I Zombie I 

Bok nummer to i årets påskelesning er en skikkelig zombie historie. I Zombie I av Jack Wallen er starten på en serie som jeg tror har kommet opp i ni bøker nå. Jeg skal lese flere av denne.

Journalisten Jacob Plummer er i München da zombie-apokalypsen slår til. Hele opplevelsen hans fortelles gjennom en lydopptaker han har på seg, noe som skaper et livlig og litt annerledes perspektiv. Historien har kjapt tempo og masse grøss og gru, og gørr, slik en skikkelig zombie-fortelling skal ha.

Det var en ting som skurret litt, og det var hvordan alt tilfeldig klaffet så perfekt. Jacob møter andre overlevende, og de er alle akkurat de folkene han trenger å møte for å lede ham til hvordan zombie-viruset ble til og hvem som var ansvarlig. Akkurat den biten kom til litt for lett, spør du meg, men jeg kan leve med det når resten av historieforløpet var såpass underholdende og spennende.

Jack Wallen skriver veldig bra. I og med at dette presenteres som et lydopptak, så føles det litt mer levende og ekte også. I begynnelsen så beskriver Jacob Plummer hva han ser som en reporter som dekker katastrofen, men etter hvert når fokuset skifter mer og mer på overlevelse, så får vi mer og mer av beskrivelsene på ting gjennom det folk sier. Det kunne ha blitt litt keitete og veldig radioteateraktig, men jeg syntes han fikk det til veldig bra.

Tidligere har jeg kun lest en bok av Jack Wallen: Shero, som omhandler en superhelt som kler seg i dameklær. Jeg liker denne mye bedre, men så har jeg en svakhet for skikkelig gode zombie historier også. Menn i dameklær pirrer ikke meg noe særlig.

Liker du zombie-bøker, så anbefaler jeg denne. Gleder meg til å ta fatt på oppølgeren :)

#bok #bokanmeldelse #postapokalyptiskpåske #zombie #skrekk #horror #overlevelse #München

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Instagram

hits