LucyJeg forventet ikke så veldig mye av denne filmen, men den er faktisk ganske bra. Myten om at mennesket bare bruker 10% av sin hjernekapasitet er jo ganske overbrukt innenfor science fiction-sjangeren. Så oppbrukt at den har blitt skikkelig klisje, men regissør Luc Besson har faktisk klart å bruke klisjeen til å lage et spennende action-eventyr.

Scarlett Johansson gjør en fremragende jobb med å portrettere Lucy, jenta som blir tvunget til å smugle narkotika. Et nytt dop blir operert inn i magen hennes, men når en slask sparker henne slik at posen sprekker, har stoffet uante konsekvenser. Lucy begynner sakte men sikkert å bruke mer og mer av sin hjernekapasitet. Hun blir supersmart og får flere og flere gudeliknende egenskaper. Og de får hun bruk for når narkolangerne kommer etter henne.

Det føles nesten litt som om Morgan Freeman er med i alle filmer for tiden, men han er jo alltid en solid skuespiller.

Ellers er det ikke så mange kjente skuespillere med her (i hvert fall ikke for meg). Vi har egyptiske Amr Waked som fransk politimann. Waked var jo med i Netflix-serien Marco Polo. Ellers har jeg jo hørt en del radioteater med britiske Julian Rhind-Tutt som også har en liten rolle her. Blant annet den komiske Welcome to Our Village, Please Invade Carefully.

Selve historien er jo egentlig veldig forutsigbar når den først starter, særlig hvis man snust litt på science fiction tidligere, men det gjør ikke noe. Filmen har perfekt tempo og nydelige effekter som gjør at man bare koser seg og nyter turen. Jeg vet at en del kommer til å irritere seg fryktelig over vitenskapen i filmen, men dette er jo fiksjon! Vil du ha ekte vitenskap så se heller en dokumentar. Dette er en film for de som vil ha en gøy historie med litt action og overdrevne superkrefter.#film #lucbesson #besson #morganfreeman #Freeman #scarlett #johansson #scarlettjohanson #sciencefiction #action

Onkel Julien er tilbake
Den femte, og foreløpig siste episoden av All Hail King Julien heter Return of the Uncle King. Julien (Danny Jacobs) sin onkel (Henry Winkler) kommer tilbake og vil ha igjen kronen. Han lurer Julien til å infiltrere foosaene for å finne ut hvilke skumle planer de har for lemurene. Dette i håp om at Julien skal bli spist og onkelen, som også heter Julien, skal bli konge igjen.

Jeg tror nesten denne var den morsomste hittil. Kjempebra. Hører rykter om at det skal komme flere episoder etter hvert. Gleder meg.

#tv #netflix #animasjon #julien #lemur #jungel

Banana Guy Mike

Den fjerde episoden av Netflix-serien All Hail King Julien har det passende navnet Empty is the Head. Julien (Danny Jacobs) var full på en fest og sa han ville høre på alle problemene til lemurene og løse dem. Men det er jo så kjedelig å høre på problemer hele dagen. Så Julien lager en falsk konge (som det er helt utrolig at noen går på) og går blant folket som Banana Guy Mike.

Sikkerhetssjekken for å komme frem til kongen er forresten helt rå. Jeg kommer til å ha mareritt om Mort (Andy Richter) og gummihansken hans i natt.

#tv #netflix #julien #jungel #lemur

Fanaloka

Den tredje episoden av Netflixserien All Hail King Julien er ganske bra. I Enter the Fanaloka er det noen som prøver å drepe Julien (Danny Jacobs) under Franksgiving-festivalen, hvor alle skriver ønsker på en stein og sender steinene opp i en ballong til guden Frank. Mort (Andy Richter) er som vanlig helt fantastisk. Og så har vi selveste Dwight Schults (Howling Mad Murdock fra A-Team, Barclay fra Star Trek: The Next Generartion) i gjesterollen Karl.

 

All Hail King Julien skal jo egentlig være en barneserie, men jeg ble litt usikker da jeg så at det er en bok som heter Fifty Shades of King Julien.


#tv #netflix #animasjon #julien #lemur #jungel

Alle må like kongen

Den andre episoden av Netflix-serien All Hail King Julien heter Poll Position. Den er litt dum, men samtidig også litt sjarmerende. Særlig Clover (India de Beaufort) er litt morsom som fanatisk sikkerhetssjef. Når Julien (Danny Jacobs) oppdager at 99% liker ham, blir han helt slått ut. Det er en person som ikke liker ham! Og i forsøket på å fikse dette ødelegger han bare for seg selv.

Som sagt, denne er litt dum. Og den drar idiot-konge-konseptet litt for langt. En liten sang hadde gjort susen her, tror jeg. Det er jo en av de tingene som gjør Shrek og Madagaskar og alle disse animerte filmene så bra. Det er jo bare fem episoder i denne serien, så jeg skal se den ferdig.

#tv #animasjon #netflix #julien #jungel #lemur

Lemurkongen

Titter litt på nok en Netflix original-serie. Denne gangen er det All Hail King Julien, basert på lemurkongen fra Madagaskar-filmene. I den første episoden, King Me, er det en spådom at foosaene skal spise lemurkongen. Kongen (Henry Winkler) har ikke så lyst til å bli spist så han gir fra seg kronen til nevøen sin, Julien (Danny Jacobs). Kong Julien den 13. tror at det å være konge er bare party og moro, men når foosaene kommer og fanger flere av lemurene, skjønner han alvoret og må redde dem.

Denne er ment for unger, men jeg syntes den var morsom. Mort (Andy Richter) var jo bare genial! Og selvsagt må vi ha med I Like to Move It Move It. Med ultra-bass.

Moro for store og små.

#netflix #animasjon #lemur #julien #jungel

Jana fanget

I det tredje nummeret av tegneserien Jungle Girl fra Dynamite Entertainmnet er Jana og film-teamet fanget av ville innfødte. De kalles "dirt people" og vi lærer at Jana kommer fra "rock people".

Medisinmannen, og dæven for en feit og ufyselig fyr han er, har smakt på opiumet som film-teamet hadde smuglet med seg i det krasjede flyet. Medisinmannen erklærer at dette er medisin fra himmelgudene som film-teamet har stjålet. Derfor må de drepes som straff. Men Jana har tatt på seg rollen som deres beskytter. Vil hun klare å redde dem?Frank Cho, med sin naughty fantasi, har tegnet en forside hvor Jana er bundet til en påle og omringet av barbariske villmenn.Adriano Batista hadde mer lyst til å tegne stumpen til Jana, så her ser vi henne møte to av medisinmannens lærlinger.

Personlig liker jeg tegnestilen til Cho best. Hvilken forside foretrekker du?

Fra Dynamite sine hjemmesider:

SKU: C108243
Covers: Frank Cho (75%) and Adriano Batista (25%)
Writer: Frank Cho (Plot, Art Direction), Doug Murray (Script)
Penciller: Adriano Batista
Colorist: Frank Martin
Genre: Action/Adventure
Awards:
Publication Date: OCTOBER, 2007
Format: Comic Book
Rights: WW
Dynamite proudly presents "Frank Cho's Jungle Girl"! Co-Plotted and overseen by Frank Cho, scripted by Doug Murray and crafted by artist Adriano Batista and Frank Martin, the Jungle Girl is destined to be THE Dynamite series of 2007!
Issue #3 continues our debut Jungle Girl adventure as Jana's world continues to unfold around her unsuspecting companions! It's all heading towards the most dramatic and stunning conclusion ever seen in comics! Don't miss it!
Featuring two covers, one by Mr. Jungle Girl himself, Frank Cho (shipping at 75%) and the variant chase cover by Batista (shipping at 25%)!

#tegneserie #dynamite #jungel #cho #batista #opium

Rhiannon Frater: The Mesmerized


Wow, denne var skikkelig bra.

Minji Nordim er i Las Vegas med sine to døtre, Ava på fem og ettåringen Bailey, og hennes svenske ektemann Jake da det skjer. Hun blir plutselig blind og får dundrende hodepine. Når synet klarner ser hun at mange folk rundt henne kollapser blødende, mens andre har blitt helt tomme i blikket og står der ubevegelig. Så begynner de å marsjere. Alle i samme retning, som marionetter. De går utfor balkonger, dundrer i vegger, og der de ikke kommer fram bare dunker de inn i veggen til enten de eller veggen gir etter. Jake og Ava er slik, det er bare Minji og ettåringen som tilsynelatende er immun mot det som har skjedd.

Og det sprer seg. Snart skjer dette i hele Nevada, så USA, så verden. Fly faller fra himmelen, biler krasjer og branner bryter ut. Minji prøver desperat å redde familien sin, men er dette mulig i en verden som har blitt gal. Og hva er det som skjer? Det er det hun og en håndfull andre som også er immune må finne ut av.

Dette er en skikkelig intens og skummel historie. Det er bare herlig hvordan man blir helt oppslukt i historien etter bare noen få sider. Dette er den første boken jeg har lest av Rhiannon Frater, og det blir definitivt ikke den siste. Hun skriver jo helt fantastisk. Forlaget Permuted Press gir i hovedsak ut bøker som ebok eller i pocket. Da jeg hørte at de valgte denne som sin første hardpermutgivelse (det de selv kaller Permuted Platinum), tenkte jeg at da måtte den være bra. Og jeg ble ikke skuffet. Den er mer enn verdt pengene.

Jeg har lest en del apokalypse-historier, og denne skiller seg skikkelig ut. Trodde først at dette var noe zombie-greier, men der ble jeg overrasket. Hva som faktisk skjer, røper jeg ikke, for mye av moroa er jo å lure på hva som står bak. Teorien jeg hadde i begynnelsen viste seg å være litt i nærheten, men feil. Jeg elsker bøker som klarer å lure/overraske meg. The Mesmerized tror jeg at jeg kommer til å huske lenge. Den klarer riktignok ikke å vippe Stephen Kings The Stand fra førsteplassen som min apokalypse-favoritt, men den er helt klart i toppsjiktet.

Har du lyst på en skummel og spennende historie så bør du definitivt lese denne.

#bok #bokanmeldelse #grøss #grøsser #apokalypse #rhiannon #frater #permutedpress #permutedplatinum

Bomsen banker tsaren

Da var jeg kommet til USA Comics nummer 3, utgitt av Timely Comics, Inc (som i dag heter Marvel) i januar 1941.Mike Suchorsky starter showet med den snasne Captain Terror. Det første som slår meg, er at alle påpeker hele tiden at Dan Kan (han som i hemmelighet er Captain Terror) er svakelig og har et dårlig hjerte. Jeg fikk det med meg den første gangen. Dan er kompis med en forsker som finner opp en maling som gjør fly usynlige i lufta. Dette vil nazi-spionene ha tak i, så de får hjelp fra en sigøynermann med spåkule. En magisk nazi-sigøyner altså. Nå er det en stund siden jeg hadde historie på skolen, men mener å huske at nazistene ikke var så glad i sigøynere heller, så denne komboen er litt merkelig.Phil Sturm og Syd Shores forteller om da Major Liberty møtte den hodeløse rytter. Frihetsmajoren har tydeligvis spøkelseskrefter, for han påkaller spøkelset til Paul Revere, som hjelper ham gjennom hele historien.Ed Winiarski har laget en historie om The Vagabond, eller Chauncey Throttlebottom III. En kriminell bombemann ønsker å bli tsaren av Middleton, men en snodig boms med knallrød leppestift kommer i veien.George Klein har tegnet The Defender. Og dette er en skikkelig Kaptein Amerika-kopi. Han er soldat, og har en liten guttevenn med seg (Rusty). Historien handler ikke om varulver, men om en diger fyr som lider av moon madness. Han blir til et monster når det er fullmåne.Stan Lee og Charles Nicholas kommer så med en litt absurd historie om Rockman:Prinsessen av Jugoslavia blir kidnappet av pixier, for kongen deres ønsker å gifte seg med henne. Kongen kjenner til Rockman fra det underjordiske riket Abyssmia, og tilkaller ham for å hjelpe.Så følger en historie om Jack Frost, der Stan Lee trolig har manus og hele tre tegnere har hjulpet til: Frank Giacoia, Carmine Infantino og George Klein. Is-mannen hjelper til når gangstere prøver å presse et sykehus til å kjøpe ambulanser fra dem. Ambulanse-gangstere. Den var ny for meg.Til slutt har Ed Winiarski en helt ny serie: Powers of the Press. Her er det reporteren Tom Powers som både stopper forbrytelser og skriver om dem. Må innrømme at jeg syntes denne var litt kjedelig. Ble faktisk trøtt av å lese den.Den neste utgivelsen er Young Allies nummer 2.Dette er bladet hvor alle de små guttevennene til de voksne superheltene slår seg sammen. Vi har Toro, Bucky, Knuckles, Jefferson Worthington Sandervilt, Whitewash Jones og Tubby. Black Talon og Baron Boche ønsker å finne nytt land hvor de kan høste ressurser til nazistenes krigsmaskineri. Derfor går de etter kona til utforskeren Livingstone, men hadde ikke regnet med at Young Allies-gruppen skulle stoppe dem. Vel, til syvende og sist så måtte de jo tilkalle Captain America og Human Torch for å klare brasene.

Neste blad er Captain America nummer 11. Mer om det senere.

#tegneserie #krig #nazi #krim

Mammut-ridning

I det andre nummeret av tegneserien Jungle Girl fra Dynamite Entertainment blir det masse action og pene naturbilder når jungeljenta Jana og det strandede film-teamet møter både mammuter og dinosaurer som flykter fra en diger jungelbrann.

Jeg får også mistanken min bekreftet. Ikke alle i film-teamet har rent mel i posen. De har sterkere smuglervarer.Frank Cho sitt omslag viser Jana i sin lille pels-bikini ri på en mammut.Adriano Batista valgte å tegne Jana i sin pelsbikini når hun er slem med en dinosaur.

Jeg tror jeg foretrekker Cho sin forside. Og ikke bare fordi den får meg til å tro at ting snart kan sprette ut. Tror jeg.

Hvilken forside liker du best?

Fra Dynamite sine hjemmesider:

SKU: C108573
Covers: Frank Cho (75%) and Adriano Batista (25%)
Writer: Frank Cho (Plot, Art Direction), Doug Murray (Script)
Penciller: Adriano Batista
Colorist: Frank Martin
Genre: Action/Adventure
Publication Date: October, 2007
Format: Comic Book
Rights: WW
Dynamite proudly presents "Frank Cho's Jungle Girl"! Co-Plotted and overseen by Frank Cho, scripted by Doug Murray and crafted by artist Adriano Batista and Frank Martin.

Our first series of Jungle Girl adventures is heating up as more secrets of the island and its cast-away's are revealed! Each and every beautiful page is provided by series artist Adriano Batista (along with the beautiful colors of Frank Martin!)!

#tegneserie #dynamite #jungel #mammut #dinosaur #cho #batista

Dragonball-joggeskoMeksikanske skomakere har oppdaget japansk kultur og laget skikkelig tøffe joggesko. Bare se på bilde over. Det hadde vært skikkelig kult å kunne gå i skoene til Goku (eller Trunks eller Vegeta - jeg er ikke kresen).

Bare så synd at man må til Mexico for å få kjøpt dem. Har søkt litt rundt på nettet men ikke funnet noen nettbutikker som har de.

På facebook-siden til Heredia Clothing ser jeg at prisen ligger på 400 pesos, og det er jo ikke så dyrt. Tror de hadde solgt kjempemasse om de hadde tilbudt dem internasjonalt.

Aner ikke hvordan kvaliteten er, og utifra prisen tviler jeg på at de holder så lenge i norsk vær, men de ser jo helt nydelige ut. Skulle gjerne ha byttet ut jobbtøflene og spradet rundt i en av disse på kontoret.

Det er nesten så jeg vurderer en snartur til Mexico.


#dragonball #anime #manga #japan #Mexico #joggesko #sko #nerdfashion

Bibliotekarens mørke fortidI den tjuende episoden av Buffy the Vampire Slayer er det bibliotekaren Giles vi får vite mer om. Bildet over viser hvordan han er sett på frem til nå. Romansen hans med datalærerinne Jenny Calendar blomstrer, men ting blir mer komplisert når Giles sin mørke fortid innhenter han. Da han var ung, hadde han kallenavnet Ripper. Sammen med Ethan Rayne (skumlingen som drev kostymebutikken i halloween-episoden) og noen andre venner drev han med demonpåkalling. Og nå, 20 år etter, har demonen Eyghon the Sleepwalker kommet for å ta ham. Dermed er Buffy, Jenny og hele gjengen i fare.

Jeg fant ingen tøff trailer for denne episoden, men videoen under er ganske bra. Merk at den inneholder scener fra hele sesong 2, så den kan røpe noe hvis du ikke har sett hele sesongen.


Dramatis personae:

Buffy Summers, vampyrdreperen som må bruke sine sparepenger for å fjerne en tatovering, spilles av Sarah Michelle GellarRupert "Ripper" Giles, skolens bibliotekar og skikkelig fan av moderne musikk, spilles av Anthony Stewart HeadXander Harris spilles av Nicholas BrendonWillow Rosenberg spilles av Alyson HanniganCordelia Chase, både sur og søt, spilles av Charisma CarpenterAngel, vampyren med sjel, spilles av David BoreanazPolitietterforsker Winslow spilles av Carlease BurkeEthan Rayne, gammel venn og fiende av Giles, spilles av Robin SachsDiedre Page, en av Giles gamle venninner som har sett bedre dager, spilles av Wendy WayPhilip Henry, en gammel venn av Giles, spilles av Stuart McLeanJenny Calendar, skolens datalærer, Giles kjæreste og besatt av en demon, spilles av Robia LaMorte#buffy #vampyr #demon #rupert #ripper #giles #xander #willow #angel #anthonystewarthead #sarahmichellegellar #charismacarpenter #alysonhannigan #nicholasbrendon #whedon #davidboreanaz

Skrekkens hotell

Begynner nå på 1942-årgangen av Marvel-tegneserier. Da jeg først begynte var planen egentlig å bare lese begynnelsen på Torch, Namor og Captain America, for så å hoppe frem til Fantastic Four nummer 1, som regnes som den virkelige begynnelsen på Marvel-universet. Men. Det er jo gøy å lese disse gamle og teite tegneseriene. Jeg tror faktisk at jeg bare fortsetter. Det er jo ikke alle som er tilgjengelige på Marvel Unlimited heller. Så jeg leser de som er der, og bare slenger med forsiden (hvis jeg finner den hos onkel internett) på de som ikke er tilgjengelige. Etter det jeg kan se så er det veldig mange blader som mangler når jeg blir ferdig med krigsårene. Det var visst mye western og romantikk-serier på den tiden, og de er ikke så interessante i forhodl til Marvel-universet som helhet. Deretter kommer det noen monsterserier, før vi er i tidlig 60-tall og Stan Lee briljerer med sine superhelter. Det blir nok en lang reise, men jeg skal komme meg dit til slutt.

Men nå er det januar 1942 og Captain America Comics nummer 10, utgitt av Timely Comics, Inc (som forlaget het på den tiden):I den første historien, av Joe Simon og Jack Kirby, ser vi virkelig hvor gode det amerikanske militæret er til å planlegge. En lastebil med et hemmelig og eksperimentelt våpen kjører rundt, ikke sammen med tungt bevæpnede tropper og eskortebiler, men med den menige soldaten Steve Rogers (som ingen vet at er Captain America) i førersete, og den lille guttungen han har boende i teltet sitt, Bucky, i passasjersetet. Det er jo god nok bevoktning. Ja, ja, han er kaptein Amerika så det er mer enn nok beskyttelse, men det er det jo ingen som vet! En kvinnelig nazi-spion lurer dem og stikker av med lastebilen, men Cap bare rister av seg skadene etter en granat og drar for å få tilbake våpenet.I den neste historien, også av Joe Simon og Jack Kirby, blir Captain America invitert som hedersgjest til en feiring i selveste Gotham City. Nå ble jo jeg kjempespent. Hå hå, nå får jeg vel se kapteinen bli grisebanket av Batman. Men nei, da. Batman er DC og Cap er Marvel, selv den gangen likte ikke de store forlagene å leke med hverandre.

Når Cap og Bucky ankommer hotellet, viser det seg at det er nazi-agenter der som vil ta livet av amerikas største superhelt.Og i løpet av historien får man også et lite glimt av at dette er fra en helt annen tidsalder hvor holdninger og stereotyper var annerledes.Og så Bucky da. Som klarer ting som er helt fysisk umulige. Jeg har nemlig sett på Mythbusters at dette ikke går an.Den neste historien, levert av en meget ung og uerfaren Stan Lee, handler om reporteren Headline Hunter. Han er i London og får trøbbel med en reporterkollega, som selvsagt er en hemmelig gestapo-agent.Heldigvis er vi snart tilbake hos Captain Amerika sammen med Joe Simon og Jack Kirby i en historie som virker veldig inspirert av en Sherlock Holmes-historie som du kanskje har hørt litt om.Den neste historien handler om Hurricane. Stan Lee har trolig manus og Charles Nicholas tegner. Her må Hurrican rydde opp i en råtten byggebransje når anbudstaperen prøver å sabotere byggingen av en skyskraper.Jeg liker ikke Hurricane noe særlig, men har litt sansen for hans sidekick Speedy.Helt til slutt har Stan Lee og Al Avison en historie om Father Time. Pappa tid etterforsker en rekke dødsfall som en skummel yogi har spådd på forhånd.Jeg skjønner fortsatt ikke hvorfor de ikke bare har Captain America-historier i dette bladet. Det er jo de som er gode. De andre kunne jeg godt ha klart meg uten. Det har sikkert noe med at tegnerne ikke rekker å lage nok historier. Husk at dagens blader er rundt 20 sider, mens på denne tiden var de over seksti sider.

Den neste bladutgivelsen er Marvel Mystery Comics nummer 27:Torch kjemper mot en skurk med navnet The Saint. Namor blander seg inn når han oppdager at The Fox smugler inn pels fra Alaska. The Vision får trøbbel når selveste Satan sender en agent til Arbor City for å korruptere Amerika. Terry Vance etterforsker mord under en testament-opplesning. The Patriot bekjemper en filippinsk morder. Ka-Zar blir fanget av nazister i ekvatorialske Afrika. The Angel etterforsker en rekke dødsfall som oppstår når en carillon ringer. En carillon er et instrument som består av flere klokker, tror det heter klokkespill på norsk.

