Zom-B FamilyZom-B Family er den niende boken i Zom-B serien til grøssermesteren Darren Shan. Så vidt jeg vet har ikke denne serien blitt oversatt til norsk slik Demonata og Cirque du Freak-bøkene hans er. Det burde den bli, for den er skikkelig god.

Det er ekstremt vanskelig å skrive noen særlig anmeldelse av denne uten å røpe hva som har skjedd i løpet av de foregående bøkene. Har du ikke lest dem, så stopp her og les dem.

Serien handler om B. Smith sine opplevelser under en zombieapokalypse. B er selv blitt en zombie, men har beholdt sin intelligens og sine minner takket være en vaksine B fikk da B var ung. Det er fortsatt masse mysterier om hvordan alt dette har skjedd og hva B sin rolle er i alt dette. Zombien Dr. Oystein, Uglemannen med kulemage og den skrekkelige klovnen Mr. Dowling er alle innblandet på ett eller annet vis, men B og vi som lesere vet ikke detaljene.

I denne boken er B tatt til fange av barnemorderen Dan-Dan og de gærne rikingene han henger med. Disse folkene ønsker å regjere over verden så snart zombie-problemet er løst. B får også møte faren, rasisten og KKK-medlemmet som B har et svært anstrengt forhold til. Et veldig vanskelig møte for B, men B får i alle fall vite hva som har skjedd med familien.

Disse bøkene er skrevet for ungdommer. Språket er veldig lettlest og bøkene er ikke så lange. Så vidt over 200 sider og med ganske stor tekst. Det er masse med blod, gørr og grøss, men alt er skrevet med et glimt i øyet som gjør det skummelt, men ikke skrekkelig og alt for skremmende. Dog er det en torturscene her som kanskje er litt i sterkeste laget for aldersgruppen boken egentlig er skrevet for. Men på den andre siden så er jo unger veldig tøffe. Jeg snek meg jo selv til å lese bøker og se filmer med 18årsgrense lenge før jeg ble gammel nok i min tid.

Jeg vet ikke helt om jeg vil si at Darren Shan er selve Mesteren av grøss slik det står på omslaget, men en mester i ungdomsgrøss er han i hvert fall. Har lest noe av Demonata-serien hans og må si at denne er ti ganger bedre. Gleder meg til å få tak i bok nummer 10.

#bok #bokanmeldelse #darrenshan #shan #zombie #zomb

Mister Hyde og Mister Dukke

I min nærmest uendelige reise gjennom Marvel-tegneserier har jeg nå kommet til desember måned 1963.Marvel ga ut 11 tegneserier denne måneden. Det var ikke så mye, historisk sett, som fanget oppmerksomheten min da jeg sjekket hva som skjedde den måneden, så jeg går bare rett på tegneseriene:

 

Tales to Astonish nummer 50.Denne skuffet meg litt. Den er bare alt for teit. Vepsen, altså Janet, fremstilles som en elskovssyk skrulle. Man skulle nesten tro hun var blondere enn hvitmaling. Og skurken er ingen ringere enn Den Menneskelige Snurrebass. Ikke en sånn snurrebass, din koffert-tenkende pervo. En sånn som faktisk snurrer. Historien blir heller ikke avsluttet, men dette er så tåpelig at jeg hadde ikke mistet noe nattesøvn over å ha måttet vente en måned på å få høre slutten.

 

Amazing Spider-Man nummer 7.

 

Hvem er med?

 • Peter Parker - Edderkoppmannen
 • Tante May
 • J. Jonah Jameson
 • Betty Brant
 • Flash Thompson
 • Liz Allen
 • Sally Avril
 • Seymour O'Reilly
 • Adrian Toomes - Gribben

Gribben, som dere sikkert husker fra Amazing Spider-Man nummer 2, rømmer fra fengsel og Edderkoppmannen må igjen kjempe mot flintskallen i fugledrakt. En morsom historie. Peter blir skadet i kampen og må begynne å finne på unnskyldninger for hvordan. Og guttungen flørter også litt med den mye eldre Betty Brant.

 

 

Elizabeth Brant (Earth-616)
Betty Brant
Oh, Peter, nobody could sprain his arm playing volley ball! What really happened?
Amazing Spider-Man Vol 1 546 Textless 2nd Printing
Peter Parker
Okay, I'll tell you the truth... It happened in the air, while I was fighting the Vulture for dear life!
Elizabeth Brant (Earth-616)
Betty Brant
Oh, well! Ask a silly question
Amazing Spider-Man Vol 1 546 Textless 2nd Printing
Peter Parker
So let's stick to the volley ball story! Okay?

 

 

 

Fantastic Four nummer 21.

 

Denne var litt spesiell. Teit, men morsom. En ny skurk dukker opp: Hatsprederen. Og han har en hatstrålepistol som han bruker til å få De Fantastiske Fire til å kjempe mot hverandre. Heldigvis dukker det opp litt uventet hjelp: Nick Fury! Wahoo!! Han er nå en oberst og jobber i CIA. Med hans hjelp klarer de til slutt å overvinne Hatsprederen. Og hvem er det som skjuler seg bak masken? Siden denne tegneserien er fra sekstitallet så tar jeg sjansen på å spoile den: Det er Adolf Hitler! For en oppfinnsomhet :)

Observante lesere vil nok legge merke til at Fury ser like ung ut her som han gjør i sin egen serie som jo er satt under 2. verdenskrig. Det er ingen som bryr seg om det nå, men etter hvert vil det komme frem at han tar et serum for å holde seg ung. Det vil også etter hvert komme fram at det ikke var den ekte Adolf Hitler som var Hatsprederen. Denne Adolf var en klone laget av Arnim Zola og imprentet med minnene til den ekte Hitler.

Rollegalleri:

 • De Fantastiske Fire
  • Reed Richards - Mister Fantastisk
  • Susan Storm - Den Usynlige Jenta
  • Ben Grimm - Tingen
  • Johnny Storm - Den Menneskelige Brannfakkelen
 • Alicia Masters
 • Oberst Nick Fury, CIA
 • Adolf Hitler - Hatsprederen

 

Patsy and Hedy nummer 91.Rawhide Kid nummer 37.Strange Tales nummer 115.Her er det to historier.

Den første handler om Den Menneskelige Brannfakkelen. Sandmannen, som ble fanget av Edderkoppmannen, har rømt fra fengsel. Reed Richards gir Johnny ordre om å alliere seg med Spider-Man, siden han har kjempet mot skurken tidligere, men Johnny er ung og dum og sta og går etter Sandmannen på egen hånd.

I den andre for vi opprinnelseshistorien til Doktor Strange. Han var en kirurg som fikk skadet hendene og ikke lenger kunne operere. Han oppsøker The Ancient One for å finne helbredelse, havner i krangel med den onde eleven Mordo, og ender opp med å bli magistudent selv.

 

Tales of Suspense nummer 48.Stakkars stakkars mann. Hvilke mentale problemer må du ha for å gå rundt med den lua og kalle deg selv for Mister Dukke? Nathan Dolly ble venn med en heksedoktor i Afrika og fikk tak i en magisk dukke han kan bruke til å gi andre smerte. Dette bruker han selvsagt til skumle ting. Helt til Jernmannen stopper ham.

Men det mest spennende med akkurat dette bladet er jo den nye drakten til Jernmannen. Tony Stark innser at den gul drakten han har brukt så langt er for tung og krever for mye strøm, så han designer en ny drakt. Og nå får han de fargene vi er vant til å se ham i; gul og rød.

Litt romanseproblematikk blir det også tid til.

 

Harold Hogan (Earth-616)
"Happy" Hogan
How do you figger women?
Anthony Stark (Earth-616) from Invincible Iron Man Vol 1 33
Tony Stark
Women I can figure, Happy. But Pepper... she's in a class by herself!

 

 

Journey Into Mystery nummer 99.Denne gangen får Tor en ny motstander å bryne seg på. Calvin Zabo prøvde å få seg en jobb hos Doktor Donald Blake, men ble ikke ansatt. Det gjorde ham så sinna at han sverget hevn. Han liker klassisk litteratur og er fascinert av historien om Doktor Jekyll og Mister Hyde. Han lager et serum og forvandler seg selv til en stor og fæl versjon han kaller Mister Hyde. Med sin nye kraft drar han for å drepe Doktor Blake, uvitende om at den gode doktoren i virkeligheten er Tordenguden Tor.

Men historien blir ikke ferdig, faktisk ender den med en kliffhænger og vi får ikke vite hvordan det går (jeg tror Tor vinner) før i neste blad.

Det er også en historie om Odin og hans kamp mot trollene og ilddemonen Surtur med her.

 

Kathy nummer 26.Modeling With Millie nummer 28.Patsy Walker nummer 112.Det var Marvel-tegneseriene som kom ut i desember 1963. Er litt vanskelig å velge en favoritt. Tror det må bli Spider-Man og hans kamp mot The Vulture. Men Adolf Hitler i Fantastic Four var jo også veldig morsom.

Et nytt år er ferdiglest, og nå skal jeg til å begynne med 1964. Usikker på om det er flere utgivelser, men det er i alle fall flere utgivelser som kan leses på Marvel Unlimited. Skal skrive litt om bladene fra januar når jeg er ferdig med å lese dem.

#marvel #tegneserie #antman #giantman #wasp #henrypym #humantop #spiderman #peterparker #vulture #fantasticfour #reedrichards #thing #susanstorm #humantorch #hatemonger #adolf #hitler #adolfhitler #nazi #Sandman #doctorstrange #baronmordo #ironman #tonystark #misterdoll #thor #donaldblake #misterhyde #zabo #odin #surtur #troll

This May Go On Your Permanent Record


 

For en tid tilbake støttet jeg et Kickstarter-prosjekt til støtte for noen bokutgivelser hos forlaget Silence in the Library. I dag fikk jeg den første eboken: This May Go On Your Permanent Record av Kelly Swails. Tilfeldigvis hadde jeg akkurat blitt ferdig med en bok og romsterte rundt i den enorme ulest-haugen da mailen kom. Så da begynte jeg å lese på denne. Kjente ikke til Kelly Swails fra før av og hadde egentlig ingen spesielle forventninger til boken. Det var Michael A. Stackpole sitt navn som dro meg til denne kickstarteren.

Wow.

Jeg slukte boken i ett.

Ble rett og slett bare sugd inn i historien og storkoste meg hele veien. Følte faktisk litt av den samme gleden og spenningen som da jeg lese Harry Potter for første gang. Rett og slett fantastisk. Jeg har nå skyhøye forventninger til oppfølgeren. Håper den kommer snart.

Boken handler om Sally Clark. Moren hennes er alkoholiker og Sally må ta seg av henne, for moren bytter bort matkupongene for å kjøpe børst. Når Sally, som er veldig smart når det gjelder elektronikk, ser seg nødt til å bryte seg inn i en dagligvarehandel går ikke ting helt som planlagt. Hun klarer å komme seg forbi den elektroniske låsen og ut igjen med matvarer nok til resten av uken, men blir straks arrestert.

Det blir riktignok ikke en skummel fremtid i ungdomsfengsel, for dommeren gir Sally et valg: hun kan melde seg inn i en skole for ekstraordinære ungdommer.

Hun vet ingenting om skolen og blir ganske så overrasket når hun kommer dit og får se hvilke fag hun skal ta. Blant annet Monologer for massene, Militære manøvrer, Kjenn din Nemesis, Pengevasking og Moro med kjemisk krigføring. Hun er i en eliteskole hvor elevene læres opp i å oppnå verdensherredømme.

Kjempekult!

Vi følger Sally mens hun prøver å komme seg igjennom det første skoleåret. Hun får seg noen venner og noen fiender. Og mange prøvelser.

Det er ikke til å komme unna at det er mange likheter med Harry Potter her, bortsett fra at Sally er ei jente og at magien er byttet ut med hacking, skitten politikk og sosial manipulasjon. Sally har også sin egen Draco Malfoy i den fæle Justine.

Men det gjør ingenting. Har lest en del en del andre bøker som støtter seg på formelen til Harry Potter, noen av dem gode og noen dårlige. Det viktigste er ikke å skape en unik skole med noe annet enn magi, men å lage en god og troverdig historie. Og det har Kelly Swails gjort på en glimrende måte.

Skriftspråket er livlig og moderne. Det griper tak i deg og drar deg inn i historien. Fikk med en gang sympati for Sally og humøret mitt svingte i akkord med hennes oppturer og nedturer. Swails spiller også godt på hjertestrengene når hun drar i gang konflikten mellom legat-ungene og de sponsede ungene. Mobbing, særlig av en slik art, aser meg alltid opp. Historien er kjempespennende og jeg tenkte ikke tanken på å ta en pause engang.

Dette var en overraskende og svært gledelig leseropplevelse på en mørk lørdagskveld.

Har ikke sett boken på noen nettbutikker enda, kom ikke engang opp på søk hos Amazon, men regner med at den vil dukke opp ganske snart. This May Go On Your Permanent Record er en av de beste ungdomsbøkene jeg har lest på lenge. Når den dukker opp i salg så er det ingen vits i å nøle. Les den!

 

#bok #bokanmeldelse #kellyswails #ya #ungdomsbok #verdensherredømme #skole

Ukens serier

Jeg ser ganske mange serier, og det føles litt som det er spesielt mange å følge med på for tiden. Vanligvis holder jeg meg til to-tre serier om gangen, men i det siste har det blitt en del serier som strømmetjenestene legger ut rett etter at de har gått på amerikansk tv. Det vil si en episode i uken. Og veldig mange av disse i min sjanger, så det er mye å følge med på for tiden. Tenkte jeg skulle dele med dere hva jeg ser på. Og da hva dere også burde se på ;)

Laying in bed and watching tv between bare feet
Licensed from: AlessandroZocc / yayimages.com


Jeg ser da selvsagt ikke sport som denne fyren, men andre og mye mer underholdende saker.

Først Netflix.

Marvel's Agent Carter er i gang med sin andre sesong. En kjempebra serie om en kvinnelig agent i en mannsdominert etterkrigstid. Tre episoder ligger på Netflix nå. Pluss første sesong selvsagt. Denne serien er kjempebra og har du ikke sett den er det bare å hive seg på. Fjerde episode, Smoke and Mirrors, kommer 4. februar.


Shadowhunters er basert på bøkene til Cassandra Clare. Harald Zwart regisserte filmen, men den ble ingen suksess så de gikk over til tv-serieformat i stedet. Denne er litt teit, men morsom. Synes hun som spiller Clary er dårlig til å få Clary til å virke troverdig. Men det handler om folk som dreper demoner og vampyrer med lysende sverd, så det er jo gøy likevel. Og så er jo den skjønne Emeraude Tobia med. Bare hun i sine trange kjoler er jo nok til at serien må sees. Den fjerde episoden, Raising Hell blir lagt ut 3. februar.


DC's Legends of Tomorrow er en superhelt-serie med tidsreising. Den er litt teit, men kjempemorsom. I hvert fall var den første episoden det. Den tidsreisende Rip Hunter (Arthur Darvill som jo spilte Rory i Doctor Who) samler sammen et team med superhelter for å reise gjennom tiden og stoppe den udødelige tyrannen Vandal Savage. Flere av heltene har vært med tidligere i Arrow og Flash, men du trenger ikke å ha sett dem for å klare å følge med. Selv har jeg ikke sett Flash, og bare første sesong av Arrow. De er på listen. Victor Garber, som dere kanskje husker fra Alias, er med. Det er også radarparet Wentworth Miller og Dominic Purcell (brødrene fra Prison Break). Episode to legges ut 3. februar, noe jeg gleder meg til.


Innimellom ser jeg også en del på Blacklist. Der henger Netflix litt etter for de har bare de to første sesongene. Men jeg ser den heller der enn på Viaplay da Netflix strømmer den i bedre kvalitet. En kjempebra actionserie om forbryteren Raymond Reddington som hjelper/utnytter FBI til å fange konkurrentene hans. Har så vidt begynt på sesong to hvor Peter Stormare har blitt med som en skikkelig skumling. Denne anbefales virkelig.


Så HBO

The Shannara Chronicles er serien basert på Terry Brooks bok The Elfstones of Shannara. Selv om den er laget av MTV og er litt mer tenåringsvennlig enn jeg skulle ønsket, så er det en veldig bra fantasy-serie. Den er spilt inn på New Zealand så landskapene er nydelige og de har veldig gode effekter og kostymer. Den sjette episoden, Pykon, blir lagt ut på onsdag.


Innimellom så ser jeg litt på Nurse Jackie. Skal akkurat til å begynne på sesong 6. Den handler om Jackie Peyton, en sykesøster på et akuttmottak. Hun er narkoman og gjør det meste for å få tak i piller. Det er mye humor her så jeg vil kalle serien en dramakomedie. Begynte sånn tilfeldig å se på den i julen og forventet ikke noe særlig, men ble overrasket over hvor bra den var. I sesong 5 syntes jeg at serien begynte å tape seg litt, men starten på sesong seks virker veldig lovende. Denne burde dere virkelig prøve.


Og til slutt Viaplay

Outsiders er en serie som akkurat har begynt. Så nylig den første episoden og den var kjempebra. Serien handler om Farrell-klanen, en gruppe fjellfolk som bor for seg selv og ikke vil ha noe med byfolket ved bunnen av fjellet. Alle er redde for dem, noe som ikke er så rart for mange av dem virker klin gærne. Det brygger opp til masse skumle konflikter når et gruveselskap kjøper fjellet og vil ha sheriffen til å jage vekk klanen så de kan starte en kullgruve der oppe. Den føles litt som Wrong Turn med et snev av Mad Max. Kjempespennende serie. Episode to skal bli lagt ut på onsdag.Dette er hvor jeg er i serienes verden akkurat nå. Har du sett noen av disse, så gjerne legg igjen en kommentar om hva du synes. Og har du tips til annet bra jeg burde følge med på så tar jeg med glede i mot det. Selv om jeg egentlig ikke har tid til å følge med på flere serier akkurat nå. Jeg vet at Viaplay legger ut den nye X-files serien, men jeg har ikke sett alle sesongene av den gamle, så den ligger på vent til jeg har fått gjort det.

Håper dere alle har en kjempefin helg :)

 

 

#tv #tvserie #netflix #hbo #viaplay #shannara #marvel #agentcarter #dc #legendsoftomorrow #shadowhunters #blacklist #nursejackie #outsiders

Harith er tilbakeThe Return of the Harith er den andre delen av firlogien The Hounds of Hell fra det franske tegneserieselskapet Humanoids. Manus er av Philippe Thirault. Tegningene er av Christian Højgaard, Drazen Kovacevic og Roman Surzhenko. Den franske tittelen er Le retour du Harith - La meute de l?enfer 2.

Denne tegneserien handler om en gruppe eventyrere som er leid inn av keiserinnen av Bysants for å finne en skatt. Det de ikke vet er at keiserinnen og hennes Pluto-prest har skumle planer for dem.

I del to får vi mer bakgrunnshistorie for heltene, og det er sterke historier fra fortiden. Bueskytterinnen giftet seg av kjærlighet, noe faren rett og slett ikke tolererte. Mannen hennes ble halshugget og hun ble lurt til å spise sitt eget barn. Grusomt.

Jakten på skatten fører dem blant annet til Tunisia, hvor de må bekjempe en mørk kraft.

Dette er en ganske voksen tegneserie, mye alvorligere enn f.eks. Marvel-tegneseriene som jeg leser for tiden. Tegningene er nydelige og historien er mørk og spennende. Hadde egentlig ikke noe særlig forventinger til denne da jeg begynte, men nå gleder jeg meg virkelig til å få lest del tre.

#tegneserie #humanoids #fantasy #magi

Det siste eventyret


 

The Last Fairy Tale av E.S. Lowell er en fantasybok jeg kom over på Kickstarter. Dette er hans første bok og han utgir den selv. Syntes den hørtes spennende ut og ga min støtte. Fikk boken i posten like etter jul, og har nå lest den i løpet av denne uken. Med stor tekst og knape 300 sider så burde jeg ikke ha brukt så lang tid på den.

Starten var fantastisk. Olivia bor på et barnehjem sammen med andre unger i en postapokalyptisk fremtid. Utenfor barnehjemmet er det en ødemark full av farlige skapninger (mutanter antar jeg). De blir passet på av noen voksne, men de voksne blir stadig færre grunnet en grusom sykdom.

En dag kommer Olivia inn i en annen verden (Aeldyn) full av magi og merkelige skapninger. Og det er her det skjærer seg for meg. Frem til da syntes jeg historien var skikkelig spennende og engasjerende. Med en gang Olivia forlater vår postapokalyptisk verden og drar inn i det magiske eventyrlandet, så forsvinner magien i boken. Jeg mistet litt interessen og det ble tungt å lese videre. Det ble veldig klart at dette er en barnebok og at jeg er alt for voksen for den.

Aeldyn er i fare for å ende opp ødelagt akkurat slik som vår verden, og bare den lille jenta Olivia kan redde dem. Måten og hurtigheten hun lærer seg magi på er urealistisk. Måten alle snakker på virker til tider veldig kunstig. Hun får alt for mange medhjelpere med seg på reisen sin. Og når forfatteren hele tiden sørger for at vi vet hva alle gjør og synes om ting, så føles tempoet i fortellingen veldig tregt. Jeg satt igjen med en følelse av at ingenting skjedde.

Og skurken er en seks tusen år gammel mann som liker elektriske gitar-riffer, og bruker ord som chill og awesome. Det er bare Doktoren som er i nærheten av å kunne komme unna med slikt i en slik alder (nå er jo han ikke så gammel enda da).

Jeg er rett og slett for gammel for denne. Du må være ung nok til å ikke legge merke til alt det teite. Så ung at du kun reagerer med "Oooh! En snakkende rev!" eller "Ha ha! Uglemenn i biblioteket!". Men samtidig så tror jeg at begynnelsen vil være litt i skumleste laget for barn i den alderen.

Hadde veldig lyst til å like denne, men dessverre så ble det ikke slik. Veldig synd.

Det er en fin hardpermbok da og har et kult omslag. Putter den i bokhylla for nå, men neste gang jeg må rydde plass i hyllene, så blir nok denne en av de jeg donerer til biblioteket.


 

#bok #bokanmeldelse #fantasy #eventyr #kickstarter #barnebok #magi

DemonklovnenDet andre bladet i tegneserien Spawn kom ut i juni 1992, året Image Comics debuterte. Spawn er jo som du kanskje husker Albert Simmons som døde og gjorde en avtale med en djevel for å komme tilbake til jorden og kona si. Spawn har fortsatt hukommelsestap, så han vet ikke hvem kona hans er, men minnene kommer sakte tilbake.

Politietterforskeren Sam & Twitch etterforsker en rekke mord der hjertene til de avdøde har blitt fjernet.

