Arkham Horror: Fanatikerens Natt Akt 2: Midnattsmaskene 

Da er jeg klar til å spille videre på Arkham Horror The Card Game. Det var litt morsomt å skrive om hvordan det gikk da jeg spilte den første, av tre, delen av Night of the Zealot. Så når jeg i dag spilte igjennom del to, knipset jeg noen bilder og noterte litt hva som skjedde.

Jeg spiller som bibliotekaren Daisy Walker (jeg liker bøker), og det var bare så vidt jeg overlevde det første spillet. Det var en nervepirrende opplevelse. Dere kan lese hvordan det gikk her.

Har nå brukt erfaringspoengene mine til å forbedre kortstokken litt. Jeg oppgraderte forstørrelsesglasset mitt og kjøpte et leksikon. Har også fått Lita Chantler i kortstokken. Jeg håper jeg trekker henne tidlig, for hun gir bonus til styrke, og Daisy trenger virkelig hjelp med styrken sin dersom hun må slåss.

Vel, da er det bare å kaste seg i det :)

 

Massiv spoilervarsel

 

Hvis du ikke har spilt Arkham Horror The Card Game før, så vil det her røpes en del av tingene som skjer. Det vil selvsagt være litt forskjellig hver gang man spiller, avhengig av hvilke kort man trekker og hvilken karakter man spiller som. Men det er en del tvister og hendelser som alltid skjer, og det er jo mest morsomt når man ikke vet om dem på forhånd. Les videre på eget ansvar :)

 

Fanatikerens Natt (Night of The Zealot)

 

Akt 2: Midnattsmaskene (The Midnight Masks)

 

Etter de katastrofale hendelsene hjemme hos meg, har jeg nå fått roet ned nervene mine litt med en god kopp te. Lita Chantler, den rødhårede dama som hadde brutt seg inn i stua mi for å utføre et magisk ritual, har fortalt meg en utrolig historie.

«De skapningene som angrep hjemmet ditt kalles ghouler», forteller hun. «De er ondsinnede skapninger som vanligvis bor i krypter, huler og tunneller under Arkham. Disse skapningene spiser menneskelik. Og de betjenes av en mørk kult her i Arkham. En kult som tilber den eldgamle mesteren til ghoulene. Denne kulten har drept uskyldige mennesker og foret likene deres til ghoulene. Ved å stagge den monstrøse sulten deres slik har de så langt klart å vedlikeholde en mørk balanse. Helt til nå. Et av reirene deres, hvor likene ble lagret, ble nylig ødelagt. Siden da har ghoulene vært mer aktive enn normalt. Jeg har sporet bevegelsene deres og har gjort mitt beste for å hindre dem i å gå amok i bygatene. Men jeg tror det er noe verre som foregår. Kulten planlegger noe mørkere enn noe vi har sett hittil. Jeg har sett indikasjoner på at planen deres vil tre i kraft allerede i kveld. Hva som skjer da, har jeg ingen anelse om.»

«Mange av kultistene vil se ut som helt normale folk, til tross for de fæle handlingene deres. Når kulten møtes, tar de på seg hodeskallemasker med hodeskaller av diverse dyr. Dette for å beskytte identitetene deres. Disse maskene er også symboler for død og forråtnelse. Vi må finne disse kultistene, avmaske dem, avsløre planen deres og stoppe dem. Vi har bare noen få timer på oss. Vi må finne så mange kultistene som mulig før midnatt.» 

Da er det ingen tid å miste. Jeg må lete igjennom Arkham by og finne disse gærningene med dyrehodeskaller på hodet. Så, den enorme oppryddingen som trengs hjemme hos meg må vente til en annen gang.

Jeg tenker at det kan være lurt å skaffe litt hjelp, så jeg ringer til Dr. Milan Christopher, entomologiprofessoren ved universitetet. Han spiller Dungeons&Dragons, så jeg regner med han er villig til å bli med på eventyr. 