Neste blad er USA Comics nummer 3, men det skriver jeg om litt senere.

#tegneserie #marvel #captainamerika #krig #nazi #krim

Jana og film-crewet

Det første nummeret av tegneserien Jungle Girl fra Dynamite Entertainment fortsetter rett der nummer 0 sluttet. Jana må forlate fisken sin (den på omslaget under) for å redde folkene i det krasjede flyet. Først fra skjeggete villmenn fra jungelen, og så fra dinosaurene. Litt morsomt er det når de prøver å forklare henne hva tv-er og så blir det bare flere spørsmål, som hva er et hus? Ikke lett å forklare moderne ting for en dame som har bodd i jungelen hele sitt liv.

Tegningene er skikkelig lekre forresten. Og ofte har tegneren fokuset på de rette tingene, om du skjønner hva jeg mener ;)

Jeg er litt usikker på om dette faktisk er et uskyldig film-team som de hevder. Det er ett eller annet med dem som gjør meg litt mistenksom. Får se hva som skjer videre.Omslaget av Adriano Batista viser jungeljenta på fisketur.På det alternative omslaget av Frank Cho ser papegøyen litt skuffet ut over å finne at det faktisk var mer som skjulte under lærflappen.

Fra Dynamite sine hjemmesider:

SKU: C107719
Covers: Frank Cho (75%) and Adriano Batista (25%)
Writer: Frank Cho (Plot, Art Direction), Doug Murray (Script)
Penciller: Adriano Batista
Colorist: Frank Martin
Genre: Action/Adventure
Awards: N/A
Publication Date: AUGUST, 2007
Format: Comic Book
Rights: WW
Dynamite proudly presents "Frank Cho's Jungle Girl"! Co-Plotted and overseen by Frank Cho, and scripted by Doug Murray and crafter by Adriano Batista and Frank Martin, the Jungle Girl is destined to be THE Dynamite series of 2007!
Continuing from the best-selling issue #0, Jana the Jungle Girl races to save a group of intruders into this strange land - a land filled with dinosaurs, prehistoric men and much, much more! Each issue reveals more clues about the nature of Jana, and of the island itself, with each thrilling twist and turn overseen by Frank Cho, along with Doug Murray and artist Adriano Batista!

#tegneserie #dynamite #jungel #dinosaur #pterodaktyl #flykrasj

HulderHulder av Tonje Tornes er en liten bokperle jeg kom over på Stormen bibliotek her i Bodø.

Erik Skoglund og moren er ute på en liten fjelltur da ei hulder prøver å lokke ham med seg. Moren forsvarer ham og dreper huldra med en kniv, men så forandrer huldra seg til en kvinnelig turgåer. Politiet blir selvsagt ikke blide. Eriks mor havner på Alvheim mentalinstitusjon i Sirdal. Og for at Erik skal kunne besøke henne, flytter han og faren også til en gård i nærheten.

Men dette er jo en nydelig fantasybok, så ting er ikke helt slik de ser ut. Dette er en bok full av magi og sexy damer med hale. Ikke for sexy, da dette er en ungdomsbok og Erik bare er 14. Han møter Flora, ei annen hulder, og blir venn med et par tvillinger som kan lese hverandres tanker. Sammen må de forsvare seg mot huldra som fikk moren fengslet.

Dette er begynnelsen på en bokserie som heter Kire, og jeg gleder meg til neste bok. Selv om huldra er norsk, så føles det faktisk herlig eksotisk å lese en bok om dem. Sikkert et tegn på at jeg har lest for mye om vampyrer, varulver og slikt. Det er akkurat passe nok med uhygge og spenning til at boken griper tak i fantasien og suger deg inn i sin verden. Hadde det ikke vært for den brysomme søvnen vi alle må ha, så ville jeg ha lest boken i en omgang. Kjempebra. Denne burde bli oversatt til engelsk så den vide verden får lære om huldra og nøkken.

Og for de som ikke tror, så møtte jeg faktisk ei hulder selv i fjor høst:#bok #bokanmeldelse #fantasy #hulder #nøkk #nøkken #magi #tonjetornes

Sub-Marinert

Sub-Mariner Comics nummer 3 ble publisert høste 1941 av Timely Comics, Inc (som i dag heter Marvel).Alex Schomburg, Al Gabriele og Harry Sahle har tegnet en 40 sider lang historie om Namor.Namor er i England for å hjelpe dem mot en armada av bombefly. Letingen etter den hemmelige basen bringer ham til Irland, og så til Rockhenge (ja, Rockhenge). Vi får en liten "historie"-leksjon i denne fortellingen. Druidene forutså en stor flom, men i motsetning til Noa så bygde de ingen ark. Nei, de fant opp dykkerhjelmer og bosatte seg på bunnen av havet. Og der lever etterkommerne deres i beste velgående den dag i dag. Det vil si, helt til tyskerne fant dem og de ble slavebundet av den veltalende Mueller.Dermed er det opp til Namor å befri druidene og ødelegge nazi-basen.

Så har Allen Simon og Howard James en historie om The Angel.Her tror jeg de har hatt det litt morsomt, når det er et anti-nazistisk tegneserieforlag som er i sentrum. Noen dreper redaktøren og truer med å drepe manus-forfatteren også hvis de fortsetter å trykke stygge ting om Hitler. Angel tar seg jobb hos forlaget, men blir fanget av morderen og tvunget til å lage en tegneserie der Hitler er en engel som kjemper mot djevelen.

Neste blad ut i utgivelsesrekkefølgen er Human Torch Nummer 5.Den observante leser vil legge merke til at jeg har skrevet om Human Torch nummer 5 tidligere. Det er faktisk to Human Torch nummer 5. De gjorde dette for å rette opp nummereringen. Det finnes ingen Human Torch nummer 1, fordi det første bladet het Red Raven Comics, så Torch begynte på nummer 2. Dermed hadde to blader som het nummer fem slik at det fra nummer 6 skulle bli riktig nummerering.

Dette bladet er ikke tilgjengelig på Marvel Unlimited så jeg har ikke lest det, men handlingen skal være som følger: Namor og hans undersjøiske rike kjemper mot nazistene, men så er det noen som heter Rathia som overbeviser ham om at han er den neste Napoleon og at han må erobre verden. Dermed må Torch, Patriot, Angel og Ka-Zar kjempe mot Namor og hans hær i en historie som fyller hele bladet på omtrentlig 60 sider.

Det er litt synd for dette høres litt morsomt ut. Her har vi igjen den Namor som han var i begynnelsen, og ikke den helte-Namor som har vært i alle bladene i det siste.

Neste blad i utgivelsesrekkefølgen er Marvel Mystery Comics nummer 26.Torch og Toro må hjelpe en kjemiker med å studere svovelkilder, og møter igjen skurken Parrot. Namor oppdager at dronning Jarna, som kommer fra planeten Venus, har hjulpet Hitler med å lage en undersjøisk nazi-base. The Vision må hjelpe en professor som var så smart at han plantet frø funnet på en meteor. Ka-Zar tar seg av en elfenbensjeger. Terry Vance utforsker en hjemsøkt gruve. The Patriot må ta seg av en filippinsk snikmorder. The Angel må ta seg av en tysker som vil ødelegge alle maskinene i Amerika.

Deretter følger Daring Mystery Comics nummer 8:Her er det supre helter som Citizen V, The Fin, The Thunderer, Li'l Professor and Rudy the Robot, Silver Scorpion, Captain Daring og Blue Diamond.

Dette er det siste bladet i serien med tittelen Daring Comics. Fra og med nummer 9 heter bladet Comedy Comics.

Neste blad ut er Captain America Comics nummer 10, men det skriver jeg om senere.

#tegneserie #marvel #namor #nazi #krig

JungeljentaEtter den litt kjedelige Ultra-tegneserien så hadde jeg lyst på noe med litt mer futt i. Da fant jeg Jungle Girl fra Dynamite Entertainment. Og starter med blad nummer 0.

Her er jungeljenta på fisketur. Og vi snakker om gigantiske dinosauraktige monsterfisk. Det minner litt om begynnelsen på Dragon Ball hvor lille Goku fanger gigantiske fisk. Bare at her er hovedpersonen en sexy kvinnelig versjon av Tarzan i en lærbikini.

0-bladet er ganske kort, og er sikkert ment som en teaser for å få folk til å lese serien. Og den funker bra. Ei skikkelig lekker dame i minimalt med klær, digre monstre og et mystisk fly om krasjer. Selvsagt kommer jeg til å lese videre på dette.

Fra Dynamite sine hjemmesider:

SKU: C107478
Covers: Frank Cho
Writer: Frank Cho (Plot, Art Direction), Doug Murray (Script)
Penciller: Adriano Batista
Colorist: Frank Martin Jr
Genre: Action/Adventure
Awards: N/A
Publication Date: July, 2007
Format: Comic Book
Rights: WW
Dynamite proudly presents "Frank Cho's Jungle Girl"! Dynamite introduces readers to an original series, overseen by co-writer Frank Cho and infuses the issue with everything Cho fans want to see - beautiful women, thrilling adventures, and, of course, dinosaurs! Co-writer Doug (RED SONJA: QUEEN OF THE FROZEN, The 'Nam) Murray is along for the ride as is series artist Adriano (NBSG: ZAREK, RED SONJA) Batista as they bring the Jungle Girl to life!
Featuring a cover by Cho, this issue #0 is a must-have and leads directly into the first Dynamite Jungle Girl mini-series!

#tegneserie #dynamite #jungel #dinosaur #fiske

Lyv til megLie to Me er den nittende episoden av Buffy the Vampire Slayer.

Vi får vite at Angel og Drusilla har historie, samtidig som en gammel skolekamerat av Buffy plutselig dukker opp. Og han vet at hun er vampyrjeger. Jeg finner det litt merkelig at ingen spør hvordan han vet, men episoden hadde jo blitt litt i korteste laget hvis de ble mistenksomme på ham med en gang.

Det finnes en gjeng skrullete vampyrtilbedere som tror at vampyrer er snille og noble skapninger. Og som drømmer om å bli en. Romantisk vissvass, men enkelte folk går på sånt hele tiden.Hva er det som gjør at folk ønsker å bli vampyrer? Jeg forstår den biten med å leve evig og ikke bli gammel, men det er jo så mange ulemper. Du får aldri se solen igjen og så må du drikke blod. Æsj. Nei, tror ikke vampyrisme er noe for meg.

Uansett, det går ikke helt som planlagt for vampyrtilbederne når Spike dukker opp.

Dramatis personae:

Buffy Summers, vampyrdreperen, spilles av Sarah Michelle Gellar.Vi lærer forresten at når hun har kjærlighetssorg så sitter hun hjemme hele dagen og hører på denne sangen:


Særlig at hun ikke vet hva den handler om!

Xander Harris spilles av Nicholas BrendonWillow Rosenberg spilles av Alyson HanniganCordelia Chase, som har et noe unikt syn på Marie Antonette, spilles av Charisma CarpenterRupert Giles, skolens bibliotekar, spilles av Anthony Stewart HeadJenny Calendar, som liker monster trucks og er skolens datalærer, spilles av Robia LaMorteAngel, vampyren med sjel, spilles av David BoreanazSpike spilles av James MarstersDrusilla spilles av Juliet LandauBilly Fordham, Buffys barndomsvenn, spilles av Jason Behr (han fra Roswell. Jeg måtte slå det opp for jeg kjente ham igjen men klarte ikke å plassere ham)Marvin, fjotten som drømmer om å bli vampyr og vil at folk skal kalle ham Diego, spilles av Jarrad PaulJulia, vampyr, spilles av Julie MichaelsChanterelle, forvirret ung dame med dyp utringning, og som drømmer om å bli vampyr, spilles av Julia Lee#buffy #vampyr #angel #spike #drusilla #willow #xander #rupert #giles #sarahmichellegellar #jamesmarsters #davidboreanaz #anthonystewarthead #charismacarpenter #alysonhannigan #nicholasbrendon #whedon

Genshiken 2I det andre bindet av Genshiken av Kio Shimoku (også lånt fra Stormen bibliotek i Bodø) fortsetter vi å følge otakuene (nerdene). Madarame skader hånden sin, Ohno driver med Cosplay, Kousaka er mer interessert i dataspill og anime enn i kjæresten Kasukabe. Klubborganisasjonen vil også legge ned Genshiken grunnet for lite aktivitet, og det er litt morsomt hvordan Kasukabe først er overlykkelig for hun liker ikke at Kousaka er med der, men så når en klyse baksnakker gjengen, blir hun i fyr og flamme og vil plutselig redde klubben. Hun blir også med i klubben. Klubbens president (bare kjent som prez) har et eller annet på henne som vi ikke vet om. Utpressing.

Denne mangaserien gir et fantastisk innblikk i japansk nerdekultur. Jeg skal se om ikke biblioteket har resten av serien også.

#manga #otaku #genshiken

Siste UltraDet åttende og siste nummeret av tegneserien Ultra fra Image Comics.

Vi er tilbake i romantisk komedie-land igjen.

Selv om tegneserien har hatt sine høydepunkt, så vil den aldri bli en av mine favoritter. Litt for tam og kjedelig etter min smak. Jeg tror jenter vil ha mer glede av denne enn det jeg hadde. Fokuset er mer på personlighet og forhold, og det er minimalt med action. Selv om dette handler om superhelter er det mer en chic-flic i tegneserieformat.

Så, hva slags tegneserie skal jeg lese nå? Noe med litt mer futt i hvert fall.

#tegneserie #image #luna #ultra #superhelt

Halloween


I den attende episoden av Buffy the Vampire Slayer er det Halloween i Sunnydale. Denne episoden er ganske morsom. Det er en ny kostymebutikk i byen, og den er drevet av Ethan Rayne. Han viser seg å være slem, og Giles kjenner ham fra før av. I sytten episoder har vi jo egentlig ledd litt av den britiske Giles, men nå viser han sin badass-side for første gang. Nøyaktig hvem og hva Ethan er, får vi ikke vite her, men med hjelp av den romerske guden Janus har han forhekset halloween-kostymene slik at folk blir det de har kled seg ut som. Buffy blir en fjollete og besvimende adelsdame fra 1700-tallet, Willow blir et spøkelse og Xander blir en macho militærmann. Det kunne jo ha blitt riktig så morsomt, hadde ikke alle ungene som har kledd seg ut som monstre også blitt til monstre. Halloween skal egentlig være en rolig dag i Buffyverse, men den blir aldri det allikevel.

Dramatis personae:

Buffy Summers, vampyrdreperen, spilles av Sarah Michelle GellarWillow Rosenberg, den heite nerdejenta, spilles av Alyson HanniganXander Harris spilles av Nicholas BrendonCordelia Chase spilles av Charisma Carpenter. Mjau, Cordy!Rupert Giles, skolens bibliotekar, som har en mørk fortid og har en gang hatt kallenavnet Ripper, spilles av Anthony Stewart HeadMr. Snyder, skolens rektor, spilles av Armin ShimermanAngel, vampyren med sjel, spilles av David Boreanaz

Oz, gitaristen i bandet Dingoes Ate My Baby, spilles av Seth GreenLarry Blaisdell, skolebølle, spilles av Larry Bagby IIIEthan Rayne, innehaver av en kostymebutikk og bedriver av mørk magi, spilles av Robert SachsDrusilla spilles av Juliet LandauSpike spilles av James Marsters#tv #buffy #vampyr #halloween #angel #willow #xander #rupert #giles #spike #drusilla #cordelia #ethanrayne #oz #sarahmichellegellar #charismacarpenter #alysonhannigan #anthonystewarthead #sethgreen #davidboreanaz #nicholasbrendon #whedon

Hellige Makrell

Holy mackerell er et av kraftuttrykkene som Bucky bruker i Captain America Comics nummer 9. Bladet ble utgitt i desember av Timely Comics, Inc (som i dag heter Marvel).Joe Simon og Jack Kirby har laget den først historien vi får om Captain America. Steve Rogers og hans guttevenn Bucky er ute og spaserer når de hører en butler bli myrdet i et herskapshus like ved. Arvingene til den avdøde eieren har samlet seg der for å høre testamentet lest opp, når de en etter en blir drept av den mystiske White Death. Og han er ikke enkel å fange da han har god kjennskap til alle de hemmelige gangene i huset.I den neste historien har Joe Simon og Jack Kirby fått litt tegnehjelp fra Syd Shores. Forbryteren Nick Pinto døde i den elektriske stolen, men er nå tilbake med mord og ran. Cap og Bucky må finne ut hvordan denne fyren igjen og igjen kommer tilbake fra henrettelse i den elektriske stolen.Så går vi litt bort ifra Captain America og til de sveitsiske alpene hvor reporteren Headline Hunter etterforsker de mystiske dødsfallene til tyske flyktninger. Stan Lee er skribent og Warren Kremer er illustratør i denne historien om reporteren som er like god på ski som James Bond og slår hardere enn Mike Tyson.Så er vi tilbake til Captain America igjen. Otto Binder har manus mens Jack Kirby og Syd Shores tegner. Cap og Bucky drar på en kunstutstilling og kommer over et mord på en kunstner. Det viser seg at The Black Talon dreper kunstnere for å male portretter av ansiktsuttrykkene deres i dødsøyeblikket. Kunstnere er sære folk.Det er ganske stor forskjell på Captain America i 1941 og dagens Captain America i filmene.


Personlig mener jeg dette bladet hadde vært mye bedre om de bare hadde fokusert på Captain America, men sånn er det bare ikke. Nå er det Hurrican sin tur igjen. Stan Lee har manus mens Charles Nicholas tegner. Hurrican er ute etter en jobb (uvisst hvorfor) og spør en tilfeldig fyr på gata (uvisst hvorfor). Straks angriper gangstere og når Hurricane redder mannen, som er redaktør i en stor avis, får han jobb der. Og så må han etterforske hvorfor gangsterne angriper redaktøren.Til slutt er det Father Time. Stan Lee har manus mens Al Avison og George Klein tegner. Den gale oppfinneren Zarpo har lagd en bombe som eksploderer når den har vært i nærheten av et levende menneske i fem minutter. Når regjeringen ikke er interessert i å kjøpe den, bestemmer galningen seg for å bombe dem alle. Dermed må Father Time rydde opp med ljåen sin.

Mystic Comics nummer sju ble også utgitt i desember 1941.The Destroyer havner i en konsentrasjonsleir etter å ha blandet seg inn når en tysk forsker tester ut sin nye dødsmaskin. En mystisk fyr med navnet The Witness kjemper mot The League of Blood. Black Widow går etter våpenprodusenter som selger til begge sider i krigen. The Challenger kjemper mot en kriminell ex-bokser. The Terror jakter på plyndrere som raner butikker. Den foreldreløse Davey påkaller en demon og trenger hjelp av hæren for å takle den. Det som skulle være en kur for lungebetennelse forvandler en doktor til en Mr. Hyde-skapning og The Black Marvel må ordne opp. The Blazing Skull etterforsker et tyveri i et kunstmuseum.

#tegneserie #marvel #krim #captainamerica #stanlee

Ultra 7I det syvende nummeret av tegneserien Ultra fra Image Comics roer det seg litt igjen.

Ultra er på sykehuset etter kampen mot flammemannen. Krangler blir avsluttet og vennskap reparert. Og vi får med oss superheltenes Oscar-utdeling,

Men selv om det ikke er noe action her, så er det ikke så ille allikevel. Nå har vi jo blitt bedre kjent med Ultra og da blir det mer interessant å finne ut om alt vil gå bra med henne.

Bare et blad igjen av serien nå. Lurer på hvordan det slutter.

#tegneserie #image #ultra #luna #superhelt

Six Degrees of Assassination

Forfatteren M. J. Arlidge har skrevet Six Degrees of Assassination, et skikkelig intenst mordmysterium. Denne finner du ikke som bok, den er skrevet for audible og finnes kun som lydbok. Her er det ingen forteller. Hele historien presenteres gjennom dialog og lydeffekter.

Statsministeren i Storbritannia blir myrdet og en hesblesende etterforskning settes i gang. Alex Cartwright og Ellen Townsend, offiserer i MI5s anti-terror-avdeling settes på saken. Statsminiseter John Campbell var i ferd med å få til en veldig omstridt avtale med Kina da han ble drept. Har det noe med mordet å gjøre? Var det CIA? Terrorister? Politiske rivaler? Nye mistenkte dukker opp hele tiden, og det er ikke før den siste halvtimen at det avsløres hvem som er den store skurken. Og jammen ble jeg overrasket. Wow, det hadde jeg ikke trudd.

Jeg syntes det hadde litt 24-feeling over seg, bare at Jack Bauer var byttet ut med Moriarty fra Sherlock (Andrew Scott) og Martha Jones fra Doctor Who (Freema Agyeman).Andre store navn på rollelisten er Hermione Norris (du har sikkert sett henne i påskekrimmen Wire in the Blood), Clive Mantle (Robin of Sherwood, Alien 3, Game of Thrones), Clare Grogan (Red Dwarf), Geraldine Somerville (Harry Potter-filmene) og Julian Rhind-Tutt (Tomb Raider, Lucy, Tomorrow Never Dies, Notting Hill). Med slike drevne skuespillere på rollelisten er det ikke rart at dette ble bra.

Six Degrees of Assassination er et nydelig radioteater med en varighet på 4 timer og 48 minutter, men er delt inn i 10 kapitler. Liker du intens krim og skitten politikk så er dette noe for deg.

Ultra-actionI det sjette nummeret av tegneserien Ultra fra Image Comics blir det endelig litt skikkelig action.

De har her en mye mer spennende og realistisk versjon av The Human Torch (fra Marvel-tegneseriene). Og denne flammemannen skaper skikkelig kaos og er en stor stor utfordring for byens superhelter.

Er glad for at jeg holdt ut gjennom den kjedelige starten. Nå har serien blitt bra.

#tegneserie #image #luna #ultra #superhelt

Mannen som visste for liteDe lager ikke komedier som dette lenger. The Man who knew too little er en av Bill Murrays beste filmer.

