Marvel's Iron Fist 

Jeg hadde en travel og herlig dag i går ;)

Netflix la ut sin nyeste Marvel-serie: Iron Fist. Og som alltid når det kommer ny Marvel-serie på Netflix, så hadde jeg tatt meg fri fra jobb, bunkret opp med godis og snacks, og bingeså hele greia. Netflix kommer jo også med sånn varsel "Ser du fortsatt?" innimellom når man ser mange episoder i strekk. Perfekte påminnelser på å ta en liten dopause :)

Hvem er så Iron Fist? Jeg må innrømme at han er en tegneseriehelt jeg ikke kjenner så godt til. Det er mange helter og skurker i Marvel-universet. Jeg har et lite sideprosjekt der jeg prøver å lese igjennom alle tegneseriene til Marvel, men har bare kommet til 1966 foreløpig. Iron Fist dukket vel opp i 74 tror jeg. Det jeg visste om han fra før av, var at han var en kung fu mester og at han veldig ofte samarbeidet med Luke Cage, som var helten i den forrige Marvel-serien til Netflix.

Danny Rand (Finn Jones) og foreldrene hans var på et fly som styrtet i Himalaya. Danny var den eneste overlevende, og han ble funnet av krigermunker fra K'un L'un, et mytisk land som finnes i en annen dimensjon, og som kun er tilgjengelig fra vår jord hvert 15. år. Danny vokser opp blant krigermunkene og lærer kung fu, og til slutt så får han Iron Fist-kraften.

15 år senere drar han tilbake til New York og det er her serien starter.

Jeg leste en del anmeldelser som var veldig kritiske til Iron Fist. De kalte den Netflix sin største Marvel-fiasko. De må ha røyket noe rart, for jeg synes serien var kjempebra. Selvsagt, det var litt småplukk her og der, noe det alltid er, men serien var skikkelig bra. Bare en ting irriterte meg litt (bare litt). Danny er jo kung fu mester og kan bekjempe en hær av topptrente ninjaer som ingenting. Men av og til støter han på motstandere som ikke har kampsporttrening, og som han burde kunne overvinne med lillefingeren. Og ikke bare bruker han vel mye tid på å slå dem, men de gir ham også overraskende god motstand. At kampferdighetene hans var litt varierende irriterte meg litt der og da. I ettertid så tror jeg at jeg egentlig skjønner det.

En av de tingene som anmelderne klagde på var at serien brukte mye tid på at Danny prøvde å vinne tilbake familieselskapet sitt. Det er jo egentlig naturlig spør du meg. Etter å ha sett hele serien så tenker jeg at all business-dramatikken, familiedramaet med barndomsvennene og ikke minst Madam Gao og ninjaskurkene The Hand (som vi ble først kjent med i Daredevil) er bare deler av det store bildet. Slik jeg ser det så handler hele sesong 1 (det blir sikkert flere) om at Danny prøver å finne seg selv. Sin identitet og sin mening med livet. Skal han være Danny Rand, businessmann og milliardær? Eller skal han være Iron Fist, kung fu helten som bekjemper ondskap? Eller skal han gå sin egen vei? Det kan forklare litt at kampsportferdigheten hans ser ut til å variere litt. Når han selv heller litt mer mot businessmann Danny Rand, så blir Iron Fist-kreftene hans litt svakere.

Eller synes dere jeg overanalyserer litt nå?

Uansett, så synes jeg historien er veldig bra. Kampkoreografien er kjempebra. Det er til og med en duell der Iron Fist møter noen som bruker litt Jackie Chan-aktig drunken boxing :-D Og karakterene er veldig interessante og engasjerende.

Claire Temple (Rosario Dawson) er selvsagt med. Hun er den eneste som har vært med i alle Marvel-seriene til Netflix. Sikkert hun som samler dem i team-up serien The Defenders. Hun begynner jo så smått å bli litt slagkraftig selv også.

Colleen Wing (Jessica Henwick) er kampsportlærer og driver sin egen dojo. Hun blir venn med Danny (og kanskje litt mer) og blir en del av kampen hans mot The Hand. Har lest en del anmeldere som hyller hennes prestasjon og mener at hun burde vært hovedrollen. Er helt enig at hun er kjempebra. Vil ikke røpe noe av handlingen, men hun har noen overraskelser på lur. I tegneseriene så bruker hun å samarbeide med Misty Knight (politidama i Luke Cage-serien).

Joy Meachum (Jessica Stroup) er barndomsvenninnen til Danny og når han kommer tilbake så har hun kontroll over familiebedriften hans, sammen med sin bror.

Ward Meachum (Tom Pelphrey) er barndomsvenn/mobber til Danny og har nå kontrollen over familiebedriften. Ward sin karakter er kanskje den mest spennende å følge med på. I begynnelsen så hater du ham litt og ser på ham som en typisk businessmann-skurk. Men gjennom serien så får vi vite mer om ham og hvorfor han er som han er. Man får litt sympati for ham. Ward er egentlig den mest kompliserte karakteren i denne serien.

Harold Meachum (David Wenham) var bestevenn og businesspartner med Dannys far. Harold lever i skjul og verden tror at han er død. Han er også en veldig spennende karakter, for lenge så vet du ikke helt om han er til å stole på, ei heller hvilken siden han er på.

Madam Gao (Wai Ching Ho) er den mystiske og noe creepy gamle damen vi først møtte i Daredevil. Hun er egentlig en kjempegod skurk. Hun er en gammel dame så man føler jo at man ikke bare kan banke henne opp. Men samtidig er hun skikkelig fæl og tøff.

Jeri Hogarth (Carrie-Anne Moss) er en tøff advokat som vi først møte i Jessica Jones. Tror hun var med i en episode i andre sesong av Daredevil også. Hun kjente Danny da han var liten, og hjelper litt til når han trenger advokat.

Pluss mange mange flere :)

Iron Fist er en veldig bra serie, akkurat som de andre Marvel-seriene til Netflix. Høy produksjonskvalitet og massevis av drama og action. Med mindre dere er like gale som meg og så hele serien i går, så har dere en fantastisk opplevelse over 13 episoder i vente :)

Nå er det bare å glede seg til The Defenders kommer senere i år. Da vil Iron Fist, Daredevil, Jessica Jones og Luke Cage slå seg sammen. Jeg har en drøm om at Punisher skal være med også, men har dessverre ikke hørt noe rykter om det. Elektra tror jeg vil være med, samt Misty Knight og Colleen Wing.

f9OKL5no-S0


 

Marvel-seriene til Netflix:

#marvel #netflix #ironfist #dannyrand #kungfu #serie #netflixserie #tvserie #action #superhelt #thehand #ninja

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Instagram

hits