Serbuan maut 2: Berandal 

Den indonesiske kampsportfilmen Serbuan Maut (The Raid på engelsk) overrasket skikkelig. Den var som en lang kampscene med imponerende kampsport. Ganske brutal og blodig var den også.

Regissør Gareth Edwards lagde selvsagt en oppfølger, og jeg hører at en amerikansk versjon og en film nummer tre planlegges.

Serbuan Maut 2 Berandal starter to timer etter den første filmen. Iko Uwais fortsetter rollen som politimannen Rama. Denne gangen blir han sendt undercover for å infiltrere et brutalt forbrytersyndikat. Ikke for å ta skurkene, men for å finne de korrupte politimennene som skurkene har betalt.

Denne filmen er mye lenger enn den første, og da blir det plass til litt pusterom mellom action-scenene. De er det selvsagt mange av, og akkurat som i forgjengeren er de skikkelig rå. Det ser vondt ut når Iko denger løs.

Har lest at de faktisk slår hverandre for å få det til å se skikkelig ekte ut. De øvde da i månedsvis først for å lære seg å kontrollere fart og styrke slik at de ikke slår hardt nok til å skade hverandre. Det er dedikasjon det.

Yayan Ruhian, som spilte Mad Dog i den første filmen er også med igjen. Denne gangen spiller han Prakoso, en skjeggete leiemorder som jobber for gangsterne. Av andre memorable skurker så er det Very Tri Yulisman som spiller en fyr som bruker ei baseballkølle. Det er Cecep Arif Rahman som spiller The Assassin, en fyr med kurvede kniver som er omtrent like god som Rama når det kommer til å slåss. De brukte faktisk 8 dager og 195 tagninger på å spille inn kampen mellom de to inne på kjøkkenet.

Og så kan man absolutt ikke glemme Julie Estelle som spiller Alicia. Når Alicia går til kamp, da er det Hammer Time!

BTrJa197dSkSom du sikkert skjønner så er ikke dette en film for sarte sjeler. Dette er en blodig actionfilm.

Her er traileren:

MG9uFX3uYq4


Indonesisk film er noe man kanskje ikke ser så ofte. Jeg har sett to filmer (kanskje tre hvis jeg husker rett i at Ong Bak var indonesisk) og det er tydelig at action er de gode på.

#film #action #kampsport #indonesiskfilm #theraid2 #serbuanmaut #berendal #ikouwais

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Instagram

hits