Den utrolige Hulken 

Jeg har jo et "bittelite" prosjekt gående der jeg prøver å lese igjennom alle Marvel-tegneseriene i den rekkefølgen de ble utgitt. Dere som har fulgt med på bloggen her en stund vet at dette har gått litt i rykk og napp. Vel, nå har jeg fått lest litt videre.

Har forresten kjøpt meg en ny iPad. Den nye iPad Pro 10,5 tommer. Min gamle var ganske treg og kunne ikke en gang oppdateres med iOS 10, så det var på tide. Den nye er helt nydelig å lese tegneserier på. Skarpere bilde og det går mye raskere å laste inn tegneseriene. Den kostet en stor bit av årets feriepenger, men varer den like lenge som den forrige iPaden min så var det mer enn verdt det.

Men det var tegneserier jeg tenkte å skrive kort om i dag.

Jeg har lest ganske mange Marvel-tegneserier nå. Alle som er tilgjengelige på Marvel Unlimited fra 1939 og frem til april 1968 hvor jeg nå holder på. Det er mye igjen fortsatt, men jeg har ikke gitt opp å ta igjen :)

I 1968 så opplevde nok Marvel veldig gode salg, for de utvidet bladutgivelsene sine. Mange av heltene delte blader med andre helter, og følgelig var historiene korte da de bare fikk et halvt blad å boltre seg i. I april 68 og fremover i løpet av året fikk noen av dem egne blader i stedet, og da mye mer plass til å lage lengre og bedre historier.

Den første er Hulken, som frem til da hadde delt Tales to Astonish med Namor the Sub-Mariner. Hulken fikk også fortsette nummerserien, så The Incredible Hulk nummer 102 er det første bladet.

Må jo også nevne at Hulken faktisk hadde et eget blad tidligere også (var vel i 1962 om jeg ikke husker feil), men det ble nedlagt etter 6 utgivelser. Etter en stund kom han tilbake igjen, først som gjest/skurk i noen av de andre heltenes blader, og så etter hvert fikk han egne historier i Tales to Astonish.

Jeg liker Hulken. Det er ikke alle seriene som er like gode, i hvert fall ikke etter min smak, men Hulken er en av de bedre. Jeg har mer sansen for antihelter egentlig. Og Hulken er jo helt klart en anti-helt. Han er jo vitenskapsmannen Bruce Banner, som etter å ha blitt utsatt for gammastråling forvandler seg til en grønn, supersterk og supersint Hulk når han blir opphisset eller sint. Ja, det var litt annerledes i starten med ham, men nå er det sånn Hulken fungerer. Hulken er egentlig snill, men han har skikkelige problemer med sinnemestring, og siden han ser skummel ut så tror folk han er et monster, behandler ham deretter og gjør ham mer sint. En ond sirkel det er vanskelig å komme seg ut av.

Historien i The Incredible Hulk nummer 102 er også ganske morsom. Men først litt bakgrunnshistorikk, for det geniale som Marvel gjorde mens Stan Lee skrev alle seriene, var å putte alle heltene i samme univers. Dermed var det slik at det som skjedde i ett tegneserieblad også påvirket det som skjedde i de andre.

Tordenguden Thor (en av de seriene jeg så langt ikke liker så godt) har litt problemer for tiden. Han gjorde sin far, Odin, sint. Dermed tok Odin fra ham mye av kreftene hans. Thor er fortsatt veldig sterk, men ikke lenger supersterk. Loki er jo Thors nemesis og har hele tiden ønsket å ta livet av stebroren sin. Så Loki har gitt superkrefter til en skurk som kalles Wrecker (han har et brekkjern som han knuser ting med). Og Wrecker holder på å grisebanke Thor, til Lokis store glede. Men Loki er litt bekymret for at Odin skal se at favorittsønnen er i problemer og hjelpe ham, så Loki trenger noe å distrahere ham med.

Og hva er vel en bedre distraksjon en Hulken? Loki bruker magien sin og tryller Hulken opp til Asgard, og tenker at det kommer til å bli kaos.

Det kan det nok bli, for nok en gang begynner jeg å tenke på den legendariske scenen fra Avengers-filmen:

31ZjnrHR8EA


Hahahahahahahaha. Den morsomste scenen i hele filmen.

Det går ikke helt som Loki har planlagt i tegneserien heller. Samtidig som alt dette skjer, så har Enchantress og Executioner samlet en hær av troll og planlegger å invadere Asgard. Hulken endre opp med å jage vekk hæren og Odin belønner ham ved å sende ham tilbake til jorden igjen (for Hulken var nær ved å fornærme Odin, som egentlig slår meg som alt for nærtagende).

Jeg gleder meg til å lese videre og se hvilke eventyr Hulken opplever nå som han har eget blad og historiene hans kan fortelles over dobbelt så mange sider.

Dit jeg har kommet, så er det forresten ikke lenger Stan Lee som skriver alle historiene. Denne var skrevet av Gary Friedrich og tegnet av Marie Severin.

#tegneserie #marvel #hulk #odin #asgard #loki #brucebanner

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Instagram

hits