ikke dukket opp.

Dermed er den hemmelige identiteten hans fremdeles sikker. Woohoo!

Peter hadde "the 24-hour flu" så neste morgen er han tilbake i full styrke. Doctor Octopus slipper løs alle dyrene fra dyrehagen for å skape kaos, så Spider-Man må hjelpe politiet med å samle alle løvene og tigrene og bjørnene (oh my!), før han grisebanker Doctor Octopus og sender ham tilbake til fengsel.

Det tar nok ikke lang tid før han flykter igjen.

Ifølge listen min er det Fantastic Four jeg skal lese om neste gang. Dere skal selvsagt få høre hva som skjer :)

 

#marvel #tegneserie #spiderman #doctoroctopus

Ukens serier

Nok en uke har passert og det er på tide å se litt på ukens tv-serier igjen.

Yellow TV Chef mascot the right hand guides and the left hand is
Licensed from: boians / yayimages.com


Som alltid starter jeg med Netflix:

Better Call Saul imponerte med den andre episoden i sesong 2. Jeg har nå fått et helt nytt syn på pai. Gleder meg til episode 3, Armadillo.

6y0udhJPdbM


DC's Legends of Tomorrow brakte oss til Soviet på 80-tallet og hadde en skikkelig spennende fengselsrømning. Bare det å høre Wentworth Miller si at dette ikke var hans første Prison Break er jo kjempemorsomt :) Er spent på neste episode. Heltene har havnet i fremtiden...

HkGiJKGaKQA


Marvel's Agent Carter kom også denne uken med to episoder. Inklusive et musikalnummer (har sett bedre, ingen klarer å slå musikalepisoden til Buffy). Det er bare å forberede seg til den kommende sesongfinalen. Jeg liker denne serien. Litt dumt at den bare er på 10 episoder, men det har visst begynt å bli normen i det siste.

sposr5IYBp0


Har også fått sett ferdig sesong 2 av Blacklist. Dæven, det var spennende. Nå har jeg et lite dilemma. Skal jeg vente til sesong 3 dukker opp på Netflix slik at jeg får sett den i 4k, eller skal se den nå på Viaplay med lavere kvalitet. Vanskelig, vanskelig. Slenger med trailer for sesong 3 under her, men ikke se den med mindre du også har sett ferdig sesong 2.

JzO5EIDiUqQ
oQxSP32bzjg

 

Kommende:

Netflix har lagt ut en ny trailer for sesong 2 av Daredevil. Denne gleder jeg meg skikkelig til. Ikke bare er Punisher med, men nå avsløres det at Elektra og The Hand også er med. Dette blir en innholdsrik sesong. Oooh, hvor jeg gleder meg :)

2Cn3DVV0LHYSå HBO:

Shannara Chronicles ble overraskende bra til å være laget av MTV. Wil, Amberle og Eritra har nå kommet seg fram til Safehold og Blodilden, men rekker de å redde Ellcrys før demonhæren vinner? Også her er det bare 10 episoder, så sesongfinalen er like om hjørnet. Er spent på om de følger avslutningen til boken eller om de gjør noe annet.

9FqWfefY8XM


Vinyls andre episode var ikke helt på nivå med den første, men det er fortsatt en intens og fascinerende historie. Pluss masse musikk. Blir spennende å se hvordan det går med alle disse narkomane musikk-folka.

omblj7Rlge0
 


Og til slutt Viaplay:

Outsiders er fortsatt like spennende. Jeg vet ikke helt hva jeg skal tro om at Asa og Big Foster tilsynelatende kommer mer over ens. Det på slutten av siste episode var forresten skikkelig råttent gjort av Asa. Ting bare eskalerer mer og mer nå. Gleder meg skikkelig til neste episode.

8l9s2ei5NQ0


#tv #serie #tvserie #netflix #hbo #viaplay #outsiders #marvel #agentcarter #dc #legendsoftomorrow #bettercallsaul #vinyl #shannara #daredevil #blacklist

Mer kjærlighetsoppdrag


 

Da jeg leste igjennom den første boken i serien Missions of Love så ble jeg veldig overrasket over at jeg ikke kjedet livet av meg. Jeg vil ikke si at den var så bra, men den var fascinerende på en litt bisarr måte.

Endte opp med at jeg plukket opp bok nummer to også.

Serien handler om Himoru Yukina, hun kalles snøkvinnen på grunn av sitt ekstremt kalde blikk. Alle holder seg unna henne. I all hemmelighet så skriver hun sms-noveller under et pseudonym og er ekstremt populær. Men når hun får høre at det er litt for lite kjærlighet i historiene sine må hun gjøre litt research. Hun kan jo ingenting om slikt. Kitami Shigure er skolens mest populære gutt. En skikkelig svigermors drøm som alle liker. Men alt er bare spill, for han er egentlig en manipulerende drittsekk (etter min mening med psykopatiske trekk). Når Yukina får tak i boken til Shigure skjønner hun dette. For der har han skrevet alt om hvordan han manipulerer alle til å like seg. Dermed begynner hun å utpresse ham til å gjøre kjæresteting med henne slik at hun kan lære hva romanse er og bruke dette i historiene sine. Han stritter i mot og gjør alt han kan for å ødelegge henne.

Det handler om to fæle mennesker som gjør fæle ting mot hverandre mens de later som om de er kjærester.

Og så er det Akira. Hjertet mitt blør virkelig for Akira. Han er hodestups forelsket i Yukina. Gjør alt for henne og manner seg til og med opp for å si til Shigure at han er motbydelig når han gjør stygge pek mot henne. Og Yukina behandler ham nesten som dritt. Stakkars, stakkars Akira.

Det at han også er søskenbarnet hennes gjør det hele bare enda mer tragisk.

Dette er noe skikkelig triste greier.

 

#manga #romantikk #utpressing #blackmail #skole

Crouching Tiger, Hidden Dragon: Sword of Destiny 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I går ble den neste av Netflix sine egenproduserte filmer lagt ut: Oppfølgeren til den legendariske Snikende Tiger, Skjult Drage, som har fått tittelen Crouching Tiger, Hidden Dragon: Sword of Destiny. Denne filmen har jeg gledet meg til. Husker godt den wow-følelsen den første filmen ga meg. Litt rart å tenke på at det faktisk er hele 16 år siden den kom ut. Uff, jeg begynner visst å bli gammel.

I Sword of Destiny så handler det om et sverd. Den slemme Hades Dai er ute etter et legendarisk sverd som vil gjøre ham uovervinnelig i kamp og la ham og hans hær ta over kontrollen over "The Martial World". Yu Shu Lien samler sammen en liten gruppe helter for å beskytte sverdet, som holdes skjult i hjemmet til Mr. Te.

Samtidig er det også en kobling og en mulig gryende romanse mellom jenta som ønsker å bli lært opp av Lien og en gutt som jobber for Hades Dai.

Filmen ga meg ikke den samme wow-følelsen, for jeg har sett ganske mye film siden den gang, men det er en veldig bra asiatisk kampsport-film med litt drama. Det første jeg la merke til var at fargene var veldig skarpe og klare. Gresset virket grønnere enn det er i virkeligheten. Og kampkoreografien er meget god. Litt usansynlig lite blod og synlige skader når folk blir hugget ned med sverd, men det er jo sikkert for å holde aldersgrensen nede. Eller kanskje for å holde fokuset vekk fra brutal krig og mer på akrobatisk og danseaktig kampsport.

Alt i alt vil jeg si at dette var en veldig bra film med høy kvalitet. Akkurat det jeg har begynt å forvente av Netflix. Håper virkelig de fortsetter å lage slike kvalitetsfilmer og serier. Har du sett Snikende Tiger, Skjult Drage så regner jeg med denne allerede er i Netflix-køen din. Har du ikke sett den, så er heller ikke det noe farlig. Dette er en ny film og en ny historie, og det lille du trenger å vite fra den første filmen blir fortalt. Liker du kung-fu-filmer eller action generelt så anbefaler jeg virkelig denne.

Er du ikke overbevist så ta en titt på trailerne:

WdhvxJZDqzU
P7ohxUUd5XQ
UQ9GkitBkYQ


 

Forresten, da jeg begynte å se filmen så gikk den automatisk til mandarin. Dubbet mandarin. Hadde filmen faktisk vært spilt inn på mandarin så hadde det vært helt greit, men jeg takler ikke dubbede filmer. Blir så forstyrrende å se feil bevegelser på munnen i forhold til hva man hører. Husk å bytte over til engelsk språk hvis dette skjer for deg også.

Noen av skuespillerne:

Michelle Yeoh var med i den første Crouching Tiger, Hidden Dragon. Hun har blant annet vært med i James Bond (Tomorrow Never Dies) og er snart å se i sesong 2 av Netflix-serien Marco Polo. Hun spiller Yu Shu Lien.

 

Donnie Yen er en kjent kampsport-stjerne som har vært med i masse filmer. Har hørt mye bra om Yip Man-filmene og har lyst til å få sett dem. Her i vesten huskes han kanskje fra Blade 2. Han skal være med i den kommende Star Wars: Rogue One og den ny XXX-filmen til Vin Diesel. Donnie Yen spiller Silent Wolf.

 

Harry Shum Jr. kjenner dere sikkert fra Glee og Shadowhunters. Han spiller Tiefang.

 

Natasha Liu Bordozzo er fra Australia og etter det jeg kan finne på nettet så er dette hennes første film. Hun spiller Snow Vase.

 

Jason Scott Lee har blant annet vært med i Tilbake til Fremtiden 2, Soldier, Seventh Son og Lilo & Stitch. Han spiller Hades Dai. 

Eugenia Yuan har vært OL-deltaker i rytmisk gymnastikk og har spilt i en god del filmer (ingen jeg kan huske å ha sett). Hun spiller den blinde trollkvinnen. 

Juju Chan spiller Silver Dart Chi. Chris Pang spiller Flying Blade. Stuntmann Darryl Quon spiller Turtle Ma. Roger Yuan spiller Iron Crow. Og mange mange flere talentfulle skuespillere og kampsport-stuntmenn :)

 

#netflix #film #swordofdestiny #crouchingtiderhiddendragon #crouchingtiger #hiddendragon #kina #china #martialarts #sverd #kampsport #action

Skummelt når snurrebassen blir storDere husker kanskje David Cannon? Mannen som var så god til å snurre at han tok på seg en grønn drakt, ranet banker og kalte seg The Human Top, Den Menneskelige Snurrebassen? Vel han er tilbake. Han oppførte seg pent i fengselet så vaktene slappet av. Dermed kunne han rømme og dra ut på nytt ranstokt.

Giant-Man og Wasp prøver å stoppe ham, med katastrofale følger. Snurrebassen stjeler beltet med vokse og krympepiller. Dermed er det ikke lenger en liten snurrebass som er på vift ute på byen, men en diger snurrebass som buser frem og skremmer alle. Men til slutt klarer Henry å gripe tak i snurrebassen og vise den hvem som er sjef.

De hadde noen litt latterlige skurker i tegneseriene i gamle dager.

Det mest interessante med Tales to Astonish nummer 55 er at det avsløres at Henry Pym har laget seg en cellophane air chariot. I bunn og grunn et papirfly som han sitter i når han er Ant-Man og som blir dradd gjennom luften av flyvende maur.

Ellers var dette ikke så veldig morsomt, med mindre du er veldig glad i snurrebass-vitser da. Janet van Dyne er fortsatt fremstilt som et mannecrazy kvinnfolk. Når hun ser navnet sitt i avisen er hun lei seg for at det ikke er i forbindelse med et bryllup. Akkurat her viser tegneserien hvor datert den faktisk er. Ble jo utgitt i mai 1964.

Det neste bladet på listen min er ikke tilgjengelig for lesing på Marvel Unlimited, men jeg skal overleve. Det er da Two-Gun Kid nummer 69.Jeg vet ikke helt jeg. En gutt med to pistoler mot Goliat er ikke like imponerende som en gutt med slynge mot Goliat.

Det neste bladet på listen er i alle fall mye mer spennende: Amazing Spider-Man nummer 12. Gleder meg til å lese det :)

#marvel #tegneserie #giantman #antman #henrypym #wasp #janetvandyne #humantop

Enchantress og ExecutionerAkk, den kjærligheten. Det er den som skaper trøbbel for Tordenguden Tor i Journey Into Mystery nummer 103, som ble utgitt i april 1964.

Tor har kommet tilbake fra fremtiden (forrige blad), men får ikke noe særlig hvile. Han er jo som kjent forelsket i sykesøster Jane Foster, noe Odin absolutt ikke liker. Hans sønn skal ikke rote med en vanlig dødelig. Egget på av Loke ender det opp med at Oden sender Asgards vakreste kvinne, Enchantress (Amora heter hun egentlig).

Hun prøver å sjarmere doktor Donald Blake (som jo er Tors hemmelige identitet på jorden), men hun klarer ikke å bryte forelskelsen han har til Jane. Rasende henter hun en kriger fra Asgard, Executioner (Skurge heter han egentlig) og beordrer ham om å bli kvitt Jane en gang for alle.

Dermed blir det litt gud mot gud action idet Tor først braker sammen med Executioner, for så å må takle magien til Enchantress.

Det hele ender selvsagt med at helten vinner, men Odin blir bare mer og mer rasende over det at guttungen hans ikke vil adlyde ordre og glemme den dødelige jenta. Det spørs hva Odins raseri får ham til å gjøre i neste nummer.

Dette var en grei nok tegneserie. Jeg har ikke helt sansen for Tor som helt. Han er litt for lik Supermann med det at han alltid er sterkere og bedre enn alle andre og at han stadig vekk kommer opp med nye krefter i hammeren som passer til enhver situasjon.

Når jeg nå kikker på listen min for å se hvilken tegneserie jeg skal lese neste gang i min kronologiske gjennomgang av Marvel-tegneseriene, så ser jeg at det kommer to blader som ikke er tilgjengelige på Marvel Universe.

Det er Modeling With Millie nummer 30og Patsy Walker nummer 114.Så ser det ut som Den Menneskelige Snurrebassen er tilbake for å plage Giant-Man og Wasp. Frykter at det blir en teit og tåpelig fortelling, men kan jo hende jeg tar feil. Dere skal selvsagt få høre etter at jeg har lest neste Tales to Astonish.

 

#marvel #tegneserie #thor #odin #loke #enchantress #executioner #donaldblake #janefoster

Bloodshot 8Det er en stund siden jeg leste forrige Bloodshot nå, men historien kommer raskt tilbake.

Bloodshot er en soldat med kroppen full av nanitter som reparere ham hvis han blir skadet. Han er uten hukommelse og har blitt manipulert til å utføre masse farlige oppdrag som mildt sagt har vært litt uetiske. Nå angriper han en base i et forsøk på å finne ut hvem han er, men i stedet for dataservere så finner han en masse unger som holdes fanget. Unger som han selv var med på å kidnappe (uten at han lenger husker det). Unger med superkrefter. De er alle kjempesterke psioter, slike som Harbinger-serien handler om.

Men av alle motstanderne er det en som skiller seg ut. Det er ikke ungene med dødelige superkrefter eller de kybernetiske mordersoldatene som er skumlest. Det er den gamle damen Gamma som er. Uff, jeg kommer sikkert til å få mareritt om henne.

Bloodshot er helt klart den mest blodige og action-fylte av tegneseriene til Valiant. Er det action du vil ha, så er det denne du bør lese.CHAINSAW EAT BLOODSHOT!

Bloodshot may be the best, but he wasn?t the first. Bloodshot is taking his revenge on Project Rising Spirit?the secret quasi-government experimental division that created him ? one body at a time. But nothing could have prepared him for what?s waiting for him inside the Nursery. Deep underground, get ready to go to war with the band of misfit killers that Bloodshot used to call brothers-in-arms. Cleaner. Recon. Point. Gunner. Team: CHAINSAW is reporting for duty, sir!

#tegneserie #Valiant #bloodshot #action #psiot #cyborg #gamma

DaredevilI april 1964 lanserte Stan Lee og Bill Everett en ny helt: Daredevil - mannen uten frykt.

Jeg har hatt litt sansen for Daredevil, også lenge før Netflix-serien. Sammen med Wolverine, Spider-Man og Punisher er han en av mine favoritter i Marvel-universet.

Dette første bladet om ham er nydelig tegnet og gir oss opprinnelseshistorien. Den kjenner dere nok om dere har sett Netflix-serien, eller filmen med Ben Affleck.

Matthew Murdock reddet en gammel mann fra å bli påkjørt, og fikk i samme slengen radioaktivt materiale i øynene. På den tiden hadde de slikt bare på en lastebil. Matt ble blind, men oppdaget at de andre sansene hans hadde blitt såpass forsterket at han faktisk "ser" bedre enn folk med friske øyne. Faren til Matt var en bokser. Da han nektet å bli med på kampfiksing, så ble han drept av The Fixer. Matt tar da på seg et kostyme (i begynnelsen var det faktisk gult), kaller seg Daredevil og drar ut for å bringe litt justis til kampfikserne.

Matt er også nyutdannet advokat og er i ferd med å åpne en praksis med sin venn Foggy Nelson og deres vakre sekretær Karen Page. Dermed er alt klart for mange spennende eventyr fremover. Om dagen er han advokat, om natten en helt i tights som stepper inn når loven ikke strekker til.

Gleder meg til å lese videre på de første eventyrene til denne blinde helten.

Men det neste på listen er et nytt blad om Tordenguden Tor. Ikke min favoritt-helt, men siden jeg har bestemt meg for å lese alle, så skal jeg lese alle.