Han besøker broren sin i London, men broren har en viktig jobbmiddag og trenger å ha litt fred og ro. Dermed bestiller han en billett til Theatre of Life. Et show der deltakeren blir tatt med på en spennende opplevelse midt i byen. Tror det var en film med Michael Douglas som også handlet om et slikt opplegg. Husker ikke navnet i farta, men den var ganske bra den også.

Men dette er en komifilm. Bill Murrays rollefigur roter seg borti en ekte spionaksjon hvor britiske og russiske agenter samarbeider for å få i gang den kalde krigen igjen. Han tror det hele er et spill og storkoser seg hele veien, uvitende om at ekte spioner prøver å drepe ham. Som en elegant Jaques Clouseau møter han utfordringene og blir betraktet av alle som en overraskende superspion.

En herlig komedie. Oppdaget den plutselig på Netflix og måtte bare se den igjen. Har du ikke sett den så har du virkelig gått glipp av noe.


#film #komedie #action #actionkomedie #billmurray #spion #forveksling

BoJacks JulJammen ble det ikke lagd en juleepisode også av Bojack Horseman. Bojack (Will Arnett) og Todd (Aaron Paul) våkner julemorgen og ser på en av julespesialene fra Bojacks gamle situasjonskomedie Horsin' Around.

Ved første øyekast virker det som en veldig julete og litt teit komedie, men den samme gale humoren fra Bojack Horseman ligger i bakgrunnen og ulmer. Syntes det var en kjempefin satire over situasjonskomedier.


#tv #netflix #tegnefilm #komedie #jul #willarnett #aaronpaul

LaterSesongavslutningen på Bojack Horseman er ganske melankolsk. Bojack (Will Arnett) har fått et popularitetsboost av boken til Diane (Alison Brie). Han får rolletilbud igjen, og drømmen om å spille Secretariat (John Krasinski) på film er nå oppnåelig. Men han er jo så ensom. Det er rett og slett trist.

Denne serien har overraske meg stort. Jeg forventet ikke noe særlig siden det var en tegnefilm om en hest i Hollywood, men den er egentlig ganske genial når man først begynner å se på den. Den får deg til å tenke at det kanskje ikke er så flott å være en kjent skuespiller allikevel.


#tv #netflix #komedie #tegnefilm #willarnett

Downer EndingDa var det den nest siste episoden av Bojack Horseman. Bojack (Will Arnett) er skikkelig skuffet over boken til Diane (Alison Brie). Han bestemmer seg for å skrive boken selv, men det er jo ikke så enkelt å skrive en bok. Så han tar dop.

Det starter som en sprø narkorus, men plutselig er episoden skikkelig trist, og slutten er bare helt hjerteskjærende. Wow.


#tv #netflix #tegnefilm #komedie #willarnett

One Trick PonyI den tiende episoden av Bojack Horseman får Bojacks (Will Arnett) karriere et mulig oppsving når han skal spille inn en film. Men Todd (Aaron Paul) har funnet ut hva som skjedde med videospillet og han har stor innflytelse på filmregissøren Tarantulino og det kan hende at filmen ikke blir det comebacket Bojack håpet på. Og så spørs det hva som skjer når boka til Diane (Alison Brie) kommer ut.

Her er det mye humor, på flere nivåer. Stakkars Bojack. Det er ikke enkelt å være en egoistisk hest i Hollywoo. Jeg var litt nølende til denne serien i begynnelsen, men jo flere episoder jeg ser, jo mere liker jeg den.


#tv #netflix #tegnefilm #willarnett #aaronpaul

Horse MajeureI den niende episoden av Bojack Horseman er det tid for bryllupet mellom Diane (Alison Brie) og Mr. Peanutbutter (Paul F. Tompkins). Bojack (Will Arnett) har nå innsett at han er forelsket i Diane og prøver febrilsk å finne en måte å sabotere bryllupet på. Todd (Aaron Paul) derimot, begynner å skjønne hvem som er snille og slemme med ham. Bra for ham.

Som alltid er det masse sprø humor, men også et underliggende alvor i hver episode som gjør det både morsomt og litt trist på en gang. Bojack er en drittsekk, men jeg synes synd på ham allikevel.


#tv #netflix #tegnefilm #willarnett #aaronpaul

TeleskopetDen åttende episoden av Bojack Horseman er ganske dyster og mørk, til tross for humoren. Bojack (Will Arnett) drar til Malibu for å møte Herb Kazazz (Stanley Tucci). Herb og Bojack var venner og jobbet på tv-showet i lag, helt til Bojack sviktet ham. De har ikke snakket sammen på nesten 20 år, og nå er Herb døende av rumpekreft.

Selv om denne serien harselerer med mye, så er den skikkelig rå og brutal til tider.


#tv #netflix #tegnefilm #willarnett #stanleytucci

Agent-krigI den syvende episoden av Bojack Horseman er det agenten hans, Princess Carolyn (Amy Sedaris). Ting går ikke helt som hun vil, og hennes rivaliserende agent Vanessa Gecko (Kristin Chenoweth) stjeler både klienter og jobber fra henne. Bojack (Will Arnett) går på fyllekuler og det virker som om han helt går i oppløsning over at Diane og Mr. Peanutbutter nå er forlovet. Todd (Aaron Paul) ender opp i en reklamefilm som egentlig skulle gå til Bojack.

Her er det den mektige karrierekvinnen som er i fokus. Og hvor brutalt det kan være å ofre alt for karrieren. Dette er jo en humor-serie, og det er masser av humor her, men helt på slutten så ble det plutselig fryktelig trist.


#tv #netflix #tegnefilm #komedie #willarnett #aaronpaul

HollywooHar kommet til den sjette episoden av Bojack Horseman. Bojack (Will Arnett) har begynt å innse at han er forelsket i Diane (Alison Brie) som skriver biografien hans. Problemet er at hun er kjæresten til Mr. Peanutbutter (Paul F. Tompkins). Rivaliseringen mellom de to tar nå nye høyder. Bojack, snydens full på absinth, ender opp med å stjele D-en fra Hollywood-skiltet.

I mellomtiden er Todd (Aaron Paul) i fengsel grunnet David Boreanaz-svindelen hans i forrige episode. Han blir kurtisert av både den ariske og den latinske gjengen i fengselet, og sliter med hvem han skal velge.

Igjen er det en fin miks av humor og alvor her som gjør det både interessant og morsomt å se på,


#tv #netflix #tegnefilm #komedie #willarnett #aaronpaul

FamiliebesøkI den femte episoden av Bojack Horseman dør faren til Diane (Alison Brie). Bojack (Will Arnett) blir med henne for å besøke familien. Og for en familie! Hjemme prøver Todd (Aaron Paul) å tjene litt penger ved å late som om huset til Bojack er hjemmet til David Boreanaz og ta penger fra intetanende turister.

Her er det miks av humor og alvor. Diane må takle farens død, og jeg sitter og lurer på hva Angel/Booth ville ha sagt til dette. De klarer jo ikke engang å huske hvilken tv-serie han er med.


#tv #netflix #tegnefilm #komedie #willarnett #aaronpaul

RockeoperaDen fjerde episoden av Bojack Horseman har en litt mer sedat humor i forhold til de første episodene. Bojack (Will Arnett) finner ut at Todd (Aaron Paul), den ubarberte slasken som har bodd på sofaen hans i fem år, har skrevet en rockeopera. Tittelen er Newtopia Rising: Book 1: The Search for a New Utopia. Bojack har ikke behandlet ham særlig pent, men Diane (Alison Brie) overtaler Bojack til å ta Todd under vingen sin og hjelpe ham med å få lagd rockeoperaen.

For hvis rockeoperaen blir en suksess, så kan Todd flytte ut og Bojack slipper å ha noen sovende på sofaen hele tiden. Det hadde jo vært flott, ikke sant?

Dette har frem til nå vært en helsprø, men alltid litt munter, tegnefilmkomedie. Men mot slutten her så får vi se at der det er lyst og fargerikt, er det likeså mørkt i skyggene.


#tv #netflix #tegnefilm #komedie #willarnett #aaronpaul

Prickly-MuffinDen tredje episoden av Bojack Horseman er litt sjokkerende. Ting blir helsprøtt når Bojack (Will Arnett) lar Sarah Lynn (Kristen Schaal) flytte inn. Hun spilte datteren hans i tv-serien han ble berømt i. Hun ble så voksen og en sex-fiksert popstjerne og er nå dop avhengig og klin kokos. Når typen dumper henne spidder hun seg selv på en bajonett og bæsjer på en sofa. Midt i en butikk. Jeg hadde aldri latt en sånn skapning flytte inn hos meg.

Jeg er ikke så god til å få med meg symbolikk og dypere meninger, men her er det såpass tydelig at til og med jeg får det med meg. Her prøver skaperne av serien å peke på galskapen i sexy ungpikeidoler. Det er ingen wrecking ball her, men jeg begynte å tenke litt på den. Hvis de fortsetter å være så vågale tror jeg denne serien kommer til å bli skikkelig bra.


#tv #netflix #tegnefilm #komedie #willarnett

Hest vs SelDen andre episoden av Bojack Horseman er mye bedre. En krangel om en pakke muffins på butikken utvikler seg til et pressemareritt for Bojack (Will Arnett). Krigshelten Neal McBeal the Navy Seal (som er en sel, skjønner? Patton Oswalt har stemmen) har akkurat kommet hjem fra Afghanistan og vil ha litt muffins. Så når Bojack tar butikkens siste eske med muffins er det bare en ting å gjøre. Gå på tv og fortelle om det! Man kan jo ikke la være å smile litt av den situasjonen. Begynner å like denne serien mer nå.


#tv #netflix #komedie #hest #sel #tegnefilm #pattonoswalt #willarnett

BoJack HestemannNetflix har laget veldig mange bra tv-serier. Denne derimot, har jeg vært litt skeptisk til. BoJack Horseman handler om BoJack en fallert sitcom-stjerne som nå er i 40-årene og har blitt til en slask for å si det mildt. Komi-serier om fallerte tv-stjerner har jeg sett før (men ikke tegnet) og de har sjelden vært noe særlig. Derfor var jeg litt nølende til å se denne, men gir den et forsøk.

Wil Arnett (du kjenner ham sikkert fra Arrested Development) er stemmen til Bojack. Aaron Paul (Breaking Bad) er hans late romkamerat, som har en del likheter med Jesse Pinkman. De andre skuespillerne kjenner jeg ikke så godt til. Amy Sedaris, Paul F. Thompkins (har hørt stemmen hans et sted, men klarer ikke å huske hvor) og Alison Brie er de andre hovedrolleinnehaverne. Ellers er jo Patton Oswalt ganske kjent (King of Queens, blant annet). Han har stemmen til både Charlie Rose og Pinky Penguin.


I den første episoden, med tittelen The Bojack Horseman Story, Chapter One, har Bojack signert en avtale med bokforlaget Penguin om å skrive sin biografi. Litt morsomt er det at alle som jobber der er pingviner. Det er masser av dyrerelatert humor her. Mye av det er litt skjult også så man må følge med. Legg merke til hva det står på te-posen til Carolyn. Bojack har selvsagt ikke skrevet noe, for han er en latsabb. Men han har brukt opp forskuddet, så forlaget vil bruke en ghostwriter, Diane Nguyen. Vi blir også presentert for Mr. Peanutbutter, som har samme bakgrunn som Bojack, men virker mer suksessfull og lykkelig. Ikke rart Bojack hater ham.

Hadde serien vært filmet med vanlig folk, tror jeg den bare hadde blitt nok en tam og kjedelig komedie. Det at de har valgt å mikse inn masse dyrefolk får dette til å skille seg ut. Jeg er fortsatt ikke helt sikker på om jeg liker serien, men må innrømme at den har potensiale til å bli bra. Må se noen episoder til før jeg er sikker. Kommer an på hvordan humoren utvikler seg. De må få til mer enn en hest som spyr sukkerspinn.

#tv #netflix #tegnefilm #komedie #willarnett #aaronpaul #pattonoswalt

 

Ultra lurtOg der ble endelig serien litt mer interessant. I det femte nummeret av tegneserien Ultra fra Image Comics blir Ultra forrådt og offentlig ydmyket. Ikke så pent, men i det minste skjer det noe som driver historien fremover.

Litt action blir det også, da vi får se litt av den daglige superheltjobben som Ultra gjør. Det var en veldig treg start, men kanskje blir det en bra slutt. Var ganske skuffet over Ultra frem til nå. Nå er jeg håpefull på at Luna-brødrene tar seg sammen og virkelig skaper en bra avslutning.

Og så kjøres det en Katy Perry-sang på slutten ;)

#tegneserie #image #ultra #luna #superhelt

Reptilgutten

Jeg har alltid følt at disse fraternity og soroiority greiene som amerikanske college driver med er litt suspekte. Føler at de oppmuntrer til mobbing med hazingen som alle nye medlemmer må igjennom. Alt i alt føles det litt sekt-lignende. En av de beste feelgood-filmene (Revenge of the Nerds) handler riktignok om slike studentforeninger, men allikevel. Enten glorifiseres drikking og mobbing i komifilmer, ellers så er det voldtekt og drap som bedrives i studentforeninger i krim og grøsser-filmer/serier.

Og når det kommer til den syttende episoden av Buffy the Vampire Slayer, Reptile Boy, så blir mine bekymringer bekreftet. Buffy og Angel har litt forbudt kjærlighet-drama gående, mens Cordelia sikler etter rike college-gutter. Etter litt småkrangling med Angel, blir Buffy med Cordelia på fest hos Delta Zeta Kappa foreningen. Uvitende om at de skal ofres til den naga-lignende slangedemonen de tilbeder. College høres gøy ut!
Dramatis personae:

Buffy Summers, den grasiøse vampyrdreperen, spilles av Sarah Michelle GellarWillow Rosenberg spilles av Alyson HanniganXander Harris spilles av Nicholas Brendon
Cordelia Chase, dama med den spesielle latteren, spilles av Charisma CarpenterRupert Giles, skolens bibliotekar, spilles av Anthony Stewart HeadAngel, vampyren med sjel, spilles av David BoreanazRichard Anderson, slesk college-student, spilles av Greg VaughnTom Warner, tilsynelatende snill college-student, spilles av Todd BabcockCallie Anderson, savnet studine, spilles av Jordana SpiroJonathan Levinson, Cordelias slavegutt som glemmer ekstra skum i kaffen hennes, spilles av Danny StrongMachida, slangedemonen, spilles av Robin Atkin Downes. Det var egentlig tenkt at demonen skulle komme tilbake i en senere episode, men grunnet veldig mye arbeid med sminke og kostyme, og det at en stuntmann besvimte, så endret de på manuset til slutt.#tv #buffy #vampyr #willow #xander #angel #rupert #giles #demon #college #sarahmichellegellar #charismacarpenter #davidboreanaz #anthonystewarthead #alysonhannigan #nicholasbrendon #whedon

GenshikenJeg fant denne på Stormen bibliotek her i Bodø. Visste ikke at de hadde manga engang før jeg plutselig så et display ved inngangen som promoterte fantasy og manga. Plukket med meg den første boken i serien げんしけん eller Genshiken av Kio Shimoku.

Dette er hverken fantasy eller science fiction. Heller ikke action eller krim. Dette er et innblikk i den japanske otaku-kulturen. En otaku er en person som er helt oppslukt/besatt av noe, som oftest manga eller anime. Altså en japansk nerd.

På japanske skoler er det viktig å være medlem i en klubb. Og de har en klubb for alt. Og da mener jeg alt. En av disse klubbene er 現代視覚文化研究会, Gendai Shikaku Bunka Kenkyūkai. På engelsk The Society for the Study of Modern Visual Culture. De liker anime, manga og porno. Det er folkene i denne klubben vi følger i mangaen. Man skulle jo tro at det er ganske kjedelig å lese om nerder som gjør nerdeting hele dagen, men det er overraskende fascinerende. Er man litt interessert i japansk kulter så er dette veldig interessant.

Den første vi møter er 笹原 完士, Kanji Sasahara. Han er ny på skolen og leter etter en klubb å melde seg inn i. Han velger selvsagt nerdeklubben, som enhver fornuftig person ville ha gjort. Sasahara har ikke helt funnet sin nisje og er nysgjerrig på det meste. Det er nesten litt sjarmerende å se ham rødmende titte bort på pornoblader og pornospill som han aldri tidligere har turt å titte på.

Den andre nykommeren i klubben er 高坂 真琴, Makoto Kousaka. Hans nisje er slåssespill og pornospill. Han er litt snodig, for i motsetning til de andre i klubben er han såpass pen at damer liker ham. Noe han selv ikke ser. Dermed bringer han med seg den vakre 春日部 咲, Saki Kasukabe. Hun er forelsket i Kousaka og liker ikke hans otaku-tendenser, og i hvert fall ikke de nye vennen han skaffer seg i klubben. Hun er også sjokkert over at guttene liker å se på nakne, tegnede damer, men sakte blir hun trukket inn i nerdenes verden hun også. Nesten litt som Penny i Big Bang Theory.

De andre medlemmene av klubben er 斑目 晴信, Harunobu Madarame, en supernerd deluxe som bruker alle sine penger på 同人誌, dōjinshi, som er egenpublisert manga. Og så har vi 田中 総市郎, Souichiro Tanaka, som liker å designe cosplay-kostymer og samler på plastikk-dukker av favorittfigurene fra manga og anime-serier. Til slutt er det den litt overvektige 久我山 光紀, Mitsunori Kugayama, som liker å tegne og sliter litt med stamming.

Helt til slutt får de et kvinnelig medlem også i 大野 加奈子, Kanako Ohno, og jeg regner med at vi blir bedre kjent med henne i bok nummer 2. Utifra det lille vi ser av henne på slutten er hun interessert i cosplay og har oyajicon, som betyr at hun foretrekker skallede middelaldrende menn fra anime-serier.

Det rører mitt nerdehjerte å se denne gjengen med særinger finne fellesskap og vennskap i klubben. Denne mangaen er mer som et dokudrama hvor vi følger livet til disse folkene. De snakker om tegneserier, tegnefilm og porno. De drar på butikker og tegneseriemesser for å kjøpe blader. Og nei, det er ikke kjedelig å lese om. Må innrømme at jeg nesten er litt misunnelige på dem. Jeg hadde ingen nerdeklubb å melde meg inn i da jeg gikk på skolen.

#manga #otaku #genshiken

Endelig skjer det noeDet fjerde nummeret av tegneserien Ultra fra Image Comics begynner som de foregående: som en kjedelig romantisk komedie.

Pearl har hatt seg, og det blir mye snakking om hvor sterk hun er og hvor mange blåmerker han har. Og så får vi se hvor kjedelig hun er når hun ikke jobber.

Men så skjer det endelig noe. På siste side kommer twisten og endelig er det håp om at noe spennende skjer. Kom igjen Luna-brødre, vis meg at Girls ikke bare var en engangs-hendelse.

#tegneserie #image #ultra #superhelt

Robert A. Heinlein: Orphans of the Sky


Robert A. Heinlein (1907-1988) er et stort navn i science fiction-sjangeren. Veldig mange av dagens store sci-fi-forfattere sier de er inspirert av hans verk, men jeg har faktisk ikke lest noe av ham tidligere. Jeg har riktignok sett filmen Starship Troppers, men tror ikke det teller. Han kalles "the dean of science fiction" og regnes for å være en av De Tre Store innenfor sjangeren. De andre to er Isaac Asimov og Arthur C. Clarke. Heinlein var litt radikal til tider og kunne sjokkere med tematikken i sine bøker. Han var også veldig fremtidsstenkende og fant på ting som var science fiction da, men som eksisterer i dag, som f.eks. vannsengen. Han skrev også om mobiltelefoner 20 år før de ble oppfunnet.

Da jeg utforsket litt på Stormen bibliotek her i Bodø, fant jeg noen bøker av Heinlein og måtte selvsagt låne en av dem med en gang. Og ja, han skriver såpass godt at jeg skjønner hvorfor han er en av De Tre Store.

Orphans of the Sky ble først utgitt i 1963, men den består av to noveller som opprinnelig ble trykket i mai og oktober-nummerene av bladet Astounding Science Fiction i 1941. Dette er en av de tidligste verkene som beskriver et generasjons-skip.

Romskipet Vanguard ble sendt fra jorden med kolonister til Centaurus, som jeg antar er Alpha Centauri. Dette var en lang ferd, så det var barna eller barnebarna til kolonistene som kom til å ankomme planeten. Men noe gikk galt. Et mytteri drepte alle offiserene og alle som kunne noe som helst om skipsdrift. Skipet kom ut av kurs og to samfunn utviklet seg. De som bodde innerst forble mennesker, mens de som bodde nærmere skroget ble etter hvert mutanter på grunn av strålingen. Religion utviklet seg på bakgrunn av skipsmanualer og fysikk-bøker og slikt. Alt selvsagt er allegori for deres religion da de ikke forstår bøkene. De kan ikke se ut, så skipet er hele universet for dem.

Så en dag (sannsynligvis omkring år 3500) blir Hugh Hoyland fanget av mutantene. Han blir slaven til den svært så intelligente (og to-hodede) Joe-Jim Gregory. Joe-Jim er kjempesmart, men giddalaus. Han har skjønt hva skipet er, men gidder ikke gjøre noe med det. Da han viser Hugh sannheten, vil Hugh fortelle alle om denne utrolige oppdagelsen. Noe som ikke er lett. Det å si at det finnes noe utenfor skipet, og at skipet beveger seg, er kjetteri. De geistlige "forskerne" og "offiserene" vil nok ikke like det.

Heinlein skriver veldig godt og klarer å gjøre historien levende med en gang. Etter bare et par sider var jeg inne på skipet sammen med Hugh og ble der gjennom hele den turbulente reisen hans uten pause. Boken er bare litt over to hundre sider, så det er fullt mulig å lese den i en omgang. For det kommer du garantert til å gjøre. Man kjenner nesten på kroppen fortvilelsen til Hugh over at ikke alle skjønner at det finnes et enormt univers utenfor skipet. Og selv om jeg ristet litt på hodet iblant over religionen på skipet, så forstår jeg også hvordan den kan ha oppstått når en isolert gruppe blir satt på et sted de ikke forstår over flere hundre år.

