A Fantasy Medley 3 

A Fantasy Medley 3 er en kort novellesamling satt sammen av Yanni Kuznia og utgitt av Subterranean Press. Som navnet tilsier, er det den tredje i serien og temaet er fantasy. Jeg fant denne i den enorme skal-lese-haugen min og fant ut at det var på tide å faktisk lese den :)

Den lille boken inneholder fire noveller fra fire forskjellige forfattere:

Goddess at the Crossroads av Kevin Hearne

Witches With Candles
Licensed from: Creatista / yayimages.com


Kevin Hearne var den eneste forfatteren jeg hadde hørt om tidligere. I denne novellen så møter vi den irske druiden Atticus O'Sulivan. I forkledning som en franskmann, drar han til London og møter selveste William Shakespeare. Han og Shakespeare rir ut en kveld på landsbygda på søken etter hekser. Og det finner de. Tre hekser (de er egentlig nakne og danser rundt et magisk bål, men fant et litt mer stuerent bilde å legge ved i stedet) som forsøker å påkalle den onde gudinnen Hecate. Denne opplevelsen skal ha inspirert handlingen til skuespillet Macbeth

Denne likte jeg. Kevin Hearne skriver veldig godt. Jeg har lenge hatt lyst til å lese Iron Druid bøkene hans, men det har alltid vært så mye annet å lese så det har bare aldri blitt noe av. Jeg har fortsatt lyst til å lese dem. Denne novellen er jo fra den bokverdenen, og det virker som en spennende og interessant verden full av magi, og litt humor. Hearne er tydeligvis en veldig god forfatter også, for han skriver veldig bra og har en solid oppbygging av novellen sin. Veldig bra.

Ashes av Laura Bickle

fire
Licensed from: Pakhnyushchyy / yayimages.com


Denne novellen er satt i Detroit, hvor Anya Kalinczyk, brannetterforsker og medium, jakter på Nain Rogue, en overnaturlig brannstifter. Sammen med den magiske salamanderen sin og Charon (jepp, den Charon) må hun stoppe Nain Rogue før han setter fyr på hele byen.

Dette var en spennende og fartsfylt historie. Det eneste minuset er at den er satt midt i en etablert bokverden og det føles litt som å komme inn midt i en film. Selv om historien kan leses alene, så føles det litt som om det er mye bakenforliggende ting som man ikke helt skjønner. Eksempelvis forholdet Anya har til Charon.

The Death of Aiguillon av Aliette de Bodard

La Defense on Seine
Licensed from: Givaga / yayimages.com


Denne historen er satt i Paris, trolig en eller gang i fortiden mens det foregår en magisk krig. Det er litt forvirrende i starten, da dette er en del av bokuniverset til Alette de Bodard. Tror denne skal være satt seksti år før boken The House of Shattered Wings. Det er noen magiske skapninger som kalles The Fallen. Disse er både fryktet og ettertraktet. Og når Huyen hjelper en av dem, skylder han henne en tjenete. Men er det en tjeneste hun vil ha?

Syntes denne var litt tung i starten, men når jeg kom til slutten så innså jeg at den var ikke så ille likevel. Ikke like bra som de første to historiene, men fullt lesbar :)

 

One Hundred Ablutions av Jacqueline Carey

Old jug pouring water
Licensed from: iampuay / yayimages.com

 

Dala er 14 år når hun blir trukket ut til å være slave for Shaladan-folket som hersker over hennes folk. Hun må barbere av seg håret, være kysk resten av livet og tilbringe dagene med å hente vann til mesteren sin og hans familie, slik at de kan utføre vannritualet sitt. Selv om hun får god mat og behandles pent, er hun fortsatt en slave, og når en av de andre handmaidens tilbyr henne å være med på et opprør, er det veldig fristende...

Jeg er litt usikker på om denne er satt i bokuniverset til Carey. Uansett står den veldig godt på egne bein, og om den er del av et større bokunivers, så er den skrevet perfekt for de som ikke kjenner til det. Alt man må vite om dette lille samfunnet og hvordan handmaiden (slave) tilværelsen fungerer blir fortalt i løpet av historien. Jeg likte denne veldig godt. Carey skrive godt og klarer å skape medfølelse og sympati for Dala hos leseren. Veldig bra.

 

Det var de fire novellene i denne lille novellesamlingen. Jeg hadde en veldig fin lesestund med denne boken. Alle fire hadde veldig høy kvalitet og pirrer interessen i å lese mer av forfatterne. Noe som sikkert er meningen ;) Jeg fikk denne forresten da jeg kjøpte en forundringspakke fra Subterranean Press. Av og til har de lagertømming og selger slike forundringspakker. Da kan man få mye spennende, til og med signerte bøker. Denne var ikke signert da.

I og med at kvaliteten på novellene var så høy er jeg litt fristet til å skaffe meg Fantasy Medley 1 og 2 også. Men skal-lese-haugen min er allerede enorm, så tror ikke det blir me det først. Prøver å ikke kjøpe så alt for mye nytt for tiden og heller lese ting jeg har liggende på vent.
 

#bok #novelle #fantasy #antologi #novellesamling #Shakespeare #heks #hecate #druide #paris

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Instagram

hits