Mystery Weekly Magazine Januar 2017 

Jeg leser mest science fiction og fantasy, men en gang i blant så er det godt å lese litt krim også. Har nå lest igjennom januarbladet av Mystery Weekly Magazine, et kanadisk krimblad. Jeg har fått et gratis abonnement av dem mot å skrive anmeldelser.

Historiene er jevnt over veldig gode. Noen er litt enkle å skjønne hvordan det vil gå, men veien dit er likevel underholdende. Andre igjen har overraskende tvister på slutten.

Det starter med Father's Favorite av Alan Orloff. En mann er funnet død og etterforsker Calhoun sporer saken til et lite bakeri og servitrisene som jobber der. Denne hadde en skikkelig spenstig slutt. Kjempebra :)

Så er det Merrill's Run av John M. Floyd. Den handler om en litt uheldig gambler.

Ambergris av M. Bennardo tror jeg er min favoritt i dette bladet. Den er satt litt tilbake i tid, og handler om tre enker som sniker seg om bord et hvalfangerskip for å stjele fra den gjerrige eieren. Slutten her er også ganske spenstig.

Two whale boats and their mirror image in the sea.
Licensed from: ArcticNorway / yayimages.com


The Death at Knightshayes Court av Faith Allington handler om en mann som handler med sjeldne bøker. Når eieren av en bok han ønsker å kjøpe dør, må han bevise sin uskyld.

The Spy Who Read Too Much av Raymond Michaels er ganske så morsom. Klarer nesten å slå Ambergris som favoritten min fra dette bladet. En mann er forsvunnet. Kona tror at han er en CIA agent, noen hun har "i all fortrolighet" fortalt til alle som vil høre på. Det kan jo bli noen festlige (eller skumle) forviklinger av slikt )

Handsome Man with a Hand Gun
Licensed from: Melpomene / yayimages.com


 

Til slutt er det Can You Make Lunch? av Bob Tippee. Denne likte jeg også veldig godt. Jeg skjønte veldig tidlig hva som var på vei, men det var veldig underholdende å komme seg dit. Den handler om en mann som blir forfremmet til en merkelig avdeling i jobben sin. En avdeling som aldri gir noen sparken og hvor det egentlig ikke er så mye å gjøre.

Liker du krim så kan Mystery Weekly Magazine være verdt en titt. Historien har veldig høy kvalitet, og jeg synes egentlig at de har blitt stadig bedre i det siste. Bladene kan kjøpes digitalt på www.mysteryweekly.com, hos Magzter, eller på Amazon.

#Magazine #krim #mysteryweekly #mysteryweeklymagazine #novelle #litteraturblad #mystery #crime

iBoy 

iBoy er en ungdomsroman skrevet av den britiske forfatteren Kevin Brooks. Den ble utgitt i 2010. Jeg har ikke lest boken, men har fått lyst til det nå. Filmatiseringen ligger nå klar for strømming på Netflix. Den er skikkelig bra.

Tom (Bill Milner) er en smart, men nokså normal 16-åring. Han bor i den fattige delen av byen sammen med sin bestemor (Miranda Richardson). Han er stormforelsket i klassevenninnen Lucy (Maisie Williams, hun fra Game of Thrones og Doctor Who). En kveld drar han for å besøke henne, men da oppdager han noe grusomt. En maskert ungdomsgjeng har brutt seg inn og voldtatt henne. Da de oppdager Tom blir han skutt.

10 dager sener våkner han på sykehuset. Legene forteller at kulen traff iPhonen hans og at fragmenter av denne sitter nå i hjernen hans. De kan ikke operere dem ut. Han blir sendt hjem med streng beskjed om å si ifra hvis han opplever noe unormalt. I begynnelsen tror han at han har blitt gal, men snart innser han at telefonfragmentene har gitt ham evnen til å koble seg til elektroniske gjenstander. Hacke telefoner og datamaskiner. Han har blitt en iBoy.

Og hva gjør så en britisk tenåring med plutselige superkrefter? Han vil selvsagt ta hevn over de som skadet jenta han liker..

Jeg likte denne veldig godt. En annerledes og mer jordnær superheltfilm. Om man kan kalle Tom en superhelt da. Han kler seg ikke i tights og han kjemper ikke mot superskurker. Bare pøbler, narkolangere og gangstere. Rory Kinnear (som der kanskje har sett i de siste James Bond-filmene) spiller forresten en skikkelig fæl gangster som dukker opp i løpet av filmen. Det er heller ikke noe konstant prat om å redde byen, slik det er i Arrowverse-seriene (Green Arrow og Flash eksempelvis). Nei, alt Tom vil er å få has på de som voldtok Lucy. Det slår meg som en mer realistisk tilnærming på historien om en gutt som plutselig får krefter.

Skuespillet er veldig bra. Særlig Maisie Williams og Rory Kinnear synes jeg var skikkelig gode. Bill Milner ser jo også skikkelig sløv og traumatisert ut der han sitter og hacker med hodet sitt. Men også intens og hevngjerrig når han går til angrep. De som spiller pøblene oppfører seg jo akkurat slik jeg forestiller meg at britiske ungdomspøbler skal oppføre seg. Sikkert en stereotyp, men akkurat her er det greit. Ja, skuespillet er veldig bra.

Dataeffektene synes jeg også er veldig kule. De der vi ser gjennom Toms øyne hvor han ser datasignaler og hacker mobiler. Akkurat slik ordentlig augmented reality teoretisk kunne se ut for en hacker. Skikkelig kult.

Filmen har også den litt mørke og dystre stemningen som man ofte ser i britiske filmer.

iBoy er en film dere virkelig burde se. Særlig hvis dere har det minste snev av interesse for cyberpunk og augmented reality. Eller gode hevnhistorier eller superhelthistorier. Her er det noe for de aller fleste :).

FbEWtpSmJXg#iboy #film #netflix #maisiewilliams #superhelt #hacking #sciencefiction

 

Marvel-tegneserier 1966 

Jeg holder fortsatt på med det lille Marvel-prosjektet mitt. Det som går ut på å lese alle Marvel-tegneseriene i den rekkefølgen de ble utgitt. Jeg er nå ferdig med 1966-årgangen og har så vidt begynt på 67-årgangen.

Frem til nå har jeg jo stort sett skrevet (ofte svært kort) om alle bladene. Men jeg må innrømme at jeg ble litt sliten av det. I det siste ble det mer stress enn gøy. Kommer jo av at jeg har det litt med å alltid gjøre ting komplett, selv om det ikke alltid er nødvendig. Jeg skal fortsatt lese videre, men jeg orker ikke å skrive om alt hele tiden. Marvel-innleggene mine var jo aldri de mest populære heller, så jeg regner med de ikke blir savnet.