Fokuset er på religion og verdensforståelsesbiten av samfunnet inni skipet. Kvinnenes rolle blir ikke tatt opp, men i periferien så vises den. De virker som at de fleste nærmest behandler dem som husdyr. Flerkoneri tillates og damene skal tilfredsstille mannen og lage unger (og sikkert mat, selv om det ikke blir nevnt noe særlig). Hugh selv får seg to koner etter hvert. Den ene er enke og vet hvordan hun skal oppføre seg. Den andre er en ung villstyring, og Hugh må til og med slå ut en tann en gang for å få henne føyelig. Jeg har ikke sansen for glansbilde-helter, men at bokens protagonist har et slikt kvinnesyn er trist. Igjen er det et resultat av en liten isolert gruppe hvor de fleste er analfabeter og ledes av religion. Det er trist å si det, men når man ser tilbake i historien på kvinnenes rolle, så er det ikke helt utenkelig at i en slik situasjon ville det ha endt opp sånn.

Orphans of the Sky er en veldig spennende bok, og har du det minste snev av interesse for science fiction burde du lese den. Dette er en av de første generasjons-skip-historiene som forteller om samfunnet som oppstår der, men det har kommet mange siden. Star Trek har hatt episoder med samme tema, filmen Pandorum er en skikkelig skummel versjon, og nå sist er det miniserien Ascencion (har du HBO Nordic bør du se den).

#bok #bokanmeldelse #heinlein #sciencefiction #generasjonsskip #religion #mutant

Nilens rubin

Det åttende nummeret av Captain America Comics ble utgitt i november 1941 av Timely Comics, Inc (som i dag heter Marvel).Joe Simon og Jack Kirby har her tre historier om den mest amerikanske superhelten av dem alle.

I den første historien sitter Steve Rogers og Bucky i messehallen hvor Betty Ross og sersjant Duffy muligens er på date og drikker brus. Vi får ingen forklaring, men antar at hun liker hissige sersjanter. Betty snakker om en venninne og en diger rubin fra Egypt. Steve innbiller seg at fordi den er verdifull kan det bli litt action hvis han drar dit rubinen er. Og jammen blir ikke eierne drept en etter en av Ra, the Avenger, som vil ha tilbake rubinen som ble stjålet fra hans grav.Den andre historien starter med at Bucky kjeder seg. I et perfekt eksempel på hvorfor man ikke burde ha små gutter boende i en militærleir, så heller han kløpulver i sengene til soldatene. Steve Rogers får skylda og må tilbringe litt tid i kakebua. Senere er det militærøvelse, men det viser seg at en slem franskmann har byttet ut alle løspatronene med ekte kuler. Leken blir blodig alvor.Den neste historien handler ikke om kapteinen, men om reporteren Headline (hva var det foreldrene hans tenkte på?). Stan Lee har manus og Harry Fisk tegner. Headline er i London, hvor masse folk dør av en pest. Han ser tilfeldigvis to typer som snakker engelsk og forstår med en gang at de har noe med dette å gjøre. Han følger etter dem til en bondegård, hvorfra de selger forgiftet mat for å tvinge England til å overgi seg til Hitler. Jeg finner det ekstremt merkelig at de, selv i 1941, ikke klarer å se forskjell på forgiftning og pest. Akk o ve! Historiene med Headline er alltid teite. Men jeg må innrømme at den traktoren med maskingevær var litt stilig.Så er vi tilbake til Captain America igjen. Otto Binder har skrevet manus, mens Joe Simon og Jack Kirby tegner.Cap og Bucky blir skremt av et hyl de hører fra et gammelt slott.Det er Karin Lee, som må tilbringe tre netter i dette hjemsøkte slottet for å få arven sin. Gamle rikfolk kan bli noen skikkelige fulinger på sine eldre dager. Karin er under angrep av noen skumle typer. Etter å ha jaget dem vekk bestemmer Cap og Bucky seg for å passe på dama i løpet av de tre nettene hun må være der. Og det er ikke enkelt når ei fæl heks vil ha slottet for seg selv.

Så følger en historie om nok en av de heltene jeg ikke liker: Hurricane. Stan Lee har manus og Charles Nicholas tegner.Vær obs på at dette er fra gamle dager. Når det står gay her så betyr det glad.

Hurricane og hans sidekick Solidius X. "Speedy" Scriggles drar på tivoli. De avslører tjuvtriksene til tivolifolka og banker dem opp når de nekter å godta at berg-og-dal-banen deres er usikker. Det er svært sjelden at jeg liker en historie som omhandler sirkus eller tivoli. Dette er ikke en av dem.

Til slutt er det Father Time sin tur. Stan Lee har manus og Al Avison har tegningene.Han sa boobs!Her har vi en tulling i Fantomet-tights, B-gjeng-maske, en slags alvekappe med hette og en ljå. Han kaller seg pappa tid og bekjemper bankranere. Tror ikke det er mer å si om denne.

Også i november ble Marvel Mystery Comics nummer 25 gitt ut:Torch og Toro stopper gangstere som kidnapper farmasøyter og tvinger dem til å lage dop. Namor møter dronningen av Venus. En reporter blir lurt av nazister til å tro at The Patriot er død. Det var han ikke. Terry Vance fanger en nazi-pyroman. Ka-Zar er fanget i en nazi-base i Sør-Afrika og må rømme. The Vision møter en gal professor. The Angel skal bevitne henrettelsen av The Python, da skurken tar fengselsdirektøren som gissel.

Marvels neste utgivelse er Captain America Comics nummer 9, men den skriver jeg litt om senere.

#tegneserie #marvel #captainamerica #nazi #krig #krim #heks

UltrakjedeligHar lest igjennom det tredje nummeret av tegneserien Ultra fra Image Comics og det er ingen bedring i sikte. Det er rett og slett bare kjedelig.

Ok, det var litt morsomt i begynnelsen med han snålingen med blekk som superkraft, men resten er bare dønn kjedelig.

Når jeg leser en tegneserie om en superhelt som heter Ultra, så vil jeg lese en tegneserie om en superhelt. Da vil jeg ikke lese om en teit første date. Bare denne serien er kort ellers hadde jeg gitt opp nå og funnet med noe mer spennende.

#tegneserie #image #ultra #luna

Inca Mummy Girl

I den sekstende episoden av Buffy the Vampire Slayer gå vi bort fra vampyrer igjen. Det er tid for utvekslingsstudenter og Buffy skal ha en gutt fra Sør-Amerika boende hos seg i to uker. Men dette er jo Sunnydale. På museet har de mumien til en inka-prinsesse, som selvsagt våkner til live. For å holde seg pen må hun suge livet ut av andre folk med jevne mellomrom. Hun dreper Ampata, utvekslingsstudenten, og tar over hans identitet. Buffy og de andre er overrasket over at det kommer ei jente, men tror det bare skyldes navneforvirring.
Xander blir selvsagt forelsket, han har jo en tendens til å like farlige damer. Sist var det jo biologilærerinnen som viste seg å være et digert insekt. Nå er det mumie-jenta.
Jeg må innrømme at denne ikke er en av favoritt-episodene mine. Faktisk synes jeg den er litt kjedelig, men det er jo vanskelig å komme etter første møte med Spike. En ting jeg stusser litt på er at Giles og de andre spør Ampata om å oversette det gamle, ødelagte, seglet på mumien. De tror hun er ei vanlig sekstenårig jente som kommer fra samme område som mumien og tror hun kan oversette eldgamle piktogrammer. Det ville jo være som å spørre en norsk sekstenårig om å oversette en tusen år gammel rune-tavle. At det ikke går alarmbjeller når hun kjenner igjen noen ord forstår jeg bare ikke.


Dramatis personae:

Buffy Summers, vampyrdreperen, spilles av Sarah Michelle GellarJoyce Summers, Buffys mor, spilles av Kristine SutherlandWillow Rosenberg spilles av Alyson HanniganXander Harris, som blir forelsket i mumie-jenta, spilles av Nicholas BrendonCordelia Chase spilles av Charisma CarpenterRodney Munson, idioten som vekker mumien, spilles av Joey CrawfordJonathan Levinson, som var griseheldig da mumie-jenta tenkte å suge livskraften ut av ham, spilles av Danny StrongRupert Giles, skolens bibliotekar, spilles av Anthony Stewart HeadDevon MacLeish, vokalisten i bandet Dingoes Ate My Baby, spilles av Jason HallOz, gitaristen i bandet Dingoes Ate My Baby, spilles av Seth Green.Seth Green var også en vampyr i den originale Buffy-filmen.Sven, den svenske utvekslingsstudenten som bor hos Cordelia, spilles av Hendrik Rosvall. Han er skuffet over Cordelia og hun er skuffet over ham. Men han er jo svenske. De skulle ha valgt en nordmann.Mumie-jenta spilles av Ara CeliMannen fra Peru, hvis jobb det var å passe på at mumien ikke våknet, spilles av Gil Birmingham#tv #buffy #mumie #xander #willow #rupert #giles #sarahmichellegellar #nicholasbrendon #oz #charismacarpenter #alysonhannigan #sethgreen #anthonystewarthead #inka

The Force Unleashed 2

Tegneserien basert på spillet The Force Unleashed 2 gjenforteller handlingen i spillet fra synspunktet til Boba Fett. Og det er skikkelig tøft. Boba Fett er jo skikkelig kul, og tegningene er helt fantastiske. Virkelig helt topp kvalitet.

For de som ikke har prøvd spillet så har Darth Vader prøvd å klone Starkiller for å få seg en ny og lojal superkriger. Men Starkillers klone husker ting fra Starkillers liv. Han flykter og slår seg sammen med opprørerne. Dermed må Darth Vader leie en galaksens beste dusørjeger, Boba Fett, for å fange ham.

Jeg likte det at fokuset i tegneserien var på Boba. Det ble litt røffere og tøffere når hovedpersonen ikke her en jedi/sith med superkrefter, men en vanlig, dog svært så kapabel, mann som ikke har lyssabel men laserpistoler og raketter. En kjempebra tegneserie. Spillet er heller ikke så ueffent.Writer(s)

Haden Blackman

Penciller(s)

Omar Francia

 • Manuel Silva
Colorist(s)

Diego Rodriguez

Editor(s)

Randy Stradley

The end of the story in the hugely popular game The Force Unleashed left the Star Wars galaxy poised at the brink of civil war. But before that can happen, the Emperor and his apprentice, Darth Vader, have another plan already in play.

The author of the original game, Haden Blackman, returns with a new story of treachery, deception, and the manipulation of the overwhelming power of the Force. Omar Francia, from Star Wars: Legacy and Mass Effect, is back, providing the amazing art for this original graphic novel based on the upcoming LucasArts game!

 • Based on the upcoming LucasArts game!
 • The first volume of Star Wars: The Force Unleashed sold over 80,000 copies!
 • Not merely an adaptation of the events in the game, this graphic novel expands on the story!

Trailer til spiller:

 

 

 

 

 


#tegneserie #darkhorse #starwars #darthvader #Darth #vader #bobafett #boba #fett #jedi #sith #starkiller

Ultra 2Det andre nummeret av tegneserien Ultra fra Image Comics er ikke stort bedre.

Superheltinnen Ultra stopper riktignok et bankran, men akkurat som i det første nummeret så handler størstedelen av bladet om Ultra og hennes to venninner som prater. Og når vi så får den flaue gaffel-situasjonen så  slår det meg at dette virker som en teit romantisk sit-com. Jeg håper virkelig at serien tar seg opp snart, for dette er virkelig ikke de gale Luna-brødrene som skrev den fantastiske Girls.

#tegneserie #image #ultra #luna #superhelt #gaffel

School Hard

Dette er episoden hvor Spike dukker opp!


School Hard er den femtende episoden av Buffy the Vampire Slayer. Og nå er det en ny vampyr i byen. Spike og hans gale kjæreste Drusilla ankommer Sunnydale. Spike har drept to Slayere tidligere, og ønsker nå å gjøre et hattrick. Men Buffy er mest opptatt av foreldremøtet på skolen og hva rektoren kommer til å fortelle moren hennes.

Spike er min favoritt i serien. Han skulle egentlig dø i løpet av sesong to, men ble så godt likt at de beholdt ham videre. Hele veien gjennom både Buffy og Angel. Her er han en simpel vampyr-skurk som vil drepe Buffy, men han får en skikkelig spennende utvikling gjennom tv-serien. Han er den typen skurk man aldri blir lei av. Tror det er den frekke og spydige fremtoningen hans som gjør det. Jeg leste et sted at de opprinnelig tenkte å gi ham texansk aksent. Tror det ville ha vært forferdelig. Bra de gikk for britisk.

Dramatis personae:

Buffy Summers, vampyrdreperen spilles av Sarah Michelle GellarJoyce Summers, Buffys mor, spilles av Kristine SutherlandXander Harris, Buffys venn, spilles av Nicholas BrendonWillow Rosenberg, Buffys venn, spilles av Alyson HanniganCordelia Chase, Buffys... Vet ikke helt om jeg vil si venn, men går for medelev, spilles av Charisma CarpenterRupert Giles, skolens bibliotekar spilles av Anthony Stewart HeadJenny Calendar, skolens datalærer, spilles av Robia LaMorteMr. Snyder, skolens rektor, spilles av Armin ShimermanAngel, vampyren med sjel, spilles av David BoreanazSpike, Buffys nye fiende, spilles av James MarstersDrusilla, Spikes kjæreste, spilles av Juliet LandauThe Anointed One spilles av Andrew J. FerchlandSheila Martini, medelev og bråkmaker, spilles av Alexandra Johnes#tv #buffy #vampyr #spike #drusilla #angel #willow #xander #rupert #giles #sarahmichellegellar #jamesmarsters #davidboreanaz #anthonystewarthead #arminshimerman #charismacarpenter #alysonhannigan #nicholasbrendon #whedon

Kaptein Terror og Major Frihet

November 1941 ble det andre nummeret av bladet med det svært så patriotiske navnet USA Comics utgitt av Timely Comics, Inc (de som i dag heter Marvel).Mike Suchorsky begynner med å introdusere oss for en ny helt, nemlig Captain Terror.Privat er han en rik playboy med et dårlig hjerte, men når nazi-faren truer tar han på seg sin røde tights og et gult lommetørkle for å krige. Heldigvis er han også godvenn med en gammel general som hele tiden får beskjeder om hvor hjelp trengs mest.  Denne gangen er det en nazi-kaptein med krokhånd som lager trøbbel på sjøen.

Jeg legger merke til at mange av disse serien følger en formel. Helt i sin hemmelige identitet hører om noe kriminelt eller nazi, tar på seg kostymet og blander seg inn. Blir fanget. Rømmer. Redder dagen. Går tilbake til sin hemmelige identitet og får høre hvor pysete han er i forhold til helten.

Og måten de rømmer på...I den neste historien forteller Phil Sturm og Syd Shores om Major Liberty.Han heter professor Liberty, mens helten heter Major Liberty. Og ingen skjønner sammenhengen!!!!! Å du og du.

Etter et skipsforlis havner professoren på en øde øy med en snodig britisk fyr som liker å jakte på folk. Og siden han er slem samarbeider han selvsagt med nazistene. Liberty blir fanget og satt i bur sammen med en gorilla. Og måten han rømmer på...Så kommer vi til en litt annerledes superhelt. Ed Winiarski gir oss Vagabond:Her har vi en omstreifende boms som bekjemper kriminalitet. Hadde han bare ikke sett ut som en klovn, og hatt ei hagle, kunne dette ha vært like genialt som filmen Hobo With a Shotgun med Rutger Hauer. (OBS: Traileren under er litt blodig)


Den neste historien, levert av George Klein, er The Defender:Defender, og hans guttekompis Rusty, blander seg inn når han får nyss om våpensmugling ved grensen til Mexico. Her følges også formelen. Og måten han rømmer på...Basil Wolverton har bladets beste historie med Rockman, Underground Secret Agent.Ja, det er teit og barnslig, men skikkelig gøy. Og tegningene er nydelige i forhold til den kjedelige stilen til de andre historiene. Rockman, herskeren for det underjordisk riket Abysmia, drar opp til overflaten for å bekjempe hypnotisøren Zombo, som liker å senke skip.

Den neste historien er Stan Lee og Sam Coopers Jack Frost:Denne fyren er litt som Namor var i begynnelsen. Han er skurkete, fryser politimenn til is, skremmer vekk badegjester på stranden ved å gjøre vannet kaldt. Han har det gøy. Og så finner han et lik i sjøen. Det ser ut som en blekksprut har gjort det, så da drar han på jakt. Men blekkspruten er en ubåt full av kriminelle. Og Jack Frost bestemmer seg for å ta dem.

Jeg synes det er litt merkelig at han er slem det ene øyeblikket, og så helt det neste. Det henger liksom ikke helt på greip. Hadde han gått etter skurkene for å fjerne konkurransen eller for at de har noe han har eller noe slikt så hadde jeg forstått det. Men når en skurk helt plutselig skal ta andre skurker fordi de er skurker, så forsvinner realismen i historien med en gang.

Den siste historien er tegnet av Al Gabriele og Al Avison. Skribent er ukjent. Det er Whizzer:Jeg har kun lest en historie om Whizzer tidligere, og den likte jeg ikke noe særlig. Denne var hundre ganger bedre. Den er ikke barnslig og slapsticken er nesten borte (men ikke helt). Tegningene har høy kvalitet og nydelig skyggelegging. Veldig bra. Fortsetter det slik kommer denne gule Flash-kopien til å bli en av mine favoritter fra denne epoken i Marvel-historien.

#tegneserie #marvel #nazi #krig #krim

Ultra

Etter å ha lest den noe bisarre, men også veldig spennende, tegneserien Girls fra Luna-brødrene, så ble jeg selvsagt nysgjerrig på hva annet de har foretatt seg. Girls var deres andre tegneserie. Den første heter Ultra og er utgitt av Image Comics.I det første nummeret møter vi tre venninner som er på vei hjem etter å ha spist ute. De besøker ei synsk dame og får hver sin spådom om at noe kommer til å skje innen syv dager. Etterpå krasjer bilen, og det blir avslørt at alle tre er superhelter av noe slag. En av dem, Pearl Penalosa, er Ultra, som visstnok er veldig berømt.

Og det er stort sett det hele. Det er lite som skjer og hadde dette vært mitt første møte med Luna-brødrene ville jeg ha tenkt at disse karene er kjedelige og stoppet her. Har fått tak i hele serien (8 blader) og skal lese alle, for jeg vet fra Girls at de kan lage gode serier. Har sett gode anmeldelser på denne også, så regner med at den tar seg skikkelig opp etter hvert. Første nummer er i alle fall ganske kjedelig, men regner med at spådommen er viktig for fortsettelsen. Får se hvordan det går.

#tegneserie #image #luna #ultra #superhelt

IKEA-damer

Some Assembly Required er den fjortende episoden av Buffy the Vampire Slayer.


Det er visst vår i Sunnydale for alle tenker på romantikk.

Vi starter på kirkegården, hvor Buffys vampyrjakt blir distrahert av Angel. De flørter litt, men han er sjalu for hun danset med Xander i forrige episode. Ellers er den keitete bibliotekaren lysten på datalærer Jenny Calendar. Fra før av vet vi at Willow liker Xander, mens han liker Buffy, men hun liker Angel. Cordelia liker visst også Angel.. Og midt oppi dette prøver to nerder å bygge seg en dame av døde kroppsdeler. Frankenstein-stil. De har tatt de beste bitene fra tre nylig døde duskedamer de har gravd opp. Nå mangler de bare et hode. Hmm, Cordelia er jo pen...

Ah. Love is in the air. Everywhere I look around.

Apropos gravrøveri. Syntes jeg så en film om Burke og Hare på Netflix for en stund siden. Med Simon Pegg. Den må jeg få sett en gang.

Dramatis personae:

Buffy Summers, vampyrdreperen spilles av Sarah Michelle Gellar.Angel, vampyren med sjel spilles av David BoreanazXander Harris og Willow Rosenberg, Buffys venner spilles av Nicholas Brendon og Alyson HanniganBibliotekaren Rupert Giles spilles av Anthony Stewart Head. Datalærer Jenny Calendar spilles av Robia LaMorte.Cordelia Chase, bimbo duskedame som tiltrekker seg uønskede elementer spilles av Charisma Carpenter.Biologismartingen Chris og fotograf-pervoen Eric spilles av Angelo Spizzirri og Michael Bacall. Ikke følg deres eksempel folkens. Det å bygge seg en dame er ikke som å sette sammen lego. Det er grisete greier og ender aldri bra.Moren til Chris spilles av Melanie MacQueen.Man skulle nesten tro at Ingo Neuhaus spiller en fyr ved navn Frank, men her heter han Daryl.#tv #buffy #vampyr #Frankenstein #gravrøver #xander #willow #rupert #giles #cordelia #angel #whedon #sarahmichellegellar #alysonhannigan #nicholasbrendon #davidboreanaz #charismacarpenter #anthonystewarthead

The Force Unleashed

The Force Unleashed var et veldig bra Star Wars-spill. Det er en stund siden jeg spilte det, men med en gang jeg begynte å lese på tegneserien så kom minnene tilbake. Good times :-)

Tegneserien ble utgitt av Dark Horse i 2008. Den tar for seg litt før, gjennom og etter spillet. Tegningene er nydelige og historien er skikkelig Star Wars. Darth Vader, Emperor Palpatine, Leia og Bail Organa er med i sagaen om Starkiller. Trent opp av Darth Vader, skulle han starte et lite opprør for å finne ut av hvem imperiets fiender var. Og så gikk det galt og Starkiller satte i gang opprøret som vi alle kjenner så godt fra de tre opprinnelige filmene.

Dette er skikkelig kos for Star Wars-fans.Writer(s)

Haden Blackman

Penciller(s)
 • Brian Ching
 • Bong Dazo
 • Wayne Nichols
Letterer(s)

Michael Heisler

Colorist(s)

Michael Atiyeh

Editor(s)

Randy Stradley

LucasArts' game The Force Unleashed, is poised to be the Star Wars event of the year. The game-play promises to be stunning, but we think it's the story that will blow you away.

Revealed here are the origins of Darth Vader's secret apprentice, the deadly missions on which he was sent to track down and destroy Jedi, and the awesome decision he is forced to make that will, literally, change the way you look at the Star Wars saga!

Scripted by the game's author, Haden Blackman, this graphic novel can be enjoyed alone, or as a companion to the amazing new game.

Skitt au! Tar med traileren til spillet også. Det er et skikkelig kult spill, selv om grafikken har blitt litt gammeldags nå.