Og for aller første gang møter vi demonklovene The Violator:Ooh, den klovnen er ganske fæl. Morsom til tider, men fæl.

Spawn er en veldig bra tegneserie. Mørk og dyster, men glimter til innimellom med litt humor. Anbefales.#tegneserie #image #spawn #sam #twitch #violator #demon #mord

Januars JapanCrateDa har endelig månedens JapanCrate kommet i hus. Når har jeg masse spennende og eksotisk godteri å kose meg med fremover. Og som dere ser har jeg satt en pokemon til å passe på så jeg ikke spiser opp alt på en gang ;)

Tenkte å dele hva for noe godsaker jeg skal spise fremover:

Det første jeg ser er en stor pose potetgull. Det er usushi potetgull (salt). Ifølge brosjyren så fikk noen den, og noen potetgull med plommesmak (som jo hadde vært enda mer spennende). Synd.

Så ser jeg Asahi Calpis Gummy. Den melkebaserte brusen Calpis Soda drakk jeg en del av da jeg var i Japan i fjor sommer. Den var ganske god, så jeg har håp om at dette gummigodteriet også er det.

Brødpinner med pizzasmak. Det høres veldig godt ut.

Ser en fancy versjon av Pocky med melkesjokolade. Hvis du ikke vet hva Pocky er, så er det brødpinner (litt som saltstenger uten salt) dyppet i sjokolade eller andre merkelige greier.

Det er en pakke med Hello Kitty utenpå. Inni skal det visst være noe som ligner på Pocky, men med jordbær i stedet for sjokolade. Spenstig.

Noe godteri som skal smake jordbærkake.

En pose med sur appelsin-gummi.

Pokemon ananas godis. Bulbasaur pryder omslaget på den jeg fikk. Dette skal visstnok tygges som tyggegummi, men det forsvinner i munnen etter en stund. Blir spennene å prøve.

En boks med Sukitto sitrondrikk som skal være proppfull av C-vitamin. Passer veldig bra i en kald og vinterlig januar her i nord.

En pakke tyggegummi som skal smake jordbær og fløte. På omslaget ser vi Fit, Japans versjon av Where's Waldo.

En pose med søtpotet og hvit sjokolade. Ser nesten ut som noe potetgullaktig. Denne blir veldig spennende å smake på.

Og til slutt en pose med stressforløsende sjokolade. Sjokoladekulene skal inneholde en aminosyre som heter gaba. Denne gleder jeg meg til å smake på.

Det tror jeg var alt. Masse spennende her. Vanligvis bruker jeg å ta med noe på jobben og spandere litt, men denne gangen har jeg egentlig lyst på alt selv. Kanskje jordbærkakegreiene. Skal smake på en først, men er litt usikker på om jeg liker den. Er ikke så veldig glad i jordbær. Ja, tyggegummien holdt jeg på å glemme. Den kan jeg ta med på jobben.

Men nok rabling fra meg nå. Jeg skal avslutte og heller spise litt godteri. Selv om det ikke er lørdag enda.

Sayonara :-)

 

#godis #godteri #japan #japancrate #sjokolade #tyggegummi #gummi #potetgull #søtpotet #hvitsjokolade #ananas #jordbær #pocky

X-O Manowar: Vauxhall CrossJa, hva kan jeg si? Har kommet til det åttende nummeret av tegneserien X-O Manowar fra Valiant. Og det er fantastisk.

Aric, den visigothiske krigeren fra 400-tallet som er i besittelse av en Iron Man-aktig drakt som er hellig for romvesenene The Vine, og Ninjak, verdens beste ninja-snikmorder, går til angrep på hovedkvarteret til MI6. Den britiske etterretningstjenesten er infisert av romvesener. Det er tid for et skikkelig oppgjør i håp om å stoppe invasjonen fra rommet.

Nydelige tegninger, en spennende historie og masser med action. X-O Manowar er en skikkelig bra tegneserie. Gleder meg til å lese videre.X-O Manowar and Ninjak unearth The Vine?s ultimate endgame!

Deep within the halls of the MI-6, a sinister plot by The Vine?s alien agents is about to come to fruition. Their goal? Wipe humanity off the map ? beginning with X-O Manowar. To get the job done, The Vine has enlisted Ninjak, the world?s most lethal assassin, but by doing so, they may have sealed their own fate. What began as a war between two men must become an uneasy truce?or Earth will fall.#tegneserie #Valiant #xomanowar #manowar #ninjak #ninja #sciencefiction #visigoth #thevine #mi6

SjokoladekakedagenI dag er det sjokoladekakedagen. Jeg oppdaget dette i går og prøvde å hinte litt på jobben at noen kanskje skulle bake, men det viste seg å slå fryktelig fryktelig feil.

Min kollega Christina fikk det for seg at jeg(!) skulle bake. Og hun var urokkelig. Jeg prøvde fortvilet å forklare at jeg og matlaging ikke går sammen. Hun bare parerte med å snakke om røring og pisking og andre matlagingsbegreper. Jeg lurte på om piskingen skulle utføres slik Indiana Jones gjorde det, men det var det altså ikke. Hun virket sjokkert over at jeg ikke hadde noen miksmaster. Jeg har sett min mor bruk en slik, så jeg visste i alle fall hva det var for noe.

Til slutt kom hun med en påstand om at selv ikke jeg kunne feile med en ferdigpose fra Toro.Håhå! Det skal vi nå se på!

Dermed endte det opp med at jeg måtte kjøpe en pose sjokolade langpannekake og en pose sjokoladeglasur på Kiwi på veien hjem. Gravid og hormonell som min kollega er, turte jeg rett og slett ikke annet.

Dette er første gang jeg lager sjokoladekake. Matlaging er ikke min greie. Jeg kan lage lasagne (min favoritt) og hvis lykken er med meg kan jeg få til en omelett som er for det meste uten eggeskall. Sjokoladekake har jeg aldri laget og aldri vurdert å forsøke meg på.

Med stor nervøsitet leste jeg bakpå posene og fant ut at jeg kun skulle tilsette vann og smør. Selvsagt hadde jeg kjøpt noe flytende vita hjertego til anledningen, for det å smelte smør er ikke bare mer arbeid, men fører jo også til enda en greie som må vaskes etterpå. Jeg hater oppvask, og baking fører til mye oppvask.

Så jeg tømte pulveret, rett mengde vann og flytende smørgreie i en bolle. Fant faktisk en bolle i et skap. Yay! Rørte det rundt med stekespaden (noe mine kolleger syntes var uhyrlig morsomt i dag da jeg fortalte det).

Til mitt forsvar så er det ikke sikkert at det jeg kaller en stekespade er en stekespade. Jeg fant den i en skuff etter at jeg flyttet inn i leiligheten (er nok fra mor) og den fungerer fint til å røre rundt i ting i en kasserolle, samt å flytte rundt på greier i en stekepanne. Den er svart.

I alle fall rørte jeg rundt til det ble en brun, flytende masse. Hadde en fiks ide om å lage en spennende farge, men den grønne konditorfargen jeg puttet oppi hadde null effekt. Virker visst ikke på sjokoladekake. Men jeg hadde også oppi noen små sjokoladebiter for å sprite opp ting litt. Hvis jeg først skal lage noe, så skal det i alle fall være så lite kjedelig som mulig.

Men nå fikk jeg et lite problem. Hva skal jeg ha denne smørja oppi? I en luke under komfyren fant jeg en sånn svart plate med litt fordypning. Men det var ikke så mye fordypning, og den var større enn 30 x 37 cm slik det sto det skulle være bakpå posen. Jeg målte med et målebånd så jeg er helt sikker på dette. Tenkte at om jeg brukte den så ville jeg jo få en fryktelig flat greie. En kake skal jo ha litt høyde, skal den ikke det? Men smarte gutter finner alltid en løsning. Jeg har jo en lasagneform. Litt mindre enn 30 x 37 cm, men det burde jo gå bra. Jeg klarer jo å lage lasagne i den. Så jeg dekket den med bakepapir og tømte oppi den brune smørja. I ettertid så har det slått meg at jeg kanskje ikke hadde trengt bakepapir med en slik form.

Ovnen ble satt på 180 grader (slik posen befaler) og knotten var skrudd på de to strekene som mor har sagt er over og undervarme. Bruker alltid den. Og når lampen slukkes for å si at ovnen er varm satte jeg inn "kaken".

Etter 20 minutter (slik posen befaler) skulle jeg til å ta ut kaken. Smørja så nå mer solid ut og hadde vokst en del. Men idet jeg begynte å løfte den opp, så disset den som en feiting på disko. Jeg har spist nok sjokoladekaker til å vite at de ikke skal bevege seg slik. Så jeg satte kaken inn igjen, sur på posen som hadde jugd til meg. 20 minutter var tydeligvis ikke nok. Jeg satte ikke på noen ny klokke, men tittet innom en gang i blant for å sjekke at ingenting brente seg. Av og til åpnet jeg og dultet borti for å se om den fortsatt disset. Det gjorde den.

Etter at den hadde stått i omtrent 20 minutter til så virket den endelig noenlunde solid. Det bekymret meg litt at toppen hadde begynt å slå sprekker, men ante ikke hva jeg skulle gjøre med det. Jeg tok ut kaken og lot den ligge på kjøkkenbenken og hvile en stund. Har sett Gordon Ramsay på tv snakke om å la mat få ligge å hvile etter steking, men mulig det var kjøtt han snakket om.

Så var øyeblikket der. Jeg delte kaken i to, og en svart, flytende guffe fosset ut. Den var rå.Etter en litt grisete autopsi kom jeg fram til at kantene var sånn noenlunde solide og kunne kanskje kalles kake. Skjærte til disse for å ta med til jobben. Prøvde et par skjeer av smørja som var igjen for å sjekke smaken, og må si at jeg var ikke så veldig begeistret. Men jeg hadde nå endelig bevis for at selv en pulverpose er vanskelig. Glasuren var overraskende nok enklere å få til. Jeg måtte riktignok bruke noen flere skjeer vann enn posen befalte, men rørte rundt og fikk en semilikvid sjokolade som jeg smurte tykt oppå de kantene jeg hadde laget til.

Og nå begynner det kanskje å bli på tide å beklage mangelen av bilder av kakeforsøket. Jeg tok en del bilder av prosessen. Men på snapchat. Og distrahert av den vanskelige og ukjente arbeidsoppgaven glemte jeg rett og slett å lagre dem på mobilen før jeg sendte bildene.Det eneste bildet jeg har av kaken er det som er øverst i innlegget. Etter at den ble spist på jobben.

I et skap fant jeg en plastboks med lokk jeg kunne ha med kakebitene i. Ta det med ro, jeg skyllet selvsagt av støvet først.

Når så kakebitene ble lagt frem på jobben så fikk jeg overraskende positive tilbakemeldinger. Skryt av at det var godt og tommelen opp fra hun som er veldig glad i sjokolade. Smakte selv også, og det var faktisk godt. Mye bedre enn den flytende smørja jeg smakte på kvelden i forveien. Jøss, jeg klarte å bake en kake!

Nå vet jeg ikke helt om jeg skal le stolt over at det gikk bra og at jeg klarte noe jeg aldri har gjort før. Eller om jeg skal gråte over at det gikk bra og at det kan forventes at jeg må gjøre dette igjen en gang i fremtiden. Det er hardt å være enslig kar.

 

 

#kake #sjokoladekake #sjokoladekakedagen #sjokolade #baking #bakejomfru

Det Levende Viskelæret og Romfantomet

Da har jeg fått pløyd igjennom nok en månedsgang med tegneserier fra Marvel. Månedsgang? Er det riktig ord? I alle fall så har jeg fått lest igjennom tegneseriene fra november i 1963.

Skjedde det noe spennende den måneden? Joda. FBI begynte å avlytte telefonen til Martin Luther King. Volkstimme, en avis i Wien, avslørte Karl Silberbauer som mannen som arresterte Anne Frank. Storm og flom i Haiti tok livet av minst 500 mennesker. President John F. Kennedy ble skutt og drept i Dallas, Texas den 22. november 1963. Walt Disney bestemte seg for å bygge nok en fornøyelsespark, denne gangen i California. BBC sendte den aller første episoden av Doctor Who, med William Hartnell i rollen.

Marvel ga ut 14 tegneserieblader, og dere skal få en kort gjennomgang av dem:

Tales to Astonish nummer 49.Jeg er egentlig overrasket over at det tok så lang tid, men Henry Pym har endelig begynt å eksperimentere mer med sitt vokse og krympeserum. Og nå, for aller første gang, går han bort fra å være Maurmannen til å være Kjempemannen. Vepsen er fortsatt liten og forelsket i Henry. Skurken de to møter denne gangen er Det Levende Viskelæret. Jeg tuller ikke. Fyren visker bort berømte forskere. Det viser seg at han egentlig ikke visker dem helt bort, bare til dimensjon Z hvor han kommer fra. Der ønsker herskerne å tvinge forskerne til å lære dem alt om atomkraft slik at de kan invadere vår dimensjon. Men Det Levende Viskelæret gjør en diger bommert: han visker vekk Henry Pym (og samtidig Kjempemannen) til dimensjon Z, hvor Henry da får sjansen til å stoppe dem.

 

Two-Gun Kid nummer 66.Amazing Spider-Man nummer 6.

 

Hvem er med?

 • Peter Parker - Edderkoppmannen
 • Tante May
 • J. Jonah Jameson
 • Betty Brant
 • Flash Thompson
 • Liz Allen
 • Martha Connors
 • Billy Connors
 • Dr. Curt Connors - Øglen

I et sumpområde i Florida dukker det opp en sint øglemann som jager vekk alle sammen. I stedet for å la øglemannen få være i fred, ønsker Edderkoppmannen å overvinne ham. Dermed lurer han (på en etter min mening alt for åpenbar måte) J. Jonah Jameson til å sende Peter Parker til Florida for å prøve å få bilder av Øglen og Edderkoppmannen. Jameson blir også med. Det viser seg at Øglen er vitenskapsmannen Curt Connors. Curt mistet armen sin i krigen og har prøvd å lage et serum av stoffer fra regenererende øgler (de som kan gro ut ny hale), men eksperimentet mislyktes og Connors ble en mannevond øglemann i stedet. Da er det godt at Peter Parker har lært kjemi på videregående skole og klarer å snekre sammen en motgift. Da gjenstår det bare å overvinne øglemannen og tvinge ham til å drikke motgiften. Enklere sagt enn gjort. Og ja, skolegutten Peter svermer fortsatt for sekretæren Betty Brant. Og Liz Allan blir forelsket i Edderkoppmannen.

 

Fantastic Four nummer 20.

 

Hvem er med?

 • De Fantastiske Fire
  • Reed Richards - Mister Fantastisk
  • Susan Storm - Den Usynlige Jenta
  • Ben Grimm - Tingen
  • Johnny Storm - Den Menneskelige Brannfakkel
 • Alicia Masters
 • Yancy Street-gjengen
 • Uatu - Vokteren
 • Owen Reece - Molekylmannen

De Fantastiske Fire blir oppsøkt av Uatu som kommer med en advarsel om deres neste motstander. Uatu sin rase har jo forbud mot innblanding og skal egentlig kun se på hendelsene, men her bryter han reglene. Og jeg skjønner ikke helt hvorfor heller. De hadde jo havnet i klammeri med Molekylmannen uansett, og Uatu ga dem jo ikke noen tips om hvordan de skulle stoppe fyren heller. Det er liksom bare en unnskyldning for å få med Uatu igjen.

Molekylmannen sine krefter består i at han kan manipulere molekyler og forvandle dem til hva som helst. En ganske mektig kraft som gir de Fantastiske Fire noe hodebry. Litt morsomt er det at Yancy Street-gjengen, som lenge har hatt en feide med Tingen, hjelper til. For det er kun de som har lov til å plage Tingen :)

En annen kul ting er at selveste George R. R. Martin, forfatteren av blant annet Game of Thrones, hadde skrevet inn til brevspalten i dette bladet. Tøft. Tegneseriefans vil også legge merke til at Mark Gruenwald også hadde skrevet inn. Mark ble jo etter hvert en ganske berømt Captain America-forfatter.

 

Kid Colt Outlaw nummer 113.Millie the Model nummer 117.Strange Tales nummer 114.

 

Hvem er med?

 • Johnny Storm - Den Menneskelige Brannfakkelen
 • Susan Storm - Den Usynlige Jenta
 • Doris Evans
 • Kaptein Amerika
 • Carl Zante - Akrobaten
 • Doktor Strange
 • The Ancient One
 • Baron Mordo
 • Victoria Bentley
 • Sir Clive Bentley

Dette bladet inneholder to historier. I den første får Den Menneskelige Brannfakkelen en uvanlig motstander: Kaptein Amerika. Først er Johnny sjalu, for Kaptein Amerika får heder og ære over å ha fakket to biltyver, men så viser det seg at Kaptein Amerika og biltyvene samarbeidet for å lure til et bankran. Dermed må Johnny kjempe mot sin gamle barndomshelt. Men alt er ikke helt som det virker, for det er ikke den ekte Kaptein Amerika, bare akrobaten Carl Zanto som har barbert bort barten sin. Denne historien sies å ha vært en test for å sjekke om fansen ønsket at Marvel skulle bringe tilbake den gamle helten Kaptein Amerika igjen. Noe de gjorde ikke så alt for lenge etterpå.

I den andre historien får vi vårt tredje møte med Doktor Strange. Hans bitre fiende, Baron Mordo, lurer ham til et gammelt slott for å ta knekken på ham en gang for alle, men med litt hjelp fra den sexy Victoria Bentley så går det bra til slutt.

 

Tales of Suspense nummer 47.

 

Hvem er med?

 • Tony Stark - Jernmannen
 • Stark Industriers ansatte
  • Happy Hogan
  • Pepper Potts
  • Charlie
  • Chuck
 • Bruno Horgan - Smelteren
 • Miss Gliter
 • Senator Harrington Byrd

Bruno Horgan var en av Starks konkurrenter, og han gikk nærmest konkurs når Stark fikk en tanksbyggingskontrakt som han hadde øynene på. I raseri sverger han hevn, og finner opp en stråle som smelter jern (i og med at mange overlever å vasse i smeltet jern så antar jeg at det er en form for kald smelting her). Forkledd som Smelteren angriper han fabrikkene til Tony og smelter viktige maskinerier. Selv Iron Man klarer ikke å stoppe ham da Smelteren bare smelter jerndrakten. Men hva om Tony bygger en Iron Man drakt som ikke er av jern?

 

Avengers nummer 2.

 

Hvem er med?

 • Avengers
  • Tony Stark - Jernmannen
  • Henry Pym - Maurmannen/Kjempemannen
  • Doktor Donald Blake - Tor
  • Janet van Dyne - Vepsen
  • Doktor Bruce Banner - Hulken
 • Rick Jones
 • Romfantomet
 • Bill Segrist

Det andre bladet om superhelt-teamet Avengers bærer litt preg av nybegynnerfeil. Blant annet blir de hemmelige identitetene til Tor og Hulken blandet sammen. Tsk tsk. Det er heller ikke noe særlig samhold i teamet, og masse småkrangling og egoer som stanger sammen. Det er jo selvsagt noe Romfantomet tenker å benytte seg av. Han kommer fra Limbo og har evnen til å overta identiteten (og kreftene) til hvem som helst. Dermed forkler han seg som Hulken og begynner å lure Avengers til å kjempe mot hverandre. Dette selvsagt fordi de er den største trusselen for invasjonsplaner. Det går sånn noenlunde bra til slutt, men Hulken er skuffet over behandlingen han har fått og forlater Avengers-teamet. Det vil gå mange mange år før han blir medlem igjen.

 

Journey Into Mystery 98.

 

Doktor Donald Blake (og hans alter ego Tor) er knust over at sykesøster Jane Foster har begynt å jobbe for en annen lege. Personlig ville jeg ha trodd at det skulle vært en fordel, for det er jo litt uetisk for sjefen å rote med de ansatte. Hvis hun jobber på et annet legekontor kunne han jo ha gjort kur til henne uten samvittighetskvaler. Men av en eller annen grunn betraktes lege/sykesøster forholdet nesten som mann/kone.

Heldigvis får han snart andre ting å tenke på, for Klaus Voorhees, assistenten til doktor Schecktor, blir bitt av en radioaktiv kobraslange i India. Og akkurat som Edderkoppmannen får han kobra-aktige evner. Som han bruker til ondskap. Pussig nok klarer denne fyren å lage masse motstand for Tordenguden Tor. Det virker litt på meg som om Tors styrke svekkes og økes fra blad til blad slik at motstanderen skal kunne gi ham en utfordring.

Det er også en tilleggshistorie om Odin og hans kamp mot frostkjempen Ymir.

 

Modeling With Millie nummer 27.Patsy Walker nummer 111.Sgt. Fury and his Howling Commandoes nummer 4.

 

Hvem er med?

 • De Ulende Kommandosoldatene
  • Sersjant Nick Fury
  • Korporal Dum-Dum Dugan
  • Gabriel Jones
  • Robert "Rebel" Ralston
  • Izzy Cohen
  • Dino Manelli
  • Jonathan "Junior" Juniper
 • Kaptein "Happy Sam" Sawyer
 • Pamela Hawley
 • Lord Peter Hawley
 • Lord Ha-Ha - Percy Hawley
 • Evelyn Hawley
 • Løven Putzi

Sersjant Fury og hans soldater blir sendt til Berlin for å redde Lord Ha-Ha, som sprer tysk propaganda over radioen. Lord Ha-Ha er Percy Hawley, sønn av Lord Hawley og bror til Furys nye flamme, Pamela. Familien tror at tyskerne tvinger ham til å hjelpe dem, men hva er sannheten?

Dette bladet er også et lite vendepunkt, for i løpet av kampene dør Junior. Dermed blir denne serien brått mer alvorlig og spennende. For nå har den et faremoment som de andre serien ikke har vist noe tegn til: Heltene kan dø.

Dette er jo Marvel, hvor død som oftest bare er en ubeleilighet. Junior dukker opp i flere tegneserier, men det er langt fremme. Så langt i Marvel-universets historie er døden permanent.

Bladet har også en liten pin-up side med riflene som ble brukt under andre verdenskrig. Slik at kidza skal være informert om hvilke våpen som finnes.X-Men nummer 2.

 

Hvem er med?

 • X-Men
  • Professor Charles Xavier
  • Scott Summers - Kyklopen
  • Bobby Drake - Ismannen
  • Jean Grey - Marveljenta
  • Hank McCoy - Beist
  • Warren Worthington III - Engelen
 • Fred Duncan
 • General-løytnant Fredricks
 • Oberst Hendershoot
 • Forsvinnere

 

En ny mutant dukker opp: Forsvinneren. Han har evnen til å teleportere seg. Til tross for sitt latterlige kostyme, har ikke X-Men noen sjans til å stoppe ham. For han bare er et annet sted når de angriper. Dermed må Professor X selv ordne opp. Han bruker bare sine mentale krefter til å få Forsvinneren til å ikke bare glemme hvem han er, men også at han har mutant-krefter.