Tar også med meg et leksikon. Kunnskap er makt, og jeg vil nok trenge all den makten jeg kan få i kveld. 

Selv om jeg slo Ghoul-presten i første akt, så var det tydeligvis litt ond magi igjen i huset mitt, for plutselig kom det ut skikkelig kuldegufs (Crypt chill - å nei!). Stakkars doktor Milan sank sammen og hele kroppen hans ble dekket av rim. Jeg tok forsiktig på ham og han var helt stivfrossen. Nå angrer jeg skikkelig på at jeg ba ham om hjelp. :-(

Men jeg har ikke tid til å sørge over entomologiprofessoren. Jeg vandrer bort til sørsiden av byen for å se om det er noen kultister der. 

Jeg stopper utenfor et georgiansk herskapshus. Dette er bygget til det historiske samfunn, viden kjent for sitt private bibliotek. Skulle ønske jeg hadde lov til å utforske biblioteket deres, da det nok finnes mange saftige hemmeligheter i den lokalhistoriske samlingen deres.

Jeg får plutselig følelsen av å bli iakttatt. I regnet bak meg skimter jeg en skyggeaktig figur, og kjenner hjertet hamre i halsen (Hunting Shadow - Nei, nei, nei! Uflaks igjen. Nå mistet jeg et spor)

Jeg går så bort til sykehuset. 

St. Mary´s Hospital er det eneste sykehuset i Arkham. De har åpent hele døgnet og med alt som har foregått i byen er staben ganske så stresset, særlig Doktor Mortimore og Sykesøster Sharon som har nattevakten.

Etter et raskt søk etter mulige spor, drar jeg videre til universitetet. 

Miskatonic Universitet, hvor jeg også jobber, er et av de mest prestisjefulle universitetene i nordøstre USA. Universitetsbiblioteket er viden kjent for sin samling av okkulte bøker, og ledes av min sjef, den eminente Doktor Henry Armitage.

Akkurat nå er det helt øde her, naturlig nok siden det er midt på natten. Dessverre er dørene låst, så jeg kan ikke lete etter flere spor her (trakk Locked Door, kjedelig, men heldigvis ikke det verste som kunne ha skjedd)

Spørsmålet er da, skal jeg prøve å komme meg gjennom døren og finne flere spor, eller bare gå videre?

Jeg har dårlig tid (har tre doom-tolkens og er allerede halvveis gjennom agenda 1), så jeg går til nordsiden av byen. Det er forretningsdistriktet hvor man finner kontorer og fabrikker, og byens togstasjon. 

Og her finner jeg min første kultist: Victoria Deveraux. Eieren av antikvitetsbutikken Curiosity Shoppe, Olivier Thomas, tipset meg om at hun hadde vist stor interesse i en hodeskallemaske han hadde i butikken. Og når jeg konfronterte henne, så viste det seg at hun var medlem av den gærne kulten.

Hun angriper meg, og selv med silkehansker på, klarer hun å klore meg i ansiktet.

I stedet for å kjempe, så velger jeg å snakke med henne. Prøver å få henne til å finne fornuften sin. «Victoria, er du klar over hva du driver med. Jeg vet hvor glad du er i å samle antikviteter. Hvis kulten klarer å gjennomføre planen sin, så vil hele byen ødelegges. Og da vil det ikke lenger være mulig å kjøpe antikviteter!»

«Å giid! Det tenkte jeg ikke på,» hviner Victoria. «Jeg sier opp medlemskapet mitt med en gang»

Woohoo! En kultist uskadeliggjort! :)

Men, å nei! (En Akolytt spawner på sørsiden og har en doom token. Når da Mythos Phase kommer går agendaen videre!)

Kulten likte tydeligvis ikke at Victoria deserterte, for nå kommer det en Maskert gærning etter meg! 

Heldigvis har jeg leksikonet mitt med meg, noe som gir meg litt mer styrke. Får håpe det er nok.