#tegneserie #darkhorse #starwars #spill #starkiller #darthvader #Darth #vader #leia #organa #bail #palpatine

Slutten?

Det trettisjette og siste nummeret av tegneserien Jennifer Blood fra Dynamite Entertainment.Jennifer blir skutt av datteren.

Det kunne ha endt lykkelig her. Men vi er i Europa, hvor politiet tar henne i live, til tross for alt hun har gjort.

Hun blir lappet sammen på sykehus, og selvsagt blir det et rømningsforsøk.

Kommer hun til å fortsette jakten på ungene? Spre mer død og ødeleggelse til både hun og ungene er døde? Eller vil hun si nok er nok og bare forsvinne stille i natten?

Jeg røper ikke svaret, du får lese selv.Fra Dynamite sine hjemmesider:

SKU: C72513018410803611
Rating: Mature
Covers: Colton Worley
Writer: Mike Carroll
Artist: Kewber Baal
Genre: Crime
Publication Date: Feb 2014
Format: Comic Book
Page Count: 32 pages
UPC: 725130184108 03611
ON SALE DATE: February 5
FINAL ISSUE!!! Seriously wounded, betrayed, and captured, Jen faces her ultimate challenge... But an unexpected ally brings renewed hope, and she discovers that - maybe - there could be one final chance for something she has long believed to be impossible: Redemption.

Det er forresten laget en miniserie til om Jennifer Blood. Jeg skal lese den etter hvert, men føler at jeg trenger en liten pause fra Jennifer nå. Det har vært litt av en reise.

#tegneserie #dynamite #jenniferblood #Carroll #kewber #baal

Artemis Fowl: Operasjon ArktisLånte den andre boken om Artemis Fowl på biblioteket. Det er en hyggelig liten fortelling i samme stil som den første.

Det 13-årige geniet og superforbryteren Artemis Fowl finner ut at faren hans lever, og er tatt som gissel av russiske gangstere. Samtidig har alvene problemer når øglingene plutselig har fått seg laser-rifler drevet av menneskelige batterier. Sånne som vi bruker i lommelykter. Kristtornia Kort tror først at det er Artemis som står bak, men når han er frikjent starter de et samarbeid. Artemis hjelper alvene med å finne ut hvem som selger batterier til de underjordiske, og alvene skal hjelpe ham med å få faren tilbake.

Jeg syntes dette var en helt ok bok. Den har den muntre tonen til en ungdomsbok for yngre ungdom, men har også nok action og magi til å gjøre det spennende. Fikk litt følelsen av at jeg egentlig var for gammel til å lese dette innimellom. For unge lesere tror jeg denne boken er knall. Det finnes jo dverger her som kan fise folk i hjel. Voksne med sans for fantasy vil nok også finne denne underholdende, men kanskje litt barnslig.

#bok #bokanmeldelse #fantasy #artemisfowl #arktis #colfer

Vinner alle?

Det andre nummeret av tegneseriebladet All Winners fra Timely Comics, Inc (som i dag heter Marvel) ble utgitt høsten 1941. Så, har tittelen rett? Er alle i bladet vinnere? Nei, Htiler, morderne og nazistene vinner ikke. Det er bare de amerikanske heltene som vinner. Tittelen er feil.Carl Burgos starter showet (som vanlig) med å bringe The Human Torch (og den irriterende Toro) til vinterens rike, hvor de må fange en morder.Torch og Toro brenner jo, men snøen smelter kun når det er fordelaktig for historiefremgangen. Snedig.

Så kommer kapteinen selv. Joe Simon og Jack Kirby bringer Captain America (og den irriterende Bucky) til en øy i Stillehavet hvor de må kjempe mot innfødte ledet av en nazist.Det er imponerende hvor dumme folk er iblant. Steve Rogers og den lille gutten Bucky som bor i et telt sammen med, er jo de eneste andre overlevende på øya sammen med Carter og Conroy. Men ingen skjønner at det er de som er Captain America og Bucky når de plutselig dukker opp på en liten ukjent øy i Stillehavet. Bucky har jo til og med samme navn i begge identiteter!!

Deretter er det Destroyer av Jack Binder, muligens med litt skrivehjelp fra Stan Lee, men det har jeg ikke klart å få bekreftet helt av onkel internett.Dette er første gangen jeg ser/leser om Destroyer. Han har vært med i noen blader tidligere, men bare i de som ikke har vært tilgjengelige på Marvel Unlimited. Vi er i Tyskland (dette er 1941) og en amerikaner rusler rolig rundt i en ikke definert tysk by for å besøke en venninne. Bildet over gir en pekepinn om hva som skjer videre. Det virker heller ikke som om fyren tar på seg noe kostyme, han bare poffer til Destroyer, som er både høyere og mer muskuløs enn han var i sted. By the Power of Grayskull! Eller Whiteskull kanskje? Drakten er grå, men hodeskallen på brystet er hvit. Hitler er forresten også med.Så går vi videre til Whizzer. Stan Lee har manus og Paul Reinman tegner.Denne er barnslig og tullete. Folk dør av giftige smykker, så Whizzer skaffer seg jobb på kjøpesenteret. I det kostymet lar de ham jobbe der!! Jeg gremmes.

Og selv om dette hadde vært bra, ville jeg ikke klart å like denne fyren på grunn av navnet. Det finnes bare en Whizzer. Han fra Sam & Max spillene til Telltale Games:


Til slutt får vi en historie om Namor, men for en gangs skyld er det ikke Bill Everett som har lagd den. Denne gangen er det Allen Simon.Historien går ut på at Namor denger nazister. Han etterforsker en mystisk spøkelsesflåte med nazi-skip som skremmer vannet av de allierte. Jeg tror jeg skal være så slem å røpe hemmeligheten, for den er egentlig litt snedig. Tyskerne heiser opp et digert lerret midt på sjøen og viser en film av en krigsflåte. Så mens de allierte ser skrekkslagen den veien, kommer en ubåt luskende fra siden og senker dem.

Omtrent på samme tid ble også Marvel Mystery Comics nummer 24 gitt ut.Skurken The Parrot planlegger å angripe operaen, men sender en papegøye til Torch for å fortelle om det på forhånd (dust!). Namor drar hjem til sitt undersjøiske rike, men der har Daka og sel-mennen foretatt et statskupp og erklært ham for en forræder. Terry Vance prøver å finne ut hvorfor avisen til hans kompis Deadline ikke får papirleveransene sine. The Patriot blir innblandet når Herr Huss (i virkeligheten var det Rudolf Hess som gjorde dette) prøver å få til en fredsavtale mellom England og Tyskland. Ka-Zar later som han er nazist og infiltrere en nazi-flybase et sted sør i Afrika. The Vision møter en skumling (nazi-agent selvsagt) med navnet Grosso. The Angel må ta seg av en øyekirurg som, etter å ha ødelagt en operasjon fordi han kom rett fra en fyllekule, har blitt ond og prøver å blinde folk.

#tegneserie #marvel #humantorch #namor #captainamerica #krig #nazi #krim

Her kommer mor

Nummer 35 i tegneserien Jennifer Blood fra Dynamite Entertainment.Ungene trodde de endelig var trygge. At de hadde funnet en familie som ville ta seg av dem. Men så, når de kom til velkomstselskapet står moren der. Med et blodig sverd og masse døde folk.

Det skremmende er at hun forstår. Hele verdens politi og kriminelle organisasjoner er ute etter å drepe henne så det er livsfarlig å være i nærheten av henne. Ungene er livredd henne og hater henne for at hun drepte faren og alle andre som har prøvd å ta seg av dem. Hun forstår at de vil få det mye bedre hos noen andre, og at de kommer til å bli ødelagt for livet hvis hun tar dem igjen. Hun forstår. Men det er hun som er mor.

Dæven, denne tegneserien er heftige greier.Fra Dynamite sine hjemmesider:

SKU: C72513018410803511
Rating: Mature
Covers: Colton Worley
Writer: Mike Carroll
Artist: Kewber Baal
Genre: Crime
Publication Date: Jan 2014
Format: Comic Book
Page Count: 32 pages
UPC: 725130184108 03511
ON SALE DATE: January 1
As the Blood Legacy arc reaches its climax, Jennifer comes face-to-face with her nemesis in a blood-drenched conflict that leads her to finally confront the shocking reality of what she has become, and the true cost of her quest for revenge.

#tegneserie #dynamite #jenniferblood #Carroll #kewber #baal

Da hun var slem

When She Was Bad er den trettende episoden av Buffy the Vampire Slayer, og den første i den andre sesongen.Buffy har tilbrakt sommeren med faren i Los Angeles, langt borte fra vampyrer og monstre. Nå er hun tilbake i Sunnydale, og har ikke helt kommet over alt som skjedde sist med The Master. Hun er bitchy og vil ikke ta imot hjelp, noe som ikke er så lurt. Det er nesten så hun blir uvenner med Willow og Xander. Til og med Cordelia legger merke til at noe er feil. The Anointed One er fortsatt tilstede, og han har samlet en gjeng vampyrer for å bringe The Master tilbake. Kan Buffy finne seg selv igjen og stoppe dem i tide?

Sesong to starter ok, men tro meg, det er nå det begynner. Det er i sesong to at serien virkelig tar seg opp.

Dramatis personae:

Buffy Summers, vampyrdreperen (Sarah Michelle Gellar)Joyce Summers (Kristine Sutherland) og Hank Summers (Dean Butler), Buffys foreldreAngel, vampyren med sjel (David Boreanaz)Willow Rosenberg (Alyson Hannigan)Xander Harris (Nicholas Brendon)Cordelia Chase (Charisma Carpenter)Rupert Giles, skolens bibliotekar (Anthony Stewart Head)Jenny Calendar, skolens datalærer (Robia LaMorte)Mr. Snyder, skolens rektor (Armin Shimerman). Han spilte forresten denne rollen samtidig som han var Quark i Star Trek: Deep Space Nine. Han gjorde Star Trek-scener på morgenen, vasket av seg sminken, og skyndte seg bort til Buffy-settet for å være rektor der. Travel hverdag for ham i en periode.The Anointed One (Andrew J. Ferchland)Vampyren Absalom (Brent Jennings)#tv #buffy #vampyr #angel #willow #xander #cordelia #rupert #giles #whedon #sarahmichellegellar #nicholasbrandon #alysonhannigan #charismacarpenter #anthonystewarthead #davidboreanaz

The Lost Suns

The Lost Suns er en ganske bra tegneserie fra Star Wars-universet. Den er satt en god stund før filmene, hvor Sith-imperiet og republikken har en urolig fredsavtale. Spionen Theron Shan prøver å finne ut hva imperiet holder på med. Sammen med den gamle jedien Zho og en ung og kriminell twilek-dame finner han ut at imperiet har skumle planer som må stoppes.

Tegningene er veldig gode og historien er spennende og underholdende, selv om det føles litt som om jeg har lest dette tidligere. Ikke særlig nytt og oppfinnsomt, men fin underholdning for Star Wars-fans. Tegneserien er også koblet til spillet. Jeg har ikke prøvd det, men det er mulig at denne tegneserien er enda bedre hvis man har et forhold til karakterene fra spillet.Writer

Alexander Freed

Penciller

David Ross

Inker

Mark McKenna

Letterer

Michael Heisler

Colorist

Michael Atiyeh

Cover artist

Benjamin Carré

The Lost Suns is set approximately 3,600 years before the movies. It stars Republic spy Theron Shan, son of Jedi Master Satele Shan, and packs explosive revelations relating to the events of the game.Writer

Alexander Freed

Penciller

David Ross

Inker

Mark McKenna

Letterer

Michael Heisler

Colorist

Michael Atiyeh

Cover artist

Benjamin Carré

There are dark secrets behind the treaty that brought peace to the galaxy and an end to the war between the Jedi of the Republic and the Sith Empire. Now, with rumors of the secrets spreading, the galaxy is afraid a new war may be beginning . . .

Elite Republic spy Theron Shan has been assigned to find the old Jedi Master behind these rumors. Previously thought lost forever in Sith territory, Ngani Zho is back and more peculiar than before he left. Theron has his hands full with Zho, a troublesome thief, and the threatening Sith Knights who are also on Zho?s trail!Writer

Alexander Freed

Penciller

David Ross

Inker

Mark McKenna

Letterer

Michael Heisler

Colorist

Michael Atiyeh

Cover artist

Benjamin Carré

The war that ended in a tense peace agreement is in danger of beginning again, but elite Republic spy Theron Shan is going to do everything in his power to prevent it?including infiltrating the Imperial space of Darth Mekhis to find out what is happening! Along with Master Zho, and the criminal in his custody, Teff'ith, Theron is headed to Port Nowhere. He hasn?t got a plan or any idea what he may be going to face, but for a spy, he?s got great style!Writer

Alexander Freed

Penciller

David Ross

Inker

Mark McKenna

Letterer

Michael Heisler

Colorist

Michael Atiyeh

Cover artist

Benjamin Carré

Captured by the evil Sith Empire, Republic spy Theron Shan is about to find out what secret sacrifice brought about the end of the great war. But once the Imperial's covert activities are revealed, will he be able to act on his devastating discoveries?Writer

Alexander Freed

Penciller

David Ross

Inker

Mark McKenna

Letterer

Michael Heisler

Colorist

Michael Atiyeh

Cover artist

Benjamin Carré

Republic spy Theron Shan puts all he has into surviving?and stopping?the Sith's star-killing Sun Razer. This megaweapon must be destroyed and the Republic must be warned of the threat!

#tegneserie #darkhorse #starwars #jedi #sith #oldrepublic

Tilbake i gamlelandet

Nummer 34 av tegneserien Jennifer Blood fra Dynamite Entertainment.Nå får vi endelig vite hva som skjedde med barna til Jennifer. Etter at Oscar Blute forrådte Jennifer og tok med seg ungene trodde jeg det kom til å gå dem skikkelig ille, men Oscar virker grei. Han er skurk og morder, men han behandler ungene bra og lover å beskytte dem fra moren.

De drar tilbake til gamlelandet hvor Blute-familien kom fra. De er kriminelle der også, men de er mer som mafia, ikke gale mordere og torturister slik Blutene som utvandret til Amerika ble.

Jeg tror ungene kunne ha fått det godt der, hadde bare ikke overraskelsesselskapet kommet med en overraskelse til vertskapet også.Fra Dynamite sine hjemmesider:

SKU: C72513018410803411
Rating: Mature
Covers: Colton Worley
Writer: Mike Carroll
Artist: Kewber Baal
Genre: Crime
Publication Date: Dec 2013
Format: Comic Book
Page Count: 32 pages
UPC: 725130184108 03411
ON SALE DATE: December 18
Oscar Blute betrayed Jen, took her children and left her for dead. Now, Oscar's violent, brutal past is unveiled as he flees America and makes his way to the Blute family home in Europe, where his past is waiting to catch up with his future.

#tegneserie #dynamite #jenniferblood #blute #kewber #baal #carroll

Profeti-jenta

Prophecy Girl er den tolvte episoden av Buffy the Vampire Slayer og avslutter den første sesongen. Den blir av mange regnet som sesongens beste episode, og må si meg enig der.

Tiden for at The Master kommer seg løs er her, og i følge profetien vil han drepe Buffy og samtidig åpne helvetesmunnen og slippe løs demonene. Dommedag er nær.

Dette er den den sekstenårige jenta må stoppe.


Jeg er ikke så god til å påpeke symbolikk og finne skjulte meninger. Jeg liker action og en god historie. Denne episoden har det og symbolikk. Fant en fyr på youtube som på en mye mer veltalende måte enn det jeg klarer, forteller hvorfor Buffy er så bra og hvorfor folk bør se serien. Legger ved en video under her. Anbefaler dere å se hele episode-guiden hans om dere er i tvil om denne serien.


Dramatis personae:

Buffy Summers, vampyrdreperen (Sarah Michelle Gellar)Joyce Summers, Buffys mor (Kristine Sutherland)Willow Rosenberg (Alyson Hannigan)Xander Harris (Nicholas Brendon)Cordelia Chase (Charisma Carpenter)Rupert Giles, bibliotekaren (Anthony Stewart Head)Jenny Calendar, datalærer (Robia LaMorte)Angel, vampyren med sjel (David Boreanaz)The Anointed One (Andrew J. Ferchland)The Master (Mark Metcalf)Og ja! Cordelia kjører bil igjen#tv #buffy #vampyr #dommedag #hellmouth #demon #rupert #giles #xander #willow #angel #cordelia #sarahmichellegellar #charismacarpenter #anthonystewarthead #davidboreanaz #alysonhannigan #nicholasbrendon

Dødelig musikk

Captain America Comics nummer 7 ble utgitt i oktober 1941 av Timely Comics, Inc (som i dag heter Marvel).Joe Simon og Jack Kirby kommer her med flere historier om den svært så patriotiske Captain America. De bringer tilbake The Red Skull, som nå annonserer sine mord med fløytemusikk. Han spiller Chopins Marche Funebre (la ved en youtube-video under bildet for de som ikke har hørt den).Steve Rogers (Caps hemmelige identitet) blir også lurt inn i et skuespill av den vakre Betty Ross. Jeg tror han bør holde seg til slåssing.Siden dette er et veldig amerikansk blad, så må de jo ha med litt baseball også. Når to stjernespillere på et baseball-lag dør under en kamp (de fortsatte å spille etter det første dødsfallet - the show must og on), så overtaler Cap (og Bucky) eieren til å la dem spille for å få has på morderen.Så blir det mer musikalsk ondskap når Cap må ta seg av en felespiller. Han er nazi-agent, men det er jo alle skurkene i disse tegneseriene i denne tidsepoken. Slenger med litt felespilling under bildet også ;)Så går kvaliteten på historiene ned et hakk mot slutten da vi forlater Captain America. Stan Lee prøver så godt han kan, men han klarer ikke å gjøre den tyggegummielskende guden Hurricane spennende. Sammen med tegnerne Ken Bald og Bill Ward forteller han om da Hurricane må stoppe noen karer som krever beskyttelsespenger fra en tjukk butikkeier og Hurricane-fan (utrolig at de finnes!)Stan Lee fortsetter så med en kort historie om den hardtslående reporteren Headline Hunter som må denge en lommetørkle-nazist.Og til slutt scorer Stan Lee et lavmåls-hattrick med Father Time og noen falskmyntere. Al Avison og Al Gabriele tegner.Jeg må si jeg gleder meg til Stan blir voksen og dreven. Han er fortsatt et godt stykke unna Fantastic Four og Spider-Man.

#tegneserie #marvel #captainamerica #redskull #nazi #krig #baseball #krim

Reporteres integritet

Nummer 33 av tegneserien Jennifer Blood fra Dynamite Entertainment.

 

Jennifer Blood er veldig populær på nyhetene. Alle lurer på hvor hun er. Både politi og skurker snur på hver en stein de kan finne for å få tak i henne. Det er jo tross alt en dusør på 10 millioner dollar å hente.

Og når noen reportere lager falske nyheter om at Jennifer er observert i en liten by, dukker det opp alle slags suspekte typer for å lete. Og med så mange skumlinger med våpen på en plass, er det lett å skjønne at det blir kaos.Fra Dynamite sine hjemmesider:

SKU: C72513018410803311
Rating: Mature
Covers: Colton Worley
Writer: Mike Carroll
Artist: Eman Casallos
Genre: Crime
Publication Date: Nov 2013
Format: Comic Book
Page Count: 32 pages
UPC: 725130184108 03311
ON SALE DATE: November 20
It seems that Jennifer Blood has gone to ground... Good news for the public, not so good for the news teams desperate to keep the story fresh. One crew, determined to scoop their rivals, decide that if a story can't be found, maybe they should create their own.

#tegneserie #dynamite #jenniferblood #reporter #nyheter #Carroll #casallos

Welcome to our Village, Please Invade Carefully
Welcome to Our Village, Please Invade Carefully er et kjempemorsomt radioteater om en liten britisk by som blir invadert av romvesener. Og jeg må si, det er den mest høflige og britiske invasjonen jeg noen gang har sett/hørt. Og innbyggerne tar det med stoisk ro. Bortsett fra motstandsbevegelsen da. Den består av to jenter som alltid roter det til.

Har du, som meg, sansen for britisk humor vil du garantert like denne. Jeg har hørt gjennom begge sesongene nå, og har kost meg skikkelig. Fin og lun humor. Og så er Peter Davison med. Han har jo spilt Doctor Who.

Welcome To Our Village, Please Invade Carefully is a sitcom about an alien race that have noticed that those all-at-once invasions of Earth never work out that well. So they've locked the small Buckinghamshire village of Cresdon Green behind an impenetrable force-field in order to study human behaviour and decide if Earth is worth invading.

The only inhabitant who seems to be bothered by their new alien overlord is Katrina Lyons, who was only home for the weekend to borrow the money for a deposit for a flat when the force-field went up. So along with Lucy Alexander (the only teenager in the village, willing to rebel against whatever you've got) she forms The Resistance - slightly to the annoyance of her parents Margaret and Richard who wish she wouldn't make so much of a fuss, and much to the annoyance of Field Commander Uljabaan who, alongside his unintelligible minions and The Computer (his hyper-intelligent supercomputer), is trying to actually run the invasion.

Credits

RoleContributor
Katrina Lyons Hattie Morahan
Richard Lyons Peter Davison
Margaret Lyons Jan Francis
Lucy Alexander Hannah Murray
Field Commander Uljabaan Charles Edwards
The Computer John-Luke Roberts
Ron Dave Lamb
Lawrence Michael Bertenshaw
Writer Eddie Robson Producer Ed Morrish#radio #radioteater #sciencefiction #komedie #bbc #invasjon #romvesen

Den usynlige jenta

Out of mind, out of sight er den ellevte episoden av Buffy the Vampire Slayer.

Nå får vi mer Cordelia. Selv om hun har vært med på rulleteksten fra begynnelsen av, så har hun bare vært en bifigur som skal vise at selv pene jenter som Buffy kan bli mobbet. Og kanskje være et motstykke til Buffy og vise hvordan hun kunne ha endt opp hvis hun ikke hadde vært the Slayer.

En usynlig jente går etter Cordelia og vennene hennes, og nå må Buffy være den voksne og beskytte mobberen sin.

