Madras Cafe 

Det er søndag og det regner ute, så jeg poppet litt popcorn og satte meg ned for å se litt film. Lette litt rundt inne på Netflix og valgte til slutt den indiske filmen Madras Cafe (fra 2013). John Abraham var med. Han husket jeg godt fra Dhoom. Og det så ut til å være en action-film om en RAW-agent (indisk etterretning).

Det ble dessverre ikke helt som forventet.

Filmen er basert på virkelige hendelser, da konflikten på Sri Lanka med opprør og etnisk rensking av tamiler. Gjennom agenten Vikram Singh (John Abraham) forteller den om årene like før attentatet mot Rajiv Gandhi, tidligere statsminister. Dette er da på slutten av 80-tallet og begynnelsen av 90-tallet.

Dette var ikke en film man setter seg ned for å se som underholdning, i hvert ikke for meg. Dette var mer en sånn type film som man får se i historietimen på skolen. 

Den var litt kjedelig.

Historien i seg selv er selvsagt spennende. Spioner, opprørere, attentat og skitten politikk. Men den blir fortalt på en kjedelig måte. Den hopper fremover og utelater ting. Eksempelvis blir Vikram plutselig tatt til fange. Vi får ikke se hvordan eller hva som skjedde. Han er bare plutselig en fange. Flyten i historien brytes når det gjøres slik, og det føles ikke egentlig som en sammenhengende film, men mer som som man hopper mellom kapitler i en historiebok.

Filmen viser heller ikke de spennende bitene. Og de få gangene det er skyting, så er sekvensene klippet slik at at det bare blir forvirrende. Filmen hopper lynraskt mellom kameravinklene, og i tillegg er kameraene ofte ustødige. Det viser riktignok hvor kaotisk og uoversiktlig det faktisk er i en skyteepisode, men det gjør det ikke lett å følge med på hva som skjer.

Jeg ble litt skuffet. Dette er første gangen jeg ser en indisk film som jeg ikke liker. Det er ingen sang og dansenumre i denne filmen. Den er dønn alvorlig, men på en litt kjedelig måte.

Er du veldig historieinteressert, og da særlig om problemene til tamilene på Sri Lanka, så er nok denne filmen kjempebra. For meg, så passet den ikke. Jeg unngår vanligvis filmer som er basert på virkelige hendelser, men dessverre så sa ikke beskrivelsen til Netflix at denne var det.

Trailer:

hnkKI01I0Ac


#film #indiskfilm #madrascafe #raw #srilanka #spion #agent #attentat #opprør

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Instagram

hits