Grunge

Det har blitt litt lite lesing i det siste. Stort sett har det gått i tegneserier eller gaming. Først med 7 Days to Die og så med Ghost Recon: Wildlands. Men begynner å få igjen leselysten igjen nå. Første bok er Grunge av John Ringo og Larry Correia. 

Monster Hunter bøkene til Larry Correia har jeg virkelig sansen for. Herlig sprø humor, masse action og crazy historier om monstre. Masse masse monstre. John Ringo, en annen forfatter jeg liker veldig godt (Black Tide Rising serien hans anbefales) likte også tydeligvis disse bøkene. Han tok kontakt med Correia og fikk tillatelse til å skrive memoarene til en monsterjeger fra 80-tallet.

Det blir ikke helt det samme. Ringo klarer ikke å skape den samme livlige og crazy opplevelsen som Correia gjorde i sine bøker. Det er også ikke helt en sammenhengende bok her. Det er mer som en rekke løst sammensatte noveller, en i hvert kapittel. Hovedpersonen, Chad, er veldig kul. Damemagnet, supersmart, ekstraordinær lingvist, supermusiker og sverdekspert. Han er litt for kul og utrolig egentlig. Han er så tøff at man mister helt følelsen av fare, noe som trekker ned litt på leseopplevelsen.

Det det rett og slett handler om er at Chad blir medlem av Monster Hunter International, et firma som jakter på monstre. Og så får vi lese om noen av oppdragene han er med på.

Og hvorfor heter boken Grunge? Det får man ikke svaret på før i den aller siste setningen. Det er teit, men litt morsomt også.

Jeg syntes boken var litt treg i begynnelsen, men når jeg endelig klarte å slutte å tenke på hvor urealistisk god Chad var på alle områder, så kunne jeg hygge meg litt med fortellingene. Til syvende og sist er det en helt grei bok, men jeg kunne ikke la være å bli bittelitt skuffet siden jeg tidligere har lest de fantastiske bøkene til Larry Correia og forventet meg noe lignende.

Jeg vil anbefale at du starter med Monster Hunter International og leser bøkene til Larry Correia først. Hvis du virkelig liker dem, så kan du prøve deg på denne etterpå.

#bok #bokanmeldelse #monsterhunter #johnringo #larrycorreia #fantasy #action

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Instagram

hits