En litt skummel tendens det der.

Ellers er X-Men populære og behandles som helter av folk flest. Noe helt annet enn mutant-frykten som senere blir en stor del av Marvel-universet. De kjekler og krangler sammen også, og ikke på en god måte. De er som rabiate seksåringer til tider. Rart at Proffen ikke bare tvinger dem til å oppføre seg.

 

Dette var i alle fall alle Marvel-bladene fra november 1963. Jeg vil til syvende og sist si at Spider-Man og Iron Man historiene var de beste denne måneden. De andre hadde også sin sjarm, men særlig Avengers og X-Men bar preg av at Stan Lee og Co. ikke helt har bestemt seg for hvilken retning seriene skal ta enda. Er mye småproblemer og unødvendig tullball. Det blir bedre.

Skal nå så smått begynne å lese på bladene fra desember. Bare en måned igjen før det blir en ny årgang. Det går unna dette her. Er nesten så jeg begynner å tro at jeg faktisk kan ta igjen utgivelsene til slutt ;)

#marvel #tegneserie #henrypym #wasp #antman #giantman #livingeraser #dimensjonz #peterparker #spiderman #Lizard #fantasticfour #reedrichards #thing #humantorch #susanstorm #uatu #watcher #moleculeman #captainamerica #Acrobat #ironman #tonystark #melter #avengers #hulk #thor #donaldblake #janefoster #cobra #odin #ymir #howlingcommandos #nickfury #fury #dumdumdugan #krig #nazi #xmen #vanisher #xavier #professorx #cyclops #jeangrey #beast #iceman #angel #mutant

Ørnens kompanjongerHar prøvd en tegneserie fra et forlag jeg ikke har lest noe fra tidligere: Humanoids. The Eagle's Companions er den første delen av tegneserien Hounds of Hell. Den er skrevet av Philippe Thirault og nydelig tegnet av Christian Højgaard, Drazen Kovacevic og Roman Surzhenko. Serien er vel opprinnelig fransk, eller muligens fransk-belgisk. Er litt usikker, men den originale tittelen er i alle fall Les Compagnons De L'aigle, La Meute De L'enfer 1.

Keiserinnen av Bysants leier en trollmann for å finne en guddommelig skatt. Trollmannen kaller sammen sine fire krigervenner og sammen drar de ut på en eventyrlig reise som vil ta dem helt til underverdenen. I denne første delen samles heltene og de begynner så smått på oppdraget sitt, blant annet må de kjempe mot en skummel prestinne som spytter gull og hennes udøde krigere.

Jeg likte denne veldig godt. Det er en spennende historie, nesten et litt Conan-aktig eventyr, bare med flere hovedpersoner. Tegningene er også veldig gode. Og siden dette er en europeisk tegneserie, så er den mye mer voksen en veldig mye av de amerikanske seriene. Det er action blod, og litt nakenhet. Man får se en pupp eller to, men den er langt unna å være pornografisk. Litt som en mild HBO-serie i tegneserieform. Det er et skikkelig fantasy-eventyr med sverd og magi. Av høy kvalitet.

Anbefales.

 

#tegneserie #humanoids #fantasy #fransk #magi #Bysants #skattejakt

Mystery Weekly Magazine


 

Jeg hadde egentlig tenkt å lese en utgave av Sherlock Holmes Mystery Magazine, men endte opp med å prøve det kanadiske krimbladet Mystery Weekly Magazine. Som pussig nok utgis månedlig. Jeg fant det på Magzter, hvor jeg har gullabbonement og får da lese så mye jeg vil blant en ganske stor katalog med blader.

Det er et ganske nytt blad. Dette første nummeret ble utgitt i september i fjor. Bladet inneholder fem noveller og kun det. Ikke engang et forord. Men så er det jo novellene som er selve poenget med slike litteraturblader. Så, la meg da ta en kort gjennomgang av historiene:

High Cotton av Michael Bracken

Egentlig en litt dyster fortelling om utroskap, alkoholisme og mord. En servitør som drikker Jack Daniels til frokost har seg med kona til en gangsterboss, og det får jo noen konsekvenser. Syntes historien var bra skrevet, men var egentlig ikke så veldig begeistret for den.

The Man Who Loved Pie av Karl El-Koura

apple-pie with whipped cream
Licensed from: Ivonnewierink / yayimages.com


 

En litt morsom og intellektuell mordgåte. En professor blir myrdet. Det er den tredje måneden, den fjortende dagen og klokka var 1.59. 3,14159 er jo pi. Så etterforsker Bellock får lyst til å spise pai, til sin unge partners store irritasjon. Men mens partneren turer frem med intervjuer og etterforskning, løser Bellock saken mens han spiser litt pai. Denne var mye bedre enn den første.

 

Joe Park's Little Girl av Nikki Dolson

Woman criminal with bat on white
Licensed from: Elnur / yayimages.com


Et litt ampert og følsomt møte mellom far og datter. En datter som har gått i farens fotspor og blitt en torpedo selv. Denne novellen var så som så.

 

The Volvo av Nancy Sweetland

En skraphandler har pengetrøbbel og når en fin volvo kommer inn tror han at ting endelig skal gå bra. Med litt fiksing kan han selge den videre med stor fortjeneste. Problemet er at når han åpner bagasjerommet ligger det et lik der. Politiet tar bilen som bevis og da får skraphandleren masse motivasjon til å hjelpe politiet med å finne morderen. En kort og fin liten krimnovelle dette.

 

The Bochent Street Bridge Club av Mary Stojak

En eldre dame går inn til slakteren for å kjøpe litt kalvekjøtt. Hun har det travelt for bridgeklubben henne skal straks ha møte. Når hun så finner slakteren knivstukket bak disken, ringer hun ikke politiet. Bridgeklubben skal jo straks ha møte og hun har ikke tid til politiavhør og slikt. En snedig liten novelle med en åpen slutt som kan tolkes på flere måter.

 

Kan ikke si at jeg var overbegeistret for dette bladet, men det var ikke så alt for ille heller. Pai-historien var helt klart høydepunktet.  Jeg vil nok lese neste blad også for å se om kvaliteten øker mer, men det andre krimbladet jeg leser for tiden (Sherlock Holmes) er så langt mye bedre og jeg tror nok at jeg kommer til å fortsette mer med det enn dette.

#krim #novelle #Magazine #mysteryweekly #mord

SpawnJeg kan huske at jeg leste tegneserien Spawn for en god del år tilbake. Husker at jeg likte den veldig godt, men klarer ikke å huske hvorfor jeg sluttet. Den holder jo på fortsatt. Har i alle fall fått tak i noen av de første bladene igjen, digitalt, og skal kose meg med dem fremover.

Hvis du ikke har hørt om Spawn (det har kommet film også, men den var ikke så veldig bra) så jeg kan gi en kort intro:

Al Simmons var en elitesoldat som ble forrådt og døde i kamp. Han var så desperat etter å komme tilbake til kona si, Wanda, at han gjorde en avtale med demonen Malebolgia. Men demoner er ikke særlig snille. Al Simmons blir brakt tilbake til live og sendt tilbake til jorden. Men ikke som seg selv. Han er nå Spawn. Under kappen og masken ser han litt ut som en forbrent zombie med grønne øyne. Og han har hukommelsestap. Han vet ikke hvem eller hva han er. Det eneste han vet er at det er ei dame han må finne.

Og at han ikke liker voldtektsmenn.

Ryktet om en ny og maskert helt sprer seg.Og politietterforskerne Sam Burke og Twitch Williams vet ikke helt hva de skal gjøre med denne nye "helten" som er ganske så dødelig og brutal i hvordan han håndterer kriminelle.

Spawn er en ganske mørk og dyster tegneserie. Al Simmons har en ganske så trist skjebne, og har mange eventyr i vente. I skrivende stund er det kommet ut over 250 blader i denne serien. Og i tillegg en del spin-off serier. Jeg mener å huske at Sam & Twitch fikk sin egen serie også etter hvert. Spawn er forresten også den andre tegneserien som Image Comics ga ut. Denne er mye mye bedre enn Youngblood, som er den første. Har så vidt lest litt på den, men la den fra meg. Den var bare så rotete og uoversiktlig.

Jeg skal i alle fall lese videre på Spawn og se om den faktisk var så bra som jeg husker.#tegneserie #image #spawn #sam #twitch #malebolgia #demon #helt

Havfruer og klokkemakere

Har en rolig og avslappende søndag på sofaen med litt lesing. Starter dagen med Clarkesworld nummer 6, et litteraturblad som ble utgitt i mars 2007. Et ganske kort blad i begynnelsen, for det er kun to noveller i det. Bladet blir større og med flere historier etter hvert.

Den første heter Clockmaker's Requiem og er skrevet av Barth Anderson

Må innrømme at jeg ikke helt hadde sansen for denne. Den ble litt kjedelig for meg. Den handler om klokkemakere, som du sikkert skjønner utifra tittelen. En lærling har kommet på noe som både er revolusjonert og provoserende for de andre klokkemakerne: klokker som alle viser lik tid. Det er klokkene som skal fortelle oss hva klokken er, ikke vi som skal fortelle klokkene hva vi vil de skal vise.

Denne passet ikke helt til meg, men det kan godt hende at andre vil like den.

Den andre heter Something in the Mermaid Way og er skrevet av Carrie Laban. Den ble nominert til The Shirley Jackson Award i 2007.

Trucker Mermaid Road Sign
Licensed from: Bigalbaloo / yayimages.com


 

Denne handler om en familie som lager havfruer. Det vil si at de stopper ut og kombinerer aper og laks for å lage havfruer som de selger. Men det er tøffe tider, for på øya de bor på har apene blitt utryddet. Familien, og andre som den, har lagd for mange utstoppede havfruer.

Så finner den ene datteren en løsning (som nok vil sjokkere) som gjør at de kan bedre og flere utstoppede havfruer.

Har du lest noen av disse? Sleng igjen en kommentar, er spennende å høre hva andre synes.


 

#clarkesworld #havfrue #mermaid #novelle #Magazine #klokkemaker #clockmaker

Archer & Armstrong: Fist & SteelI det femte bladet i serien Archer & Armstrong begynner det på en ny historie. Denne gangen møter vi Gilad, broren til Armstrong. Jeg trodde egentlig at han døde, men akkurat som Armstrong og Ivar, så har også den tredje broren blitt udødelig. Gilad er nå The Eternal Warrior. Hans eneste plikt er å passe på Geomanceren, og hvis Geomanceren dør, slik han gjorde i forrige blad, må Gilad hevne ham ved å drepe morderen. Eller den siste gjenlevende personen i morderens familie, som i dette tilfellet er Archer.

Familieforholdet mellom de tre udødelige brødrene er mildt sagt komplisert.

Jeg liker virkelig denne fargerike duoen. Archer som den topptrente men fortsatt unge og naive kampmaskinen. Og Armstron den drikkeglade ti tusen år gamle udødelige.

Om de til slutt klarer å finne en ny Geomancer før The Eternal Warrior tar knekken på dem vet jeg ikke, men det blir uansett et heidundrende eventyr. Denne tegneserien er helt herlig.ALL-NEW ARC! No one in the Valiant Universe is more dangerous or more experienced in the art of war than the undying Eternal Warrior. After thousands of years on the battlefield, he?s a master of strategy and weaponry, an unrelenting force of nature capable of dismantling entire armies with little effort and less conscience. His brother Armstrong, on the other hand, likes to read poetry and drink beer. But now ? after years apart ? the Eternal Warrior has a new mission: destroy young Obadiah Archer, Armstrong?s best-est new buddy and teammate in the war against The Sect.


#tegneserie #Valiant #Archer #Armstrong #archerarmstrong #gilad #eternalwarrior #geomancer

Galapagos

Galapagos er tittelen på en novelle som Caitlin R. Kiernan skrev i 2009. Jeg har plukket opp antologien The Ape's Wife and Other Stories igjen og har begynt å lese videre der. Tror faktisk jeg ikke har lest i den siden før jul.

Young insane woman with straitjacket standing looking at camera
Licensed from: dgmata / yayimages.com


Novellen er egentlig mer som en journal. En kvinne er innlagt på en mentalinstitusjon i året 2077, og som en del av terapien sin så prøver hun å skrive ned hva som skjedde i løpet av de 17 minuttene hun var om bord på romskipet Pilgrimage. All kontakt med skipet ble brutt etter at det undersøkte et fenomen like ved Jupiter. Det dukket opp igjen i bane rundt Mars, og fortsatt var det ikke mulig å kommunisere med det.

Denne damen gikk om bord for å finne ut hva som hadde skjedd.

Men hver gang hun begynner å nærme seg hva som skjedde og hva hun fant om bord, roter hun seg bort i en digresjon og begynner å fortelle litt om hvor hun kommer fra, hva som foregår på mentalinstitusjonen, litt om kjæresten sin som var mannskap om bord og så videre. Man merker litt av den frustrasjonen som sikkert psykologer og terapeuter av og til må slite med. Hun er jo en mentalpasient. Man kan ikke mase på henne og må bare la henne få komme til poenget i sitt eget tempo. Det er bare å bite i seg utålmodigheten og vente. Belønningen kommer til slutt. Og det er noe veldig spennende som skjedde. Tittelen på novellen er et lite hint, mer røper jeg ikke.

Jeg likte denne. En litt annerledes sci-fi historie. Selv om det tok litt tid før den kom til poenget, så er jo litt av poenget at det noen ganger tar litt tid å komme til poenget ;)

Novellen er langt ifra kjedelig. For den gir en forventing om noe stort som er verdt å vente på. Og det er det. Veldig bra.

Jeg skal lese mer fra antologien, og det skal ikke gå like lang tid før jeg gir meg i kast med neste novelle denne gangen.

#novelle #scienceficton #kiernan #caitlinrkiernan #mars #Jupiter #romskip #2077 #sinnssykehus #asyl #mentalinstitusjon

Sfinksen er en tidsmaskinI min kronologiske gjennomgang av Marvel-tegneserier har jeg nå fått lest igjennom bladene fra oktober i 1963. Det var en del som skjedde denne måneden. Nigeria og Uganda ble republikker. Det Hvite Hus annonserte at amerikanerne skulle trekke seg ut av Sør-Vietnam. Hawaii hadde et vulkanutbrudd. Den andre James Bond-filmen, From Russia With Love, premierte på kino i Storbritannia. Begrepet Beatlemania ble brukt for første gang, og det har ikke noe med biller å gjøre. Bilmerket Lamborghini ble lansert.

Hos Marvel var det litt roligere enn i forrige måned. I oktober 1963 ga de ut 11 tegneserieblader. Og de var:

Tales to Astonish nummer 48.Alexander Gentry var en våpendesigner for den amerikanske regjeringen, men en dag bestemmer han seg for å ta oppfinnelsen sin selv og bli rik. Gjennom forbrytelser. Bevæpnet med en pinnsvindrakt som er dekket av pigger og som kan skyte ut både nåler og gass. Med denne er det lett å rane banker. Helt til Maurmannen og Vepsen blander seg inn da.

 

Amazing Spider-Man nummer 5.

 

Hvem er med?

 • Peter Parker - Edderkoppmannen
 • Tante May
 • J. Jonah Jameson
 • Flash Thompson
 • Liz Allen
 • Seoymour O'Reilly
 • Betty Brant
 • Sally Avril
 • Victo von Doom - Doktor Doom
 • De Fantastiske Fire
  • Reed Richards - Mister Fantastisk
  • Susan Storm - Den Usynlige Jenta
  • Ben Grimm - Tingen
  • Johnny Storm - Den Menneskelige Brannfakkelen

 

Siden J. Jonah Jameson snakker så mye stygt om Edderkoppmannen i avisen sin, tror Doktor Doom at Edderkoppmannen også er en skurk og prøver å rekruttere ham til å bekjempe de Fantastiske Fire. Og han blir selvsagt sinna når Edderkoppmannen sier nei. Doktor Doom bestemmer seg for å kidnappe Edderkoppmannen og holde ham som gissel for å lure De Fantastiske Fire i en felle. Men det han ikke vet er at skolebølla Flash Thompson har kledd seg ut som Edderkoppmannen for å skremme Peter Parker, som jo alle tror er en nerd og en feiging. Det er Flash som Doktor Doom kidnapper. Da må Peter være voksen og prøve å redde mobberen sin. Peter er en edlere mann enn meg, for jeg hadde latt bølla seile sin egen sjø.

Sekretæren til Jameson, Betty Brant, viser seg også å være litt av en cougar. Det hintes om romantikk mellom henne og den 16-årige skolegutten Peter.

Dette var en skikkelig morsom historie, full av forviklinger.

 

Fantastic Four nummer 19.

 

Reed besøker museet da han får øye på noen egyptiske hieroglyfer som får ham til å tro at de hadde en kur for blindhet. Siden Alicia, Tingens kjæreste, er blind, ønsker han å bruke denne kuren. Dermed drar De Fantastiske Fire til Doktor Dooms gamle base for å tjuvlåne hans tidsmaskin. Og rett til oldtidens Egypt bærer det. Der møter de farao Rama-Tut, som egentlig er Nathaniel Richards, en tidsreisende fra år 3000. Sfinksen er forresten tidsmaskinen hans. Dermed må De Fantastiske Fire kjempe mot en slem og slavedrivende farao med superavansert teknologi.

 

Patsy and Hedy nummer 90.Romantikk på The Dude Ranch? Høres litt suspekt ut.

 

Rawhide Kid nummer 36.Strange Tales nummer 113.

 

Johnny har fått seg en ny kjæreste, Doris Evans, og hun liker ikke at han flammer opp hele tiden og er superhelt, noe som irriterer Johnny skikkelig. Han elsker jo oppmerksomhet og ros for sin superkraft. Gartneren til faren til Doris finner opp en stråle som gir planter intelligens og adlyder ham. Han kler seg da i grønt og begynner å røve mens han planlegger verdensherredømme.  Hvordan skal en brennende gutt kunne slå en plantemann og hans dugg?

 

Tales of Suspense nummer 46.

 

For aller første gang må Jernmannen kjempe mot en fiende som også har en drakt. Nikita Khrushchev sender sin fremste forsker, Anton Vako, etter Jernmannen. Vako er ekspert på elektrisitet og har bygd en kampdrakt som kan rivalisere Tony Stark sin. Den Røde Dynamo er her. Selvsagt er ikke en skarve russer noen match for den amerikanske Jernmannen. Og seieren blir komplett når Jernmannen lurer Vako til å hoppe av. Nå jobber Den Røde Dynamo som vitenskapsmann i Stark Industries. Men regner med det blir litt bråk når han en gang finner ut at han ble lurt.

 

Journey Into Mystery nummer 97.Doktor Donald Blake har problemer på kjærlighetsfronten. Sykesøster Jane Foster holder på å forlate ham for en annen lege. Da er det godt å kunne få ut litt aggresjon som Tordenguden Tor når den skumle Lavamannen Molto dukker opp.

Bladet har også en ny rekke historier: Tales of Asgard, som tar for seg fortellinger om norrøn mytologi.

 

Kathy nummer 25.Modeling With Millie nummer 26.Patsy Walker nummer 110.Det var alle tegneseriebladene som ble utgitt i oktober 1963. Min favoritt er helt klart Spider-Man bladet, med Fantastic Four på en sterk andreplass. Neste måned kommer Avengers og X-Men tilbake. De utgis foreløpig bare annenhver måned. Spider-Man blir fra nå av utgitt månedlig så gleder meg til å ta fatt på neste måneds blader. Dere skal selvsagt få høre om dem så snart jeg er ferdig.

#marvel #tegneserie #antman #wasp #porcupine #spiderman #doctordoom #fantasticfour #reedrichards #humantorch #thing #bengrimm #susanstorm #Egypt #farao #tidsreise #plantman #ironman #tonystark #crimsondynamo #thor #odin #loki #molto #lavaman

Bloodshot: Chain of CommandBloodshot nummer 6 fra Valiant er en skikkelig action-fest.

Bloddshot angriper basen til Rising Spirit for å finne ut hvem han er, og møter da en gruppe kybernetiske supersoldater som ikke akkurat er så enkle å banke opp. Samtidig har vi det store mysteriet om hvem alle barna som holdes der er. Denne serien er kjempespennende. Synes den bare bedre og bedre. Gleder meg til å lese videre.Bloodshot is the creation of Project Rising Spirit, and for years they?ve loaned him out to the U.S. government for the kinds of insane, blood-splattered missions that only a nanite-enhanced commando could possibly survive. But those will be nothing compared to the horrors that await him inside the heavily fortified walls of PRS itself, whose subterranean levels are populated by failed ?projects? that kill and maim for fun. And God help anyone who dares pry open the doors to the ?nursery??#tegneserie #Valiant #bloodshot #action

Peggy Carter er tilbakeSesong to av Marvel-serien Agent Carter har nå endelig kommet. Og akkurat som i fjor, så legges episodene ut på Netflix dagen etter at de går på amerikansk tv. I dag ble de to første episodene tilgjengelig: Lady of the Lake og A View in the Dark.

Jeg likte den første sesongen veldig godt, og har da selvsagt ikke kastet bort noe tid og har sett begge episodene etter at jeg kom hjem fra jobb. Serien er fortsatt bra :)

Hayley Atwell er fortsatt en fryd å se i rollen som Agent Peggy Carter, den beintøffe dama i en mannsdominert og sjåvinistisk etterkrigstid. Første episode starter med et lite gjensyn med Dottie (Bridget Regan).Du husker garantert henne hvis du så første sesong. Etter litt action med Dottie, begynner vi å få høre litt om hva serien vil bringe. Daniel Sousa (Enver Gjokai) er overflyttet til Los Angeles-kontoret. Han og politimannen Andrew Henry (Sean O'Bryan) har fått en vanskelig sag. Et nytt offer av en seriemorder er funnet, men med et litt spesielt moment: liket ligger i en frosset innsjø, midt i en skikkelig hetebølge.Et slikt mysterium krever selvsagt SSR sin beste agent på saken. Så Peggy pakker snippesken, forlater New York og drar til englenes by. Der er også trofaste Jarvis (James D'Arcy), og vi får endelig møte hans kone Ana (Lotte Verbeek).Andre nykommere til serien er vitenskapsmannen Jason Wilkes (Reggie Austin). Det virker som det kan være litt kjemi på gang mellom han og Peggy.Calvin Chadwick (Currie Graham) er en riking og senator-kandidat som kanskje ikke har helt rent mel i posen.Hans kone er skuespillerinnen Whitney Frost (Wynn Everett). Er du vel bevandret i Marvel-tegneserienes historie så vil du kanskje forbinde det navnet med Madam Masque, en skurk som Iron Man brukte å kjempe med. Om det er bare en homage, eller om hun faktisk viser seg å være en superskurk vil jo tiden vise. Blir spennende å se.


