Mystery Weekly Magazine Februar 2017 

Vi har begynt på februar måned, og det betyr en ny utgivelse av Mystery Weekly Magazine. Dette er et kanadisk litteraturblad med krimhistorier. Jeg har fått et gratis abonnement fra dem mot å skrive anmeldelser.

Bladet starter med Family Tradition av Troy Soos. En meget velskrevet historie om en gammel mafia-mann som har sluppet ut av fengsel. Han kontakter den nåværende gjengen med en plan for å bringe mafiaen tilbake til storhet og makt. En spennende start med fokus på krasj mellom gammel og ny mafiakulter. Dette kunne ha vært starten på en god mafia-roman. I stedet blir det en brå slutt.

The Veteran av Martin Roy Hill ga meg litt av den samme følelsen. Det handler om en hjemløs Vietnam-veteran som prøver å overleve på de farlige gatene. Denne er også velskrevet og begynner å gi et interessant bilde av hvordan det er å være uteligger. Og så blir det en brå slutt. Begge de to første novellene kunne med fordel ha vært litt lengre synes jeg.

legs of the hobo
Licensed from: Kuzma / yayimages.com


 

Så blir det bedre med Andrew Davie sin novelle Mad Still. Satt i New Orleans, handler den om en tidligere bokser som havner midt i en heftig krangel mellom to grupper med gatekunstere, som begge ønsker å ha dominans over området. Denne er litt merkelig til tider, men veldig interessant. Jeg likte spesielt godt hintet om en mulig overnaturlig kobling til hovedpersonen :)

Den beste novellen i februarutgaven synes jeg er The Beech Boys Run Amok av David M. Hamlin. En litt humoristisk historie om to småkriminelle menn som finner på en snedig måte å stjele biler på. De er ikke akkurat de mest drevne skurkene, og man blir sittende å vente i spenning på at det skal gå skeis. Og det gjør det. Veldig bra novelle.

Car dealer giving keys to a customer
Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com


 

Så er det Brown Cigarette av Ross Gresham. Den handler om en avdanket reporter som prøver å løse en gammel sak om ei forsvunnet jente. Vanligvis er jeg ikke så begeistret for sånne Cold case historier. De blir ofte litt kjedelig synes jeg. Men denne var ikke så aller verst. Likte at det ikke var så lett å løse mysteriet :)

Til slutt er det Today, You Inspired Me av Francesgrace Mary-Hedwyck Ferland. Dette var et forsøk på å gi oss et lite innblikk i tankegangen til en seriemorder. Dette var den historien jeg likte minst i bladet. Jeg klarte rett og slett ikke å bli engasjert i historien, så det ble kjedelig å lese.

Men det er jo slik det skal være i novellesamlinger. Man finner noen man liker og noen man ikke liker :)

Har du lyst til å lese dette, og tidligere utgivelser av Mystery Weekly, kan du gå på www.mysteryweekly.com. Bladene er også å få kjøpt hos Magzter eller Amazon.

#mysteryweekly #mysteryweeklymagazine #krim #Magazine #litteraturblad #novelle #shortstory

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Instagram

hits