Det kunne ha vært kult å være usynlig, men bare hvis man kan slå det av og på selv. Kan tenke meg det ville ha vært et mareritt å gå ute på gaten. Hverken biler eller folk ville ha stoppet for de kan ikke se deg. Men om man kunne ha slått det av og på. Som Xander sier, da kunne man ha dratt til steder, satt seg i en krok og nytt utsikten.


Dramatis personae:

Buffy Summers, vampyrdreperen (Sarah Michelle Gellar)Cordelia Chase (Charisma Carpenter)Xander Harris (Nicholas Brendon)Willow Rosenberg (Alyson Hannigan)Harmony, Cordelias sykofantiske venninne (Mercedes McNab)Mitch, Cordelias kjæreste (Ryan Bittle)Rupert Giles, skolens bibliotekar (Anthony Stewart Head)Snyder, skolens rektor (Armin Shimerman)Ms. Miller, lærer (Denise Dowse)Angel, vampyren med sjel (David Boreanaz)Marcie Ross, den usynlige jenta (Clea DuVall)FBI Agent Doyle (Mark Phelan) og FBI Agent Manetti (Skip Stellrecht)#tv #buffy #vampyr #usynlig #whedon #xander #willow #angel #cordelia #rupert #giles #sarahmichellegellar #charismacarpenter #anthonystewarthead #arminshimerman #nicholasbrendon #alysonhannigan #davidboreanaz

Blood of the Empire

Denne tegneserien ble opprinnelig utgitt online, men ble så samlet i tre blader i serien Star Wars: Knights of the Old Republic.

Jeg likte denne mye bedre enn Threat of Peace. Ikke bare er tegningene skarpere og mye bedre, men historien er også veldig spennende. Det er krig mellom Sith-imperiet og republikken. Den unge Sithen Teneb Kel blir satt på en vanskelig prøve. For å vise sin verd, og overleve, må han få tak i desertøren Exal Kreesh. Og hans eneste allierte er slaven Maggot, som etter min mening er alt for lojal. Teneb viser seg å være en skikkelig Sith etter hvert.

Blood of the Empire likte jeg veldig godt. En skikkelig mørk historie som gir deg noen støkk innimellom. Veldig bra.Writer

Alexander Freed

Penciller

Dave Ross

Inker

Mark McKenna

Letterer

Michael Heisler

Colorist

Michael Atiyeh

Cover artist

Benjamin Carré

After hundreds of years, the Sith Empire has returned to the galaxy, determined to crush the Republic that sent them into exile. For young Sith Teneb Kel, it is his only chance to rise above his lowly beginnings as a slave and prove his worth to the Dark Council. Yet their mission for him is unexpected. He will not hunt Jedi, but rather, a fellow Sith?the Emperor's apprentice!
Writer

Alexander Freed

Penciller

Dave Ross

Inker

Mark McKenna

Letterer

Michael Heisler

Colorist

Michael Atiyeh

Cover artist

Benjamin Carré

The hunt for the emperor's apprentice continues in this tale of Sith vs. Sith!

Proving his worth to the Dark Council by capturing Exal Kressh may be the end of young Sith Teneb Kel; and a brief encounter with his skilled prey brings some questions to the surface...Why would a loyal apprentice betray her emperor and the entire Sith Empire?Writer

Alexander Freed

Penciller

Dave Ross

Inker

Mark McKenna

Letterer

Michael Heisler

Colorist

Michael Atiyeh

Cover artist

Benjamin Carré

Teneb Kel is only steps behind his prey, the emperor's apprentice, when light is finally shed on her dark plans. The foundling Sith Lord must find and face her one last time to uncover the secret behind her betrayal . . .

#tegneserie #darkhorse #starwars #sith #jedi #oldrepublic

Vivienne

Nummer 32 av tegneserien Jennifer Blood fra Dynamite Entertainment.Det virker som om de nå har tenkt å fokusere litt på andre enn Jennifer Blood. Denne gangen er det Vivienne, datteren til en av Jennifers onkler. Onkelen var en skikkelig skurk, men selv om han er død så har det også gått utover familien. Staten tok alle pengene fordi faren hadde tjent alt på kriminelt vis. Og han skyldte penger til andre kriminelle som utnytter kona og prøver å gjøre det samme som datteren.

Og det er litt overraskende at Vivienne, når alt kommer til alt, tenker "Hva ville Jennifer Blood ha gjort?" Og gjør det.Fra Dynamite sine hjemmesider:

SKU: C72513018410803211
Rating: Mature
Covers: Colton Worley
Writer: Mike Carroll
Artist: Kewber Baal
Genre: Crime
Publication Date: Oct 2013
Format: Comic Book
Page Count: 32 pages
UPC: 725130184108 03211
ON SALE DATE: October 16
The second tale in the Blood Legacy arc. Her world fell apart when her father was brutally murdered by a member of his own family, and now she knows that the only way to survive is to fight back. But this is not the story of Jennifer Blood: this is the story of Vivienne, twelve-year-old daughter of Nicholas Blute, Jen's uncle.

#tegneserie #dynamite #jenniferblood #blute #kewber #baal #carroll

Mareritt

Nightmares er den tiende episoden av Buffy the Vampire Slayer.

En liten gutt ligger i koma på sykehuset, og på en eller annen måte får han folks mareritt til å bli virkelige.

Dette er en episode full av galskap og moro, men den utforsker også psyken til hovedpersonene og lar oss få se litt mer av dybden deres.


Dramatis personae:

Buffy Summers, vampyrdreperen som har mareritt om å bli en vampyr selv (Sarah Michelle Gellar)Joyce Summers, Buffys mor (Kristine Sutherland)Hank Summers, Buffys far (Dean Butler)Xander Harris, som har mareritt om å plutselig være naken foran klassen. Og klovner (Nicholas Brendon). Av sømmelighetsgrunner tok jeg ikke bilde av ham avkledd foran klassen.Willow Rosenberg, som har mareritt om å fremføre noe offentlig (Alyson Hannigan). Her plutselig på en scene med operasanger Aldo (Scott Harlan)Cordelia Chase, som har mareritt om dårlig hår og det å bli tvunget med i sjakk-klubben (Charisma Carpenter)Laura Egler, som lærer at røyking ikke lønner seg (J. Robin Miller)Wendell Sears, som har mareritt om edderkopper (Justin Urich)En kul fyr (Johnny Green) som har mareritt om at moren (Patty Ross) skal dukke opp på skolen og kysse ham foran venneneRupert Giles, bibliotekaren som blant annet har mareritt om at han plutselig ikke kan lese (Anthony Stewart Head). Den muligheten hadde jeg ikke tenkt på. Der var nattesøvnen min ødelagt.Mrs. Tishler, lærer (Terry Cain)Billy Palmer, gutten i koma (Jeremy Foley)The Anointed One (Andrew J. Ferchland)The Master (Mark Metcalf)MorderklovnenDen stygge mannen#tv #buffy #vampyr #mareritt #klovn #willow #xander #rupert #giles #cordelia #sarahmichellegellar #anthonystewarthead #nicholasbrendon #alysonhannigan #charismacarpenter #whedon

Doktor Smart

The Human Torch nummer 5 ble utgitt sommeren 1941 av Timely Comics, Inc (som i dag heter Marvel).Carl Burgos og Harry Sahle har en 40 sider lang historie om The Human Torch. Den der Toro-gutten er også med (sukk).

De møter dr. Smart, en forbryter som er så smart (og arrogant) at han sender et brev til politiet om når han har tenkt å begå ran.Nådeløs er han også, men Torch har mange overraskelser på lur. Klarer dr. Smart å overliste flammemannen? Som de fleste av disse tidlige tegneseriene, så er historien både barnslig og tullete til tider. Her har de til og med fått med litt pølse-humor:Hvis du trodde at Tommy Wirkola var den første til å bruke nazi-zombier så tar du feil. Bill Everett skrev og tegnet i dette bladet en historie hvor Namor og Angel slår seg sammen for å redde de karibiske øyer fra nazombier. Den zombien som snakker på bildet under, er sjefsnazisten som har kledd seg ut som en zombie. Sikkert for at de andre ikke skal spise ham.Til slutt har Ray Gill og Sid Greene en historie om The Patriot, en Captain America-kopi. Her har vi en tysk felespiller som spiller så djevelsk på fele at de som hører lyden får beina sine til å smuldre til støv. En vond måte å dø på.Også utgitt omtrent i samme periode var Marvel Mystery Comics nummer 23:The Human Torch må stoppe en kvinnelig nazi-sabotør som planlegger å stjele eksperimentelle prototyper fra en tanks-fabrikk. Namor møter en gal forsker som prøver å lage onde Sub-Marinere. The Patriot må forsvare et anti-nazistisk skuespill fra en nazi-sympatisør. The Vision går etter en kult som tilber haiguden Kai-Mak. Ka-Zar kjemper mot nazister i jungelen i sentral-Afrika. Terry Vance er i et selskap holdt av borgermesteren når et av smykkene til borgermesterens kone blir stjålet. The Angel finner en hemmelig nazibase i et tempel på Inferno Isle.

Den neste utgivelsen var Mystic Comics nummer 6Her er det to historier om Destroyer (tøffingen på omslaget. Det er også historier om Black Marvel, The Terror, Challenger og Blazing Skull. Ingen av dem er særlig kjente, og da bladet heller ikke er tilgjengelig på Marvel Unlimited så skriver jeg ikke noe nærmere om dem.

Neste blad ut er Captain America Comics nummer 7. Det skriver jeg om litt senere.

#tegneserie #marvel #humantorch #namor #krig #nazi #zombie

Spreaghta ag fola

I nummer 31 av tegneserien Jennifer Blood fra Dynamite Entertainment går vi litt bort fra Jennifer igjen.Vi drar til Irland og får se hvordan historien om Jennifer Blood påvirker andre. En kvinnelig politikonstabel blir banket av mannen sin. Helt til hun får nok og tar livet av ham. Men hun får blod på tann, og snart dreper hun flere skurker. Avisene hyller henne som en Jennifer Blood copycat, helt til hun ved et uhell dreper en uskyldig som var så uheldig å ha samme navn som en skurk.

Ofte kan slike sidespor være forstyrrende og skape irritasjon, men denne gangen gjorde det meg ikke noe. Det var jo et interessant sidespor. Selvsagt ble jeg først irritert over å ikke få vite hvordan det går med Jennifer, men den irske tragedien var jo veldig bra.

Spreagtha ag fola er forresten irsk og betyr indusert blod.Fra Dynamite sine hjemmesider:

SKU: C72513018410803111
Rating: Mature
Covers: Colton Worley
Writer: Mike Carroll
Artist: Eman Casallos
Colorist: Inlight Studio
Awards: N/A
Publication Date: Sep 2013
Format: Comic Book
Page Count: 32 pages
Rights: WW
Age range: 16+
UPC: 725130184108 03111
ON SALE DATE: September 18
You can't kill over a hundred people, break out of prison, and begin the killing once more without drawing worldwide media attention! What happens when Jennifer's mission of justice goes global? A young Irish woman - inspired by the newsfeed of Jennifer Blood's actions - decides it's time to take care of problems of her own.

#tegneserie #dynamite #jenniferblood #copycat #Irland #Carroll #casallos

Pilegrimsferd til helveteJeg føler meg nå godt nok kjent med veien til og fra jobb at jeg tør å høre på lydbok mens jeg går. Så hvis noen ser en kul fyr rave rundt i Bodø, leende eller gråtende, og er hele tiden en millimeter unna å bli påkjørt, så er det bare meg på vei til eller fra jobb med en lydbok på øret.

Pilgrimage to Hell er den første boken i Deathlands-serien. Jeg har hørt lydbokversjonen fra Graphic Audio. Det er tydelig at dette er en av de tidlige utgivelsene til Graphic Audio, for mengden av musikk og lydeffekter er ikke like stor som i de nyere utgivelsene deres. Men ikke ta feil, det er fortsatt tusen ganger bedre enn en vanlig lydbok. Det er en fortellerstemme som leser boken, mens all tale er fremført av stemmeskuespillere. I tillegg er det musikk i bakgrunnen og lydeffekter som gjør høringen til en skikkelig god opplevelse. Det er forresten egentlig to forfattere som har skrevet boken: Laurence James og Christopher Lowder. Jack Adrian er et pseudonym, og det er mange forfattere som har skrevet for denne serien.

Dette er en postapokalyptisk historie for voksne. Satt i den amerikanske ødemarken en del år etter en atomkrig, møter vi Ryan som jobber for den legendarisk Trader. I en verden full av mutanter, dødelig tåke og morderiske banditter er det noen få tapre menn og kvinner som kjemper for å skape en litt bedre verden.

Det er en grunn til at det står "rated mature" på omslaget, for det er litt sex på slutten. Med stønning og alt.

Jeg likte denne. En fin miks av action, grøss og postapokalypse. Det er bare så synd at Graphic Audio ikke selger disse digitalt utenfor USA. Jeg fikk tak i denne på cd, men ser at oppfølgerne er ganske dyre. Det blir jo moms og gebyr i tillegg. Skulle gjerne ha hørt videre, men blir nok ikke med det første. Får holde et våkent øye i tilfelle de kommer på tilbud en gang.

On a crisp January day, a Presidential inauguration day, a one-megaton blast ripped through the Soviet embassy in Washington, D.C. Subsequent explosions around the globe changed the face and the shape of the earth forever. Out of the ruins emerged Deathlands, a world that conspired against survival. In the blasted heart of the new America, a group of men and women plan desperately to escape the eerie wastes and mutated life forms of their nuclear hell.Three warriors the tough, intelligent Ryan Cawdor, an enigmatic beauty called Krysty Wroth, and the armoror J. B. Dix set out on a harrowing journey to find a rumored enclave high in the mountains. Their aim: to unlock the secrets of prewar scientific experiments that could hold the answer to survival in the Deathlands of the future. GraphicAudio...A Movie in Your Mind is a unique audio entertainment experience that features a full cast of actors, sound effects and cinematic music. Publisher's Weekly says "Graphic Audio delivers an action and sound effect loaded audiobook that lives up to its tagline, A movie in your mind." Audiofile Magazine says, GraphicAudio sets the gold standard for full-cast dramatizations, and new listeners will become instant fans.

#lydbok #graphicaudio #jamesaxler #deathlands #postapokalypse

Dukker er skumle

The Puppet Show er den niende episoden av Buffy the Vampire Slayer.

Skolen har fått en ny rektor, en som er mer glad i disiplin enn det Flutie var. Buffy, Xander og Willow blir beordret til å bli med i skolens talentshow, noe de ikke akkurat er glade for. Men dette er jo Sunnydale, så merkelige ting skjer. Mord, dukker og demoner...

Dukker er skumle, og hvis du ikke syntes det tidligere, så gjør du det etter denne episoden. I Child's Play-filmene så har vi dukken Chucky. Her har vi dukken Sid. Skumle, skumle dukker. Nei, det er mye sunnere å leke med transformers-figurer.


Dramatis personae:

Buffy Summers, vampyrdreperen (Sarah Michelle Gellar)Joyce Summers, Buffys mor (Kristine Sutherland)Willow Rosenberg, Buffys venn (Alyson Hannigan)Xander Harris, Buffys venn (Nicholas Brendon)Cordelia Chase, bimboen uten sangstemme (Charisma Carpenter)Emily Djiemanowicz, danserinne (Krissy Carlson)Morgan Shay, buktaler (Richard Werner)Elliot Therhune, sjonglør (Chasen Hampton)Lisa Campiti, tubaspiller (Natasha Pearce)Marc, tryllekunstner (Bruke Roberts)Rupert Giles, skolens bibliotekar og ufrivillig ansvarlig for skolens talentshow (Anthony Stewart Head)Mr. Snyder, skolens nye og meget strenge rektor (Armin Shimerman)Sid (Tom Wyner)Demonen#tv #buffy #vampyr #demon #dukke #willow #xander #rupert #giles #arminshimerman #arahmichellegellar #cordelia #charismacarpenter #nicholasbrendon #alysonhannigan #anthonystewarthead #talentshow

Threat of Peace

Denne tegneserien var opprinnelig en online-tegneserie, men ble så samlet og utgitt som de tre første bladene i Star Wars: Knights of the Old Republic.

Historien er satt i en (for meg) litt ukjent tidsalder i Star Wars-universet. Det er mye som skjer, og veldig mange karakterer. Det skifter fort mellom dem, og da blir det litt rotete for meg. De burde ha tatt seg litt mer tid til å presentere hovedpersonene og gjøre leseren mer kjent med dem. I stedet hiver de seg inn i actionen og dermed sitter man og lurer på hvem som er hvem i begynnelsen.

Dette er fortellingen om en tvungen fred mellom Sith og Jediene, men for å være helt ærlig klarte jeg ikke å bry meg så veldig om hvordan det gikk. Jeg fikk ikke tid til å bli kjent med og bry meg om noen av hovedpersonene Selve tegningene er ok, det samme er action-scenene, men det er aldri noe spektakulært. Denne tegneserien er fort lest og fort glemt.

 

Writer

Robert Chestney

Penciller

Alex Sanchez

Letterer

Michael Heisler

Colorist

Michael Atiyeh

Cover artist
 • Benjamin Carré
 • ATTIK (Variant)

"Threat of Peace" unveils a galaxy on the brink of destruction three hundred years after the events of Knights of the Old Republic!

For decades, the Galactic Republic and the Sith Empire have been at war-the Sith have gained control of the Outer Rim, but their efforts to penetrate the Core Worlds have so far been thwarted. Now, representatives from both sides attempt to negotiate a peace treaty-but deception by the Sith puts the Jedi in an unfortunate position.

The release of The Old Republic promises to be a Star Wars event of the highest order!

 • Critical events prior to LucasArts and BioWare's soon-to-be-released massive multiplayer online game!
 • Scripted by Rob Chestney, one of the writers behind the game!
 • Threat of Peace part 1 (of 3)Writer

Robert Chestney

Penciller

Alex Sanchez

Letterer

Michael Heisler

Colorist

Michael Atiyeh

Cover artist

Benjamin Carré

A peace treaty has been signed, but the galaxy is still at war!

The illusion of true peace has been broken by the Sith's open attack on the Galactic Senate and the Jedi Temple on Coruscant. Held to the conditions of the signed treaty, the Jedi struggle to shoulder their losses for the good of the galaxy. On a mission to Balmorra, Jedi Satele Shan, Master Orgus, and Lieutenant Tavus will encounter something that will throw them off their course and make their assignment a lot more complicated!

The release of The Old Republic promises to be a Star Wars event of the highest order!

* Critical events prior to LucasArts and BioWare's soon-to-be-released massive multiplayer online game!

* Scripted by Rob Chestney, one of the writers behind the game!

* Threat of Peace part 2 (of 3)Writer

Robert Chestney

Penciller

Alex Sanchez

Letterer

Michael Heisler

Colorist

Michael Atiyeh

Cover artist

Benjamin Carré

Under the thumb of a treaty that was negotiated after the Sith sacked Coruscant, the Jedi have attempted to maintain the illusion of peace?until now! Even as one battle ends on Balmorra, another begins on Dantooine, where Jedi Satele Shan finds herself clashing sabers with an enemy that threatens not just her body, but her soul! As the treaty begins to crumble around her, Satele knows something desperate must be done to save the galaxy from the return to war!

#tegneserie #darkhorse #starwars #jedi #sith #oldrepublic

Ungene

Nummer 30 av tegneserien Jennifer Blood.Det viser seg at ikke alle i Blute-familien var døde allikevel. Og jeg hadde rett, det var en stor, stor feil av Jennifer å dra etter ungene sine.

Denne tegneserien er som en ekstrem berg-og-dal-bane. Det er det ene nervepirrende øyeblikket etter det andre.Fra Dynamite sine hjemmesider:

SKU: C72513018410803011
Rating: Mature
Covers: Colton Worley
Writer: Mike Carroll
Artist: Kewber Baal
Colorist: Inlight Studio
Awards: N/A
Publication Date: Aug 2013
Format: Comic Book
Page Count: 32 pages
Rights: WW
Age range: 16+
UPC: 725130184108 03011
ON SALE DATE: August 21
Jen has been able to avoid recapture because she can out-think her pursuers... but now they have an ally who's as smart and devious as she is. The FBI's net tightens and Jen makes one last, desperate attempt to reach her goal.

#tegneserie #dynamite #jenniferblood #Carroll #kewber #baal

Det er en demon på internett

I Robot, you Jane er den åttende episoden av Buffy the Vampire Slayer.

På 1400-tallet ble demonen Moloch the Corruptor fanget i en bok av italienske prester. I dag, på Sunnydale skolebibliotek, har datalæreren Jenny Calendar fått i gang et prosjekt for å digitalisere alle bøkene, til Giles store fortvilelse. Men ingen hadde tenkt på at demonen som var fanget i en bok kunne slippes løs på internett når Willow skanner boken. Au da.

Snart sender demonen romantiske eposter til Willow, samtidig som han lurer skolens datanerder over til the dark side. Hvordan skal Buffy bekjempe et digitalt monster?

Dette er nok en morsom episode, men jeg synes det er litt rart at det er datanerdene som får gjennomgå her. Datanerder er jo såpass smarte at vi ville ha gjennomskuet en slik demon med en gang. Tror dere ikke? Er det forresten noen som vet hvordan man fordriver en demon fra internett? Jeg er rimelig sikker på at det finnes en del spam-demoner der ute.


Dramatis personae:

Buffy Summers, vampyrdreperen. Dæven hun er heit (Sarah Michelle Gellar)Xander Harris (Nicholas Brendon)Willow Rosenberg, datanerd som blir kurtisert av en demon (Alyson Hannigan)Dave, datanerd (Chad Lindberg)Fritz, datanerd som går fullstendig darkside (Jamison Ryan)Rupert Giles, bibliotekar og teknofob (Anthony Stewart Head)Jenny Calendar, skolens datalærer (Robia LaMorte)Moloch the Corruptor, demon (Mark Deakins)Moloch, demonisk robot#tv #buffy #vampyr #demon #robot #internett #willow #xander #rupert #giles #sarahmichellegellar #alysonhannigan #anthonystewarthead #nicholasbrendon #whedon

Namor i Canada

Den neste utgivelsen i min kronologiske gjennomgang av Marvel-tegneserier (i 1941 het de Timely Comics, Inc.) er Captain America Comics nummer 6. Men det er en feil med den på Marvel Unlimited så jeg får ikke lest den.Synd, men sånn er det bare. Ser på kommentarene i MU at det er flere med samme problem. Dermed får jeg ikke lest hva som skjedde med Captain America når han møtte The Camera Fiend and his Darts of Doom. Eller Fang, Arch-Fiend of the Orient. Eller The Hangman.