Jeg kommer nok til å skrive en gang iblant likevel. En kort oppdatering om hvor langt jeg har kommet nå og da. Men bare hvis jeg føler for det. Eller hvis jeg kommer over en spesielt bra tegneserie som gir meg masse skrivelyst. Kanskje når de begynner med et nytt blad, eller kanskje når de avslutter en bladserie. Eller milepælsblader hvor viktige karakterer dukker opp for første gang, eller det skjer noe som har ringvirkninger i hele Marvel-universet. Får se hva jeg finner på.

Jeg kan liste opp noen av de viktigste hendelsene fra 66-årgangen i tilfelle noen er interessert:

 • Wasp sin identitet Janet van Dyne er nå avslørt og hele befolkningen vet om den.
 • Giant-Man (og Wasp) har blitt med i Avengers igjen. Giant-Man (Henry Pym) har skiftet navn til Goliat og fått seg et nytt kostyme. Dette fordi kroppen hans har blitt skadet av all den krympingen og voksingen han har foretatt seg som helt. Han er fanget i størrelse 10 fot, noe som til tider kan være litt problematisk. Han har lenge lett etter en løsning, og på slutten av årgangen har han muligens klart å finne en måte å kunne endre størrelse på igjen.
 • Quicksilver og Scarlet Witch har midlertidig forlatt Avengers da kreftene deres har begynt å minke. De har dratt til hjemlandet sitt for å lade opp.
 • Jean Grey ble tatt ut av skolen til professor Xavier av foreldrene sine. De krevde at hun skulle gå på et skikkelig college (universitet). Dermed er hun nå bare delvis med i X-men for tiden.
 • På den samme skolen går Johnny Storm (Human Torch fra Fantastic Four), men han er nesten aldri der. I stedet er han konstant på leting etter en måte å komme seg til Inhumans på. For han er skikkelig forelsket i Crystal.
 • Med Jean Grey fraværende har professor Xavier rekruttert et nytt medlem til X-men: Mimic. En tidligere skurk. Jeg er fortsatt usikker på om han faktisk er reformert. Tiden vil vise om det var et klokt valg av professoren.
 • Black Panther har debutert. Han inviterte Fantastic Four til hjemlandet sitt Wakanda, hvor han slåss med dem for å finne ut om han var sterk nok til å ta opp kampen med sin egen fiende. De ble gode venner og Marvels første mørkhudete helt høstet mye ros i leserbrevene som er trykket bakerst i bladene.
 • Peter Parker har endelig møtt Mary Jane Watson. Jeg ble litt sjokkert over henne, for hun slo meg som en slutty partyjente. En sånn jente som egentlig aldri ville ha gått for nerdete Peter Parker. Veldig annerledes i forhold til hvordan Mary Jane er i dagens tegneserier og filmer.
 • Spider-Man ble også invitert til å bli med i Avengers. Men først måtte han gjennom en prøve. Han skulle fange Hulken. Spider-Man finner ut at Hulken er Bruce Banner og skjønner hvilken tragisk figur han egentlig er. I den tro at Avengers vil fange Hulken, så avbryter Spider-Man prøven og takker nei til medlemskap. Enn om han hadde visst at Avengers ville fange Hulken for å hjelpe ham.
 • Tony Stark havnet i krangel med en hissig senator og mister kontrollen over firmaet sitt. Men han vinner den selvsagt tilbake etter hvert.
 • Happy Hogan får tilbake hukommelsen sin og nå husker han at Tony Stark er Iron Man. Mens Stark er såret så tar Happy på seg Iron Man drakten og hjelper til.
 • Nick Fury og hans SHIELD vokser seg frem og blir stadig en mer sentral makt i Marvel-universet. Under kampen mot AIM og The Secret Empire så blir andre helter innblandet også. For første gang så er det fortsettelseshistorier som man må lese i en annen Marvel-serie. Den spede begynnelsen til de store event-historiene som Marvel med jevne mellomrom har i dag.
 • Og ja, Hydra er tilbake.
 • Silver Surfer surfer rundt på jorden og havner ufrivillig i et sjalusidrama med Thing og hans blinde kjæreste Alicia.
 • Foggy Nelson kler seg i Daredevil-kostyme for å prøve å imponere Karen Page. Dette fører til at en del skurker tror at stakkars Foggy er Daredevil, og Matt Murdock blir nødt til å ordne opp.

Det er masse annet som har skjedd også, men dette var noe av det jeg husket best.

En ting som irriterer meg litt er all hyperbolen. Alle historiene er den beste og mest fantastiske til nå loves det. Og alle nye skurker (uansett hvor teite de er) beskrives som den mektigste trusselen og den mest kraftige og farligste skurken de har møtt til nå. Hallo! Fantastic Four har kjempet mot Galactus. Han spiser planeter. Thor reiste ut i verdensrommet og kjempet mot Ego, den levende planeten. En bajas i kostymet som kan skyte lasere (for eksempel) er ingenting i forhold til disse enormt mektige vesenene.

Alt trenger jo ikke å heises opp sånn. En mer jordnær skurk kan være farlig nok, men det blir bare teit når de hele tiden må snakke om hvor mektig han er når han egentlig ikke er det.

Men nå skal jeg bare lese videre på 67-årgangen med tegneserier. Det er litt av en jobb jeg har foran meg hvis jeg skal klare å nå igjen dagens utgivelser. Men en morsom jobb :)

#marvel #tegneserie

Elvebredden 

Riverdale er en splitter ny tv-serie som nå er å finne på Netflix. Den første episoden (titulert The River's Edge) altså. Slik jeg har forstått det vil vi få episodene dagen etter at de har gått på amerikansk tv. Helt ferskt altså.

Serien er basert på det meget populære (i USA i hvert fall) tegneserien Archie. Jeg har lest noen av de originale tegneseriene og det var derfor jeg tok en titt på denne serien. 

I tegneserien så er Archie Andrews en godlynt men klønete fyr som alltid havner i trøbbel. Mye av trøbbelet stammer fra de to jentene, Betty og Veronica, som han prøver å date på samme tid. Hans bestevenn, Jughead, er en snodig fyr med en rar hatt og en rar nese. Tegneserien er en komedie. Ganske morsom sådan, i alle fall de jeg har lest. Har minner om en tegnefilmserie jeg så på da jeg var liten også. Var noe som het The Children's Channel en gang i tiden. Tror det var der jeg så den.

Riverdale, altså ikke byen som Archie og vennene bor i men tv-serien her, er ikke en komedie. Det eneste de har tatt fra tegneserien er navnene. Jeg tror faktisk jeg hadde likt denne bedre om de hadde fulgt tegneseriene og lagd en komedie. For dette tenåringsdramaet og mordmysteriet var litt meh. Den kommer garantert til å bli populær på grunn av koblingen til Archie-tegneserien, men i mine øyne kunne de likeså godt ha latt historien stå alene med helt nye personnavn i stedet. Regner med jeg kommer til å se en episode eller to til, men de virker som litt vel mye tenåringsdrama for min del.

