Science fiction fra Sveits 

Cargo fra 2009 er regidebuten til Ivan Engler og så vidt jeg vet den aller første science fiction filmen som er laget i Sveits.

Laura (Anna Katharine Schwabroh) er lege og tar hyre på et langtransportskip. De skal frakte byggematerialer på en reise som tar åtte år. Resten er egentlig klassisk science fiction. Tvisten skjønte jeg ganske tidlig, så filmen var ikke så veldig nytenkende. Men den var godt laget, til tross for et lite budsjett.

Jeg har alltid hatt litt sansen for sånne skumle filmer hvor en liten gruppe mennesker er fanget alene på et romskip. Og det er noe farlig der. Kanskje er det noen eller noe om bord sammen med dem. Kanskje er det en av mannskapet som ikke er til å stole på. Synes den skumle stemningen er skikkelig spennende i sånne filmer. Og når paranoia og mistro slår mannskapet så kan hva som helst skje.

Alien er et veldig godt eksempel på en slik film. Det er også Event Horizon, og egentlig Pandorum også. Kjempegode filmer med sci-fi-grøss.

Cargo er ikke helt på nivå med disse, men jeg synes den første halvdelen av filmen har den samme herlige og skumle stemningen. Laura aner noe skummelt når det er hennes vakt. Hun vekker kaptein Lacroix (Pierre Semmler) og sikkerhetsvakten (Martin Rapold) for å undersøke. Noen dør og snart er hele mannskapet på leting gjennom de mørke og kalde korridorene på lasteskipet.

Den siste halvdelen taper seg litt i forhold til den første, men alt i alt synes jeg dette var en skikkelig solid science fiction film. Liker du denne sjangeren så anbefaler jeg at du gir denne et forsøk.

Her er traileren:

sfkdluZ-SZI#film #cargo #sciencefiction #scifi #grøss #sveitsisk #tysk #romskip

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Instagram

hits