Rurôni Kenshin: Meiji kenkaku roman tan

Det er en god stund siden jeg leste mangaen Rurouni Kenshin nå. Jeg leste den da den ble utgitt på norsk, noe som begynner å bli noen år siden. I kveld så jeg den japanske filmadaptasjonen. Den første i en filmtrilogi. 

Filmen synes jeg var kjempebra. En god historie med masse action og drama. Og litt humor. Han rike skurken Kanryuu (Teruyuki Kagawa) var jo ganske komisk :-D

Battosai the Killer var en legendarisk kriger, samurai og snikmorder. Han var rask som en gud og sterk som en demon (ifølge filmomslaget). Men når krigen endte og Meiji-æraen begynte, så forsvant Battosai. Ti år senere dukker omstreiferen Kenshin Himura (Takeru Sato) opp. Kenshin har et stjerneformet arr på kinnet, akkurat slik som den beryktede Battosai hadde...

Kenshin bærer et sverd hvor den skarpe enden er vendt mot ham selv, og den sløve enden vendt fra seg. Dette fordi han har sverget å aldri ta et liv lenger. Men den pasifistiske holdningen hans blir skikkelig satt på prøve. Han blir venn med Kaoru (Emi Takei) som driver en liten fektedojo. Hun havner i litt trøbbel når den rike skurken Kanryuu ønsker å ta over dojoen. Han planlegger nemlig å bruke eiendommen til å sende ut opium til resten av Japan. Samtidig er det en morder på ferde. En som kaller seg Battosai.

For å beskytte Kaoru og resten av lokalbefolkningen, er Kenshin nødt til å ty til sverdet. Men vil han klare å holde løftet sitt om å aldri drepe igjen?

bXkyJxyJT3E


Dette var en av de bedre japanske filmene jeg har sett. Settene og bekledningen virker veldig tidsriktige og ser veldig bra ut. Kampkoreografien er suveren og veldig stilig. Kenshin er lynrask og det virker troverdig når han nedkjemper mengder av motstandere samtidig. Sanosuke (Munetaka Aoki) med sitt gigantsverd var litt av et syn :) Duellene mellom storskurkene som kommer nær Kenshin i kampevne er skikkelig imponerende. Han med masken (kommer ikke på navnet i farten) spesielt.

Historien er også bra. En reformert drapsmann som blir satt på prøve og dratt inn i kamp igjen. Det er jo skikkelig spennende og interessant på samme tid. Jeg husker ikke lenger detaljene fra mangaen til Nobuhiro Watsuki godt nok til å si så mye om hvor trofast filmen er til den. Regner med at det er noen forskjeller. Det var jo en bokserie på 28 bøker, så det er umulig å få med seg alt. Ikke en gang når filmen holder seg til starten av tegneserien. Det er jo heller ikke nødvendig spør du meg. Så lenge filmen beholder ånden til mangaen, så gjør det ikke noe om de forandrer ting her og der. Det hadde jo vært litt kjedelig om alle versjonene (manga, anime og film) var helt like. Da hadde jo regissøren (Keishi Ohtomo) heller ikke fått satt sitt preg på filmen.

Du trenger heller ikke å ha lest mangaen for å kunne se filmen. Den står helt fint på egne ben.

Er du nysgjerrig på japansk film, så kan du trygt prøve deg på denne. Du trenger ikke å tenke på den som en filmversjon av en tegneserie. Rurouni Kenshin er et historisk actiondrama av veldig høy kvalitet. Anbefales :)

#film #japanskfilm #action #samurai #sverd #rurounikenshin #manga #historiskfilm #Meiji #battosai #actiondrama

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Instagram

hits