Japansk brus som smaker middag 

Jeg liker å smake på nye ting. Jeg abonnerer, som dere sikkert vet, på både Tokyotreat og Korea Box for å få smake på eksotiske saker fra den fjerne østen :)

Denne brusen er fra Japan. Cream Stew Ramune høres egentlig ut som noe fra Harry Potter, for det er en brus som skal smake som en middag. Cream stew er en japansk kjøttsuppe. Mange vil nok synes at dette høres grusomt ut, men jeg blir bare nysgjerrig av slike merkelige smakskombinasjoner.

Det lukter middagsaktig ut. Lukter noe velkjent, men som jeg ikke helt kan plassere. Litt hvit blomkålssuppe kanskje? Og smaken? Jo, det smaker som det lukter. Det smaker middag. Bare at det er kaldt og har bobler i seg. Når jeg tok en slurk så merket jeg først at det var brus med kullsyre. Så kom den der smaken som var litt som blomkålsuppe men ikke helt. Og helt til slutt, kom det en bittelitt besk ettersmak.

Det var ikke så ille. Ikke godt akkurat, men ikke så ille som man skulle tro. Men det føles veldig feil å drikke brus og kjenne at det smaker middag. Føles litt unaturlig.

Må også innrømme at brusen ble tyngre og tyngre etter hvert. Ettersmaken ble kraftigere syntes jeg. Og jeg tok meg i å skjære grimaser mot bunnen av flasken. Det er ikke en stor flaske, bare 250 milliliter. Men det var stor nok, for å si det slik. Har ikke turt å rape enda, for jeg mistenker at den kommer til å lukte... eksotisk.

Vil ikke kalle dette for en nydelig leskedrikk. Men det er en morsom snodighet som er gøy å smake på. En gang.

Har tatt med litt japansk og koreansk godteri på jobben av og til. Med det resultatet at nå er det ingen som tør å smake på noe jeg har med lenger. Om jeg så hadde gått rundt med en skål med normal norsk melkesjokolade, ville nok svært få turt å smake. Hva så om jeg tidligere har lurt dem til å smake på nori (japansk tang) eller har hatt en skål med jelly beans stående. En skål uten varselskilt om at det var habanero-smak. Er jo bare moro og spennende å prøve nye ting, ikke sant?

Sjefen har foreslått at jeg lager en serie på bloggen som heter Anders smaker på rare ting :) Kanskje det. Må innrømme at jeg vurderte et sekund å filme at jeg drakk denne brusen her. Blogg.no har jo fått en ny videofunksjon. Og jeg liker jo å prøve nye ting. Men kameraet på pc-en er veldig dårlig, og jeg er ikke særlig fotogen fra før av, så droppet det. Kanskje jeg finner på å prøve en gang senere om jeg får noe spesielt merkelig å smake på.

Vel, hva synes dere. Høres Cream Stew Ramune ut som noe dere har lyst til å smake på?

#brus #japan #japanskbrus #soda #ramune #creamstewramune #tokyotreat

4 kommentarer

Iselin Renée

07.02.2017 kl.20:32

Det hørtes spennende ut :)

Anders

07.02.2017 kl.20:35

Iselin Renée: Ja, skikkelig spennende å prøve sære ting som dette :)

Marte Johannessen

11.02.2017 kl.09:06

Den hadde IKKE jeg turt å smake på for å si det mildt! fINE INNLEGG DU HAR PÅ BLOGGEN DIN! fØLGER DEG JEG :)

Anders

11.02.2017 kl.09:34

Marte Johannessen: Takk :) Kjempehyggelig å høre at du liker innleggene mine.

Skriv en ny kommentar

Instagram

hits