Dhoom 

I dag har jeg sett indisk film igjen. Denne gangen så jeg Dhoom, en film fra 2004 som jeg hadde inntrykk av at var en slags indisk versjon av Fast & Furious. På et vis så vil jeg si ja, men her kjører alle på Suzuki motorsykler, og ikke fancy racingbiler.

Jai Dixit (Abhishek Bachchan) er litt tøffelhelt på hjemmebane hos kona Sweety Dixit (Rimi Sen), men på jobb er han superpolitimann. Han sliter med å få has på en røverbande som utfører brekk og stikker av ved hjelp av kule motorsykkelstunts. Banden ledes av Kabir (John Abraham). For å finne spor, så tvinger Jai til seg hjelp fra Ali (Uday Chopra) en småkriminell mekaniker og motorsykkelracer.

Jeg likte denne. Den hadde en lun humor som passet godt. Filmen klarte å både være en action-film og en brekk-film der skurken og politiet prøver å lure hverandre. Litt romantikk er det også, noe det alltid er i indiske filmer. Ali blir litt distrahert til tider av den vakre Sheena (Esha Deol) :)

Den minnet meg en del om den første Fast & Furios filmen faktisk.

Uday Chopra overspiller litt synes jeg, og fremkommer litt karikert. Men så er han jo den morsomme sidekicken så det er egentlig greit. Bachchan og Abraham er begge intense og kler rollene sine perfekt.

Musikken er også god. Som i alle Bollywood-filmer så er det masse musikalske innslag i filmen. Damene er også litt mer sexy enn de vanligvis er i indiske filmer (i alle fall i de jeg har sett tidligere). Helt i starten er den musikalsk seanse der Jai vil shikdum med Sweety. De danser rundt og hun er til slutt bare ikledd et håndkle etter en dusj. Internett forteller med at shikdum er tyrkisk og betyr Dirty Dancing. ;)

Dhoom har en klar historie som vi i vesten vil gjenkjenne veldig godt. Jeg tror denne filmen kommer til å være en av de jeg vil anbefale til folk som prøve en Bollywood-film for første gang. En som har en gjenkjennelig historie og hvor kulturforskjellene er mindre enn i andre filmer jeg har sett.

Veldig bra. Denne burde dere prøve. Jeg har kjøpt en blu-ray boks med alle de tre Dhoom-filmene, så det kommer nok en liten anmeldelse av oppfølgeren her på bloggen om ikke så alt for lenge.

#film #action #actionfilm #Bollywood #indiskfilm #dhoom #motorsykkel

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Instagram

hits