Mystery Weekly Magazine Mars 2017 

Det blir litt påskekrim i påsken også :)

Mystery Weekly Magazine er et kanadisk litteraturblad som kommer ut en gang i måneden og serverer krimnoveller. Jeg har fått et gratis abbonement fra dem mot å skrive anmeldelser. Har litt dårlig samvittighet for at det ble litt sent, men har i alle fal nå fått tatt meg tid til å lese igjennom mars-utgaven.

Det starter med Michael McGlade og hans novelle These Little Things That Lead Us Down Dark Alleys. En mørk og litt trist fortelling om en mann som prøver å finne ut hvem som drepte kona hans. En bra start dette, for McGlade skriver godt og klarer å få frem desperasjonen til hovedpersonen.

Beyond the Grave av Edward Francisco er en kort liten fortelling om Edgar Allan Poe (ja, forfatteren) som prøver å finne ut hvem som forgiftet hans kone. Må innrømme at jeg ikke kan nok om Poe til å si om dette er historisk korrekt, men den har en skikkelig overraskende vri på slutten.

postage stamp
Licensed from: rook / yayimages.com


The Farmer and His Wife av Earl Staggs er en av bladets beste historier. En privatdetektiv blir leid inn til å finne en savnet mann som forsvant plutselig etter å ha jobbet på en gård. Detektiven viser seg å være en smarting, og lurer frem en løsning på mysteriet. Jeg likte denne, velskrevet og spennende. Staggs har vunnet Derringer-prisen, så det er ikke overraskende at han skriver veldig bra.

Peter Hochstein har skrevet en ganske mørk novelle med The Exquisite Agony of the Interrogator. Et lite glimt i hverdagen til en mann som jobber med forhør. Og ikke av den hyggelige sorten. Litt humor er det også, så denne var ganske bra den også.

Favoritthistorien min i dette bladet var Gem Collector av George Garnet. En smykketyv, en korrupt politimann og en sexarbeider i trøbbel er ingrediensene i denne lille historien. En slags hevnhistorie kan man vel kalle den. Garnet skriver veldig levende og drar deg inn i historien med en gang. Kjempebra.

Gem, bright colorful tone concept
Licensed from: JanPietruszka / yayimages.com


Til slutt er det A Fair Trade av Ben David Orlando. Dette var den historien jeg likte minst, selv om den var godt skrevet og hadde et spennende plot. Det er sikkert fordi jeg aldri har hatt sansen for verken bøker eller filmer hvor barn blir kidnappet. For det er det denne handler om. Et par som kidnapper unger til rikfolk, antageligvis for å presse dem for løsepenger.

Det var historiene i mars-utgaven av Mystery Weekly Magazine. Synes kvaliteten er stort sett veldig høy i dette bladet, så har du sansen for krim så anbefaler jeg å prøve.

Hvis du har lyst til å lese dette og andre utgaver av bladet, så finner du dem på www.mysteryweekly.com, hos Magzter eller du kan klikke på amazon-linkene under her :)

#krim #påskekrim #novelle #litteraturblad #krimblad #Magazine #mysteryweekly

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Instagram

hits