9XmFTADupMc


Archie (KJ Apa) er ikke lenger en morsom spjæling, men en hunky og intens fyr som vil lage musikk. Faren til Archie var i tegneserien en tjukk og klumsete og veldig hissig fyr. Her er han spilt av en skjeggete Luke Perry. Veronica (Camila Mendes) var i tegneserien rik og litt elitistisk, men her er hun eks-rik, nylig fattig, og mye vennligere enn jeg husker henne fra tegneserien. Betty (Lily Reinhart) var den blonde skjønnheten i tegneserien. Hun er fortsatt blond og ganske pen, men hun er ikke den populære jenta. Det er det den blærete og ondskapsfulle cheerleader-sjefen Cheryl Blossom (Madelaine Petsch). Broren hennes har nylig dødd under mystiske omstendigheter. Og ja, lærerinnen Geraldine Grundy (Sarah Habel), var i tegneserien en gammel og sjefete dame som slet hardt med de rampete elevene sine. Her er hun en milf som har hemmelige forhold med en student.

Som sagt, så er Riverdale et mørkt tenåringsdrama med sex og mord. Ikke det jeg hadde forventet å få med en tv-serie basert på Archie-tegneserien. Hvis du liker slikt så gi den et forsøk. Hvis ikke så er det mye annet å velge imellom.

Hvis det er noen som har sett episoden, eller er kjent med Archie-tegneserien, så gjerne sleng igjen en kommentar. Vil gjerne høre hva dere synes :)

ekHpQRGo8TI#netflix #serie #tvserie #Archie #riverdale #tenåringsdrama #drama

Snart blir det mer House of Cards

I forrige uke skrev jeg litt om hva som kommer på Netflix fremover. Det viste seg å bli et ganske populært innlegg, så jeg prøver en gang til :)

Den store nyheten denne uken er jo at sesong 5 av House of Cards har fått lanseringsdato:

5xUZKyPBaR0Jepp, 30. mai kommer den. I fjor tok jeg meg fri fra jobb og bingeså hele sesongen, men i år kan jeg dessverre ikke det. Har nemlig allerede tatt meg ferie da. Så mens dere sitter hjemme og koser dere med Frank Underwood, så rusler jeg rundt et sted i Sierra Nevada. Får bli bingeseing etter ferien :)

I morgen så kommer Santa Clarita Diet, den spennende zombie-komedien (tror det er komedie) med Drew Barrymore og Timothy Olyphant. Netflix har lagt ut en liten video som heter Meet the Hammonds hvor vi får noen klipp og litt intervju med hovedrolleinnehaverne. Hvis dere er like spente som meg, så vil dere sikkert se den:

F-XlXPyJRSYDette blir underholdningen til morgendagens fredagspizza :) Gleder meg!

iBoy, en slags superheltfilm med Maisie Williams blir også lagt ut i morgen. Den er jeg også veldig spent på, men jeg må se Santa Clarita Diet først. iBoy får jeg ta etterpå.

FbEWtpSmJXg

31. januar blir det lagt ut et stand up show med Bill Burr. Jeg har prøvd å se litt på noen av disse stand up showene som Netflix har, men jeg synes rett og slett ikke de er morsomme. Må man være full for å like dem?

cX7DKENY98U

 

10. februar kommer David Brent, en mockumentary med Ricky Gervais som er satt 12 år etter den britiske The Office. Frister ikke meg så veldig, men kan hende dere liker den for det :)

0z6-TK07SF8

14. februar kommer Bob Odenkirks komedie om gratulasjonskortskriving. Den slår meg ikke som en fantasisk må-se-film, men den virker litt interessant.

A2L0100_Yp4

24. februar kommer Ultimate Beastmaster. Det høres kanskje litt ut som en tegneseriefilm for gutter, men det er et slags realityshow hvor godt trente menn skal kjempe seg igjennom en hinderløype. Syntes det så ut som om Terry Crews var en av programlederne også. Slike programmer har jeg sett før, og det har sikkert dere også. Men vi har ikke sett et med Sylvester Stallone som produsent. Kommer folk til å se dette på grunn av hans navn? Garantert. Kommer folk til å se mer enn den første episoden? Det vil vise seg...

9gwO4qX_tRg

 

24. februar kommer I Don't Feel At Home In This World Anymore. Dette ser ut som en crazy og spennende film, med blant annet Elija Wood. Er spent på hvordan denne er.

a891D5_bGY4

10. mars kommer den andre sesongen av serien Love. Jeg har ikke sett den første sesongen. Som jeg svarte like før jul da noen kolleger var sjokkerte over at jeg ikke har sett Love Actually: "Den har LOVE i tittelen. Hvorfor skulle jeg se noe sånt??". Er det noen som har sett serien? Er den verdt en titt eller skal jeg bare fortsette å la være?

kfqujpo-pIs
 

17. mars har jeg selvsagt fri fra jobb. Det ble booket inn samme dag som jeg fikk nyss i lanseringsdatoen til Iron Fist, den neste Marvel-serien til Netflix. Så langt har alle Marvel-seriene til Netflix vært kjempebra. Jeg gleder meg som en liten unge :-D

0sEJeWB3RA8

17. mars kommer også Deidra & Laney Rob a Train. Virker litt interessant den.

Gi6wDhqg9_w

31. mars kommer 13 Reasons Why. Denne skal være basert på bokserie skrevet av Jay Asher. Jeg har verken hørt om bøkene eller forfatteren fra før av, så jeg er rimelig sikker på at jeg ikke er i målgruppen for denne. Tror ikke jeg kommer til å se denne, med mindre det kommer en mer informativ trailer som ser bra ut. Med mindre noen av dere har lest bøkene og synes jeg burde likevel?

3zeeVE6-aZ4

31. mars kommer The Discovery. Denne gleder jeg meg til. Liv etter døden har blitt vitenskapelig bevist og det ser ut som om jorden har fått et selvmordsproblem etter det. Med Robert Redford, Rooney Mara og Jason Segel.

rm-FjYW24JY

14. april kommer Sandy Wexler, den nye filmen til Adam Sandler. Er litt usikker på denne, men man vet jo aldri.

wZBYQcaHdrM

 

Hvilken av disse er dere mest spente på?

Jeg så forresten de første to episodene av Frontier, pelsjegerserien med Jason Momoa som jeg skrev kort om i forrige uke. Den er grei nok så langt, men jeg føler ikke noen spesiell hast med å se den ferdig. Det blir i ledige øyeblikk innimellom de andre seriene jeg ser på for tiden.

Hva synes dere om disse innleggene forresten? Jeg følger uansett med hva som kommer for å planlegge eventuelle bingeseingsdager når favorittene dukker opp. Hvis dere liker dem så kan jeg godt legge ut en slik oversikt med jevne mellomrom.