Jeg bruker leksikonet som en klubbe og denger ham i hodet. Med et forbauset grynt tar han et steg bakover. Han hadde nok ikke forventet at en blond bibliotekar kunne være en actionhelt! Jeg prøver igjen, men denne gangen dukker han unna. Det gjør han også med det neste slaget, denne gangen med en hånlig latter. Ikke bra!

Nå er det hans tur, Han svinger kniven og jeg får et dypt, blødende kutt på den ene skulderen.

Okay, nå er jeg i trøbbel.

(Jeg har en kniv på hånden som jeg kan spille, men selv med den så vil jeg ikke klare å drepe denne karen denne runden. Og jeg tåler ikke flere slag av ham. Jeg har også Medical Texts på hånden, den kan jeg legge ut og bruke til å helbrede meg selv slik at jeg overlever en runde til. Men da uten å kunne gi fyren noe skade. Eller jeg kan prøve å rømme, og håpe at jeg finner noe som kan redde meg. Kan også avslutte akten, men det er fortsatt seks runder igjen, hvis jeg er heldig, før jeg makser ut på doom tokens)

«He who runs away, lives to fight another day!» Jeg prøver å rømme (agility skill check).

Yess! Det fungerte. Jeg har to actions igjen, så jeg flytter to lokasjoner (fiender kan bare flytte en av gangen hvis jeg har tolket reglene riktig). Jeg passerer banken i sentrum og ender opp i den østre delen av byen. 

Den maskerte kultistene flytter seg bort til banken. (Har nå tre doom-tokens, åtte så er det game over)

Og tror dere ikke at det dukket opp nok et monster!! 

Det der føltes urettferdig. Jeg prøver å komme meg unna igjen. Ah, det gikk akkurat, takket være leksikonet.

(Nå leste jeg forresten igjennom reglene for evasion igjen, og ser nå at egentlig skulle det ha gått en runde før Masked Hunter kunne bevege seg igjen. Når man evader så blir monsteret exhausted. Exhaustion blir annullert i upkeep-fasen, som kommer etter fiendefasen. I stedet for å gå tilbake så lar jeg bare Masked Hunter bli værende i banken i en runde nå. Han titter litt på pengene eller noe. Jeg trenger visst all den hjelpen jeg kan få.)

Ok, jeg har to actions igjen. Jeg har ikke nok ressurser til å bruke Medical Texts, så jeg kaller i stedet etter en forskningsbibliotekar (Easttown gjør allierte billigere å legge ut). Så her kommer Albert, tvillingbroren til Alfred som dessverre mistet hodet i første akt. Tror ikke jeg skal Albert om det før vi er trygge. 

Tar også sporet som er i easttown, rømmer videre neste runde.

OK, da beundrer den maskerte jegeren banken og flytter ikke (som beskrevet ovenfor), mens Nightgaunt-skapningen er for utslitt til å gjøre noe. (Jeg trakk en Crypt Chill igjen, men fikk en +1 chaos token, så det gikk heldigvis bra denne gangen).

Det første jeg gjør er å rope etter Hildur, søsteren til Olga som også døde i første akt. Hun vet heldigvis ikke det og går med på å hjelpe meg. (Jeg trenger all den kanonføden jeg kan finne!) 

Jeg løper bort til kirkegården, for der er det sikkert tryggere. Klarer heldigvis å slå willpower-testen. (Ellers hadde jeg havnet i Rivertown, hvor den maskerte jegeren kunne ha tatt meg. Jeg vet ikke om det er riktig men har ikke latt det være mulig å gå på skrå, bare opp eller ned). Jeg bruker også sporene jeg har samlet til å avsløre nok en kultist. Jeg glemte forresten å si tidligere at jeg vet at Ruth Turner, som jobber på likhuset, er en kultist. Nevnte det ikke for hun er på sykehuset og jeg må dit for å håndtere henne. Nå vet jeg også at Peter Warren, professoren av okkulte studier, også er en kultist. Jeg må bort til universitetet for å håndtere ham. 