 

#marvel #tegneserie #daredevil #mattmurdock #foggynelson #karenpage #blind

Haradas barndomHar lest tegneserien Harbinger nummer 0, som forteller oss litt om hvor Harada kommer fra. Mens han sender stakkars lille Darpan ut på et oppdrag i Syria, minnes han sin barndom. Hvordan bomben i Hiroshima drepte moren hans, mens han selv overlevde takket være hans krefter. Krefter som han inntil da ikke visste at han hadde.

Den lille gutten er en liten gutt. Og da veldig farlig hvis han blir sint. Og i restene etter Hiroshima er det få folk som er snille og ikke hisser opp en liten gutt som ser uskyldig og ufarlig ut.

Jeg føler at jeg forstå Harada mer nå. I Harbinger-tegneserien har han vært den skumle rikingen som brutalt utnytter sine Harbingere med superkrefter. I bunn og grunn er han kanskje fortsatt den redde lille gutten i ruinene etter Hiroshima. En redd gutt som ikke liker at folk er slemme med ham. Og trolig bruker han nå all sin makt og kløkt til å fremtvinge en verden hvor alle er snille og adlydende. Eller døde.

Harada har nå blitt enda skumlere. Jeg kommer til å tenke på denne historien hver gang Peter og Harada braker sammen fra nå av.Rise to power!

Toyo Harada, CEO of Harada Global Conglomerates and the most potent known psionic in the world, has a vision for the perfect future. A vision he will realize with or without the consent of the rest of humanity. In order to achieve it, he?s built a private army of super-powered hyper-telekinetics within the Harbinger Foundation. But who was Harada before he became the world?s most powerful man? And what are the origins of his vast ambitions? Don?t miss those answers and more in this special standalone issue that will define the future of the Valiant Universe.#Valiant #tegneserie #harbinger #Hiroshima #atombombe #Syria #superkraft #harada

Joshua Dalzelle: Call to Arms 

Call to Arms er den andre boken i Joshua Dalzelles trilogi om The Black Fleet. Jeg likte den første boken, Warship, veldig godt og kastet meg over bok nummer to med en gang. Den første er bedre, men Call to Arms er også en herlig militær science fiction historie.

Kaptein Jackson Wolfe er nå kaptein på det nye og meget moderne skipet Ares. Romvesnene, som har nå blitt døpt Phage, er fortsatt en stor trussel, noe ikke alle ser ut til å tro. Skitten politikk står i veien, og kaptein Wolfe må kanskje kjempe mot sine egne før han kan lede forsvaret mot romvesnene.

En kjempespennende bok med romkrig. Liker du militær sci-fi og store romslag så vil denne boken være helt knall. Dalzelle er en forfatter jeg skal følge med på heretter. Gleder meg til å ta fatt på den tredje boken som avslutter sagaen.

 

#bok #bokanmeldelse #sciencefiction #dalzelle #romkrig #romskip

Den Røde Dynamo slår til igjenDere husker vel Anton Vako, Den Røde Dynamo, som prøvde å slå Iron Man i Tales of Suspense nummer 46. Iron Man vant og Vako hoppet av fra kommunistene. Han jobber nå for Tony Stark og prøver å lage laservåpen. Dette får Nikita Khrushchev høre om. Han sender da sine superspioner Natasha og Boris for å ta seg av både Vako og Iron Man en gang for alle.

Natasha er jo Black Widow, som dere garantert kjenner igjen fra Avengers-filmene. I starten var hun ikke en helt, men en skurk. Hun blir reformert etter hvert og ender opp som medlem av Avengers, men i starten var hun mer som Dottie fra Agent Carter.

Mens Natasha bruker sin feminine sjarm for å distrahere Tony Stark, sniker Boris seg inn i forskningslaboratoriet til Vako. Vako blir fanget og Boris tar på seg Crimson Dynamo-drakten og begynner å sabotere fabrikken til Tony. Uvitende om at det ikke er Vako inni drakten, går Iron Man rett i fella når han prøver å redde Vako fra brannen.

Jeg skal ikke fortelle slag for slag hvordan kampen foregår, men det hele ender opp med at Vako, som nå er blitt en ekte amerikansk patriot, ofrer livet sitt for å drepe Boris og ødelegge Crimson Dynamo-drakten. Natasha stikker av og Tony må nok ha en vanskelig samtale med forsikringsselskapet sitt.

Bakerst i bladet hintes det om at Black Widow vil komme tilbake allerede neste gang. Det blir spennende.

Men det er også masse spennende saker å lese før den tid. Ifølge listen jeg bruker for å lese Marvel-tegneseriene i samme rekkefølge som de ble utgitt, så har jeg nå kommet til debutbladet til nok en ikonisk Marvel-helt. Ben Affleck spilte ham i en film som de fleste mener er veldig dårlig. Jeg synes den var ok. I nyere tid har jo Netflix laget en fantastisk, rett og slett fantastisk, serie om helten, med Charlie Cox i hovedrollen. Sesong 2 er jo rett rundt hjørnet. Jeg snakker selvsagt om Daredevil.

 

#marvel #tegneserie #tonystark #ironman #crimsondynamo #blackwidow #natasharomanoff

Joshua Dalzelle: Warship 

Joshua Dalzelle er en ny forfatter for meg. Jeg plukket opp boken Warship på et salg hos Amazon. Det skal de ha: de er fryktelig gode til å anbefale ting jeg liker.

Warship er en herlig militær sci-fi historie. Av den typen som jeg liker så veldig godt.

Vi er et stykke inn i fremtiden. Menneskene har kolonisert en hel haug med planeter og solsystemer. Faktisk er jorden blitt en avsides planet hvis beboere ses ned på og er utsatt for rasisme. Kaptein Jackson Wolfe ble født på jorden, og han har møtt fryktelig mye motstand, hat og rasisme. Til tross for dette har han kjempet seg gjennom gradene og er nå kaptein på et av de siste krigsskipene i den åttende flåten.

Menneskeheten har hatt fred en god stund nå. Skipet til Jackson er gammelt og utdatert, og har aldri sett kamp. Det har heller ingen av de andre skipene. Admiralen som Jackson svarer til hater ham og er desperat etter å knuse ham og få ham ut av flåten. Og hun fryder seg da noe skikkelig når hun får anledning til å legge ned den åttende flåten og tvangspensjonere Jackson. Uten noen form for krig i løpet av de siste 200 årene er det ingen som lenger vil bruke penger på den åttende flåten, som opprinnelig var krigsflåten som skulle patruljere systemene til de forskjellige koalisjonene.

Men på den siste reisen før skipet skal skrapes, så dukker det opp en ny fiende. Et ukjent skip som allerede har drept millioner ved å legge øde planeter i de ytre kolonien. Plutselig er den alkoholiserte og deprimerte Jackson Wolfe og hans gamle skip (med våpen som knapt fungerer) den eneste som står mellom dette skipet og ytterligere millioner av dødsfall.

Jeg digger slike bøker. Bøker der en dyktig mann (eller kvinne) må overkomme udugelige overordnede, fordommer og mistro. Bøker der det er så mye grusom motstand, men hvor helten likevel overkommer dem. Bøker der hver eneste lille seier er så hardt vunnet at det er så ufattelig deilig. Slike bøker, såfremt de er godt skrevet, griper tak i meg og slipper ikke før jeg er ferdig. Jeg blir alltid så sinna av all urettferdigheten, og da er det utrolig tilfredsstillende når urettferdigheten blir beseiret.

Denne er helt på nivå med den fantastiske Honor Harrington-serien. Oppfølgeren er allerede bestilt. Åh, jeg gleder meg til å få nerdeklørne mine i den og lese.

#bok #bokanmeldelse #sciencefiction #warship #dalzelle #militær #romskip

Shadowman nummer 4Da har jeg fått lest igjennom det fjerde bladet i tegneserien Shadowman. Vi får det endelige oppgjøret med demonen Twist, og de virkelige skurkene åpenbares.

Det føles litt som om disse de fire første bladene i serien er prologen. Vi har blitt introdusert for Jack Boniface, og hans magiske alter ego Shadowman, samt to hjelpere. Vi har møtte The Brethren, en gruppe rike gamliser som allierer seg med mørke krefter får å oppnå evig liv. Og vi har Darque, mannen som drepte Jacks far, den forrige Shadowman, og som har gått på en magiskole i en annen dimensjon. Darque har sikkert mange skumle knep i ermene sine.

Nå er settingen klar, så historien kan virkelig få fart. Ofte synes jeg at serier som kun omhandler magi (som f.eks. de tidlige Doctor Strange-historiene jeg leser i min gjennomgang av Marvel-universet) blir litt kjedelige, for alt går ut på å kun vise magiske saker, slik at karakterutvikling og historiefremgang faller i bakgrunnen. Man må ha en balanse. Så langt virker Shadowman ganske bra, og forhåpentligvis vil den fortsette slik.


All hell breaks loose.

Shadowman and the monstrous Mr. Twist battle to the death! Everything is at stake for Jack, Dox, and Alyssa ? and for the world as they know it ? because if Twist succeeds, then Master Darque will walk the earth once more.

 

#tegneserie #Valiant #shadowman #magi #demon

Ukens serier

Det er lørdag og tid for nok en episode av ukens serier :)

White television in sky
Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com


Jeg starter bare med Netflix:

 

Better Call Saul er i gang med sin andre sesong. Første episode ble lagt ut på tirsdag og neste kommer 23. februar. Herlig med en ukentlig dose Breaking Bad igjen. Ja, det er ikke helt som Breaking Bad men mye av stemningen er den samme. Ting starter rolig, men du føler på deg at det bygger seg opp til noe skikkelig spennende. Gleder meg til neste episode.

Shadowhunters ser jeg fortsatt på, men synes den taper seg litt. Ser en del nettforum og kommentarfelt koker over med hyl og hvin over rykter om at Alec og Magnus  sover sammen. Blir for mye tenårningsdrama for meg nå. Det eneste som holder meg igjen til denne serien er Simons mulige vampyrforvandling. Og så Isabella da ;)


DC's Legends of Tomorrow blir stadig bedre. Denne morsomme, og litt teite, serien om en gruppe helter og anti-helter som reiser gjennom tiden for å stoppe den udødelige skurken Randall Savage er kjempegøy. De startet med Norge på 70-tallet og har nå forflyttet seg til Soviet på 80-tallet hvor de røde jobber med å skape egne supersoldater. Gleder meg til neste episode.Marvel's Agent Carter kom med hele to ny episoder denne uken. Syntes den andre sesongen startet veldig bra, for så å bli litt vel rolig. Men nå er det full guffe igjen. De har til og med brakt tilbake Dottie Underwood. Kjempespennende. Og jammen skal det ikke bli to episoder neste uke også. Herlig :)


 


Kommende:

Sesong to av Daredevil har fått sin første trailer, og vi får se glimt av Punisher. Oooh, denne kommer til å bli så bra. Jeg har allerede ordnet meg fri fra jobb. Skal bingese hele serien fredagen den legges ut. Gleder meg veldig til det.


Dette er ingen serie, men jeg nevner det likevel. Netflix har lagt ut trailer for nok en av sine egenproduserte filmer: Pee-Wee's Big Holiday. Denne blir så spesiell at den må bare sees. For å få en anelse om hva den handler om så kan du jo se Pee-Wee's Big Adventure (tror det var det den het), som er den første filmen om Pee-Wee. Opprinnelig var det en barne-tv-serie som het Pee-Wee's Playhouse. Har ikke sett den, men både den og den første filmen ligger allerede på Netflix.


Oppfølgeren til Crouching Tiger, Hidden Dragon er den av de egenproduserte filmene til Netflix som jeg virkelig har gledet meg til. Den er nå like rundt hjørnet og Netflix har lagt ut en ny trailer. Den ser drit-tøff ut. Det blir nok skikkelig kung fu action til min neste fredagspizza :)Unbreakable Kimmy Schmidt kommer med sesong to i april. Jeg så den første sesongen. Den hadde sine øyeblikk men jeg syntes ikke den var så veldig bra. Mulig jeg tar en titt på sesong to, men ikke sikkert det blir helt med en gang. Har kommet en liten teaser på youtube. Legger den med da det sikkert er noen av dere som likte den mye bedre enn meg.


 

Så HBO:

Så den første episoden av Vinyl. En serie om musikkbransjen på 70 tallet, laget av Martin Scorsese og Mick Jagger. Første episode (som hadde spillefilmlengde med sin en time og førtiåtte minutter) var veldig bra. Dette er et musikalsk drama om et plateselskap som er på konkursens rand. Noe som ikke er så rart med all spriten og dopet og røyken alle gofler i seg hele tiden. De prøver å lure et tysk firma til å kjøpe selskapet, men det avhenger litt om de klarer å få Led Zeppelin til å signere kontrakt. Skal se videre på denne. En skikkelig kvalitets-serie, slik HBO liker å lage dem.


 

Kommende:

Game of Thrones sin sjette sesong er jeg helt sikkert ikke alene om å glede meg til. Det har kommet en teaser-trailer som vil få oss i stemning. Jeg har ikke lest så langt i bøkene enda, så alt som skjer nå er helt nytt for meg også. April er lenge til, gitt..


Og til slutt, Viaplay:

Outsiders er fortsatt like spennende. Gamla er nå våken igjen og politiet får stadig mer press på seg til å fjerne fjellfolket. Og uenighetene innad i klanen kan ende opp med å være til gruveselskapets fordel. For Asa er jo den som virker å være smart nok til å kunne stoppe dem. Jeg har enda ikke klart å bestemme meg for om jeg holder med fjellklanen eller gruveselskapet og byen nedenfor fjellet. Skifter mening flere ganger i løpet av episodene. Denne serien er virkelig nervepirrende. Har du ikke sett den enda, så anbefaler jeg virkelig at du gjør det.


#tv #netflix #hbo #viaplay #marvel #dc #acentcarter #shadowhunters #legendsoftomorrow #bettercallsaul #outsiders #gameofthrones #vinyl #daredevil #punisher #peewee #unbreakablekimmyschmidt #crouchingtigerhiddendragon

Litt sliten i dag

Blir en rolig lørdag i dag. Er litt sliten etter en ganske hektisk helg med veldig, veldig, veldig mye gåing.

Construction worker left his aged old boots away
Licensed from: lunamarina / yayimages.com


Har kjøpt meg en sånn Fitbit-klokke. En ganske så genial sak egentlig. Den tvinger deg virkelig til å trimme mer. Gameren i meg hviner i fryd hver gang jeg får en ny achievement eller medalje eller hva det nå kalles i fitbit-verdenen. Pluss at det trigger konkurranseinstinktet noe hinsides.

Er flere på jobben som har slike klokker. Og da det på mandag ble startet en Workweek Hustle konkurranse (hvem klarer mest skritt i arbeidsuken mandag til fredag) bestemte jeg meg for å vinne. Noe som ikke var så enkelt. Trodde jo jeg hadde en stor fordel i det at jeg ikke har bil og er for gjerrig til å ta bussen. Hver morgen går jeg tre kilometer for å komme meg til jobb. Og så går jeg hjem igjen. Trenger jo bare å ta en liten omvei på hjemturen for å klare det anbefalte daglige målet på 10 tusen skritt. Med en ekstra spasertur om kvelden burde jo det være lett match å vinne tenkte jeg.

Å nei da.

Jeg hadde ikke regnet med konkurranseinstinktet til min kollega Stein. For å holde meg foran måtte jeg ta stadig lengre "spaserturer" om kveldene. Det ble stadig tyngre å holde seg i teten. På torsdag kveld dro jeg på kino i stedet for å gå så langt (Deadpool var konge! Den må dere bare se forresten). Dermed begynte fredagen med at Stein lå ikke så langt bak meg. Og tror dere ikke han tok seg fri fra jobb den sniken!

Der satt jeg ved pc-en og stirret ned på mobilen hvor jeg så hans skritt bare øke (de andre lå laaangt bakom på det tidspunktet). Jeg gikk flere ganger til toalettet enn jeg strengt tatt behøvde bare for å få noen ekstra skritt, men det hjalp lite. Stein kunne faktisk slå meg. Så jeg la en plan.

På vei hjem tok jeg noen omveier for å få ekstra skritt. Så spiste jeg en nøtteblanding før jeg la ut på min hittil lengste spasertur: en 12 kilometers rundtur rundt Bodø sentrum. På glattisen vel å merke. Jeg lå foran igjen. Woohoo!

Sliten bestilte jeg min faste fredagspizza fra Peppes og så en film (Den nye Vacation-filmen var skuffende lite morsom forresten). Da rulleteksten kom hadde klokka blitt 22 og jeg tok en titt på mobilen. Stein hadde vært ute og gått igjen. Jeg lå bak. Nei!!!

Med magen full av pizza tok jeg på sko og jakke, og marsjerte ut på glattisen igjen. Tok en rundtur på litt over en time. Men nå var jeg taktisk. Jeg synkroniserte ikke fitbit-klokka med appen. Var rimelig sikker på at jeg nå lå foran, men jeg ventet til klokka var nesten midnatt før jeg synkroniserte klokka og registrerte de siste skrittene mine. Dermed hadde ikke Stein lenger nok tid til å ta igjen. Muhahahahahahaha!!!

I går hadde jeg gått nesten 3 mil. Og fikk min gjeveste fitbit-medalje hittil. 

Trettifem tusen skritt på en dag er ganske mye. Du kan tro jeg var sliten, men etter alt det strevet var smaken av seier aldeles nydelig. Ahh!

På fem dager gikk jeg 115 447 skritt.

Er litt sliten nå.

Gikk for å handle til helgen i morges og haltet litt før jeg ble varm. Tar det som et tegn på at jeg burde hvile litt nå. Har fått en Weekend Warrior-utfordring fra gjengen på jobben, men den lar jeg noen andre vinne (sikkert galningen Stein). Min ambisjon for helgen er å kun klare de anbefalte 10 000 skrittene (er halvveis etter handleturen nå). Og ikke noe mer.

