Kjøpmannen som saksøkte gud 

I det siste så har jeg lagt merke til at det har kommet masse indiske filmer på Netflix. Det er jo kjempeflott, for indiske filmer kan være veldig bra. Jeg har sett og anmeldt noen av dem her på bloggen tidligere. I dag så jeg en film fra 2012 som heter OMG Oh My God!

Den er morsom :)

Paresh Rawal spiller den smarte kjøpmannen Kanji Lalji Mehta. Han har en liten butikk hvor han selger religiøse figurer. Han er selv en ateist, men smart nok til å fortelle gode historier for å få en kjempegod pris for gudebildene han selger. Men så en dag skjer katastrofen: Et jordskjelv ødelegger butikken hans. Forsikringsselskapet dekker ikke tapet, for jordskjelv er en "act of god".

Så Kanji tenker seg litt om mens kreditorene hyler. Den eneste løsningen er å gå til retten og kreve erstatning fra gud.

Og det er ikke de religiøse lederne noe særlig begeistret for.

Det som følger er en humoristisk rettssak hvor den rappkjeftede Kanji går til angrep på de religiøse lederne og deres business. Noe som viser seg å være ganske så farlig. Det er jo snakk om penger dette her. Jo mere penger noen har, jo mindre villige er de til å gi de fra seg. Dette er en historie om en mann mot overmakten. Men også, tro det eller ei, så er det en fin film om tro.

Og hvem er den mystiske mannen på motorsykkel? (spilt av Akshay Kumar)

Jeg fant en trailer på youtube. Den er dessverre ikke tekstet, så jeg vet ikke hvor mye dere vil forstå av den. Men legger den ved likevel.

8nUwpoTrWFk


Dette var en fin og lun komedie. Det var ikke noe særlig action å skryte av, annet enn en heftig motorsykkeltur i mørket, men den holder på interessen hele veien med sin interessante historie. Bollywood-filmer er også kjent for å ha merkelige sang og dansenummer. Det er bare en slik i denne filmen, helt i begynnelsen der det er en religiøs festival. Så om du ikke liker slikt, så er det bare en du må lide deg igjennom. Selv synes jeg det bare er gøy. En del av moroa med Bollywood-filmer.

DYtcl4H-Heo


 

Men filmen handler jo om en rettssak mot gud. Er du veldig religiøs så kan det hende du blir litt støtt, men jeg vil tro at om du likevel ser hele filmen og får med deg slutten, så vil du synes at den var fin likevel.

Det er stort sett bare action-filmer jeg har sett fra Bollywood, men denne viser at de kan lage gode filmer i andre sjangere også. Ikke at jeg tvilte på det da :) Jeg synes det er kjempeflott at Netflix har begynt å legge ut mer utenlandsk film på strømmetjenesten sin. Det finnes mange perler der ute som folk flest går glipp av fordi de bare ser engelsk film.

 

Tittel: OMG Oh My God
Regissør: Umesh Shukla
Forfatter: Bhavesh Mandalia og Umesh Shukla
Utgivelsesår: 2012
Land: India
Språk: Hindi
Basert på: Et gujaratisk skuespill som heter Kanji Virudh Kanji, også trolig inspirert av den australske filmen The Man Who Sued God fra 2001
Sett hvor: På Netflix
Konsumert under filmen: Hjemmelaget pizza og Fentimans Curiosity Cola
Fun fact: Det er allerede laget en remake av denne, Mukunda Murari kom ut i 2016. Sudeep (som var i den fantastiske Eega) er med i den. Dette er også en indisk film, men på språket kannada. Ifølge traileren til den så virker det som om den har litt mer fart i musikken:

Hadde vært gøy å se den også og finne ut av hvilken som er best :)

#film #indiskfilm #netflix #bollywood #komedie #religion #gud #krishna

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Instagram

hits