Og så la jeg merke til at Ray Wise ga en liten opptreden (han var jo også kort med i forrige sesong). Etter alle gangene jeg har sett ham spille übersleip advokat og ikke minst Djevelen i serien Reaper, så er det vanskelig å ikke legge merke til ham :)

Men den virkelig store nye stjernen i showet er jo selvsagt Bernard Stark.Han er en flamingo.

Håper jeg ikke har spoilet noe. Har prøvd så godt jeg kan å fortelle hvem som er med uten å røpe noe særlig av historien, bortsett fra hvordan første episode starter. Jeg har kost meg skikkelig med disse to episodene i dag, og gleder meg skikkelig til neste. Dette er en serie full av action, humor (Jarvis og flamingoen) og litt drama. Kjempegøy underholdning.

Har du ikke sett første sesong så er det bare å begynne med den, for den ligger også på Netflix. Du trenger ikke å ha noe kjennskap til Marvel-tegneseriene elle filmuniverset heller. Så det er ingen unnskyldning for ikke å prøve denne serien. Du kommer garantert til å bli hekta :)

 

#tv #marvel #peggycarter #agentcarter #netflix #jarvis #hayleyatwell

Noir: The Mohawk TemplarTegneserien Noir er skrevet av Victor Gischler og tegnet av Andrea Mutti. Den handler om Black Sparrow, den spanske dama med pisken som ble introdusert i The Shadow tegneserien. Hun slår seg sammen med en annen heltinne, Miss Fury, og sammen drar de på jakt etter en tempelridderskatt som visstnok skal være skjult av indianerstammen Mohawk.

Selv om The Shadow har en kort gjesteopptreden så er det damene som har hovedrollene. Dette er et slags Indiana Jones-aktig mysterium med gamle kart, feller og skurker som er ute etter den samme skatten. Syntes denne tegneserien var ganske så underholdende. Tegningene var gode, men ikke helt topp, men når historien er god så veier det opp en god del.Så liker du action, hardtslående damer, høye spark og en skikkelig skattejakt, så er dette en bra tegneserie for deg. Du trenger heller ikke å ha lest hverken Miss Fury eller The Shadow for å kunne forstå handlingen. Noir står godt på egne bein.

Jeg likte i alle fall denne.

Boken samler alle de fem bladene i tegneserien Noir.


#tegneserie #dynamite #noir #blacksparrow #missfury #shadow #theshadow #skattejakt #Mohawk #indianer #tempelridder #templar

Januars Owlcrate

Noen ganger er det ganske kjipt å traske hjemover fra jobb i kulda. Iskald Bodø-vind og fæle Dementors som plager deg. Man kan jo bli tørr på leppene av sånt. Alle som har lest (og sett) Harry Potter vet jo at da trenger man en Patronus Charm.Fikk en Owlcrate i posten i dag, og nedi den lå det blant annet denne Patronus leppepomaden fra Geek Fire Labs. Med smak av hvit sjokolade og mint til og med. Jøsses!

Jeg plages egentlig aldri med tørre lepper, men denne måtte jeg jo bare prøve. Det lukter faktisk mintsjokolade av den. Grunnet lite erfaring med slikt kan jeg ikke si noe om hvordan kvaliteten er på leppetørrhetsreparasjon. Men kan tenke meg at det kan være hyggelig å kysse noen og kjenne smaken av mintsjokolade. Noen pene jenter som har lyst til å prøve?

Tok en rask titt på hjemmesiden til Geek Fire Labs og de har masse rart der: Leppepomader som Doctor Who, Princess Leia, Buffy the Vampire Slayer og Geisha Girl parfyme olje etc.

 

Hva mer var det i boksen? Jo, for første gang har Owlcrate med en FunkoPop figur. Du har sikkert hørt om dem, det er jo disse figurene med store hoder. Alle abonnenter fikk en slik figur fra Harry Potter-serien, og jeg var så heldig å få selveste Harry himself. Jeg har et lite skap under trappen som Harry kan få bo i. Men i husleie må han bli kvitt de irriterende zombie hagenissene jeg plages litt med.Vi får se hvordan det går med lille Harry.

 

Det var med litt mer også. Et kult bokmerke. "The Trees Speak Latin" står det på den ene siden, og på den andre "She wasn't interested in telling other people's futures. She was interested in going out & finding her own." Regner med det er et sitat fra en bok, usikker på hvilken. Det er også et fargerikt og snodig pappkort med et sitat fra en bok som heter Throne of Glass. Aner ikke hva jeg skal gjøre med det. Det passer aldeles ikke meg, så det går vel til resirkulering tenker jeg.

Og så er det med en papirdukke, med klær og accessories som man kan klippe ut og leke seg med. Sikkert moro det hvis man er en seks år gammel jente. Pluss et gavekort hvor man får kjøpt en novellesamling som ebok til halv pris: A Knot in the Grain av Robin McKinley. Fantasy-historier. Ser den har 3,71 stjerner på goodreads. Mulig jeg slår til. Må bestemme meg innen juni.Jeg har selvsagt ikke glemt hovedpersonen: Boken. Owlcrate er jo en bokklubb, der du får masse stæsj i tillegg. Månedens bok er Worlds of Ink and Shadow av Lena Coakley. En forfatter jeg ikke har hørt om, og en bok jeg sannsynligvis aldri ville ha kjøpt selv. Det er jo det som er så spennende med denne bokklubben. Man får prøve forfattere og sjangere man vanligvis ikke leser i. Må innrømme at jeg enda ikke har fått surret meg til å lese boken jeg fikk i desember, men det blir snart. Og så skal jeg prøve denne.

Leser av baksiden at boken er "En intrikat, evokativ og oppfinnsom historie som ærer Brontës arv" og "En gripende og innovativ historie... En sterk historisk fantasy som vil appellere til lesere som allerede er fans av Brontënes romaner og skape interesse blant de som er ufamiliære med deres verk og liv". Høres flott ut det.

Boken skal handle om Brontë-søsknene: Tre søstre som var forfattere og en bror som var maler. Tror de fleste har hørt om Emily Brontë og hennes Stormfulle Høyder, Charlotte Brontë og hennes Jane Eyre. Men jeg er sikkert ikke den eneste som ikke har lest dem.

Er spent på om jeg vil like denne. Litt ute av komfortsonen her. Dere skal få høre når jeg har lest den. Har som sagt et par andre bøker å lese igjennom først.#bok #owlcrate #harrypotter #patronus #leppepomade #papirdukke #bokmerke #funkopop #geekfirelabs #bronte

Shadowman nummer 2Det er fortsatt masse mystikk igjen når vi kommer til Shadowman nummer 2 fra Valiant.

Jack, som har arvet Shadowman-kraften, vet fortsatt veldig lite om både den og det overnaturlige samfunnet som eksisterer. Og det gjør jo for så vidt jeg også som leser. Mytologien i denne tegneserien blir sakte avslørt med hint og små glimt her og der. Men skumle demoniske monstre tar det meste av oppmerksomheten.

Denne serien er fortsatt helt fersk, og etter bare to blader er det vanskelig å si om den kommer til å bli bra. Jeg har en god følelse. Tegningene er kjempegode. Patrick Zircher kan virkelig å tegne både folk og monstre. Historien er fortsatt veldig mysteriøs, men regner med at ting blir skikkelig forklart etter hvert. Jeg tror den mystiske personen på den andre siden er samme fyr som drepte faren til Jack i det første bladet, og det virker som om det er han som er den store skurken i denne fortellingen. Men først må Jack, hans nye damevenn og den italienske dvergen ta seg av monsteret Twist.

Blir spennende å se hvordan denne serien utvikler seg videre. Minner meg litt om Witchblade og Darkness. Vil si at denne er omtrentlig i samme kategori som de to.Jack Boniface has become the next Shadowman, which would be great if he had any idea what he was doing. But he doesn?t and he?s out of time. Master Darque has dispatched the terrifying Mr. Twist to destroy Jack, and the demonic creature is tearing through half of the Big Easy in search of his prey. If the Abettors ? the mysterious organization that?s spent hundreds of years protecting New Orleans ? can reach Jack first, he?s got an outside shot at making it through the night. Find out if he?ll live to see tomorrow when the return of the legendary Shadowman continues this December!

#tegneserie #Valiant #shadowman #magi #monster #demon #okkult

Avengers og X-menSeptember 1963 var en spennende måned. Barbara Streisand giftet seg. The Beatles og The Rolling Stones spilte sammen i Royal Albert Hall. The Fugitive begynte å gå på tv. Einar Gerhardsen ble igjen statsminister i Norge, for fjerde gang, etter at John Lyng fikk prøve seg en måneds tid.

Marvel ga ut hele 18 tegneserieblader. Deriblant to debut-blader: Avengers og X-Men. Nå begynner virkelig Marvel-universet å vokse seg til. Jeg har lest igjennom de fleste bladene (de som omhandler superhelter) og her kommer en kort oppsummering om hva de handler om:

Tales to Astonish nummer 47.

 

Her møter Maurmannen og Vepsen sin hittil farligste motstander: Trago med sin magiske trompet! Tut tut!

Trago var en jazzmusiker som prøvde å rane klubben han spilte på. Eieren lot være å anmelde forholdet hvis Trago forlot landet. Han dro til India hvor han møtte mystikeren Ghazandi, og overtalte ham til å lære ham magiske noter. Rustet med sin nå hypnotiserende musikk drar Trago tilbake til Amerika for å bli rik. På den ulovlige og uetiske måten selvsagt, så dermed må Maurmannen og Vepsen stoppe ham.

 

Two-Gun Kid nummer 65.Amazing Spider-Man nummer 4.

 

Hvem er med?

 • Peter Parker - Edderkoppmannen
 • Tante May
 • J. Jonah Jameson
 • Flash Thompson
 • Betty Brant
 • Liz Allen
 • Seymour O'Reilly
 • Sally Avril
 • Flint Marko - Sandmannen
 • Rektor Davis

Det er forresten fortalt i Amazing Spider-Man nummer 601 at en av jentene utenfor skolen er Jessica Jones, men Brian Michael Bendis har skrevet at det ikke er sant på sin blogg 22 november 2015.

Dette er nok et hitorisk tegneserieblad, der Edderkoppmannen må kjempe mot Sandmannen for aller første gang. Flint Marko har evnen til å gjøre om kroppen sin til sand. Han kan da komme gjennom ørsmå hull, men også gjøre seg selv steinhard for å motstå slag.

For Peter Parker selv så går ting sin vante gang. Han blir sett ned på og mobbet for å være både nerdete og feig.

Amazing Spider-Man Vol 1 4 017 Liz
Liz Allen
I wonder where Peter went? He isn't here!
Amazing Spider-Man Vol 1 4 017 Flash
Flash Thompson
Who, that coward? He's probably hidin' with his head under a desk somewhere!

Hvordan skal de ellers forklare at Peter forsvinner hver gang Edderkoppmannen kjemper mot en eller annen superskurk? Edderkoppmannen er også ute i hardt vær, for avismannen J. Jonah Jameson fortsetter sin hat og svertekampanje. Og selv om Peter er litt i pengetrøbbel, så synes jeg det er litt merkelig at han fortsatt selger bilder av Edderkoppmannen til Jameson. Det må da være andre, mer vennelige, aviser i byen han kan sende bildene sine til.

 

Fantastic Four nummer 18.Hvem er med?

 • De Fantastiske Fire
  • Redd Richards - Mister Fantastisk
  • Susan Storm - Den Usynlige Jenta
  • Johnny Storm - Den Menneskelige Brannfakkel
  • Ben Grimm - Tingen
 • Keiser Dorrek VII, lederen av Skrull-imperiet
 • Kl'rt - Superskrullen

Hvis dere husker tilbake til Fantastic Four nummer 2, så stoppet våre helter en invasjon av skrullene. Nå er de tilbake, og de har genetisk modifisert sin fremste kriger og gjort ham til en SuperSkrull. Han kan nå strekke seg lengre enn Mister Fantastisk, brenne lenger og varmere enn Den Menneskelige Brannfakkelen, gjøre seg usynlig slik Den Usynlige Jenta kan og er sterkere enn Tingen. SuperSkrullen drar ned til jorden og annonserer at den nå er erobret av Skrull-imperiet. Hvordan skal de Fantastiske Fire klare å bekjempe en slik skapning som har alle deres egne krefter og mer til?

 

Kid Colt Outlaw nummer 112.Millie the Model nummer 116.Millie the Model Annual nummer 2.Strange Tales nummer 112.

 

Hvem er med?

 • De Fantastiske Fire
  • Johnny Storm - Den Menneskelige Brannfakkelen
  • Susan Storm - Den Usynlige Jenta
  • Reed Richards - Mister Fantastisk
  • Ben Grimm - Tingen
 • Leopold Stryke - Ålen
 • Bentley Wittman - Trollmannen
 • Moxie Gahagan
 • Ted Braddock
 • Charles Lawson
 • Baldy

Johnny må hamle opp med en ny superskurk: Ålen. Ålen er en mann i tights som har smurt seg inn med noe fettete greier som gjør ham skikkelig sleip. Prøver du å holde ham fast, glir han bare ut av hendene dine og du setter forvirret igjen med grisete fingre. Han har også tekniske dingsbomser som gir elektriske støt. Ålen stjeler noe fra laboratoriet til oppfinneren Lawson. Men dingsen han stjeler er en atombombe, og siden Ålen ikke vet hva han har stjålet, aktiverer han den ved en feiltakelse. Dermed må Johnny ikke bare finne Ålen, men også tyvegodset hans før nedtellingen når null. Dramatisk.

Det er også en radiovert som "disser" Johnny. Forteller høylytt at han er en gloryhound og elsker å vise seg frem. Og radioverten har helt rett, for bladet starter med en lang sekvens hvor Johnny gjør masse tullete ablegøyer for å få applaus fra folk. Og blir sur når han ikke får noen beundring. Ble skuffet over at radioverten til slutt trakk tilbake uttalelsene sine. For uansett om Johnny redder folk, så er han en blærete oppmerksomhetssøker.

 

Strange Tales Annual nummer 2.Annualer er en årlig utgivelse, og som oftest har de mange flere sider enn normalt. Denne inneholder for det mest gjenopptrykte historier fra tidligere blader, men det er en ny historie der Edderkoppmannen og Den Menneskelige Brannfakkelen møtes.

Hvem er med?

 • Johnny Storm - Den Menneskelige Brannfakkelen
 • Peter Parker - Edderkoppmannen
 • Susan Storm - Den Usynlige Jenta
 • Reynard Slinker - Reven
 • Politi-inspektør Rudd
 • Politimann Charlie
 • Politimann Pete

Skurken som kaller seg Reven stjeler et verdifullt maleri av Leonardo Da Vinci. Og han legger igjen edderkoppspinn på åstedet slik at politiet tror at det er Spider-Man som har gjort det. Edderkoppmannen oppsøker Johnny Storm for å få litt hjelp til å renvaske seg, men Johnny angriper ham. Fakkelen oppfører seg mer som en hissig femåring enn den hissige tenåringen han er. Han nekter å høre på fornuft. Helt til Edderkoppmannen setter ham på plass og fanger ham i et is-spindelvev. Da først klarer han å få Johnny til å høre etter og forstå at Edderkoppmannen ikke er tyven.

Da begynner de å samarbeide for å fakk Reven, og historien kan endelig begynne. Har aldri vært noen særlig fan av Johnny Storm, og etter oppførselen her synker han enda mer i min anseelse.

 

Tales of Suspense nummer 45.

 

Nok et historisk blad. Dette inneholder det aller første møtet med Happy Hogan og Pepper Potts.

Hvem er med?

 • Tony Stark - Jernmannen
 • Happy Hogan
 • Pepper Potts
 • Gregor Shapanka - Jack Frost

Tony Stark krasjer en racerbil og blir reddet av Happy Hogan, som han så ansetter som sin sjåfør.

 

Harold Hogan (Earth-616)
Happy Hogan
Now you're talkin'! A nice, quiet safe job... No broken noses... No knock-out punches!! What kind of car do you have... I don't like jalopies!
Conversation Tail
Anthony Stark (Earth-616) from Invincible Iron Man Vol 1 33
Tony Stark
Well, I have, among others, a Rolls-Royce, a Caddy Eldorado and a two-seater Jaguar convertible! They manage to get me where I'm going!
Conversation Tail
Harold Hogan (Earth-616)
Happy Hogan
Mmm... I had a hunch you weren't exactly starvin'!

 

Happy blir introdusert for Tonys sekretær, Pepper Potts, men hans beundring blir ikke gjengjeldt. Pepper ønsker kun å sjarmere og gifte seg med Tony Stark.

Men dette er ikke noe romanseblad. En av Tonys ansatte, professor Gregor Shapanka, blir tatt i å prøve å stjele hemmeligheter. I et øyeblikks dummsnillhet lar Tony være å anmelde tyveriet, og bare kaster Shapanka ut. Det kommer han til å angre på, for Shapanka utvikler en drakt som gir ham iskrefter. Og han kommer tilbake for å ta hevn. Nok en gang må Jernmannen stride til verks.

 

Avengers nummer 1.

 

Da er vi kommet til det legendariske første bladet med Avengers. Avengers skal vel oversettes til norsk med Hevnerne, men jeg holder meg til engelsk. Dere har sikkert sett filmene, men i tegneserien var begynnelsen litt annerledes. Hawkeye og Black Widow var ikke med, de var ikke oppfunnet enda. I stedet var det Maurmannen og Vepsen som var sammen med Jernmannen, Tor og Hulken.

Hvem er med i bladet?

 • Avengers
  • Doktor Donald Blake - Tor
  • Tony Stark - Jernmannen
  • Henry Pym - Maurmannen
  • Janet Van Dyne - Vepsen
  • Doktor Bruce Banner - Hulken
 • Tenåringsbrigaden
  • Rick Jones
  • Willie
 • De Fantastiske Fire
  • Reed Richards - Mister Fantastisk
  • Susan Storm - Den Usynlige Jenta
  • Ben Grimm - Tingen
  • Johnny Storm - Den menneskelige Brannfakkelen
 • Loke
 • Steintrollene
 • Odin
 • Jane Foster

Loke er fanget i Asgard og ønsker hevn over Tor. Han bruker magi for å lure Hulken til å ødelegge en jernbanebro for å lokke frem Tor. Men flere helter strømmer til. Tor oppdager at Loke står bak og drar for å kjempe mot ham. Samtidig jakter Jernmannen, Maurmannen og Vepsen på Hulken, som gjemmer seg i et sirkus.

Etter litt action blir hele lureriet oppklart og alle vet hvem den egentlige skurken er. Heltene innser at sammen er de mye sterkere og bestemmer seg for å bli et superhelt-team som skal samles når virkelig store trusler oppstår.

Og det er faktisk Vepsen som kommer på navnet.

A 1 p22 Hank
Ant-Man
Wait! Before we separate, the Wasp and I have something to say! Each of us has a different power! If we combined forces, we could be almost unbeatable!
A 1 p22 Tony
Iron Man
Work as a team? Why not? I'm for it!
A 1 p22 Thor
Thor
There is much good we might do!
A 1 p22 Hulk
Hulk
I'm sick of bein' hunted and hounded! I'd rather be with you than against you! So, whether you like it or not, I'm joining the... the... Hey! What are you callin' yourselves?
A 1 p22 Janet
Wasp
That's right! We need a name! It should be something colorful and dramatic, like... the Avengers, or...
A 1 p22 Hank
Ant-Man
"Or" nothing! That's it! The Avengers!!
A 1 p22 Tony
Iron Man
We'll fight together, or separately, if need be!
A 1 p22 Hulk
Hulk
I pity the guy who tries to beat us!
A 1 p22 Thor
Thor
We'll never be beaten! For we are... the Avengers!

Det har blitt spekulert i om Stan Lee lagde Avengers for å lage Marvel sin versjon av The Justice League, men Stan Lee har selv sagt at han kom på ideen fordi han fikk så mange brev fra fans om at de likte så godt at heltene støtte på hverandre i hverandres blad innimellom.

 

Fantastic Four Annual nummer 1.

 

Da er vi kommet til De Fantastiske Fire sin aller første annual. September måned er full av debuter.

Hvem er med?

 • De Fantastiske Fire
  • Reed Richards - Mister Fantastisk
  • Ben Grimm - Tingen
  • Susan Storm - Den Usynlige Jenta
  • Johnny Storm - Den Menneskelige Brannfakkelen
 • Alicia Masters
 • Prins Namor
 • Nikita Khrushchev
 • Leonard McKenzie
 • Prinsesse Fen
 • Keiser Thakorr
 • Krigsherre Krang
 • Lady Dorma
 • Peter Parker - Edderkoppmannen

Namor har nå endelig funnet sin forsvunne rase, og blitt kronet til herskeren deres. Han kaster ikke bort tiden og begynner med en gang med invasjonen av overflateverdenen. Og de vinner raskt og brutalt, helt til Reed Richards tenker ut en oppfinnelse som driver fiskemannhæren tilbake til sjøen igjen. Litt merkelig er det at ingen av de andre heltene dukker opp når hele jorden blir invadert.

Det blir nok en kamp mellom Namor og De Fantastiske Fire, men Namors forelskelse i Susan skaper trøbbel på hjemmefronten, for den blåe fiskedama Lady Dorma er jo forelsket i Namor. Og Krigsherren Krang er forelsket i Lady Dorma. Det er bare trøbbel med denne kjærligheten.

I alle fall ender det hele opp med at alt er tilbake til status quo (nesten) til slutt.

Det er også en historie til. En forlengelse av sekvensen der Edderkoppmannen drar til Baxter-bygningen for å prøve å bli medlem av De Fantastiske Fire. En morsom historie som stort sett består av kamp mellom Edderkoppmannen og Firer-gjengen.

 

Journey Into Mystery nummer 96.

 

En litt tullete fortelling. Kong Arthur's grav har blitt funnet, og der sarkofagen til trollmannen Merlin. Denne blir selvsagt sendt til New York.

Merlin er i live og vil nok en gang bli makten bak makten. Han skaper masse kaos i et ønske om å bli rådgiveren til dagens konge, John F. Kennedy. Dermed må Tor stoppet ham.

Dette er forresten ikke den "ekte" Merlin. Det vil senere bli bekreftet at denne karen er en mutant som bruker kreftene sine til å etterligne den sagnomsuste magikeren Merlin.

 

Modeling With Millie nummer 25.Patsy and Hedy Annual nummer 1.Jeg tror faktisk dette er den eneste annualen til Patsy and Hedy.

 

Patsy Walker nummer 109.Sgt. Fury and his Howling Commandoes nummer 3.

 

Hvem er med?