For det kommer flere arbeidsuke-utfordringer. Og jeg er redd for at det bare kommer til å bli vanskeligere å vinne heretter.

 

#fitbit #gåing #konkurranse #skritt #seier

Den lilla dimensjonen

Det er tid for litt Marvel-tegneserier igjen. Det neste bladet som står for tur er Strange Tales nummer 119 fra april 1954, et blad som inneholder to historier.Først er det en ny historie om Johnny, the Human Torch, som er veldig deppa fordi kjæresten hans, Doris, har begynt å date andre menn.

Nå er det en fyr som kalles Rabble Rouser som står på gaten og roper til alle som vil høre at Johnny er en fare og en trussel. Og godt hjulpet av sin lille tryllestav, hører folk på hva han sier. Johnny blir stadig mer og mer upopulær.

De andre i Fantastic Four er på ferie, så Spider-Man, som jo har erfaring med slikt i avisen til J. Jonah Jameson, stopper innom for å trøste Torch litt. Men Johnny oppfører seg som en dassrull og jager ham vekk. Og når så borgermesteren innfører et påbud om at Johnny ikke kan flamme opp uten tillatelse, blir han sinna og overbeviser da alle om at denne Rabble Rouser har rett.

I den tro at Johnny nå er jaget vekk, går Rabble Rouser videre med sin plan. Han er en rød agent og tenker å kidnappe den besøkende Prins Nagamo. Johnny kunne lett ha stoppet alt der og da, men han er fortsatt furten og nekter å steppe inn og reddet liv før borgermesteren løper bort til ham og sier han får lov til å flamme opp.

Jeg har sagt det før: jeg liker ikke Johnny Storm slik han er her i de tidlige tegneseriene. Han er en hissigpropp og en oppmerksomhetskåt fjott. Etter min mening hadde han passet mye bedre på skurkesiden.

Alt går bra til slutt. Rabble Rouser blir beseiret. Tryllestaven hans blir brent. Prinsen blir reddet. Doris innrømmer at hun datet andre bare for å gjøre ham sjalu, men at nå når hun skjønner hvor hissig han er skal hun ikke gjøre det lenger. Det siste der kan vel tolkes på flere måter.Den andre historien handler om Doctor Strange. De fleste historiene om ham har vært ganske kjedelige synes jeg, men denne var overraskende bra.

To tyver lurer seg inn i hjemmet til Doctor Strange og stjeler en juvel, uvitende om at juvelen er en portal til den lilla dimensjonen. Litt overraskende er det jo også at mesteren av svart magi ikke har beskyttet hjemmet sitt bedre.

Skurkene blir dratt inn i den lilla dimensjonen, hvor det ender opp som slaver til Aggamon, som hersker der. Dermed må Doctor Strange følge etter og kjempe mot Aggamon. For han har sverget en ed om å beskytte alle mennesker, også de som er skurkete.

 

Strange Tales er ikke det bladet jeg gleder meg mest til når jeg leser igjennom alle Marvel-seriene i rekkefølgen de ble utgitt, men Doctor Strange-historien ga det et skikkelig løft denne gangen. Ok, Torch-historien var kanskje ikke så alt for ille, men jeg liker ikke Johnny.

Ifølge listen min så er det en Iron Man historie som står for tur. Og den skal inneholde det aller første møtet med Black Widow, som dere sikkert kjenner fra Avengers-filmene.

 

#marvel #tegneserie #humantorch #rabblerouser #doctorstrange #magi #lilladimensjon #lilla #fantasticfour #thing #susanstorm #reedrichards #spiderman

Hitlers astrologÅret er 1941. Det er Påskesøndag og ei dame løper vettskremt gjennom Manhattan med skumle menn i hælene. Mennene roper at de er immigrasjonspoliti, men i virkeligheten er de nazi-spioner. Skyggen og hans medhjelpere stepper inn og oppdager at hun er datteren til Hitlers astrolog. Astrologen har Hitlers øre, og det er delte meninger blant folkene rundt Hitler om de skal angripe Russland eller ikke. Stjernene og planetene kan nok fortelle hva som helst dersom noen får tak i astrologens datter. Men de var selvsagt ikke forberedt på å møte Skyggen.The Shadow 1941: Hitler's Astrologer var vel opprinnelig utgitt av Marvel (tror jeg), men er nå gjenutgitt av Dynamite Entertainment, som nå har rettighetene til The Shadow og lager nye tegneserier om ham. Denne er skrevet av Denny O'Neill og tegnet av Michael Kaluta. Tegningene kan kanskje føles litt umoderne og daterte, men jeg synes det passer veldig godt til historien. De har den litt dystre noir-følelsen som jo The Shadow har.

Dette er en typisk pulp-historie: en jomfru i nød, nazi-spioner, ubåter, litt okkulte saker, en gal gal nazi-skurk og en mørk og mystisk helt. Det hele handler i bunn og grunn om Hitlers avgjørelse om å angripe Russland, noe som visstnok en del historikere mener var grunnen til at Hitler til slutt tapte. Akkurat den biten tar jeg ikke stilling til, men spennende lesning var det i alle fall.

Jeg likte denne veldig godt. Jeg har sansen for The Shadow, i alle fall utifra det jeg har lest (Dynamites nyere tegneserier) og sett (filmen). Man må jo bare beundre en mann som liker jobben sin. Han ler jo rått mens han slakter ned sine fiender. Og han har stil. Skikkelig stil. Han setter jo på Gotterdammerung og gyver løs på en nazi-base. For en filmscene det hadde blitt!

Hitler's Astrologer er en tøff og pulpaktig historie og liker du slikt kommer du garantert til å like denne.

 

#tegneserie #dynamite #shadow #theshadow #nazi #hitler #Tyskland #Goebbels #hess #andreverdenskrig #1941 #pulp #noir

Dan Simmons: Muse of FireDette er en bok jeg plukket opp i et Humble Bundle salg i fjor en gang. Har en mengde slike ebøker liggende, og det er på tide å lese igjennom dem. Noen av dem i alle fall.

Muse of Fire er mer som en lang novelle. Den er ganske kort til å være en hel bok. Dan Simmons er en forfatter jeg ikke kjenner så veldig godt. Jeg vet han er anerkjent som veldig god. Har lest bare en bok av ham, Ilium. Det er veldig lenge siden. Og jeg lurer på om jeg var litt for ung da jeg leste den, for jeg mener å huske at den var veldig avansert. Mulig jeg hadde likt den mye bedre nå. Hadde jeg ikke hatt så mye annet i skal-lese-haugen min så hadde jeg vurdert å lese den igjen.

Men nå er det Muse of Fire det gjelder. Dette er sci-fi boken for den som liker Shakespeare. Vi er laaangt inn i fremtiden. Mennesker er blitt en slaverase og lever på archonenes nåde, som igjen lever på en enda mektigere rases nåde som igjen... og så videre.

Vi møter Wilbr, en ung mann som lever sammen med en intergalaktisk teatertrupp. I sitt romskip, Muse, reiser de fra menneskeplanet til menneskeplanet og fremfører Shakespeares skuespill. Helt plutselig en dag så kommer archonene for å se på skuespillet, noe de aldri har vist interesse for tidligere. Og når de forlanger en fremføring bare for dem etterpå, er det umulig å si nei.

Jeg er ikke så god på Shakespeare, annet enn at jeg kjenner igjen titlene på de fleste skuespillene og har en liten formening om handlingen i noen av dem. Akkurat slik skuespillerne gjør, så undrer jeg også på om disse romvesenene er i stand til å forstå Shakespeare. For det er jo ikke alle mennesker i vår tid som gjør det heller. Man må jo ha noe kunnskap om hvordan verden var på den tiden da Shakespeare skrev skuespillene sine for å få med seg alle nyansene.

De må i alle fall lage stadig bedre forestillinger for stadig mektigere romvesener. Og det hele ender opp i noe som både kan og ikke kan tolkes som et møte med Gud.

Jeg vil ikke si at denne historien var dårlig, men det ble litt for mye Shakespeare for meg. Dette med allmektige romvesener som kanskje er Gud er føles også litt for klisje ut for meg. Så denne historien blir litt sånn, meh. Grei nok men ikke noe å hige etter å lese. Med mindre du simpelthen digger Shakespeare da. Det er også noe romansegreier med her, men det var også egentlig uinteressant og dårlig presentert.

Så, for å konkludere: Jeg tror Ilium var bedre.

 

#bok #bokanmeldelse #novelle #sciencefiction #dansimmons #Shakespeare #skuespill #muse

Harbinger nummer 8Disse Valiant-tegneseriene er skikkelig tøffe.

I det åttende bladet i Harbinger-serien fortsetter Peter sitt opprør mot den nådeløse forretningsmannen og lederen av Harbinger Corporation, Harada. Peter reiser rundt og aktiverer psioter som Harada tidligere har ment ikke var skikket til å ha slike krefter. Denne gangen drar Peter til Torkelson, en gutt med forkrøplede ben, men ting går litt skeis når regjeringens helikoptre kommer på besøk.

Det er også en uhyrlig morsom bit her etter at en slengbemerkning fra Peter (med psykisk kraft bak seg) påvirker Torkelsons bror. Jeg lo høyt.Den lille dosen med humor blant all action og drama er det som gjør denne serien hakket bedre enn de fleste andre med lignende historier. Gleder meg til å lese videre.
The Renegades recruit their newest member ? Torque! In a shed in the backwoods of Northern Georgia lives a meek, sequestered teen named John Torkelson. Raised just this side of feral, and on a steady diet of MMA and reality TV, fried catfish and Cheeto pie, he?s a firm believer that women should be seen and not heard (though he really hasn?t met many). But when four strange, super-powered outlaw teenagers suddenly appear in the woods outside his shed, Torkelson?s life takes a turn he could?ve never imagined. Now the boy his poppa called ?Stump? is about to become more man than he could?ve ever imagined. But then?what exactly is a ?real man?? For that matter, what?s a real hero? Only one thing?s certain, the Renegades are about to get a hell of a lot stronger.

#Valiant #tegneserie #harbinger #psiot #telekinese #pyrokinese #telepati

Ikusa e Zetsubō no DaichiDen tredje episoden av Super Sentai Zyuranger heter 戦え絶望の大地 eller Ikusa e Zetsubō no Daichi som kan oversettes til Kamp i Fortvilelsens Land.

De fem Zyuranger trener litt for hardt og ødelegger våpnene sine. Heldigvis vet den gamle Fushigi Sennin Baza om fem legendariske våpen som ble funnet i liket av en femhodet drage. Disse våpnene kan heltene finne i The Land of Despair, et farlig sted som forvandler deg til stein hvis du gråter eller mister håpet.

Men så enkelt er det ikke. Heksa Bandora lurer en liten gutt inn i The Land of Despair, slik at våre helter ikke bare må lete etter våpnene, men også redde gutten før han begynner å gråte.

Og ikke nok med det. Bandora sender også sitt nyeste monster, Dora Minotauroso, etter dem.Denne skapningen kan puste ild og skyte lyn ut av hornene sine. Og når Bandora bruker magi til å gjøre ham kjempestor, får Zyurangers virkelig trøbbel. Selv med dinorobotene sine ser det ille ut, og episoden slutter med en slem fortsettelse følger.

Jeg synes denne serien er kjempemorsom. Det er ingen CGI her. Alle monstrene spilles av folk i kostymer og robotene er miniatyrer. Skikkelig god gammeldags filmhåndtverk altså.

 

#tv #supersentai #japansk #dinosaur #minotaur #heks #powerrangers

Hulken vs TingenMed brask og bram lover Marvel at Fantastic Four nummer 25 inneholder århundrets kamp. Siden denne ble utgitt i mars 1964 er det kanskje litt mye å love, men det var veldig vanlig å komme med slike hyperboliske utsagn på tegneserieomslagene på den tiden.

Det handler i alle fall om at Hulken er sinna (som vanlig). Han er sint fordi Avengers har gitt Captain America plassen hans i superheltteamet deres. Så han drar til New York for å denge dem sanseløse. Problemet er at Avengers er på leting etter Hulken de også. De passerer hverandre i natten, så når Hulken ankommer New York er ikke Avengers der.

Det blir opp til De Fantastiske Fire å stoppe den grønne giganten fra å rasere byen.

Reed er syk og slapp av et virus, Susan og Johnny er null match for Hulken. Da gjenstår det bare Tingen. Omtrent hele denne tegneserien handler om at Tingen og Hulken drar til hverandre, og raserer byen i samme slengen. Stakkars forsikrinsselskap skulle jeg til å si, men de vil vel bare påpeke at det ikke finnes noen Hulk-klausul når de får inn kravene.

Historien avsluttes heller ikke, man må vente til neste gang for å vite hvordan det hele ender. I alle fall ser det ille ut for Fantastic Four. Reed er syk, Susan og Johnny slått ut, og Tingen må innse at Hulken er sterkere. Det hintes om at Avengers må komme dem til unnsetning.

Dette var en av de bedre F4-historiene i det siste. Veldig underholdende.

 

De neste to bladene som utgis, er ikke tilgjengelige på Marvel Unlimited. Men det er ikke så farlig, da de ikke er av betydning for Marvel-universets historie. Det er Patsy and Hedy nummer 93 (tror ikke det er Bruce Wayne hun danser med)og Rawhide Kid nummer 39 (tror det er første gangen jeg har sett en western med aper).Så blir det et nytt Strange Tales. Skal skrive kort om det etter at jeg har fått lest det.

#fantasticfour #reedrichards #susanstorm #thing #humantorch #brucebanner #hulk #avengers

FukkatsuDen andre episoden av Super Sentai Zyuranger heter 復活 - fukkatsu som kan oversettes til The Revival. Zyuranger er den sekstende serien i Super Sentai-sagaen, men den første til å bli amerikanisert til Power Rangers, en serie du kanskje har hørt om. Skrev for en stund tilbake om at jeg har fått tak i Super Sentai Zyuranger på dvd for å finne ut om den er like teit som Power Rangers, noe den absolutt ikke er. Når jeg ser de første episodene av Power Rangers skjemmes jeg over hvor teite de er, mens japanske Zyuranger er pur moro.

Den andre episoden fortsetter der den første sluttet. Den onde heksa Bandora ble sluppet løs fra sitt fengsel på planeten Nemesis, og holder to unger gissel i en krympet romferge. Når episoden starter så får vi høre at Majo Bandora synes jorden er for skitten, så hun har flyttet hovedkvarteret sitt til månen. Der planlegger hun sin hevn over de fem Zyurangers, dinosaurkrigere som har vært i dvale i 170 millioner år.Bandoras pottemaker Pleprechuan lager ett nytt monster av leire og putter det i monstermakermaskinen sin. Dermed er Dora Skelton født.Jeg har nesten lyst til å kalle ham Darth Skelton, for sverdet hans lyser opp som en lyssabel når han slåss. Etter en heftig kamp, der den krympede romfergen med de to barna inni trues av en bombe, klarer Zyurangers å overvinne ham.

Men seieren er kortvarig, for snart dukker Dora Titan opp igjen. Den gigantiske ridderen som vi først så i den første episoden.Nå er det nesten så Zyurangers blir beseiret, men heldigvis kommer en diger tyrannosaurusrobot (Shugoju Tiranozaurusu) til redningen. Yamato Zoku Purinsu Geki, den røde Zyuranger, tar kontroll over roboten og vi får en skikkelig kamp mellom titaner.

Dette er jo en barneserie, så det hele ender godt og ungene i den krympede romfergen blir reddet.

Denne serien er jo kjempemorsom. Både for store og små. Det er til og med litt fanservice med. Når den krympede romfergen suser nedover bygatene, så får vinddraget skjørtene til to skolepiker til å blafre opp. De har hvite truser. De må jo legge til noe slik at far kan se på sammen med barna sine ;)

 

En ting jeg glemte å nevne da jeg skrev om denne serien sist: Den gule Zyuranger er en mann, Boi heter han. Men i Power Rangers er den gule rangeren jenta Trini. Det er jo ganske så tydelig at det er en mann i den gule drakten, selv om vi hører Trini snakke. Ble ikke det veldig rart da serien først gikk på amerikansk tv? La de ikke merke til det?

Uansett: Ikke se Power Rangers, se heller den japanske versjonen om du finner den. Den er mye mye bedre. Skal kose meg masse med den fremover. Gleder meg til å finne ut hva slags nye monstre de må bekjempe neste gang.

 

#tv #supersentai #zyuranger #dinosaur #bandora #powerrangers

Planet DødSå langt har jeg skrevet om Valiant-tegneseriene blad for blad. I lengden blir det dyrt å kjøpe dem blad for blad, for det er ikke alltid man finner dem på tilbud. Siden det var billigere, kjøpte jeg den tredje samleboken med X-O Manowar på comixology. Den har tittelen Planet Death.

Og det er skikkelig spennende lesning.

X-O Manowar handler jo om visigotheren Alaric. Han ble kidnappet av romvesnene som kaller seg The Vine og satt til slavearbeid om bord på ett av skipene deres. Han klarer til slutt å rømme ved å stjele den hellige kamprustningen deres, men når han ankommer jorden igjen oppdager han at det har gått noen år siden sist. Han ble tatt fra familien sin på 300-tallet, og befinner seg plutselig i dagens samfunn.

Som om det ikke er ille nok, så har The Vine infiltrert jorden i generasjoner. Det finnes massevis av dem her, forkledd som mennesker. Og de er alle rasende over at et underlegent dyr (som de betrakter mennesker) har tatt deres hellige rustning. Invasjonsflåten er her for å ødelegge hele planeten. Og det er bare Alaric og hans kamprustning som kan stoppe dem.