#netflix #serie #film

Snikmorderens læregutt 

Robin Hobb er en av mine favorittforfattere. Og lenge var årets høydepunkt når hun kom ut med en ny bok. Jeg falt litt av midt i Rain Wilds Chronicles. Er litt irritert over meg selv nå for at jeg ikke fulgte bedre med, for det har jo kommet flere bøker etter det også. Må se til å få tak i den nyeste trilogien hennes.

Men Assassin's Apprentice er den første boken hennes. Jeg vil helst ikke tenke på hvor mange år det er siden jeg leste den for første gang (er nok tosifret). Den første trilogien hennes, The Farseer Trilogy, hadde jeg bare i pocketbok, og hardpermutgaver var umulig å få tak i.

Nå har forlaget Subterranean Press gitt ut hele trilogien i en nydelig hardpermutgave, med selveste John Howe (kjent Tolkien-illustratør) som tegner av omslagsbildet (det dere ser øverst her). Trilogien ble trykket i et lite og begrenset opplag. Og alle er signert. Det kostet litt, men jeg unnet meg hele trilogien. Jeg fikk nummer 157 av 500 :)

Den beste bursdagsgaven jeg noen gang har fått var faktisk et gratulasjonsbrev fra Robin Hobb. Søsteren min hadde skrevet til henne og arrangert det. Det er en del år siden nå. Husker ikke årstallet i farten, men jeg husker godt hvordan det føltes. Det var rett og slett utrolig at denne superflinke forfatteren tok seg tid til å skrive et gratulasjonsbrev til en sjenert og introvert ung nerd i Norge. Det var en fantastisk bursdagsgave. Jeg tror ikke søsteren min egentlig forstod hvor stort jeg syntes det var.

Nå har jeg tre nydelige samleobjekter å sette i bokhyllen. Selvsagt må de leses først. Jeg har allerede lest igjennom Assassin's Apprentice, den første boken. Det var herlig å lese den gamle favoritten igjen. Selv om jeg kunne historien fra før av, så var det en skikkelig leseopplevelse.

Tingen med bøkene til Robin Hobb er at hovedpersonene hennes utsettes for masse tragedie, og ikke minst urettferdighet. Få bøker får meg til å bli så sinna og frustrert på hovedpersonens vegne som det Robin Hobb sine gjør. Men da er jo suksessene så uendelig deilige også. Når noe endelig går bra så blir man skikkelig lykkelig selv også.

Ja, men du har kanskje ikke lest denne boken tidligere og lurer på hva det handler om?

Assassin'a Apprentice kan sies å være en oppvekstroman. Den handler om Fitz. Han er en bastard. Noe han aldri får lov til å glemme. Kronprinsen var utro og lille Fitz ble resultatet. Dette var en skikkelig stor skandale, for kronprinsessen har ikke klart å bli gravid. Det hele ender med at kronprinsen abdiserer og skaper furore i hele kongeriket.

Allerede som seksåring er det masse folk som hater Fitz, bare fordi han eksisterer og hvordan han kom til. Selv om han er en bastard, så har han kongelig blod i seg, og da er kongen forpliktet til å ta seg av ham. I alle fall så lenge kongen føler han kan få noe nytte ut av gutten. Stallmesteren Burrich får ansvaret for lille Fitz, og selv om de har et turbulent forhold til tider, så blir han en surrogatfar for Fitz. I tillegg så blir Fitz satt som læregutt hos Chade, kongens private snikmorder...

Og mens Fitz vokser opp så møter han både vennskap og fiendskap. Det er politisk uro i landet og skumle intriger. Og over havet kommer skip med krigere på tokt. Krigere med en skremmende magi som sprer skrekk over hele landet. Stakkars Fitz havner som oftest midt oppi rotet.

Denne boken er bare starten på det tøffe livet som Fitz får. Det er en bok som man lever seg inn i. En bok som man blir helt oppslukt av. Tok meg to dager å lese igjennom de 466 sidene. Jeg startet nemlig på kvelden. Jeg må vente litt til en gang jeg har god tid før jeg begynner på neste bok. For når jeg først starter, så blir jeg sittende.

Assassin's Apprentice er en bok jeg alltid anbefaler innenfor fantasy-sjangeren. Men vær advart, det kan være noen "rusk-i-øyet"-øyeblikk.

#bok #bokanmeldelse #robinhobb #assassinsapprentice #farseer #farseertrilogy #subterraneanpress

Hva kommer på Netflix fremover?

Etter å ha sett den skuffende Coin Heist i dag tok jeg en titt på youtube-kanalen til Netflix for å se hva annet som kommer i nær fremtid. Det er jo faktisk massevis av nye greier på vei. Har jo hørt at Netflix har lovt å øke mengden med originalinnhold fra 600 timer (i fjor) til 1000 timer. Det virker som de er på god vei til å klare det. Heldigvis er det mye spennende blant filmene og seriene:

iBoy

FbEWtpSmJXgSer ut som en britisk film. En gutt blir overfalt og knuste biter av smart-telefonen hans havner i hjernen hans. Dette gir ham en form for superkrefter. Litt dumt, men samtidig kult. Denne skal jeg se. Superhelt-historier er som oftest velig gøy. Denne virker litt mørk og han gutten er kanskje ikke så alt for super likevel. Interessant. Og så er jo Arya fra Game of Thrones (Maisie Williams) med. Denne kommer 27. januar. Det er jo allerede i neste uke.

Frontier

2J5wTsYAh94Jason Momoa (Stargate Atlantis, Game of Thrones og snart Aquaman i Justice League-filmen) har hovedrollen i denne serien. Ser ut som en blodig action-historie om pelsfangst i Amerikas tidligste dager. Indianere og rødjakker ser det ut som. Denne kan være bra. Og den legges ut i morgen allerede. Er skikkelig fristet til å ta en titt på den i helgen.

Take The 10

7iXwR0mFHn8En komedie som også legges ut i morgen. Ser ut til å handle om to tullinger som stjeler konsertbilletter og noe narko fra en farlig type. Får ikke noen "må sees" følelse av denne traileren. Mulig jeg ser den en gang i fremtiden hvis jeg føler for noe dumt og enkelt, men dette virker ikke som den typen film jeg liker.

Santa Clarita Diet

xjRnbOgoAUQWow! Denne skal jeg se. Drew Barrymore som zombie-mor og Timothy Olyphant som den hjelpsomme ektemannen. Dette ser ut som en litt bisarr og helsprø komiserie. Jeg syntes jeg så Nathan Fillion og Patton Oswalt også. Har store forhåpninger for denne. Håper jeg ikke blir skuffet. Denne legges ut 3. februar, altså om to uker.

Girlfriend's Day

A2L0100_Yp4Bob Odenkirk (Breaking Bad og Better Call Saul) har hovedrollen i denne komedien som handler om gratulasjonskort. Jeg synes denne virker ganske interessant. Virker som litt uvanlig mye styr over det å skrive gratulasjonskort, men filmer som gjør ting annerledes er alltid gøy. Tror jeg skal ta en titt på denne når den dukker opp. 14. februar legges den ut.