 • De Ulende Kommandosoldatene
  • Sersjant Nick Fury
  • Korporal Dum-Dum Dugan
  • Gabriel Jones
  • Robert "Rebell" Ralston
  • Izzy Cohen
  • Dino Manelli
  • Jonathan "Junior" Juniper
 • Kaptein "Happy Sam" Sawyer
 • Hans Schmidt
 • General Curtis
 • Major Reed Richards - som jo etter hvert blir Mister Fantastisk i De Fantastiske Fire
 • Pietro

Kommandosoldatene blir sendt til Italia for å redde en gruppe soldater som er omringet av nazi-soldater.

Det er også med en "handleliste" i bladet. For å vise hvor dyrt det faktisk er å bedrive krigføring. Antar at prisene er ganske mye høyere i dag.X-Men nummer 1.

 

Til slutt er det debutbladet til nok en kjent og kjær tegneserie: X-Men. Og som med de fleste andre serier som har blitt filmatisert så er begynnelsen litt annerledes. Mange av de mest kjente mutantene er av nyere dato. I det aller første bladet er disse med:

 • X-Men
  • Professor Charles Xavier - Professor X
  • Scott Summers - Kyklopen
  • Bobby Drake - Ismannen
  • Hank McCoy - Beist
  • Warren Worthington III - Engelen
  • Jean Grey - Marvel Jenta
 • Magneto

Professor X, som har enorme mentale krefter (telepati) har startet en skole for mutanter. Elevene hans læres opp i kamp. De er Kyklopen som kan skyte stråler ut av øynene. Ismannen som kan forvandle seg selv til en snømann og skape is og snø. Beist som har meget hårete bein og er ekstremt atletisk (dette er lenge før han får blå pels). Engelen har vinger og kan fly. Og Jean Grey har telekinetiske evner og kan flytte ting med tankene. Sammen er de superheltgjengen X-Men. Når så den slemme mutanten Magneto, som har magnetisme som sin superkraft, angriper en militærbase, må X-Men ut på sitt første offentlige oppdrag.

 

Det var alle tegneseriene som Marvel ga ut i september 1963. Det er vanskelig å velge en favoritt, for det er mange her som er veldig bra. Det er med stor iver jeg nå skal til å lese på bladene fra oktober. Dere skal selvsagt få høre om dem når jeg er ferdig.

#marvel #tegneserie #antman #wasp #spiderman #Sandman #peterparker #fantasticfour #reedrichards #humantorch #susanstorm #thing #superskrull #skrull #eel #tonystark #ironman #happyhogan #pepperpotts #avengers #hulk #thor #loki #odin #namor #submariner #atlantis #merlin #xmen #xavier #professorx #cyclops #beast #jeangrey #marvelgirl #iceman #angel #magneto #mutant

X-O Manowar: Uneasy AlliancesHar kommet til det syvende bladet i tegneserien X-O Manowar fra Valiant.

Denne tegneserien handler om den visigotiske krigeren Aric som ble kidnappet av romvesener, stjal deres hellige kamprustning, og har nå ankommet vår tid. Romvesnene The Vine er desperate etter å få tilbake sin hellige rustning, og en invasjonsflåte er på vei til jorden. Vine-agenter som lever i skjul blant oss jordboere har leid inn verdens beste leiemorder, Ninjak, til å drepe Aric.

Men en av The Vine liker jorden slik den er. Han prøver å få Aric og Ninjak til å samarbeide for å stoppe invasjonen.

Jeg liker denne tegneserien veldig godt. Nydelige tegninger og en actionfylt og spennende science fiction historie. Kjempebra!X-O Manowar vs. Ninjak. To the victor ? Earth! Agents of the alien race known as The Vine have been living in secret among us for centuries and now they?ve just been activated for one final mission ? purge the Earth of all human life! An invasion fleet is on its way and the only weapon in existence powerful enough to defeat it is the X-O Manowar armor. But first, Aric of Dacia must survive his latest encounter with Ninjak, the covert operative and master weapons specialist charged with taking him Down.

 

#tegneserie #Valiant #xomanowar #manowar #ninjak #sciencefiction #invasjon #ninja

Morder-Anders


 

Jeg digger tittelen på denne boken. Det er mulig det er noe galt med meg, men den får meg til å le.

Fikk boken i julegave fra foreldrene mine. Den sto på ønskelisten, men er litt overrasket over at de faktisk kjøpte den til meg.

Jonas Jonasson er en veldig morsom forfatter. Jeg syntes den første boken hans (Hundreåringen som klatret ut av vinduet) var kjempebra. Så faktisk filmen i romjulen. Den var jammen ikke verst den heller. Bok nummer to (Analfabeten som kunne regne) var morsom, men veldig lik den første og ikke like bra.

Bok nummer tre (Morder-Anders og hans venner) er også veldig lik, selv om den ikke handler om atombomber. Den er gjennomsyret av den samme svenske humoren til Jonasson, men det føles litt som om jeg har lest dette før. Settingen er annerledes, men i bunn og grunn er det litt av det samme som i de to første bøkene: En liten gruppe anti-helter, som ikke har noe imot å bryte loven, og som får masse penger i hendene.

Likte du de første to bøkene, vil du nok like denne også. Jeg liker den kanskje litt bedre på grunn av navnet. Syntes det var særdeles gøy når jeg kom til biten med Anderskirken. Ooh, det ga meg noen ideer ;)

Boken handler i alle fall om en fyr som kalles Morder-Anders. Han har nå sonet ferdig sin tredje mord-dom og bor på et lite pensjonat i Stockholm. Det ender opp med at resepsjonisten på pensjonatet og en kvinnelig fallert prest blir forretningspartnerne til Anders, som grunnet et langt liv med sprit og dop ikke akkurat er den skarpeste kniven i skuffen. De tjener gode penger på å leie ut Anders som torpedo. Han betales i børst mens resepsjonisten og presten beholder de fleste pengene.

Men etter en del forsnakkelser fra presten sin side finner Anders religion. Og det slår ham at det å knekke kneskåler for penger ikke er noe særlig kristent. Siden melkekua deres er i ferd med å forsvinne, begynner resepsjonisten og presten å ta seg betalt for mord på Anders sin vegne. Planen er å stikke av med pengene og la Stockholms underverden ta opp kontraktbruddene med Anders selv, men ting går ikke helt som planlagt...

Som sagt er dette en morsom historie, slik Jonasson kan lage dem. Og selv om du ikke heter Anders er jeg sikker på at du vil finne masse gøy i denne leseopplevelsen.

#bok #bokanmeldelse #anders #morderanders #jonasjonasson #gangster #religion #mord #torpedo

Svart TerrorDen første boken med tegneserien Black Terror er sterkt knyttet til en annen tegneserie, Project Superpowers. Den har jeg ikke lest, og jeg føler litt at jeg burde ha gjort det først for å klare å forstå alle nyansene i denne.

Tegneserien er utgitt av Dynamite Entertainment, skrevet av Alex Ross og Jim Krueger. Tegningene er laget av Mike Lilly. Selve historien er ok, men det var kunsten jeg likte best her.

Hvem er så denne Black Terror? Han var en farmasøyt som, under 2. verdenskrig, lagde et serum som gjorde ham supersterk og skuddsikker. Sammen med andre helter kjempet han mot nazistene og andre skurker som poppet opp. Etter krigen ble verdens helter fanget i en magisk urne, og ikke sluppet fri før i dag. Det er det Project Superpowers handler om. Denne tegneserien handler lit om kultursjokket og oppdagelsen av at USA ikke lenger er så bra som det en gang var.

Tittelen på denne historien er Black Terror Goes to Washington. Han hører nemlig at Tim, også kjent som Kid Terror, holdes fanget i Det Hvite Hus av den slemme presidenten. Tim var hans sidekick og Black Terror hadde sverget til moren hans om at han skulle passe på Tim. Og det skal han jammen gjøre, om han så må kjempe mot selveste presidenten. Så Black Terror angriper Det Hvite Hus. Og de andre heltene må velge sider.

Selv om fokuset er på Black Terror selv, så er det veldig mange andre helter å holde styr på. Og siden jeg ikke har lest Project Superpowers, vet jeg ikke helt sikkert hvem som fortsatt er gode, og hvem som har slått seg sammen med den onde presidenten. Det at de fleste Captain America-lookalikeene har gjort det, kom ikke som noen overraskelse.

Som sagt, kunsten er veldig god, historien er bare ok her. Det er mulig at jeg hadde likt denne bedre om jeg hadde lest Project Superpowers og da hatt en mye bedre forståelse av den større konflikten som foregår og hva historien med urnen er. Jeg leste jo Masquerade tidligere, og hun kom jo også ut av urnen og måtte akklimatisere seg til den moderne verdenen. Jeg må se til å få lest Project Superpowers snart.

Black Terror vol. 1 samler de fire første bladene i Black Terror-serien til Dynamite:

#tegneserie #dynamite #superhelt #blackterror #greenllama #masquerade #kidterror #president #usa #amerika #hvitehus

Sharknado 3

Sharknado. Filmserien som skryter av at den er så dårlig at den er bra holder fortsatt koken. Jeg har tidligere sett og skrevet om Sharknado og Sharknado 2: The Second One. I kveld har jeg sett Sharknado 3: Oh Hell No!, som nok er det mange vil si når de hører at det ble en film nummer tre. (Det skal visstnok bli en nummer 4 også).Jeg lo hele veien igjennom. Det er faktisk sant. Disse filmene er så teite, absurde og over toppen at det blir hysterisk morsomt. Kjempegøy.

Som du sikkert forstår av tittelen så handler dette om tornadoer som er fulle av menneskespisende hai. Og da trenger man motorsag!

Filmene har bare blitt galere og galere, og hvordan de skal klare å toppe treeren aner jeg ikke. Men hvis de klarer det så vil det bli episk. Jeg skal ikke røpe noe, men det er helt crazy saker her altså.

Ian Ziering og Tara Reid er tilbake i hovedrollene, og med seg denne gangen har de blant annet Frankie Muniz og David Hasselhoff. I tillegg er det selvsagt masse cameo-roller for kjendiser som raskt dukker opp for så å bli spist av haiene. Kan nevne blant andre Lou Ferrigno (Hulken), Christopher Judge (Stargate SG-1) og Lorenzo Lamas (Renegade), Michael Winslow (Politiskolen), Tim Russ (Star Trek: Voyager) og til og med selveste George R. R. Martin.


#film #sharknado #hai #shark #tornado

Archer & Armstrong: End of DazeHar fått lest igjennom Archer & Armstrong nummer 4 fra Valiant. Dette bladet avslutter den første historien om denne herlige duoen. Archer er en naiv snikmorder som ble oppfostret av en hjernevaskende og manipulerende sekt. Dette for å få tak i den eldgamle maskinen The Boon som kan gi evig liv. Armstrong er en ti tusen år gammel udødelig som er svært glad i sterk børst. Han og hans to brødre samlet sammen The Boon for ti tusen år siden. Maskinen drepte omtrent alle mennesker den gang og ga Armstrong udødelighet.


De to må nå bekjempe både sekten og tibetanske tankelesende nazi kung fu munker (med hitlerbart og det hele) og stoppe dem i å sette sammen The Boon.

Denne tegneserien er helt herlig. Full av humor, action og sprø saker. Kjempemorsom. Gleder meg til å lese videre.

Archer & Armstrong make their last stand against The Sect high in the Himalayas!

Every clan of The Sect has gathered together for the first time in millennia to harness the unthinkable, sanity-shattering destruction of the mythical Book. But one piece is still missing ? and Obadiah Archer has it! If he turns it over, The Sect will give him back his family. If he refuses, the man called Armstrong dies!#tegneserie #Valiant #Archer #Armstrong #nazi #munk #kungfu #ivar #action

Asbest-mannen og andre historier
Nok en måned med Marvel-tegneserier har blitt gjennomlest, og dere skal selvsagt få høre hva de handlet om. August 1963 er jo en måned som er ganske kjent i Norgeshistorien. Da særlig i den politiske biten. Einar Gerhardsen måtte trekke seg som statsminister og Arbeiderpartiregjeringen måtte gå. John Lyng tok over som statsminister og fikk være det i en hel måned. I USA ga Marvel ut 10 tegneserieblader. Og de lister jeg opp her:

Tales to Astonish nummer 46.Henry Pym og Janet van Dyne kjeder seg, for det er jo ikke noe kriminalitet å bekjempe for tiden. Så de tar seg en ferietur til Hellas. Og selvfølgelig blir de der nødt til å ta på kostymene sine og bli Maurmannen og Vepsen. En diger kyklop sprer skrekk og terror blant lokalbefolkningen og slikt vil ikke våre helter ha noe av. Det er riktignok ikke den ekte kyklopen det er snakk om her, men en robot laget av romvesener for å skjule at de undersøker om forholdene passer til en invasjon.

 

Fantastic Four nummer 17.

 

Dette bladet fortsetter der det forrige sluttet. De Fantastiske Fire har nå kommet tilbake fra mikrouniverset og sier farvel til Maurmannen (Susan synes fortsatt han er søt). Doktor Doom har nok en plan for å stoppe dem. Han kidnapper Alicia, Tingens kjæreste, og holder henne gissel. Dermed må Reed, Susan, Johnny og Tingen gå til angrep på Doktor Dooms flyvende fort. Et fort fullt av feller spesialdesignet for å ta rotta på De Fantastiske Fire. Jammen jobber denne Doom-fyren fort, for han har jo akkurat kommet tilbake til vår dimensjon etter et lengre fravær. Imponerende.

 

Patsy and Hedy nummer 89.Rawhide Kid nummer 35.Skinnjakke Billy må kjempe mot Ravnen, en maskert raner.

 

Strange Tales nummer 111.

 

Dette bladet inneholder to historier som er av interesse.

I den første møter vi vitenskapsmannen Orson Kasloff. Han drømmer om et liv i kriminalitet, men han trenger noen skurker til å lære ham å koble ut alarmer og slikt. Dette er lettere sagt enn gjort, så han bestemmer seg for å gjøre noe for å få skurkene til å komme til ham. Han bestemmer seg for å beseire Den Menneskelige Brannfakkel. Han konstruerer en rustning av asbest og utfordrer Johnny Storm til duell.

I den andre historien møter vi Baron Mordo. Mordo og Doktor Fremmed var begge studenter til The Ancient One. Mordo angriper sin gamle lærer for å tvinge ham til å røpe alle hemmelighetene han vet om vedrørende svart magi. Da må Doktor Fremmed redde sin gamle mester.

 

Tales of Suspense nummer 44.

 

Tony Stark drar til Egypt for å besøke en venn som driver arkeologiske utgravninger der. De finner graven til farao Hatep, men han er fortsatt i live. Han tvinger med seg Stark (og dermed Jernmannen også) tilbake i tiden for beseire Kleopatra. Men Tony er jo som kjent svak for damer så han slår seg heller sammen med Kleopatra.

 

Journey Into Mystery nummer 95.

 

Doktor Donald Blake har til nå vært en almenpraktiserende lege med sitt eget legekontor, men nå viser det seg at han er et anatomisk geni som kan lage superandroider av uknuselig plastikk. Fiffig. Men hans nye androide blir sabotert av den slemme Professor Zaxton. Zaxton har laget en duplikatormaskin som lager kopier av alt den treffer. Det hele ender opp med at tordenguden Tor må kjempe mot en kopi av seg selv. En kopi med to magiske hammere.

 

Kathy nummer 24.Modeling With Millie nummer 24.Patsy Walker nummer 108.Det var alle tegneseriene fra august 1963. Med unntak av Fantastic Four så var de ikke noe særlig gode. Litt teite og tullete. Men nå gleder jeg meg til å begynne med september. Ikke bare er det mange blader som utgis denne måneden, men to meget kjente serier debuterer. Begge har fått flere filmatiseringer. Klarer dere å gjette hvem de er?

 

#marvel #tegneserie #antman #wasp #kyklop #hellas #fantasticfour #reedrichards #humantorch #thing #susanstorm #doctordoom #rawhidekid #skinnjakkebilly #western #asbestosman #doctorstrange #baronmordo #ancientone #ironman #Egypt #farao #Kleopatra #tonystark #thor #odin #donaldblake

Phase 2 Magazine


 

Oppdaget dette bladet gjennom Twitter og måtte se hva det var for noe. Phase 2 Magazine er et ganske nytt litteraturblad. Etter det jeg har forstått utgis det kun digitalt. Kjøpte det til kindle. Den første utgivelsen kom i januar i fjor og bladet utgis kvartalsvis. Det er ikke så stort heller. Jeg klarte lett å lese hele greia på en gang.

Sjangeren er science fiction. Mørk, skitten og dyster science fiction. Var få lykkelige slutter å finne blant de seks novellene som bladet inneholder. Forfatterne er også ganske ukjente, i hvert fall for meg. Og det er jo alltid spennende å prøve ut nye historiefortellere.

Jeg likte egentlig den første novellen, Chris Griglack med Closed Circuit, best. Handler om en utpresser i et sterkt religiøst fremtidssamfunn. Og Kaylea Champion med sin Not Withouth a Bang som en sterk nummer to hvor en mulighet for hvordan menneskeheten går under presenteres. Noen av historiene var mer som korte vignetter. Bare små glimt inn i et fremtidssamfunn uten noe særlig handling eller historiefremgang.

Jeg liker dystopier og dystre fremtidsfabler, så dette bladet vil jeg lese mer av. Men hvis du foretrekker muntre fortellinger som alltid ender godt, tror jeg du bør styre unna.

#sciencefiction #novelle #vignett #antologi #blad #Magazine #phase2

Bloodshot: The Rise and The FallHar kommet til det femte bladet i tegneserien Bloodshot fra Valiant.

Og nå er det visst på tide å gå til angrep på organisasjonen som har brukt ham som et våpen og rotet med minnene hans. Han, Pulse (som faktisk er en psiot slik som de i Harbinger-serien), Kuretich og Kara (som tilfeldigvis ble rotet inn i hele denne greia) har en plan. Det virket ikke slik til å begynne med og den er kanskje ikke den aller beste, men en plan har de. Og fy hvor fæl den barnevakten Gamma var.

Dette kommer til å bli tøft.ALL-NEW ARC! Bloodshot is finally free of the memories that have haunted him since his awakening ? but now even greater mysteries remain. Who was he before he was transformed into a walking weapon of mass destruction? And does he have a real family out there somewhere? Unfortunately, the only man with the answers is the former mastermind of Project Rising Spirit, Dr. Emmanuel Kuretich ? and he?s just struck a devil?s bargain with Bloodshot. ?Destroy your creators and I?ll reveal everything.? Well, almost everything?#tegneserie #Valiant #bloodshot #pulse #action #nanitter

Shadowhunters

SHADOWHUNTERS - ?The Mortal Cup? - One young woman realizes how dark the city can really be when she learns the truth about her past in the series premiere of

Du har sikkert hørt om Cassandra Clare og hennes bøker om Skyggejegerne, på engelsk The Mortal Instruments. Bøkene er gode, i hvert fall de to første som jeg har lest, og det var jo veldig mye i media om disse da filmen kom i 2013. Ikke så rart siden norske Harald Zwart var regissør. Selv synes jeg filmen var ok, men den hadde dårlig inntjening og det ble aldri noe av oppfølgeren.

I stedet starter de historien på nytt, og denne gangen i tv-serie-form.Den første episoden, med tittelen The Mortal Cup, gikk på amerikansk tv i går. I dag var den tilgjengelig på Netflix, og slik jeg har forstått det så vil de fortsette å legge ut hver episode dagen etter at den har gått på tv i USA. Egentlig en kjempefin ordning som de burde gjøre med flere serier.

Måtte selvsagt sette meg ned og se om dette var verdt å følge med på. Jeg må innrømme at jeg ikke hadde noe særlig forventninger. Innspilt i Canada (mange gode serier er det, men mange dårlige også) og med helt ukjente skuespillere.

Handlingen er vel kjent hvis du har sett filmen eller lest bøkene. Clary Fray blir 18 år og oppdager plutselig at det finnes en verden full av demoner, vampyrer og andre overnaturlig skapninger. Og Shadowhunters som kjemper mot dem. Hun er selv en Shadowhunter, noe moren hennes har holdt skjult for henne i alle år.

Jeg ble positivt overrasket. Den første episoden var ikke fantastisk, men mye bedre enn forventet. Stilig musikk, grei action og for det meste troverdige skuespillere. Litt for tidlig å si helt sikkert, men har en følelse av at dette kommer til å bli ganske bra til slutt. Det har endret litt i forhold til bøkene. Luke og Dot er blant annet ikke som jeg husker dem fra bøkene, og andre mindre ting, men i det store og hele virker det som om de vil følge den første boken.

Episode 2 blir lagt ut på Netflix neste onsdag. Jeg klarer å vente, men regner med at jeg kommer til å se den når den dukker opp.

Ja, kan jo kort nevne skuespillerne. For det meste unge og ukjente folk:Katherine McNamara har hovedrollen som Clary Fray. Hun har hatt en del roller tidligere, men er kanskje mest kjent for Maze Runner 2 filmen (som jeg ikke har sett enda).Dominic Sherwood spiller Jace Wayland. Han har bare hatt noen få roller så langt. Eneste interessante jeg la merke til var en film som heter Vampire Academy (har ikke sett den).Alberto Rosende spiller Simon Lewis. Dette er hans første store rolle, han har kun vært med i en kortfilm og to tv-serie-episoder tidligere (Blue Bloods/Law & Order: Special Victims Unit).Matthew Daddario spiller Alec Lightwood. Han har heller ikke vært med i så mye. Ser han er med i den kommende remaken av grøsseren Cabin Fever.Emeraude Toubia spiller Isabella Lightwood. Hun har tidligere vært med i noen spanske tv-serier og hadde hovedrollen i filmen Tattooed Love.Isaiah Mustafa spiller Luke Garroway. Han har tidligere hatt mange gjesteroller i mange serier, og mindre roller i filmer, blant annet Horrible Bosses.Harry Shum Jr. spiller Magnus Bane. Jeg kjente ham nesten ikke igjen, men det er jo jammen Mike Chang fra Glee. Jøss.

 

Shadowhunters er en serie med masse overnaturlig moro. Anbefaler at du prøver den ut hvis du har sansen for slikt. Jeg likte den i alle fall. Trailer:#tv #netflix #shadowhunters #cassandraclare #demon #skyggejegerne #themortalinstruments

Animal ManHar lest igjennom den første samleboken om Animal Man fra Vertigo, som kan beskrives som den voksne delen av DC Comics. Jeg tror faktisk at bladene samlet her opprinnelig kom ut under DC sitt eget merke. Det er den berømte Grant Morrison som har skrevet disse tegneseriene.

Animal Man, eller Buddy Baker som han heter, har som superkraft at han kan ta evner fra dyr som han er i nærheten av. Er det fugler der kan han fly. Er det elefanter blir han sterk som en elefant. Du skjønner vel tegninga? Men kreftene varer bare i omtrent 30 minutter før han mister dem igjen.

