Busanhaeng 

Jeg har ikke sett så mye koreansk film. Tror faktisk at det bare er Gwoemul jeg har sett tidligere. Den er forresten skikkelig bra og anbefales. Men nå har jeg sett to. Busanhaeng, eller Train to Busan som den heter på engelsk, er også skikkelig bra.

Det er Sang-ho Yeon som har skrevet og regissert filmen. Dette er hans første live-action film. Tidligere har han bare laget tegnefilmer. Har hørt at Seoul Station, som visstnok skal være i samme verden som Train to Busan, skal være veldig bra. Har litt lyst til å spore opp den også nå :)

Yoo Gong spiller Seok-woo, en forretningsmann og skilt far. Han er den typen fraværende far som kjøper datteren en Nintendo wii til bursdagen, og husker ikke at han kjøpte en til henne forrige gang også. Datteren Soo-an (Soo-an Kim) ønsker å dra på besøk til moren som er i Busan. Faren vil selvsagt ikke la jenta dra alene på toget, så motvillig blir han med henne. Hun har jo tross alt bursdag og gaven hans slo litt feil. Men denne togreisen fra Seoul til Busan går ikke helt som planlagt.

Zombie-apokalypsen har kommet til Korea. Og de er på toget!

hMhg_la7RFQDet finnes veldig mange zombie-filmer, men denne er en av de beste jeg har sett på lenge. Kvaliteten på filmen er høy, både i skuespillerprestasjoner, historie og kulisser. Jeg ble imponert. Den starter rolig, men klarer å gi deg en litt uggen forutanelse om at noe skummelt er i ferd med å skje. Og så, når togreisen begynner, så blir det høyt tempo og intens spenning med en gang.

Filmen er ikke så alt for blodig heller. Den bruker spenning og frykt i stedet for blod og gørr, noe jeg liker veldig godt.

Fans av K-Pop vil sikkert også legge merke til at Ahn So-hee fra gruppa Wonder Girls er med.

Jeg ble imponert av denne, og er nå spent på hva slags filmer Sang-ho Yeon kommer med i fremtiden :) Tror jeg også skal undersøke litt hva mer som finnes av koreansk film-kunst.

#film #korea #koreanskfilm #zombie #grøss #action #drama #Busan #seoul

3 kommentarer

ceciliechan33

11.03.2017 kl.12:22

Regissøren har nå snakke om å lage amerikanske versjon av Train To Busan, etter noen amerikanske filmselskaper har meld interssert å remake den. :)

Det har rykte også 2'eren kommer.. men story og skuespiller bli nok annlederles enn den første.

Anders

11.03.2017 kl.16:59

ceciliechan33: En amerikansk remake er unødvendig, spør du meg. Men en oppfølger, det kan bli bra :) Har forresten hørt at Netflix har fått en annen koreansk regissør (Kim Seong-hun) og forfatter (Kim Eun-hee) til å lage en koreask zombie-serie. Den skal være satt i fortiden (under Joseon-dynastiet). Tror det er Kingdom den heter. Kan bli veldig spennende det også :)

ceciliechan33

11.03.2017 kl.20:13

Mhm jeg e helt enig med deg, det e unødvendig å lage remake, men det snakke jo om penger, vet du hehe.

Det blir nok interssert hvis det e sant, men tror mest kun for korea som kan se denne serien.

Skriv en ny kommentar

Instagram

hits