Science fiction med bare damer 

The Stars Are Legion av Kameron Hurley er en litt annerledes science fiction bok. Det er nemlig ikke en eneste mann med i boken. Mannfolk er ikke nevnt engang. Alle er damer i dette scifi-universet.

Kameron Hurley er ikke en forfatter jeg er særlig kjent med, men John Scalzi (en av mine favorittforfattere) er sitert på omslaget av denne boken og kaller den "badass". Så da stolte jeg på det og kjøpte boken.

Jeg må innrømme at jeg syntes den var litt tung i starten. Vi møter Zan, som har vært på et angrep av noe slag og kommet tilbake uten hukommelse. Noe hun tydeligvis bruker å gjøre fortelles det. Starten var ganske forvirrende og jeg visste ikke helt hva som foregikk eller hva slags samfunn handlingen foregikk i. Sikkert slik var det for Zan også.

Men etter hvert som Zan oppdager ting og prøver å finne ut hvem som er venner og fiender, så begynte jeg også å få taket på boken. Etter femti sider begynte det å bli interessant. Etter hundre var jeg hekta og da gikk resten ganske fort.

Jeg skal ikke si så mye om handlingen, for den er vanskelig å forklare. Det vil ta lang tid og vil ødelegge mye av moroa. For leseropplevelsen er jo å oppdage alt sammen med Zan og samtidig spekulere på hva Jayd egentlig planlegger. Hun sier hun er en alliert, men når Zan ikke har noen hukommelse så vet man ikke helt hva man skal tro.

Forrest i boken står det en dedikasjon: "For all the brutal women".

Boken er brutal, og ganske mørk og dyster også. Hurley er en dame som liker sitt blod og gørr med ekstra gørr. Enten det er likhauger eller merkelige fødsler. Ja, damene føder saker og ting selv om det ikke finnes menn i denne verdenen. Nei, jeg forklarer ikke hvordan. Og ja, jeg sa saker og ting.

The Stars are Legion er en litt annerledes romopera med en interessant og fascinerende verden og mytologi. Den er ikke for sarte sjeler, men liker du nytenkende science fiction og tåler litt gørr med blodet ditt, så burde du ta en titt på denne.

#bok #bokanmeldelse #sciencefiction #scifi #kameronhurley #romopera #sagapress

5 kommentarer

morellen

24.04.2017 kl.10:25

Hah! Denne så morro ut! Den må jeg lese! Artig med bare kvinnelige karakterer også, er ikke ofte man ser, egentlig.

Anders

24.04.2017 kl.18:07

morellen: Er første gang jeg har kommet over en slik bok i hvert fall :)

morellen

25.04.2017 kl.10:19

aldri vært borti en som jeg kommer på, hvertfall. Oftere vært borti bøker med bare mannlige karakterer, faktisk...

Sunniva

26.04.2017 kl.00:53

Åh, denne hørtes spennende ut!

bildemannenpaul

03.05.2017 kl.19:50

Kult

Skriv en ny kommentar

Instagram

hits