Kaptein Marvel 

Jeg holder fortsatt på med det lille prosjektet mitt der jeg prøver å lese alle Marvel-tegneseriene i den rekkefølgen de ble utgitt. Har nå kommet til mai 1968 og der kommer det et nytt blad med en ny helt: Captain Marvel.

Helt ny er han ikke, han dukket første gang opp i Marvel Super-Heroes nummer 12 som kom ut i desember 1967. Han ble raskt populær, så bare et halvt år senere ga de ham et helt eget blad.

Så hvem er Captain Marvel? Han heter Mar-Vell og er en Kree.

Kree-rasen ble interessert i Jorda etter at Fantastic Four beseiret roboten Sentry 459, og en stund etterpå Ronan the Accuser som dro til Jorda for å se hva som skjedde med roboten. Mar-Vell blir sendt til Jorden som en spion. Han tar identiteten til den nylig avdøde vitenskapsmannen Walter Lawson og begynner å studere disse jordboerne.

Han har noen konflikter på hjemmebane. Han er forelsket i Una, sykesøsteren på romskipet som fraktet Mar-Vell til jorden. Men kapteinen på skipet, Yon-Rogg er også interessert i Una, så han prøver å sabotere oppdraget og få Mar-Vell drept.

En annen vanskelighet som Mar-Vell har, er at han ikke tåler atmosfæren på jorden. Han klarer seg en time, så må han enten ta medisin, eller ta på seg romhjelmen sin. Det gjør det jo litt vanskelig å late som om han er et menneske.

I bladet her så vekker Yon-Rogg robot 459 til live igjen. Roboten går til angrep på et atomkraftverk, og Mar-Vell må stoppe den. Han kler på seg kampdrakten sin og tar på seg hjelmen. Og blir da til superhelten Captain Marvel. Det aner meg at det blir noen vansker der. Etter det jeg kjenner til, så regnes han som en helt nå, så det blir spennende å lese om hvordan det gikk til at han gikk imot ordrene sine. Eller kanskje noe skjer så ordrene endrer seg?

Captain Marvel er en av heltene jeg vet veldig lite om. Jeg vet at i dagens tegneserier så er det Carol Danvers som er Captain Marvel. I denne tegneserien er hun en sikkerhetsoffiser som Captain Marvel må redde fra den løpske roboten. Blir spennende å finne ut hvordan det går til at hun etter hvert tar over identiteten hans.

Jeg skal lese videre. Er litt tidlig å si helt sikkert, men denne serien virker som et friskt pust jeg kommer til å sette stor pris på fremover. Den interne konflikten hans med at han er en spion sendt fra en fremmed rase, mens han samtidig er en superhelt som hjelper folk er interessant. Gleder meg til å se hvordan det vil utvikle seg.

Kommer med et nytt innlegg om Marvel-lesingen min neste gang det skjer noe nytt og spennende :)

Det var forresten Roy Thomas som skrev historien i dette bladet, og Gene Colan som sto for tegningene.

#marvel #tegneserie #captainmarvel #caroldanvers #marvell #kree

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Instagram

hits