Kaptein America 

Jeg har et "bittelite" prosjekt gående der jeg prøver å lese igjennom alle Marvel-tegneseriene i den rekkefølgen de ble utgitt. Som jeg skrev nylig her på bloggen, så har jeg kommet til april i 1968. Så det er noen tegneserier igjen før jeg klarer å ta igjen dagens utgivelser.

Som jeg skrev i innlegget om Hulken nå nettopp, så begynte Marvel nå å omorganisere litt og starte med noen nye blader. Det neste nye bladet er Captain America, som fortsetter på nummerserien til Tales of Suspense. Derfor er det første bladet i Captain America-serien nummer 100.

Cap er ikke min favoritt-helt. Ja, han er tøff og edel og historiene hans er ofte ganske gode. Men han heter jo Kaptein Amerika, og uniformen hans er jo nærmest det amerikanske flagget. Han blir litt for nasjonalistisk synes jeg. Heldigvis er nasjonalismen hans tonet ned en god del (for tiden. Den var skikkelig til stedet i bladene fra 40-tallet) så det går helt greit å lese tegneserien.

I den første episoden i sitt eget blad, vel han har jo hatt egne blader før. Men dette er hans første blad i det som kalles tegneserienes sølvalder (fra da Fantastic Four nummer 1 ble utgitt og... er litt usikker på hvor lenge sølvalderen regnes... ut 60-tallet?).

I den første historien i sitt eget blad, så er Cap og Black Panther fanget av Baron Zemo. Irma Kruhl (som egentlig er SHIELD-agenten Agent Thirteen, eller Sharon Carter, i forkledning) er blitt beordret til å henrette Cap. Det er jo en gryende romanse mellom Cap og Thirteen (Jeg tenker på House M.D. hver gang jeg skriver Thirteen) så hun har ikke så veldig lyst til det. Hun klarer å så vidt bomme slik at Zemo fortsatt stoler på henne. Og det gir henne muligheten til utføre oppdraget sitt, som er å sabotere solstrålevåpenet som Zemo har tenkt å bruke til å ødelegge USA. 

Cap og Black Panther klarer å kjempe seg fri til slutt. De klarer til å med å bekjempe Destructon, roboten til Zemo. Nå er det jo slik at Baron Zemo er død, så hvem er det som skjuler seg bak masken? Jo, det er Franz Gruber, piloten til Zemo. Han så Zemo bli drept etter kampen mot Cap i Avengers nummer 15, og bestemte seg da for å ta kostymet og bli en storskurk selv.

Mennene til Zemo blir selvsagt sinte. De skyter Franz og dreper ham. Deretter overgir de seg til Black Panther, som jo er Prins T'Challa og har sin egen politistyrke på lur.

Så det endte godt til slutt.

Historien var skrevet av Stan Lee og tegnet av Jack Kirby.

Jeg skal fortsette å lese videre på Marvel-tegneseriene. Dere skal få en oppdatering en gang iblant. Planen er å skrive en liten status hver gang et nytt blad gis ut eller det skjer noe spesielt som jeg får lyst til å dele med dere.

Inntil da, her er en liten musikkvideo jeg fant på Youtube hvor både Cap og Black Panther er med. Syntes den var litt kul. Den inneholder scener fra filmen Captain America: Civil War.

b0Qs16rtgpA


#tegneserie #marvel #captainamerica #baronzemo #blackpanther #stanlee #shield #jackkirby

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Instagram

hits