Ulvens time 

Jeg har vært en del på jobbreise i det siste. Har ikke fått lest så mye som jeg vanligvis gjør, men på diverse flyplasser og tog rundt omkring i Norge så har jeg nå fått lest igjennom The Wolf's Hour på kindlen min. Robert McCammon er en forfatter som jeg ganske nylig har oppdaget. Har tidligere lest I Travel by Night. Likte den og har hørt mye bra om de andre bøkene til McCammon.

The Wolf's Hour er en av de beste varulvbøkene jeg har lest.

Ja, du hørte riktig. Den handler om en varulv. Og nazister. Michael (opprinnelig Mikhail fra Russland) er en spion for British Secret Service. Etter at ting gikk litt skeis på et oppdrag i Afrika har han egentlig pensjonert seg, men han blir presset til å ta et oppdrag til. D-dagen nærmer seg, men nazistene har et hemmelig våpen som kan stoppe de alliertes invasjon av okkuperte Frankrike. Dermed blir Michael sendt bak fiendens linjer for å finne våpenet og stoppe det.

Handlingen tar oss til den franske motstandsbevegelsen, nazistenes Berlin, en konsentrasjonsleir og Norge. Vi får også høre forhistorien til Michael, hvordan han mistet foreldrene sine og vokste opp sammen med en flokk varulver i de russiske skogene.

Michael er en fascinerende og interessant karakter. Denne varulven er langt unna Twilight, men også et stykke unna den klassiske monstervarulven. I tillegg er historien veldig spennende. Et spionoppdrag bak fiendens linjer i nazi-Tyskland, i tiden da den tyske krigsmaskinen var som sterkest. Historien er også veldig voksen. Dette er ikke en barnebok. Det er heftig sex (varulver er virile de), blodig action og krigens store grusomheter (nevnte jeg konsentrasjonsleiren?).

McCammon skriver veldig godt, og klarer å holde historien både spennende og interessant hele veien. Selv når han hopper litt bak i tid til Michales oppvekst så ødela ikke det flyten.

Jeg har noen flere av hans bøker liggende i skal-lese-haugen min. Gleder meg til å ta fatt på dem etter hvert :)

#bok #bokanmeldelse #varulv #robertmccammon #nazi #andreverdenskrig #spionroman #spion

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Instagram

hits