Får heller ikke lese Stan Lees nye superhelt Father Time. Hurrican og Headline Hunter gjør det meg ikke noe at jeg går glipp av.

Dermed går jeg bare videre til neste utgivelse: Sub-Mariner Comics nummer 2, som ble utgitt sommeren 1941.Bill Everett har to historier om Namor, ingen av dem er særlig gode. I den første drar Namor til Canada for å stoppe nazister som har rømt fra fangeleirene der i å komme seg over grensen til USA.I den andre, som jeg først trodde var en anti-fagforeningshistorie, blander Namor seg inn når han hører at streikende gruvearbeidere planlegger å fange streikebryterne inne i gruven. Det viser seg at det er nazister som både har forårsaket streiken og planlagt udåden for å ødelegge makten til fagforeningene i USA.Det er også en del tegn i historien er som sier meg at Namor ikke akkurat er den skarpeste kniven i skuffen.

Paul Gustavson og George Mandell avslutter bladet med en historie om The Angel som må bekjempe The Python (også han en agent for nazistene).

Det ble også utgitt et nytt blad sommeren 1941: Young Allies. Det er ikke tilgjengelig på Marvel Unlimited. Jeg fant et blad med samme tittel fra 2010, men det så ut som science fiction. Jeg har jo flere ganger nevnt at jeg ikke har sansen for alle disse gutte-sidekickene som heltene menger seg med, og i dette bladet er det guttene som slår seg sammen og danner the Sentinels of Liberty Club (og Young Allies).Jeg søkte litt på nettet for å se hva det hangler om. Bucky (fra Captain America), Toro (Fra The Human Torch), Knuckles, Jefferson Worthington Sandervilt, Whitewash Jones og Tubby er medlemmene av denne guttunge-helteklubben.

Guttene finner nazister i klubbhuset sitt, og når de har jaget vekk disse oppdager de at Agent Zero har gjemt seg der inne. Han har en hemmelig kode som Hitler vil ha tak i. Red Skull klarer til slutt å fange Agent Zero, men guttene drar etter for å redde ham. De kommer seg til England, hvor de må stoppe Luftwaffe fra å bombe byen. Derifra drar de til Tyskland, hvor Red Skull fanger dem og setter dem i en konsentrasjonsleir. De rømmer, redder Agent Zero da Hitler selv kommer i veien for Red Skull. De drar tilbake til Amerika, men blir fanget igjen av Red Skull når Agent Zero finner den hemmelige kodenøkkelen. Da må de ringe Captain America og The Human Torch for å redde dem.

For noe rot.

#tegneserie #marvel #namor #krig #captainamerica

Gisselforhandlinger

Nummer 29 av tegneserien Jennifer Blood fra Dynamite Entertainment.Omringet av politi, er Jennifer nå fanget inne i en kafe. Og hun har tatt gisler. Klarer hun å lure seg ut av denne situasjonen?

Det er imponerende hvor kløktig Jennifer er, og hvor lettlurte politiet er. Jeg er skikkelig spent på hva som skjer videre. Jennifer gjør tydeligvis alt for å få tak i barna sine igjen. Men sist vi så barna så var de livredde for henne. Jeg håper egentlig at hun ikke finner dem, for jeg har følelsen av at det kan bli ille hvis hun gjør det.Fra Dynamite sine hjemmesider:

SKU: C72513018410802911
Rating: Mature
Covers: Colton Worley
Writer: Mike Carroll
Artist: Eman Casallos
Colorist: Inlight Studio
Awards: N/A
Publication Date: Jul 2013
Format: Comic Book
Page Count: 32 pages
Rights: WW
Age range: 16+
UPC: 725130184108 02911
ON SALE DATE: July 24
It's a stand-off. On one side, more than fifty highly-trained FBI agents and SWAT officers. On the other side, Jennifer Blood. She's finally been cornered... but only a fool would corner a wild animal.

#tegneserie #dynamite #jenniferblood #Carroll #casallos #gissel

Angel

Den syvende episoden av Buffy the Vampire Slayer kan sies å være ganske pivotal. Angel, den mystiske fyren som dukker opp i tide og utide med kryptiske advarsler, har en stor hemmelighet. Og det blir det masser med forviklinger og kjærlighetskvaler av. Samtidig ønsker The Master å ta Buffy av dage, så her blir det mye action og dramatikk.

De fleste vet vel hvem Angel er, han fikk jo til og med sin egen tv-serie, men akkurat her var det ingen som visste hva/hvem han var og det kom nok som litt av et sjokk på de fleste.

Dette er en av de episodene som gjør Buffy the Vampire Slayer så fantastisk.

Under innspillingen av kyssescenene mellom Sarah Michelle Gellar og David Boreanaz så brukte de å spise fæle og illeluktende ting for å gjøre det mer utfordrende. Jeg mener å ha hørt et sted at senere kunne en av dem putte gele i munnen også før en kyssescene.

Hørte også at den siste scenen mellom David Boreanaz og Julie Benz var litt vanskelig. De fikk latterkrampe hele tiden.


Dramatis personae:

Buffy Summers, vampyrdreperen (Sarah Michelle Gellar)Joyce Summers, Buffys mor, som tror at Darla er en venn (Kristine Sutherland)Rupert Giles, skolens bibliotekar (Anthony Stewart Head)Xander Harris (Nicholas Brendon) og Willow Rosenberg (Alyson Hannigan), Buffys to venner, her med Giles i midten.Cordelia Chase, motepoliti (Charisma Carpenter)Angel (David Boreanaz)Darla (Julie Benz). Først i skolepikeuniform, så med Glock og Sig Sauer.
The Anointed One (Andrew J. Ferchland)The Master, sjefsvampyren (Mark Metcalf)#tv #buffy #vampyr #xander #willow #angel #rupert #giles #sarahmichellegellar #davidboreanaz #anthonystewarthead #charismacarpenter #alysonhannigan #nicholasbrendon

All Winners Comics

Sommeren 1941 ga Timely Comics, Inc (som i dag heter Marvel) ut et nytt blad: All Winner Comics. Og som tittelen sier så regner jeg med at ideen var å samle sine vinnere, altså sine mest populære helter, i ett blad.Først ute er Carl Burgos med The Human Torch (og Toro-gutten som løper rundt  trusa hele tiden). De hjelper til ved en pengeinnsamling i Chinatown, men det viser seg at arrangørene er skurker som vil ta pengene selv. Og hva var vel mer skurkeaktig på 40-tallet enn en kineser med monokkel og hitlerbart?Så har selveste Stan Lee skrevet manuset til The Black Marvel (en mindre kjent helt fra Mystic Comics). Allerede her kjenner jeg litt igjen stilen hans. Særlig det med at alle synes at heltens egentlige identitet er kjedelig og pysete (med kommentarer om at om det bare hadde visst...). Al Avison og Al Gabriele sto for tegningene. Selve historien er ikke så grensesprengende: En skurkebande ledet av The Hood må stoppes.Så kommer selveste Captain America, for første gang utenfor sitt eget blad. Joe Simon, Jack Kirby, Al Avison, Al Gabriele og Syd Shores var alle med på å lage denne, hvor Cap (og Bucky) møter zombier!Og så må de jo bedrive litt telefonterrer med Hitler:
Så har Bill Everett en historie om Namor the Sub-Mariner hvor han oppdager en hemmelig båtbyggingsoperasjon bedrevet av nazister. Han setter seg også fast i en propell og må bli reddet av ei dame. Ha ha ha ha ha ha ha ha ha....Til slutt lar Paul Gustavson The Angel få gå etter The Gargoyle, som i tillegg til å være stygg, er et elektrisk geni.Omtrent på samme tid ga de også ut Marvel Mystery Comics nummer 22:The Human Torch og Toro-gutten må redde det europeiske landet Alslavia fra nazistene. Namor bygger seg en bil for å kjempe mot nazister. Ka-Zar kjemper mot nazister og italienere i sentral-Afrika. Terry Vance etterforsker en juveltyv. The Patriot må stoppe en sabotør som truer tanks-produksjonen til USA. The Vision drar til Antarktis for å finne et savnet skip. The Angel må trå til når en grotesk mann bryter seg inn på et sykehus og stopper en operasjon.

#tegneserie #marvel #humantorch #namor #captainamerica #stanlee #krig #krim

Salat kommer med bestikk

Nummer 28 av tegneserien Jennifer Blood fra Dynamite Entertainment.Jennifer har rømt fra fengselet, og FBI tar opp jakten. Føles litt som begynnelsen på sesong to av Prison Break.

Og de som planla flukten for Jennifer har vært skikkelig lure.

Jeg hadde rett. De ville bruke Jennifer i jaktleken sin. Bare synd at de lot henne bestille salat, som kommer med bestikk...

Skikkelig tøff action. Denne tegneserien er helt knall.Fra Dynamite sine hjemmesider:

SKU: C72513018410802811
Rating: Mature
Covers: Mike Mayhew
Writer: Mike Carroll
Artist: Kewber Baal
Colorist: Inlight Studio
Awards: N/A
Publication Date: Jun 2013
Format: Comic Book
Page Count: 32 pages
Rights: WW
Age range: 16+
UPC: 725130184108 02811
ON SALE DATE: June 19
As the manhunt begins, Jen finally comes face-to-face with the man who arranged her "unscheduled release" from prison, and she's about to learn the true price of her freedom. Has she bitten off more than she can chew ...or has he?
 

#tegneserie #dynamite #jenniferblood #Carroll #kewber #baal #fengsel #flukt

Hyene-episoden

The Pack er den sjette episoden av Buffy the Vampire Slayer, og jeg har hørt at den er en av Whedons favoritter.

Skolen er på utflukt til dyrehagen. Xander prøver å stoppe noen mobbere da han og bøllene blir besatt av hyeneånder. Xander går fullstendig darkside, er frekk mot Willow og prøver å voldta Buffy. Mobberne blir enda verre og snart er både skolens maskot og skolens rektor spist.

Men Buffy er jo en vampyrdreper. Hvordan skal hun håndtere folk besatte av dyreånder?

Det er en litt interessant scene her, når de spiller kanonball. Plutselig er Buffy alene på det ene laget, mens de hyenebesatte er alle på det andre laget. I stedet for å kaste ball på Buffy, går de etter den svakeste på sitt eget lag i stedet. Symboliseringen av hyenenes feighet i å ikke gå på den farlige predatoren (vampyrdreper Buffy) men å gå etter den svakeste.

Jeg hørte også at Sarah Michelle Gellar tenkte å gjøre et pek på Nicholas Brendon under innspillingen av kanonballscenen. Hun ville trekke ned shortsen hans, men feiget ut da det kom til stykket. Alyson Hannigan bestemte seg da for å gjøre det. Hun var så ivrig at hun tok med seg trusene også, rett foran en haug med statister.


Dramatis personae:

Buffy Summers, vampyrdreperen (Sarah Michelle Gellar)Xander Harris, Buffys venn som blir besatt av en hyene og blir ond (Nicholas Brendon)Willow Rosenberg, venn av Buffy of Xander. Hun er forelsket i Xander og tar det ekstra tungt når han blir slem (Alyson Hannigan)Lance, mobbeoffer (Jeff Maynard)Bøllene, fra venstre Heidi Barrie (Jennifer Sky) Xander, Rhonda Kelley (Michael McRaine), Kyle DuFours (Eion Bailey) og Tor Hauer (Brian Goss).Stakkars rektor Flutie (Ken Lerner)Rupert Giles, bibliotekaren (Anthony Stewart Head)Gymlærer Herrold (Gregory White) som elsker det brutale spillet kanonball.Dr. Weirick som jobber i dyrehagen (James Stephens)Grisen HerbertHyenen#tv #buffy #vampyr #hyene #xander #willow #rupert #giles #sarahmichellegellar #alysonhannigan #nicholasbrendon #whedon #anthonystewarthead

The Ringmaster's Wheel of Death

Det femte bladet i serien Captain America Comics ble utgitt i august 1941 av Timely Comics, Inc (som i dag heter Marvel)Joe Simon og Jack Kirby leverer fire historier om den blå kapteinen.

I den første historier drar vi til sirkus, der The Ringmaster snurrer sitt Wheel of Death for å finne ut hvem banden hans skal drepe. Selvsagt er vår kostymekledde venn (og hans lille guttekompis) der for å banke opp de slemme sirkusfolkene.I den neste historien forsvinner en patruljebåt og det går rykter om drager. Cap og Bucky sniker seg unn potetskrellingen og drar til sjøs på forbryterjakt.Så blir det mer lokal nazi-jakting da Cap går etter the Bund når faren til en av Buckys venner blir banket opp.Til slutt må Cap og Bucky dra til Terror Island for å hjelpe krigsfanger fra en fæl franskmann.

 

Så har Stan "the man" Lee skrevet en historie om en reporter ved navn Headline Hunter som ikke bare får skrevet litt av en artikkel, han bekjemper nazister også. La oss si det slik at Stan Lee var ung og uerfaren en gang han også.

Tuk the Caveboy er også tilbake. Han sliter fortsatt med noen skumle huleboere, men litt  brann og løpske mammuter løser det problemet.

Så har Stan Lee fått oppdraget om å skrive denne episoden av Hurricane. Men med det kildematerialet får selv ikke han til noe særlig. I det minste er det falskmyntere, og ikke djevelen Pluto som er fienden denne gangen.

Også på omtrent samme tid ble Marvel Mystery Comics nummer 21 utgitt.The Human Torch (Toro er dessverre fortsatt med) kommer mellom en prins og en gangster som begge vil ha tak i The Idol of Death. Namor må stoppe nazister fra å sabotere et flyselskap. Terry Vance etterforsker også flere flykrasj, men han løser saken med sitt eget modellfly. The Patriot fortsetter kampen mot nazi-sabotører, som han startet med i The Human Torch nummer 3. Ka-Zar støter på italienske tanks som kommer fra Kenya. The Vision går etter korrupte byggere da en skole kollapser på grunn av dårlige byggematerialer. The Angel må redde en kvinnelig reporter da han etterforsker et spøkelse som skal befinne seg i en sump.

#tegneserie #marvel #captainamerica #krig #krim

Fengselsflukt

Nummer 27 av tegneserien Jennifer Blood fra Dynamite Entertainment.Denne føltes litt som en voldelig episode av Prison Break. Masse planlegging som kulminerer i det perfekte øyeblikket til å rømme.

Jeg tok feil da jeg for noen dager siden skrev at de burde ha avsluttet serien der og da. Dette er spennende. Hva skjer nå?Fra Dynamite sine hjemmesider:

SKU: C72513018410802711
Rating: Mature
Covers: Mike Mayhew
Writer: Mike Carroll
Artist: Eman Casallos
Colorist: Inlight Studio
Awards: N/A
Publication Date: May 2013
Format: Comic Book
Page Count: 32 pages
Rights: WW
Age range: 16+
UPC: 725130184108 02711
ON SALE DATE: May 22
Jennifer Blood doesn't like being in prison, no more than she likes being the puppet of someone she's never met. But for now, she's willing to follow their instructions.
Because if all goes according to plan, she won't be a prisoner much longer...

#tegneserie #dynamite #jenniferblood #Carroll #casallos #fengsel

Aldri drep gutten på første stevnemøte

Det er et veldig godt råd, som jeg håper alle jenter følger. Særlig de som er sprø nok til å gå på date med meg.

Never Kill a Boy on the First Date er den femte episoden av Buffy the Vampire Slayer.

Vi får nå høre om en farlig profeti om The Anointed One, som visstnok skal bringe vampyrdreperen til Helvete og slippe løs The Master. Giles ønsker naturlig nok å stoppe dette, men Buffy er kåt. Hun sikler etter Owen, uten at jeg helt forstår hvorfor. Fyren leser jo dikt. Det er jo gutter som leser fantasy jentene skal sikle etter. I stedet for den råtøffe vampyrdreperen hun er, oppfører Buffy seg nå som en fjollete fjortis og drar heller på date enn å gå på vampyrjakt, noe som kan få fatale følger.


Dramatis personae:

Buffy Summers, vårkåt vampyrdreper (Sarah Michelle Gellar)Willow Rosenberg (Alyson Hannigan) og Xander Harris (Nicholas Brendon), Buffys trofaste venner som kjenner hennes hemmelighet.Cordelia Chase, klysete bimbo som også sikler etter Owen (Charisma Carpenter)Owen Thurman, fjollete diktgutt som av en eller annen uforståelig grunn er fryktelig ettertraktet av damene (Christopher Wiehl)Rupert Giles, bibliotekaren (Anthony Stewart Head)Angel, den mystiske fyren som dukker opp med kryptiske advarsler (David Boreanaz)Andrew Borba, en ettersøkt morder (Geoff Meed)The Master, vampyrsjefen (Mark Metcalf)Og en liten guttunge (Andrew J. Ferchland)#tv #buffy #vampyr #willow #xander #rupert #giles #cordelia #angel #sarahmichellegellar #alysonhannigan #davidboreanaz #nicholasbrendon #charismacarpenter #anthonystewarthead #profeti

USA Comics

I august 1941 kom det et nytt blad fra Timely Comics, Inc (som i dag heter Marvel). USA Comics var tittelen, og det kommer vel ikke som noen overraskelse at det er veldig pro-amerikansk.Jeg har bare lest hovedhistorien (var kun den som var tilgjengelig på Marvel Unlimited). Der møter vi en blek kopi av Captain America ved navn The Defender. Det står til og med USA på brystet hans. Og han har sin guttevenn Rusty med seg. Akkurat den greia med at alle heltene skal ha en liten gutt de tar med seg på farlige oppdrag irriterer meg litt. Barnemishandling er det rett og slett.

Defender (og Rusty) må hamle opp med den slemme Dame Kackle som smugler inn japanere inn i USA.De resterende historiene har jeg ikke lest, men det er ingen kjente helter der så jeg har sannsynligvis ikke gått glipp av noe. De heltene heter Wizzer, Mr. Liberty, Rockman Underground Secret Agent, Young Avenger og Jack Frost. Men jeg må innrømme at jeg har litt lyst til å lese Jack Frost-historien. Stan Lee skrev manuset til den, og jeg tror det var den første historien han skrev manus til.

#tegneserie #marvel

Fengselsliv

Nummer 26 av tegneserien Jennifer Blood fra Dynamite Entertainment.Det er tøft i fengselet, men ingen er tøffere enn Jennifer Blood. Hun begynner nå å snakke med en av den uendelige rekken med psykologer som prøver å få henne i tale. Og det er på grunn av usignerte brev som blir lurt med fan-posten hennes. Brev som forteller om en fluktplan...

Og på utsiden får vi glimt av noen rike jeger-galninger som jakter på levende mennesker. Jeg tror jeg vet hva som kommer til å skje. De vil nok få seg en overraskelse hvis jeg har rett.

På den litt negative siden så hinter fengselslegen om at Jennifer har blitt litt overvektig. Jeg ser det ikke. Legen er en dust. Hun er like heit som alltid.Omslaget av Mike Mayhew gir meg egentlig litt gameshow-assosiasjoner.

Fra Dynamite sine hjemmesider:

SKU: C72513018410802611
Rating: Mature
Covers: Mike Mayhew
Writer: Mike Carroll
Artist: Kewber Baal
Colorist: Inlight Studio
Awards: N/A
Publication Date: Apr 2013
Format: Comic Book
Page Count: 32 pages
Rights: WW
Age range: 16+
UPC: 725130184108 02611
ON SALE DATE: April 17
Stone-cold vigilante Jennifer Blood is no longer trapped in the confines of the domestic life. No, now she's the most notorious inmate of Las Chacales Women's Correctional Facility... and she fears that she's been targeted by someone beyond the bars and barbed wire. Who could possibly have the connections and inclination to reach her in prison?

#tegneserie #jenniferblood #fengsel #dynamite #Carroll #kewber #baal

John Finnemore's Souvenir Programme

Har nå hørt igjennom alle fire sesongene av John Finnemore's Souvenir Programme, et radioshow med komiske sketsjer som har gått på BBC.

Jeg ble først kjent med John Finnemore da jeg hørte flykomedien Cabin Pressure, hvor han både skrev manus og hadde en av hovedrollene. Jeg syntes den var så morsom at jeg måtte se hva annet Finnemore hadde laget, og da fant jeg suvenir-programmet hans på audible.

Her er det tonnevis med kjempemorsomme små historier. Og nesten alle vil få deg til å gapskratte. Finnemore er en mester til å lage forskjellige stemmer, og så har han skikkelige gode skuespillere til å hjelpe seg.

Han harselerer med det meste. Politikere, Doctor Who, dyr, amerikanere, briter, andre land, tidsreiser, spøkelser, historiefortellere, seg selv og stort sett alt det er mulig å harselere med. Og når det hele er satt opp som små sketsjer trenger man ikke å høre alt i rekkefølge.

Har du lyst på noe skikkelig morsomt, så anbefaler jeg denne. Du må selvsagt kunne engelsk :-)


#radioteater #sketsj #komedie #finnemore #humor #bbc

Forelska i lærer'n

Teacher's Pet er den fjerde episoden av Buffy: The Vampire Slayer.

Den mystiske Angel advarer Buffy om nok en fare, en vampyr med gaffelhånd. Xander dagdrømmer om Buffy, helt til de får en ny vikarlærer i biologi. Alle guttene sikler etter Miss French. Den egentlige læreren ble funnet halshugd, så Buffy må finne ut om det er den nye vampyren som står bak, eller om et er noe langt farligere.

Jeg var aldri forelska i noen av lærerne mine, muligens det er en amerikansk fetisj, eller så var det mest fordi jeg stort sett hadde gamle lærere. Vel, det var ett år vi hadde ei ung og ganske pen dame i naturfag. Ikke så mange år eldre enn oss selv. Tror det var siste året på ungdomsskolen. Husker vi gutta gledet oss litt til seksualundervisningen det året.

Uansett, dette er en veldig morsom episode og bør sees.


