Bibelreparatøren 

The Bible Repairman and Other Stories er en novellesamling skrevet av Tim Powers og utgitt av Subterranean Press. Jeg har lest litt av Powers tidligere og syntes han virket som en spennende forfatter. Nobody's Home, Down and Out in Purgatory og Salvage and Demolition har jeg tidligere skrevet korte anmeldelser av.

Akkurat som dem, så er også denne novellesamlingen illustrert av J. K. Potter. Jeg kjøpte boken brukt på nettet, og det viste seg å være den signerte spesialutgaven. Var egentlig veldig overrasket over at jeg fikk den billigere enn den kostet som ny. De signerte spesialutgavene til Subterranean Press blir vanligvis veldig dyre veldig fort.

Boken inneholder 6 noveller:

The Bible Repairman 

Torrez er en bibelreparatør. Han leies inn til å fjerne deler av Bibelen til folk. Eksempelvis de delene som omhandler skilsmisse eller utroskap. Som oftest er det de bitene folk vil ha fjernet. Men han gjør også andre ting, roter med magi og slikt. Noe av det farligste han gjør er å hjelpe kidnappede spøkelser. Det de synske kidnapperne ønsker som løsepenger er blod fra ham, og da også en bit av sjelen hans. For blodet og sjelen hans hjelper synske med å blokkere stemmene de hører og hindre dem i å bli gal.

Jeg synes denne var veldig fascinerende. Synd at dette var en novelle og ikke en hel bok, for mytologien og magien vi får høre om i denne historien var veldig interessant.

A Soul in a Bottle 

Sydney er en bokseller som liker å ta seg en dram en gang i blant. En dag møter han en mystisk ung dame ute på gaten, og blir forelsket. Problemet er at hun er et spøkelse. Snart finner han også en signert bok av en avdød poet, som har en kobling til spøkelsesjenta hans.

Denne var spennende. Tim Powers skriver veldig bra. Han klarer å skape en stemning som er litt uhyggelig, men ikke akkurat skummel. Og med en trist undertone, for slutten har en litt trist vri.

The Hour of Babel

Hollis sitter på motorsykkelen sin, når han blir oppsøkt av tidsreisende som ønsker å finne ut av hva som skjedde på pizzasjappa han jobbet på i 1975.

Denne likte jeg veldig godt. En fascinerende historie om tidsreising. Veldig mystisk. Særlig i starten, hvor man ikke helt vet hva som foregår, annet enn at det er noe spennende som skjer.

Parallel Lines

En underfundig liten historie. En gammel dame dør og ni måneder sener oppdager tvillingsøsteren hennes at spøkelset hennes prøver å besette den unge nabojenta.

A Journey of Only Two Paces

Denne handler om en bruktbokselger. Har lagt merke til at mange av novellene til Tim Powers så handler det om en bruktbokselger. Men det handler ikke om bøker, for mannen skal ta med askene til en bekjent og være med på en slags begravelsesseremoni. I begynnelsen så syntes jeg den var litt treg, men etter hvert så skjønte jeg at det var noe mystisk og farlig med denne seremonien. Og da ble det brått spennende. Likte slutten veldig godt her :)

A Time to Cast Away Stones

Dette var den historien jeg likte minst i boken. Den var veldig tung å lese og jeg kjente bare at øyelokkene ble tunge mens jeg strevde meg igjennom. Historien burde ha vært spennende. Det handler om Trelawney (som kjente Byron og Shelley) og hans opplevelser mens han var i Hellas. Han blir innblandet i et skummelt forsøk på å bringe tilbake Nephilim, kjempene som levde før oss.

Syntes det ble litt vel mye "namedropping" og så skrev Powers i en litt mer gammeldags stil enn den lettleselige og interessante stilen han vanligvis bruker. I hvert fall i de novellene jeg har lest av ham.

#bok #bokanmeldelse #novelle #antologi #timpowers #spøkelse #novellesamling #tidsreising

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Instagram

hits