Saul Tanpepper: Contain 

Det har vært litt lite lesing på meg i det siste. Har hatt et stort prosjekt i jobben, så har blitt mange lange dager og mye overtid. Men nå har jeg tatt påskeferie, og tok toget hjem til foreldrene mine i går. Endelig har jeg tid til å slappe av og lese litt igjen :)

Og siden det er påske, så gjør jeg litt som jeg har gjort de siste årene. Jeg leser ikke krim, men kjører en postapokalyptisk påske. Ok, det kan hende det blir litt andre sjangere også, da jeg har oppdaget at jeg ikke har lastet inn så mye postapokalyptiske saker på kindlen min som jeg trodde, men for det meste skal jeg lese i denne fascinerende sjangeren i påsken.

Første bok ut er Contain av Saul Tanpepper, den første boken i Bunker 12 serien.

Det som har skjedd er noe som kalles The Flense, et virus som gjør folk til gale mordere. Det minner litt om zombier, men samtidig er det litt annerldes. Med Flense så er det nok å ta på noen som er infisert, så får du det også.

Boken starter tre år etter. Finnian Bolles har overlevd i en bunker sammen med faren sin og en liten gruppe overlevende. Dette er en av ti bunkere som rike preppere kjøpte seg plass i, men  noe gikk selvsagt galt og ikke alle bussene kom frem.

Cabin Fever begynner å slå inn og det er gnisninger mellom de overlevende som stadig blir sterkere. Det er mulig sabotasje av sårt trengt utstyr, hemmeligheter som sakte avsløres, og så en mystisk fremmed som dukker opp utenfor bunkeren.

Er de infiserte borte? Er det nå trygt ute? Hva var det som skapte sykdommen? Og hva er denne mytiske bunker 12 som den fremmede snakker om?

Jeg likte denne veldig godt. Den er velskrevet og har et lettforståelig språk. Den er spennende og klarer å få leseren til å leve seg inn i Finns situasjon. Dramatikk og action er det en god del av, og ikke minst masse mystikk og hemmeligheter som man ivrig leser vider for å få kjennskap til.

Historien er ikke spesielt nyvinnende, jeg har lest mange lignende historier før, men den er veldig bra laget. Og når man lever seg inn i historien og får en spennende leseropplevelse, så er ofte det enda viktigere enn at forfatteren finner på noe helt nytt. Han har satt sin egen vri på overlevende-i-bunker-etter-katastrofe-sjangeren og det synes jeg han har gjort veldig bra.

Liker du spennende postapokalyptiske historier så anbefaler jeg at du prøver denne. Dette også selv om du kanskje har blitt litt lei av zombier. Husk at det er tre år siden noen har sett de infiserte når denne boken starter. Det er livet i bunkeren og frykten for det som kan finnes utenfor som er hovedtemaet i Contain.

#bok #bokanmeldelse #postapokalyptiskpåske #postapokalyptisk #saultanpepper #bunker #overlevelse

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Instagram

hits