Dramatis personae:

Buffy, vampyrdreperen (Sarah Michelle Gellar)Willow Rosenberg, hacker (Alyson Hannigan)Xander Harris, vår jomfru i nød (Nicholas Brendon)Cordelia Chase, bimboen som finner et lik og ser lyst på det: hun klarte ikke å spise på et døgn så hun gikk ned litt i vekt (Charisma Carpenter)Blaine, medelev og jomfru i nød (Jackson Price)Rupert Giles, bibliotekaren som har en sinnssyk venn i England (Anthony Stewart Head)Dr. Gregory, Buffys favorittlærer (William Monaghan)Skolens rektor Flutie, som insisterer på sorgrådgivning (Ken Lerner)Natalie French, den sexy vikarlæreren i biologi (Musetta Vander)Angel, den mystiske fyren i skinnjakke som stadig dukker opp med kryptiske advarsler til Buffy (David Boreanaz)Og et insektmonster som spiser jomfruer#tv #buffy #vampyr #kneler #xander #willow #rupert #giles #cordelia #whedon #sarahmichellegellar #anthonystewarthead #charismacarpenter #davidboreanaz #alysonhannigan #nicholasbrendon

The Unholy Legion

Captain America Comics nummer 4 ble utgitt i juni i 1941 av Timely Comics, Inc (som i dag heter Marvel).Joe Simon og Jack Kirby, sammen med Al Gabriele, Al Avison og Reed Crandall, har hel fire historier med Cap.

I den første må han og guttungen Bucky kjempe mot The Unholy Legion, en gruppe morderiske tiggere, som egentlig er nazister i forkledning.I den neste historien er vi plutselig i middelalderen. Ivan den grusomme er konge over Siberia (og dyrker druer i hagen sin!?). Han har kongen av Afrika som sin fange. Betty Ross er plutselig datteren til den egentlige kongen som Ivan har styrtet. Cap og Bucky må da trå til. Jeg trodde det hadde flippet helt for dem her, men hele greia er en drøm som Bucky har. Det forklarer alle feilene. Bucky slår meg ikke som den skarpeste kniven i skuffen.I den neste historien så vil Cap og Bucky tøffe seg litt. De går inn i et hus som er hjemsøkt (man skulle ikke tro Cap var en voksen, piperøykende mann) og oppdager en diger falskmynterliga.I den siste historien får Bucky seg en kilevink, og må på sykehus. Cap sender ham da til et privatsykehus hvor en gal doktor driver med grusomme eksperimenter.Til slutt er det to historier av mindre interesse. Tuk the Caveboy og hans voksne venn (ser ut til å gå igjen, gjør det ikke) må slåss med noen brutale huleboere. Og så er det nok en tullete historie om "guden" Hurricane.

#tegneserie #marvel #captainamerica #krim

Jennifers Oz

I det tjuefjerde nummeret av tegneserien Jennifer Blood fra Dynamite Entertainment er vi tilbake i fengselet.

Det er litt som Orange is the New Black, dersom Tarantino eller Tommy Wirkola hadde regissert den og de hadde fått en skikkelig god deal på filmblod.

Jennifer overlever knivstikkingen fra blad nummer 22, men må konstant forsvare seg mot de andre innsatte. Og om kveldene koser hun seg med å lese fan-brev. En berømt morder får selvsagt fan-brev. Dette er jo USA.

Slutten er litt interessant. Sagaen er definitivt ikke over enda.

Igjen er det to omslag. Jeg synes det nederste, av Mike Mayhew, er best. Det bare viser helt perfekt hvor badass Jennifer Blood er. Hvilket liker du?

Fra Dynamite sine hjemmesider:

SKU: C72513018410802511
Rating: Mature
Covers: Mike Mayhew
Writer: Mike Carroll
Artist: Eman Cassalos
Colorist: Inlight Studio
Awards: N/A
Publication Date: Mar 2013
Format: Comic Book
Page Count: 32 pages
Rights: WW
Age range: 16+
UPC: 725130184108 02511
ON SALE DATE: March 20
UPC: 725130184108 02521
She is no longer orphaned teen Jessica Blute, or suburban mom Jen Fellows, or the criminal known as Jennifer Blood.
She is now just another inmate of Las Chacales Women's Correctional Facility. Friendless. Alone. Stabbed in the back a dozen times by her fellow prisoners. Bleeding out into the dirt.

#tegneserie #dynamite #jenniferblood #fengsel #Carroll #cassalos

Heks

I den tredje episoden av Buffy: the Vampire Slayer går vi litt bort fra vampyrer. Nå er det cheerleading som er tema. Duskedamer! Woohoo!

Press fra foreldre om å prestere og være perfekt får en helt ny mening her. Buffy blir venn med Amy, som desperat ønsker å være en duskedame. Moren hennes var en berømt duskedame i sin ungdom og presser henne til å være like god. Når så konkurrentene blir skadet på bisarre måter, skjønner Buffy og gjengen at her er det noe muffens.

Dette er en magisk episode som er en fryd for øynene. Masse spretne ungpiker ;)


Dramatis personae:

Buffy Summers, den store vampyrdreperen (Sarah Michelle Gellar)Joyce Summers, Buffys mor som ikke vil la henne se på gamle fruktbarhetsstatuetter (Katerine Sutherland)Xander Harris, som er forelsket i Buffy, men hun synes han er en av jentene. Stakkaren blir også utsatt for et Darth Vader-angrep (Nicholas Brendon)Willow Rosenberg, som er forelsket i Xander, men han synes hun er en av gutta. Ikke rart hun er litt amper (Alyson Hannigan)Rupert Giles, skolens bibliotekar og selv om han er ekspert på det okkulte så skvetter han av en liten katt (Anthony Stewart Head).Cordelia Chase, den frekke bimboen som ikke kan kjøre bil (Charisma Carpenter)Mr. Pole, traumatisert kjøreskolelærer (Jim Doughan)Amy Madison, en ny venn som drømmer om å bli en cheerleader (Elizabeth Anne Allen)Catherine Madison, Amys krevende mor (Robin Riker)#tv #buffy #vampyr #heks #rupert #giles #xander #willow #whedon #sarahmichellegellar #anthonystewarthead #nicholasbrendon #alysonhannigan #charismacarpenter

Jukser i baseball

Våren 1941 ble The Human Torch nummer 4 utgitt av Timely Comics, Inc (som i dag heter Marvel).Carl Burgos og Harry Sahle har en lang historie hvor The Human Torch og (sukk) Toro må løse mysteriet om de forsvunne kriminelle. For å finne ut av hva som skjer, går Toro på en ransbølge slik at de som får alle kriminelle til å forsvinne går etter han også. Og de er såpass hjernedøde at de går på det også. Toro blir skadet men tøffer seg og sniker seg hele tiden ut av sykehuset. Han ble skutt i skulderen, men har ikke noen problemer med å spille baseball. Og han jukser! At ingen klager når han får ballen til å brenne slik at den brenner seg gjennom balltreet til sluggeren forstår jeg bare ikke. Alle oppfører som om det er helt ok og hyller ham for seieren. Hva i all verden er det de lærte ungene på 40-tallet??

I tillegg til Torch-historien så har Bill Everett en Namor-historie også (er det bare meg eller er Namor med i alle bladene nå?). Namor må frakte et influensa-serum til Alaska.

Til slutt har vi en tullete og barnslig Captain Amerika-kopi i The Patriot som må redde USA fra en hær av yellowshirts som tar over landet.

Også utgitt omtrent på samme tid var Marvel Mystery Comics nummer 20:Torch og Toro får det passende oppdraget å fange en gruppe brannstiftere.

Namor må ordne opp med kampfiksing i boksing.

The Vision møter en vampyr.

Terry Vance etterforsker mordet på en inspektør og avslører en gruppe bankranere.

The Angel fortsetter kampen med The Cat's Paw og hennes nazi-boss.

Og Ka-Zar må hindre nazistene i å bombe Suez-kanalen.

#tegneserie #marvel #humantorch #namor #krim

Bestefar Blute

I nummer 24 av tegneserien Jennifer Blood fra Dynamite Entertainment forlater vi Jennifer og hopper tilbake i tid til 1965.Vi går tilbake til den dagen Sam Blute, Jennifers far, blir familiens overhode, og vi får et glimt av hvordan onklene hennes var som barn. Og bestefar Blute... Vel, når vi nå ser hvor de kommer fra så er det nesten ikke rart at det gikk som det gikk.

Omslaget er tegnet av Mike Mayhew:Fra Dynamite sine hjemmesider:

SKU: C72513018410802411
Rating: Mature
Covers: Mike Mayhew
Writer: Al Ewing
Artist: Kewber Baal
Colorist: Inlight Studio
Awards: N/A
Publication Date: Feb 2013
Format: Comic Book
Page Count: 32 pages
Rights: WW
Age range: 16+
UPC: 725130184108 02411
ON SALE DATE: February 20
June 6th, 1965. Samuel Victor Blute is thirteen years old in a time and place that doesn't give a damn about tender years or innocence. And over the course of one long and bloody summer's day, he makes the choice that will define him - and his family - for the rest of their lives.

#tegneserie #jenniferblood #blute #Ewing #kewber #baal #dynamite

Innhøstingen

Nei, dette er ikke en anmeldelse fra noen lærebok fra jordbrukshøyskolen. Nei, selv om jeg kommer fra en gammel bondefamilie på min mors side, så har jeg ingen interesse for såkorn og traktorer og slikt. Nei, vampyrer er mer gøy.

The Harvest er den andre episoden i den fantastiske tv-serien Buffy: The Vampire Slayer.
Buffy har startet på en helt ny skole i Sunnydale, men får ikke tid til å gjøre seg kjent. Hun er The Chosen One, skjebnebestemt til å kjempe mot vampyrer. Og Sunnydale ligger over The Hellmouth som er en portal til demonenes dimensjon. Storvampyren The Master prøver å åpne portalen. Dette ved en storstilt høsting av blod. Det er opp til Buffy og hennes venner å stoppe ham fra å starte verdens undergang. Bare synd at hun har husarrest.


Dramatis personae:

Buffy Summers, the Vampire Slayer (Sarah Michelle Gellar)Joyce Summers, Buffys mor som ikke liker at hun sniker seg ut om natten (Kristine Sutherland)Xander Harris, Buffys keitete venn (Nicholas Brendan)Willow Rosenberg, den søte datanerden (Alyson Hannigan)Cordelia Chase, skolens mest selvopptatte og ufordragelige bimbo (Charisma Carpenter)Harmony Kendall, Cordelias meget blonde venn (Mercedes McNab)Rupert Giles, skolens kule bibliotekar (Anthony Stewart Head)Mr. Flutie, skolens rektor (Ken Lerner)Angel, den mystiske kjekkingen som lusker rundt i mørket og spionerer på Buffy (David Boreanaz)Jesse, kompisen til Xander som ble forvandlet til vampyr (Eric Balfour)Darla, den sexy vampyrinnen (Julie Benz)Luke, stor og sterk vampyr (Brian Thompson)The Master, sjefsvampyren (Mark Metcalf)#tv #buffy #vampyr #xander #willow #cordelia #rupert #giles #angel #whedon #sarahmichellegellar #alysonhannigan #juliebenz #anthonystewarthead #charismacarpenter #nicholasbrendon #brianthompson

Men den røde hodeskalle var ikke død

I mai 1941 kom det tredje nummeret av Captain America Comics ut. Det ble utgitt av Timely Comics, Inc (som i dag heter Marvel). Joe Simon og Jack Kirby, med hjelp fra Al Avison, Al Gabriele, Bernie Klein, George Roussos og Reed Crandall leverer tre historier om den ultra-amerikanske helten. Det er også en liten novelle om kapteinen, signert av Stan "the man" Lee. Jeg tror dette er det første bidraget til Stan, som er mannen som gjorde Marvel til den store tegneseriegiganten det er i dag.Jeg hadde rett, den røde hodeskalle kommer tilbake. Det viser seg at Cap bare trodde han hadde slått ham i hjel. Noe senere våkner den bevisstløse Red Skull og på ny truer det amerikanske folk. Denne gangen med en diger "Power drill" som kan ødelegge hele byer.Captein America og hans lille guttevenn Bucky redder selvsagt dagen. Red Skull tror han klarer å drepe Cap, men det var noen sirkussvindlere som hadde kledd seg ut for å stjele småpenger fra unger som ville ha autograf av Captain America.

I den andre historien blir menig Steve Rogers, kapteinens alter ego, leid inn som statist i en Hollywood-film hvor flere mord blir begått. Skuespiller Goris Barloff blir mistenkt, da hans pukkelryggede rollefigur er morderen, men er den berømte skuespilleren morderen, eller har noen andre stjålet kostymet hans?I den siste historien må Captain America stoppe en sommerfugl-mann som stjeler verdisaker fra et museum.Til slutt er det en kort historie om Tuk the Caveboy som må styrte kongen av Atlantis (ikke det samme Atlantis som Sub-Mariner hersker over) slik at den eksilerte dronningen kan ta sin rettmessige plass. Det er også en kort, historisk, fortelling om en fyr som spionerte på perserne, før vi får nok en tåpelig historie om Hurricane som igjen må kjempe mot djevelen Pluto.Ja, mange av disse gamle tegneserien er ganske tåpelige, men en del av dem har sin egen sjarm, en uskyldig naivitet som virker litt eksotisk i dagens kyniske samfunn.

#tegneserie #marvel #captainamerica #redskull

Fengsel

Det tjuetredje nummeret av tegneserien Jennifer Blood fra Dynamite Entertainment hopper litt frem og tilbake.Hun er i fengsel, så hopper vi tilbake til der forrige nummer sluttet, så hopper vi tilbake til barndommen, rettssaken osv. Vi får avslutningen på denne delen av sagaen om Jennifer Blood, men dette er også et slags oppsummeringsblad som kort forteller oss alt som har skjedd hittil. Personlig hadde jeg foretrukket at det ble brukt mest tid på historien og ikke så mye tilbakeblikk. Mulig dette var tenkt som et sted å starte for de som ikke har fulgt serien fra begynnelsen?

Det kan virke som om dette er slutten. Sagaen om Jennifer Blood kunne ha endt her, men det er flere blader igjen. Dette hadde egentlig vært en bra slutt. Er litt redd for at de fortsetter bare for å melke mer penger. Vi får se om kvaliteten holder seg videre. Og hvordan de skal klare å finne på mer galskap etter dette.

To omslag denne gangen, det øverste er av Mike Mayhew, er litt usikker på hvem som tegnet det andre:

Fra Dynamite sine hjemmesider:

SKU: C72513018410802311
Rating: Mature
Covers: Mike Mayhew
Writer: Al Ewing
Artist: Eman Casallos
Colorist: Inlight Studio
Awards: N/A
Publication Date: Jan 2013
Format: Comic Book
Page Count: 32 pages
Rights: WW
Age range: 16+
UPC: 725130184108 02311
ON SALE DATE: January 23
UPC: 725130184108 02321
We find out the last bloody details of what happened to Revere, New Mexico. Who survived and what was left of them? Meanwhile, Prisoner #060665 - Jessica Blute - is beginning her first day in Las Chacales Women's Correctional Facility. And maybe - just maybe - her last day alive.

#tegneserie #dynamite #jenniferblood #Ewing #casallos #fengsel

Velkommen til helvetesmunnen

Når man oversetter tittelen til norsk så kunne man nesten tro at dette er en instruksjonsvideo fra tannlegehøyskolen, eller muligens et slagord på sigarett-pakker. Men Welcome to the Hellmouth er den første episoden av den fantastiske tv-serien Buffy: The Vampire Slayer.
Hendelsene i den originale filmen er omskrevet litt for å passe bedre. Nå brente Buffy ned gymsalen for å drepe vampyrene, noe som medførte at hun ble utvist fra skolen. Buffy og moren flytter til Sunnydale og Buffy må finne seg til rette på en ny skole. Jeg synes det er veldig flott av henne å velge Willow, Xander og Jesse som venner i stedet for den populære Cordelia og hennes bimbo-klikk.

Og i skolebiblioteket finner vi den britiske bibliotekaren Rupert Giles. Det ivrige gliset hans da han deiser vampyrboken på bordet er jo bare så herlig.Giles er en Watcher, og hans jobb er å trene opp Slayeren til kampen mot vampyrene. Buffy vil helst glemme alt om det overnaturlige og bare være en vanlig jente, men det toget har gått, søta. Storvampyren The Master ønsker å gjenoppstå, så hans tjenere jakter på skoleungdommer han kan drikke blod fra.

Trailer:


Dramatis personae:

Buffy Summers, The Vampire Slayer (Sarah Michelle Gellar)Joyce Summers, Buffys mor og lykkelig uvitende om alt som har med vampyrer å gjøre (Kristine Sutherland)Xander Harris, som Buffy blir venn med (Nicholas Brendon). Når han finner staken til Buffy så tror han hun har tenkt å bygge et lite gjerde. Hadde jeg vært en testosteronfylt tenåring ville jeg ha trodd at det var noe som rimer med Bilbo, for den er ikke så spiss.Willow Rosenberg, den søte nerdejenta som blir venn med Buffy, og et lett mål for vampyrer (Alyson Hannigan)Jesse, også en ny venn av Buffy som også er et let mål for vampyrer (Eric Balfour)Cordelia Chase, den vakre og populære jenta, som egentlig er ganske ufyselig (Charisma Carpenter)Skolens rektor, Mr. Flutie (Ken Lerner)Skolens bibliotekar, den britiske Rupert Giles som viser seg å være Buffys Watcher (Anthony Stewart Head)Det er også en mystisk figur som lusker i skyggene. Han kommer med advarsler og sier han er en venn, men ikke nødvendigvis Buffy sin venn (David Boreanaz)Den sexy vampyren Darla, med og uten vamp-face (Julie Benz). Hun spiser forresten en ung Carmine Giovinazzo som senere får en hovedrolle i CSI New York.

Vampyren Luke (Brian Thompson)Mestervampyren The Master (Mark Metcalf)#tv #buffy #vampyr #willow #xander #darla #rupert #giles #angel #sarahmichellegellar #alysonhannigan #anthonystewarthead #davidboreanaz #charismacarpenter #nicholasbrendon

Sub-Mariner

På våren i 1941 utga Timely Comics, Inc (i dag heter de Marvel) et nytt blad: Sub-Mariner Comics. De hadde skjønt at det smarte var å satse på sine mest populære helter. Fra før av hadde The Human Torch og Captain America fått egne blader. Nå var det prinsen fra havet sin tur.Her har Bill Everett to historier om Namor the Sub-Mariner (og det ser ut som om de har bestemt seg for å ha ham som helt og ikke skurk. I hvert fall for en stund fremover).

I den første historien sender Adolf Hitler en flåte ubåter for å knuse Atlantis, Namors hjem under havet. Keiseren blir drept under bombingen, så Namor tar over styringen og slår tilbake. Han og hans folk knuser sikket flere ubåter enn det tyskerne hadde i virkeligheten.

I den andre historien er innbyggerne i Atlantis syke, og trenger radium for å kureres. Namor drar til New York, men der har skurker stjålet alt radiumet fra sykehuset. I stedet for å dra til en annen by, prøver han å finne tyvene. Han blir tipset av Betty Dean i politiet om at tyvene siste ble sett i Central Park. Hvorfor politiet selv ikke kunne undersøke parken og finne det åpne kumlokket vites ikke. I alle fall er det Namor som må gjøre politiets jobb.

Til slutt har Paul Gustavson en historie om The Angel, hvor han må kjempe mot noen hvite zombie-liknende fyrer som kaster dartpiler.

Namor-historiene er greie nok, men som i alle de tidlige Marvel-tegneseriene så er det en del småplukk. Jeg tror ikke de gjorde noe Research og bare fant på ting som hørtes kule ut. Jeg tror heller ikke de tenkte så hardt igjennom alt for å gjøre historieforløpet troverdig. De var mer opptatt av å lage noe moro.

På omtrent samme tid ga de også ut Marvel Mystery Comics nummer 19:The Human Torch og Toro går etter The Hag som lager uro på børsen. Under tumultene brekker Toro armen, og legene sier han må ha en "flame infusion" for å bli frisk. Etter at det er gjort så har flammene til Toro blitt svakere. Han kommer nå aldri til å bli like sterk som Torch.

Namor er også med i dette bladet, og det er her han bestemmer seg for å kjempe mot nazistene, og det er dette som leder opp til hendelsene i Sub-Mariner Comics.

Ka-Zar må kjempe mot noen øglemenn som kalles Limbos.

Terry Vance lurer en skurk til å bli hederlig ved å lage falske spøkelser.

Professor Zog må bruke Electro for å hjelpe en gammel kompis fra Oxford, hvis datter er i trøbbel. Jeg tror dette er siste historie om Electro.

The Vision må redde en professor fra nazister.

Angel fortsetter kampen mot The Cat's Paw som han først møtte i forrige blad.

#tegneserie #marvel #namor #krig #ubåt

Milkshake

I det tjueandre nummeret av tegneserien Jennifer Blood fra Dynamite Entertainment går alt til helvete.De nye Ninjettene, etterforsker Pruitt, narkolangerne, en internetterforsker, narkoetterforskere og en gærn bondetamp med hagle fyrer løs. Og ungene til Jennifer blir kidnappet, eller reddet, det spørs hvordan du ser det.

Jennifer begynner å innse hva hun har blitt, og det kommer som et sjokk på henne.

Dette er et av de heftigste bladene så langt. Og det sier litt.

Omslaget er igjen tegnet av Mike Mayhew:Fra Dynamite sine hjemmesider:

SKU: C72513018410802211
Rating: Mature
Covers: Mike Mayhew
Writer: Al Ewing
Artist: Kewber Baal
Colorist: Inlight Studio
Awards: N/A
Publication Date: Dec 2012
Format: Comic Book
Page Count: 32 pages
Rights: WW
Age range: 16+
UPC: 725130184108 02211
The Trial Of Jennifer Blood continues, as we find out more about the apocalyptic circumstances that led to Jen's downfall. Contents may include: The Ninjettes vs. Jen! The increasingly odd Detective Elaine Pruitt vs. Internal Affairs! Ray Buwick vs. A Large Milkshake! Life Imprisonment vs. Execution! (Can we have a phone vote? No? Okay.)

#tegneserie #dynamite #jenniferblood #Ewing #kewber #baal

Instagram

hits