Glow 

Glow er en ny originalserie fra Netflix. Laget av de samme folkene som lagde Orange Is The New Black, så det er jo ganske lovende. Jeg har vært litt nysgjerrig på denne helt siden jeg først hørte om den. Serien er satt på 80-tallet og følger kvinnelige wrestlere.

Wrestling er ikke noe vi er så veldig godt kjent med her i Norge. Jeg husker fra min ungdom at TV3 sendte et amerikansk wrestling-program en gang i tiden. Det var jo ganske gøy, men tydeligvis var det ikke alle som syntes det, for programmet forsvant etter hvert.

Serien handler om oppstarten. Den noe fallerte regissøren Sam Sylvia (Marc Maron) har fått penger fra wrestlingentusiast og rikmannssønnen Bash (Chris Lowell fra blant annet Private Practise og Veronica Mars) til å lage et tv-program om kvinnelige wrestlere. GLOW står for Gorgeous Ladies of Wrestling (Nydelige damer fra wrestling). 

Så det starter med en audition og så begynner treningen og kampen om å lage en pilot til tv-showet. Blant de kvinnelige wrestlerne er det mange spennende damer, eller karakterer kan man vel si. Det er masse intriger, drama og bakgrunnshistorier å ta for seg av. Dessverre er det ikke alle som får like mye fokus som de egentlig fortjener. Det er jo litt som med starten på OITNB også. Der synes jeg de senere sesongen er mye bedre, da de fokuserer mye mer på de som bare var bikarakterer i begynnelsen og mindre på Piper.

I Glow er det to venninnene, som etter første episode blir forhenværende venninner etter en episode jeg ikke vil røpe, som er i fokus. Det er skuespillerinnen som er på desperat jakt etter arbeid, Ruth (Alison Brie) og såpeoperastjernen som ble husmor, Debbie (Betty Gilpin fra blant annet Nurse Jackie).

Dramaet mellom de to tok litt for mye plass til tider. Synes jeg i alle fall. Carmen Wade (Britney Young), Cherry Bang (Sydelle Noel) og Justine (Britt Baron) hadde riktignok litt karakterfremdrift. Andre igjen, forble mysterier eller karikaturer. Eksempelvis Sheila (Gayle Rankin), den skjønne Jenny (Ellen Wong) og Arthie (Sunita Mani). Siden dette var mer en dramakomedie enn et wrestlingprogram, så kunne jeg ønske at de andre jentene, som jeg syntes var mer interessante enn de to hovedpersonene, fikk litt mer handling og utvikling.

For det er det dette er. En dramakomedie, slik som OITNB. Bare at her er vi ikke i et kvinnefengsel med dusjing og fengselsintriger. Her er vi i et litt sjåvinistisk 80-tall med wrestlingtrening og intriger.

For å være helt ærlig så synes jeg det var en bra tv-serie, men jeg ble litt skuffet over at det ikke var mer wrestling og tøffe stunts. Det var egentlig det jeg forventet meg på forhånd. Men det er jo min feil, da jeg ikke fanget opp at det var OITNB-folkene som sto bak. Da hadde jeg skjønt at dette var mer drama enn action.

En annen ting er at jeg synes treningsantrekkene på 80-tallet er ganske fine. De har jo så gøye farger og er så (kremt) tettsittende.

Litt wrestling blir det jo. Spesielt i den siste episoden. Den var ganske tøff, både i action og drama. Og det er mer enn nok av løse tråder til en sesong til. Om det blir en sesong til, så kommer jeg nok til å se den. Men jeg kommer ikke til å merke av datoen og ta meg fri for bingeseeing slik jeg gjør med eksempelvis Marvel-seriene til Netflix.

GLOW er en bra dramaserie, men den var ikke fantastisk. Den er ganske morsom til tider. Høydepunktene er selve wrestlingen, som det kunne ha vært mer av. Gjerne gi den et forsøk. Episodene var ikke så lange og du merker raskt om dette er noe for deg eller ikke.

AZqDO6cTYVY


 

#tv #serie #tvserie #netflix #glow #wrestling #kvinneligwrestling

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Instagram

hits