Jeg likte denne. Planet Death har en spennende historie og tegningene til Trevor Hairsine og Cary Nord er veldig gode. Robert Venditti har skrevet historien, og har lagt inn masse med action og dramatikk. Jorden må forsvares, slaver må frigis og vi får endelig se hvordan hjemplaneten til The Vine ser ut. Vi får også høre historien om dem (deres versjon i hvert fall), og dermed en viss anelse om hvor de kommer fra og hvordan de ble som de ble.

Det er også vanskelig å ikke legge merke til at det ganske ofte vises Alaric i positurer som kan kalles messianske.

Egentlig synes jeg denne historien virker litt som Iron Man puttet inn i en Superman-fortelling. Og det er helt all right. Føles friskt og litt annerledes.

Må innrømme at jeg har veldig lyst til å bare fortsette å lese videre på denne serien med en gang. Det virker veldig interessant det som kommer etterpå, men jeg hadde jo bestemt meg for å lese Valiant-tegneseriene i samme rekkefølge som de utgis. Nå har jeg jo kommet en god del lenger frem med X-O Manowar, og må ta igjen med de andre seriene. Det er veldig mye bra blant de også, så det tror jeg skal gå helt greit.

X-O Manowar: Planet Death samler følgende tegneserieblader:

X-O Manowar nummer 9
The countdown to PLANET DEATH starts now! The Vine invasion fleet has finally reached Earth, and they aren?t leaving until they reclaim their sacred X-O Manowar armor. Standing in their path is Aric of Dacia, the first human to ever wield the armor?s power. But the armor is capable of so much more than even Aric knows and he?ll face adversaries old and new in his battle to save humanity from extinction. The war begins here!

X-O Manowar nummer 10Planet Death looms! A new X-O Manowar rises! And nothing can stop what?s coming.

With the Vine invasion fleet waiting in orbit, Aric of Dacia is forced into the one battle he never wanted, against the strongest, most horrifying opponent he?s ever faced. This adversary doesn?t want the X-O Manowar armor. It doesn?t want Earth. It only wants Aric ? dead. The winner will hold the fate of everyone ? human and Vine ? in the palm of his hand. Because before this fight is over, the armor will reveal that it wields far more destructive potential than anyone could have possibly imagined. Robert Venditti and Trevor Hairsine conclude the two-part prelude that sets the stage for the epic war everything has been building up to. X-O Manowar is going home!

 

X-O Manowar nummer 11

ALL-NEW ARC! PLANET DEATH has arrived! X-O Manowar?s one-man invasion of the Vine?s alien homeworld starts here!

At long last, Aric of Dacia will take his revenge on the alien race that have pursued him at every turn. As his Visigoth forefathers sacked Rome, so too will Aric of Dacia bring a devastating assault to the doorstep of his oppressors. Taking the battle directly to the Vine planet of Loam, he will decimate their armies, he will level their cities ? and he will not stop until the whole of their empire is reduced to ash. But when one man declares war on an entire world, what painful consequences will he reap for himself ? and for the whole of human race?

 

X-O Manowar nummer 12
What lurks beneath the surface of PLANET DEATH?

Aric of Dacia has taken his one-man war to the Vine?s homeworld, Loam, and is using their own X-O Manowar armor to wage it. Finding an ally in the unlikeliest of places, Aric will discover that his mission to reduce Loam to ash will come with a high price. Past, present, and future are about to collide, and if Aric isn?t careful, he will be the common thread that undoes them all.

 

X-O Manowar nummer 13
Part III of the explosive PLANET DEATH mega-event!

Aric discovers the Vine he intends conquer aren?t the only race on planet Loam, but will these surprise inhabitants offer him refuge or rivalry? Meanwhile, the Vine leaders plan their most devastating attack yet, one that will push the X-O Manowar armor to its limits and beyond. The stakes are raised and the table set for the epic battle from which no one?human or Vine?will emerge unchanged.

 

X-O Manowar nummer 14
He has conquered. He has killed. But can he reign over PLANET DEATH?

Aric of Dacia came to Loam to exact his revenge against the alien race that captured and tortured his people. Now, Aric must make a choice that will affect both him and the future of the Valiant Universe forever. Don?t miss the jaw-dropping conclusion of PLANET DEATH and this monumental moment for the ongoing saga of X-O Manowar!

 

#tegneserie #Valiant #sciencefiction #xomanowar #manowar #thevine #visigoth #slaveri #religion

Å stjele propellhatter fra de døde


 

Det var tittelen som fikk meg til å anskaffe denne novellesamlingen. Stealing Propeller Hats From the Dead. For en herlig tittel. Den fikk meg til å tro at dette kom til å bli en helt crazy leseropplevelse med masser av gal zombie-humor. Tok derfor sjansen og kjøpte denne fra en, for meg, helt ukjent forfatter: David James Keaton.

Begynte ivrig å lese på denne antologien da jeg satte meg på flyet til Bergen forrige onsdag. Fikk jeg masse herlig og helsprø fortellinger om zombier?

Nei.

Den første historien, Greenhorns, var ganske bra. Ikke komisk, men skummel og "creepy" og hadde en skikkelig horror-slutt. Tenkte først at tittelen bare var en spøk og at dette var skikkelige grøsser-historier. Helt greit det, jeg liker slikt også.

Fikk jeg masse skumle og sengevætende grøsserfortellinger?

Nei.

Etter den første novellen så gikk det bare nedover.

Det ble kjedelig.

Den novellen med de avkappede zombiearmene som folk kjøpt for å klø seg på ryggen med var litt interessant i starten. Men der den begynte å bygge opp til noe skummelt og spennende, så fislet den bare ut i en kjedelig og forglemmelig slutt.

Var faktisk på nippet til å sovne i flysetet. Ble kun reddet av en vennlig flyvertinne med en boks Cola Zero. Den eneste novellen som var verdt å lese her var den første, Greenhorns. De andre ga meg følelsen av å ha kastet bort tiden min. Tvang meg til å lese ferdig boken i går kveld, i et desperat håp om at det kunne skjule seg noen gullkorn blant gjørma. Det gjorde det ikke.

Sukk. Tenk at en bok med en så festlig tittel kunne inneholde noe så... tamt. Kjedelig. Gørr kjedelig. Selve hovedhistorien, Zee Bee & Bee, som tittelen er tatt fra, var gørr kjedelig. Bare masse prat og diskusjoner om grøsserfilmer.

Stealing Propeller Hats From the Dead er et perfekt eksempel på at man ikke skal dømme en bok ut i fra omslaget, eller i dette tilfellet: tittelen. Les noe annet. Du går ikke glipp av noe som helst, annet enn en kul tittel.

 

#bok #bokanmeldelse #zombie #antologi #novellesamling #novelle #grøss #grøsser

Betty Brant og Doktor Blekksprut

Peter Parker har jo en stund hatt et gryende forhold til den noe eldre sekretæren til J. Jonah Jameson, Betty Brant. I de tre første Spider-Man filmene ble hun forresten spilt av Elizabeth Banks, men i filmene var hun bare en bifigur som hele tiden var i bakgrunnen.I The Amazing Spider-Man nummer 11 er Betty en av hovedpersonene.Det hele starter med at Peter Parker får høre nyheten om at Doctor Octopus blir sluppet løs fra fengselet. Han har sonet sin tid. Peter tar på seg Spider-Man drakten og suser ned til fengselet for å si til fengselsdirektøren at han ikke må slippe løs den mangearmede doktoren. Selvsagt blir Spidey kastet på dør. Har man sonet sin straff så har man sonet sin straff. Selv om alle vet at Doctor Octopus kommer til å gjøre noe kriminelt så er han frem til da en fri mann.

Spidey bestemmer seg for å følge etter og ta ham når han gjør sitt første brekk, og da kommer sjokket: Det er Betty Brant som plukker opp Doktor Octopus utenfor fengselet! Er drømmedama til Peter kriminelle?

Det viser seg etter hvert at Betty har en bror, Bennett. Broren er advokat og spilleavhengig. Han har en stor gjeld til gangsteren Blackie Gaxton. For å betale ned gjelden må Bennett, og hans søster Betty, hjelpe Doctor Octopus med å frigjøre Blackie fra fengsel.

Dermed må Spider-Man til unnsetning, men alt går ikke helt som planlagt. I tumultene blir Bennett skutt og drept. Og befinner Peter Parker seg i det klassiske superhelt-med-hemmelig-identitet-dilemmaet: Betty er forelsket i Peter, men hater Spider-Man.

Doktor Blekksprut kommer seg også unna, og er da klar til å skape mer hodebry for Spidey senere.

Spider-Man er det bladet jeg liker aller best fra denne perioden i Marvels historie. Fantastic Four har hatt noen veldig gode historier de også, men de har langt ifra vært like konsistent med kvaliteten. X-Men og Avengers liker jeg også veldig godt, men igjen er ikke kvaliteten på dem like bra hele tiden. De sliter jo også litt med at de er helt nye team og Stan Lee har ikke helt bestemt seg enda for dynamikken innad i lagene.

Det er fortsatt kjempegøy å lese igjennom disse gamle tegneseriene. Både de gode, som denne, og de dårlige, som den jeg leste i går, er underholdende. Gleder meg til å leste neste blad med Fantastic Four. Det ryktes at Hulken og Tingen ryker i tottene på hverandre igjen.

 

#marvel #tegneserie #spiderman #peterparker #doctoroctopus #bettybrant

Ukens serier

Bedre sent enn aldri. Planen er jo å skrive kort om ukens serier hver lørdag, men i og med at jeg var i Bergen i forrige uke, hadde jeg mindre tid til serie-titting. Derfor ble ukens serier utsatt til søndag.

vintage television
Licensed from: vicnt / yayimages.com


Starter som vanlig med Netflix:

Agent Carter følger jeg selvsagt fortsatt med på. Mye mer humor i den siste episoden. Veldig morsomt at flere av de mindre karakterene får være med på moroa. Gleder meg virkelig til neste episode. Ser ut som vi får et gjensyn med den slemme jenta fra første sesong.


Shadowhunters følger jeg også fortsatt med, men ikke med like stor iver som de andre seriene. Så langt vinner de gode bitene (som f.eks. Isabella og Simon med sine nye krefter) men det er også mye som skurrer litt. Spesielt Clary, både hvordan hun spilles og alle de dumme valgene hun gjør. Ser på nettet at det er heftige diskusjoner blant tenåringene om hvem som ender opp med hvem. Det store flertall ser ut til å ønske at Manus og Alec skal finne hverandre. Akkurat det er jeg egentlig likegyldig til. Jeg vil bare se kule magiske effekter, og lettkledde Emeraude Toubia.DC's Legends of Tomorrow må jeg også ha med meg. Den er teit, ja, men også veldig morsom. Dessuten tror jeg at den kan bli ganske så bra etter hvert. Det er jo ganske mange hovedpersoner her, så serien er fortsatt i introduksjonsfasen der vi sakte får vite mer om hvem de alle er og hvor de kommer fra. Når vi blir skikkelig kjent med alle tror jeg at det blir mye bedre. Nå er det jo for det meste en gruppe karikerte mennesker som reiser gjennom tiden for å stoppe en udødelig gærning. I morgen er de kanskje legendariske helter ;)Kommende:

Har dere fått med dere at Netflix har laget en gjenforeningsserie med folka bak Full House? Fuller House. Skal dere se den? Jeg tror jeg skal ta en titt. Full House var aldri min favoritt, men har likevel sett ganske mange episoder fra originalserien. Da jeg vokse opp var det jo ingen strømmetjenester og begrenset med kanaler, så noen ganger måtte man bare se det som ble sendt på tv. Fuller House skal bli lagt ut 26. februar.


Det har kommet en trailer for neste sesong av House of Cards. 4. mars er allerede krysset av på kalenderen og jeg har bedt om fri fra jobb. Er det flere som gleder seg?


Ser også at Netflix har lagt ut en trailer for en komiserie som heter Flaked. Det er første gangen jeg hører om den. 11. mars skal den dukke opp. Er sjelden jeg er spesielt glad i komiserier, og traileren imponerte meg ikke så veldig. Men Wil Arnett er jo en morsom kar, så kanskje jeg tar en titt. Hva mener dere?HBO:

Shannara Chronicles blir bare bedre og bedre synes jeg. Masse action og drama. Og nå alvejegere som selger alveøre-te til kåte gnomer. Gleder meg til neste episode.Viaplay:

Outsiders er like intens og spennende. Krigen mellom fjellfolket og politiet kommer stadig nærmere. Lurer virkelig på hvordan dette kommer til å gå til slutt. Jeg tror alle kommer til å tape. Denne serien bør dere få med dere.Alle seriene jeg følger med på får nye episoder onsdag eller torsdag, så slutten av uken er ganske travel for den serieglade. Innimellom, når jeg har litt ekstra tid, så ser jeg også på Blacklist. Er fortsatt i første halvdel av sesong 2 der. Han Reddington er virkelig en fascinerende fyr. Har også blitt ferdig med andre sesong av Deadbeat, serien hvor Tyler Labine spiller en dum slask som kan se spøkelser. Var ikke så begeistret for denne, men utover i sesong to så ble den stadig bedre. Nå ser jeg faktisk frem til tredje sesong. Den legges ut på Hulu i april en gang etter hva jeg har hørt. Hvor lang tid det tar før Viaplay legger den ut vet jeg ikke.

Hvilke serier følger dere med på for tiden? Noen av disse? Eller andre som jeg burde legge på listen over fremtidige beskuelser?

 

#tv #tvserie #netflix #hbo #viaplay #agentcarter #marvel #shadowhunters #dc #legendsoftomorrow #shannara #shannarachronicles #outsiders #blacklist #deadbeat #fullerhouse #houseofcards

 

Brev fra fremtiden


 

Har i det siste hørt veldig mye skryt av en mangaserie som heter Orange. Den er skrevet og tegnet av Ichigo Takano. I hvert fall har Seven Seas vært flittige til å dele skryt og gode anmeldelser på Twitter hvor jeg fanget det opp. Fant ut at jeg skulle se hva all ståheien handler om. Dessuten er det jo Valentinsdagen i dag. Da kan jeg jo bytte ut lesing av zombier, roboter og romskip med noe som ser ut som et skoledrama.

Orange er et skoledrama med vennskap og kjærlighet, satt i byen Matsumoto i Nagano-distriktet. Men det er også en liten sci-fi bit med her (woohoo!).

Naho (til venstre på omslaget) begynner i 11. klasse og får et brev fra fremtiden. Et brev som hun selv kommer til å skrive om 10 år. Brevet forteller at en ny elev begynner i klassen, Kakeru, og inneholder instruksjoner for hva hun skal gjøre. Når hun skal invitere ham med i vennegjengen og når hun ikke skal det. Hun tror selvsagt først at dette er en dum spøk. Men Kakeru (i midten på omslaget) begynner i klassen. Og alt skjer slik brevet forteller.

For noe forferdelig vil skje med Kakeru. Han kommer til å ta selvmord i slutten av februar, og fremtidige Naho ber nåtids-Naho om å redde ham. Få ham med i vennegjengen og gi ham noe å leve for. Fremtids-Naho har mange ting hun angrer på at hun gjorde eller ikke gjorde i forhold til Kakeru.

Men det er jo en del spørsmål som kommer med dette. Er det virkelig mulig å endre fremtiden? Bør man endre fremtiden? Vi får noen glimt av fremtids-Naho i løpet av boken også. Hun er lykkelig gift med Suwa (en gutt i vennegjengen, han som er til høyre på omslaget) og har barn. Det er ikke sikkert at det vil skje hvis ting endres på. Kanskje vil ting bli verre hvis Naho gjør ting annerledes. Verre både for Kakeru, verre for Naho og verre for alle de andre i vennegjengen. Eller vil det bli bedre?

Naho klarer ikke å gjøre alt som brevet ber henne om. Men noe klarer hun å gjennomføre. Historiens gang begynner sakte å bli annerledes enn slik som brevet beskriver. Det er også skremmende. For dermed kan ikke alltid brevet fra fremtiden fortelle Naho hva hun bør gjøre i ulike situasjoner. Hun må bare gjøre slik hun finner det best. Og håpe at valgene hennes tar Kakeru lenger vekk fra selvmordet og ikke mot det.

Dette er en ganske sterk og mørk historie, selv om det ved første øyeblikk virker som et lyst og romantisk skoledrama. Naho og Kakeru kommer nær hverandre. Og da er det litt vondt å se Suwa, for det er tydelig at han også er forelsket i Naho. De er jo gift i fremtiden. Jeg vet sannelig ikke helt hvem jeg skal holde med.

Denne er litt spesiell. Langt i fra det jeg vanligvis leser, men jeg hadde ingen trang til å legge den fra meg. Hadde dette vært en vanlig bok og ikke en japansk tegneserie, så hadde denne garantert vært på bestselgerlisten og vært boken alle damene på jobben snakket om i lunsjpausen. Denne vil jeg huske, og Orange vil være mangaen jeg kommer til å anbefale til folk som ikke liker zombier, roboter, romskip eller trollmenn.

 

#manga #Orange #sevenseas #ichigotakano #tidsreise #brev #skole #selvmord #vennskap #kjærlighet

El Toro!

Kjempemannen og den vidunderlige Vepsen i historien "Ikkeno sted å gjemme seg". Vågalt skrevet av Stan Lee. Dramatisk tegnet av Don Heck. Fingernemt bokstavert av Art Simek. Her introduseres den dødelige tyrannen i Santo Rico: El Toro!

horned handsome businessman
Licensed from: AndyTu / yayimages.comJeg har lest Tales to Astonish nummer 54 fra april 1964.Dette er rett og slett en tullete og absurd historie. Det starter med at Henry Pym og Janet van Dyne krangler litt. Han bruker en lasso på henne og får henne til å ramle på rumpa. Da blir hun sur og vil ikke kysse ham. Så sur blir hun at hun tilkaller en gjeng tenåringsfans som Henry ikke har lyst til å underholde.

