Goshujin-sama 

Recap av Kyoryu Sentai Zyuranger episode 11: ご主人さま! (Min Mester). Skrevet av Noboru Sugimura og Ken'ichi Araki. Regissert av Katsuya Watanabe. Episoden gikk på tv i Japan i mai 1992.

Totpat og Bookback, de to dumme håndlangerne til den slemme heksa Bandora fisker litt. Men det er ikke fisk de får på kroken, men en gammel lampe. Faktisk Aladdin sin gamle lampe. Og inni den er ånden Gin, som må oppfylle ønskene til den som eier lampen.

De to skurkene kaster ikke bort tiden og prøver med en gang å angripe Zyurangers. Gin ser ut til å vinne, helt til en eksplosjon får skurkene til å miste lampen. Dermed forsvinner også ånden. Både skurkene og Zyurangers begynner å lete etter lampen for ånden inni den er skikkelig mektig.

Lampen blir funnet av seks japanske barn, som er skikkelig begeistret over sin nye venn. For Gin gir dem jo alt de vil ha: sportsbiler, mat, en diger mangasamling, videospill og flyvende tepper. Ja, ånden blir så god venn med dem at han til og med blir med på dansen når de har Disco Time :) De hører forresten på sanken Shake Hip av Kome Kome Club.

Men et flyvende teppe fanger oppmerksomheten. Både Zyurangers og Bandoras håndlangere styrter til for å få tak i lampen. Heltene holder stand, helt til Bandora selv stepper inn. Hun bruker magien sin til å knuse lampen og dermed har ånden ikke lenger noe sted å dra. Bandora og kumpanene hennes drar hjem for å lage en ny lampe til ånden. En rød og ond lampe som hun vil kontrollere.

Zyurangers og barna leter febrilsk etter alle bitene av den originale lampen, for hvis de klarer å samle dem før Bandora kommer med en ny lampe, så vil de kunne redde ånden Gin fra henne. De mangler bare en liten bit, da Bandora dukker opp med en diger, rød lampe (som jeg egentlig syne ser mer ut som en tekanne). Med den forvandler hun snille Gin til den slemme Dora Gin. 

Zyurangers blir nødt til å påkalle dinosaurrobotene sine, og selv ikke når de kombinerer dem for å lage den store robotmannen Daizyuzin klarer de å overvinne Dora Gin. Ånden er i ferd med å drille hull i hodet på roboten (dere ser drillen på staven hans på bildet, ikke sant?) da ungene endelig finner den siste biten av den knuste lampen. De setter den sammen og plutselig er ånden fri igjen. Mei (den rosa zyurangeren) skyter en pil og ødelegger Bandoras røde lampe. Mens heltene jubler, så stikker Bandora av (med hodepine).

Til slutt blir det et trist farvel nede ved sjøen. De kan ikke risikere at Bandora får makt over ånden igjen, så ungene blir nødt til å si sayonara til sin magiske venn, før Geki kaster lampen uti havet igjen.

Klipp av slåssingen fra denne episoden ble brukt til å lage episode 16 av Power Rangers (Switching Places). Jeg har sett den også, og synes den japanske originalen er mye bedre. Selv om begge er litt barnslige og helt klart beregnet for at unger skal kunne se, så synes jeg Power Rangers bare er så mye teitere.

#tv #tvserie #japansktv #supersentai #powerrangers #barnetv

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Instagram

hits