OK. Den Maskerte jegeren er fortsatt etter meg og drar til Østbyen. Nightgaunt-skapningen kommer også til kirkegården og angriper. Den river armen av stakkars Hildur (déjà vu!) og slår henne ihjel med den.

(Jeg er usikker på hva som skjer med doom-token som er på Arcane Initiate når hun dør, men velger å tolke det som om den forsvinner. Jeg trenger all den hjelpen jeg kan få).

Nok en gang klarer jeg å stikke av fra Nightgaunt-skapningen. Jeg plukker med meg et spor og løper til elven.

Den Maskerte jegeren går til kirkegården.

Jeg tar sporet som ligger ved elven og drar til universitetet hvor jeg møter Peter Warren. Jeg bruker sporene mine og prøver å snakke ham til fornuft.

«Professor Warren. Vet du ikke at hele byen kommer til å bli ødelagt om kulten vinner? Også biblioteket! Tenk på alle bøkene som kommer til å bli ødelagt!»

«Nei!! Ikke bøkene!» Jamrer professor Warren. «Du har rett. Jeg slutter med en gang. Vi kan ikke la noe skje med de verdifulle bøkene!»

Ja!! Enda en kultist beseiret. Jeg klarer da heldigvis å gjøre noe :)

Både Jegeren og Nightgaunt-skapningen drar til elven. De jakter fortsatt på meg.

OK, nå er det såpass mange doom-tokens at dette er de siste spillerunden.

Jeg klarer ikke å vinne det her. Jeg må bare innse det. Det eneste jeg kan prøve å gjøre er å dra til sykehuset og prøve å evade Ruth Turner for å beseire henne. Alt annet vil enten få meg drept eller ikke føre til noe som helst. Da har jeg i det minste muligheten til å få et victory point til.

Første forsøk går så skeis at det dukker opp enda en doom token. Andre, og siste forsøk går bra, selv med en -1 chaos token. (Mind Over Matter-kortet er fantastisk).

Jegeren og monsteret kommer nærmere, men det gjør ikke noe lenger, for nå er det så mange doom-tokens at spillet er over.

 

Kirkeklokkene slår tolv slag som runger gjennom byen. Det er midnatt og jeg har ikke lenger tid til å lete etter flere kultister. Jeg blir nødt til å handle etter den lille informasjonen jeg har klart å finne. Jeg håper bare at det er nok?

 

Slutt på akt 2.

 

Jeg klarte ikke å vinne, men jeg overlevde i det minste. Yay!!

Jeg fikk seks erfaringspoeng (overvant tre kultister, samt poeng for kirkegården, nordsiden og universitetet).

 

Igjen tenker jeg at det nok er mye bedre hvis man er to eller flere. For man trenger en smartypants karakter (slik som Daisy) til å finne spor, og man trenger en sterking som kan slåss mot monstrene og kultistene. Muligens skulle jeg bare ha spilt med to karakterer og styrt dem begge selv.

Gleder meg til å ta fatt på tredje og siste del av denne kampanjen, men jeg rekker det sikkert ikke før til neste helg. Man må jo jobbe for å kunne få råd til spill og bøker.

Jeg håper dere syntes det var litt morsomt å lese om hvordan det gikk da jeg spilte. Ble ganske stressende på slutten der syntes jeg. Etter at Masked Hunter dukket opp så måtte jeg bare flykte og flykte hele tiden, og rakk ikke å spille noen gode kort. Hadde ikke den Nightgaunt-en dukket kunne jeg muligens ha fått lagt ut flere kort og prøvd meg på noen angrep mot jegeren. Men slik gikk det dessverre ikke. Får krysse fingrene for at det går bedre i tredje akt, men har på følelsen av at det bare vil bli vanskeligere.

Hvordan det gikk i tredje akt kan dere lese om her.

#spill #arkhamhorror #kortspill #kort #arkhamhorrorthecardgame #fantasyflightgames #lovecraft

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Instagram

hits