Apokalypsens Damer: Silver

Jeg har kjøpt et Box set som heter Women of the Apocalypse. Det inneholder åtte bøker fra forskjellige forfattere. Den første boken er Acheron av Keira Michelle Telford. 

Vi er litt over 300 år inn i fremtiden. Etter en atomkrig er det få mennesker igjen. Det er de muterte skapningene som kalles kimærer som er i ferd med å ta over jorden. Tror det ble sagt at det fantes 25 kimærer for hvert menneske. Silver er en Hunter, en av de som jakter på kimærer for å holde byen trygg og for å skaffe mat. Boken starter med at jaktlaget finner en naken dame ute i villmarken. En dame uten ID-chip slik alle mennesker har. Hun velger å gjemme bort damen i de utstøttes land, for det er noe mystisk med henne.

Ikke lenge etterpå blir Silver fratatt posisjonen sin og utstøtt. Hun blir forvist til det lovløse Fringe District, hvor mord og voldtekt er dagligdagse hendelser. For å overleve blir hun nødt til å jobbe som en dusørjeger.

Jeg synes denne var ganske bra. Den hadde en veldig tøff og voksen stil, så dette er ikke noen barnebok. Det som skuffet meg litt var slutten. Det var liksom ikke noen hovedhistorie med en slutt, men heller flere små historier knyttet sammen. Man sitter litt igjen med følelsen av å ha lest prologen til en lengre historie, noe som sikkert er sant. Jeg tror Silver-serien er oppe i ni bøker nå.

Ble forresten litt overrasket da jeg etterpå fant ut at forfatteren, Keira Michelle Telford, er mest kjent for å skrive lesbisk erotikk. Men samtidig så gir det litt mening også, da boken ikke er redd for å ta for seg hvordan horene i Fringe District blir behandlet.

Silver er ei tøff dame, og en interessant person. Frem til nå har hun kun drept kimærer, og når hun nå blir tvunget til å kjempe mot mennesker i stedet, så tærer det på psyken hennes. Synes dette virket som en spennende serie, og det er ikke utenkelig at jeg prøver meg på bok nummer to :)

#bok #bokanmeldelse #postapokalyptiskpåske #silver #keiramichelletelford #chimera

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Instagram

hits