David Brent

0z6-TK07SF8


Jeg må innrømme at jeg aldri har hatt noe særlig sans for humoren til Ricky Gervais. Jeg foretrekker den amerikanske versjonen av The Office. Orket faktisk ikke å se ferdig den britiske. Så denne mockumentarien om David Brent (hans rollefigur i The Office) satt 12 år etter serien interesserer meg ikke så veldig. Men han har jo mange fans og det er mange som er ekstatiske over den britiske versjonen, så det er sikkert en god del som setter pris på denne. Legges ut 10. februar.

The Discovery

rm-FjYW24JYOi! Denne traileren var herlig mystisk. Ikke så lett å skjønne hva denne filmen handler om, men den pirrer nysgjerrigheten. Etter det jeg har forstått så spiller Robert Redford en vitenskapsmann som har bevist at det finnes et liv etter døden. Og etter de så har verden et alvorlig selvmordsproblem. Jason Segel fra How I Met Your Mother og Rooney Mara fra House of Cards ser ut til å ha hovedrollene. Denne skal jeg garantert se. Den blir ikke lagt ut før 31. mars, så det er en stund å vente enda.

Sandy Wexler

wZBYQcaHdrMDen tredje Adam Sandler-filmen til Netflix har fått en liten teaser. Jeg likte The Do Over veldig godt, men denne er jeg mer usikker på. Adam Sandler spiller en snodig talentmanager som forelsker seg i en av klientene sine. For meg høres ikke det særlig interessant ut, men vil avvente til den faktisk traileren dukker opp før jeg bestemmer meg for om jeg vil se den eller ikke. 14 april skal filmen legges ut, så er en stund til enda.

Deidra & Laney Rob a Train

Gi6wDhqg9_wHmm. Denne traileren ble lagt ut i dag. Handler om to jenter som raner tog. Den ser interessant ut. Virker mer som en drama-film egentlig, men han togetterforskeren der ga meg litt komedie-vibber også. 17. mars skal filmen legges ut. Jeg ble litt nysgjerrig på denne. Slår meg som en film som kan gå begge veier. Kommer til å legge den til listen når den dukker opp.

I Don't Feel at Home in this World Anymore

a891D5_bGY4Også en splitter ny trailer lagt ut i dag. Den første halvparten av traileren fikk meg til å tenke at dette kanskje ikke var noe for meg, men så ble det jo riktig så interessant i den andre halvdelen. Slår meg som en litt crazy film. Den legges ut 24. februar. Jeg kommer til å legge denne til listen også. Elijah Wood (selveste Frodo) er med. Han spiller en rar kampsportentusiast har jeg forstått.

 

Det er veldig mye interessant på vei. En ting som går igjen er at de fleste virker som litt rare og veldig spennende. Og så mye forskjellig som kommer! :) Håper litt på dårlig vær fremover. Så jeg slipper å få dårlig samvittighet av å sitte så mye inne og se på film og serier.

De jeg gleder meg mest til er Santa Clarita Diet og The Discovery, men det er mye her som jeg får lyst til å se.

Hva synes dere? Hvilken film eller serie ser du mest frem til?

 

#netflix #film #serie #trailer

Myntkuppet 

Det er ikke gull alt Netflix tar i. I dag har jeg sett filmen Coin Heist, eller Myntkuppet som den kalles på norsk. Egentlig skulle jeg se videre på sci-fi serien Falling Skies i dag, men med en gang poppet denne filmen opp da jeg åpnet Netflix. Så på impuls bestemte jeg meg bare for å se den i stedet. Det som er merket som Netflix Origianl bruker jo som oftest å være veldig bra. Jeg ble ikke så begeistret. Denne var kjedelig.

Det kommer noen spoilere, så les videre på eget ansvar.

Dere kan jo se traileren først:

xUyTRSlmXf4Jeg syntes filmen var treig. Skikkelig treig. Det var lite action og ingen av karakterene klarte å fenge meg noe særlig. Når ting går såpass sakte uten noe skikkelig interessant til å fange oppmerksomheten, så blir man i stedet sittende og irritere seg over ulogiske saker. I alle fall gjør jeg det. Som oftest bryr jeg meg ikke om at ting er urealistisk, men det er jo fordi filmen har tempo eller en spennende handling som kompenserer for dette.

Skolens rektor blir arrestert for å ha svindlet skolen for 10 millioner. Dermed kuttes alle de tingene som elevene synes er morsomme. Jason (Alex Saxon) er rektorens sønn og blir lederen for en liten gruppe elever som bestemmer seg for å redde skolen. De var nemlig på skoletur til myntverket rett før. Og det ga dem en ide om å bryte seg inn og trykke opp mynter med feil, som de så har tenkt å selge dyrt til numismatikere.

Jason har sett masse "Heist Movies" og som ekspert på slikt blir han lederen for gruppen. Benny (Jay Walker), den fattige gutten som mister stipendet sitt, er mekanikereksperten. Han har utrolig nok tilgang til et bilverksted hvor han i ro og mak har tid til å støpe en myntpatrise uten at noen som helst spør hva han holder på med. Alice (Alexis G. Hall) er hackerjenta som kan hacke til det meste. Dakota (Sasha Pieterse) er skolerådsleder og leder for masse skoleklubber (nå nedlagt). Hun er organisatoren som lager planene, til tross for at Jason skal være "eksperten".

Er det bare meg, eller er Dakota både i stemme og fremtoning veldig lik Catherine Heigl?

Disse fire bryter seg inn i USA sitt myntverk, trykker masse penger og kommer unna med det. Dette er i USA. Myntverket i USA. Skoleungdommer (skuespillerne er voksne så de ser ikke slik ut, men de skal være det) klarer å bryte seg inn i selve myntverket. Sikkerhetsvaktene er latterlige og udugelige. Eksempel: Benny sier at Alice (de er like gamle og begge skoleelever) er niesa hans og vaktene synes ikke at det er mistenkelig i det hele tatt. Sjefen for myntverket er en alt for dumsnill fyr som tror Dakota (skoleelev) er en reporter og lar henne få fri tilgang til kontoret sitt. Sikkerheten i selveste myntverket er så dårlig at alt man trenger for å komme seg inn er et nøkkelkort. Alt man så trenger for å lage mynter er helt åpent og fritt tilgjengelig for alle som kommer inn. Og selv om vaktene til slutt skjønner at noe muffens foregår, så er de så treige at ungdommene har tid til å trykke opp 20 000 mynter, for så å stikke av uten å bli fanget.

Sukk.

Og slutten...

