Mystery Weekly Magazine Juli 

Mystery Weekly er et kanadisk litteraturblad som utgis månedlig. Jeg har fått et gratis abbonement fra dem mot å skrive litt om dem. Jeg leser vanligvis for det meste science fiction eller fantasy, men litt krim en gang i blant er hyggelig det også.

Juli-utgaven av bladet er, ifølge forsiden ekstra feit og en humor-utgivelse. Altså har bladet flere sider enn vanlig, og historiene skal være humoristiske. Det høres jo bra ut :) 

Og det starter veldig bra med novellen A Ghastleig Curse av Melanie Atherton Allen. Denne likte jeg veldig godt. Den har et standard mordmysterium: en rik mann er funnet myrdet og en etterforsker sendes til godset og snakker med familien og tjenerne. Men der mange slike historier har en ganske tørr og kjedelig stil, så har denne et livlig språk og en vittig fortellerstil. Dessuten begynner man tidlig å ane at det kan være noe overnaturlig her også. Denne var kjempebra. Tro meg, det er verdt å skaffe seg denne utgivelsen bare på grunn av den første historien.

Knife Killer
Licensed from: HomeStead Digital / yayimages.com


Den neste novellen heter Uncle Charlie and the Passport og er skrevet av Thom Bennett. Her handler det om en mann som skal på et middelhavscruise med kjæresten, og rett før de skal reise så oppdager han at passet hans har gått ut på dato. Og det er ikke tid til å fornye det. Så da spør han sin onkel Charlie om hjelp... Denne var ikke så veldig morsom, men en helt ok historie om viktigheten av å betale gjelden sin.

Norwegian passport
Licensed from: Brage / yayimages.com


Gun Control av Tom Tolnay er egentlig mer tragisk enn komisk. Vi er på en bar i USA og en gruppe fordrukne gærninger diskuterer våpen og deres ekstreme motstand mot våpenkontroll. Jeg må bare riste på hodet. Jeg forstår ikke den irrasjonelle trangen til å eie masse våpen som mange amerikanere ser ut til å ha. Og jeg forstår i hvert fall ikke hvorfor skoleskytinger og slikt bare forsterker dette.

Cowboy drinking whiskey from the bottle
Licensed from: acidgrey / yayimages.com


Smiling Gnome av J. Michael Major er en detektivhistorie, hvor en privatetterforsker leies inn for å etterforske drapet på en forfatter. Denne saken involverer forfattertilværelsen og filmbransjen. Det var kanskje ikke den mest spennende historien, men den var helt ok. 


Landscaping av Tapanga Koe likte jeg. Den handler om en dame som venter på broren sin. Det høres kanskje ikke så spennende ut, men det er en veldig god og mørk historie.

Shovel
Licensed from: Melpomene / yayimages.com


Publish or Perish av Kevin Z. Garvey er vel den ultimate hevndrømmen til alle forfattere som noensinne har fått avslag. Det handler om en litt smågal forfatter som oppsøker redaktøren i et krimblad som har avvist alle av hans noveller. Jeg håper virkelig at ingen hos Mystery Weekly faktisk har opplevd dette.

The Date av Bruce Harris var dessverre den novellen jeg likte minst. Her handler det om en politietterforsker som skal etterforske dødsfallet til en synsk dame. Et sekund der trodde jeg at etterforskeren var involvert på et vis (et minne som dukket opp), men så går historien over til spådommene hennes. For meg så ble denne bare kjedelig. Historier om synske personer liker jeg sjelden, da må de enten gå fullt ut med det overnaturlige, eller handle om svindelavsløringe eller noe slikt.

Til slutt er det Peter DiChellis sin novelle Darkness, Darkness, hvor det eneste vitnet til et mord er en blind mann. Denne var ganske bra. Jeg satt igjen med et ønske om at den skulle ha vært litt lenger for jeg likte skrivestilen her.

Blind man with walking stick
Licensed from: rastudio / yayimages.com


Det var novellene i denne utgaven av Mystery Weekly Magazine. Selv om det sto Fat Humour Issue på omslaget, så var det egentlig bare den første novellen som var humoristisk. Men den var jo skikkelig morsom også da. De andre var krimhistorier og mysterier slik som dette bladet vanligvis trykker. Alt i alt hadde jeg en bra lesestund med dette bladet :)

Ønsker du å lese dette, eller tidligere utgaver av Mystery Weekly, så kan du gå til www.mysteryweekly.com, Magzter eller Amazon.

#krim #humor #magazine #litteraturblad #mysteryweekly #mysteryweeklymagazine

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Instagram

hits