Alkoholfri drikke 

For ikke så lenge siden kom jeg over en artikkel om leske.no. Det er en boks med alkoholfri drikke som man kan abonnere på. Jeg syntes den hørtes veldig spennende ut og fant ut at jeg måtte prøve. Jeg er jo avholdsmann og synes av og til det er vanskelig å finne alternativer til brus når jeg er ute med venner og kolleger. Og når jeg skal kose meg litt hjemme.

Jeg fikk nylig min første forsendelse, februaresken, og her var det masse interessant. Tenkte jeg skulle dele opplevelsene med dere. Jeg smakte på en ting hver dag, innimellom diverse jobbreiser:

Brown Bag Crisps Sea Salt & Vinegar 

I tillegg til drikke så har de med en type snacks hver gang. Denne gangen var det potetgull fra England. Fra et familieselskap i Surrey hvor de håndkoker potetgullet sitt. Smaken er salt og malteddik. Den var kjempegod. Jeg skjønner godt at dette potetgullet har vunnet Great Taste Gold Award. Bare så synd at posen var så liten ;)

Ifølge heftet som kom med boksen, så passer dette best sammen med hveteøl. Jeg spiste den til en episode med Arrow. Gikk bra det og :)

Caliente Lime, Ginger & Chili 

Wow, denne var frisk og god. Kjenner en deilig brennende ettersmak av chili også. Denne lages i Sverige faktisk. Ifølge heftet som fulgte med så skal denne passe best til indisk og asiatisk mat. Jeg drakk den til en episode med Supergirl. Og litt kylling og pasta. Fungerte helt fint det. Tror egentlig denne er best med mat i tillegg. Med bare drikken så kan det hende at den blir litt for skarp i smaken. I hvert fall for noen.

Thomas Henry Ginger Beer 

Ingefærøl synes jeg er veldig godt. Tenker da ikke på brusen, men på ekte brygget ingefærøl. Etter at jeg fikk smake det så liker jeg ikke ingefærølbrusen noe særlig lenger. Thomas Henry har jeg drukket flere ganger. Den kan man få kjøpt på vinmonopolet. I hvert fall her i Bodø. Den er fra Tyskland, men er brygget på engelsk vis. Det er denne eller Fever Tree jeg vanligvis kjøper hvis jeg har lyst på ingefærøl. Bundaberg Ginger Beer er også skikkelig god. Jeg smakte den på en restaurant i Oslo for en tid tilbake. Aner ikke om det er mulig å få kjøpt den noe sted her i Norge ellers.

Det sto ikke noe i heftet om hva denne skal drikkes til. Ikke at jeg bryr meg så veldig om det, egentlig :) Tok den til et par brødskiver med leverpostei og rødbeter. Ingefærøl er forresten best med isbiter.

Nix & Kix Peach and Vanilla 

Denne var uten kullsyre, så det ble mer en søtlig jus enn brus. Ganske god denne også, det smakte mest fersken, men også litt vanilje. Det var et lite hint av noe sterkere også. Personlig hadde jeg foretrukket litt mer Cayenne for å få skikkelig oomph ;) Kjente ingen brennende følelse, bare en liten anelse om at det var noe sterkt oppi jusen. Denne kommer fra England. Devon står det på flaska. Ifølge heftet som kom med boksen så skal denne passe best til svin eller kremete rettter som risotto. Jeg hadde egentlig tenkt å spise risotto til middag denne dagen, men Obs var utsolgt for den nye Fleury Michon risottoen. Da ble det kyllingpasta med ricotta i stedet.

Weihenstephaner Hefeweissbier Alhokolfrei 

Pizzaen var kjempegod. Ølet var ikke det. Ifølge flasken er Wehenstephaner verdens eldste bryggeri (siden 1040). Man skulle jo tro at på den tiden hadde de klart å lage noe godt. Jeg hører folk si at man må venne seg til smaken. Men hvorfor i all verden skal man venne seg til noe (som ikke smaker godt) når det ikke er sunt engang?? Jeg forstår ikke hvorfor folk drikker dette. Øl smaker æsj. Maktet ikke å drikke opp alt. Flasken var jo enorm. Det meste gikk rett i vasken. Heldigvis hadde jeg noe cola zero i kjøleskapet.

Meinklang Zweigelt Traubensaft 

Jeg lagde min berømte chililasagne og prøvde da denne "rødvinkilleren" til det. Ifølge heftet som fulgte med boksen skal denne være skikkelig god og den roses i sky på grunn av fylde, sødme, lang smak og tørrhet. Sånn fancy vinpjatt. Det smakte saft. Sterk saft. Ikke helt som råsaft, men mer som råsaft som har fått litt for lite vann. Den var egentlig veldig god sammen med chililasagnen, da druesaften dempet chilien litt, men ikke så mye at den ødela den sterke gode smaken. Men når jeg senere på kvelden prøvde et glass uten mat i tillegg, så var det ikke noe særlig godt.

Hvis det er slik vin skal smake (i følge heftet skal det være det) så må jeg medgi at det kan passe til mat. Men ikke alene.

Val de France Apple Cider 

Denne var faktisk den beste drikken i boksen. Økologisk eplejus med bobler fra Frankrike. Den var rett og slett nydelig. God eplesmak, ikke alt for søt eller alt for sur. Det er nesten som brus :) Jeg mekket sammen litt pizza og koste meg skikkelig med denne. Flasken lager en morsom pop! også når man har fjernet ståltråden og tar av korken. Litt som når folk på film åpner champagne-flasker ;) Denne kan også helt fint drikkes uten mat. Lurer på om det finnes noe sted her i Norge hvor man kan få kjøpt denne.

 

Vel, det var innholdet i februaresken til leske.no. Jeg har bestilt mars også. Den skal visstnok inneholde det beste fra de seks første boksene (dette er en ganske så nystartet greie). Gleder meg til å se hva som kommer :) Skal blogge litt om den så dere får høre også :)

#drikke #eskemedleske #leskeno #brownbagcrisps #seasaltandmaltvinegar #potetgull #drinkcaliente #ingefærøl #thomashenry #cayennehappy #ølsmakeræsj #meinklang #valdefrance

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Instagram

hits