Mr. Smerconish (Mark Blum), styreleder for skolen, var jo skurken som lurte Jasons far til å ta pengene. For at han og den irriterende kunstlæreren Mr. Rankin (Michael Cyril Creighton) ikke skulle kontakte politiet, så gir de ham myntene. Skurken blir rik, mot at han gir en del av pengene til skolen så den reddes. Kunstlæreren får ingenting, men synes plutselig at dette er helt greit likevel. Etter å ha vært ekstremt keen på å ta ungene i noe ulovlig. Faren til Jason må fortsatt i fengsel. Jason selv bestemmer seg for å forlate skolen, og dermed blir det ikke noe av den gryende romansen mellom han og Alice. Personlig synes jeg hun burde ha gått for gamer/nerdevennen sin. Det var vondt å se på ham under skoledansen da han ba Alice gå etter Jason. Noe burde ha endt lykkelig i denne filmen.

Så. Skolen ble riktignok reddet. Men skurken vant og faren må i fengsel. Ingen romantikk. Hva var poenget med denne filmen egentlig? At livet er urettferdig? Vi vet alle at livet er urettferdig. Vi ser ikke film for å bekrefte dette. Vi ser film for at ting skal gå bra til slutt.

Nei, denne likte jeg ikke. Langtekkelig start. Selve "kuppet" gikk alt for lett og glatt. Og slutten var ganske så meningsløs. Styr unna.

#film #netflix #heistmovie #netflixfilm #ungdomsfilm #kjedelig #mynter

Caliban's War 

Endelig har jeg fått lest Caliban's War av James S.A. Corey (som er et pseudonym for Daniel Abraham og Ty Franck). Jeg ble skikkelig begeistret for Leviathan Wakes, den første boken i The Expanse. Jeg måtte jo vente til den signerte spesialutgaven til Subterranean Press kom ut. Når jeg hadde kjøpt den første boken slik, så må jo resten stile i bokhyllen ;) Også denne gangen fikk jeg nummer 115 av et opplag på 574. Har allerede forhåndsbestilt bok nummer 3 og gleder meg skikkelig til den. Var en skikkelig wow!-twist på slutten.

Så hva handler det om? Litt vanskelig å forklare uten å spoile den første boken. Dette er en science fiction historie satt i en fremtid hvor menneskene har kolonisert solsystemet. Jorda og Mars er de to store supermaktene og de har en skikkelig kald krig gående. Den tredje makten er OPA og "belterne". Folkene som bor i det ytre solsystemet. Som har vokst opp i lav gravitasjon og har blitt lange og tynne med skrøpelige ben. De kan ikke besøke jorden, for gravitasjonen er for sterk for dem.

Etter det som skjedde med romstasjonen Eros i den første boken, er det nå noe skikkelig skummelt på Venus (håper det var vagt nok til å ikke ødelegge for de som ikke har lest den første boken). Caliban's War starter på Ganymede, Jupiters største måne. Romstasjonen der er en av de viktigste, for der dyrkes mye av maten som resten av solsystemet spiser.

Mei, datteren til botanikeren Prax, blir stjålet fra barnehagen av legen hennes og en mystisk dame. Like etterpå skjer det noe som får marinesoldatene til Mars og Jorda til å skyte på hverandre. Hele stasjonen bryter ut i kaos og plutselig er ikke krigen så kald lenger. Nok en gang er hele solsystemet på randen til krig og nok en gang havner James Holden og hans fargerike mannskap midt oppi det hele. Og hva er sammenhengen mellom fireårige Mei, volden som starter mellom Mars og Jorda, og det skumle på Venus? Jo, det må du lese boken for å få vite :)

Vi møter igjen flere kjente fra den første boken. Tenker da på Holden og hans mannskap. Jeg klarer ikke helt å huske om Avasarala var så mye med i den første boken. I så fall var det ganske lite. Etter å ha sett første sesongen av tv-serien så er det der jeg husker henne fra. Uansett så er den beintøffe gamle politikerdama i sari en av hovedpersonene her. I tillegg til botanikeren Prax, så møter vi også Roberta "Bobbie" Draper, beintøff marinesoldat fra Mars. Miller var min favoritt i den første boken, men her var det Bobbie jeg likte best.

Det er summen av alt som gjør denne boken så bra. Det er spennende og interessante karakterer, et komplekst fremtidssamfunn med troverdig politikk og fraksjoner, et digert mysterium (røper ikke hva det er, men det er veldig sci-fi), ei ung jente å redde og massevis av action, dramatikk og spenning. Dette er skikkelig romopera.

Liker du science fiction så er denne bokserien for deg :)

TV-serien er ganske bra den også. Sesong 2 er like om hjørnet og jeg gleder meg til å se den.

5dkXNhJ-F-c


 

ZGnOKJ1JkRY


 

#bok #bokanmeldelse #theexpanse #jamessacorey #sciencefiction

Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events

I dag er det fredag den 13. Ulykkesdagen. Best å holde seg hjemme, ikke sant? Bare for sikkerhetsskyld. Mulig kollegene mine på jobben trodde at det var derfor jeg tok en fridag i dag. Egentlig var det for å tilbringe en deilig og avslappende dag i senga med Netflix. For i dag ble deres nyeste tv-serie lagt ut: 

Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events (på norsk En Serie Uheldige Hendelser, eller også kalt Den Onde Greven) er en barnebokserie på 13 bøker. Den første boken ble filmatisert i 2004, da med Jim Carrey i rollen som Grev Olaf. I Netflix-serien er det Neal Patrick Harris (Barney fra How I Met Your Mother) som har rollen. Og jeg synes han passer kjempegodt. Filmen fra 2004 syntes jeg var ok, denne serien synes jeg er kjempebra. De åtte episodene i den første sesongen tar for seg de fire første bøkene.

Det er vanskelig å skrive noe særlig om denne serien uten å komme med noen små spoilere. Jeg skal gjøre så godt jeg kan. Om det blir noen så vil de være små, så de burde ikke ødelegge opplevelsen, men hvis du aldri har hørt om bøkene eller filmen fra 2004, så anbefaler jeg at du bare ser serien og koser deg skikkelig. Det er en barne/ungdomsserie, men samtidig synes jeg den er ganske så voksen også. Jeg er over 30 og storkoste meg med den.

Patrick Warburton spiller Lemony Snicket som er fortelleren av denne tragiske historien. Han ber oss om å ikke se på, for denne historien er så tragisk og forferdelig. Til og med åpningsmelodien ber oss om å "Look away"

0GeCPanRHU0Selvsagt gjør vi ikke det :)

Forresten, hvis du bingeser hele serien slik jeg gjorde, så hopper Netflix automatisk over åpningsmelodien. Anbefaler at du spoler tilbake og ser den også, for sangen endrer seg litt hver gang serien tar for seg en ny bok (altså annenhver episode).

