Legenden om Buddy Hero 

Jeg har ikke lest så veldig mye i det siste, men når jeg denne uken måtte ut å reise litt i jobben, så var det på tide å børste støvet av kindlen min igjen :)

Grunnet tåke og forsinkelser på Gardermoen, fikk jeg god tid til å lese litt og ble raskt ferdig med denne superheltboken.

The Legend of Buddy Hero av Adam Oster var ikke den beste boken jeg har lest. Den ga meg en litt generisk følelse. Helt grei flyplasslektyre, men ikke mer enn det. En midt-på-treet bok i superheltsjangeren.

Boken handler om Buddy Jackson. En overvektig alkoholiker som får gratis børst av sin alt for snille søster, Maggie. Hun driver en diner. Så en dag kommer superskurken Damon tilbake til jorden. Han ble for en tid tilbake sendt i eksil av The Defenders, et superhelt-team som beskyttet verden. Men det er ingen som vet om dette. For regjeringen fikk alle til å glemme. Også heltene. Dette ble visst gjort med en spesiell maskin, men akkurat den biten er ikke så godt forklart.

Arthur Flores, den tidligere superskurken Fat Mogul, er en av de få som husker gamledagene med superhelter og superskurker. Han har ikke lyst til at Damon skal ødelegge jorden, så han oppsøker den tidligere lederen for The Defenders. Det er Buddy. Arthur og hans kumpaner prøver å gi Buddy hukommelsen, og ikke minst kreftene sine, tilbake. Og stakkars Buddy, må legge drinkene sine til side og plutselig leke superhelt.

Jeg syntes starten var litt morsom. Drankeren Buddys mistro til alt, selv om han fikk se både leker og videosnutter av seg selv i spandexdrakt hvor han utførte heltedåder, var ganske komisk. Men så ble boken litt tam. Jeg følte aldri noe faremoment, selv ikke når Damon virket ustoppelig. Alt gikk litt for glatt og lettvint, og da blir det ikke så spennende. Litt humor her og der løftet leseropplevelsen litt heldigvis.

Vil nesten si at denne boken er superheltsjangerens Bill og Ben-bok. Du vet hva du får: superhelter, superskurker og konspirasjoner. Men ikke noe mer enn det. Liker du superhelthistorier, så vil du nok finne noe underholdning i denne, så for all del gi den et forsøk.

Den har en oppfølger også, Rise of the Fat Mogul, men for meg så føles det helt greit å slutte serien her.

#bok #bokanmeldelse #superhelt

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Instagram

hits