Familieidyllen blir brutt når Washington ringer. De trenger hjelp av Giant-Man og Wasp! Landet Santo Rico har fått en ny president, en mann som kaller seg El Toro. Fyren er kommunist og Washington mener bastant at folket umulig kan ha valgt ham som leder. Så Henry og Janet forkler seg som turister og drar til Santo Rico.

De blir øyeblikkelig mistenkt som amerikanske spioner og arrestert. Det vil si at Janet blir arrestert mens Henry løper og gjemmer seg med en voksepille. Dermed sitter han fast som kjempemannen, diger og rød, uten mulighet til å krympe tilbake til normal størrelse.

Det er utrolig at fyren overlever dette oppdraget. Han er diger, rød og lett og se. Klumsete knuser han ting og braser gjennom bygatene uten å bli skutt av El Toros soldater. Den eneste skaden hans er jo når El Toro selv stanger ham i rumpa med hornene sine.


Beklager, det er litt grov tekst på sangen her, men jeg klarte ikke å la være ;)

Henry overlever selvsagt opplevelsen med El Toros "shocker" og klarer til slutt å redde dagen. Diktatoren blir hengt opp i en flaggstang til spott og spe. Og undersåttene hans blir overlevert bevis på at El Toro hadde kjøpt stemmene som fikk ham valgt som president.

Og jeg sitter og undrer litt. Siden den stemmebrettigede befolkningen i Santo Rico er så overrasket over at deres elskede leder har kjøpt stemmene i valget, hvem kjøpte han dem fra da?

 

Det neste bladet jeg skal lese i min reise gjennom Marveluniverset er Spider-Man. Har store forhåpninger for at det er mye bedre enn dette.

 

#marvel #tegneserie #pym #henrypym #janetvandyne #eltoro #antman #giantman #wasp

Innelåst i Bergen - en liten reiseberetning

Kom hjem fra Bergen i går kveld. Har vært en innholdsrik tur, både jobbmessig og med andre opplevelser. Jeg er ikke den som reiser så mye, så selv et par dager i Bergen er en opplevelse. Kan selvsagt ikke måle seg med Japan-turen jeg hadde i fjor sommer, men det er flott å oppleve noe utenom det vanlige innimellom. De av dere som følger meg på instagram (andersyt) eller snapchat (aresanubis) har jo fått med seg litt, men tenkte jeg skulle fortelle litt om turen her på bloggen også.

Tok flyet til Bergen (via Trondheim) rett etter jobb på onsdag. Møtte kolleger som hadde kommet med fly fra Oslo og Vest-Agder på Flesland og siden vi var fire stykker så fant vi ut at det ble billigere å ta en taxi enn fire billetter på flybussen. Vi bodde på hotell Augustin. Det ligger sentralt og er billig. Litt dumt at dusjen og toalettet er i samme rom og kun adskilt av et forheng. Etter å ha dusjet om morgenen så vasser man jo i vann når man skal pusse tennene og gå på do. Var også en litt funky lukt i trappeoppgangen (du tar ikke heis når rommet er i andre etasje!). Ellers er hotellet helt ok. Ikke noe fancy, men du får en seng og frokostbuffeen har nok valg til å tilfredsstille de fleste.

Har vært i Bergen flere ganger, og det har blitt en liten tradisjon at første kvelden skal vi gå ut og spise burger. Som oftest har vi gått på Inside, men hørte den var stengt nå. Heldigvis er det flere steder å spise i Bergen.

Vi dro på Rock & Roll Bar og Diner. En 50/60-talls amerikansk diner. Noen av bordene/setene er formet som biler. Veldig kult sted, og er du innom Bergen bør du stikke innom for å ta en titt. Maten er god også.

Jeg bestilte en Chili Volcano Burger.En hamburger med løkringer, chili, jalapenos og chips. Siden jeg ikke har spist denne tidligere og var usikker på hvor sterk den var, turte jeg ikke å velge sterkere enn Brave (nest hottest). Måtte jo også tenke på at jeg neste dag skulle sitte i et møterom med masse kolleger hele dagen. Litt kollegial må man jo være. Det var en grei styrke. Akkurat nok til at man blir litt svett i pannen. Men neste gang tror jeg nok at jeg skal velge den hotteste styrken, Are you sure?. Jeg liker sterk mat :)

Kvelden ble avsluttet med en dekadent (altså med isbiter) Cola Zero på Una.Torsdagen startet da med jobbmøte. Fikk gjort masse planlegging og diskusjoner om arbeidsprosesser og tiltak fremover. Folk får alltid flakkende blikk når jeg snakker om prognoser, statistikk, Excel og andre ting jeg jobber med så skal ikke utsette dere for det.

Men fra vinduet på møterommet så vi noe morsomt: Noas Ark lå ved kai. Med tanke på Bergens rykte for regn så var det kanskje ikke noe godt tegn at Arken ble tauet til havs tidlig på morgenen.Etter arbeidstid så hadde vi litt tid før middag. Vi dro da til noe som heter Escape Bryggen.

Å, det var kjempegøy! Der blir man låst inne i et rom og har da en time på seg til å komme seg ut før en bombe eksploderer eller et spøkelse tar deg. Min gruppe valgte selvsagt det vanskeligste rommet: Crimson Hotel.Vi ble da låst inne på et lite hotellrom. Det var ikke så skummelt. Riktignok var det en creepy film sum rullet på tv-en og bildene kunne se normale ut fra en vinkel, for så å få hoggtenner og slikt fra en annen. Det mest overveldende var da mengden med skuffer og skap og alle hengelåsene på dem. Så vi begynte å lete etter nøkler. Og når vi fant en nøkkel som åpnet noe, så fikk vi flere spor til løsningen på en av kodelåsene som igjen ga spor til neste og så videre.

Vi var så nære å klare det. Så nære! Manglet bare en kodelås da tiden gikk ut. Ble irritert på meg selv. Vi klarte jo så mange gåter, skjønte til og med morsekoden, men det siste puslespillet klarte vi altså ikke. Og det var jo så åpenbart når vi fikk det forklart etterpå.

Har fryktelig lyst til å prøve meg på de andre to rommene deres en gang. Når vi var så nær å klare det vanskeligste så burde de andre to være mulige å vinne over. Dette var kjempegøy. Har du muligheten til å prøve noe slikt så ikke nøl.

Etter en time fanget i et låst hotellrom sammen med et spøkelse så var vi selvsagt litt sultne. Middagen tok vi på Trattoria Italiana.

Til forrett valgte jeg bruschetta. Fikk da tre stykker: en med tomat, en med sopp og parmaskinke og en med pancetta. Veldig godt. Skulle ønske det var litt mer pancetta på den siste bruschettaen. Var sulten så jeg begynte å spise før jeg tenkte på å ta noe bilde. Må bare beklage dette.

Til hovedrett spiste jeg oksekjøtt fylt med provoloneost med tomatsaus og salcicca.Må innrømme at jeg angret litt på at jeg ikke tok pasta i stedet. De som spiste det sa den var veldig god, og jeg vurderte lenge den tagliatellene med hjorteragu. Min rett var litt for mild og smakløs. Det skulle ha vært mer tomatsaus og mer krydder. Fant også en halv sopp mellom potetene. Det sto ikke noe om sopp på menyen så jeg er usikker på om den skulle være der. Sopp er jo godt og jeg hadde faktisk foretrukket litt mindre poteter og mer sopp (en liten halv en er alt for lite) for å få mer smak.

Desserten var mye bedre.Tiramisuen var veldig god. Ikke for sterk og med perfekt porsjonsstørrelse.

Fredag ble det jobbmøte igjen. Vi tok en liten times pause i løpet av dagen og gikk litt i sentrum. Min gravide kollega var på utkikk etter en spesiell type barnevogn, mens en annen kollega hadde blitt beordret av samboeren til å finne en spesiell type kaffe. Selv tok jeg en tur innom Outland. Var flink gutt og klarte å ikke kjøpe noe, bare se og drømme om alle bøkene og alt det kule stæsjet de har der. Når jeg reiser med jobben så må jeg selv legge ut for flybilletter og hotellrom. Dessuten spiser vi som oftest for mye mer enn det vi får i diettpenger. Så inntil reiseregningen går igjennom er det greit å være litt forsiktig med økonomien. Dessuten har jeg egentlig mer enn nok uleste bøker liggende hjemme.

Flyet hjem gikk fra Flesland litt før seks. Spiste ikke på flyplassen, men prøvde noe nytt jeg så de reklamerte for:En dobbel sjokolade og mint latte.

I mitt hode leste jeg dette som kakao med melk og mint, men mens jeg så på at jenta laget den så slo det meg at dette var jo kaffe. Jeg liker ikke kaffe! Heldigvis var den ikke så ille. Med sjokolade, krem og mint (jeg så jenta putte oppi en After Eight) så døyvet det kaffesmaken såpass at det var drikkelig. Liker du kaffe så er dette sikkert kjempegodt. Det ser kanskje ikke slik ut i fra bildet, men det er en varm drikk.

Det var litt turbulens like før flyet ankom Bodø, men jeg kom meg velberget hjem :)

Det er hyggelig å reise litt, men også veldig godt å komme hjem igjen også. Nå skal jeg slappe av litt i helgen, se litt film/serier, lese litt og kanskje gå meg en tur om været tillater.

God helg alle sammen :)

 

#reise #bergen #Flesland #mat #hamburger #italiensk #noasark #escapebryggen #tiramisu

Kaptein Amerika er tilbakeJeg holder fortsatt på å lese igjennom Marvel-tegneseriene i kronologisk rekkefølge. Har holdt på en god stund nå og har kommet til mars 1964. Fortsatt en god del igjen til jeg tar igjen dagens utgivelser :)

Har ikke klart å finne noe spesielt spennende som skjedde den måneden, og jeg må innrømme at jeg ikke har lett så hardt heller denne gangen. Noen ganger mangler man bare litt ork til å forsøke å briljere hele tiden. Derfor går jeg bare rett på tegneseriene.

Denne måneden er jo historisk, tegneseriemessig sett, fordi Kaptein Amerika gjør sin første ekte opptreden i den nye "sølvalderen" av tegneserier. Dette skjer i Avengers-bladet. Jeg skriver mer om dette lenger nede i innlegget.

Marvel ga ut 12 blader denne måneden, og her er de:

Tales to Astonish nummer 53.En litt teit fortelling om Henry Pym, Kjempemannen/Maurmannen og Janet, Vepsen. Det er vanskelig å ikke irritere seg litt over den enormt lange samtalen de har mens de faller ned av en bygning. En laaang samtale i løpet av et fall som kanskje tar et par sekunder. Uansett: Alexander Gentry, oppfinneren som lagde seg selv en pinnsvindrakt og ble kriminell, er tilbake for å ta hevn. Og han klarer til og med å finne ut hver Henry og Janet bor! Da er de vel ille ute?

 

Two-Gun Kid nummer 68.Er visst en slags spøkelseswestern dette her.

 

Amazing Spider-Man nummer 10.Er et lite krim-mysterium i det tiende bladet til Spider-Man. Den store gåten er hvem den mystiske gangsteren Big Man er, men siden det kun er en ny person introdusert så er det ikke så vanskelig å gjette seg til, selv om Smiling Stan Lee, Swinging Steve Ditko og Sparkling Sam Rosen prøver å lure oss.

Gangsteren Big Man herjer i byen, godt hjulpet av sine tre håndtlagere: den lille judomannen, den sterke mannen og lasso-mannen. Peter er litt svak etter å ha måttet donert blod til sin tante May. Han er litt bekymret for hva edderkoppkreftene hans kan gjøre, men det ser ut til å gå bra. Og cougar Betty Brant har litt trøbbel med lånehaier. Masse som skjer i denne klassiske tegneserien.

Hvem er med?

 • Peter Parker - Edderkoppmannen
 • Tante May
 • J. Jonah Jameson
 • Betty Brant
 • Flash Thompson
 • Elizabeth Allan
 • Frederick Foswell
 • Håndheverne
  • Jackson Brice - Montana
  • Daniel Brito - Fancy Dan
  • Raymond Bloch - Oksen
 • Mr. og Mrs. Abbott

 

Fantastic Four nummer 24.

 

Dette må være ett av de dårligste Fantastic Four bladene til nå. Et romvesen med utrolige evner, alt han tenker på blir til virkelighet, ankommer byen. Men det er en baby, og med en babys manglende forståelse for rett og galt. Han vil bare leke og ha godteri.

Reed klarer til slutt å kontakte foreldrene og de henter ungen før den ødelegger hele solsystemet og utsletter menneskeheten. En kjedelig og forutsigbar historie som allerede da var gjort mange ganger tidligere.

 

Kid Colt Outlaw nummer 115.Hmmm, bringer de magi inn i westernbladene sine også nå?

 

Millie the Model nummer 119. 

Strange Tales nummer 118.

 

For en gangs skyld er solo-historien (selv om de andre i Fantastic Four er med) til Johnny bedre enn F4-bladet. Trollmannen flykter nok en gang fra fengsel, og denne gangen har han en plan for hvordan han skal få være i fred med oppfinnelsene sine. Han lurer Johnny og Susan i en felle og holder dem fanget. Med hjelp av kostyme og tekniske duppeditter tar han over identiteten til Johnny Storm slik at han i fred og ro kan sitte i huset hans og jobbe med oppfinnelsene sine. Men gleden blir kortvarig, for selvsagt klarer Johnny til slutt å rømme.

Det er også med en historie om Doktor Strange. Han drar til en liten landsby i Bavaria hvor flere av beboerne har blitt besatt av skapninger fra en annen dimensjon. Har fortsatt ikke helt klart å få sansen for den rare doktoren og hans magi, men denne historien var ikke så ille. Virker som han kommer seg.

 

Tales of Suspense nummer 51.

 

Artisten som kaller seg The Uncanny Umberto bestemmer seg en dag for å bruke sine "contortionist" evner til kriminalitet. Han tar på seg en fugleskremseldrakt og sammen med sine trente kråker stjeler han planene til noen av Tony Starks oppfinnelser og prøver å selge dem til Fidel Castro. På hjemmebane saboterer Pepper Potts daten Tony har med blondina Veronica Vogue i håp om at Tony skal date henne. Det slår feil og Tony gir show-billettene til sjåføren Happy Hogan slik at han kan ta med seg Pepper på date. God gammeldags tegneserieopera dette her.

 

Avengers nummer 4.

 

Namor ble jo beseiret av Avengers i forrige blad. Sint ender han opp på polisen hvor eskimoene tilber en fastfrosset skikkelse. I raseri kaster Namor den frosne figuren i havet. Der tiner den sakte helt til Avengers oppdager den og tar den med seg. Det er Kaptein Amerika, og nå får vi høre hvorfor han plutselig forsvant fra tegneseriene. Under den andre verdenskrig prøvde han og Bucky å stoppe et bombefly. Bucky døde da flyet eksploderte, mens Cap falt ned i havet og frøs til is.

Ellers inneholder bladet mer slåssing mellom Namor og hans havfolk og Avengers, samt et brokkoli-lignende romvesen (faktisk Medusa) som Namor utpresser til å forsøke å forvandle Avengers til stein. Masse tegneseriemoro her. Men det som er den store greia, er jo at Kaptein Amerika blir tilbudt plassen til Hulk i Avengers. Og selv om han først dukker opp i den fjerde historien, så er han siden blitt regnet som en av grunnleggerne av Avengers-teamet.

Hvem er med?

 • Avengers
  • Doktor Donald Blake - Tor
  • Tony Stark - Jernmannen
  • Henry Pym - Kjempemannen
  • Janet van Dyne - Vepsen
  • Steve Rogers - Kaptein Amerika
 • Rick Jones
 • Namor
 • Bucky

 

Journey Into Mystery nummer 102.

 

I forrige blad ble Tor beseiret av Arthur Zarrko, mannen fra fremtiden, og hans robot. Nå har Tor sverget på å hjelpe Zarrko med å erobre verden i sin fremtid. Og en Gud må alltid holde ord...

I tillegg er det en historie om Tor som attenåring i Tales of Asgard, der han må redde den skjønne jomfru Sif (ikke helt den samme Sif som vi kjenner fra filmene og de senere tegneseriene). Balder er også fryktelig puslete her.

Ikke den beste historien om Tordenguden, men heller ikke den værste.

 

Sgt. Fury and His Howling Commandos nummer 6.

 

Fury og hans Howling Commandos er tilbake med flere eventyr fra andre verdenskrig. Denne gangen er oppdraget å ta livet av Erwin Rommel. Dino Manelli ble såret i et tidligere oppdrag og kan ikke være med. Dermed må de ta med seg nykommeren George Stonewell. Men det oppstår et lite problem. Stonewell er en rasist, og har store problemer med Izzy Cohen (jøde) og Gabriel Jones (mørkhudet). Da blir det jo litt morsomt når Cohen må redde ham og Jones må gi ham blod når han blir truffet av granatsplinter. Jeg synes det er imponerende at de turte å ta opp temaet rasisme, og at de lot det være en amerikaner og ikke en karikert nazist.

 

The X-Men nummer 4.

 

Magneto er tilbake, og denne gangen er han ikke alene. Han har dannet The Brotherhood of Evil Mutants, en gruppe som mener at mutanter er homo superior og burde herske over den underlegne menneskerasen. Når Brorskapet erobrer den lille søramerikanske nasjonen San Marco, må Professor Charles Xavier og hans X-men trå til.