Serien handler om de tre Baudelaire-barna, Violet (Malina Weissmann), Klaus (Louis Hynes) og babyen Sunny. En dag, etter å ha lekt på stranden, kommer Mr. Poe (K. Todd Freeman) bort til dem. Han jobber i banken og virker veldig creepy når han nesten smilende forteller dem at foreldrene akkurat har dødd i en brann. Hans jobb er å ordne med testamentet og det innebærer å finne en verge til å ta seg av barna. Mr. Poe er... en spesiell fyr. Noen ganger får man lyst til å bare skrike mot skjermen over hvor dum han er.

Ungene blir sendt til sin fjerne slektning Grev Olaf. Greven er en skuespiller og en skikkelig ufyselig og fæl fyr. Hans største ønske er å få klørne sine i familieformuen som ungene skal få når Violet blir myndig (hun er 14. nå). Og han er villig til å gå over lik eller enda verre ting for å klare dette.

Serien klarer å være veldig mørk og dyster, men samtidig lys og morsom. Beaudelaire-barna opplever mange grusomheter og tragedier, men de kjemper videre med imponerende kløkt og pågangsmot. Man må bare beundre hvordan de holder ut all motgangen. Det er veldig mye humor, akkurat nok til at tragediene ikke blir alt for deprimerende.

Jeg har hørt at dette er en av de dyreste seriene som Netflix har laget. Det merkes, for settene som handlingen foregår i er helt nydelige. Det skitne huset til Grev Olaf er spektakulært. Altså ikke i at det er vakkert, men at det forfalne og stygge huset ser utrolig bra laget ut. Det samme gjør hagen og reptilhuset til Montgomery Montgomery (Aasif Mandvi), huset til tante Josefine (Alfre Woodard som jeg sist så i Luke Cage), den lille byen ved sjøen, mølla til Sir (Don Johnson) og egentlig alle stedene hvor serien tar oss med. Det oser kvalitet av kulissene, og selv om det sikkert er en del CGI her og der, så virker alt som meget godt håndverk. Det ser nesten bedre enn ekte ut. Særlig bibliotekene! Ah, jeg drømmer om ha et bibliotek slik som Justice Strauss (Joan Cusack) har. Mitt vil ha mer science fiction og fantasy, men så høye bokhyller at man må ha en trapp på hjul, det hadde vært noe det.

En ting som ofte gjøres i barnefilmer (har ikke sett så mange, men har inntrykk av at det er slik) er at store og vanskelige ord blir forklart. Det skjer her også, men ofte med et irritert svar fra barna om at de vet hva det betyr. Får meg til å smile hver gang :) Men det er egentlig en bra ting, for du har muligheten til å lære deg noen ekstra engelske ord her (hvis du ikke kan alle fra før av da).

Jeg har ikke noe å si på skuespillet annet enn at det er veldig bra. Det er litt overspilling men dette er en sånn historie hvor man skal gjøre det. For barna er de smarte og fornuftige, mens de fleste voksne er dumme eller karikaturer. Som jeg sa, så er det mye humor her. I tillegg til de skuespillerne jeg allerede har nevnt så er blant annet disse med: Will Arnett (Arrested Development, Teenage Mutant Ninja Turtles og Bojack Horseman for å nevne noe av det han har vært med i), Cobie Smulders (How I Met Your Mother, Avengers og flere Marvel-filmer), Rob Labelle, John DeSantis, Usman Ally, Cleo King og Catherine O'Hara (moren i Hjemme Alene filmene). I filmen fra 2004 var det faktisk O'Hara som spilte Justice Strauss (Joan Cusack har den rollen her).

Selv om serien handler om de tre barna så er det nesten Grev Olaf som er hovedpersonen. Neal Patrick Harris gjør en fremragende jobb og stjeler alle scener han er med i. Det er jo den slemme grevens utspekulerte og onde planer, og ikke minst med sine mange forkledninger som det bare er barna som gjennomskuer, som skaper omtrent alle konflikter og påfølgende dramatikk. Håndlangerne hans (teatertruppen) skaper også litt humor og spenning, men det er Greven som ruler.

Patrick Warburton som den mystiske Lemony Snicket likte jeg også veldig godt. Han popper frem som fortelleren støtt og stadig, men jeg ble aldri irritert over avbrytelsene hans. Selv med sin dype og alvorlige stemme så er også han veldig morsom til tider. Og veldig mystisk, for selv om vi får noen hint her og der, så sitter man og lurer på hva hans kobling til denne historien er.

Jeg er nå ferdig med alle episodene i den første sesongen. Selv om jeg ikke har lest noe sted at Netflix har bekreftet en sesong til, så er jeg veldig sikker på at det kommer det til å bli. For denne serien var skikkelig bra. Du må se den! Nok en fjær i hatten til Netflix, som atter en gang beviser at de er seriekongen for tiden.

Her er to trailere for serien:

Tup-5yOcJuM
DHyxlzHudoU

 

 

 

Gleder meg til fortsettelsen kommer. Kommer til å ta meg Netflix-fri fra jobben da også :D

 

Og så må jeg huske på å støvsuge bort potetgullsmulene fra senga før natten ;)

#netflix #lemonysnicket #aseriesofunfortunateevents #countolaf #serie #tvserie #netflixserie #bingese #bingewatching #nealpatrickharris #patrickwarburton

Den russiske bjørnen kommer 

I det siste så har jeg sett en del filmer fra andre land enn USA og England. Særlig en del indiske og japanske filmer. Det finnes mye spennende filmer utenfor mainstream Hollywood. Nylig kom jeg over traileren til den russiske filmen Zashchitniki (Guardians på engelsk) som kommer på kino i Russland 23. februar nå.

Måtte bare dele den med dere, for filmen ser jo dritkul ut:

cdgSH9w6X6A


Sukk, det er vel for mye å håpe på at den skal komme på kino her i Bodø.

Jeg er ikke så veldig god i russisk, men det slår meg som at dette er en russisk versjon av Avengers, X-Men eller Fantastic Four. Muligens litt av alt her :) Bortsett fra at Thing eller Captain America er byttet ut med Den Russiske Bjørn(emannen). Hun ene dama kan jo gjøre seg usynlig også, så kanskje er det Fantastic Four som er den store inspirasjonen bak. I hvert fall så ser dette ut som et meget spennende forsøk på å gi de amerkanske Marvel og DC filmene litt konkurranse.

Om den er bra eller ikke vet jeg selvsagt ikke. Men har veldig lyst til å se den. Har ikke du?

Får satse på at den kommer ut på blu ray med engelske undertekster en gang i fremtiden.

#film #russiskfilm #superhelt #superheltfilm #filmtrailer

Miniatyrer 

John Scalzi er en av mine favorittforfattere. Han skriver kjempebra science fiction (Old Man's War serien), herlig humor (The Android's Dream) og nydelig satire (Redshirts). Og dette er bare noen eksempler. Og mens vi venter på hans neste bok (starten på en ny science fiction serie har jeg hørt) så har han utgitt denne lille antologien.

