Elvebredden 

Riverdale er en splitter ny tv-serie som nå er å finne på Netflix. Den første episoden (titulert The River's Edge) altså. Slik jeg har forstått det vil vi få episodene dagen etter at de har gått på amerikansk tv. Helt ferskt altså.

Serien er basert på det meget populære (i USA i hvert fall) tegneserien Archie. Jeg har lest noen av de originale tegneseriene og det var derfor jeg tok en titt på denne serien. 

I tegneserien så er Archie Andrews en godlynt men klønete fyr som alltid havner i trøbbel. Mye av trøbbelet stammer fra de to jentene, Betty og Veronica, som han prøver å date på samme tid. Hans bestevenn, Jughead, er en snodig fyr med en rar hatt og en rar nese. Tegneserien er en komedie. Ganske morsom sådan, i alle fall de jeg har lest. Har minner om en tegnefilmserie jeg så på da jeg var liten også. Var noe som het The Children's Channel en gang i tiden. Tror det var der jeg så den.

Riverdale, altså ikke byen som Archie og vennene bor i men tv-serien her, er ikke en komedie. Det eneste de har tatt fra tegneserien er navnene. Jeg tror faktisk jeg hadde likt denne bedre om de hadde fulgt tegneseriene og lagd en komedie. For dette tenåringsdramaet og mordmysteriet var litt meh. Den kommer garantert til å bli populær på grunn av koblingen til Archie-tegneserien, men i mine øyne kunne de likeså godt ha latt historien stå alene med helt nye personnavn i stedet. Regner med jeg kommer til å se en episode eller to til, men de virker som litt vel mye tenåringsdrama for min del.

9XmFTADupMc


Archie (KJ Apa) er ikke lenger en morsom spjæling, men en hunky og intens fyr som vil lage musikk. Faren til Archie var i tegneserien en tjukk og klumsete og veldig hissig fyr. Her er han spilt av en skjeggete Luke Perry. Veronica (Camila Mendes) var i tegneserien rik og litt elitistisk, men her er hun eks-rik, nylig fattig, og mye vennligere enn jeg husker henne fra tegneserien. Betty (Lily Reinhart) var den blonde skjønnheten i tegneserien. Hun er fortsatt blond og ganske pen, men hun er ikke den populære jenta. Det er det den blærete og ondskapsfulle cheerleader-sjefen Cheryl Blossom (Madelaine Petsch). Broren hennes har nylig dødd under mystiske omstendigheter. Og ja, lærerinnen Geraldine Grundy (Sarah Habel), var i tegneserien en gammel og sjefete dame som slet hardt med de rampete elevene sine. Her er hun en milf som har hemmelige forhold med en student.

Som sagt, så er Riverdale et mørkt tenåringsdrama med sex og mord. Ikke det jeg hadde forventet å få med en tv-serie basert på Archie-tegneserien. Hvis du liker slikt så gi den et forsøk. Hvis ikke så er det mye annet å velge imellom.

Hvis det er noen som har sett episoden, eller er kjent med Archie-tegneserien, så gjerne sleng igjen en kommentar. Vil gjerne høre hva dere synes :)

ekHpQRGo8TI#netflix #serie #tvserie #Archie #riverdale #tenåringsdrama #drama

2 kommentarer

ill jill

13.05.2017 kl.16:56

Tok et par episoder før jeg fanget opp at dette var fra tegneserien Archie, husker også at den var morsom og mer lettbeint enn det som fremstilles i Riverdale. Har sett ferdig sesongen og sånn bortsett fra at jeg ikke var helt forenelig med tilknytningen til Archie så ble jeg positivt overrasket. Det er interessant teen drama og jeg ble underholdt. Driver å skriver en anmeldelse på denne selv, så begynte å google litt om Archie og det viser seg at siden jeg leste serien på 90-tallet så har den visst tatt en mye mørkere vending, så serien skal visstnok være ganske forenelig med nyere utgivelser av Archie...!

Anders

14.05.2017 kl.16:20

ill jill: Jeg må innrømme at jeg ikke har sett mer enn første episode. Hadde egentlig tenkt det, men så kom det nye serier og jeg ble distrahert. Kanskje jeg skal gi den en sjanse til.

Skriv en ny kommentar

Instagram

hits