Quicksilver og Scarlet Witch er jo barna til Magneto, men det virker det som om ingen vet her. De ender jo også opp til slutt som medlemmer av Avengers, men de startet altså sin karriere som slemme mutanter. Dog ikke fullt så slemme som Magneto, for de er ikke helt enige når han vil detonere atomvåpen.

Hvem er med?

 • X-Men
  • Professor Charles Xavier
  • Scott Summers - Kyklopen
  • Jean Grey - Marveljenta
  • Hank McCoy - Beist
  • Bobby Drake - Ismannen
  • Warren Worthington III - Engelen
 • Brorskapet av onde mutanter
  • Magneto
  • Jason Wyngarde - Mesterhjernen
  • Pietro Maximoff - Kvikksølv
  • Wanda Maximoff - Den Røde Heksa
  • Mortimer Toynbee - Padden

 

Det var alle tegneseriene som Marvel ga ut i mars 1964. Høydepunktene var selvsagt Spider-Man, Avengers og X-Men. Skal nå til å begynne å lese på bladene fra april måned. Dere skal selvsagt få høre litt om dem når jeg er ferdig :)

#marvel #tegneserie #henrypym #janetvandyne #antman #giantman #wasp #porcupine #peterparker #spiderman #enforcers #bigman #fantasticfour #reedrichards #susanstorm #thing #humantorch #wizard #doctorstrange #tonystark #scarecrow #ironman #thor #captainamerica #namor #submariner #donaldblake #steverogers #rickjones #odin #sif #loki #balder #fury #ncikfury #howlingcommandos #dumdumdugan #krig #nazi #rommel #avengers #xmen #xavier #professorx #cyclops #jeangrey #beast #iceman #angel #magneto #toad #mastermind #Quicksilver #scarletwitch #mutant

Archer & Armstrong 6Da har jeg kommet til det sjette bladet i serien Archer & Armstrong fra Valiant. Denne liker jeg skikkelig godt. Masser med herlig humor og action. Archer er en topptrent morder som ble oppfostret av en gal religiøs sekt. Armstrong er en ti tusen år gammel udødelig. De blir nå jaktet på av Gilad, lillebroren til Armstrong, da deres handlinger førte til at en geomancer døde. Den eneste måten å få Gilad, også kjent som The Eternal Warrior, til å slutte å prøve å drepe dem på, er å finne den neste geomanceren. Som muligens er ei blond tv-dame.

Ellers dukker sekten En-prosenterne opp i all sin gullkalvhodete pryd. Og forresten, jeg holdt på å flire meg i hjel da jeg fikk se Moder Natur.

Denne helsprøe tegneserien kan jeg ikke få anbefalt godt nok.


The all-new Geomancer must battle the ?Wrath of the Eternal Warrior.? Throughout all of human history, the sacred lineage of the Geomancers has protected Earth from all who would seek to do it harm. But, now, a new Geomancer has been chosen ? and she?s stuck keeping Archer & Armstrong out of harm?s way! But why has Kay McHenry been selected to wield this exceptional power? And just what is her connection to the Eternal Warrior?s blood vendetta? Only Gilad knows for sure?but he won?t be answering until he?s left Archer & Armstrong bloodied, broken and brutalized by his own fist and steel. Plus: more of the Eternal Warrior?s exploits throughout history revealed!

#tegneserie #Valiant #Archer #Armstrong #archerarmstrong #gilad #eternalwarrior #geomancer #sekt

Oppdrag: Kjærlighet


 

Dette er ikke hva jeg vanligvis liker å lese, men den havnet på et vis med da jeg handlet på comixology. De hadde tilbud på en del manga og jeg ble muligens litt for ivrig og plukket med denne også ved en feiltakelse. Men kjøpt er kjøpt, så jeg fant ut at jeg i det minste kunne se hva dette var for noe. Mitt inntrykk av omslaget var at dette var noe kjedelig romantikk-greier. Noe jeg kunne lese sent på kvelden for å bli trøtt.

Det overrasket meg at mangaen faktisk ikke var så ille.

Yukina Himuro er ei upopulær jente som skremmer de fleste med sitt stirrende blikk. Hun har kalde hender og en kald væremåte, så alle kaller henne for snøkvinnen (noe som på japansk er skumlere enn det høres ut på norsk). Hun har hele livet holdt seg unna folk. Hun foretrekker å se på andre og fantasere om hvem og hva de er. Noe som har resultert i at hun (i all hemmelighet) er den berømte sms-forfatteren Yupina. Hun skriver altså historier via sms, noe som sikkert i vår del av verden vil kalles flash-fiction eller noe slikt. Det er jo begrenset med tegn man kan få i en sms så kapitlene er veldig korte.

Shigure Kitami er skolens mest populære gutt, både blant lærer og medelever. Særlig blant jentene. Bak den smilende svigermors drøm skjuler det seg en manipulerende jævel, noe ingen vet om.

Yukina får en dag høre at fansen savner romanse i sms-historiene hennes. Noe som er litt vanskelig siden hun ikke aner noe som helst om kjærlighet. Tilfeldigvis kommer hun over notisboken til Shigure, hvor han har sirlig notert ned detaljer om alle lærerne og elevene ved skolen. Detaljer om hvordan de kan manipuleres og hvordan han faktisk har manipulert dem alle gjennom skoleåret. Dermed begynner utpressingen. Hun har notisboken hans som kan ødelegge hele hans gode navn og rykte. For at hun ikke skal avsløre alt, må han lære henne om kjærlighet. Først med å holde hender. Senere kan de eskalere med klemming og kyssing.

Shigure finner seg selvsagt ikke i å bli utpresset, og prøver alt han kan å få et overtak over Yukina.

Bak dette omslaget som ser ut som en kjedelig kjærlighetshistorie skjuler det seg en (litt snodig må jeg innrømme) høk-over-høk fortelling om to kyniske og manipulerende personer som begge prøver å få makt over den andre. De liker ikke hverandre, men tvinges sakte til å bli sammen. Ingen av de to er særlig sympatiske og jeg som leser liker dem ikke noe særlig, men det er utrolig fascinerende å se dem kjempe mot hverandre for noe så tåpelig som at Yukia vil at han skal holde rundt henne slik at hun vet hvordan det føles og kan skrive om det i historiene sine.

Jeg ser at utover i serien kommer de til å bli forelsket til slutt, det er nok uunngåelig og når det skjer tror jeg denne serien kommer til å bli kjedelig igjen. Men starten er fascinerende underholdende.

わたしに××しなさい! eller Missions of Love som den heter på engelsk er ferdigskrevet og består av 19 bøker. Så langt er vel 11 av dem oversatt til engelsk. Ingen på norsk. Jeg har ikke lest noe av Ema Toyama tidligere, noe som ikke er så veldig rart siden hun stort sett har laget romantikkserier.

Den første boken inneholder fire kapitler:

 • 01. "Mission 1 I Order You to Fall in Love With Me!"
 • 02. "Mission 2 I Order You to Hold Me in Your Arms!"
 • 03. "Mission 3 I Order You to Kiss Me!"
 • 04. "Mission 4 I Order You to Teach Me About True Love!"

Må innrømme at jeg er litt fristet til å skaffe meg bok nummer 2. Dette er ikke den sjangeren jeg vanligvis leser. Men denne var ganske gøy.

 

 

#manga #skole #utpressing #blackmail #kjærlighet #kodansha

Savage Dragon: Ilddåpen

Savage Dragon er den tredje tegneserien som Image Comics ga ut etter at de startet opp i 1992. Og den er skikkelig tøff. Boken Baptism of Fire samler den aller første miniserien.Politimannen Frank Darling finner en bevisstløs mann, med grønn hud og en finne på hodet. Mannen har ingen hukommelse og folk kaller ham bare Dragon på grunn av hudfargen og finnen. Dragon er en rettskaffen mann, i motsetning til alle superfreaks som terroriserer Chicago for tiden.

Politiet taper krigen mot de superkriminelle og Dragon blir tilbudt å bli en politimann. Han takker først nei, men etter et ublidt møte med superkriminelle innser han at han trengs. Han trengs virkelig.

Så Dragon blir politimann og begynner jobben med å renske opp i byen.

Jeg likte denne. En ukomplisert action-historie om en supersterk politimann og alle de fæle superskurkene han må arrestere. Dragon virker litt for lovlydig og prekende til tider, men det kan jeg leve med så lenge Erik Larsen serverer slik intens action som han gjør her.Har lest litt av de første tegneseriene som Image ga ut nå. Jeg var ikke så begeistret for Youngblood-serien (har ikke orket å skrive noe om den), men med både Spawn og Savage Dragon som debutserier så er det ikke rart at Image endte opp som det store tegneserie-selskapet de er i dag.

Savage Dragon var opprinnelig tenkt som en miniserie i fire deler, men ikke overraskende nok så ble det mange flere historier om den grønne politimannen. Tror faktisk den fortsatt gis ut i dag.#tegneserie #image #dragon #savagedragon #politi #superfreak

Tanjo eller Day of the Dumpster

Jeg husker da Power Rangers dukket opp på norsk tv for første gang. Jeg hadde akkurat kommet i den alderen da jeg begynte å synes at slik barne-tv var teit. Husker jeg så noen episoder i begynnelsen og så gadd jeg ikke mer. Serien holder jo på enda og er visst kjempepopulær. Det lages nye tegneserier og en spillefilm er under planlegging.

Det som jo er spesielt med Power Rangers er at den er basert på den japanske serien Super Sentai. Da amerikanerne begynte å se på å utgi Super Sentai til det engelske markedet, så hadde de ikke så lyst til å dubbe serien. Og i hvert fall ikke ha undertekster (Gud forby at ungene skal lære seg å lese!). Så de beholdt kampscenene og monsterscenen. Resten spilte de inn på nytt med amerikanske skuespillere.

En ting jeg har lurt på ganske lenge er: Er den japanske Super Sentai like teit som amerikanske Power Rangers?

Den første sesongen av Mighty Morphin' Power Rangers ble laget ut i fra Kyōryū Sentai Zyuranger, som egentlig er den sekstende (16.) sesongen, eller mer korrekt serien, av Super Sentai. Oppdaget nylig at hele den serien er utgitt på dvd i USA. Etter timer på nettet fant jeg endelig en pris under tollgrensen. Måtte faktisk bestille den fra kanadiske Amazon. Den dumpet nedi postkassen min i dag.

Endelig skal jeg få vite svaret. Er den japanske Super Sentai like teit som Power Rangers?

Jeg satte meg ned i dag og så den første episoden av begge seriene (Power Rangers er på Netflix).


Den første episoden av Mighty Morphin' Power Rangers (28. august 1993) har tittelen Day of the Dumpster.

Astronauter utforsker en ikke navngitt planet i vårt solsystem og finner noe de tror er en søppelbøtte. De åpner den og ut hopper monstrene Goldar, Squatt, Baboo og Finster. Disse jobber for heksa Rita Repulsa (for en gal og sinnssvak latter hun har). Nå som de endelig er fri har de tenkt å ødelegge jorden.


 

På jorden driver noen ungdommer med karate-trening. De plages av to bøller som er så skamteite at jeg nesten skjemmes på menneskehetens vegne. Fem av disse tenåringene blir plukket ut (på måfå virker det som) av det svevende hodet Zordon og hans robot Alpha 5. Zordon forteller tenåringene at de har blitt utvalgt til å redde verden fra Rita Repulsa og gir den beltespenner som de kan bruke til å påkalle dinosaurkrefter med. En av dem kan jo ikke karate engang. Hvorfor i all verden plukker han bare fem vilkårlige tenåringer? Hvorfor ikke fem Green Berets eller Navy Seals? Dette er bare for dumt.

Tenåringene tror ham ikke og drar sin vei, bare for å bli angrepet av grå leiremenn som lager en tåpelig og irriterende "brlbrlbr"-lyd. De blir banket opp og innser at de trenger kreftene som Zordon har lovet dem, og forvandler seg til Power Rangers. Til og med han som ikke kan karate er nå plutselig en kung-fu mester. Rita svarer med å gjøre den sverdsvingende Goldar gigantisk så Power Rangerne må påkalle sin dinosaur-roboter og koble dem sammen til en kjemperobot for å kjempe mot kjempe-Goldar. Og utrolig nok så vet disse tenåringene automatisk hvordan alle kontrollene i dette maskineriet virker. Helt uten opplæring. Goldar stikker av når han innser at han ikke kan vinne. Tenåringene tar en high five. Jeg tar et lettelsens sukk over at det nå er over.

Det eneste som kunne ha reddet denne ulogiske smørja er kampscenene, men de ødelegges også av teite lydeffekter. Sukk. Dette er en dumpster (søppelkasse) episode ja.

vQz8iZ9ot1I


 


 

Den første episoden av 恐竜戦隊ジュウレンジャ (Kyōryū Sentai Zyuranger) heter 誕生 (Tanjo) som kan oversettes til The Birth.

Hele Japan følger med på tv når astronauter lander på planeten Nemesis. Og alle er spesielt stolte over de to barna som har fått lov til å være med på ferden. Astronautene finner en merkelig sak på planeten og tukler litt med denne. Nede på jorden er det en gammel vaktmester som klarer å høre hva som foregår på planeten og han roper fortvilet ut at de ikke må røre.

Men det er for sent, for ut av fengselet sitt spretter heksa Bandora og hennes håndtlangere Tottopatto, Bukkubakku, Guriffoza og Pleprechuan. Bandora har vært innesperret svært lenge og ønsker nå hevn over jorden. Hun starter med å flytte rundt på noen skyskrapere og sette opp basen sin.

Mens hun flyr rundt så støter hun på den gamle vaktmesteren, men han er egentlig ikke noen vaktmester. Han er trollmannen Fushigi Sennin Baza som har kjempet mot Bandora tidligere. Dessverre har kreftene hans minket mens hennes fortsatt er på topp. Heldigvis vet han råd.


 

Han drar til basen sin (muligens et tempel eller noe slikt) hvor fem krigere fra de eldgamle dinosaur-klanene sover: Geki, Goushi, Dan, Boi og Mei. Han låser opp dørene og vekker dem. Forteller at ondskapen er løs og at nok en gang trenger verden dem. Dessverre brekker han av nøkkelen i låsen til tyrannosaurus-krigeren og får ikke opp døren. De andre skal til å hjelpe, men Bandora har satt opp en djevelsk felle. Hun har krympet romskipet (med de to astronautbarna inni). Hengende over henger en jernkule. Hun har satt opp et speil for å fokusere sollyset på tauet som holder kulen oppe. Om en time vil det ryke og barna dø.

Helten prøver å redde barna, men blir fanget i et bur. Trollmannen Baza prøver å få opp den siste døren med en liten kanon (ha ha), men dinosauråndene (min teori) hjelper heldigvis til og åpner døren slik at den femte krigeren (rød tyrannosaur) kommer seg ut. Han redder de andre og så blir det en heftig kamp med leirmennene til Bandora (og de har ikke tåpelige "brlbrbl"-lyder her. Her er de faktisk tøffe og skumle). Kampene er også litt tøffere. De stikker leirmenne med sverd og Mei skyter dem med piler. Og den røde karen har til og med en strålepistol.

De skal akkurat til å redde barna, da en diger kjempe dukker opp.


 

Dora Taitan heter kjempen. Heltene må se skrekkslagent på at denne gigantiske ridderen knuser skyskrapere med sverdet sitt og holder romskipet (med barna inni) i hånden sin. Fortsettes i neste episode!

AfN4vgjuWKg


 

Så, hva konkluderer jeg så med? Jo, den japanske Super Sentai er mye mye bedre enn Power Rangers. Ja, den er litt teit og barnslig, men den har tøffere kampscener og historien gir mening. Her handler det om topptrente krigere fra en svunnen tid som er brakt tilbake for å bekjempe heksa. Mye mer realistisk enn at man bare plukker noen tenåringer på måfå, gir dem noen krefter og tenker at dette ordner seg sikkert.

Så mitt råd er: dropp Power Rangers og se Super Sentai i stedet. Det mest positive jeg kommer på om Power Rangers er at de har en litt mer rocka kjenningsmelodi. Selv om Super Sentai sin også er ganske tøff.

-n4Ky_z-NTo


 

Men sluttmelodien er litt barnsligere.

h0Zak5dFytU


 

Har nå 49 episoder igjen av Zyuranger som jeg skal kose meg med fremover. Rekker ikke å se mer før til helgen, da jeg skal reise en tur til Bergen i morgen.

Er dere interessert i å høre mer om hva Kyōryū Sentai Zyuranger handler om og hva som skjer? Kan fortelle litt etter at jeg har sett mer av den. Jeg kan prøve å sammenligne noen flere episoder av Power Rangers med Zyuranger også, men tror ikke jeg orker så mange. Gi meg gjerne en tilbakemelding om dere synes dette er interessant eller ikke.

 

#powerrangers #supersentai #zyuranger #dinosaur #japansk #amerikansk #tv #action #fantasy #heks #trollmann

Bloodshot 7I det syvende nummeret av Bloodshot fra Valiant går vi tilbake til begynnelsen. Litt synd, siden det nå er så spennende, men samtidig er det veldig greit å få inn mer bakgrunnsinformasjon.

Vi får høre om hvordan de hjernevasket og manipulerte Bloodshot til å fange inn barn med psioniske krefter, slike som i Harbinger-serien. Det er jo i den installasjonen hvor disse barna holdes fanget at Bloodshot kjempet i i forrige blad. Og som vi forhåpentligvis hopper tilbake til i neste blad igjen.

