Ra.One 

Ra.One er noe så sjeldent som en indisk superheltfilm. Den kom ut i 2011 og er regissert av Anubhav Sinha.

Shah Rukh Khan spiller Shekhar, en indisk spillutvikler som for tiden jobber i London. Han er snill og klumsete, og sønnen skjemmes litt over ham. Det er en scene tidlig i filmen hvor han mister bilnøklene i utringingen til ei britisk dame og prøver å få dem tilbake. Legg til språkproblemer så blir det ganske så kleint og komisk. Stakkars mann. Heldigvis er han allerede gift med Sonia (Kareena Kapoor, som jeg mener å huske også var i Dabangg 2).

Sønnen hans, Prateek (Armaan Verma), liker skurker bedre enn helter, så når Shekhar skal lage et nytt dataspill, skaper han den største skurken hittil: Ra.One. Sammen med sin kollega Akaashi (Tom Wu, som spiller den blinde kampsportmunken i Netflix-serien Marco Polo) lage han Ra.One alt for bra. Skurken stepper ut av dataspillet og inn i den virkelige verden. Hvorfor? Jo, fordi Prateek avbrøt et spill før kampen var ferdig. Og Ra.One vil fullføre kampen.

Jeg synes denne var kjempebra. Den er litt teit, men det er jo omtrent alle superhelt-filmer i grunn. Den har også en herlig humor, skikkelig tøffe action-scener og god musikk. Alle indiske filmer jeg har sett inneholder flere sang og danse-nummere. Eller, som jeg kaller det, plutselige musikkvideoer midt i filmen. Dette er både på godt og vondt. Men i Ra.One. er det ikke så alt for mange, og de har alle fengende musikk. CGI-en har jeg riktignok sett bedre, men den er mer enn god nok til at den ikke ødelegger filmopplevelsen.

Alt i alt en veldig underholdende film. Det er litt romantikk, slik det alltid er i indiske filmer, men jeg vil klassifisere denne mer som en action-komedie. Jeg fant en trailer på youtube. Den sier lite om handlingen egentlig, men den viser action-biten ganske bra:

d9PlHc_qVKwEn liten fun fact, som jeg synes var skikkelig morsom, er at Chitti (Rajinkanth), roboten fra filmen Enthiran, har en liten cameo. Kjempemorsomt å se ham igjen. Ifølge IMDB så spiller Rajinkanth inn 2.0 akkurat nå. Det er oppfølgeren til Enthiran. Den er jeg veldig spent på :)

Hvis du liker superheltfilmer og/eller dataspill så anbefaler jeg at du ser denne. Den er kanskje ikke så lett å få tak i her i Norge. Jeg fikk tak i en sonefri blu ray med engelsk tekst hos en indisk selger på ebay.

  

#film #Bollywood #superhelt #superheltfilm #indiskfilm #action #komedie

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Instagram

hits