Fire legendariske kongeriker 

Matthew Reilly er en av mine favorittforfattere. Bøkene hans er som å lese en ekstrem action-film. Han har ville historier og enda villere stunts. Det var med stor glede jeg kastet meg over den nyeste boken hans: The Four Legendary Kingdoms. Planen var egentlig å lese noen kapitler i går kveld før jeg la meg, og så ta resten i dag. Men plutselig var klokka halv tre på natta, gitt.

Ikke første gangen det skjer med en Matthew Reilly-bok. Jeg husker en gang jeg var student og oppdaget at klokka plutselig var fem om morgenen (da leste jeg Temple). Må innrømme at jeg droppet forelesningene den dagen og sov litt i stedet. Disse bøkene burde kommet med en advarsel ;)

Jack West Jr. er en av de to store heltene som Matthew Reilly skriver om. Den andre er selvsagt Scarecrow. Første gangen vi møtte Jack West var i boken Seven Ancient Wonders, så kom The Six Sacred Stones og The Five Greatest Warriors. (tør vedde store penger på at den neste boken har Three i tittelen).

Jack West kan kanskje beskrives som en miks av Indiana Jones og James Bond, med en australsk aksent og en god dose av råskapen til Rambo. Han er en tøffing. Og gjennom de første bøkene reiste han verden rundt på leting etter gamle templer og skatter (hele tiden med nådeløse skurker i hælene) for å redde verden.

I The Four Legendary Kingdoms våkner han plutselig i en celle, for så å bli angrepet av en gærning med kniv og minotaurmaske. Han har ufrivillig blitt deltaker i noen brutale leker der 16 deltakere må kjempe mot hverandre i noen skikkelig farlige prøvelser. Mer enn det sier jeg ikke, for jeg vil ikke ødelegge noen av overraskelsene som kommer.

Det er litt mindre "superarkeologi" i denne boken enn i de foregående, i stil minner den faktisk litt mer om Scarecrow-bøkene (og litt om den første boken til Reilly, Contest). Ikke at det er noe ille. Det er en berg-og-dalbane av en leseropplevelse. Det er teit og urealistisk og over toppen, men jammen er det gøy.

Du kan sikkert lese denne boken for seg selv også, men hvorfor det? Start med Seven Ancient Wonders (noen ganger har den pussig nok tittelen Seven Deadly Wonders har jeg sett) og så har du fire fantastiske action-eventyr å kose deg med.

The Four Legendary Kingdoms setter også opp grunnlaget for hva som skjer i neste bok, og trolig de to etter det også. Forhåpentligvis må vi ikke vente 7 år på en ny Jack West bok denne gangen. Jeg gleder meg til neste bok.

#bok #bokanmeldelse #matthewreilly #jackwestjr #action

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Instagram

hits