Dette er en ganske tøff og brutal serie med et ganske så voksent innhold. Veldig spennende.In the beginning? Bloodshot: Harbinger Hunter! At last ? a special origin issue revealing Bloodshot?s hidden history in the Valiant Universe! Recently, the unstoppable, nanite-infused weapon known as Bloodshot was set free by the mysterious Dr. Kureitch, who implied that the two of them shared a past?and many, many secrets. Now, we will finally see how far back their twisted, symbiotic relationship goes. Bloodshot and Dr. K used to be extremely skilled at tracking and slaughtering [REDACTED], and the results of one botched mission in particular now threatens to rock the Valiant Universe to its core? Questions will be answered. Alliances will be betrayed. And body counts will tallied. It?s the moment you?ve been waiting for ? and it?s one that will leave you reeling.

#Valiant #tegneserie #bloodshot #action

Den Sorte Ridder

Da var det tid for en liten Marvel-rapport igjen. Jeg har nå fått lest igjennom tegneseriene som ble utgitt i februar 1964. De av dem som kan leses på Marvel Unlimited da. Det ble gitt ut 11 blader den måneden. Og her er de:

Tales to Astonish nummer 52.Vitenskapsmannen Nathan Garrett blir arrestert for å ha prøvd å selge hemmeligheter til de røde. Han kommer ut på kausjon og flykter til Balkan hvor han leier seg et slott. Der kombinerer han en hest og en ørn for å lage en pegasus, bygger seg en rustning og finner opp en lanse med masse innebygde våpen. Den Sorte Ridder er født. På sin flyvende hest drar han tilbake til Amerika for å stjele penger. Dermed må Henry og Janet stoppe ham.

Dette kunne ha vært et ganske fornøyelig historie, men måten Janet blir presentert på, ekstremt sjåvinistisk som en mannegal og dum bimbo, ødelegger en god del. Det blir bare så dumt og slik har det vært en god stund nå i dette bladet.

Hvem er med?

 • Henry Pym - Maurmannen/Kjempemannen
 • Janet van Dyne - Vepsen
 • Nathan Garrett - Den Sorte Ridder

 

Amazing Spider-Man nummer 9.

 

En ny superskurk dukker opp for å gjøre ting vanskeligere for Peter. Maxwell Dillon var en elektriker som jobbet med strømledninger. Et uhell på jobben ga ham strømkrefter, men i stedet for å ta på seg tights og bekjempe kriminalitet, tar han på seg tights og en snodig maske for å røve penger. Pluss masse humor med Jameson. Han skaper jammen mye liv. Marvel-gjengen begynte vel også å forstå at det var litt sånn på kanten å la sekretæren til Jameson gå etter den unge tenåringen Peter, så her blir det røpet at hun droppet ut av videregående for å få seg en jobb. Dermed er hun ikke så mye eldre enn Peter likevel. Feiginger.

Hvem er med?

 • Peter Parker - Edderkoppmannen
 • Tante May
 • J. Jonah Jameson
 • Betty Brant
 • Maxwell Dillon - Elektro
 • Flash Thompson
 • Liz Allen
 • Seymour O'Reilly
 • Dr. Bromwell
 • Politimann Joe
 • Harris

 

Fantastic Four nummer 23.Reed Richards leker seg litt med en tidsmaskin, som han har kopiert etter oppfinnelsen som Doktor Doom prøvde å ta De Fantastiske Fire med. Samtidig har Doktor Doom nye planer for å ta hevn. Han rekrutterer tre håndlangere og gir dem krefter som skal hjelpe dem med å beseire De Fantastiske Fire. Men de snodige greiene med solvinder og det å bli kastet ut i verdensrommet på slutten der var litt vel søkt.

Hvem er med?

 • De Fantastiske Fire
  • Reed Richards - Mister Fantastisk
  • Ben Grimm - Tingen
  • Susan Storm - Den Usynlige Jenta
  • Johnny Storm - Den Menneskelige Brannfakkelen
 • Victor von Doom - Doktor Doom
 • Doombot
 • Yancy Street-gjengen
 • Den Forferdelige Trioen
  • Bull Brogin
  • Yogi Dakor
  • Harry Phillips

 

Patsy and Hedy nummer 92.Patsy og Hedy har gått fra hverandre? Var de kjærester? Vågalt for et mainstream tegneserieblad fra 60-tallet.

 

Rawhide Kid nummer 38.Nei nei nei. Bevingede tullinger i kostyme hører ikke hjemme i en western.

 

Strange Tales nummer 117.Jeg liker ikke Johnny Storm. Han er en oppfarende hissigpropp som ikke takler å ikke ha alles oppmerksomhet hele tiden. Det har jeg sett flere ganger nå, særlig i Strange Tales hvor han ofte har solo-eventyr. Ålen slipper løs fra fengsel og han rekker knapt å gå over gaten før Fakkelen angriper ham. Jeg håper virkelig at Ålen saksøkte ham skikkelig slik han truet med. Guttungen er jo farlig.

Riktignok går Ålen tilbake til sine kriminelle aktiviteter, og han smører seg inn med asbest-fett slik at han er skikkelig sleip og flammesikker. Men her satt jeg og heiet på skurken, for Johnny, han liker jeg bare ikke.

Det er også en historie til med Doktor Strange som kjemper mot Baron Mordo. Jeg synes jeg har lest dette før. Det er ganske likt tidligere sammenstøt mellom Strange og Mordo. Så langt er det lite oppfinnsomhet og selve kampene er litt kjedelige.

Hvem er med?

 • De Fantastiske Fire
  • Susan Storm - Den Usynlige Jenta
  • Ben Grimm - Tingen
  • Reed Richards - Mister Fantastisk
  • Johnny Storm - Den Menneskelige Brannfakkel
   
 • Leopold Stryke - Ålen
 • Doktor Strange
 • Baron MordoThe Ancient One

 

Tales of Suspense nummer 50.

 

Iron Man møter for første gang en av sine kanskje mest kjente motstandere: Mandarinen. En skummel kar gledd i grønt (ikke Orange) med ti ringer fulle av fantastiske våpen, masse tekniske duppeditter og så flink i karate at han kan knuse stål. Jeg fatter ikke hvordan Iron Man klarte å overvinne denne fyren.

På hjemmebane var Pepper desperate etter date på en middag, så hun dro med Happy, som nå tror at hun liker ham. Pepper liker Tony. Tony liker Pepper, men han tror hun liker Happy og vil derfor ikke gjøre noe. Det er den reneste såpeoperaen dette.

Hvem er med?

 • Tony Stark - Jernmannen
 • Pepper Potts
 • Happy Hogan
 • Mandarin
 • Bill

 

Journey Into Mystery nummer 101.Zarrko, den slemme vitenskapsmannen fra fremtiden (som Tor beseiret i JIM nummer 86) er tilbake, denne gangen med en diger fremtidsrobot. Samtidig er Tor rasende og bøllete fordi Odin nekter ham å gifte seg med sykesøster Jane. Så lumpent oppfører han seg at selv de andre i Avengers merker det. Og Odin straffer ham med å halvere kraften hans, noe som ikke var så heldig siden Zarrko dukker opp.

Hvem er med?

 • Doktor Donald Blake - Tor
 • Jane Foster
 • Odin
 • Heimdal
 • Tony Stark - Jernmannen
 • Henry Pym - Kjempemannen
 • Janet van Dyne - Vepsen
 • Artur Zarrko - Morgendagens Mann
 • Loke

 

Kathy nummer 27.Det siste bladet i denne serien. Kanskje like greit hvis det er så mye krangling her som omslaget tilsier.

 

Modeling With Millie nummer 29.Millie har hemmeligheter under vinterfestivalen.

 

Patsy Walker nummer 113.Hvorfor i all verden er det så viktig å være penest kledd?

 

Det var bladene som ble utgitt i februar 1964. Som alltid er det Spider-Man som er min favoritt. Gleder meg til å begynne med mars-bladene. Dere skal selvsagt få høre litt om dem når jeg er ferdig.

#marvel #tegneserie #antman #giantman #wasp #blackknight #peterparker #spiderman #electro #avengers #ironman #tonystark #thor #fantasticfour #doctordoom #reedrichards #susanstorm #humantorch #thing #eel #odin #heimdal #tomorrowman #robot #mandarin

The Lair of EvilFjerde og siste del av den franske tegneserien The Hounds of Hell. Skrevet av Philippe Thirault. Tegnet av Christian Højgaard, Drazen Kovacevic og Roman Surzhenko.

Toth-magien fortsetter å forynge de gjenlevende heltene. De sterke og mektige krigerne er nå blitt barn. Og dermed er det ikke lenger like enkelt å overvinne fiender. De fortsetter reisen til Tartaros hvor de vil møte en skapning med livsfarlig hår.

La tanière du mal avec, La meute de l?enfer avec 4 slutter ikke slik jeg hadde ventet. Og den som det til syvende og sist går bra for er heller ikke helt den jeg forventet. Men slutten passer veldig godt.

Jeg likte denne serien. Magi, interessante personligheter, et farlig oppdrag, ei ond dronning. Den har alt det en skikkelig god fantasy-historie bør ha og mer til. Den har en overraskende slutt.

Tror faktisk jeg må sjekke ut hva mer Humanoids tegneserieforlag har å by på. Av franske og fransk-belgiske serier så kjenner jeg stort sett bare til de som har kommet på norsk. Slike som Asterix, Sprint, Smurfene, Spiralis, Viggo og lignende. Disse er jo veldig gode, men også mer barnevennlige. Jeg tror det er mye spennende å finne blant de voksne tegneseriene også.

#tegneserie #humanoids #fantasy #fransk

Brayan's GoldBrayan's Gold av Peter V. Brett er en bok jeg fikk tak i for en tid tilbake gjennom et Humble Bundle salg. Den er egentlig mer som en lang novelle og er fra samme verden som The Demon Cycle. Jeg har ikke lest disse bøkene til Brett, men for denne historien trenger man ikke det.

Arlan, som etter hvert vokser opp og blir hovedpersonen i bokserien til Peter V. Brett, er nå 17 år og jobber som lærling for budbringerne. De frakter både brev og varer gjennom farefulle og demoninfiserte områder.

Arlan og hans mentor skal frakte en vogn full av thunderstick (dynamitt) opp til en gullgruve i den lille byen Brayan's Gold. Og på veien møter de både banditter og demoner.

Dette var en kort og spennende fantasy-historie med både action og magi. Velskrevet var den, og den gir et innblikk i en fascinerende verden hvor det er vanlig at demoner kommer frem om natten og alle må beskytte seg selv med magiske "wards" for ikke å bli drept. Jeg fikk veldig lyst til å lese mer av Brett etter denne. Tror faktisk jeg har den andre boken hans liggende i et garderobeskap (som ikke har plass til klær), men den første boken må jeg finne et sted før jeg leser den.

I alle fall er dette den perfekte historien å prøve hvis du vil sjekke ut om The Demon Cycle er verdt å lese og ikke vil kaste deg over en tykk bok med en gang. Er ikke helt sikker på sidetallet, men det tok meg vel omtrent en time å lese denne. Og da tok jeg meg god tid for å være sikker på at jeg fikk med meg alt.

 

#fantasy #bok #bokanmeldelse #novelle #demon #petervbrett #demoncycle

Ukens serier

Lurer litt på om jeg skal gjøre dette som en ukentlig greie. Hva synes dere? Bør jeg ta en kjapp gjennomgang hver lørdag over hvilke tv-serier jeg følger? Prøver en stund i alle fall, og så får vi se hvordan det går.

TV series with map and flag
Licensed from: Perysty / yayimages.com


Starter med strømmetjenesten Netflix:

DC's Legends of Tomorrow har nå to episoder liggende. Denne bør dere virkelig sjekke ut. I episode to reiser de tilbake i tiden til Nord-Norge på 70-tallet, hvor verdens terrorister holder en våpenauksjon. Med atombomber og greier. Det er virkelig verdt å få med seg. Episode tre skal dukke opp på onsdag.


Shadowhunters ser jeg fortsatt på. Den er litt teit og veldig tenåringsaktig, men morsom. Clary irriterer meg veldig, men Simon og ikke minst Isabella redder showet. Magnus Bane var en stor del av denne ukens episode og han var også ganske interessant. Skal fortsette å se denne. Neste episode legges ut på onsdag.


Marvel's Agent Carter må jeg også ha med meg. I den fjerde episoden får Peggy vite hvor mektige disse skurkene er. Og vi får litt av forhistorien til både Peggy og den skumle Whitney Frost. Neste episode kommer på torsdag. Gleder meg til den.Så er det HBO:

The Shannara Chronicles liker jeg bare mer og mer. Denne ukens episode er mørkere, da de ikke bare har demoner å frykte, men også en gal torturist. Neste episode kommer på onsdag. Onsdagene blir skikkelig travle for meg fremover.
Jeg har nå sett ferdig alle de seks sesongene av Nurse Jackie. Hun er litt av ei dame. Tror mange hadde hatt godt av å se denne. Egentlig et veldig godt eksempel på hvordan avhengighet går ut av kontroll og ender opp med katastrofale følger. I sesong en så er det jo bare litt morsomt. Hun popper piller i skjul og det går for det meste bra. Men forfallet øker utover i serien. Hun gjør det utroligste for å få sin neste fiks og for å komme unna med det, og ødelegger familien og setter jobben sin i fare. Serien blir stadig mørkere utover sesongene. Gleder meg til sesong 7 blir lagt ut, for den trur jeg blir tøff. OBS: Traileren for sesong 7 undre her inneholder spoilere fra de seks første sesongen. Se den på eget ansvar.

Og til slutt Viaplay:

Outsiders er rett og slett kjempebra. Jeg synes det er veldig merkelig at jeg har hørt så lite om denne på nettet. Skikkelig intens og spennende. I den andre episoden ser man begynnelsen på konflikt og splittelser blant klanen i fjellet, og politiet får stadig mer press på seg fra grunneierne om å drive dem vekk. Men det kommer til å bli blodig. Alt bare bygger seg sakte, ulidelig sakte, opp til en skikkelig krig. Av seriene jeg følger med på akkurat nå, er det denne jeg gleder meg aller mest til. Må bare si det igjen: det er veldig merkelig at ikke flere snakker om denne.Jeg så den første sesongen av Deadbeat for en tid tilbake. Den var litt småmorsom innimellom men også veldig dum. Tyler Labines rolle er bare alt for dum. Det blir bare så teit noen ganger. Men andre ganger igjen så kunne den få meg til å småhumre litt. Så har bestemt meg for å gi sesong 2 en sjanse. Har så vidt begynt å se på den, og så langt er den ganske lik den første sesongen. Ikke den beste serien, men helt grei tidtrøyte. Har for vane å sette på en halvtimes episode (og de er jo som oftest komiserier) om morgenen mens jeg spiser frokost og smører matpakke. Denne passer godt til det. Hvis du ikke vet hva Deadbeat handler om, så handler den om en dum slask som kan se spøkelser. Han livnærer seg (så vidt) av å fjerne hjemsøkninger ved å finne ut hva spøkelsene har ugjort her i verden og hjelpe dem med å fullføre dette. Og dette kan være så mye rart. Veldig mye rart.


Kom gjerne med tips hvis du kjenner til andre gode serier som jeg burde se på disse strømmetjenestene. Har ganske fullt opp akkurat nå, men alltid greit å vite hva jeg burde ta etterpå. En venn tipset meg forresten om at Ash vs Evil Dead er på Cmore. Den har jeg fryktelig lyst til å se, men har hverken sumo eller cmore. Og det blir litt i dyreste laget å abbonere på enda en strømmetjeneste. Farsken åsså! Får håpe den snart dukker opp på en av de jeg har, eller så får jeg skaffe den på blu ray. Ellers begynner jo den andre sesongen av Better Call Saul snart. Den har jeg ventet på. Ikke på onsdag, men onsdag etter det igjen skal vel den første episoden dukke opp. Onsdager blir jo bare travlere og travlere for oss serieavhengige.


#tv #tvserie #netflix #hbo #viaplay #dc #marvel #nursejackie #legendsoftomorrow #agentcarter #shadowhunters #shannara #outsiders #deadbeat

Spawn nummer 4Jeg liker virkelig denne serien. Spawn slåss med demonen Violator, og får også vite hva planen til Malebolgia er. Det viser seg at Spawn har begrenset mengde med energi. Den bruker han litt av hver gang han gjør noe overnaturlig. Og når energien er borte, da har Malebolgia sjelen hans. Uff da.

En liten morsomhet på slutten der også. Dragon fra Savage Dragon-serien ses på tv. Dette for å vise at tegneseriene foregår i samme verden.#tegneserie #image #spawn #violator #malebolgia #demon

AlkymistportenJeg fikk tak i denne i et Humble Bundle salg i fjor en gang. Den har ligger på iPaden ganske lenge og i dag bestemte jeg meg for å lese den. Ted Chiangs The Merchant and the Alchemist's Gate var ikke en bok slik jeg trodde, men en novelle. Tok meg omtrent en halvtime å lese den. Og det var en ganske så eventyrlig halvtime. Det føltes litt som om dette kunne ha vært ett av eventyrene i 1001 Natt.

Historien begynner i Baghdad en gang i middelalderen. En handelsmann besøker den nyåpnede butikken til en annen handelsmann som hevder å også være en alkymist. Alkymisten tar ham med på bakrommet og forteller om sin store oppfinnelse: en port som kan ta deg enten 20 år frem i tid, eller 20 år tilbake i tid. Alkymisten forteller tre historier om folk som har benyttet seg av denne porten og hvordan det gikk med dem. Det gikk ikke like bra med alle, men alle lærte en viktig lekse om seg selv og sin situasjon.

Jeg likte denne veldig godt, og det gjør visst flere også. Denne novellen vant Nebula-prisen i 2007, Hugo-prisen i 2008 og Seiun-prisen i 2009. En veldig smart og interessant historie om tidsreising og hvilke konsekvenser det kan ha, både på godt og vondt. Denne burde du lese.