Miniatures er, som tittelen antyder, en samling av hans meget korte skriverier. Disse 18 novellene ligger alle mellom 2296 og 427 ord. Det er ikke akkurat noveller alt sammen heller. Noen er mer som intervjer, avisartikler og jobbdokumenter. Pluss et dikt. Han er tilgitt det :)

Det er humoren hans som er i fokus her, for de er alle morsomme. Noen litt mindre enn andre riktignok, men flere av disse fikk meg til å le høyt. Den beste tror jeg må være The Other Large Thing. Vanskelig å beskrive uten å røpe for mye, men den handler om en katt. Og for en katt! I andre historier blir verden tatt over av intelligent yoghurt for eksempel. Så som dere skjønner så er ikke denne humoren helt for alle. Den er veldig science fiction til tider. Jeg synes den er fantastisk. En tema som ofte går igjen er historier der romvesener har blitt en vanlig del av samfunnet og fokuserer på de dagligdagse problemene det medfører. Det er litt av noen situasjoner som kan oppstå der altså :)

En annen historie som er med er To Sue The World, en morsom historie satt i universet til boken Redshirts. På Youtube ligger det en video der John Scalzi fremfører denne med sin venn Wil Wheaton. Og det er til tider spesielt hysterisk morsomt fordi det er nettopp Wil Wheaton som leser. Her kan dere se sketsjen:

Zz5S2x_tJ70


Er sikker på at enhver Star Trek-fan vil rofl-e skikkelig av denne :)

Liker du science fiction og humor så er jeg rimelig sikker på at du vil like denne også.

Miniatures ble utgitt 31. desember 2016 av Subterranean Press. Jeg brukte (sikkert litt for mye) penger på å sikre meg den signerte Limited edition utgaven. Fikk nummer 353 av 1500. Det er vel landskoden til Irland, er det ikke? Som sagt, så er Scalzi en av mine favoritt-forfattere. Har ni bøker av ham (flere hvis jeg tar med ebøker) og alle bortsett fra tre er signerte. Det irriterer meg litt, men lommeboken tillater meg ikke å gjøre samlingen helt perfekt. Enda.

Men nok om det. Miniatures er en samling med kort fiksjon, og da burde denne anmeldelsen også være kort. Les og le :)

#bok #bokanmeldelse #scalzi #miniatures #novelle #novellesamling #sciencefiction #humor #subterraneanpress

Ek Tha Tiger 

I går kveld så ble det Bollywood-film igjen. Nok en gang en action-film med Salman Khan.

Ek Tha Tiger, regissert av Kabir Khan, er ikke den beste Bollywood-filmen jeg har sett, men den er helt klart severdig og jeg hadde det veldig gøy.

Premisset fikk meg til å tro at dette var en spion-action-thriller, men i Bollywood-filmer så er det som oftest også puttet inn en heftig dose romantisk komedie, og ikke minst musikkvideoer.

Salman Khan spiller Tiger, som jobber i RAW. Det er Indias versjon av MI6 eller CIA så han er i bunn og grunn en indisk James Bond. Etter en actionfylt åpningssekvens i Irak, så blir han sendt til Irland for å overvåke en professor der. De frykter at professorens kjennskap til Indias missilforsvar kan bli lekket til ISI, Pakistans motstykke til RAW. I Irland møter han Zoya (Katrina Kaif) og blir hodestups forelsket. Det blir lite spionering, men masse romantisk komedie den første halvdelen av filmen. Så kommer en (ikke så alt for) overraskende twist rett før intervallet, og resten av filmen kjører opp tempoet og legger til masse action.

Indiske filmer er ofte veldig lange så det bruker å være et intervall midt i slik at kinogjengere kan gå på do eller kjøpe mer snop og snacks. Hvis du har sett gamle amerikanske filmer, så var det intervall i en del av dem også. Men jeg så filmen på blu-ray så intervallet var selvsagt klippet vekk :)

Jeg syntes action-scenene var veldig gode, de bruker å være det i filmer med Salman Khan. Jeg kan ikke si at jeg la merke til det, men det var visst noen blundere i klippingen slik at stuntmannens ansikt vistes noen ganger. Har sett en del anmeldelser som klager over det. Den romantiske biten ble aldri for klein, og var litt morsom innimellom. Sangene var gode, mye fin musikk her. Selve plottet i filmen var litt klisjeaktig og ikke særlig overraskende, men likevel helt ok.

Det jeg savnet litt var de "wow, dette er helt crazy!"-øyeblikkene som andre Bollywood-filmer har gitt meg. Kanskje har jeg sett såpass mange nå at jeg har blitt vant til måten de lager filmer på. På imdb har filmen en rating på 5,4, men det er omtrent det samme som andre Bollywood filmer jeg har likt veldig godt har hatt også. Tenker da på Dabangg (6,6), Jai Ho (5,4) og Kick (5,5) eksempelvis.

Uansett, så er dette en helt fin actionfilm, som lett kan anbefales. Bollywood-filmer har sin helt egen sjarm og jeg synes de er kjempegøy.

Her er traileren:

SmUl0l8qBXw

Ser på imdb at det er planlagt en oppfølger, titulert Tiger Zinda Hai. Den står som pre-Production og foreløpig lanseringsdato er desember 2017. Jeg hadde sett den om den kom på kino her i Norge, men tviler på at det skjer.

#film #Bollywood #salmankhan #ekthatiger #action #romantiskkomedie #thriller #indiskfilm

Alven og Drømmevandreren 

Awake av Michael DeAngelo er en historie fra fantasy-universet Tellest. Den handler om alvekrigeren Venathryn som sliter med mareritt og dårlige minner fra 17 år tidligere, da hun ble den eneste overlevende etter et goblin-angrep. Nå har disse plagene ført til at hun har fått drømmepesten, som sakte ødelegger henne. Familien har leid inn drømmevandreren Maravek for å hjelpe henne. Sammen går de to inn i marerittet hennes og må gjenoppleve tragedien i et forsøk på å kurere henne.

Jeg fikk denne etter å ha støttet utgivelsen av Tales of Tellest på Kickstarter. Syntes det hørtes spennende ut og var litt nysgjerrig på hvordan dette fantasy-universet var.

Etter bare denne novellen på drøyt 90 sider så føler jeg ikke at jeg kan si noe særlig om serien i sin helhet, men denne historien var i alle fall bra den. Litt action, litt magi, alver og gobliner, ja alt som hører med i en fantasy-historie.

Historier som handler om drømmer og drømmevandring har jeg ikke alltid vært så begeistret for, men det fungerte i dette tilfellet. Det var ikke kastet bort masse tid på rare drømmegreier for å fremheve at det er en drøm. De bare gikk rett inn i minnet om goblinangrepet, fullt klare over at om de døde i drømmen så ville de dø i virkeligheten også. Spennende ble det også.

Har flere historier fra Tellest liggende på harddisken. Gleder meg til å lese mer :)

#bok #novelle #bokanmeldelse #fantasy #tellest #michaeldeangelo

Instagram

hits