Gwendy's Button Box av Stephen King 

Må innrømme at det er en god stund siden jeg har lest noe av Stephen King nå. Jeg har ganske mange av bøkene hans, de fleste, frem til Dark Tower-serien ble ferdig. Siden da har jeg ikke lest noe særlig av ham. Jeg vet ikke helt hvorfor, for han skriver jo kjempebra.

Gwendy's Button Box er en kort liten bok som Stephen King har skrevet sammen med Richard Chizmar. Nok en gang er handlingen satt i Maine, og Mannen i Svart er involvert. Oooh ;)

12 år gamle Gwendy har blitt mobbet for å være overvektig, så hun tilbringer sommerferien med å løpe opp den lange "selvmordstrappen". En dag sitter det en mann kledd i svart på en benk ved toppen, og han vil snakke med henne. Han gir henne en boks med knapper i. En boks som hun skal beskytte. Men dette er jo The Man in Black som Stephen King-fans kjenner veldig godt.

En spake i boksen gir ut magiske sjokolader som demper sulten til Gwendy. En annen spake slipper ut verdifulle sølvmynter. Men så er det knappene da. Hvis de trykkes så kan det skje noe forferdelig. Man får raskt følelsen av at boksen er en slags dommedagsmaskin, med fristende knapper man kan trykke på. I hendene på ei 12 år gammel jente. Som har blitt mobbet for vekten sin!

Gwendy tar imot boksen, og livet hennes forandrer seg.

Boken er veldig kort, faktisk mindre enn 200 sider. Det var litt synd, for den er så velskrevet at man bare blir sugd inn i fortellingen. I ettertid så tenker jeg at det skjedde jo ikke så mye som var skikkelig spennende. Noen hendelser var det jo, men for det meste så handler den om Gwendy som vokser opp og blir eldre, og hva som skjer i livet hennes. Det er til tider en hyggelig og glad fortelling, men samtidig klarer den å ha en litt skummel undertone. For det er jo den der boksen med alle de knappene...

Stort mer om hva den handler om tør jeg ikke si, for jeg vil ikke røpe for mye. Håper jeg ikke allerede har gjort det.

Men selv om det er en annen forfatter involvert her, så er dette en Stephen King bok. Den er satt i Castle Rock slik som mange andre King-bøker er. Og skrivestilen er definitivt King sin. Er du en King-fan så vil du like denne :)

Alt i alt er Gwendy's Button Box en fin og interessant historie. Den kan ikke måle seg med King's store verk (eksempelvis The Stand og The Dark Tower-serien), men den gir en liten smak av hvordan King sine bøker er. Litt bisarre, koselige og skumle. Ofte på samme tid.

Denne anbefales :)

#bok #bokanmeldelse #stephenking #richardchizmar

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Instagram

hits