Når serien starter er Buddy gift og har to barn. Han har lenge jobbet som stuntmann, men føler nå trang til å gå inn i superheltbransjen på nytt igjen. Selv om kona ikke liker det så godt, så gir han det et forsøk. I DC-universet myldrer det jo av superhelter, og Buddy er liten og ukjent, så det er litt tøft til tider. Det hjelper heller ikke at han er litt tøffelhelt på hjemmebane. Blant annet får han kjeft av kona fordi han ikke inviterte Supermann inn på middag.

Det er ett morsomt øyeblikk, og bare det er verdt hele boken, der en superskurk angriper Animal Man i hjemmet hans. Og kona blir sint av alt rotet og sparker skurken i ballene.

Dette er en veldig underholdende tegneserie om en mann som forsøker å skaffe seg en karriere som superhelt i en verden full av helter og skurker, men det er også en fortelling om dyr og dyrs rettigheter. Blant annet får vi en ganske så tankevekkende historie om dyr som brukes i forskning og hvordan de behandles.

Alt i alt er dette en ganske god tegneserie, som jeg gjerne anbefaler. Det er en superhelt-serie, men også en serie som ikke er redd for å ta opp litt ømtålige temaer innimellom.

Denne boken samler de ni første bladene i Animal Man-serien fra 1988:


#tegneserie #dc #vertigo #animalman #grantmorrison #superman #martianmanhunter #dyr #superhelt

Hvordan Watson ble såret

Har blitt litt krim igjen på meg nå. Sherlock Holmes Mystery Magazine nummer 3 er fortært. Var godt det ;)

Som alltid starter bladet med litt stoff om Sherlock. Det er essay, eller muligens skal det kalles artikler, om diverse filmatiseringer om og rundt historiene om ham, samt en interessant bit om sjeldne bøker som er utgitt, både av Conan Doyle selv og andre forfattere. Den morsomme brevspalten til Mrs. Hudson er dessverre blitt endre til en spalt med husholdningsråd og matoppskrifter (av retter hun lagde til Holmes og Watson i løpet av bøkene og novellene). Den er fortsatt morsom, men ikke så mye som før.

Så går det over til historiene, den beste biten.

Først ute er The Speckled Band av Sir Arthur Conan Doyle selv. Denne leste jeg nylig, da i en Lego-illustrert utgave, så jeg hoppet over den denne gangen.

Så kommer Bruce I. Kilstein med Watson's Wound. En fortelling om Holmes og Watson der vi endelig får vite hvordan Watson ble skadet under sin militærtjeneste i Afghanistan (det var krig der på den tiden også). Det var jo først etter at Watson ble skutt og dimittert fra militæret at han møtte Sherlock Holmes og endte opp som kronikør av detektiv-eventyrene hans.

War casualty
Licensed from: Tawng / yayimages.com


 

Kim Newman har skrevet A Volume in Vermillion. Den handler ikke om Sherlock Holmes, men om fiendene hans. Dette er fortellingen om hvordan Oberst Moran og Moriarty møttes. Jeg likte denne. En spennende historie, og litt mer action enn det som er vanlig i Sherlock Holmes-historier. Synes Newman smører litt vel tykt på når han beskriver Moriarty, men han vil vel være helt sikker på at leseren forstår hvorfor han kalles "The Napoleon of Crime". Bare denne novellen alene er vel verdt kjøpet av dette bladet.

Dernest følger Darrell Schweitzer med The Death of Falstaff. Den startet litt tørr, men tok seg opp og var ikke så verst egentlig. Denne er satt mye tidligere enn Sherlock Holmes. Falstaff dør etter forgiftning på et vertshus. Og det blir litt kongelig innblanding i etterforskningen.

Stan Trybulski har skrevet Tough Guys Don't Pay. En tøff gammel gangsterkar, som aldri vil betale for noe, får beskjed om at han har en farlig hjernesvulst. Det er kun en hjernekirurg som er god nok til å redde ham, så han lover henne masse rikdom i bytte for operasjonen. Røvet rikdom, og det kan få konsekvenser. En fin liten moraliserende historie dette.

I Vacation From Crime har Hal Charles (pseudonym for Hal Blythe og Charlie Sweet) skrevet enda en historie om reporteren Kelly Locke. Den forrige historien (tror det var i blad 1) der hun løste en mordgåte midt i nyhetssendingen var snedig, men litt for kort og kjapp. Denne er mye bedre. Kelly og hennes politietterforsker-pappa er på fisketur, da de får høre fra den lokale sheriffen at en morder har rømt fra fengselet like ved.

Workout av Jean Paiva hører ikke hjemme i dette bladet. En stygg og ufin historie som har ingenting med krim å gjøre.

Til slutt kommer Peter Kings Mayhem in St. Mary's Meade. Den skal visstnok være koblet til Agatha Christies historier, men jeg har nok ikke lest nok av dem, for det hadde jeg ikke visst om ikke bladets forord hadde fortalt meg det. Selve historien er i hvert fall veldig bra. Et par ankommer den lille byen St. Mary's Meade hvor det er lite innbyggere å se, og kriminaliteten er skyhøy. Har du sett filmen Hot Fuzz? Minnet bittelitt om den :)


 

#krim #novelle #blad #Magazine #sherlockholmes #Sherlock #holmes #Watson #Afghanistan #moriarty #moran #gangster #kellylocke

Harbinger nummer 6I det sjette nummeret av tegneserien Harbinger fra Valiant så begynner et nytt kapittel av serien. Et kapittel der Peter begynner å samle allierte for å kjempe tilbake mot Harada og hans Harbinger Foundation.

Og jeg måtte le en del her. Tinnfoliehatter slik at ingen kan lese tankene deres. Og Faith som ivrig leser Fifty Shades of Grey. Hun er bare så sjarmerende.

Denne tegneserien holder seg frisk og spennende. Selv om Kris egentlig hater Peter for at han tvang henne til å bli forelsket i ham, så er hun med og hjelper. For hun er ganske smart. Og hun har en plan.ALL-NEW ARC! From out of the ashes ? RENEGADES!

After a crushing defeat at the hands of his would-be mentor, Peter Stanchek lies critically wounded and the only person who can save him is the person that hates him the most ? his childhood love Kris Hathaway. As Harada?s Eggbreaker strike force closes in, the helpless Peter wonders if he is going to find forgiveness at Kris?s door ? or unbridled vengeance. But when Faith returns as the superhero she?s always dreamed of being, the game is going to change for everyone involved?#tegneserie #harbinger #Valiant #Harada #faith #psi #levitasjon #telepati #telekinese

Clarkesworld nummer 5Det var vel for mye å vente at alle utgavene av Clarkesworld skulle være kjempebra. Det femte bladet skuffet litt. Jeg vil ikke si historiene var spesielt dårlige akkurat, men de fengte meg rett og slett ikke.

Først ute er Chewing Up the Innocent av Jay Lake. En novelle om en mann og hans valg mellom familien eller karrieren som illustratør.

Deretter er det Attar of Roses av Sharon Mock. Likte denne mye bedre enn den første, men ble ikke så veldig begeistret. Den handler om magi, kjærlighet og krasj mellom den gamle magiske verden og den nye teknologiske. Litt trist slutt i grunn.

Synes i hvert fall at omslagsbildet til Tomasz Maronski er stilig.

Sleng inn en kommentar hvis du har lest en av disse novellene. Er alltid gøy å høre hva andre synes.

#clarkesworld #blad #Magazine #fantasy

Petter Limsprut og Doktor BlekksprutDa har jeg fått fortært nok en måned med Marvel-tegneserier, hvor blant annet den kjente Spider-Man skurken Doctor Octopus dukker opp for aller første gang. Petter Limsprut, superskurken som er bevæpnet med en sprutepistol og en bøtte med lim er også tilbake. Det blir også et gjensyn med Doktor Doom og Doctor Strange debuterer. Er litt usikker på hva jeg skal oversette ham til. Doktor Rar? Doktor Merkelig? Kom gjerne med innspill. Ifølge ordboken er den korrekte oversettelsen: fremmed. Doktor Fremmed.... Det høres jo litt rart ut, gjør det ikke det?

 I juli 1963 ga Marvel ut 12 tegneserieblader. Hva annet skjedde den måneden? Jo, Tonga ble historisk da de, for første gang noensinne, ga ut et rundt frimerke. Tour de France ble avholdt for 50-ende gang. Brigitte Nielsen, selveste Røde Sonja, ble født i Danmark. For første gang ble et kunstig hjerte operert inn i et menneske. Pasienten levde i fire dager.

Men nok historie, her er Marvel-tegneseriene som kom ut i juli 1963:

Tales to Astonish nummer 45.Egghodet, som Maurmannen overvant i Tales to Astonish nummer 38, er tilbake for å få hevn. Under falskt navn lanserer han seg selv som en insektsekspert. Etter å ha stjålet en verdifull diamant, holder han en vepseutstilling. Diamanten har han plassert inni et vepsebol i utstillingen. Planen er at Vepsen, Maurmannens kvinnelige partner, skal komme, se diamanten og avsløre seg selv. Og det fungerer selvsagt. Egghodet fanger Vepsen og når Maurmannen kommer for å redde henne har Egghodet sine våpen klar: En insekstspisende øgle og en maursluker. Jeg har lenge ventet på at noen skal prøve seg med en maursluker mot Maurmannen. Til tross for den store motstanden, seirer selvfølgelig Maurmannen og Vepsen til slutt. Og Egghodet? Han kommer seg unna nok en gang, og vil da trolig dukke opp igjen senere for å hevne seg nok en gang.

Two-Gun Kid nummer 64.Amazing Spider-Man nummer 3.

 

Hvem er med?

 • Peter Parker (Edderkoppmannen)
 • Tante May
 • J. Jonah Jameson
 • Flash Thompson
 • Liz Allan
 • Sally Avril
 • Johnny Storm (Den Menneskelige Brannfakkel)
 • Charlie
 • Politimann Joe
 • Otto Octavius (Doktor Blekksprut)

Edderkoppmannen føler at det er litt for enkelt å fakke skurker. Han ønsker seg litt mer utfordring. Og det får han, for i dette bladet introduseres Doctor Octopus, en av de mest kjente fiendene til Spiderman. Dere husker ham kanskje fra den andre filmen? Otto Octavius er en atomforsker som lagde fire metallarmer til seg selv slik at han lettere kunne jobbe med farlige materialer. Etter en eksplosjon i laboratoriet sitt fikk han en hodeskade og ble en slem slem gutt. Edderkoppmannen taper for Doktor Blekksprut i deres første kamp. Nedbrutt er han på nippet til å gi opp superheltbransjen, men en liten peptalk fra Johnny Storm gir ham ny giv til å prøve igjen.

 

Fantastic Four nummer 16.

 

Hvem er med?

 • De Fantastiske Fire
  • Reed Richards (Mister Fantastisk)
  • Susan Storm (Den Usynlige Jenta)
  • Ben Grimm (Tingen)
  • Johnny Storm (Den Menneskelige Brannfakkel)
 • Henry Pym (Maurmannen)
 • Janet van Dyne (Vepsen)
 • Alicia Masters
 • Victor von Doom (Doktor Doom)
 • Pearla
 • Molly Margaret McSnide

Doktor Doom er tilbake, klar for å lage mer kvalm. Dere husker vel fra Fantastic Four nummer 10 der han ble beseiret og krympet til han forsvant. Vel, han forsvant ikke helt. Han krympet helt til han havnet i et mikro-univers. Der har han nå tatt over kommandoen og har blitt den tyranniske herskeren. Men det er ikke nok for Doktor Doom. Han planlegger å komme tilbake og bruker sine krympe- og voksestråler for å erte De Fantastiske Fire. De søker da hjelp hos Maurmannen og med hans krympeserum kan de også krympe ned og møte Doktor Doom i mikrouniverset hans.

På romantikkfronten: Susan synes Maurmannen er søt. Den dama er skikkelig mannegal. Ellers så møter Johnny prinsesse Pearla i mikrouniverset, men han velger heller å dra tilbake til kompisene sine enn å kose seg med ei vakker prinsesse. Det er nesten så man begynner å lure på den gutten.

Det hele ender godt til slutt. De klarer å frigjøre mikrouniverset fra Doktor Doom, men han har nå dratt tilbake til vår verden, og De Fantastiske Fire vil fortsette kampen mot ham i neste nummer.

 

Kid Colt Outlaw nummer 111.Millie the Model nummer 115.Strange Tales nummer 110

 

Dette bladet inneholder to fortellinger. I den første slår Petter Limsprut og Trollmannen seg sammen for å knuse Den Menneskelige Brannfakkelen. Begge disse har jo tapt mot ham solo, og de håper at sammen er de sterkere. Egentlig er dette en ganske tam og forglemmelig historie. En god del av den går jo også med til å gjenfortelle hvem de to skurkene er og hva som skjedde sist de møtte Johnny Storm.

Den andre historien er mer historisk:Doctor Strange gjør sitt inntog i Marvel-universet. Mesteren av svart magi blir oppsøkt av en mann som plages av vonde drømmer. Doktor Fremmed (oversettelsen vokser litt på meg) venter til mannen sovner og drar så inn i drømmene hans. Der møter han skapningen Mareritt. Det viser seg at mannen var en slem mann og hadde dårlig samvittighet for sine ofre. Når han innser at Doktor Fremmed vet, så prøver han å skyte magikeren hvis sinn fortsatt er i drømmeverdenen. Men The Ancient One, en gammel skallet magikermunk sender sine krefter gjennom amuletten til Doktor Fremmed og stopper den slemme mannen.

En ganske så rotete start, men Doctor Strange er jo fortsatt med den dag i dag, og får til og med sin egen film. Benedict Cumberbatch (Sherlock, Smaug fra Hobbiten, Khan fra Star Trek: Into Darkness) skal spille Doctor Strange. Regner med at historiene om ham blir atskillig bedre etter hvert.

 

Tales of Suspense nummer 43.

 

Har du hørt historien om Atlantis? Ja, regnet med det. Selv om det tidligere er blitt sagt at Atlantis sank i havet og ble byen hvor Namors havfolk bodde, så har det nå kommet en motstridende fortelling om den sagnomsuste byen: Da byen Atlantis sank i havet, så var innbyggerne forberedt. De hadde bygget en glasskuppel rundt byen, så de overlevde. Sakte gjennom årene sank byen dypere og dypere ned i havbunnen. Helt til den havnet i jordens indre og fikk navnet Netherworld. Innbyggerne der blir nå ledet av den vakre, men innvendig fule, dronning Kala. Hun ønsker å invadere overflaten og kidnapper milliardæren og våpenprodusenten Tony Stark for å tvinge ham til å hjelpe henne. Men akkurat som i Iron Mans begynnelse, bygger han en jerndrakt i stedet for å lage våpen. Deretter kidnapper han Kala og med hjelp av en transistor- og atomdrevet hekkesaks, graver han seg opp til overflaten. Der oppdager Kala at atmosfæren på overflaten forvandler henne til ei gammel kjerring. Hun vil selvsagt være vakker i stedet. Så hun drar ned til Netherworld igjen og glemmer alle tanker om invasjon. Og slik reddet Jernmannen oss fra Atlantis' etterkommere.

 

Gunsmoke Western nummer 77. Dette er det aller siste bladet i denne serien.Journey Into Mystery nummer 94.

 

Nok en gang blir det trøbbel med Loke. Selv om han er fanget i Asgard, så klarer han å skape ugagn med magien sin. Han lurer Tor til å snu hodet i siste liten idet hammeren hans er på vei tilbake etter å ha blitt kastet. Han får hammeren i hodet og endrer personlighet. Han blir slem. Loke roper på hjelp og Tor frigjør ham. Deretter drar det nye radarparet ned til jorden og skaper masse kaos. Dette for å presse Odin til å la dem herske over Asgard. Men Odin er en slu gammel rev. Han arrangerer en felle hvor Tor igjen blir konket i hodet med hammeren sin. Og vips er han tilbake til den gode gamle Tor igjen. Han dunker Loke i svime med hammeren sin og de binder ham fast i Asgard igjen. Pussig nok endrer ikke Loke personlighet etter kilevinken sin.

 

Love Romances nummer 106. Dette er det aller siste bladet i denne serien. Dermed er det to serier som blir nedlagt denne måneden. Regner med de blir erstattet med noe spennende ganske snart. 

Sgt. Fury and His Howling Commandos nummer 2.

 

En gripende fortelling om syv fordømte menn.

Hvem er med?

 • Sersjant Nick Fury
 • Korporal Dum-Dum Dugan
 • Gabriel Jones
 • Robert "Rebel" Ralston
 • Izzy Cohen
 • Dino Manelli
 • Jonathan "Junior" Juniper
 • Kaptein "Happy Sam" Sawyer
 • Gestapo
 • Nazister

Nick Fury og hans ulende kommandosoldater sendes til Heinemund, hvor nazistene driver med våpenforskning. Der må de ikke bare bekjempe nazi-soldater men også de fryktede Gestapo.

Bladet har også to pin-up sider helt på slutten for å lære bort fakta om den andre verdenskrigen. Først er det en med en nazi infanterimann:Og så en med oversikt over diverse automatvåpen som ble brukt i kampene:Så dette er både underholdende og lærerikt.

 

Det var Marvel-utgivelsene fra juli 1963. Noen var gode og noen litt mindre gode. Mine favoritter fra denne måneden var Spider-Man og Sgt. Fury. Jeg skal nå begynne å lese på bladene fra august. Og selvsagt skal dere få høre om dem når jeg er ferdig :)

#marvel #tegneserie #antman #wasp #egghead #spiderman #peterparker #doctoroctopus #humantorch #fantasticfour #thing #reedrichards #susanstorm #doctordoom #wizard #pastepotpete #doctorstrange #thor #loki #odin #heimdal #fury #dumdumdugan #nazi #krig

Fantasy Scroll Magazine 2


 

Fantasy Scroll Magazine nummer 2 fra juni 2014 inneholder hele 14 noveller, dog noen av dem er ganske korte. Jeg har virkelig fått sansen for sånne litteratur-magaziner i det siste. Det er selvsagt ikke alle historiene jeg liker, men de fleste bladene har nok mangfold til at jeg alltid finner noe spennende. Fantasy Scroll er et forholdsvis nytt blad (bare ti utgivelser akkurat i det jeg skriver dette). Regner med at det ikke tar alt for lang tid før jeg har tatt igjen og blir ventende på neste utgivelse.

Bak i bladet er det også intervjuer med noen av forfatterne, samt omslagsillustratøren Sabbas Apterus, samt bok og filmanmeldelser.

Av de 14 novellene så er det disse jeg husker best etterpå:

Winter Solstice av Mike Resnick er en litt trist fortelling om Merlin, og hvordan han går igjennom livet sitt baklengs.

The Reanimators av J. Kenneth Sargeant likte jeg veldig godt. Denne var den beste novellen i bladet. En røff og skummel historie om en fremtids militære styrker og hva de gjør for å få flere soldater.

A Concert of Flowers av Kate O'Connor handler egentlig om en mann som ønsker å sette opp en konsert, men den trigger litt den fascinasjonen jeg har med romutforskning og hva slags flora og fauna man kan finne på andre planeter.

Four Scenes from Wieczniak's Whisk-U-Away and One Not av Ferret Steinmetz er en koselig og hjertevarm sci-fi historie om fremtidens transportsystem.

Og selvsagt JC the Ski Bum av Joyce Reynolds-Ward. Her møter vi ski-instruktøren JC, hvis initialer står for en viktig person i en stor religion.

De andre er selvsagt mer eller mindre gode de også, men det var disse jeg la mest merke til.

Har du lest noen av disse? De ligger tilgjengelig på hjemmesiden til Fantasy Scroll, det er bare å følge linkene jeg har lagt inn.

#blad #Magazine #fantasy #merlin #antologi #novelle

ShadowmanShadowman er den femte serien som Valiant begynte med etter relanseringen i 2012.

Denne virker også interessant. Ser ut til å være full av overnaturligheter og monstre. Vi er i New Orleans og Jack Boniface prøver å finne ut av hvem foreldrene hans er. Det han ikke vet er at han har arvet æren av å være vertskropp til den overnaturlige skapningen Shadowman fra sin far. Det eneste som har hindret ham i å forvandle seg om natten er en amulett som moren hans ga ham.

Men hva vil skje hvis han tar av seg amuletten? Hvis, for eksempel, han finner ut at foreldrene hans var ettersøkte forbrytere og blir litt sinna? Sinna nok til å kaste amuletten sin ut i sjøen?Det er litt tidlig å si enda, men jeg har en god følelse på at denne serien også kommer til å bli veldig bra. Blir spennende å se hva som skjer med Shadowman og den ekle skapningen som er etter ham.

There?s a million dreams in the Big Easy. But now its worst nightmare is about to come true. As the forces of darkness prepare to claim New Orleans as their own, Jack Boniface must embrace the legacy he was born to uphold. As Shadowman, Jack is about to become the only thing that stands between his city and an army of unspeakable monstrosities from beyond the night. But is the mantle of Shadowman a blessing or a curse? And what is the true cost of his otherworldly Power?#tegneserie #Valiant #shadowman #neworleans #overnaturlig #monster

 

Den vakre orm

Har lest igjennom det fjerde bladet til Clarkesworld, utgitt i januar 2007. Fortsatt er det et ganske lite blad, kun med to historier.

Den første er skrevet av Elizabeth Bear. Har ikke lest noe av henne tidligere med har hørt mye bra om henne. Orm the Beautiful heter novellen, og den ble nominert til WSFA Small Press Award.

Historien handler om den aller siste dragen. Orm den Vakre er gammel og døende, og vokter skjelettene til sine døde artsfrender. Mennesker er i ferd med å grave seg inn i hulen og røve skattene. For å forhindre at skjelettene deles opp og dragenes sang (sjeler) ikke skal forsvinne, må Orm finne på noe smart. Og det raskt.

En litt trist historie, men også litt vakker. Likte denne veldig godt.

Dragon Fighting Silhouette
Licensed from: patrimonio / yayimages.com


Den andre novellen heter Automatic og er skrevet av Erica L. Satifka, ei amerikansk dame jeg ikke har lest noe av tidligere. Dette er en dystopisk sci-fi historie satt en gang etter at romvesener har tatt over jorden. De få menneskene som lever behandles godt og oppfordres til å pare seg, men for meg virker det litt som om jorden og menneskene har blitt en dyrehage for romvesenene. Litt kort synes jeg, men settingen er veldig interessant. Kunne godt ha tenkt meg å lese en hel bok eller bokserie fra denne fremtidsverdenen.

Det stemningsfulle omslagsbildet er tegnet av Jonas Jakobsson.