 

#bok #bokanmeldelse #novelle #Baghdad #Kairo #alkymi #alkymist #tidsreise #tedchiang

Shadowman 3Den neste tegneserien i min reise gjennom Valiant er Shadowman nummer 3.

Mister Twist dukker opp, og vi får lære om Deadside. Deadside er en slags mellomstasjon hvor de døde havner før de drar videre til himmelen, helvete eller andre steder. Et ganske så ugjestmildt sted, hvor Jack Boniface blir nødt til å velge om han vil være en vanlig mann, eller beholde Shadowman-kraften. Kraften som har både vært en styrke og en forbannelse for familien hans i flere slektsledd.

Tegningene er som alltid helt nydelige. Jeg er fortsatt imponert over hvor høy kvaliteten er på tegneseriene til Valiant. De er rett og slett en fryd å lese. Historiene er også skikkelig spennende.Down and out in the Deadside! Jack Boniface, the new Shadowman, finds himself trapped in the Deadside with no hope of rescue ? and on the run from the otherworldly horrors that dwell there. Meanwhile, his new friends and allies are at the mercy of Mr. Twist, whose plan to restore Master Darque is very nearly complete. But Jack is about to find help from some very strange and very unexpected Sources?

#tegneserie #Valiant #shadowman #deadside #demon #magi #apemedhatt

Founders av Stuart JaffeDenne likte jeg. Et spennende sci-fi mysterium på en koloni på en fjern planet. Støttet forlaget Silence in the Library på Kickstarter og dette er en av bøkene jeg fikk av dem. Den første var den fantastiske This May Go On Your Permanent Record av Kelli Swails. Denne kom i innboksen min noen dager senere. Og siden jeg likte den første så godt lot jeg denne også snike i bok-køen min.

Angrer ikke på det. En solid science fiction bok. Velskrevet og spennende. Masse mysterier slik at jeg hele tiden, frem til svarene endelig begynte å dukke opp, drev å spekulerte i hva den mystiske sykdommen var og hvem som sto bak.

Vi er på planeten Verde, fem år etter at det første koloniskipet ankom fra jorden. Til tross for masser med teknologi så er dette en nybyggerby. Ekspedisjonen ble finansiert av en trillionær på jorden og var ment å skulle gi menneskeheten en ny start. Og en ny planet som vi forhåpentligvis ikke ville ødelegge. Men selv om de fleste er med på grunn av Oppdraget med å skape en fremtid for menneskeheten, så snek det seg med mange grupper med forskjellige interesser. Og noen av disse dukker nå opp og skaper trøbbel.

Kolonistene er delt inn i familier (ikke egentlig i slekt) og boken handler om Craig, Rica og Pimly, som fortsatt er i sorg etter at deres andre søster Candace døde. En mystisk sykdom er på ferde. Folk forsvinner inn i karantene for aldri å bli sett igjen. Politirapporter og autopsirapporter om ofrene er ikke å få tak i. Craig, som er politimann, starter en etterforskning. For det er noe muffens som foregår. Noe skummelt som kanskje kan true fremtiden til Oppdraget.

Liker du mysterier og historier om kolonister på fjerne planter så er dette definitivt en bok du ikke bør gå glipp av. Kjente ikke til Stuart Jaffe fra før av, men nå er jeg veldig fristet til å lete opp andre bøker han har skrevet. Er de like bra som denne så har jeg kanskje funnet en ny favoritt.

 

#bok #bokanmeldelse #sciencefiction #stuartjaffe #romskip #koloni #mysterium

BlobbenJeg har det fortsatt kjempegøy mens jeg leser Marvel-tegneseriene i kronologisk rekkefølge. I det jeg nå begynner på en ny årgang, 1964, så blir det stadig flere av utgivelsene som er tilgjengelige på Marvel Unlimited. Stadig flere av seriene som ikke er en del av dagens Marvel-univers kuttes og nye legges til. Marvels verden blir bare større og større. X-Men og Avengers startet ustødig på slutten av 1963 og vokser seg stadig nærmere de legendariske heltene de er i dag. I løpet av 64-årgangen så dukker Daredevil også opp, med gul drakt i begynnelsen.

Fortsetter med å skrive om tegneseriene måned for måned. Det går bra fortsatt, tror jeg. Både gruer og gleder meg litt til utgivelsesfrekvensen blir så stor at jeg må gå ned til uke. For da begynner jeg å tenke på at jeg kanskje ikke vil klare å ta igjen utgivelsene.

Jeg skal kose meg videre med Marvel-tegneseriene, og jeg håper dere finner noe glede i å lese om dem også. Kanskje blir dere inspirert til å lese litt :)

I januar 1964 ga Marvel ut 12 tegneserieblader. Og disse er:

Tales to Astonish nummer 51.Omslaget: Oppgjøret mellom Kjempemannen og Den Menneskelige Snurrebass er her. Og Kjempemannen virker litt for klumsete til å klare dette. Hvorfan vil det gå?

Historien: Både pluss og minus her. Pluss er at Pym innser at han må bruke kløkt for å fange skurken og til og med får hjelp fra politiet til å klare det. Minus er det meget sjåvinistiske fremstillingen av Janet. "Well, you lost against the top. Can we stop being heroes and start being lovers now?" "Uh, I love being in a room full of men." "So you accidentally glued your hands to mine? I don't mind." Trenger jeg si mer?

Hvem er med?

 • Henry Pym - Maurmannen/Kjempemannen
 • Janet van Dyne - Vepsen
 • David Cannon - Den Menneskelige Snurrebass

 

Two-Gun Kid nummer 67.Au da! En reveaktig Bandidos jukser med speil i revolverduellen.

 

Amazing Spider-Man nummer 8.Omslag: Oi oi oi! Spider-Man og Torch møtes. En diger robot! Og en mulighet for å se bølla Flash få grisebank! Herlig!

Historien: To historier i dette bladet. Den første er satt på skolen til Peter Parker. Han havner i en boksekamp med bølla Flash, og samtidig er det en løpsk supersmart robot på ferde. Hvorfor vitenskapsmannen tar med en slik avansert robot til en liten ubetydelig videregående skole blir aldri forklart og virker litt merkelig, men en morsom historie ble det ut av det. Den andre historien handler om at Spider-Man krasjer en fest som Johnny Storm holder, og de ender opp med å slåsse litt. Og Spidey sjarmerer Susan med å lage et hjerte til henne av spindelvev. Så søtt :)

Hvem er med?

 • Peter Parker - Edderkoppmannen
 • Tante May
 • J. Jonah Jameson
 • Flash Thompson
 • Elizabeth Allen
 • Sally Avril
 • Raymond Warren
 • Den Levende Hjernen - robot
 • Mr. Petty
 • Charlie
 • Dorrie Evans
 • Sally
 • De Fantastiske Fire
  • Johnny Storm - Den Menneskelige Brannfakkelen
  • Susan Storm - Den Usynlige Jenta
  • Reed Richards - Mister Fantastisk
  • Ben Grimm - Tingen

 

Fantastic Four nummer 22.Oooh! Muldvarpmannen er tilbake!


Muldvarpmannen som De Fantastiske Fire beseiret i sitt aller første eventyr er tilbake. Og han ønsker hevn. Ellers er dette bladet hvor Susan får forbedrede krefter. I tillegg til å kunne gjøre seg selv usynlig kan hun nå gjøre andre ting usynlige og lage et supersterkt kraftfelt. Noe som redder dem da de havner i Muldvarpmannens klør.

Hvem er med?

 • De Fantastiske Fire
  • Reed Richards - Mister Fantastisk
  • Ben Grimm - Tingen
  • Susan Storm - Den Usynlige Jenta
  • Johnny Storm - Den Menneskelige Brannfakkelen
 • Harvey Elder - Muldvarpmannen
 • Pierre Picolino - skulptør

 

Kid Colt Outlaw nummer 114.Cowboyer og gærninger i rustning? Skeptisk.

 

Millie the Model nummer 118.Er det virkelig Millies baby?

 

Strange Tales nummer 116.Ser ut som den fæle Dukkemesteren er tilbake igjen. Torch og Tingen ryker i tottene på hverandre.

Historien: To historier i dette bladet. I den første er faren til Alicia, Dukkemesteren, tilbake for å få hevn over de Fantastiske Fire. Han bruker sin dukkekraft til å få Tingen og Johnny til å kjempe mot hverandre. I den andre historien må Doktor Strange dra inn i drømmeverdenen for å redde mennesker fanget av Nightmare. Nightmare ønsker å studere mennesker for å forberede seg på å invadere vår dimensjon.

Hvem er med?

 • Johnny Storm - Den Menneskelige Brannfakkelen
 • Ben Grimm - Tingen
 • Susan Storm - Den Usynlige Jenta
 • Reed Richards - Mister Fantastisk
 • Alicia Masters
 • Phillip Masters - Dukkemesteren
 • Doktor Strange
 • The Ancient One
 • Nightmare
 • Wong
 • Dr. Warren

 

Tales of Suspense nummer 49.Omslaget: Ser ut som Iron Man og Angel kjemper mot hverandre. Det burde jo være en kort historie for Iron Man kan jo ribbe den arrogante fjærdotten så lett som ingenting.

Historien: Jeg gremmes! Angel, den mest fjollete og dustete av alle X-Men er en stor trussel for Iron Man. Skuffa!! Angel blir truffet at radioaktiv stråling og blir ond. Da må Iron Man stoppe ham. Og måten han får Angel til å bli snill igjen på er rett og slett latterlig. Skuffet over denne historien.

Hvem er med?

 • Tony Stark - Jernmannen
 • Happy Hogan
 • Pepper Potts
 • X-Men
  • Warren Worthington III - Engelen
  • Professor Charles Xavier
  • Bobby Drake - Ismannen
  • Hank McCoy - Beist
  • Scott Summers - Kyklopen
  • Jean Grey - Marveljenta
 • Avengers
  • Doktor Donald Blake - Tor
  • Henry Pym - Kjempemannen
  • Janet van Dyne - Vepsen
 • Bruce Banner - Hulken

 

Avengers nummer 3.Omslaget: Dette ser ut som en episk kamp: Avengers mot både Hulken og Namor.

Historien: I forrige Avengers-historie forlot Hulken gruppen. De mener han er en trussel og jakter på ham, noe som fører til at han slår seg sammen med Namor og dermed blir enda farligere. Kreftene til Hulken begynner å endre seg litt her. Tidligere måtte han jo bruke en gammastråle for å forvandle seg, nå begynner det å skje når han er stresset.

A 3 p1 Tony
Iron Man
I tell you we've got to find the Hulk! So long as he's running wild, there's no telling what he'll do!
A 3 p1 Thor
Thor
Iron Man is right! So says Thor!
A 3 p1 Janet
Wasp
But how do we find him??
A 3 p1 Hank
Giant-Man
He's one joker you can't find in the classified ads!

Hvem er med?

 • Avengers
  • Doktor Donald Blake - Tor
  • Tony Stark - Jernmannen
  • Henry Pym - Kjempemannen
  • Janet van Dyne - Vepsen
 • Doktor Bruce Banner - Hulken
 • Namor, prins av Atlantis
 • Rick Jones
 • Jane Foster
 • Peter Parker - Edderkoppmannen
 • X-Men
  • Warren Worthington III - Engelen
  • Professor Charles Xavier
  • Bobby Drake - Ismannen
  • Hank McCoy - Beist
  • Scott Summers - Kyklopen
  • Jean Grey - Marveljenta
 • De Fantastiske Fire
  • Reed Richards - Mister Fantastisk
  • Ben Grimm - Tingen
  • Susan Storm - Den Usynlige Jenta
  • Johnny Storm - Den Menneskelige Brannfakkelen

 

Journey Into Mystery nummer 100.Fortsetter fra forrige blad. Mr. Hyde har forkledd seg som Tor og røvet og ranet slik at Tor nå er ettersøkt av politiet. Det er på tide at Tor tar seg av denne steroidpumpende gærningen.

Det er også en bonushistorie om da Tor og Loke var barn og rotet med Frostkjempene.

Hvem er med?

 • Doktor Donald Blake - Tor
 • Jane Foster
 • Odin
 • Calvin Zabo - Mister Hyde
 • Loke
 • Agnar - Ørnekongen

 

Sgt. Fury and His Howling Commandoes nummer 5.Sersjant Nick Fury blir lurt inn i en felle av den djevelske Baron Strucker (som senere ender opp som sjef for Hydra).

Hvem er med?

 • De Ulende Kommandosoldatene
  • Sersjant Nick Fury
  • Korporal Dum-Dum Dugan
  • Gabriel Jones
  • Robert "Rebel" Ralston
  • Izzy Cohen
  • Dino Manelli
 • Kaptein "Happy Sam" Sawyer
 • Pamela Hawley
 • General Stroheim
 • Baron Wolfgang von Strucker

 

Bladet inneholder også en liten pinup av diverse maskingevær som ble brukt under 2. verdenskrig. Viktig at kidza lærer om våpen.X-Men nummer 3.Det aller første møte med Blobben!

X-Men lider av litt voksesmerter. Når de prøver å rekruttere den nyoppdagede mutanten Blobben, oppfører de seg så fælt at det ikke er rart at han ikke vil være sammen med dem. Det er deres egen skyld at han blir skurk. Og Professor X er en snodig skrue som liker å hjernevaske folk. Pluss at han er lysten på eleven sin Jean, men det er jo alle i X-Men på dette tidspunktet.

Hvem er med?

 • X-Men
  • Professor Charles Xavier
  • Scott Summers - Kyklopen
  • Bobby Drake - Ismannen
  • Jean Grey - Marveljenta
  • Hank McCoy - Beist
 • Frederick Dukes - Blobben
 • Tex
 • Stretcho
 • Svenzaldo Zambooba

 

Det var alle Marvel-tegneseriene fra januar 1964. Min favoritt er helt klart fortsatt Spider-Man. X-Men og Avengers har ikke helt funnet rytmen sin enda og er fortsatt litt for teite. Fantastic Four er også veldig bra. Gleder meg til å lese videre. Dere skal få rapport så snart jeg er ferdig med bladene fra februar.

#marvel #tegneserie #antman #giantman #wasp #humantop #henrypym #pym #peterparker #spiderman #humantorch #robot #reedrichards #tingen #susanstorm #fantasticfour #moleman #puppetmaster #doctorstrange #nightmare #ironman #hulk #tonystark #xmen #cyclops #jeangrey #iceman #beast #angel #professorx #xavier #avengers #namor #thor #brucebanner #submariner #misterhyde #zabo #blob #fury #nickfury #dumdumdugan #howlingcommandos #baronstrucker #nazi #krig

HemmeligheterThe Sibyl's Secret er den tredje delen av firlogien The Hounds of Hell. Denne tegneserien er opprinnelig fransk og er skrevet av Philippe Thireault. Christian Højgaard, Drazen Kovacevic og Roman Surzhenko står for tegningene. Le secret de la Sibylle, La meute de l?enfer 3 er den originale tittelen.

Trollmannen Avian og hans følgesvenner blir stadig yngre på grunn av Toths magi, og i deres fotspor følger det både pest og udøde. De har nå kommet til Roma og er på vei til Napoli hvor inngangen til Tartaros skal være.

Jeg liker virkelig denne tegneserien. Den er voksen og veldig uforutsigbar. Man vet aldri helt hvem som vil overleve. Mot slutten her kommer en ganske sjokkerende og uventet død som bekrefter dette. Europeiske tegneserier tør litt mer, og det at de ikke vegrer seg for å ta opp voksne temaer eller vise en pupp eller to der det er naturlig, får dem til å føles litt mer ekte, og ikke så kunstige og glansbildeaktige som mange av de amerikanske tegneseriene gjør.

The Hounds of Hell anbefales hvis du ønsker litt voksent historisk drama med en god dose magi.

#tegneserie #humanoids #fantasy #roma #Napoli #magi

Spawn har hjertetrøbbel

 

I det tredje bladet av Spawn fra Image Comics husker han endelig navnet på kona si. Stakkars Al Simmons. Etter at han døde gjorde han en avtale med djevelen Malebolgia for å få se kona si igjen, og han ble sendt tilbake som den udøde skapningen Spawn. Og som om ikke et er nok, har Wanda giftet seg med hans beste venn Terry. Og de har barn sammen.

For et sjokk for stakkars Al.

Og når han har fått hjertet sitt knust, så blir det stjålet av demonklovnen Violator.

Det skorter ikke på drama i denne tragiske tegneserien.


.

 

#tegneserie #image #spawn #violator #malebolgia #sam #twitch #demon #monster

Harbinger nummer 7Min reise gjennom Valiant sine tegneserier fortsetter med det syvende bladet av Harbinger.

Peter begynner jobben med å samle sammen andre med krefter slik at han kan bekjempe Harada og hans Harbinger Foundation. Den første rekrutten er en rødhåret stripper i New Orleans.

Det er ikke så mye action i dette bladet, men historien er likevel mektig. Det er både tragedie og spenning nok til å gi en skikkelig wow-følelse. Og litt skrekk. Huxley var jo en drittsekk, men å brenne ham der var jo skikkelig ille.Charlene Dupre feels like she?s been on fire since the day she was born.

Too hot to handle, abused and misused, she?s turned to a dead-end life on the sleazy side of the New Orleans streets. But when Peter and his strange band of teenagers with wondrous powers walk into the strip club where she works, Charlene discovers the heat that?s been burning her up inside is the only thing that can set her free. Meanwhile, Project Rising Spirit closes in on Peter Stanchek, the most dangerous boy in the world. Vengeance, acceptance and fire. Meet the next member of the Harbinger Resistance as ?Renegades? begins a brand new chapter!#tegneserie #Valiant #harbinger #faith #psi #telepati #telekinse #pyroteknikk #levitasjon

Instagram

hits