The Collapsing Empire 

Det var med stor glede og spenning jeg begynte å lese på The Collapsing Empire, den nye boken til favorittforfatteren min, John Scalzi, og begynnelsen på en helt ny sci-fi verden. Denne er altså ikke del av Old Man's War-universet.

Jeg begynte på den i går, og ble ferdig sånn ca halv ett i natt. Som forventet, var den kjempebra.

Den har et veldig godt språk, som gjør at det er en fryd å lese. Den har en god og spennende historie, akkurat en sånn type romopera jeg liker. 

Vi er i en fremtid hvor menneskeheten har spredd seg i universet. Alle er underlagt keiseren, men det er et komplisert regjeringssystem med både en kirke og mektige handels-familier som styrer verden. En verden som er i ferd med å endre seg noe enormt. Den eneste måten å reise mellom planeter på (den eneste måten som ikke tar hundrevis av år) er å bruke Flow-nettverket. Det kan kanskje enklest beskrives som en slags underliggende elv som romskip kan dykke inn i og så blir de fraktet nedover strømmen til de hopper ut igjen like ved solsystemer de skal til.

Men noe er i ferd med å skje med Flow-nettverket. Noen vet og ønsker å bruke den kunnskapen til å skaffe seg mer makt, mens andre vet og ønsker å advare menneskeheten før det er for sent.

Så det Scalzi leverer i The Collapsing Empire er en skikkelig spenningshistorie med fæle skurker, digre konspirasjoner, interessante og likandes hovedpersoner (det er tre vi i hovedsak følger), humor og vendinger. Hovedpersonene er en keiserinne som må tisse hele tiden, en snill universitetsprofesser i en borgerkrig, og ei utspekulert handelsdame som banner som en sjømann.

Dette er en historie du med en gang lever deg inn i og blir engasjert i. Og du blir glad i hovedpersonene og bryr deg om hva som skjer med dem. Det er da en bok blir skikkelig bra. Jeg gleder meg til å lese neste fortsettelsen.

#bok #bokanmeldelse #scalzi #sciencefiction

2 kommentarer

Thomas Frydenberg

23.06.2017 kl.18:36

Høres ut som en spennende bok. Ha en glitrende kveld.

Anders

23.06.2017 kl.22:37

Thomas Frydenberg: Takk, håper du får en fin kveld også. Jeg så litt på Glow på Netflix i kveld, så det ble faktisk glitrende ;)

Skriv en ny kommentar

Instagram

hits