 

Har linket til der hvor historiene ligger på hjemmesiden til Clarkesworld. Har du lest dem, er jeg veldig interessert i å høre hva du synes. Bare legg igjen en kommentar :)

#clarkesworld #blad #magazin #drage #fantasy #sciencefiction #postapokalypse

TenketankenDette var en snedig tegneserie. Den lover til og med på omslaget at man vil bli smartere av å lese den. Det høres jo virkelig bra ut.

Think Tank handler om den supersmarte David Loren. David jobber for en slik Think Tank som tilhører DARPA. Hans jobbe er å finne opp masse snedige greier til militæret i USA. Noe som er ganske lett for en smarting som ham. Men det er ett lite problem. Tingene han finner opp blir jo brukt til å drepe folk.

David ble headhuntet i svært ung alder og manipulert inn i denne jobben. Og nå når han først er inne, så er det ikke bare å slutte. Hodet hans er jo fullt av informasjon om det amerikanske militærets mest avanserte våpen og innretninger. De vil ikke risikere at slik viten faller i feil hender. Så David er i bunn og grunn fanget og tvunget til å fortsette å lage våpen.

Dette er tegneserien om hva som skjer når han endelig får nok og begynner å tenke på å rømme.

Om du blir smartere av å lese den, er muligens litt overdrevet. Men det er en smart og spennende og morsom historie. David er en morsom fyr som er full av sprø påfunn. Og det merkes godt i fortellingen. Jeg likte denne. Den hadde en god miks av humor og alvor. Matt Hawkins har skrevet historien, og det er tydelig at han har gjort mye Research på militær teknologi.

Tegningene til Rahsan Ekedal er også veldig gode. Jeg savnet farger i begynnelsen, men det gikk seg raskt til. Jeg leser jo også mye manga og der er det heller ikke i farger.

Serien Think Tank er gitt ut av Minotaur Press, som er en underavdeling til Top Cow, som igjen er en underavdeling til Image Comics. Tegneseriebransjen er litt vanskeligere enn den var før. I alle fall er Top Cow-merket som oftest et tegn på god kvalitet. Jeg liker mange av seriene deres..

Think Tank anbefaler jeg gjerne. Jeg leste forresten et sted at det er snakk om filmatisering. Jeg tror denne hadde blitt veldig tøff som en film.

Det første bindet av Think Tank-serien inneholder Think Tank nummer 1 til og med nummer 4.
#tegneserie #topcow #image #minotaurpress #thinktank #matthawkins #rahsanekedal #action #sciencefiction #darpa #militær #oppfinner #drone

Sherlock Holmes og Vampyrene fra Hannover

Har lest noen litteraturblader nå, og jeg må spørre meg selv hvorfor jeg ikke har gjort dette tidligere. De er jo som små novellesamlinger. Perfekt til å finne nye spennende forfattere. Som dere kanskje husker så startet jeg jo med Sherlock Holmes Mystery Magazine, og nå har jeg fått lest blad nummer 2. Sci-fi og fantasy er jo mer mine sjangere, men som jeg nevnte sist jeg skrev om bladet så har jeg litt sansen for Sherlock Holmes. Krim er greit det en gang iblant. Bare det ikke blir for mye om gangen.

Den andre utgivelsen av dette bladet følger samme oppsett. Det starter med anmeldelser av diverse Sherlock Holmes-publikasjoner. Det er en humoristisk Ask Mrs. Hudson spalte. Kjempemorsom. Og leserne oppfordres til å sende inn spørsmål så her kan det nok komme mye rart fremover. Det er også en artikkel om lydbøker og radioteater omkring Sherlock Holmes.

Men det mest spennende er selvsagt historiene:

Først ute er Darrell Schweitzer med The Adventure of the Hanoverian Vampires. En herlig Sherlock Holmes-parodi vil jeg nesten si.

Vanligvis er det jo Watson som forteller historien, men denne gangen er det en katt som er fortelleren. Moriarty har alliert seg med vampyrer og ønsker å hente inn monstre fra en annen dimensjon. Hvis da ikke Sherlock Holmes og hans trofaste Watson (og katten som dilter etter dem) klarer å stoppe ugjerningen. Kjempemorsomt. Og helt i min sjanger også :)

Vampire Grunge
Licensed from: Bigalbaloo / yayimages.com


You See, But You Don't Forget av Marc Bilgrey forlater Sherlock Holmes og tar oss med til en mer moderne krim. Eller krim og krim fru Blom. Dette er en litt kjedelig hevnfantasi, som heldigvis er ganske kort. Men på den andre siden, så tror jeg at en lengre historie, hvor man får tid til å bli skikkelig kjent med karakterene og får mer forståelse for hevnen, ville ha vært mer spennende.

Tough as Diamonds av David Waxman handler om en privatdetektiv som får i oppdrag å finne en forsvunnet hund. Men hunden er egentlig ikke forsvunnet og det er det diamantbesatte halsbåndet alle er ute etter. Historien prøver å være tøff og hardkokt, men får det ikke helt til. Denne skuffet også litt.

The Mystery of the Flying Man av Ron Goulart er en fortelling om detektiven Harry Challenge satt i år 1900. Etter at han er ferdig med en sak i Paris, må han straks til England for å finne den forsvunne Emily Trelawney. Hun livnærer seg ved å kle seg i manneklær og synge grove sanger. Det er en av hennes beilere (ensidig) som har leid detektivbyrået til Challeng for å finne henne. Samtidig går det rykter om et spøkelse i byen, for folk har sett en flyvende mann. Kan det ha noen sammenheng?

Jeg ble introdusert for Harry Challenge i forrige blad av Sherlock Holmes Mystery Magazine og, i tillegg til Holmes selv, er han høydepunktet i bladet. Håper det kommer flere historier fra Goulart fremover.

Flying man
Licensed from: Tawng / yayimages.com


A Mystery in Evil av Gary Lovisi bringer oss tilbake til Sherlock Holmes med en liten pastisj. Det begynner med at Sherlock sitter i fengsel og til Watsons og Lestrades store sjokk, tilstår han mordet han er fengslet for. Ikke så veldig mye mysterium her. Var veldig lett å skjønne hva som egentlig foregikk, men det var en hyggelig liten Sherlock Holmes-novelle.

Trapped behind the bars
Licensed from: txking / yayimages.com


Så følger Len Moffat med et lite dikt. The Ballad of Gloria Scott forteller om den første saken til Sherlock Holmes (som Sir Arthur Conan Doyle skrev selv, novellen var med i forrige blad). Lyrikk er ikke helt min greie.

Max's Cap av Jean Paiva handler om en døende gangster og hans etterfølger. Begynnelsen virket veldig klisjeaktig og ga meg egentlig lyst til å bare hoppe over resten, men jeg holdt ut og det ble ikke så aller verst til slutt. Likte den snakkende hatten, og tvisten på slutten.

M. J. Elliott avslutter med A Reputation for Murder. Her møter vi den tjuefireårige detektivjenta Hilary Caine. Hun assisterer (det nokså slappe) politiet under etterforskningen av et giftmord på prestegården. Et forholdsvis standard mysterium i litt gammeldags stil: intervjuer, spekulasjoner og til slutt samles alle involverte på prestegården igjen slik at detektiven kan annonsere hvem som er morderen. Og alle (unntatt leseren) er forbløffet over hvem det var. En grei nok historie, men ikke noe spesielt. Har ikke sjekket, men det slår meg at M.J. må være en dame. Hilary er den dominerende og sterke kvinnen. Frekk og snakker rett fra levra. Noe hun egentlig ikke burde ha sluppet unna med siden historien er satt litt i fortiden hvor alt fortsatt var ganske patriarkalsk. I alle fall ikke så lett. Hun har visstnok møtt både Sherlock Holmes og Poirot så jeg tenker tidlig 1900-tall en gang. Mulig tidspunktet ble nevnt, men jeg klarer ikke å huske det i farten.

young woman with magnifier glass and hat looking to camera isolated on white background
Licensed from: dgmata / yayimages.com


 

Det skulle vært med en kort novelle av Sir Arthur Conan Doyle selv også, men den var ikke med i den digitale utgaven hos Magzter. Mulig den kun var med i papirutgaven. Har lest alle Sherlock Holmes-historiene tidligere så det var ikke så stort tap. Men hadde vært hyggelig å få lest den på original engelsk.

 


 

#blad #krim #Magazine #Sherlock #holmes #sherlockholmes #mord #vampyr #harrychallenge #goulart #hilarycaine #tyveri #gangster

Harbinger nummer 5I det femte nummeret av tegneserien Harbinger fra Valiant kommer sannheten frem. Harada og hans Harbinger Foundation er nådeløse når det kommer til å få det som de vil. Faith får superkrefter og Den Blødende Munken har visst en eller annen agenda som ingen vet om.

Ikke rart at Peter går amok, men han virker litt ustabil på meg. Det er ikke sikkert at det er Peter som er helten i denne historien. Kanskje er det ingen helter. Bare folk som gjør så godt de kan.Toyo Harada and Peter Stanchek. Master and apprentice. Creator and destroyer. Alpha and omega.

Humanity?s most powerful psionic, Pete Stanchek, has been run to ground. His few friends and family are gone. He is loved is by no one. At the nadir of his brief, 18-year existence, he has been drugged, deceived and deluded by a corporate master. But now he?s finally had enough. Tonight, the human race will find out exactly how powerful he is. Tonight, the boy who has nothing will go to war against the man who has everything. And soon the Valiant Universe will discover that anything can end ? even the world.#tegneserie #Valiant #harbinger #psi #levitasjon #telekinese #telepati

Sjønymfer og Amazon

Etter det andre bladet til Clarkesworld var jeg nesten litt usikker på om jeg turte å fortsette å lese det. Men skitt au, jeg kjører på. I deres tredje utgivelse er det også to noveller, og ingen av dem er så kinky som i forrige blad.

Urchins, While Swimming er skrevet av Catherynne M. Valente. Historien vant faktisk The Million Writers Award i 2007 for beste online novelle. Valente har vunnet flere litterære priser og skrevet en del bøker, men dette er første gangen jeg leser noe av henne.

Denne novellen er en litt melankolsk historie om en vannnymfes liv i et, sånn noenlunde, moderne samfunn. Hun er en rusalka fra slavisk mytologi. Jeg synes denne var litt trist, men den var veldig godt skrevet. Ikke vanskelig å forstå at denne forfatteren kan vinne priser.

 

The Other Amazon av Jenny Davidson er en hyllest til boksamlere. Beskrivelsene av shopping på Amazon her helt fantastisk. Dere aner ikke hvor godt jeg kjenner meg igjen. Og så kommer den våte drømmen: Hun havner inn på en annen Amazon-side. Ikke den amerikanske, britiske, tyske eller canadiske, men en annen. Der kan hun kjøpe bøker som ikke er utgitt enda. Der kan hun kjøpe bøker som ikke eksister, som f.eks. Jane Austin-romaner som ikke eksistere. Åh! Hvilke muligheter hvis man hadde en slik Amazon-butikk. Discworld-serien kunne levd videre! Jeg hadde ikke trengt å vente på at Patrick Rothfuss eller George R. R. Martin skal bli ferdige med sin neste bok. Jeg kunne bare ha kjøpt dem nå.

Novellen starter fantastisk, men dessverre virker det litt som om Davidson ikke helt visste hvordan hun skulle avslutte, for slutten er litt rar. Men selve ideen er jo nydelig.

Som med de andre Clarkesworld-bladene jeg har lest, har jeg linket til historiene på hjemmesiden deres. De ligger jo der tilgjengelig for lesing. Synes dere noen av disse høres spennende ut, så les dem. Og gjerne legg igjen i kommentarfeltet hva dere synes :)

 

Omslaget denne gangen er forresten tegnet av Leszek Kostuj.


 

#clarkesworld #Magazine #fantasy #Amazon #vannymfe #rusalka

Juni 1963

Da har jeg fått lest igjennom nok en måneds utgivelser av Marvel-tegneserier. I juni 1963 ga de ut ti tegneserier. Annet av interesse som skjedde den måneden: Rolling Stones ga ut sin første singel. Johnny Depp ble født. Den aller første lungetransplantasjonen ble gjennomført. Valentina Tereshkova ble den første kvinnen i verdensrommet. ASCII ble anerkjent som en standard. John F. Kennedy holder sin berømte "Ich bin ein Berliner"-tale. Alt dette er vel og bra, men det er tegneserier det er snakk om her. Denne måneden blir Janet van Dyne introdusert. Hun er superheltinnen The Wasp som samarbeider med Ant-Man og vil etter hvert være en av grunnleggerne av Avengers. Mener å huske at det var hun som kom på navnet også.

Her er Marvel-tegneseriene som kom ut i juni 1963:

Tales to Astonish nummer 44.Selve skurken i dette bladet er ikke så interessant, et kriminelt romvesen fra en annen planet. Det som er interessant er at det avsløres at Henry Pym en gang var gift med ei dame som het Maria. Hun var fra Ungarn og prøve å hoppe av, men ble drept av kommunistene. Henry Pym møter Janet van Dyne som ligner veldig på Maria. Muligens er det derfor han stoler nok på henne til å røpe sin identitet som Maurmannen. Han lager også et kostyme til henne og hun blir da hans superheltpartner Vepsen. Han synes hun er vakker, men ung. Hun synes han er kjekk og gifteverdig. La såpeoperaen begynne :-)

 

Fantastic Four nummer 15.

 

Hvem er med?

 • De Fantastiske Fire
  • Reed Richards (Mister Fantastisk)
  • Susan Storm (Den Usynlige Jenta)
  • Ben Grimm (Tingen)
  • Johnny Storm (Den Menneskelige Brannfakkel)
 • Alicia Masters
 • Postbudet Willie Lumpkin
 • Den Gale Tenkeren
 • Den Levende Androiden
 • Blackie Skarr
 • Yancy Street gjengen
 • Bones og Shorty, søskenbarnene til Johnny
 • Frisøren Pierre
 • Peggy, daten til Johnny
 • Van Dorn, Cartwright og Roger fra General Electronics
 • Sjåføren Higgins
 • Wrestleren Fatal Finnegan

En liten smartypants som kaller seg for Den Gale Tenkeren ønsker å overvinne De Fantastiske Fire. Han lurer dem alle vekk fra hovedkvarteret. Johnny ender opp som sirkusartist (øh, hvorfor vil han det?), Susan får seg jobb som skuespillerinne (det har hun jo fått masse tilbud om tidligere og avlsått. Hvorfor i all verden vil hun plutselig det nå?), Tingen begynner som wrestler (kan skjønne det litt, men det vil jo bli ganske kjedelig for ham) og Reed får seg jobb hos General Electronics (hvorfor i all verden vil han ha seg en jobb når han kan forske på hva han vil slik som det er i dag??).

Jeg forstår ikke helt hvorfor de alle iler hver til sitt på denne måten, men det gir i alle fall Den Gale Tenkeren muligheten til å overta Baxter-bygningen og alle de vitenskapelige greiene som Reed har funnet opp. Han bruker til og med forskningen Reed har gjort på DNA til å kreere en levende androide.

Til slutt går De Fantastiske Fire lei av sine nye fritidsaktiviteter og drar hjem igjen. Da blir det kamp mellom dem og Den Gale Tenkeren. De Fantastiske Fire seirer til slutt og alt er vel en stund igjen.

Ikke den beste historien fra dette bladet, men den var litt morsom til tider.

I leserbrevseksjonen så var det denne gangen et brev fra en ung Roy Thomas. Et ganske langt brev som fikk Stan Lee til å skrive at det er bra de ikke betaler ham per ord. Det er litt morsomt for Roy Thomas ble jo etter hvert en forfatter hos Marvel, og til og med sjefsredaktør. I brevet sitt foreslår han noen endringer i omslagsoppsettet også. Disse endringene implementerte han selv da han ble forfatter og redaktør for bladet (fra og med nummer 160).

 

Patsy and Hedy nummer 88.Rawhide Kid nummer 34.

 

Bladet inneholder to historier om Skinnjakke Billy. I den første er det en sjonglør med lynraske hender som tar opp revolvere og blir en farlig revolvermann som Skinnjakke Billy til slutt må sette på plass. I den andre hjelper Skinnjakke Billy et vogntog mot et apache-angrep.

 

Strange Tales nummer 109.

 

Denne historien, i tillegg til å være teit, gjør meg litt trist. Denne Sorcerer-fyren ville jo ikke annet enn å få være i fred, men ungdommer snek seg inn på eiendommen hans og plaget ham. Og når han prøvde å jage dem vekk med hundene sine, kom Johnny Storm, Den Menneskelige Brannfakkelen. I stedet for å be ungene la ham være i fred, var Johnny skikkelig ekkel med mannen, satte opp brannvegger og slikt. Jeg ville kalt det mobbing. Ikke rart at når mannen fikk tak i Pandoras eske, så brukte han impene inni den til å rane og røve. Det hadde sikkert jeg også gjort om noen hadde plaget meg slik.

 

Tales of Suspense nummer 42.

 

Tony Stark har funnet opp en disintegrasjonsstråle som kommunistene har veldig lyst på. Kommunistenes spionsjef Den Røde Barbaren sender Skuespilleren, en spion som kan forkle seg som hvem som helst, for å stjele planene. Det gjør han, men Iron Man følger etter for å stoppe ham. Denne historien, og særlig slutten, var dum. Dum dum dum. Det var ikke alt som Marvel ga ut som var gull

 

Journey Into Mystery nummer 93.I dette bladet får Tor en ny motstander: Doktor Chen Lu, Den Radioaktive Mannen. Tor hjelper hinduene i India med sin krig mot kommunistene, og sjefene i Peking ber vitenskapsmannen Chen Lu om å finne en måte å overvinne Tordenguden på. Chen Lu eksperimenterer på seg selv og får radioaktive krefter. Han drar så til USA og utfordrer Tor til tvekamp, holder på å vinne, men blir til slutt sendt tilbake til Kina med en tornado, hvor han detonerer som en atombombe. Litt skuffet over Tor. Enn at han er villig til å detonere atomvåpen mot en fiende. Fy skam.

 

Kathy nummer 23.Modeling With Millie nummer 23.Patsy Walker nummer 107.Det var alle tegneseriene som Marvel ga ut i juni 1963. Må innrømme at jeg synes dette var en litt kjedelig måned. Var ingen av bladene som var noe særlig imponerende. Hvis jeg må si hvilken som var best, så er det nok Fantastic Four. Jeg skal fortsette videre med å lese tegneserier. Forhåpentligvis er de litt bedre når jeg nå skal til å begynne med juli-bladene.

#marvel #tegneserie #superhelt #antman #wasp #henrypym #janetvandyne #sciencefiction #fantasticfour #madthinker #reedrichards #susanstorm #humantorch #thing #rawhidekid #skinnjakkebilly #western #ironman #tonystark #thor #donaldblake #janefoster #Pandora #radioaktivitet

Fiolette brev


 

The Violet Letters av Jaqueline Druga overrasket meg. Jeg trodde ikke den kom til å være så bra, og var rett og slett ikke forberedt på at jeg ville lese hele boken i ett.

Som en slags Anne Franks Dagbok, består hele boken av brev som 14-årige Violet skriver til sin bestemor. I en meget intens tid.

I begynnelsen er det bare litt morsomt. Typiske tenåringsproblemer og jentekrangler på skolen. Moren er en skikkelig "doomsday prepper" noe som skaper litt humor. En ganske så festlig start. Men så overhører Violet en samtale mellom moren og en annen mann. En samtale som jeg øyeblikkelig skjønner handler om en meteor på vei til jorden. Violet misforstår (har nok ikke sett Deep Impact og lignende filmer) og tror at moren og denne nye fyren skal gifte seg. Sukk.

Irritasjonen over denne dumskapen svinner fort, når ting med ett blir mer alvorlige. En meteor, større enn den som utryddet dinosaurene, er på vei. Nå må ting forberedes.

Gjennom brevene følger vi Violet og moren under forberedelsene, panikken når alt blir allment kjent, selve undergangen og hva som skjer etterpå.

Jeg ble overrasket over hvor oppslukt jeg ble i denne historien. Dette var jo skikkelig spennende. Og det var med litt skrekkblandet gru jeg leste videre, for dette ligner litt på Anne Franks Dagbok, og i den gikk det jo ikke så bra til slutt. Hvordan det går her røper jeg ikke, men det er en spennende reise dit. Språket er veldig lettlest og ungdommelig. Det er lett å se for seg en 14-åring sitte og skrive disse brevene.

En av de bedre katastrofebøkene jeg har lest i det siste. Jaqueline Druga er på god vei til å bli en av mine favorittforfattere. The Violet Letters anbefales på det sterkeste. Sleepers-serien og The Flu-bøkene er også vel verdt en lesning.

 

#bok #bokanmeldelse #druga #jaquelinedruga #katastrofe #meteor #brev

The Shannara ChroniclesI dag ble den første episoden (egentlig en dobbelepisode) med tittelen Chosen lagt ut på HBO Nordic.

Terry Brooks sine Shannara-bøker var en av de jeg leste da jeg først virkelig ble lesegal. Husker veldig godt at jeg sparte opp mine ukepenger for å kjøpe Shannaras Sverd. Og hvor utrolig bra jeg synes den var. Er litt forundret over at de valgte å starte serien med bok 2, Shannaras Alvestener, men leste et sted at Terry Brooks foreslo det fordi bok to hadde en bedre historie og ville kanskje fenge tv-titterne mer.

Jeg hadde registrert at serien kom, men det har vært veldig lite "hype" å fange opp. Men kan hende jeg har vanket på feil avkroker på nettet.

Det var med litt skrekkblandet fryd jeg satt meg ned etter jobb for å se denne. Enn om de (grøss og gru!) maltrakterte den slik Legend of the Seeker gjorde med Terry Goodkind sin Sword of Truth? Uff, det hadde vært fælt.

Heldigvis starte serien bra. Det første man legger merke til er de nydelige, rett og slett nydelige, bildene av denne fantasy-verdenen satt hundrevis av år etter en atomkrig. Man ser konturene av gamle skip, bygninger og satellittantenner som har blitt overgrodd og er for folkene bare gamle, rare ruiner fra fortiden.

Det var en liten skuffelse i at folkene ikke så ut slik som de gjorde i hodet mitt da jeg først leste boken. Men det er bare en tilvenningssak. Det er også en del detaljer jeg ikke klarer å huske fra boken, men i bunn og grunn er historien den samme: Ellcrys, treet som holder demonene fanget i en annen dimensjon, er døende. Druiden Allanon (Manu Bennett, han fra Spartacus og Arrow), alveprinsessen Amberle (Poppy Drayton), røverjenta Eritrea (Ivana Baquero fra Pan's Labyrint) og halvalven Wil Ohmsford (Austin Butler) er de som må redde verden fra demonene. Bortsett fra Allanon er de alle litt for pene og sminkede til å høre hjemme i en slik fantasy-verden. Men det er jo MTV som lager serien, så man kan ikke forvente skikkelig realisme i alt. Det er veldig hyggelig å se John Rhys-Davies (Gimli fra Ringenes Herre) igjen. Det er han som spiller alvekongen Eventine.

