The Agonizing Resurrection of Victor Frankenstein og andre gotiske fortellinger 

Hadde lyst på litt grøss så romsterte litt i bunnen av kindle-biblioteket mitt. Der fant jeg The Agonizing Resurrection of Victor Frankenstein and Other Gothic Tales av Thomas Ligotti. Dette måtte jo bli bra, tenkte jeg.

Neida.

Ble skikkelig skuffa.

Denne novellesamlingen var på knappe 50 sider, og alle novellene var mikrohistorier. Veldig korte historier kan gjøres bra, slik som eksempelvis i Miniatures, som jeg leste nylig. Og de kan gjøres dårlig, slik som i denne samlingen. Heldigvis var den kort. Ellers hadde jeg gitt opp.

Det Thomas Ligotti har gjort her er å superkort oppsummere kjente og kjære grøsserhistorier (Dracula, Frankenstein, Jekyll og Hyde, Operafantomet, Ulvemannen og så videre), men så gi dem en litt annerledes tvist. Det å ta kjente klassiske historier og gjøre dem på ny med en liten forandring, kan være bra. Men ikke på to sider. Det er ikke tid til noen oppbygging eller spenningskurve. Det føltes som om en overivrig fan skulle gjenfortelle en bok han hadde lest.

Disse historiene ga meg ingenting. Jeg forstår rett og slett ikke meningen med å skrive disse historiene. Er nesten så man skulle tro at Ligotti rasket sammen en haug med bokideer han hadde skravlet ned i en notisblokk.

Nei, dette var skuffende. Jeg ble verken skremt eller interessert. Ble bare trøtt.

Styr unna denne.

#bok #bokanmeldelse #novelle #antologi #subterraneanpress

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Instagram

hits