Demonene er skumle og fæle. Historien er spennende (selv om jeg allerede vet hva som vil skje). Av og til virker det som om de klarer å dra fra sted til sted usannsynlig raskt, men noe smårusk må man tåle. Stort sett er dette en solid fantasy-serie. Ikke på langt nær så bra som Game of Thrones, men mye bedre enn f.eks. Legend of the Seeker og lignende komedie-fantasy for ungdom. Det er litt tidlig å si helt sikkert etter bare to episoder, men jeg har en god følelse for at dette blir bra. Men jeg bærer også på en god del nostalgi siden Shannara-bøkene er en av mine favoritt-serier. Anbefaler at du tar en titt på serien selv og finner ut om du liker den. Men vær advart, de vet virkelig hvordan de skal ende en episode med en kliffhænger ;)

Jeg merker forresten at jeg har blitt bortskjemt av Netflix som legger ut hele sesonger på en gang. Det er litt kjipt å måtte vente en hel uke på fortsettelsen.


#tv #hbo #mtv #shannara #shannarachronicles #fantasy #magi #elfstones #alvestener #alv #druide #demon #ellcrys #terrybrooks

X-O Manowar: Hunter & HuntedI det syvende bladet i serien X-O Manowar blir det skikkelig heftig. Romvesnene The Vine planlegger å invadere og utslette menneskene på jorden. Men først blir det en skikkelig duell mellom Aric, krigeren fra 400-tallet som er i besittelse av en utenomjordisk rustning, og Ninjak, ninja og nåtidens fremste våpenekspert.

Dette er skikkelig spennende :-DAric of Dacia has bonded with the most powerful weapon in the universe, but his command of the sentient X-O Manowar armor will lead him to cross swords with Ninjak, the world?s most skilled weapons specialist. Hired by members of The Vine hidden deep within Earth?s governments, Ninjak has been sent to bring back the Manowar armor at any cost. It?s raw power versus stealth and cunning in the second installment of the espionage-edged thriller that pits two of Valiant?s most popular heroes against each other ? to the Death.

#tegneserie #Valiant #xomanowar #manowar #ninjak #sciencefiction #thevine #ninja

Hval-klitoris sashimi???

Etter å ha lest det første bladet til Clarkesworld trodde jeg at jeg visste hva slags blad dette var. Nå, når jeg har lest igjennom de to novellene fra den andre utgivelsen, er jeg litt forvirret.


 

Det er tydeligvis litt av hvert man finner i dette bladet. Det var ikke akkurat dette jeg forventet meg da jeg leste bladet på sengen i går kveld.

Den første novellen har tittelen The Moby Clitoris of His Beloved. Skrevet av Ian Watson og Roberto Quaglia, en brite som var engelsklærer i Japan og en italiener.

Novellen er satt i Japan (selvsagt) og handler om Yukio. Hans store drøm er å få smake på sashimi laget av hval-klitoris. Og lengden han går for å realisere drømmen sin er utrolig. Det blir forklart at selve grunnen til Japans hvaljakt er delikatessen som er hvalens klitoris. Og det er selvsagt bare de aller rikeste som har råd til å nyte denne godbiten.

Det ender opp som en slags bisarr parodi på fordommene den vestlige verden har for japanske fetisjer. Jeg har ikke tellet hvor mange ganger ordet klitoris ble brukt i novellen, men det var mange. De kommer inn på ikke bare hvalens, men også grisens og menneskets klitoris. Dette er en syk syk syk historie. Ikke les den rett før du skal sove.

Den andre novellen er mye bedre. Lydia's Body er skrevet av Vylar Kaftan. Her møter vi Amanda, ei voksen jente fra vår tid som av en eller annen grunn har havnet i kroppen til ei lita jente i nybyggertida. Det er bare jenta og faren. De bor i en liten tømmerhytte langt ute i villmarken. Det er veldig ensomt og et blodslit å overleve.

Slutten er... sjokkerende og ekkel. Kan ikke forklares uten å røpe twisten i historien.

Har linket til begge historiene som ligger tilgjengelig på hjemmesiden til Clarkesworld. Er det noen som tør å lese dem? Jeg håper det, for jeg er ekstremt nysgjerrig på å få høre hva andre synes om disse. Det er skikkelig gærne greier, ikke sant?

 

Omslagsbildet er forresten tegnet av Wojtek Pater. Det er i det minste ganske hyggelig.

 

#blad #Magazine #clarkesworld #hval #klitoris #sashimi #japan

Mai 1963Da har jeg kastet meg over nok et måneds-sett med Marvel-tegneserier. I min kronologiske reise gjennom Marvel har jeg nå kommet frem til mai i 1963. Det går sakte men sikkert fremover :-)

Det var mye som skjedde den måneden. Winston Churchill pensjonerte seg fra politikken. Kuwait ble medlem av FN. Den første James Bond-filmen Dr. No kom endelig på kino i USA, 7 måneder etter premieren i England. Og Marvel ga ut 12 tegneserier. I tegneseriehistorien er dette en spennende måned, for da debuterer en kjent karakter. Første gang han ble filmatisert var det selveste David Hasselhoff som spilte ham. Men de fleste kjenner ham sikkert i Samuel L. Jackson sin skikkelse. Her har han fortsatt begge øynene sine, og han jobber ikke i S.H.I.E.L.D. men er en sersjant som leder en tropp med kommandosoldater under den andre verdenskrigen (dette bladet kommer nederst i denne bloggposten).

Her er i alle fall Marvel-tegneseriene fra mai 1963. Av de jeg har lest på Marvel Unlimited kommer det et kort referat av hva de handler om under hvert bilde:

Tales to Astonish nummer 43.Vitenskapsmannen Elias Weems får sparken fra jobben sin i en alder av sekstifem år. Han er for gammel til å finne opp ting sier de. Rasende finner han opp en aldringsstråle for å ta hevn over samfunnet som har kastet ham bort etter lang og tro tjeneste.

 

Two-Gun Kid nummer 63.Amazing Spider-Man nummer 2.

 

Dette bladet inneholder to historier med Spider-Man.

Hvem er med?

 • Peter Parker (Edderkoppmannen)
 • Tante May
 • J. Jonah Jameson
 • Joe (Jamesons assistent)
 • Eleanor Brant (Jamesons sekretær)
 • Flash Thompson
 • Liz Allen
 • Sally Avril
 • Raymond Warren
 • Seymore O'Reilly
 • Charlie, politimann
 • Chuck, plitimann
 • Adrian Toomes (Gribben)
 • Phineas Mason (Tinkerer)
 • Quentin Beck
 • Professor Cobwell

 

I den første historien møter Edderkoppmannen sin første superskurk: Gribben. Hva i all verden er det som får en gammel, skallet mann til å kle seg i grønne fjær og fly rundt for å røve penger? Det må ligge en mental lidelse bak. Greit nok at han har funnet opp magnetiske flyvedingser og ønsker å stjele litt penger, men en grønn fugledrakt??

Peter Parker finner også sin karriere. Han tjener sine første penger ved å selge fotografier av Gribben til J. Jonah Jameson sin avis.

Den andre historien er litt snodig. Peter er jo veldig flink på skolen. Læreren hans skaffer ham en deltidsjobb med å hjelpe den berømte elektronikkforskeren Professor Cobwell med litt forskning. Akkurat det er ikke så rart, for noe lignende hendte meg også. Jeg fikk en liten bijobb med å lage en engroskatalog på cd og sette opp en nettbutikk for et lysstøperi da jeg gikk på videregående.

Det som er litt rart er at Professor Cobwell skal være en superduper elektronikkekspert. Hvorfor består all forskningen av å helle væsker i diverse reagensrør og varme dem? Og hvorfor i all verden trenger Cobwell å sende radioen sin til en reparatør? Nuvel, Peter blir sendt til Tinkerer for å hente radioen. Han finner etter hvert ut at det er spionutstyr i radioen og at Tinkerer samarbeider med romvesener for å spionere på alle statsoverhoder og vitenskapsmenn for til slutt å ta over jorden. Bra at Peter er Spider-Man og kan ordne opp.

 

Fantastic Four nummer 14.

 

Hvem er med?

 • De Fantastiske Fire
  • Reed Richards (Mister Fantastisk)
  • Susan Storm (Den Usynlige Jenta)
  • Ben Grimm (Tingen)
  • Johnn Storm (Den Menneskelige Brannfakkel)
 • Alicia Masters
 • Phillip Masters (Dukkemesteren)
 • Namor

 

Dukkemesteren døde tilsynelatende i Fantastic Four nummer 8. Men han overlevde og har siden da vært på et sanatorium. Nå er han løs og ønsker hevn over De Fantastiske Fire. Det at Tingen har blitt kjæresten til stedatteren hans Alicia, hjelper vel heller ikke. Merkelig nok har ingen tenkt på å kaste den radioaktive leiren hans, så han kan nok en gang begynne å kontrollere folk. Og denne gangen er det Namor som blir kontrollert av Dukkemesteren. Namor blir tvunget til å ta Susan som gissel for å lure Reed, Johnny og Tingen til hans undersjøiske hjem hvor Dukkemesteren er sikker på at Namor er mektig nok til å knuse dem.

Nok en gang finner jeg det ekstremt uforståelig at Susan fortsatt svermer for Namor. Reed sin tålmodighet over dette er imponerende.

 

Kid Colt Outlaw nummer 110.Millie the Model nummer 114.Strange Tales nummer 108.

 

Wilhelm van Vile er en falskner, både med maleri og penger. Johnny Storm (Den Menneskelige Brannfakkel) oppdaget hans falske pengesedler og fikk ham arrestert. Under flukten fra fengselet kommer Wilhelm over en hule hvor romvesener har lagt igjen magisk maling. Det Wilhelm maler kan han nå gjør virkelig. Og med sin nye kraft går han etter Den Menneskelige Brannfakkelen for å få hevn.

Dette kunne ha vært en ganske så morsom historie, hadde ikke slutten vært så teit og begredelig.

 

Tales of Suspense nummer 41.

 

Doktor Carlo Strange (må ikke forveksles med den Doktor Strange som Benedict Cumberbatch spiller i den kommende filmen) hypnotiserer Jernmannen og tvinger ham til å hjelpe ham med å rømme fra fengsel. Så holder han hele verden som gissel med sine 200 megatonn bomber. Hvis han ikke blir verdens hersker så vil han sprenge hele jorden i fillebiter. Da må Jernmannen trø til og stoppe ham.

Jeg skjønner ikke helt hvorfor alle skurkene er så besatt på å få verdensherredømme. Og i hvert fall måten de går frem på er rett og slett tåpelig.

 

Gunsmoke Western nummer 76.Journey Into Mystery nummer 92.

 

Nok en gang er det Loke som lager kvalm for Tor. Denne gangen stjeler han hammeren hans (ved hjelp av magisk magnetisme) og det ender opp med at Odin må hjelpe Tor til Asgard slik at Tor og Loke kan kjempe mot hverandre. Vi er forresten også innom norskekysten. Tor hjelper den berømte regissøren B.J. Kosmojian med en filminnspilling. Nei, din koffert-tenkende fjott. Det er en viking-film, ikke noe hanky panky saker. B.J. står sikkert for Bjørn Joar eller noe slikt.

 

Love Romances nummer 105.Sgt. Fury and his Howling Commandoes nummer 1.

 

"Kommer snart, sjanten! Jeg vil bare ikke møte noen franske jenter med bustete hår!" - Dino Manelli

 Hvem er med?

 • De Ulende Kommandosoldatene
  • Sersjant Nick Fury
  • Korporal Dum-Dum Dugan
  • Gabriel Jones
  • Robert "Rebellen" Ralston
  • Izzy Cohen
  • Dino Manelli
  • Jonathan "Junior" Juniper
 • Kaptein Sam Sawyer
 • Adolf Hitler
 • General von Ritzik
 • Den Franske Motstandsbevegelsen
  • La Brave
  • Marie
  • Pierre
  • Henri
Et medlem av Den Franske Motstandsbevegelsen er fanget av nazistene. Og han vet både tidspunktet og stedet for D-Dagen. Dermed sendes Nick Fury og hans Howling Commanos inn for å frigjøre franskmannen før han knekker under tortur.

Det er veldig lite dødsfall til å være en krigshistorie, men på denne tiden var det jo The Comics Code Authority som hersket med jernhånd for å forhindre at små uskyldige barn ble korrumpert av de slemme slemme tegneseriene. Det var strenge regler for hva bladene kunne inneholde av vold. Og sex. Men likevel, det er et morsomt action-eventyr med fargerike og brautende amerikanske soldater. Nick Fury er veldig annerledes i forhold til den kyniske lederen av S.H.I.E.L.D. som jeg er vant til fra filmene og de nyere tegneseriene til Marvel.

Og siden dette er fra Amerika, så avslutter bladet med en liten pinup over forskjellige pistoler og revolvere som ble brukt under den andre verdenskrig. Barn må jo lære om våpen.Det var alle tegneseriene fra mai måned i 1963. Det har vært kjempegøy å lese igjennom dem, og det regner jeg med det også blir når jeg nå skal hive meg over juni-bladene. Dere skal få høre om dem når jeg er ferdig.

Min favoritt denne måneden var Spider-Man. Jeg tror det hadde vært skikkelig kult om Patrick Stewart spilte Gribben i en snarlig Spider-Man film. Hva tror dere? Sersjant Fury kommer på en sterk andreplass, etterfulgt av De Fantastiske Fire. Resten av bladene var egentlig bare så som så.

Har du lest noen av disse? Noen du ønsker å lese? Skriv en kommentar. Er alltid gøy å høre hva folk mener :-)

#marvel #tegneserie #mai #1963 #antman #spiderman #peterparker #vulture #tinkerer #fantasticfour #reedrichards #humantorch #susanstorm #thing #namor #submariner #puppetmaster #fury #nickfury #dumdumdugan #howlingcommandos #nazi #andreverdenskrig #adolfhitler #hitler #krig #superhelt

NattheksaEndelig har jeg fått lest den tredje boken i serien om jentene fra Alcyone. Codename: Night Witch av Cary Caffrey begynner seks år etter slutten i The Machines of Bellatrix. Sigrid våkner til og innser at hun har ingen anelse om hva som har skjedd de siste seks årene. Minnene fra den tiden er helt visket vekk. Hun rømmer fra stedet hun blir holdt fanget og finner en jord som er ganske annerledes enn hun husket. Mye har skjedd i samfunnet i løpet av tiden hun ikke kan huske.

Og hun har en liten anelse om at mange av endringene kan skyldes grusomme ting hun har blitt hjernevasket til å gjennomføre.

Nå må hun finne ut hva som har skjedd, hvor hun egentlig er hen og finne sin kjære Suko og de andre jentene fra Alcyone.

Jeg likte den første boken til Caffrey veldig godt, og bok nummer to var nesten like bra. Denne vil jeg si er helt på nivå med bok to. Dette er et spennende actioneventyr. Det føles ikke like science fiction aktig denne gangen i og med at det meste av handlingen foregår på jorda. Om det er bra eller dårlig har jeg litt vanskelig for å si akkurat nå. Spennende er det i alle fall. Og det legges opp til nok en fortsettelse, som jeg håper Caffrey allerede er i full gang med.

Anbefaler på det sterkeste at du begynner med The Girls of Alcyone først. Denne serien om unge jenter som blir kybernetisk modifiserte til supersoldater er veldig spennende og underholdende.

#bok #bokanmeldelse #scienceficton #carycaffrey #nightwitch

Archer & Armstrong nummer 3Ninjanonner, en ti tusen år gammel udødelig fyllik og en eldgammel maskin som kan drepe alt liv på jorden. Det er ingrediensene i det tredje bladet av tegneserien Archer & Armstrong fra Valiant.

Archer, som har blitt oppdratt av en fundamentalistisk religiøs sekt og trent til å være en drapsmaskin, har en formidabel oppgave foran seg. Han får syner av en naken mann som han selv tror er Gud, men som jeg mistenker kan være broren til Armstrong. Det er også mulig at stresset med å måtte kjempe mot sine egne søsken har gjort ham tullerusk.

Det er et lite nikk til X-O Manowar-serien også da The Vine nevnes. Sikkert for å gjøre det klart at alle tegneseriene til Valiant foregår i samme univers. Og husker du Necronomicon-boken fra Evil Dead-filmene? Den har Vatikanet gjemt i en hemmelig del av biblioteket sitt. Kult.

En herlig og helsprø tegneserie hvor alt liv på jord ligger i hendene på en fyllik og en attenåring.Those email forwards Grandma sends you? Every lurid cover of every supermarket tabloid? That website rambling on about truthers, birthers and black ops alien greys working for the U.N.? ALL TRUE. The Sect has dragged a curtain of confusion across the inner workings of the world, but fear not, the conspiracy-busters Archer & Armstrong are here to deliver Truth in the form of ass-kicking! But our heroes? newfound friendship will face its greatest test as they battle The Sisters of Perpetual Darkness. Obadiah Archer thought he had been betrayed by his family before, but nothing can prepare him for this!

#tegneserie #Valiant #Archer #Armstrong #Archer&armstrong #nonne #ninjanonne

 

Clarkesworld


 

Har blitt litt litteraturblader i det siste. Nå har jeg sjekket ut den første utgivelsen til Clarkesworld, et blad utgitt av Neil Clarke. Det ble utgitt i oktober 2006. De første bladene ligger tilgjengelige gratis på hjemmesiden deres, så det er lett å teste ut. Clarkesworld har holdt på en stund og har nå over 100 utgivelser, men jeg valgte å starte med begynnelsen (er bare sånn). Bladet har høy kred etter det jeg har lest om det på internett, regnes som en av de topp tre bladene innenfor sin sjanger.

Omslaget til den første utgivelsen er laget av Tomasz Pietrzyk.

Bladet inneholder to noveller, i motsetning til Fantasy Scroll som jeg nettopp leste, så er dette magasinet mye kortere. I alle fall i begynnelsen, det er mulig de har økt størrelsen nå.

Først er det A Light in Troy av Sarah Monette, forfatter og boksamler fra Tennessee. Det er en fin liten fortelling om ei dame som finner en vill gutt på stranda. Og hvordan gammelt fiendskap fra gamle kriger kan overvinnes.

Så er det 304 Adolph Hitler Strasse av Lavie Tidhar, en forfatter som bor i London. Dette er en pussig historie. Vi er i alternativ histoireland, i en tid etter en 2. verdenskrig hvor tyskerne vant. Det er begynnelsen på dataalderen og en 17-åring besøker diverse BBS med sitt modem og er nysgjerrig på disse mytiske skapningene kalt jøder. Gutten utvikler en ganske merkelig fetisj, og begynner å skrive historier på BBSene som styresmaktene kanskje legger merke til.

Har linket til hjemmesiden til Clarkesworld hvor disse novellene kan leses gratis. Gjerne skriv en kommentar under hvis du finner på å lese dem. Er nysgjerrig på hva andre synes. Selv likte jeg Monette sin bedre enn Tidhar.

 

#novelle #alternativhistorie #fantasy #Magazine #clarkesworld #blad

Fantasy Scroll Magazine


 

Fantasy Scroll Magazine er et antologiblad som inneholder historier i sjangerne fantasy, science fiction og grøss. Det er et ganske nytt blad. Første utgave kom ut i mars 2014 etter å ha blitt finansiert gjennom Kickstarter. Det er mye spennende som har kommet gjennom Kickstarter.

Har lest igjennom det første bladet via Magzter, og jeg kommer nok til å lese mer av dette bladet. Ikke alle historiene passet meg helt, men stort sett hadde jeg en meget hyggelig lesestund med iPaden i fanget.

Omslaget er forresten tegnet av Jonathan Gragg, en kunstner som kun bruker Photoshop når han tegner.

Ken Liu er den eneste forfatteren jeg mener å ha hørt om tidligere, og det var først da jeg leste intervjuet med ham bak i bladet at jeg kom på hvorfor: Han har skrevet en kinesisk inspirert bok som har blitt satt i en sjanger som kalles silkpunk. Jeg har hørt om boken, men ikke lest den. Enda. Bøker som lager nye sjangere burde man virkelig få med seg, så den er på listen min.

Lius bidrag til dette bladet, Single-Bit Error, er en litt filosofisk novelle om tro og hva det egentlig er. Ikke den beste novellen, men veldig interessant tematikk.

Andre som er vel verdt å merke seg er Hank Quesne med Sponsored by... En litt skremmende novelle om hvordan krigføring i fremtiden blir reklamefinansiert. Det er Budweiser-logoer på siden av tanksene, og når soldatene skal kalle inn en airstrike så må de først høre på en reklame om damebind før de kan bruke walkietalkien sin.

KJ Kabza med sin In the Shadow of Dyrhólaey tar oss med til Island og trollene der.

Cathy Bryant har laget en kjempemorsom datingprofil for en drage.

Kurt Kirchmeier har, etter min mening, den beste novellen i bladet. Shades of the Past handler om en liten gutt som finner en magisk dam i skogen. Og som må bruke denne skumle magien for å redde sin mor.

Det er flere historier også, men av de 12 var det disse som festet seg mest hos meg.

Fantasy Scroll Magazine sitt debutblad er ganske bra og vel verdt en titt :) Det ligger gratis på internett, med sterk oppfordring om å kjøpe bladet for å støtte utgiveren og forfatterne hvis du liker det. Har linket til noen av historiene i teksten over. Hvis du blir inspirert til å lese en av dem så hadde det vært gøy å få høre hva du synes, og hvilken du likte best :)

#fantasy #sciencefiction #grøss #grøsser #antologi #novelle #blad #Magazine #fantasyscroll

Krim på nyhetene

Hal Charles er et pseudonym for Hal Blythe og Charlie Sweet, to engelsklærere fra Kentucky. Novellen On the Heir, et lite ordspill på "On the air" - på lufta, handler om en kvinnelig nyhetsoppleser på tv. Hennes far jobber i politiet og kommer til henne for å få hjelp med en etterforskning. Midt i beste sendetid. Så i de korte øyeblikkene med videoinnslag så hjelper hun ham med saken hans.

Et ganske morsomt konsept, men jeg synes utførelsen ble litt for tynn. Ikke nok humor og ikke nok mysterium til å holde på interessen. Og det sier litt i og med at denne novellen er veldig kort. Jeg tror denne hadde vært mye bedre om de hadde gitt den litt mer lengde og dybde.

Leste novellen i Sherlock Holmes Mystery Magazine nummer 1, og så langt har denne vært den eneste skuffelsen.

Beautiful indian woman television news presenter
Licensed from: lunamarina / yayimages.com


#novelle #krim #nyhetsoppleser #tv

Instagram

hits